Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Gottne 15:00 16:30

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Gottne 15:00 16:30"

Transkript

1 Barn- och utbildningsnämnden (14) Plats och tid Ledamöter Tjänstg. ersättare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Gottne 15:00 16:30 Birgith Olsson Johansson (S) Edit Persson (C) Gösta Svensson (S) Carina Kock (C) Yvonne Ölund (S) Thomas Nordström (KD) Mattias Öberg (S) Osmo Heinonen-Näslund (M) Ruth Bergström (S) Nils J Lundgren (FP) Tommy Olofsson (S) Göran Wåhlstedth (V) Anneli Westin (S) Ersättare Tony Nilsson (S) Maria Westin (C) Ulla-Grundberg-Larsson (S) Sandra Edin (KD) Malin Wågberg (V) Övriga deltagare Godkännande av närvaro Tid och plats för justering Thorbjörn Öhlund, förvaltningschef Maria Edblad-Jansson, ekonomichef Karin Jadelius, utvecklingschef, genomgång förm. Jonas Jakobsson, LR, genomgång förmiddagen Kristin Herold, skolsekreterare Barn- och utbildningsnämnden godkänner att angivna personer är närvarande vid sammanträdet samt ger dem rätt att yttra sig Barn- och utbildningskontoret Sekreterare Paragrafer Kristin Herold Ordförande Birgith Olsson Johansson Justerare. Edit Persson BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Instans Barn- och utbildningsnämnden Anslaget sätts upp Anslaget tas ned Förvaringsplats för Barn- och utbildningskontoret protokollet Underskrift Namnförtydligande. Kristin Herold

2 Barn- och utbildningsnämnden (14) Innehållsförteckning 63 Informationer Budget Uppföljning av internkontroll Månadsrapport november Motion - körkortsutbildning Revisionsrapport - Barnkonventionen Samverkan mellan länets kommunala gymnasier Anmälan av delegationsbeslut Meddelanden...13

3 Barn- och utbildningsnämnden (14) 63 Informationer Östra skolområdets utvecklingsarbete Bun/2009:9 Områdeschef Lars-Åke Hägglund, rektor Eva Johansson och lärarna Anna Modig och Frida Nordin berättar om utvecklingsarbetet som bedrivs inom Östra skolområdet. Lars-Åke och Eva berättar om bakgrund och struktur. Östras systematiska kvalitetsarbete bygger på problembaserad skolutveckling (PBS). De arbetar i skolutvecklingsgrupper och lärgrupper. All information och dokumentation läggs i konferenssystemet First Class. Anna och Frida berättar om sitt arbete med de individuella utvecklingsplaner (IUP). Eftersom de utgår ifrån att lärande sker i samspel med andra så tar värdegrundsfrågor en viktig plats tillsammans med uppnåendemålen och strävansmålen. Den samlade dokumentationen utgör en elevs IUP. Kulturskolecentrum Förvaltningschef Thorbjörn Öhlund informerar nämnden om kulturcentrum. Nämnden kommer att hållas informerad fortlöpande. Skolnedläggningarna återremiss från kommunfullmäktige Ordföranden ber företrädarna för alliansen att precisera motivet till återremissen, nämligen vilken information de efterlyser för att ärendet kan gå till beslut i kommunfullmäktige. Nämnden enas om att samtal bör föras med elever i de mottagande skolorna i en positiv anda, d.v.s hur man kan göra mottagandet så positivt som möjligt för alla elever. Barn- och utbildningsnämnden tar del av informationerna.

4 Barn- och utbildningsnämnden (14) Bun/2009:18 64 Budget 2010 Sammanfattning av ärendet Inför 2010 föreslås förskolans resurssystem att förenklas och anpassas till ny lagstiftning varför faktor införs istället för spann. Resurser utbetalas månadsvis till förskolan. Verksamheten för barn med utländsk härkomst föreslås bli förstärkt främst inom Domsjö, Gideälven och Moälven och budget ökar därmed från 10,9 Mkr till 12,5 Mkr. Särskolans budget för fortbildning ändras till att ligga på samma nivå per anställd som för förskola och grundskola och läromedelsbudgeten föreslås ligga på en faktor 3,3 högre än grundskolans nivå. Pedagogiska måltider regleras tydligare på grund av skattemässiga skäl. Antalet pedagogiska måltider i resurssystemet till elever i åldern 6 till 9 år maximeras till 1,5 luncher per 26 barn. För barn 10 till 12 år medges 1 lunch per 26 barn fördelad till vuxen och 0,5 lunch bereds per grupp om 26 barn i åldern år. Skolområdet kan inte omfördela eventuella överblivna resurser till flera pedagogiska luncher. Lunchkostnaden för övrig personal ses över tillsammans med Omsorgen. Nämnden föreslås införa resultatmål per skolområde, kulturskolecentrum och gymnasiet efter rekommendationer från Kommunens centrala förvaltning för ekonomi KLK. Verksamhetsplanen 2010 Maria Westin (C) väcker förslaget om att i GPS-perspektivet Medborgarnytta, där fokus ligger på eleven, utveckla arbetet och mäta hur nöjda eleverna är med sin undervisning och sina lärare. Nämnden enas om att man tidigast inför budget 2011 kan införa ett sådant mått. Förvaltningen får i uppdrag att utreda om och hur en sådan modell skulle kunna se ut. Nils J Lundgren (FP) föreslår att texten under God verksamhet kompletteras med att nämndens skolor skall vara så attraktiva att ungdomar söker sig dit och som stimulerar familjer att flytta till eller återvända till Örnsköldsvik. Detta mål flyttas under Inriktningsmål istället för God Verksamhet. Nämnden antar förslaget.

5 Barn- och utbildningsnämnden (14) 64 forts Barn- och utbildningsnämndens beslut Barn- och utbildningsnämnden beslutar att godkänna budgeten och verksamhetsplanen för Texten kompletteras enligt Nils J Lundgrens förslag. Barn och Utbildningsnämnden beslutar även att godkänna revideringen av förskolans resurssystem från spann till faktor, särskolans revidering av fortbildningskostnader samt läromedel och omfördelning av grundskolemedel till barn med utländsk härkomst. Vidare godkänner nämnden förslaget till tillämpning av pedagogiska måltider inom grundskolan samt att en översyn sker tillsammans med omsorgsförvaltningen om lunchkostnad för den övriga personalen. Skolområdena har inte mandat att omfördela medel till pedagogiska måltider. Nämnden godkänner även att resultatmål införs på skolområdena, kulturskolecentrum och gymnasiet.

6 Barn- och utbildningsnämnden (14) 65 Uppföljning av internkontroll 2009 Bun/2008:17 I internkontrollplanen för 2009 fastslogs att granskning skulle genomföras inom områdena - representation och gåvor när det gäller kontering, skatteregler och moms - Uppföljning av resultat mot budget - Rutiner och processer kring delegering av budget från skolområdeschef/gymnasiechef/särskolechef och vidare i organisationen. Sammanställning av internkontrollen har visat att mycket har förbättrats men att mycket återstår. Från 2010 kommer internkontrollen inte att vara ett eget ärende utan att införlivas i verksamhetsplanen och ingå i GPS arbetet under punkten risk- och väsentlighetsanalys. Barn- och utbildningsnämndens beslut: Barn- och utbildningsnämnden beslutar att godkänna rapporten av internkontrollen 2009 och fortsätta granskningen under 2010.

7 Barn- och utbildningsnämnden (14) 66 Månadsrapport november 2009 Nämndsresultat aktuell period 2009 jämfört med motsvarande period 2008 Bun/2009:15 Perioden visar ett resultat på +5,6mkr. Intäkterna är 22,8 mkr lägre för perioden. I den totala intäkten för 2008 ingår 26,1 mkr för LSS/LASS, under innevarande år ligger den verksamheten under Omsorgsförvaltningen. Kostnaderna för perioden har minskat med 10,5 mkr mot föregående år. Kostnaderna för LSS/LASS under motsvarande period föregående år uppgick till 34,7 mkr. Interkommunala ersättningen för elever i andra kommunala skolor, landstings- och fristående skolor har ökat med 4,5 mkr, det beror till största del på att Örnsköldsviks Praktiska Gymnasium har startat sin andra årskurs samt att en nyetablering, Mikael Elias Teoretiska gymnasium, har startat upp från höstterminen. Prognosens avvikelse mot budget Förvaltningen prognosticerar ett resultat om 7,8 mkr, 3,7 mkr bättre än årets resultatmål på +4,1 mkr. På intäktssidan är det en avvikelse med 12,8 mkr. Det är främst icke budgeterade projektmedel och intäkter på skolområdena. På kostnadssidan är det en avvikelse med - 5,7 mkr. Personalkostnaden avviker med -11,1 mkr, däri ligger en engångskostnad för pensionslösningar enligt kommunfullmäktiges antagna handlingsprogram med 5,6 mkr. Kostnaden för interkommunala ersättningar avviker med +9,9 mkr, beroende på en budgeterad buffert, 6,5 mkr, som inte nyttjas alls och att antagningarna visar att elevantalet främst på friskolor är färre än antalet som budgeten bygger på. Förändring sedan föregående prognos Prognosen är oförändrad. Barn- och utbildningsnämndens beslut: Barn- och utbildningsnämnden beslutar att godkänna månadsrapporten för november 2009.

8 Barn- och utbildningsnämnden (14) Bun/2009: Motion - körkortsutbildning Sammanfattning av ärendet Mats Hedell, vänsterpartiet föreslår i sin motion att den kommunala gymnasieskolan skall erbjuda körkortsutbildning. Motiveringen är att många ungdomar inte längre har råd att ta körkort på egen bekostnad. Mats Hedell yrkar att barn- och utbildningsförvaltningen får i uppdrag att undersöka möjligheten att införa körkortsutbildning som en frivillig kurs. Förvaltningens synpunkter Gymnasiechefen har konsulterats och följande gäller: Inom gymnasieutbildningen finns ingen nationell kurs för körkort. I den nya gymnasieskolan Gy 2011 ges inte möjligheten att genomföra lokala kurser. Därför kommer frivillig körkortsutbildning inte att kunna erbjudas inom ramen för gymnasieutbildningen. Barn- och utbildningsnämndens beslut: Barn- och utbildningsnämnden beslutar att föreslå kommunfullmäktige att motionen avslås.

9 Barn- och utbildningsnämnden (14) Bun/2009: Revisionsrapport - Barnkonventionen Sammanfattning av ärendet Komrevs bedömning efter granskningen är att barn- och utbildningsnämnden och övriga nämnder inte till fullo har säkerställt att det finns en ändamålsenhetlig verksamhet utifrån barnkonventionens artiklar. Komrev ger förslag på följande åtgärder: - Förtydliga barnperspektivet - Fastställ och tydliggör nämndens ansvar - Tydliggör ansvaret för utbildnings- och informationsinsatser - Inventera behovet av utbildning och information - Utveckla uppföljningen av barnkonventionen Inför granskningen redogjorde ordföranden för hur nämnden försöker leva upp till barnkonventionen vad gäller barns rättighet att bli hörda och vara delaktiga i olika processer som rör barnen. Bl.a. hänvisades till arbetet i arbetsgruppen BUS (barn- och ungdomsstrategier). Arbetsgruppen har nu presenterat ett arbetsmaterial till dokumentet: Hur säkerställer vi barns- och ungdomars delaktighet? I korthet säger arbetsgruppen följande: Förutom en rad statliga styrdokument så finns kommunens skolplan som ett komplement. I skolplanen slås fast att ett demokratiskt arbetssätt innebär att barn, unga och vuxna är involverade i sina lärandeprocessers alla delar. Det ges också exempel på vad detta innebär. Förutom det som sker i den direkta relation mellan lärare och elev så finns system som t.ex. klassråd, elevråd, matråd, elevskyddsombud etc. som kan utvecklas ännu mera än idag. I varje enhets kvalitetsredovisning är inbyggt att elevinflytandefrågor följs upp. BUS arbetsgrupp föreslår att den årliga GPS-enkäten utökas med frågor om barns- och ungdomars möjlighet att påverka i skola och förskola.

10 Barn- och utbildningsnämnden (14) Barn- och utbildningsnämndens beslut: Barn- och utbildningsnämnden beslutar att avge följande yttrande: Arbetet som sker i nämndens kvalitetssystem och inom BUS gruppen stämmer väl överens med revisionens förslag. I början av nästa mandatperiod ska nämnden ges möjlighet till utbildning om barnkonventionen och tillämpning av barnperspektiv i kommunala beslut.

11 Barn- och utbildningsnämnden (14) Bun/2009: Samverkan mellan länets kommunala gymnasier Sammanfattning av ärendet Hösten 2008 inleddes diskussioner kring gymnasiesamverken i länet. I april 2009 uppdrogs till skolcheferna i länet att under hösten 2009 presentera ett förslag till samverkansavtal mellan de kommunala gymnasierna i länet. Syftet bakom uppdraget är att i ett regionalt perspektiv utveckla och stärka kvalitet, tillgänglighet, utbud och gemensam prissättning av utbildningar inom gymnasieskolan. Skolcheferna och skolpresidierna i länet har ställt sig bakom en avsiktsförklaring och ett förslag till samverkansavtal mellan länets samtliga kommunala gymnasier. Barn- och utbildningsnämndens beslut: Barn- och utbildningsnämnden beslutar att ställa sig bakom avsiktsförklaringen och föreslår kommunfullmäktige att göra detsamma samt ge barn- och utbildningsnämnden i uppdrag att teckna avtal med övriga kommunala gymnasieförvaltningar i Västernorrlands län.

12 Barn- och utbildningsnämnden (14) 70 Anmälan av delegationsbeslut Följande delegationsbeslut redovisas: Beslut om lovdagar 202 Beslut för elever i behov av särskilt stöd Beslut om förtur till plats i barnomsorgen Inskrivning av elev i särskolan Barn- och utbildningsnämnden godkänner redovisningen.

13 Barn- och utbildningsnämnden (14) 71 Meddelanden Skolinspektionen Ansökan från NTI AB, Mikael Elias teoretiska gymnasium, Örnsköldsvik, Teknisk utbildning, inriktning internationell teknikutveckling för ekonomisk hållbar användning av naturresurser Avslag Bun 2009:73 Ansökan från Lernia College AB om rätt till bidrag för utbildning vid den fristående gymnasieskolan Örnsköldsviks Tekniska Gymnasium - tillstånd för ingengörsteknik, avslag på El/automationsteknik samt produktionsteknik och Energi/VVS. Bun 2009:101 Ansökan från Baggium Utbildning AB om rätt till bidrag för utbildning vid den fristående gymnasieskolan Örnsköldsviks Praktiska Gymnasium, Specialutformat Säkerhetsprogram. Bun 2009:97 Ansökan från Baggium Utbildning AB om rätt till bidrag för utbildning vid den fristående gymnasieskolan Kramfors Praktiska Gymnasium, Specialutformat program närliggande elprogrammet samt specialutformat program närliggande fordonsprogrammet Avslag. Bun 2009:98 Ansökan från NTI AB, Mikael Elias teoretiska gymnasium, Sundsvall, utökning av teknikprogrammet Avslag Bun 2009:76 Ansökan från NTI AB, Mikael Elias teoretiska gymnasium, Sundsvall, bidrag till Handelsutbildning med inriktning teknik och design/marknadsföring Avslag Bun 2009:74 Ansökan från NTI AB, Mikael Elias teoretiska gymnasium, Umeå, bidrag till Handelsutbildning med inriktning teknik och design/marknadsföring Avslag Bun 2009:75 Ändring av tillstånd med stöd av pkt 3 i gymnasieförordningen (2009:672), John Bauergymnasiet i Sundsvall Bun 2009:185

14 Barn- och utbildningsnämnden (14) Ändring av tillstånd med stöd av pkt 3 i gymnasieförordningen (2009:672), John Bauergymnasiet i Umeå Bun 2009:186 Ändring av tillstånd med stöd av pkt 3 i gymnasieförordningen (2009:672), Skvaderns gymnasium i Sundsvall Bun 2009:187 Ansökan från Rytmus AB om rätt till bidrag till en fristående gymnasieskola i Umeå Avslag Bun 2009:79 Barn- och utbildningsnämnden tar del av meddelandena.

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Gottne Kl 11-12. Birgith Olsson Johansson (S) Edit Persson (C)

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Gottne Kl 11-12. Birgith Olsson Johansson (S) Edit Persson (C) Barn- och utbildningsnämnden 2010-05-12 1 (12) Plats och tid Beslutande Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Gottne Kl 11-12 Birgith Olsson Johansson (S) Edit Persson (C) Ledamöter Gösta Svensson

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 14:30

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 14:30 Barn- och utbildningsnämnden 2007-05-11 1 (13) Plats och tid Beslutande Ersätttare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 14:30 Birgith Olsson Johansson (s), ordf., Gösta Svensson (s), Yvonne

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:00

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:00 Barn- och utbildningsnämnden 2010-02-15 1 (43) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Gottne Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:00 Beslutande Birgith

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 14:30

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 14:30 Barn- och utbildningsnämnden 2007-04-16 1 (23) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga deltagare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 14:30 Birgith Olsson Johansson (s) ordf., Gösta

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 8:30-14:00

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 8:30-14:00 Barn- och utbildningsnämnden 2007-09-14 1 (17) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga deltagare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 8:30-14:00 Birgith Olsson Johansson (s), ordf., Gösta

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:00

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:00 Bildningsnämnd 2013-02-12 1 (9) Plats och tid Beslutande Tjänstgörande ers. Ersättare Övriga deltagare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:00 Birgith Olsson Johansson, ordf. (S), Mattias

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-18 2 (13)

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-18 2 (13) Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-18 1 (13) Plats och tid Folkets Park, Örnsköldsvik, kl.15:30 16:15 Beslutande Birgith Olsson Johansson (S) Edit Persson (C) Ledamöter Gösta Svensson (S) Carina Kock

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 15:30

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 15:30 Barn- och utbildningsnämnden 2009-10-27 1 (14) Plats och tid Ledamöter Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 15:30 Birgith Olsson Johansson (S) Edit Persson (C) Gösta Svensson (S) Carina

Läs mer

Arken, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Korallen 13:30-16:00

Arken, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Korallen 13:30-16:00 Barn- och utbildningsnämnden 2008-04-15 1 (9) Plats och tid Beslutande Arken, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Korallen 13:30-16:00 Birgith Olsson Johansson, ordf. (s), Gösta Svensson (s), Yvonne Ölund (s),

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 13:30

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 13:30 Bildningsnämnd 2012-03-20 1 (8) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga deltagare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 13:30 Birgith Olsson Johansson (S), ordf., Mattias Öberg (S), Anneli

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (15) Paragrafer 182-194 Plats och tid Kommunförbundets sammanträdeslokal i Klippan, kl. 17.00-19.15. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare

Läs mer

Örnsköldsvik; sammanträdesrum Kubbe 10:00 11:00

Örnsköldsvik; sammanträdesrum Kubbe 10:00 11:00 Barn- och utbildningsnämnden 2007-01-09 1 (13) Plats och tid Beslutande Örnsköldsvik; sammanträdesrum Kubbe 10:00 11:00 (s), ordf. (s), Yvonne Ölund (s), Mattias Öberg (s), Ruth Bergström (s), Tommy Olofsson

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 15:45. Bruno Sjölund (S), Ulla Grundberg-Larsson (S),

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 15:45. Bruno Sjölund (S), Ulla Grundberg-Larsson (S), Barn- och utbildningsnämnden 2009-04-07 1 (9) Plats och tid Beslutande Ersättare: Övriga deltagare: Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 15:45 Birgith Olsson Johansson (S), Gösta Svensson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida 2015-10-19 A7 1(13) Plats och tid Tjäderns sammanträdesrum, kommunkontoret kl 09.00 16.05. Beslutande Anna-Karin Vernberg, M, ordförande Karl Dumky, M Andreas Sihvonen, S Per-Göran Skoog, S Eva Nilsson,

Läs mer

Tjänstg. ersättare Anneli Westin (S) Ersättare Lars Edblad (S) Maria Westin (C) Bruno Sjölund (S) Sandra Edin (KD)

Tjänstg. ersättare Anneli Westin (S) Ersättare Lars Edblad (S) Maria Westin (C) Bruno Sjölund (S) Sandra Edin (KD) Barn- och utbildningsnämnden 2010-12-14 1 (15) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Gottne 14:00 15:00 Beslutande Birgith Olsson Johansson (S) Edit Persson (C) Ledamöter Gösta Svensson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2009-09-16 2 (18)

Barn- och utbildningsnämnden 2009-09-16 2 (18) Barn- och utbildningsnämnden 2009-09-16 1 (18) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Gottne, Nygatan 18, Örnsköldsvik 15:00-15:30 Birgith Olsson Johansson (S) Edit Persson (C) Gösta Svensson (S) Carina

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-11-23 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.50. Thomas Uppman Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-11-23 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.50. Thomas Uppman Agneta Rönn 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.50. Beslutande Britta Bergström Thomas Uppman Agneta Rönn Birger Svensson Stefan Ohlsson Monica Lantz Fredrik Berg, fr o m 98 Lena Lundgren (s) (s)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-07 1

Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-07 1 2011-03-07 1 Plats och tid Carl August-rummet, kommunkontoret, Ödeshög, måndagen den 7 mars 2011 kl 14:00-15:30 Beslutande Annicki Oscarsson (KD), ordförande Elisabeth Cobb (M), ersättare för Håkan Johansson

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18 2009-01-28 1-18 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.30 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Tf kommunchef Jeanette Lämmel Kommunsekr Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Fullmäktigesalen 13:00-13:30

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Fullmäktigesalen 13:00-13:30 Barn- och utbildningsnämnden 2007-06-12 1 (10) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga deltagare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Fullmäktigesalen 13:00-13:30 Birgith Olsson Johansson (s), ordf.,

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-03-20

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-03-20 INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-03-20 BUN 34 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 1 BUN 35 INFORMATION... 2 BUN 36 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 3 BUN 37 EN FJÄRDE KOMPETENSUTVECKLINGSDAG FÖR FÖRSKOLAN...

Läs mer

I - ä < - Sammantfictesprotetall. Barn- och utbildningsnämnden 2014-03-12 1

I - ä < - Sammantfictesprotetall. Barn- och utbildningsnämnden 2014-03-12 1 I - ä < - Sammantfictesprotetall Barn- och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung Kl. 09.00-10.50 Sofia Söderström (S), ordförande Bengt Nilsson (S) Lilian Olsson (S) Thomas

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret

Barn- och utbildningskontoret 1(17) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00 16.30 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Måns Nilsson (S) Anneli Björck-Andersson (S) Sven-Olov

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-03-25 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, klockan 14.00 15.45. Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Christina Aspenryd (S), ordförande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (14) 13:30 16:00

Barn- och utbildningsnämnden (14) 13:30 16:00 Barn- och utbildningsnämnden 2008-03-11 1 (14) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga deltagare Arken, Örnsköldsvik 13:30 16:00 Birgith Olsson Johansson, ordf. (s), Gösta Svensson (s), Yvonne Ölund

Läs mer

Anslås under tiden 2010-04-06 2010-05-01

Anslås under tiden 2010-04-06 2010-05-01 Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-25 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 08.00 11.00 Beslutande Monica Forsgren (S) v ordförande Thomas Björnhager (S) Andreas Boström (S) Jenny

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-12-12

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-12-12 INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-12-12 BUN 107 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 1 BUN 108 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 2 BUN 109 UPPFÖLJNING AV GENOMFÖRD INTERNKONTROLL, OKTOBER 2013... 3 BUN

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (25) Paragrafer 1-20 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 19.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Rune Persson (S), ordförande

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Sal 114 14:00-16:00 ande Anders Tell, ordförande. Fredrik Axelsson (M), vice ordf. Malin Emilson (S) Qazim Hasanaj (S) Emma Bruce (S) Anna Pettersson (S) Magnus

Läs mer

tjänstgörande för Mattias Danielsson (C)

tjänstgörande för Mattias Danielsson (C) 2013-04-16 1(5) Tid och plats Tisdagen den 16 april 2013, kl. 17.00-17.40, Utbildningskontorets sammanträdesrum Omfattning 45-54 Beslutande ledamöter Anna Svalander (FP) Per Carlsson (S) Birgitta Bergman

Läs mer

Honore Lulendo (S) 18-29 Lisbeth Larsson (S) Thomas Lundberg (MP)

Honore Lulendo (S) 18-29 Lisbeth Larsson (S) Thomas Lundberg (MP) KUNGSBACKA KOMMUN Nämnden för Gymnasie & Vuenutbildning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum Plats och tid sammanträde /Kompetenscentrum/ Klockan 17:00-20:30 ande Övriga närvarande Ledamöter Ulrika Landergren (L),

Läs mer

PROTOKOLL. Barn- och utbildningsförvaltningen, måndag 2009-11-30. Hanna Nicander. Ordförande Tommy Cedervall. Justerare Ingrid Fredriksson

PROTOKOLL. Barn- och utbildningsförvaltningen, måndag 2009-11-30. Hanna Nicander. Ordförande Tommy Cedervall. Justerare Ingrid Fredriksson 1 (16) Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.10 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Cedervall (FP), ordförande Ingrid Fredriksson (M) Fredrik Hammarstrand

Läs mer

ARBETSMILJÖFRÅGOR... 1 BUN

ARBETSMILJÖFRÅGOR... 1 BUN INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2015-12-17 ÄRENDEN BUN 119 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 1 BUN 120 BUDGETUPPFÖLJNING PER DEN 30 NOVEMBER 2015... 2 BUN 121 FÖRDELNING AV ENHETSBUDGETAR... 3 BUN

Läs mer

KROKOMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 9 september 2008. Innehållsförteckning

KROKOMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 9 september 2008. Innehållsförteckning Barn- och utbildningsnämnden 9 september 2008 Innehållsförteckning * Delårsrapport per juni 2008, 41... 2 * Ekonomisk rapport per augusti 2008, 42... 3 * Konsekvensanalys Dvärsätts skola 43... 4 * Detaljplan

Läs mer

Mål och visioner för Barn- och utbildningsnämnden i Torsby kommun

Mål och visioner för Barn- och utbildningsnämnden i Torsby kommun Mål och visioner för Barn- och utbildningsnämnden i Torsby kommun Vision - En yngre befolkning - En kommun med ett starkt varumärke, framtidstro och en positiv självbild - Förverkliga ett gott liv för

Läs mer

1. skolan även i övrigt svarar mot de allmänna mål och den värdegrund som gäller för utbildning inom det offentliga skolväsendet,

1. skolan även i övrigt svarar mot de allmänna mål och den värdegrund som gäller för utbildning inom det offentliga skolväsendet, 1 (7) Författningsbilaga Skollagen Fristående skolor Nedanstående paragraf har ny lydelse från och med den 1 mars 2010. Denna nya lydelse ska tillämpas på utbildning som påbörjas efter den 1 juli 2011,

Läs mer

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 17.20 18.30. Martin Fransson, sekreterare Göran Nydahl, förvaltningschef

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 17.20 18.30. Martin Fransson, sekreterare Göran Nydahl, förvaltningschef 1 (20) Plats och tid Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 17.20 18.30 Beslutande Carl-Göran Svensson (C) Madli-Ann Pohla (M) Christer Grankvist (S) Lennart Månsson (S) Övriga närvarande Martin

Läs mer

Grästorps barn- och ungdomsnämnd

Grästorps barn- och ungdomsnämnd Barn- och ungdomsnämnden 2008-12-09 1 (15) Plats och tid Centralskolan, kl 13.00 15.15 Beslutande Britt-Marie Hermansson (m), ordförande Jens Persson (s) Susann Bolgakov (m) Thomas Carlsson (c) Maria Toll

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Utbildningsnämnden 2011-12-20 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 84-95. Kristina Sköld.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Utbildningsnämnden 2011-12-20 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 84-95. Kristina Sköld. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Plats och tid Koordinaren Stora Mötet kl 13.15-17.10 Beslutande Britta Bergström (S) Bror Sterner (S) Solweig Ericsson-Kurg (FP) Linda Hägglund (S) Mikael Sporgelin (S)

Läs mer

Rörviks skola, Rörvik 19.00-20.40

Rörviks skola, Rörvik 19.00-20.40 Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-02-20 Plats och tid Rörviks skola, Rörvik 19.00-20.40 Beslutande Ordinarie ledamöter: Anna-Karin Yngvesson,

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Omsorgsnämnden 2007-02-16 1 (18) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, Kl 08:30-10:00, 13:00-15:00 Beslutande Christina Karlsson (s) Anna-Lena Holmström (c) Gunnar Holmberg (s)

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:00

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:00 Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-10 1 (14) Plats och tid Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:00 Birgith Olsson Johansson, ordf.

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (19)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (19) Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (19) Plats och tid Sammanträdesrummet Nasa, Tingsbacka, onsdagen den 28 augusti 2013, kl 9.00 11.00. Beslutande Rolf Laestander (S), ordförande Mari-Teres Ögren

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 (14)

Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 (14) Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 (14) Tid och plats: Kommunhuset, kl 14.00-16.10 Avser : 79-90 ande: Benny Pedersén (S), ordförande Anneli Bodin (S), 1:e vice ordförande Joachim Aude (S) Anita Hagelin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2013-03-06 13 (25) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, torsdagen den 6 mars 2013 kl. 16.00-19.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Stefan Westin (S) ordf Rutger Hallin (M) Henrik Brunnmyra

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-12 1-16 Plats och tid: Barn- och utbildningskansliets sammanträdesrum kl 13.30-18.20 ande: Övriga närvarande: Utses att justera: Stefan Widerberg (C) ordförande Carina

Läs mer

Allan Bjärkhed, ordförande Johanna Svensson, 1:e vice ordförande Caroline Lundberg, 2:e vice ordförande Anders Brostrand Ingrid Martens

Allan Bjärkhed, ordförande Johanna Svensson, 1:e vice ordförande Caroline Lundberg, 2:e vice ordförande Anders Brostrand Ingrid Martens 1(14) Datum Plats och tid Frökindsrummet, Stadshuset kl 08.00 Beslutande Ledamöter Allan Bjärkhed, ordförande Johanna Svensson, 1:e vice ordförande Caroline Lundberg, 2:e vice ordförande Anders Brostrand

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-09-05 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-09-05 1 Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-09-05 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 54 Ekonomisk redovisning, första halvåret 2008 55 Kommentarer till sifferbudget 2009 56 Revidering

Läs mer

Kommunstyrelsens kanslienhet

Kommunstyrelsens kanslienhet BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-01-19 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 09:00 12:30 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Linda Strand (S) Laila Andrén (S) till kl. 11:00, 1-8 Tobias Holmberg (S), ers

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (18) Paragrafer 33-48 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-21.45 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Madeleine Atlas (C), ordförande Helena Dådring (M) Fredrik Hammarstrand (M) Bodil

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:30 16:00

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:30 16:00 Barn- och utbildningsnämnden 2008-10-28 1 (17) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga deltagare Godkännande av närvaro Tid och plats för justering Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:30

Läs mer

Datum. ... Yvonne Gustafsson. ... Roger Eklund. ... Stefan Lundborg. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- och utbildningsnämnden

Datum. ... Yvonne Gustafsson. ... Roger Eklund. ... Stefan Lundborg. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Skogsbrynets förskoleenhet, Köping, kl 14.00 16.40 ande Övriga deltagande Roger Eklund (S), ordf. Viveca Sandberg (S) Gina Lisegran (S) Ivan Arancibia Silva (S)

Läs mer

Plats och tid Messingen, Industrivägen 20. Lokal: Pasch, vån. 3 Onsdagen den 21 september 2011, klockan 19:00-21:40

Plats och tid Messingen, Industrivägen 20. Lokal: Pasch, vån. 3 Onsdagen den 21 september 2011, klockan 19:00-21:40 Produktionsstyrelsen 2011-09-21 1 Plats och tid Messingen, Industrivägen 20. Lokal: Pasch, vån. 3 Onsdagen den 21 september 2011, klockan 19:00-21:40 Beslutande Ledamöter: Johan Hjelmstrand (M), ordf.

Läs mer

Gert Björk (M) Sophia Steinick- Sandberg (MP) Kerstin Ekoxe (S) Göran Granberg (SD) Eva Rebbling (V) Peter Sjögren (M) Anna Biegus-Nilsson (S)

Gert Björk (M) Sophia Steinick- Sandberg (MP) Kerstin Ekoxe (S) Göran Granberg (SD) Eva Rebbling (V) Peter Sjögren (M) Anna Biegus-Nilsson (S) Sammanträdesprotokoll Sida 1 (19) Plats och tid Sal VO3, Bergagymnasiet, Verkstadsgatan 1, Eslöv kl 18.00-20.15 ande Övriga närvarande Catharina Malmborg (M) Marianne Svensson (S) Madeleine Atlas (C) Håkan

Läs mer

o Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden 2014-08-11 1

o Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden 2014-08-11 1 o iviaiung-salens kommun Sammanträdesprotokoll Barn-och utbildningsnämnden 2014-08-11 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung KL 09.00-16,00 Sofia Söderström (S), ordförande Bengt Nilsson (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2014-10-20 1-13

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2014-10-20 1-13 Barn- och utbildningsnämnden 2014-10-20 1-13 Plats och tid A 1, kl. 13.00 17.00 Beslutande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Micael Åkesson (M) Jeanette Qvist (S) Eva Pehrsson-Karlsson

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Kvalitetsredovisning 2010 STRÖMSTADS KOMMUN Barn- och Utbildningsförvaltningen Obligatoriska särskolan Inlämnad av: Verksamhetschef Ann-Catrin A-Göthlin Barn- och utbildningsförvaltningen Förskola och

Läs mer

John Omoomian (ersättare Inger Söderberg) Arbetsmarknadsnämnden. Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl. 14.00 16.30.

John Omoomian (ersättare Inger Söderberg) Arbetsmarknadsnämnden. Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl. 14.00 16.30. Arbetsmarknadsnämnden 2013-04-17 1 Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl. 14.00 16.30 ande Margareta Ahlm (S) ordf. John Omoomian (S) Arnold Bengtsson (S) ersätter Carina Östrand (S) Peder

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 15 december, kl. 16.30-18.00

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 15 december, kl. 16.30-18.00 Barn- och ungdomsnämnden 2009-12-15 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 15 december, kl. 16.30-18.00 Beslutande Raimo Vuojärvi (M) ordf Jerker Sjögren

Läs mer

Paragraf 89 justeras omedelbart.

Paragraf 89 justeras omedelbart. Nämnden för Förskola & Grundskola SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kungsbackarummet, Stadshuset Klockan 18.00-19.30 ande Ledamöter Anders Ekström (M), ordförande Christian Haneson (FP), 1:e vice ordförande

Läs mer

Pär Edgren. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- o utbildningsnämnden

Pär Edgren. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- o utbildningsnämnden 1(11) Plats och tid Revelj, kommunhuset, Hultsfred kl. 09.00-11.30 ande Gunilla Abrahamsson, s Pär Edgren, m Arne Fäldt, s Gunilla Nilsson, c Carola Nilsson, s Lennart Eklund, c Runa Petersson, kd Benny

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (21) Barn- och utbildningsnämnden 2015-09-10

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (21) Barn- och utbildningsnämnden 2015-09-10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (21) Plats och tid Kommunhuset 10 september 2015 kl. 13.30 18.10 Mötet ajournerades 15.10 15.20 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindahl M Elise Benjaminsson

Läs mer

Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Utbildningsnämnden 2009-10-05 1

Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Utbildningsnämnden 2009-10-05 1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden 2009-10-05 1 Innehållsförteckning Stopp av intag till Industriprogrammet vid Gymnasiesärskolan... 3 Stopp av intaget till Hantverksprogrammets inriktning Mode och

Läs mer

TIBRO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

TIBRO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1-11 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Sammanträdesdatum 2009-10-20 Plats och tid Beslutande Fågelviksgymnasiet i Tibro Tisdagen den 20 oktober 2009, kl. 17.30 20.00 Ann Ohlsson (fp)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden; redovisning av uppdrag rörande alternativa driftformer för skolor. Dnr KS 2010-390, KS 2010-391

Barn- och utbildningsnämnden; redovisning av uppdrag rörande alternativa driftformer för skolor. Dnr KS 2010-390, KS 2010-391 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2011-05-17 FALKENBERG 176 Barn- och utbildningsnämnden; redovisning av uppdrag rörande alternativa driftformer för

Läs mer

Utbildningsnämnden 2003-04-29 1 (11) Breviksskolans gymnasium, kl 13.15 17.30. Bror Sterner, t o m 45 Agneta Rönn Birger Svensson Kenneth Rosén

Utbildningsnämnden 2003-04-29 1 (11) Breviksskolans gymnasium, kl 13.15 17.30. Bror Sterner, t o m 45 Agneta Rönn Birger Svensson Kenneth Rosén Utbildningsnämnden 2003-04-29 1 (11) Plats och tid Breviksskolans gymnasium, kl 13.15 17.30. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner, t o m 45 Agneta Rönn Birger Svensson Kenneth Rosén Stefan Ohlsson

Läs mer

Elevers övergångar från grundskola till gymnasium

Elevers övergångar från grundskola till gymnasium Revisionsrapport Elevers övergångar från grundskola till gymnasium Katrineholms kommun April 2010 Marie Lindblad 2010-05-06 Marie Lindblad Kerstin Svensson Innehållsförteckning 1 Sammanfattning...1 2 Bakgrund

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid: Beslutande: Ersättare: Förvaltningsbyggnad Viktoria, Stenbocken kl 11.35-12.15, 14.30-14.50 Mats-Olov Johansson (M), ersättare för Jonas Ahlström (M) Elisabet

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2015-03-18 kl. 13.30 18.00

Sessionssalen, Hultsfred 2015-03-18 kl. 13.30 18.00 Sammanträdesprotokoll 1 (19) 2015-03-18 Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred 2015-03-18 kl. 13.30 18.00 ande Pär Edgren, M Lennart Eklund, C Åsa Landberg, C Mikael lång, S Henrik Mellberg, S Dan Torkelsson,

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10) Plats och tid Öckerösalen, kommunhuset Öckerö, klockan 16.30 19.55 Beslutande Ledamöter Kerstin Torsede (FP), ordförande Mia Thylander (M), Lars

Läs mer

7 Information gällande busskort till elever på Wasaskolan. 11 Rapportering från möte i Ronneby gällande vuxenutbildningen.

7 Information gällande busskort till elever på Wasaskolan. 11 Rapportering från möte i Ronneby gällande vuxenutbildningen. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2013-01-30 1 Meddelanden. 2 Anmälan om delegationsbeslut. 3 Bokslut 2012. 4 Information Elitishockeygymnasium. 5 Information Särskolan. 6 Yttrande över revisionsrapport gällande

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 0-11.30 Beslutande Anders Throbäck (S), ordförande Sara Anheden (S) Carola Lindgren (M) Lars-Ove Hägerroth (M), ersättare för Daniel Persson (M) Eva Olsson

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Korallen, Arken Kl Beslutande Birgith Olsson Johansson (S) Edit Persson (c)

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Korallen, Arken Kl Beslutande Birgith Olsson Johansson (S) Edit Persson (c) Barn- och utbildningsnämnden 2009-05-12 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Korallen, Arken Kl. 15-16 Beslutande Birgith Olsson Johansson (S) Edit Persson (c) Gösta Svensson

Läs mer

Närvarande ej tjänstgörande ersättare: Marion Pelli (c) förvaltningsekonom, 13

Närvarande ej tjänstgörande ersättare: Marion Pelli (c) förvaltningsekonom, 13 ) 2005-02-24 1 (15) Plats och tid: Sessionssalen, kommunkontoret, Färgelanda, torsdagen den 24 februari 2005, kl 9.00 15.45. Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare: Ulla Börjesson (s) ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-05-15 58 Plats och tid Personalrum Bäckaskolan F-6 kl 17.00 19.50 Beslutande Lise Märith Svensson (kd) ordförande Lizbeth Johansson (c) 1:e vice ordförande Markus Kauppinen

Läs mer

91 Yttrande över motion angående barnomsorg på kvällar, nätter och helger.

91 Yttrande över motion angående barnomsorg på kvällar, nätter och helger. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-06-15 85 Meddelanden. 86 Anmälan om delegationsbeslut. 87 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport maj 2011. 78 Redovisning av LUPP-enkäten. 89 Permanentning av Lokal styrelse

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-18 113. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-11-18, kl 13.30 16.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-18 113. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-11-18, kl 13.30 16.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-18 113 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-11-18, kl 13.30 16.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Lene Hollner (S) Britt-Marie Necke

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.00-10.15 Beslutande Övriga närvarande Anders Throbäck (S), ordförande Sara Anheden (S) Daniel Persson (M), 1:e vice ordförande Anders Albäck (FP), 2:e

Läs mer

Sekreterare. Ärende Beteckning Sida

Sekreterare. Ärende Beteckning Sida Utbildnings- och kulturnämnden 2015-09-21 Plats: Kronetorps mölla ( OBS!) Tid: 2015-09-28 kl. 18.00 Kl. 17.00 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela er ersättare. Vid eventuellt förhinder

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-10-16 Sida 1 (13) nämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-10-16 Sida 1 (13) nämnden Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-10-16 Sida 1 (13) nämnden Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Sven Sonesson(m) Josef Janosi(m) Anita Ljung(m) Lisbeth

Läs mer

Margareta Ydringer Eriksson, gymnasiechef Linda Hansson, ekonom Ulla Jons, nämndsekreterare. Lennart Sacrédeus, S:t Mikaelsskolan, 2013-06-14

Margareta Ydringer Eriksson, gymnasiechef Linda Hansson, ekonom Ulla Jons, nämndsekreterare. Lennart Sacrédeus, S:t Mikaelsskolan, 2013-06-14 2013-06-05 Sida 1-15 Gymnasienämnden Plats och tid Konferensrummet, S:t Mikaelsskolan, onsdag 5 juni 2013 kl 09.00-12.00 ande Lennart Sohlberg (S), Mora, ordförande Gunilla Elings Friberg (S), Orsa, vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: Barn- och utbildningsnämnden 2011-02-23 1 (11) Plats och tid Nämndrummet, Kommunhuset, Skillingaryd kl.14.00 18.10 Beslutande Roger Ödebrink (S) ordförande Gunnel Elg (KD) vice

Läs mer

Förskole- och Grundskolenämnden 1999-11-17 1(16)

Förskole- och Grundskolenämnden 1999-11-17 1(16) Förskole- och Grundskolenämnden 1999-11-17 1(16) Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby kl 13.30 16.55 Beslutande Anders P Petersson, ordförande (S) Annika Berglund (S) Rune Kronkvist (S) Thomas

Läs mer

OSKARSHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-10 ARBETSUTSKOTT

OSKARSHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-10 ARBETSUTSKOTT Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Stadshuset klockan 08.00 13.00 Beslutande Lis Lyrbo (S), ordförande Björn Remning (V), 1:e vice ordförande Leif Axelsson (M), 2:e vice ordförande Susanna Windh (S) Evy

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Korallen, Arken, kl 13:00-15:20

Plats och tid Sammanträdesrum Korallen, Arken, kl 13:00-15:20 Omsorgsnämnden 2008-05-12 1 (17) Plats och tid Sammanträdesrum Korallen, Arken, kl 13:00-15:20 Beslutande Christina Karlsson (s) Anna-Lena Holmström (c) Gunnar Holmberg (s) Sofia Olsson (c) Lillemor Edlund

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, förvaltningschefens arbetsrum, 2010-09-16 klockan 09:00 11:40

Plats och tid: Stadshuset, förvaltningschefens arbetsrum, 2010-09-16 klockan 09:00 11:40 1 Plats och tid: Stadshuset, förvaltningschefens arbetsrum, 2010-09-16 klockan 09:00 11:40 Beslutande: Sven-Ingvar Borgquist (M) Ann Hörnebrant-Sturesson (C) Maja Bäckström (S) Björn Vallin (FP) Carina

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, KS-salen 14:00 15.54. ande Fredrik Axelsson, ordförande Anders Tell (S), 2:e vice ordf. Tjänstgörande ersättare Maria Malmer Stenergard (M) Ida Nilsson

Läs mer

107 Redovisning av ekonomisk rapport och ekonomiskt utfall november 2009

107 Redovisning av ekonomisk rapport och ekonomiskt utfall november 2009 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-12-16 105 Meddelanden 106 Anmälan om delegationsbeslut 107 Redovisning av ekonomisk rapport och ekonomiskt utfall november 2009 108 Bidragsbelopp till fristående gymnasieskolor

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18) Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt ÅströmCs), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Josef Janosi(m) Anita Ljung(m) Anneli

Läs mer

Barn- och skolnämnd Lund Öster

Barn- och skolnämnd Lund Öster Barn- och skolnämnd Lund Öster Protokoll 1 (15) Diarienummer BSÖ 2016/0002 Barn- och skolnämnd Lund Öster Plats och tid Byskolans matsal, Södra Sandby, klockan 18.30 20.30 Ledamöter Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Nya Rådhuset, Österportstorg, Ystad

Nya Rådhuset, Österportstorg, Ystad Datum Plats och tid Sessionssalen, Nya Rådhuset, Österportstorg, Ystad 14:00 15:10, 15:30 16:30 (Ajournering 15:45 15:55) Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Kenny Fransson (S) Kerstin Jönsson (S)

Läs mer

Anna Nilsson, sekreterare Henrik Arenvang, förvaltningschef Bengt Storbacka, arbetsmarknadsenheten. Pirko Norberg, personalrepresentant

Anna Nilsson, sekreterare Henrik Arenvang, förvaltningschef Bengt Storbacka, arbetsmarknadsenheten. Pirko Norberg, personalrepresentant Arbetsmarknadsnämnden 2014-11-19 1 Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl. 14.00 16.35 ande Övriga deltagare Margareta Ahlm (S), ordförande Carina Östrand (S) Peder Christensen (S), vice

Läs mer

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 9 Familjenämnden 2011-01-20

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 9 Familjenämnden 2011-01-20 SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 9 Plats och tid Kommunhuset Sessionssalen, 2011-01-20 kl 19.00-20.15 Beslutande Gunilla Quist-Lundin (M) Wiggo Wrangborg (M) ers tj Tina Johnsson (M) Gunborg Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2015-06-09 1 (10) Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, Hallstahammar, klockan 14.00 16.50 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Övriga deltagande

Läs mer

Justerare Lars Åhman Paragrafer 102-116. Lars Åhman, justerare BEVIS OM ANSLAG

Justerare Lars Åhman Paragrafer 102-116. Lars Åhman, justerare BEVIS OM ANSLAG PROTOKOLL 1 (19) Barn- och grundskolenämnden 2016-05-25 Plats och tid Stadshuset, kl. 08.15-11.10,13.30-14.30 ande Fredrik Stenberg (S), ordförande Jeanette Velander (V), vice ordförande Mari-Louise Larsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Sida s arbetsutskott 2007-08-20 1(13) Plats och tid Åsele Centralskola, kl 08 30 11 30 Beslutande Maria Hakamäki (S) ordförande Sylvia Samuelsson (C) tjg ers Urban Lindström (S) Övriga

Läs mer

Gunilla Andersson, förvaltningsekonom. Justeringens plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen den 3 maj kl. 14.00

Gunilla Andersson, förvaltningsekonom. Justeringens plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen den 3 maj kl. 14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1b(12) Plats och tid Göteverummet, Stadshuset kl 10.00 Beslutande Allan Bjärkhed (KD), ordförande Johanna Svensson (S), 1:e vice ordförande Caroline Lundberg (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL 2014-02-19 Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL 2014-02-19 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 9 Sida 1 av 9 Tid och plats Onsdagen den 19 februari 2014 kl. 18.30-20.15 Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv Beslutande ledamöter Bo Blixt (S), ordförande Margit Johansson

Läs mer

DELEGATIONSORDNING FÖR BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Antagen 2010-xx-xx

DELEGATIONSORDNING FÖR BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Antagen 2010-xx-xx DELEGATIONSORDNING FÖR BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Antagen 2010-xx-xx 1. Sammanfattning:... 2 2. Regler kring delegering... 2 2.1 Inledning... 2 2.2 Ej delegeringsbara ärenden... 3 2.3 Delegering i brådskande

Läs mer

1 Aktuell betygsstatistik... 2. 2 Information om Auschwitz och Eisenhüttenstadt... 3. 3 Ekonomisk månadsrapport... 4

1 Aktuell betygsstatistik... 2. 2 Information om Auschwitz och Eisenhüttenstadt... 3. 3 Ekonomisk månadsrapport... 4 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Aktuell betygsstatistik... 2 2 Information om Auschwitz och Eisenhüttenstadt... 3 3 Ekonomisk månadsrapport... 4 4 Intern kontrollplan för barn- och utbildningsnämnden 2012... 5

Läs mer