Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 14:30

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 14:30"

Transkript

1 Barn- och utbildningsnämnden (23) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga deltagare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 14:30 Birgith Olsson Johansson (s) ordf., Gösta Svensson (s), Yvonne Ölund (s), Mattias Öberg (s), Ruth Bergström (s), Tommy Olofsson (s), Kajsa Selin (s), Edit Persson (c), Lena Lindgren (c), Anneli Olsson (kd), Osmo Heinonen-Näslund (m), Nils J Lundgren (fp), Göran Wåhlstedth (v) Anneli Westin (s), Maria Lundberg (s), Bruno Sjölund (s), Tony Nilsson (s), Thomas Nordström (kd), Anna Hägglund Rastbäck (m), Åke Lundberg (m), Malin Wågberg (v) Thorbjörn Öhlund, förvaltningschef Maria Edblad Jansson, ekonomichef Robert Elfving, Lärarnas Riksförbund Kristin Herold, skolsekreterare Godkännande av närvaro Tid och plats för justering Barn- och utbildningsnämnden godkänner att angivna personer är närvarande vid sammanträdet samt ger dem rätt att yttra sig Sekreterare Paragrafer = Kristin Herold Ordförande = Birgith Olsson Johansson Justerare = Lena Lindgren BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Instans Barn- och utbildningsnämnden Anslaget sätts upp Anslaget tas ned Förvaringsplats för Barn- och utbildningskontoret protokollet. Underskrift Namnförtydligande. Kristin Herold

2 Barn- och utbildningsnämnden (23) Innehållsförteckning 35 Informationer Korrigering av nämndens budget Budgetförutsättningar för 2008 och verksamhetsplan och inriktningsmål Tillägg till skolskjutsreglementet Gemensam organisation för vuxenutbildningen och Komvux Sammanslagning av Anundsjö och Själevads skolområde Revsionsrapport - Kommunens skolutvecklingsarbete med stöd av läraravtalet Revisionsrapport - Rutiner och samarbete för att hjälpa barn och ungdomar i riskzon Tallmoskolan Lärlingsutbildning vid Parkskolan Yrkesråd för handels- och administrationsprogrammet Ansökan om att få studera vid Dragonskolan i Umeå Fyllnadsval kontaktpolitiker och representanter i yrkesråd Anmälan av delegationsbeslut Meddelanden...23

3 Barn- och utbildningsnämnden (23) Bun/2007:42 35 Informationer Stratsam Förvaltningschef Thorbjörn Öhlund informerar om samarbetet mellan kommunen, landstinget, arbetsförmedlingen och försäkringskassan. Myndigheterna samverkar på olika nivåer: Polsam (politisk nivå), Stratsam (förvaltningschefsnivå), Opsam (operativ nivå) och Arbsam (arbetsgrupper som får uppdrag från Opsam). Det övergripande syftet är att myndigheter kan arbeta gränsöverskridande och effektivt till gagn för kommunmedborgare som av en eller annan anledning har behov av samhällets stöd. Barn- och utbildningsnämnden har tagit del av informationen.

4 Barn- och utbildningsnämnden (23) Bun/2006:43 36 Korrigering av nämndens budget 2007 Sammanfattning av ärendet Förutsättningarna för 2007 års budget har förändrats i form av en prognos om minskade skattemedel 2007, vilket innebär en skattemedelssänkning med 2,492 Mkr för nämnden samt att nämndens resultatmål 2007 ökas med 0,5 Mkr till + 10,5 Mkr. Nämnden måste besluta om åtgärder som bör vidtas. Barn- och utbildningsnämnden beslutar att ge förvaltningen i uppdrag att göra en åtgärdsplan utifrån de nya förutsättningarna.

5 Barn- och utbildningsnämnden (23) Bun/2006: Budgetförutsättningar för 2008 och verksamhetsplan och inriktningsmål Sammanfattning av ärendet Ekonomichef Maria Edblad-Jansson informerar om budgetförutsättningar för 2008 och förslag till verksamhetsplan och inriktningsmål Barn- och utbildningsnämnden har tagit del av materialet som lämnas till kommunstyrelsen. Barn- och utbildningsnämnden beslutar att komplettera punkten God verksamhet enligt följande: Förändrade verksamhetsmål För att möta kommunens övergripande mål om god verksamhet kommer vi att addera ett nytt GPS mål i tillägg till den befintliga självvärderingsenkäten. Vi kommer att ta med resultaten från de nationella proven med vikten 40 % och självvärderingsenkäten tillmäts 60 %.

6 Barn- och utbildningsnämnden (23) Bun/2007:60 38 Tillägg till skolskjutsreglementet Sammanfattning av ärendet Ekonomichefen föreslår att nämnden beslutar om ett tillägg i skolskjutsreglementet, som innebär att föräldrar som önskar att utnyttja kommunens skolskjuts måste anmäla sitt intresse till skolan. Syftet är att kunna göra en effektivare planering av skolskjutsar och därmed minska kostnader. Barn- och utbildningsnämnden beslutar att uppdra till förvaltningen att komplettera skolskjutsreglementet med en passus om att behov av skolskjuts ska anmälas. Nämnden beslutar om den slutliga lydelsen vid nästkommande sammanträde.

7 Barn- och utbildningsnämnden (23) Bun/2006: Gemensam organisation för vuxenutbildningen och Komvux Sammanfattning av ärendet Barn- och utbildningsförvaltningen har uppdraget att tillsammans med humanistiska förvaltningen utreda möjligheten för en gemensam organisation för vuxenutbildning och Komvux. Ärendet ska gå till beslut i båda nämnderna i mars Överväganden Utredarna konstaterar att det är fullt möjligt att slå samman de båda verksamheterna i en gemensam organisation från Det föreslås att en vuxenutbildningschef utses som blir direkt underställd förvaltningschefen. Oavsett vilken nämnd som blir ansvarig för verksamheten bör samordnad hantering ske av all pedagogisk personal i kommunen. Likaså bör klaras ut hur arbetet kring kvalitetsredovisningar ska utformas. I dag ska Komvux genomföra 75 % av kommunens utbud av den samlade vuxenutbildningen och 25 % ska upphandlas. I utredningen föreslås att överväganden i fortsättningen ska göras utifrån vad som är lämpligt att bedriva i egen regi och vad som är lämpligt att upphandla. Under utredningens gång har all berörd personal på arbetslags- och samverkansnivå resp. samverkanskommitté fått yttra sig. Ärendet bordlades vid nämndens sammanträde den 13 mars i år. Barn- och utbildningsnämnden förordar att Komvux flyttas från barn- och utbildningsnämnden till humanistiska nämnden. Syfte: för att aktivt kunna arbeta med tillväxtfrågor och vuxnas kompetens är det fördelaktigt med en gemensam organisation där Vuxenutbildning och Komvux, Arbetsmarknad, Försörjningsstöd samt Integration finns samlade under en och samma nämnd. Barn- och utbildningsnämnden föreslår att utvärdering sker efter två år.

8 Barn- och utbildningsnämnden (23) Bun/2007:32 40 Sammanslagning av Anundsjö och Själevads skolområde Sammanfattning av ärendet För att möta en framtida utveckling i Anundsjö och Själevad med ett flöde av elever längs Moälvens sträckning föreslår barn- och utbildningsförvaltningen att skolområdena Anundsjö och Själevad slås ihop till ett skolområde från höstterminen Det nya området föreslås få en gemensam skolområdeschef och ett ledningsteam. Sammanslagningen ger ett antal samordningsvinster. En gemensam större budget ger möjlighet till större flexibilitet i resursfördelningen, en effektivare ledning och administration. Ett antal skolor med angränsande upptagningsområden ger möjlighet till större flexibilitet vid placering av barn i förskola och skola. De båda områdena har redan ett antal gemensamma tjänster inom elevhälsa, studie- och yrkesvägledning samt musik och slöjd. En ny rektorstjänst inrättas som ersättning för en skolområdeschefstjänst. Arbetsutskottet har föreslagit att skolområdena Anundsjö och Själevad slås ihop till ett skolområde från höstterminen Det nya området får en gemensam skolområdeschef och ett ledningsteam. Barn- och utbildningsnämnden bordlade ärendet den 13 mars. Barn- och utbildningsnämnden beslutar att skolområdena Anundsjö och Själevad slås ihop till ett skolområde från höstterminen Det nya området får en gemensam skolområdeschef och ett ledningsteam.

9 Barn- och utbildningsnämnden (23) Bun/2006: Revisionsrapport - Kommunens skolutvecklingsarbete med stöd av läraravtalet Sammanfattning av ärendet Revisionen har granskat kommunens skolutvecklingsarbete med stöd av läraravtalet. Utifrån iakttagelser föreslår revisionen följande åtgärder: Kommunstyrelsen och barn- och utbildningsnämnden bör säkerställa att strategier, mål och aktiviteter är ändamålsenliga för att förnya och utveckla skolverksamheten och för att förbättra måluppfyllelsen i skolverksamheten, bland annat genom en mer systematisk utvärdering av aktiviteter och genom att kommunicera uppnådda resultat med kommunledning och nämnd. Barn- och utbildningsnämnden bör överväga ett arbetssätt som bygger på mer utvecklade beskrivningar av resultat och måluppfyllelse i relation till löneutvecklingen på skol- arbetslags- och individnivå. Barn- och utbildningsnämnden bör fastställa tydliga kriterier för uppföljning, utvärdering, analys och bedömning av skolutvecklingsarbetet. Förvaltningens synpunkter Revisionsrapporten ger en splittrad bild vad gäller framgångsfaktorer i avtal ÖLA 00. Arbetsgivaren/skolledarna ger en mera positiv bild av vad avtalet har lett till i skolutveckling. De fackliga företrädarna ger inte utvecklingen av avtalet samma positiva omdömen. Avtalet ÖLA 00 är unikt på svensk arbetsmarknad. Varken tidigare eller senare har ett sådant utvecklingsavtal slutits. Kopplingen mellan löneutveckling och förbättrad måluppfyllelse är svår att mäta, då effekterna syns först i ett längre perspektiv. För att möta kritiken om svårigheter att kvalitativt mäta och utvärdera förskolans och skolans resultat beslutade barn- och utbildningsnämnden 2005 att införa ett nytt kvalitetssystem, PBS. Införandet skall ske successivt under en treårsperiod och vara fullt utbyggt år Barn- och utbildningsnämndens nya kvalitetssystem är kopplad till kommunens kvalitetsuppföljning GPS sedan 2006.

10 Barn- och utbildningsnämnden (23) Dessa båda kvalitetssystem, väl utbyggda, ger barn- och utbildningsnämnden och kommunstyrelsen tydligare verktyg för att bedöma resultat och måluppfyllelse, också kopplat till olika skolområdens utveckling. Skolutvecklingsgruppen kommer inför höstterminen 2007 att arbeta fram nya lönekriterier för lärare kopplat till kvalitetssystemet PBS. Detta ger en möjlighet att få tillstånd en tydligare koppling mellan elevers uppnådda resultat och lärarnas prestationer/löneutveckling. Arbetsutskottets förslag till beslut Barn- och utbildningsnämnden beslutar att ställa sig bakom förvaltningschefens synpunkter och anta föreliggande förslag till yttrande. Barn- och utbildningsnämnden beslutar enligt arbetsutskottets förslag.

11 Barn- och utbildningsnämnden (23) Bun/2007:16 42 Revisionsrapport - Rutiner och samarbete för att hjälpa barn och ungdomar i riskzon Sammanfattning av ärendet Komrev har på revisionens uppdrag granskat om tillfredställande rutiner finns inom barn- och utbildningsförvaltningen, humanistiska förvaltningen och kultur- och fritidsförvaltningen och mellan förvaltningarna för att hjälpa barn och ungdomar i riskzon. Efter granskningen förslår revisionen ett antal åtgärder som här ska kommenteras: Utveckla en tydligare politisk ledning och styrning från nämndernas sida Kommentar: Stratsam och Polsam har kommit till för att kunna arbeta övergripande mellan olika myndigheter med människor i riskzon. Arbetet i Stratsam och Polsam har pågått sedan år 2002 och utvecklas fortlöpande. I Polsam sker samarbete mellan kommun och landsting och i Stratsam arbetas med samverkansprojekt på tjänstemannanivå mellan kommun, landsting, försäkringskassan och arbetsförmedlingen. Ta ställning till vilka mål och riktlinjer i det upprättade strategidokumentet "Samverkan i Örnsköldsvik " som även ska gälla för de tre nämnderna Kommentar: En styrgrupp på politisk nivå har utsetts på fullmäktiges uppdrag med syfte att utforma ett barn- och ungdomspolitiskt program med barnkonventionen som grund. Styrgruppen består av ledamöter för de tre nämnderna som har granskats i rapporten. Nämnderna bör överväga införandet av en kommungemensam riktlinje kring upprättandet av en anmälan Kommentar: Samarbetet kring anmälningar kommer att förbättras inom ramen för Stratsam. Arbetet pågår på Opsamnivå. Nämnderna bör överväga utveckling av gemensamma riktlinjer kring sekretess m.m.

12 Barn- och utbildningsnämnden (23) Kommentar: I Stratsams uppdrag ingår att underlätta samarbetet över myndighetsgränserna. För att inte sekretesslagen ska utgöra ett hinder strävar man efter att alltid ha förälderns medgivande i arbetet kring ett barn. Genomföra systematisk dokumentering och uppföljning/utvärdering Kommentar: Samarbetet som sker inom ramen för Stratsam dokumenteras i protokoll. Arbetsutskottets beslutsförslag: Barn- och utbildningsnämnden beslutar att ställa sig bakom förvaltningens förslag och anta föreliggande förslag till yttrande. Barn- och utbildningsnämnden beslutar enligt arbetsutskottets förslag.

13 Barn- och utbildningsnämnden (23) 43 Skoldaghemmet Tallmoskolan Bun/2007:56 Tallmoskolan är ett skoldaghem som är beläget i Domsjö skolområde men har hela kommunen som upptagningsområde. Skoldaghemmet har ett fåtal platser för elever med särskilda behov. Det begränsade antalet platser kan inte tillgodose behovet som finns i hela kommunen. Endast 26 elever har passerat Tallmoskolan de senaste 10 åren. Merkostnaden per elev som går på Tallmoskolan är betydande jämfört med andra grundskoleelever. Skolverket har inspekterat Tallmoskolan hösten 2006 och kritiserat att eleverna där är borta från sina ordinarie skolor under alltför lång tid. En elev som går på Tallmoskolan anses placerad i särskild undervisningsgrupp och skollagen kräver att eleven återgår till sin ordinarie grupp så snart som möjligt. Chefskonferensen har därför föreslagit att Tallmoskolan läggs ner från höstterminen 2007 och att del av resurserna återförs till skolområdena med 0,25 tjänst per skolområde. Den utskolningen av elever som pågår fortsätter och inga nya elever skrivs in. Överläggning med ansvarig rektor har skett och samverkan med fackliga företrädare pågår. Arbetsutskottets beslutsförslag: Barn- och utbildningsnämnden beslutar att Tallmoskolan läggs ner från höstterminen 2007 och att del av resurserna återförs till skolområdena med 0,25 tjänst per skolområde för att stötta den kompetens som finns i skolområdena. Utskolningen av elever som pågår fortsätter och inga nya elever skrivs in. Yrkanden: Göran Wåhlstedth (v): Ärendet ska återremitteras. Det finns ingen plan för att ge barnen vid Tallmoskolan den hjälp och stöd de behöver vid hemskolorna dit de kommer att flyttas när Tallmoskolan läggs ner. Osmo Heinonen-Näslund (m): Ärendet ska återremitteras för ytterligare utredning. Edit Persson (c): Enligt arbetsutskottets förslag med tillägg om att den organisatoriska förändringen ska utvärderas inom ett år från hösterminen 2007.

14 Barn- och utbildningsnämnden (23) Propositioner: Ordföranden ställer proposition på yrkandet om återremiss och finner att nämnden avslår yrkandet. Ordföranden ställer proposition på arbetsutskottets förslag och finner att nämnden antar förslaget. Ordföranden ställer proposition på tilläggsförslaget och finner att nämnden antar det. Barn- och utbildningsnämnden beslutar att skoldaghemmet Tallmoskolan läggs ner från höstterminen 2007 och att del av resurserna återförs till skolområdena med 0,25 tjänst per skolområde för att stötta den kompetens som finns i skolområdena. Utskolningen av elever som pågår fortsätter och inga nya elever skrivs in. Den organisatoriska förändringen ska utvärderas inom ett år från hösterminen Göran Wåhlstedth och Osmo Heinonen-Näslund reserverar sig mot beslutet till förmån för sina resp. yrkanden.

15 Barn- och utbildningsnämnden (23) Bun/2007:44 44 Lärlingsutbildning vid Parkskolan Rektor Tommy Sedin föreslår att lärlingsutbildningsplatser inrättas vid Parkskolan. Följande inriktningar föreslås för läsåret 2007/08: Glasteknik, Takmontör, Byggnadsplåtslagare, Fastighetsskötare, Ställningsbyggare, Ventilationstekniker, Isoleringsmontör, Träteknik, Industrimontör och Ytbehandlare/industrimålare. Arbetsutskottets beslutsförslag: Barn- och utbildningsnämnden beslutar att lärlingsutbildningsplatser inrättas vid Parkskolan för läsåret 2007/08 enligt rektor Tommy Sedins förslag. Barn- och utbildningsnämnden beslutar enligt arbetsutskottets förslag.

16 Barn- och utbildningsnämnden (23) Bun/2007:2 45 Yrkesråd för handels- och administrationsprogrammet Sammanfattning av ärendet Under våren kommer Nolaskolan att nybilda yrkesrådet för Handels- och administrationsprogrammet och inbjuder Svensk Handel, Konsument-kooperationen och Handels att utse representanter. Ett första möte beräknas kunna genomföras under maj. Programmets rektor Birgit Ingvarsson anhåller om att barn- och utbildningsnämnden utser en representant och en ersättare för det nya yrkesrådet. Barn- och utbildningsnämnden beslutar att utse Mattias Öberg som ordinarie representant och Tony Nilsson som ersättare i yrkesrådet för Handels- och administrationsprogrammet inom gymnasieskolan.

17 Barn- och utbildningsnämnden (23) Bun/2007:40 46 Ansökan om att få studera vid Dragonskolan i Umeå Sammanfattning av ärendet En elev har blivit antagen vid riksfotbollsgymnasiet i Västerås men önskar istället att få studera vid Dragonskolan i Umeå, vilket kräver hemkommunens godkännande. Arbetsutskottets beslutsförslag: Barn- och utbildningsnämnden beslutar att godkänna att eleven går sin utbildning vid Dragonskolan i Umeå. Anledningen till nämndens ställningstagande är att eleven har blivit antagen till ett riksidrottsgymnasium men istället väljer att gå en annan likvärdig utbildning som ligger närmare hemorten. Barn- och utbildningsnämnden beslutar enligt arbetsutskottets förslag.

18 Barn- och utbildningsnämnden (23) Bun/2007:2 47 Fyllnadsval kontaktpolitiker och representanter i yrkesråd Sammanfattning av ärendet Ersättarna i barn- och utbildningsnämnden Kennet Wikström och Sasha Filipovic har avsagt sig sina uppdrag och fyllnadsval i fullmäktige har förrättats. Kennet Wikström och Sasha Filipovic var kontaktpolitiker i Själevads resp. Östra skolområdet och ersättare i yrkesråden för Hotell och Restaurang- resp. Mediaprogrammet. Nya kontaktpolitiker och ersättare i yrkesråd bör utses. Barn- och utbildningsnämnden beslutar att utse nya kontaktpolitiker Östra skolområdet Själevads skolområde Bruno Sjölund Tony Nilsson nya representanter/ersättare i yrkesråden Hotell och restaurang Mediaprogrammet Tony Nilsson, ersättare Bruno Sjölund, ersättare

19 Barn- och utbildningsnämnden (23) Följande kontaktpoliker är utsedda för återstoden av mandatperioden: Skolområde Anundsjö Domsjö Gideälven Nätra Själevad Västra Östra Kontaktpolitiker Birgith Olsson Johansson Anneli Westin Göran Wåhlstedth Nils Gunnar Bylund Mattias Öberg Osmo Heinonen Näslund Anna Hägglund Rastbäck Kajsa Selin Anders Lundell Edit Persson Åke Lundberg Malin Wågberg Thomas Nordström Nils J Lundgren Maria Lundberg Tony Nilsson Anneli Olsson Yvonne Ölund Gösta Svensson Carina Kock Ruth Bergström Bruno Sjölund Lena Sandlund

20 Barn- och utbildningsnämnden (23) Gymnasiet Komvux Birgith Olsson Johansson Gösta Svensson Tommy Olofsson Lars Edblad Edit Persson Lena Lindgren Gösta Svensson Tommy Olofsson

21 Barn- och utbildningsnämnden (23) Följande representanter är utsedda i gymnasieskolans yrkesråd under återstoden av mandatperioden: Program Ordinarie Ersättare Bygg Mattias Öberg Nils Gunnar Bylund Energi Anneli Westin Åke Lundberg El Thomas Nordström Anneli Olsson Fordon - transport Gösta Svensson Lena Lindgren - maskinteknik Göran Wåhlstedth Birgith Olsson Johansson Hantverk - frisör Kajsa Selin Lena Sandlund - mode och design Maria Lundberg Anna Hägglund Rastbäck Hotell och Restaurang Ruth Bergström Tony Nilsson Industri - produktionsteknik Birgith Olsson Johansson Tommy Olofsson - trä Edit Persson Lars Edblad Media Carina Kock Bruno Sjölund Omvårdnad Osmo Heinonen Näslund Malin Wågberg Barn- och Fritid - pedag. o social verks. Yvonne Ölund Anders Lundell - fritid Maria Lundberg Malin Wågberg

22 Barn- och utbildningsnämnden (23) 48 Anmälan av delegationsbeslut Följande delegationsbeslut redovisas vid dagens sammanträde: Anställningar och tjänstledigheter Elevärenden LSS Intagningsutskottets beslut 1/ Barn- och utbildningsnämnden beslutar att godkänna redovisningen.

23 Barn- och utbildningsnämnden (23) 49 Meddelanden Skolverket: Ansökan från Curasan AB om statlig tillsyn och rätt till bidrag till en fristående gymnasieskola i Umeå kommun BUN 2007: Länsrätten: Domar i skolskjutsärenden, kommunens beslut är upphävda Bun 2006: Barn- och utbildningsnämnden har tagit del av meddelandena.

Örnsköldsvik; sammanträdesrum Kubbe 10:00 11:00

Örnsköldsvik; sammanträdesrum Kubbe 10:00 11:00 Barn- och utbildningsnämnden 2007-01-09 1 (13) Plats och tid Beslutande Örnsköldsvik; sammanträdesrum Kubbe 10:00 11:00 (s), ordf. (s), Yvonne Ölund (s), Mattias Öberg (s), Ruth Bergström (s), Tommy Olofsson

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 14:30

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 14:30 Barn- och utbildningsnämnden 2007-05-11 1 (13) Plats och tid Beslutande Ersätttare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 14:30 Birgith Olsson Johansson (s), ordf., Gösta Svensson (s), Yvonne

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Gottne Kl 11-12. Birgith Olsson Johansson (S) Edit Persson (C)

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Gottne Kl 11-12. Birgith Olsson Johansson (S) Edit Persson (C) Barn- och utbildningsnämnden 2010-05-12 1 (12) Plats och tid Beslutande Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Gottne Kl 11-12 Birgith Olsson Johansson (S) Edit Persson (C) Ledamöter Gösta Svensson

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Gottne 15:00 16:30

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Gottne 15:00 16:30 Barn- och utbildningsnämnden 2009-12-15 1 (14) Plats och tid Ledamöter Tjänstg. ersättare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Gottne 15:00 16:30 Birgith Olsson Johansson (S) Edit Persson (C) Gösta

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Fullmäktigesalen 13:00-13:30

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Fullmäktigesalen 13:00-13:30 Barn- och utbildningsnämnden 2007-06-12 1 (10) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga deltagare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Fullmäktigesalen 13:00-13:30 Birgith Olsson Johansson (s), ordf.,

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 8:30-14:00

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 8:30-14:00 Barn- och utbildningsnämnden 2007-09-14 1 (17) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga deltagare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 8:30-14:00 Birgith Olsson Johansson (s), ordf., Gösta

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:00

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:00 Bildningsnämnd 2013-02-12 1 (9) Plats och tid Beslutande Tjänstgörande ers. Ersättare Övriga deltagare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:00 Birgith Olsson Johansson, ordf. (S), Mattias

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00-16:00

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00-16:00 Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-13 1 (12) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga deltagare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00-16:00 Birgith Olsson Johansson, ordf. (s), Yvonne

Läs mer

Arken, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Korallen 13:30-16:00

Arken, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Korallen 13:30-16:00 Barn- och utbildningsnämnden 2008-04-15 1 (9) Plats och tid Beslutande Arken, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Korallen 13:30-16:00 Birgith Olsson Johansson, ordf. (s), Gösta Svensson (s), Yvonne Ölund (s),

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:00

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:00 Barn- och utbildningsnämnden 2010-02-15 1 (43) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Gottne Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:00 Beslutande Birgith

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-18 2 (13)

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-18 2 (13) Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-18 1 (13) Plats och tid Folkets Park, Örnsköldsvik, kl.15:30 16:15 Beslutande Birgith Olsson Johansson (S) Edit Persson (C) Ledamöter Gösta Svensson (S) Carina Kock

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (14) 13:30 16:00

Barn- och utbildningsnämnden (14) 13:30 16:00 Barn- och utbildningsnämnden 2008-03-11 1 (14) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga deltagare Arken, Örnsköldsvik 13:30 16:00 Birgith Olsson Johansson, ordf. (s), Gösta Svensson (s), Yvonne Ölund

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:30. Jan-Olov Häggström (S) Ordf. Camilla Svensson (M)

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:30. Jan-Olov Häggström (S) Ordf. Camilla Svensson (M) Humanistisk nämnd 2011-11-15 1 (14) Plats och tid Beslutande ledamöter Beslutande ersättare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:30 Jan-Olov Häggström (S) Ordf. Camilla Svensson (M)

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 15:45. Bruno Sjölund (S), Ulla Grundberg-Larsson (S),

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 15:45. Bruno Sjölund (S), Ulla Grundberg-Larsson (S), Barn- och utbildningsnämnden 2009-04-07 1 (9) Plats och tid Beslutande Ersättare: Övriga deltagare: Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 15:45 Birgith Olsson Johansson (S), Gösta Svensson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 Beslutande Övriga deltagare Björn Andreasson, (m), ordförande Ingemar Kristensson, (m), ledamot Johan Svanberg, (m), ledamot Brita Edholm, (fp),

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret

Barn- och utbildningskontoret 1(17) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00 16.30 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Måns Nilsson (S) Anneli Björck-Andersson (S) Sven-Olov

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe Kl 15:00-16:35

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe Kl 15:00-16:35 Omsorgsnämnden 2011-02-23 1 (17) Plats och tid Beslutande ledamöter Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe Kl 15:00-16:35 Anna-Belle Strömberg (S) ordförande Kristoffer Park (S) Anna-Lena Holmström

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid: Beslutande: Ersättare: Förvaltningsbyggnad Viktoria, Stenbocken kl 11.35-12.15, 14.30-14.50 Mats-Olov Johansson (M), ersättare för Jonas Ahlström (M) Elisabet

Läs mer

Anslås under tiden 2010-04-06 2010-05-01

Anslås under tiden 2010-04-06 2010-05-01 Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-25 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 08.00 11.00 Beslutande Monica Forsgren (S) v ordförande Thomas Björnhager (S) Andreas Boström (S) Jenny

Läs mer

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 17.20 18.30. Martin Fransson, sekreterare Göran Nydahl, förvaltningschef

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 17.20 18.30. Martin Fransson, sekreterare Göran Nydahl, förvaltningschef 1 (20) Plats och tid Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 17.20 18.30 Beslutande Carl-Göran Svensson (C) Madli-Ann Pohla (M) Christer Grankvist (S) Lennart Månsson (S) Övriga närvarande Martin

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Sammanträdesprotokoll

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Sammanträdesprotokoll BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Tid och plats Onsdag den 12 juni 2013, kl. 18.00 20.50 i Biblioteket, Ekebyhovs slott Beslutande Ledamöter Lena Gerby (M) ordförande Rolf Bergenstråhle (M) t o m 41 Hanna Svensson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden 2011-11-30 1 Innehållsförteckning Prognos för Utbildningsnämnden per den 31 oktober 2011... 3 sattestanter år 2012 inom utbildningsnämndens ansvarsområde... 4 Skövde

Läs mer

7 Information gällande busskort till elever på Wasaskolan. 11 Rapportering från möte i Ronneby gällande vuxenutbildningen.

7 Information gällande busskort till elever på Wasaskolan. 11 Rapportering från möte i Ronneby gällande vuxenutbildningen. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2013-01-30 1 Meddelanden. 2 Anmälan om delegationsbeslut. 3 Bokslut 2012. 4 Information Elitishockeygymnasium. 5 Information Särskolan. 6 Yttrande över revisionsrapport gällande

Läs mer

ANSLAG / BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning

ANSLAG / BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Yrkeshögskolan Kungsbacka Klockan 16:30-19.40 ande Ledamöter Ulrika Landergren (FP), ordförande Marianne Pleijel (M), förste vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämndes Sammanträdesdatum Sida 2015-03-26 1(26)

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämndes Sammanträdesdatum Sida 2015-03-26 1(26) Barn- och utbildningsnämndes Sammanträdesdatum Sida 2015-03-26 1(26) Plats och tid Päronsalen, Stadshuset kl. 13.30-16.55 Beslutande Ersättare Olof Eriksson (S), ordförande Fredrik Bengtsson (S) Cajsa

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Omsorgsnämnden 2007-02-16 1 (18) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, Kl 08:30-10:00, 13:00-15:00 Beslutande Christina Karlsson (s) Anna-Lena Holmström (c) Gunnar Holmberg (s)

Läs mer

Gymnasienämnden 2003-01-28 1 (11)

Gymnasienämnden 2003-01-28 1 (11) Sammanträdesdatum 1 (11) Plats och tid Trenova, Östra vägen 1, 2003-01-28, kl 09.00-17.30 Beslutande Kjell Nilsson (s), ordförande Orvar Carlsson (kd), vice ordförande Gisela Holtersson (s), kl 10.30-12.00,

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:15

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:15 Humanistisk nämnd 2012-06-19 1 (15) Plats och tid Beslutande ledamöter Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:15 Jan- Olov Häggström (S) Ordf. Anna-Britta Åkerlind (C) Roger Sandström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson,

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 13:30

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 13:30 Bildningsnämnd 2012-03-20 1 (8) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga deltagare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 13:30 Birgith Olsson Johansson (S), ordf., Mattias Öberg (S), Anneli

Läs mer

PROTOKOLL VALLENTUNA KOMMUN 1999-01-12 1(17) BEVIS. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

PROTOKOLL VALLENTUNA KOMMUN 1999-01-12 1(17) BEVIS. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden. AB VALLENTUNA KOMMUN Utbildnings- och arbetsmarknads 1999-01-12 1(17) BEVIS Organ Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknads 2 (17) Innehållsförteckning: Sid Konstituering

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28 1 (16)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28 1 (16) Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28 1 (16) Plats och tid: Kommunkontoret sammanträdesrum Ängen, kl. 09.30-14.15 Beslutande: Karin Skärby (c), ordförande Kerstin Almqvist (m) Torbjörn Mellgren (s) Ulrik

Läs mer

97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011.

97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-08-31 95 Meddelanden. 96 Anmälan om delegationsbeslut. 97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011. 98 Information budget 2012. 99 Den framtida gymnasieskolan

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, förvaltningschefens arbetsrum, 2010-09-16 klockan 09:00 11:40

Plats och tid: Stadshuset, förvaltningschefens arbetsrum, 2010-09-16 klockan 09:00 11:40 1 Plats och tid: Stadshuset, förvaltningschefens arbetsrum, 2010-09-16 klockan 09:00 11:40 Beslutande: Sven-Ingvar Borgquist (M) Ann Hörnebrant-Sturesson (C) Maja Bäckström (S) Björn Vallin (FP) Carina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-21 1 (18) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Sammanträdet inleds med besök på Kreativ återvinningscentral (kopplat till projekt ReMida),

Läs mer

Honore Lulendo (S) 18-29 Lisbeth Larsson (S) Thomas Lundberg (MP)

Honore Lulendo (S) 18-29 Lisbeth Larsson (S) Thomas Lundberg (MP) KUNGSBACKA KOMMUN Nämnden för Gymnasie & Vuenutbildning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum Plats och tid sammanträde /Kompetenscentrum/ Klockan 17:00-20:30 ande Övriga närvarande Ledamöter Ulrika Landergren (L),

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2009-11-16 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2009-11-16 1 Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2009-11-16 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 49 Ekonomisk redovisning, tredje kvartalet 2009 50 Nämndens sammanträdesdagar 51 Antal friluftsdagar

Läs mer

Inger Pripp, Förvaltningschef Joakim Bjerhem, Nämndsekreterare. Tommy Eklund (S) Paragrafer 80-89 ANSLAGIBEVIS

Inger Pripp, Förvaltningschef Joakim Bjerhem, Nämndsekreterare. Tommy Eklund (S) Paragrafer 80-89 ANSLAGIBEVIS SA~ANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kommunhusets sammanträdesrum, Bergaholm, kl. 19:00-20.10 1 Beslutande Bo Selander (M) Gun Johansson (M), tjänstgörande ersättare Christina Ebenfors (M) Eva-Lena Rasmusson

Läs mer

Samordningsförbundet Umeå 2006-09-21

Samordningsförbundet Umeå 2006-09-21 PROTOKOLL Sammanträdesdatum Samordningsförbundet Umeå 2006-09-21 Plats och tid Arbetsmarknadsavdelningen Umeå kommun, kl 09.30-12.00 ande Anna-Karin Jonsson, Försäkringskassan, ordf Christer Lindvall,

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Sal 114 14:00-16:00 ande Anders Tell, ordförande. Fredrik Axelsson (M), vice ordf. Malin Emilson (S) Qazim Hasanaj (S) Emma Bruce (S) Anna Pettersson (S) Magnus

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden 2000-09-12 1 (24) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-16.30.

Barn- och ungdomsnämnden 2000-09-12 1 (24) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-16.30. 1 (24) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-16.30. Beslutande Göte Eriksson Bror Sterner Elisabeth Lönnberg Mayvor Lundberg Solveig Mäkinen Kenneth Rosén Ingrid Karlsson Senja Peltonen Klas Lundbergh

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18 2009-01-28 1-18 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.30 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Tf kommunchef Jeanette Lämmel Kommunsekr Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att

Läs mer

tjänstgörande för Marie Fridén (M) tjänstgörande för Birgitta Hedström (M)

tjänstgörande för Marie Fridén (M) tjänstgörande för Birgitta Hedström (M) 2013-03-26 1(7) Tid och plats Tisdagen den 26 mars 2013, kl. 17.00-18.20, Utbildningskontorets sammanträdesrum Omfattning 31-44 Beslutande ledamöter Anna Svalander (FP) Birgitta Bergman (M) Mattias Danielsson

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 15 december, kl. 16.30-18.00

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 15 december, kl. 16.30-18.00 Barn- och ungdomsnämnden 2009-12-15 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 15 december, kl. 16.30-18.00 Beslutande Raimo Vuojärvi (M) ordf Jerker Sjögren

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2015-01-19 1 (16)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2015-01-19 1 (16) Kommunstyrelsen 2015-01-19 1 (16) Plats och tid Tingsbacka, sammanträdesrum Nasa, måndagen den 19 januari 2015, klockan 13.00 14.45. Beslutande Mats Abrahamsson (S), tjg ordförande 1-4, 6-12 Mari-Teres

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-12-18 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-12-18 1 Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-12-18 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 81 Ekonomisk långsiktig plan (KELP) 82 Motion vårdnadsbidrag 83 Medborgarförslag tennisbanan

Läs mer

Insatser till barn i behov av särskilt stöd

Insatser till barn i behov av särskilt stöd Revisionsrapport Insatser till barn i behov av särskilt stöd Mjölby kommun Maj 2009 Håkan Lindahl Marie Lindblad Innehållsförteckning 1 Sammanfattning och revisionell bedömning... 1 2 Bakgrund och uppdrag...

Läs mer

Närvarande ej tjänstgörande ersättare: Marion Pelli (c) förvaltningsekonom, 13

Närvarande ej tjänstgörande ersättare: Marion Pelli (c) förvaltningsekonom, 13 ) 2005-02-24 1 (15) Plats och tid: Sessionssalen, kommunkontoret, Färgelanda, torsdagen den 24 februari 2005, kl 9.00 15.45. Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare: Ulla Börjesson (s) ordförande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Häggetorpsskolan, kl 17.30-20.45 ande Kenth Wengholm (M) Ordförande Hans Dahm (S) Vice ordförande Ann Ohlsson (Fp) Torbjörn Andersson (Fp) Annika Singleton (KD) Ann Hall Gustafsson (C) Kl.

Läs mer

Kommunstyrelsens kanslienhet

Kommunstyrelsens kanslienhet BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-01-19 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 09:00 12:30 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Linda Strand (S) Laila Andrén (S) till kl. 11:00, 1-8 Tobias Holmberg (S), ers

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-12-12

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-12-12 INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-12-12 BUN 107 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 1 BUN 108 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 2 BUN 109 UPPFÖLJNING AV GENOMFÖRD INTERNKONTROLL, OKTOBER 2013... 3 BUN

Läs mer

Rörviks skola, Rörvik 19.00-20.40

Rörviks skola, Rörvik 19.00-20.40 Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-02-20 Plats och tid Rörviks skola, Rörvik 19.00-20.40 Beslutande Ordinarie ledamöter: Anna-Karin Yngvesson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämnden 2012-01-30 1 Plats och tid Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 14:00-17:00 ande Enligt förteckning sid 2 Övriga deltagande Åse Modin, tf. förvaltningschef

Läs mer

Fredrik Ollén (M), ordförande Joanna Stridh (C), ersättare för Annette Riesbeck (C) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki Dåderman (S)

Fredrik Ollén (M), ordförande Joanna Stridh (C), ersättare för Annette Riesbeck (C) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki Dåderman (S) 1(13) Plats och tid Kommunledningskontoret, kl 08.30 09.30 Beslutande Ledamöter Fredrik Ollén (M), ordförande Joanna Stridh (C), ersättare för Annette Riesbeck (C) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: Barn- och utbildningsnämnden 2011-02-23 1 (11) Plats och tid Nämndrummet, Kommunhuset, Skillingaryd kl.14.00 18.10 Beslutande Roger Ödebrink (S) ordförande Gunnel Elg (KD) vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: Barn- och utbildningsnämnden 2013-03-27 1 (13) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus, Skillingaryd 27 mars 2013 klockan 14.00 16.55 Beslutande Roger Ödebrink, ordförande Gunnel

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kavelbron Event, kl. 13.30-16.30 ande Anne-Marie Wahlström (S) Ann-Britt Danielsson (M) Andreas Rännare (S) Maria Sundqvist (S) Micael Algotsson (C) Ann Ohlsson (L) justerande Peter Björklund

Läs mer

Kommunhuset, Revelj 2010-09-08 kl 14.00 17.00

Kommunhuset, Revelj 2010-09-08 kl 14.00 17.00 Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Kommunhuset, Revelj kl 14.00 17.00 ande Mattias Wärnsberg, s Lars Eriksson, kd Stig Andersson, s Sture Persson, m Eva Svedberg, s Gillis Gustafsson, m Sylve Rydén,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2013-10-14 1. Elisabeth Cobb (M) Mikael Brickarp. Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Håkan Johansson

Barn- och utbildningsnämnden 2013-10-14 1. Elisabeth Cobb (M) Mikael Brickarp. Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Håkan Johansson 2013-10-14 1 Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Carl-Augustrummet, kommunkontoret, Ödeshög Måndagen den 14 oktober 2013, klockan 09:00-11:00 Håkan Johansson (M), ordförande Annicki Oscarsson

Läs mer

Gunilla Andersson, förvaltningsekonom. Justeringens plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen den 3 maj kl. 14.00

Gunilla Andersson, förvaltningsekonom. Justeringens plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen den 3 maj kl. 14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1b(12) Plats och tid Göteverummet, Stadshuset kl 10.00 Beslutande Allan Bjärkhed (KD), ordförande Johanna Svensson (S), 1:e vice ordförande Caroline Lundberg (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Lennart Sohlberg, Hakan Yngström ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Lennart Sohlberg, Hakan Yngström ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum Sida 1-15 Plats och tid S:t Mikaelsskolan, Konferensrummen, kl 09.00-11.30 ande Lennart Sohlberg (S), Mora, ordförande Gunilla Elings Friberg (S), Orsa, vice ordförande Anders Björklund

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18) Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt ÅströmCs), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Josef Janosi(m) Anita Ljung(m) Anneli

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-20 1(24)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-20 1(24) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-20 1(24) Innehållsförteckning Vindkraftsetablering på fastigheterna Sparresäter 1:13 och Karlsfors 3:1... 3 Sommarlovsentreprenörer 2011... 5 Ansökan från YA Fri

Läs mer

Susanna Ekströmer-Lövgren (m) Barn- och utbildningskontoret 2006-05-19, kl. 09.00. Susanna Ekströmer-Lövgren (m) ANSLAG/BEVIS

Susanna Ekströmer-Lövgren (m) Barn- och utbildningskontoret 2006-05-19, kl. 09.00. Susanna Ekströmer-Lövgren (m) ANSLAG/BEVIS Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Barn- och utbildningsnämnden 2006-05-16 1-13 Plats och tid Kommunalhusets sammanträdesrum Bergaholm, kl. 16.00 21.05 Beslutande Övriga deltagande Christian Öhlin (m)

Läs mer

Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström (KD) viceordförande Lars Johansson (S) Larsgöran Larsson (M) Kajsa Adolfsson (S) för Ginger Johansson (V)

Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström (KD) viceordförande Lars Johansson (S) Larsgöran Larsson (M) Kajsa Adolfsson (S) för Ginger Johansson (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(17) SN dnr Plats och tid Folkets Hus i Kristinehamn 4 april 2012 klockan 13.00 16.00 Ordinarie ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 14 Plats och tid Lessebo kommunhus kl 17.00-19.45 ande Ragnar Lindberg (s) ordf. Gerd Johansson (c) vice.ordf. Mona Wirkander (s) Lars Altgård (s) Lina Cesar (s) Dragomir Zekic (s) Kristina Ericsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 6 november 2012 (1)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 6 november 2012 (1) KROKOMS KOMMUN 6 november 2012 (1) Plats: Mus-Olle, Kommunhuset i Krokom Datum och tid: Tisdagen den 6 november 2012 kl 8.30-15.45 Beslutande: Övriga deltagande: Karin Wallén, (C), ordf Leif Olsson (C),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Produktionsstyrelsen 2011-11-15 1

Sammanträdesprotokoll. Produktionsstyrelsen 2011-11-15 1 Produktionsstyrelsen 2011-11-15 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Industrivägen 20, lokal Pasch Tisdagen den 15 november 2011, klockan 19:00-20:35 Ledamöter: Johan Hjelmstrand (M), ordf. Kent Hjalmarsson

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-19 1 [9] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 21.25 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Inga-Lill Hast (M),

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Skolinspektionen Helsingborgs kommun Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn i Helsingborgs kommun Skoinspektionen. Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29 Lund TeLefon:

Läs mer

Vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

Vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Protokoll Vux 108/2012 Vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Datum: 2012-04-04 Klockan: 13:30-16:30 Plats: Språk och framtid Närvarande ledamöter Anders Hagström (KD) Lena Beime (S) Britta Bjelle

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, KS-salen 14:00 15.54. ande Fredrik Axelsson, ordförande Anders Tell (S), 2:e vice ordf. Tjänstgörande ersättare Maria Malmer Stenergard (M) Ida Nilsson

Läs mer

Utbildningsnämnden 2001-02-20 1 (14) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-16.50. Bror Sterner

Utbildningsnämnden 2001-02-20 1 (14) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-16.50. Bror Sterner Utbildningsnämnden 2001-02-20 1 (14) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-16.50. Beslutande Göte Eriksson Bror Sterner Agneta Rönn Mayvor Lundberg Kenneth Rosén Ingrid Karlsson Solveig Mäkinen Patrik

Läs mer

Justeringens plats Kommunhuset och tid 2009-05-04 kl 16.30 Paragrafer 28-34 sekr 12-17 Underskrifter Sekreterare:... Ordförande:... Justerande:...

Justeringens plats Kommunhuset och tid 2009-05-04 kl 16.30 Paragrafer 28-34 sekr 12-17 Underskrifter Sekreterare:... Ordförande:... Justerande:... 2009-04-27 35 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.28 Beslutande Övriga deltagare Utses justera Brita Edholm, (fp), ordförande Anna Palm, (m), 1:e vice ordförande Johan Svanberg, (m), tjg ersättare Gunilla

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Utbildningsnämnden 2011-12-20 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 84-95. Kristina Sköld.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Utbildningsnämnden 2011-12-20 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 84-95. Kristina Sköld. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Plats och tid Koordinaren Stora Mötet kl 13.15-17.10 Beslutande Britta Bergström (S) Bror Sterner (S) Solweig Ericsson-Kurg (FP) Linda Hägglund (S) Mikael Sporgelin (S)

Läs mer

Lars Bennersten, förvalningschef Karin Strutz, förvaltningsekonom Ulrika Björnberg, lärare och Anna Nilsson, kurator 25 Anna Andersson, boendechef 14

Lars Bennersten, förvalningschef Karin Strutz, förvaltningsekonom Ulrika Björnberg, lärare och Anna Nilsson, kurator 25 Anna Andersson, boendechef 14 DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2012-03-14 Plats och tid Kommunkontoret, 2012-03-14, kl 08.30-12.30 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Kerstin Johansson

Läs mer

Plats och tid: Rum 429 Stadshuset Ängelholm, 2013-10-24 Kl. 14:00 16.55

Plats och tid: Rum 429 Stadshuset Ängelholm, 2013-10-24 Kl. 14:00 16.55 1 Plats och tid: Rum 429 Stadshuset Ängelholm, 2013-10-24 Kl. 14:00 16.55 Beslutande: Sven-Ingvar Borgquist (M), ordförande Ann Hörnebrant-Sturesson (C) Lars Nyander (S) Wiveca Britzén (M) BrittMarie Hansson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39. Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50

Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39. Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50 Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39 Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Anna-Lena Josefsson (C) Jusuf Causevic

Läs mer

Taito Arkkukangas (S), Maija Liisa Åsenbrygg (S), Märit Estrada (V), Stellan Lund (M), Gunilla Wolinder (FP) 15-18, Hans Carlsson (M)

Taito Arkkukangas (S), Maija Liisa Åsenbrygg (S), Märit Estrada (V), Stellan Lund (M), Gunilla Wolinder (FP) 15-18, Hans Carlsson (M) Barn- och utbildningsnämnden 1 (7) Plats och tid Takåsrummet, Kommunhuset, onsdagen den 28 mars 2012, klockan 16.00-17.30 Beslutande Taito Arkkukangas (S), Maija Liisa Åsenbrygg (S), Märit Estrada (V),

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-11-23 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.50. Thomas Uppman Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-11-23 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.50. Thomas Uppman Agneta Rönn 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.50. Beslutande Britta Bergström Thomas Uppman Agneta Rönn Birger Svensson Stefan Ohlsson Monica Lantz Fredrik Berg, fr o m 98 Lena Lundgren (s) (s)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-02-20. Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum 5 och 1 2013-02-20 8:15-12:35 13:10-15:50

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-02-20. Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum 5 och 1 2013-02-20 8:15-12:35 13:10-15:50 1 Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum 5 och 1 2013-02-20 8:15-12:35 13:10-15:50 Beslutande Kristina Svensson Hans Stevander Veronica Almroth 13-21 Claes Nordevik 22-24 Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-08-19 1-14. JÖNKÖPINGS KOMMUN Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-08-19 1-14. JÖNKÖPINGS KOMMUN Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 1-14 Plats och tid Wilhelm Thamsalen, Stadshuset, Huskvarna, kl. 13:00 15:50 Beslutande Carin Berggren (M), ordförande Albert Åhs (M) Priya Joshi (M), närvarande t.o.m. kl. 14:50 124 Kristoffer Rasmussen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum PITEÅ KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Strömbacka, Lilla Herrgården, kl 08.30-14.00 Beslutande Övriga deltagande Ruth Rahkola Anders Berg Birgitta Elfgren Lina Bergman Peter Eriksson Kjell

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:00

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:00 Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-10 1 (14) Plats och tid Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:00 Birgith Olsson Johansson, ordf.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2015-06-09 1 (10) Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, Hallstahammar, klockan 14.00 16.50 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2008-04-16 31 Plats och tid Lichron kl 17.30 20.20 Beslutande Lise Märith Svensson (kd) ordförande Lizbeth Johansson (c) 1:e vice ordförande Markus Kauppinen (s) 2: e vice

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Bertil Börjesson

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Onsdag 15 december 2004 klockan 08:30 13:00

Kommunkontoret, Bergsjö Onsdag 15 december 2004 klockan 08:30 13:00 NORDANSTIGS KOMMUN Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Sida Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Bergsjö Onsdag 15 december 2004 klockan 08:30 13:00 Ove Wallberg (m) ordförande Pernilla

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (22) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (22) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare Folkets Hus kl. 13:00 17.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (22) Leif Andersson (S), Christer Bech (S), tjänstgörande ersättare Anna-Lena Carlsson (C), ej 44 Elisabeth

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Upplands-Bro kommun Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn i Upplands-Bro kommun Tillsyn i Upplands-Bro kommun har genomfört tillsyn av Upplands-Bro kommun under hösten 2015. Tillsynen har avsett det

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2004-08-25 1 (14) Stadshuset, sammanträdesrum Ovalen, Kl 08.30-11.00

Barn- och utbildningsnämnden 2004-08-25 1 (14) Stadshuset, sammanträdesrum Ovalen, Kl 08.30-11.00 3,7(c.20081 6DPPDQWUlGHVSURWRNROO 1 (14) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Ovalen, Kl 08.30-11.00 Beslutande Övriga deltagande Ruth Rahkola Anders Berg, frånvarande 92-100 Birgitta Elfgren Lina

Läs mer

Utbildningsnämnden 2011-05-24 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16.

Utbildningsnämnden 2011-05-24 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16. Utbildningsnämnden 2011-05-24 1 Plats och tid Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16.30 Närvarande och beslutande Enligt förteckning

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-03-20

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-03-20 INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-03-20 BUN 34 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 1 BUN 35 INFORMATION... 2 BUN 36 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 3 BUN 37 EN FJÄRDE KOMPETENSUTVECKLINGSDAG FÖR FÖRSKOLAN...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-12 1-16 Plats och tid: Barn- och utbildningskansliets sammanträdesrum kl 13.30-18.20 ande: Övriga närvarande: Utses att justera: Stefan Widerberg (C) ordförande Carina

Läs mer

Anna Nilsson, sekreterare Henrik Arenvang, förvaltningschef Bengt Storbacka, arbetsmarknadsenheten. Pirko Norberg, personalrepresentant

Anna Nilsson, sekreterare Henrik Arenvang, förvaltningschef Bengt Storbacka, arbetsmarknadsenheten. Pirko Norberg, personalrepresentant Arbetsmarknadsnämnden 2014-11-19 1 Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl. 14.00 16.35 ande Övriga deltagare Margareta Ahlm (S), ordförande Carina Östrand (S) Peder Christensen (S), vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2014-10-20 1-13

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2014-10-20 1-13 Barn- och utbildningsnämnden 2014-10-20 1-13 Plats och tid A 1, kl. 13.00 17.00 Beslutande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Micael Åkesson (M) Jeanette Qvist (S) Eva Pehrsson-Karlsson

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2015-11-12 kl. 09.00-14.20 Ajournering för överläggningar i partigrupper 11.50 12.00 Beslutande Tina Kerro (FP) ordförande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-18 113. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-11-18, kl 13.30 16.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-18 113. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-11-18, kl 13.30 16.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-18 113 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-11-18, kl 13.30 16.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Lene Hollner (S) Britt-Marie Necke

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl 16.00-18.30 Beslutande Annika Holmstrand (c) ordförande Karl-Erik Andersson (c) Anna Moberg (m) Annika Sahlin (fp) Therese

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Beslut Lerums kommun lerums.kommun@lerum.se Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn i Lerums kommun Beslut 2(13) Tillsyn i Lerums kommun har genomfört tillsyn av Lerums kommun under våren 2016. Tillsynen

Läs mer