SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(27)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(27)"

Transkript

1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(27) Paragrafer ( 159 har justerats omedelbart) Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Gudrun Svensson (C) Lisbet Westerberg (C) Margareta Bäckström (C), tj ers Christer Tengelin (C) Ulrika Simonsson (M) Ulla Heidrich (FP) Kurt Andersson (KD) Ingegerd Welin Fogelberg (SIV) Stefan Olsson (S) Bo Augustsson (S) Jan Andersson (S), tj ers Alf Svanström (C) Ann Mlakar (S) Övriga deltagare Protokolljusterare Se nästa sida Stefan Olsson Underskrifter Sekreterare Ordförande Justerare... Lotta Carlborg... Daniel Bäckström... Stefan Olsson BEVIS OM ANSLAG Instans Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Justeringsdatum , Anslagsdatum , Tidigast datum för anslagets nedtagande , Protokollets Kommunledningskontoret, förvaringsplats kanslienheten Namnteckning.

2 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 2(27) Övriga deltagare: Sven Junzell, kommunchef Lotta Carlborg, kommunsekreterare Lars Johansson, ekonomichef Håkan Johansson, ekonom,

3 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 3(27) Ks 148 Dnr Ks Ekonomisk uppföljning efter juli månad 2010 Ekonom Håkan Johansson informerar om den ekonomiska uppföljningen efter juli månad Kommunfullmäktige beräknas redovisa ett nollresultat. Kommunstyrelsens kontor beräknas redovisa ett överskott på 100 tkr. Kommunstyrelsen exkl kontor beräknas redovisa ett underskott på 850 tkr. Valnämnden beräknas redovisa ett nollresultat. Räddningstjänsten beräknas redovisa ett nollresultat. Miljö- och byggnadsnämnden beräknas redovisa ett nollresultat. Teknik- och fritidsnämnden beräknas redovisa ett underskott på tkr. Kommunrevisionen beräknas redovisa ett nollresultat. Kulturnämnden beräknas redovisa ett underskott på 90 tkr. Barn- och utbildningsnämnden beräknas redovisa ett underskott på tkr. Socialnämnden beräknas redovisa ett underskott på 500 tkr. Finansförvaltningen prognostiserar ett överskott på tkr. Totalt beräknas kommunen uppvisa ett överskott på tkr. Totalt efter juli prognostiseras ett överskott för Säffle Kommun med 6,5 mnkr jämfört med budget. Det budgeterade överskottet för Säffle Kommun är för närvarande 4 mnkr vilket innebär att kommunens resultat för 2010 är ett plusresultat med 10,5 mnkr. Resultatet för de flesta nämnder är i jämförelse med maj relativt oförändrat. De största förändringarna beloppsmässigt sett står barn- och utbildningsnämnden samt socialnämnden för. För dessa nämnder har hänsyn tagits till de medel man fått tilldelat som omstruktureringsmedel vilket var 1 mnkr för barn- och utbildningsnämnden samt 3 mnkr för socialnämnden. Fortfarande visar dock samtliga nämnder förutom miljö- och byggnadsnämnden samt kommunstyrelsens kontor underskott, en del mindre och en del större underskott. Överskott visas för finansförvaltningen där överskottet efter juli är 11 mnkr jämfört med budget samt för kommunstyrelsens kontor med 100 tkr. Enligt prognos från SKL från 17 augusti medför slutavräkningen för 2009 och 2010 att skatteintäkterna är 2 mnkr högre jämfört med prognosen före.

4 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 4(27) sunderlag Kommunledningskontorets sammanställning, Arbetsutskottets protokoll, , 161 Daniel Bäckström (C) yrkar att kommunstyrelsen beslutar föreslå kommunfullmäktige besluta att kommunfullmäktige tagit del av informationen om nämndernas ekonomiska uppföljning efter juli månad Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige har tagit del av informationen om nämndernas ekonomiska uppföljning efter juli månad 2010.

5 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 5(27) Ks 149 Dnr Ks Ansökan om höjning av checkkredit för Säfflebostäder AB Säfflebostäder AB förvaltar sedan början av 2008 merparten av Säffle kommuns fastigheter. Bolaget har ett förvaltningsuppdrag åt kommunen och i bolagets redovisning finns det två separata redovisningsenheter och dessutom två separata bankkonton. Säfflebostäder AB har sedan lång tid haft en checkräkningskredit på 5 mnkr som avser ursprungliga Säfflebostäder AB. I och med förvaltningsuppdraget behövs en utökad kredit med ytterligare 5 mnkr för att kunna genomföra betalningsuppdragen som hör till förvaltningsuppdraget. Detta innebär en total checkkredit på 10 mnkr fördelad på två konton. Med anledning härav ansöker Kommunföretag i Säffle AB hos kommunfullmäktige om att ytterligare en checkkredit om 5 mnkr ska beviljas Säfflebostäder AB, avseende förvaltningsuppdraget. sunderlag Säfflebostäder AB:s tjänsteskrivelse, Säfflebostäder AB:s protokoll, , 25 Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse, Kommunföretag i Säffle AB:s protokoll, , 22 Arbetsutskottets protokoll, , 164 Daniel Bäckström (C) yrkar att kommunstyrelsen beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar att bevilja en utökad checkkredit om 5 mnkr för Säfflebostäder AB, avseende förvaltningsuppdraget.

6 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 6(27) Ks 150 Dnr Ks Ansökan om lån för ombyggnad av Hus 5 Säffle kommun har köpt del av fastigheten Stenhuset 6, Hus 5, av landstinget under år Flera intressenter har hört av sig till Forskningen i Säffle AB om möjligheten att hyra lokaler i Hus 5. De intressenter som för närvarande är aktuella avser två olika affärsverksamheter. Två avtal om 10 år vardera finns påskrivna för de båda affärsverksamheterna. För att inflyttning ska vara möjlig krävs i båda fallen ombyggnationer. Den beräknade kostnaden för ombyggnad uppgår till 7 mnkr. sunderlag Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse, Kommunföretag i Säffle AB:s protokoll, , 21 Arbetsutskottets protokoll, , 165 Daniel Bäckström (C) yrkar att det i förslag till beslut läggs till att lånet till Forskningen i Säffle AB finansieras genom att Säffle kommun lånar upp motsvarande belopp. sgång Ordföranden ställer proposition på arbetsutskottets förslag med det egna tilläggsyrkandet och finner att kommunstyrelsen beslutat att bifalla desamma. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar att bevilja Forskningen i Säffle AB ett lån om maximalt 7 mnkr för ombyggnad av Hus 5. Lånet finansieras genom att Säffle kommun lånar upp motsvarande belopp.

7 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 7(27) Ks 151 Dnr Ks Brotorp 1:1 Nyttjanderättsavtal fornvårdsområde Länsstyrelsen har under arbetat med att göra en översyn av länets fornvårdsprogram. Inom detta program har länsstyrelsen under många år med hjälp av främst Skogsstyrelsen ombesörjt markskötsel vid cirka 200 fornlämningsmiljöer över hela länet. Inom ramen för arbetet har länsstyrelsen nu gjort ett förnyat urval av fornlämningsmiljöer som de bedömer ska ingå framöver i Värmlands läns fornvårdsprogram och de ser gärna att Brotorp, som är ett röse, en stensättning och två stenkretsar och har fått nummer 20, är en av dessa miljöer. Länsstyrelsen har upprättat ett förslag till nyttjanderättsavtal för Brotorp. Avtalet gäller i 25 år räknat från 1 augusti 2010 och medför ingen kostnad för kommunen. Arealen är c:a 1,9 hektar och avtalet påverkar inte kommunens planer för nyttjande av området. Kommunledningskontoret anser att ett nyttjanderättsavtal är värdefullt för att skötselplanen för området ska kunna fungera. Skötseln av området kommer att ske i stort sett på samma sätt som tidigare. Länsstyrelsens förslag till nyttjanderättsavtal bör därför godkännas. sunderlag Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse, Arbetsutskottets protokoll, , 145 Daniel Bäckström (C) yrkar att kommunstyrelsen beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar att godkänna förslag till nyttjanderättsavtal med länsstyrelsen avseende del av fastigheten Brotorp 1:1.

8 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 8(27) Ks 152 Dnr Ks Uppdatering av barn- och utbildningsnämndens tekniska plattform hemställan om investeringsmedel Barn- och utbildningsnämnden har ansökt hos kommunstyrelsen om att få använda 149 tkr av 2011 års investeringsmedel redan år Barn- och utbildningsnämnden bedömer att den tekniska plattformen (dataservrar) behöver uppdateras i och med satsningen på teknikprogrammet inom Herrgårdsgymnasiet. Kommunledningskontoret anser generellt att det endast ska vara i yttersta undantag som investeringsärenden beslutas under löpande budgetår. I det här fallet föreslår barn- och utbildningsnämnden att beloppet förskotteras 2011 års budget. Behovet av serverbyte var inte klarlagt när beslutet om teknikprogrammet togs. Eftersom det här gäller hela barn- och utbildningsförvaltningens serverpark kan det inte sägas ha direkt koppling till utvecklingen av programmet även om det är en sidoeffekt. Den nya uppsättning av server och system som IT-enheten föreslår gör det emellertid inte rimligt att ha en specifik maskin för teknikprogrammet och andra maskiner för övrig verksamhet. Kommunledningskontoret tillstyrker att barn- och utbildningsnämnden får ta i anspråk 149 tkr av 2011 års investeringsbudget till uppdatering av den tekniska plattformen år Nämndens investeringsram för år 2011 minskas med motsvarande belopp. Beloppet är inte av den storleken att det påverkar kommunens likviditet år sunderlag Barn- och utbildningsförvaltningens tjänsteskrivelse, Barn- och utbildningsnämndens protokoll, , 79 Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse, Arbetsutskottets protokoll, , 146 Daniel Bäckström (C) yrkar att kommunstyrelsen beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag.

9 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 9(27) Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar följande: 1. Barn- och utbildningsnämnden får ta i anspråk 149 tkr av 2011 års investeringsbudget till uppdatering av den tekniska plattformen år Barn- och utbildningsnämndens investeringsram för år 2011 minskas med motsvarande belopp.

10 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 10(27) Ks 153 Dnr Ks Högsta hyra för bostäder med särskild service för vuxna Insatserna i lag (1993:387) om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS, är enligt 9 i princip avgiftsfria för den enskilde. Av den som har hel ålderspension, hel sjukersättning, hel aktivitetsersättning eller annan inkomst av motsvarande storlek, får kommunen ta ut skäliga avgifter för bl.a. bostadskostnader. Avgiften får inte överstiga kommunens självkostnader och den enskilde ska tillförsäkras tillräckliga medel för sina personliga behov av mat, kläder, fritid, tandvård etc. om ett hyrestak på kr/mån för bostäder med särskild service för vuxna (LSS 9 ) fastställdes av kommunfullmäktige den 25 november 2002, 162. Kommunfullmäktiges beslut grundade sig på då gällande regler för bostadstillägg för pensionärer, som har ändrats. sunderlag Socialförvaltningens tjänsteskrivelse, Socialnämndens protokoll, , 59 Arbetsutskottets protokoll, , 149 Daniel Bäckström (C) yrkar att kommunstyrelsen beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar följande: 1. Högsta hyra för bostad med särskild service enligt LSS och SoL är kr per månad inklusive värme och fastighetsskötsel från och med 1 oktober 2010 till 31 december Därefter sker årlig prövning av hyrans storlek. 2. Kostnad för hushållsel och kabel-tv tillkommer.

11 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 11(27) Ks 154 Dnr Ks Utvärdering av vårdnadsbidrag Kommunfullmäktige beslutade , 7, att införa helt kommunalt vårdnadsbidrag i Säffle kommun om kr per barn och kalendermånad med start från och med den 1 april Barn- och utbildningsnämnden fick i uppdrag att handlägga hantering och utbetalning av vårdnadsbidrag. Dessutom antogs barn- och utbildningsnämndens förslag till lokala riktlinjer för vårdnadsbidrag i Säffle kommun. Kommunfullmäktige beslutade även att en utvärdering av vårdnadsbidraget skulle ske efter 1 år samt att resultatet återkopplas till kommunfullmäktige. Barn- och utbildningsnämnden redovisar en utvärdering för perioden sunderlag Barn- och utbildningsförvaltningens tjänsteskrivelse, Barn- och utbildningsnämndens protokoll, , 76 Arbetsutskottets protokoll, , 151 Daniel Bäckström (C) yrkar att kommunstyrelsen beslutar föreslå kommunfullmäktige besluta att kommunfullmäktige har tagit del av informationen om utvärdering av vårdnadsbidrag Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige har tagit del av informationen om utvärdering av vårdnadsbidrag

12 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 12(27) Ks 155 Dnr Ks Godkännande av årsredovisning 2009 för Värmlands läns Vårdförbund Värmlands läns Vårdförbund har översänt årsredovisning 2009 till kommunfullmäktige i Värmlands kommuner för behandling och ställningstagande angående ansvarsfrihet. sunderlag Årsredovisning 2009, Värmlands läns Vårdförbund, Arbetsutskottets protokoll, , 152 Daniel Bäckström (C) yrkar att kommunstyrelsen beslutar föreslå kommunfullmäktige besluta godkänna årsredovisning 2009 för Värmlands läns Vårdförbund samt att bevilja ansvarsfrihet för förbundets direktion. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige 1. Kommunfullmäktige beslutar att godkänna årsredovisning 2009 för Värmlands läns Vårdförbund. 2. Kommunfullmäktige beslutar att bevilja ansvarsfrihet för Värmlands läns Vårdförbunds direktion.

13 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 13(27) Ks 156 Dnr Ks Förslag till ändring av antal ledamöter i nämnderna Vid kommunstyrelsens sammanträde den 7 juni 2010, 130, beslutades att en parlamentarisk grupp som utgörs av en representant från varje partigrupp ska tillsättas med uppdraget att se över antalet politiker. Uppdraget ska vara klart till den 1 september sunderlag Kommunstyrelsens protokoll, , 130 Parlamentariska gruppens protokoll, , 1 Arbetsutskottets protokoll, , 156 Ulrika Simonsson (M) yrkar att antal ledamöter och ersättare i socialnämnden och barn- och utbildningsnämnden minskas från till i respektive nämnd. Ann Mlakar (S) yrkar att alla nämnder ska ha samma antal ledamöter och ersättare som idag. Daniel Bäckström (C) tillstyrker Ann Mlakars yrkande. Ajournering Sammanträdet ajourneras kl sgång Ordföranden ställer proposition på Ann Mlakars yrkande mot Ulrika Simonssons yrkande och finner att kommunstyrelsen beslutat i enlighet med Ann Mlakars yrkande. Omröstning Omröstning begärs och genomförs enligt följande: Den som röstar på Ann Mlakars yrkande röstar ja, den som röstar på Ulrika Simonssons yrkande röstar nej. Omröstningen utfaller med 12 ja-röster och 1 nej-röst.

14 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 14(27) Ja röstar: Kerstin Einevik Bäckstrand, Gudrun Svensson, Lisbet Westerberg, Christer Tengelin, Ulla Heidrich, Kurt Andersson, Ingegerd Welin Fogelberg, Bo Augustsson, Alf Svanström, Ann Mlakar, Stefan Olsson och Daniel Bäckström. Nej röstar: Ulrika Simonsson. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar följande: 1. Antalet ledamöter och ersättare i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen, nämnder och bolag förblir oförändrat för mandatperioden Diskussionen med Åmål angående gemensam nämnd inom kommunalteknik, fritid och lokalvård från och med den 1 januari 2011 fortsätter i enlighet med tidigare uppdrag.

15 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 15(27) Ks 157 Dnr Ks Förslag till sammanträdesplanering för kommunstyrelsen och kommunfullmäktige 2011 Varje år beslutar nämnderna om nästkommande års sammanträdesdagar. Kommunledningskontoret har tagit fram ett förslag till plan för sammanträden för arbetsutskottet, kommunstyrelsen och kommunfullmäktige under Kommunledningskontoret föreslår att sammanträdesplaneringen för år 2011 fastställs i enlighet med förslaget. sunderlag Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse, Arbetsutskottets protokoll, , 173 Daniel Bäckström (C) yrkar att kommunstyrelsen beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar att fastställa sammanträdesdagarna för kommunfullmäktige Kommunstyrelsen beslutar för egen del att fastställa sammanträdesdagarna för kommunstyrelsen 2011.

16 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 16(27) Ks 158 Dnr Ks Förslag till gemensam livsmedelspolicy för Säffle kommun och Dalslandskommunerna Dalslands miljökontor har tagit fram ett förslag till reviderad livsmedelspolicy på miljöområdet som ett underlag inför den gemensamma livsmedelsupphandling som kommer att genomföras för kommunerna. Policyn slår inte fast några gemensamma mål i absoluta mått när det gäller ökningen av ekologiska respektive närproducerade livsmedel. Det är upp till varje kommun att sätta dessa mål utifrån nuläge och ambitionsnivå. Kommunledningskontoret föreslår att Säffle kommuns ambitionsnivå när det gäller införandet av ekologiska livsmedel överlämnas till budgetberedningen för ställningstagande i det kommande budgetarbetet. sunderlag Förslag till livsmedelspolicy, Dalslandskommunerna och Säffle kommun Kostenhetens tjänsteskrivelse, Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse, Arbetsutskottets protokoll, , 171 Ulrika Simonsson (M) tillstyrker arbetsutskottets förslag, samt yrkar att det i förslag till beslut läggs till att Säffle kommuns kommande ansökan om att bli diplomerad Fair Trade City beaktas när budgetberedningen tar ställning till ambitionsnivån på ökad andel ekologiska produkter. sgång Ordföranden ställer proposition på arbetsutskottets förslag med Ulrika Simonssons tilläggsyrkande och finner att kommunstyrelsen beslutat att bifalla desamma.

17 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 17(27) Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar följande: 1. Den livsmedelspolicy som tagits fram för Säffle kommun och Dalslandskommunerna inför den kommande gemensamma livsmedelsupphandlingen antas. 2. Ambitionsnivån när det gäller takten på ökad andel ekologiska produkter överlämnas till budgetberedningen för ställningstagande. Säffle kommuns kommande ansökan om att bli diplomerad Fair Trade City ska beaktas.

18 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 18(27) Ks 159 Dnr Ks Remissvar angående ny planerad 130 kv luftledning mellan Borgvik och Säffle samråd Vattenfall har skickat ett samrådsunderlag till Säffle kommun gällande planerad ny elledning mellan Borgvik och Säffle. Säffle kommun ges möjlighet att lämna synpunkter på materialet innan en komplett koncessionsansökan med miljökonsekvensbeskrivning tas fram. Redovisad ledning utgöres av en 130 kv luftledning som ska dels möjliggöra en utbyggnad av vindkraft på Värmlandsnäs, dels förstärka det regionala elnätet. Två alternativa ledningsdragningar med luftledning redovisas i materialet, dels parallellt med befintlig 130 kv ledning, dels parallellt med befintliga 400 kv ledningar och en överledning mot Guttane. Samrådsmaterialet har redovisats vid ett informationsmöte med de markägare som direkt berörs av föreslagen ledningsdragning. Flera markägare och boende i anslutning till planerad ledning har uttryckt att de förordar en markförlagd ledning. sunderlag Samrådsremiss, Vattenfall, Miljö- och byggkontorets tjänsteskrivelse, Yrkande Daniel Bäckström (C) yrkar att kommunstyrelsen beslutar att yttra sig över samrådsremissen i enlighet med miljö- och byggkontorets tjänsteskrivelse. Kommunstyrelsen beslutar att avge följande yttrande som svar på samrådsremiss enligt 6 kap 4 miljöbalken angående ny planerad 130 kv luftledning mellan Borgvik och Säffle:

19 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 19(27) En koncessionsansökan ska innehålla en allsidig beskrivning av ärendet där tänkbara alternativ redovisas med konsekvensbeskrivningar. Säffle kommun anser att samrådsunderlaget är bristfälligt och inte belyser alternativa ledningsdragningar i tillräcklig omfattning. En markförlagd ledning kan innebära fördelar varför alternativet med en markförlagd ledning ska ingå i redovisningen. Vidare bör även andra alternativa dragningar ingå exempelvis längs befintliga vägar och järnväg eller en sjöförlagd ledning. Konsekvensbeskrivningarna bör även redovisa samtliga kostnader för de olika alternativen. Paragrafen förklaras omedelbart justerad Utdrag till Vattenfall Miljö- och byggnadsnämnden

20 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 20(27) Ks 160 Dnr Ks Remissvar avseende förfrågan om förhandsbesked angående ansökan om tillstånd enligt miljöbalken till vindpark projekt Hökhult Euolos Vind AB har hos länsstyrelsen ansökt om tillstånd enligt miljöbalken för vindkraftpark på fastigheterna Rustan 1:1, Norra Hökhult 1:5, 1:6, 1:8, 1:19 och södra Hökhult 1:12, 1:15 i Säffle kommun. Vindkraftparken utgörs av 14 verk med en totalhöjd upp till 150 m. Ansökan har skickats till Säffle kommun med förfrågan om förhandsbesked. Miljö- och byggnadsnämnden bedömer att vidkraftverken ligger inom ett område som kommunen i översiktsplanen pekat ut som lämpligt område för vindkraft. Området har även av energimyndigheten pekats ut som riksintresse för vindkraft. Miljö- och byggnadsnämnden kan i nuläget inte ta ställning till projektet i sin helhet utan denna fråga kommer att hanteras av miljö- och byggnadsnämnden i ett senare skede när den formella remissen föreligger. Miljö- och byggnadsnämnden delar emellertid den bedömning som gjorts i vindkraftplanen att området har förutsättningar för en vindkraftetablering. sunderlag Förfrågan om förhandsbesked, Länsstyrelsen Värmland, Miljö- och byggnadsnämndens protokoll, , 93 Arbetsutskottets protokoll, , 168 Daniel Bäckström (C) yrkar att kommunstyrelsen beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag. Kommunstyrelsen beslutar meddela länsstyrelsen att kommunen tillstyrker ansökan enligt 16 kap 4 miljöbalken och att miljö- och byggnadsnämnden får hantera frågor gällande vindkraftparkens närmare utformning i kommande remiss när ansökningshandlingarna är kompletta Utdrag till Länsstyrelsen Värmland Miljö- och byggnadsnämnden

21 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 21(27) Ks 161 Dnr Ks Remissvar angående detaljplan för Brännsvall utställning Kommunstyrelsen beslutade den 7 juni 2010, 127, att meddela miljö- och byggnadsnämnden att det inte finns någon erinran mot förslaget till detaljplan för området Brännsvall (del av Säffle 7:13), samråd. Efter samråd har planförslaget kompletterats med ytterligare information om biotopskydd samt har markområde för mindre pumpstationer lagts in. Miljö- och byggnadskontoret anser i en samlad bedömning i samrådsredogörelse daterad den 29 juni 2010 att erforderlig hänsyn har tagits till de 10 skrivelser som inkommit i samrådsprocessen och sammanvägt dessa i en helhetsbedömning. Kommunledningskontoret anser, liksom vid tidigare yttrande, att planförslaget väl tar tillvara de naturliga förutsättningar som området har för att bli ett attraktivt boende nära centrum samtidigt som hänsyn har tagits till de kulturhistoriska värden som finns i området. sunderlag Planhandlingar utställningsskede, miljö- och byggnadsnämnden, Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse, Arbetsutskottets protokoll, , 142 Daniel Bäckström (C) yrkar att kommunstyrelsen beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag. Kommunstyrelsen beslutar att meddela miljö- och byggnadsnämnden att det inte finns någon erinran mot förslaget till detaljplan för området Brännsvall (del av Säffle 7:13), utställning Utdrag till Miljö- och byggnadsnämnden

22 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 22(27) Ks 162 Dnr Ks Yttrande angående kommunrevisionens granskningsrapport avseende god ekonomisk hushållning i Säffle kommun På uppdrag av de förtroendevalda revisorerna har Deloitte granskat kommunen avseende god ekonomisk hushållning. Syftet har varit att undersöka om produktiviteten inom vissa utvalda verksamheter inom Säffle kommun är lägre än i andra jämförbara kommuner. Revisorerna ville även undersöka om kommunen gör egna jämförelser och analyser och hur de i sådana fall ser ut. Kommunrevisionen begärde den 16 april 2010 in ett yttrande från kommunstyrelsen och nämnderna avseende revisionsrapporten. Kommunledningskontoret föreslår att kommunstyrelsen godkänner kommunledningskontorets yttrande och överlämnar det till kommunrevisionen tillsammans med nämndernas yttranden. sunderlag Revisionsrapport, Deloitte, Barn- och utbildningsförvaltningens tjänsteskrivelse, Barn- och utbildningsnämndens protokoll, , 57 Miljö- och byggnadsnämndens protokoll, , 69 Socialnämndens tjänsteskrivelse, Socialnämndens protokoll, , 54 Kulturförvaltningens tjänsteskrivelse, Kulturnämndens protokoll, , 41 Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse, Arbetsutskottets protokoll, , 147 Daniel Bäckström (C) yrkar att kommunstyrelsen beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag. Kommunstyrelsen beslutar att godkänna kommunledningskontorets yttrande och överlämna det till kommunrevisionen tillsammans med nämndernas yttranden Utdrag till Kommunledningskontoret, ekonomienheten Kommunrevisionen

23 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 23(27) Ks 163 Dnr Ks Yttrande angående kommunrevisionens rapport avseende granskning av investeringsverksamheten Kommunrevisionen har via revisionsbolaget Deloitte genomfört en granskning av investeringsverksamheten. Kommunrevisionen begärde den 17 maj 2010 in ett yttrande från kommunstyrelsen avseende revisionsrapporten. Kommunledningskontoret föreslår i sitt yttrande att riktlinjer för investeringsverksamheten ska arbetas fram i enlighet med revisorernas förslag. Kommunledningskontoret anser därmed att kommunrevisionens rapport är besvarad. sunderlag Revisionsrapport, Deloitte, Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse, Arbetsutskottets protokoll, , 148 Daniel Bäckström (C) yrkar att kommunstyrelsen beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag. Kommunstyrelsen beslutar att ge kommunledningskontoret i uppdrag att upprätta riktlinjer för investeringsprojekt. Riktlinjerna bör täcka hela investeringsprocessen från ett äskande med dess underlag till projektets genomförande och sedan slutredovisning. Kommunstyrelsen anser därmed att revisionens rapport är besvarad Utdrag till Kommunledningskontoret, ekonomienheten Kommunrevisionen

24 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 24(27) Ks 164 Dnr Ks Förslag till försök med anropsstyrd kollektivtrafik mellan Karlstad och Säffle/Åmål Med anledning av att kritik har förekommit mot långa väntetider i Karlstad för resande med framför allt tåget från Stockholm mot Säffle och Åmål, finns förslag om att påbörja en ny linje med anropsstyrd trafik från Karlstad till dessa kommuner. Förslaget innebär att verksamheten bedrivs på försök i ett år. sunderlag Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse, Arbetsutskottets protokoll, , 150 Daniel Bäckström (C) yrkar att kommunstyrelsen beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag. Kommunstyrelsen beslutar följande: 1. Den beskrivna verksamheten ska bedrivas på försök under ett år med början så snart Värmlandstrafik AB kan organisera verksamheten. 2. Medel anvisas med 50 tkr för försöket som finansieras ur kommunstyrelsens medel till förfogande med 25 tkr år 2010 och 25 tkr år Verksamheten ska om möjligt samordnas med Åmåls kommun Utdrag till Kommunledningskontoret, utvecklingschefen Åmåls kommun

25 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 25(27) Ks 165 Dnr Ks Förslag angående personuppgiftsombud för Säffle kommun Kommunstyrelsen beslutade den 6 juni 2001, 125, att utse dåvarande kommunsekreteraren Cecilia Hurtig till personuppgiftsombud för Säffle kommun, samt att varje förvaltning skulle utse en kontaktperson för personuppgiftsombudet. Kommunledningskontoret föreslår att kommunstyrelsen fattar ett principbeslut om att kommunsekreteraren utses till personuppgiftsombud för Säffle kommun, samt att kontaktpersoner för personuppgiftsombudet ska finnas på varje förvaltning inom kommunen och anmälas till personuppgiftsombudet. Arbetsuppgiften som personuppgiftsombud ska vara knuten till befattningen som kommunsekreterare och inte till specifik person. Befattningshavaren ansvarar sedan för att anmäla nytt personuppgiftsombud till Datainspektionen vid förändringar på kommunsekreterartjänsten. sunderlag Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse, Arbetsutskottets protokoll, , 157 Daniel Bäckström (C) yrkar att kommunstyrelsen beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag. Kommunstyrelsen beslutar följande: 1. Kommunsekreteraren utses till personuppgiftsombud för Säffle kommun. Arbetsuppgiften som personuppgiftsombud är knuten till befattningen som kommunsekreterare och inte till specifik person. Befattningshavaren ansvarar för att anmäla nytt personuppgiftsombud till tillsynsmyndigheten vid förändringar på kommunsekreterartjänsten. 2. Kontaktpersoner som bistår personuppgiftsombudet ska utses på varje förvaltning och anmälas till personuppgiftsombudet Utdrag till Samtliga nämnder

26 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 26(27) Ks 166 Anmälan av beslut fattade enligt kommunstyrelsens delegeringsordning Kommunledningskontoret presenterar en förteckning över beslut fattade med stöd i kommunstyrelsens delegeringsordning. sunderlag Kommunledningskontorets förteckning, Kommunledningskontorets förteckning, Daniel Bäckström (C) yrkar att kommunstyrelsen beslutar att kommunstyrelsen har tagit del av informationen. Kommunstyrelsen har tagit del av informationen.

27 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 27(27) Ks 167 Anmälda handlingar Kommunledningskontoret presenterar en förteckning över handlingar som anmäls till kommunstyrelsen under perioden sunderlag Kommunledningskontorets förteckning, Yrkande Daniel Bäckström (C) yrkar att kommunstyrelsen beslutar att kommunstyrelsen har tagit del av informationen. Kommunstyrelsen har tagit del av informationen.

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(22)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(22) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(22) Paragrafer 116-131 Plats och tid Värmlands Nysäter, Bygdegården, kl. 18.30 19.45 ande Enligt bifogad närvarolista Tjänstgörande - - ersättare Övriga deltagare Sven Junzell,

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11) 2010-05-03 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 96-103 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 09.00 13.10 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(21)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(21) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(21) 2010-08-16 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 142-158 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09.00 16.35 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson

Läs mer

BEVIS OM ANSLAG. PROTOKOLL Kommunstyrelsen 1(5)

BEVIS OM ANSLAG. PROTOKOLL Kommunstyrelsen 1(5) PROTOKOLL 1(5) Paragrafer 189 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 14.00 15.20 Beslutande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Gudrun Svensson (C), tj ers Alf Svanström (C) Lisbet

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(21)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(21) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(21) 2010-09-06 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 160-175 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09.00 13.35 ande Daniel Bäckström (C) kl. 09.00-13.30 Kerstin Einevik Bäckstrand (C)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 153-156 Plats och tid Trätäljarummet, Stadshuset, kl. 13.00-14.55 ande Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Gudrun Svensson (c) Lisbet Westerberg (c)

Läs mer

Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C), tj ers Kurt Andersson (KD) Ulrika Simonsson (M) Stefan Olsson (S) Bo Augustsson (S)

Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C), tj ers Kurt Andersson (KD) Ulrika Simonsson (M) Stefan Olsson (S) Bo Augustsson (S) PROTOKOLL 1(20) Paragrafer 239-254 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 08.30 11.25 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C), tj ers Kurt Andersson (KD) Ulrika Simonsson (M) Stefan

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(5)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(5) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(5) 2009-09-14 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 171-173 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 13.00 13.30 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Paragrafer 66-79 ( 76 har justerats omedelbart) Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 14.00-17.00 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Gudrun Svensson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 139-152 Plats och tid Krokstad Herrgård, kl. 14.00-18.45 ande Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Gudrun Svensson (c) Lisbet Westerberg (c) Margareta

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 107-118 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 14.00-16.00 ande Närvarande, ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 1-16 Plats och tid Trätäljarummet, Stadshuset, kl. 14.00-16.45 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Gudrun Svensson (c) Lisbet

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 1-14 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 08.00-12.20 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Ulrika Simonsson (m)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 182-187 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 09.00-11.30 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Ulrika Simonsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 120-135 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 14.00-16.30 ande Daniel Bäckström (c) tj ers Alf Svensson Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Gudrun Svensson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(12)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(12) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(12) 2010-10-04 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 188-195 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09.00 15.30 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 45-67 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 09.00-15.00 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Ulrika Simonsson (m)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 261-272 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 09.00-16.00 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Ulrika Simonsson

Läs mer

Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Ulrika Simonsson (m) Jan Norlin (s) fr o m 09.50 Bo Augustsson (s) Se bifogad lista.

Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Ulrika Simonsson (m) Jan Norlin (s) fr o m 09.50 Bo Augustsson (s) Se bifogad lista. SÄFFLE KOMMUN KOMMUNSTYRELSENS PROTOKOLL 1(11) Datum 2009-03-16 Paragrafer 68-74 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09.00-14.00 ande Övriga deltagare Prottokolljusterare Underskrifter: Sekreterare

Läs mer

SÄFFLE KOMMUNIKATION AB 2010-11-11

SÄFFLE KOMMUNIKATION AB 2010-11-11 OMMUN PROTOKOLL 1(6) Paragrafer 19-22 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 14:00 16:55 Beslutande Daniel Bäckström (C) Margareta Bäckström (C) Ulrika Simonsson (M) Christer Andersson (KD)) Jan

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 18-32 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet klockan 09.00-09.30, 11.00-14.30 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Ulrika

Läs mer

Sven Junzell, kommunchef Lotta Carlborg, kommunsekreterare Lars Johansson, ekonomichef. Lena Karlsson, Gunnel Clettborn. ...

Sven Junzell, kommunchef Lotta Carlborg, kommunsekreterare Lars Johansson, ekonomichef. Lena Karlsson, Gunnel Clettborn. ... PROTOKOLL 1(22) Paragrafer 132-147 Plats och tid Stadshuset, Säfflesalen, kl. 19.00 20.10 ande Enligt bifogad närvarolista Tjänstgörande - - ersättare Övriga deltagare Sven Junzell, kommunchef Lotta Carlborg,

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 196-210 Plats och tid Trätäljarummet, Stadshuset, kl. 14.00-15.16 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Gudrun Svensson (c) Lisbet

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 1-12 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 14.00-15.00 ande Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Gudrun Svensson (c) Lisbet Westerberg (c) Margareta

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 1 Paragrafer 1-6 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 10.20-12.15 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Margareta Bäckström (c) Ulrika Simonsson (m) Jan Norlin (s) Bo Augustsson (s) Ingegerd

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19) 2009-10-19 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 200-212 ( 210 har justerats omedelbart) Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 09.00 14.20 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 93-100 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.35 ande Närvarande,ej tjänstgörande ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 31-44 Plats och tid Trätäljarummet, Stadshuset, kl. 14.00-17.15 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Gudrun Svensson (c) Lisbet

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Paragrafer 136-147 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 14.00 15.40 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Gudrun Svensson (C), tj ers Alf Svanström

Läs mer

SÄFFLE KOMMUNIKATION AB

SÄFFLE KOMMUNIKATION AB OMMUN PROTOKOLL 1(8) Paragrafer 5-11 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09:00 11:30 ande Daniel Bäckström Margareta Bäckström Ulrika Simonsson, suppleant Lennarth Lindström Christer Andersson

Läs mer

OMMUN PROTOKOLL 1(16)

OMMUN PROTOKOLL 1(16) OMMUN PROTOKOLL 1(16) BOLAGSSTÄMMA Paragrafer 1-14 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 14:00 14:45 ande Halvar Pettersson, ombud Övriga deltagare Sabine Zimmerl Berg, VD Jan Andersson, ordförande

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 1 Paragrafer 30-34 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 13.30 16.35 Beslutande Övriga deltagare Daniel Bäckström (C) Margareta Bäckström (C), suppleant Dag Rogne (C) Ulrika Simonsson (M) Jan Norlin

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(23)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(23) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(23) Paragrafer 1-15 Plats och tid Stadshuset, Säfflesalen kl. 19.00 21.05 ande Enligt bifogad närvarolista Tjänstgörande - - ersättare Övriga deltagare Sven Junzell, kommunchef

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(15)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(15) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(15) 2010-03-15 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 51-60 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09.00 15.15 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 1 Paragrafer 15-19 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 10.00-12.00 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Margareta Bäckström (c) Dag Rogne Ulrika Simonsson (m) Jan Norlin (s) Bo Augustsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 20-29 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.10 ande Närvarande, ej tjänstgörande Ersättare Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 1 Paragrafer 4-12 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 14.00-16.30 ande Daniel Bäckström (c), t o m kl 15.00 Margareta Bäckström (c), fr o m 14.20 Ulrika Simonsson (m) Jan Norlin (s), Jan Andersson

Läs mer

BEVIS OM ANSLAG. PROTOKOLL 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott

BEVIS OM ANSLAG. PROTOKOLL 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 1(18) Paragrafer 207-219 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 09.00 16.20 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson (M) Stefan Olsson (S) Bo Augustsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 146-158 Plats och tid Säfflesalen, Stadshuset, klockan 19.00-20.55 ande Enligt bifogad närvarolista Tjänstgörande - - ersättare Övriga deltagare Sven Junzell, t.f.

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 75-84 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.50 ande Närvarande, ej Tjänstgörande Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c) Margareta

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 79-95 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 9.00-12.30 Ölserudsrummet kl. 13.30-16.40 ande Övriga deltagare Protokolljusterare Daniel Bäckström (c) Kerstin

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 84-92 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.40 ande Ej tjänstgörande Ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c) Margareta der

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(23)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(23) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(23) 2010-02-15 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 30-49 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09.00 16.00 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C), tj ers Margareta

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 61-68 Plats och tid Hermes, Svanskogsrummet kl. 16.00 16.45 ande Närvarande, ej tjänstgörande ersättare Lisbet Westerberg (c) Marianne Blom (c) Margareta der Nederlanden

Läs mer

PROTOKOLL 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-06. Se nästa sida. Stefan Olsson. m... Lotta Carlborg. Paragrafer 255-268

PROTOKOLL 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-06. Se nästa sida. Stefan Olsson. m... Lotta Carlborg. Paragrafer 255-268 PROTOKOLL 1(18) Paragrafer 255-268 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09.00 16.10 ande Daniel Bäckström (C), kl. 09.00 15.00 Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson (M) Stefan Olsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 1 Paragrafer 25-40 Plats och tid Stadshuset, Säfflesalen, kl. 19.00 21.00 ande Enligt bifogad närvarolista Tjänstgörande - - ersättare Övriga deltagare Sven Junzell, t.f. kommunchef Ingrid Strengsdal,

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 69-74 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.15 ande Närvarande, ej tjänstgörande Ersättare Övriga deltagare Protokolljusterare Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 124-129 Plats och tid Hermes, Svanskogsrummet kl. 14.00 17.25 Beslutande Övriga deltagare Protokolljusterare Gudrun Svensson (c) Jenny Evestam (c) Claes Karlsson (c)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 46-60 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 18.05 ande Närvarande, ej tjänstgörande Ersättare Övriga deltagare Protokolljusterare Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(26)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(26) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(26) Paragrafer 132-149 Plats och tid Stadshuset, Säfflesalen kl. 19.00 20.20 ande Enligt bifogad närvarolista Tjänstgörande - - ersättare Övriga deltagare Sven Junzell, kommunchef

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(7)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(7) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Paragrafer 64-68 Plats och tid Lurö, klockan 9.30 15.30 (mötet ajouneras kl 10.45-11.10, 65) Beslutande Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Henrik Olsson (c) tjg ers. Irené Ekberg

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(18)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(18) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(18) 2009-08-17 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 151-161 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09.00-16.40 Beslutande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 47-50 Plats och tid Gillbergarummet, Städet kl 14.00 15.30 ande Erik Blakstad (m) ordf Nils-Olof Andersson (m) Ralph Widing (c) Bengt Mattsson (s) Övriga deltagare

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(17)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(17) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Paragrafer 104-115 Plats och tid Stadshuset, Säfflesalen kl. 19.00 19.40 ande Enligt bifogad närvarolista Tjänstgörande - - ersättare Övriga deltagare Ingrid Strengsdal, kulturchef

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 173-181 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 09.00-14.55 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Ulrika Simonsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 158-172 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 09.00-14.00 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c), tom 12.00, 158-161,

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(16)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(16) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(16) 2010-05-17 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 104-115 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 09.00 16.20 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUNIKATION AB

SÄFFLE KOMMUNIKATION AB OMMUN PROTOKOLL 1(7) Paragrafer 30-35 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 14:00 16:05 ande Daniel Bäckström Knut Lillienau Jan Andersson Christer Andersson Jan Norlin Dag Rogne Erik Fogelberg

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 47-51 Plats och tid Kulturkansliet, Biblioteket, klockan 9.00-11.10 ande Övriga deltagare Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Bo Andersson (m) Allan Magnusson (s) Ingrid

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 65-74 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.30 ande Närvarande, ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Protokolljusterare Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 62-71 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.25 ande Närvarande,ej tjänst- görande ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(36)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(36) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(36) Paragrafer 150-177 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 14.00-17.30 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C), tj ers Christer Tengelin (C) Gudrun Svensson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 113-130 Plats och tid Säfflesalen, Stadshuset, klockan 19.00-21.30 ande Enligt bifogad närvarolista Tjänstgörande - - ersättare Övriga deltagare Ingrid Strengsdal,

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19) 2009-09-21 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 174-187 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09.00 15.25 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) t o m kl. 10.10,

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 1-8 Plats och tid Stadshuset, Säfflesalen, kl. 19.00-19.30 ande Enligt bifogad närvarolista Tjänstgörande - - ersättare Övriga deltagare Sven Junzell, personalchef

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SOCIALNÄMNDEN

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SOCIALNÄMNDEN SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 80-83 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.50 Ajournering, kl. 17.00 17.10 Beslutande Lisbet Westerberg (c) Inger Leander (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 43-52 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 16.45 ande Närvarande, ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Protokolljusterare Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros

Läs mer

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 13.00-15.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande, deltog ej 99 Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Marianne

Läs mer

OMMUN PROTOKOLL ÅRSSTÄMMA 1(14)

OMMUN PROTOKOLL ÅRSSTÄMMA 1(14) OMMUN PROTOKOLL ÅRSSTÄMMA 1(14) Paragrafer 1-13 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 14:00 15:05 ande Övriga deltagare Björn Dillner, ombud Dag Rogne, styrelseordförande Jörgen Sundin, vice styrelseordförande

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 12-17 Plats och tid Gillbergarummet, Städet kl 14.00 15.20 ande Närvarande, ej deltagande ersättare Övriga deltagare Protokolljusterare Erik Blakstad (m) Ralph Widing

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(40)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(40) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(40) Paragrafer 80-108 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 14.00-17.30. Ajournering kl 16.30-16.50. ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Gudrun Svensson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(47)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(47) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(47) Paragrafer 150-182 Plats och tid Stadshuset, Säfflesalen kl. 15.00 20.00 ande Enligt bifogad närvarolista Tjänstgörande - - ersättare Övriga deltagare Sven Junzell, kommunchef

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 21-24 Plats och tid Bylunda fritidsgård, Olof Trätäljagatan 29, kl 15.30-18.15 Beslutande Övriga deltagare Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Henrik Olsson (c), Gunveig

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(5)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(5) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Paragrafer 118-120 Plats och tid Hermes, Svanskogsrummet kl. 16.00-18.00 Beslutande Gudrun Svensson (c) Jenny Evestam (c) Birgitta Månsson (c) Claes Karlsson (c) Lena Sonesson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 31-49 Plats och tid Säfflesalen, Stadshuset, klockan 19.00-20.40 ande Enligt bifogad närvarolista Tjänstgörande - - ersättare Övriga deltagare Sven Junzell, t.f. kommunchef/personalchef

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 36-43 Plats och tid Gillbergarummet, Städet, kl 14.00 16.25 ande Erik Blakstad (m) ordf Ralph Widing (c) Bengt Mattsson (s) Övriga deltagare Gunnar Ericson, stadsträdgårdsmästare,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

PROTOKOLL 1(10) Kulturnämnden 2011-02-15

PROTOKOLL 1(10) Kulturnämnden 2011-02-15 PROTOKOLL 1(10) Paragrafer 11-17 Plats och tid Stadshuset, Ölserudsrummet kl. 15.30 18.00 ande Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Timmy Svensson (C) Iréne Ekberg (C) Lennarth Lindström (M) tjg ers Mikael Thorell

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-10-27 1-17

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-10-27 1-17 2010-10-27 1-17 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.00 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Kommunchef Svante Melander Utses

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 24 september 2014 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.50 Ajournering kl. 14.47-15.00, 15.23-15.45 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Marina

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid: Ugglehallen kl. 18:00-19:25, 19:55-20:45 Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Ulf Bengtsson, kommundirektör Cecilia Håkansson, kommunsekreterare Anders Ottosson, ekonomichef

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 1-17 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet kl. 09.00-15.50 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Ulrika Simonsson (m)

Läs mer

PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl BESLUTANDE

PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl BESLUTANDE PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl. 09.00 09.15 BESLUTANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Mikael Johansson (S), ordförande Georg Forsberg (C), 1:e vice ordförande Hans Eriksson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 1-9 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 18.00 ande Närvarande,ej tjänstgörande ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c) Margareta

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(40)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(40) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(40) Paragrafer 79-103 Plats och tid ande Stadshuset, Säfflesalen kl. 19.00-22.50 ( 96 har justerats omedelbart) Enligt bifogad närvarolista Tjänstgörande - - ersättare Övriga

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 12-20 Plats och tid Hermes, Svanskogsrummet, kl. 14.00 17.15 ande Gudrun Svensson (c) Jenny Evestam (c) Claes Karlsson (c) kl. 14.00-17.00, Birgitta Månsson (c), kl.

Läs mer

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista) 1(12) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Läs mer

Bernt Franzén. Kommunkontoret Cecilia Håkansson. Justerande Bernt Franzén

Bernt Franzén. Kommunkontoret Cecilia Håkansson. Justerande Bernt Franzén Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 14.00 15.11, 15.14-17.00 1 (19) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(37)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(37) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(37) Paragrafer 54-79 Plats och tid Stadshuset, Säfflesalen, kl. 19.00 21.15 ande Enligt bifogad närvarolista Tjänstgörande - - ersättare Övriga deltagare Protokolljusterare Sven

Läs mer

Närvarande 36 ordinarie ledamöter och 3 tjänstgörande ersättare, summa 39 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 36 ordinarie ledamöter och 3 tjänstgörande ersättare, summa 39 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2005-10-19 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 19 oktober, 2005 klockan 19.00 20.15 Beslutande Närvarande 36 ordinarie ledamöter och 3 tjänstgörande ersättare,

Läs mer

Sven Junzell, kommunchef Lotta Carlborg, kommunsekreterare Gustaf Andersson, VD Säfflebostäder AB Lars Johansson, ekonomichef

Sven Junzell, kommunchef Lotta Carlborg, kommunsekreterare Gustaf Andersson, VD Säfflebostäder AB Lars Johansson, ekonomichef PROTOKOLL 1(44) Paragrafer 243-279 Plats och tid Stadshuset, Säfflesalen kl. 15.00 19.15 ande Enligt bifogad närvarolista Tjänstgörande - - ersättare Övriga deltagare Sven Junzell, kommunchef Lotta Carlborg,

Läs mer

BEVIS OM ANSLAG. PROTOKOLL 1(11) Miljö- och byggnadsnämnden 2011-04-01

BEVIS OM ANSLAG. PROTOKOLL 1(11) Miljö- och byggnadsnämnden 2011-04-01 PROTOKOLL 1(11) Paragrafer 51-59 Plats och tid Städet Gillbergarummet, Järnvägsgatan 9, kl. 09.00 10.20 ande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Protokolljusterare Agneta Pettersson (C), ordförande

Läs mer

Lena Emilsson (S) tgj ers för Tony Hansson (S) Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Karin Reinisch (M) ledamot Annette Linander (C) ledamot

Lena Emilsson (S) tgj ers för Tony Hansson (S) Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Karin Reinisch (M) ledamot Annette Linander (C) ledamot Sida 1 (9) Plats och tid Stadshuset, klockan 14.00-17.30 ande Cecilia Lind (S) ordförande Lena Emilsson (S) tgj ers för Tony Hansson (S) Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Karin Reinisch (M) ledamot Annette

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 29-39 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 18.30 ande Närvarande, ej tjänstgörande Ersättare Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c)

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2011-04-26 2 KF 25 Allmänhetens frågestund Under allmänhetens frågestund har närvarande åhörare möjlighet att ställa frågor till kommunfullmäktiges ledamöter och tjänstgörande ersättare.

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(21)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(21) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(21) 2009-11-02 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 213-227 Plats och tid ande Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09.00 12.40 ( 226 har justerats omedelbart) Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11) Paragrafer 46-54 Plats och tid Städet, Gillbergarummet kl. 14.00 15.30 ande Erik Blakstad (m) Ralph Widing (c) Leif Pettersson (siv) Bengt Eriksson (c) Christer Tengelin (c)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 1-7 Plats och tid ande Övriga deltagare Kulturkanlsiet, Stadshusparken 1 A Klockan 15.30 18.10. Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Henrik Olsson (c) Maria Olsson (c) tjg.ers.iréne

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2014-09-30 1

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2014-09-30 1 Kommunstyrelsen 2014-09-30 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09.30-12.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Johnny Skottheim (S) Carina Albertsson (S) Sofia Söderström (S) Bengt Nilsson

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset 1(12) Sammanträdesdatum Plats och tid Kallingesalen, kl 09 00 12 30, ajournering kl 10 30 10 45 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild

Läs mer