Vi önskar att du läser detta brev och medföljande sidor. De innehåller viktig information till dig som fastighetsägare och medlem i vår förening.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vi önskar att du läser detta brev och medföljande sidor. De innehåller viktig information till dig som fastighetsägare och medlem i vår förening."

Transkript

1 Hej! Vi önskar att du läser detta brev och medföljande sidor. De innehåller viktig information till dig som fastighetsägare och medlem i vår förening. Fjällhöjdens Samfällighetsförening 84 fastigheters gemensamma egendom. Att vara ägare till någon av fastigheterna Fjället kan sägas innebära en vårdnadsplikt för det gemensamma, Fjällhöjdens Samfällighetsförening. Från styrelsens sida har vi upplevt att intresset och engagemanget för det gemensamma har avtagit under senare år. En riktig väckarklocka fick vi när valberedningen inför förra årsmötet sände ut en enkät till medlemmarna med fråga vad man kunde tänka sig att hjälpa till med. Det kom in sex svar och tre av dessa hade redan uppdrag i föreningen. Efter detta har vi i styrelsen ställt oss frågan; vad kan vi göra för att öka intresset? Har vi informerat tillräckligt om vad det innebär att bo i radhus? Har de som flyttat in i området fått information om rättigheter och skyldigheter? Vi har funnit att det behövs en komprimerad sammanfattning av hur vi har det i vår förening. Du har just nu ett förslag till detta i din hand. Styrelsen är intresserad av att få dina synpunkter så att vi kan arbeta in dessa. Informationen kommer att läggas ut på vår hemsida. Vi har också för avsikt att bjuda in de som flyttat in i vårt område de senaste åren till en träff med styrelsen för att ge utrymme för en dialog och frågor. Vi en sådan träff kommer även valberedningen att var med. I framtiden kommer styrelsen att personligen besöka alla som flyttar in i området och överlämna information och presentera oss. Huddinge i oktober 2007 Fjällhöjdens Samfällighetsförening Styrelsen

2 Radhusområdet Fjällhöjden. Fjällhöjdens samfällighetsförening, Org. Nr , så heter vårt radhusområde som består av 84 fastigheter fördelade på 11 längor. Bifogat finner du en karta över vårt område och våra radhuslängor. Redan när husen byggdes benämndes längorna med bokstäver såsom ett namn på längan. Detta lever kvar än idag och av kartan ser du att våra längor är bokstaverade från N till Ö. Linjerna eller ramarna runt längorna visar längans städområde. Hoppas att du trivs här och har det utbyte av din fastighet som du förväntat dig. Vi förmodar att du i samband med köpet har fått en del upplysningar av den förre ägaren om villkoren för boendet här. För att hjälpa dig tillrätta i området och förklara hur föreningens verksamhet bedrivs har vi sammanställt denna information. Självklart kan den inte vara heltäckande och du är välkommen med dina frågor till föreningens styrelse. Föreningen De 84 radhusen med fastighetsbeteckning Fjället ägs av respektive lagfaren ägare. Det gäller både byggnad och mark. Dock med begränsningen av vad som ägs gemensamt i Fjällhöjdens Samfällighetsförening. I föreningen ingår alla fastigheterna med 1/84 var. Den mark som inte är enskild tomt äger vi gemensamt i föreningen. Vad som är gemensam egendom har fastställts av fastighetsbildningsmyndigheten, i vårt fall den 9 november I korthet kan sägas att den gemensamma egendomen består i: All mark som inte är tomtmark (fastigheten Fjället 159), asfaltsytor, trappor, räcken, lekplatser, belysning etc. Värme- och varmvattenanläggning inklusive all tekniskutrustning och ledningsnät fram till anslutningen av respektive fastighet tillhör föreningen. Därför ska alla installationer i krypgrunden under husen och ingrepp eller förändringar där godkännas av föreningen. Byggnad ( Balingsnäsvägen 82) inkluderande tvättstuga, klubbrum och förråd med tillhörande inventarier Samtliga garage med utrustning Kallvattenledningar och sommarvattenledningar, dagvattenledningar samt spillvattenledningar inom området Anläggningar och ledningsnät för radio och TV distribution. Föreningen har avtal med ComHem om distribution av deras basutbud. De ansvarar även för service av vårt lokala nät fram till uttaget i vardagsrummet. Radhusens och förrådens yttertak inklusive alla plåtdetaljer, den bruna panelen samt stuprör. Parabolantenner eller liknande installationer får ej ske på taken utan föreningens godkännande. Inom föreningen finns en gemensamhetsanläggning som endast omfattar fastigheterna Fjället Det gäller förråden som är placerade vid radhuslängans gavel. På kartan betecknade länga Å, V och U.

3 För att vårda och sköta den gemensamma egendomen finns alltså en förening som bildats med stöd av lagen om förvaltning av samfälligheter (1973:1150). Föreningen har normalt årsmöte i april och väljer en styrelse till att ansvara för den löpande förvaltningen. Då utses även en teknisk kommitté, informationsgrupp, grannsamverkanskommitté samt ett ombud i varje länga. Längombudet är kontaktlänk mellan längan och styrelsen och ansvarar för att längans städområde sköts på ett tillfredställande sätt. Avgifter Kvartalsavgiften som varje medlem betalar skall täcka kostnader för uppvärmning, vatten och avlopp, underhåll av de gemensamma anläggningarna och administration. Avgiftens storlek bestäms på föreningens årsmöte (i april) efter förslag från styrelsen. Avgiften uppgår f n till 5500 kr per kvartal och skall betalas in kvartalsvis i förskott med sista betalningsdag 31/3, 30/6, 30/9 och 31/12. Inbetalning sker till föreningens bankgiro Utöver nämnda avgift uttas avgift för användande av motor- och kupévärmare i garaget eller från uttag utomhus. Även dessa avgifter fastställs på årsmötet. För att ge en bild av hur föreningens ekonomi har utvecklats under de senaste åren bifogas en sammanställning av de senaste 11 åren sammandrag. De gemensamma anläggningarna I samma byggnad som fjärrvärmecentralen finns ett samlingsrum (pingisrum) och en central tvättstuga för medlemmarna. I tvättstugan finns två automatmaskiner om vardera 6 kg och ett torkskåp. Vidare finns där centrifug och kallmangel. Bokning och tvättid görs på listan i entrén. Nyckeln till tvättstugan bör du ha fått av förre ägaren. Samlingsrummet används bl a för styrelsemöten men kan även användas för privata tillställningar. På anslagstavlan i entrén kan du boka in dina tider. Där sätts också upp meddelanden av gemensamt intresse. Garage i området ingår i föreningens gemensamma anläggningar. Varje husägare har nyttjanderätt till garageplats. Dessutom finns ett antal parkeringsplats att disponera bl.a. för gäster. I garagen får endast godkända motor- och kupévärmare användas detsamma gäller andra anordningar. Värme och varmvatten distribueras till alla fastigheter från fjärrvärmecentralen utan mätning av den enskilda förbrukningen. Avgifterna erläggs av föreningen också vad gäller vatten och avlopp utan enskild mätning. Detta innebär att alla bör begränsa sin förbrukning för att hålla nere kostnaderna. Ha uppsikt över droppande kranar och läckande toalettstolar! Om eller tillbyggnader som erhållit bygglov måste kompletteras med elradiatorer dels för att vårt system ej tål högre belastning dels för att det ej går att mäta den stötte energiförbrukningen sam skulle ha debiterats.

4 Inom området finns 12 st. motorvärmaruttag utomhus. Dessa kan hyras under 1 november 15 april mot en avgift per uttag och säsong. Intresseanmälan ska ske inför varje säsong till kassören i föreningen. Yttre underhåll Större underhållsinsatser på hus och förråd görs samtidigt för varje länga för att enhetligheten inte skall störas. Gemensam parkmark, planteringar och lekplatser underhålls och kompletteras genom medlemmarnas arbetsinsatser speciellt på årligen återkommande städdagar vår och höst. Varje länga ansvarar för sin del av området vad gäller gräsklippning, städning och underhåll. Arbetet med detta samordnas av längombudet. Det finns ingen anställd som sköter tillsynen, det är upp till oss alla och en var. Den gemensamma parkmarken Samfällighetens mark har årsmötet och däremellan styrelsen ansvaret för. Det innebär att ingrepp eller förändringar måste ha godkänts av styrelsen. Särskilt bör uppmärksammas att trädfällning eller kraftig beskärning inte får ske utan tillstånd. Föreningen har två förråd för nödvändiga underhållsredskap, gräsklippare och verktyg. Det ena förrådet ligger nere vid tvättstugan/panncentralen i garaget närmast intill. Det andra är en "Friggebod" i sluttningen mellan längorna V och N+O. Nyckeln finns hos längombudet. Vintertid sker snöröjning och sandning av entreprenör kontaktperson är Gunnar Magnusson i tekniska kommittén. Det är dock alltid vi som fastighetsägare som är ansvariga för att det är framkomligt på grund av snö eller halka. Gångvägar inom längans städområde måste längan skotta och sanda. Detta gäller även kompletteringssandning och akut sandning som ska ombesörjs av längan för respektive område. Allmänt Parkering är förbjuden på de lokala vägarna och vändplaner. All biltvätt är förbjuden inom området. Bredband är en fråga för den enskilde fastighetsägaren. Oftast löst via ADSL. Som medlem får du information om föreningens förvaltning och skötsel i de styrelsemötesprotokoll som cirkulerar i längan, i allmänhet en gång per månad samt på hemsidan Som fastighetsägare är du naturligtvis själv ansvarig för underhållet av Ditt hus. Men eftersom husen är "identiska" uppstår ibland fel som är gemensamma för flera hus samtidigt Ta därför kontakt med styrelsen eller tekniska kommittén om du får problem av större art. Det är vår förhoppning att du ska trivas i vårt radhusområde. Vi vill att du ska ta del i våra gemensamma uppgifter och glädjen i gemenskapen. Några har trivts så bra så att de bor kvar sedan området byggdes.

5 Vi Du och jag som äger ett radhus, det är vi som är föreningen. I ett nytt bostadsområde så präglas det ofta av en nybyggaranda och alla är engagerade, så var det väl även i vårt område. Många av oss som bott här länge tycker nog i alla fall det när vi blickar tillbaka. Styrelsen upplever nu att det ofta saknas engagemang för det gemensamma och att det är svårt att få medlemmarna (fastighetsägarna) ta på sig förtroendeuppdrag eller att utföra skötsel och underhåll av vår gemensamma egendom. Att välja att bo i radhus innebär medlemskap i en samfällighetsförening. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Ta kontakt med valberedningen och berätta vad du vill hjälpa till med. Det är därför naturligt att vi vill klargöra att ett radhusboende innebär ett antal rättigheter men även skyldigheter. Vi har alla ett 84:e-dels ansvar för omsorgen av det gemensamma som angivits ovan. Det hörs ofta invändningar för att inte hjälpa till eller dra sitt strå till stacken: Har inte tid - Tiden är konstant, det finns 7 dagar i veckan, 24 timmar om dygnet och 365 dagar om året, vad vi gör med den tiden är vår egen prioritering. Är upptagen på städdagarna - Omsorgen av vår gemensamma egendom behöver inte ske på en viss dag, gör det när du kan. jag orkar inte med, eller jag kan inte - Självfallet kan inta alla utföra alla typer av uppgifter men det finns alltid något man kan bidra med. Att fixa fika för dem som gör det tyngre jobben är också en viktig insats och som stärker gemenskapen i vårt område. Större underhållsåtgärder måste naturligtvis köpas in och utföras av fackmän och entreprenörer. Men den tråkiga tendensen är att det blir svårare och svårare att få medlemmarna att sköta underhåll som tidigare gjorts av medlemmarna. Några exempel: Det är för få som deltar på våra städdagar. Underhållsmålningen i området är inte bra. Titta till exempel på den bruna panelen, den är fläckvis målad och omålad. Det ger inte ett bra helhetsintryck och på sikt rötskador. Varje länga har sig tilldelat ett städområde, detta måste skötas och ha tillsyn hela året. På vintern ska gångvägar skottas och sandas. På sommaren ska gräsytor klippas. För att ta ett par exempel. Längombudet som utses i varje länga har uppgiften att tillse att arbetet utförs. Det betyder inte att längombudet ska göra allt själv. Hur det ska gå till måste ni enas om i respektive länga. Var och en måste ta initiativ till att det som ska göras blir gjort. Styrelsen för föreningen vill att du som fastighetsägare ska uppfatta detta som en vädjan kom och delta i vårt gemensamma arbete. Som utbyte kommer du att lära känna dina grannar bättre och vi får en bättre hemmamiljö. Den största oron vi har i styrelsen är att om medlemmarna inte själva sköter omsorgen av vår gemensamma egendom så måste vi köpa in dessa tjänster. Följden av detta blir höjda kvartalsavgifter. Det finns redan idag medlemmar som förespråkar att föreningen ska debitera fastighetsägare som inte deltar i arbetet. Detta har styrelsen hittills värjt sig emot. Styrelsens ambition är att vi ska bo i ett välskött område till så låga kostnader som möjligt. Alla fastighetsägare kan bidra till detta genom sin egen insats.

6 Att sprida information är svårt och vi kan nog bli bättre på det från styrelsen. Detta dokument är ett sätt. Föreningens hemsida är ett annat sätt. Men vi måste också som enskilda fastighetsägare söka information fråga!? Balingsnäs september 2007 STYRELSEN Hemsidan är den snabbaste och enklaste informationsvägen. Där finns uppgifter om aktualiteter i området där finns även alla protokoll och mycket mera, bl.a. uppgifter på alla förtroendevalda medlemmar. Nedan har vi begränsat oss till några kontaktpersoner: Ordförande Kjell Andersson Balingsnäsvägen Huddinge hem Kassör Claes Berglund Mellansjövägen Huddinge Sekreterare Atto Nordlander Mellansjövägen Huddinge

Radhusområdet Fjällhöjden.

Radhusområdet Fjällhöjden. 1 Radhusområdet Fjällhöjden. Fjällhöjdens samfällighetsförening, Org. Nr. 716417-056, så heter vårt radhusområde som består av 84 fastigheter fördelade på 11 längor. Bifogat finner du en karta över vårt

Läs mer

Välkommen till Liegatan

Välkommen till Liegatan Välkommen till Liegatan - - - - - Hej och välkommen till ditt nya boende på Liegatan! Vi vill i denna mapp ge dig en kort presentation av samfälligheten samt lite information som kan vara bra att känna

Läs mer

Att bo på Brittsommargränd

Att bo på Brittsommargränd 1(5) Att bo på Brittsommargränd Allmänt Brittsommars Samfällighetsförening är en anläggningssamfällighet bestående av 24 enskilt ägda hus (12 parhus) med tillhörande tomter. Tillsammans disponerar dessa

Läs mer

Välkommen till Kvarnbergets Samfällighet

Välkommen till Kvarnbergets Samfällighet Välkommen till Kvarnbergets Samfällighet På vår hemsida hittar du mer information. www.kvarnberget.nu 1 Området Kvarnberget I Kvarnbergets samfällighet ingår 122 fastigheter och består av fristående hus,

Läs mer

Välkommen till Kvarnbergets Samfällighet

Välkommen till Kvarnbergets Samfällighet Välkommen till Kvarnbergets Samfällighet På vår hemsida hittar du mer information www.kvarnberget.nu Informationsmaterialet är uppdaterat i mars 2018 Området Kvarnberget I Kvarnbergets samfällighet ingår

Läs mer

Välkommen till Månstenen

Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen 2011-09-20 Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen hälsar välkommen till vårt område och hoppas att du kommer att trivas i vår förening. Den här informationen

Läs mer

Välkommen till Månstenen

Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen 2007-09-13 Styrelsen Välkommen till Månstenen Syfte Samfällighetsföreningen Månstenen välkomnar Er till vårt område och hoppas att Ni kommer att trivas i vår förening.

Läs mer

MURGRÖNAN SAMFÄLLIGHETSFÖRENING INFORMATION FÖR KVARTEREN BLÅKLOCKAN, LUKTÄRTEN OCH LILJEKONVALJEN

MURGRÖNAN SAMFÄLLIGHETSFÖRENING INFORMATION FÖR KVARTEREN BLÅKLOCKAN, LUKTÄRTEN OCH LILJEKONVALJEN MURGRÖNAN SAMFÄLLIGHETSFÖRENING INFORMATION FÖR KVARTEREN BLÅKLOCKAN, LUKTÄRTEN OCH LILJEKONVALJEN Information om Murgrönan Samfällighetsförening i Västerås Organisationsnummer 716412-3205 De 107 fastigheterna

Läs mer

Välkommen till Hällans och Hällestadsvägens Samfällighetsföreningar

Välkommen till Hällans och Hällestadsvägens Samfällighetsföreningar Välkommen till Hällans och Hällestadsvägens Samfällighetsföreningar www.hallestadsvagen.se Version: 2018 Innehållsförteckning Sid 1. Vad är en samfällighetsförening 2 Varför två samfälligheter 2 Hällans

Läs mer

Romarbäcken 1:s samfällighetsförening

Romarbäcken 1:s samfällighetsförening Romarbäcken 1:s samfällighetsförening Policydokument Senast uppdaterad 2016-10-18 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INFORMATION TILL SAMFÄLLIGHETENS MEDLEMMAR. 2 SAMFÄLLD ÄGARE TILL FASTIGHET ÄLVESTA 3:22 2 ÅRSSTÄMMA

Läs mer

Välkommen till Månstenen

Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen 2017-10-11 Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen hälsar er välkommen till vårt område och hoppas att du kommer att trivas i vår förening. Här får

Läs mer

INFORMATION ODALMANNENS SAMFÄLLIGHET

INFORMATION ODALMANNENS SAMFÄLLIGHET INFORMATION ODALMANNENS SAMFÄLLIGHET VÄLKOMMEN! Denna information är till för dig som bor i samfälligheten eller för dig som funderar på att flytta hit och vill veta mer om hur det fungerar att bo i Odalmannens

Läs mer

Välkommen till. Samfälligheten Silvermossans Villaförening

Välkommen till. Samfälligheten Silvermossans Villaförening Välkommen till Samfälligheten Silvermossans Regler Rättigheter & Skyldigheter för medlemmar. 2016.04.08. Silvermossan Silvermossan är en samfällighetsförening som består av 63 hushåll. Området byggdes

Läs mer

Ormsta Södra Samfällighet Vallentuna 2011

Ormsta Södra Samfällighet Vallentuna 2011 Till Dig som är medlem i Ormsta Södra Samfällighetsförening Ormsta Södra Samfällighetsförening (OSS) bildades den 21 juli 1980 och består av 81 fastigheter. De första husen var inflyttningsklara under

Läs mer

Fjällens Samfällighetsförening Informationsblad Juni 2011

Fjällens Samfällighetsförening Informationsblad Juni 2011 FJÄLLENS SAMFÄLLIGHET Fjällens Samfällighetsförening Informationsblad Juni 2011 Detta informationsblad innehåller: Information om extra stämman 2011 Garage tak Garage portar Städning i området under hela

Läs mer

Här har vi en fantastisk boendemiljö! Området är bilfritt och barnvänligt. Du kommer att bo lugnt

Här har vi en fantastisk boendemiljö! Området är bilfritt och barnvänligt. Du kommer att bo lugnt Välkommen till Mästersångaren samfällighetsförening. Här har vi en fantastisk boendemiljö! Området är bilfritt och barnvänligt. Du kommer att bo lugnt och naturnära, med Skogås centrum en kort promenad

Läs mer

Välkommen till Månstenen

Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen 2019-01-16 Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen hälsar er välkommen till vårt område och hoppas att du kommer att trivas i vår förening. Här får

Läs mer

Välkommen till Samfälligheten Rökglaset

Välkommen till Samfälligheten Rökglaset Välkommen till Samfälligheten Rökglaset 2018-04-13 Innehåll Välkommen... 2 Fakta om samfälligheten... 2 Hemsidan... 2 Städdagar... 2 Städlag... 2 Städmanual... 3 Samfällighetsavgiften... 3 Gemensam utrustning...

Läs mer

SÖDRA LIVEREDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING. Välkomstbrev. Information till nyinflyttade i Södra Livereds samfällighetsförening

SÖDRA LIVEREDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING. Välkomstbrev. Information till nyinflyttade i Södra Livereds samfällighetsförening SÖDRA LIVEREDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Välkomstbrev Information till nyinflyttade i Södra Livereds samfällighetsförening Innehållsförteckning SÖDRA LIVEREDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Styrelsen... 2 Välkomna...

Läs mer

uppdaterad augusti 2010 Välkommen till Sjöfruns Samfällighetsförening

uppdaterad augusti 2010 Välkommen till Sjöfruns Samfällighetsförening uppdaterad augusti 2010 Välkommen till Sjöfruns Samfällighetsförening Allmän information Sjöfruns samfällighet består av radhus och fristående hus på Sjöfruvägen Tomtebo, Umeå. Här finns 76 hushåll. Gemensamma

Läs mer

Välkommen till Bärnstenens Samfällighetsförening

Välkommen till Bärnstenens Samfällighetsförening Umeå november 2014 Välkommen till Bärnstenens Samfällighetsförening Vi önskar dig välkommen till Bärnstenens samfällighet. Vårt område byggdes åren 1974-1975. Då uppfördes 79 grändhus i 3 olika storlekar

Läs mer

Information samfällighetsföreningen Månen II Styrelsen 2013-09-05. Månen II 1 (12)

Information samfällighetsföreningen Månen II Styrelsen 2013-09-05. Månen II 1 (12) Information samfällighetsföreningen Månen II Månen II 1 (12) Innehållsförteckning 1 Välkommen till samfälligheten Månen II... 3 2 Vad är en samfällighet?... 4 2.1 Författning... 4 3 Generellt om Månen

Läs mer

NORRA BRATTHAMMARS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING INFORMATION FRÅN STYRELSEN 2005

NORRA BRATTHAMMARS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING INFORMATION FRÅN STYRELSEN 2005 NORRA BRATTHAMMARS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING INFORMATION FRÅN STYRELSEN 2005 Inledning Detta när en omarbetad utgåva som kompletterar den ursprungliga pärm som bifogades fastigheten vid nyförsäljningen, Syftet

Läs mer

Samfällighetsföreningen fisktärnan

Samfällighetsföreningen fisktärnan Samfällighetsföreningen fisktärnan Introduktion Detta är ett dokument som innehåller information om vår förening och ger en vägledning över vad ni som medlemmar bör känna till. Historik Fisktärnans samfällighetsförening

Läs mer

BÄCKVÄGENS ANDRA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING. Faktabank

BÄCKVÄGENS ANDRA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING. Faktabank BÄCKVÄGENS ANDRA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Faktabank DEN 1 MARS 2015 Innehållsförteckning Vem räknas som medlem? Försäljning av fastighet Samfällighetens utgifter och intäkter Styrelse Föreningsstämma Samfälligheten

Läs mer

Att bo på Tröskvägen. Information från Tröskvägens Samfällighetsförening www.troskvagen.se

Att bo på Tröskvägen. Information från Tröskvägens Samfällighetsförening www.troskvagen.se Att bo på Tröskvägen Information från Tröskvägens Samfällighetsförening www.troskvagen.se 1 Innehållsförteckning 1. Samfälligheten... 3 2. Föreningen... 3 2.1 Allmänt... 3 2.2 Styrelse och reparationsgrupp...

Läs mer

2001-05-28. Mässan 173 170 Ägare av Mässan 173-234 TomtbergaHuge Fastigheter AB Box 1073 141 22 Huddinge Typkod: 220 (Mässan 173-234) Mässan 174 144

2001-05-28. Mässan 173 170 Ägare av Mässan 173-234 TomtbergaHuge Fastigheter AB Box 1073 141 22 Huddinge Typkod: 220 (Mässan 173-234) Mässan 174 144 Kommun Huddinge Län Stockholm Avstyckning, anläggnings- och ledningsrättsåtgärd berörande Mässan 172. Registreringsdatum Uppgift om åtgärd förrättningen avsett har införts i fastighetsregistret 1(6) Nybildade

Läs mer

MOTION ANGÅENDE ÄNDRADE RUTINER FÖR BETALNING AV DRIFTSKOSTNADEN FÖR AVFUKTARNA

MOTION ANGÅENDE ÄNDRADE RUTINER FÖR BETALNING AV DRIFTSKOSTNADEN FÖR AVFUKTARNA MOTION ANGÅENDE ÄNDRADE RUTINER FÖR BETALNING AV DRIFTSKOSTNADEN FÖR AVFUKTARNA I samband med installationen bestämdes att driftskostnaden för Avfuktarna i längornas krypgrunder skulle av fastighetsägarna

Läs mer

Styrelsemöte, protokoll

Styrelsemöte, protokoll Sidan 1 av 5 Samfällighetsföreningen Rydebäck II Huvudskär Styrelsemöte, protokoll Närvarande: Frånvarande: Plats: Stefan, Anna, Rolf, Marcus Filip, Sune Rya Golfkrog Datum: Tisdag 24/8 2010 Tid: 18.30-20.30

Läs mer

Kontaktman Överstegården

Kontaktman Överstegården Kontaktman Överstegården 01 Välkommen 02 Kontaktmannens uppgifter 03 Årets kontaktmän 04 Årets kommittéer/styrelse 05 Städdagen, vad ska göras 06 Plan för löpande underhåll 07 När utfördes löpande underhåll

Läs mer

SKOPANS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Huddinge kommun

SKOPANS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Huddinge kommun Sida 1 av 12 SKOPANS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Huddinge kommun Organisationsnummer 717905-1300 2012 Denna plan har upprättats med följande huvudrubriker. A. Allmänna förutsättningar B. Beskrivning av fastigheten

Läs mer

Välkommen till samfälligheten Harpunen!

Välkommen till samfälligheten Harpunen! Välkommen till samfälligheten Harpunen! Information till boende i Samfällighetsföreningen Harpunen. Nyinflyttade ombeds skicka ett e- postmeddelande till info@harpunen.se för ytterligare information och

Läs mer

NSSF Förvaltningsberättelse 2014

NSSF Förvaltningsberättelse 2014 1 NSSF Förvaltningsberättelse 2014 Styrelsen har under verksamhetsåret bestått av: Lars-Erik Gustavsson, ordförande, Anders Broander, vice ordförande, Ove Eriksson, kassör, Mats Clémentz, sekreterare,

Läs mer

Seraljens samfällighetsförening 716416-2609

Seraljens samfällighetsförening 716416-2609 Årsredovisning för Seraljens samfällighetsförening 716416-2609 Räkenskapsåret 2011-01-01---2011-12-31 Förvaltningsberättelse verksamhetsåret 2011 Styrelsen för Seraljens samfällighetsförening lämnar härmed

Läs mer

Information till nyinflyttade i småhusområdet Segelkobben

Information till nyinflyttade i småhusområdet Segelkobben Information till nyinflyttade i småhusområdet Segelkobben Småhusområdet Segelkobben, med gatuadresserna Norra Läget, Södra Läget och Nedergården består av 196 småhus. Inom Segelkobben finns det 3 olika

Läs mer

Att bo i Brf Ställets Bygata

Att bo i Brf Ställets Bygata Hej och varmt välkommen till! Med denna broschyr vill styrelsen hälsa dig välkommen till vår förening och samtidigt passa på att lämna lite information om ditt nya boende. Informationen är svar på frågor

Läs mer

LAGSTADGAD SAMFA LLIGHETSFÖ RENING

LAGSTADGAD SAMFA LLIGHETSFÖ RENING LAGSTADGAD SAMFA LLIGHETSFÖ RENING Allmänt Medlemskapet i vår samfällighetsförening följer med ägandet av ditt hus i området. Det är således obligatoriskt av vara medlem. Vi förvaltar själva den samfällda

Läs mer

Att bo i bostadsra tt

Att bo i bostadsra tt Att bo i bostadsra tt Vi hoppas att denna information ska vara till nytta för dig som boende i bostadsrättsföreningen Röbäckshus 5. Vad är en bostadsrätt? Att bo i bostadsrätt innebär kort sagt att du

Läs mer

Breddens Samfällighetsförening

Breddens Samfällighetsförening Breddens Samfällighetsförening December 2016 Breddens Samfällighetsförening Breddens Samfällighetsförening (Org.nr 716416-9547) består av 64 fastigheter (Grimsta 150:5-150:68) på Lövmovägen 58-121. Föreningen

Läs mer

Stadgar för Brunnsgärdets samfällighetsförening.

Stadgar för Brunnsgärdets samfällighetsförening. Stadgar för Brunnsgärdets samfällighetsförening. Stadgarna är upprättade enligt lagen om förvaltning av samfälligheter (1973:1150). Lagens bestämmelser om förvaltningen skall gälla i den mån inte annat

Läs mer

NSSF Förvaltningsberättelse 2015

NSSF Förvaltningsberättelse 2015 1 NSSF Förvaltningsberättelse 2015 Styrelsen har under verksamhetsåret bestått av: Lars-Erik Gustavsson, ordförande, Anders Broander, vice ordförande, Ove Eriksson, kassör, Mats Clémentz, sekreterare,

Läs mer

Förslag: Ansvarsfördelning Skogsbärens SFF

Förslag: Ansvarsfördelning Skogsbärens SFF Förslag: Ansvarsfördelning Skogsbärens SFF STYRELSEN Ledamöter - Rapportera planerade och utförda aktiviteter till övriga i styrelsen. - Dokumentera sådant som inte dokumenteras i styrelseprotokoll på

Läs mer

SKOPANS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

SKOPANS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING SKOPANS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Huddinge kommun Organisationsnummer 717905-1300 2019 Denna plan har upprättats med följande huvudrubriker. A. Allmänna förutsättningar B. Beskrivning av fastigheten och byggnader.

Läs mer

Beslut av föreningsstämmor

Beslut av föreningsstämmor Beslut av föreningsstämmor Utöver stadgar inkl kommentarer för Kv. Tordyvelns Samfällighetsförening i Skövde kommun, gäller följande, vilket beslutats på ordinarie föreningsstämmor inom samfälligheten.

Läs mer

SKOPANS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

SKOPANS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Sida 1 av 7 SKOPANS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Huddinge kommun Organisationsnummer 717905-1300 2016 Denna plan har upprättats med följande huvudrubriker. A. Allmänna förutsättningar B. Beskrivning av fastigheten

Läs mer

Välkommen till Runslingan

Välkommen till Runslingan Välkommen till Runslingan Välkommen och hoppas att du ska trivas här på Runslingan. Runslingan byggdes år 1974 och innehåller 197 hushåll. Detta är ett litet häfte för att veta hur vi gör för att få det

Läs mer

SKOPANS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

SKOPANS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Sida 1 av 12 SKOPANS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Huddinge kommun Organisationsnummer 717905-1300 2017 Denna plan har upprättats med följande huvudrubriker. A. Allmänna förutsättningar B. Beskrivning av fastigheten

Läs mer

Att leva och bo i Kungspudelns samfällighet

Att leva och bo i Kungspudelns samfällighet Att leva och bo i Kungspudelns samfällighet Detta dokument är till för dig som bor i vår samfällighet. Här hittar du all information du behöver för att kunna vara en del av samfälligheten på bästa sätt.

Läs mer

Vargskinnets Samfällighetsförening. Samfällighetsmöte Onsdag 30 November 2011

Vargskinnets Samfällighetsförening. Samfällighetsmöte Onsdag 30 November 2011 Vargskinnets Samfällighetsförening Samfällighetsmöte Onsdag 30 November 2011 Styrelsen 2011 Ordförande Mats Löfström Vargvägen 136 Sekreterare Stina Israelsson Vargvägen 58 Ledamot Tomas Östberg Vargvägen

Läs mer

MOTIONER TILL FÖRENINGSSTÄMMA 2014

MOTIONER TILL FÖRENINGSSTÄMMA 2014 MOTIONER TILL FÖRENINGSSTÄMMA 2014 Motion nr 1 Motion om fortsatta medel för initiering av stambyte i Kritklippans samfällighetsförening Föregående årsstämma avsattes 30 000kr för initiering/behovsanalys

Läs mer

Område, styrelse, kommunikation

Område, styrelse, kommunikation Område, styrelse, kommunikation Hushållet trivs i äppelträdgårdens samfällighet Vår styrelse visar engagemang och driftighet Vår hemsida är snygg, funktionell och lättnavigerad Styrelsen kommunicerar lagom

Läs mer

Odens samfällighetsförening 2013

Odens samfällighetsförening 2013 2013 2013-06-05 Innehåll Välkommen till Ås och Odens väg!... 3 Odens samfällighetsförening... 4 Valhalls samfällighet... 5 Förråd/garage... 5 Motor och kupévärmare... 5 Elsäkerhet... 6 Värme och frysbox

Läs mer

Samfälligheten Refrängen. Kallelse till styrelsemöte Refrängens Samfällighetsförening kl. 19:00. Dagordning

Samfälligheten Refrängen. Kallelse till styrelsemöte Refrängens Samfällighetsförening kl. 19:00. Dagordning Samfälligheten Refrängen Kallelse till styrelsemöte Refrängens Samfällighetsförening 2017-08-15 kl. 19:00 Lokal: Hollywoodvägen 44 Dagordning 1. Öppnande av mötet. 2. Val av protokollförare. 3. Genomgång

Läs mer

Information till nyinflyttade i småhusområdet Segelkobben

Information till nyinflyttade i småhusområdet Segelkobben Information till nyinflyttade i småhusområdet Segelkobben Småhusområdet Segelkobben, med gatuadresserna Norra Läget, Södra Läget och Nedergården består av 196 småhus. Inom Segelkobben finns det 3 olika

Läs mer

Breddens Samfällighetsförening

Breddens Samfällighetsförening Breddens Samfällighetsförening Oktober 2014 Breddens Samfällighetsförening Breddens Samfällighetsförening (Org.nr 716416-9547) består av 64 fastigheter (Grimsta 150:5-150:69) på Lövmovägen 58-121. Föreningen

Läs mer

Sammanfattning av mäklarinformation Mäklarbild i Brf Lilla Bantorget

Sammanfattning av mäklarinformation Mäklarbild i Brf Lilla Bantorget 1 Sammanfattning av mäklarinformation Mäklarbild i Nedan återfinns det mesta av den information som behövs vid en överlåtelse av en lägenhet i Bostadsrättsföreningen Lilla Bantorget. 1. Grundinformation

Läs mer

2. Ekonomin har följt budget under 2013 och är fortsatt god. Styrelsen lägger ett nytt förslag till budget 2014.

2. Ekonomin har följt budget under 2013 och är fortsatt god. Styrelsen lägger ett nytt förslag till budget 2014. Protokoll från styrelsemöte 2014-01-20 Deltagare: Besne, Bernt och Karin 1. Besne öppnade mötet och hälsade deltagarna välkomna. 2. Ekonomin har följt budget under 2013 och är fortsatt god. Styrelsen lägger

Läs mer

SKOPANS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

SKOPANS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Sida 1 av 7 SKOPANS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Huddinge kommun Organisationsnummer 717905-1300 2017 Denna plan har upprättats med följande huvudrubriker. A. Allmänna förutsättningar B. Beskrivning av fastigheten

Läs mer

Ordinarie föreningsstämma

Ordinarie föreningsstämma Styrelsen informerar Ordinarie föreningsstämma 2014-04-24 Härmed kallas medlemmarna i Klevbergets Samfällighetsförening nr 1 och 2 till ordinarie föreningsstämma torsdagen den 24 april 2014 kl 19.30 Församlingsgården,

Läs mer

Välkommen till Runslingan

Välkommen till Runslingan Välkommen till Informationshäfte till nyinflyttade Välkommen och hoppas att du ska trivas här på. Området byggdes år 1974 och består av 196 hushåll. Detta är en information för att veta hur vi gör för

Läs mer

Kallelse till årsmöte 2014

Kallelse till årsmöte 2014 Kvarteret Brevbärarens Samfällighetsförening El- och garagesektionen Kallelse till årsmöte 2014 Medlemmarna i El- & Garagesektionen kallas till årsmöte. Rösträtt har de fastighetsägare som har p-plats

Läs mer

Välkommen till vårt kvarter Dansbanan

Välkommen till vårt kvarter Dansbanan Välkommen till vårt kvarter Dansbanan Eget boende, gemensamt ansvar Detta är välkomstskrift för Dansbanans samfällighet. Sammanställningen beskriver hur kvarteret fungerar med de förhållningssätt och överenskommelser

Läs mer

Kungshamns samfällighetsförening 2014-06-09 Arbetsbeskrivning ordförande

Kungshamns samfällighetsförening 2014-06-09 Arbetsbeskrivning ordförande Ordförande Externa kontakter Arbetsuppgifter: Leder arbetet inom styrelsen. Är ordförande vid styrelsemöten. Tecknar avtal för föreningen i förening med annan styrelseledamot. Tecknar föreningens bank-

Läs mer

Välkommen till Gatugården

Välkommen till Gatugården Gatugården Ekonomisk Förening GL 2011-11-11 Vitklövern 2 423 33 Torslanda Telefon 031-562150 Fax 031-562150 Epost:gef.gatugarden@telia.com Org.nr: 757202-6396 Välkommen till Gatugården Sidan 1 Detta är

Läs mer

Samfällsnytt. nr ansvar för att klippa och återställa ytan under studsmattan när ställningen tas ned.

Samfällsnytt. nr ansvar för att klippa och återställa ytan under studsmattan när ställningen tas ned. Skälby Tredje Samfällighetsförening april 2016 Här kommer årets andra samfällsnytt. Årsmöte Den 17 mars hölls årsmöte på café Astrid. Det var 45 medlemmar som anslutit till mötet. Det var ett bra årsmöte

Läs mer

Information. för medlemmar i. samfällighetsföreningen Degen

Information. för medlemmar i. samfällighetsföreningen Degen Information för medlemmar i samfällighetsföreningen Degen Uppdaterad år 2007 Innehållsförteckning Innehållsförteckning s. 1 Dengens samfällinghetförening s. 2 Försäkring s. 3 Värme och el i garagen s.

Läs mer

Minneslista. Sopförråd

Minneslista. Sopförråd Sopförråd Inom samfälligheten finns två sopförråd. Sopförråden används dels för sopkärl och dels för förvaring av samfällighetens gemensamma saker, t.ex. stegar och gräsklippare. Sophämtning Varje fastighetsägare

Läs mer

Tid Torsdag 19/42012, kl 19.00 Plats Bamba, Lerlyckeskolan Årsmöte nr 21

Tid Torsdag 19/42012, kl 19.00 Plats Bamba, Lerlyckeskolan Årsmöte nr 21 Tid Torsdag 19/42012, kl 19.00 Plats Bamba, Lerlyckeskolan Årsmöte nr 21 Årsmötets öppnande Årsmötet förklarades öppnat. Röstlängd/närvaroförteckning 46 hushåll var representerade. Stämmans behöriga utlysande

Läs mer

Styrelsen informerar Ordinarie föreningsstämma

Styrelsen informerar Ordinarie föreningsstämma Styrelsen informerar Ordinarie föreningsstämma 2015-04-28 Härmed kallas medlemmarna i Klevbergets Samfällighet nr 1 och 2 till ordinarie föreningsstämma tisdagen den 28 april 2015 kl 19.30 Församlingsgården.

Läs mer

Information till boende i Ribe Samfällighet

Information till boende i Ribe Samfällighet sförening Innehållsförteckning 1. Kvarteret Ribe Vad är en Samfällighetsförening Ribe Samfällighetsförening 2. Styrelsen Årsstämma Medlemsinformation Föreningens gemensamma anläggningar 3. Skötsel av samfällighetens

Läs mer

Regler och rutiner för boende inom Kålrotens Samfällighetsförening

Regler och rutiner för boende inom Kålrotens Samfällighetsförening Regler och rutiner för boende inom Kålroten Samfällighetsföreningen har bildats i avsiktt att svara för skötsel ochh underhåll av våra gemensamma anläggningar inom kvarteret Kålroten. Verksamheten leds

Läs mer

Välkommen till Hedemoravägens samfällighetsförening i Sollentuna! Till nya ägare av fastighet på Hedemoravägen

Välkommen till Hedemoravägens samfällighetsförening i Sollentuna! Till nya ägare av fastighet på Hedemoravägen Till nya ägare av fastighet på Hedemoravägen Välkommen till Hedemoravägens! Du har köpt en fastighet på Hedemoravägen och blir därigenom medlem i Hedemoravägens samfällighetsförening. I denna folder får

Läs mer

Till medlemmar i Oxhagens samfällighet

Till medlemmar i Oxhagens samfällighet Till medlemmar i Oxhagens samfällighet Välkommen till oss i Oxhagen! Vårt område började att planeras 1983 och den första inflyttningen skedde i maj 1989. Föreningen har 78 radhus fördelat på 6 gårdar.

Läs mer

LindhagaBladet Sep 2009

LindhagaBladet Sep 2009 LindhagaBladet Sep 2009 Ordförande Kaj Lautinen Axgatan 131 27 09 62 V ordförande Tommy Södervall Axgatan 77 87 77 71 Kassör Sven Göran Palm Rågkornsgatan 56 87 14 43 Sekreterare Viktoria Edvardsson Axgatan

Läs mer

Mäklarinformation Q&A

Mäklarinformation Q&A Mäklarinformation Q&A BRF Jordgubben 18 Organisationsnummer: 769605-0660 Kontaktuppgifter för spekulanter info@brfjordgubben18.se Allmän information föreningen och fastigheten Fastigheten byggdes 1937

Läs mer

2. Godkännande av mötets utlysande Årsstämman godkände mötets utlysande som gjordes i tid enligt stadgarna.

2. Godkännande av mötets utlysande Årsstämman godkände mötets utlysande som gjordes i tid enligt stadgarna. Visingelunds Samfällighetsförening 1 (5) Årsstämma 2011 för Visingelunds Samfällighetsförening Tid: Torsdag 17 november, 2011, kl. 19.00-21.30 Plats: Kvartersgården, Innerspåret 10 Närvarande Från styrelsen:

Läs mer

Information om blockindelning. 1 Inledning. 2 Bakgrund. 3 Mål

Information om blockindelning. 1 Inledning. 2 Bakgrund. 3 Mål Information om blockindelning 1 Inledning Alla hushåll inom Samfällighetsföreningen Bakbordet har ett ansvar att sköta om och se till att gemensamhetsområden såsom lekplatser, cykelbanor, parkeringar,

Läs mer

[INFORMATION BRF ERIKSBERG DALEN 7]

[INFORMATION BRF ERIKSBERG DALEN 7] 2009-2010 Information för boende Brf Eriksberg Dalen 7 [INFORMATION BRF ERIKSBERG DALEN 7] Eliegatan 4, 17273, Sundbyberg - Org nr. 715200-0373 Innehåll Innehåll... 2 Att bo i bostadsrätt... 3 Vårat hus...

Läs mer

NSSF Förvaltningsberättelse 2011

NSSF Förvaltningsberättelse 2011 1 NSSF Förvaltningsberättelse 2011 Styrelsen har under verksamhetsåret bestått av: Lars-Erik Gustavsson, ordförande, Åke Josefsson, vice ordförande, Ove Eriksson, kassör, Mats Clémentz, sekreterare, Anders

Läs mer

HYRESAVTAL FÖR PERMANENTBOSTAD

HYRESAVTAL FÖR PERMANENTBOSTAD 1(5) DIARIENUMMER: 235 34/17 OBJEKTS-ID: AB132 004 HYRESAVTAL FÖR PERMANENTBOSTAD HYRESVÄRD: Svenska staten genom Statens Fastighetsverk, Fo Jord, Box 254, 751 05 UPPSALA. Tel. 010-478 70 00 HYRESGÄST:

Läs mer

KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA

KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA Murgrönan Samfällighetsförening Sida 1-3 KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA Välkomna till årsstämma i Murgrönan Samfällighetsförening Tid: Torsdagen den 12 oktober 2016 kl. 19.00. Plats: Samfällighetslokalen Blåklockevägen

Läs mer

Regler och anvisningar

Regler och anvisningar Sammanställning av regler, och anvisningar 2015-05-08 1(6) Lathund Del 1 för fastighetsägarna inom Samfällighetsföreningen Grimsta B Upplands Väsby Regler och anvisningar Sammanställning av regler, och

Läs mer

Axets samfällighetsförening

Axets samfällighetsförening Axets samfällighetsförening 1 Innehållsförteckning Presentation av området 3 Föreningsstämma 3 Hemsidan 4 Styrelsen 4 Fibernät 4 Kvartalsavgift 5 Vattenavläsning 5 Städdagar 6 Gemensam bod 6 Sopor och

Läs mer

LindhagaBladet Mars 2013

LindhagaBladet Mars 2013 LindhagaBladet Mars 2013 Ordförande Kaj Lautiainen Axgatan 131 270962 V ordförande Leif Ahlberg Rågkornsgatan 126 875058 Kassör Sven Göran Palm Rågkornsgatan 56 871443 Sekreterare Stefan Runevik Axgatan

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Ateljéhuset 2010

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Ateljéhuset 2010 Stadgar för Bostadsrättsföreningen Ateljéhuset 2010 (org.nr. 769619-1803) Antagna den 7 mars 2011, reviderade den 28 november 2012, den 2 september 2013 och den 17 juni 2015. 1 Föreningens namn och firmateckning

Läs mer

Stadgar för Kanntorps samfällighetsförening

Stadgar för Kanntorps samfällighetsförening 1(5) Stadgar för Kanntorps samfällighetsförening Stadgeändringar föreslagna vid ordinarie föreningsstämma 2017-04-27 Lagens bestämmelser om förvaltning av samfälligheter skall gälla i den mån inte annat

Läs mer

Sörlyckans Samfällighetsförening. Information till samtliga medlemmar Juni 2013

Sörlyckans Samfällighetsförening. Information till samtliga medlemmar Juni 2013 Sörlyckans Samfällighetsförening Information till samtliga medlemmar Juni 2013 En förening, två anläggningar Du som bor på Sörlyckan äger din egen fastighet. Men du har också ett obligatoriskt medlemskap

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Information till mäklare Mars 2019 HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Org.nr 702000-2064 Till mäklare I den här skriften, mäklarlathund, har vi samlat information som vanligtvis efterfrågas

Läs mer

TILL DIG SOM BOR PÅ SNICKARSTIGEN INFORMATIONS KIT TILL HUSHÅLL

TILL DIG SOM BOR PÅ SNICKARSTIGEN INFORMATIONS KIT TILL HUSHÅLL TILL DIG SOM BOR PÅ SNICKARSTIGEN INFORMATIONS KIT TILL HUSHÅLL ATT BO I ETT RADHUS- OMRÅDE INNEBÄR ATT HA SINA GRANNAR NÄRA INPÅ. FÖR ATT ALLA SKA TRIVAS ÄR DET VIKTIGT ATT VISA HÄNSYN OCH INTE STÖRA

Läs mer

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR. önskas alla i Hantverkaren Styrelsen. INFORMATIONSBLAD Nr FRÅN STYRELSEN.

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR. önskas alla i Hantverkaren Styrelsen. INFORMATIONSBLAD Nr FRÅN STYRELSEN. INFORMATIONSBLAD Nr 13-2013 FRÅN STYRELSEN www.hantverkarens.com RAPPORT FRÅN HÖSTSTÄMMAN Ett 40-tal medlemmar var närvarande varav 28 var röstberättigade. Innan stämman började lyssnade deltagare på Johan

Läs mer

Stadgar för Påfvelunds samfällighetsförening org.nr:

Stadgar för Påfvelunds samfällighetsförening org.nr: Bilaga 3 till protokoll 2002-10-30 Stadgar för Påfvelunds samfällighetsförening org.nr: 857202-6170 1 Firma Föreningens firma är Påfvelunds samfällighetsförening 2 Förvaltningsobjekt, grunderna för förvaltningen

Läs mer

1. Mötets öppnande Ordföranden Mikael Kolk hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Ordföranden Mikael Kolk hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Nr 7 Protokoll fört vid möte med styrelsen i Stenlidens Samfällighetsförening 12 september, 2018 Närvarande: Maricka Berntson Ronny Persson Kolk Ragnar Andersson Patrik Odén Jörgen Olausson Stefan Weiss

Läs mer

för fastighetsmäklare och nyinflyttade

för fastighetsmäklare och nyinflyttade ALLMÄNT Brf Minken bildades och registrerades 1986 och under hösten 1989 började inflyttningen till eningen. Totalt finns 110st bostadsrättslägenheter och 1 hyreslokal, allt samlat runt en och samma gård!

Läs mer

Bostadsföreningen Norrbacka u.p.a. Organisationsnummer: 702001,5439

Bostadsföreningen Norrbacka u.p.a. Organisationsnummer: 702001,5439 2009,10,06 Bostadsföreningen Norrbacka u.p.a. Organisationsnummer: 702001,5439 Postadress: Tomtebogatan 26 A, 113 38 STOCKHOLM Om fastigheten Fastighetsbeteckning: Smältan 12, med tre trappuppgångar: Tomtebogatan

Läs mer

EKONOMISKA FÖRENINGEN PIONJÄREN

EKONOMISKA FÖRENINGEN PIONJÄREN EKONOMISKA FÖRENINGEN PIONJÄREN STADGAR EKONOMISKA FÖRENINGEN PIONJÄREN STADGAR (Träder i kraft vid ordinarie föreningsstämma våren 2019 försåvitt medlemmarna tillstyrker dem först vid extrastämma 2018

Läs mer

Välkommen till Orgelns Samfällighet

Välkommen till Orgelns Samfällighet Välkommen till Orgelns Samfällighet Med hjälp av detta informationsblad ska vi försöka ge er en inblick i och känsla för vad det innebär att bo i vårt område. Vad är en Samfällighet? En samfällighetsförening

Läs mer

Underhålls- och förnyelseplan för Fridhems samfällighetsförening

Underhålls- och förnyelseplan för Fridhems samfällighetsförening FÖRSLAG: Underhålls- och förnyelseplan 1 (9) Underhålls- och förnyelseplan för Fridhems samfällighetsförening INNEHÅLL 1 SYFTE MED PLANEN... 1 2 OBJEKT FÖR UNDERHÅLL OCH FÖRNYELSE... 2 2.1 Kvartershuset...

Läs mer

FASTIGHETSBILDNINGSMYNDIGHETEN Dnr 22/91. Anläggningsförättning berörande Annestorp GA:10 i Mölndals kommun.

FASTIGHETSBILDNINGSMYNDIGHETEN Dnr 22/91. Anläggningsförättning berörande Annestorp GA:10 i Mölndals kommun. 1992-08-24 Persgärde Anläggningsförättning berörande Annestorp GA:10 i Mölndals kommun. Anläggningsbeslut Med upphävande av anläggningsbeslut enligt lagen om gemensamma anläggningar (LGA) registrerat 1969

Läs mer

Kartbokens Samfällighetsförening 2013-10-15 KARTBOKENS ABC-BOK

Kartbokens Samfällighetsförening 2013-10-15 KARTBOKENS ABC-BOK Kartbokens Samfällighetsförening 2013-10-15 KARTBOKENS ABC-BOK Det här är en kortfattad samling tips, regler och råd om vad som gäller för medlemmarna i Kartbokens samfällighetsförening. Det är en sorts

Läs mer

Avtal ska upprättas utanför verksamhetsområde för VA

Avtal ska upprättas utanför verksamhetsområde för VA 1(5) [Ange datum] 1 Inledning Här är råd och anvisningar som riktar sig till dig som ägare av fastighet som ligger utanför kommunens verksamhetsområde (VO) för vatten och avlopp och som är intresserad

Läs mer