MINNESANTECKNINGAR FRÅN INFORMATIONSMÖTET STAMBYTE

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "MINNESANTECKNINGAR FRÅN INFORMATIONSMÖTET STAMBYTE"

Transkript

1 MINNESANTECKNINGAR FRÅN INFORMATIONSMÖTET STAMBYTE Plats: Norra Reals Gymnasium Datum: , kl. 18:30 Närvarande: från styrelsen Redtzer Sahlin Lundstedt Konsulten Weman från BKG Konsulten Lindqvist Närvarande 22 Bakgrund: Föreningen har en Ekonomisk Plan att följa, den registrerades på Bolagsverket I december 2009 genomfördes en kompletterande statusbesiktning av fastigheten och den ligger till grund för den ekonomiska planen. I rapporten rekommenderas stambyte till 2012 enligt 6.2ab. Företaget BKG AB fick styrelsens uppdrag att under våren/sommaren 2011 genomföra och överlämna en nulägesrapport och åtgärdsplan för gårdsbjälklag och VVS-stammar. I rapporten framgår att gårdsbjälklaget är intakt men att VVSstammar behöver åtgärdas under Under sista kvartalet 2011 har styrelsen haft att hantera flera vattenskador i fastigheten i en eskalerande omfattning och av det skälet blev det efter hand uppenbart att ett stambyte måste ske så snart som möjligt. Vattenskadorna har varit av sådan ekonomisk omfattningen för försäkringsbolaget Nordeuropa som därför sagt upp det ettåriga avtalet med föreningen. Stambytesgruppen tillsammans med BKG AB har under hösten tagit fram dokumentation som underlag till genomförandet av stambytet. Upprätta Administrativa Föreskrifter för en totalentreprenad Upprätta en kortfattad teknisk rambeskrivning för totalentreprenad Utskick av anbudsförfrågan Genomgång i fastigheten med tillfrågade entreprenörer Bygganmälan Under våren 2012 innan stambytet kan komma igång händer följande: Utvärdering av anbud, att besluta om entreprenör. Upphandling inklusive upprättande av beställning. Medlemsmöte med entreprenör Ansökan om banklån Ansöka om bygglov Frågor och Svar

2 Har filmning gjorts? Det har gjorts två filmningar av stammarna, det första innan fastigheten köptes. Den andra utfördes av Solna Röranalys AB. Föreningen har därefter haft flera vattenskador i huset, några har varit självförvållade, andra har berott på att golvbrunnarna är rostangripna. Tätskikten, efter nästan 50 år, är i väldigt dåligt skick i de flesta badrummen. Det har även varit ett antal vattenskador i källaren i de horisontella stammarna. Partiella stambyten har genomförts där. Då vissa badrumsrenoveringar har genomförts på egen bekostnad av boende, har dessa gjorts främst av kosmetiska skäl med nytt ytskikt (kakel). När ett badrum fick rivas och saneras upptäcktes att ett varmvattenrör (radiatorrören) till elementen för två lägenheter var rostangripet. Även vattenledningar har fått skador i lägenhet och lokal, vilket resulterade i att tre kök har torkas och renoveras, den översta medlemmen fick leva utan kök i 5 månader. Varför inte relining? Den viktigaste åtgärden är att bygga upp nya tätskikt i badrummen som är uttjänta efter nästan 50 år. Av ekonomiska skäl kommer det att förekomma relining (infordring) på grova avloppsstammar som ligger i bjälklag och i huvudsak i källarplanen. I lägenheterna måste kall och varmvattenledningar bytas, man passar då på att byta liggande och stående stammar för att uppnå bästa möjliga livslängd i bostäderna. Hur kan vi stoppa utvecklingen av nuvarande skador? Utvecklingen av vattenskadorna är nu att betrakta som akut. Föreningens tidigare försäkringsbolag sade upp försäkringen på förfallodagen och styrelsen har tecknat en ny försäkring med Folksam. Försäkringsvillkoren stipulerar att stambyte genomförs snarast för att försäkringen skall gälla. Är den ända lösningen att byta stammar? Styrelser ser ingen annan lösning än att så snart som möjligt komma igång med stambytet. När vi startade projektgruppen under våren/sommaren 2011 hade styrelsen ingen anledning att misstänka det som senare hände under senhösten. Kan man gå igenom alla badrum och titta på rören innan vi tar ställning till om stambytet bör på börjas nu eller kan vänta några månader? Föreningen har nu fem medlemmar som står utan boende pga. vattenskador, det är styrelsens uppgift att se till att dessa medlemmar kan flytta tillbaka så snart som möjligt. Medlemmar önskar att styrelsen har bättre framförhållning angående stora ingrepp i fastigheten så det går att planera bättre.

3 Som sagt, läget har eskalerat på ett sådant sätt att styrelsen inte har kunnat förutse denna utveckling men att vi ändå står rustade för att snabbt komma igång med stambytet. Självfallet är det styrelsen mål att informera så snart vi kan vid störande arbeten. Föreningens hemsida kommer att vara ett kompletterande verktyg som styrelsen kommer att använda för att snabbt komma ut med viktig information. Det verkar vara olika stora problem i olika stammar. De som bor mot norr har inte samma problem som de som bor i ettorna och de som bor mot söder och ut mot gatan. Vad det beror på har styrelsen ingen kännedom om. Det viktigaste när vi väljer entreprenör är att vi ska känna oss säkra med dem som kommer hit. Därför är det viktigt med bra referenser. Vi har anlitat en mycket kunnig projektledare och styrelsen ser sitt ansvar i att välja rätt entreprenör efter noggrann prövning av alla aspekter i en sådan upphandling och val av partner till stamrenoveringen. Kommer de olika anbuden använda sig av olika tekniker? I stort sätt användes liknande tekniker men utförandet kan skilja. Medlemmarna kommer att träffa entreprenören i ett medlemsmöte så snart valet är gjort och har då möjligheter att ställa frågor direkt till utföraren. I underlaget finns två alternativ för entreprenören. Första alternativet är att bila bort alla gamla rör i badrummen och byta ut till nya. Andra alternativet är att borra genom golvet in i lägenheten under och där lägga avloppsrören i taket. Ett isolerande innertak i badrummen innebär att man inte ser/märker att rören går ovanför innertaket. Det skiljer sig ganska mycket i tid och buller på de två alternativen, att bila bort betongen och låta den nya betongen torka tar längre tid än att låta den sitta kvar och borra istället. Finns det någon tidsplan? Det ingår i entreprenaden att tillhandahålla en tidplan. Denna ska göras så detaljerad som möjlig och vara möjlig att uppdatera om något oväntat händer. Så att alla är medvetna om eventuella förseningar eller annat. Tidplanen kommer att ligga uppe på hemsidan och styrelsen ska försöka ordna så att mail skickas till alla medlemmar när något har ändrats i tidplanen och hemsidan uppdaterats. Det kommer att iordningställas toalett, dusch och pentry på KV 2 som alla boende har tillgång till. Efter stambytet kommer lokalen att användas till föreningslokal, som kan hyras för barnkalas och liknande. Önskan om att stambytet inte ska ske under vintern kom från medlemmar. Det är så kallt då.

4 Hade det gått att undvika stambytet nu hade styrelsen också valt sommarhalvåret. Vad är asbest? Asbest är ett mineralfiber som har många användningsområden och är isolerande och brandsäkert. Det är farligt att andas, kroppen kan inte bryta ner fibrerna. Asbest förbjöds i lag redan Men hus byggda fram till 1988 kan ha asbest i bland annat isolering, packningar, ventilationsrör och pannor, ventilationskanaler, isolering och kakelfogar m.m. Vad är en asbestanalys? Eftersom asbest är en hälsorisk är det viktigt att undersöka förekomsten av asbest. En enkel analys utförd av en saneringsfirma kommer att visa om det finns asbest i fastigheten. Hur saneras asbests? Om asbest upptäcks kommer detta att omhändertas av professionell saneringsfirma. Avlägsnande av asbest ur en byggnad kräver oftast en sanering. I Sverige och i de flesta andra i-länder finns ett omfattande regelverk som reglerar hur sanering ska ske. Det kan vara bra att veta att man inte ska dammsuga upp asbestfibrer i en vanlig hushållsdammsugare i tron att man då städar bort dessa utan risken är stor att de går igenom dammsugaren och istället sprids i bostaden. Ett bättre sätt är att torka upprepade gånger med fuktig trasa. Vid professionell asbestsanering används dammsugare med speciella filter anpassade till asbestfiber Vad har föreningen betalat för de vattenskador som har uppstått hitintills? Föreningen har betalat självrisk för vattenskador sedan Vad självriskkostnaden uppgår till kommer att framgå av årsredovisningen. Hur lång tid kan det ta innan allt är färdigt? När stambytet väl är igång uppskattas det ta ungefär sex månader. Arbetet tar ungefär sex veckor per stam och det finns sex stammar i huset. Vad har banken sagt? Några bankkontakter har ännu inte tagits, det blir aktuellt först när offerterna har utvärderats. Avgiftshöjningar, kan vi få någon prislapp på vad det skulle kunna bli för höjning?

5 Det är svårt att säga något specifikt belopp då det finns många faktorer som styrelsen ännu inte har kunnat ta ställning till. Några faktorer är, stamrenoveringens prislapp, räntenivå, amorteringskrav, m.m. Avgiften är också beroende på lägenhetens andelstal. Som ett exempel kan nämnas att ett lånebehov på kronor till en ränta av 4 % innebär en höjning på 200 kronor för de minsta lägenheterna kronor per månad för de större. I dagsläget räcker avgifterna endast till service och underhåll av fastigheten ej investeringar. Går det att bo kvar även i de minsta lägenheterna? Det kommer att vara möjligt om inget oförutsett inträffar. Det kommer däremot periodvis att vara en bullrig och dammig arbetsmiljö att vistas i under dagtid. Kommer man själv att kunna bestämma utrustningen badrummet? Medlemmarna kommer att i ett personligt möte med entreprenören gå igenom hur man önskar att få sitt badrum utformat givet att man följer den produktkatalog som entreprenören tillhandahåller. Det kommer att finnas möjlighet att beställa mot pristillägg exempelvis golvvärme, annan utformning på handfat och toalettstol, badkar eller duschhörna och antal sportligts i undertaket mm. Avtalet tecknas mellan medlemmen och entreprenören för att konsumentlagen skall gälla. En deadline för avtalet med entreprenören kommer att finnas för att undvika förseningar pga. obeslutsamhet. Minnesanteckningar av Carl Sahlin

Informationsmöte och extrastämma för stambyte

Informationsmöte och extrastämma för stambyte Informationsmöte och extrastämma för stambyte Innehåll Bakgrund och förslag Vad ska göras Tidplan Hur påverkas du? Finansiering Vad får jag i mitt badrum Förstudieresultat Tidplanering Bakgrund och förslag

Läs mer

Medlemsinformation om renovering av badrum och byte av rörstammar

Medlemsinformation om renovering av badrum och byte av rörstammar BRF Leporiden 1 Medlemsinformation om renovering av badrum och byte av rörstammar Information inför extra föreningsstämma 2/12 i Frälsningsarmens lokaler på Hornsgatan 96. Våra hus är 50 år gamla, byggda

Läs mer

Renovering hos BOTKYRKA BYGGEN

Renovering hos BOTKYRKA BYGGEN Renovering hos BOTKYRKA BYGGEN Nu ska vi RENOVERA DITT HUS Botkyrkabyggen ska renovera 80 procent av våra ca 10 600 lägenheter under en tio- till femtonårsperiod. Nu är det dags för ditt hus. Vi delar

Läs mer

Inför kommande renoveringar

Inför kommande renoveringar December 2017 Till dig som bor på Västra Kyrkogatan 8 A E och Västra Norrlandsgatan 38 A E Inför kommande renoveringar I slutet av november bjöd vi in dig som bor på Västra Kyrkogatan 8 A E och Västra

Läs mer

Information om stamrenovering

Information om stamrenovering brf backsippan i uppsala Senast uppdaterad 2013-04-23 Information om stamrenovering Om du har några frågor, mejla stamrenovering@backsippan.se! 1 Innehåll Inledning 3 Varför har en diskussion om stambyte

Läs mer

Renovering på KRÖGARVÄGEN

Renovering på KRÖGARVÄGEN Renovering på KRÖGARVÄGEN Nu ska vi RENOVERA DITT HUS Botkyrkabyggen ska renovera 80 procent av våra ca 10 600 lägenheter under en tio- till femtonårsperiod. Nu är det dags för ditt hus. Vi delar upp renoveringen

Läs mer

Information om våtrum och stammar för vatten och avlopp

Information om våtrum och stammar för vatten och avlopp Information om våtrum och stammar för vatten och avlopp 2014-11-12 HSB Brf Bergshamra Agenda Bakgrund Nuläge varför behöver vi göra något? Styrelsens ställningstagande och förslag till åtgärder Kostnader

Läs mer

HSB:S BRF ANDERSTORP I SOLNA

HSB:S BRF ANDERSTORP I SOLNA 1 (14) HSB:S BRF ANDERSTORP I SOLNA INFORMATION INFÖR EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA OM STYRELSENS FÖRSLAG TILL ÅTGÄRDER R PÅ LEDNINGAR FÖR VATTEN OCH AVLOPP SAMT VÅTRUM. Tid: Torsdagen den 13 november kl 19.00

Läs mer

trygghet engagemang nytänkande Nu renoverar vi ditt badrum

trygghet engagemang nytänkande Nu renoverar vi ditt badrum trygghet engagemang nytänkande Nu renoverar vi ditt badrum Nytt och fräscht badrum Vi planerar badrumsrenovering och stambyte för Valhallavägen 41, 43 samt Torsvägen 6. Vi kommer då att göra en totalrenovering

Läs mer

Brf Rudboda - informationsmöte. Stambyte och våtrumsrenovering

Brf Rudboda - informationsmöte. Stambyte och våtrumsrenovering Brf Rudboda - informationsmöte Stambyte och våtrumsrenovering 2018-02-08 Brf Rudboda Agenda Varför stambyte? Åtgärdsprogram Processen Tider Tillval Försäkringar Kostnader Beslutsfrågor Brf Rudboda Stambyte

Läs mer

2014-02-26 Information från medlemsmöten 10 och 13 februari.

2014-02-26 Information från medlemsmöten 10 och 13 februari. 2014-02-26 Information från medlemsmöten 10 och 13 februari. Härom veckan hölls två välbesökta möten i Tallbackaskolans aula med följande program: Valberedningen information om styrelsearbete Nuläget i

Läs mer

Stambyte och nytt badrum

Stambyte och nytt badrum Stambyte och nytt badrum 1 2 Vad händer vid stambytet? I huset du bor i eller är på väg att flytta till så börjar rörstammar och vattenledningar bli gamla. De har slitits under årens lopp och måste nu

Läs mer

b INFORMATION SOM HAR DELGETTS MEDLEMMARNA TIDIGARE

b INFORMATION SOM HAR DELGETTS MEDLEMMARNA TIDIGARE 2014-03-17 1 (5) Brf HSB 40 Tiunda EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA HSB Brf 40 TIUNDA 717600-4765 25 mars 2014 UPPSALA 17 mars 2014 BESLUTSUNDERLAG TILL EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA I HSB BRF 40 TIUNDA STAM-, YTSKIKTS-

Läs mer

STAMRENOVERING HSB BRF STORKEN

STAMRENOVERING HSB BRF STORKEN STAMRENOVERING HSB BRF STORKEN BAKGRUND Byggnaderna uppförda 1962 (55 år gamla) Stora åldersavdrag vid försäkringsärenden Agera innan fler vattenskador uppkommer Teoretisk livslängd på byggnadsdelar Vattenrör

Läs mer

Dags för nytt badrum! Information inför stambytet

Dags för nytt badrum! Information inför stambytet Dags för nytt badrum! Information inför stambytet Vi gör det ännu bättre att vara göteborgare www.bostadsbolaget.se Varför byta stammar? Allt har en livslängd. För vattenledningar och avloppsrör räknar

Läs mer

HSB BRF BOCKEMOSSEN STAMBYTE / VÅTRUMSRENOVERING INFOMÖTE

HSB BRF BOCKEMOSSEN STAMBYTE / VÅTRUMSRENOVERING INFOMÖTE HSB BRF BOCKEMOSSEN STAMBYTE / VÅTRUMSRENOVERING 2017-2020 INFOMÖTE 2017-03-16 AGENDA Varför ombyggnad Vattenskador Föreningens / Boendes ansvar Omfattning Kvarboende Samrådsgrupp Val och tillval Samtycke

Läs mer

Frågor och svar med anledning av informationsmötet den 12 december 2014, angående renovering av badrum och byte av rörstammar.

Frågor och svar med anledning av informationsmötet den 12 december 2014, angående renovering av badrum och byte av rörstammar. BRF Fjällnäset Frågor och svar med anledning av informationsmötet den 12 december 2014, angående renovering av badrum och byte av rörstammar. Öppet hus kommer hållas i lokalen på Högklintavägen 20 onsdag

Läs mer

INFORMATION OM STAMBYTE I HSB BRF VOLTEN

INFORMATION OM STAMBYTE I HSB BRF VOLTEN VIKTIGT! INFORMATION OM STAMBYTE I HSB BRF VOLTEN INFORMATIONEN KOMPLETTERAS PÅ FÖLJANDE MÖTEN. VÄLJ SJÄLV VILKET MÖTE DU VILL GÅ PÅ: Tillfälle 1: Informationsmöte Söndag 4:e maj kl. 17.00-19.00. Plats:

Läs mer

INFORMATION OM STAMBYTE I BRF PORKALA

INFORMATION OM STAMBYTE I BRF PORKALA VIKTIGT! INFORMATION OM STAMBYTE I BRF PORKALA INFORMATION OM STAMBYTE I HSB BRF PORKALA Inom kort kommer styrelsen på olika möten informera om kommande stambyte där samtliga badrum byggs om och ledningar

Läs mer

Stambytesstämma Brf Banvakten

Stambytesstämma Brf Banvakten Stambytesstämma Brf Banvakten 2018-11-15 Beslutspunkt i slutet av mötet Anser du att Brf Banvakten ska genomföra stambyte under 2019? JA eller NEJ beslutet kräver 2/3 majoritet av de representerade lägenheterna

Läs mer

Till boende på Brf S:t Göran 3, Maria Prästgårdsgata 10 / Björngårdsgatan 8

Till boende på Brf S:t Göran 3, Maria Prästgårdsgata 10 / Björngårdsgatan 8 Till boende på Brf S:t Göran 3, Maria Prästgårdsgata 10 / Björngårdsgatan 8 Information angående stambyte mm överlämnat på informationsmötet den 23 November Vi på Projektledarhuset AB, har erhållit styrelsens

Läs mer

Information om. Stambyte och våtrumsrenovering mm

Information om. Stambyte och våtrumsrenovering mm Information om Stambyte och våtrumsrenovering mm HSB Brf Björken Lars Sandberg 2 Mars 2009 Varför stambyte? Kvalitetssäkring Handlingsplan, hur ser processen ut? Förutsättningar för genomförandet Åtgärdsprogram

Läs mer

HSB Brf Tanto Stambyte 2015 11 17. Vanliga frågor från medlemsmöten okt nov 2015

HSB Brf Tanto Stambyte 2015 11 17. Vanliga frågor från medlemsmöten okt nov 2015 Vanliga frågor från medlemsmöten okt nov 2015 Informationsbroschyren I informationsbroschyren redovisas generella lösningar för tänkt utförande av stambyte. Andra lösningar kommer att behöva anpassas framförallt

Läs mer

Medlemsinformation om renovering av badrum och byte av rörstammar

Medlemsinformation om renovering av badrum och byte av rörstammar BRF Fjällnäset Medlemsinformation om renovering av badrum och byte av rörstammar Information inför medlems möte 4/12 och extra föreningsstämma 5/2 2015 i Lilla Alby skola. Båda mötena har starttid 18:30.

Läs mer

BRF NIPFJÄLLET 10 ORG.NR

BRF NIPFJÄLLET 10 ORG.NR VATTENSKADOR BRF NIPFJÄLLET 10 A. ALLMÄNT Vårt kallvatten levereras av Stockholm vatten och varmvattnet kommer från Fortum till både fjärrvärme och varmvatten i kranarna. All vattenförbrukning faktureras

Läs mer

Informationsmöte - Stambyte och våtrumsrenovering

Informationsmöte - Stambyte och våtrumsrenovering Informationsmöte - Stambyte och våtrumsrenovering Brf Lädersättra Elise Ahlström Niklas Hesselvall 20 mars 2014 Kvällens agenda Styrelsen inleder, vad har hänt från förra stämman fram till nu ÅF:s roll

Läs mer

Dokumentation informationsmöte

Dokumentation informationsmöte Dokumentation informationsmöte 2017-05-02 Den kulvert som löper under låghusen, Knutsgatan 4-10, har föreningen haft problem med under några år. Ett flertal stopp med spolningar som följd, samt också rörbrott

Läs mer

PW Bad & Bygg AB. Under stambytet

PW Bad & Bygg AB. Under stambytet Under stambytet Det praktiska arbetet med stambytesprojektet börjar med att vi noggrant dokumenterar och fotograferar de utrymmen vi skall arbeta i så att vi vet hur det ser ut före arbete påbörjas. Detta

Läs mer

INFORMATIONSMÖTE TALLBACKASKOLANS AULA 22 OCH 31 OKTOBER 2013.

INFORMATIONSMÖTE TALLBACKASKOLANS AULA 22 OCH 31 OKTOBER 2013. INFORMATIONSMÖTE TALLBACKASKOLANS AULA 22 OCH 31 OKTOBER 2013. DELTAGARE/FÖREDRAGANDE Ann-Christin, ordförande Jolanta, vice ordförande Enis, stamprojekt, ledamot Rainer, sekreterare, ledamot Einar samt

Läs mer

Mötet inleddes med att Emma Lillskogen berättade kort om vad som hänt sedan den extra föreningsstämman i september.

Mötet inleddes med att Emma Lillskogen berättade kort om vad som hänt sedan den extra föreningsstämman i september. smöte 15 januari 2014 Mötet inleddes med att Emma Lillskogen berättade kort om vad som hänt sedan den extra föreningsstämman i september. Föreningens ärende är uppe i Hyresnämnden för behandlande. Efter

Läs mer

Vi levererar helhetslösningar

Vi levererar helhetslösningar R TM Vi levererar helhetslösningar Ett badrum är en helhet. Vi levererar den. Ett nytt badrum ska du leva med under lång som vi alla tycker oss ha för lite av. Men tar du dig att läsa vår broschyr, får

Läs mer

Information & schema kring avloppsrenovering

Information & schema kring avloppsrenovering Information & schema kring avloppsrenovering Detta ska göras i lägenheterna I stort sett ska samtliga avloppsrör i huset bytas. Porslin i badrum demonteras då borrningar för nya genomföringar görs. Ny

Läs mer

UNDERHÅLLS OCH FÖRNYELSEPLAN. Hemsida:

UNDERHÅLLS OCH FÖRNYELSEPLAN. Hemsida: Hemsida: http://hbgsamfall.info.tm/ 1 Bakgrund Våra avlopp som är gjorda i gjutjärn är mer än 50 år gamla Enligt vedertagen praxis är livslängden 30-60 år för spillvattenledningar av gjutjärn. HSB m.fl.

Läs mer

Information om våtrum och stammar för vatten och avlopp Brf Räven

Information om våtrum och stammar för vatten och avlopp Brf Räven Information om våtrum och stammar för vatten och avlopp 2017-05-16 Brf Räven Bakgrund Agenda Nuläge varför behöver vi göra något? Styrelsens ställningstagande och förslag till åtgärder Kostnader och finansiering

Läs mer

Information om våtrum och stammar för vatten och avlopp

Information om våtrum och stammar för vatten och avlopp Information om våtrum och stammar för vatten och avlopp 2014-01-28 HSB Brf Bergshamra Deltagare i projektet Styrelsens arbetsgrupp Dennis Kjellin, P-O Walther, Per Johannesson, Hans Bergstedt Konsulter

Läs mer

Så här ser agendan för kvällens möte ut.

Så här ser agendan för kvällens möte ut. 1 Så här ser agendan för kvällens möte ut. 2 3 Husen är byggda på 1960 talet. Fram tills idag är inga större renoveringar utförda. På senare år har vi haft stora problem med bland annat vattenskador och

Läs mer

Handlingar till ordinarie föreningsstämma i Rudboda Brf

Handlingar till ordinarie föreningsstämma i Rudboda Brf Rudboda 5 april 2016 Handlingar till ordinarie föreningsstämma i Rudboda Brf I detta utskick finner ni: Kallelse till ordinarie föreningsstämma den 21 april 2016 Styrelsens förslag till nya stadgar (separat

Läs mer

Information Brf Sätra Äng

Information Brf Sätra Äng Information Brf Sätra Äng Innehåll Sid. 1 Sid. 2 Sid. 3 Sid. 4 Sid. 5 Sid. 6-7 Byggillet i Stockholm AB Arbetsledning Byggledning Utställning Tillvalsbeställningar Egna ombyggnader eller Inköp Större ombyggnader

Läs mer

Information kring stambyte och badrumsrenovering

Information kring stambyte och badrumsrenovering Information Informationr HSB:s HSB:s BOSTADSRÄTTSFÖRENINGr BERGSHAMRA BERGSHAMRA Januari 2014 Information kring stambyte och badrumsrenovering Om ca fyra veckor kommer vi att ha en extra föreningsstämma

Läs mer

Välkommen till Informationsmöte för badrumsrenovering Marieberg!

Välkommen till Informationsmöte för badrumsrenovering Marieberg! Välkommen till Informationsmöte för badrumsrenovering Marieberg! Rådjursvägen 1-127 2018-11-15 Dagordning Presentation och introduktion Information om renoveringarna Tidplan för renoveringarna Så påverkas

Läs mer

Här är några av frågorna som diskuterades på mötet och svaren på dessa.

Här är några av frågorna som diskuterades på mötet och svaren på dessa. Oktober 2013 Till dig som bor på Mariehemsvägen 7 E Frågor och svar från informationsmötet Tisdag 1 oktober hölls ett informationsmöte för dig som bor på Mariehemsvägen 7 E. På mötet deltog representanter

Läs mer

Vi är ett projektledningsföretag som är med Er hela vägen från idé till slutprodukt. Kontakta oss för en helhetslösning, till ett fast pris!

Vi är ett projektledningsföretag som är med Er hela vägen från idé till slutprodukt. Kontakta oss för en helhetslösning, till ett fast pris! PHAB, Projekthjälpen AB I denna broschyr hittar ni generell information kring hur stambytesupphandling och utförande går till! Kontakta gärna oss för mer specifik information kring eran fastighet. Vi kommer

Läs mer

Stambyte och Badrumsrenovering i Brf Blåsut. Blåsutgatan 1-7 och 2-12 Kabelgatan 15 A-C Gröna Gatan samt 41-71

Stambyte och Badrumsrenovering i Brf Blåsut. Blåsutgatan 1-7 och 2-12 Kabelgatan 15 A-C Gröna Gatan samt 41-71 Stambyte och Badrumsrenovering i Brf Blåsut Blåsutgatan 1-7 och 2-12 Kabelgatan 15 A-C Gröna Gatan 30-36 samt 41-71 Obs! Bilden är konstruerad och är avsedd att förmedla ett intryck av hur ett badrum kan

Läs mer

Användning av föreningens grönområden, Brf Adelsö 2

Användning av föreningens grönområden, Brf Adelsö 2 Användning av föreningens grönområden, Brf Adelsö 2 Styrelsens förslag 1 till årsstämman 2015 att föreningen köper in pallkragar med tillhörande täckduk eller annan liknande lösning. att ett bokningssystem

Läs mer

Välkommen till informationsmöte! Där du känner dig hemma

Välkommen till informationsmöte! Där du känner dig hemma Välkommen till informationsmöte! Dagordning Presentation och introduktion Information om byggandet Tidplan för renoveringarna Så påverkas du som hyresgäst under renoveringarna Frågor och funderingar Vi

Läs mer

Välkommen till Informationsmöte! Där du känner dig hemma

Välkommen till Informationsmöte! Där du känner dig hemma Välkommen till Informationsmöte! Vi finns här idag Marcus Svensson projektledare Bostaden Magnus Persson Kvartersvärd Bostaden Bert Sandström platschef Peab Dagordning Presentation och introduktion Information

Läs mer

INFORMATION VID RENOVERING OCH OMBYGGNAD

INFORMATION VID RENOVERING OCH OMBYGGNAD INFORMATION VID RENOVERING OCH OMBYGGNAD Vi har nedan samlat viktig information som du som medlem bör känna till i samband med renovering och ombyggnad. Ta del av information innan du påbörjar arbetena.

Läs mer

Dags för kompletterande STAMBYTE. Mamsellstigen 4

Dags för kompletterande STAMBYTE. Mamsellstigen 4 Dags för kompletterande STAMBYTE Mamsellstigen 4 Hej! Huset som du bor i stambyttes för cirka 10 år sedan. Efter vattenskada samt avloppsproblem har vi filmat stammarna och upptäckt att vissa inte blivit

Läs mer

Stam o Badnytt. Information till Wiboms väg 2 26 mars 2015 Nr 1

Stam o Badnytt. Information till Wiboms väg 2 26 mars 2015 Nr 1 Stam o Badnytt Information till Wiboms väg 2 26 mars 2015 Nr 1 1 Inledning När arbetet med stam- och badrumsrenovering startar också i punkthuset Wiboms väg 2, kommer vi varannan vecka att lägga ut en

Läs mer

Snart får du ett nytt badrum! Information från Svenska Bostäder om badrumsombyggnad

Snart får du ett nytt badrum! Information från Svenska Bostäder om badrumsombyggnad Snart får du ett nytt badrum! Information från Svenska Bostäder om badrumsombyggnad Alla hus åldras och behöver renoveras Vid en badrumsombyggnad får badrum och el-installationer en ny modern standard

Läs mer

Dags för kompletterande STAMBYTE. Mamsellstigen 8

Dags för kompletterande STAMBYTE. Mamsellstigen 8 Dags för kompletterande STAMBYTE Mamsellstigen 8 Hej! Huset som du bor i stambyttes för cirka 10 år sedan. Efter vattenskada samt avloppsproblem har vi filmat stammarna och upptäckt att vissa inte blivit

Läs mer

UNDERHÅLLS OCH FÖRNYELSEPLAN. Hemsida:

UNDERHÅLLS OCH FÖRNYELSEPLAN. Hemsida: Hemsida: http://hbgsamfall.info.tm/ 1 Bakgrund De äldsta av våra avlopp som är gjorda i gjutjärn är nu 60 år gamla Enligt vedertagen praxis är livslängden 30-70 år för spillvattenledningar av gjutjärn

Läs mer

Vattenskador i bostadsrätt. Förslag på hantering för föreningar och boende

Vattenskador i bostadsrätt. Förslag på hantering för föreningar och boende Vattenskador i bostadsrätt Förslag på hantering för föreningar och boende Reparations- och underhållsansvar i bostadsrätter Att ha underhållsansvar betyder att svara för de reparations- och underhållsåtgärder

Läs mer

STAMBYTE - SÅ GÅR DET TILL

STAMBYTE - SÅ GÅR DET TILL STAMBYTE - SÅ GÅR DET TILL 1. PLATSBESÖK INFÖR STAMBYTET Vi gör ett första besök i fastigheten där vi tillsammans med er går igenom förutsättningarna i projektet. Här ser vi på alla de omständigheter som

Läs mer

SÅGSTUVÄGEN 4-30 INFORMATION OM RENOVERING AV DITT HUS

SÅGSTUVÄGEN 4-30 INFORMATION OM RENOVERING AV DITT HUS SÅGSTUVÄGEN 4-30 INFORMATION OM RENOVERING AV DITT HUS SNART ÄR DET DAGS FÖR RENOVERING DÄR DU BOR Husen på Sågstuvägen 4-30 byggdes 1964-1966. Med lite fantasi kan man föreställa sig hur husen och lägenheterna

Läs mer

BESLUTSUNDERLAG FASTIGHETSUNDERHÅLL

BESLUTSUNDERLAG FASTIGHETSUNDERHÅLL KONSULT BESLUTSUNDERLAG FASTIGHETSUNDERHÅLL SAMMANSTÄLLNING AV RESULTAT AV UNDERHÅLLSBESIKTNING BRF TOPPSOCKRET, HÖKARÄNGEN, STOCKHOLM 2010-10-20 Göran Sjölund BRF TOPPSOCKRET BESLUTSUNDERLAG INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Skogshöjden i Nacka, Edinsvägen 1-5, Nacka

HSB Bostadsrättsförening Skogshöjden i Nacka, Edinsvägen 1-5, Nacka Stockholm Micael Björk Box 1353, 111 83 Stockholm Västgötagatan 5 Telefon: 08-775 72 34 E-post:micael.bjork@sbc.se Stockholm 2016-03-30 Förstudie Stammar och Våtrum HSB Bostadsrättsförening Skogshöjden

Läs mer

HSB BRF RINGEN I STOCKHOLM

HSB BRF RINGEN I STOCKHOLM HSB BRF RINGEN I STOCKHOLM INFORMATION TILL BOSTADSRÄTTSINNEHAVARE INFÖR EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA OM STYRELSENS FÖRSLAG TILL ÅTGÄRDER PÅ LEDNINGAR FÖR VATTEN OCH AVLOPP SAMT VÅTRUM. Extra föreningsstämma

Läs mer

Brf Ingenjören 6 Blekingegatan 12, 12A, 12B Stockholm

Brf Ingenjören 6 Blekingegatan 12, 12A, 12B Stockholm Funderar du på att renovera din lägenhet? Som bostadsrättshavare har du många rättigheter, men även en del skyldigheter. Att äga en bostadsrätt innebär inte att du äger lägenheten. Det innebär medlemskap

Läs mer

Till dig som bor på Björnvägen juni 2018 Inför kommande renoveringar

Till dig som bor på Björnvägen juni 2018 Inför kommande renoveringar Till dig som bor på Björnvägen 34 144 20 juni 2018 Inför kommande renoveringar Den 19 juni bjöd vi in dig som bor på Björnvägen 34 144 till ett informationsmöte inför kommande badrumsrenoveringar. Nedan

Läs mer

Frågor och svar kring ny- och ombyggnationen i kvarter Hedvig i Spånga

Frågor och svar kring ny- och ombyggnationen i kvarter Hedvig i Spånga Frågor och svar kring ny- och ombyggnationen i kvarter Hedvig i Spånga 1. Varför rustar ni upp husen? Husen är byggda på 60-talet och är i stort behov av stambyte och upprustning. Elinstallationerna uppfyller

Läs mer

Projekthjälpen AB Projektleder din BRF:s nästa storrenovering! Kontakta oss för en helhetslösning!

Projekthjälpen AB Projektleder din BRF:s nästa storrenovering! Kontakta oss för en helhetslösning! Projektleder din BRF:s nästa storrenovering! Kontakta oss för en helhetslösning! Inget att förlora, allt att vinna! Vi kommer gärna ut en kvällstid, efter arbetstid, och träffar styrelsen för ett förutsättningslöst

Läs mer

110 000 badrumsbesiktningar visar. Ett av fyra badrum riskerar fuktskador

110 000 badrumsbesiktningar visar. Ett av fyra badrum riskerar fuktskador 110 000 badrumsbesiktningar visar Ett av fyra badrum riskerar fuktskador ANTICIMEX RAPPORT OM BADRUM I VILLOR JANUARI 2011 Ett av fyra villabadrum riskerar fuktskador Gamla plastmattor, otäta skruvhål,

Läs mer

BRF KASERNBERGET Stambyte Huvuddel 2 Valhallavägen INFORMATION INFÖR STAMBYTE

BRF KASERNBERGET Stambyte Huvuddel 2 Valhallavägen INFORMATION INFÖR STAMBYTE INFORMATION INFÖR STAMBYTE Vad innebär stambytet? Stambytet innebär att Entreprenören kommer att riva samtliga bad/dusch/wc-rum i lägenheterna och en del i väggar/golv/tak i allmänna utrymmen. Detta görs

Läs mer

Välkommen till Informationsmöte för badrumsrenovering Marieberg!

Välkommen till Informationsmöte för badrumsrenovering Marieberg! Välkommen till Informationsmöte för badrumsrenovering Marieberg! Rådjursvägen 10 82 2018-10-22 Dagordning Presentation och introduktion Information om renoveringarna Tidplan för renoveringarna Så påverkas

Läs mer

PYROLABLADET. Renovering av stammar, badrum och toaletter. Medlemsinformation för HSB:s bostadsrättsförening Skärsätra i Lidingö nr 73 april 2012

PYROLABLADET. Renovering av stammar, badrum och toaletter. Medlemsinformation för HSB:s bostadsrättsförening Skärsätra i Lidingö nr 73 april 2012 PYROLABLADET Medlemsinformation för HSB:s bostadsrättsförening Skärsätra i Lidingö nr 73 april 2012 Renovering av stammar, badrum och toaletter Information inför extra föreningsstämma den 3 maj kl. 19.00

Läs mer

Beslutsunderlag stambyte mm. Brf Hornsgatan/ Hornsbruksgatan 2009-08-26

Beslutsunderlag stambyte mm. Brf Hornsgatan/ Hornsbruksgatan 2009-08-26 Beslutsunderlag stambyte mm Brf Hornsgatan/ Hornsbruksgatan 2009-08-26 1 På programmet - i kväll Bakgrund stambyte Styrelsen förslag till åtgärder inom lägenhet Hur stambytet går till Boendefrågor under

Läs mer

HSB BRF VÄSTERBY I JÄRFÄLLA

HSB BRF VÄSTERBY I JÄRFÄLLA 1 (13) HSB BRF VÄSTERBY I JÄRFÄLLA INFORMATION INFÖR EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA OM STYRELSENS FÖRSLAG TILL ÅTGÄRDER PÅ LEDNINGAR FÖR VATTEN OCH AVLOPP SAMT VÅTRUM. Tid: Onsdag den 6 maj kl 19.00 Plats: SMU-gården,

Läs mer

Malmö i mars 2011 Nr. 1/2011 BRAGDBLADET. Vad händer i huset? Informationsblad från Bostadsrättsföreningen Storbragden

Malmö i mars 2011 Nr. 1/2011 BRAGDBLADET. Vad händer i huset? Informationsblad från Bostadsrättsföreningen Storbragden Malmö i mars 2011 Nr. 1/2011 BRAGDBLADET Vad händer i huset? Informationsblad från Bostadsrättsföreningen Storbragden Styrelsen i vår förening består av tre ledamöter, Patrik Ekström, Lena Nilsson och

Läs mer

Stambyte. BBrf Kälkbacken BOENDEINFORMATION. För dig som bor med bostadsrätt.

Stambyte. BBrf Kälkbacken BOENDEINFORMATION. För dig som bor med bostadsrätt. Stambyte BBrf Kälkbacken BOENDEINFORMATION För dig som bor med bostadsrätt.!1 Dags för stambyte Nu är det dags för stambyte i er fastighet och det kommer att medföra vissa olägenheter under projektets

Läs mer

Välkommen till informationsmöte för hyresgäster gällande åtgärdsprogram för våtrum, rörstammar för vatten och avlopp 2013-12-05.

Välkommen till informationsmöte för hyresgäster gällande åtgärdsprogram för våtrum, rörstammar för vatten och avlopp 2013-12-05. Välkommen till informationsmöte för hyresgäster gällande åtgärdsprogram för våtrum, rörstammar för vatten och avlopp 2013-12-05 BRF Leporiden 1 Agenda Bakgrund Nuläge varför behöver vi göra något? Traditionellt

Läs mer

Jämförelse Brf Kasernberget - Brf Kantarellen 11

Jämförelse Brf Kasernberget - Brf Kantarellen 11 Jämförelse Brf Kasernberget - Brf Kantarellen 11 ALLMÄNT Brf Kasernberget har 203 lägenheter och är belägen på Östermalm i Stockholm. Inga hyresrätter finns. Husen bygges 1973, 2 st huskroppar, båda med

Läs mer

Känn dig trygg i vått och torrt

Känn dig trygg i vått och torrt Känn dig trygg i vått och torrt Buildings denna broschyr ger dig råd om hur du kan förebygga vattenskador i ditt hem. Ett samarbete alla vinner på Sveriges BostadsrättsCentrum, SBC, och If har sedan många

Läs mer

NYA STAMMAR UTAN STAMBYTE. Ett samarbete mellan Proline AB och Brf Väktaren

NYA STAMMAR UTAN STAMBYTE. Ett samarbete mellan Proline AB och Brf Väktaren NYA STAMMAR UTAN STAMBYTE Ett samarbete mellan Proline AB och Brf Väktaren NU ÄR DET DAGS FÖR NYA RÖR OCH STAMMAR I BRF VÄKTAREN Avloppsrören som betjänar kök och extra WC inom Brf Väktaren börjar nu vara

Läs mer

Västervik Investeringar 100 mkr/ år Underhåll 80 mkr/ år Presentation En mindre del utförs i egen regi

Västervik Investeringar 100 mkr/ år Underhåll 80 mkr/ år Presentation En mindre del utförs i egen regi Västervik Investeringar 100 mkr/ år Underhåll 80 mkr/ år Presentation En mindre del utförs i egen regi o Årsbokslutet o Större investeringar och planerat underhåll o Måluppfyllelse i förhållande till strategisk

Läs mer

Information inför beslut om renovering av våtenheter, ledningssystem m.m.

Information inför beslut om renovering av våtenheter, ledningssystem m.m. Information inför beslut om renovering av våtenheter, ledningssystem m.m. Informationskvällar Två informationsmöten kommer att hållas så att alla ska ha möjlighet att närvara och ställa sina frågor: tisdagen

Läs mer

HSB BRF EMALJERAREN I KALLHÄLL

HSB BRF EMALJERAREN I KALLHÄLL 1 (17) HSB BRF EMALJERAREN I KALLHÄLL INFORMATION INFÖR EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA OM STYRELSENS FÖRSLAG TILL ÅTGÄRDER PÅ LEDNINGAR FÖR VATTEN OCH AVLOPP SAMT VÅTRUM. Tid: Måndag den 20 april kl 19.00 Plats:

Läs mer

Gällande Titanias ROT-avdragsmodell vid stambyten

Gällande Titanias ROT-avdragsmodell vid stambyten Stockholm 2013-09-10 Gällande Titanias ROT-avdragsmodell vid stambyten Det finns idag möjligheter för bostadsrättsföreningar att utnyttja ROT-avdraget som bostadsrättsinnehavarna har rätt till avseende

Läs mer

BRF TINGVALLEN INFORMATIONSMÖTE

BRF TINGVALLEN INFORMATIONSMÖTE BRF TINGVALLEN INFORMATIONSMÖTE 2018-02-13 DAGENS PUNKTER 1. Underhållsplan och budget. 2. Renovering av fasader innefattande fönster, portar samt balkong- och altandörrar. 3. Stammar och VVC. 4. Bergvärme.

Läs mer

BRF Insjön Ansökan om tillstånd till ändring av lägenhet (7 kap 7 Brl)

BRF Insjön Ansökan om tillstånd till ändring av lägenhet (7 kap 7 Brl) Bostadsrättsinnehavare (Fyll i nedan) Efternamn Förnamn Personnummer Telefon Adress Läg nr nya Läg nr gamla Vån E-mail Beräknad ombyggnadstid (Fyll i nedan) Startdatum Slutdatum Utrymme (Kryssa i rutor

Läs mer

Renovering stående stammar. Stugan 4

Renovering stående stammar. Stugan 4 Renovering stående stammar Övergripande process Relining stående stammar Vad händer? Hur går det 8ll? 1. Spolning, fräsning och kontroll med filmkamera. 2. Rörrenovering med flexibelt foder ( strumpa )

Läs mer

Information om stamrenovering

Information om stamrenovering brf backsippan i uppsala Information om stamrenovering Informationsk vällar Två informationsmöten kommer att hållas, så att alla ska ha möjlighet att närvara och ställa sina frågor: Tisdag den 17 september

Läs mer

Brf Sagogången Informationsmöte nr 1

Brf Sagogången Informationsmöte nr 1 Brf Sagogången Informationsmöte nr 1 1 Brf Sagogången Informationsmöte nr 1 2016-12-06 2016-12-14 Välkomna hit Tack för att ni kommit hit ikväll Målet och syftet med kvällens möte är att informera er om:

Läs mer

REGLER FÖR RENOVERING OCH UNDERHÅLL

REGLER FÖR RENOVERING OCH UNDERHÅLL REGLER FÖR RENOVERING OCH UNDERHÅLL Bilaga till föreningens dokument Regler för trivsel och ordning. Innan du påbörjar en renovering eller ombyggnad av din lägenhet ska du alltid ta kontakt med styrelsen.

Läs mer

Välkommen till Informationsmöte för badrumsrenovering Marieberg!

Välkommen till Informationsmöte för badrumsrenovering Marieberg! Välkommen till Informationsmöte för badrumsrenovering Marieberg! Björnvägen 174-288 2018-09-05 Dagordning Presentation och introduktion Information om renoveringarna Tidplan för renoveringarna Så påverkas

Läs mer

INFORMATION INFÖR STAMBYTE

INFORMATION INFÖR STAMBYTE BRF KASERNBERGET INFORMATION INFÖR STAMBYTE I vinter börjar stambytet! Nu är det dags att byta stammarna i vår fastighet och företaget som har fått uppdraget heter PW Bad & Bygg AB (nedan kallad entreprenören

Läs mer

NÄR KOMMER NI TILL MIN PORT?

NÄR KOMMER NI TILL MIN PORT? Praktisk information INFÖR STAMBYTET Hej! I januari 2016 kommer vi att påbörja stambytet på din gård. Vi börjar i port 31 och fortsätter port för port fram till 36:an. I detta brev försöker vi besvara

Läs mer

VARFÖR GÖR NI DET HÄR?

VARFÖR GÖR NI DET HÄR? Praktisk information INFÖR STAMBYTET Hej! I augusti, preliminärt den 10 augusti, kommer vi att påbörja stambytet på din gård. Vi börjar i port 21 och fortsätter port för port fram till 27:an. I detta brev

Läs mer

Brf Hagalunden. Stambyte och våtrumsrenovering 2015-10-14

Brf Hagalunden. Stambyte och våtrumsrenovering 2015-10-14 Brf Hagalunden Stambyte och våtrumsrenovering 2015-10-14 2 Brf Hagalunden Stambyte och våtrumsrenovering Agenda Varför stambyte? Åtgärdsprogram Tider Försäkringar Kostnader Beslutsfrågor 3 Brf Hagalunden

Läs mer

Ombyggnadsplan för Stambyte med badrumsrenovering Agavägen 24-34

Ombyggnadsplan för Stambyte med badrumsrenovering Agavägen 24-34 Ombyggnadsplan för Stambyte med badrumsrenovering Agavägen 24-34 2012-11-23 Innehåll Inledning 3 Badrum 4 Hyror 10 Bilaga 1 - Hyresgästgodkännande Bilaga 2 - Valblankett Här kan du få mer information om

Läs mer

Informationsmöte Brf Sjöhästen

Informationsmöte Brf Sjöhästen Informationsmöte Brf Sjöhästen STAMBYTE OCH VÅTRUMSRENOVERNIG MM 2019-05-14 Hjörtur Brynjarsson Lars Sandberg Agenda 1. Bakgrund 2. ÅF:s roll 3. Åtgärdsbesiktning 4. Traditionellt stambyte med våtrumsrenovering

Läs mer

Informationsmöte Brf Skönstaholm. 7 maj 2013

Informationsmöte Brf Skönstaholm. 7 maj 2013 Informationsmöte Brf Skönstaholm 7 maj 2013 Stambyte Redovisning energiutredningar Redovisning renovering av värmesystem Stambyte Presentation av omfattning. Kostnadsgenomgång. Redovisning av inkomna frågor.

Läs mer

HSB DAGERMAN Uppsala. Minnesanteckningar från informationsmöte, 3 oktober 2012 på Scandic, angående stamoch

HSB DAGERMAN Uppsala. Minnesanteckningar från informationsmöte, 3 oktober 2012 på Scandic, angående stamoch HSB DAGERMAN 50 2012-10-05 Uppsala 1(5) Minnesanteckningar från informationsmöte, 3 oktober 2012 på Scandic, angående stamoch elrenovering 1 Ordförande Jan Fors hälsade alla mötesdeltagare, ca 200 personer,

Läs mer

styrelsen 2. Styrelsen underrättar bostadsrättshavaren om godkännande 3. Eventuell besiktning (vid åtgärder som kräver styrelsens godkännande)

styrelsen 2. Styrelsen underrättar bostadsrättshavaren om godkännande 3. Eventuell besiktning (vid åtgärder som kräver styrelsens godkännande) RENOVERING OCH OMBYGGNATION Policy för medlemmar i Brf Pontonjären 3 Åtgärder som enligt Bostadsrättslagen (7 kap. 7 ) kräver styrelsens godkännande Ingrepp i bärande konstruktion Ändring av befintliga

Läs mer

INFORMATION INFÖR EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA OM STYRELSENS FÖRSLAG TILL ÅTGÄRDER I VÅTRUM OCH PÅ LEDNINGAR FÖR VATTEN OCH AVLOPP.

INFORMATION INFÖR EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA OM STYRELSENS FÖRSLAG TILL ÅTGÄRDER I VÅTRUM OCH PÅ LEDNINGAR FÖR VATTEN OCH AVLOPP. BRF VIMPELN 20 Huvudsta, Solna INFORMATION INFÖR EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA OM STYRELSENS FÖRSLAG TILL ÅTGÄRDER I VÅTRUM OCH PÅ LEDNINGAR FÖR VATTEN OCH AVLOPP. INFORMATIONSMÖTE TID: TORSDAGEN 1 DECEMBER KL

Läs mer

Brf Igelbodaplatån. Info-möte 6 dec 2016

Brf Igelbodaplatån. Info-möte 6 dec 2016 Brf Igelbodaplatån Info-möte 6 dec 2016 Dagens agenda Ny personal: Tommy Haldrup (AL) Info från Styrelsen (HW+info om inbrott) Info från Invent (Stefan Wagner) Stambytet (HH/PLH) Svar på gård 5:s frågor

Läs mer

Jag ska bygga kök eller badrum. Vad behöver jag veta?

Jag ska bygga kök eller badrum. Vad behöver jag veta? Jag ska bygga kök eller badrum. Vad behöver jag veta? OBJEKT: KUND: ADRESS: AVVIKELSER FRÅN KRAVEN I BRANSCHREGLER SÄKER VATTENINSTALLATION PÅ GRUND AV: ORT: DATUM: BRANSCHLEGITIMATIONSNR: KONTAKTPERSON:

Läs mer

Välkommen till informationsmöte för badrumsrenovering på Marieberg!

Välkommen till informationsmöte för badrumsrenovering på Marieberg! Välkommen till informationsmöte för badrumsrenovering på Marieberg! Björnvägen 34 144 2018-06-19 Dagordning Presentation och introduktion Information om renoveringarna Tidplan för renoveringarna Så påverkas

Läs mer

Upprustning av Vikingavägen 26. Lunds Kommuns Fastighets AB. Box 1675, 221 01 Lund Besöksadress: Lilla Tvärgatan 21 Tel.

Upprustning av Vikingavägen 26. Lunds Kommuns Fastighets AB. Box 1675, 221 01 Lund Besöksadress: Lilla Tvärgatan 21 Tel. Upprustning av Vikingavägen 26 Lunds Kommuns Fastighets AB www.lkf.se Box 1675, 221 01 Lund Besöksadress: Lilla Tvärgatan 21 Tel. 046-35 85 00 Februari 2015 Vi har nu tagit nästa steg i upprustningen av

Läs mer

Renovering av badrum, toalett samt utbyggnad av rum på övervåning

Renovering av badrum, toalett samt utbyggnad av rum på övervåning Renovering av badrum, toalett samt utbyggnad av rum på övervåning Detta är en förberedande beskrivning av planeringen. Vi behöver en fingervisning om kostnaden innan vi lämnar in kontrollplanen för utbyggnaden

Läs mer