Hur går det för oss i SkanKomp? Erfarenhetsutbyte mellan deltagare.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Hur går det för oss i SkanKomp? Erfarenhetsutbyte mellan deltagare."

Transkript

1 Minnesanteckningar; möte för svenska partners i SkanKomp Datum: Plats: Lärcentrum Majorna, Göteborg Tid: 13:00 ca 15:00 Arrangör: Westum Hur går det för oss i SkanKomp? Erfarenhetsutbyte mellan deltagare. - Hylte: Jobbar främst med aktiviteten mobila lärare. Inleder arbetet med aktivitet 3.2 med utbildningen i omvärldsanalys. Kommer växla upp SkanKomp-arbetet i och med detta. - Kungsbacka: Skankomp blir mer och mer integrerat i allt arbete och fler personer blir involverade. - Lidköping: jobbar med behovsinventering mot företag och fortsätter jobba med sina nätverk. Har en egen version av jobbrotation med yrkeslärare i fokus. Yrkeslärarutbildning i samarbete med Högskolan i Karlstad. - Campus Varberg: Arbetar med en CRM-databas och kartlägga sina kontakter och göra dem tillgängliga för hela verksamheten. Behovsinventering; börjat utforma enkäter i Easyresearch. Administrativ översyn som pågår. Mycket arbete ligger helt i linje med SkanKomp. - Laholm: Jobbar intensivt med Mobila Lärare nu. Avser att vara klar med modellen för mobila lärare snart och kommer kunna applicera den på ca 6 st olika lärargrupper och utbildningar. De arbetar mycket med att sprida resultat och skapar nätverk för att förankra sitt arbete. GY11 ligger väl i linje med planen för modellen. Arbetar med att utveckla en IT-artefakt som ska samla info på ett enkelt, tydligt och pedgogiskt sätt om eleven och kursen som både eleven och läraren kan använda. Detta blir sedan ett bra komplement till modellen. - Trollhättan: Arbetar för fullt med olika styrgrupper. Fokus på Blended learning, Branschråd, Genus/Jämställdhet, Följeforskning, Information/förankring/spridning Trollhättan deltar även i samtliga SkanKomp-aktiviteter. Finns en styrgrupp ett kluster i mitten som roddar. Får en hel del studiebesök mycket utbyten och nätverk. - Alingsås: Jobbar just nu med samarbeten och strategiskt med nya parters, företag etc där SkanKomp alltid finns med. Skördar inte riktigt så mycket ännu men

2 lägger grunden för mycket. Skankomp, och främst aktivitet 3.2, ligger i grunden för väldigt mycket av arbetet. Anlitat en konsult som ska jobba med företagens beställarkompetens och tankar finns kring en utbildning för företag inom kompetensförsörjning. Nyheter från Lead Partner Jens rapporterar från styrgruppsmötet för SkanKomp den 24 mars i Malmö. - Louise Højsgaard Nielsen från Learnmark berättade om Kompetensmäklarutbildningen, som många svenska partners deltog i den 4-6 april. Det första tillfället Need to Know om företag. Nästa tillfälle är den augusti i Varberg och handlar om How to do om rollen som mäklare/utbildningskonsulent. Sista workshopen är mellan den november med temat Out of the box om vad som behövs i framtiden. o Samtliga tillfällen är fyllda med 40 personer men det kan vara bra att veta för egen planering att de ansvariga vill upprepa utbildningen un der 2012 efter utvärdering och förbättring. o Vad tyckte folk om första tillfället nu i april? Blandade åsikter men de flesta tyckte att det första tillfället var bra och ser fram emot fortsättningen. Viktigt att tänka på att det just är en sammanhållen utbildning som utgörs av flera tillfällen. - Statusrapporten; det vill säga det som tillsammans med vår ekonomirapportering ligger till grund för utbetalning av EU-medel, ligger för slutlig finjustering och godkännande av KASK-sekretariatet. Sedan skickar Jens och Ewa Hasselgren upp den till Tillväxtverket. Tillväxtverket kan inte ge oss något formellt godkännande av vår rapportering innan de får statusrapporten men kommer kunna börja granska oss och även meddela eventuella kompletteringar innan. Något datum för utbetalning av EU-medel går därför inte att ge ännu. - Nästa Styrgruppsmöte hålls den 31 maj i Arendal i Norge. Alla är välkomna att komma med idéer eller ärenden som man vill att styrgruppen tar upp. - Lead Partner presenterade också Joakim Tranquist som deltar i utvärderingen och följeforskningen av SkanKomp. Joakim berättade om hur arbetet med utvärderingen går och för närvarande arbetar man med att klargöra den övergripande logiken med projektet med hjälp av intervjuer av aktivitetsansvariga.

3 Det är jättebra att sådana som Joakim finns med under projektet och så fort det kommer användbar info från dem så skickas detta ut. Ändring av aktivitetsbeskrivning: - Det finns en ny uppdaterad beskrivning av de olika aktiviteterna som bättre beskriver dem efter ett drygt halvår in i projektet. Det handlar mer om en uppdelning och ett förtydligande än några stora ändringar vi måste förhålla oss till. Bland annat är nu aktivitet 3.2 Analys av framtidens kompetensbehov uppdelad i: o Analys av framtidens kompetensbehov o Kompetens i hållbar utveckling o Strategisk utbildningsplanering i företagen Kompetens i hållbar utveckling - fokuserar på vår förmåga att införa hållbar utveckling som ett ständigt närvarande perspektiv och förhållningssätt i vårt arbete med strategisk utbildningsplanering och i våra kontakter med företag. Arendal kommun i Norge kommer anordna konferenser med detta tema och mer info om aktiviteter inom detta kommer. o Ändra inte rutiner i tidsregistreringen ännu. Vi jobbar ju fortfarande i aktivitet 3.2 så det kan hända det inte behövs. Jens meddelar annars. o Beskrivningen ligger på till höger under aktiviteterna. Samordning av resor: - Jens påminner om att skicka uppgifter till honom om hur man reser till olika events och aktiviteter och om det finns plats kvar så att de som inte har transport kan ta kontakt. SkanKomps hemsida: - Påminnelse om att använda SkanKomps hemsida och speciellt kalenderfunktionen. Allt fler börjar gå över till att använda hemsidan (istället för mail) och material läggs ut regelbundet under respektive datum i kalendern eller under respektive aktivitet.

4 Detta är exempelvis mycket användbart när man ska få fram underlag till rapporteringen. Jens lägger exempelvis alltid ut program och deltagarlista för våra möten som sedan kan laddas ned. Utbildning i omvärldsanalys (samarbete Westum/Chalmers). - Arbetsgruppen med Jens Kleverud, Nicklas Simonsson, Åsa Holmstrand och Anders Grönqvist ordnar tillsammans med Chalmers Tekniska Högskola en utbildning i omvärldsanalys. - Aktiviteten görs inom ramen för SkanKomp aktivitet Analys och kartläggning av framtidens kompetensbehov. Utbildningen fokuserar på att förse deltagarna med metoder, verktyg och systematik för att sedan kunna bedriva strategisk omvärldsanalys på hemmaplan. Utbildningen utgörs av fyra st workshops; o 17 maj med tema Omvärldsanalysen i ett sammanhang (Nuläge) o 14 juni med tema Hur ser man vad som händer i omvärlden? (Framtid) o 14 september med tema Hur påverkar omvärlden oss och hur kan vi bemöta den? (Konsekvens) o 6 oktober med tema Hur jobbar man praktiskt med omvärldsanalys och presenta-tionen av denna? (Praktisk tillämpning) - Samtliga tillfällen äger rum på Chalmerska Huset i Göteborg mellan kl och Westum bjuder på lunch. - Sist anmälningsdag har passerat. Mail kommer skickas ut om fördelning av platser. Utökad budget. - Preliminärt har Lead Partner och styrgruppen meddelat att man är positiv till både nya partners och utökad budget för partners i SkanKomp. - I samband med summering av nästa periods räkenskaper efter juli 2011 kommer en större översikt över oförbrukade medel göras. Detta kan sedan, om styrgruppen beslutar det, delas ut till dels nya partners dels partners som vill ha utökad budget.

5 - Det innebär att formella beslut förmodligen inte kan bli aktuella förrän i höst. Men Jens kommer arbeta för att våra intressen tas till vara och ligger klara och tydliga inför beslut. - Om du är intresserad av att få en utökad budget; skicka ansökan, med kort beskrivning av vad som ska göras och hur mycket extra pengar som önskas, till jens.kleverud@westum.se senast torsdag 12 maj så presenterar Jens det tillsammans med eventuella ansökningar om partnerskap från nya partners för styrgruppen som tar formellt beslut om det. - OBS: vid bedömning av ansökningarna kommer det läggas stor vikt vid om de extra aktiviteterna bidrar till att uppnå SkanKomps övergripande mål: Förbättra utbildningsinstitutionernas förmåga att sätta sig in i företagens behov av kompetensutveckling av medarbetare, och samtidigt göra företagen bättre på att arbeta strategiskt med kompetensutveckling. Material till broschyr. - Material till SkanKomp-broschyr behövs. Jens och Brian Andreasen, kommunikationsansvarig SkanKomp, arbetar med att föra in ett svenskt perspektiv i broschyren. Materialet kan vara i form av goda exempel på SkanKomp aktiviteter, bilder, citat från företagare eller någon inom organisationen, beskrivning av aktiviteter etc. Inga långa texter utan lagom stycken. Skickas till Jens innan måndag 16 maj. Samarbete med Företagarna input. - Inom ramen för SkanKomp aktivitet Nätverk kontakt med Organisationen Företagarna inletts med siktet på ett samarbete mellan Westum och deras medlemmar. Grundtanken är att vi genom Företagarnas stora nätverk kan komma i kontakt med de företag som vill ha samverkan med våra lärcentrum. - På Westums årsstämma kom det fram att det finns många företag som efterfrågar kontakt med oss men det verkar saknas naturliga broar för kontakt. En möjlig ingång som diskuterats är att inleda med att Företagarna går ut med en förfrågan till sina medlemmar om intresse för samverkan med lärcentra. Svaren måste sedan kunna skickas ut till respektive lärcentrum och rätt person. Centralt här är att Företaget kan få kontakt med rätt person direkt så att vi inte riskerar att förlora intresse pga av oklarheter. - Hur går vi vidare, vad ska ingå i ett inledande utskick?

6 Diskussion om att vi har så pass olika utbud och möjligheter vilket försvårar ett gemensamt meddelande och erbjudande. En första kontakt får vara allmänt hållen och med fokus på just att attrahera företagen och uppmuntra till en första kontakt. En arbetsgrupp sätts ihop kring detta Jens återkommer om det. Övrigt. - Framtida möten: från och med i höst förlägger vi våra svenska möten för partners i SkanKomp ute hos partners istället för enbart i Göteborg. Ett rullande schema skapas för detta och respektive partners blir då värd för mötet. Jens skickar ut förslag på nya mötesdatum för hösten som sedan bokas upp av partners. - Nästa möte är den 24 maj mellan kl på Lärcentrum Majorna. - SkanKomp-mötet för svenska partners den 14 juni är inställt. Detta på grund av krock med utbildningen i omvärldsanalys.

1.1. Metodutveckling för kompetensförsörjning

1.1. Metodutveckling för kompetensförsörjning 1.1. Metodutveckling för kompetensförsörjning Arbejdspakkepræsentation fortid Projektansøgningens punkt 6.5, 6.6 og 6.7: Mål: Opsøgende medarbejdere og undervisere og uddannelsesinstitutionerne i det hele

Läs mer

Framtidens kompetensbehov och Kompetensplattformar

Framtidens kompetensbehov och Kompetensplattformar Framtidens kompetensbehov och Kompetensplattformar Program: Westums årliga konferens 15-16 mars Tisdag 15 mars: 08:30: Registrering samt kaffe och fralla. 09:00: Välkomna presentation av programmet. 09:15:

Läs mer

Minnesanteckningar 9-10 april 2010 Partnerskapsmöte Evje-Hornnes

Minnesanteckningar 9-10 april 2010 Partnerskapsmöte Evje-Hornnes Minnesanteckningar 9-10 april 2010 Partnerskapsmöte Evje-Hornnes 9 april 18:00 Administrativa frågor : Statusrapporten: I Norge har man börjat sätta samman rapporten. I Sverige är det deadline nästa vecka.

Läs mer

Protokoll Styrgruppsmöte

Protokoll Styrgruppsmöte 1(6) : 2016-12-15 Tid: 09.30 12:00 Plats: Länsstyrelsen i Halland Deltagare: Annika Ekvall, Kungsbacka Stefan Andersson, Varberg Anders Ramberg, Falkenberg Ingegerd Andersson, Halmstad Patrik Giehler,

Läs mer

Protokoll styrgruppsmøte september 2011

Protokoll styrgruppsmøte september 2011 Protokoll styrgruppsmøte september 2011 Torgeir Selle 09.09.2011 10:09 Protokoll / referat fra styringsgruppemøtet i Norge 3 august til 2. september 2011 Datum 1-2 september 2011 Tid kl. 09.00-20.00 (1

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med styrgruppen för Forum för bibliotekschefer 15 september 2006

Minnesanteckningar från möte med styrgruppen för Forum för bibliotekschefer 15 september 2006 1 Minnesanteckningar från möte med styrgruppen för 15 september 2006 Plats: SUHF:s kansli, Stockholm Närvarande: Göran Sandberg, Umeå universitet, ordförande Lars Björnshauge, Lunds universitet, vice ordförande

Läs mer

VÄLKOMMEN! till KOMPetensförsörjning för musik- och KULturskolor i MEllersta Norrland

VÄLKOMMEN! till KOMPetensförsörjning för musik- och KULturskolor i MEllersta Norrland VÄLKOMMEN! till KOMPetensförsörjning för musik- och KULturskolor i MEllersta Norrland KOMPKULMEN KOMPetensförsörjning för musik- och KULturskolor i MEllersta Norrland Europeiska Socialfonden = ESF 1/2

Läs mer

HANDLEDARE INOM TEKNIKCOLLEGE

HANDLEDARE INOM TEKNIKCOLLEGE HANDLEDARE INOM TEKNIKCOLLEGE Välkommen som handledare inom Teknikcollege Denna broschyr är en första allmän information till dig som handledare inom Teknikcollege. Du kommer också att under handledarutbildningen

Läs mer

Kommunikationsplan 13/14

Kommunikationsplan 13/14 Kommunikationsplan 13/14 Chalmers Studentkår är dess medlemmar. I enlighet med Chalmers Studentkårs verksamhetsidé innefattar Chalmers Studentkårs kärnverksamhet med utbildningsfrågor, sociala frågor och

Läs mer

Handlingsplan. Strategi för ökad internationalisering

Handlingsplan. Strategi för ökad internationalisering Handlingsplan genomförande Strategi för ökad internationalisering Skara kommun 2017-01-23 Inledning Skara kommuns strategi för ökad internationalisering uttrycker kommunens ambition och vilja till att

Läs mer

Miljösamverkan Värmland

Miljösamverkan Värmland Protokoll Styrgruppsmöte 2 oktober 2009 Plats och tid: Region Värmland klockan 10.00-12.00 Närvarande; Mikael Schultz, Karlstad (ordförande), Michael Lindstedt, Kristinehamn, Örjan Nässlander, Hammarö,

Läs mer

METODUTVECKLING FÖR KOMPETENSFÖRSÖRJNING (1.1) MOBILA YRKESLÄRARE (1.1.1) JOAKIM TRANQUIST CARMA, AALBORG UNIVERSITET TRANQUIST UTVÄRDERING

METODUTVECKLING FÖR KOMPETENSFÖRSÖRJNING (1.1) MOBILA YRKESLÄRARE (1.1.1) JOAKIM TRANQUIST CARMA, AALBORG UNIVERSITET TRANQUIST UTVÄRDERING Workshop METODUTVECKLING FÖR KOMPETENSFÖRSÖRJNING (1.1) MOBILA YRKESLÄRARE (1.1.1) JOAKIM TRANQUIST CARMA, AALBORG UNIVERSITET TRANQUIST UTVÄRDERING 1.1 METODUTVECKLING FÖR KOMPETENSFÖRSÖRJNING Evalueringen

Läs mer

Sammanfattning av VKF:s LC-enkät 2010

Sammanfattning av VKF:s LC-enkät 2010 Sammanfattning av VKF:s LC-enkät 2010 Denna enkät är gjord av Västsvenska kontaktnätet för flexibelt lärande (VKF). VKF är ett samarbete inom flexibelt lärande mellan Göteborgs Universitet, Chalmers, Karlstads

Läs mer

Information om nätverksaktiviteter

Information om nätverksaktiviteter Information om nätverksaktiviteter Genom nätverksaktiviteterna sprider Landsbygdsnätverket information om landsbygdsprogrammet. Nätverksaktiviteterna syftar även till att underlätta metodutbyte och erfarenhetsutbyte

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen Utkast 1

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen Utkast 1 från möte i Vuxenutbildningsgruppen Utkast 1 Tid: Onsdag 5 december 2007, kl 08.30-12.00 Plats: Partille Deltagare Kerstin Littke, Utbildningschefsgruppen, ordförande Stefan Ericsson, Göteborg Staffan

Läs mer

Atlas partnerskap 2016

Atlas partnerskap 2016 Atlas partnerskap 2016 9 september Susanne H. Larsson Atlas partnerskap i världen 2016 Utbildningsnivå Beviljade Partnerskap 2015 Partnerskap 2016 Förskola 0 2 För-och grundskola 1 3 Grundskola 17 8 Grundskola-gy

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2010-08-31, kl. 17.00 Plats: IKDC Ordförande: Olle Eliasson, TM11 Sekreterare: Emelie Gustafsson, TM11 Övriga närvarande:

Läs mer

Mötets öppnande. Joakim hälsar alla välkomna, därefter presenteras dagens agenda.

Mötets öppnande. Joakim hälsar alla välkomna, därefter presenteras dagens agenda. ARIKTEKTLEDNINGSGRUP PEN 19 JANUARI 2010 GÖTEBORG SIDAN 1 AV 1 MINNESANTECKNINGAR Närvarande: Ordf. Joakim Svärdström, länssamordnare Västkom Karl Andersson, IT-samordnare Fyrbodal Jonas Blixt, VästKom

Läs mer

Verksamhetsplan. för internationellt arbete. Diarienummer: Ks2018/ Gäller från:

Verksamhetsplan. för internationellt arbete. Diarienummer: Ks2018/ Gäller från: Diarienummer: Ks2018/0200.143 Verksamhetsplan för internationellt arbete Gäller från: 2018-08-14 Gäller för: Ljungby kommun Globalt mål: Samtliga Fastställd av: Kommunstyrelsen Utarbetad av: Arbetsgruppen

Läs mer

Lokal: Rum 3010 PROTOKOLL. Ordförande. Saco-S. OFR (ST) OFR (Lf) SEKO

Lokal: Rum 3010 PROTOKOLL. Ordförande. Saco-S. OFR (ST) OFR (Lf) SEKO CENTRALA SAMVERKANSGRUPPEN Sammanträdesdatum 11 november 2011 Dnr Mahr 10-2011/656 Lokal: Rum 3010 PROTOKOLL Närvarande ledamöter Arbetsgivarföreträdare: Stefan Bengtsson Kjell Gunnarsson Anna-Lena Bengmark

Läs mer

LÄRARNYTT NR 1 13/14. Senaste nytt inom UF-världen!

LÄRARNYTT NR 1 13/14. Senaste nytt inom UF-världen! LÄRARNYTT NR 1 13/14 Vi lanserar våra nya, fräscha webb! Kolla in årets kalendarium! Kickoff den 24 september i Kungsbacka och Halmstad Fortbildning: gruppdynamik och konflikthantering den 11 december

Läs mer

Henrik Erlingson (c) ordförande Ahova Lood (s) Kjell Wåxnäs (m) Bruno Granath (c) Ingemar Andersson (s) Johan Edenholm (kv) Nicklas Erlandsson (fp)

Henrik Erlingson (c) ordförande Ahova Lood (s) Kjell Wåxnäs (m) Bruno Granath (c) Ingemar Andersson (s) Johan Edenholm (kv) Nicklas Erlandsson (fp) Arbets- och näringslivsnämnden 2010-09-21 1 (8) Plats och tid Nissaströms kursgård 15.00-17.00 Beslutande Henrik Erlingson (c) ordförande Ahova Lood (s) Kjell Wåxnäs (m) Bruno Granath (c) Ingemar Andersson

Läs mer

Protokoll Nitus styrelsemöte 12 december via Adobe Connect

Protokoll Nitus styrelsemöte 12 december via Adobe Connect Nätverket för kommunala lärcentra Protokoll Nitus styrelsemöte 12 december via Adobe Connect Närvarande: Berit Öström, Pajala, Kent Wallén, Katrineholm och Vingåker, Joachim Kahlert, Norrtälje, Agneta

Läs mer

Policy för EU- och internationellt arbete. Antagen av kommunfullmäktige den 25 augusti 2016, 176

Policy för EU- och internationellt arbete. Antagen av kommunfullmäktige den 25 augusti 2016, 176 Policy för EU- och internationellt arbete Antagen av kommunfullmäktige den 25 augusti 2016, 176 Inledning Vi lever i en allt mer globaliserad värld där människor reser, handlar, semestrar och arbetar i

Läs mer

Om CARPE och YRKESKRAVEN. Projekt

Om CARPE och YRKESKRAVEN. Projekt Om CARPE och YRKESKRAVEN Projekt Varför startades projekt Carpe? Funktionshinderområdet är litet i varje kommun men för brett för att varje enskild kommun ska klara av att fylla kompetensbehovet. För att

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Hösten 2010 Våren 2011 Tryggvekonceptet i Lidköping Tryggve handlar om att stödja barn och unga till föräldrar med alkoholdrogberoende, ibland benämnda som de glömda barnen. Detta

Läs mer

Hur fungerar SE-nätverket?

Hur fungerar SE-nätverket? Grenverket Södertörn redovisar 2010-1 Hur fungerar SE-nätverket? Utvärdering av Grenverket Södertörns nätverk för Supported Employment-handledare våren 2010 Pernilla Unell Projektsamordnare 2 Utgivare:

Läs mer

Ärende 1 Genomgång av senaste anteckningar och möten

Ärende 1 Genomgång av senaste anteckningar och möten ARIKTEKTLEDNINGSGRUP PEN 10 FEBRUARI 2011 SIDAN 1 AV 5 GÖTEBORG MINNESANTECKNINGAR Närvarande: Ordf. Joakim Svärdström, länssamordnare Västkom Karl Andersson, IT-samordnare Fyrbodal Jonas Blixt, IT-samordnare

Läs mer

Framtidens modell för utbud och ekonomi. Vuxenutbildningsnätverkets konferens september 2018

Framtidens modell för utbud och ekonomi. Vuxenutbildningsnätverkets konferens september 2018 Framtidens modell för utbud och ekonomi Vuxenutbildningsnätverkets konferens 17-18 september 2018 Statsbidragshantering Vilka statsbidrag ska GR söka Statsbidrag för rekryterande insatser Motprestation

Läs mer

Telefonnummer till Lync, koden gäller enbart detta möte:

Telefonnummer till Lync, koden gäller enbart detta möte: Trafikverkets motorcykelklubb Christina Eklööf Protokoll för styrelsemöte den 24 januari 2015 kl 09:00 Datum: 2015-01-24 Styrelsemöte nummer: 2015-01 Sekreterare: Eklööf Närvarande: Per Ahlénius, Peter

Läs mer

Projektnamn: AcadEMic POWER Diarienummer: 2012-3011277 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): augusti 2013

Projektnamn: AcadEMic POWER Diarienummer: 2012-3011277 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): augusti 2013 1(7) Beslutsnr: PK 2012-70 Lägesrapport Projektnamn: AcadEMic POWER Diarienummer: 2012-3011277 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): augusti 2013 Inledning Integrationsfonden

Läs mer

Slutrapport. Arbetsgruppen för Högskolans e-publicering. Till Forum för bibliotekschefer, Sveriges universitets- och högskoleförbund (SUHF)

Slutrapport. Arbetsgruppen för Högskolans e-publicering. Till Forum för bibliotekschefer, Sveriges universitets- och högskoleförbund (SUHF) Slutrapport Till Forum för bibliotekschefer, Sveriges universitets- och högskoleförbund (SUHF) Arbetsgruppen för Högskolans e-publicering Deltagare: Hans Danelid, Högskolan Dalarna Jörgen Eriksson, Lunds

Läs mer

Välkommen till. ksp!

Välkommen till. ksp! Välkommen till ksp! Föreningen för kommunal statistik och planering (ksp) är en intresse- och yrkesförening för dig som arbetar med underlag för strategisk planering av olika slag inom det kommunala området.

Läs mer

LÄRCENTRUM I FRAMTIDEN några reflektioner av Anders

LÄRCENTRUM I FRAMTIDEN några reflektioner av Anders LÄRCENTRUM I FRAMTIDEN några reflektioner av Anders ..fenomenet Lärcentra..i ett evolutionsperspektiv .. Anders erfarenheter Butiksbiträde jourbutiker Fastighetsskötare/rörmokare Bild/medielärare/projektledare

Läs mer

Nationellt utvecklingsprogram Dans i skolan

Nationellt utvecklingsprogram Dans i skolan 2005-04-21 Bilaga 1 1 Nationellt utvecklingsprogram Dans i skolan Verksamhetsplan för det nationella utvecklingsprogrammet för dans i skolan mellan NCFF, Myndigheten för skolutveckling, Statens kulturråd

Läs mer

Riktlinjer för skolpliktsbevakning

Riktlinjer för skolpliktsbevakning Riktlinjer för skolpliktsbevakning Alla barn i Sverige har skolplikt och en lagstadgad rätt till utbildning. Skolplikten innebär även närvaroplikt, dvs. en skyldighet att delta i den utbildning som anordnas,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2017-10-04 138 KS 338/17 Ansökan om medfinansiering från Reväst för verksamhetsåret 2018 Beslut Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen

Läs mer

Ekonomiskt stöd för energikartläggning till företag

Ekonomiskt stöd för energikartläggning till företag Ekonomiskt stöd för energikartläggning till företag Hållbar utveckling Väst Västra Götalands regionala energikontor Joakim Achim Friedrich 031 3891483 joakim.friedrich@hallbarutvecklingvast.se Vad är en

Läs mer

SYNPUNKTER LÄMNADE VID GRUPPDISKUSSIONERNA

SYNPUNKTER LÄMNADE VID GRUPPDISKUSSIONERNA SYNPUNKTER LÄMNADE VID GRUPPDISKUSSIONERNA Vad är tillsynskompetens? Grunden är offentlighet/sekretess, förvaltningslagen, statstjänstemannarollen. Tillsynskompetens är en expertis i sig. Att vara trygg

Läs mer

NR UPPGIFTER VEM NÄR STATUS Lägg ut kunskapsöversikterna på interna hemsidan ML OK

NR UPPGIFTER VEM NÄR STATUS Lägg ut kunskapsöversikterna på interna hemsidan ML OK Security Link styrgruppsmöte TYP AV MÖTE Styrgruppsmöte #12 Security Link TID 2012-12-05 kl 10.00-14.00 PLATS DELTAGARE Systemet, LiU, Linköping Fredrik Gustafsson, Erik G. Larsson, Mats Eriksson, Henrik

Läs mer

Projektplan för projekt Inomhusmiljö

Projektplan för projekt Inomhusmiljö 4 mars 2015 Projektplanen har granskats av styrgrupperna för Miljösamverkan Halland och Miljösamverkan Västra Götaland. Inga förslag på ändringar har framförts och projektplanen är därmed fastställd. Projektplan

Läs mer

Workshop 11 oktober Sammanställning av reflektioner och enkätsvar

Workshop 11 oktober Sammanställning av reflektioner och enkätsvar Workshop 11 oktober 2013 Sammanställning av reflektioner och enkätsvar 99 deltagare i workshopen Socialtjänsten i Nässjö, Eksjö, Tranås, Vetlanda, Aneby, Sävsjö Skolor från Nässjö, Eksjö, Aneby, Vetlanda,

Läs mer

Sammanställning enkät höstmötet 2007

Sammanställning enkät höstmötet 2007 Sammanställning enkät höstmötet 2007 1) Vad förväntar du dig. 1. Nyheter i programmet, samt utbyte av erfarenheter. 2. Intressanta föredrag och nyheter i funktionalitet, samt hur ekonomiprogrammen används.

Läs mer

HANDLEDARE INOM TEKNIKCOLLEGE

HANDLEDARE INOM TEKNIKCOLLEGE HANDLEDARE INOM TEKNIKCOLLEGE Välkommen som handledare inom Teknikcollege Denna broschyr är en första allmän information till dig som handledare inom Teknikcollege. Du kommer också att under handledarutbildningen

Läs mer

STRATEGISK PLAN STOCKHOLMS KONSTNÄRLIGA HÖGSKOLA

STRATEGISK PLAN STOCKHOLMS KONSTNÄRLIGA HÖGSKOLA STRATEGISK PLAN STOCKHOLMS KONSTNÄRLIGA HÖGSKOLA 2016 2019 VISION Stockholms konstnärliga universitet skapar genom sin unika sammansättning av utbildningar och konstnärlig forskning möjligheter för framtidens

Läs mer

Inspirationsseminarium

Inspirationsseminarium Förändring och utveckling ett konstant tillstånd Inspirationsseminarium Förändring och utveckling ett konstant tillstånd Stockholm 20-22 februari 2012 Presentationer vid borden (5 minuter) Namn Myndighet/position

Läs mer

1. Mötets öppnande Anders hälsar välkommen och förklarar mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Anders hälsar välkommen och förklarar mötet öppnat. Protokoll nr 11 Styrelsemöte 131017+18 Plats: Varberg Ordförande Anders Wikström Af Bygg Vice ordf. Lotta Andersson Af Bygg Kassör Christina Vari Af Hylte Sekreterare Kerstin Bernehag Af City Studieorganisatör

Läs mer

Välkommen. Företagsklimat och näringslivsutveckling för 39 kommuner

Välkommen. Företagsklimat och näringslivsutveckling för 39 kommuner Välkommen Företagsklimat och näringslivsutveckling för 39 kommuner Dagen i korthet Välkommen Vad ska vi göra för pengarna? Förbättrad näringslivsutveckling och företagsklimat- så mäter vi det Daniel Fahlander

Läs mer

En vanlig vecka i MalMö

En vanlig vecka i MalMö En vanlig vecka i Malmö Foto: Eva Klamméus I början av april 2006 sändes brev och enkät till ideella och kommersiella arrangörer inom kultur- nöjes- och idrottslivet i Malmö. Syftet med undersökningen

Läs mer

Protokoll Nitus styrelsemöte 19 mars via Adobe Connect

Protokoll Nitus styrelsemöte 19 mars via Adobe Connect Nätverket för kommunala lärcentra Protokoll Nitus styrelsemöte 19 mars via Adobe Connect Närvarande: Kent Wallén, Katrineholm /Vingåker Agneta Lindqvist, Gotland Jerry Engström, Västervik Mats Larsson,

Läs mer

Aktivitetskalender läsåret 2019/2020 Ung Företagsamhet i Östergötland

Aktivitetskalender läsåret 2019/2020 Ung Företagsamhet i Östergötland Aktivitetskalender läsåret 2019/2020 Ung Företagsamhet i Östergötland Aktivitetskalender för UF-lärare & skolledare läsåret 2019/2020 Senast uppdaterad 13 maj 2019. Med reservation för ändringar. Processutbildningen

Läs mer

Kalendarium 2015-2016 Och nyheter från UHR

Kalendarium 2015-2016 Och nyheter från UHR Kalendarium 2015-2016 Och nyheter från UHR 2015-05-27 Jari Rusanen Kalendarium 2015 16 september deadline för ansökan inför Nordic Master http://www.cimo.fi/programmes/nordic_master/to_the_applicant 21-20

Läs mer

Förslag till ny kommunikationsplan till införandeprojektet av Ladok3 vid Lunds universitet

Förslag till ny kommunikationsplan till införandeprojektet av Ladok3 vid Lunds universitet KOMMUNIKATIONSPLAN 1 2015-12-03 Förslag till ny kommunikationsplan till införandeprojektet av Ladok3 vid Lunds universitet Nuläget En ny version av Ladoksystemet, Ladok3, kommer att införas vid varje lärosäte.

Läs mer

Regelverk, roller och arbetsprocess

Regelverk, roller och arbetsprocess Regelverk, roller och arbetsprocess Våga Visa är ett samarbete mellan kommuner som vill utveckla sin verksamhet. Genom kollegiala observationer får skolor och förskolor ett praktiknära verktyg som bidrar

Läs mer

FÖRSTUDIE KOMPETENSUTVECKLING FÖR TILLVÄXT Inom Regionalfonden Nuts 2 områden Östra Mellansverige

FÖRSTUDIE KOMPETENSUTVECKLING FÖR TILLVÄXT Inom Regionalfonden Nuts 2 områden Östra Mellansverige SLUTRAPPORT 2008-09-23 Sören Johansson FÖRSTUDIE KOMPETENSUTVECKLING FÖR TILLVÄXT Inom Regionalfonden Nuts 2 områden Östra Mellansverige Period: 2008-01-01 2008-06-30 Projektorganisation Projektägare:

Läs mer

Barns delaktighet i socialtjänsten

Barns delaktighet i socialtjänsten Barns delaktighet i socialtjänsten Erfarenheter av Västernorrlandsmodellen i Västra Sverige FoU Välfärds konferens 2O18, 2O september Jeanette Olsson, Forskare Bakgrund Stiftelsen Allmänna Barnhuset projekt

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 11 juni 2008, kl 09.00-12.30 Plats: GR-Huset, Göteborg, Rum 219 Deltagare Kerstin Littke, Utbildningschefsgruppen, ordförande Inga-Lena Lindenau, Ale Jan

Läs mer

Sammanställning enkät

Sammanställning enkät Sammanställning enkät Exempel på goda rutiner och samarbetsformer. Antal utskick:140 Antal svar: 56 Svarsfrekvens: 40% Antal LAG som svarat: 33 Antal länsstyrelser som svarat: 23 Nedan framgår de olika

Läs mer

DELPROJEKT PROCESSTÖD TILL ARBETSPLATSER

DELPROJEKT PROCESSTÖD TILL ARBETSPLATSER Sidan 1 av 13 Bilaga 2 DELPROJEKT PROCESSTÖD TILL ARBETSPLATSER FÖLJANDE GÄLLER ALLA DELPROJEKT Deltagande arbetsplatser kommer efter genomgången utbildning att kunna tjäna som Goda Exempel för andra arbetsplatser

Läs mer

Madeleine. Dela upp gruppen utifrån verksamhetsområden vid ULG (utförarenhetens ledningsgrupp) i del av mötet med enhetschef.

Madeleine. Dela upp gruppen utifrån verksamhetsområden vid ULG (utförarenhetens ledningsgrupp) i del av mötet med enhetschef. Handlingsplan för SAM-systematisk arbetsmiljö (ej på individnivå) Sida 1 (7) För att underlätta uppföljning av risker, åtgärder samt åtgärdens effekt används en gemensam handlingsplan för SAMsystematisk

Läs mer

15 Utökat samarbete med Högskolan i Halmstad för att stärka den akademiska nivån på sjuksköterskeutbildningen vid Campus Varberg RS170221

15 Utökat samarbete med Högskolan i Halmstad för att stärka den akademiska nivån på sjuksköterskeutbildningen vid Campus Varberg RS170221 15 Utökat samarbete med Högskolan i Halmstad för att stärka den akademiska nivån på sjuksköterskeutbildningen vid Campus Varberg RS170221 Ärendet Som ett led i att säkra den framtida kompetensförsörjningen

Läs mer

Minnesanteckningar förda vid möte med landsbygdsnätverkets arbetsgrupp för kapitalförsörjning den 24 nov 2011.

Minnesanteckningar förda vid möte med landsbygdsnätverkets arbetsgrupp för kapitalförsörjning den 24 nov 2011. Minnesanteckningar förda vid möte med landsbygdsnätverkets arbetsgrupp för kapitalförsörjning den 24 nov 2011. Närvarande: Anders Johansson Rebecca Källberg Thomas Norrby Oscar Kjellberg Ulla Herlitz Nils

Läs mer

ARIKTEKTLEDNINGSGRUP PEN 20 OKTOER GÖTEBORG. Mötets öppnande. Ordf. Joakim hälsar alla välkomna, därefter presenteras dagens agenda.

ARIKTEKTLEDNINGSGRUP PEN 20 OKTOER GÖTEBORG. Mötets öppnande. Ordf. Joakim hälsar alla välkomna, därefter presenteras dagens agenda. ARIKTEKTLEDNINGSGRUP PEN 20 OKTOER 0930-1200 GÖTEBORG SIDAN 1 AV 1 MINNESANTECKNINGAR Närvarande: Ordf. Svärdström, länssamordnare Västkom Karl Andersson, IT-samordnare Fyrbodal Jonas Blixt, VästKom Johannes

Läs mer

2. Processen kring vision, framtidsbild och verksamhetsplan

2. Processen kring vision, framtidsbild och verksamhetsplan Programmet för dagen 1 Välkommen till mötet 2 Processen kring framtidsbild, vision och verksamhetsplan. 3 Presentation och diskussion om temat Arbeta och verka 4 Presentation och diskussion om temat Resa

Läs mer

Under perioden kommer NVF att ha 16 utskott. 14 av utskotten verkar på både nationell och nordisk nivå medan 2 verkar på enbart nordisk nivå.

Under perioden kommer NVF att ha 16 utskott. 14 av utskotten verkar på både nationell och nordisk nivå medan 2 verkar på enbart nordisk nivå. 1(4) NVF-möte med utskottens ordförande och sekreterare Datum: 2013-05-21 Plats: Radisson Blu Royal Viking Hotel, Stockholm Närvarande: Se deltagarförteckning, bilaga 1 Mötet öppnas Annelie Nylander öppnade

Läs mer

Välfärdsteknik i samverkan

Välfärdsteknik i samverkan Välfärdsteknik i samverkan Referensgruppen 2019-01-24 Lovisa von Goës, Pernilla Volmevik Lundberg, Christopher Byren, projektledare Agenda Inledning Presentation av Christopher Byren, ny projektledare

Läs mer

Styrelsemöte 2015-09-14

Styrelsemöte 2015-09-14 Styrelsemöte 2015-09-14 Svalövs Brukshundklubb Närvarande: Ordf. Mats Jarl, v, ordf Björn Stenmark, sekr Christina Andersson, ledamöterna Lennart Fernebro, Linda Lundahl, Sofie Axelberg, Linn Joelsson

Läs mer

Beslutades att ta upp frågan på de olika ämnesgruppsmötena och att AU successivt följer frågan

Beslutades att ta upp frågan på de olika ämnesgruppsmötena och att AU successivt följer frågan Partnerskap Alnarp AU Styrgruppen PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2010-01-27 Plats och tid: 27 januari 2010, Slottet Alnarp, 08.15 09.30 Närvarande: Roland von Bothmer (ordf.), Dave Servin, Håkan Schroeder

Läs mer

Forum för äldreforskning och utveckling av vård och omsorg

Forum för äldreforskning och utveckling av vård och omsorg Verksamhetsplan för projektet Forum för äldreforskning och utveckling av vård och omsorg -2019 Beslutad och godkänd 2 februari av styrgruppen för Forum för äldreforskning och utveckling av vård och omsorg

Läs mer

Styrgruppsmöte - RBP 2016

Styrgruppsmöte - RBP 2016 MINNESANTECKNINGAR 1(5) Datum 2016-06-09 Diarienr 6.2.10-2016-193 Styrgruppsmöte - RBP 2016 Tid: 9 juni 2016 kl. 10-12 Plats: Telefonmöte Deltagare: Lars-Ove Sjajn lars-ove.sjajn@sametinget.se Peter Benson

Läs mer

Välkommen till en workshop om mötesstrategier och utveckling av smarta möten!

Välkommen till en workshop om mötesstrategier och utveckling av smarta möten! MEET-workshop 25 augusti 2016 Välkommen till en workshop om mötesstrategier och utveckling av smarta möten! Åsa Fast-Berglund, Ulrika Harlin, nn ett strategiskt innovationsprogram med stöd från VINNOVA

Läs mer

FÖRVALTNINGSCHEFEN INFORMERAR 26 NOVEMBER VÄLKOMMEN!

FÖRVALTNINGSCHEFEN INFORMERAR 26 NOVEMBER VÄLKOMMEN! FÖRVALTNINGSCHEFEN INFORMERAR 26 NOVEMBER VÄLKOMMEN! AGENDA Dagsaktuell information Servicecenter Kent Sjöberg Ombyggnationen Lennart Johansson Telefoniprojektet Övriga frågor INFORMATION Budget/Budgetproposition

Läs mer

Styrgrupp Projekt Mobil närvård Sjuhärad

Styrgrupp Projekt Mobil närvård Sjuhärad Minnesanteckningar Styrgrupp Projekt Mobil närvård Sjuhärad Mötesdatum: 2017 11 30 Tid: Kl. 15.00 16.30 Plats: Skype möte Deltagare Marie Elm (ersättare Ulrika Gustafsson), Maritha Bäck, Roland Mattsson,

Läs mer

Anteckningar, möte för Nätverket för Skolutveckling med digitala verktyg

Anteckningar, möte för Nätverket för Skolutveckling med digitala verktyg Anteckningar, möte för Nätverket för Skolutveckling med digitala verktyg Datum: 180221 Tid: kl. 13.00-16.00 Plats: GR, Rum 7 (entréplan) Deltog Cecilia M, Öckerö Monica, Tjörn Daniel, Göteborg Åsa, Kungsbacka

Läs mer

Manual och instruktioner Workshop Arbetsplatslärande DigIT. Workshop arbetsplatslärande 1 timme Arbetsplatslärande våren 2018 ESF PROJEKT DIGIT

Manual och instruktioner Workshop Arbetsplatslärande DigIT. Workshop arbetsplatslärande 1 timme Arbetsplatslärande våren 2018 ESF PROJEKT DIGIT Manual och instruktioner Workshop Arbetsplatslärande DigIT Workshop arbetsplatslärande 1 timme Arbetsplatslärande våren 2018 ESF PROJEKT DIGIT Workshop arbetsplatslärande 1 timme Workshop arbetsplatslärande

Läs mer

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan SAMORDNINGSFÖRBUNDET JÖNKÖPING Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Sofiahuset, Jönköping, 2009-11-30 kl. 15.30-17.05 Beslutande Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget

Läs mer

Erfarenheter från Örebro län

Erfarenheter från Örebro län Erfarenheter från Örebro län Innehåll i kommande timme Övergripande tankar om tiden sedan första certifieringen Regionala mål, aktiviteter och effekter Vad har vi gjort och vad är på gång Framgångsfaktorer/Viktiga

Läs mer

Förslag till Verksamhetsplan 2011

Förslag till Verksamhetsplan 2011 1 (5) Förslag till Verksamhetsplan 2011 CSR Västsverige ger medlemmar ökad konkurrenskraft genom att omsätta kunskap i konkret handling. CSR Västsverige utvecklar och sprider verktyg och kompetens kring

Läs mer

Aktuellt från Skolverket. ViS-konferensen

Aktuellt från Skolverket. ViS-konferensen Aktuellt från Skolverket ViS-konferensen 2018-04-09 Innehåll Senaste officiella statistiken Uppdaterade styrdokument för den kommunala vuxenutbildningen Demo av Skolverkets nya verktyg Stöd för kartläggning

Läs mer

Dnr 2018/39/043 Id Barn- och utbildningsförvaltningen. Årsredovisning Campus Vimmerby

Dnr 2018/39/043 Id Barn- och utbildningsförvaltningen. Årsredovisning Campus Vimmerby Dnr 2018/39/043 Id 23154 Barn- och utbildningsförvaltningen Årsredovisning 2017 Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 INLEDNING... 3 VOLYMER... 4 EKONOMI I BALANS... 5 TJÄNSTER AV HÖG KVALITET...

Läs mer

Presentation av samverkansmodellen vid ULAdagarna

Presentation av samverkansmodellen vid ULAdagarna Presentation av samverkansmodellen vid ULAdagarna i Mariehamn Agenda för denna träff: Bakgrund Allmänt om nätverksmöten Själva modellen Om implementeringsprocessen Summering Kahoot Case Diskussion av caset

Läs mer

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE Datum 2013-02-05 Tid 12:00 Plats Beslutande Styret Ordf. Magnus Norberg Sekr. Nellie-Kim Millbourn Mattias Spelmans Ida Pettersson Sebastian Levin Stefan Karlsson Emma

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPLAN. HELENA GRANATH Innovatum

KOMMUNIKATIONSPLAN. HELENA GRANATH Innovatum KOMMUNIKATIONSPLAN HELENA GRANATH Innovatum SYFTET MED KOMMUNIKATION- OCH INFORMATIONSINSATSER Det övergripande syftet med kommunikationen är att bidra till att projektet når uppsatta mål. STRATEGI För

Läs mer

Protokoll styrelsemöte

Protokoll styrelsemöte Protokoll styrelsemöte 5 2019 Tid: 2019-06-11 kl. 15:00-17.30 Plats: Mannheimer Swartling, Norrlandsgatan 21, Stockholm * = bilaga finns. Närvarande Emma Ihre, Mannheimer Swartling, Ordförande Mia Edofsson,

Läs mer

REVISIONENS ARBETSORDNING VERSION 20 FEBRUARI 2015

REVISIONENS ARBETSORDNING VERSION 20 FEBRUARI 2015 REVISIONENS ARBETSORDNING VERSION 20 FEBRUARI 2015 Revisionens formella reglering återfinns i lagstiftningen och i det av landstingsfullmäktige beslutade revisionsreglementet. Enligt god revisionssed i

Läs mer

Ny personal. Magnus Wettergren, praktikant, tom 6 mars. Vik Kommunikatör/IT- Administratör

Ny personal. Magnus Wettergren, praktikant, tom 6 mars. Vik Kommunikatör/IT- Administratör Ny personal Therese Näsman, from 1 april Joakim Friedrich, from 1 april Magnus Wettergren, praktikant, tom 6 mars Vik Kommunikatör/IT- Administratör Ny webbsida Mer lättillgänglig sida med mer fokusering

Läs mer

Slutrapport Mångfaldens akademiker tilläggsprojekt, projektnummer 5222616

Slutrapport Mångfaldens akademiker tilläggsprojekt, projektnummer 5222616 Slutrapport Mångfaldens akademiker tilläggsprojekt, projektnummer 5222616 Ett projekt i samverkan mellan Stockholms universitet, Göteborgs universitet, Högskolan i Borås, Linköpings universitet och Malmö

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

TraineeGuiden Student Brand Ambassadors

TraineeGuiden Student Brand Ambassadors TraineeGuiden Student Brand Ambassadors Vem kan bli studentambassadör? Om du studerar på högskola eller universitet med minst 2 år kvar på din utbildning så kan du bli studentambassadör för TraineeGuiden.

Läs mer

Verksamhetsplan. Invest in Skåne AB. Utgåva 01/05 2015

Verksamhetsplan. Invest in Skåne AB. Utgåva 01/05 2015 Verksamhetsplan Invest in Skåne AB 2015 Utgåva 01/05 2015 Verksamhetsplan 2015 för Invest in Skåne AB, 1. Verksamhetsidé Våra aktiviteter skall göra skillnad för att utveckla internationaliseringen av

Läs mer

Minnesanteckningar - Expertgruppen för digitalisering, 2012-05-04

Minnesanteckningar - Expertgruppen för digitalisering, 2012-05-04 Minnesanteckningar Möte 2 Mötesdatum 2012-05-04 Minnesanteckningar - Expertgruppen för digitalisering, 2012-05-04 Närvarande: Erik Siira, Göteborgs universitetsbibliotek (ordförande) Göran Konstenius Kungl.

Läs mer

Regionala aktiviteter i KNUT-projektet 2010 Västernorrland & Västerbotten

Regionala aktiviteter i KNUT-projektet 2010 Västernorrland & Västerbotten 1 Regionala aktiviteter i KNUT-projektet 2010 Västernorrland & Västerbotten Innehåll: 1. Projektbeskrivning & information sid 3 2. Aktiviteter för intressenter/finansiärer sid 4 2.1 Regional referensgrupp

Läs mer

Revisionsrapport. Sveriges Lantbruksuniversitets årsredovisning 2008. 1. Sammanfattning

Revisionsrapport. Sveriges Lantbruksuniversitets årsredovisning 2008. 1. Sammanfattning Revisionsrapport Sveriges Lantbruksuniversitet Box 7070 750 07 Uppsala Datum Dnr 2009-03-30 32-2008-0760 Sveriges Lantbruksuniversitets årsredovisning 2008 Riksrevisionen har granskat Sveriges Lantbruksuniversitets

Läs mer

Delaktighetsmodellen en väg mot empowerment

Delaktighetsmodellen en väg mot empowerment Delaktighetsmodellen en väg mot empowerment Göteborg den 30 oktober 2014 Ann-Christine Gullacksen 1 Delaktighetsmodellen en väg mot empowerment Göteborg den 30 oktober 2014 Ann-Christine Gullacksen 2 Delaktighetstrappan

Läs mer

Godkänt protokoll. Godkänt protokoll på Styrelsemöte Styrelsemöte nr Thomas Marmefelt. Rengman

Godkänt protokoll. Godkänt protokoll på Styrelsemöte Styrelsemöte nr Thomas Marmefelt. Rengman Protokoll Styrelsemöte nr 5 2016-04-23 Plats: Uddevalla, Studiefrämjandet Tid: Lördag 2016-04-23 Kl.10:00 16:00 Kallade: Styrelsen och Verksamhetsledare Närvarande på hela mötet Erik Eva Lennerstedt Lundell

Läs mer

8 Överenskommelse omhändertagande enligt LOB

8 Överenskommelse omhändertagande enligt LOB 8 Överenskommelse omhändertagande enligt LOB Presidiets förslag Nämnden beslutar att anteckna informationen till protokollet Ärendet Strategisk grupp har tagit fram ett förslag till överenskommelse tillsammans

Läs mer

Verksamhetsplan för personalavdelningen 2013-2015

Verksamhetsplan för personalavdelningen 2013-2015 HÖGSKOLAN I BORÅS 1 (8) Personalavdelningen Personalchef Birgitta Alfraeus 2013-01-15 Verksamhetsplan för personalavdelningen 2013-2015 Verksamhetsplanen har utarbetats tillsammans med personalavdelningens

Läs mer

Samverkan skola och arbetsliv

Samverkan skola och arbetsliv Skolverket Samverkan skola och arbetsliv Vad säger gymnasieförordningen om apl? Arbetsplatsförlagt lärande, utdrag ur 4 kap. 12 Gymnasieförordningen (2010:2039) 12 Arbetsplatsförlagt lärande ska förekomma

Läs mer

Genomlysning Campus Alingsås

Genomlysning Campus Alingsås Genomlysning Campus Alingsås Innehåll Verksamhet...3 Uppdrag...3 Organisation...3 Utbildningsutbud och antal studerande 2015...3 Yrkeshögskola (YH)...5 Samverkan nationellt...5 Samverkan regionalt...5

Läs mer

Närvarande Ledamöter: Cecilia Christersson Ordförande. Andreas Svenning Ledamot GV

Närvarande Ledamöter: Cecilia Christersson Ordförande. Andreas Svenning Ledamot GV 2013-09-03 (Dnr. ) 1 (av 5) Malmö högskola, Bibliotek och IT, Peter Nilsson, Administrativ assistent Minnesanteckningar Från möte BIT-råd BIT-råd 2013-09-03 Närvarande Ledamöter: Cecilia Christersson Ordförande

Läs mer