Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 8:30-14:00

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 8:30-14:00"

Transkript

1 Barn- och utbildningsnämnden (17) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga deltagare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 8:30-14:00 Birgith Olsson Johansson (s), ordf., Gösta Svensson (s), Yvonne Ölund (s), Mattias Öberg (s), Ruth Bergström (s), Tommy Olofsson (s), Kajsa Selin (s), Edit Persson (c), Carina Kock (c), Anneli Olsson (kd), Anna Hägglund (m), Åke Lundberg (m), Göran Wåhlstedth (v) Anneli Westin (s), Lars Edblad (s), Bruno Sjölund (s), Tony Nilsson (s), Lena Lindgren (c), Nils-Gunnar Bylund (c), Thomas Nordström (kd), Malin Wågberg (v) Thorbjörn Öhlund, förvaltningschef Maria Edblad-Jansson, ekonomichef Lena Brännholm, Lärarförbundet Kristin Herold, skolsekreterare Godkännande av närvaro Tid och plats för justering Barn- och utbildningsnämnden godkänner att angivna personer är närvarande vid sammanträdet samt ger dem rätt att yttra sig. Onsdag 20 september Sekreterare Paragrafer = Kristin Herold Ordförande = Birgith Olsson Johansson Justerare = Åke Lundberg BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Instans Barn- och utbildningsnämnden Anslaget sätts upp Anslaget tas ned Förvaringsplats för Barn- och utbildningskontoret protokollet. Underskrift Namnförtydligande. Kristin Herold

2 Barn- och utbildningsnämnden (17) Innehållsförteckning 69 Informationer Tertialuppföljning 2 september Investeringar gymnasieskolan Läsårstider 2008/ Motion - bättre tillgång till barnomsorg vid utbildningsdagar för personalen Remiss - ansökan från NTI-skolan om att få starta fristående gymnasieskola i Örnsköldsviks kommun finns ej p.g.a. fel i registerprogrammet 76 Remiss - Ansökan från Baggium AB om att få starta fristående gymnasieskola i Örnsköldsviks kommun Inställt sammanträde Anmälan av delegationsbeslut Meddelanden...17

3 Barn- och utbildningsnämnden (17) BUN 2007:42 69 Informationer Rekrytering av rektorer Förvaltningsschef Thorbjörn Öhlund informerar om att den vakanta rektorstjänsten i Björna har tillsatts med Anna Lundin och på Husumskolan med Inger Broddegård. I Nätra har Inger Karlsson fått ett vikariat till den 31 december. Ekonomi Ekonomichef Maria Edblad-Jansson informerar nämnden om det ekonomiska läget som tertialrapporten visar. Nämndens utfall för perioden jan tom aug 2007 visar på ett överskott om 5 Mkr contra 5,3 Mkr Totala kostnaderna har ökat med 22 Mkr år över år inklusive löneökningar. LSS/LASS kostnaderna kan inte nämnden styra eftersom kostnaderna styrs av rättighetslagar. Flera barn med behov har tillkommit under året och ökar kostnaderna mer än budget. Lokalkostnaderna stiger över budget, vilket bla beror på Bjästaskolans färdigställande. Vi skulle dock önska att tekniska med större precision kunde förutse lokalkostnadsbudgeten så att det inte kommer som en överraskning. Några områden har inte heller hämtat igen sina underskott (Nätra, Anundsjö och Östra). Gymnasiets underskott minskar men inte tillräckligt. Kulturskolecentrum har fortsatt svårigheter. Personalkostnader för omställningar, rehabilitering och avgångvederlag ligger fortsatt högt samtidigt som hanteringsprocessen för åtgärder har skyndats på jämfört tidigare. De interkommunala ersättningarna kommer att öka ytterligare i takt med att fristående skolor etablerar sig i Örnsköldsvik och frisök hösten Kostnaden för undervisning av flyktingbarn ökar om verksamhet bedrivs på flera skolor i kommunen. Om kommunen skriver på ett treårsavtal med Länsstyrelsen om mottagande får kommunen ett bidrag på 10 Tkr extra per mottagen flykting under 2007, något som borde tillfalla barn- och utbildningsförvaltningen. Kommunens insats borde kunna ses som en tillväxtfaktor för kommunen totalt. Frågan drivs både från förvaltningen och politiskt.

4 Barn- och utbildningsnämnden (17) Transportenheten kommer att ligga under kommunstyrelsen från 1 januari Diskussioner pågår om hur mycket medel som ska föras över från barn- och utbildningsförvaltningen. Naturbruksgymnasiet i Nordvik Birgith Olsson Johansson informerar om de pågående diskussionerna om Nordvikskolans framtid. Kramfors och Sollefteå kommuner har sagt ja till att ingå i ett gymnasieförbund för utbildningen. Örnsköldsvik och Härnösand har sagt att man är positiv till fortsatta diskussioner. Timrå och Ånge kommuner har sagt nej till ett gymnasieförbundförbund. Sundsvall är intresserad enbart ifall elevkostnaden kan sänkas kraftigt. Barn- och utbildningsnämnden har tagit del av informationerna.

5 Barn- och utbildningsnämnden (17) BUN 2006: Tertialuppföljning 2 september 2007 Nämndens utfall för perioden jan tom aug 2007 visar på ett överskott om 5 Mkr contra 5,3 Mkr Totala kostnaderna har ökat med 22 Mkr år över år inklusive löneökningar. LSS/LASS kostnaderna kan inte nämnden styra eftersom kostnaderna styrs av rättighetslagar. Flera barn med behov har tillkommit under året och ökar kostnaderna mer än budget. Lokalkostnaderna stiger över budget, vilket bl.a. beror på Bjästaskolans färdigställande. Vi skulle dock önska att tekniska med större precision kunde förutse lokalkostnadsbudgeten så att det inte kommer som en överraskning. Några områden har inte heller hämtat igen sina underskott (Nätra, Anundsjö och Östra). Gymnasiets underskott minskar men inte tillräckligt. Kulturskolecentrum har fortsatt svårigheter. Personalkostnader för omställningar, rehabilitering och avgångvederlag ligger fortsatt högt samtidigt som hanteringsprocessen för åtgärder har skyndats på jämfört tidigare. De interkommunala ersättningarna kommer att öka ytterligare i takt med att fristående skolor etablerar sig i Örnsköldsvik och frisök hösten Kostnaden för undervisning av flyktingbarn ökar om verksamhet bedrivs på flera skolor i kommunen. Om kommunen skriver på ett treårsavtal med Länsstyrelsen om mottagande får kommunen ett bidrag på 10 Tkr extra per mottagen flykting under 2007, något som borde tillfalla barn- och utbildningsförvaltningen. Kommunens insats borde kunna ses som en tillväxtfaktor för kommunen totalt. Frågan drivs både från förvaltningen och politiskt. Transportenheten kommer att ligga under kommunstyrelsen från 1 januari Diskussioner pågår om hur mycket medel som ska föras över från barn- och utbildningsförvaltningen. Barn- och utbildningsnämndens beslut Barn- och utbildningsnämnden beslutar att godkänna tertialrapporten och prognosen för 2007 och att överlämna dem till kommunstyrelsens ekonomiberedning.

6 Barn- och utbildningsnämnden (17) Barn- och utbildningsnämnden beslutar vidare att uppdra till förvaltningen att analysera de interkommunala ersättningarna och vilka program och gymnasieskolor eleverna väljer, fördjupad redovisning av kostnaderna för LSS och LASS, personalkostnader samt redovisning av utvecklingen inom skolskjutsverksamheten. Ordförande Birgith Olsson Johansson kallar till ett sammanträde med budgetgruppen den 8 oktober för att diskutera åtgärder som syftar till att minska nämndens underskott.

7 Barn- och utbildningsnämnden (17) 71 Investeringar gymnasieskolan BUN 2007:43 Den snabba tekniska utvecklingen påverkar eleverna på Örnsköldsviks Gymnasieskola negativt så tillvida att dyra och viktiga maskiner i undervisningen i allt snabbare takt blir omoderna. Idag läser ca 110 elever på industriprogrammet och 40 elever på teknikprogrammet. Bristen på modern utrustning och många elever utgör också en ökad känslighet för avbrott när de går sönder. Gymnasieskolan har själv prioriterat bort investeringar i CNC maskiner i sin egen investeringsbudget. Arbetsmarknaden är god för eleverna på industriprogrammet och flera företag på orten behöver kunnigt folk som behärkar CNC-tekniken. Dit hör bl a Hägglunds Drives, BAE-systems, ÖMW, Samco och Kima. Kommundirektör Håkan Åström har undersökt med Företagarna och Lars-Erik Morin ifall gymnasieskolan skulle kunna blir sponsrad, men inställningen är att den typen av investeringar är en strikt kommunal angelägenhet. Gymnasieskolan har också blivit erbjudna att ta emot en utrangerad maskin från BAE, men en industrimaskin är så stor att det skulle ha inneburet stora investeringar i golvförstärkning m.m vilket omöjliggjorde ett övertagande. Gymnasieskolan bedömer att man är i behov av tre nya maskiner. Nämnden har att ta ställning till tre olika förslag: 1. Att investera i 3 maskiner för ca 3 Mkr, 50% fördelning av kapitalkostnaden gymnasiet och Centralt förvaltningen 2. Att investera i 1 maskin för ca 1 Mkr, 50% fördelning av kapitalkostnaden 3. Att skjuta upp investeringen till 2008 Barn- och utbildningsnämndens beslut Barn- och utbildningsnämnden beslutar enligt alternativ 2, d.v.s. att föreslå fullmäktige att tillskjuta investeringsmedel om 597 Kkr för inköp av en CNC-maskin om 997 Kkr till Örnsköldsviks Gymnasieskola eftersom det finns kommunala investeringsmedel på grund av förseningar i andra projekt. Nämnden beslutar vidare att omfördela medel inom egen investeringsbudget om 400 Kkr från grundskolan. Kapitalkostnaden första året är 141 Kkr men faller något varje år eftersom kapitaldelen minskar.

8 Barn- och utbildningsnämnden (17) Nämnden beslutar även att Gymnasieskolan får bära 50% av kapitalkostnaden dvs ca 70 Kkr i 10 år. Resterande belastar förvaltningen centralt. Beslutet är enhälligt. Följande motivering förklarar att enbart föreslå investering i 1 maskin: Nämnden kommer sannolikt att gå med underskott och därmed finns inte motiv till att dra på sig ytterligare kostnader än till 1 maskin trots att behoven finns. Gymnasiet har ombetts att göra en tydlig prioritering av sina investeringsäskanden och att ev. ta med CNC investeringen till ekonomiberedningen för 2009.

9 Barn- och utbildningsnämnden (17) Bun/2007: Läsårstider 2008/2009 Sammanfattning av ärendet Skolcheferna rekommenderar följande läsårstider för 2008/2009: Höstterminen 2008 Vårterminen 2009 mån 25 augusti - fre 19 december ons 7 januari - fre 12 juni Barn- och utbildningsnämndens beslut Barn- och utbildningsnämnden beslutar att följande läsårstider ska gälla för läsåret 2008/2009: Höstterminen 2008 Vårterminen 2009 mån 25 augusti - fre 19 december ons 7 januari - fre 12 juni

10 Barn- och utbildningsnämnden (17) Bun/2007: Motion - bättre tillgång till barnomsorg vid utbildningsdagar för personalen Sammanfattning av ärendet Motionen om bättre tillgång till barnomsorg vid personalens utbildningsdagar anmäldes till kommunfullmäktige den 16 juni i år. I motionen föreslås att barnomsorgspersonalen ska se till att de föräldrar som inte kan ta ledigt på personalens utbildningsdagar ska få tillgång till barnomsorg, t.ex. genom att sätta in vikarier. Utvecklingsenhetens överväganden Förskoleverksamhet är en rätt för alla barn från ett års ålder oavsett om föräldern arbetar, studerar eller är föräldraledig för ett syskon. Förskolans uppdrag enligt styrdokumenten är att lägga grunden för ett livslångt lärande i en verksamhet som ska vara rolig, trygg och lärorik. Det ska vara en god pedagogisk verksamhet där omsorg, fostran och lärande bildar en helhet som komplement till hemmet. Vår ambitionsnivå är hög när det gäller att skapa bästa möjliga förutsättningar för att varje barn ska utvecklas rikt och mångsidigt. För att ständigt kunna utveckla kvaliteten i förskolans verksamhet behöver personalen ha gemensam tid för pedagogisk diskussion och kompetensutveckling, dels i arbetslaget, dels på förskoleenheten och i skolområdet. Varje förskola tillhör ett skolområde och det är viktigt att en kontinuitet skapas för barnet mellan förskola och skola vilket förutsätter att förskole- och skolpersonal ges möjlighet till gemensam tid för lärande samtal och erfarenhetsutbyte. I den folder som alla föräldrar får när de söker plats för sitt/sina barn ges tydlig information om att under personalens verksamhetsutvecklingsdagar, 3-4 dagar/år, ligger verksamheten nere. Föräldrarna meddelas i god tid vilka dagar det gäller på den enskilda förskolan. Vikarier är ingen bra lösning för barnens trygghet. Förskolebarn är beroende av goda och nära relationer till kända pedagoger och att en dag mötas av enbart ny, obekant personal kan inte vara förenligt med trygghetsmål och god kvalitet. Det skulle också innebära en kostnad på närmare 2 miljoner/år. En förfrågan till rektorer med förskoleansvar visar att de inte har upplevt att

11 Barn- och utbildningsnämnden (17) dessa verksamhetsutvecklingsdagar inneburit stora problem för föräldrarna, om de blivit informerade i god tid så att de kunnat planera för dagarna med sina barn. Ärendet lämnas till barn- och utbildningsnämnden utan beslutsförslag. Yrkanden: Göran Wåhlstedt, v: Avslag Birgith Olsson Johansson, s: Avslag Edit Persson, c: Avslag Ordföranden ställer proposition på förslagen och finner att nämnden avslår motionen. Barn- och utbildningsnämndens beslut Barn- och utbildningsnämnden beslutar att föreslå fullmäktige att avslå motionen med hänvisning till utvecklingsenhetens överväganden. Barn- och utbildningsnämnden beslutar vidare att påpeka vikten av att information om verksamhetsutvecklingsdagar ges i god tid och att man även informerar om innehållet i verksamhetsutvecklingsdagarna. Åke Lundberg (m) och Anna Hägglund (m) reserverar sig mot beslutet.

12 Barn- och utbildningsnämnden (17) Bun/2007:73 74 Remiss - ansökan från NTI-skolan om att få starta fristående gymnasieskola i Örnsköldsviks kommun Sammanfattning av ärendet Utbildningsanordnaren har för avsikt att till höstterminen 2008 starta gymnasieprogrammen HP, S, N, MP samt EC i Örnsköldsviks kommun. Örnsköldsviks kommun har möjlighet att yttra sig över ansökan. Barn- och utbildningskontorets överväganden De planerade program finns redan idag inom det breda utbud av gymnasieprogram som Örnsköldsviks kommunala gymnasieskola erbjuder. Örnsköldsviks kommuns bedömning är därför att de föreslagna utbildningarna motsvaras av de utbildningar som finns i det befintliga utbudet. Elevutvecklingen i kommunen är i fallande. Läsåret 2007/2008 är elevantalet De närmaste sju åren är minskningen ca 30% för att läsåret 2015/2016 vara 1660 elever. Detta faktum innebär stora omstruktureringsbehov för kommunen och en anpassning av resurser och lokaler. Ytterligare etableringar av fristående skolor gör problemet än större och medför stor påfrestning på ekonomin. Handelsprogrammet i kommunens skola erbjuder 32 platser. Under ett antal år har sökbilden varit sådan att kommunen haft problem att fylla dessa platser. John Bauergymnasiet bedriver redan ett specialutformat program närliggande HP. Se bilaga 2. Örnsköldsviks kommuns bedömning är att stor risk för överetablering finns om NTIskolan startar samma utbildning. Skulle så ske kommer kostnaden för att driva HP sannolikt fördubblas, då kommunen och NTI-skolan skulle dela på ett fåtal elever. Samhällsprogrammet har redan idag, i den kommunala gymnasieskolan, en överkapacitet. En ytterligare etablering skulle innebära stora omställningsproblem och därmed väsentligt ökade kostnader. Naturvetarprogrammet har redan idag, i den kommunala gymnasieskolan, en överkapacitet. En ytterligare etablering skulle innebära stora omställningsproblem och därmed väsentligt ökade kostnader. Medieprogrammet har i den kommunala gymnasieskolan och tillsammans med John Bauergymnasiet, redan idag, en överkapacitet vad gäller antal sökande. Se bilaga 2 och 3. Örnsköldsviks kommuns bedömning är att stor risk för överkapacitet föreligger om

13 Barn- och utbildningsnämnden (17) NTI-skolan beviljas tillstånd att starta samma utbildning. Kommunen har satsat stora pengar vid uppbyggnaden av medieprogrammet. EC-programmet bedrivs redan av den kommunala gymnasieskolan, John Bauergymnasiet och av Baggium. En ytterligare intressent skulle innebära stora påfrestningar, ekonomiskt och personellt på den kommunala gymnasieskolan. Ett ökat utbud av utbildningsplatser innebär att det nödvändiga omstruktureringsarbetet i den kommunala gymnasieskolan försvåras. Planeringsförutsättningar blir betydligt svårare att överblicka och styrningen försvåras i och med att flera aktörer berörs. Ett utökat utbildningsutbud där liknande utbildningar erbjuds av flera anordnare ökar kostnaderna, men gynnar inte eleverna. Arbetsutskottet lämnar ärendet till barn- och utbildningsnämnden utan beslutsförslag. Yrkanden: Birgith Olsson Johansson (s), Göran Wåhlstedth (v): Anta förvaltningschefens yttrande. Edit Persson (c): Avstå från att yttra sig. Ordföranden ställer proposition på förslaget och finner att nämnden antar Birgith Olsson Johanssons m.fl. förslag. Barn- och utbildningsnämndens beslut Barn- och utbildningsnämnden beslutar att anta förvaltningschefens yttrande.

14 Barn- och utbildningsnämnden (17) Bun/2007:80 76 Remiss - Ansökan från Baggium AB om att få starta fristående gymnasieskola i Örnsköldsviks kommun Sammanfattning av ärendet Örnsköldsviks Praktiska gymnasium har etablerat sig i Örnsköldsvik och startar läsåret 2007/08 med ett antal yrkesprogram. Till läsåret 2008/09 önskar skolans huvudman Baggium AB utöka sitt utbud med byggprogrammet. Kommunen har tillfälle att yttra sig över ansökan. Barn- och utbildningsnämndens beslut Barn- och utbildningsnämnden beslutar att inte anföra erinringar mot ansökan.

15 Barn- och utbildningsnämnden (17) 77 Inställt sammanträde Förslag föreligger om att ställa in nämndens sammanträde den 16 oktober. Barn- och utbildningsnämndens beslut BUN 2006:154 Barn- och utbildningsnämnden beslutar att ställa in nämndens sammanträde den 16 oktober samt arbetsutskottets sammanträde den 2 oktober på grund av ärendebrist.

16 Barn- och utbildningsnämnden (17) 78 Anmälan av delegationsbeslut Följande delegationsbeslut redovisas vid dagens sammanträde: Personalärenden: Elevärenden: , Beslut enl. LSS: Skolskjutsar/elevresor: Barn- och utbildningsnämnden godkänner redovisningen.

17 Barn- och utbildningsnämnden (17) 79 Meddelanden Samordningsförbundet i Örnsköldsvik, protokoll , Skolverket: Beslut om avslag på Stiftelsen Waldorfskolans ansökan om rätt till bidrag till en ny utbildning vid den fristående gymnasieskolan Umeå Waldorfskola BUN 2007: Broskolan: Utvärdering av hemundervisning för läsåret BUN 2006: Kommunfullmäktige: Gemensam organisation för vuxenutbildningen och KomVux BUN 2006: Länsstyrelsen: Verksamhetstillsyn av barn- och utbildningsnämndens LSS-verksamhet i Örnsköldsviks kommun BUN 2006: Barn- och utbildningsnämnden har tagit del av meddelandena.

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 14:30

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 14:30 Barn- och utbildningsnämnden 2007-05-11 1 (13) Plats och tid Beslutande Ersätttare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 14:30 Birgith Olsson Johansson (s), ordf., Gösta Svensson (s), Yvonne

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:00

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:00 Bildningsnämnd 2013-02-12 1 (9) Plats och tid Beslutande Tjänstgörande ers. Ersättare Övriga deltagare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:00 Birgith Olsson Johansson, ordf. (S), Mattias

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Gottne 15:00 16:30

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Gottne 15:00 16:30 Barn- och utbildningsnämnden 2009-12-15 1 (14) Plats och tid Ledamöter Tjänstg. ersättare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Gottne 15:00 16:30 Birgith Olsson Johansson (S) Edit Persson (C) Gösta

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Gottne Kl 11-12. Birgith Olsson Johansson (S) Edit Persson (C)

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Gottne Kl 11-12. Birgith Olsson Johansson (S) Edit Persson (C) Barn- och utbildningsnämnden 2010-05-12 1 (12) Plats och tid Beslutande Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Gottne Kl 11-12 Birgith Olsson Johansson (S) Edit Persson (C) Ledamöter Gösta Svensson

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:00

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:00 Barn- och utbildningsnämnden 2010-02-15 1 (43) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Gottne Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:00 Beslutande Birgith

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 14:30

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 14:30 Barn- och utbildningsnämnden 2007-04-16 1 (23) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga deltagare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 14:30 Birgith Olsson Johansson (s) ordf., Gösta

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-18 2 (13)

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-18 2 (13) Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-18 1 (13) Plats och tid Folkets Park, Örnsköldsvik, kl.15:30 16:15 Beslutande Birgith Olsson Johansson (S) Edit Persson (C) Ledamöter Gösta Svensson (S) Carina Kock

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 15:45. Bruno Sjölund (S), Ulla Grundberg-Larsson (S),

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 15:45. Bruno Sjölund (S), Ulla Grundberg-Larsson (S), Barn- och utbildningsnämnden 2009-04-07 1 (9) Plats och tid Beslutande Ersättare: Övriga deltagare: Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 15:45 Birgith Olsson Johansson (S), Gösta Svensson

Läs mer

Örnsköldsvik; sammanträdesrum Kubbe 10:00 11:00

Örnsköldsvik; sammanträdesrum Kubbe 10:00 11:00 Barn- och utbildningsnämnden 2007-01-09 1 (13) Plats och tid Beslutande Örnsköldsvik; sammanträdesrum Kubbe 10:00 11:00 (s), ordf. (s), Yvonne Ölund (s), Mattias Öberg (s), Ruth Bergström (s), Tommy Olofsson

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Fullmäktigesalen 13:00-13:30

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Fullmäktigesalen 13:00-13:30 Barn- och utbildningsnämnden 2007-06-12 1 (10) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga deltagare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Fullmäktigesalen 13:00-13:30 Birgith Olsson Johansson (s), ordf.,

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10) Plats och tid Öckerösalen, kommunhuset Öckerö, klockan 16.30 19.55 Beslutande Ledamöter Kerstin Torsede (FP), ordförande Mia Thylander (M), Lars

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30. Beslutande. Övriga närvarande. Britta Carlén, Tommy Olsson. Justerande

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30. Beslutande. Övriga närvarande. Britta Carlén, Tommy Olsson. Justerande DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2007-06-20 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s) Sabina Nilsson

Läs mer

Arken, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Korallen 13:30-16:00

Arken, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Korallen 13:30-16:00 Barn- och utbildningsnämnden 2008-04-15 1 (9) Plats och tid Beslutande Arken, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Korallen 13:30-16:00 Birgith Olsson Johansson, ordf. (s), Gösta Svensson (s), Yvonne Ölund (s),

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2013-10-14 1. Elisabeth Cobb (M) Mikael Brickarp. Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Håkan Johansson

Barn- och utbildningsnämnden 2013-10-14 1. Elisabeth Cobb (M) Mikael Brickarp. Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Håkan Johansson 2013-10-14 1 Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Carl-Augustrummet, kommunkontoret, Ödeshög Måndagen den 14 oktober 2013, klockan 09:00-11:00 Håkan Johansson (M), ordförande Annicki Oscarsson

Läs mer

97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011.

97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-08-31 95 Meddelanden. 96 Anmälan om delegationsbeslut. 97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011. 98 Information budget 2012. 99 Den framtida gymnasieskolan

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:30. Jan-Olov Häggström (S) Ordf. Camilla Svensson (M)

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:30. Jan-Olov Häggström (S) Ordf. Camilla Svensson (M) Humanistisk nämnd 2011-11-15 1 (14) Plats och tid Beslutande ledamöter Beslutande ersättare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:30 Jan-Olov Häggström (S) Ordf. Camilla Svensson (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Utbildningsnämnden 2011-12-20 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 84-95. Kristina Sköld.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Utbildningsnämnden 2011-12-20 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 84-95. Kristina Sköld. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Plats och tid Koordinaren Stora Mötet kl 13.15-17.10 Beslutande Britta Bergström (S) Bror Sterner (S) Solweig Ericsson-Kurg (FP) Linda Hägglund (S) Mikael Sporgelin (S)

Läs mer

Protokoll. Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Hans-Olov Stöllman (S) Lars T. Stenson (FP) Jan Klarström (SD)

Protokoll. Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Hans-Olov Stöllman (S) Lars T. Stenson (FP) Jan Klarström (SD) Sammanträdesdatum Sida 1/10 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 2 i källaren kl 09:00-10:30 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Hans-Olov Stöllman (S) Lars T. Stenson (FP) Jan

Läs mer

Tjänstg. ersättare Anneli Westin (S) Ersättare Lars Edblad (S) Maria Westin (C) Bruno Sjölund (S) Sandra Edin (KD)

Tjänstg. ersättare Anneli Westin (S) Ersättare Lars Edblad (S) Maria Westin (C) Bruno Sjölund (S) Sandra Edin (KD) Barn- och utbildningsnämnden 2010-12-14 1 (15) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Gottne 14:00 15:00 Beslutande Birgith Olsson Johansson (S) Edit Persson (C) Ledamöter Gösta Svensson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18) Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt ÅströmCs), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Josef Janosi(m) Anita Ljung(m) Anneli

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Produktionsstyrelsen 2011-11-15 1

Sammanträdesprotokoll. Produktionsstyrelsen 2011-11-15 1 Produktionsstyrelsen 2011-11-15 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Industrivägen 20, lokal Pasch Tisdagen den 15 november 2011, klockan 19:00-20:35 Ledamöter: Johan Hjelmstrand (M), ordf. Kent Hjalmarsson

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Sal 114 14:00-16:00 ande Anders Tell, ordförande. Fredrik Axelsson (M), vice ordf. Malin Emilson (S) Qazim Hasanaj (S) Emma Bruce (S) Anna Pettersson (S) Magnus

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2015-06-09 1 (10) Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, Hallstahammar, klockan 14.00 16.50 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Övriga deltagande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-18 113. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-11-18, kl 13.30 16.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-18 113. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-11-18, kl 13.30 16.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-18 113 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-11-18, kl 13.30 16.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Lene Hollner (S) Britt-Marie Necke

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2009-09-16 2 (18)

Barn- och utbildningsnämnden 2009-09-16 2 (18) Barn- och utbildningsnämnden 2009-09-16 1 (18) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Gottne, Nygatan 18, Örnsköldsvik 15:00-15:30 Birgith Olsson Johansson (S) Edit Persson (C) Gösta Svensson (S) Carina

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-05-17 HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-05-17 HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden INNEHÅLLSFÖRTECKNING 42 Besök från Hagaboda rektorsområde... 53 43 Ekonomisk rapport tertial 1 2011... 54 44 Aktuell barnomsorgskö... 55 45 Gåvoläromedel... 56 46 Studieresa till Auschwitz...57 47 Regionalt

Läs mer

Pär Edgren. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- o utbildningsnämnden

Pär Edgren. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- o utbildningsnämnden 1(11) Plats och tid Revelj, kommunhuset, Hultsfred kl. 09.00-11.30 ande Gunilla Abrahamsson, s Pär Edgren, m Arne Fäldt, s Gunilla Nilsson, c Carola Nilsson, s Lennart Eklund, c Runa Petersson, kd Benny

Läs mer

Honore Lulendo (S) 18-29 Lisbeth Larsson (S) Thomas Lundberg (MP)

Honore Lulendo (S) 18-29 Lisbeth Larsson (S) Thomas Lundberg (MP) KUNGSBACKA KOMMUN Nämnden för Gymnasie & Vuenutbildning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum Plats och tid sammanträde /Kompetenscentrum/ Klockan 17:00-20:30 ande Övriga närvarande Ledamöter Ulrika Landergren (L),

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 13:30

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 13:30 Bildningsnämnd 2012-03-20 1 (8) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga deltagare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 13:30 Birgith Olsson Johansson (S), ordf., Mattias Öberg (S), Anneli

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 0-11.30 Beslutande Anders Throbäck (S), ordförande Sara Anheden (S) Carola Lindgren (M) Lars-Ove Hägerroth (M), ersättare för Daniel Persson (M) Eva Olsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Sida s arbetsutskott 2007-08-20 1(13) Plats och tid Åsele Centralskola, kl 08 30 11 30 Beslutande Maria Hakamäki (S) ordförande Sylvia Samuelsson (C) tjg ers Urban Lindström (S) Övriga

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-12-12

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-12-12 INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-12-12 BUN 107 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 1 BUN 108 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 2 BUN 109 UPPFÖLJNING AV GENOMFÖRD INTERNKONTROLL, OKTOBER 2013... 3 BUN

Läs mer

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 17.20 18.30. Martin Fransson, sekreterare Göran Nydahl, förvaltningschef

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 17.20 18.30. Martin Fransson, sekreterare Göran Nydahl, förvaltningschef 1 (20) Plats och tid Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 17.20 18.30 Beslutande Carl-Göran Svensson (C) Madli-Ann Pohla (M) Christer Grankvist (S) Lennart Månsson (S) Övriga närvarande Martin

Läs mer

Protokoll. Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD) Margot Karlsson (S)

Protokoll. Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD) Margot Karlsson (S) Sammanträdesdatum Sida 1/12 Plats och tid Sammanträdesrummet, övrevåningen, Hagfors stadshus kl 10:30 12:30 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD)

Läs mer

Utbildningsnämnden 2003-04-29 1 (11) Breviksskolans gymnasium, kl 13.15 17.30. Bror Sterner, t o m 45 Agneta Rönn Birger Svensson Kenneth Rosén

Utbildningsnämnden 2003-04-29 1 (11) Breviksskolans gymnasium, kl 13.15 17.30. Bror Sterner, t o m 45 Agneta Rönn Birger Svensson Kenneth Rosén Utbildningsnämnden 2003-04-29 1 (11) Plats och tid Breviksskolans gymnasium, kl 13.15 17.30. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner, t o m 45 Agneta Rönn Birger Svensson Kenneth Rosén Stefan Ohlsson

Läs mer

Anslås under tiden 2010-04-06 2010-05-01

Anslås under tiden 2010-04-06 2010-05-01 Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-25 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 08.00 11.00 Beslutande Monica Forsgren (S) v ordförande Thomas Björnhager (S) Andreas Boström (S) Jenny

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Årjängs gymnasieskola, kl 15.30-19.55 Beslutande Annika Holmstrand (c) ordförande Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson (fp) Ulla-Britt Svensson

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 15 december, kl. 16.30-18.00

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 15 december, kl. 16.30-18.00 Barn- och ungdomsnämnden 2009-12-15 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 15 december, kl. 16.30-18.00 Beslutande Raimo Vuojärvi (M) ordf Jerker Sjögren

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag. sid 1 (26) BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Protokoll 2012-03-21

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag. sid 1 (26) BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Protokoll 2012-03-21 sid 1 (26) Tid och plats Onsdag den 21 mars 2012 kl 15.00-16.25 Bildsalen Frödingskolan, Kronoparken Posthornsgatan 6 Ajournering kl 15.50-15.55 Ledamöter Niklas Wikström (FP) ordförande Anna Dahlén Gauffin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-12 1-16 Plats och tid: Barn- och utbildningskansliets sammanträdesrum kl 13.30-18.20 ande: Övriga närvarande: Utses att justera: Stefan Widerberg (C) ordförande Carina

Läs mer

PROTOKOLL VALLENTUNA KOMMUN 1999-01-12 1(17) BEVIS. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

PROTOKOLL VALLENTUNA KOMMUN 1999-01-12 1(17) BEVIS. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden. AB VALLENTUNA KOMMUN Utbildnings- och arbetsmarknads 1999-01-12 1(17) BEVIS Organ Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknads 2 (17) Innehållsförteckning: Sid Konstituering

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Datum Tid 13:30-16:00 Plats Kommunkontoret, sammanträdesrum Stollen Närvarande Se sidan 2 Petra Ramstad Justeringens plats och tid Kommunkontoret, 2013-02-25 Justerade paragrafer

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum 2015-10-12 1 (13) Sida Plats och tid Kommunkontoret, kl 08:55 11:35 Ledamöter Margareta Johansson (C) ordförande Jerry Sellin (Op) vice ordförande Gunnel Jonsson (S) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-11-23 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.50. Thomas Uppman Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-11-23 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.50. Thomas Uppman Agneta Rönn 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.50. Beslutande Britta Bergström Thomas Uppman Agneta Rönn Birger Svensson Stefan Ohlsson Monica Lantz Fredrik Berg, fr o m 98 Lena Lundgren (s) (s)

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.00-12.05

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.00-12.05 1 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.00-12.05 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses

Läs mer

Britta Carlén och Anders Schagerholm

Britta Carlén och Anders Schagerholm DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2014-10-01 Plats och tid Utsikten konferensrum L, kl. 08.30-12.30 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Anna Johansson (c) Anders

Läs mer

Margareta Ydringer Eriksson, gymnasiechef Linda Hansson, ekonom Ulla Jons, nämndsekreterare. Lennart Sacrédeus, S:t Mikaelsskolan, 2013-06-14

Margareta Ydringer Eriksson, gymnasiechef Linda Hansson, ekonom Ulla Jons, nämndsekreterare. Lennart Sacrédeus, S:t Mikaelsskolan, 2013-06-14 2013-06-05 Sida 1-15 Gymnasienämnden Plats och tid Konferensrummet, S:t Mikaelsskolan, onsdag 5 juni 2013 kl 09.00-12.00 ande Lennart Sohlberg (S), Mora, ordförande Gunilla Elings Friberg (S), Orsa, vice

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens skolutskott - delegering 2010-01-28 4 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Arvidsjaur klockan 08.00-09.30. Beslutande Jan Åge Mikalsen (s),

Läs mer

Maria Rundahl, Lärarnas Riksförbund

Maria Rundahl, Lärarnas Riksförbund KUNGSBACKA KOMMUN Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum Plats och tid sammanträde /Yrkeshögskolan/ Klockan 17:00-17:45, 18:00-19:30 ande Ledamöter Ulrika Landergren (L), ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 1 (7) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 26 augusti 2009, klockan 16.00 18.40 Beslutande Elisabeth Persson (S), Mikael Peterson (S) 32, Camilla Dahl (S),

Läs mer

Sammanträdesdatum Utbildningsnämnden 2016-03-21 1 (10) Allhelgona/Skeppsås, kl. 13:00-16:10

Sammanträdesdatum Utbildningsnämnden 2016-03-21 1 (10) Allhelgona/Skeppsås, kl. 13:00-16:10 Utbildningsnämnden 2016-03-21 1 (10) Plats och tid Allhelgona/Skeppsås, kl. 13:00-16:10 Beslutande Jennifer Myrén, S Rainer Fredriksson, S Gun-Inger Andersson, L Marie Karlsson, S Tony Lingeby, C Kristina

Läs mer

Omsorgsnämnden 2001-09-18

Omsorgsnämnden 2001-09-18 Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 18.20 Beslutande S Bo Johansson, ordförande KD Göran Andersson S Karl-Erik Danielsson MP Birgitta Persson M Ingrid Burfelt C Aina Svensson 134-145

Läs mer

Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde 2013-05-15

Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde 2013-05-15 2013-05-15 Sida 1 (21) Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde 2013-05-15 P g a personuppgiftslagen (PUL) kan vissa uppgifter i protokollet vara borttagna (kryssade) Innehållsförteckning

Läs mer

91 Yttrande över motion angående barnomsorg på kvällar, nätter och helger.

91 Yttrande över motion angående barnomsorg på kvällar, nätter och helger. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-06-15 85 Meddelanden. 86 Anmälan om delegationsbeslut. 87 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport maj 2011. 78 Redovisning av LUPP-enkäten. 89 Permanentning av Lokal styrelse

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- och utbildningsutskottet

Barn- och utbildningskontoret. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- och utbildningsutskottet 1(10) Plats och tid BU-kontorets konferensrum, kl 15.00 Beslutande Alexander Josefsson (M), ordförande Diana Brandin (S), 1:vice ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson (C)

Läs mer

PROTOKOLL 2015-06-17 Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL 2015-06-17 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 7 Sida 1 av 7 Tid och plats Onsdagen den 17 juni kl. 18.30-21.15 Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv Beslutande Ledamöter Ann-Sofie Fridehjelm (S) ordförande Caroline

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-05-30 1(16) Plats och tid Christian Kruse- rummet, kommunhuset Ringsjövägen 4. 13.00 16.00 Beslutande Birgitta Andersson, M, ordförande Eva Malvå, MP Lena Rosvall, S Per- Erik Andersson, C Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: Barn- och utbildningsnämnden 2011-02-23 1 (11) Plats och tid Nämndrummet, Kommunhuset, Skillingaryd kl.14.00 18.10 Beslutande Roger Ödebrink (S) ordförande Gunnel Elg (KD) vice

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1(16) Plats och tid Härneviskolan, Bro kl 16.00 17.00 Inez Kapborg (M),1:e vice ordförande Beslutande Rolf Nersing (S), 2:e vice ordförande Yvonne Blomqvist (M) Birgitta Holmström (S) Åke Holm (MP) Nawal

Läs mer

Måndagen den 11 oktober 2010 i Sammanträdesrummet Möckeln, Skrantahöjdsvägen 35, klockan 08.30-11.05 Sammanträdet ajournerades klockan 09.30-09.

Måndagen den 11 oktober 2010 i Sammanträdesrummet Möckeln, Skrantahöjdsvägen 35, klockan 08.30-11.05 Sammanträdet ajournerades klockan 09.30-09. Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Måndagen den 11 oktober 2010 i Sammanträdesrummet Möckeln, Skrantahöjdsvägen 35, klockan 08.30-11.05 Sammanträdet ajournerades klockan

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39. Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50

Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39. Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50 Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39 Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Anna-Lena Josefsson (C) Jusuf Causevic

Läs mer

7 Information gällande busskort till elever på Wasaskolan. 11 Rapportering från möte i Ronneby gällande vuxenutbildningen.

7 Information gällande busskort till elever på Wasaskolan. 11 Rapportering från möte i Ronneby gällande vuxenutbildningen. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2013-01-30 1 Meddelanden. 2 Anmälan om delegationsbeslut. 3 Bokslut 2012. 4 Information Elitishockeygymnasium. 5 Information Särskolan. 6 Yttrande över revisionsrapport gällande

Läs mer

Tauno Arbelius (S), Malin Eriksson (C), Hans Carlsson (M), Olof Lindberg (FP), Aado Mets (M), Ingrid Gummeson (KD)

Tauno Arbelius (S), Malin Eriksson (C), Hans Carlsson (M), Olof Lindberg (FP), Aado Mets (M), Ingrid Gummeson (KD) Barn- och utbildningsnämnden 1 (11) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 27 april 2011, klockan 16.00-17.50 Beslutande Taito Arkkukangas (S), Elisabeth Persson (S), Margareta Barkselius

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (14) 13:30 16:00

Barn- och utbildningsnämnden (14) 13:30 16:00 Barn- och utbildningsnämnden 2008-03-11 1 (14) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga deltagare Arken, Örnsköldsvik 13:30 16:00 Birgith Olsson Johansson, ordf. (s), Gösta Svensson (s), Yvonne Ölund

Läs mer

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden 1(11) Datum Tid 13.00 14.00 Plats Beslutande Övriga närvarande Justerare A-salen, kommunhuset Sollefteå Enligt bifogad närvaro-/tjänstgöringslista Gert Persson, förvaltningschef Ulf Jonasson, ekonom Jerry

Läs mer

Allan Bjärkhed, ordförande Johanna Svensson, 1:e vice ordförande Caroline Lundberg, 2:e vice ordförande Anders Brostrand Ingrid Martens

Allan Bjärkhed, ordförande Johanna Svensson, 1:e vice ordförande Caroline Lundberg, 2:e vice ordförande Anders Brostrand Ingrid Martens 1(14) Datum Plats och tid Frökindsrummet, Stadshuset kl 08.00 Beslutande Ledamöter Allan Bjärkhed, ordförande Johanna Svensson, 1:e vice ordförande Caroline Lundberg, 2:e vice ordförande Anders Brostrand

Läs mer

Diarienr. 1. Val av justerare Helen Billström (M)

Diarienr. 1. Val av justerare Helen Billström (M) KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Upprättad 2016-04-19 Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning Sammanträde 2016-04-26 klockan 17:00 /Yrkeshögskolan/ Ärende Tid Diarienr Förslag 1. Val av justerare Helen Billström

Läs mer

Vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

Vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Protokoll Vux 108/2012 Vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Datum: 2012-04-04 Klockan: 13:30-16:30 Plats: Språk och framtid Närvarande ledamöter Anders Hagström (KD) Lena Beime (S) Britta Bjelle

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (23) Utbildningsnämnden 2012-04-18 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 22-35. Kristina Sköld.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (23) Utbildningsnämnden 2012-04-18 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 22-35. Kristina Sköld. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (23) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 08.15-11.34 Beslutande Britta Bergström (S) Bror Sterner (S) Dennis Nilsson (M) Linda Hägglund (S) 22-33 Mikael Sporgelin (S) Lars

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00-16:00

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00-16:00 Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-13 1 (12) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga deltagare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00-16:00 Birgith Olsson Johansson, ordf. (s), Yvonne

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden; redovisning av uppdrag rörande alternativa driftformer för skolor. Dnr KS 2010-390, KS 2010-391

Barn- och utbildningsnämnden; redovisning av uppdrag rörande alternativa driftformer för skolor. Dnr KS 2010-390, KS 2010-391 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2011-05-17 FALKENBERG 176 Barn- och utbildningsnämnden; redovisning av uppdrag rörande alternativa driftformer för

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden 2009-05-12 1 (15)

Barn- och ungdomsnämnden 2009-05-12 1 (15) Barn- och ungdomsnämnden 2009-05-12 1 (15) Plats och tid Centralskolan, kl 13.00 16.30 Beslutande Britt-Marie Hermansson (M), ordförande Jens Persson (S) Maria Toll (C), 34 - del av 38 Per Götell (FP)

Läs mer

Utbildningsnämndens 2011-05-10 1 (23) arbetsutskott. Osby, tisdagen den 10 maj 2011 klockan 14.30 17.10

Utbildningsnämndens 2011-05-10 1 (23) arbetsutskott. Osby, tisdagen den 10 maj 2011 klockan 14.30 17.10 Utbildningsnämndens 2011-05-10 1 (23) Plats och tid Osby, tisdagen den 10 maj 2011 klockan 14.30 17.10 Beslutande Mats Ernstsson (C), ordförande Ingmar Bernthsson (S) Pontus Plantman (M) Monica Svensson

Läs mer

77 Fortsatt dialog med 3D om grundprinciper för medborgardialog. 80 Redovisning av ekonomisk rapport och ekonomiskt utfall juni och juli 2010

77 Fortsatt dialog med 3D om grundprinciper för medborgardialog. 80 Redovisning av ekonomisk rapport och ekonomiskt utfall juni och juli 2010 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-09-01 75 Meddelanden 76 Anmälan om delegationsbeslut 77 Fortsatt dialog med 3D om grundprinciper för medborgardialog 78 Information skolutvecklingsfrågor 79 Information

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Omsorgsnämnden 2007-02-16 1 (18) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, Kl 08:30-10:00, 13:00-15:00 Beslutande Christina Karlsson (s) Anna-Lena Holmström (c) Gunnar Holmberg (s)

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.55

Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.55 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.55 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) kl. 17.35 18.55 Christer Grankvist (s) Lennart Månsson (s) Övriga närvarande

Läs mer

PROTOKOLL 2014-06-18 Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL 2014-06-18 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 8 Sida 1 av 8 Tid och plats Onsdagen den 18 juni 2014 kl. 18.45-19.30 Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv Beslutande ledamöter Bo Blixt (S), ordförande Margit Johansson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 Beslutande Övriga deltagare Björn Andreasson, (m), ordförande Ingemar Kristensson, (m), ledamot Johan Svanberg, (m), ledamot Brita Edholm, (fp),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämnden 2004 12 15 1(20) Plats och tid Sjöängsskolan Askersund onsdagen den 15 december 2004, kl. 15.00-17.40 Beslutande Solveig Samuelsson (s) ordf Rune Karlsson (v) Elise-Marie Löfkvist

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 17.30-17.50 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2002-04-29 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c)

Läs mer

Peter Stenberg (M) Eva-Lena Rasmusson (M) Roland Widlund (M) Ankie Bosander (C) Gunilla Salo (Fp)

Peter Stenberg (M) Eva-Lena Rasmusson (M) Roland Widlund (M) Ankie Bosander (C) Gunilla Salo (Fp) Nämnd/Styrelse Bam- och utbildningsnämnden 2010-08-31 1 Plats och tid Kommunhusets sammanträdesrum, Bergaholm, kl. 19:00-21.30 Beslutande Övriga deltagande Bo Selander (M) Christina Ebenfors (M) Ellinor

Läs mer

Utbildningsnämnden 2001-02-20 1 (14) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-16.50. Bror Sterner

Utbildningsnämnden 2001-02-20 1 (14) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-16.50. Bror Sterner Utbildningsnämnden 2001-02-20 1 (14) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-16.50. Beslutande Göte Eriksson Bror Sterner Agneta Rönn Mayvor Lundberg Kenneth Rosén Ingrid Karlsson Solveig Mäkinen Patrik

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.00-10.15 Beslutande Övriga närvarande Anders Throbäck (S), ordförande Sara Anheden (S) Daniel Persson (M), 1:e vice ordförande Anders Albäck (FP), 2:e

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Utbildningsnämnden 1(16) Plats och tid Näringslivscenter i Osby klockan 13.00-16.35 ande ledamöter Mats Ernstsson (C) Ingmar Bernthsson (S) Pontus Plantman (M) Monica Svensson (S) Roland Anvegård (KD) Carl Folke Jacobson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 januari 2009 kl. 08:30 16:00. Ulla Britt Hånell Sekreterare Per Nordgren (m) Ej tjänstg. ersättare.

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 januari 2009 kl. 08:30 16:00. Ulla Britt Hånell Sekreterare Per Nordgren (m) Ej tjänstg. ersättare. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (19) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 januari 2009 kl. 08:30 16:00 Beslutande Boerje Bohlin (s) Ordförande Pernilla Kardell

Läs mer

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 4 december kl 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Agneta Nilsson, KD, ordf Marita Arvidsson, C Margareta Nilsson, M Mikael Olsson, M Jessica Danielsson, Fp Susanne

Läs mer

Barn och utbildningsnämnden

Barn och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Datum Tid 08:15 12:00 Plats Kommunkontoret, sammanträdesrum Stollen Närvarande Se sidan 2 Xamuel Halfvars Justeringens plats och tid 2012 10 31, kommunkontoret Hofors kommun

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 46-60 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 18.05 ande Närvarande, ej tjänstgörande Ersättare Övriga deltagare Protokolljusterare Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros

Läs mer

AME, Regementsgatan 35, Vänersborg

AME, Regementsgatan 35, Vänersborg 2011-04-18 1 (16) Plats AME, Regementsgatan 35, Vänersborg Tid Måndagen den 18 april 2011, kl 13.00-16.45. Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt

Läs mer

Inger Pripp, Förvaltningschef Joakim Bjerhem, Nämndsekreterare. Tommy Eklund (S) Paragrafer 80-89 ANSLAGIBEVIS

Inger Pripp, Förvaltningschef Joakim Bjerhem, Nämndsekreterare. Tommy Eklund (S) Paragrafer 80-89 ANSLAGIBEVIS SA~ANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kommunhusets sammanträdesrum, Bergaholm, kl. 19:00-20.10 1 Beslutande Bo Selander (M) Gun Johansson (M), tjänstgörande ersättare Christina Ebenfors (M) Eva-Lena Rasmusson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2014-03-04 1 (12) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda, tisdagen den 4 mars 2014, kl. 13.15-17.45 Beslutande Johanna Haraldsson (S), ordförande Mikael Hahn (S) Henrik Tvarnö (S) från kl. 15.20 Henrik Freij

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Styrelsen för Väsby välfärd 2014-10-15 1

Sammanträdesprotokoll. Styrelsen för Väsby välfärd 2014-10-15 1 Styrelsen för Väsby välfärd 2014-10-15 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, lokal: Ragnvald Onsdagen den 15 oktober 2014, klockan 19:00-21:15 Ledamöter: Erik Palmstierna (M), ordförande

Läs mer

Nya Rådhuset, Österportstorg, Ystad

Nya Rådhuset, Österportstorg, Ystad Datum Plats och tid Sessionssalen, Nya Rådhuset, Österportstorg, Ystad 14:00 15:10, 15:30 16:30 (Ajournering 15:45 15:55) Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Kenny Fransson (S) Kerstin Jönsson (S)

Läs mer

Onsdagen den 9 mars 2011, Fyrklövern, sammanträdesrummet, Strömsnäsbruk, 13.00-16.05

Onsdagen den 9 mars 2011, Fyrklövern, sammanträdesrummet, Strömsnäsbruk, 13.00-16.05 Socialnämnden Protokoll 2011-03-09 Tid och plats Tjänstgörande Ledamöter Onsdagen den 9 mars 2011, Fyrklövern, sammanträdesrummet, Strömsnäsbruk, 13.00-16.05 Kurt Persson (KD), ordförande Karina Eliasson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden 2015-10-06. Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden 2015-10-06. Administrativa avdelningen 1 (18) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 18.00 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (FP) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Bo Eriksson (FP) Jörgen Berglund

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (18) Paragrafer 33-48 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-21.45 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Madeleine Atlas (C), ordförande Helena Dådring (M) Fredrik Hammarstrand (M) Bodil

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 30 januari 2001 kl 19.00 20.50

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 30 januari 2001 kl 19.00 20.50 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 30 januari 2001 kl 19.00 20.50 Lars Rundgren

Läs mer

Birgitta Hammar (C) Monika Renstig (FP) Catharina Melian (S) Lena Forssman (KD) Catharina Melian (S)

Birgitta Hammar (C) Monika Renstig (FP) Catharina Melian (S) Lena Forssman (KD) Catharina Melian (S) 1(14) Plats och tid Stocksundsskolan, tisdagen den 20 mars 2012, kl. 19.30-21.00 Paragrafer 19-31 Beslutande Beslutande Ersättare Patrik Nimmerstam, ordf. (C) Christina Böös (M) Christian Hoas, 1:e vice

Läs mer

Plats och tid Messingen, Industrivägen 20. Lokal: Pasch, vån. 3 Onsdagen den 21 september 2011, klockan 19:00-21:40

Plats och tid Messingen, Industrivägen 20. Lokal: Pasch, vån. 3 Onsdagen den 21 september 2011, klockan 19:00-21:40 Produktionsstyrelsen 2011-09-21 1 Plats och tid Messingen, Industrivägen 20. Lokal: Pasch, vån. 3 Onsdagen den 21 september 2011, klockan 19:00-21:40 Beslutande Ledamöter: Johan Hjelmstrand (M), ordf.

Läs mer

DEGERFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad. Kultur- och utbildningsnämndens 1 (17) arbetsutskott

DEGERFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad. Kultur- och utbildningsnämndens 1 (17) arbetsutskott Sammanträdesdatum 1 (17) arbetsutskott Plats och tid: Prix-huset kl 15.00-16.25 Beslutande: Annika Engelbrektsson ordf.(s), ej 56 pga av jäv Ove Torpman (s) ordf., 56 Ove Gunnarsson (s) Eric Arvidsson

Läs mer