Studiehandledning: Didaktiska perspektiv på lärande, 7,5 hp

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Studiehandledning: Didaktiska perspektiv på lärande, 7,5 hp"

Transkript

1 Stockholms universitet ht 2013 Institutionen för pedagogik och didaktik Studiehandledning: Didaktiska perspektiv på lärande, 7,5 hp Inom kursens ram erbjuds fem undervisningstillfällen. Vid det första tillfället har ni möjlighet att träffa undervisande lärare och kurskamrater på universitetet. Vid övriga kurstillfällen möts vi i plattformen Adobe Connect. Av studiehandledningen framgår vad som kommer att behandlas vid respektive undervisningstillfälle och vilka förberedelser som kursdeltagarna förväntas göra. I studiehandledningen presenteras också examinationsuppgifterna. Torsdag den 5 september Vid det första kurstillfället träffas alla deltagare på universitetet. Detta är den enda träff som är campusförlagd. Kursens innehåll, arbetsformer och examination samt arbetet i plattformen Adobe Connect presenteras. Vi gör också gruppindelningar inför det fortsatta arbetet. Förberedelser: Bekantskap med kursens olika dokument så som kursplan, litteraturlista och studiehandledning. Torsdag den 19 september Vid detta kurstillfälle liksom i de följande bedrivs undervisningen i plattformen Adobe Connect. I ett nätseminarium behandlas behaviorismen. Förberedelser: Inläsning av kurslitteratur och besvarande av instuderingsfrågor avseende det aktuella perspektivet. I förberedelserna ingår också att titta på och fundera över de webfilmer som behandlar behaviorismen. Förberedelserna sker i flera steg. Det första steget utgörs av inläsning av litteraturen och besvarande av instuderingsfrågor samt studier av webfilmer. Det andra steget utgörs av grupparbete där ni diskuterar er förståelse av perspektivet. Gemensamt skriver respektive grupp ett protokoll från gruppens diskussion (1-2 s). Protokollet ska innehålla en beskrivning av gruppens gemensamma förståelse av det aktuella perspektivet. Protokollet ska läggas ut i Mondo senast fyra dagar innan nästkommande nätseminarium. Det tredje steget utgörs av att alla grupper läser varandras protokoll. I ett nytt protokoll sammanfattar respektive grupp likheter och skillnader mellan den egna gruppens förståelse, av perspektivet och de andra gruppernas förståelser. Protokollet ska läggas ut i Mondo senast två dagar innan nätseminariet. Varje grupp väljer, inför nätseminariet, en gruppmedlem som i seminariet talar för gruppen. Han/hon tar upp det som gruppen kommit överens om. I slutet av varje seminarium har alla deltagare möjlighet att komma till tals.

2 Torsdag den 3 oktober I ett nätseminarium behandlas kognitivismen och det sociokulturella perspektivet. Förberedelser: De samma som inför det föregående nätseminariet men med fokus på kognitivism och ett sociokulturellt perspektiv. Torsdag den 10 oktober Inlämning av examinationsuppgift 1 i Drop box senast kl. 16. Uppgiften kommenteras skriftligt av kurslärarna. Måndag den 14 oktober Länken till den film som kommer att utgöra underlag för examinationsuppgiften gällande klassrumsanalys läggs ut i Mondo. Länken finns tillgänglig under ett dygn. Fredag den 18 oktober Inlämning av examinationsuppgift 2 i Drop box senast kl. 16. Torsdag den 24 oktober Muntlig återkoppling på examinationsuppgift 2 ges till varje grupp under 20 minuter. Schema för återkopplingen kommer att finnas i Mondo. Måndag den 28 oktober Inlämning av examinationsuppgift 3 kl. 16. Onsdag den 30 oktober Muntlig återkoppling på examinationsuppgift 3 & muntlig kursvärdering.

3 Examination 1: Redogörelse för och jämförelse mellan perspektiv på lärande Ni ska individuellt i skrift redogöra för kursens tre teoretiska perspektiv på lärande. Redogörelsen ska kunna förstås av en, i perspektiven, oinvigd kollega. Därefter väljer ni minst 3 olika aspekter att utgå från i era jämförelser av perspektiven. Uppgiftens omfång ska inte överstiga 2000 ord. Examination 2: Klassrumsanalys Ni ska i grupper om 3-4 studenter observera en given filmad klassrumssituation. Ni beskriver sedan sakligt vad ni har sett i filmen. Med utgångspunkt från kursens tre perspektiv på lärande ska ni analysera situationen och argumentera för vad som hindrar och möjliggör elevers lärande. Ni ska således göra en analys utifrån vart och ett av de tre perspektiven och i analysen enbart utgå från vad som faktiskt sker i filmen. Gruppuppgiften presenteras i skriftlig form bestående av observationsbeskrivning och analys av den observerade lärandesituationen utifrån vart och ett av de tre perspektiven. Uppgiftens omfång ska inte överstiga 2000 ord. Examination 3: Lektionsplanering Ni ska i grupper om 3-4 studenter välja ett av kursens tre perspektiv och med utgångspunkt från det valda perspektivet planera en lektion med avseende på tidsram, miljö, material, undervisningsinnehåll och arbetsformer. Ni förväntas argumentera för de val ni gör utifrån det valda perspektivet. Uppgiftens omfång ska inte överstiga 2000 ord.

4 Studentens ansvar Som student har du ansvar för att planera och genomföra ditt eget lärande och för att vara en engagerad och påläst studiekamrat under seminarierna. Information om kursen publiceras fortlöpande i Mondo, det är därför viktigt att du håller dig uppdaterad. Som en del i ditt ansvar ingår att känna till de regler som finns för studier, skriftligaexaminationsuppgifter och för att vistas i lokaler och utnyttja resurserna. Om du kommunicerar via e-post med din lärare eller laddar upp filer i Mondo, så måste filerna sparas i Word- eller rtf-format för att din lärare ska kunna öppna dem. Kom också ihåg att namnge filen med ditt efternamn. Planeringen av kursen utgår från att: - du har tillgång till kurslitteraturen under hela kurstiden, - du har tillgång till Internet och regelbundet läser vad som publiceras om kursen i Mondo, - din e-post och postadress är uppdaterad. Stöd i studierna Om problem uppstår i dina studier är det viktigt att du på ett tidigt stadium i kursen kontaktar din kurslärare. Om du har ett dokumenterat funktionshinder kontaktar du Studentavdelningen vid Stockholms universitet som har ett särskilt ansvar för studenter med funktionshinder Mer information finns på under rubriken Studera med funktionshinder. Studie- och språkverkstaden. Under rubriken Studentservice på SUs hemsida ( hittar du information om Studie- och språkverkstaden på Frescati. Där kan du bl. a få hjälp med akademiskt skrivande. Utvärdering Utvärderingen sker muntligt i slutet av kursen. Examination, betyg och bedömning Vid registrering på kurs anmäls du automatiskt till examination, vilket innebär att du inte behöver göra en föranmälan till examination.

5 Övriga anvisningar Plagiat Det är givetvis tillåtet att citera andra källor, men såväl direkta citat som indirekta referat måste alltid vara försedda med korrekta och fullständiga referensuppgifter. Att kopiera eller skriva av ett kortare eller längre avsnitt och ange sig själv som författare till texten är förbjudet. Det betraktas som plagiat. Ett exempel på plagiat är att ordagrant eller nästan ordagrant skriva av en text (detta innefattar även delar av en text och enstaka meningar) och inte ange varifrån detta kommer. Plagiat kan även anses vara fallet om du använder andras text så att du får den att framstå som din egen. Andras text kan exempelvis utgöras av kurslitteratur och/eller texter du funnit på nätet eller en studiekamrats text. Plagiat betraktas som ett grundläggande brott, inte enbart mot en etablerad forskningsetisk kod, utan även mot ett allmänt förhållningssätt vad gäller egna och andras texter. Plagiat är otillåtet fusk och blir alltid föremål för ett disciplinärende, som kan leda till avstängning. Fusk Som student vid Stockholms universitet ansvarar du för din egen utbildning. Som en del i ditt ansvar ingår att känna till de regler som finns för studier, examination och för att vistas i lokaler och utnyttja resurser. Enligt de regler som gäller för universitetet får disciplinära åtgärder bland annat vidtas mot student som: annars ska bedömas. ler på annat sätt försöker vilseleda vid prov eller när en studieprestation Disciplinärenden behandlas i Stockholms universitets disciplinnämnd. Påföljden kan bli varning eller avstängning för en tid av 1-6 månader. Information om Stockholms universitets regler för examination och disciplinärenden finns på Stockholms universitets webbsida, Lärare är skyldig att anmäla grundad misstanke om fusk till rektor och disciplinnämnden. Studieuppehåll och/eller studieavbrott Om du av något skäl inte kan fullfölja kursen, måste du kontakta din hemvistinstitution och begära studieuppehåll och/eller studieavbrott. Det är viktigt att du gör detta eftersom det påverkar dina möjligheter att kunna gå kursen vid ett senare tillfälle i utbildningen.

Studiehandledning Montessoripedagogikens teori om lärande 7,5 hp. Ht-2014

Studiehandledning Montessoripedagogikens teori om lärande 7,5 hp. Ht-2014 Institutionen för pedagogik och didaktik Kurskod: DIA46F Version 2014-07-10 Studiehandledning Montessoripedagogikens teori om lärande 7,5 hp Ht-2014 Välkommen till kursen Montessoripedagogikens teori om

Läs mer

Studiehandledning. Leda förändringsarbete (7,5 hp) Institutionen för pedagogik och didaktik Kurskod: PEA408

Studiehandledning. Leda förändringsarbete (7,5 hp) Institutionen för pedagogik och didaktik Kurskod: PEA408 2017-09-29 Studiehandledning Leda förändringsarbete (7,5 hp) Kurskod: PEA408 Höst 2017 Kursansvarig: Katarina Sipos Institutionen för pedagogik och didaktik Stockholms universitet Besöksadress: Telefon:

Läs mer

Institutionen för pedagogik och didaktik. Studiehandledning. Vårdpedagogik/Hälsopedagogik III VPG10F/VPG11F

Institutionen för pedagogik och didaktik. Studiehandledning. Vårdpedagogik/Hälsopedagogik III VPG10F/VPG11F Institutionen för pedagogik och didaktik Studiehandledning Vårdpedagogik/Hälsopedagogik III VPG10F/VPG11F Höstterminen 2016 Kursansvarig: ulf.olsson@edu.su.se Kursadministratör: emmi.fagerlund@edu.su.se

Läs mer

Studiehandledning Montessoripedagogikens teori om lärande 7,5 hp. Ht-2015

Studiehandledning Montessoripedagogikens teori om lärande 7,5 hp. Ht-2015 Institutionen för pedagogik och didaktik Kurskod: DIA46F Version 2015-06-03 Studiehandledning Montessoripedagogikens teori om lärande 7,5 hp Ht-2015 Välkommen till kursen Montessoripedagogikens teori om

Läs mer

Studiehandledning. Vetenskaplig teori och metod I (VPG01F) 7.5 hp (distans, helfart) HT-18

Studiehandledning. Vetenskaplig teori och metod I (VPG01F) 7.5 hp (distans, helfart) HT-18 20180914 Studiehandledning Vetenskaplig teori och metod I (VPG01F) 7.5 hp (distans, helfart) HT-18 Institutionen för pedagogik och didaktik Kursansvarig: Katarina Lagercrantz All katarina.lagercrantz@edu.su.se

Läs mer

Studiehandledning Hälsopedagogik III och Vårdpedagogik III VPG10F och VPG11F HT 2015

Studiehandledning Hälsopedagogik III och Vårdpedagogik III VPG10F och VPG11F HT 2015 Studiehandledning Hälsopedagogik III och Vårdpedagogik III VPG10F och VPG11F HT 2015 Kursansvarig: Ulf Olsson ulf.olsson@edu.su.se Kursadministratörer: Hälsopedagogik - Emmi Fagerlund emmi.fagerlund@edu.su.se

Läs mer

Studiehandledning Montessoripedagogikens teori om lärande 7,5 hp. Ht-2013

Studiehandledning Montessoripedagogikens teori om lärande 7,5 hp. Ht-2013 Institutionen för pedagogik och didaktik Kurskod: DIA46F Version 2013-10-02 Studiehandledning Montessoripedagogikens teori om lärande 7,5 hp Ht-2013 Välkommen till kursen Montessoripedagogikens teori om

Läs mer

Studiehandledning. 7,5 högskolepoäng KURSKOD: DIA47F. Vårterminen 2014

Studiehandledning. 7,5 högskolepoäng KURSKOD: DIA47F. Vårterminen 2014 Institutionen för didaktik och pedagogik Studiehandledning Montessoripedagogikens didaktiska teori 1 7,5 högskolepoäng KURSKOD: DIA47F Vårterminen 2014 Besöksadress: Postadress: Fakturaadress: Frescativägen

Läs mer

Studiehandledning. VPG10F Hälsopedagogik III (30 hp) Institutionen för pedagogik och didaktik. Delkurs 1: Pedagogikens forskningsfält

Studiehandledning. VPG10F Hälsopedagogik III (30 hp) Institutionen för pedagogik och didaktik. Delkurs 1: Pedagogikens forskningsfält Studiehandledning VPG10F Hälsopedagogik III (30 hp) Delkurs 1: Pedagogikens forskningsfält Delkurs 2: Vetenskaplig teori och metod III Hösttermin 2018 Kursansvarig: Marianne Teräs Institutionen för pedagogik

Läs mer

Studiehandledning VPG10F Hälsopedagogik III (30hp) Delkurs: Examensarbete

Studiehandledning VPG10F Hälsopedagogik III (30hp) Delkurs: Examensarbete 2017-12-15 Studiehandledning VPG10F Hälsopedagogik III (30hp) Delkurs: Examensarbete Vårtermin 2018 Kursansvarig: Marianne Teräs Institutionen för pedagogik och didaktik Stockholms universitet Besöksadress:

Läs mer

Didaktiska perspektiv på lärande, 7,5 hp

Didaktiska perspektiv på lärande, 7,5 hp Studiehandledning Didaktiska perspektiv på lärande, 7,5 hp Höstterminen 2015 Kurskod: UDA40F Välkommen till kursen Didaktiska perspektiv på lärande (7,5 hp) Kursen du nu påbörjar är en fristående kurs

Läs mer

Studiehandledning för kursen. Mentorskap i förskola och skola 7,5 hp, Kurskod DIA45F

Studiehandledning för kursen. Mentorskap i förskola och skola 7,5 hp, Kurskod DIA45F Studiehandledning för kursen Mentorskap i förskola och skola 7,5 hp, Kurskod DIA45F Ht 2016 1 Välkommen till kursen Mentorskap i förskola och skola 7,5 hp Kursen du nu påbörjar är en fristående kurs och

Läs mer

Studiehandledning för kursen. DIG11K Teorier om lärande och individens utveckling 5 hp. Kurskod DIG11K

Studiehandledning för kursen. DIG11K Teorier om lärande och individens utveckling 5 hp. Kurskod DIG11K 1(10) Studiehandledning för kursen DIG11K Teorier om lärande och individens utveckling 5 hp Kurskod DIG11K Version 2015/16 1 2(10) Välkommen till kursen KÄRNAN Teorier om lärande och individens utveckling

Läs mer

Vårterminen Kursbeskrivning. CL-programmet. Identitetsskapande och socialisation Vårterminen (6)

Vårterminen Kursbeskrivning. CL-programmet. Identitetsskapande och socialisation Vårterminen (6) CL-programmet 1(6) Identitetsskapande och socialisation Vårterminen 2009 Kursbeskrivning Vårterminen 2009 Stockholms universitet www.su.se/lararutbildningar Telefon: 08-16 20 00 (vxl) 106 91 Stockholm

Läs mer

Läroplansteori, betyg och bedömning 7,5 hp GN, KPU

Läroplansteori, betyg och bedömning 7,5 hp GN, KPU Institutionen för pedagogik och didaktik Studiehandledning för kursen Läroplansteori, betyg och bedömning 7,5 hp GN, KPU Kurskod DIG02K Vt 2015 Välkommen till kursen Läroplansteori, betyg och bedömning

Läs mer

Kursbeskrivning. Utvecklingsstörning 2 Vt 2014/ 25 % / UQ 161F

Kursbeskrivning. Utvecklingsstörning 2 Vt 2014/ 25 % / UQ 161F Kursbeskrivning Utvecklingsstörning 2 Vt 2014/ 25 % / UQ 161F 2:6 Innehåll 1. Kursinformation... 3 2. Kursens innehåll och lärandemål... 3 2.1 Lärandemål... 3 3. Kursens uppläggning... 3 3.1 Arbetsformer...

Läs mer

Karriärvägledningens pedagogiska praktik, 15 hp, avancerad nivå.

Karriärvägledningens pedagogiska praktik, 15 hp, avancerad nivå. Kurskod: PEA409 Vårterminen 2018 20171215 Vt 2018 Studiehandledning Karriärvägledningens pedagogiska praktik, 15 hp, avancerad nivå. Pedagogical Practice of Career Counselling, 15 ECTS, advanced level.

Läs mer

Studiehandledning för kursen. Läroplansteori, betyg och bedömning 7,5 hp GN, KPU. Kurskod DIG02K

Studiehandledning för kursen. Läroplansteori, betyg och bedömning 7,5 hp GN, KPU. Kurskod DIG02K Studiehandledning för kursen Läroplansteori, betyg och bedömning 7,5 hp GN, KPU Kurskod DIG02K Vt 2013 1 Välkommen till kursen Läroplansteori, betyg och bedömning 7,5 Kursen du nu påbörjar ingår i Kompletterande

Läs mer

Studiehandledning för kursen. Teorier om lärande och individens utveckling 5 hp KPU - Distans. Kurskod DIG10K

Studiehandledning för kursen. Teorier om lärande och individens utveckling 5 hp KPU - Distans. Kurskod DIG10K Studiehandledning för kursen Teorier om lärande och individens utveckling 5 hp KPU - Distans Kurskod DIG10K Ht 2012 1 Välkommen till kursen Teorier om lärande och individens utveckling 5 hp Kursen du nu

Läs mer

STUDIEHANDLEDNING DISTANS, HT2019 SAMSPEL MELLAN INDIVID OCH SAMHÄLLE (7,5 HP) KURSKOD: UCG101. Institutionen för pedagogik och didaktik

STUDIEHANDLEDNING DISTANS, HT2019 SAMSPEL MELLAN INDIVID OCH SAMHÄLLE (7,5 HP) KURSKOD: UCG101. Institutionen för pedagogik och didaktik Den 27 augusti 2019 Stockholms universitet STUDIEHANDLEDNING DISTANS, HT2019 SAMSPEL MELLAN INDIVID OCH SAMHÄLLE (7,5 HP) KURSKOD: UCG101 Stockholms universitet Besöksadress: Telefon: 08-16 20 00 (vxl)

Läs mer

Samspel mellan individ och samhälle 7,5 hp HT-15

Samspel mellan individ och samhälle 7,5 hp HT-15 1(5) 2015-11-13 Studie- och yrkesvägledarprogrammet Beteendevetenskapliga grunder Studiehandledning Samspel mellan individ och samhälle 7,5 hp HT-15 Kursansvarig: Petra Roll Bennet petra@edu.su.se Kursens

Läs mer

Studiehandledning för kursen. Mentorskap i förskola och skola 7,5 hp, Kurskod DIA45F

Studiehandledning för kursen. Mentorskap i förskola och skola 7,5 hp, Kurskod DIA45F Studiehandledning för kursen Mentorskap i förskola och skola 7,5 hp, Kurskod DIA45F Vt 2014 1 Välkommen till kursen Mentorskap i förskola och skola 7,5 hp Kursen du nu påbörjar är en fristående kurs och

Läs mer

Kursbeskrivning. Utvecklingsstörning 1 Ht-2013/ 25 % / UQ 160F

Kursbeskrivning. Utvecklingsstörning 1 Ht-2013/ 25 % / UQ 160F Kursbeskrivning Utvecklingsstörning 1 Ht-2013/ 25 % / UQ 160F 2:6 Innehåll 1. Kursinformation... 3 2. Kursens innehåll och lärandemål... 3 2.1 Lärandemål... 3 3. Kursens uppläggning... 3 3.1 Arbetsformer...

Läs mer

Studiehandledning för kursen. DIG01K Teorier om lärande och individens utveckling 7,5 hp. Kurskoder DIG01K

Studiehandledning för kursen. DIG01K Teorier om lärande och individens utveckling 7,5 hp. Kurskoder DIG01K 1(10) Studiehandledning för kursen DIG01K Teorier om lärande och individens utveckling 7,5 hp Kurskoder DIG01K Version 2015/16 1 2(10) Kurskoder... 1 DIG01K... 1 Version 2015/16... 1 VÄLKOMMEN TILL KURSEN

Läs mer

Studiehandledning för kursen. Mentorskap i förskola och skola 7,5 hp, Kurskod DIA45F

Studiehandledning för kursen. Mentorskap i förskola och skola 7,5 hp, Kurskod DIA45F Studiehandledning för kursen Mentorskap i förskola och skola 7,5 hp, Kurskod DIA45F Ht 2012 1 Välkommen till kursen Mentorskap i förskola och skola 7,5 hp Kursen du nu påbörjar är en fristående kurs och

Läs mer

1(5) Studiehandledning. Pedagogikens utopier. Vårterminen Institutionen för pedagogik och didaktik

1(5) Studiehandledning. Pedagogikens utopier. Vårterminen Institutionen för pedagogik och didaktik 1(5) Studiehandledning Pedagogikens utopier Vårterminen 2019 Institutionen för pedagogik och didaktik www.edu.su.se Välkommen till kursen Pedagogikens utopier, (7,5 hp). Den ingår som valbar kurs i masterprogrammet

Läs mer

Teorier om lärande och individens utveckling, (7.5 hp)

Teorier om lärande och individens utveckling, (7.5 hp) 2016-08-29 Studiehandledning Teorier om lärande och individens utveckling, (7.5 hp) DIG01K Ht 16 Kursansvarig: Lena Geijer Institutionen för pedagogik och didaktik Stockholms universitet Besöksadress:

Läs mer

Studiehandledning för kursen. DIG01K Teorier om lärande och individens utveckling 7,5 hp. Kurskoder DIG01K

Studiehandledning för kursen. DIG01K Teorier om lärande och individens utveckling 7,5 hp. Kurskoder DIG01K 1(10) Studiehandledning för kursen DIG01K Teorier om lärande och individens utveckling 7,5 hp Kurskoder DIG01K Version 2014/15 1 2(10) Kurskoder... 1 DIG01K... 1 Version 2014/15... 1 VÄLKOMMEN TILL KURSEN

Läs mer

Studiehandledning för kursen Läroplansteori, betyg och bedömning 7,5 hp GN, VT 2017 Kurskod DIG02K för lärarstudenter på Dans- och cirkushögskolan

Studiehandledning för kursen Läroplansteori, betyg och bedömning 7,5 hp GN, VT 2017 Kurskod DIG02K för lärarstudenter på Dans- och cirkushögskolan Institutionen för pedagogik och didaktik Studiehandledning för kursen Läroplansteori, betyg och bedömning 7,5 hp GN, VT 2017 Kurskod DIG02K för lärarstudenter på Dans- och cirkushögskolan Välkommen till

Läs mer

Teorier om lärande och individens utveckling kompletterande pedagogisk utbildning (5 hp)

Teorier om lärande och individens utveckling kompletterande pedagogisk utbildning (5 hp) 2016-06-14 Studiehandledning Teorier om lärande och individens utveckling kompletterande pedagogisk utbildning (5 hp) DIG11K Höstterminen 2016 Kursansvarig: Jonas von Reybekiel Trostek Institutionen för

Läs mer

Studiehandledning. 7,5 högskolepoäng KURSKOD: DIA47F. Vårterminen 2015

Studiehandledning. 7,5 högskolepoäng KURSKOD: DIA47F. Vårterminen 2015 Institutionen för didaktik och pedagogik Studiehandledning Montessoripedagogikens didaktiska teori 1 7,5 högskolepoäng KURSKOD: DIA47F Vårterminen 2015 Besöksadress: Postadress: Fakturaadress: Frescativägen

Läs mer

Beskriva och reflektera över olika faktorer som kan påverka handledningsprocessen.

Beskriva och reflektera över olika faktorer som kan påverka handledningsprocessen. Studiehandledning YPG30F Handledning för yrkeslärare, 7,5 hp HT 2017 Välkommen till kursen Handledning för yrkeslärare. Detta är en kurs som i första hand riktar sig mot dig som är verksam som yrkeslärare

Läs mer

Studiehandledning för kursen. DIG05U Skolans kunskapsuppdrag 7,5 hp. Kurskoder DIG05U/UDG05L

Studiehandledning för kursen. DIG05U Skolans kunskapsuppdrag 7,5 hp. Kurskoder DIG05U/UDG05L 1(10) Studiehandledning för kursen DIG05U Skolans kunskapsuppdrag 7,5 hp Kurskoder DIG05U/UDG05L Version 2015/16 1 2(10) Kurskoder... 1 DIG05U/UDG05L... 1 Version 2015/16... 1 VÄLKOMMEN TILL KURSEN SKOLANS

Läs mer

Studiehandledning. Forskningsspecialisering (15 hp) Institutionen för pedagogik och didaktik Research Specialization (15 ECTS)

Studiehandledning. Forskningsspecialisering (15 hp) Institutionen för pedagogik och didaktik Research Specialization (15 ECTS) 1(7) 2018-05-29 Studiehandledning Forskningsspecialisering (15 hp) Research Specialization (15 ECTS) Kurskod: PEA459 Höstterminen 2018 Kursansvarig: Robert Ohlsson Institutionen för pedagogik och didaktik

Läs mer

Studiehandledning för kursen. Introduktion till universitetsstudier 7.5 hp. Kurskod PEG101

Studiehandledning för kursen. Introduktion till universitetsstudier 7.5 hp. Kurskod PEG101 1(5) Institutionen för pedagogik och didaktik Studiehandledning för kursen Introduktion till universitetsstudier 7.5 hp Kurskod PEG101 2012 1 VÄLKOMMEN TILL KURSEN INTRODUKTION TILL UNIVERSITETSSTUDIER

Läs mer

Kursbeskrivning för kursen. Förskolans uppdrag: Utforskande, lek och omsorg. 7, 5 högskolepoäng. Vårterminen 2013

Kursbeskrivning för kursen. Förskolans uppdrag: Utforskande, lek och omsorg. 7, 5 högskolepoäng. Vårterminen 2013 Kursbeskrivning för kursen Förskolans uppdrag: Utforskande, lek och omsorg 7, 5 högskolepoäng Vårterminen 2013 Kurskod: UB100Y 130118 1 VÄLKOMMEN TILL KURSEN FÖRSKOLANS UPPDRAG: UTFORSKANDE, LEK OCH OMSORG,

Läs mer

Studiehandledning. UCG120 Vetenskaplig teori och metod II (7,5hp) VT2018. Lärare

Studiehandledning. UCG120 Vetenskaplig teori och metod II (7,5hp) VT2018. Lärare Datum den 22 december 2017 Studiehandledning UCG120 Vetenskaplig teori och metod II (7,5hp) VT2018 Kontaktuppgifter Kursansvarig Anneli Öljarstrand anneli.oljarstrand@edu.su.se Kursadministration grundnivapedagogik.edu@su.se

Läs mer

Kursbeskrivning för kursen. Förskoledidaktik med inriktning mot matematik. 15 hp VT 2016

Kursbeskrivning för kursen. Förskoledidaktik med inriktning mot matematik. 15 hp VT 2016 1(5) Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen Kursbeskrivning för kursen Förskoledidaktik med inriktning mot matematik 15 hp VT 2016 Kurskod: UB07UU 2016-03-01 1 Välkommen till kursen Förskoledidaktik

Läs mer

Pedagogisk och didaktisk forskning I, 7,5 hp Studiehandledning för höstterminen 2014

Pedagogisk och didaktisk forskning I, 7,5 hp Studiehandledning för höstterminen 2014 1 (4) Pedagogisk och didaktisk forskning I, 7,5 hp Studiehandledning för höstterminen 2014 Kursadministration och organisation Lärplattformen Mondo används i kursen för information kring uppgifter och

Läs mer

Förväntade studieresultat Efter genomgången delkurs förväntas studenten kunna:

Förväntade studieresultat Efter genomgången delkurs förväntas studenten kunna: 1 (9) 2015-11-30 Institutionen för pedagogik och didaktik Kursansvarig: Åsa Broberg, asa.broberg@edu.su.se Kursadministratör: Emmi Lotta Fagerlund, emmi.fagerlund@edu.su.se Studiehandledning Pedagogisk

Läs mer

Teorier om lärande och individens utveckling (7,5 hp)

Teorier om lärande och individens utveckling (7,5 hp) 2016-10-17 Studiehandledning Teorier om lärande och individens utveckling (7,5 hp) DIG01K Höstterminen 2016 Kursansvarig: Jonas von Reybekiel Trostek Institutionen för pedagogik och didaktik Stockholms

Läs mer

Studiehandledning. Pedagogikens idéhistoria. Höstterminen (6) Institutionen för pedagogik och didaktik

Studiehandledning. Pedagogikens idéhistoria. Höstterminen (6) Institutionen för pedagogik och didaktik 1(6) Studiehandledning Pedagogikens idéhistoria Höstterminen 2018 Bilden tagen av Picography, licens under Creative commons Institutionen för pedagogik och didaktik www.edu.su.se Välkommen till kursen

Läs mer

Studiehandledning för kursen. Didaktik 1 Skolans kunskapsuppdrag 7,5 hp. Kurskoder DIG05U

Studiehandledning för kursen. Didaktik 1 Skolans kunskapsuppdrag 7,5 hp. Kurskoder DIG05U 1(5) Institutionen för pedagogik och didaktik Studiehandledning för kursen Didaktik 1 Skolans kunskapsuppdrag 7,5 hp halvfart Kurskoder DIG05U UDG05L Version 2014/15 1 Kurskoder... 1 DIG05U... 1 Version

Läs mer

Pedagogisk och didaktisk forskning I, 7,5 hp Studiehandledning för vårterminen 2015

Pedagogisk och didaktisk forskning I, 7,5 hp Studiehandledning för vårterminen 2015 1 (4) Uppdaterad 2015-03-12 Pedagogisk och didaktisk forskning I, 7,5 hp Studiehandledning för vårterminen 2015 Kursadministration och organisation I kursen används den digitala plattformen Mondo för information

Läs mer

Kursbeskrivning. Specialpedagogik I: Pedagogiska och sociala utmaningar, GN, 7,5 hp Ht-2012 / 25% / UQ151F

Kursbeskrivning. Specialpedagogik I: Pedagogiska och sociala utmaningar, GN, 7,5 hp Ht-2012 / 25% / UQ151F Kursbeskrivning Specialpedagogik I: Pedagogiska och sociala utmaningar, GN, 7,5 hp Ht-2012 / 25% / UQ151F 2:12 Innehåll 1. Kursinformation... 3 2. Kursens innehåll och lärandemål... 3 2.1 Innehåll... 3

Läs mer

Studiehandledning. Campus, HT2018. Sociologiska perspektiv på studie- och yrkesval, 11hp KURSKOD: UCG101

Studiehandledning. Campus, HT2018. Sociologiska perspektiv på studie- och yrkesval, 11hp KURSKOD: UCG101 Den 24 augusti 2018 Studiehandledning Campus, HT2018 Sociologiska perspektiv på studie- och yrkesval, 11hp KURSKOD: UCG101 Institutionen för pedagogik och didaktik Stockholms universitet Besöksadress:

Läs mer

Studiehandledning. Ledarskap och kommunikation för yrkeslärare, 3,5 hp Kurskod YP02LÄ. Stockholms universitet. Vårterminen 2013 Reviderad

Studiehandledning. Ledarskap och kommunikation för yrkeslärare, 3,5 hp Kurskod YP02LÄ. Stockholms universitet. Vårterminen 2013 Reviderad Stockholms universitet Institutionen för pedagogik och didaktik Studiehandledning Ledarskap och kommunikation för yrkeslärare, 3,5 hp Kurskod YP02LÄ Vårterminen 2013 Reviderad 2013-01-22 1 Välkommen till

Läs mer

Introduktion i vetenskapsteori och metodologi (7,5 hp) DIA11F

Introduktion i vetenskapsteori och metodologi (7,5 hp) DIA11F 2018-10-03 Studiehandledning Introduktion i vetenskapsteori och metodologi (7,5 hp) DIA11F Höstterminen 2018 Kursansvarig: Jonas von Reybekiel Trostek Institutionen för pedagogik och didaktik Stockholms

Läs mer

STUDIEHANDLEDNING ATT VARA LÄRARE I SVERIGE (8 HP) DIG08U - VT Kursansvariga: Elisabeth Hultqvist och Shamal Kaveh

STUDIEHANDLEDNING ATT VARA LÄRARE I SVERIGE (8 HP) DIG08U - VT Kursansvariga: Elisabeth Hultqvist och Shamal Kaveh STUDIEHANDLEDNING ATT VARA LÄRARE I SVERIGE (8 HP) DIG08U - VT 2017 Kursansvariga: Elisabeth Hultqvist och Shamal Kaveh Välkommen till kursen Att vara lärare i Sverige, 8 hp. Kursen ingår Utländska Lärares

Läs mer

Studiehandledning. Montessoripedagogikens didaktiska teori 2. 7,5 högskolepoäng KURSKOD: DIA47F. Vårterminen 2013

Studiehandledning. Montessoripedagogikens didaktiska teori 2. 7,5 högskolepoäng KURSKOD: DIA47F. Vårterminen 2013 Institutionen för didaktik och pedagogik Studiehandledning Montessoripedagogikens didaktiska teori 2 7,5 högskolepoäng KURSKOD: DIA47F Vårterminen 2013 Besöksadress: Postadress: Fakturaadress: Frescativägen

Läs mer

Studiehandledning. Delkursens huvudsakliga innehåll. Delkursens innehåll och upplägg. Innehåll. Förväntade studieresultat.

Studiehandledning. Delkursens huvudsakliga innehåll. Delkursens innehåll och upplägg. Innehåll. Förväntade studieresultat. 1(6) Studiehandledning Delkurs: Politik och samhälle (SYV8) Kurs: Samhälle, politik och utbildning (UCG103) Studie- och yrkesvägledarprogrammet Campus Vårterminen 2016 Kursansvarig: Karin Fransson och

Läs mer

STUDIEHANDLEDNING ATT VARA LÄRARE I SVERIGE I (DIG08U) VT Kursansvariga: Matilda Wiklund. Maria Öhrstedt. CC-image: PO3 Stephen Gonzalez

STUDIEHANDLEDNING ATT VARA LÄRARE I SVERIGE I (DIG08U) VT Kursansvariga: Matilda Wiklund. Maria Öhrstedt. CC-image: PO3 Stephen Gonzalez STUDIEHANDLEDNING ATT VARA LÄRARE I SVERIGE I (DIG08U) VT 2019 CC-image: PO3 Stephen Gonzalez Kursansvariga: Matilda Wiklund Maria Öhrstedt VÄLKOMMEN TILL KURSEN ATT VARA LÄRARE I SVERIGE, 8 HP! KURSEN

Läs mer

Institutionen för pedagogik och didaktik. Studiehandledning. Skolans och yrkesutbildningens historia 5 högskolepoäng.

Institutionen för pedagogik och didaktik. Studiehandledning. Skolans och yrkesutbildningens historia 5 högskolepoäng. 1 Institutionen för pedagogik och didaktik Studiehandledning Skolans och yrkesutbildningens historia 5 högskolepoäng Höstterminen 2019 2 Kursens innehåll Kursen, som är av introducerande karaktär, behandlar

Läs mer

Institutionen för didaktik och pedagogik. Studiehandledning. Montessoripedagogikens didaktiska teori 2. 7,5 högskolepoäng KURSKOD: DIA47F

Institutionen för didaktik och pedagogik. Studiehandledning. Montessoripedagogikens didaktiska teori 2. 7,5 högskolepoäng KURSKOD: DIA47F Institutionen för didaktik och pedagogik Studiehandledning Montessoripedagogikens didaktiska teori 2 7,5 högskolepoäng KURSKOD: DIA47F Vårterminen 2014 Välkommen till kursen Montessoripedagogikens didaktiska

Läs mer

Studiehandledning. Vt 15 vecka 13-22

Studiehandledning. Vt 15 vecka 13-22 1(11) 2014-02-12 Studiehandledning Coachande samtal: karriärutveckling och vägledning II, 7,5 hp avancerad nivå Coaching Conversations: Career development and Career Counselling II, 7,5 ects Vt 15 vecka

Läs mer

Utbildning, karriärvägledning och arbete II (7,5 hp)

Utbildning, karriärvägledning och arbete II (7,5 hp) 2019-06-10 Studiehandledning Utbildning, karriärvägledning och arbete II (7,5 hp) Education, Work Life and Career Guidance Kurskod: UCG121 Campus och Distans Hösten 2019 Kursansvariga: Elisabet Söderberg

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK OCH DIDAKTIK. STOCKHOLMS UNIVERSITET. Studiehandledning. Kvalitetsarbete i yrkesutbildning 10 hp

INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK OCH DIDAKTIK. STOCKHOLMS UNIVERSITET. Studiehandledning. Kvalitetsarbete i yrkesutbildning 10 hp INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK OCH DIDAKTIK. STOCKHOLMS UNIVERSITET. Studiehandledning Kvalitetsarbete i yrkesutbildning 10 hp Katarina Lagercrantz All 2018-09-24 Inledning I denna studiehandledning finner

Läs mer

jämföra vetenskapsteoretiska förhållningssätt och dess återspegling i empirisk forskning,

jämföra vetenskapsteoretiska förhållningssätt och dess återspegling i empirisk forskning, 1 (10) 2018-08-10 Institutionen för pedagogik och didaktik Kursansvarig: Katarina Lagercrantz All katarina.lagercrantz@edu.su.se Kursadministratör: Ian Henshaw Ian.henshaw@edu.su.se Studiehandledning Vetenskaplig

Läs mer

Pedagogisk forskning I, 7,5 hp Studiehandledning för höstterminen 2015

Pedagogisk forskning I, 7,5 hp Studiehandledning för höstterminen 2015 1 (4) Uppdaterad 2015-11-02 Pedagogisk forskning I, 7,5 hp Studiehandledning för höstterminen 2015 Kursadministration och organisation I kursen används den digitala plattformen Mondo för information kring

Läs mer

Studiehandledning. Introduktionskurs i didaktik (7,5 hp) Institutionen för pedagogik och didaktik DIA10F. Höstterminen 2018 Kursledare: Eva Insulander

Studiehandledning. Introduktionskurs i didaktik (7,5 hp) Institutionen för pedagogik och didaktik DIA10F. Höstterminen 2018 Kursledare: Eva Insulander 2018-06-21 Studiehandledning Introduktionskurs i didaktik (7,5 hp) DIA10F Höstterminen 2018 Kursledare: Eva Insulander Institutionen för pedagogik och didaktik Stockholms universitet Besöksadress: Telefon:

Läs mer

STUDIEHANDLEDNING ATT VARA LÄRARE I SVERIGE I (DIG08U) - HT Kursansvariga: Elisabeth Hultqvist och Shamal Kaveh.

STUDIEHANDLEDNING ATT VARA LÄRARE I SVERIGE I (DIG08U) - HT Kursansvariga: Elisabeth Hultqvist och Shamal Kaveh. STUDIEHANDLEDNING ATT VARA LÄRARE I SVERIGE I (DIG08U) - HT 2017 Jonathan Calugi Kursansvariga: Elisabeth Hultqvist och Shamal Kaveh Välkommen till kursen Att vara lärare i Sverige, 8 hp. Kursen ingår

Läs mer

Studiehandledning. Metod, design och analys (7,5 hp) Institutionen för pedagogik och didaktik Kurskod: PEA410

Studiehandledning. Metod, design och analys (7,5 hp) Institutionen för pedagogik och didaktik Kurskod: PEA410 2017-09-20 Studiehandledning Metod, design och analys (7,5 hp) Kurskod: PEA410 Höst 2017 Kursansvariga: Katarina Sipos & Marianne Teräs Institutionen för pedagogik och didaktik Stockholms universitet Besöksadress:

Läs mer

UC435F Coachande samtal: Karriärutveckling och vägledning I, 7,5 hp, avancerad nivå.

UC435F Coachande samtal: Karriärutveckling och vägledning I, 7,5 hp, avancerad nivå. 1 (11) Datum 20151217 Institutionen för pedagogik och didaktik Vt 2016 Studiehandledning UC435F Coachande samtal: Karriärutveckling och vägledning I, 7,5 hp, avancerad nivå. Coaching Conversations: Career

Läs mer

Kursbeskrivning. Narrativ analys: berättande om och av barn och unga

Kursbeskrivning. Narrativ analys: berättande om och av barn och unga 1 (7) 2013-12-19 Kursbeskrivning Narrativ analys: berättande om och av barn och unga 7,5 hp, avancerad nivå, helfart Kurskod: UB431F Våren 2014 Kursansvarig/kursledare Mats Börjesson mats.borjesson@buv.su.se

Läs mer

Studiehandledning VPG10F Hälsopedagogik III (30hp) Delkurs 3: Examensarbete

Studiehandledning VPG10F Hälsopedagogik III (30hp) Delkurs 3: Examensarbete Datum Studiehandledning VPG10F Hälsopedagogik III (30hp) Delkurs 3: Examensarbete HT 2018 Kursansvarig: Marianne Teräs Institutionen för pedagogik och didaktik Stockholms universitet Besöksadress: Telefon:

Läs mer

Learning Study utveckling av undervisning för lärande i skolan, 15 hp

Learning Study utveckling av undervisning för lärande i skolan, 15 hp Studiehandledning för kursen Learning Study utveckling av undervisning för lärande i skolan, 15 hp Vårterminen 2018 Kurskod: DIA40F Institutionen för pedagogik och didaktik vt 2017 Välkommen till kursen

Läs mer

1,5 hp, halvfart vt 2016 Kurskod: UB02FS

1,5 hp, halvfart vt 2016 Kurskod: UB02FS 1 (7) 2016-02-25 Kursbeskrivning Förskolan som samhällelig institution och förskolan som etisk mötesplats 1,5 hp, halvfart vt 2016 Kurskod: UB02FS Kursansvarig/kursledare Mie Josefson mie.josefson@buv.su.se

Läs mer

Studiehandledning Utvecklingsarbete 2,5 hp Delkurs 1 i kursen: Undervisning och utveckling - Kompletterande pedagogisk utbildning, 7,5 hp

Studiehandledning Utvecklingsarbete 2,5 hp Delkurs 1 i kursen: Undervisning och utveckling - Kompletterande pedagogisk utbildning, 7,5 hp Institutionen för pedagogik och didaktik 1( Studiehandledning Utvecklingsarbete 2,5 hp Delkurs 1 i kursen: Undervisning och utveckling - Kompletterande pedagogisk utbildning, 7,5 hp Period C-D Kurskod:

Läs mer

Institutionen för pedagogik och didaktik VT Policy, evaluation and development, 7.5 hp (7.5 ECTS)

Institutionen för pedagogik och didaktik VT Policy, evaluation and development, 7.5 hp (7.5 ECTS) 1(6) Institutionen för pedagogik och didaktik 2016-02-24 VT 2016 Studiehandledning Styrning, utvärdering och utveckling (UCA437), 7.5 hp Policy, evaluation and development, 7.5 hp (7.5 ECTS) Kursansvariga

Läs mer

Studiehandledning Verksamhetsförlagd utbildning II VFUII Yrkeslärare inriktning Allmän (7,5 hp)

Studiehandledning Verksamhetsförlagd utbildning II VFUII Yrkeslärare inriktning Allmän (7,5 hp) Studiehandledning Verksamhetsförlagd utbildning II VFUII Yrkeslärare inriktning Allmän (7,5 hp) VT 2019 Kursansvarig:Monica Preutz Inledning Kursen VFU II omfattar 25 arbetsdagar, men eftersom vissa skriftliga

Läs mer

Studiehandledning. Distans, HT2018. Sociologiska perspektiv på studie- och yrkesval, 11hp KURSKOD: UCG101

Studiehandledning. Distans, HT2018. Sociologiska perspektiv på studie- och yrkesval, 11hp KURSKOD: UCG101 Den 24 augusti 2018 Studiehandledning Distans, HT2018 Sociologiska perspektiv på studie- och yrkesval, 11hp KURSKOD: UCG101 Institutionen för pedagogik och didaktik Stockholms universitet Besöksadress:

Läs mer

Perspektiv på funktionsnedsättning och karriärval (7,5 hp)

Perspektiv på funktionsnedsättning och karriärval (7,5 hp) 2019-03-18 Studiehandledning Perspektiv på funktionsnedsättning och karriärval (7,5 hp) Kurskod: UCG110 Våren 2019 Kursansvariga: Elisabet Söderberg Institutionen för pedagogik och didaktik Stockholms

Läs mer

Kursbeskrivning och schema

Kursbeskrivning och schema Psykologi ur ett livsloppsperspektiv, 4,5 hp Psykologiska institutionen Logopedprogrammet, Termin 1 Delkursansvarig: Lilianne Eninger Ht 2016 Kursbeskrivning och schema Psykologi ur ett livsloppsperspektiv,

Läs mer

Studiehandledning. Vt 14 vecka 13-22

Studiehandledning. Vt 14 vecka 13-22 2014-02-05 Studiehandledning Coachande samtal: karriärutveckling och vägledning II, 7,5 hp avancerad nivå Coaching Conversations: Career development and Career Counselling II, 7,5 ects Vt 14 vecka 13-22

Läs mer

Kursbeskrivning för kursen. Pedagogiska miljöer. 8, 5 högskolepoäng. Vårterminen UB01FS Gäller från:

Kursbeskrivning för kursen. Pedagogiska miljöer. 8, 5 högskolepoäng. Vårterminen UB01FS Gäller från: Kursbeskrivning för kursen Pedagogiska miljöer 8, 5 högskolepoäng Vårterminen 2014 UB01FS Gäller från: 2014-01-27 1 VÄLKOMMEN TILL KURSEN PEDAGOGISKA MILJÖER, 8, 5 HP... 3 Kursens mål... 3 Registrering...

Läs mer

Studiehandledning. Kvalitetsarbete i yrkesutbildning (10 hp) Institutionen för pedagogik och didaktik. 18 september Kurskod YP25LÄ; YP025U

Studiehandledning. Kvalitetsarbete i yrkesutbildning (10 hp) Institutionen för pedagogik och didaktik. 18 september Kurskod YP25LÄ; YP025U 18 september 2018 Studiehandledning Kvalitetsarbete i yrkesutbildning (10 hp) Kurskod YP25LÄ; YP025U HT 2018 Kursansvarig: Maria Calissendorff Institutionen för pedagogik och didaktik Stockholms universitet

Läs mer

STUDIEHANDLEDNING ATT VARA LÄRARE I SVERIGE (8 HP) DIG08U - HT HALVFART. Kursansvariga: Elisabeth Hultqvist och Shamal Kaveh

STUDIEHANDLEDNING ATT VARA LÄRARE I SVERIGE (8 HP) DIG08U - HT HALVFART. Kursansvariga: Elisabeth Hultqvist och Shamal Kaveh STUDIEHANDLEDNING ATT VARA LÄRARE I SVERIGE (8 HP) DIG08U - HT 2016- - HALVFART v.35-43 - Grupp 3 och 4 Kursansvariga: Elisabeth Hultqvist och Shamal Kaveh Välkommen till kursen Att vara lärare i Sverige,

Läs mer

Kursbeskrivning för kursen. Förskolans uppdrag: Utforskande, lek och omsorg

Kursbeskrivning för kursen. Förskolans uppdrag: Utforskande, lek och omsorg Kursbeskrivning för kursen Förskolans uppdrag: Utforskande, lek och omsorg 7, 5 högskolepoäng Vårterminen 2014 Kurskod: UB100Y/UB00UU Version 2/140109 1 VÄLKOMMEN TILL KURSEN FÖRSKOLANS UPPDRAG: UTFORSKANDE,

Läs mer

Studiehandledning. Personalarbete, Utveckling (5hp)

Studiehandledning. Personalarbete, Utveckling (5hp) Datum den 15 oktober 2018 Studiehandledning Personalarbete, Utveckling (5hp) Kurskod:SOD251, HT2018 Kursansvarig: ljarstrand anneli.oljarstrand@edu.su.se Lärare: Henric Stenmark henric.stenmark@edu.su.se

Läs mer

Studiehandledning. Delkursens huvudsakliga innehåll. Momentets innehåll och upplägg. Innehåll. Förväntade studieresultat.

Studiehandledning. Delkursens huvudsakliga innehåll. Momentets innehåll och upplägg. Innehåll. Förväntade studieresultat. 1(7) Studiehandledning Delkurs: Politik och samhälle (SYV8) Kurs: Sanhällsvetenskapliga grunder (UCG103) Studie- och yrkesvägledarprogrammet Distans Vårterminen 2016 Kursansvarig: Karin Fransson och Fredrik

Läs mer

Studiehandledning för kursen. Learning Study utveckling av undervisning för lärande i skolan, 15 hp. Vårterminen 2018

Studiehandledning för kursen. Learning Study utveckling av undervisning för lärande i skolan, 15 hp. Vårterminen 2018 1(14) Studiehandledning för kursen Learning Study utveckling av undervisning för lärande i skolan, 15 hp Vårterminen 2018 Kurskod: DIA40F 2 (14) Välkommen till kursen Learning Study utveckling av undervisning

Läs mer

Studieanvisning. Rektorsprogrammet, 30 hp. Rektorsprogrammet UC620U. Delkurs: Etik och juridik i ledarskapspraktik, 2.5 hp HT 2019

Studieanvisning. Rektorsprogrammet, 30 hp. Rektorsprogrammet UC620U. Delkurs: Etik och juridik i ledarskapspraktik, 2.5 hp HT 2019 1 (7) 2019-06-11 Studieanvisning Rektorsprogrammet, 30 hp UC620U Delkurs: Etik och juridik i ledarskapspraktik, 2.5 hp HT 2019 Kursansvarig: Rebecca Adami (rebecca.adami@edu.su.se) Rektorsprogrammet -ett

Läs mer

Kurs 2: Speciallärarens yrkesspecifika kompetenser, specialisering mot utvecklingsstörning (30hp)

Kurs 2: Speciallärarens yrkesspecifika kompetenser, specialisering mot utvecklingsstörning (30hp) Kursbeskrivning UQ2UTV/LYU 50% Kurs 2: Speciallärarens yrkesspecifika kompetenser, specialisering mot utvecklingsstörning (30hp) Delkurs 3: Bedömning av och för kunskapsutveckling i särskolan, 7,5 hp Termin:

Läs mer

Kursbeskrivning Verksamhetsförlagd utbildning I UM 2320 Grundlärarprogrammet årskurs 4-6 Ht 2018

Kursbeskrivning Verksamhetsförlagd utbildning I UM 2320 Grundlärarprogrammet årskurs 4-6 Ht 2018 1 (15) Kursbeskrivning Verksamhetsförlagd utbildning I UM 2320 Grundlärarprogrammet årskurs 4-6 Ht 2018 (Version 5 okt, 2018) 2 (15) Innehåll Innehåll... 2 Allmänt... 3 Kursadministration... 4 VFU-kurslärare...

Läs mer

Studiehandledning. Hälsopedagogik I (15 hp) Institutionen för pedagogik och didaktik Health Education I (15 ECTS)

Studiehandledning. Hälsopedagogik I (15 hp) Institutionen för pedagogik och didaktik Health Education I (15 ECTS) 2018-12-17 Studiehandledning Hälsopedagogik I (15 hp) Health Education I (15 ECTS) Kurskod: VPG03F och VPG01F Vårterminen 2019 Kursansvarig: Robert Ohlsson Institutionen för pedagogik och didaktik Stockholms

Läs mer

Studiehandledning. Hälsopedagogik I (15 hp) Institutionen för pedagogik och didaktik Health Education I (15 ECTS)

Studiehandledning. Hälsopedagogik I (15 hp) Institutionen för pedagogik och didaktik Health Education I (15 ECTS) 2018-11-29 Studiehandledning Hälsopedagogik I (15 hp) Health Education I (15 ECTS) Kurskod: VPG03F och VPG01F Vårterminen 2019 Kursansvarig: Robert Ohlsson Institutionen för pedagogik och didaktik Stockholms

Läs mer

Learning Study utveckling av undervisning för lärande i skolan, 15 hp

Learning Study utveckling av undervisning för lärande i skolan, 15 hp Studiehandledning för kursen Learning Study utveckling av undervisning för lärande i skolan, 15 hp Vårterminen 2016 Kurskod: DIA40F Välkommen till kursen Learning Study utveckling av undervisning för lärande

Läs mer

Studiehandledning. avancerad nivå. Vt 13 vecka 4-12

Studiehandledning. avancerad nivå. Vt 13 vecka 4-12 1(11) 2012-11-18 Studiehandledning Coachande samtal: karriärutveckling och vägledning I, 7,5 hp avancerad nivå Coaching Conversations: Career development and Career Counselling I, 7,5 ects Vt 13 vecka

Läs mer

Studiehandledning. Pedagogik som samhällsvetenskaplig disciplin, 7,5 Högskolepoäng Education A discipline within the Social Sciences, 7,5 ECTS

Studiehandledning. Pedagogik som samhällsvetenskaplig disciplin, 7,5 Högskolepoäng Education A discipline within the Social Sciences, 7,5 ECTS 1(9) 2017-10-04 Studiehandledning Pedagogik som samhällsvetenskaplig disciplin, 7,5 Högskolepoäng Education A discipline within the Social Sciences, 7,5 ECTS Kurskod: PEA401 HT 2017 Kursansvarig: Moira

Läs mer

Kursbeskrivning för kursen. Dokumentera, följa upp, utvärdera och utveckla förskolans kvalitet för förskollärare och förskolechefer 7.5 hp.

Kursbeskrivning för kursen. Dokumentera, följa upp, utvärdera och utveckla förskolans kvalitet för förskollärare och förskolechefer 7.5 hp. Barn- och Ungdomsvetenskapliga Institutionen Kursbeskrivning för kursen Dokumentera, följa upp, utvärdera och utveckla förskolans kvalitet för förskollärare och förskolechefer 7.5 hp Vt 2014 Kurskod: UB106U

Läs mer

Studiehandledning för kursen. Mentorskap i högre utbildning 7.5 hp. Kurskod PEG201

Studiehandledning för kursen. Mentorskap i högre utbildning 7.5 hp. Kurskod PEG201 1(5) Institutionen för pedagogik och didaktik Studiehandledning för kursen Mentorskap i högre utbildning 7.5 hp Kurskod PEG201 2011/12 1 Välkommen till kursen Mentorskap i högre utbildning 7.5 hp...3 Kursens

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK OCH DIDAKTIK. STOCKHOLMS UNIVERSITET. Studiehandledning. Kvalitetsarbete i yrkesutbildning 10 hp

INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK OCH DIDAKTIK. STOCKHOLMS UNIVERSITET. Studiehandledning. Kvalitetsarbete i yrkesutbildning 10 hp INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK OCH DIDAKTIK. STOCKHOLMS UNIVERSITET. Studiehandledning Kvalitetsarbete i yrkesutbildning 10 hp Vård Katarina Lagercrantz All VT-2019 Inledning I denna studiehandledning finner

Läs mer

Studiehandledning. Pedagogiska perspektiv på lärande (7,5 hp) Institutionen för pedagogik och didaktik PEG100

Studiehandledning. Pedagogiska perspektiv på lärande (7,5 hp) Institutionen för pedagogik och didaktik PEG100 2019-06-17 Studiehandledning Pedagogiska perspektiv på lärande (7,5 hp) PEG100 Höstterminen 2019 Kursansvarig: Jonas von Reybekiel Trostek Institutionen för pedagogik och didaktik Stockholms universitet

Läs mer

Studiehandledning Skolan i samhället (15 hp)

Studiehandledning Skolan i samhället (15 hp) Studiehandledning Skolan i samhället (15 hp) Utbildningsvetenskaplig kärna del 1 (UVK1) kurskod UCG30K Kursöversikt UCG30K Skolan i samhället, 15, hp Kursansvarig institution: Institutionen för pedagogik

Läs mer

Introduktionskurs till teckenspråk som nybörjarspråk, 7,5 hp LITN01. Kursbeskrivning VT 17

Introduktionskurs till teckenspråk som nybörjarspråk, 7,5 hp LITN01. Kursbeskrivning VT 17 Introduktionskurs till teckenspråk som nybörjarspråk, 7,5 hp LITN01 Kursbeskrivning VT 17 2 (5) Välkommen till Introduktionskurs i teckenspråk som nybörjarspråk (7,5 högskolepoäng), vårterminen 2017 Kursens

Läs mer

Learning Study utveckling av undervisning för lärande i skolan, 15 hp

Learning Study utveckling av undervisning för lärande i skolan, 15 hp Studiehandledning för kursen Learning Study utveckling av undervisning för lärande i skolan, 15 hp Vårterminen 2015 Kurskod: DIA40F Välkommen till kursen Learning Study utveckling av undervisning för lärande

Läs mer

Kursansvariga Shamal Kaveh Kursadministratör Gabriella Villagran Backman Jonas Gustafsson Shamal Kaveh

Kursansvariga Shamal Kaveh Kursadministratör Gabriella Villagran Backman Jonas Gustafsson Shamal Kaveh Välkommen till kursen Utbildning och samhällsförändringar, (7,5 hp). Den ingår som valbar kurs i masterprogrammet i pedagogik och ges även som fristående kurs. Kursen ges på halvtid (50%) under terminens

Läs mer

Kursbeskrivning och studieplan för UM83UU

Kursbeskrivning och studieplan för UM83UU Kursbeskrivning och studieplan för UM83UU Matematikens didaktik för senare skolår och gymnasiet, kompletteringskurs 15 hp Ht 2013 130811 1 / 6 Innehållsförteckning Lärare, kursansvarig och administrativ

Läs mer

Studiehandledning. Kvalitetsarbete i yrkesutbildning (10 hp) Institutionen för pedagogik och didaktik. 12 februari Kurskod YP25LÄ; YP025U

Studiehandledning. Kvalitetsarbete i yrkesutbildning (10 hp) Institutionen för pedagogik och didaktik. 12 februari Kurskod YP25LÄ; YP025U 12 februari 2019 Studiehandledning Kvalitetsarbete i yrkesutbildning (10 hp) Kurskod YP25LÄ; YP025U VT 2019 Kursansvarig: Maria Calissendorff Institutionen för pedagogik och didaktik Stockholms universitet

Läs mer

Vetenskapsteori och forskningsmetod. Statistik för lärare, 7,5hp 950a02, 949a12, 949a12

Vetenskapsteori och forskningsmetod. Statistik för lärare, 7,5hp 950a02, 949a12, 949a12 STUDIEHANDLEDNING Vetenskapsteori och forskningsmetod., 7,5hp 950a02, 949a12, 949a12 VT 2019 Kursansvarig/examinator: Josefine Andin Administratör: Malin Åberg 2019-01-14 1 KURSINNEHÅ LL I kursen behandlas

Läs mer