Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:30 16:00

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:30 16:00"

Transkript

1 Barn- och utbildningsnämnden (17) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga deltagare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:30 16:00 Birgith Olsson Johansson, ordf. (s), Gösta Svensson (s), Yvonne Ölund (s), Ruth Bergström (s), Bruno Sjölund (s), Tony Nilsson (s), Carin Eriksson (s), Edit Persson (c), Lena Lindgren (c), Anneli Olsson (kd), Osmo Heinonen-Näslund (m), Anna Hägglund (m), Malin Wågberg (v) Maria Westin (c), Åke Lundberg (m) Thorbjörn Öhlund, förvaltningschef Maria Edblad-Jansson, ekonomichef Karin Jadelius, utvecklingschef Eva Rundkvist, utvecklingsledare Kristin Herold, skolsekreterare Godkännande av närvaro Tid och plats för justering Barn- och utbildningsnämnden godkänner att angivna personer är närvarande vid sammanträdet samt ger dem rätt att yttra sig. Fredagen den 27 juni, barn- och utbildningskontoret Sekreterare Paragrafer = Kristin Herold Ordförande = Birgith Olsson Johansson Justerare = Osmo Heinonen Näslund BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Instans Barn- och utbildningsnämnden Anslaget sätts upp Anslaget tas ned Förvaringsplats för Barn- och utbildningskontoret protokollet. Underskrift Namnförtydligande. Kristin Herold

2 Barn- och utbildningsnämnden (17) Innehållsförteckning 46 Informationer Månadsuppföljning och prognos juni Målbeskrivning för Kulturskolecentrum Särskolans resurssystem Kontaktpolitikerbesök 2008/ Överenskommelse om utvecklingsområden11 51 Läsårstider 2009/ Dokumenthanteringsplaner för ärenderegistrering och nämnds- administration Förslag till folkhälsopolitiskt program för Örnsköldsviks kommun Ändring av sammanträdesdatum Anmälan av delegationsbeslut Meddelanden...17

3 Barn- och utbildningsnämnden (17) Bun/2008:21 46 Informationer Thorbjörn Öhlund informerar om hur det ser ut bland skolledartjänster. I Gideälvens skolområde kommer det att annonseras om två rektorstjänster. Inger Broddegård och Anna Lundin slutar. I Nätra skolområde kommer en rektorstjänst att utannonseras. Ann-Sofie Östman flyttar till en rektorstjänst på Hållängetskolan. Ekonom Anders Hellström informerar om det ekonomiska läget och månadsuppföljningen för juni Förvaltningschef Thorbjörn Öhlund informarar om förvaltningens svar på ett antal frågor ställda av Trehörningsjö intresseförening angående kommunens planer för Trehörningsjöskolan. Frågorna har ställts till kommunstyrelsen, som har hänvisat till barn- och utbildningsnämnden. Frågorna har besvarats på tjänstemannanivå då frågan om Trehörningsjöskolans framtid inte är ett nämndsärende för tillfället. Barn- och utbildningsnämnden tar del av informationen.

4 Barn- och utbildningsnämnden (17) 47 Månadsuppföljning och prognos juni 2008 Det föreligger månadsrapport juni 2008 och prognos för Bun/2008:3 Perioden visar ett resultat på +13,2 mkr mot +2,4 mkr föregående år. Intäkterna är 9,2 mkr lägre för perioden. Barnomsorgsavgiften är 3,5 mkr högre än föregående år. Under 2008 har förvaltningen full effekt på den förändrade barnomsorgstaxan som genomfördes i augusti Intäkten för LSS/LASS är för perioden 2,1 mkr högre. I den totala intäkten sett mot föregående år ligger ett bortfall på 11,8 mkr som Komvux stod för. Kostnaderna har för perioden minskat med 26 mkr mot föregående år. Verksamheten för Komvux och skolskjutsar har bytt förvaltning från , deras kostnader under motsvarande period föregående år uppgick till 24,7 mkr. Personalkostnaderna är 0,6 mkr lägre, i det ligger en periodiserad semesterlöneskuldsförändring på 0,8 mkr för perioden. Kostnader för lokaler är 0,7 mkr högre sett mot samma period föregående år. Prognosen för helår visar på ett nämndsresultat på + 5,5 mkr, dvs 0,4 mkr bättre än budget. Barn- och utbildningsnämndens beslut: Barn- och utbildningsnämnden beslutar att godkänna månadsrapporten för juni 2008 och prognosen för 2008.

5 Barn- och utbildningsnämnden (17) Bun/2008: Målbeskrivning för Kulturskolecentrum "Kulturskolecentrum är en betydelsefull resurs i skolans utveckling med tyngdpunkt på de estetiska uttrycksformerna" Bakgrund Kommunfullmäktige beslutade den 26 maj 2008 efter förslag från barn- och utbildningsnämnden om att avgifter för deltagande i kulturskolans aktiviteter skall införas från läsåret 2008/2009. Samtidigt inleddes ett arbete med att ta fram en målbeskrivning för Kulturskolecentrums verksamhet. Arbetet har skett i en lärgrupp bestående av utvecklingschefen, ekonomichefen, rektorer från Kulturskolecentrum och två skolområden. Sammanfattning av ärendet I kommunens skolplan, helhetsidé, går skapandet, kreativiteten och mötet med kulturen som en röd tråd genom alla de utvecklingsområden som uppmärksammas. De nationella styrdokumenten, läroplaner och kursplaner för verksamheter från 1år och till och med gymnasiet har samma grundbudskap. Utdrag ur läroplan för det obligatoriska skolväsendet, förskoleklassen och fritidshemmet, Lpo 94 står för hela verksamheten: "Skolan ska stimulera varje elev att bilda sig och att växa med sina uppgifter. I skolarbetet ska de intellektuella såväl som de praktiska, sinnliga och estetiska aspekterna uppmärksammas." "Eleverna ska få uppleva olika uttryck för kunskaper. De ska få pröva och utveckla olika uttrycksformer och uppleva känslor och stämningar. Drama, rytmik, dans, musicerande och skapande i bild, text och form ska vara inslag i skolans verksamhet. En harmonisk utveckling och bildningsgång omfattar möjligheter att pröva, utforska, tillägna sig och gestalta olika kunskaper och erfarenheter. Förmåga till eget skapande hör till det som eleverna ska tillägna sig." Förvaltningens förslag Kulturskolecentrums roll är att vara en resurs för skolområdena i att utveckla arbetsformer som gynnar utveckling i riktning mot uppdraget i läroplaner, kursplaner och skolplan inom de estetiska uttrycksformerna från förskola till gymnasium. Ansvaret för förverkligandet ligger gemensamt på skolområdet och Kulturskolecentrum.

6 Barn- och utbildningsnämnden (17) Det gemensamma skapandet ska prioriteras framför det individuella så att så många elever som möjligt får vara delaktiga i ensemble, kör eller ämnesövergripande kulturarbeten. Kulturskolecentrum ska ha en samordnande roll för kulturaktiviteter och även stimulera till kontakter med kulturlivet utanför skolan. Kulturskolecentrum följer det system för kvalitetsarbete som tagits av barn och utbildningsnämnden och som har sin grund i PBS, problembaserad skolutveckling. Arbetsutskottet enades efter förslag från kulturskolecentrums personal om att föreslå följande ändring av stycket som inleds med "Det gemensamma skapandet..." : Kulturskolecentrum skall som modern kulturskola satsa på gemensamma skapande aktiviteter så att så många elever som möjligt får vara delaktiga i gruppverksamheter. Arbetsutskottet beslutade att föreslå nämnden att fastställa målbeskrivningen för Kulturskolecentrum med den ovan föreslagna ändringen. Barn- och utbildningsnämndens beslut: Barn- och utbildningsnämnden beslutar att fastställa förslaget till målformulering för Kulturskolecentrum. Kulturskolecentrum och skolområdena har ett gemensamt ansvar att tillsammans med förvaltningen skapa förutsättningar organisatoriskt som stödjer utvecklingen mot målen. Uppföljning kommer att ske ett år efter införandet. Målbeskrivning för Kulturskolecentrum Kulturskolecentrums roll är att vara en resurs för skolområdena i att utveckla arbetsformer som gynnar utveckling i riktning mot uppdraget i läroplaner, kursplaner och skolplan inom de estetiska uttrycksformerna från förskola till gymnasium. Ansvaret för förverkligandet ligger gemensamt på skolområdet och Kulturskolecentrum. Kulturskolecentrum skall som modern kulturskola satsa på gemensamma skapande aktiviteter så att så många elever som möjligt får vara delaktiga i gruppverksamheter. Kulturskolecentrum ska ha en samordnande roll för kulturaktiviteter och även stimulera till kontakter med kulturlivet utanför skolan.

7 Barn- och utbildningsnämnden (17) Kulturskolecentrum följer det system för kvalitetsarbete som tagits av barn och utbildningsnämnden och som har sin grund i PBS, problembaserad skolutveckling.

8 Barn- och utbildningsnämnden (17) 49 Särskolans resurssystem Bun/2007:177 Barn- och utbildningsförvaltningen har av barn- och utbildningsnämnden fått i uppdrag att utarbeta ett nytt resursfördelningssystem för särskolan. Nuvarande resurssystem har varit i drift i tio år. Under de gångna åren har förutsättningarna för verksamheten och resursnyttjandet delvis förändrats. Exempelvis har antalet integrerade särskoleelever inom grundskolan ökat medan antalet elever inom den obligatoriska särskolan vid Ängetskolan och Skärpeskolan minskat. Vidare kan konstateras att antalet särskoleelever som beviljats personlig assistans enligt LASS mångfaldigats. En grupp bestående av skolledare från särskolan och personal från barn- och utbildningskontoret arbetar på nämndens uppdrag med att ta fram ett nytt resursfördelningssystem. Det kan konstateras att den nuvarande resursfördelningen till stora delar inte är kopplad till antalet elever och verksamhetens omfattning. Det gäller t.ex. läromedel, måltider, personal och verksamhetsutveckling samt till viss del personalresursen. Tilldelningen av pedagogisk personal och elevassistenter skiljer sig mellan de olika verksamheterna. Det gäller såväl omfattning som fördelningsprincip. Vad gäller grundsärskolan och gymnasiesärskolan sker resursfördelningen utifrån antal grupper om åtta elever. Inom träningsskolan, yrkesträningen och verksamhetsträningen sker tilldelningen per elev. Förvaltningens förslag Inför höstterminen 2008 föreslås vissa mindre revideringar av särskolans resurssystem. I ett första steg föreslås att resurssystemet anpassas till ett elevbaserat system enligt följande: måltider läromedel och inventarier personal och verksamhetsutveckling elevassistenter pedagogisk personal Barn- och utbildningsförvaltningen föreslår vidare att Grundsärskolans och gymnasiesärskolans nuvarande resurstilldelning av lärare förändras i enligt med nedanstående diagram. Staplarna redovisar nuvarande resursfördelning och linjen redovisar förslag till ändring

9 Barn- och utbildningsnämnden (17) Antal 10 årsarbetare Antal elever Grundsärskolan och gymnasiesärskolans nuvarande resurstilldelning av elevassistenter förändras i enligt med nedanstående diagram. Staplarna redovisar nuvarande resursfördelning och linjen redovisar förslag till ändring Antal 4,5 årsarbetare 4,0 3,5 3,0 2,5 2,0 1,5 1,0 0,5 0, Antal elever Måltidsresursen föreslås ligga på samma nivå som gäller för grundskolan respektive gymnasieskolan med undantag för pedagogisk lunch. Resurs för pedagogisk lunch utgår i samma omfattning som tilldelning av grundresursen för lärare och elevassistent t.ex. en årsarbetare ger en pedagogisk lunch. Läromedel och inventarier. Föreslås följa nivån för grundskolan multiplicerat med fyra. Personal och verksamhetsutveckling. Föreslås ligga i nivå med grundskolan multiplicerat med fyra.

10 Barn- och utbildningsnämnden (17) Särskolans budget baseras på elevantalet den 15 oktober för kommande budgetår. Budgetuppföljning görs även den 15 oktober för innevarande budgetår. Vid avvikelser revideras höstterminens personalbudget för undervisning och elevassistenter. Ovanstående förslag innebär att resurstilldelningen för elevassistenter och lärare i princip är oförändrad jämfört med nuvarande tilldelning. Under hösten kommer särskolans resurssystem att genomlysas och sammanvägas med övriga tillförda resurser. Arbetsutksottets beslutsförslag: Barn- och utbildningsnämnden beslutar att anpassa särskolans resurssystem enligt förvaltningens förslag. Det föreligger ett önskemål från förvaltningens samverkanskommitté att nämnden fattar beslut om punkterna "Läromedel och inventarier" samt "Personal och verksamhetsutveckling" vid ett senare tillfälle. Barn- och utbildningsnämnden enas om att lyfta ut nämnda punkter i avvaktan på ytterligare utredning. Barn- och utbildningsnämndens beslut: Barn- och utbildningsnämnden beslutar att anpassa särskolans resurssystem enligt med förvaltningens förslag förutom punkterna "Läromedel och inventarier" samt "Personal och verksamhetsutveckling", vilka nämnden kommer att fatta beslut om vid ett senare tillfälle.

11 Barn- och utbildningsnämnden (17) Bun/2007: Kontaktpolitikerbesök 2008/ Överenskommelse om utvecklingsområden Sammanfattning av ärendet Barn- och utbildningsnämnden beslutade i juni 2007 om ett antal utvecklingsområden i de olika skolområdena som skulle följas upp i samband med kontaktpolitikerbesöken De olika utvecklingsområdena föreslogs efter samtal med skolområdets ledning. Vid sammanträdet redovisade ledamöterna sina erfarenheter från årets kontaktpolitikerbesök. Barn- och utbildningsnämndens beslut: Barn- och utbildningsnämnden beslutar att fastställa de överenskommelser som redovisats.

12 Barn- och utbildningsnämnden (17) 51 Läsårstider 2009/2010 Föreligger förslag till läsårstider för läsåret 2009/2010: Hösttermin Vårtermin Måndag 24 augusti - Tisdag 22 december Torsdag 7 januari - Fredag 11 juni Höstlov 26 oktober - 30 oktober Vinterlov 8 mars - 12 mars Påsklov 6 april - 9 april Lovdag 14 maj Ytterligare lovdagar att fördela 2 Barn- och utbildningsnämndens beslut: Barn- och utbildningsnämnden beslutar om läsårstider för läsåret 2009/2010 enligt förslaget.

13 Barn- och utbildningsnämnden (17) Bun/2008:20 52 Dokumenthanteringsplaner för ärenderegistrering och nämndsadministration Kommunen är skyldig enligt arkivlagen att hålla sina handlingar ordnade på ett sådant sätt att rätten att ta del av allmänna handlingar, behovet av information för rättskipning och förvaltning samt forskningens behov tillgodoses. För att uppnå en funktionell dokumenthantering behövs en plan som visar hur de olika handlingstyper ska hanteras, sparas, bevaras och gallras. Sammanfattning av ärendet Senaste dokumenthanteringsplaner för barn- och utbildningskontoret antogs av barnoch utbildningsnämnden 1995, 117. Organisationen har genomgått förändringar sedan dess och nya rutiner i form av programvaror m.m. har tillkommit. Därför föreligger ett förslag till dokumenthanteringsplan och gallringsbestämmelser för barn- och utbildningsförvaltningens administration gällande nämndsadministration och ärenderegistrering. Barn- och utbildningsnämndens beslut: Barn- och utbildningsnämnden beslutar att anta dokumenthanteringsplan och gallringsbestämmelser för barn- och utbildningsförvaltningens administration gällande nämndsadministration och ärenderegistrering.

14 Barn- och utbildningsnämnden (17) Bun/2008: Förslag till folkhälsopolitiskt program för Örnsköldsviks kommun Sammanfattning av ärendet En revision av tidigare folkhälsoprogram ( ) har nu resulterat i ett förnyat folkhälsopolitiskt program för Örnsköldsvik kommun, som är en del i det gemensamma arbetet för en hållbar välfärdsutveckling. Barn- och utbildningsförvaltningen har tagit del av programförslaget och föreslår att nämnden ställer sig bakom det. Barn- och utbildningsnämndens beslut: Barn- och utbildningsnämnden beslutar att ställa sig bakom förslaget till folkhälsopolitiskt program

15 Barn- och utbildningsnämnden (17) 54 Ändring av sammanträdesdatum Bun/2007:160 Föreligger förslag om att flytta nämndens sammanträde från 26 november 2008 till 16 december Som en följd av detta ändras arbetsutskottets sammanträdesdag från den 11 november 2008 till den 25 november. Barn- och utbildningsnämndens beslut: Barn- och utbildningsnämnden beslutar att flytta nämndens sammanträde från 26 november 2008 till 16 december Som en följd av detta ändras arbetsutskottets sammanträdesdag från den 11 november 2008 till den 25 november.

16 Barn- och utbildningsnämnden (17) 55 Anmälan av delegationsbeslut Följande delegationsbeslut anmäls till barn- och utbildningsnämnden: Beslut om plats i barnomsorgen enligt skollagen 2a: Inskrivning i gymnasiesärskolan Elevärenden Personalärenden Inskrivning i särskolan Elevärende 161 Barn- och utbildningsnämnden godkänner redovisningen.

17 Barn- och utbildningsnämnden (17) 56 Meddelanden Kommunfullmäktiges beslut 118/2008, Införande av avgift för deltagande i Kulturskolecentrums verksamhet BUN 2007:95 Kommunfullmäktiges beslut 119/2008, Införande av avgift för deltagande i Komteks verksamhet BUN 2008:40 Kommunfullmäktiges beslut 114/2008, Motion - inför privatekonomi på skolschemat BUN 2008:11 Kommunstyrelsens beslut 110/2008, Ramavtal för riksidrottsgymnasieverksamheten BUN 2007:58 Revisionsrapport om långsiktigt förändringsarbete BUN 2008:120 Revisionsrapport, granskning av verksamhetsplanering inom barn- och utbildningsnämnden BUN 2008:111 Regeringskansliet, Pressmeddelande - fler åtgärder mot mobbning Bun 2008:110 Barn- och utbildningsnämnden har tagit del av meddelandena.

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Fullmäktigesalen 13:00-13:30

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Fullmäktigesalen 13:00-13:30 Barn- och utbildningsnämnden 2007-06-12 1 (10) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga deltagare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Fullmäktigesalen 13:00-13:30 Birgith Olsson Johansson (s), ordf.,

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 15:45. Bruno Sjölund (S), Ulla Grundberg-Larsson (S),

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 15:45. Bruno Sjölund (S), Ulla Grundberg-Larsson (S), Barn- och utbildningsnämnden 2009-04-07 1 (9) Plats och tid Beslutande Ersättare: Övriga deltagare: Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 15:45 Birgith Olsson Johansson (S), Gösta Svensson

Läs mer

Örnsköldsvik; sammanträdesrum Kubbe 10:00 11:00

Örnsköldsvik; sammanträdesrum Kubbe 10:00 11:00 Barn- och utbildningsnämnden 2007-01-09 1 (13) Plats och tid Beslutande Örnsköldsvik; sammanträdesrum Kubbe 10:00 11:00 (s), ordf. (s), Yvonne Ölund (s), Mattias Öberg (s), Ruth Bergström (s), Tommy Olofsson

Läs mer

Arken, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Korallen 13:30-16:00

Arken, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Korallen 13:30-16:00 Barn- och utbildningsnämnden 2008-04-15 1 (9) Plats och tid Beslutande Arken, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Korallen 13:30-16:00 Birgith Olsson Johansson, ordf. (s), Gösta Svensson (s), Yvonne Ölund (s),

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (14) 13:30 16:00

Barn- och utbildningsnämnden (14) 13:30 16:00 Barn- och utbildningsnämnden 2008-03-11 1 (14) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga deltagare Arken, Örnsköldsvik 13:30 16:00 Birgith Olsson Johansson, ordf. (s), Gösta Svensson (s), Yvonne Ölund

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:00

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:00 Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-10 1 (14) Plats och tid Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:00 Birgith Olsson Johansson, ordf.

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 13:30

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 13:30 Bildningsnämnd 2012-03-20 1 (8) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga deltagare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 13:30 Birgith Olsson Johansson (S), ordf., Mattias Öberg (S), Anneli

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00-16:00

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00-16:00 Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-13 1 (12) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga deltagare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00-16:00 Birgith Olsson Johansson, ordf. (s), Yvonne

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Gottne 15:00 16:30

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Gottne 15:00 16:30 Barn- och utbildningsnämnden 2009-12-15 1 (14) Plats och tid Ledamöter Tjänstg. ersättare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Gottne 15:00 16:30 Birgith Olsson Johansson (S) Edit Persson (C) Gösta

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Gottne Kl 11-12. Birgith Olsson Johansson (S) Edit Persson (C)

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Gottne Kl 11-12. Birgith Olsson Johansson (S) Edit Persson (C) Barn- och utbildningsnämnden 2010-05-12 1 (12) Plats och tid Beslutande Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Gottne Kl 11-12 Birgith Olsson Johansson (S) Edit Persson (C) Ledamöter Gösta Svensson

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Korallen, Arken Kl Beslutande Birgith Olsson Johansson (S) Edit Persson (c)

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Korallen, Arken Kl Beslutande Birgith Olsson Johansson (S) Edit Persson (c) Barn- och utbildningsnämnden 2009-05-12 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Korallen, Arken Kl. 15-16 Beslutande Birgith Olsson Johansson (S) Edit Persson (c) Gösta Svensson

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:30 16:00

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:30 16:00 Barn- och utbildningsnämnden 2008-10-28 1 (17) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga deltagare Godkännande av närvaro Tid och plats för justering Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:30

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 14:30

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 14:30 Barn- och utbildningsnämnden 2007-05-11 1 (13) Plats och tid Beslutande Ersätttare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 14:30 Birgith Olsson Johansson (s), ordf., Gösta Svensson (s), Yvonne

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 15:30

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 15:30 Barn- och utbildningsnämnden 2009-10-27 1 (14) Plats och tid Ledamöter Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 15:30 Birgith Olsson Johansson (S) Edit Persson (C) Gösta Svensson (S) Carina

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 15:30

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 15:30 Bildningsnämnd 2012-11-20 1 (11) Plats och tid Beslutande Tjänstg. ersättare Ersättare Övriga deltagare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 15:30 Birgith Olsson Johansson (S), ordf.,

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 8:30-14:00

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 8:30-14:00 Barn- och utbildningsnämnden 2007-09-14 1 (17) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga deltagare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 8:30-14:00 Birgith Olsson Johansson (s), ordf., Gösta

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 14:30

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 14:30 Barn- och utbildningsnämnden 2007-04-16 1 (23) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga deltagare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 14:30 Birgith Olsson Johansson (s) ordf., Gösta

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:00

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:00 Bildningsnämnd 2013-02-12 1 (9) Plats och tid Beslutande Tjänstgörande ers. Ersättare Övriga deltagare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:00 Birgith Olsson Johansson, ordf. (S), Mattias

Läs mer

56 Motionssvar, satsa på de praktiska delarna i skolorna i Örnsköldsviks kommun (Kst/2011:447)

56 Motionssvar, satsa på de praktiska delarna i skolorna i Örnsköldsviks kommun (Kst/2011:447) Kommunfullmäktige 2012-04-23 1 (5) 56 Motionssvar, satsa på de praktiska delarna i skolorna i Örnsköldsviks kommun (Kst/2011:447) Ärendet Föreligger motion, med rubriken Kraftfull satsning på de praktiska

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (12) Utbildningsnämnden Lennart Samuelsson (S) Zuber Sahi Jan Emtenäs Linda Bogne, 27-31, (MP)

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (12) Utbildningsnämnden Lennart Samuelsson (S) Zuber Sahi Jan Emtenäs Linda Bogne, 27-31, (MP) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.00-10.10. Beslutande Britta Bergström (S) Leif Thor (M Bror Sterner (S) Lena Lundgren (S) Mikael Sporgelin (S) Dag Bergentoft (M)

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Gottne 14:00 15:00

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Gottne 14:00 15:00 Barn- och utbildningsnämnden 2010-10-26 1 (15) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Gottne 14:00 15:00 Beslutande Birgith Olsson Johansson (S) Edit Persson (C) Ledamöter Gösta Svensson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ASKERSUNDS KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 2005 03 16 1(10) Plats och tid Skogstorpsskolan, Kumla onsdagen den 16 mars 2005, kl. 15.20 17.00 Beslutande

Läs mer

Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, kl 15:00 16:00

Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, kl 15:00 16:00 Barn- och utbildningsnämnden 2009-02-12 1 (13) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, kl 15:00 16:00 Beslutande varav tjänstg. ers. Ersättare Birgith Olsson Johansson, ordf. (S), Gösta Svenssson, (S),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Utbildningsnämnden Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.15-11.00. Beslutande Britta Bergström (S) Leif Thor (M) Bror Sterner (S) Mikael Sporgelin (S) Ann-Sophie Nygren (S) Lina Erixson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida 2015-05-19 A4 1(11) Plats och tid Tjäderns sammanträdesrum, kommunkontoret kl 08.30 11.55. Beslutande Anna-Karin Vernberg, M, ordförande Karl Dumky, M Andreas Sihvonen, S Per-Göran Skoog, S Petra Danielsson,

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 9 Sida 1 av 9 Tid och plats Onsdagen den 19 november 2014 kl. 18.30-20.30 Förskolan Äventyret, Ekeby Beslutande ledamöter Kjell-Åke Johnsson (S) ordförande Annika

Läs mer

Maria Lundberg (s), Lars Edblad (s), Bruno Sjölund (s), Nils-Gunnar Bylund (c), Anna Hägglund (m), Åke Lundberg (m), Malin Wågberg (v)

Maria Lundberg (s), Lars Edblad (s), Bruno Sjölund (s), Nils-Gunnar Bylund (c), Anna Hägglund (m), Åke Lundberg (m), Malin Wågberg (v) Barn- och utbildningsnämnden 2007-12-18 1 (16) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, Fullmäktigesalen 14:00-16:00 Beslutande Ersättare Birgith Olsson Johansson (s), ordf., Gösta Svensson (s), Yvonne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-06-20, kl. 08:00-11:31 Sammanträdesdatum s. 1 (11) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Claes

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Kulturskolan kl. 14:30 16.15 ande Kristina Eriksson (C) Ordf. Ahmed Yonis Warsame (S) Andreas Eidevåg (S) tj. Ers. Anton Håkansson (S) Monika Stasny (S) Marcus Dackling (M) Markku Mäntylä

Läs mer

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström Barn- och utbildningsutskottet 2015-12-07 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2015-12-07 kl. 13:00-16:00 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Robert

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(10)

Sammanträdesprotokoll 1(10) Sammanträdesprotokoll 1(10) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 17.50 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-02 1-13 Plats och tid: Barn- och utbildningskansliets sammanträdesrum kl 13.30-17.30 ande: Övriga närvarande: Stefan Widerberg (C) ordförande Margaretha Fransson (M)

Läs mer

Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 14 december 2016, NR ÄRENDE DNR. Val av protokolljusterare Godkännande av dagordning BUN 16/66

Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 14 december 2016, NR ÄRENDE DNR. Val av protokolljusterare Godkännande av dagordning BUN 16/66 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2016-12-14 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 14 december 2016, 15.00 18.00 FÖREDRAGNINGSLISTA NR ÄRENDE DNR 1 Val av protokolljusterare

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum

Protokoll. Sammanträdesdatum 1 Ärendeförteckning sid. 95 Val av justerare... 3 96 Fastställande av ärendelista... 4 97 Nytt arbetssätt för budget- och verksamhetsplanering... 5 98 Analys och slutsatser av det systematiska kvalitetsarbetet

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 7 Sida 1 av 7 Tid och plats Onsdagen den 14 augusti 2013 kl. 18.45-20.30 Almliden, Bjuv Beslutande ledamöter Kjell-Åke Johnsson, ordförande Annika B Andersson (S)

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:30-16:00

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:30-16:00 Barn- och utbildningsnämnden 2008-02-14 1 (19) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga deltagare Godkännande av närvaro Tid och plats för justering Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:30-16:00

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1) Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1) Plats och tid: Stjäneboskolan, Kisa, onsdag 30 januari 2008, kl 08.30-15.00. Beslutande: Jörgen Banck (m), ordförande Kerstin Almqvist (m) Birgitta Olaison

Läs mer

2014-05-27. Beslutande Fredrik Axelsson (M), ordf. Jonas Fasth (FP), 1:e vice ordf. Anders Tell (S), 2:e vice ordf.

2014-05-27. Beslutande Fredrik Axelsson (M), ordf. Jonas Fasth (FP), 1:e vice ordf. Anders Tell (S), 2:e vice ordf. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, rum 303/304 08:30-09:45 Beslutande Fredrik Axelsson (M), ordf. Jonas Fasth (FP), 1:e vice ordf. Anders Tell (S), 2:e vice ordf. Ida Nilsson (MP)

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Tid och plats Tisdagen den 13 december 2011, kl 16.30 18.30 på Ekebyhovs slott Beslutande Ledamöter Lena Gerby (M), ordförande Tjänstgörande ersättare Mats Ahlbom (M) Thomas Heed Miskar (FP) Lotta Claussnitzer

Läs mer

Plats och tid Husumgården i Husum, Husum 8:30-16:00. Tony Nilsson (s), Lena Lindgren (c), Thomas Nordström (kd), Åke Lundberg (m), Malin Wågberg (v)

Plats och tid Husumgården i Husum, Husum 8:30-16:00. Tony Nilsson (s), Lena Lindgren (c), Thomas Nordström (kd), Åke Lundberg (m), Malin Wågberg (v) Barn- och utbildningsnämnden 2008-12-16 1 (12) Plats och tid Husumgården i Husum, Husum 8:30-16:00 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Birgith Olsson Johansson, ordf. (s), Gösta Svensson (s), Yvonne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: 2007-11-27 1(15) arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, Kommunalkontoret, Skillingaryd, tisdagen 27 november 2007 kl. 13.00 17.10 Beslutande Gert Jonsson (m) ordförande Sune

Läs mer

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012.

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-12-14 151 Meddelanden. 152 Anmälan om delegationsbeslut. 153 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport oktober 2011. 154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Plats och tid Barn- och utbildningsnämnden, Gröna rummet 14:00-16:05 Beslutande Fredrik Axelsson (M), ordf. Jonas Fasth (FP), 1:e vice ordf. Anders Tell (S), 2:e vice ordf.

Läs mer

Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m)

Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Barn- och utbildningsnämndens Sammanträdesdatum 2011-11-02 Sida 1 (12) Plats och tid Lilla Sess, kl. 8:30 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Övriga

Läs mer

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Sida 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.30 11.15 Beslutande Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Göran Olsson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(16)

Sammanträdesprotokoll 1(16) Sammanträdesprotokoll 1(16) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 18.45 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

Barbro Olausson (L), Peter Åkesson (MP), Lars Gustavsson (KD) och Annelie Carlsson (C)

Barbro Olausson (L), Peter Åkesson (MP), Lars Gustavsson (KD) och Annelie Carlsson (C) Barn- och utbildningsnämnden 1 (8) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 18 maj 2016, klockan 16.00-18.10. Beslutande Mikael Peterson (S) ordförande, Gunilla Wolinder (L), Joel Petersson

Läs mer

Sture Pettersson (S) vice ordförande Leif Jonegård (L) ledamot Helena Hallerhed (C) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot

Sture Pettersson (S) vice ordförande Leif Jonegård (L) ledamot Helena Hallerhed (C) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl. 08.00-10.30 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Leif Jonegård (L) ledamot Helena Hallerhed (C)

Läs mer

Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 18 juni 2014, 13.00 16.20

Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 18 juni 2014, 13.00 16.20 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 18 juni 2014, 13.00 16.20 ANDE LEDAMÖTER Anders Johansson (S), ordförande Stig Bjelvert (M), vice ordförande Maj-Britt Tibo (S) Jessica Hildén (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(16)

Sammanträdesprotokoll 1(16) Sammanträdesprotokoll 1(16) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 17.00 20.25 Majja Neverland (V), ordförande Robin Bergman (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Finaborummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13:30-16.50 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal C Bengt Axbrink S Urban Jernberg S AnnSofi

Läs mer

Eva Edberg (s) - 13 Frits Söderlind (s) 14 Ersättare Frits Söderlind (s) Barbro Olsson (c) Lars-Åke Norman (s) Christina Göransson (kd)

Eva Edberg (s) - 13 Frits Söderlind (s) 14 Ersättare Frits Söderlind (s) Barbro Olsson (c) Lars-Åke Norman (s) Christina Göransson (kd) Omsorgsnämnden 2007-01-10 1 (16) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe kl 13:00-14:50. Beslutande Christina Karlsson (s) Anna-Lena Holmström (c) Gunnar Holmberg (s) Sofia Olsson

Läs mer

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s)

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s) Grundskolenämndens arbetsutskott 2001-01-16 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/1 2001

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (8) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl

Barn- och utbildningsnämnden (8) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Barn- och utbildningsnämnden 2017-01-17 1(8) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 12.00 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Sune Frisk (S) ersättare för Patrik Fornander

Läs mer

Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande Simon Karström, (c)

Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande Simon Karström, (c) 2016-03-17 1(14) Plats och tid Vindelns kommun, kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, torsdagen den 17 mars 2016, kl 08.30-14.40, lunch kl. 11.50-13.00 Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Korallen, Arken, kl 13:00-14:45

Plats och tid Sammanträdesrum Korallen, Arken, kl 13:00-14:45 Omsorgsnämnden 2007-09-14 1 (6) Plats och tid Sammanträdesrum Korallen, Arken, kl 13:00-14:45 Beslutande Christina Karlsson (s) Anna-Lena Holmström (c) Gunnar Holmberg (s) Sofia Olsson (c) Lillemor Edlund

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (13)

Barn- och utbildningsnämnden (13) Barn- och utbildningsnämnden 2017-11-07 1(13) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 12.30 Mötet ajourneras kl 10.00 10.30 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl. 10:00 10:35

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl. 10:00 10:35 Kommunstyrelsen 2011-12-19 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl. 10:00 10:35 Ordförande: Elvy Söderström (S) Ledamöter: Glenn Nordlund (S),

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 62 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 7 december 2010, kl 08.30-10.00. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kerstin Grek (S) tj ers för Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Ulf Carlsson (S) tj

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (16) Paragrafer 1-14 Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Mattias Säflund, verksamhetschef frivilliga

Läs mer

115 Delårsrapport 2011:2 per 31 augusti och årsprognos helår för barn- och utbildningsnämnden.

115 Delårsrapport 2011:2 per 31 augusti och årsprognos helår för barn- och utbildningsnämnden. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-09-28 112 Meddelanden. 113 Anmälan om delegationsbeslut. 114 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport augusti 2011. 115 Delårsrapport 2011:2 per 31 augusti och årsprognos

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C), tjänstgörande ersättare Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M)

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C), tjänstgörande ersättare Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 1(11) Plats och tid ande Sammanträdesrum Roslags-Länna, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.20 Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset kl

Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset kl 86 Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset kl 18.30 21.00 Beslutande Sture Carlsson (FP) ordförande Stig Carlsson (S) vice ordförande Fredrik Åhberg (M) Åke Eriksson (C) Peggy Johansson (S) Maria Gustavsson

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll Tid och plats Tisdagen den 21 februari 2012, kl 18.00 19.45 i Dialogen Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Lena Gerby (M), ordförande Mats Ahlbom (M) Gunnel Bergström (FP) Ove Wallin (C) Hanna

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 13.30 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Sven Olsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-08-23 1 Innehållsförteckning Ärende 63 Val av representant till skyddskommittén... 3 64 Val av ersättare till presidiet... 4 65 Aktuell betygsstatistik... 5 66 Information om öppna förskolan/familjecentralen...

Läs mer

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare.

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare. 2010-09-23 Sida 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Sölvesborg, Lageråssalen, torsdagen den 23 september 2010 kl 18.30-19.35 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Roine Olsson, ordförande, S Annelie Rosenqvist,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-06-17 58 Innehållsförteckning Ärende 46 Förstelärare i Habo kommun... 60 47 Besök från Kulturskolan... 61 48 Ekonomisk månadsrapport... 62 49 Budget 2015 - ramtilldelning... 63 50 Ung Företagsamhet

Läs mer

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189 Barn- utbildning- och kulturnämnden 2009-12-14 1 Plats och tid Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, måndagen den 14 december 2009, kl 08.15-09.30 Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40 Beslutande

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:00

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:00 Barn- och utbildningsnämnden 2010-02-15 1 (43) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Gottne Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:00 Beslutande Birgith

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:30 16:00

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:30 16:00 Barn- och utbildningsnämnden 2008-05-12 1 (24) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga deltagare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:30 16:00 Birgith Olsson Johansson, ordf. (s), Gösta

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-04-16 Sida 1 (13)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-04-16 Sida 1 (13) Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-04-16 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 21:20 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Josef Janosi(m)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2011-12-21 Sid:121 Instans Barn- och utbildningsutskottet Plats och tid Barn- och utbildningskontoret kl 15.00 Beslutande Diana Brandin (S) ordförande Nelly Jansson (KD) Lizbeth Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(9)

Sammanträdesprotokoll 1(9) Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid ande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.30 18.00 Kent Christensen (S), ordförande Majja Neverland (V) Övriga närvarande

Läs mer

skola för alla barn i Söderhamns kommun

skola för alla barn i Söderhamns kommun En skola för alla barn i Söderhamns kommun Vi vill: Lyfta fram kulturens möjligheter i skolan Stärka och utveckla musik, rytmik, dans, drama, slöjd, bild och form som vi redan har i skolan Bredda utbudet

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen 1 (11) Plats och tid Silen, 16.00 17.30 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Bo Eriksson (L) Ulla-Britt Svensson (S) Lena

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Utbildningsnämnden 2010-06-02

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Utbildningsnämnden 2010-06-02 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.15-10.40. Beslutande Britta Bergström (S) Leif Thor (M) Ann-Sophie Nygren (S) Mikael Sporgelin (S) Roger Persson (S) Lina Erixon

Läs mer

Birgitta Evensson, Kommunchef, T.o.m 17:30 Robin Karlsson (L), ej tjänstgörande ersättare, Fr.o.m 16:35

Birgitta Evensson, Kommunchef, T.o.m 17:30 Robin Karlsson (L), ej tjänstgörande ersättare, Fr.o.m 16:35 1 (10) Plats och tid Silen, 16.00 17.55 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Bo Eriksson (L) Jörgen Berglund (M) Ulla-Britt Svensson (S) Lena

Läs mer

Utbildningsnämndens arbetsutskott. Plats och tid

Utbildningsnämndens arbetsutskott. Plats och tid Plats och tid Klassrum Knölsvanen, Norrtälje teknikgymnasium, sommargatan 11, Norrtälje, tisdagen den 14 maj 2019 kl. 14-14.55 Ledamöter Patrik Dahl (C) (ordförande) Jörgen Jansson (M) Elisabet Ek (L)

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-11-24 1. Plats och tid Stora Tjörnsalen, 14.00 17.30 Blad Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s), ordf Reidun Lorentzon (kd) vice ordf Benny Andersson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Ajournering kl

Barn- och utbildningsnämnden (9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Ajournering kl Barn- och utbildningsnämnden 2018-11-20 1(9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 11.30 Ajournering kl 10.10 10.20 Beslutande: Ersättare: Torbjörn Parling (S), ordförande Nils-Erik

Läs mer

Barbro Olausson (L), Peter Åkesson (MP), Ronja Lund Wall (M), Annelie Carlsson (C) och Sussanne Söderström (SD).

Barbro Olausson (L), Peter Åkesson (MP), Ronja Lund Wall (M), Annelie Carlsson (C) och Sussanne Söderström (SD). Barn- och utbildningsnämnden 1 (8) Plats och tid Täcklunda förskola, onsdagen den 23 mars 2016, klockan 16.00-17.35. Beslutande Mikael Peterson (S) ordförande, Gunilla Wolinder (L), Joel Petersson (V),

Läs mer

Strategi. Program. Plan. Policy. Riktlinjer. Regler. Borås Stads Kulturplan för förskoleklass, grundsärskola

Strategi. Program. Plan. Policy. Riktlinjer. Regler. Borås Stads Kulturplan för förskoleklass, grundsärskola Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Borås Stads Kulturplan för förskoleklass, grundskola och grundsärskola Borås Stads styrdokument Aktiverande strategi avgörande vägval för att nå målen för

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 1 Ärendeförteckning sid. 36 Val av justerare... 3 37 Fastställande av ärendelista... 4 38 Anmälan av informationsärenden mars... 5 39 Redovisning av delegeringsbeslut mars... 6 40 Ekonomisk periodrapport

Läs mer

Kari Staatsen (Hela Edas lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S)

Kari Staatsen (Hela Edas lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) 1(9) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00 Beslutande Kari Staatsen (Hela Edas lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2011-08-29 Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Fregatten, Norrtälje kommunala vuxenutbildning (NKV) Astrid Lindgrens gata 2, Nordrona, Norrtälje kl 13:00-13:30

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2015-03-26 32 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2015 33 Remiss visioner och mål för Laholms kommun 34 Barn- och ungdomsnämndens

Läs mer

94 Information avseende investering Skogsgläntan/Lillberget. 97 Interkommunal ersättning (IKE) och bidragsbelopp

94 Information avseende investering Skogsgläntan/Lillberget. 97 Interkommunal ersättning (IKE) och bidragsbelopp Barn- och utbildningsutskottet Ärendelista Måndag 1 december 2014 89 Godkännande av föredragningslista 90 Ekonomisk rapport 91 Detaljbudget 2015 92 Kvalitetsrapporter för läsåret 2013/14 93 Jämförelsetal

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(10) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Plats och tid: Rum 429 Stadshuset Ängelholm, 2014-08-21, kl. 09:00 11.20

Plats och tid: Rum 429 Stadshuset Ängelholm, 2014-08-21, kl. 09:00 11.20 Plats och tid: Rum 429 Stadshuset Ängelholm, 2014-08-21, kl. 09:00 11.20 Beslutande: Sven-Ingvar Borgquist (M), ordförande Ann Hörnebrant-Sturesson (C) Lars Nyander (S) Wiveca Britzén (M) BrittMarie Hansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott 1(13) Tid och plats 2017-01-19 - Skånes Fagerhultrummet i kommunhuset kl. 13.30-16.55. Beslutande Övriga deltagande Justering Justerare Theresa Lindahl (M) - ordförande Kenny Lärkevie (C) - förste vice

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2011-03-21 Plats och tid ande Sammanträdesrum Rimbo, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 13.00-14.00 Göran Pettersson, ordförande Åsa Wennerfors (FP) 1:e

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

87 Redovisning av ekonomisk rapport och ekonomiskt utfall augusti 2010

87 Redovisning av ekonomisk rapport och ekonomiskt utfall augusti 2010 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-09-28 85 Meddelanden 86 Anmälan om delegationsbeslut 87 Redovisning av ekonomisk rapport och ekonomiskt utfall augusti 2010 88 Delårsrapport 2010:2 per 31 augusti och

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-18 2 (13)

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-18 2 (13) Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-18 1 (13) Plats och tid Folkets Park, Örnsköldsvik, kl.15:30 16:15 Beslutande Birgith Olsson Johansson (S) Edit Persson (C) Ledamöter Gösta Svensson (S) Carina Kock

Läs mer

Kungsörs gymnasium, onsdagen den 20 april 2016, klockan Ajournering klockan

Kungsörs gymnasium, onsdagen den 20 april 2016, klockan Ajournering klockan Barn- och utbildningsnämnden 1 (8) Plats och tid Kungsörs gymnasium, onsdagen den 20 april 2016, klockan 16.00-18.20. Ajournering klockan 17.10-17.25. Beslutande Monica Lindgren (S), Mikael Peterson (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (8)

Barn- och utbildningsnämnden (8) Barn- och utbildningsnämnden 2015-11-10 1(8) Plats och tid: Ferlinrummet, kl 9.00 11.15 Beslutande: Ersättare: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Sune Frisk (S) ersättare för Olle Engström

Läs mer