SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(24)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(24)"

Transkript

1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(24) Paragrafer Plats och tid Stadshuset, Säfflesalen kl ande Enligt bifogad närvarolista Tjänstgörande - - ersättare Övriga deltagare Protokolljusterare Sven Junzell, kommunchef Lotta Carlborg, kommunsekreterare Richard Svensson, kommunrevisorernas ordförande Bo Andersson, Ann Mlakar Underskrifter Sekreterare Ordförande... Lotta Carlborg... Birger Larsson... Justerare Bo Andersson Ann Mlakar BEVIS OM ANSLAG Instans Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Justeringsdatum Anslagsdatum Tidigast datum för anslagets nedtagande Protokollets förvaringsplats Kommunledningskontoret, kanslienheten Namnteckning.

2 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 2(24) Kf 35 Fastställande av dagens föredragningslista Ordföranden redogör för två inkomna interpellationer, en extrainsatt debatt angående gymnasiesamverkan med Åmål samt en inkommen motion som föreslås behandlas sist på dagens föredragningslista. Kommunrevisorernas ordförande Richard Svensson medges yttranderätt under p. 14. Kommunfullmäktige fastställer föredragningslistan med redovisade tillägg och ändringar.

3 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 3(24) Kf 36 Kommunalrådet har ordet Kommunalråd Daniel Bäckström (C) informerar om saker som är på gång i kommunen. sunderlag - Birger Larsson (C) yrkar att kommunfullmäktige beslutar att kommunfullmäktige har tagit del av informationen. Kommunfullmäktige har tagit del av informationen.

4 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 4(24) Kf 37 Dnr Ks Motion angående policydokument för vindkraftsutbyggnaden i Säffle kommun Ulrika Simonsson (M) inkommer den 15 mars 2010 med en motion där hon yrkar att kommunfullmäktige antar ett policydokument med samma huvudprinciper som Jämtlandskommunernas för vindkraftsutbyggnaden i Säffle kommun, samt att ett förslag till policydokument skyndsamt utarbetas i styrgruppen för vindkraft med dokumentet Vindkraftens lokala nytta som utgångspunkt. sunderlag Motion från Ulrika Simonsson (M), Yrkande Birger Larsson (C) yrkar att kommunfullmäktige beslutar remittera ärendet till kommunstyrelsen för vidare beredning. Kommunfullmäktige beslutar remittera ärendet till kommunstyrelsen för vidare beredning.

5 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 5(24) Kf 38 Dnr Ks Motion angående revidering av Säffle kommuns handikappolitiska plan Lillie Karlsson (S) m fl inkommer den 15 mars 2010 med en motion där de yrkar att Säffle kommun snarast reviderar den handikappolitiska planen i samarbete med representanter för Säffles handikapporganisationer och kommunala handikapprådet. sunderlag Motion från Lillie Karlsson (S) m fl, Yrkande Birger Larsson (C) yrkar att kommunfullmäktige beslutar remittera ärendet till kommunstyrelsen för vidare beredning. Kommunfullmäktige beslutar remittera ärendet till kommunstyrelsen för vidare beredning.

6 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 6(24) Kf 39 Dnr Ks Svar på motion angående samhällsinformation till invandrare Lillie Karlsson (S) yrkar i motion inkommen den 15 december 2008 att kommuninformationsträffar för asylsökande och kommunplacerade flyktingar återinförs. Kommunledningskontoret rekommenderade i sitt svar daterat den 20 augusti 2009 att avslå motionen eftersom den introduktionskurs som kommunen idag erbjuder till kommunplacerade flyktingar anses uppfylla motionärens krav på information. Asylsökande får idag information genom Migrationsverket som i slutet på 2009 planerar att utvidga sin introduktionskurs och kommunledningskontoret rekommenderade att kommunen avvaktar innehållet i den reformerade kursen innan man tar på sig en uppgift som idag ligger på Migrationsverket. Kommunfullmäktige återremitterade den 26 oktober 2009, 137, motionen till kommunledningskontoret för ytterligare samråd om lämplig samverkan med Migrationsverkets introduktionsverksamhet som följd av nytillkommande information under den förda debatten. Ett lagförslag ligger nu som ändrar förutsättningarna för introduktionsverksamhet radikalt. Förslaget innebär att arbetsförmedlingen övertar det introduktionsansvar som idag ligger på kommunerna, med den konsekvensen att Säffle kommun inte kommer att ha någon introduktionsverksamhet alls framöver. Vilka premisser som gäller för detta, hur arbetsförmedlingen kommer att lägga upp sin introduktionskurs och vilken roll Säffle kommun får i detta är ännu oklar. Kommunledningskontoret bedömer att det är viktigt för att kunna fungera väl i samhället att man har kunskap om lokalmiljön och lokaldemokratin i den kommunen där man bor, samt kunskap om vilken service kommunen erbjuder. Kommunledningskontoret rekommenderar därför bifall till motionen och med det att studiebesöken på stadshuset återinförs under ett år från vårterminen 2011 (hösten 2010 i fall det inte finns underlag för den kompletta introduktionskursen för höstterminen). Huruvida studiebesöken fortsätter därefter beror på hur arbetsförmedlingens kurs utformas och i vilken grad den omfattar information om Säffle kommun och om lokalmiljön. Också asylsökande ska bjudas in till studiebesöket. Kommunledningskontoret rekommenderar också att integrationsenheten håller nära kontakt med arbetsförmedlingen med syfte att göra ett studiebesök hos kommunen till en del av den nya introduktionskursen. Säffle kommun ska också

7 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 7(24) ta initiativ till att asylsökande som kommer till Säffle ska få delta på dessa studiebesök. sunderlag Motion från Lillie Karlsson (S), Kommunfullmäktiges protokoll, , 137 Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse, Kommunstyrelsens protokoll, , 43 Lillie Karlsson (S) yrkar att p. 2 i förslag till beslut ändras så att återinförandet av studiebesöken på stadshuset inte tidsbegränsas, och att en utvärdering av studiebesöken genomförs efter ett år. sgång Ordföranden ställer proposition på Lillie Karlssons yrkande och finner att kommunfullmäktige beslutat att bifalla detsamma. Kommunfullmäktige beslutar följande: 1. Motionen bifalles. 2. Studiebesöken på stadshuset återinförs med start vårterminen En utvärdering av studiebesöken ska genomföras efter ett år. 3. Säffle kommun ska samverka med Migrationsverket om att erbjuda asylsökande möjligheten att delta i Säffle kommuns introduktionskurs hösten Utdrag till Kommunledningskontoret, informatören

8 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 8(24) Kf 40 Dnr Ks Svar på motion angående båtplatser vid Ekenäs Jan Norlin (S) inkom den 1 juli 2009 med en motion angående förslag om att kommunen skyndsamt skall undersöka möjligheten att åstadkomma fler båtplatser i hamnen vide Ekenäs. Teknik- och fritidsnämnden har den 15 december 2009, 100, yttrat sig i ärendet. I tjänsteskrivelsen påtalas att flera omständigheter måste klarläggas innan en utbyggnad av hamnen kan ske. Dels måste befintliga planer revideras, dels måste muddringsbehovet utredas och tillstånd inhämtas och dels måste frågan om trafikflöden och parkeringsbehov klaras ut. Representanter för det rörliga båtlivet och det Väneranknutna näringslivet har i flera sammanhang påtalat behovet av en utbyggnad av hamnen. Att det föreligger en efterfrågan på båtplatser finns klart dokumenterat hos teknik- och fritidsförvaltningen. Kommunledningskontoret menar bland annat med stöd av det resonemang som förs i teknik- och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse att projektet på sikt är kostnadsneutralt. Investeringen finansieras genom de intäkter upplåtelsen av båtplatser genererar. Kommunledningskontoret föreslår kommunfullmäktige att bifalla motionen och ge teknik- och fritidsnämnden i uppdrag att undersöka möjligheten att åstadkomma fler båtplatser i hamnen vid Ekenäs. sunderlag Motion från Jan Norlin (S), Teknik- och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse, Teknik- och fritidsnämndens protokoll, , 100 Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse, Kommunstyrelsens protokoll, , 44 Birger Larsson (C) yrkar att kommunfullmäktige beslutar i enlighet med kommunstyrelsens förslag.

9 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 9(24) 1. Kommunfullmäktige beslutar att bifalla motionen. 2. Kommunfullmäktige ger teknik- och fritidsnämnden i uppdrag att handlägga ärendet. Teknik- och fritidsnämnden ska i samband med översyn undersöka möjligheten till alternativa driftsformer Utdrag till Teknik- och fritidsnämnden Jan Norlin

10 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 10(24) Kf 41 Dnr Ks Detaljplan för del av Nysäter 1:1, Vikingacenter med mera I samband med planberedning har frågan väckts om att planlägga området vid Vikingacentret i Värmlands Nysäter. Området, som senast använts som jordbruksmark, har tidigare varit detaljplanelagt för bostadsändamål, men den planen är upphävd. Nu ingår det inte i någon av de detaljplaner som gäller för tätorten Värmlands Nysäter. För att göra det möjligt att utveckla området kring Vikingacentret och säkra den framtida användningen av marken har Ekonomiska föreningen Gillbergaturism samt kulturkansliet framfört önskemål om att det upprättas en detaljplan. Kommunledningskontoret anser att det aktuella området bör planläggas för att möjliggöra en utveckling av området kring vikingacentret, för att säkra användningen av marken samt för att skapa ett sammanhängande planlagt område i tätorten Värmlands Nysäter. Budgetkostnaden för framtagande av en ny detaljplan för området beräknas av miljö- och byggnadsnämnden till 100 tkr. Eventuell kostnad för geoteknik, arkeologi m.m. kan tillkomma. Framtagandet av detaljplanen föreslås bli finansierad inom ramen för 2010 års investeringsanslag för planarbete. sunderlag Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse, Kommunstyrelsens protokoll, , 45 Birger Larsson (C) yrkar att kommunfullmäktige beslutar i enlighet med kommunstyrelsens förslag. Kommunfullmäktige beslutar att uppdra till miljö- och byggnadsnämnden att upprätta en detaljplan för del av Nysäter 1:1, området vid Vikingacentret i Värmlands Nysäter. Framtagandet av detaljplanen finansieras inom ramen för 2010 års investeringsanslag för planarbete Utdrag till Miljö- och byggnadsnämnden Kommunledningskontoret, fastighetsstrategen

11 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 11(24) Kf 42 Dnr Ks Ny lag om handel med vissa receptfria läkemedel Den 1 november 2009 har en ny lag (2009:730; proposition 2008/09:190) om handel med vissa receptfria läkemedel trätt i kraft. Kommunerna har ansvaret för den lokala kontrollen över lagens efterlevnad ( 20). Kommunfullmäktige i varje kommun skall besluta om vilken nämnd som skall ha det kontrollansvar som åvilar kommunen. Kommunledningskontoret föreslår att socialnämnden utses som ansvarig nämnd. sunderlag Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse, Kommunstyrelsens protokoll, , 46 Birger Larsson (C) yrkar att kommunfullmäktige beslutar i enlighet med kommunstyrelsens förslag. Kommunfullmäktige beslutar att utse socialnämnden till ansvarig nämnd för tillsyn och kontroll av försäljning av vissa receptfria läkemedel (enligt lag 2009:730) Utdrag till Socialnämnden

12 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 12(24) Kf 43 Dnr Ks Angående ägardirektiv och ekonomiska mål för Säfflebostäder AB - bostadslägenheter i reserv Säfflebostäder AB har ett antal ekonomiska mål som ska uppfyllas enligt ägardirektivet. Ett av dessa är att antalet lägenheter i reserv ska vara maximalt 40 stycken. Vid månadsskiftet november/december var 98 lägenheter vakanta, varav 54 på Hermes. Befolkningsutvecklingen har i första hand varit en bidragande orsak till att antalet vakanta lägenheter har ökat för SäBo. Anledningen till att bolaget inte har agerat kraftfullt mot ökningen av vakanta lägenheter är att bolaget har väntat på besked om vad som händer med bostadsområdet på Hermes. Bolaget har under en tvåårsperiod förberett en försäljning av området Hermes. I det förslag som under tiden diskuterats förutsatte att under en femårsperiod skulle Hermes försäljas. Vidare i takt med detta skulle en neddragning av antalet uthyrningar till Migrationsverket ske. Ovanstående förändringar kräver många lediga lägenheter för att genomföra och frågan om Hermes framtid är i dagsläget ännu inte avgjord varför SäBo anser att man tills vidare måste ligga lågt med alternativa lösningar. Konsekvensen av detta blir att bolaget inte kan uppfylla ägardirektivet på maximalt 40 lägenheter i reserv. sunderlag Skrivelse från Säfflebostäder AB, Kommunföretag i Säffle AB:s protokoll, , 1 Kommunstyrelsens protokoll, , 47 Birger Larsson (C) yrkar att kommunfullmäktige beslutar i enlighet med kommunstyrelsens förslag. Kommunfullmäktige beslutar att godkänna att Säfflebostäder AB inte uppfyller ägardirektivet om maximalt 40 lägenheter i reserv i avvaktan på att frågan om Hermes framtid avgörs Utdrag till Säfflebostäder AB, VD Kommunföretag i Säffle AB, VD

13 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 13(24) Kf 44 Dnr Ks Detaljplan för Sifhälla 13 och del av Säffle 7:3 antagandehandling Syftet med detaljplanen är att skapa en ändamålsenlig tomt för Sifhälla 13 med anledning av att den f.d. skolan nu fungerar som bostad. Del av parkmarken norr och öster om fastigheten kommer att överföras till mark för bostadsändamål. Vidare införs skydds- och varsamhetsbestämmelser för den kulturhistoriska värdefulla miljön och bebyggelsen. Kommunledningskontoret anser att planförslaget möjliggör skapandet av en ändamålsenlig tomt för fastigheten Sifhälla 13. I och med införandet av skyddsoch varsamhetsbestämmelser i detaljplanen för den kulturhistoriska värdefulla miljön och bebyggelsen säkerställs dessa för framtiden. sunderlag Planhandlingar för antagande, miljö- och byggnadsnämnden, Miljö- och byggnadsnämndens protokoll, , 16 Kommunstyrelsens protokoll, , 67 Birger Larsson (C) yrkar att kommunfullmäktige beslutar i enlighet med kommunstyrelsens förslag. Kommunfullmäktige beslutar att anta förslag till ändring av detaljplanen för Sifhälla 13 och del av Säffle 7: Utdrag till Miljö- och byggnadsnämnden

14 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 14(24) Kf 45 Dnr Ks Rapportering av ej verkställda beslut enligt SoL och LSS Kommunen har enligt socialtjänstlagen (2001:453) SoL skyldighet att till länsstyrelsen, kommunens revisorer och kommunfullmäktige rapportera alla gynnande beslut enligt 4 kap 1 SoL som inte har verkställts inom tre månader från dagen för beslutet. Från infördes samma skyldighet även i lagen (1993:387) om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS. sunderlag Socialförvaltningens tjänsteskrivelse, Socialnämndens protokoll, , 13 Yrkande Birger Larsson (C) yrkar att kommunfullmäktige beslutar att kommunfullmäktige har tagit del av informationen. Kommunfullmäktige har tagit del av informationen. _ Utdrag till Socialnämnden

15 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 15(24) Kf 46 Dnr Ks Revisonsberättelse angående granskning av förvaltning av fonder/stiftelser i Säffle kommun 2007 Kommunrevisionen har granskat Säffle kommuns förvaltning av 36 stycken fonder/stiftelser under år Kommunrevisionen bedömer att kommunens förvaltning skötts på ett ändamålsenligt och från ekonomisk synpunkt tillfredsställande sätt. sunderlag Revisionsberättelse, Birger Larsson (C) yrkar att kommunfullmäktige beslutar att kommunfullmäktige har tagit del av informationen. Kommunfullmäktige har tagit del av informationen Utdrag till Kommunledningskontoret, ekonomienheten Kommunrevisionen

16 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 16(24) Kf 47 Dnr Ks Revisonsberättelse angående granskning av förvaltning av fonder/stiftelser i Säffle kommun 2008 Kommunrevisionen har granskat Säffle kommuns förvaltning av 36 stycken fonder/stiftelser under år Kommunrevisionen bedömer att kommunens förvaltning skötts på ett ändamålsenligt sätt, men efterlyser föreskrifter för hantering av fonderna, medelsförvaltningen och hur risker skall bemötas (KL 8 kap 3). sunderlag Revisionsberättelse, Birger Larsson (C) yrkar att kommunfullmäktige beslutar att kommunfullmäktige har tagit del av informationen. Kommunfullmäktige har tagit del av informationen Utdrag till Kommunledningskontoret, ekonomienheten Kommunrevisionen

17 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 17(24) Kf 48 Dnr Ks Rapport avseende kommunrevisionens granskning av försörjningsstöd Kommunrevisionen presenterar en granskningsrapport avseende socialnämndens arbete med försörjningsstöd. sunderlag Granskningsrapport, Birger Larsson (C) yrkar att kommunfullmäktige beslutar att kommunfullmäktige har tagit del av informationen. Kommunfullmäktige har tagit del av informationen Utdrag till Socialnämnden Kommunrevisionen

18 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 18(24) Kf 49 Dnr Ks Anmälan: Länsstyrelsens upphävande av kommunfullmäktiges beslut den 14 december 2009, 205, angående revidering av de allmänna lokala ordningsföreskrifterna för Säffle kommun Länsstyrelsen har i beslut daterat den 18 januari 2010 beslutat att upphäva kommunfullmäktiges beslut från den 14 december 2009, 205, om att ändra 18 i de lokala ordningsföreskrifterna för Säffle kommun. sunderlag, Länsstyrelsen Värmland, Birger Larsson (C) yrkar att kommunfullmäktige beslutar att kommunfullmäktige har tagit del av informationen. Kommunfullmäktige har tagit del av informationen.

19 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 19(24) Kf 50 Dnr Ks Interpellation angående Säffle kommuns representation vid årsmötet för Vänerns Vattenvårdsförbund Ingegerd Welin Fogelberg (SIV) inkommer den 26 mars 2010 med en interpellation ställd till kommunalrådet angående Säffle kommuns representation vid årsmötet för Vänerns Vattenvårdsförbund. sunderlag Interpellation från Ingegerd Welin Fogelberg (SIV), Birger Larsson (C) yrkar att kommunfullmäktige beslutar att interpellationen besvaras vid nästa sammanträde. Kommunfullmäktige beslutar att interpellationen besvaras vid nästa sammanträde Utdrag till Kommunalrådet

20 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 20(24) Kf 51 Dnr Ks Interpellation angående kommunens konkurrerande verksamhet med privat näringsliv Ingegerd Welin Fogelberg (SIV) inkommer den 18 mars 2010 med en interpellation ställd till kommunalrådet angående Säffle kommuns konkurrerande verksamhet med privat näringsliv. sunderlag Interpellation från Ingegerd Welin Fogelberg (SIV), Birger Larsson (C) yrkar att kommunfullmäktige beslutar att interpellationen besvaras vid nästa sammanträde. Kommunfullmäktige beslutar att interpellationen besvaras vid nästa sammanträde Utdrag till Kommunalrådet

21 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 21(24) Kf 52 Debatt - Säffle kommuns gymnasiesamverkan med Åmåls kommun Kommunfullmäktige debatterar Säffle kommuns gymnasiesamverkan med Åmåls kommun.

22 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 22(24) Kf 53 Dnr Ks Motion angående polisens resurser i Säffle kommun Jerome Davidsson (S) inkommer den 29 mars 2010 med en motion där han yrkar att Säffle kommun snarast uppvaktar polismyndigheten i Värmland med krav om fler poliser till Säffle, och att kommunledningen även i övrigt vidtar åtgärder för att medverka till en positiv rekrytering av poliser till Säffle. sunderlag Motion från Jerome Davidsson (S), Yrkande Birger Larsson (C) yrkar att kommunfullmäktige beslutar remittera ärendet till kommunstyrelsen för vidare beredning. Kommunfullmäktige beslutar remittera ärendet till kommunstyrelsen för vidare beredning.

23 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 23(24) Närvarolista vid kommunfullmäktiges sammanträde Plats Ledamöter Närvaro Tjänstgörande ersättare 1 Daniel Bäckström C x 2 Jan Norlin S x 3 Kerstin Einevik Bäckstrand C x 4 Eivor Karlsson S x 5 Lisbet Westerberg C x 6 Fredrik Larsson M x 7 Bo Augustsson S x 8 Ralph Widing C x 9 Gudrun Svensson C x 10 Erik Jansson SIV x 11 Ann Mlakar S x 12 Cecilia Riveros Boström M x 13 Britt-Marie Johansson C x 14 Jan Andersson S - Jerome Davidsson 15 Markus Bäckström C x 16 Kurt Andersson KD x 17 Per Edlund SD - Ersättare saknas 18 Margareta Bäckström C x 19 Ingegerd Welin Fogelberg SIV x 20 Ulla Heidrich FP x 21 Birgitta Månsson C x 22 Bo Andersson M x 23 Gunnel Clettborn S x 24 Irene Ekberg C x 25 Örjan Ström SIV x 26 Lars Stolpe V x 27 Jenny Evestam C x 28 Ulrika Simonsson M x 29 Lillie Karlsson S x 30 Catarina Nilsson C x 31 Iréne von Dolwitz SIV x 32 Johan Olsson S - Bengt Mattsson 33 Christer Tengelin C x 34 Olle Danielsson KD x 35 Kjell Olsson SIV x 36 Stefan Olsson S x 37 Åke Karlsson S x 38 Charlotte Söderqvist MP x 39 Berit Johansson S x 40 Margareta der Nederlanden C x 41 Birger Larsson C x Övrigt

24 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 24(24) Närvarande, ej tjänstgörande ersättare: Inger Persson (S), kl Leif Pettersson (SIV), kl Henrik Olsson (C), kl Lena Karlsson (C), kl

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(23)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(23) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(23) Paragrafer 1-15 Plats och tid Stadshuset, Säfflesalen kl. 19.00 21.05 ande Enligt bifogad närvarolista Tjänstgörande - - ersättare Övriga deltagare Sven Junzell, kommunchef

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 1 Paragrafer 25-40 Plats och tid Stadshuset, Säfflesalen, kl. 19.00 21.00 ande Enligt bifogad närvarolista Tjänstgörande - - ersättare Övriga deltagare Sven Junzell, t.f. kommunchef Ingrid Strengsdal,

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(23)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(23) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(23) 2010-02-15 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 30-49 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09.00 16.00 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C), tj ers Margareta

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 146-158 Plats och tid Säfflesalen, Stadshuset, klockan 19.00-20.55 ande Enligt bifogad närvarolista Tjänstgörande - - ersättare Övriga deltagare Sven Junzell, t.f.

Läs mer

Sven Junzell, kommunchef Lotta Carlborg, kommunsekreterare Lars Johansson, ekonomichef. Lena Karlsson, Gunnel Clettborn. ...

Sven Junzell, kommunchef Lotta Carlborg, kommunsekreterare Lars Johansson, ekonomichef. Lena Karlsson, Gunnel Clettborn. ... PROTOKOLL 1(22) Paragrafer 132-147 Plats och tid Stadshuset, Säfflesalen, kl. 19.00 20.10 ande Enligt bifogad närvarolista Tjänstgörande - - ersättare Övriga deltagare Sven Junzell, kommunchef Lotta Carlborg,

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 1-8 Plats och tid Stadshuset, Säfflesalen, kl. 19.00-19.30 ande Enligt bifogad närvarolista Tjänstgörande - - ersättare Övriga deltagare Sven Junzell, personalchef

Läs mer

BEVIS OM ANSLAG. PROTOKOLL Kommunstyrelsen 1(5)

BEVIS OM ANSLAG. PROTOKOLL Kommunstyrelsen 1(5) PROTOKOLL 1(5) Paragrafer 189 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 14.00 15.20 Beslutande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Gudrun Svensson (C), tj ers Alf Svanström (C) Lisbet

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(26)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(26) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(26) Paragrafer 132-149 Plats och tid Stadshuset, Säfflesalen kl. 19.00 20.20 ande Enligt bifogad närvarolista Tjänstgörande - - ersättare Övriga deltagare Sven Junzell, kommunchef

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 153-156 Plats och tid Trätäljarummet, Stadshuset, kl. 13.00-14.55 ande Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Gudrun Svensson (c) Lisbet Westerberg (c)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 93-100 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.35 ande Närvarande,ej tjänstgörande ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 1-14 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 08.00-12.20 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Ulrika Simonsson (m)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 107-118 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 14.00-16.00 ande Närvarande, ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(17)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(17) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Paragrafer 104-115 Plats och tid Stadshuset, Säfflesalen kl. 19.00 19.40 ande Enligt bifogad närvarolista Tjänstgörande - - ersättare Övriga deltagare Ingrid Strengsdal, kulturchef

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 113-130 Plats och tid Säfflesalen, Stadshuset, klockan 19.00-21.30 ande Enligt bifogad närvarolista Tjänstgörande - - ersättare Övriga deltagare Ingrid Strengsdal,

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 62-71 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.25 ande Närvarande,ej tjänst- görande ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 31-49 Plats och tid Säfflesalen, Stadshuset, klockan 19.00-20.40 ande Enligt bifogad närvarolista Tjänstgörande - - ersättare Övriga deltagare Sven Junzell, t.f. kommunchef/personalchef

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 75-84 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.50 ande Närvarande, ej Tjänstgörande Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c) Margareta

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Paragrafer 66-79 ( 76 har justerats omedelbart) Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 14.00-17.00 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Gudrun Svensson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(47)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(47) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(47) Paragrafer 150-182 Plats och tid Stadshuset, Säfflesalen kl. 15.00 20.00 ande Enligt bifogad närvarolista Tjänstgörande - - ersättare Övriga deltagare Sven Junzell, kommunchef

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(13)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(13) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(13) 2010-02-01 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 21-29 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09.00 15.20 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 61-68 Plats och tid Hermes, Svanskogsrummet kl. 16.00 16.45 ande Närvarande, ej tjänstgörande ersättare Lisbet Westerberg (c) Marianne Blom (c) Margareta der Nederlanden

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(5)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(5) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(5) 2009-09-14 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 171-173 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 13.00 13.30 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11) 2010-05-03 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 96-103 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 09.00 13.10 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 84-92 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.40 ande Ej tjänstgörande Ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c) Margareta der

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 45-67 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 09.00-15.00 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Ulrika Simonsson (m)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(22)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(22) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(22) Paragrafer 116-131 Plats och tid Värmlands Nysäter, Bygdegården, kl. 18.30 19.45 ande Enligt bifogad närvarolista Tjänstgörande - - ersättare Övriga deltagare Sven Junzell,

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 1 Paragrafer 1-6 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 10.20-12.15 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Margareta Bäckström (c) Ulrika Simonsson (m) Jan Norlin (s) Bo Augustsson (s) Ingegerd

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 65-74 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.30 ande Närvarande, ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Protokolljusterare Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros

Läs mer

Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Ulrika Simonsson (m) Jan Norlin (s) fr o m 09.50 Bo Augustsson (s) Se bifogad lista.

Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Ulrika Simonsson (m) Jan Norlin (s) fr o m 09.50 Bo Augustsson (s) Se bifogad lista. SÄFFLE KOMMUN KOMMUNSTYRELSENS PROTOKOLL 1(11) Datum 2009-03-16 Paragrafer 68-74 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09.00-14.00 ande Övriga deltagare Prottokolljusterare Underskrifter: Sekreterare

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 1-12 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 14.00-15.00 ande Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Gudrun Svensson (c) Lisbet Westerberg (c) Margareta

Läs mer

OMMUN PROTOKOLL 1(16)

OMMUN PROTOKOLL 1(16) OMMUN PROTOKOLL 1(16) BOLAGSSTÄMMA Paragrafer 1-14 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 14:00 14:45 ande Halvar Pettersson, ombud Övriga deltagare Sabine Zimmerl Berg, VD Jan Andersson, ordförande

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 69-74 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.15 ande Närvarande, ej tjänstgörande Ersättare Övriga deltagare Protokolljusterare Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(54)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(54) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(54) Paragrafer 183-219 Plats och tid Stadshuset, Säfflesalen kl. 19.00-22.45 ande Enligt bifogad närvarolista Tjänstgörande - - ersättare Övriga deltagare Sven Junzell, kommunchef

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 1 Paragrafer 15-19 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 10.00-12.00 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Margareta Bäckström (c) Dag Rogne Ulrika Simonsson (m) Jan Norlin (s) Bo Augustsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 120-135 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 14.00-16.30 ande Daniel Bäckström (c) tj ers Alf Svensson Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Gudrun Svensson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 139-152 Plats och tid Krokstad Herrgård, kl. 14.00-18.45 ande Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Gudrun Svensson (c) Lisbet Westerberg (c) Margareta

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 40-44 Plats och tid Gillbergarummet, Städet kl 14.00 16.30 ande Erik Blakstad (m) ordf Ralph Widing (c) Bengt Mattsson (s) Övriga deltagare Örjan Ström (siv), 43 Helen

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 1-16 Plats och tid Trätäljarummet, Stadshuset, kl. 14.00-16.45 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Gudrun Svensson (c) Lisbet

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 1 Paragrafer 30-34 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 13.30 16.35 Beslutande Övriga deltagare Daniel Bäckström (C) Margareta Bäckström (C), suppleant Dag Rogne (C) Ulrika Simonsson (M) Jan Norlin

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 182-187 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 09.00-11.30 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Ulrika Simonsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 12-17 Plats och tid Gillbergarummet, Städet kl 14.00 15.20 ande Närvarande, ej deltagande ersättare Övriga deltagare Protokolljusterare Erik Blakstad (m) Ralph Widing

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 20-29 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.10 ande Närvarande, ej tjänstgörande Ersättare Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(40)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(40) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(40) Paragrafer 79-103 Plats och tid ande Stadshuset, Säfflesalen kl. 19.00-22.50 ( 96 har justerats omedelbart) Enligt bifogad närvarolista Tjänstgörande - - ersättare Övriga

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19) 2009-10-19 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 200-212 ( 210 har justerats omedelbart) Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 09.00 14.20 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik

Läs mer

Mikael Blom, förvaltningschef Ulf Truvered, kvalitetsansvarig Birgitta Grund, sekreterare. ... Birgitta Grund. ... Stina Höök. ...

Mikael Blom, förvaltningschef Ulf Truvered, kvalitetsansvarig Birgitta Grund, sekreterare. ... Birgitta Grund. ... Stina Höök. ... PROTOKOLL 1(13) Paragrafer 1-11 Plats och tid Hermes, Svanskogsrummet kl. 15.00 16.00 ande Övriga deltagare Jenny Evestam (C) Lena Sonesson (C) Lena Karlsson (C) Stina Höök (M) Jonas Larsson (M) Claes-Göran

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SOCIALNÄMNDEN

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SOCIALNÄMNDEN SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 80-83 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.50 Ajournering, kl. 17.00 17.10 Beslutande Lisbet Westerberg (c) Inger Leander (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne

Läs mer

SÄFFLE KOMMUNIKATION AB

SÄFFLE KOMMUNIKATION AB OMMUN PROTOKOLL 1(8) Paragrafer 5-11 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09:00 11:30 ande Daniel Bäckström Margareta Bäckström Ulrika Simonsson, suppleant Lennarth Lindström Christer Andersson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 79-95 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 9.00-12.30 Ölserudsrummet kl. 13.30-16.40 ande Övriga deltagare Protokolljusterare Daniel Bäckström (c) Kerstin

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 1-12 Plats och tid Gillbergarummet, Städet, kl 14.00 16.00 ande Närvarande, ej deltagande ersättare Övriga deltagare Protokolljusterare Erik Blakstad (m) Ralph Widing

Läs mer

SÄFFLE KOMMUNIKATION AB 2010-11-11

SÄFFLE KOMMUNIKATION AB 2010-11-11 OMMUN PROTOKOLL 1(6) Paragrafer 19-22 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 14:00 16:55 Beslutande Daniel Bäckström (C) Margareta Bäckström (C) Ulrika Simonsson (M) Christer Andersson (KD)) Jan

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(37)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(37) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(37) Paragrafer 54-79 Plats och tid Stadshuset, Säfflesalen, kl. 19.00 21.15 ande Enligt bifogad närvarolista Tjänstgörande - - ersättare Övriga deltagare Protokolljusterare Sven

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(15)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(15) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(15) 2010-03-15 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 51-60 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09.00 15.15 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 1 Paragrafer 4-12 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 14.00-16.30 ande Daniel Bäckström (c), t o m kl 15.00 Margareta Bäckström (c), fr o m 14.20 Ulrika Simonsson (m) Jan Norlin (s), Jan Andersson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 29-39 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 18.30 ande Närvarande, ej tjänstgörande Ersättare Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 47-50 Plats och tid Gillbergarummet, Städet kl 14.00 15.30 ande Erik Blakstad (m) ordf Nils-Olof Andersson (m) Ralph Widing (c) Bengt Mattsson (s) Övriga deltagare

Läs mer

PROTOKOLL 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-06. Se nästa sida. Stefan Olsson. m... Lotta Carlborg. Paragrafer 255-268

PROTOKOLL 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-06. Se nästa sida. Stefan Olsson. m... Lotta Carlborg. Paragrafer 255-268 PROTOKOLL 1(18) Paragrafer 255-268 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09.00 16.10 ande Daniel Bäckström (C), kl. 09.00 15.00 Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson (M) Stefan Olsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 31-44 Plats och tid Trätäljarummet, Stadshuset, kl. 14.00-17.15 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Gudrun Svensson (c) Lisbet

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 18-32 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet klockan 09.00-09.30, 11.00-14.30 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Ulrika

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 196-210 Plats och tid Trätäljarummet, Stadshuset, kl. 14.00-15.16 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Gudrun Svensson (c) Lisbet

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 46-60 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 18.05 ande Närvarande, ej tjänstgörande Ersättare Övriga deltagare Protokolljusterare Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros

Läs mer

Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C), tj ers Kurt Andersson (KD) Ulrika Simonsson (M) Stefan Olsson (S) Bo Augustsson (S)

Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C), tj ers Kurt Andersson (KD) Ulrika Simonsson (M) Stefan Olsson (S) Bo Augustsson (S) PROTOKOLL 1(20) Paragrafer 239-254 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 08.30 11.25 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C), tj ers Kurt Andersson (KD) Ulrika Simonsson (M) Stefan

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 38-43 Plats och tid Gillbergarummet, Städet, kl 14.00 15.50 ande Närvarande, ej deltagande ersättare Erik Blakstad (c) Ralph Widing (c) Bengt Eriksson (c) Christer

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11) Paragrafer 46-54 Plats och tid Städet, Gillbergarummet kl. 14.00 15.30 ande Erik Blakstad (m) Ralph Widing (c) Leif Pettersson (siv) Bengt Eriksson (c) Christer Tengelin (c)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(12)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(12) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(12) 2010-10-04 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 188-195 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09.00 15.30 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 43-52 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 16.45 ande Närvarande, ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Protokolljusterare Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 1-9 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 18.00 ande Närvarande,ej tjänstgörande ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c) Margareta

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-10-27 1-17

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-10-27 1-17 2010-10-27 1-17 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.00 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Kommunchef Svante Melander Utses

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 173-181 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 09.00-14.55 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Ulrika Simonsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 158-172 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 09.00-14.00 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c), tom 12.00, 158-161,

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 29-36 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 18.55 Beslutande Enligt bifogad närvarolista Närvarande, ej tjänstgörande ers. - - Övriga deltagare Curt Urelid, socialchef

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 1-17 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet kl. 09.00-15.50 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Ulrika Simonsson (m)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 131 138 Plats och tid Städet, Storjohannrummet, kl 11.00 12.00, 13.00 15.50 (ajournering för lunch 1 timme) ande Gudrun Svensson (c) Jenny Evestam (c) Claes Karlsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(5)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(5) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Paragrafer 118-120 Plats och tid Hermes, Svanskogsrummet kl. 16.00-18.00 Beslutande Gudrun Svensson (c) Jenny Evestam (c) Birgitta Månsson (c) Claes Karlsson (c) Lena Sonesson

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-06-17 1-21

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-06-17 1-21 2009-06-17 1-21 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.35 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att justera Justeringens

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(21)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(21) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(21) 2010-04-19 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 81-94 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09.00 15.30 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson

Läs mer

BEVIS OM ANSLAG. PROTOKOLL 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott

BEVIS OM ANSLAG. PROTOKOLL 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 1(18) Paragrafer 207-219 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 09.00 16.20 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson (M) Stefan Olsson (S) Bo Augustsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Paragrafer 136-147 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 14.00 15.40 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Gudrun Svensson (C), tj ers Alf Svanström

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 61-68 Plats och tid Gillbergarummet, kl 14.00 15.35 ande Närvarande, ej deltagande ersättare Övriga deltagare Protokolljusterare Erik Blakstad (m) Ralph Widing (c)

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-01-27 1-9

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-01-27 1-9 2010-01-27 1-9 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.35 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunchef Svante Melander Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(6)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(6) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(6) 2010-09-14 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 38-42 ( 41 har justerats omedelbart) Plats och tid Städet, Gillbergarummet kl. 10.30 11.40 ande Erik Blakstad (m) ordf Ralph Widing (c)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19) 2009-09-21 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 174-187 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09.00 15.25 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) t o m kl. 10.10,

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2010-02-22 11 Plats och tid Kommunhuset, måndag 22 februari 2010, kl. 19.00 19.30 och 19.35 21.10 Beslutande Lars-Åke Bergman (S), Bengt Sjöberg (M), Karl-Johan Gustafson (C), Anne- Charlotte

Läs mer

SÄFFLE KOMMUNIKATION AB

SÄFFLE KOMMUNIKATION AB OMMUN PROTOKOLL 1(7) Paragrafer 30-35 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 14:00 16:05 ande Daniel Bäckström Knut Lillienau Jan Andersson Christer Andersson Jan Norlin Dag Rogne Erik Fogelberg

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl Ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl Ajournering kl Socialnämnden 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl. 9.00 13.00 Ajournering kl. 12.05-12.35 Saad Benatallah (S) Ewa Ståhl (S) Victor Oskarsson

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18 2009-01-28 1-18 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.30 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Tf kommunchef Jeanette Lämmel Kommunsekr Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 1-7 Plats och tid ande Övriga deltagare Kulturkanlsiet, Stadshusparken 1 A Klockan 15.30 18.10. Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Henrik Olsson (c) Maria Olsson (c) tjg.ers.iréne

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 12-20 Plats och tid Hermes, Svanskogsrummet, kl. 14.00 17.15 ande Gudrun Svensson (c) Jenny Evestam (c) Claes Karlsson (c) kl. 14.00-17.00, Birgitta Månsson (c), kl.

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(7)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(7) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Paragrafer 64-68 Plats och tid Lurö, klockan 9.30 15.30 (mötet ajouneras kl 10.45-11.10, 65) Beslutande Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Henrik Olsson (c) tjg ers. Irené Ekberg

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SOCIALNÄMNDEN 2009-03-06 Paragrafer 49-61 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.05 ande Närvarande, ej tjänstgörande Ersättare Övriga deltagare Protokolljusterare Lisbet

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(36)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(36) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(36) Paragrafer 150-177 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 14.00-17.30 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C), tj ers Christer Tengelin (C) Gudrun Svensson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 261-272 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 09.00-16.00 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Ulrika Simonsson

Läs mer

Ärendeförteckning. Protokoll Kommunfullmäktige. 29 Fördjupad översiktsplan för Glimåkra, antagande. 30 Fördjupad översiktsplan för Broby, antagande

Ärendeförteckning. Protokoll Kommunfullmäktige. 29 Fördjupad översiktsplan för Glimåkra, antagande. 30 Fördjupad översiktsplan för Broby, antagande Protokoll 2017-04-27 Sida 1 av 11 Ärendeförteckning 29 Fördjupad översiktsplan för Glimåkra, antagande 30 Fördjupad översiktsplan för Broby, antagande 31 Redovisning av ej avgjorda motioner 32 Motion -

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Hässleholms kommun, Kommunfullmäktige Sammanträdesdag Datum då anslaget 2010-10-08 sätts

Läs mer

Sven Junzell, kommunchef Lotta Carlborg, kommunsekreterare Gustaf Andersson, VD Säfflebostäder AB Lars Johansson, ekonomichef

Sven Junzell, kommunchef Lotta Carlborg, kommunsekreterare Gustaf Andersson, VD Säfflebostäder AB Lars Johansson, ekonomichef PROTOKOLL 1(44) Paragrafer 243-279 Plats och tid Stadshuset, Säfflesalen kl. 15.00 19.15 ande Enligt bifogad närvarolista Tjänstgörande - - ersättare Övriga deltagare Sven Junzell, kommunchef Lotta Carlborg,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.00-13.25 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-03-28 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson

Läs mer

OMMUN PROTOKOLL ÅRSSTÄMMA 1(14)

OMMUN PROTOKOLL ÅRSSTÄMMA 1(14) OMMUN PROTOKOLL ÅRSSTÄMMA 1(14) Paragrafer 1-13 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 14:00 15:05 ande Övriga deltagare Björn Dillner, ombud Dag Rogne, styrelseordförande Jörgen Sundin, vice styrelseordförande

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18.30-18:55 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga närvarande Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline

Läs mer

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 1(10) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.00 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Rune Ahlberg,

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(23)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(23) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(23) Paragrafer 18-34 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 14.00 17.40 ande Daniel Bäckström (C), kl. 14.00-17.10 Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Gudrun Svensson (C), tj

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden. Se närvarolista på sida 2

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden. Se närvarolista på sida 2 1(14) Plats och tid Svanskogsrummet, Hermes, onsdagen den 13 april 2016 kl 14:00 16.40 Ajourneringar - ande Övriga närvarande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Ersättare Se närvarolista på sida 2 Christer

Läs mer