BEVIS OM ANSLAG. PROTOKOLL 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BEVIS OM ANSLAG. PROTOKOLL 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott"

Transkript

1 PROTOKOLL 1(18) Paragrafer Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson (M) Stefan Olsson (S) Bo Augustsson (S) Övriga deltagare Protokolljusterare Se nästa sida Stefan Olsson Underskrifter Sekreterare Ordförande Justerare... Lotta Carlborg... Ulrika Simonsson... Stefan Olsson BEVIS OM ANSLAG Instans Sammanträdesdatum Justeringsdatum Anslagsdatum Tidigast datum för anslagets nedtagande Protokollets förvaringsplats Kommunledningskontoret, kanslienheten Namnteckning.

2 PROTOKOLL 2(18) Övriga deltagare: Sven Junzell, kommunchef Lotta Carlborg, kommunsekreterare Lasse Westerberg, stadsarkitekt, , 219 Peter Pettersson, bygglovsingenjör, , 219 Agneta Pettersson, ordförande miljö- och byggnadsnämnden, , 219 Björn Vansvik, vice ordförande miljö- och byggnadsnämnden, , 219 Gunnel Clettborn, ledamot miljö- och byggnadsnämnden, , 219 Björn Widéll, fastighetsstrateg, , 219 Pia Proper, näringslivsutvecklare, , 219 Gustaf Andersson, VD Säfflebostäder AB, 212, 219 Pernilla Kyrk Grimberg, 212, 219 Lars Johansson, ekonomichef, Joel Nyström, utvecklingschef,

3 PROTOKOLL 3(18) Ksau 207 Dnr Ks Exploatering av Brännsvall Ärendet utgår.

4 PROTOKOLL 4(18) Ksau 208 Dnr Ks Exploatering av Ladugårdsparken Kommunfullmäktige beslutade den 1 juli 2009, 96, att anta detaljplanen för Knusesunds Herrgård och Ladugårdsparken, Säffle 7:14-7:18 och Säffle 7:22 samt delar av Säffle 7:13. Kommunledningskontoret har varit i kontakt med företag som är intresserade av att exploatera området. Det finns, enligt kommunledningskontoret, två alternativ för en exploatering av Ladugårdsparken. I det första alternativet svarar kommunen för all infrastruktur (gata, va, vägbelysning) och säljer sedan mark eller färdigbildade tomter för byggnation. Detta regleras i ett vanligt köpekontrakt mellan parterna. I det andra alternativet köper en exploatör tomtmarken av kommunen och bygger sedan infrastrukturen för att överlåta den till kommunen när den är färdig. Detta senare regleras i ett exploateringsavtal som upprättas mellan parterna. Vilket av alternativen man väljer är avgörande för vilket tomtpris som ska användas. Den byggbara tomtmarken är c:a kvm. Kommunledningskontoret anser att ett tomtpris enligt alternativ 1 borde vara c:a 350 kronor per kvm. I alternativ 2 är ett kvm-pris på 10 kronor skäligt. Ett flertal frågor uppstår som kräver svar bl.a. eventuell utbyggnad av området i etapper, eventuell uppdelning av området mellan olika exploatörer, eventuellt krav på att det ska byggas lågenergihus, vilket uppvärmningssätt som ska tillämpas, möjligheten för exploatören att kunna utföra infrastruktur, hur marknadsföringen ska ske, med flera. sunderlag Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse, Bo Augustsson (S) yrkar att texten i förslag till beslut ska ha följande lydelse: Kommunstyrelsen beslutar att ge kommunledningskontoret i uppdrag att, i samråd med berörda parter inom kommunorganisationen, ta fram förslag till försäljning av hela eller delar av området till tänkbara aktörer.

5 PROTOKOLL 5(18) sgång Ordföranden ställer proposition på Bo Augustssons yrkande och finner att arbetsutskottet beslutat att bifalla detsamma. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen beslutar att ge kommunledningskontoret i uppdrag att, i samråd med berörda parter inom kommunorganisationen, ta fram förslag till försäljning av hela eller delar av området till tänkbara aktörer.

6 PROTOKOLL 6(18) Ksau 209 Dnr Ks Avrapportering av markanvisningstävling för Karlsborgsåsen Kommunstyrelsen beslutade den 11 januari 2010, 9, att en markanvisningstävling skulle utlysas för Karlsborgsåsen i enlighet med förslag från kommunledningskontoret, samt att kommunledningskontoret skulle ges i uppdrag att upprätta en lämplig tidplan för genomförandet efter den 15 juni 2010, då tävlingsbidragen skulle vara inlämnade. Under tävlingstiden har kommunledningskontoret haft kontakt med flera entreprenörer som varit intresserade, men vid tävlingstidens utgång har inga tävlingsbidrag inkommit. Som orsak till detta har nämnts att det är alltför kostsamt att gå in i projektet, att processen med detaljplan är alltför lång samt de protester mot projektet som förekommit från närboende. Det har också framkommit att det vore bättre att kommunen tog fram detaljplanen och att ansvaret för detta alltså inte låg på entreprenören. Kommunledningskontoret anser att man fortsättningsvis kan ha samråd med tänkta exploatörer och samtidigt undersöka förutsättningarna för hur planförfarandet ska hanteras. sunderlag Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse, Bo Augustsson (S) yrkar att p. 2 i förslag till beslut stryks. sgång Ordföranden ställer proposition på kommunledningskontorets förslag med Bo Augustssons ändringsyrkande och finner att arbetsutskottet beslutat att bifalla desamma.

7 PROTOKOLL 7(18) Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen beslutar att kommunstyrelsen har tagit del av informationen avseende avrapportering av markanvisningstävling för Karlsborgsåsen.

8 PROTOKOLL 8(18) Ksau 210 Dnr Ks Bytesavtal Sifhälla 13 och Säffle 7:3 Länsstyrelsen fastställde den 26 juli 2010 ny detaljplan för området vid före detta Sifhällaskolan. Säffle kommun sålde 2005 fastigheten Sifhälla 13 till Tomas Pettersson. I samband med försäljningen blev Petterson lovad att kommunen skulle tillförsäkra honom rätten till tillfartsväg och samtidigt justera fastighetens gränser. Då nu ändringen av detaljplanen är genomförd har kommunledningskontoret upprättat ett förslag till bytesavtal som reglerar de förändringar som skett när det gäller gränser och överförande av mark mellan berörda fastigheter. sunderlag Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse, Ulrika Simonsson (M) yrkar att arbetsutskottet beslutar i enlighet med kommunledningskontorets förslag. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen beslutar att godkänna förslag till bytesavtal mellan Säffle kommun och Tomas Pettersson avseende del av fastigheterna Säffle 7:3 och Sifhälla 13.

9 PROTOKOLL 9(18) Ksau 211 Dnr Ks Nysäter 1:1 Nyttjanderättsavtal fornvårdsområde Länsstyrelsen har under arbetat med att göra en översyn av länets fornvårdsprogram. Inom detta program har länsstyrelsen under många år med hjälp av främst Skogsstyrelsen ombesörjt markskötsel vid cirka 200 fornlämningsmiljöer över hela länet. Inom ramen för arbetet har länsstyrelsen nu gjort ett förnyat urval av fornlämningsmiljöer som de bedömer ska ingå framöver i Värmlands läns fornvårdsprogram och de ser gärna att Nysäter, med en hög, en stensättning, boplats, marknadsbodar, samlingsplats, minnesmärke och naturföremål och som fått nummer 2, är en av dessa miljöer. Länsstyrelsen har upprättat ett förslag till nyttjanderättsavtal för Nysäter. Avtalet gäller i 25 år räknat från 30 oktober 2010 och medför ingen kostnad för kommunen. Arealen är c:a 1,9 hektar och avtalet påverkar inte kommunens planer för nyttjande av området. sunderlag Skötselplan, Länsstyrelsen Värmland, Förslag till nyttjanderättsavtal, Länsstyrelsen Värmland, Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse, Kerstin Einevik Bäckstrand (C) yrkar att arbetsutskottet beslutar att hänskjuta ärendet till kommunstyrelsen utan eget ställningstagande. Arbetsutskottet beslutar att hänskjuta ärendet till kommunstyrelsen utan eget ställningstagande.

10 PROTOKOLL 10(18) Ksau 212 Dnr Ks Slutredovisning av investering avseende Björkbacken Säfflebostäder AB presenterar en slutredovisning av investering avseende Björkbacken. Den ursprungliga projektkalkylen var satt till tkr inklusive bidrag från Boverket och Länsstyrelsen på tkr. En avvikelserapport lämnades i september 2008, vilket medförde att projektkalkylen förändrades till tkr. I december 2009 lämnades en slutprognos till kommunledningskontoret för projektet på tkr. När projektet är helt slutredovisat i oktober 2010 är den totala investeringen tkr. sunderlag Slutredovisning, Säfflebostäder AB, Ulrika Simonsson (M) yrkar att arbetsutskottet beslutar i enlighet med förslag från Säfflebostäder AB. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige beslutar att godkänna slutredovisning av om- och tillbyggnaden av Björkbackens äldreboende samt att projektet anses som avslutat.

11 PROTOKOLL 11(18) Ksau 213 Dnr Ks Förvärv av fastighet för industriändamål Forskningen i Säffle AB konstaterar i en skrivelse till Kommunföretag i Säffle AB att det behövs en lokalbuffert i kommunen för att snabbt kunna möta upp eventuella nyetableringar inom Säffle kommun. Kommunföretag i Säffle AB ansökte den 27 september 2010, 23, hos fullmäktige om 3,8 mnkr för köp och ombyggnad av fastigheten Roten 2, samt den 21 oktober 2010, 30, om 1,55 mnkr för tillbyggnad av fastigheten med 120 kvm. Kommunföretag i Säffle AB:s ansökan från den 27 september 2010 behandlades av arbetsutskottet den 4 oktober 2010, 191. Kommunledningskontoret tillstyrker ett lån till Forskningen i Säffle AB via Kommunföretag i Säffle AB på totalt tkr för projektet. sunderlag VD:s tjänsteskrivelse, Kommunföretag i Säffle AB:s protokoll, , 23 VD:s tjänsteskrivelse, Kommunföretag i Säffle AB:s protokoll, , 30 Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse, Ulrika Simonsson (M) yrkar att arbetsutskottet beslutar i enlighet med kommunledningskontorets förslag. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige beslutar följande: 1. Forskningen i Säffle AB beviljas ett lån via Kommunföretag i Säffle AB om maximalt tkr för köp samt om- och tillbyggnad av fastigheten Roten 2. Lånet kan avropas i etapper.

12 PROTOKOLL 12(18) 2. Lånet är amorteringsfritt till och med och amorteras därefter i 31 år med rak amortering. 3. Räntan sätts till de villkor som gäller mot den externa långivaren + 30 punkter. Räntevillkoren kan komma att ändras av kommunen under lånets löptid. 4. Möjlighet ges att nyupplåna tkr för utlåning till Kommunföretag i Säffle AB för köp samt om- och tillbyggnad av Roten 2.

13 PROTOKOLL 13(18) Ksau 214 Dnr Ks Förslag till investering avseende tankstation för biogas Kommunledningskontoret har erhållit ett uppdrag att få till stånd en tankstation för biogas i Säffle kommun. Säffle kommun har sökt och erhållit statsbidrag för en etablering, och en upphandling av tankstationen har genomförts. Kommunstyrelsens arbetsutskott fattade den 1 september 2010, 159, beslut om att anta anbud avseende upphandling av tankstation för biogas. Bruttoinvesteringen uppgår till c:a tkr, varav kommunen kalkylmässigt beräknas behöva finansiera tkr. sunderlag Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse, Ulrika Simonsson (M) yrkar att följande läggs till i förslag till beslut p. 1: som ett tilläggsanslag till 2010 års budget. Finansiering sker genom upplåning. sgång Ordföranden ställer proposition på kommunledningskontorets förslag med det egna tilläggsyrkandet och finner att arbetsutskottet beslutat att bifalla desamma. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige beslutar att investeringsmedel för en tankstation för biogas anvisas med tkr i kommunledningskontorets budget som ett tilläggsanslag till 2010 års budget. Finansiering sker genom upplåning. Kommunstyrelsen beslutar för egen del att ge kommunledningskontoret i uppdrag att teckna behövliga avtal med övriga intressenter i projektet.

14 PROTOKOLL 14(18) Ksau 215 Dnr Ks Svar på motion angående behovsanalys av kollektivtrafiken Iréne von Dolwitz (SIV) inkom den 25 augusti 2008 med en motion där hon yrkar följande: 1. att Säffles trafikförsörjningsplan innehåller en analys med definition av målgrupper och målgruppernas behov 2. att kommunen tar kontakt med t ex Karlstads universitet för att få hjälp med analys/utformning av enkäter 3. att analysen innefattar synpunkter och önskemål från både näringslivet och allmänheten 4. att analysen ligger till grund för upphandling av kollektivtrafiken Kommunledningskontoret föreslår att kommunfullmäktige beslutar bifalla motionen, förutsatt att arbetet kan bedrivas i samråd med Åmåls kommun och med i huvudsak egna resurser. sunderlag Motion från Iréne von Dolwitz, Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse, Ulrika Simonsson (M) yrkar att motionen ska anses vara besvarad och inte bifallen. sgång Ordföranden ställer proposition på det egna yrkandet och finner att arbetsutskottet beslutat att bifalla detsamma. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige beslutar att motionen är besvarad.

15 PROTOKOLL 15(18) Ksau 216 Dnr Ks Svar på motion angående parboendegaranti i särskilt boende Ulrika Simonsson (M) och Jonas Larsson (M) inkom den 26 april 2010 med en motion där de yrkar att Säffle kommun snarast inför en parboendegaranti i kommunens särskilda boenden, så att de par, som så önskar, ska ha möjlighet att bo tillsammans livet ut. Socialnämnden föreslår i beslut , 83, fullmäktige besluta att motionen anses besvarad med hänvisning till att socialnämnden i viss omfattning kan tillmötesgå behovet om parboende. sunderlag Motion från Ulrika Simonsson (M) och Jonas Larsson (M), Socialförvaltningens tjänsteskrivelse, Socialnämndens protokoll, , 83 Ulrika Simonsson (M) yrkar att arbetsutskottet beslutar att hänskjuta ärendet till kommunstyrelsen utan eget ställningstagande. Arbetsutskottet beslutar att hänskjuta ärendet till kommunstyrelsen utan eget ställningstagande.

16 PROTOKOLL 16(18) Ksau 217 Dnr Ks Överenskommelse om mottagande av flyktingar och andra skyddsbehövande Länsstyrelsen har sedan den 1 juli 2010 uppdraget att träffa överenskommelser med kommunen om mottagning av nyanlända. Med anledning av att behovet av mottagningsplatser är stort finns en önskan från statens sida om att en ny överenskommelse träffas med Säffle kommun samt att antalet mottagna flyktingar höjs med ett 15-tal platser och att en överenskommelse ska gälla tills vidare. Socialförvaltningen har övervägt statens önskemål och kommit fram till att det är viktigt att träffa en ny överenskommelse. Socialnämnden föreslår i beslut , 80, att överenskommelsen inte ska gälla tills vidare utan vara tidsbegränsad till ett år i taget. Socialnämnden föreslår också att antalet mottagna flyktingar i Säffle kommun höjs till 30 per år. sunderlag Skrivelse från Länsstyrelsen Värmland, Socialförvaltningens tjänsteskrivelse, Socialnämndens protokoll, , 80 Ulrika Simonsson (M) yrkar att arbetsutskottet beslutar i enlighet med socialnämndens förslag. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige beslutar följande: 1. Säffle kommun träffar en överenskommelse med Länsstyrelsen Värmland om mottagande av nyanlända flyktingar som gäller från och med den 1 december Överenskommelsen ska gälla ett år i taget. 3. Överenskommelsen ska gälla 30 nyanlända flyktingar per år.

17 PROTOKOLL 17(18) Ksau 218 Dnr Ks Förslag till ny abonnenttaxa för slamhämtning från enskilda brunnar och slutna tankar En ny entreprenad avseende hämtning av slam och spillvatten från enskilda anläggningar i Säffle kommun har upphandlats av teknik- och fritidsförvaltningen och gäller från och med den 1 januari Ett nytt entreprenadavtal innebär att taxan för slamtömning ska anpassas efter det vinnande anbudets entreprenadersättning, den aktuella behandlingskostnaden för Säffle avloppsreningsverk dit slam/spillvatten transporteras samt för den administration som avtalet innebär för teknik- och fritidsförvaltningen. Den nya entreprenaden innebär att taxan, i genomsnitt, höjs något. Dagens taxa har inte reglerats enligt renhållningsindex sedan år 2008 och därav inte följt kostnadsutvecklingen de senaste två åren. De höjningar som den nya entreprenaden innebär kan därför förklaras som en anpassning till de ökade kostnader som samhället idag står inför med till exempel ökade bränslepriser. sunderlag Teknik- och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse, Teknik- och fritidsnämdens protokoll, , 72 Ulrika Simonsson (M) yrkar att arbetsutskottet beslutar i enlighet med teknik- och fritidsnämndens förslag. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige beslutar att anta förslag till ny taxa för slamtömning av enskilda brunnar och slutna tankar från och med den 1 januari 2011.

18 PROTOKOLL 18(18) Ksau 219 Informationspunkter Planfrågor Representanter från miljö- och byggnadsnämnden och miljö- och byggkontoret redogör för aktuella planfrågor i kommunen. Ett förändrat fastighetsansvar Gustaf Andersson, VD för Säfflebostäder AB, informerar om olika argument för bolagisering av fastigheter. Avrapportering lokalförsörjningsplanen Kommunstyrelsen beslutade den 8 juni 2009, 99, att ge Säfflebostäder AB i uppdrag att ta fram en lokalförsörjningsplan. Gustaf Andersson, VD för Säfflebostäder AB, ger en avrapportering av hur uppdraget fortskrider.

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11) 2010-05-03 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 96-103 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 09.00 13.10 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 1-14 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 08.00-12.20 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Ulrika Simonsson (m)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(5)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(5) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(5) 2009-09-14 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 171-173 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 13.00 13.30 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 182-187 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 09.00-11.30 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Ulrika Simonsson

Läs mer

Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C), tj ers Kurt Andersson (KD) Ulrika Simonsson (M) Stefan Olsson (S) Bo Augustsson (S)

Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C), tj ers Kurt Andersson (KD) Ulrika Simonsson (M) Stefan Olsson (S) Bo Augustsson (S) PROTOKOLL 1(20) Paragrafer 239-254 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 08.30 11.25 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C), tj ers Kurt Andersson (KD) Ulrika Simonsson (M) Stefan

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(12)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(12) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(12) 2010-10-04 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 188-195 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09.00 15.30 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 45-67 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 09.00-15.00 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Ulrika Simonsson (m)

Läs mer

Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Ulrika Simonsson (m) Jan Norlin (s) fr o m 09.50 Bo Augustsson (s) Se bifogad lista.

Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Ulrika Simonsson (m) Jan Norlin (s) fr o m 09.50 Bo Augustsson (s) Se bifogad lista. SÄFFLE KOMMUN KOMMUNSTYRELSENS PROTOKOLL 1(11) Datum 2009-03-16 Paragrafer 68-74 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09.00-14.00 ande Övriga deltagare Prottokolljusterare Underskrifter: Sekreterare

Läs mer

BEVIS OM ANSLAG. PROTOKOLL Kommunstyrelsen 1(5)

BEVIS OM ANSLAG. PROTOKOLL Kommunstyrelsen 1(5) PROTOKOLL 1(5) Paragrafer 189 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 14.00 15.20 Beslutande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Gudrun Svensson (C), tj ers Alf Svanström (C) Lisbet

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(23)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(23) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(23) 2010-02-15 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 30-49 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09.00 16.00 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C), tj ers Margareta

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 79-95 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 9.00-12.30 Ölserudsrummet kl. 13.30-16.40 ande Övriga deltagare Protokolljusterare Daniel Bäckström (c) Kerstin

Läs mer

PROTOKOLL 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-06. Se nästa sida. Stefan Olsson. m... Lotta Carlborg. Paragrafer 255-268

PROTOKOLL 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-06. Se nästa sida. Stefan Olsson. m... Lotta Carlborg. Paragrafer 255-268 PROTOKOLL 1(18) Paragrafer 255-268 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09.00 16.10 ande Daniel Bäckström (C), kl. 09.00 15.00 Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson (M) Stefan Olsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19) 2009-10-19 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 200-212 ( 210 har justerats omedelbart) Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 09.00 14.20 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(6)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(6) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(6) 2010-09-14 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 38-42 ( 41 har justerats omedelbart) Plats och tid Städet, Gillbergarummet kl. 10.30 11.40 ande Erik Blakstad (m) ordf Ralph Widing (c)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 153-156 Plats och tid Trätäljarummet, Stadshuset, kl. 13.00-14.55 ande Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Gudrun Svensson (c) Lisbet Westerberg (c)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(15)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(15) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(15) 2010-03-15 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 51-60 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09.00 15.15 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 1 Paragrafer 30-34 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 13.30 16.35 Beslutande Övriga deltagare Daniel Bäckström (C) Margareta Bäckström (C), suppleant Dag Rogne (C) Ulrika Simonsson (M) Jan Norlin

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Paragrafer 66-79 ( 76 har justerats omedelbart) Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 14.00-17.00 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Gudrun Svensson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 173-181 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 09.00-14.55 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Ulrika Simonsson

Läs mer

BEVIS OM ANSLAG. PROTOKOLL Kommunstyrelsen 1(50) 2010-12-01

BEVIS OM ANSLAG. PROTOKOLL Kommunstyrelsen 1(50) 2010-12-01 PROTOKOLL 1(50) Paragrafer 208-248 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 14.00 16.40 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Gudrun Svensson (C), tj ers Alf Svanström (C) Lisbet

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(16)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(16) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(16) 2010-05-17 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 104-115 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 09.00 16.20 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 18-32 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet klockan 09.00-09.30, 11.00-14.30 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Ulrika

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(21)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(21) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(21) 2010-08-16 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 142-158 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09.00 16.35 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUNIKATION AB 2010-11-11

SÄFFLE KOMMUNIKATION AB 2010-11-11 OMMUN PROTOKOLL 1(6) Paragrafer 19-22 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 14:00 16:55 Beslutande Daniel Bäckström (C) Margareta Bäckström (C) Ulrika Simonsson (M) Christer Andersson (KD)) Jan

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19) 2009-09-21 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 174-187 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09.00 15.25 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) t o m kl. 10.10,

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 1 Paragrafer 4-12 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 14.00-16.30 ande Daniel Bäckström (c), t o m kl 15.00 Margareta Bäckström (c), fr o m 14.20 Ulrika Simonsson (m) Jan Norlin (s), Jan Andersson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 261-272 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 09.00-16.00 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Ulrika Simonsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 139-152 Plats och tid Krokstad Herrgård, kl. 14.00-18.45 ande Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Gudrun Svensson (c) Lisbet Westerberg (c) Margareta

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 158-172 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 09.00-14.00 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c), tom 12.00, 158-161,

Läs mer

Sven Junzell, kommunchef Lotta Carlborg, kommunsekreterare Gustaf Andersson, VD Säfflebostäder AB Lars Johansson, ekonomichef

Sven Junzell, kommunchef Lotta Carlborg, kommunsekreterare Gustaf Andersson, VD Säfflebostäder AB Lars Johansson, ekonomichef PROTOKOLL 1(44) Paragrafer 243-279 Plats och tid Stadshuset, Säfflesalen kl. 15.00 19.15 ande Enligt bifogad närvarolista Tjänstgörande - - ersättare Övriga deltagare Sven Junzell, kommunchef Lotta Carlborg,

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(18)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(18) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(18) 2009-08-17 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 151-161 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09.00-16.40 Beslutande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika

Läs mer

SÄFFLE KOMMUNIKATION AB

SÄFFLE KOMMUNIKATION AB OMMUN PROTOKOLL 1(8) Paragrafer 5-11 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09:00 11:30 ande Daniel Bäckström Margareta Bäckström Ulrika Simonsson, suppleant Lennarth Lindström Christer Andersson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 107-118 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 14.00-16.00 ande Närvarande, ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(21)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(21) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(21) 2010-09-06 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 160-175 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09.00 13.35 ande Daniel Bäckström (C) kl. 09.00-13.30 Kerstin Einevik Bäckstrand (C)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 1 Paragrafer 1-6 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 10.20-12.15 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Margareta Bäckström (c) Ulrika Simonsson (m) Jan Norlin (s) Bo Augustsson (s) Ingegerd

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 120-135 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 14.00-16.30 ande Daniel Bäckström (c) tj ers Alf Svensson Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Gudrun Svensson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 40-44 Plats och tid Gillbergarummet, Städet kl 14.00 16.30 ande Erik Blakstad (m) ordf Ralph Widing (c) Bengt Mattsson (s) Övriga deltagare Örjan Ström (siv), 43 Helen

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 146-158 Plats och tid Säfflesalen, Stadshuset, klockan 19.00-20.55 ande Enligt bifogad närvarolista Tjänstgörande - - ersättare Övriga deltagare Sven Junzell, t.f.

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 47-51 Plats och tid Kulturkansliet, Biblioteket, klockan 9.00-11.10 ande Övriga deltagare Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Bo Andersson (m) Allan Magnusson (s) Ingrid

Läs mer

SÄFFLE KOMMUNIKATION AB

SÄFFLE KOMMUNIKATION AB OMMUN PROTOKOLL 1(6) Paragrafer 23-27 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 14:00 16:15 ande Daniel Bäckström Knut Lillienau Jan Andersson Christer Andersson Jan Norlin Dag Rogne, suppleant Christer

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 1-17 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet kl. 09.00-15.50 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Ulrika Simonsson (m)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 1 Paragrafer 15-19 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 10.00-12.00 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Margareta Bäckström (c) Dag Rogne Ulrika Simonsson (m) Jan Norlin (s) Bo Augustsson

Läs mer

OMMUN PROTOKOLL 1(16)

OMMUN PROTOKOLL 1(16) OMMUN PROTOKOLL 1(16) BOLAGSSTÄMMA Paragrafer 1-14 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 14:00 14:45 ande Halvar Pettersson, ombud Övriga deltagare Sabine Zimmerl Berg, VD Jan Andersson, ordförande

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 84-92 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.40 ande Ej tjänstgörande Ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c) Margareta der

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 12-17 Plats och tid Gillbergarummet, Städet kl 14.00 15.20 ande Närvarande, ej deltagande ersättare Övriga deltagare Protokolljusterare Erik Blakstad (m) Ralph Widing

Läs mer

SÄFFLE KOMMUNIKATION AB

SÄFFLE KOMMUNIKATION AB OMMUN PROTOKOLL 1(7) Paragrafer 30-35 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 14:00 16:05 ande Daniel Bäckström Knut Lillienau Jan Andersson Christer Andersson Jan Norlin Dag Rogne Erik Fogelberg

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 1-7 Plats och tid ande Övriga deltagare Kulturkanlsiet, Stadshusparken 1 A Klockan 15.30 18.10. Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Henrik Olsson (c) Maria Olsson (c) tjg.ers.iréne

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 31-44 Plats och tid Trätäljarummet, Stadshuset, kl. 14.00-17.15 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Gudrun Svensson (c) Lisbet

Läs mer

Sven Junzell, kommunchef Lotta Carlborg, kommunsekreterare Lars Johansson, ekonomichef. Lena Karlsson, Gunnel Clettborn. ...

Sven Junzell, kommunchef Lotta Carlborg, kommunsekreterare Lars Johansson, ekonomichef. Lena Karlsson, Gunnel Clettborn. ... PROTOKOLL 1(22) Paragrafer 132-147 Plats och tid Stadshuset, Säfflesalen, kl. 19.00 20.10 ande Enligt bifogad närvarolista Tjänstgörande - - ersättare Övriga deltagare Sven Junzell, kommunchef Lotta Carlborg,

Läs mer

BEVIS OM ANSLAG. PROTOKOLL 1(26) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-11-15

BEVIS OM ANSLAG. PROTOKOLL 1(26) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-11-15 PROTOKOLL 1(26) Paragrafer 220-238 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09.00 16.45 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson (M) Stefan Olsson (S), tj ers Ann Mlakar

Läs mer

BEVIS OM ANSLAG. PROTOKOLL 1(11) Miljö- och byggnadsnämnden 2011-04-01

BEVIS OM ANSLAG. PROTOKOLL 1(11) Miljö- och byggnadsnämnden 2011-04-01 PROTOKOLL 1(11) Paragrafer 51-59 Plats och tid Städet Gillbergarummet, Järnvägsgatan 9, kl. 09.00 10.20 ande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Protokolljusterare Agneta Pettersson (C), ordförande

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 93-100 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.35 ande Närvarande,ej tjänstgörande ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(21)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(21) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(21) 2010-04-19 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 81-94 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09.00 15.30 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 47-50 Plats och tid Gillbergarummet, Städet kl 14.00 15.30 ande Erik Blakstad (m) ordf Nils-Olof Andersson (m) Ralph Widing (c) Bengt Mattsson (s) Övriga deltagare

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(24)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(24) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(24) 2009-05-18 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 104-120 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09.00 17.45 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(21)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(21) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(21) 2009-11-02 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 213-227 Plats och tid ande Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09.00 12.40 ( 226 har justerats omedelbart) Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 1 Plats och tid Gillbergarummet, Städet kl. 14.00-15.25 ande Paragrafer 1-10 Erik Blakstad (m), ordf. Ralph Widing (c) Bengt Mattsson (s) Närvarande, ej tjänstgörande Övriga deltagare Bengt Persson, t.f.

Läs mer

PROTOKOLL 1(10) Kulturnämnden 2011-02-15

PROTOKOLL 1(10) Kulturnämnden 2011-02-15 PROTOKOLL 1(10) Paragrafer 11-17 Plats och tid Stadshuset, Ölserudsrummet kl. 15.30 18.00 ande Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Timmy Svensson (C) Iréne Ekberg (C) Lennarth Lindström (M) tjg ers Mikael Thorell

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(13)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(13) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(13) 2010-02-01 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 21-29 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09.00 15.20 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 31-49 Plats och tid Säfflesalen, Stadshuset, klockan 19.00-20.40 ande Enligt bifogad närvarolista Tjänstgörande - - ersättare Övriga deltagare Sven Junzell, t.f. kommunchef/personalchef

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 69-74 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.15 ande Närvarande, ej tjänstgörande Ersättare Övriga deltagare Protokolljusterare Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 1-16 Plats och tid Trätäljarummet, Stadshuset, kl. 14.00-16.45 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Gudrun Svensson (c) Lisbet

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 196-210 Plats och tid Trätäljarummet, Stadshuset, kl. 14.00-15.16 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Gudrun Svensson (c) Lisbet

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11) Paragrafer 46-54 Plats och tid Städet, Gillbergarummet kl. 14.00 15.30 ande Erik Blakstad (m) Ralph Widing (c) Leif Pettersson (siv) Bengt Eriksson (c) Christer Tengelin (c)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 1-12 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 14.00-15.00 ande Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Gudrun Svensson (c) Lisbet Westerberg (c) Margareta

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 1 Paragrafer 25-40 Plats och tid Stadshuset, Säfflesalen, kl. 19.00 21.00 ande Enligt bifogad närvarolista Tjänstgörande - - ersättare Övriga deltagare Sven Junzell, t.f. kommunchef Ingrid Strengsdal,

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(22)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(22) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(22) Paragrafer 116-131 Plats och tid Värmlands Nysäter, Bygdegården, kl. 18.30 19.45 ande Enligt bifogad närvarolista Tjänstgörande - - ersättare Övriga deltagare Sven Junzell,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Rum 226 kl. 09:00-09:50 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Marie Östh Karlsson (S) (ordförande) Hans Bergfelt (M) (vice ordförande) Stefan Gustafsson (S) Ulrika Frick (MP)

Läs mer

OMMUN PROTOKOLL 1(10)

OMMUN PROTOKOLL 1(10) OMMUN PROTOKOLL 1(10) Paragrafer 13-20 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 14:00 17:15 ande Daniel Bäckström Knut Lillienau Jan Andersson Christer Andersson Jan Norlin Dag Rogne, suppleant Christer

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 75-84 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.50 ande Närvarande, ej Tjänstgörande Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c) Margareta

Läs mer

Anette Karlsson (M) Björn Fagerlund (M) Henrik Karlsson (M) Marie Engström Rosengren (V) ledamot Mats Karlsson (MP)

Anette Karlsson (M) Björn Fagerlund (M) Henrik Karlsson (M) Marie Engström Rosengren (V) ledamot Mats Karlsson (MP) Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Vänersalen, Stadshuset kl 15.00 16.25 Beslutande Johan Abrahamsson (M) ordförande Rune Skogsberg (C) 1:e vice ordförande Ida Ekeroth (S) 2:e vice ordförande Anette

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(7)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(7) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Paragrafer 64-68 Plats och tid Lurö, klockan 9.30 15.30 (mötet ajouneras kl 10.45-11.10, 65) Beslutande Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Henrik Olsson (c) tjg ers. Irené Ekberg

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 20-29 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.10 ande Närvarande, ej tjänstgörande Ersättare Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(27)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(27) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(27) Paragrafer 148-167 ( 159 har justerats omedelbart) Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 14.00 15.50 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Gudrun

Läs mer

Henrik Karlsson (M) Sven-Inge Eriksson (KD) ledamot Göran Hellström (L) Marie Engström Rosengren (V) ledamot Carl-Gunnar Sand (SD)

Henrik Karlsson (M) Sven-Inge Eriksson (KD) ledamot Göran Hellström (L) Marie Engström Rosengren (V) ledamot Carl-Gunnar Sand (SD) Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Sammanträdesrum Torsö, Stadshuset kl. 15.30-16:15 Beslutande Johan Abrahamsson (M) ordförande Anders Karlsson (C) 1:e vice ordförande Janne Jansson (S) 2:e vice ordförande

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(16)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(16) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(16) Paragrafer Mb 26-39 Plats och tid Gillbergarummet, Järnvägsgatan 9, kl. 14.00 16.30 ande Ej tjänstgörande ersättare Agneta Pettersson (c), ordförande Britt-Marie Johansson

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2012-05-09 kl 10:30-11:10 Beslutande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker (C) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson (M) Eva Kullenberg (FP) Övriga närvarande: Lena

Läs mer

Sven-Inge Eriksson. Ewa Sallova. Tekniska nämndens arbetsutskott. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1.

Sven-Inge Eriksson. Ewa Sallova. Tekniska nämndens arbetsutskott. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1. Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset Mariestad, lokal Djurö, 30 november 2016 kl. 9.00 10.30 Beslutande Suzanne Michaelsen Gunnarsson (S) Ordförande Sven-Inge Eriksson (KD) 1:e vice ordförande

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 21-24 Plats och tid Bylunda fritidsgård, Olof Trätäljagatan 29, kl 15.30-18.15 Beslutande Övriga deltagare Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Henrik Olsson (c), Gunveig

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) 2004-02-04 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 09.45-11.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Utvecklingschef

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SOCIALNÄMNDEN

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SOCIALNÄMNDEN SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 80-83 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.50 Ajournering, kl. 17.00 17.10 Beslutande Lisbet Westerberg (c) Inger Leander (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne

Läs mer

Mikael Blom, förvaltningschef Ulf Truvered, kvalitetsansvarig Birgitta Grund, sekreterare. ... Birgitta Grund. ... Stina Höök. ...

Mikael Blom, förvaltningschef Ulf Truvered, kvalitetsansvarig Birgitta Grund, sekreterare. ... Birgitta Grund. ... Stina Höök. ... PROTOKOLL 1(13) Paragrafer 1-11 Plats och tid Hermes, Svanskogsrummet kl. 15.00 16.00 ande Övriga deltagare Jenny Evestam (C) Lena Sonesson (C) Lena Karlsson (C) Stina Höök (M) Jonas Larsson (M) Claes-Göran

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2002-08-21 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2002-08-21 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) 2002-08-21 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.30-10.15 Beslutande Övriga deltagande Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Ekonomichef Bengt-Arne

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(23)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(23) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(23) Paragrafer 1-15 Plats och tid Stadshuset, Säfflesalen kl. 19.00 21.05 ande Enligt bifogad närvarolista Tjänstgörande - - ersättare Övriga deltagare Sven Junzell, kommunchef

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 36-43 Plats och tid Gillbergarummet, Städet, kl 14.00 16.25 ande Erik Blakstad (m) ordf Ralph Widing (c) Bengt Mattsson (s) Övriga deltagare Gunnar Ericson, stadsträdgårdsmästare,

Läs mer

Ida Ekeroth (S) 2:e vice ordförande ej 62 Henrik Karlsson (M) Se nästa sida. Janne Jansson (S) Kommunledningskontoret enligt överenskommelse

Ida Ekeroth (S) 2:e vice ordförande ej 62 Henrik Karlsson (M) Se nästa sida. Janne Jansson (S) Kommunledningskontoret enligt överenskommelse Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Sammanträdesrum Vänersalen, Stadshuset kl 8:00 11.20 Beslutande Johan Abrahamsson (M) ordförande Rune Skogsberg (C) 1:e vice ordförande Ida Ekeroth (S) 2:e vice ordförande

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(20)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(20) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(20) 2009-10-05 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 188-199 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09.00 12.40 ande Daniel Bäckström (C), tj ers Kurt Andersson (KD) kl 09.00-11.45 Kerstin

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(23)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(23) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(23) Paragrafer 18-34 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 14.00 17.40 ande Daniel Bäckström (C), kl. 14.00-17.10 Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Gudrun Svensson (C), tj

Läs mer

Carola Gunnarsson (c) Hans Eljansbo (m) Christer Eriksson (c) Tommy Johansson (s) Åke Hedvall (s)

Carola Gunnarsson (c) Hans Eljansbo (m) Christer Eriksson (c) Tommy Johansson (s) Åke Hedvall (s) SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Gustaf Adolfssalen, kl 13.30 17.10 Beslutande Närvarande ersättare Närvarande representant Carola Gunnarsson (c) Hans Eljansbo (m) Christer Eriksson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 1-8 Plats och tid Stadshuset, Säfflesalen, kl. 19.00-19.30 ande Enligt bifogad närvarolista Tjänstgörande - - ersättare Övriga deltagare Sven Junzell, personalchef

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(24)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(24) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(24) Paragrafer 35-53 Plats och tid Stadshuset, Säfflesalen kl. 19.00-20.15 ande Enligt bifogad närvarolista Tjänstgörande - - ersättare Övriga deltagare Protokolljusterare Sven

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(8)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(8) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(8) 2010-10-12 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 43-49 ( 48 har justerats omedelbart) Plats och tid Städet, Gillbergarummet kl. 10.00 12.30 ande Erik Blakstad (m) ordf Ralph Widing (c)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(17)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(17) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Paragrafer 104-115 Plats och tid Stadshuset, Säfflesalen kl. 19.00 19.40 ande Enligt bifogad närvarolista Tjänstgörande - - ersättare Övriga deltagare Ingrid Strengsdal, kulturchef

Läs mer

Ulrika Falk (S), ordf Ander Olander (C) Ingrid Landin (MP) Kjell Jansson (M) Lotta Lindblad Söderman (M), tjänstgörande ersättare

Ulrika Falk (S), ordf Ander Olander (C) Ingrid Landin (MP) Kjell Jansson (M) Lotta Lindblad Söderman (M), tjänstgörande ersättare 1(9) Plats och tid Måndagen den 19 juni 2017 kl 15.00-15:43 ande Ledamöter Ulrika Falk (S), ordf Ander Olander (C) Ingrid Landin (MP) Kjell Jansson (M) Lotta Lindblad Söderman (M), tjänstgörande ersättare

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 1-9 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 18.00 ande Närvarande,ej tjänstgörande ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c) Margareta

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 1-8 Plats och tid ande Övriga deltagare Kulturkansliet, Säffle bibliotek, klockan 09.00-12.40 Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Bo Andersson (m) Allan Magnusson (s) Ingrid

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.00-09.15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2005-08-17 1 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2005-03-03 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2005-03-03 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) 2005-03-03 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.30-10.00 Beslutande Övriga deltagande Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) Kommunchef Per Hildingson Ekonomichef Bengt-Arne

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 38-43 Plats och tid Gillbergarummet, Städet, kl 14.00 15.50 ande Närvarande, ej deltagande ersättare Erik Blakstad (c) Ralph Widing (c) Bengt Eriksson (c) Christer

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(15)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(15) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(15) Paragrafer Mb 55-65 Plats och tid Gillbergarummet, Järnvägsgatan 9, kl. 14.00 15.25 ande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Protokolljusterare Agneta Pettersson (c),

Läs mer