Mötet inleddes med att Emma Lillskogen berättade kort om vad som hänt sedan den extra föreningsstämman i september.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Mötet inleddes med att Emma Lillskogen berättade kort om vad som hänt sedan den extra föreningsstämman i september."

Transkript

1 smöte 15 januari 2014 Mötet inleddes med att Emma Lillskogen berättade kort om vad som hänt sedan den extra föreningsstämman i september. Föreningens ärende är uppe i Hyresnämnden för behandlande. Efter påstötningar från flertalet medlemmar har samarbetet med dåvarande konsult avslutats och en ny konsult har kontrakterats. Konsulten heter Bo Liljestrand på Tema Projektledare. Bo berättade att vi nu har gjort ett omtag och att en del åtgärder i föreningen har kommit till i anbudsförfrågan som skickats ut. Stambyte i både låghus och höghus Ytskikt i badrum/toaletter blir kakel på vägg/del av vägg och klinker på golv Ny el innefattar elledningar, elcentral, komplettering av eluttag i lägenheter, eluttag på balkongerna samt ny yttre belysning Ny porttelefon har vi bett om pris på men beslut tas senare Rensning av ventilationskanaler (optionspris) Komplettering av fönsterventiler där ventilationen är bristfällig (optionspris) De vattenledningar som byttes i höghusen på 80-talet är ca 30 år gamla. Tema projektlednings bedömning är att dessa ska bytas i samband med en så pass omfattande renovering som står framför oss. Genom denna renovering kommer vi att sänka våra kostnader för skador och energi. Den totala kostnaden för läckor i föreningen under förra räkenskapsåret uppgår till kr. Det diskuterades även en del kring ventilationssystemet. Lars Magnusson, föreningens förvaltare på HSB, passade på att förtydliga att det under inga som helst omständigheter får anslutas köksfläktar till ventilationssystemet. Den enda fläkten som är godkänd är kolfilterfläkt.

2 Hur ser grundstandarden ut? I badrummen blir det kakel på väggarna, varav en fondvägg där det kommer finnas möjlighet att välja mellan 8 kulörer. Klinker på golv, även här kommer det att finnas 8 kulörer att välja mellan. Tvättställ med kommod, spegel ovanför, toalettstol, ett eluttag, duschhörna med vikbara väggar, duschblandare samt radiator i form av en vattenburen handdukstork. Detaljer såsom krokar och toalettpappershållare ingår också. Lampa i tak och på vägg vid spegeln. I toaletterna blir det kakel upp till 1,5 meter på vägg bakom handfat och toalett, övriga väggar är målade. Klinkergolv med möjlighet till 8 kulörer att välja mellan. I kök blir det ny blandare som är möjlig att ansluta till både bänk- och golvdiskmaskin, nytt avlopp. Vilka tillval kommer att vara möjliga? I förfrågan till entreprenörerna har vi specificerat följande: Elgolvvärme, kombinerad handdukstork för el/vatten, förhöjd toalettstol, badkar, förberedelse för tvättmaskin. Dessutom kommer entreprenören ha lite olika blandare mm för val, om man vill ha något annat än föreslaget material. Får jag behålla gammal inredning i badrummet? Vad händer med renoverade badrum? Relativt nya badrum som är max 5 år gamla besiktigas, om man vill behålla något. För att få behålla sina bytta ytskikt krävs följande: - det ska finnas utfärdade handlingar från akrediterade företag som är anslutna till BKR, GVK och Säkert Vatten. - Att spillvatten och avlopp är bytt till schaktet och att anlitad entreprenör godkänner anslutningen till den nya stammen - Att stammen där de nya rörledningarna ska dras är åtkomlig utan att riva någon vägg i badrummet

3 All inredning i dessa renoverade badrum kommer att besiktigas inför stamrenoveringen. Om produkterna är godkända enligt Boverkets regler och i bra skick så är det möjligt att behålla dem och återmontera dem. Väggar och golv kommer också att besiktigas för att kontrollera skick och eventuella skador. Det är dock till syvene och sist entreprenören som avgör om det är möjligt att behålla sitt renoverade badrum eller inte. Vad händer utanför lägenheten? Nya kall- och varmvattenledningar samt del av spillvattenledningar kommer att gå i taket i källargångarna, nya golvbrunnar i tvättstugan och nya blandare, nya toaletter i källarstråken samt i uthyrningsrummet, kokgrytorna i tvättstugorna i höghusen tas bort. 45:ans torkrum får en avfuktare. Hur kommer evakueringen av lägenheterna att fungera? Styrelsen har ordnat med ett lägenhetshotell på Klangs gränd Uppsala lägenhetshotell. Det finns olika storlekar med allt från rum med delat kök och vardagsrum till 3 rums-lägenheter med 6 bäddar. Här kommer styrelsen att diskutera med de boende vilket alternativ som passar bäst. På lägenhetshotellet ingår städning 1 ggr/vecka, sänglinne och handdukar. Det finns även p-platser med motorvärmare. Bredband finns på lägenhetshotellet, både trådlöst och fast anslutning. Boendet är handikappsanpassat. Kostnaden för lägenhetshotellet är inkluderat i kalkylen. Evakueringstiden beräknas till 5 veckor +/- 1 vecka. Hur gör jag med min post? Ett alternativ är att beställa eftersändning under den tiden som evakueringen pågår. Styrelsen kommer också att titta på en lösning med hur man hämtar sin post. Kan jag ta med husdjur till lägenhetshotellet? Styrelsen kollar detta med lägenhetshotellet.

4 När gör man beställningen av sina tillval på badrummet? Först och främst behöver vi ha en entreprenör framme. Därefter kommer en lista med samtliga tillval att skickas ut till medlemmarna. I denna lista kryssar man i de tillval man vill ha. Vid Barken kommer det även att finnas material att titta på i samband med detta. Vanligtvis har man även trapphusmöten en tid innan stamrenoveringen och i samband med detta diskuterar man kring sina badrum och sätter de slutgiltiga tillvalen på respektive badrum. Om man önskar något utöver de standardtillval som finns framtagna så är det något man får tala med entreprenören om individuellt. Porttelefon går bara att ansluta till Telia? Stämmer inte. Tala med Boservice så ordnar de så att din telefon kopplas till befintlig porttelefon. Kommer det finnas möjlighet att helrenovera köket med entreprenören samtidigt som stamrenoveringen görs? Det är inte något som ligger med i tillvalsmöjligheterna. Tala direkt med entreprenören om det är något som går att lösa. Vad händer med allt möblemang? Samtliga väggar måste friställas då nya elluttag ska installeras. För de som behöver hjälp med flytt av möbler i lägenheten så kommer detta att erbjudas. Entreprenören ansvarar för att plasta in lägenheten och kommer främst att röra sig i kök, hall och badrum. Finns möjlighet att bestämma var man vill ha sina nya eluttag? Det går säkert att lösa, men är även det en fråga som man får diskutera med entreprenören. De befintliga eluttagen kommer att bli kvar där de sitter idag. Nyinstallerade eluttag monteras vid nedervägg och elledningen dras på golvsockeln. Som tillval kommer man även att kunna installera ett eluttag i sitt förråd för de som vill ha en frysbox eller dylikt där. Detta eluttag kommer då att kopplas till lägenhetens elmätare.

5 Hur ser tidplanen ut? Från och med i vår och senast klara 10 dec 2015 Man beräknar 5 veckor för 9 lägenheter. Kan man ordna med evakuering av höghusen under sommaren då många har sommarställen och kan lösa evakueringen genom dessa boenden? Det är något vi kommer att tala med entreprenören om. Börjar renoveringen i låghusen? Det är något som vi beslutar efter diskussion med entreprenören. Vad händer om man inte är i Sverige under stamrenoveringen? Om man planerar att åka bort under tiden då stamrenoveringen pågår så behöver ni informera styrelsen. Hur gör man med vattning av blommor? Entreprenören brukar lösa detta på ett så smidigt sätt som möjligt. Blir det här alternativet dyrare än förra alternativet? Vi vet inte förrän vi har alla förslag från entreprenörer framme. Vi har ökat på en del tillval som inte fanns med i förra förslaget. Varför tog man bort den vägghängda toaletten: Det fanns 2 anledningar: - Med vägghängt porslin måste en sk installationsvägg byggas. I ett redan litet badrum tar den golvyta och gör det ännu mindre. Det påverkar då även möjligheten till handikappvänlighet i de små badrummen - Går ej att välja förhöjd toalett eller att handikappsanpassa

6 I förra förslaget hade man flyttat golvbrunnen för att ge plats åt både duschhörna och tvättmaskin, hur kommer det sig att man inte har behållt den planen? För att kunna installera en tvättmaskin i ett våtrum ställer Boverket och elsäkerhetföreskrifterna flera krav, ett av dem är tillräckligt avstånd eller en fast vägg mellan duschzon och tvättmaskin. I era badrum blir den fasta väggen det enda alternativet (typ skärm eller glasbetongvägg). Att förbereda för tvättmaskin är något som varje medlem kommer att få möjlighet att göra som tillval. Kommer styrelsen att jämföra ränta mellan olika kreditgivare inför renoveringen och konkurrensutsätta bankerna? Ja, det kommer vi att göra. Vad händer med de inventarier i badrummet som man själv har bytt och är ca 2 år gamla? Dessa kommer man att kunna få behålla om de går att återmontera i de renoverade badrummen. Vill man inte ha kvar dem tar entreprenören hand om dem och då kastas de troligen. Kommer lägenheterna att besiktigas innan stamrenoveringen? Det kommer att göras en syn i samtliga trapphus samt anordnas ett informationsmöte innan stamrenoveringen påbörjas i er lägenhet/trappuppgång. Blir tvättställen i 4:orna toalettutrymmen större än idag? I grundförslaget är tvättställen i toalettutrymmet 50 cm breda. Entreprenören kan dock komma tillbaka med ett nytt förslag men i förfrågan som har gått ut till byggföretagen är tvättstället 50 cm brett. Måste man få extra eluttag installerade om man är nöjd med de som finns i lägenheten idag? Vi utgår från dagens standard vid renoveringen och i och med det krävs ett visst antal eluttag i varje rum.

7 Kommer vi att få belysning i källarförråden? Nej, däremot kommer befintlig belysning i källargångarna att bytas och i sin tur bli bättre. Eluttag kommer att finnas i källargången var 10:e meter. Kommer Hyresnämnden att besiktiga badrummen? Inte vad vi känner till. Var kommer stammarna att gå? I huvudsak i befintliga schakt. Kommer entreprenören med ett annat förslag så kanske vi flyttar dem. De vattenledningar som byttes på 80-talen i höghusen ligger i dag i ett separat schakt vilket troligen kommer att försvinna i samband med stamrenoveringen. Inga ledningar kommer att dras i innertaket som var tänkt med det förra förslaget. Om jag köper en tvättmaskin inom en snar framtid, kommer jag att kunna installera den i mitt badrum? Ja, det kommer att finnas möjlighet att göra det som tillval. Det kräver bl a att det finns en skiljevägg mellan duschplats och tvättmaskin.

8

b INFORMATION SOM HAR DELGETTS MEDLEMMARNA TIDIGARE

b INFORMATION SOM HAR DELGETTS MEDLEMMARNA TIDIGARE 2014-03-17 1 (5) Brf HSB 40 Tiunda EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA HSB Brf 40 TIUNDA 717600-4765 25 mars 2014 UPPSALA 17 mars 2014 BESLUTSUNDERLAG TILL EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA I HSB BRF 40 TIUNDA STAM-, YTSKIKTS-

Läs mer

Medlemsinformation om renovering av badrum och byte av rörstammar

Medlemsinformation om renovering av badrum och byte av rörstammar BRF Leporiden 1 Medlemsinformation om renovering av badrum och byte av rörstammar Information inför extra föreningsstämma 2/12 i Frälsningsarmens lokaler på Hornsgatan 96. Våra hus är 50 år gamla, byggda

Läs mer

SÅGSTUVÄGEN 4-30 INFORMATION OM RENOVERING AV DITT HUS

SÅGSTUVÄGEN 4-30 INFORMATION OM RENOVERING AV DITT HUS SÅGSTUVÄGEN 4-30 INFORMATION OM RENOVERING AV DITT HUS SNART ÄR DET DAGS FÖR RENOVERING DÄR DU BOR Husen på Sågstuvägen 4-30 byggdes 1964-1966. Med lite fantasi kan man föreställa sig hur husen och lägenheterna

Läs mer

Information om. Stambyte och våtrumsrenovering mm

Information om. Stambyte och våtrumsrenovering mm Information om Stambyte och våtrumsrenovering mm HSB Brf Björken Lars Sandberg 2 Mars 2009 Varför stambyte? Kvalitetssäkring Handlingsplan, hur ser processen ut? Förutsättningar för genomförandet Åtgärdsprogram

Läs mer

HSB BRF BOCKEMOSSEN STAMBYTE / VÅTRUMSRENOVERING INFOMÖTE

HSB BRF BOCKEMOSSEN STAMBYTE / VÅTRUMSRENOVERING INFOMÖTE HSB BRF BOCKEMOSSEN STAMBYTE / VÅTRUMSRENOVERING 2017-2020 INFOMÖTE 2017-03-16 AGENDA Varför ombyggnad Vattenskador Föreningens / Boendes ansvar Omfattning Kvarboende Samrådsgrupp Val och tillval Samtycke

Läs mer

Brf Rudboda - informationsmöte. Stambyte och våtrumsrenovering

Brf Rudboda - informationsmöte. Stambyte och våtrumsrenovering Brf Rudboda - informationsmöte Stambyte och våtrumsrenovering 2018-02-08 Brf Rudboda Agenda Varför stambyte? Åtgärdsprogram Processen Tider Tillval Försäkringar Kostnader Beslutsfrågor Brf Rudboda Stambyte

Läs mer

Snart får du ett nytt badrum! Information från Svenska Bostäder om badrumsombyggnad

Snart får du ett nytt badrum! Information från Svenska Bostäder om badrumsombyggnad Snart får du ett nytt badrum! Information från Svenska Bostäder om badrumsombyggnad Alla hus åldras och behöver renoveras Vid en badrumsombyggnad får badrum och el-installationer en ny modern standard

Läs mer

Upprustning av Vikingavägen 26. Lunds Kommuns Fastighets AB. Box 1675, 221 01 Lund Besöksadress: Lilla Tvärgatan 21 Tel.

Upprustning av Vikingavägen 26. Lunds Kommuns Fastighets AB. Box 1675, 221 01 Lund Besöksadress: Lilla Tvärgatan 21 Tel. Upprustning av Vikingavägen 26 Lunds Kommuns Fastighets AB www.lkf.se Box 1675, 221 01 Lund Besöksadress: Lilla Tvärgatan 21 Tel. 046-35 85 00 Februari 2015 Vi har nu tagit nästa steg i upprustningen av

Läs mer

Beslutsunderlag stambyte mm. Brf Hornsgatan/ Hornsbruksgatan 2009-08-26

Beslutsunderlag stambyte mm. Brf Hornsgatan/ Hornsbruksgatan 2009-08-26 Beslutsunderlag stambyte mm Brf Hornsgatan/ Hornsbruksgatan 2009-08-26 1 På programmet - i kväll Bakgrund stambyte Styrelsen förslag till åtgärder inom lägenhet Hur stambytet går till Boendefrågor under

Läs mer

Informationsmöte och extrastämma för stambyte

Informationsmöte och extrastämma för stambyte Informationsmöte och extrastämma för stambyte Innehåll Bakgrund och förslag Vad ska göras Tidplan Hur påverkas du? Finansiering Vad får jag i mitt badrum Förstudieresultat Tidplanering Bakgrund och förslag

Läs mer

Stambyte och nytt badrum

Stambyte och nytt badrum Stambyte och nytt badrum 1 2 Vad händer vid stambytet? I huset du bor i eller är på väg att flytta till så börjar rörstammar och vattenledningar bli gamla. De har slitits under årens lopp och måste nu

Läs mer

Informationsmöte - Stambyte och våtrumsrenovering

Informationsmöte - Stambyte och våtrumsrenovering Informationsmöte - Stambyte och våtrumsrenovering Brf Lädersättra Elise Ahlström Niklas Hesselvall 20 mars 2014 Kvällens agenda Styrelsen inleder, vad har hänt från förra stämman fram till nu ÅF:s roll

Läs mer

HSB:S BRF ANDERSTORP I SOLNA

HSB:S BRF ANDERSTORP I SOLNA 1 (14) HSB:S BRF ANDERSTORP I SOLNA INFORMATION INFÖR EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA OM STYRELSENS FÖRSLAG TILL ÅTGÄRDER R PÅ LEDNINGAR FÖR VATTEN OCH AVLOPP SAMT VÅTRUM. Tid: Torsdagen den 13 november kl 19.00

Läs mer

INFORMATION OM STAMBYTE I HSB BRF VOLTEN

INFORMATION OM STAMBYTE I HSB BRF VOLTEN VIKTIGT! INFORMATION OM STAMBYTE I HSB BRF VOLTEN INFORMATIONEN KOMPLETTERAS PÅ FÖLJANDE MÖTEN. VÄLJ SJÄLV VILKET MÖTE DU VILL GÅ PÅ: Tillfälle 1: Informationsmöte Söndag 4:e maj kl. 17.00-19.00. Plats:

Läs mer

Dags för nytt badrum! Information inför stambytet

Dags för nytt badrum! Information inför stambytet Dags för nytt badrum! Information inför stambytet Vi gör det ännu bättre att vara göteborgare www.bostadsbolaget.se Varför byta stammar? Allt har en livslängd. För vattenledningar och avloppsrör räknar

Läs mer

Brf Hagalunden. Stambyte och våtrumsrenovering 2015-10-14

Brf Hagalunden. Stambyte och våtrumsrenovering 2015-10-14 Brf Hagalunden Stambyte och våtrumsrenovering 2015-10-14 2 Brf Hagalunden Stambyte och våtrumsrenovering Agenda Varför stambyte? Åtgärdsprogram Tider Försäkringar Kostnader Beslutsfrågor 3 Brf Hagalunden

Läs mer

Renovering hos BOTKYRKA BYGGEN

Renovering hos BOTKYRKA BYGGEN Renovering hos BOTKYRKA BYGGEN Nu ska vi RENOVERA DITT HUS Botkyrkabyggen ska renovera 80 procent av våra ca 10 600 lägenheter under en tio- till femtonårsperiod. Nu är det dags för ditt hus. Vi delar

Läs mer

Vi levererar helhetslösningar

Vi levererar helhetslösningar R TM Vi levererar helhetslösningar Ett badrum är en helhet. Vi levererar den. Ett nytt badrum ska du leva med under lång som vi alla tycker oss ha för lite av. Men tar du dig att läsa vår broschyr, får

Läs mer

Stambyte KVARTERET VÄXTHUSET SURBRUNNSVÄGEN 2-10 TUNALUNDSVÄGEN

Stambyte KVARTERET VÄXTHUSET SURBRUNNSVÄGEN 2-10 TUNALUNDSVÄGEN Stambyte KVARTERET VÄXTHUSET SURBRUNNSVÄGEN 2-10 TUNALUNDSVÄGEN 1-3 2018-2021 Stambytet i kvarteret Växthuset - en nödvändig renovering Under tre år, 2018-2021, genomför vi ett stambyte i över 300 lägenheter

Läs mer

Brf Hagalunden. Stambyte och våtrumsrenovering 2015-10-20

Brf Hagalunden. Stambyte och våtrumsrenovering 2015-10-20 Brf Hagalunden Stambyte och våtrumsrenovering 2015-10-20 2 Brf Hagalunden Stambyte och våtrumsrenovering Agenda Varför stambyte? Åtgärdsprogram Tider Försäkringar Hyrespåverkan Beslutsfrågor 3 Brf Hagalunden

Läs mer

Foto: Magnus Magnusson, Ulf Blomberg. www.diligentia.se 341 376

Foto: Magnus Magnusson, Ulf Blomberg. www.diligentia.se 341 376 Foto: Magnus Magnusson, Ulf Blomberg MILJÖMÄRKT TRYCKSAK www.diligentia.se 341 376 Gustafsvägen 11 A B Södra Långgatan 25 Solna Renovering och modernisering dat 2013-09-12 Helkaklat badrum med möjlighet

Läs mer

Välkommen till Informationsmöte för badrumsrenovering Marieberg!

Välkommen till Informationsmöte för badrumsrenovering Marieberg! Välkommen till Informationsmöte för badrumsrenovering Marieberg! Rådjursvägen 1-127 2018-11-15 Dagordning Presentation och introduktion Information om renoveringarna Tidplan för renoveringarna Så påverkas

Läs mer

PW Bad & Bygg AB. Under stambytet

PW Bad & Bygg AB. Under stambytet Under stambytet Det praktiska arbetet med stambytesprojektet börjar med att vi noggrant dokumenterar och fotograferar de utrymmen vi skall arbeta i så att vi vet hur det ser ut före arbete påbörjas. Detta

Läs mer

Frågor och svar från Bomöte 1

Frågor och svar från Bomöte 1 Frågor och svar från Bomöte 1 När startar ombyggnationen? Vår plan är att starta i augusti 2016 på Karlavagnsgatan 1. Information kommer finnas uppdaterad på Mimers hemsida. Alla kommer få ett brev med

Läs mer

Välkommen till Informationsmöte! Där du känner dig hemma

Välkommen till Informationsmöte! Där du känner dig hemma Välkommen till Informationsmöte! Vi finns här idag Marcus Svensson projektledare Bostaden Magnus Persson Kvartersvärd Bostaden Bert Sandström platschef Peab Dagordning Presentation och introduktion Information

Läs mer

RENOVERINGSNIVÅER VITA BJÖRN

RENOVERINGSNIVÅER VITA BJÖRN RENOVERINGSNIVÅER VITA BJÖRN Tre alternativ till rabattering Idéunderlag som presenterades till samrådsmöte i januari 2016. 2016-02-10 RENOVERINGSNIVÅER VITA BJÖRN Idéunderlag till samrådsmöte alternativ

Läs mer

Inför kommande renoveringar

Inför kommande renoveringar December 2017 Till dig som bor på Västra Kyrkogatan 8 A E och Västra Norrlandsgatan 38 A E Inför kommande renoveringar I slutet av november bjöd vi in dig som bor på Västra Kyrkogatan 8 A E och Västra

Läs mer

Välkommen till Informationsmöte för badrumsrenovering Marieberg!

Välkommen till Informationsmöte för badrumsrenovering Marieberg! Välkommen till Informationsmöte för badrumsrenovering Marieberg! Rådjursvägen 10 82 2018-10-22 Dagordning Presentation och introduktion Information om renoveringarna Tidplan för renoveringarna Så påverkas

Läs mer

HSB Brf. Kraften i Lomma - Byte av stammar och tappvatten, uppdaterad juni 2016

HSB Brf. Kraften i Lomma - Byte av stammar och tappvatten, uppdaterad juni 2016 HSB Brf. Kraften i Lomma - Byte av stammar och tappvatten, uppdaterad juni 2016 Innehåll Beskrivning av stambytet Bilder Bifogas: Lägenhetsritning Presentationer om stambyte Carl Kylberg och Marcin Tabisz,

Läs mer

HSB Brf Tanto Stambyte 2015 11 17. Vanliga frågor från medlemsmöten okt nov 2015

HSB Brf Tanto Stambyte 2015 11 17. Vanliga frågor från medlemsmöten okt nov 2015 Vanliga frågor från medlemsmöten okt nov 2015 Informationsbroschyren I informationsbroschyren redovisas generella lösningar för tänkt utförande av stambyte. Andra lösningar kommer att behöva anpassas framförallt

Läs mer

INFORMATION OM STAMBYTE I BRF PORKALA

INFORMATION OM STAMBYTE I BRF PORKALA VIKTIGT! INFORMATION OM STAMBYTE I BRF PORKALA INFORMATION OM STAMBYTE I HSB BRF PORKALA Inom kort kommer styrelsen på olika möten informera om kommande stambyte där samtliga badrum byggs om och ledningar

Läs mer

Dags för stambyte. Ågatan 8-14

Dags för stambyte. Ågatan 8-14 Dags för stambyte Ågatan 8-14 Nu ska ditt hus få en rejäl standardhöjning. Nya stammar, nytt badrum och nytt kök. För ett tryggt och trivsamt boende långt in i framtiden. Stambytet steg för steg 1. Informationsmöte

Läs mer

BRF KASERNBERGET Stambyte Huvuddel 2 Valhallavägen INFORMATION INFÖR STAMBYTE

BRF KASERNBERGET Stambyte Huvuddel 2 Valhallavägen INFORMATION INFÖR STAMBYTE INFORMATION INFÖR STAMBYTE Vad innebär stambytet? Stambytet innebär att Entreprenören kommer att riva samtliga bad/dusch/wc-rum i lägenheterna och en del i väggar/golv/tak i allmänna utrymmen. Detta görs

Läs mer

Nu renoveras ditt hus! INFORMATION FRÅN DIN HYRESVÄRD KRING ROT-PROJEKT 2016/2017

Nu renoveras ditt hus! INFORMATION FRÅN DIN HYRESVÄRD KRING ROT-PROJEKT 2016/2017 Nu renoveras ditt hus! INFORMATION FRÅN DIN HYRESVÄRD KRING ROT-PROJEKT 2016/2017 Nu renoveras ditt hus Efter 42 år behöver fastigheten du bor i renoveras och moderniseras. Sedan en tid har vi planerat

Läs mer

VITA BJÖRN BANGATAN 37-39

VITA BJÖRN BANGATAN 37-39 R E N OV E R I N G AV VITA BJÖRN BANGATAN 37-39 Maj 2016 1 RENOVERING AV VITA BJÖRN Husen i Vita Björn uppfördes 1965-1967 och det är dags att byta ut husets försörjningssystem (stammarna) för vatten,

Läs mer

Information Brf Sätra Äng

Information Brf Sätra Äng Information Brf Sätra Äng Innehåll Sid. 1 Sid. 2 Sid. 3 Sid. 4 Sid. 5 Sid. 6-7 Byggillet i Stockholm AB Arbetsledning Byggledning Utställning Tillvalsbeställningar Egna ombyggnader eller Inköp Större ombyggnader

Läs mer

MINI MIDI MAXI LYCKOSTIGEN

MINI MIDI MAXI LYCKOSTIGEN MINI MIDI MAXI LYCKOSTIGEN DET HÄR KAN DU VÄLJA! Nu är det dags för stamrenovering och ombyggnation av din lägenhet. Inför ombyggnationen behöver du göra några val. Först och främst ska du välja mellan

Läs mer

Dags att renovera. Frågor och svar för dig som bor på Odlingsvägen 20-34

Dags att renovera. Frågor och svar för dig som bor på Odlingsvägen 20-34 Dags att renovera Frågor och svar för dig som bor på Odlingsvägen 20-34 Nu är det dags för dig som bor på Odlingsvägen 20-34 att få renoverat i huset, på gården och inne i lägenheten. Det är mycket som

Läs mer

trygghet engagemang nytänkande Nu renoverar vi ditt badrum

trygghet engagemang nytänkande Nu renoverar vi ditt badrum trygghet engagemang nytänkande Nu renoverar vi ditt badrum Nytt och fräscht badrum Vi planerar badrumsrenovering och stambyte för Valhallavägen 41, 43 samt Torsvägen 6. Vi kommer då att göra en totalrenovering

Läs mer

styrelsen 2. Styrelsen underrättar bostadsrättshavaren om godkännande 3. Eventuell besiktning (vid åtgärder som kräver styrelsens godkännande)

styrelsen 2. Styrelsen underrättar bostadsrättshavaren om godkännande 3. Eventuell besiktning (vid åtgärder som kräver styrelsens godkännande) RENOVERING OCH OMBYGGNATION Policy för medlemmar i Brf Pontonjären 3 Åtgärder som enligt Bostadsrättslagen (7 kap. 7 ) kräver styrelsens godkännande Ingrepp i bärande konstruktion Ändring av befintliga

Läs mer

Renovering på KRÖGARVÄGEN

Renovering på KRÖGARVÄGEN Renovering på KRÖGARVÄGEN Nu ska vi RENOVERA DITT HUS Botkyrkabyggen ska renovera 80 procent av våra ca 10 600 lägenheter under en tio- till femtonårsperiod. Nu är det dags för ditt hus. Vi delar upp renoveringen

Läs mer

Välkommen till informationsmöte! Där du känner dig hemma

Välkommen till informationsmöte! Där du känner dig hemma Välkommen till informationsmöte! Dagordning Presentation och introduktion Information om byggandet Tidplan för renoveringarna Så påverkas du som hyresgäst under renoveringarna Frågor och funderingar Vi

Läs mer

Stambyte Brf Elddonet 12 Medlem

Stambyte Brf Elddonet 12 Medlem Stambyte Elddonet 12 BRF ELDDONET 12 SAMMANFATTNING Planering av ett nödvändigt stambyte i några av våra hus pågår, och kommer att genomföras så snart som möjligt. I samband med detta renoveras ditt bad/duschrum.

Läs mer

HSB BRF VÄSTERBY I JÄRFÄLLA

HSB BRF VÄSTERBY I JÄRFÄLLA 1 (13) HSB BRF VÄSTERBY I JÄRFÄLLA INFORMATION INFÖR EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA OM STYRELSENS FÖRSLAG TILL ÅTGÄRDER PÅ LEDNINGAR FÖR VATTEN OCH AVLOPP SAMT VÅTRUM. Tid: Onsdag den 6 maj kl 19.00 Plats: SMU-gården,

Läs mer

Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget

Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget BRF FINNBERGET POLICY FÖR SKÖTSEL OCH RENOVERING 1(6) Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget Ansvar för skötsel och renovering Enligt 13 i föreningens stadgar gäller: Bostadsrättshavaren

Läs mer

Ombyggnadsplan för Stambyte med badrumsrenovering Agavägen 24-34

Ombyggnadsplan för Stambyte med badrumsrenovering Agavägen 24-34 Ombyggnadsplan för Stambyte med badrumsrenovering Agavägen 24-34 2012-11-23 Innehåll Inledning 3 Badrum 4 Hyror 10 Bilaga 1 - Hyresgästgodkännande Bilaga 2 - Valblankett Här kan du få mer information om

Läs mer

OMBYGGNADSPLAN S:T PAULIGATAN 20 30

OMBYGGNADSPLAN S:T PAULIGATAN 20 30 OMBYGGNADSPLAN S:T PAULIGATAN 20 30 2016 05 02 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Ombyggnadsplan för fastigheten 4 Vad vi måste göra Badrum 4 Vad du kan välja till Totalrenoverad lägenhet 4 Så påverkas du av renoveringsarbetet

Läs mer

Information om stamrenovering

Information om stamrenovering brf backsippan i uppsala Senast uppdaterad 2013-04-23 Information om stamrenovering Om du har några frågor, mejla stamrenovering@backsippan.se! 1 Innehåll Inledning 3 Varför har en diskussion om stambyte

Läs mer

Schlytersvägen 35 39 Aspudden

Schlytersvägen 35 39 Aspudden Foto: Patrik Engström Schlytersvägen 35 39 Aspudden MI www.diligentia.se L JÖ MÄRKT TR YCKSAK 341 376 Renovering och modernisering dat 2013-02-05 Spis med häll och inbyggd ugn. Integrerad kyl och frys.

Läs mer

Utställning med förslag på inredning och vägg- och golv- beklädnad är uppbyggd i skydds- rummet von Lingens väg 106-112.

Utställning med förslag på inredning och vägg- och golv- beklädnad är uppbyggd i skydds- rummet von Lingens väg 106-112. ingång Utställning med förslag på inredning och vägg- och golv- beklädnad är uppbyggd i skydds- rummet von Lingens väg 106-112. Öppettider för Ditt hus och tidpunkt när valet skall vara inlämnat finns

Läs mer

Information & schema kring avloppsrenovering

Information & schema kring avloppsrenovering Information & schema kring avloppsrenovering Detta ska göras i lägenheterna I stort sett ska samtliga avloppsrör i huset bytas. Porslin i badrum demonteras då borrningar för nya genomföringar görs. Ny

Läs mer

Här kommer din MEDGIVANDEBLANKETT

Här kommer din MEDGIVANDEBLANKETT Hej! Här kommer en medgivandeblankett för renoveringen i ditt hus. Genom att skriva under blanketten godkänner du att vi genomför renoveringen och de åtgärder som ingår. Själva hyresnivån förhandlas fram

Läs mer

Medlemsinformation om renovering av badrum och byte av rörstammar

Medlemsinformation om renovering av badrum och byte av rörstammar BRF Fjällnäset Medlemsinformation om renovering av badrum och byte av rörstammar Information inför medlems möte 4/12 och extra föreningsstämma 5/2 2015 i Lilla Alby skola. Båda mötena har starttid 18:30.

Läs mer

Välkommen till Informationsmöte för badrumsrenovering Marieberg!

Välkommen till Informationsmöte för badrumsrenovering Marieberg! Välkommen till Informationsmöte för badrumsrenovering Marieberg! Björnvägen 174-288 2018-09-05 Dagordning Presentation och introduktion Information om renoveringarna Tidplan för renoveringarna Så påverkas

Läs mer

Information om våtrum och stammar för vatten och avlopp

Information om våtrum och stammar för vatten och avlopp Information om våtrum och stammar för vatten och avlopp 2014-01-28 HSB Brf Bergshamra Deltagare i projektet Styrelsens arbetsgrupp Dennis Kjellin, P-O Walther, Per Johannesson, Hans Bergstedt Konsulter

Läs mer

Frågor och svar med anledning av informationsmötet den 12 december 2014, angående renovering av badrum och byte av rörstammar.

Frågor och svar med anledning av informationsmötet den 12 december 2014, angående renovering av badrum och byte av rörstammar. BRF Fjällnäset Frågor och svar med anledning av informationsmötet den 12 december 2014, angående renovering av badrum och byte av rörstammar. Öppet hus kommer hållas i lokalen på Högklintavägen 20 onsdag

Läs mer

VARFÖR GÖR NI DET HÄR?

VARFÖR GÖR NI DET HÄR? Praktisk information INFÖR STAMBYTET Hej! I augusti, preliminärt den 10 augusti, kommer vi att påbörja stambytet på din gård. Vi börjar i port 21 och fortsätter port för port fram till 27:an. I detta brev

Läs mer

INFORMATION INFÖR STAMBYTE

INFORMATION INFÖR STAMBYTE INFORMATION INFÖR STAMBYTE Presentation av Titania Bygg & VVS AB... 2 Hur stambytet går till... 2 Individuellt möte (tillvalsmöte)... 3 Inför etappstarten:... 4 Vad kommer att hända i min lägenhet?...

Läs mer

Information inför stambyte

Information inför stambyte Information inför stambyte Innehåll Presentation av Titania Bygg & VVS AB... 2 Hur stambytet går till... 2 Individuellt möte (tillvalsmöte)... 3 Inför etappstarten... 3 Vad kommer att hända i min lägenhet?...

Läs mer

Frågor och svar kring ny- och ombyggnationen i kvarter Hedvig i Spånga

Frågor och svar kring ny- och ombyggnationen i kvarter Hedvig i Spånga Frågor och svar kring ny- och ombyggnationen i kvarter Hedvig i Spånga 1. Varför rustar ni upp husen? Husen är byggda på 60-talet och är i stort behov av stambyte och upprustning. Elinstallationerna uppfyller

Läs mer

Välkommen till informationsmöte för badrumsrenovering på Marieberg!

Välkommen till informationsmöte för badrumsrenovering på Marieberg! Välkommen till informationsmöte för badrumsrenovering på Marieberg! Björnvägen 34 144 2018-06-19 Dagordning Presentation och introduktion Information om renoveringarna Tidplan för renoveringarna Så påverkas

Läs mer

Information om våtrum och stammar för vatten och avlopp Brf Räven

Information om våtrum och stammar för vatten och avlopp Brf Räven Information om våtrum och stammar för vatten och avlopp 2017-05-16 Brf Räven Bakgrund Agenda Nuläge varför behöver vi göra något? Styrelsens ställningstagande och förslag till åtgärder Kostnader och finansiering

Läs mer

Information inför stambyte i Kv Städet 2, Åkersberga

Information inför stambyte i Kv Städet 2, Åkersberga Information inför stambyte i Kv Städet 2, Åkersberga Hej! vi, Titania Bygg & VVS AB, har fått uppdrag av er bostadsrättsförening att utföra utbyte av vatten- och avloppsstammar i er fastighet. I samband

Läs mer

Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget

Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget POLICY FÖR SKÖTSEL OCH RENOVERING 1(6) Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget Ansvar för skötsel och renovering Enligt 13 i Föreningens stadgar gäller att Bostadsrättshavaren

Läs mer

Renovering av badrum, toalett samt utbyggnad av rum på övervåning

Renovering av badrum, toalett samt utbyggnad av rum på övervåning Renovering av badrum, toalett samt utbyggnad av rum på övervåning Detta är en förberedande beskrivning av planeringen. Vi behöver en fingervisning om kostnaden innan vi lämnar in kontrollplanen för utbyggnaden

Läs mer

SÖDERGRUPPEN ARKITEKTER. BYGGHERRE: PREPART PROJEKT BYGGNADS- OCH TEKNISK BESKRIVNING BRF LAGBERGET. NORRA KYRKOGATAN 6 KARLSTAD

SÖDERGRUPPEN ARKITEKTER. BYGGHERRE: PREPART PROJEKT BYGGNADS- OCH TEKNISK BESKRIVNING BRF LAGBERGET. NORRA KYRKOGATAN 6 KARLSTAD SÖDERGRUPPEN ARKITEKTER. BYGGHERRE: PREPART PROJEKT BYGGNADS- OCH TEKNISK BESKRIVNING BRF LAGBERGET. NORRA KYRKOGATAN 6 KARLSTAD BYGGNADS- OCH TEKNISK BESKRIVNING 34 bostadsrättslägenheter i Brf Lagberget,

Läs mer

HSB DAGERMAN Uppsala. Minnesanteckningar från informationsmöte, 3 oktober 2012 på Scandic, angående stamoch

HSB DAGERMAN Uppsala. Minnesanteckningar från informationsmöte, 3 oktober 2012 på Scandic, angående stamoch HSB DAGERMAN 50 2012-10-05 Uppsala 1(5) Minnesanteckningar från informationsmöte, 3 oktober 2012 på Scandic, angående stamoch elrenovering 1 Ordförande Jan Fors hälsade alla mötesdeltagare, ca 200 personer,

Läs mer

HSB BRF RINGEN I STOCKHOLM

HSB BRF RINGEN I STOCKHOLM HSB BRF RINGEN I STOCKHOLM INFORMATION TILL BOSTADSRÄTTSINNEHAVARE INFÖR EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA OM STYRELSENS FÖRSLAG TILL ÅTGÄRDER PÅ LEDNINGAR FÖR VATTEN OCH AVLOPP SAMT VÅTRUM. Extra föreningsstämma

Läs mer

Förstudie inför Signalistens förnyelse av låghusen i Bagartorp Sammanställning av resultat. Modexa AB

Förstudie inför Signalistens förnyelse av låghusen i Bagartorp Sammanställning av resultat. Modexa AB Förstudie inför Signalistens förnyelse av låghusen i Bagartorp Sammanställning av resultat Modexa AB FÖRSTUDIE - SAMMANSTÄLLNING AV RESULTAT 1. Kvantitativ hyresgästundersökning enkät 2. Kvalitativ hyresgästundersökning

Läs mer

Välkommen till informationsmöte för hyresgäster gällande åtgärdsprogram för våtrum, rörstammar för vatten och avlopp 2013-12-05.

Välkommen till informationsmöte för hyresgäster gällande åtgärdsprogram för våtrum, rörstammar för vatten och avlopp 2013-12-05. Välkommen till informationsmöte för hyresgäster gällande åtgärdsprogram för våtrum, rörstammar för vatten och avlopp 2013-12-05 BRF Leporiden 1 Agenda Bakgrund Nuläge varför behöver vi göra något? Traditionellt

Läs mer

Information inför stambyte

Information inför stambyte Information inför stambyte Hej! Vi, Titania Bygg & VVS AB, har fått uppdraget att utföra utbyte av vatten och avloppsstammar i er fastighet. I samband med detta kommer även övriga renoveringsåtgärder utföras

Läs mer

HSB BRF EMALJERAREN I KALLHÄLL

HSB BRF EMALJERAREN I KALLHÄLL 1 (17) HSB BRF EMALJERAREN I KALLHÄLL INFORMATION INFÖR EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA OM STYRELSENS FÖRSLAG TILL ÅTGÄRDER PÅ LEDNINGAR FÖR VATTEN OCH AVLOPP SAMT VÅTRUM. Tid: Måndag den 20 april kl 19.00 Plats:

Läs mer

Stambyte. BBrf Kälkbacken BESTÄLLNINGSFORMULÄR. Standard & tillval för Hyresgäster. Beställning standard & tillval

Stambyte. BBrf Kälkbacken BESTÄLLNINGSFORMULÄR. Standard & tillval för Hyresgäster. Beställning standard & tillval tambyte BBrf Kälkbacken BETÄLLNINGFORMULÄR tandard & tillval för!1 INTRUKTIONER För att underlätta för entreprenören så behöver du fylla i dina önskemål om standard eller tillval. OB! Det är viktigt att

Läs mer

UPPDATERAD VERSION INFORMATION INFÖR STAMBYTE - BRF KASERNBERGET

UPPDATERAD VERSION INFORMATION INFÖR STAMBYTE - BRF KASERNBERGET UPPDATERAD VERSION 2018-03-20 INFORMATION INFÖR STAMBYTE - BRF KASERNBERGET Nu börjar stambytet! Nu är det dags att byta stammarna i fastigheten. Nedan ser ni tidplanen inklusive besiktningsdatum för respektive

Läs mer

Information inför beslut om renovering av våtenheter, ledningssystem m.m.

Information inför beslut om renovering av våtenheter, ledningssystem m.m. Information inför beslut om renovering av våtenheter, ledningssystem m.m. Informationskvällar Två informationsmöten kommer att hållas så att alla ska ha möjlighet att närvara och ställa sina frågor: tisdagen

Läs mer

INFORMATION TILL BOSTADSRÄTTSINNEHAVARE INFÖR EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA OM STYRELSENS FÖRSLAG TILL ÅTGÄRDER PÅ LEDNINGAR FÖR VATTEN OCH AVLOPP SAMT VÅTRUM

INFORMATION TILL BOSTADSRÄTTSINNEHAVARE INFÖR EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA OM STYRELSENS FÖRSLAG TILL ÅTGÄRDER PÅ LEDNINGAR FÖR VATTEN OCH AVLOPP SAMT VÅTRUM 1 (13) HSB BRF TANTO INFORMATION TILL BOSTADSRÄTTSINNEHAVARE INFÖR EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA OM STYRELSENS FÖRSLAG TILL ÅTGÄRDER PÅ LEDNINGAR FÖR VATTEN OCH AVLOPP SAMT VÅTRUM. Tid: Tisdag den 1 december kl

Läs mer

Lägenhetsrenovering. Stenkullavägen 1-13 Jupitervägen 31-45

Lägenhetsrenovering. Stenkullavägen 1-13 Jupitervägen 31-45 Lägenhetsrenovering Stenkullavägen 1-13 Jupitervägen 31-45 109 lägenheter med genomförande 2015-2016 Sammanfattning Nyköpingshem planerar att under 2015-2016 bl.a. renovera kök, badrum och toaletter i

Läs mer

Län Stockholm Gatuadress Ugglevägen 25 Kommun Nacka Storlek 2 rum (1 sovrum) / 53 m² Område Ekängen Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Stockholm Gatuadress Ugglevägen 25 Kommun Nacka Storlek 2 rum (1 sovrum) / 53 m² Område Ekängen Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Stockholm Gatuadress Kommun Nacka Storlek 2 rum (1 sovrum) / 53 m² Område Ekängen Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Attraktivt läge med närhet till både natur och stad - promenadavstånd till

Läs mer

3. Blanketten "Ansökan om tillstånd" (nedan) skall skrivas under i 2 ex och lämnas in till styrelsen för godkännande innan byggstart.

3. Blanketten Ansökan om tillstånd (nedan) skall skrivas under i 2 ex och lämnas in till styrelsen för godkännande innan byggstart. 2017-11-20 Ansökan renovering Ska du bygga om/renovera din lägenhet kan du behöva Styrelsens godkännande för detta. Blankett för ansökan om godkännande hittar du längst ner på sidan. VÅTRUM/KÖKSRENOVERING:

Läs mer

Stallgatan 6 A. 1:a med utsikt över hustaken!

Stallgatan 6 A. 1:a med utsikt över hustaken! Stallgatan 6 A Län Skåne Typ Lägenhet Kommun Eslöv Storlek 27 m2 Område Eslöv Tillträde tidigast Gatuadress Stallgatan 6 A enligt överenskommelse 1:a med utsikt över hustaken! Ljus och fräsch 1:a med kokvrå.

Läs mer

Län Stockholm Typ Lägenhet Kommun Stockholm Storlek 85 m2 Område Bagarmossen Tillträde tidigast

Län Stockholm Typ Lägenhet Kommun Stockholm Storlek 85 m2 Område Bagarmossen Tillträde tidigast Bergsrådsvägen 33 Län Stockholm Typ Lägenhet Kommun Stockholm Storlek 85 m2 Område Bagarmossen Tillträde tidigast Gatuadress Bergsrådsvägen 33 enligt överenskommelse Eftertraktad 4:a! Välplanerad hörnlägenhet

Läs mer

Stambyte. BBrf Kälkbacken PRODUKTKATALOG - HYRESGÄSTER. Standard & Tillval

Stambyte. BBrf Kälkbacken PRODUKTKATALOG - HYRESGÄSTER. Standard & Tillval Stambyte BBrf Kälkbacken PRODUKTKATALOG - HYRESGÄSTER Standard & Tillval!1 DITT NYA BADRUM Era badrum byggdes i en tid när våra vanor kring personlig hygien såg annorlunda ut än idag. Framförallt duschar

Läs mer

VITA BJÖRN RENOVERING MED MÅNGA VALMÖJLIGHETER

VITA BJÖRN RENOVERING MED MÅNGA VALMÖJLIGHETER VITA BJÖRN RENOVERING MED MÅNGA VALMÖJLIGHETER DIALOG MED ER HYRESGÄSTER > Genom samrådsmöten > Vid Öppet hus i visningslägenhet > Enskilda möten och samtal med våra hyresgäster > Planeringsarbetet har

Läs mer

Gränsdragningslista över ansvarsfördelning mellan Brf Veken 1 och dess medlemmar

Gränsdragningslista över ansvarsfördelning mellan Brf Veken 1 och dess medlemmar Vägg Golv Tak mellan Veken 1 och dess medlemmar Föreningen äger hela fastigheten, och all fast inredning i samtliga lägenheter. Medan ansvaret för de olika installationerna fördelas mellan de två parterna.

Läs mer

Rumsbeskrivning Vassvägen 1. Utrymme och ytskikt Tak Väggar Golv Snickerier. Färg: Stockholmsvit. Färg: Stockholmsvit

Rumsbeskrivning Vassvägen 1. Utrymme och ytskikt Tak Väggar Golv Snickerier. Färg: Stockholmsvit. Färg: Stockholmsvit Rumsbeskrivning Vassvägen 1 Utrymme och ytskikt Tak Väggar Golv Snickerier Förrum Material: 3-stav Ek parkett lack te x Berg&Berg (Ekesiöö) Sovrum Taklist: trä 55 mm, målas Lister: trä 55mm. Målas. Samma

Läs mer

Centralt och tillgängligt. boende i Karlaskolan

Centralt och tillgängligt. boende i Karlaskolan Centralt och tillgängligt boende i Karlaskolan Vad är kooperativ hyresrätt? Kungsörs kommun bygger i samarbete med ett lokalt byggföretag, BroWest Bygg AB, om före detta Karlaskolan till 15 lättillgängliga

Läs mer

Till dig som bor på Björnvägen juni 2018 Inför kommande renoveringar

Till dig som bor på Björnvägen juni 2018 Inför kommande renoveringar Till dig som bor på Björnvägen 34 144 20 juni 2018 Inför kommande renoveringar Den 19 juni bjöd vi in dig som bor på Björnvägen 34 144 till ett informationsmöte inför kommande badrumsrenoveringar. Nedan

Läs mer

Dags för kompletterande STAMBYTE. Mamsellstigen 8

Dags för kompletterande STAMBYTE. Mamsellstigen 8 Dags för kompletterande STAMBYTE Mamsellstigen 8 Hej! Huset som du bor i stambyttes för cirka 10 år sedan. Efter vattenskada samt avloppsproblem har vi filmat stammarna och upptäckt att vissa inte blivit

Läs mer

1. Hur viktigt tycker du nedanstående utrustning/inredning skulle vara i ditt kök.

1. Hur viktigt tycker du nedanstående utrustning/inredning skulle vara i ditt kök. . Hur viktigt tycker du nedanstående utrustning/inredning skulle vara i ditt kök. = inte alls viktigt och = mycket viktigt,% Spis med keramikhäll/ugn 8,%,%,% Spishäll och inbyggd ugn,%,% 7,% Köksfläkt

Läs mer

1. Hur viktigt tycker du nedanstående utrustning/inredning skulle vara i ditt kök.

1. Hur viktigt tycker du nedanstående utrustning/inredning skulle vara i ditt kök. . Hur viktigt tycker du nedanstående utrustning/inredning skulle vara i ditt kök. = inte alls viktigt och = mycket viktigt,%,% Spis med keramikhäll/ugn,%,%,% 9,%,% 8,% Spishäll och inbyggd ugn 0,9%,7%,8%

Läs mer

1. Hur viktigt tycker du nedanstående utrustning/inredning skulle vara i ditt kök.

1. Hur viktigt tycker du nedanstående utrustning/inredning skulle vara i ditt kök. . Hur viktigt tycker du nedanstående utrustning/inredning skulle vara i ditt kök. = inte alls viktigt och = mycket viktigt 9,0% 0,9% Spis med keramikhäll/ugn 7,% 7,% 0,%,8% 9,%,% Spishäll och inbyggd ugn,%

Läs mer

Byggnadsdel Skick Anmärkning Bör Uppskattad åtgärdas kostnad exklusive moms

Byggnadsdel Skick Anmärkning Bör Uppskattad åtgärdas kostnad exklusive moms 1 (8) Tak Se separat besiktningsprotokoll på taken avser samtliga tak. 2013 Akuta lagningar 12 000 2014 Bättringsmålning 20 000 gård och gata 63-65 Tak Lilla huset Inga synliga skador Separat syn i samband

Läs mer

KV STOCKROSEN 1 HELSINGBORGSHUS 19

KV STOCKROSEN 1 HELSINGBORGSHUS 19 INFORMATIONSMÖTE FÖR BOENDE PÅ SOCKENGATAN 2A KV STOCKROSEN 1 HELSINGBORGSHUS 19 Välkommen på informationsmöte! Ni som bor på Sockengatan 2A är välkommen på informationsmöte inför det kommande stambytet.

Läs mer

Rapport efter informationsmöten om köksrenoveringen i Rinkeby

Rapport efter informationsmöten om köksrenoveringen i Rinkeby Rapport efter informationsmöten om köksrenoveringen i Rinkeby Den 3 oktober 2015 höll vi på Stockholmshem informationsmöten för våra hyresgäster som bor vid Mjölbyplan, Axbyplan och Ljungbyplan. Här kommer

Läs mer

VIKTIG INFORMATION: Stambyte i HSB Brf Emaljeraren i Kallhäll Om Byggmästargruppen:

VIKTIG INFORMATION: Stambyte i HSB Brf Emaljeraren i Kallhäll Om Byggmästargruppen: VIKTIG INFORMATION: Stambyte i HSB Brf Emaljeraren i Kallhäll Om Byggmästargruppen: Byggnads AB Gunnar Lindell och FR Byggmästargruppen var två företag med starka byggmästartraditioner som 2008 slogs samman

Läs mer

U N D ERLAG F Ö R VITA BJÖRN

U N D ERLAG F Ö R VITA BJÖRN [U K T S A ] T U N D ERLAG F Ö R F O R T S AT T D I A L O G VITA BJÖRN 1 R E N OV E R I N G AV VITA BJÖRN Huset du bor i har stått i 50 år och behöver nu renoveras. Vi har tagit fram några förslag som

Läs mer

BOSTADSRÄTTSLÄGENHET - SKÄRSÄTRA - ACCEPTPRIS: :-

BOSTADSRÄTTSLÄGENHET - SKÄRSÄTRA - ACCEPTPRIS: :- BOSTADSRÄTTSLÄGENHET - SKÄRSÄTRA - ACCEPTPRIS: 2 375 000:- Beskrivning 2:a med härlig balkong utan insyn och utsikt mot grönskan. Välplanerad lägenhet med balkong i bästa solläge i sydväst. Välskött förening

Läs mer

HSB Brf. Kraften i Lomma - Byte av stammar och tappvatten. Informationsmöte den 1, 2, 3, 7 och 8 september 2015

HSB Brf. Kraften i Lomma - Byte av stammar och tappvatten. Informationsmöte den 1, 2, 3, 7 och 8 september 2015 HSB Brf. Kraften i Lomma - Byte av stammar och tappvatten Informationsmöte den 1, 2, 3, 7 och 8 september 2015 Innehåll Beskrivning av stambyte Bilder Lägenhetsritning Presentationer om stambyte Willy

Läs mer

GRUPP 1 Benita Nau Eriksson Kerstin Lindvall Lena Eriksson Johan Eriksson Egon Olejak Maria Larsson Katrin Georges Jan Olsson

GRUPP 1 Benita Nau Eriksson Kerstin Lindvall Lena Eriksson Johan Eriksson Egon Olejak Maria Larsson Katrin Georges Jan Olsson Kv Datum: 2016-04-25 måndagsgruppen och 2016-04-27 onsdagsgruppen Plats: Visningslägenheten på Merkuriusvägen 1, Lidingö Närvarande: Johanna Lisskar Hanna Eriksson Lena Törnvall Tagehus Rotpartner Rotpartner

Läs mer

Län Dalarna Typ Radhus Kommun Avesta Storlek 120 m2 Tillträde tidigast Gatuadress Vindarnas Gränd 8

Län Dalarna Typ Radhus Kommun Avesta Storlek 120 m2 Tillträde tidigast Gatuadress Vindarnas Gränd 8 Vindarnas Gränd 8 Län Dalarna Typ Radhus Kommun Avesta Storlek 120 m2 Område Tillträde tidigast Gatuadress Vindarnas Gränd 8 Totalrenoverat radhus i centrala Avesta! Nu har ni möjlighet att förvärva detta

Läs mer