Protokoll styrelsemöte

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll styrelsemöte"

Transkript

1 Protokoll styrelsemöte Styrelsemöte för DSF Sverige på Vårdförbundet Uppsala Närvarande 5/2: Annika Wall, Eva Stålhammar, Inger Mannebäck, Kristina Hesslund, Maria Larm, Nina Rolf, Em. även Leena Granström, Monica Eriksson. Frånvarande 5/2: Annja Göransson. Närvarande 6/2: Annika Wall, Annja Göransson, Eva Stålhammar, Inger Mannebäck, Kristina Hesslund, Leena Granström, Maria Larm, Monica Eriksson, Nina Rolf. 1 Mötets öppnande Ordförande Maria Larm öppnar mötet. 2 Val av ordförande Maria Larm valdes till ordförande. 3 Val av sekreterare Eva Stålhammar valdes till sekreterare. 4 Val av personer att justera protokollet Nina Rolf och Kristina Hesslund valdes att justera protokollet. 5 Godkännande av dagordning Styrelsen godkände dagordningen med tillägg av punkterna Möte med Uppsala lokalförening, Inkomna remisser, Hemsidan, Rapport från Maria, Medlemstidningen Hälsan i Centrum, Rapport från Leena. Organisationsutredningen flyttas till efter Övriga ärenden. 6 Föregående protokoll Föregående protokoll godkändes.

2 7 Verksamhetsberättelsen Verksamhetsberättelse är påbörjad och finns på Drive. Alla som varit på något uppdrag för DSF skriver in det i verksamhetsberättelsen innan nästa styrelsemöte. Lokalföreningarnas årsberättelser skickas till Eva som sammanfattar och skriver in det i verksamhetsberättelsen. 8 Budget Ekonomisk rapport från kassörerna. Saldo på kontot i Nordea ,41 SEK Handelsbanken , ,20 SEK = ,41 SEK Styrelsen beslutar att avsluta kontot i Nordea och föra över pengarna till Handelsbanken efter det att medlemsavgifterna har kommit in. Diskussion om att lämna över bokföring och bokslut till bokföringsföretag, alternativt att köpa in webbaserad VISMA för enklare bokföring och bokslut. Ett annat alternativ är att höra med banken om de kan göra bokslut. Kassörerna utreder förslagen vidare. Förslagen presenterats i organisationsutredningen. Förslag att köpa in datorer till ordförande, sekreterare och kassör. Nina får i uppdrag till nästa styrelsemöte att ta fram förslag på datorer som kan köpas in. 9 Planering av fullmäktige Fullmäktige april. Annika har bokat rum på Clarion Hotell Gillet i Uppsala. Vårdförbundets lokal är bokad fredag och lördag. På fredagen presenterar styrelsen förslaget på förändringar inom DSF som organisationsutredningen kommit fram till. Maria har bokat Åsa Andersson från SSF till ordförande på Fullmäktige 16/4 kl Sponsorer: Susanna Lampa från GSK, kommer fredagen och pratar smärta ca 45 min. Jessica Wagner och Daniel Petersen från ARLA PROTINO kommer fredagen med produktinformation på ca min i samband med lunch. Annika beställer lunchpaket till lördagen och frukt till fm. Nina lägger upp anmälan till fullmäktige på Hemsidan. Kallelse med bilagor om förslag ska ut senast 31/3. Tider för Fullmäktige, fredag börja med lunch kl. 12 avslut kl. 18 och middag kl. 19, lördag Middag fredag kväll blir på restaurang La Parilla. 10 Möte med Uppsala lokalförening Uppsala lokalförening önskar upplösning av föreningen då de har svårt med rekrytering till styrelsen och deltagande vid aktiviteter. Viktoria Karlsson kan vara kontaktperson för Uppsala efter beslut om nerläggning av lokalföreningen. Nina Rolf skriver en lathund för nerläggning av lokalförening. 11 Inkomna remisser Från Regeringskansliet, betänkande av SOU 2015:98 Träning ger färdighet koncentrera vården för patienters bästa. Monika ser över förslaget och lämnar yttrande från DSF.

3 12 Hemsidan Kristina visar ändringar som är gjorda på hemsidan bl.a. layout och att det finns ett medlemsformulär där man enkelt kan bli medlem i föreningen. Chatt-funktionen är borttagen då den inte användes. 13 Rapport från Maria Maria rapporterar från Primärvårdens dag - dags för Primärvården att surfa på den digitala vågen. En av föreläsarna som var bra var Sir John Oldham, professor i Global Health Innovation vid Imperial College i London. Han är expert på hur förändring skapas i stora hälsovårdssystem, med särskilt fokus på primärvården. Maria deltog i Paneldiskussionen om: Vad krävs i primärvården för att ta tillvara på innovationer och digitaliseringens möjligheter? Maria har varit på Svensk Sjuksköterskeförenings möte med workshops angående deras organisationsutredning. Förfrågan från Folkhälsomyndigheten att delta i Skypemöte angående Regeringsuppdrag (Dnr:S2015/07984/FS (delvis)) att göra en kartläggning och analys av behoven av vaccinationer hos asylsökande. Monika kan vara med på mötet för DSF. 14 Medlemstidningen Hälsan i Centrum Medlemstidningen HIC: Tidningen görs i ett nummer till 8 april, manusstopp 14 mars. Mediahuset har fått in förslag på artiklar till tidningen som även kommit till Redaktionskommittén för granskning. Redaktionskommittén granskar dessa i första hand. Styrelsen ger förslag på tidningens fortsättning i organisationsutredningen med beslut på fullmäktige. Kostnaderna för tidningen har gått från inkomst till stora kostnader. Kristina har fått bokexemplar för ev. recension. Hon berättar att man kan kontakta Studentlitteratur för att få ett recensionsexemplar. Har någon läst en ny bok skriv gärna en recension till tidningen HIC. 15 Rapport från Leena Leena informerar om Nationella programrådet för primärvård. SKL:s arbete med kunskapsstyrning mynnar ut i en del olika programråd, ofta diagnosspecifika, men nu finns även ett programråd för primärvård. I programrådets referensgrupp finns Eva Törnvall som representant från SSF samt Leena som representant från DSF, samt representanter från bl.a Arbetsterapeuterna och Fysioterapeuterna. Tre exempel på vad programrådet arbetar med är: o Flippen i primärvården - ett innovationsprojekt med syfte att utveckla nya patientcentrerade arbetssätt. Grundidén är att utforma vården mer systematiskt

4 utifrån patienternas behov. Vad kan och vill patienterna göra själva och vad ska vården göra? o Nationellt kliniskt kunskapsstöd för primärvården - arbetas just nu på en struktur för att ta fram och förvalta ett nationellt kliniskt kunskapsstöd, innehåller diagnos- och behandlingsrekommendationer som landsting och regioner hjälps åt att författa och hålla uppdaterade. o Uppföljning i primärvård - ett Nationellt system för PrimärvårdsKvalitet (NPK) som Leena varit delaktig i sedan Systemet kan nu i pilotstadiet automatiskt hämta data från journalen och återkoppla information om 82 indikatorer som ofta förekommer inom primärvårdens verksamhet. Fler indikatorer finns redo. Vilka indikatorer vill vi som distriktssköterskor ha med? Information läggs på hemsidan och Fb med länk till SKLs sida: sstyrni ng/primarvardskvalitet.5977.html. Det kommer inbjudan till tre konferenser med workshops för att få fram fler indikatorer för bl. a. omvårdnad. SKL är på väg att skriva en artikel som kan komma i medlemstidningen och då med en kort vinkel utifrån DSF. Monika kan vara behjälplig med att formulera text till tidningen. 16 Övrigt Monika har förslag på att instifta ett stipendium på 5000 kr till bästa uppsats av dsk-studenter som är medlemmar i föreningen. Styrelsen tycker det är ett bra förslag för att uppmuntra och rekrytera medlemmar. Monika skriver förslag om detta för beslut i Fullmäktige. Styrelsen beslutar att äldre dokument ska lämnas för arkivering till Föreningsarkivet TAM. 17 Organisationsutredning Diskussion kring fortsatt arbete med organisationsutredningen för att komma fram till ett förslag på ny organisation för DSF till fullmäktige. Annja och Monika arbetar vidare med att göra en presentation av enkätsvaren vilken kan presenteras på fullmäktige. Föreningen har haft 23 lokala föreningar. Fem föreningar är nerlagda och flera har aviserat att de har svårt att få personer till en styrelse. Det är endast DSF som har egna lokala föreningar av de yrkesföreningar som finns under SSF. Styrelsen anser att det är viktigt med en enad stark nationell styrelse som kan arbeta för en stärkt profession och vara delaktig i uppdrag som berör distriktssköterskans arbetsfält för att påverka framtiden och synliggöra distriktssköterskan. Viktigt att förmedla till medlemmarna varför det är så viktigt med en stark enad förening som arbetar på nationell nivå.

5 Föreningen behöver bli bättre på att ta tillvara på engagerade personer i hela landet för att arbeta nationellt. Ett stort problem är att de län med nerlagda föreningar har idag ingen möjlighet att delta i fullmäktige och kan därmed inte påverka föreningen i samma utsträckning, vilket inte är acceptabelt ur demokratisk ordning. Inbjudan går endast till de som har en lokalförening. Diskussion kring att lokalföreningar upphör och att välfungerande föreningar kan vara kvar som lokalavdelningar med en arbetsgrupp som kan ha ansvar för egen kassa. Funderingar finns att medlemsavgiften går in till ett konto som kassören nationellt handhar. Fungerande lokalavdelningar kan i så fall ansöka om ekonomiska resurser (motsvarande det medlemsantal som finns i lokalavdelningen) för aktiviteter på lokal nivå. Nina hör med Vårdförbundets och SSF jurister om detta är möjligt. Diskussion också att Fullmäktige övergår till årsmöte som hålls i samband med kongress/studiedag där alla medlemmar blir inbjudna. Medlemmarna står själva för kostnader kring resa och boende mm. En arbetsgrupp kan tillsättas för kongress/studiedag planering som redovisar arbetets framskridande till styrelsen. Förslag framförs att bilda nätverk för ex studenter, pensionärer, forskare mm. Förslag framförs att tidningen byter namn till Distriktssköterskan för att tydligare markera professionen eller Distriktssköterskan med hälsan i centrum. Alla får fundera vidare på förslagen för senare beslut. Kristina kontaktar Bolagsverket för namnändring till Distriktssköterskeföreningen i Sverige. Det har inte registrerats namnbytet från Riksföreningen för Distriktssköterskor. 18 Nästa styrelsemöte Webbmöte tisdagar 9/2, 23/2, 8/3 och 22/3 kl med uppkoppling från 19. Valberedningen och redaktionskommittén bjuds in att närvara på webbmötet den 23/2. 19 Mötets avslutande Ordförande Maria Larm tackar och förklarar mötet avslutat.

6 Uppsala Ordförande Maria Larm Sekreterare Eva Stålhammar Protokolljusterare Nina Rolf Protokolljusterare Kristina Hesslund

SWOT-analys som del i organisationsutredningen DSF Fullmäktige 2016

SWOT-analys som del i organisationsutredningen DSF Fullmäktige 2016 SWOT-analys som del i organisationsutredningen 2015 DSF Fullmäktige 2016 Styrkor/fördelar med föreningen som den fungerar nu: Starka som grupp för att synliggöra, bevaka och utveckla professionen Stor

Läs mer

Ordförande Ina El-Sherif förklarade årsmötet öppnat. Årsmötet beslutade att välja Åsa Andersson till ordförande.

Ordförande Ina El-Sherif förklarade årsmötet öppnat. Årsmötet beslutade att välja Åsa Andersson till ordförande. Protokoll Årsmöte Distriktssköterskeföreningen i Stockholm 2016-04-07 Bygget Fest & Konferens, Norrlandsgatan 11, Stockholm Närvarande: 54 medlemmar 1 Mötets öppnande Ordförande Ina El-Sherif förklarade

Läs mer

Målsättning för Distriktssköterskeföreningen i Sverige

Målsättning för Distriktssköterskeföreningen i Sverige Målsättning för Distriktssköterskeföreningen i Sverige Distriktssköterskeföreningen i Sverige (DSF) är en yrkesförening för sjuksköterskor som har eller genomgår specialistutbildning till distriktssköterska.

Läs mer

RIKTLINJER FÖR STYRELSENS ARBETE

RIKTLINJER FÖR STYRELSENS ARBETE RIKTLINJER FÖR STYRELSENS ARBETE Dessa riktlinjer ges ut av Distriktssköterskeföreningen i Sverige (DSF) som hjälpmedel för styrelsearbetet i de lokala distriktssköterskeföreningarna. Riktlinjerna uppdateras

Läs mer

Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 090204.

Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 090204. Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 090204. Deltagare: Sigbritt Bothin, Siv Bringetun, Susanne Rydén, Anna Strömstedt och Åsa Vidman. Dessutom deltog revisorerna Aina

Läs mer

Verksamhetsplan År

Verksamhetsplan År Verksamhetsplan År 2017-2018 1. Målsättning Riksföreningen för sjuksköterskor inom urologi är en politiskt obunden förening med humanistisk grundsyn. "Riksföreningen för sjuksköterskor inom urologi" är

Läs mer

Årsmötesprotokoll. Datum: Plats: Karlstad. 1. Årsmötets öppnande Mötet öppnades av ordförande, som även hälsade välkommen

Årsmötesprotokoll. Datum: Plats: Karlstad. 1. Årsmötets öppnande Mötet öppnades av ordförande, som även hälsade välkommen Datum: 180420 Årsmötesprotokoll Plats: Karlstad 1. Årsmötets öppnande Mötet öppnades av ordförande, som även hälsade välkommen 2. Årsmötets sammankallande i enlighet med stadgarna Årsmötet ansågs vara

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2014-01-26 kl. 9 00 13 00

Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2014-01-26 kl. 9 00 13 00 Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2014-01-26 kl. 9 00 13 00 Närvarande Jim-Alex Minorsson Hirschi (sammankallande), Bo Sjöberg, Palle Storm, Anette Hagberg- Gustafsson,

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 för Distriktssköterskeföreningen i Sverige, DSF

Verksamhetsberättelse 2014 för Distriktssköterskeföreningen i Sverige, DSF Verksamhetsberättelse 2014 för Distriktssköterskeföreningen i Sverige, DSF Styrelsens sammansättning under året: Ordförande Kristina Hesslund Göteborg Vice ordförande Annika Wall Stockholm Kassör Katarina

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016 för Distriktssköterskeföreningen i Sverige, DSF

Verksamhetsberättelse 2016 för Distriktssköterskeföreningen i Sverige, DSF Verksamhetsberättelse 2016 för Distriktssköterskeföreningen i Sverige, DSF Styrelsens sammansättning under året: Ordförande Maria Larm Jämtland Vice ordförande Ina El-Sherif Stockholm Kassör Annja Göransson

Läs mer

Protokoll. Protokoll fört vid årsmöte inom Geografilärarnas Riksförening lördagen 7 februari 2017 vid Linnéuniversitetet i Växjö.

Protokoll. Protokoll fört vid årsmöte inom Geografilärarnas Riksförening lördagen 7 februari 2017 vid Linnéuniversitetet i Växjö. 93 Protokoll Protokoll fört vid årsmöte inom Geografilärarnas Riksförening lördagen 7 februari 2017 vid Linnéuniversitetet i Växjö. Närvarande: Karin Wakeham, David Örbring, Bo Magnusson och Åsa Colliander

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 1 (5) VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 Styrelsen Förtroendevalda och uppdragstagare under verksamhetsåret 2015 Britt-Marie Lindgren Ewa Langerbeck Eva Lindgren Karl-Henrik Forsman Maria Åling Joachim Eckerström

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727)

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) Tid: 2 februari 2011 kl 19.45 Plats: Skype-konferens Närvarande: Ordförande Carl-Olov Filipsson () Kassör Börje Andersson (BA) IT-ansvarig

Läs mer

Ordf. Jonas Peterson, Reidar Otterbjörk, Helena Sirén, Cornelia Svensson, Maria Kierkegaard, Kerstin Näslund och Karin Nilsson.

Ordf. Jonas Peterson, Reidar Otterbjörk, Helena Sirén, Cornelia Svensson, Maria Kierkegaard, Kerstin Näslund och Karin Nilsson. Protokoll fört vid styrelsemöte för SRRS/C på Studiefrämjandet Södra Roslagen, Roslagsnäsby Centrum. DELTAGARE MÖTESDATUM UTSKRIFTSDATUM SIDA 2008-10-18 2008-10-21 1(5) Ordf. Jonas Peterson, Reidar Otterbjörk,

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i SRRS/C. 2004-11-18 kl. 19.00 Telefonmöte.

Protokoll fört vid styrelsemöte i SRRS/C. 2004-11-18 kl. 19.00 Telefonmöte. Protokoll fört vid styrelsemöte i SRRS/C 2004-11-18 kl. 19.00 Telefonmöte. Deltagare: Ordf. Magnus Forsberg, Karin Nilsson, Maria Hjelm, Reidar Otterbjörk, Päranders Wärja och fr o m 115 Patrik Steen.

Läs mer

Webbaserat styrelsemöte den 18/5 kl 19.00-21.00. Närvaro: via Skype

Webbaserat styrelsemöte den 18/5 kl 19.00-21.00. Närvaro: via Skype Webbaserat styrelsemöte den 18/5 kl 19.00-21.00 Närvaro: via Skype Anna-Carin Forsman (A-C F) Anne Heino ( AH) Louise Nilsson (LN) Marie Persson (MP) Josephine Halldén Isaksson (JHI) Camilla Höglund (CH)

Läs mer

Att starta en studentförening

Att starta en studentförening 1 (5) Att starta en studentförening Läs noga genom hela dokumentet innan ni börjar skriva stadgar, och kontrollera att ni får med allt i er ansökan. Att starta en studentförening kan sammanfattas i fem

Läs mer

Styrelsemöte. Distriktssköterskeföreningen i Sverige

Styrelsemöte. Distriktssköterskeföreningen i Sverige Styrelsemöte Distriktssköterskeföreningen i Sverige Datum: lördag 20 maj söndag 21 maj 2017 Tid: lördag kl. 10-17, söndag kl. 9-15 Plats: Stora konferensrummet, Capio Vårdcentral Ringen, Ringvägen 113,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 11 januari 2018

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 11 januari 2018 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 11 januari 2018 Plats: Skype Tid: torsdag 11 januari kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Sara Rösare, Frej Persson (anslöt vid punkt

Läs mer

Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 081208

Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 081208 Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 081208 Deltagare: Sigbritt Bothin, Siv Bringetun, Susanne Rydén, Anna Strömstedt och Åsa Vidman. Dessutom deltog revisorerna Aina Gustavsson

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2012

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2012 VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2012 Styrelse: Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Ordinarie ledamöter Webbmaster Inger Kull (teckningsrätt) Åsa Persson (omval 2 år) Pia Kalm Stephens Margareta Eriksson

Läs mer

Årsmöte 2014. 19 november i Alnarp kl. 17.00-19.00 Sal 106 Alnarpsgården. Årsmöteshandlingar

Årsmöte 2014. 19 november i Alnarp kl. 17.00-19.00 Sal 106 Alnarpsgården. Årsmöteshandlingar Årsmöte 2014 19 november i Alnarp kl. 17.00-19.00 Sal 106 Alnarpsgården Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2014 Dagordning årsmöte 2014-11-19 Alnarp

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie styrelsemöte i Chesapeake Bay retrieverklubben den 2 maj 2018 via Telefonmötet Punkt 73 till 90

Protokoll fört vid ordinarie styrelsemöte i Chesapeake Bay retrieverklubben den 2 maj 2018 via Telefonmötet Punkt 73 till 90 Protokoll fört vid ordinarie styrelsemöte i Chesapeake Bay retrieverklubben den 2 maj 2018 via Telefonmötet Punkt 73 till 90 Punkt/ärende Typ av ärende Beslut/Åtgärd/Handlinga r Deltagare:, Rebecca, Sonja,

Läs mer

Kallelse och dagordning för styrelsemöte (fysiskt möte)

Kallelse och dagordning för styrelsemöte (fysiskt möte) Kallelse och dagordning för styrelsemöte (fysiskt möte) Distriktssköterskeföreningen i Sverige Datum & tid: lördag 3 feb kl 9:30-17 och söndag 4 feb kl 9-15 2018 Plats: Stora konferensrummet, Capio Vårdcentral

Läs mer

Punkter som togs upp enligt på Anteckningar mötet fastställd dagordning 1. Mötet öppnas Mötet öppnades av Jane.

Punkter som togs upp enligt på Anteckningar mötet fastställd dagordning 1. Mötet öppnas Mötet öppnades av Jane. Protokoll EHSS styrelsemöte 25 september 2014 (telefonmöte kl. 15.00-16.30) Närvarande: Jane, Göran, Per-Johan, Susanne, Anna, Mathias. Frånvarande: Cecilia, Anna-Lisa, Hillevi, Olle. Punkter som togs

Läs mer

Godkänt protokoll. Godkänt protokoll på Styrelsemöte Styrelsemöte nr Thomas Marmefelt. Rengman

Godkänt protokoll. Godkänt protokoll på Styrelsemöte Styrelsemöte nr Thomas Marmefelt. Rengman Protokoll Styrelsemöte nr 5 2016-04-23 Plats: Uddevalla, Studiefrämjandet Tid: Lördag 2016-04-23 Kl.10:00 16:00 Kallade: Styrelsen och Verksamhetsledare Närvarande på hela mötet Erik Eva Lennerstedt Lundell

Läs mer

Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 28 oktober 2014

Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 28 oktober 2014 Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 28 oktober 2014 Närvarande: Ej närvarande: Karin Andersson, ordförande Agneta Lindmark, sekreterare Giesela Magnusson, kassör Elin Wallenbring, ledamot

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2013-10-20 kl. 9 00 13 00

Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2013-10-20 kl. 9 00 13 00 Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2013-10-20 kl. 9 00 13 00 Närvarande Jim-Alex Minorsson Hirschi (sammankallande), Bo Sjöberg, Palle Storm, Anette Hagberg- Gustafsson,

Läs mer

Handlingar inför årsmöte Lördagen den 6 februari 2016 kl 12:00 Årsmöte kl 12-13 Mat kl 13-14

Handlingar inför årsmöte Lördagen den 6 februari 2016 kl 12:00 Årsmöte kl 12-13 Mat kl 13-14 Handlingar inför årsmöte Lördagen den 6 februari 2016 kl 12:00 Årsmöte kl 12-13 Mat kl 13-14 Förslag till dagordning för årsmötet Celiakiföreningen i Uppsala län Lördagen den 6 februari 2016 på Kungsgatan

Läs mer

Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2013-01-08

Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2013-01-08 Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2013-01-08 Plats: Kårens styrelserum Närvarande: Simon Strid, Marcus Ljungdahl, Gustav Johansson, Helena Engström, Elin Karlsson, Karwan Nisstany, Patrik Sjöstedt,

Läs mer

3 Val av justerare tillika rösträknare som jämte ordförande justerar dagens protokoll Mötet valde Inger och Gerd till justerare tillika rösträknare.

3 Val av justerare tillika rösträknare som jämte ordförande justerar dagens protokoll Mötet valde Inger och Gerd till justerare tillika rösträknare. PROTOKOLL ISLANDSHÄSTFÖRENING 2015-02-22 Org.nr 886501-3109 Årsmöte för räkenskapsåret 2014 Närvarande: 17 medlemar Tid: 16:00 - Plats: Humlans förskola i Iggesund. 1 Mötets öppnande Ordförande, Märta

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2014-03-02, TELEFONMÖTE

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2014-03-02, TELEFONMÖTE PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2014-03-02, TELEFONMÖTE NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, MALIN ASK, LAILA MÄLLINEN, MALIN TOIVAINEN, NICKLAS NULAND, JENNIE HAMMARQVIST, SUZETTE ELESTEDT,

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte 2018-12-10-11 Ordförande för mötet: Barbro Marklund 1 Mötets öppnas av mötesordförande 2 Dagordningen godkändes 3 Föregående protokoll godkänns 4 Ekonomi Kassören redogjorde för

Läs mer

Svenska Rottweilerklubben/AfR

Svenska Rottweilerklubben/AfR Protokoll fört vid :s konstituerande möte i Borlänge 2010-03-06 Närvarande: Ulrica Thorén, Anna Rexlinger, Ingela Plahn Lindström, Carina Johansson, Veronica Nilsson, Patrik Ohlsson, Ann-Sofie Modin, Anna

Läs mer

Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 12 januari 2015

Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 12 januari 2015 Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 12 januari 2015 Närvarande: Karin Andersson, ordförande Agneta Lindmark, sekreterare Elisabeth Wallenbring, ledamot Monica Rohland, ledamot Carolina

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse ÅR:2018 Datum: 19-01-12 LSR:s organisationsnummer: 802002-0361 Sektion: Reuma Ev. eget sektionsorg.nr: Kontaktpersoner Namn E-post Ordförande: Linda Humlesjö linda.humlesjo@gmail.com

Läs mer

RIKSFÖRENINGEN FÖR SKOLSKÖTERSKOR

RIKSFÖRENINGEN FÖR SKOLSKÖTERSKOR STADGAR RIKSFÖRENINGEN FÖR SKOLSKÖTERSKOR Swedish Association of School Nurses STADGAR för Riksföreningen för skolsköterskor Reviderad 2013 Ändamål 1 Riksföreningen för skolsköterskor är skolsköterskornas

Läs mer

Stadgar fo Norsa lvens Vattenra d

Stadgar fo Norsa lvens Vattenra d Stadgar fo Norsa lvens Vattenra d 1 Syfte och verksamhet 1.1 Syfte Norsälvens vattenråd utgör ett organ för samverkan och delaktighet inom vattenförvaltningen. En grundförutsättning för rådets funktion

Läs mer

NALEKONOMI OCH STATSVETENS

NALEKONOMI OCH STATSVETENS NATIONALEKONOMI OCH UNIVERSITETET I STATSVETENSKAP LINKÖPING Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Datum: 2009-10- 22 Tid: 13:00-16:00 Plats: Wallenbergrummet,

Läs mer

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2 1 Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 Skuldjouren är en allmännyttig ideell förening öppen för alla som är engagerade i frågor om överskuldsättning, fattigdom och dess konsekvenser. Föreningen är tvärpolitisk

Läs mer

4.2 Val av justeringsman att jämte ordförande justera protokollet Linnea valdes att jämte ordförande justera protokollet.

4.2 Val av justeringsman att jämte ordförande justera protokollet Linnea valdes att jämte ordförande justera protokollet. Protokoll fört vid telefonmöte i Springerklubbens huvudstyrelse 2014 11 13 Närvaro: Gunnar Petersson, Barbro Collin, Eva Wiklund, Linnea Pettersson, Birgitta Pettersson. Frånvaro: AnnSofie Öhman, Bert

Läs mer

Svenska Lagotto Romagnoloklubben org. nummer: Styrelseprotokoll-

Svenska Lagotto Romagnoloklubben org. nummer: Styrelseprotokoll- : 2014-08- 24 Möte nr 7/2014 143-169 Plats och tid: Scandic Hotel Star, Sollentuna Centrum 12:00 Beslutande: Suppleanter: Maria Pettersson, Jonas Bygdén, PiaMaria Pim Wenklo- Westlund, Sussie Signell,

Läs mer

Styrelsearbete i lokalförening 2015-04-29

Styrelsearbete i lokalförening 2015-04-29 Styrelsearbete i lokalförening 2015-04-29 Detta dokument innehåller förslag på hur det grundläggande arbetet inom STHFs lokalföreningar kan bedrivas. Inledningsvis hänvisas i första hand till Stadgar för

Läs mer

VI BILDAR EN FÖRENING En information om hur det går till att bilda en förening

VI BILDAR EN FÖRENING En information om hur det går till att bilda en förening STOCKHOLMS IDROTTSFÖRVALTNING STABEN FÖR IDROTT OCH FOLKHÄLSA VI BILDAR EN FÖRENING VI BILDAR EN FÖRENING En information om hur det går till att bilda en förening Varför ska vi gå samman i en förening?

Läs mer

Föreningsmöte för Föräldraföreningen vid Stuxbergsgatans Fritidspark Måndagen den 27 augusti 2012 kl. 18:45 Föreningslokalen i Stuxbergsparken

Föreningsmöte för Föräldraföreningen vid Stuxbergsgatans Fritidspark Måndagen den 27 augusti 2012 kl. 18:45 Föreningslokalen i Stuxbergsparken Välkommen alla medlemmar till Föreningsmöte för Föräldraföreningen vid Stuxbergsgatans Fritidspark Måndagen den 27 augusti 2012 kl. 18:45 Föreningslokalen i Stuxbergsparken 1 Mötet öppnas 2 Val av ordförande,

Läs mer

Svenska Läkaresällskapet Nr 6 2012/2013 2013-05-07

Svenska Läkaresällskapet Nr 6 2012/2013 2013-05-07 PROTOKOLL fört vid sammanträde med Svenska Läkaresällskapets nämnd den 7 maj 2013. Närvarande Ledamöter: Peter Friberg (PF) (ordförande), Kerstin Nilsson (KN) (vice ordförande), Per Tornvall (PT) (sekreterare)(deltog

Läs mer

Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefon möte , kl. 18:00

Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefon möte , kl. 18:00 Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefon möte 180813, kl. 18:00 Närvarande Ordinarie ledamöter Jan Gustavsson (JG) Torbjörn Håkansson (TH) Margareta Svedlund (MS) Ida Lilja (IL)

Läs mer

STYRELSEPROTOKOLL Svenska Working Kelpie Klubben

STYRELSEPROTOKOLL Svenska Working Kelpie Klubben Mötesärende: Konstituerande styrelsemöte Datum: 2013 03 19 Registreringsnummer: 2013 1 Antal sidor: 5 Plats: Telefonmöte Protokollförare: Elin Akinci Justerare: Monica Aronius och Veronica Nyman Närvarande:

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Tid och plats: 1 september 2012 i Malmö Föreningens ordförande Aviva Suskin-Holmqvist öppnade årsmötet och hälsade alla välkomna. 1 Val av mötesordförande Som ordförande

Läs mer

SVERIGES SJUKSKÖTERSKOR INOM OMRÅDET SMÄRTA SSOS. Årsmöte 6 april 2017 Verksamhetsberättelse 2016 Verksamhetsplan 2017

SVERIGES SJUKSKÖTERSKOR INOM OMRÅDET SMÄRTA SSOS. Årsmöte 6 april 2017 Verksamhetsberättelse 2016 Verksamhetsplan 2017 SVERIGES SJUKSKÖTERSKOR INOM OMRÅDET SMÄRTA SSOS Årsmöte 6 april 2017 Verksamhetsberättelse 2016 Verksamhetsplan 2017 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 Föreningen arbetar inom området smärta för : Sjuksköterskans

Läs mer

Styrelse och stadgar ska ett årsmöte ta beslut om. Fram till första årsmötet som föreningen har bildas en tillfällig styrelse.

Styrelse och stadgar ska ett årsmöte ta beslut om. Fram till första årsmötet som föreningen har bildas en tillfällig styrelse. Bilda förening Barn, ungdom eller vuxen, det finns föreningar för alla grupper. Kanske tillhör du en grupp som skulle vinna på att bilda en förening kring ert intresse. Som en ideell förening finns det

Läs mer

Stadgar för Herbert Felixinstitutet Ideell förening

Stadgar för Herbert Felixinstitutet Ideell förening Stadgar för Herbert Felixinstitutet Ideell förening Stadgar Vid en konstituerande stämma i Eslöv fredagen den i november 2007 har följande stadgar antagits: 1. Ändamål. 1.1 Föreningen skall verka för att

Läs mer

Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH)

Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH) Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH) FÖRENINGENS SYFTE: IESH PTA finns till för att: - utgöra en länk mellan ledning och personal

Läs mer

Föreningen för Instruktörer i Spädbarnsmassage (FIS) Verksamhetsberättelse 2016

Föreningen för Instruktörer i Spädbarnsmassage (FIS) Verksamhetsberättelse 2016 Föreningen för Instruktörer i Spädbarnsmassage (FIS) Verksamhetsberättelse 2016 FIS:s är en ideell förening för instruktörer i spädbarnsmassage som är religiöst och politiskt obunden, den utgör en lokalavdelning

Läs mer

Mötesdatum

Mötesdatum (ordförande), (ledamot), Joakim Dahlberg (ledamot), Linda Fredholm (ledamot) fr.o.m 174.1, Mari Levänen (ledamot), Linda Johansson (suppleant), Ann-Sophie Lindman (suppleant) och (suppleant). 164. Mötets

Läs mer

149 Mötet öppnas Mötets ordförande Malin Andersson öppnade mötet kl10.32 och hälsade alla välkomna.

149 Mötet öppnas Mötets ordförande Malin Andersson öppnade mötet kl10.32 och hälsade alla välkomna. Plats: Scandic hotell, Upplands Väsby 149-172 Beslutande: Malin Andersson Marie Carlsson Annelie Karlsson Karjalainen Jessica Svensson Anna-Lena Wendt Linda Vågberg Suppleanter: Inbjuden Lars Berglund

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 13 januari 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 13 januari 2015 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 13 januari 2015 Plats: Skype Tid: Tisdag 13 januari 2015, kl. 18.00. Närvarande: Ingrid Herbert, Gabriella Sandström, Mea Näsman, Malin Bornhöft,

Läs mer

76 Val av justerare Utsågs Andreas Josefsson att jämte ordföranden justera dagens protokoll.

76 Val av justerare Utsågs Andreas Josefsson att jämte ordföranden justera dagens protokoll. Plats: Telefonmöte 75-97 Beslutande: Ulla Pietarinen Annika Bay Marie Carlsson Andreas Josefsson Geir-Ove Andersen Annelie Karlsson Karjalainen Suppleanter: Ingela Karlsson Susanna Hagman Adjungerad tillfällig

Läs mer

Svenska Rottweilerklubben/AfR

Svenska Rottweilerklubben/AfR Protokoll Svenska Rottweilerklubben/AfRs telefonmöte 2013-01-30 Närvarande: Helén Wallman ordförande, Patrik Ohlsson vice ordförande, Ann-Git Rammus kassör, Ingela Sundqvist sekreterare, Tord Sivén, Birgitta

Läs mer

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund, org nr: 802437-2073 styrelsemöte 2012-04-30 05-01 i Huskvarna

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund, org nr: 802437-2073 styrelsemöte 2012-04-30 05-01 i Huskvarna Rasklubben för dansk/svensk gårdshund, org nr: 802437-2073 styrelsemöte 2012-04-30 05-01 i Huskvarna Plats: Huskvarna Närvarande: Eva Liljekvist Borg, Anders Sjöberg, Siw Synnerman Nordström, Karin Claesson,

Läs mer

Lars Agréus Kristina Aggeborn från 7 och delar av 6 Christer Andersson endast 6 Anders Ehnberg Anna Falk Elin Khokhar Lisa Månsson Rydén

Lars Agréus Kristina Aggeborn från 7 och delar av 6 Christer Andersson endast 6 Anders Ehnberg Anna Falk Elin Khokhar Lisa Månsson Rydén Svensk Förening för Glesbygdsmedicin Styrelsen Protokoll nr 2/2011 2011-02-07 Tid: Måndagen den 7 februari 2011 kl. 16.00 17.15 Plats: Närvarande: Anmält förhinder: Telefonmöte Lars Agréus Kristina Aggeborn

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 22 oktober 2014

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 22 oktober 2014 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 22 oktober 2014 Plats: Skype Tid: Onsdag 22 oktober 2014, kl. 18.00 Närvarande: Ingrid Herbert, Mea Näsman, Gabriella Sandström, Malin Bornhöft,

Läs mer

Distriktsstyrelsemötesprotokoll nr 3 14 april 2013

Distriktsstyrelsemötesprotokoll nr 3 14 april 2013 Skånes scoutdistrikt av Nykterhetsrörelsens scoutförbund Distriktsstyrelsemötesprotokoll nr 3 14 april 2013 Närvarande: Caroline Ekblad, Maria Johansson, Jens Olsson, Kristin Svensson och Viktoria Wallin.

Läs mer

Protokoll nr 9 fört vid Stockholms kommunstyrelses funktionshinderråds sammanträde måndagen den3 december 2012 kl

Protokoll nr 9 fört vid Stockholms kommunstyrelses funktionshinderråds sammanträde måndagen den3 december 2012 kl KOMMUNSTYRELSENS RÅD FÖR FUNKTIONSHINDERFRÅGOR Protokoll nr 9 fört vid Stockholms kommunstyrelses funktionshinderråds sammanträde måndagen den3 december 2012 kl. 11.15 11.30 Justerat den 7 / 12 2012 Magnus

Läs mer

Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30

Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30 Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30 1. Mötets öppnande Lena Togander, föreningens ordförande, hälsade alla välkomna och förklarade därefter årsmötet

Läs mer

STYRELSEMÖTE 2008-05-19, KL.19:30

STYRELSEMÖTE 2008-05-19, KL.19:30 PROTOKOLL FÖRT VID COCKER SPANIELKLUBBENS STYRELSEMÖTE Närvarande: Daniel Svensson (ordförande), Kicki Bro (sekreterare), Ann-Catrine Bergh, Anders Carlsson, Hannah Säveholm, Anna-Carin Johansson och Eva

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Telefonmöte 2008-10-21

Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Telefonmöte 2008-10-21 19.1 Mötets öppnande Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Telefonmöte 2008-10-21 Närvaro : Tina Kauppinen, Barbro Collin, Sophia Jarl, Kerstin Nilsson, Anna-Greta Lingebrandt,

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsens skypemöte 2014-03-03

Protokoll fört vid styrelsens skypemöte 2014-03-03 Protokoll fört vid styrelsens skypemöte 2014-03-03 Sundsvall Närvarande: Carina Östberg, Anders Flodin, Agneta Östlund, Åsa Åberg. Närvarande fr sektion: Agneta Östlund - Sundsvall Örnsköldsvik Närvarande:

Läs mer

STHFs styrelseprotokoll nr 5 2014

STHFs styrelseprotokoll nr 5 2014 STHFs styrelseprotokoll nr 5 2014 Plats: SRATs kansli Stockholm Datum: 14-15 maj 2014 Närvarande: Yvonne Nyblom Ordförande Ingela Jägestrand Mari Carlsson Anna Magnusson Monica Ringdahl Birgitta Jönsson

Läs mer

Stadga för Mattecentrum Senast reviderad:

Stadga för Mattecentrum Senast reviderad: Stadga för Mattecentrum Senast reviderad: 2017-03-19 1 Syfte Mom 1 Mattecentrum ska utan vinstdrivande intresse öka elevers förståelse för matematik och dess roll i samhället, inspirera med förebilder

Läs mer

Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013

Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013 Sida 1 av 6 Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013 1 Årsmötets öppnande. Klas Wetter hälsade alla 25 medlemmar välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Godkännande

Läs mer

Lillemor Nordenhammar ledamot Monica Ringdahl ledamot. Kerstin Öhrn Vetenskapliga rådet 5d

Lillemor Nordenhammar ledamot Monica Ringdahl ledamot. Kerstin Öhrn Vetenskapliga rådet 5d Styrelseprotokoll nr 1/2013 Plats: SRATs kansli Stockholm Närvarande: Yvonne Nyblom ordförande Ingela Jägestrand vice ordförande Anna Magnusson sekreterare Mari Carlsson ledamot Lillemor Nordenhammar ledamot

Läs mer

Mötesdatum 2014-02-06

Mötesdatum 2014-02-06 (ordförande), (ledamot), Lisa Zingel (ledamot) fr.o.m 177.1 t.o.m 186, Marie Wijkander (ledamot), (ledamot), Marie-Louise Folkesson (ledamot), Kjell Rörström (suppleant) fr.o.m 171 t.o.m 181.3 och Mötet

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727)

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 87001-9727) Tid: 11 januari kl 19.5 Plats: Skype-konferens Närvarande: Ordförande Carl-Olov Filipsson () Kassör Börje Andersson () IT-ansvarig Morgan

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsens möte 2015-10-13 Plats: Sundsvall Studiefrämjandets lokal

Protokoll fört vid styrelsens möte 2015-10-13 Plats: Sundsvall Studiefrämjandets lokal Protokoll fört vid styrelsens möte 2015-10-13 Plats: Sundsvall Studiefrämjandets lokal Närvarande ledamöter: Britt-Marie Edfors Ordförande Carina Östberg Utställnings ansvarig Vice ordförande Jenny Lundin

Läs mer

Telefonnummer till Lync, koden gäller enbart detta möte:

Telefonnummer till Lync, koden gäller enbart detta möte: Trafikverkets motorcykelklubb, TRVFF mc-klubb Christina Eklööf Protokoll för styrelsemöte den 28 september 2016 kl 19:00 Datum: 2016-09-28 Styrelsemöte nummer: 2016-05 Sekreterare: Tina Eklööf Närvarande:

Läs mer

Structor, Stockholm Närvarande: Åsa Vagland Ordförande Näringsdep, Stockholm Pia Larsson Wijk Sekreterare Infracontrol, Stockholm

Structor, Stockholm Närvarande: Åsa Vagland Ordförande Näringsdep, Stockholm Pia Larsson Wijk Sekreterare Infracontrol, Stockholm TRAFIKTEKNISKA FÖRENINGEN Plats: Structor, Stockholm Närvarande: Åsa Vagland Ordförande Näringsdep, Stockholm Pia Larsson Wijk Sekreterare Infracontrol, Stockholm Lina Svensson (telefon, punkt 7) Trafikkontoret

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-05-19, (TELEFONMÖTE)

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-05-19, (TELEFONMÖTE) PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-05-19, (TELEFONMÖTE) NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK, LOUISE BUCKAU, RIKARD WIKLUND, JOHANNA WISFELT, SARA HJULSTRÖM

Läs mer

Nationella utvecklingsinsatser inom primärvården - en översikt med kommentarer från Sir John Oldham

Nationella utvecklingsinsatser inom primärvården - en översikt med kommentarer från Sir John Oldham Nationella utvecklingsinsatser inom primärvården - en översikt med kommentarer från Sir John Oldham Bodil Klintberg, samordnare för kunskapsstyrning hälso- och sjukvård och insatserna inom ramen för strategin

Läs mer

Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid

Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid En grupp människor med samma intresse samlas till ett möte för att bilda en förening. En provisorisk styrelse(interimsstyrelse) som kan bestå av tre personer

Läs mer

Styrelsemöte i LSR Distrikt Stockholm måndagen den 27 januari 2014

Styrelsemöte i LSR Distrikt Stockholm måndagen den 27 januari 2014 Styrelsemöte i LSR Distrikt Stockholm måndagen den 27 januari 2014 Plats Sabbatsbergs Sjukhus Närvarande Annika Malmqvist, Emelie Wrannvik, Lena Sjöström, Aina Blom, Agneta Malmström, Sebastian Lindblom,

Läs mer

Riksföreningen FTF Arbetsmiljös Årsmöte 2018 Verksamhetsåret 2017

Riksföreningen FTF Arbetsmiljös Årsmöte 2018 Verksamhetsåret 2017 Riksföreningen s Årsmöte 2018 Verksamhetsåret 2017 s Riksförening höll möte den 17 maj 2018 på Ingenjörshuset i Stockholm. Plats: Citykonferensen, Ingenjörshuset, Malmskillnadsgatan 46, Stockholm Närvarande:

Läs mer

Örnsköldsviks Mangaförening (ÖMF) Styrelsemötesprotokoll

Örnsköldsviks Mangaförening (ÖMF) Styrelsemötesprotokoll Örnsköldsviks Mangaförening (ÖMF) Styrelsemötesprotokoll Dagordningen för mötet 1. Mötets öppnande 2. Protokolljusterare 3. Beslutsförhet 4. Föregående protokoll 5. Dagordning 6. Sverok Nedre Norrland

Läs mer

Protokoll från DVUS årsmöte i Skövde 13 april 2018

Protokoll från DVUS årsmöte i Skövde 13 april 2018 Stockholm 20180429 Dermatologi och Venereologi Undersköterskor i Sverige Protokoll från DVUS årsmöte i Skövde 13 april 2018 1 Mötet öppnas Ordförande hälsar välkommen och förklarar mötet öppnat. 2 Val

Läs mer

Distriktsstyrelsemötesprotokoll nr 12 21 november 2011

Distriktsstyrelsemötesprotokoll nr 12 21 november 2011 Skånes scoutdistrikt av Nykterhetsrörelsens scoutförbund Distriktsstyrelsemötesprotokoll nr 12 21 november 2011 Närvarande: Caroline Ekblad, Hanna Olin Petersson, Kristina Frisell, Konrad Ekenberg, och

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727)

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) Tid: 18 februari 20 kl 19.00 Plats: Telefonkonferens mellan närvarande styrelsemedlemmar Närvarande: Ledamot / vice ordförande Tommy Malmgren

Läs mer

Stadgar för Alzheimer Sverige och för lokala föreningar. 1. Ändamål. 2. Uppgifter Riksorganisationens uppgifter är: Lokalföreningens uppgifter är:

Stadgar för Alzheimer Sverige och för lokala föreningar. 1. Ändamål. 2. Uppgifter Riksorganisationens uppgifter är: Lokalföreningens uppgifter är: Stadgar för Alzheimer Sverige och för lokala föreningar. Stadgar antagna vid årsmöte den 28 februari 1988 Ändringar av stadgarna antagna vid årsmöte 15 maj 2004 Ändringar av stadgar antagna vi årsmöte

Läs mer

2. Cecilia Hamilton, premierings länskommitté informerar om sommarpremieringarna.

2. Cecilia Hamilton, premierings länskommitté informerar om sommarpremieringarna. Styrelsemöte 2015-09-08 Studiefrämjandet, Uppsala Närvarande: Cecilia Birgersson, Rolf Arvidsson, Gunilla Söderberg, Kjell Sjöström, Carola Sahlin, Sanna Arndt Inbjudna: Cecilia Hamilton, Premierings länskommitté

Läs mer

Minnesanteckningar från Kick offdag 110827 på Psykologcentrum, S Förstadsg 13, Malmö

Minnesanteckningar från Kick offdag 110827 på Psykologcentrum, S Förstadsg 13, Malmö Riksföreningen psykoterapicentrum i Skåne Minnesanteckningar från Kick offdag 110827 på Psykologcentrum, S Förstadsg 13, Malmö Närvarande:, Ernst Dahlqvist, Christina Fredlund, Eva Malmberg, Kerstin Nilsson

Läs mer

Välkommen som medlem!

Välkommen som medlem! Välkommen som medlem! Välkommen till Reumatikerförbundet! Vi är glada att du valt att bli medlem hos oss. Tillsammans med dig är vi idag Sveriges största organisation för reumatiker med nära 50 000 medlemmar

Läs mer

Styrelsemöte Föreningen Social Omsorg

Styrelsemöte Föreningen Social Omsorg Styrelsemöte Föreningen Social Omsorg Söndagen den 26: e maj, 2013 Malmskillnadsgatan 54, Stockholm Närvarande Jim-Alex Minorsson Hirschi (sammankallande), Anette Hagberg-Gustafsson, Ingrid Johansson,

Läs mer

Detta introduktionsprogram är tänkt att kortfattad ge en beskrivning av FSO:s förening och vad du bör tänka på i ditt uppdrag.

Detta introduktionsprogram är tänkt att kortfattad ge en beskrivning av FSO:s förening och vad du bör tänka på i ditt uppdrag. INTRODUKTIONSPROGRAM FÖR NYA FÖRTROENDEVALDA INOM FÖRENINGEN SOCIAL OMSORG (FSO) Grattis till ditt nya förtroendeuppdrag inom FSO Vi hoppas att du ska trivas i ditt nya uppdrag och känna dig välkommen

Läs mer

Stadgar. Förening alfa-1-antitrypsinbrist

Stadgar. Förening alfa-1-antitrypsinbrist Stadgar Förening alfa-1-antitrypsinbrist 13 november 2004 1 Föreningens namn Föreningens namn är Alfa 1 Sverige Förening alfa-1- antitrypsinbrist (AAT-brist). 2 Föreningens ändamål / uppgift Föreningens

Läs mer

Föregående protokoll lades till handlingarna.

Föregående protokoll lades till handlingarna. Sidan 1 av 5 NOVA SCOTIA DUCK TOLLING RETRIEVERKLUBBEN Protokoll fört vid styrelsemöte 20150413 35 Ordförande öppnade mötet 36 Dagordningen godkändes. 37 Beslutsmässighet. Beslutsmässighet föreligger.

Läs mer

Nybro Brukshundklubb Mötesprotokoll - Styrelsemöte med interimsstyrelsen 23 februari 2011

Nybro Brukshundklubb Mötesprotokoll - Styrelsemöte med interimsstyrelsen 23 februari 2011 PROTOKOLL 03/11 Nybro Brukshundklubb Mötesprotokoll - Styrelsemöte med interimsstyrelsen 23 februari 2011 Närvarande: Bo Gustavsson, Agneta Alderin, Ellen Knutsson, Liz Hasselqvist, Helen Kjellander Närvarande

Läs mer

Telefonnummer till Lync, koden gäller enbart detta möte:

Telefonnummer till Lync, koden gäller enbart detta möte: Trafikverkets motorcykelklubb, TRVFF mc-klubb Christina Eklööf Protokoll för styrelsemöte den 28 januari 2017 kl 09:00 Datum: 2017-01-28 Styrelsemöte nummer: 2017-01 Sekreterare: Tina Eklööf Närvarande:

Läs mer

Stadgar. reviderade vid extra årsmöte Lasse-Maja, Järfälla

Stadgar. reviderade vid extra årsmöte Lasse-Maja, Järfälla Stadgar reviderade vid extra årsmöte 2018-11-13 Lasse-Maja, Järfälla 1 Föreningens namn Stadgar för Föreningen Nationella Nätverket för Samordningsförbund (NNS) Föreningens namn är Nationella Nätverket

Läs mer