Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl Martin Fransson, sekreterare Göran Nydahl, förvaltningschef

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 17.20 18.30. Martin Fransson, sekreterare Göran Nydahl, förvaltningschef"

Transkript

1 1 (20) Plats och tid Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl Beslutande Carl-Göran Svensson (C) Madli-Ann Pohla (M) Christer Grankvist (S) Lennart Månsson (S) Övriga närvarande Martin Fransson, sekreterare Göran Nydahl, förvaltningschef Utses att justera Justeringens plats och tid Lennart Månsson Lilla Rådmansgatan 18 augusti, 2009 Underskrifter Paragrafer Sekreterare Martin Fransson Ordförande Carl-Göran Svensson Justerande Lennart Månsson Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag ANSLAG/BEVIS Organ Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Datum för anslags nedtagande Barn- och utbildningsförvaltningen Martin Fransson

2 /4 Halvårsbokslut Bokslut presenteras vid arbetsutskottets sammanträde i augusti Förvaltningschefen informerar kort om ärendet vilket kommer att tas upp igen och beslut fattas vid nämndens sammanträde i augusti. ARBETSUTSKOTTETS BESLUT Ärendet går öppet till nämndens sammanträde i augusti

3 /75 Garantera och säkerställ särskolekompetensen Socialdemokraterna har inkommit med skrivelse och de önskar att en redovisning görs av hur kompetensen inom särskolan ska bibehållas utan en egen rektor som ansvarar för verksamheten. De vill också att det sker en utvärdering av verksamheten efter HT 09. Förvaltningen lämnar en redovisning av det aktuella läget vid arbetsutskottets sammanträde i augusti Skrivelse från S, inkommen ARBETSUTSKOTTETS BESLUT Förvaltningen ges i uppdrag att till nämnden redovisa vilka handlingar som finns i ärendet och vad som beslutats. Efter läsåret 2009/10 ska förvaltningen för nämnden redovisa hur arbetet i den nya organisationen fallit ut under året.

4 /89 Omplacering av personal vid Österlengymnasiet Socialdemokraterna har inkommit med skrivelse och de önskar ett klargörande angående omplacering av personal vid gymnasiet samtidigt som tjänsten annonseras ut. Redovisning har tidigare lämnats av förvaltningen vid nämndens sammanträde i juni Förvaltningen lämnar en redovisning av det aktuella läget vid arbetsutskottets sammanträde i augusti. Ärendet diskuteras och Christer Grankvist (S) frågar bland annat om den person som söks till en tjänst vid Österlengymnasiet kommer att vara ledare. Förvaltningschefen menar att det kommer att vara en skolledare mindre hösten Christer Grankvist (S) anser att många av uppgifterna i ärendet är otydliga och att det har varit, och är, för många turer i ärendet och att protokollsanteckning om detta kommer att lämnas i samband med nämndens sammanträde i augusti. Skrivelse från S inklusive bilagor, inkommen ARBETSUTSKOTTETS BESLUT Förvaltningschefen ges i uppdrag att redogöra för ärendet vid nämndens sammanträde i augusti.

5 /30 Kontaktpolitiker i BUN Folkpartiet har inkommit med skrivelse där de önskar att nämnden utser kontaktpolitiker för nämndens resultatenheter. Då Folkpartiet saknar sin representant vid arbetsutskottets sammanträde i augusti bordläggs ärendet till september. Skrivelse från FP inklusive bilaga, inkommen ARBETSUTSKOTTETS BESLUT Ärendet bordläggs till arbetsutskottets sammanträde i september.

6 /28 Informationsinsatser till elever inför gymnasievalet Centerpartiet har inkommit med skrivelse där de föreslår att nämnden omgående utreder möjligheterna att hitta nya sätt att nå ut med information om gymnasievalet. Man föreslår t ex att webbfilm och sms kan vara två effektiva sätt att nå ut med information. Ärendet diskuteras vid arbetsutskottets sammanträde i augusti. Skrivelse från C, inkommen Förslag till beslut förslår nämnden besluta att Österlengymnasiet snarast ska börja arbeta med marknadsföringsåtgärder, som t ex sms och webb-film, i enlighet med Centerpartiets skrivelse. Ungdomar ska bjudas in för att aktivt delta i detta arbete.

7 /56 Ansökan från Ljud- och Bildskolan AB om rätt till bidrag och statlig tillsyn för start av fristående gymnasieskola Ljud och Bildskolan AB ansöker om att få starta sin fristående gymnasieutbildning i Ystad omfattande mediaprogram, spelutvecklingsprogram samt samhällsprogram med inriktning mot journalistik med start läsåret 2010/11.I Baggiums modell för sina gymnasieutbildningar finns ett större inslag av APU än vad som vanligtvis är fallet. Antalet elever uppges till 20 per årskurs och år för respektive program, vilket fullt utbyggt innebär 180 elever år Elevunderlaget i Simrishamns kommun beräknas minska från 250 elever i årskurs 9 år 2009 till 162 elever år Detta innebär att även i ett regionalt utvecklat samarbete mellan kommunerna i sydöstra Skåne, kommer antalet presumtiva elever från Simrishamns kommun på de aktuella programmen att minska. Det finns en ökande överkapacitet av gymnasieutbildningar och det är därför viktigt att samordna utbildningarna så långt som möjligt. Remiss från kommunledningskontoret. Skrivelse från förvaltningen, upprättad Förslag till beslut Simrishamns kommun avstår från att yttra sig.

8 /57 Ansökan från Ljud- och Bildskolan AB om rätt till bidrag och statlig tillsyn för utökning av fristående gymnasieskola Ljud och Bildskolan AB bedriver idag gymnasiala utbildningar i Kristianstad kommun. Företaget ansöker om att få utöka sin fristående gymnasieskola i Kristianstad omfattande samhällsprogram med inriktning mot journalistik med start läsåret 2010/11 Antalet elever uppges till 20 per årskurs och år för respektive program, vilket fullt utbyggt innebär 60 elever år Elevunderlaget i Simrishamns kommun beräknas minska från 250 elever i årskurs 9 år 2009 till 162 elever år Detta innebär att även i ett regionalt utvecklat samarbete mellan kommunerna i sydöstra Skåne, kommer antalet presumtiva elever från Simrishamns kommun på de aktuella programmen att minska. Det finns en ökande överkapacitet av gymnasieutbildningar och det är därför viktigt att samordna utbildningarna så långt som möjligt. Remiss från kommunledningskontoret. Skrivelse från förvaltningen, upprättad Förslag till beslut Simrishamns kommun avstår från att yttra sig.

9 /58 Ansökan från Pluskompetens Utbildning AB om rätt till bidrag och statlig tillsyn för start av fristående gymnasieskola Pluskompetens Utbildning AB bedriver idag inga gymnasiala utbildningar i Kristianstad Kommun. Företaget ansöker om att få starta fristående gymnasieskola i Kristianstad omfattande fem inriktningar/program; stylist (HV), Spa Friskvård och hälsa (OP), samhäll (SP), butiksledning (HP) samt skydd och säkerhet (OP) närliggande industriprogrammet, med start läsåret 2010/11.Antalet elever uppges till 24 per årskurs för respektive program, vilket fullt utbyggt innebär 360 elever år Simrishamns kommun erbjuder samhällsprogrammet på Österlengymnasiet men i övrigt rör det sig om utbildningar som inte finns i kommunen. Elevunderlaget i Simrishamns kommun beräknas minska från 250 elever i årskurs 9 år 2009 till 162 elever år Detta innebär att även i ett regionalt utvecklat samarbete mellan kommunerna i sydöstra Skåne, kommer antalet presumtiva elever från Simrishamns kommun på de aktuella programmen att minska.det finns en ökande överkapacitet av gymnasieutbildningar och det är därför viktigt att samordna utbildningarna så långt som möjligt. Remiss från kommunledningskontoret. Skrivelse från förvaltningen, upprättad Förslag till beslut Simrishamns kommun avstår från att yttra sig.

10 /59 Ansökan från Baggium AB om rätt till bidrag och statlig tillsyn för utökning av fristående gymnasieskola Baggium Utbildning AB bedriver idag gymnasiala utbildningar i Ystad Kommun. Företaget ansöker om att få utöka sin fristående gymnasieskola i Ystad omfattande specialutformat program närliggande industriprogrammet, med start läsåret 2010/11 I Baggiums modell för sina gymnasieutbildningar finns ett större inslag av APU än vad som vanligtvis är fallet. Antalet elever uppges till 5 per årskurs och år för respektive program, vilket fullt utbyggt innebär 15 elever år Simrishamns kommun erbjuder inte industriprogrammet på Österlengymnasiet Elevunderlaget i Simrishamns kommun beräknas minska från 250 elever i årskurs 9 år 2009 till 162 elever år Detta innebär att även i ett regionalt utvecklat samarbete mellan kommunerna i sydöstra Skåne, kommer antalet presumtiva elever från Simrishamns kommun på de aktuella programmen att minska. Det finns en ökande överkapacitet av gymnasieutbildningar och det är därför viktigt att samordna utbildningarna så långt som möjligt. Remiss från kommunledningskontoret. Skrivelse från förvaltningen, upprättad Förslag till beslut Simrishamns kommun avstår från att yttra sig.

11 /60 Ansökan från Per Daniel Olsson om rätt till bidrag och statlig tillsyn för start av fristående gymnasieskola Per Daniel Olsson AB bedriver idag inga gymnasiala utbildningar i Ystad Kommun.Företaget ansöker om att få starta fristående gymnasieskola i Ystad omfattande samhällsvetenskaplig utbildning med internationell inriktning och profilerat mot ekonomi och samhällsvetenskap, musikestetisk utbildning med internationell profil samt handels- och administrationsutbildning med internationell profil med start läsåret 2010/11.Fullt utbyggd kommer skolan att ha 285 elever år Simrishamns kommun erbjuder ett liknande programutbud på Österlengymnasiet dock inte med någon tydlig inriktning mot internationalisering. Elevunderlaget i Simrishamns kommun beräknas minska från 250 elever i årskurs 9 år 2009 till 162 elever år Detta innebär att även i ett regionalt utvecklat samarbete mellan kommunerna i sydöstra Skåne, kommer antalet presumtiva elever från Simrishamns kommun på de aktuella programmen att minska. Det finns en ökande överkapacitet av gymnasieutbildningar och det är därför viktigt att samordna utbildningarna så långt som möjligt. Remiss från kommunledningskontoret. Skrivelse från förvaltningen, upprättad Förslag till beslut Simrishamns kommun avstår från att yttra sig.

12 /61 Ansökan från Drivkraft Värend AB om rätt till bidrag och statlig tillsyn för utökning av fristående gymnasieskola John Bauerskolan bedriver idag gymnasiala utbildningar i Ystad Kommun. Företaget ansöker om att få utöka sin fristående gymnasieskola i Ystad omfattande hotell- och restaurangprogrammet, frisör- och stylistprogrammet samt hälsa- och idrottsprogrammet med start läsåret 2010/11. John Bauergymnasiet i Ystad har idag frisörprogram samt bageri- och konditoriprogram. Antalet elever uppges till 25 per årskurs för respektive program, vilket fullt utbyggt innebär 225 nya elever år Simrishamns kommun erbjuder inte något av ovanstående program vid Österlengymnasiet med undantag från lärlingsplatser inom hotell- och restaurang. Elevunderlaget i Simrishamns kommun beräknas minska från 250 elever i årskurs 9 år 2009 till 162 elever år Detta innebär att även i ett regionalt utvecklat samarbete mellan kommunerna i sydöstra Skåne, kommer antalet presumtiva elever från Simrishamns kommun på de aktuella programmen att minska. Det finns en ökande överkapacitet av gymnasieutbildningar och det är därför viktigt att samordna utbildningarna så långt som möjligt. Remiss från kommunledningskontoret. Skrivelse från förvaltningen, upprättad Förslag till beslut Simrishamns kommun avstår från att yttra sig.

13 /62 Ansökan från Drottning Blankas Gymnasium AB om rätt till bidrag och statlig tillsyn för start av fristående gymnasieskola Drottning Blankas Gymnasium AB bedriver idag inga gymnasiala utbildningar i Ystad Kommun. Företaget ansöker om att få starta fristående gymnasieskola i Ystad omfattande utbildningarna stylist, modedesign, inredningsdesign, samhäll management samt beteendevetenskap med start läsåret 2010/11. Fullt utbyggt kommer skolan att ta emot 252 nya elever år Simrishamns kommun erbjuder samhällsprogram vid Österlengymnasiet. Elevunderlaget i Simrishamns kommun beräknas minska från 250 elever i årskurs 9 år 2009 till 162 elever år Detta innebär att även i ett regionalt utvecklat samarbete mellan kommunerna i sydöstra Skåne, kommer antalet presumtiva elever från Simrishamns kommun på de aktuella programmen att minska. Det finns en ökande överkapacitet av gymnasieutbildningar och det är därför viktigt att samordna utbildningarna så långt som möjligt. Remiss från kommunledningskontoret. Skrivelse från förvaltningen, upprättad Förslag till beslut Simrishamns kommun avstår från att yttra sig.

14 /63 Ansökan från Vittra AB om rätt till bidrag och statlig tillsyn för utökning av fristående gymnasieskola Vittra AB bedriver idag gymnasiala utbildningar i Kristianstad Kommun. Företaget ansöker om att få utöka sin gymnasieskola i Kristianstad omfattande estetiska programmet med inriktning mot musikal med start läsåret 2010/11. Utbildningen ligger nära den nationella inriktningen musik. Antalet elever uppges till 30 per årskurs för respektive program, vilket fullt utbyggt innebär 90 nya elever år Simrishamns kommun erbjuder musikalinriktning genom sitt specialutformade program SMES vid Österlengymnasiet. Elevunderlaget i Simrishamns kommun beräknas minska från 250 elever i årskurs 9 år 2009 till 162 elever år Detta innebär att även i ett regionalt utvecklat samarbete mellan kommunerna i sydöstra Skåne, kommer antalet presumtiva elever från Simrishamns kommun på de aktuella programmen att minska. Det finns en ökande överkapacitet av gymnasieutbildningar och det är därför viktigt att samordna utbildningarna så långt som möjligt. Remiss från kommunledningskontoret. Skrivelser från förvaltningen, upprättade Yrkande Christer Grankvist (S) yrkar avslag med hänvisning till att en i stort sett identisk utbildning finns vid Österlengymnasiet. ARBETSUTSKOTTETS BESLUT Ärendet går öppet till nämndens sammanträde i augusti.

15 /86 Bevilja ytterligare år i gymnasiet Lena Stenbäck, rektor vid gymnasieskolan, har inkommit med förfrågan om möjlighet för elev att läsa ett ytterligare år vid Österlengymnasiet. Rektorn anser att detta är befogat vilket framgår av skrivelsen/elevvårdsprotokollet. Elevvårdsprotokoll från ÖG, inkommet Skrivelse från förvaltningen, upprättad Förslag till beslut Eleven medges att gå ett ytterligare år vid Österlengymnasiet.

16 16 98 Ny delegationsordning Ordföranden initierade vid nämndens sammanträde i maj 2009 att en ny delegationsordning skulle arbetas fram och presenteras under hösten Även socialdemokraterna har inkommit med en skrivelse där de önskar att en översyn av delegationen sker. Socialdemokraterna önskar också att delegationen för rektorerna att flytta klasser tas tillbaka. Denna delegation beslöt nämnden att återta vid sitt sammanträde i juni, 88. Förvaltningen önskar att nämnden uttrycker riktlinjer för arbetet med en ny plan och att ärendet diskuteras vid sammanträdena i augusti. BUN Skrivelse från S, inkommen ARBETSUTSKOTTETS BESLUT Presidiet ges i uppdrag att utforma direktiv till förvaltningen att följa i arbetet med att skapa en ny delegationsordning.

17 17 99 Kurser och konferenser Inga anmälningar.

18 /54 Ändring av tillståndsbevis Baskemölla Barnstuga Baskemölla Barnstuga har tidigare anmält att man anställt ny föreståndare med adekvat utbildning till tjänsten som föreståndare. I avtalet och tillståndsbeviset mellan kommunen och Baskemölla Barnstuga finns beskrivet vilka krav som ställs på verksamheten och föreståndaren. Den 10 augusti inkom Baskemölla Barnstuga med anställningsavtal som visade att Anneli Heimersson anställts som föreståndare på 5 %. Formellt sett uppfyller hon kraven på utbildning men arbetsutskottet anser inte att anställningen på 5 % är tillräckligt för att leda och utveckla det pedagogiska arbetet. diskuterar ärendet och kommer fram till att fatta ett interimistiskt beslut. Barn- och utbildningsnämndens beslut Anställningsavtal, inkommet ARBETSUTSKOTTETS BESLUT fattar ett interimistiskt beslut om att dra in godkännandet för Baskemölla Barnstuga. ger förvaltningen i uppdrag att omedelbart kontakta Baskemölla Barnstuga och meddela beslutet. Barn- och utbildningsförvaltningen fastställer beslutet vid sitt sammanträde i augusti.

19 /78 Rätt till gymnasial vuxenutbildning Simrishamns kommun har beretts möjlighet att yttra sig över en remiss om rätt till gymnasial vuxenutbildning och gymnasial särvux. Ärendet diskuteras och ordföranden föreslår att förvaltningens skrivelse skickas till kommunstyrelsen som förslag till yttrande. Promemoria från Utbildningsdepartementet. Skrivelse från förvaltningen, daterad Avstående Christer Grankvist (S) och Lennart Månsson (S) deltar inte i förslaget till beslut. Förslag till beslut Förvaltningens skrivelse översänds till kommunstyrelsen som förslag till yttrande för Simrishamns kommun.

20 Presidieförslag om att uppmärksamma det allt hårdare klimatet som råder för våra ungdomar i samhället Presidiet önskar att nämnden uppmärksammar det allt hårdare klimat som våra ungdomar utsätts för idag med mobbing, våld och andra typer av kränkande behandling. Presidiet vill att nämnden fattar beslut om att rikta en skrivelse om detta till skolorna för att uppmärksamma dem på den lagstiftning som finns om att dokumentera händelser av detta slag i skolan. ARBETSUTSKOTTETS BESLUT Presidiet ges i uppdrag att utforma skrivelse som nämnden skickar till samtliga skolenheter i Simrishamns kommun.

Förvaltningskontoret, Lilla Rådmansgatan 2 kl. 18.00 20.50. Enl. särskild förteckning, sid. 2. Enl. särskild förteckning, sid. 2

Förvaltningskontoret, Lilla Rådmansgatan 2 kl. 18.00 20.50. Enl. särskild förteckning, sid. 2. Enl. särskild förteckning, sid. 2 2009-08-26 1 (27) Plats och tid Förvaltningskontoret, Lilla Rådmansgatan 2 kl. 18.00 20.50 Beslutande Enl. särskild förteckning, sid. 2 Övriga närvarande Enl. särskild förteckning, sid. 2 Utses att justera

Läs mer

Lilla Rådmansgatan 2, kl. 16.00 17.20

Lilla Rådmansgatan 2, kl. 16.00 17.20 2007-08-15 1 (9) Plats och tid Lilla Rådmansgatan 2, kl. 16.00 17.20 Beslutande Lars Ragnarsson (m) tjänstgör för Madli-Ann Pohla (m) Christer Grankvist (s) Carl-Göran Svensson (c) Lennart Månsson (s)

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.55

Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.55 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.55 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) kl. 17.35 18.55 Christer Grankvist (s) Lennart Månsson (s) Övriga närvarande

Läs mer

Förvaltningskontoret, Lilla Rådmansgatan 2 kl. 18.00 19.45. Enl. särskild förteckning, sid. 2. Enl. särskild förteckning, sid. 2

Förvaltningskontoret, Lilla Rådmansgatan 2 kl. 18.00 19.45. Enl. särskild förteckning, sid. 2. Enl. särskild förteckning, sid. 2 2010-05-19 1 (33) Plats och tid Förvaltningskontoret, Lilla Rådmansgatan 2 kl. 18.00 19.45 Beslutande Enl. särskild förteckning, sid. 2 Övriga närvarande Enl. särskild förteckning, sid. 2 Utses att justera

Läs mer

Förvaltningskontoret, Lilla Rådmansgatan 2 kl. 18.00 20.00. Enl. särskild förteckning, sid. 2

Förvaltningskontoret, Lilla Rådmansgatan 2 kl. 18.00 20.00. Enl. särskild förteckning, sid. 2 2009-06-17 1 (25) Plats och tid Förvaltningskontoret, Lilla Rådmansgatan 2 kl. 18.00 20.00 Beslutande Enl. särskild förteckning, sid. 2 Övriga närvarande Enl. särskild förteckning, sid 2 Utses att justera

Läs mer

Lilla Rådmansgatan 2 Kl. 18.00 20.20. Enl. särskild förteckning, sid. 2

Lilla Rådmansgatan 2 Kl. 18.00 20.20. Enl. särskild förteckning, sid. 2 2008-02-20 1 (23) Plats och tid Lilla Rådmansgatan 2 Kl. 18.00 20.20 Beslutande Enl. särskild förteckning, sid. 2 Övriga närvarande Enl. särskild förteckning, sid 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Frida Jönsson (fp) Maria Andersson (s) Anita Olsson (s) Mikael Kozak (fi) kl. 15.00 17.45 Laura Ilabaca (v)

Frida Jönsson (fp) Maria Andersson (s) Anita Olsson (s) Mikael Kozak (fi) kl. 15.00 17.45 Laura Ilabaca (v) 1 (34) Plats och tid Förvaltningskontoret kl. 15.00 19.30 Beslutande Enl. särskild förteckning, sid. 2 Övriga närvarande Enl. särskild förteckning, sid. 2 Utses att justera Justeringens plats och tid Lennart

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämndens. Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl. 19.00 20.45

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämndens. Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl. 19.00 20.45 arbetsutskott 2006-01-31 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl. 19.00 20.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Bertil Rudberg (fp) Christer Grankvist (s) Lennart

Läs mer

Simrislundsskolan kl. 18.00 21.00. Enl. särskild förteckning, sid. 2

Simrislundsskolan kl. 18.00 21.00. Enl. särskild förteckning, sid. 2 2008-09-24 1 (25) Plats och tid Simrislundsskolan kl. 18.00 21.00 Beslutande Enl. särskild förteckning, sid. 2 Övriga närvarande Enl. särskild förteckning, sid 2 Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl 1 (9) Plats och tid Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 16.30 18.05 Beslutande Carl-Göran Svensson (C) Madli-Ann Pohla (M) Fredric Strömberg (FP) Christer Grankvist (S) Lennart Månsson (S) Övriga

Läs mer

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl 1 (13) Plats och tid Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 18.00 19.40 Beslutande Carl-Göran Svensson (C) Lars Ragnarsson (M) tjänstgör för Madli-Ann Pohla (M) Fredric Strömberg (FP) Christer

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl

Förvaltningskontoret, kl 1 (13) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 16.30 19.00 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Stefan Ahlbeck(fp) Christer Grankvist (s) Lennart Månsson (s) Övriga närvarande Martin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-20 1(24)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-20 1(24) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-20 1(24) Innehållsförteckning Vindkraftsetablering på fastigheterna Sparresäter 1:13 och Karlsfors 3:1... 3 Sommarlovsentreprenörer 2011... 5 Ansökan från YA Fri

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.40

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.40 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Gunilla Andersson, förvaltningsekonom. Justeringens plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen den 3 maj kl. 14.00

Gunilla Andersson, förvaltningsekonom. Justeringens plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen den 3 maj kl. 14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1b(12) Plats och tid Göteverummet, Stadshuset kl 10.00 Beslutande Allan Bjärkhed (KD), ordförande Johanna Svensson (S), 1:e vice ordförande Caroline Lundberg (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.30

Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.30 1 (25) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.30 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Lennart Månsson (s) Övriga närvarande Utses att

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Sal 114 14:00-16:00 ande Anders Tell, ordförande. Fredrik Axelsson (M), vice ordf. Malin Emilson (S) Qazim Hasanaj (S) Emma Bruce (S) Anna Pettersson (S) Magnus

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 20.00

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 20.00 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 20.00 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.00

Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.00 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.00 Beslutande Madli-Ann Pohla (m) Carl-Göran Svensson (c) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Lennart Månsson (s) Övriga närvarande Göran Nydahl,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 Beslutande Övriga deltagare Björn Andreasson, (m), ordförande Ingemar Kristensson, (m), ledamot Johan Svanberg, (m), ledamot Brita Edholm, (fp),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1(16) Plats och tid Härneviskolan, Bro kl 16.00 17.00 Inez Kapborg (M),1:e vice ordförande Beslutande Rolf Nersing (S), 2:e vice ordförande Yvonne Blomqvist (M) Birgitta Holmström (S) Åke Holm (MP) Nawal

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2010-03-16 Plats och tid Beslutande Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 13.30-14.00 Ann S Pihlgren (M), ordförande Patrik Dahl (C) Mikael

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-11-23 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.50. Thomas Uppman Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-11-23 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.50. Thomas Uppman Agneta Rönn 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.50. Beslutande Britta Bergström Thomas Uppman Agneta Rönn Birger Svensson Stefan Ohlsson Monica Lantz Fredrik Berg, fr o m 98 Lena Lundgren (s) (s)

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämndens. Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämndens. Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl arbetsutskott 2006-10-11 1 (17) Plats och tid Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl. 16.00 16.50 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Bertil Rudberg (fp) Gun Hammar (v) tjänstgör för Christer

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10) Plats och tid Öckerösalen, kommunhuset Öckerö, klockan 16.30 19.55 Beslutande Ledamöter Kerstin Torsede (FP), ordförande Mia Thylander (M), Lars

Läs mer

Kommunstyrelsens kanslienhet

Kommunstyrelsens kanslienhet BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-01-19 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 09:00 12:30 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Linda Strand (S) Laila Andrén (S) till kl. 11:00, 1-8 Tobias Holmberg (S), ers

Läs mer

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl 2010-09-09 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 16.30 17.30 Beslutande Carl-Göran Svensson (C) Madli-Ann Pohla (M) Fredric Strömberg (FP) Christer Grankvist (S) Lennart Månsson

Läs mer

Lilla Rådmansgatan 2 kl. 19.00 19.45

Lilla Rådmansgatan 2 kl. 19.00 19.45 2007-08-22 1 (15) Plats och tid Lilla Rådmansgatan 2 kl. 19.00 19.45 Beslutande Enl särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enl särskild förteckning, sid 2 Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Sammanträdesrum Yxnås, Kommunhuset, Vårgårda. Utbildningsförvaltningen 080519

Sammanträdesrum Yxnås, Kommunhuset, Vårgårda. Utbildningsförvaltningen 080519 UTBILDNINGSNÄMNDEN 2008-05-13 1(10) Plats och tid Sammanträdesrum Yxnås, Kommunhuset, Vårgårda Beslutande Övriga närvarande Ingamaj Wallertz Olsson (m) Agneta Lindberg (c) Henrik Hermansson (c) Ulrika

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2011-03-31 1. Håkan Johansson (M), ordförande Annicki Oscarsson (KD) Pär Sveningson (S)

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2011-03-31 1. Håkan Johansson (M), ordförande Annicki Oscarsson (KD) Pär Sveningson (S) 2011-03-31 1 Plats och tid Ellen Key-rummet, kommunkontoret, Ödeshög, torsdagen den 31 mars 2011 kl 09:00-12:00 Beslutande Håkan Johansson (M), ordförande Annicki Oscarsson (KD) Pär Sveningson (S) Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: Barn- och utbildningsnämnden 2013-03-27 1 (13) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus, Skillingaryd 27 mars 2013 klockan 14.00 16.55 Beslutande Roger Ödebrink, ordförande Gunnel

Läs mer

Utbildningsnämnden 2011-05-24 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16.

Utbildningsnämnden 2011-05-24 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16. Utbildningsnämnden 2011-05-24 1 Plats och tid Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16.30 Närvarande och beslutande Enligt förteckning

Läs mer

Förvaltningskontoret Järnvägsgatan 2, kl. 16.30 18.05. Sven Weitner Bo Sahlée, kl. 16.30 17.30 84. Lilla Rådmansgatan 11 november 2010

Förvaltningskontoret Järnvägsgatan 2, kl. 16.30 18.05. Sven Weitner Bo Sahlée, kl. 16.30 17.30 84. Lilla Rådmansgatan 11 november 2010 1 (10) Plats och tid Förvaltningskontoret Järnvägsgatan 2, kl. 16.30 18.05 Beslutande Carl-Göran Svensson (C) Madli-Ann Pohla (M) Christer Grankvist (S) Lennart Månsson (S) Övriga närvarande Sven Weitner

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18) Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt ÅströmCs), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Josef Janosi(m) Anita Ljung(m) Anneli

Läs mer

Anslås under tiden 2010-04-06 2010-05-01

Anslås under tiden 2010-04-06 2010-05-01 Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-25 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 08.00 11.00 Beslutande Monica Forsgren (S) v ordförande Thomas Björnhager (S) Andreas Boström (S) Jenny

Läs mer

Utbildningsnämndens 2011-05-10 1 (23) arbetsutskott. Osby, tisdagen den 10 maj 2011 klockan 14.30 17.10

Utbildningsnämndens 2011-05-10 1 (23) arbetsutskott. Osby, tisdagen den 10 maj 2011 klockan 14.30 17.10 Utbildningsnämndens 2011-05-10 1 (23) Plats och tid Osby, tisdagen den 10 maj 2011 klockan 14.30 17.10 Beslutande Mats Ernstsson (C), ordförande Ingmar Bernthsson (S) Pontus Plantman (M) Monica Svensson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-05-30 1(16) Plats och tid Christian Kruse- rummet, kommunhuset Ringsjövägen 4. 13.00 16.00 Beslutande Birgitta Andersson, M, ordförande Eva Malvå, MP Lena Rosvall, S Per- Erik Andersson, C Övriga

Läs mer

Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Utbildningsnämnden 2009-10-05 1

Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Utbildningsnämnden 2009-10-05 1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden 2009-10-05 1 Innehållsförteckning Stopp av intag till Industriprogrammet vid Gymnasiesärskolan... 3 Stopp av intaget till Hantverksprogrammets inriktning Mode och

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2013-10-14 1. Elisabeth Cobb (M) Mikael Brickarp. Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Håkan Johansson

Barn- och utbildningsnämnden 2013-10-14 1. Elisabeth Cobb (M) Mikael Brickarp. Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Håkan Johansson 2013-10-14 1 Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Carl-Augustrummet, kommunkontoret, Ödeshög Måndagen den 14 oktober 2013, klockan 09:00-11:00 Håkan Johansson (M), ordförande Annicki Oscarsson

Läs mer

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby kl 13.15 17.30

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby kl 13.15 17.30 2004-01-21 1 Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby kl 13.15 17.30 Beslutande Jan-Eric Wildros, ordförande (S) Marie Ohlsson (S) Johnny Adolfsson (S) Kent

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2015-06-09 1 (10) Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, Hallstahammar, klockan 14.00 16.50 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Övriga deltagande

Läs mer

Håkan Johansson (M), ordförande Annicki Oscarsson (KD) Per-Arne Hagby (C) Kjell-Åke Gauffin (S) Per-Arne Hagby ... Ordförande/Håkan Johansson

Håkan Johansson (M), ordförande Annicki Oscarsson (KD) Per-Arne Hagby (C) Kjell-Åke Gauffin (S) Per-Arne Hagby ... Ordförande/Håkan Johansson 2014-04-23 1 Plats och tid Beslutande Frånvarande Övriga deltagande Ellen Key-rummet, kommunkontoret, Ödeshög Onsdagen den 23 april 2014 kl 09:00 11:00 Håkan Johansson (M), ordförande Annicki Oscarsson

Läs mer

Protokoll. Utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-05-02 14-17

Protokoll. Utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-05-02 14-17 Utbildningsnämndens 14-17 2 Programutbud 2014/2015...5 Riktlinjer integrationsarbetet...6 Nationell idrottsutbildning - Gymnastik...7 Ekonomisk uppföljning per månad 2013...9 3 Plats och tid Utbildningens

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (18) Paragrafer 33-48 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-21.45 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Madeleine Atlas (C), ordförande Helena Dådring (M) Fredrik Hammarstrand (M) Bodil

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2013-06-26 1 (14)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2013-06-26 1 (14) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2013-06-26 1 (14) Plats och tid Beslutande Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum 13:00 15:15 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret

Barn- och utbildningskontoret 1(17) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00 16.30 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Måns Nilsson (S) Anneli Björck-Andersson (S) Sven-Olov

Läs mer

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-10-26 (10) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad kl 10.00 11.15 Beslutande Fredrik Axelsson (M)

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämndens. Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl. 19.15 19.50

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämndens. Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl. 19.15 19.50 arbetsutskott 2006-05-02 1 (7) Plats och tid Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl. 19.15 19.50 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Bertil Rudberg (fp) Christer Grankvist (s) Lennart

Läs mer

PROTOKOLL 1(9) 2010-06-08

PROTOKOLL 1(9) 2010-06-08 PROTOKOLL 1(9) Tid: Kl 13 00 16 30 Plats: Kommunförvaltningen lokal Bäcken Ledamöter: Erika Sundström, s, ordförande Sirpa Lundkvist, s Robert Karlsson, s Anita Lindström, c Anita Backman, s, tjg ers Esbjörn

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-07 1

Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-07 1 2011-03-07 1 Plats och tid Carl August-rummet, kommunkontoret, Ödeshög, måndagen den 7 mars 2011 kl 14:00-15:30 Beslutande Annicki Oscarsson (KD), ordförande Elisabeth Cobb (M), ersättare för Håkan Johansson

Läs mer

Birgitta Hammar (C) Monika Renstig (FP) Catharina Melian (S) Lena Forssman (KD) Catharina Melian (S)

Birgitta Hammar (C) Monika Renstig (FP) Catharina Melian (S) Lena Forssman (KD) Catharina Melian (S) 1(14) Plats och tid Stocksundsskolan, tisdagen den 20 mars 2012, kl. 19.30-21.00 Paragrafer 19-31 Beslutande Beslutande Ersättare Patrik Nimmerstam, ordf. (C) Christina Böös (M) Christian Hoas, 1:e vice

Läs mer

Rörviks skola, Rörvik 19.00-20.40

Rörviks skola, Rörvik 19.00-20.40 Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-02-20 Plats och tid Rörviks skola, Rörvik 19.00-20.40 Beslutande Ordinarie ledamöter: Anna-Karin Yngvesson,

Läs mer

ia's~ib~~:;~~k(~::::,.

ia's~ib~~:;~~k(~::::,. 1 Plats och tid Stadshuset, kl 13.30-17.00 Besliutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Gert Franzen C), ordförande Anna Johansson M) Rune Larsson M) 63-del av 65, 66 74) Benkt-Eric Lindh FP) Roger Krona

Läs mer

Utbildningsnämnden 2003-04-29 1 (11) Breviksskolans gymnasium, kl 13.15 17.30. Bror Sterner, t o m 45 Agneta Rönn Birger Svensson Kenneth Rosén

Utbildningsnämnden 2003-04-29 1 (11) Breviksskolans gymnasium, kl 13.15 17.30. Bror Sterner, t o m 45 Agneta Rönn Birger Svensson Kenneth Rosén Utbildningsnämnden 2003-04-29 1 (11) Plats och tid Breviksskolans gymnasium, kl 13.15 17.30. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner, t o m 45 Agneta Rönn Birger Svensson Kenneth Rosén Stefan Ohlsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2015-04-29 1(19) Plats och tid: ande: Övriga deltagande: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen kl. 13:15-17:00 Jenny

Läs mer

Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-14.45

Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-14.45 NORRTÄLJE KOMMUN SAMMANTRADESPROTOKOLL Utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-14.45 Louise Branting (C), ordförande

Läs mer

AME "Torpet", Vänersborg

AME Torpet, Vänersborg Gymnasienämnden 2009-06-16 1 (15) Plats AME "Torpet", Vänersborg Tid Tisdagen den 16 juni 2009, kl 13.00. Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39. Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50

Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39. Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50 Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39 Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Anna-Lena Josefsson (C) Jusuf Causevic

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.50

Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.50 1(18) Plats och tid ande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.50 Annsofi Ramevik (s), Ordförande Sandra Sjöberg (s) Siv Friedmann Björk (c) Ronny Samuelsson (s), tjänstgörande ersättare Övriga deltagande

Läs mer

DEGERFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad. Kultur- och utbildningsnämndens 1 (17) arbetsutskott

DEGERFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad. Kultur- och utbildningsnämndens 1 (17) arbetsutskott Sammanträdesdatum 1 (17) arbetsutskott Plats och tid: Prix-huset kl 15.00-16.25 Beslutande: Annika Engelbrektsson ordf.(s), ej 56 pga av jäv Ove Torpman (s) ordf., 56 Ove Gunnarsson (s) Eric Arvidsson

Läs mer

97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011.

97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-08-31 95 Meddelanden. 96 Anmälan om delegationsbeslut. 97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011. 98 Information budget 2012. 99 Den framtida gymnasieskolan

Läs mer

PROTOKOLL. Marie Mill. Datum Utbildningsnämnden 2014-04-07. Plats och tid Ljusdalssalen, Förvaltningshuset, Ljusdal klockan 08:30-14:45

PROTOKOLL. Marie Mill. Datum Utbildningsnämnden 2014-04-07. Plats och tid Ljusdalssalen, Förvaltningshuset, Ljusdal klockan 08:30-14:45 Plats och tid Ljusdalssalen, Förvaltningshuset, Ljusdal klockan 08:30-14:45 Beslutande: Malin Ängerå (S, ordförande Anne Hamrén (S) Örjan Fridner (S) Stina Michelsson (S) Marie Mill (SRD) Conny Englund

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 30 januari 2001 kl 19.00 20.50

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 30 januari 2001 kl 19.00 20.50 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 30 januari 2001 kl 19.00 20.50 Lars Rundgren

Läs mer

Stora Salen, Rådhuset, kl. 18.00 20.10

Stora Salen, Rådhuset, kl. 18.00 20.10 1 Kommunfullmäktige Plats och tid Stora Salen, Rådhuset, kl. 18.00 20.10 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2-3 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 3 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-18 113. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-11-18, kl 13.30 16.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-18 113. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-11-18, kl 13.30 16.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-18 113 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-11-18, kl 13.30 16.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Lene Hollner (S) Britt-Marie Necke

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll 2012-08-30

Utbildningsnämndens protokoll 2012-08-30 Datum: Torsdag den 30 augusti 2012 Tid: 16.00-18.40 Plats: Östra roten, kommunhuset Älvkullen Paragrafer: 42-51 Utses att justera: Lars Ivarsbo (c) Underskrifter: Sekreterare Ordförande Justerare Julia

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämndens. Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämndens. Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl arbetsutskott 2007-01-10 1 (15) Plats och tid Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl. 16.00 17.50 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Lennart

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2014-03-04 1 (12) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda, tisdagen den 4 mars 2014, kl. 13.15-17.45 Beslutande Johanna Haraldsson (S), ordförande Mikael Hahn (S) Henrik Tvarnö (S) från kl. 15.20 Henrik Freij

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden 2000-09-12 1 (24) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-16.30.

Barn- och ungdomsnämnden 2000-09-12 1 (24) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-16.30. 1 (24) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-16.30. Beslutande Göte Eriksson Bror Sterner Elisabeth Lönnberg Mayvor Lundberg Solveig Mäkinen Kenneth Rosén Ingrid Karlsson Senja Peltonen Klas Lundbergh

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.00-10.15 Beslutande Övriga närvarande Anders Throbäck (S), ordförande Sara Anheden (S) Daniel Persson (M), 1:e vice ordförande Anders Albäck (FP), 2:e

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08.30-11.20 Beslutande Sofia Forsgren Böhmer (M) ordförande Barbro Söderberg (S) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-24 2 Plats och tid Rådhuset, torsdagen den 24 mars 2011, Kl. 8.30-14.40 Beslutande Jan-Erik Steen (S) ordföranden Mats Nilsson (S) vice ordföranden

Läs mer

Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C)

Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C) Sammanträdesprotokoli 1 Plats och tid Beslutande Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, kl. 08:00-11.00 Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen () Övriga deltagande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämndes Sammanträdesdatum Sida 2015-03-26 1(26)

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämndes Sammanträdesdatum Sida 2015-03-26 1(26) Barn- och utbildningsnämndes Sammanträdesdatum Sida 2015-03-26 1(26) Plats och tid Päronsalen, Stadshuset kl. 13.30-16.55 Beslutande Ersättare Olof Eriksson (S), ordförande Fredrik Bengtsson (S) Cajsa

Läs mer

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2013-04-09 20 (25) Plats och tid Kommunhuset, A-salen, Tierps köping Kl. 08.30 10.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Jonas Nyberg (S), ordförande Carolina Nylander (S)

Läs mer

Lennart Sohlberg, Hakan Yngström ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Lennart Sohlberg, Hakan Yngström ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum Sida 1-15 Plats och tid S:t Mikaelsskolan, Konferensrummen, kl 09.00-11.30 ande Lennart Sohlberg (S), Mora, ordförande Gunilla Elings Friberg (S), Orsa, vice ordförande Anders Björklund

Läs mer

Österlengymnasiet, kl

Österlengymnasiet, kl 2007-11-07 1 (15) Plats och tid Österlengymnasiet, kl. 18.00 20.45 Beslutande Lars Ragnarsson (m) tjänstgör för Madli-Ann Pohla (m) Christer Grankvist (s) Carl-Göran Svensson (c) Lennart Månsson (s) Staffan

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid: Beslutande: Ersättare: Förvaltningsbyggnad Viktoria, Stenbocken kl 11.35-12.15, 14.30-14.50 Mats-Olov Johansson (M), ersättare för Jonas Ahlström (M) Elisabet

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Sida s arbetsutskott 2007-08-20 1(13) Plats och tid Åsele Centralskola, kl 08 30 11 30 Beslutande Maria Hakamäki (S) ordförande Sylvia Samuelsson (C) tjg ers Urban Lindström (S) Övriga

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida 2007-06-12 1-6

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida 2007-06-12 1-6 2007-06-12 1-6 Plats och Tid Stadshuset 13.30-15.20 Beslutande Kurt Svensson (c), ordförande Kjell Kaså (c) Anne Sörqvist (c) Thomas Fridlund (c) Ulla-Britt Johansson (c) Christer Törnell (fp) Gustav Wennberg

Läs mer

Grästorps barn- och ungdomsnämnd

Grästorps barn- och ungdomsnämnd Barn- och ungdomsnämnden 2008-12-09 1 (15) Plats och tid Centralskolan, kl 13.00 15.15 Beslutande Britt-Marie Hermansson (m), ordförande Jens Persson (s) Susann Bolgakov (m) Thomas Carlsson (c) Maria Toll

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-06-25 1 Plats och tid Beslutande Stora sammanträdesrummet (fd Bravidas lokaler), Ankaret, Estunavägen 12, Norrtälje, kl 13.00-16.00 Louise Branting (c), ordförande

Läs mer

I - ä < - Sammantfictesprotetall. Barn- och utbildningsnämnden 2014-03-12 1

I - ä < - Sammantfictesprotetall. Barn- och utbildningsnämnden 2014-03-12 1 I - ä < - Sammantfictesprotetall Barn- och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung Kl. 09.00-10.50 Sofia Söderström (S), ordförande Bengt Nilsson (S) Lilian Olsson (S) Thomas

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn och utbildning

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn och utbildning 2009-08-19 64 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Torsörummet, kl 13.00-15.50 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande Bernt Ekström s ledamot Leif Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-10-23 1 (16) Gymnasienämnden, Idrottsgatan 7, Vänersborg. Orvar Carlsson ANSLAG/BEVIS

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-10-23 1 (16) Gymnasienämnden, Idrottsgatan 7, Vänersborg. Orvar Carlsson ANSLAG/BEVIS 2007-10-23 1 (16) Plats Gymnasieförvaltningen, Idrottsgatan 7, Vänersborg Tid Tisdagen den 23 oktober 2007, kl 14.00-18.10. Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) klockan 15.00 16.20. Nino Vidovic (M), ordf Max Jörgensen (M) Pierre Sjöström (S) Inga Britt Henriksson Jens Jording

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) klockan 15.00 16.20. Nino Vidovic (M), ordf Max Jörgensen (M) Pierre Sjöström (S) Inga Britt Henriksson Jens Jording SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) 2011-02-14 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Rådhuset, måndagen den 14 februari 2011, klockan 15.00 16.20. Beslutande Nino Vidovic (M), ordf Max Jörgensen

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-08-12 156

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-08-12 156 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-08-12 156 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk, klockan 08.30-11.30 Beslutande Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Krister Mattsson

Läs mer

Förvaltningskontoret kl Enl. särskild förteckning, sid. 2

Förvaltningskontoret kl Enl. särskild förteckning, sid. 2 2008-11-19 1 (20) Plats och tid Förvaltningskontoret kl. 18.00 19.10 Beslutande Enl. särskild förteckning, sid. 2 Övriga närvarande Enl. särskild förteckning, sid 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 16.50 19.00. Martin Fransson, sekreterare Göran Nydahl, förvaltningschef Sven Weitner, kl. 16.50 17.45

Förvaltningskontoret, kl. 16.50 19.00. Martin Fransson, sekreterare Göran Nydahl, förvaltningschef Sven Weitner, kl. 16.50 17.45 1 (15) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 16.50 19.00 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Stefan Ahlbeck (fp) Christer Grankvist (s) Lennart Månsson (s) Övriga närvarande Martin

Läs mer

Österlengymnasiet kl Enl. särskild förteckning, sid. 2. Enl. särskild förteckning, sid. 2. Förvaltningskontoret den 25 november 2010

Österlengymnasiet kl Enl. särskild förteckning, sid. 2. Enl. särskild förteckning, sid. 2. Förvaltningskontoret den 25 november 2010 2010-11-18 1 (13) Plats och tid Österlengymnasiet kl. 18.00 19.30 Beslutande Enl. särskild förteckning, sid. 2 Övriga närvarande Enl. särskild förteckning, sid. 2 Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-12-12

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-12-12 INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-12-12 BUN 107 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 1 BUN 108 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 2 BUN 109 UPPFÖLJNING AV GENOMFÖRD INTERNKONTROLL, OKTOBER 2013... 3 BUN

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2009-10-14, kl 09.00 17.00, Kommunhuset och kl 17.00 18.30 BUN:s förvaltning.

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2009-10-14, kl 09.00 17.00, Kommunhuset och kl 17.00 18.30 BUN:s förvaltning. 2009-10-14 1 (1) Plats och tid 2009-10-14, kl 09.00 17.00, Kommunhuset och kl 17.00 18.30 BUN:s förvaltning. Birgitta Larsson Bengt Wieslander Ann-Mari Louison Ulf Bengtsson Froste Persson Alf-Göran Andersson

Läs mer

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 9 Familjenämnden 2011-01-20

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 9 Familjenämnden 2011-01-20 SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 9 Plats och tid Kommunhuset Sessionssalen, 2011-01-20 kl 19.00-20.15 Beslutande Gunilla Quist-Lundin (M) Wiggo Wrangborg (M) ers tj Tina Johnsson (M) Gunborg Johansson

Läs mer

Gert Björk (M) Sophia Steinick- Sandberg (MP) Kerstin Ekoxe (S) Göran Granberg (SD) Eva Rebbling (V) Peter Sjögren (M) Anna Biegus-Nilsson (S)

Gert Björk (M) Sophia Steinick- Sandberg (MP) Kerstin Ekoxe (S) Göran Granberg (SD) Eva Rebbling (V) Peter Sjögren (M) Anna Biegus-Nilsson (S) Sammanträdesprotokoll Sida 1 (19) Plats och tid Sal VO3, Bergagymnasiet, Verkstadsgatan 1, Eslöv kl 18.00-20.15 ande Övriga närvarande Catharina Malmborg (M) Marianne Svensson (S) Madeleine Atlas (C) Håkan

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.00-12.05

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.00-12.05 1 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.00-12.05 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses

Läs mer

Under- Paragrafer 24-28 skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Doohan. Justerande... Lene Hollner

Under- Paragrafer 24-28 skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Doohan. Justerande... Lene Hollner Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-03-20 30 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-03-20, kl 13.00 15.45 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

PROTOKOLL VALLENTUNA KOMMUN 1999-01-12 1(17) BEVIS. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

PROTOKOLL VALLENTUNA KOMMUN 1999-01-12 1(17) BEVIS. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden. AB VALLENTUNA KOMMUN Utbildnings- och arbetsmarknads 1999-01-12 1(17) BEVIS Organ Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknads 2 (17) Innehållsförteckning: Sid Konstituering

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-01-12 1(11)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-01-12 1(11) Nr 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-01-12 1(11) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 12 januari 2010 klockan 08.30-12.10 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdag 2015-08-26 Innehåll 103 Tillkommande ärenden och godkännande av föredragningslista... 118 104 Statusrapport... 119 105 Öppna jämförelser Stöd till personer

Läs mer