VFU-nyhetsbrev från Stockholms universitet, Nr 8 februari 2013

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VFU-nyhetsbrev från Stockholms universitet, Nr 8 februari 2013"

Transkript

1 VFU-nyhetsbrev från Stockholms universitet, Nr 8 februari 2013 Mottagare: VFU-handledare I vårterminens första VFU-nyhetsbrev vill vi flagga för att du som VFUhandledare fortfarande kan anmäla dig till omgång två respektive tre i vårens seminarier i VFU-bedömningsmodellen trots att anmälningstiden redan gått ut. Det finns dessutom flera spännande kurser och ett masterprogramatt anmäla sig till vi ger dig ett axplock nedan. Aktuellt kring lärarprogrammen Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem 180 hp Inbjudan till handledarträff tisdag den 5/3 klockan , har gått ut via brev till VFU-handledare. Lokal är BUV 202, entréplan på Barn- och ungdomsvetenskpliga institutionen, Frescati Hagväg 24, Brunnsviken. Hitta dit: Introduktion till VFU-bedömningsmodellen Även om sista anmälningsdatum har gått ut går det fortfarande att anmäla sig till omgång två respektive tre i vårens seminarier i VFU-bedömningsmodellen. Mer information: Handledarutbildningar med start i höst I mitten av mars öppnas anmälan till höstens handledarutbildningar. Läs mer här: Inbjudan till referensgrupp för samverkan kring VFU-kurser och VFU-uppgifter Vill du som VFU-handledare vara med och påverka innehållet i lärarstudenternas VFU-kurser? Institutionerna som är ansvariga för VFU på Stockholms universitet arbetar kontinuerligt med att försöka skapa lärarutbildningar där teori och praktik hänger ihop, och vi är mycket intresserade av att ta del av dina erfarenheter och synpunkter på VFU-kursernas innehåll, utformning och uppgifter. Vi avser att starta en referensgrupp bestående av VFU-kurslärare och VFU-handledare för gemensam diskussion som kan ligga till grund för fortsatt kvalitetsarbete. En första träff planeras till torsdagen den 18 april klockan i Stockholms universitets lokaler. Om du är intresserad, är du välkommen att anmäla dig till e-post: vfu@isd.su.se. Glöm inte tala om i vilken skolform du arbetar i. Vi bjuder på smörgås och dryck.

2 Pressmeddelande om den nya VFU-portalen: Nytt steg mot starkare lärarutbildning i regionen Fredagen den 15 februari skickades ett första pressmeddelande ut gällande den lärosätesgemensamma VFU-portalen. Läs artikeln/pressmeddelandet här: Mentorskap i förskola och skola, 7,5 hp Funderar du på vad det innebär att vara en professionell lärare eller förskollärare? Hur det fungerar att vara både kollega och bedömare när man är mentor? Vilket ansvar en rektor/förskolechef har under introduktionsåret? Kursen startar i september 2013 och ges på kvartsfart under sju kurstillfällen (torsdagar klockan ) och genomförs i form av tematiska seminarier, arbete i grupp och praktiska övningar. Kursen ges i samverkan mellan Institutionen för didaktik och pedagogik och Barnoch ungdomsvetenskapliga institutionen vid Stockholms universitet. För mer information: Mentorskap för ämneslärare att stödja, bedöma och dokumentera professionskunnande, 7,5 hp Alla nyexaminerade lärare ska göra en introduktionsperiod innan de får sin lärarlegitimation. Under tiden ska skolan erbjuda dem en mentor som stöd och inspiration. Är du intresserad av att arbeta som mentor är du välkommen till denna 7,5 hp kurs som ges på kvartsfart under kommande höst, sex kurstillfällen, eftermiddagar, enligt rullande schema. Kursen ges av CeHum, centrumbildning för de humanistiska ämnenas didaktik. Läs mer här: Masterprogram i språkvetenskap med inriktning mot språkdidaktik, 120 hp Från och med kommande hösttermin kan man läsa en ny inriktning, språkdidaktik, inom Masterprogrammet i språkvetenskap. Läs mer här: Institutionen för språkdidaktik kommer i sommar att ge två sommarkurser: 1. Actio - rösten och kroppen, 7.5 hp Kursen ges vecka på campus Frescati på dagtid. Studietakt: 100%. 2. Att undervisa i muntlig och skriftlig engelsk språkfärdighet, 7.5 hp Kursen ges vecka på distans (inga fysiska träffar). Studietakt: 50%. För mer information om kurserna se: Uppdaterade VFU-handböcker Nu har vi uppdaterat våra VFU-handböcker. De finns att hitta på:

3 VFU nu i toppmenyn på lärarutbildningsportalen Nu finns VFU inlagd i toppmenyn på lärarutbildningsportalen (se bilden intill). Vi hoppas detta kommer att underlätta för alla intresserade att hitta snabbt och enkelt till VFU-sidorna (det enklaste sättet är dock alltid att använda: Dessutom har vi förbättrat studentfliken ( vfu/studentinformation) så att studenterna kan få svar på deras vanligaste frågor inför, under och efter VFU. Vi tar tacksamt emot förbättringsidéer för våra webbsidor. I nuläget är vi särskilt intresserade av synpunkter på sidorna för VFU-handledare: Några utvärderingsresultat från handledarenkäten inom Grundlärarprogrammet inriktning F-3 och 4-6 De handledare som medverkat i höstens VFU- kurs I och II inom Grundlärarprogrammet med inriktning F-3 och 4-6 har besvarat en utvärderingsenkät, och vi vill redovisa några av enkätresultaten här. En mer utförlig sammanfattning av respektive kurs kommer att skickas separat till handledare och VFU-samordnare. VFU-kurs I (F-6): Enkäten skickades ut till 144 handledare, varav 95 personer besvarade enkäten. 84 % av de som svarade tyckte att informationen om kursen till handledarna fungerade mycket bra eller bra. Jämfört med en liknande utvärdering VT 2012, kan vi konstatera att ca 20% fler handledare var nöjda med informationen före kursstart denna gång. Orsaken till förbättringen kan vara att placeringar av studenterna fungerade mycket bra i höstas och att studenterna därför hann med att informera sina handledare i god tid innan VFU-kursen startade. Det kan även bero på att fler handledare har hittat till VFU-informationen på webben: Generellt sett kan vi konstatera att minst 80% av handledarna har uttryckt att följande områden har fungerat mycket bra eller bra: studenternas förberedelse inför sin VFU (90% positiva svar) informationen till handledarna inför kursen (84% positiva svar) studenternas uppfyllande av de förväntade studieresultaten (85-95% positiva svar) Vad gäller kritiska synpunkter, kan vi se att handledarna har varit mindre nöjda med följande områden (som vi därför behöver utveckla vidare inför kommande kurser): Många har fortfarande svårigheter med inloggning i VFU-portföljen vilket har

4 föranlett att endast 35% har kunnat hämta information samt kommentera studenternas dokumentationer och reflektioner i portföljen. Endast 29% hade nytta av VFU-handboken där bland annat vårt bedömningssystem och professionsutvecklingsmatris kommenteras. Betydligt fler (53%) har dock använt själva professionsutvecklingsmatrisen vid handledningssamtal. Vi ställde även några frågor om handledaren deltagit i introduktion till VFUbedömningsmodellen och professionsutvecklingsmatrisen (ca 6 timmar) och om man deltagit i handledarutbildning. Ca 60% av handledarna som tog emot nya studenter i höstas (F-6) har inte genomgått introduktion till VFU- bedömningsmodellen och professionsutvecklingsmatrisen. 58% har inte heller genomgått någon typ av handledarutbildning. VFU-kurs II (F-6) Enkäter skickades ut till 66 stycken VFU-handledare, varav 47 personer besvarade frågorna. VFU- kurs II genomfördes för första gången ht 2012 och dessa handledare är i princip samma grupp som under våren 2012 mötte studenterna i VFUkurs I. I likhet med VFU-kurs 1, kan vi konstatera att ett flertal handledare var nöjda eller mycket nöjda med följande områden: studenternas förberedelse inför sin VFU (91% positiva svar) informationen till handledarna inför kursen (80% positiva svar) studenternas uppfyllande av de förväntade studieresultaten (i genomsnitt ca 85 % positiva svar) Ett av de förväntade studieresultaten att reflektera över undervisning och lärande utifrån teoretiska perspektiv - fick en något lägre siffra (77%) jämfört med de övriga målen. Därutöver var en mycket stor andel handledare, 94%, nöjda eller mycket nöjda hur trepartssamtalet mellan handledaren, student och VFU-kurslärare hade fungerat. Jämfört med vårens VFU-kurs, kan vi se att vi har en högre andel, ca 20% fler, av handledarna som var nödja med informationen de hade fått före kursstart. Förbättringen kan bero på samma faktorer som inom VFU-kurs 1 (se ovan), samt att informationen från universitetet denna gång kunde gå ut direkt till de handledare som medverkat under vt Vad gäller kritiska synpunkter, kan vi konstatera att handledarna inom VFU-kurs II framför liknande synpunkter som inom VFU-kurs 1 ovan, det vill säga att framför allt VFU-portföljen fortfarande inte fungerar tillfredsställande vad gäller tekniska problem, inloggning, hämtande av information samt möjlighet att ge studenterna kommentarer. Enbart 30-45% av handledarna var nöjda eller mycket nöjda med dessa punkter. Därutöver ansåg endast 40% av handledarna att de hade nytta av VFU-handboken. 74% av handledarna som besvarade denna enkät har genomgått en introduktion till universitetets VFU-bedömningsmodell och professionsutvecklingsmatris. Det är fler handledare inom inriktning F-3 jämfört med handledare inom inriktning 4-6

5 som genomgått introduktionen. Samma förhållanden gäller handledarutbildningar, 55% av handledarna inom 4-6- utbildningen har inte genomgått någon handledarutbildning jämfört med 31% av F-3-lärarna. Sammanfattningsvis är vi mycket tacksamma för de medverkande handledarnas konstruktiva feedback och synpunkter. Vi är glada att kunna konstatera att det finns ett antal områden som handledarna är nöjda eller mycket nöjda med, samtidigt som vi starkt prioriterar utvecklingen av de områden där det framförs kritiska synpunkter, framför allt användningen och de tekniska problemen kring VFU-portföljen. Aktuella öppna föreläsningar och seminarier Se kommande evenemang här: Kommande VFU-nyhetsbrev Nästa VFU-nyhetsbrev kommer i april. För mer information och kontakt Se kontaktrutan med länkar till varje lärarprogram till höger på:

VFU-nyhetsbrev från Stockholms universitet, Nr 8 februari 2013

VFU-nyhetsbrev från Stockholms universitet, Nr 8 februari 2013 VFU-nyhetsbrev från Stockholms universitet, Nr 8 februari 2013 Mottagare: Kontaktpersoner/VFU-samordnare i kommunerna I vårterminens första VFU-nyhetsbrev berättar vi, bland annat, att det gått ut ett

Läs mer

VFU-nyhetsbrev från Stockholms universitet, Nr 7 december 2012

VFU-nyhetsbrev från Stockholms universitet, Nr 7 december 2012 VFU-nyhetsbrev från Stockholms universitet, Nr 7 december 2012 Mottagare: VFU-handledare Med årets sista VFU-nyhetsbrev vill vi först och främst önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År och

Läs mer

VFU-nyhetsbrev från Stockholms universitet, nr 13 december 2013

VFU-nyhetsbrev från Stockholms universitet, nr 13 december 2013 VFU-nyhetsbrev från Stockholms universitet, nr 13 december 2013 Mottagare: Kontaktpersoner/VFU-samordnare i kommuner och stadsdelar I vårt sista nyhetsbrev för i år vill vi först och främst tacka för vårt

Läs mer

VFU-nyhetsbrev från Stockholms universitet, nr 11 september 2013

VFU-nyhetsbrev från Stockholms universitet, nr 11 september 2013 VFU-nyhetsbrev från Stockholms universitet, nr 11 september 2013 Mottagare: Kontaktpersoner/VFU-samordnare i kommunerna I det första av tre VFU-nyhetsbrev som utkommer under HT13 bjuder vi bland annat

Läs mer

VFU 1 (kurskod CHVFU1)

VFU 1 (kurskod CHVFU1) CeHum (Centrum för de humanistiska ämnenas didaktik) ÄMNESLÄRARPROGRAMMET MED INRIKTNING MOT HISTORIA STUDIEHANDLEDNING för kursen VFU 1 (kurskod CHVFU1) Ämneslärarprogrammet inriktning HISTORIA för gymnasiet,

Läs mer

VFU-nyhetsbrev från Stockholms universitet, nr 10 juni 2013

VFU-nyhetsbrev från Stockholms universitet, nr 10 juni 2013 VFU-nyhetsbrev från Stockholms universitet, nr 10 juni 2013 Mottagare: Kontaktpersoner/VFU-samordnare i kommunerna Först och främst vill vi tacka för det goda samarbetet under vårterminen och önska er

Läs mer

Välkommen. till lärarutbildningarna

Välkommen. till lärarutbildningarna Välkommen till lärarutbildningarna Till dig som börjar studera höstterminen 2015 Välkommen till lärarutbildningarna! Vi är glada att du har valt Stockholms universitet och hoppas att du blir nöjd med din

Läs mer

Välkommen. till lärarutbildningarna höstterminen 2013

Välkommen. till lärarutbildningarna höstterminen 2013 Välkommen till lärarutbildningarna höstterminen 2013 Välkommen till lärarutbildningarna vid Stockholms universitet! Vi är glada att du har valt oss och hoppas att du blir nöjd med din studietid. Som lärarstudent

Läs mer

Verksamhetsförlagd utbildning 1, Ämneslärarprogrammet inriktning grundskolans högstadium resp. gymnasiet, 6,5 hp (kurskod CHVFU1)

Verksamhetsförlagd utbildning 1, Ämneslärarprogrammet inriktning grundskolans högstadium resp. gymnasiet, 6,5 hp (kurskod CHVFU1) Centrum för de Humanistiska ämnenas didaktik (CeHum) ÄMNESLÄRARPROGRAMMET MED INRIKTNING MOT HISTORIA OCH RELIGIONSKUNSKAP STUDIEHANDLEDNING för kursen Verksamhetsförlagd utbildning 1, Ämneslärarprogrammet

Läs mer

VFU-nyhetsbrev från Stockholms universitet, Nr 4 juni 2012

VFU-nyhetsbrev från Stockholms universitet, Nr 4 juni 2012 VFU-nyhetsbrev från Stockholms universitet, Nr 4 juni 2012 I vårens sista VFU-nyhetsbrev vill vi från Stockholms universitets VFU-organisation börja med att tacka för samarbetet under det gångna läsåret!

Läs mer

Inför din första VFU-kurs. Hur du får din VFU-placering och vad du bör tänka på inför din första VFU-kurs.

Inför din första VFU-kurs. Hur du får din VFU-placering och vad du bör tänka på inför din första VFU-kurs. Inför din första VFU-kurs Hur du får din VFU-placering och vad du bör tänka på inför din första VFU-kurs. Verksamhetsförlagda utbildningen (VFU) Den verksamhetsförlagda utbildningen (VFU) är en mycket

Läs mer

Välkommen. till lärarutbildningarna höstterminen 2014

Välkommen. till lärarutbildningarna höstterminen 2014 Välkommen till lärarutbildningarna höstterminen 2014 Välkommen till lärarutbildningarna vid Stockholms universitet! Vi är glada att du har valt Stockholms universitet och hoppas att du blir nöjd med din

Läs mer

Välkommen. till lärarutbildningarna vårterminen 2015

Välkommen. till lärarutbildningarna vårterminen 2015 Välkommen till lärarutbildningarna vårterminen 2015 Välkommen till lärarutbildningarna vid Stockholms universitet! Vi är glada att du har valt Stockholms universitet och hoppas att du blir nöjd med din

Läs mer

Nyhetsbrev från VFU-ansvariga vid Stockholms universitet, Nr 3 april 2012

Nyhetsbrev från VFU-ansvariga vid Stockholms universitet, Nr 3 april 2012 Nyhetsbrev från VFU-ansvariga vid Stockholms universitet, Nr 3 april 2012 I det tredje nyhetsbrevet kring VFU-frågor inom lärarutbildningarna vid Stockholms universitet, summeras vad vi talade om på VFU-konferensen

Läs mer

Verksamhetsförlagd utbildning III

Verksamhetsförlagd utbildning III Institutionen för matematikämnetsoch naturvetenskapsämnenas didaktik STUDIEHANDLEDNING för kursen Verksamhetsförlagd utbildning III Grundlärarprogrammet med inriktning mot årskurserna 4-6. Kurskod UM5002

Läs mer

Välkommen. till lärarutbildningarna 2013

Välkommen. till lärarutbildningarna 2013 Välkommen till lärarutbildningarna 2013 Välkommen till lärarutbildningarna vid Stockholms universitet! Vi är glada att du har valt oss och hoppas att du kommer att bli nöjd med din studietid vid Stockholms

Läs mer

Kursbeskrivning UM7026

Kursbeskrivning UM7026 Kursbeskrivning UM7026 Verksamhetsförlagd utbildning IV Grundlärarprogrammet med inriktning mot årskurs 4-6 VT 2019 Version 2018-12-03 1 Kursansvarig, lärare och administrativ personal Kursansvarig: Inger

Läs mer

VFU Verksamhets Förlagd Utbildning en del av utbildningarna vid Barn- och ungdomsvetenskapliga Institutionen, BUV

VFU Verksamhets Förlagd Utbildning en del av utbildningarna vid Barn- och ungdomsvetenskapliga Institutionen, BUV VFU Verksamhets Förlagd Utbildning en del av utbildningarna vid Barn- och ungdomsvetenskapliga Institutionen, BUV Studierektor VFU-frågor, BUV Ulrika Munck Sundman Studierektor VFU ulrika.munck.sundman@buv.su.se

Läs mer

VFU-kursplaneutredning för 2011-års lärarutbildningar

VFU-kursplaneutredning för 2011-års lärarutbildningar VFU-kursplaneutredning för 2011-års lärarutbildningar Anna-Karin Björling, Planeringsavdelningen, Stockholms universitet Samverkanskonferensen 2013-10-10 Syfte Likvärdighet vad gäller förväntade studieresultat

Läs mer

Välkommen till lärarutbildningarna. Till dig som börjar studera höstterminen 2016

Välkommen till lärarutbildningarna. Till dig som börjar studera höstterminen 2016 Välkommen till lärarutbildningarna Till dig som börjar studera höstterminen 2016 Välkommen till lärarutbildningarna! Vi är glada att du har valt Stockholms universitet och hoppas att du blir nöjd med din

Läs mer

Verksamhetsförlagd utbildning, VFU

Verksamhetsförlagd utbildning, VFU Verksamhetsförlagd utbildning, VFU Cecilia Netje, 2018 VFU-ansvarig, VFU-gruppen SU Regionansvarig Projektledare övningsskolor 2018-03-08 VFU där teori och praktik möts Personlig VFU-handledning och coaching,

Läs mer

Välkommen till termin 2 av KPU (KOMBI) Informationsträff

Välkommen till termin 2 av KPU (KOMBI) Informationsträff Välkommen till termin 2 av KPU (KOMBI) Informationsträff 2014-12-12 KPU 90hp (KOMBI lärarprofessionen75hp) Termin 1: - Ämnesdidaktik, 10hp -Teorier om lärande och individens utveckling, DIG11K, 5hp -VFU

Läs mer

Kursvärdering UM2320 VT Deltog du på den inledande informationen gällande din kommande VFU?

Kursvärdering UM2320 VT Deltog du på den inledande informationen gällande din kommande VFU? Kursvärdering UM2320 VT18 respondenter: 92 : Svarsfrekvens: 58,70 % 1. Deltog du på den inledande informationen gällande din kommande VFU? Deltog du på den inledande informationen gällande din kommande

Läs mer

Inför din första VFU-kurs. Hur du får din VFU-placering och vad du bör tänka på inför din första VFU-kurs

Inför din första VFU-kurs. Hur du får din VFU-placering och vad du bör tänka på inför din första VFU-kurs Inför din första VFU-kurs Hur du får din VFU-placering och vad du bör tänka på inför din första VFU-kurs Verksamhetsförlagd utbildning (VFU) Verksamhetsförlagd utbildning, VFU, är en obligatorisk och viktig

Läs mer

Välkommen. till lärarutbildningarna VT2013

Välkommen. till lärarutbildningarna VT2013 Välkommen till lärarutbildningarna VT2013 Välkommen till lärarutbildningarna vid Stockholms universitet Vi är glada att du har valt oss och hoppas att du kommer att bli nöjd med din studietid här. Den

Läs mer

Inför din första VFU-kurs. Hur du får din VFU-placering och vad du bör tänka på inför din första VFU-kurs

Inför din första VFU-kurs. Hur du får din VFU-placering och vad du bör tänka på inför din första VFU-kurs Inför din första VFU-kurs Hur du får din VFU-placering och vad du bör tänka på inför din första VFU-kurs Verksamhetsförlagd utbildning (VFU) Verksamhetsförlagd utbildning, VFU, är en obligatorisk och viktig

Läs mer

Välkommen. till lärarutbildningarna vårterminen 2014

Välkommen. till lärarutbildningarna vårterminen 2014 Välkommen till lärarutbildningarna vårterminen 2014 Välkommen till lärarutbildningarna vid Stockholms universitet! Vi är glada att du har valt Stockholms universitet och hoppas att du blir nöjd med din

Läs mer

Innehåll i VFU Förskoledidaktik med inriktning mot språk och kommunikation

Innehåll i VFU Förskoledidaktik med inriktning mot språk och kommunikation Stockholm augusti 2016 Till VFU-handledare inför VFU IV och trepartssamtal HT2016 Verksamhetsförlagd utbildning (VFU) IV, med kurskod UB41VY, är studenternas fjärde verksamhetsförlagda praktik. Den omfattar

Läs mer

Välkommen till lärarutbildningarna

Välkommen till lärarutbildningarna Välkommen till lärarutbildningarna Höstterminen 2011 Hjärtligt välkommen till Stockholms universitet! Det glädjer oss att du har valt ett av våra lärarprogram. Du kommer att studera vid landets största

Läs mer

Verksamhetsförlagd utbildning II,

Verksamhetsförlagd utbildning II, 2019-02-22 Institutionen för de humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnenas didaktik KURSBESKRIVNING för kursen Verksamhetsförlagd utbildning II, Kompletterande pedagogisk utbildning 7,5 hp (kurskod

Läs mer

Uppdaterad december2017. VFU-handbok. För lärarstudenter, VFU-handledare och VFU-kurslärare

Uppdaterad december2017. VFU-handbok. För lärarstudenter, VFU-handledare och VFU-kurslärare 1 Uppdaterad december2017 VFU-handbok För lärarstudenter, VFU-handledare och VFU-kurslärare 2 Till lärarstudenter, VFU-handledare och VFU-kurslärare Den här handboken för verksamhetsförlagd utbildning

Läs mer

Uppdaterad januari VFU-handbok. För lärarstudenter, VFU-handledare och VFU-kurslärare

Uppdaterad januari VFU-handbok. För lärarstudenter, VFU-handledare och VFU-kurslärare 1 Uppdaterad januari 2019 VFU-handbok För lärarstudenter, VFU-handledare och VFU-kurslärare 2 Till lärarstudenter, VFU-handledare och VFU-kurslärare Den här handboken för verksamhetsförlagd utbildning

Läs mer

Välkommen. till lärarutbildningarna vt 2012

Välkommen. till lärarutbildningarna vt 2012 Välkommen till lärarutbildningarna vt 2012 Välkommen till lärarutbildningarna vid Stockholms universitet Vi är glada att du har valt oss och hoppas att du kommer att bli nöjd med din studietid här. Den

Läs mer

Inför din första VFU-kurs. Hur du får din VFU-placering och vad du bör tänka på inför din första VFU-kurs.

Inför din första VFU-kurs. Hur du får din VFU-placering och vad du bör tänka på inför din första VFU-kurs. Inför din första VFU-kurs Hur du får din VFU-placering och vad du bör tänka på inför din första VFU-kurs. Verksamhetsförlagda utbildningen (VFU) Verksamhetsförlagd utbildning, VFU, är en obligatorisk och

Läs mer

Kursbeskrivning för kursen Mentorskap att stödja, bedöma och dokumentera professionskunnande 7,5 hp Ht-13

Kursbeskrivning för kursen Mentorskap att stödja, bedöma och dokumentera professionskunnande 7,5 hp Ht-13 Kursbeskrivning för kursen Mentorskap att stödja, bedöma och dokumentera professionskunnande 7,5 hp Ht-13 Kurskod CH429F Välkomna till kursen! Kursen är en fristående kurs om 7,5 högskolepoäng inom området

Läs mer

Försöksverksamhet med övningsförskolor i Göteborgs Stad per stadsdel

Försöksverksamhet med övningsförskolor i Göteborgs Stad per stadsdel Försöksverksamhet med övningsförskolor i Göteborgs Stad per stadsdel Askim Frölunda Högsbo Centrum Lundby Majorna Linné Norra Hisingen Västra Göteborg Västra Hisingen Örgryte Härlanda Östra Göteborg Askim

Läs mer

VFU 2 FÖRSKOLLÄRARE HT 2018

VFU 2 FÖRSKOLLÄRARE HT 2018 VFU 2 FÖRSKOLLÄRARE HT 2018 Välkommen Lärare: Maria Johansson, Ulla-Britt Bergdahl, Ewa-Charlotte Faarinen Examinator: Maria Johansson VÄLKOMMEN TILL VFU INFORMATION Planeringsunderlag Loggboken Bedömningsformulär

Läs mer

Inför din första VFU-kurs. Hur du får din VFU-placering och vad du bör tänka på inför din första VFU-kurs

Inför din första VFU-kurs. Hur du får din VFU-placering och vad du bör tänka på inför din första VFU-kurs Inför din första VFU-kurs Hur du får din VFU-placering och vad du bör tänka på inför din första VFU-kurs Verksamhetsförlagd utbildning (VFU) Verksamhetsförlagd utbildning, VFU, är en obligatorisk och viktig

Läs mer

Rutiner och mallar för kurs- och programuppföljning

Rutiner och mallar för kurs- och programuppföljning Lärarutbildningsnämnden Karin Fogelberg BESLUT KURS- OCH PROGRAMUPPFÖLJNING 2014-06-10 dnr G 2014/151 1/13 Lärarutbildningsnämnden Rutiner och mallar för kurs- och programuppföljning Lärarutbildningsnämnden

Läs mer

Välkommen. till lärarutbildningarna ht 2012

Välkommen. till lärarutbildningarna ht 2012 Välkommen till lärarutbildningarna ht 2012 Välkommen till lärarutbildningarna vid Stockholms universitet Vi är glada att du har valt oss och hoppas att du kommer att bli nöjd med din studietid här. Den

Läs mer

AVTAL FÖR DEN VERKSAMHETSFÖRLAGDA UTBILDNINGEN (VFU) INOM LÄRARHÖGSKOLAN LÄRARPROGRAM INKLUSIVE BILAGA.

AVTAL FÖR DEN VERKSAMHETSFÖRLAGDA UTBILDNINGEN (VFU) INOM LÄRARHÖGSKOLAN LÄRARPROGRAM INKLUSIVE BILAGA. Umeå universitet Lärarhögskolan 901 87 Umeå REVIDERAT VFU-AVTAL 2016-06-09 Sid 1 (6) AVTAL FÖR DEN VERKSAMHETSFÖRLAGDA UTBILDNINGEN (VFU) INOM LÄRARHÖGSKOLAN LÄRARPROGRAM INKLUSIVE BILAGA. 1 Parter 1 Parter

Läs mer

Riktlinjer för VFU verksamhetsförlagd utbildning

Riktlinjer för VFU verksamhetsförlagd utbildning LHS Akademin för Lärande, Humaniora och Samhälle Riktlinjer för VFU verksamhetsförlagd utbildning Poäng: 4,5 hp VFU inom ramen för 30hp Kurs: Matematik för grundlärare åk F-3 Kursplan: MA3005 VFU-period:

Läs mer

Kompletterande lärarutbildning 2017/2018

Kompletterande lärarutbildning 2017/2018 Kompletterande lärarutbildning 2017/2018 90 HP UPPSALA DISTANS 100%, CAMPUS 100% Bli lärare på tre terminer! Kompletterande lärarutbildning vid Uppsala universitet är en påbyggnadsutbildning för dig med

Läs mer

Kursbeskrivning och studieplan för UM83UU

Kursbeskrivning och studieplan för UM83UU Kursbeskrivning och studieplan för UM83UU Matematikens didaktik för senare skolår och gymnasiet, kompletteringskurs 15 hp Ht 2013 130811 1 / 6 Innehållsförteckning Lärare, kursansvarig och administrativ

Läs mer

Försöksverksamhet med övningsförskolor i Göteborgs Stad per stadsdel

Försöksverksamhet med övningsförskolor i Göteborgs Stad per stadsdel Försöksverksamhet med övningsförskolor i Göteborgs Stad per stadsdel Askim Frölunda Högsbo Centrum Lundby Majorna Linné Norra Hisingen Västra Göteborg Västra Hisingen Örgryte Härlanda Östra Göteborg Askim

Läs mer

Underlag för bedömning av verksamhetsförlagd utbildning III: II (VFU III)

Underlag för bedömning av verksamhetsförlagd utbildning III: II (VFU III) av verksamhetsförlagd utbildning III: II (VFU III) gäller för: Kursnamn: Läraryrkets dimensioner i förskolan II 7,5hp (VFU III:II) Kurskod: 6PE105 Program och termin: Termin 7 i Förskollärarprogrammet

Läs mer

Handbok för VFU-handledare vid CPU, aktuell läsåret 18/19

Handbok för VFU-handledare vid CPU, aktuell läsåret 18/19 Handbok för VFU-handledare vid CPU, aktuell läsåret 18/19 HANDBOK FÖR VFU-HANDLEDARE VID CPU AKTUELL LÄSÅRET 18/19 2 1. Centrum för professionsutveckling 2 2. Verksamhet inom CPU 2 3. VFU-handledare för

Läs mer

Vt-15 VFU-DOKUMENTATION FÖRSKOLLÄRARE

Vt-15 VFU-DOKUMENTATION FÖRSKOLLÄRARE Vt-15 Namn: Program: VFU-DOKUMENTATION FÖRSKOLLÄRARE Namn: Personnummer: Telefonnummer: E-mail (studentmail): Startår: ht vt Individuell studieplan: Tilldelat VFU-område: VFU-DOKUMENTATION: Denna handbok

Läs mer

Riktlinjer fo r VFU verksamhetsfo rlagd utbildning

Riktlinjer fo r VFU verksamhetsfo rlagd utbildning LHS Akademin för Lärande, Humaniora och Samhälle Riktlinjer fo r VFU verksamhetsfo rlagd utbildning Poäng: 4,5 hp VFU inom ramen för 30hp Kurs: Matematik för grundlärare åk F-3 Kursplan: MA3005 VFU-period:

Läs mer

Verksamhetsförlagd utbildning II

Verksamhetsförlagd utbildning II 1 (12) 2013-12-11 Institutionen för matematikämnets och naturvetenskapsämnenas didaktik Mats Hansson Kursbeskrivning för kursen Verksamhetsförlagd utbildning II Grundlärarprogrammet med inriktning mot

Läs mer

Kursbeskrivning för kursen. Verksamhetsförlagd utbildning och matematikdidaktik för grundskolan kurs inom ULV-projektet UM34UU

Kursbeskrivning för kursen. Verksamhetsförlagd utbildning och matematikdidaktik för grundskolan kurs inom ULV-projektet UM34UU Institutionen för matematikämnets och naturvetenskapsämnenas didaktik Kursbeskrivning för kursen Verksamhetsförlagd utbildning och matematikdidaktik för grundskolan kurs inom ULV-projektet UM34UU HT12

Läs mer

Speciell satsning för kompetensutveckling i engelska under 2013

Speciell satsning för kompetensutveckling i engelska under 2013 2013-01-15 PA-PUS/ER/Språk Speciell satsning för kompetensutveckling i engelska under 2013 Genom ett samarbete mellan Personalutvecklingssektionen/Personalavdelningen, Avdelningen för externa relationer

Läs mer

Ht-15 VFU-DOKUMENTATION FÖRSKOLLÄRARE

Ht-15 VFU-DOKUMENTATION FÖRSKOLLÄRARE Ht-15 Namn: Program: VFU-DOKUMENTATION FÖRSKOLLÄRARE Namn: Personnummer: Telefonnummer: E-mail (studentmail): Startår: ht vt Individuell studieplan: Tilldelat VFU-område: VFU-DOKUMENTATION: Denna VFU-dokumentation

Läs mer

VARMT VÄLKOMNA! Samverkansträff för lokala lärarutbildare

VARMT VÄLKOMNA! Samverkansträff för lokala lärarutbildare VARMT VÄLKOMNA! Samverkansträff för lokala lärarutbildare 2018-08-23 1 Presentation Vilka är vi? Anita Ward, Programledare Yrkeslärarprogrammet (YRK) anita.ward@kau.se Elisabet Olsson, Programledare Kompletterande

Läs mer

AVTAL OM VERKSAMHETSFÖRLAGD UTBILDNING, VFU

AVTAL OM VERKSAMHETSFÖRLAGD UTBILDNING, VFU AVTAL OM VERKSAMHETSFÖRLAGD UTBILDNING, VFU Ver. 4 dec 2017 1 Avtalsparter Detta avtal är upprättat mellan Fakulteten för utbildningsvetenskaper vid Uppsala universitet och Norrtälje kommun. 1 2 Syfte

Läs mer

Studiehandledning: Didaktiska perspektiv på lärande, 7,5 hp

Studiehandledning: Didaktiska perspektiv på lärande, 7,5 hp Stockholms universitet ht 2013 Institutionen för pedagogik och didaktik Studiehandledning: Didaktiska perspektiv på lärande, 7,5 hp Inom kursens ram erbjuds fem undervisningstillfällen. Vid det första

Läs mer

Kursbeskrivning HT14

Kursbeskrivning HT14 Version 2014-08-12 Institutionen för matematikämnets och naturvetenskapsämnenas didaktik Kursbeskrivning HT14 Verksamhetsförlagd utbildning I Grundlärarprogrammet med inriktning mot årskurs4-6 kurskod:

Läs mer

AVTAL FÖR DEN VERKSAMHETSFÖRLAGDA UTBILDNINGEN (VFU) INOM LÄRARHÖGSKOLAN LÄRARPROGRAM INKLUSIVE BILAGA.

AVTAL FÖR DEN VERKSAMHETSFÖRLAGDA UTBILDNINGEN (VFU) INOM LÄRARHÖGSKOLAN LÄRARPROGRAM INKLUSIVE BILAGA. Umeå universitet Lärarhögskolan 901 87 Umeå REVIDERAT VFU-AVTAL 2016-06-09 Sid 1 (6) AVTAL FÖR DEN VERKSAMHETSFÖRLAGDA UTBILDNINGEN (VFU) INOM LÄRARHÖGSKOLAN LÄRARPROGRAM INKLUSIVE BILAGA. 1 Parter 1 Parter

Läs mer

Verksamhetsförlagd utbildning

Verksamhetsförlagd utbildning Diarienummer: GIH 2016/207 Författare: Annika Semb Granhed Beslutad: 2016 Reviderad: 2019-09-18 Verksamhetsförlagd utbildning för studenter på Ämneslärarprogrammet, KPU och Grundlärarutbildningen Gymnastik-

Läs mer

Kursbeskrivning för kursen

Kursbeskrivning för kursen Institutionen för matematikämnets och naturvetenskapsämnenas didaktik 1(5) 2012 12-16 Kursbeskrivning för kursen Analys och bedömning av kunskaper i matematik 7,5 hp Välkommen till kursen Kursen är på

Läs mer

Kursutvärdering GK1 struktur 7.5hp Ht16

Kursutvärdering GK1 struktur 7.5hp Ht16 Kursutvärdering GK1 struktur 7.5hp Ht16 respondenter: 82 : 3 Svarsfrekvens: 1,6 % 1. Arbetsbelastning. Hur många timmar per vecka har du uppskattningsvis ägnat åt att läsa teori och göra övningsuppgifter

Läs mer

Riktlinjer för Verksamhetsförlagd utbildning, VFU6, inom förskollärarutbildningen. Ht 15

Riktlinjer för Verksamhetsförlagd utbildning, VFU6, inom förskollärarutbildningen. Ht 15 150831 Yvonne Hildingsson Riktlinjer för Verksamhetsförlagd utbildning, VFU6, inom förskollärarutbildningen Ht 15 Yvonne P Hildingsson VFU ansvarig Förskola 035 16 75 22 eller 0735 251836 yvhi@hh.se 1

Läs mer

Riktlinjer för VFU verksamhetsförlagd utbildning

Riktlinjer för VFU verksamhetsförlagd utbildning Riktlinjer för VFU verksamhetsförlagd utbildning Poäng: 3 hp VFU inom ramen för 18 hp Kurs: UVK 3 för grundlärare 4-6: Didaktik och bedömning Kursplan: UV4015 VT 2019 VFU-period: v. 14-15 Maria Godolakis

Läs mer

Minnesanteckningar från samordnarmötet 22 feb 2011

Minnesanteckningar från samordnarmötet 22 feb 2011 Minnesanteckningar från samordnarmötet 22 feb 2011 Anette Renström från RUC (vikarie för Anna Lindahl som är barnledig) presenterar sig och berättar lite kort om vad som är på gång inom RUC se länken:

Läs mer

Handlingsplan för utformning av den verksamhetsförlagda utbildningen, VFU, för lärarstudenter i Upplands-Bro kommun

Handlingsplan för utformning av den verksamhetsförlagda utbildningen, VFU, för lärarstudenter i Upplands-Bro kommun Handlingsplan för utformning av den verksamhetsförlagda utbildningen, VFU, för lärarstudenter i Upplands-Bro kommun Detta dokument är en handlingsplan för genomförandet av intentionerna med den verksamhetsförlagda

Läs mer

Kursens tidsfördelning av olika moment (lärarledd tid per student) Total schemalagd lärarledd tid 13 räknestugor

Kursens tidsfördelning av olika moment (lärarledd tid per student) Total schemalagd lärarledd tid 13 räknestugor Kursutvärdering Institutionen för matematik och datavetenskap OBS! För kurser inom lärarutbildningen och lärarlyftet används speciellt framtagna enkäter. Administreras av lärarutbildningen kansli. Kurs

Läs mer

Vt-14 VFU-DOKUMENTATION GRUNDLÄRARE F-3

Vt-14 VFU-DOKUMENTATION GRUNDLÄRARE F-3 Vt-14 Namn: Program: VFU-DOKUMENTATION GRUNDLÄRARE F-3 Namn: Personnummer: Telefonnummer: E-mail (studentmail): Startår: ht vt Individuell studieplan: Tilldelat VFU-område: VFU-DOKUMENTATION: Denna handbok

Läs mer

VFU på LTU. Introduktion för nya- och nygamla VFUhandledare

VFU på LTU. Introduktion för nya- och nygamla VFUhandledare VFU på LTU Introduktion för nya- och nygamla VFUhandledare VFU-organisation vid LTU Greta Lindberg utbildningsledare för VFU Kristina Bäck VFU-handläggare på LTU, projektledare för ÖS/ÖFS Eva Kitok VFU-handläggare

Läs mer

Lärarhögskolan AVTAL FÖR DEN VERKSAMHETSFÖRLAGDA UTBILDNINGEN (VFU) INOM LÄRARUTBILDNINGENS PROGRAM MED FÖRKLARANDE TEXT

Lärarhögskolan AVTAL FÖR DEN VERKSAMHETSFÖRLAGDA UTBILDNINGEN (VFU) INOM LÄRARUTBILDNINGENS PROGRAM MED FÖRKLARANDE TEXT Lärarhögskolan AVTAL FÖR DEN VERKSAMHETSFÖRLAGDA UTBILDNINGEN (VFU) INOM LÄRARUTBILDNINGENS PROGRAM MED FÖRKLARANDE TEXT AVTAL FÖR DEN VERKSAMHETSFÖRLAGDA UTBILDNINGEN (VFU). 1 Parter 1 Parter i detta

Läs mer

Kursbeskrivning UM89UU. Verksamhetsförlagd utbildning 15 hp ULV-studenter Vt 2014

Kursbeskrivning UM89UU. Verksamhetsförlagd utbildning 15 hp ULV-studenter Vt 2014 Kursbeskrivning UM89UU Verksamhetsförlagd utbildning 15 hp ULV-studenter Vt 2014 Kursansvarig och administrativ personal Kursansvarig: Veronica Jatko Kraft veronica.jatko@mnd.su.se 08 1207 6623 Kursadministratör:

Läs mer

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Sid 1 (8) studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Kurskod ( er): 6PE237 Ifall kursen i allt väsentligt samläses med andra kurser kan

Läs mer

YP18LÄ/YP018U Kvalitetsarbete i yrkesutbildning II HT16 - vård

YP18LÄ/YP018U Kvalitetsarbete i yrkesutbildning II HT16 - vård YP8LÄ/YP08U Kvalitetsarbete i yrkesutbildning II HT6 - vård :. Jag har genom denna kurs utvecklat värdefulla kunskaper /färdigheter: Jag har genom denna kurs utvecklat värdefulla kunskaper/färdigheter:

Läs mer

Riktlinjer för Verksamhetsförlagd utbildning inom. Förskollärarutbildningen. UVK4: Sociala relationer, konflikthantering och ledarskap.

Riktlinjer för Verksamhetsförlagd utbildning inom. Förskollärarutbildningen. UVK4: Sociala relationer, konflikthantering och ledarskap. Riktlinjer för VFU5 141014 Sektionen för lärarutbildning Camilla Kristén Riktlinjer för Verksamhetsförlagd utbildning inom Förskollärarutbildningen UVK4: Sociala relationer, konflikthantering och ledarskap

Läs mer

Studentbok för verksamhetsförlagd utbildning KPU

Studentbok för verksamhetsförlagd utbildning KPU Akademin för utbildning, kultur och kommunikation Studentbok för verksamhetsförlagd utbildning KPU Namn: (Textat) Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) 1 Tillhörande: Studentens namn Personnummer

Läs mer

VT15-1MT016-7,5hp-Växjö-50%-Campus

VT15-1MT016-7,5hp-Växjö-50%-Campus VT15-1MT016-7,5hp-Växjö-50%-Campus : Vilket sammanfattande omdöme ger du kursen? Vilket sammanfattande omdöme ger du kursen? Mycket bra 12 (85,7%) Ganska bra 2 (,3%) Ganska dålig 0 (0,0%) Mycket dålig

Läs mer

Kursvärdering USVFÄ3 V18

Kursvärdering USVFÄ3 V18 Kursvärdering USVFÄ3 V8 respondenter: 3 : 5 Svarsfrekvens: 48,3 %. eller Mitt förstaämne är: 6 0 (0,0%) eller 0 (0,0%) 2. Det inledande VFU-seminariet har förberett mig för den skolförlagda delen av VFU-kursen

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR HUVUDSAMORDNARE/VFU- SAMORDNARE FÖR LÄRARSTUDENTER VID KARLSTADS UNIVERSITET

TILL DIG SOM ÄR HUVUDSAMORDNARE/VFU- SAMORDNARE FÖR LÄRARSTUDENTER VID KARLSTADS UNIVERSITET 1(5) TILL DIG SOM ÄR HUVUDSAMORDNARE/VFU- SAMORDNARE FÖR LÄRARSTUDENTER VID KARLSTADS UNIVERSITET Lärarutbildningen på Karlstads universitet startade redan 1843. På Karlstads universitet utbildas förskollärare,

Läs mer

Mall: Pilar Alvarez Sidan Karlstads universitet Lärarutbildningsnämnden Sammanställning av kursvärdering

Mall: Pilar Alvarez Sidan Karlstads universitet Lärarutbildningsnämnden Sammanställning av kursvärdering Mall: Pilar Alvarez Sidan 1 2015-06-18 Lärarutbildningsnämnden Dnr: Spanska Vt 15 Spanska med didaktisk inriktning. Modern spanskpråkigskönklit. 3hp Kurskod: ESGL03 Läsperiod: VT15 Kursansvarig: Pilar

Läs mer

ÄKPP11 ÄMNESLÄRARPROFESSIONEN I SAMHÄLLE OCH SKOLA VERKSAMHETSFÖRLAGD UTBILDNING (7,5 HP)

ÄKPP11 ÄMNESLÄRARPROFESSIONEN I SAMHÄLLE OCH SKOLA VERKSAMHETSFÖRLAGD UTBILDNING (7,5 HP) ÄKPP11 ÄMNESLÄRARPROFESSIONEN I SAMHÄLLE OCH SKOLA VERKSAMHETSFÖRLAGD UTBILDNING (7,5 HP) VT-15 Till studenter och handledare Den praktiska delen av lärarutbildningen har alltid inneburit ett tillfälle

Läs mer

Välkommen till lärarutbildningarna

Välkommen till lärarutbildningarna Välkommen till lärarutbildningarna 2 Välkommen till lärarutbildningarna! Clas Hätterstrand, prorektor med med övergripande ansvar för lärarutbildningarna Vi är glada att du har valt Stockholms universitet

Läs mer

Stödmaterial för lokala VFU-handledare

Stödmaterial för lokala VFU-handledare Lärarhögskolan Sid 1 (18) Stödmaterial för lokala VFU-handledare Våren 2014 Uppdaterad 131218 Lärarhögskolan Sid 2 (18) Innehåll Inledning... 3 Om VFU... 3 Ditt ansvar som lokal VFU-handledare... 4 Utbildning

Läs mer

Studiehandledning. Verksamhetsförlagd utbildning I yrkeslärare inriktning vård. 7.5 högskolepoäng. Institutionen för pedagogik och didaktik

Studiehandledning. Verksamhetsförlagd utbildning I yrkeslärare inriktning vård. 7.5 högskolepoäng. Institutionen för pedagogik och didaktik Institutionen för pedagogik och didaktik Studiehandledning Verksamhetsförlagd utbildning I yrkeslärare inriktning vård 7.5 högskolepoäng Vårterminen 2018 YP20LÄ 1 Kursens upplägg Kursen VFU I omfattar

Läs mer

Kursbeskrivning för kursen

Kursbeskrivning för kursen Institutionen för matematikämnets och naturvetenskapsämnenas didaktik 1(6) 2013 02-20 Kursbeskrivning för kursen Analys, bedömning och betygssättning av matematikkunskaper - ingår i Lärarlyftet 7,5 hp

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE

INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE LÖVU30 Verksamhetsförlagd utbildning 3 för förskollärare, 7,5 högskolepoäng Teaching Practice 3 in Pre- Fastställande Kursplanen är fastställd av

Läs mer

Studentbok för verksamhetsförlagd utbildning

Studentbok för verksamhetsförlagd utbildning Akademin för utbildning, kultur och kommunikation Studentbok för verksamhetsförlagd utbildning Namn: (Textat) Förskollärarprogrammet Grundlärarprogrammet f-3 Grundlärarprogrammet åk 4-6 Ämneslärarprogrammet

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR HUVUDSAMORDNARE/VFU- SAMORDNARE FÖR LÄRARSTUDENTER VID KARLSTADS UNIVERSITET

TILL DIG SOM ÄR HUVUDSAMORDNARE/VFU- SAMORDNARE FÖR LÄRARSTUDENTER VID KARLSTADS UNIVERSITET 1(5) TILL DIG SOM ÄR HUVUDSAMORDNARE/VFU- SAMORDNARE FÖR LÄRARSTUDENTER VID KARLSTADS UNIVERSITET Lärarutbildningen på Karlstads universitet startade redan 1843. På Karlstads universitet utbildas förskollärare,

Läs mer

Ansökan om VFU i tjänsten

Ansökan om VFU i tjänsten Ansökan om VFU i tjänsten I yrkeslärarprogrammet kan en student göra verksamhetsförlagd utbildning (VFU) i egen tjänst under vissa förutsättningar. Följande villkor måste uppfyllas för VFU i egen tjänst:

Läs mer

Handlingsplan för utformning av den verksamhetsförlagda utbildningen, VFU, för lärarstudenter i Upplands-Bro kommun

Handlingsplan för utformning av den verksamhetsförlagda utbildningen, VFU, för lärarstudenter i Upplands-Bro kommun Handlingsplan för utformning av den verksamhetsförlagda utbildningen, VFU, för lärarstudenter i Upplands-Bro kommun Detta dokument är en handlingsplan för genomförandet av intentionerna med den verksamhetsförlagda

Läs mer

Minnesanteckningar från partnerområdesdagen den 18 april

Minnesanteckningar från partnerområdesdagen den 18 april Malmö högskola 2012-05-04 Fakulteten för lärande och samhälle Minnesanteckningar från partnerområdesdagen den 18 april 2012-04-23 Under dagen fördes samtal partnerområdesvis som byggde på förmiddagens

Läs mer

VARMT VÄLKOMNA! Informationsträff för lokala lärarutbildare

VARMT VÄLKOMNA! Informationsträff för lokala lärarutbildare VARMT VÄLKOMNA! Informationsträff för lokala lärarutbildare 2017-02-03 1 Presentationer Vilka är vi? Anita Ward, Programledare YRK, VFU-ansvarig korta lärarprogrammet: anita.ward@kau.se Susanne Mellerskog,

Läs mer

VFU-pärmen - Handledare

VFU-pärmen - Handledare VFU-pärmen - Handledare November 2008 Barn- och utbildningsförvaltningen Telefon 0583-810 00 (vx) Box 61 Telefax 0583-810 61 696 22 ASKERSUND Bankgiro 5822-6515 CHECKLISTA FÖR HANDLEDARE STUDENTMAPPEN

Läs mer

KV Italienska, Förberedande kurs 1, distans 15 hp, vt18

KV Italienska, Förberedande kurs 1, distans 15 hp, vt18 KV Italienska, Förberedande kurs 1, distans 15 hp, vt18 Antal respondenter: 67 Antal : 1 Svarsfrekvens: 0,90 % 1. Förväntade studieresultat Det var tydligt för mig vad jag förväntades lära mig Det var

Läs mer

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Sid 1 (8) studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Kurskod ( er): 6MN040 Ifall kursen i allt väsentligt samläses med andra kurser kan

Läs mer

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Sid 1 (10) studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Kurskod ( er): 6MN039 Ifall kursen i allt väsentligt samläses med andra kurser kan

Läs mer

Yrkesetiska dilemman och professionella samtal, 7,5 poäng (AUO3)

Yrkesetiska dilemman och professionella samtal, 7,5 poäng (AUO3) Stockholms universitet Centrum för de humanistiska ämnenas didaktik Kurskod: CH42AL Kursbeskrivning för kursen Yrkesetiska dilemman och professionella samtal, 7,5 poäng (AUO3) Höstterminen 2012 Version

Läs mer

Välkommen till lärarutbildningarna

Välkommen till lärarutbildningarna Välkommen till lärarutbildningarna Till dig som börjar studera VT 2018 2 Välkommen till lärarutbildningarna! Vi är glada att du har valt Stockholms universitet och hoppas att du blir nöjd med din studietid

Läs mer

Riktlinjer fo r VFU verksamhetsfo rlagd utbildning

Riktlinjer fo r VFU verksamhetsfo rlagd utbildning LHS Akademin för Lärande, Humaniora och Samhälle Riktlinjer fo r VFU verksamhetsfo rlagd utbildning Poäng: 4,5 hp VFU inom ramen för 30hp Kurs: Matematik för grundlärare åk F-3 Kursplan: MA3005 VFU-period:

Läs mer

Monica Johansson huvudutbildningsledaren på LTU (HUL) presenterar sig.

Monica Johansson huvudutbildningsledaren på LTU (HUL) presenterar sig. VFU-samordnarmöte den 11 september 2012 Minnesanteckningar Monica Johansson huvudutbildningsledaren på LTU (HUL) presenterar sig. Monica har ansvar för grundutbildningen och fungerar också som ställföreträdande

Läs mer

Processbeskrivning för hantering av avvikelser i VFU-kurser

Processbeskrivning för hantering av avvikelser i VFU-kurser Processbeskrivning för hantering av avvikelser i VFU-kurser Beslut av Nämnden för lärarutbildning (NLU) 2018-06-11, 67 dnr: 2018/1677-1.1.1 Gäller från 2018-08-01 Inledning Denna processbeskrivning beskriver

Läs mer

Sociologi I, Grundläggande sociologi, 7,5 hp., GN VT-15 Senast uppdaterad

Sociologi I, Grundläggande sociologi, 7,5 hp., GN VT-15 Senast uppdaterad STOCKHOLMS UNIVERSITET Sociologiska institutionen Anvisningar till delkursen Grundläggande sociologi (7,5 hp.), Sociologi I, VT15 Momentansvarig lärare (nås lättast via epost): Elias le Grand, rum B994,

Läs mer