BASFAKTA FÖR DIG SOM ÄR ROTARIAN

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BASFAKTA FÖR DIG SOM ÄR ROTARIAN"

Transkript

1 1 (8) BASFAKTA FÖR DIG SOM ÄR ROTARIAN Rotarys syfte är att verka för tjänandets ideal som grundval för all rättskaffens gärning och särskilt att uppmuntra och främja: 1. Personlig bekantskap som ett medel att tjäna. 2. Höga etiska krav inom näringsliv och yrken; erkännande av varje gagnelig verksamhets värde; varje Rotarians strävan att höja sitt yrke till ett medel att tjäna samhället. 3. Varje Rotarians tillämpande av tjänandets ideal i den egna livsföringen som människa, yrkesman/yrkeskvinna och samhällsmedborgare. 4. Internationell förståelse, god vilja och fred genom ett världsomfattande kamratskap av personer från näringsliv och yrken - förenade genom tjänandets ideal.

2 Ett 2 (8) engagemang som gör skillnad Rotarys motto "Service above self" - "Osjälviskt tjänande" "He profits most, who serves best!" "4-fråge-provet" Om saker vi tänker, säger och gör Är det sant? 2. Är det rättvist mot alla parter? 3. Kommer det att skapa goodwill och bättre vänskapsförhållanden? 4. Kommer det att vara till fördel för alla som det berör?

3 3 (8) Medlemskap i Rotaryklubb När en ny medlem väljs in i klubben ska personen i fråga vara en framstående företrädare för sitt yrke eller sin verksamhet (klassifikation). Den nya medlemmen bör vara aktivt yrkesverksam. Det finns två typer av medlemmar: aktiva respektive honorära. Klassifikationssystemet tillåter, att det i klubbar med mindre än 50 medlemmar, får finnas upp till fem innehavare av samma klassifikation. Klubbar med 50 eller fler medlemmar har rätt att ha fler än fem medlemmar i samma klassifikation, så länge klassifikationens företrädare inte överstiger en tiondel (1/10) av klubbens medlemsantal. Möjlighet till närvarobefrielse på grund av ålder och år av medlemskap En aktiv medlem kan erhålla närvarobefrielse, när vederbörande till exempel varit * medlem under minst 20 år och uppnått 65 års ålder * medlem under minst 15 år och uppnått 70 års ålder. Den s k 85-årsregeln beräknas genom att lägga ihop levnadsålder med antal år som Rotarymedlem. Detta skall uppgå till 85 år oavsett hur många år vederbörande varit medlem. Vederbörande skall skriftligen underrätta styrelsen om önskan att bli befriad till klubbsekreteraren. När detta godkänns av styrelsen, skall medlemmens frånvaro inte registreras i klubbens närvarorapport. Närvarobefriade skall inte tas med i siffran som anger antalet medlemmar och som används som underlag för att räkna ut närvaron i klubben. Varken frånvaron eller närvaron skall tas med i den siffran! Frånvaro från klubbmöten Det finns inga föreskrifter som medger gottskrivelse av närvaro för en medlem som är frånvarande från ett klubbmöte på grund av: 1) jurytjänst 2) politiska uppdrag (riksdag, regionförsamling/landsting, kommunalt uppdrag)

4 4 (8) Det finns inga föreskrifter om gottskrivelse av närvaro för: 1) Informella rotaryträffar (t ex ombord på fartyg, på resor e d). 2) Rotarianer som håller föredrag i annan serviceklubb. Militärtjänst Det finns inga föreskrifter om att frånvaro gottskrivs för medlemmar som gör militärtjänst eller tjänstgör i liknande sammanhang. Närvarodispens Klubbar skall informera sina medlemmar om klubbens föreskrifter för att ge tillfällig närvarodispens. Det vore opraktiskt att anta en regel som gör det obligatoriskt för en medlem att i förväg anhålla om närvarodispens, när han/hon inte kan delta i ett klubbmöte. Honorär medlem Till en sådan kan väljas person (företrädesvis utanför Rotary), som på ett förtjänstfullt sätt främjat Rotarys ideal eller verkat i Rotarys anda. Den tidigare begränsningen av en honorär medlems besöksrätt till endast den egna klubben har upphävts. Honorär medlem har inga ekonomiska förpliktelser och inte heller rösträtt. Honorärt medlemskap behöver inte beslutas för ett år i taget utan för den tid som resp. klubb själv beslutar. Tillsvidaremedlemskap som honorär medlem möjliggörs således.

5 5 (8) 4. Rotarys organisation I spetsen för Rotary International står en president, som väljs för ett år. Dennes verksamhetsfält är hela världen! (Sverige hade sin förste RI-president , nämligen Ernst Breitholtz). RI-president var svensken Carl-Wilhelm Stenhammar, Göteborg RK. Hans valspråk löd SERVICE Above Self, som är ett av Rotarys ursprungliga motton. Distriktens guvernörer nomineras av eget Distrikt men väljs formellt av RI:s årskongress. Guvernören är direkt underställd RI:s styrelse och president. Guvernörens främsta uppgift är att i egenskap av RI:s ämbetsman följa och stödja klubbarnas verksamhet genom att visitera, informera och inspirera. DG är således ämbetsman i Rotary International. Den blivande guvernören utbildas vid GETS i resp zon och i USA vid "Guvernörs-skolan" (International Assembly). One Rotary Centre RI:s huvudkontor ligger i Evanston, Illinois, USA. Här finns administrationen med en generalsekreterare i spetsen. Han heter för närvarande Ed Futa, Honolulu RK (Hawai). Europakontoret finns i Zürich i Schweiz. Detta "servar" Europa och Afrika (CEEMA). Ang adresser, tfn/fax, EP samt kontaktpersoner, v g se Svensk Rotarymatrikeln sid 3-4! Svensk Rotary Service Ideella Förening (SRS IF) har som främsta uppgift att producera svensk Rotarymatrikel samt säkerställa, att SRS Databas utvecklas. Serviceorganisationen är alltså inte någon instans mellan RI och DG! Vidare finns GK Guvernörskollegiet som består av landets tio (10) sittande DG (=SRS IF). H M Konung Carl XVI Gustaf (PHF) är Rotarys i Sverige Höge beskyddare.

6 6 (8) 5. Rotarys inre arbete Som tidigare nämnts är huvudsyftet och målsättningen "tjänandets ideal", d v s service - att tjäna! Rotary arbetar i fyra obligatoriska tjänstegrenar: * Klubbtjänst (Den första avenyn) * Yrkestjänst (Den andra avenyn) * Samhällstjänst (Den tredje avenyn) * Internationell tjänst (Den fjärde avenyn) * New Generation (Den femte avenyn) Varje Rotaryklubb utser en kommitté, som inom och utanför klubben handlägger och agerar inom sina respektive områden. Klubben väljer årligen sina mål och grunderna för verksamheten framgår av klubbstadgan, årligen utdelade "Kommittéblad" och av annan information, såsom "Planeringsvägledning för effektiva Rotaryklubbar", vilket förbereds av AG (Assisterande Guvernörer) och redovisas för Distriktsguvernören i samband med hans/hennes årliga klubbesök. 6. Lagrådet - "Council of Legislation" Rotarys lagstiftande församling, parlamentet, samlas en gång vart tredje år. Rotarys grunddokument är RI:s GRUNDLAG (Constitution) och STADGAR (Bylaws) samt Klubbens GRUNDLAG. Klubbens STADGAR uppgörs av resp. Rotaryklubb. Dessa får dock inte stå i strid med något i de tre nämnda grunddokumenten! Som en följd av Lagrådets beslut utges en ny upplaga av Procedurhandboken. För att dessutom spara övriga kostnader kommer förslagen till kommande Lagråd endast att finnas tillgängliga på RI:s hemsida: Varje Rotaryklubb får ett gratisexemplar av klubbsekreteraren. 7. Övriga fakta Rotaryåret omfattar tiden 1 juli - 30 juni. Rotarys officiella språk är engelska, men även andra språk förekommer vid utgivning av tidningar, broschyrer och övrig information. Rotary-Norden, som är obligatorisk för varje nordisk rotarian, innehåller de flesta av de nordiska språken. (Alternativt kan man prenumerera på The Rotarian ). Årsavgifter För varje rotarian betalar Klubben en årsavgift till RI. Vidare debiteras varje Rotarian 1 USD per år för finansiering av kommande Lagråd. Dessutom åläggs varje klubb en percapitaavgift till SRS vilket inkluderar matrikelkostnader och utveckling av IT-verksamheten, till Rotary Norden och till Rotarys Ungdomsutbyte. Till Distriktet erläggs fastställd samt en avgift för Distriktets Ungdomsverksamhet. Frivilliga avgifter till The Rotary Foundation (TRF), Läkarbanken och U- fonden förekommer även samt till det fortsatta projektet Polio Plus. Det är Rotaryklubben, som är medlem i Rotary International och den enskilde rotarianen är medlem i en Rotaryklubb!

7 7 (8) 8. Övrig information The Rotary Foundation, brukar benämnas "Rotarys flaggskepp". TRF har som mål att främja världsförståelse och fred genom utbildning och humanitära insatser. RF har således samma målsättning som RI:s internationella tjänstegren - den fjärde avenyn. Inom RF sorterar "Group Study Exchange" - Gruppstudieutbyte (GSE), som anordnar 4-6 veckors studieresa (1 teamleader + 4 i gruppen) för yrkesförkovran och tar emot ett liknande team från ett annat land. Rotarys Läkarbank, som startades i Distrikt 2390, ingår i den internationella tjänsten. Läkarbanken är nu ett multi-distriktprojekt. Här sänds läkare och tandläkare ut till U-länder för att under 6-8 veckor bistå befolkningen med sin läkarvård samt utbildning av den inhemska sjukvårdspersonalen. Grundare av Läkarbanken var Lars Braw, Malmö-Möllevången RK.

8 8 (8) Vidare kan nämnas, att Rotary årligen delar ut ett antal stipendier av olika slag, att många klubbar värnar om ungdomsutbytet, vilket innebär, att klubben tar emot en studerande, utser värdfamilj(er) och svarar för ungdomarnas vistelse i Sverige. I gengäld skickar då Klubben ut en motsvarande pojke eller flicka till en annan Klubb i ett annat land, främst USA, Australien eller Canada, men även andra länder, bl a länder i Sydamerika och i Asien förekommer. att det finns "Rotaryklubbar" för unga vuxna i åldern år: Rotaract och att ungdom från 14 till 18 år kan organiseras i Interact. Slutligen kan nämnas U-FONDEN, som är svenska rotarianers fond för internationellt utvecklingsarbete. Ordförande PDG Gert Berglund, Eslöv-Sallerup RK. 1) U-fonden säljer bl a korrespondens- och julkort till förmån för olika projekt. 9. Distriktsfakta och Klubbtjänstkommittén Distriktets hemsida: För mer detaljerad information finns förutom en mängd "Rotaryinformation" även de första sidorna i vår Rotarymatrikel. Information om vad som händer i Distriktet redovisas i "Guvernörens Månadsbok"(tidigare Guvernörens Månadsbrev), som beräknas utkomma elektroniskt sista veckan i varje månad. Redaktör enligt ovan är Juris Neret, Lomma-Bjärred RK. Månadsboken skall delas ut/alt informeras om till varje klubbmedlem!

Rotary Internationals Strategiska Fokusområden och Mål

Rotary Internationals Strategiska Fokusområden och Mål Rotary Internationals Strategiska Fokusområden och Mål Stödja och stärka klubbarna Främja innovation och flexibilitet i klubbarna Uppmuntra klubbarna att delta i aktiviteter inom olika tjänstegrenar Främja

Läs mer

Rotary Distrikt Strategiplan

Rotary Distrikt Strategiplan Rotary Distrikt 2410 Strategiplan 2016-2021 ROTARY Service Above Self RI-president John F. Germ tema 2016-2017 1 Vi sätter Rotaryklubbens medlem i centrum VISION 2021 Rotary är ett vitalt, välsett och

Läs mer

Lars Olof Nilsson DG Nacka RK

Lars Olof Nilsson DG Nacka RK Distrikt 2370 Lars Olof Nilsson DG 2016-2017 Nacka RK 23 februari 1905 i Chicago...möttes 4 herrar Lokala projekt De första lokala projekten genomfördes av Rotaryklubben i Chicago1907. Man köpte en ny

Läs mer

Rotary Basics. www.rotary.org/sv/rotarybasics. Din vägledning till hur du engagerar dig i Rotary

Rotary Basics. www.rotary.org/sv/rotarybasics. Din vägledning till hur du engagerar dig i Rotary Rotary Basics www.rotary.org/sv/rotarybasics Din vägledning till hur du engagerar dig i Rotary Välkommen till Rotary! Du tillhör nu ett globalt nätverk av frivilliga från företag, yrkesliv och samhället.

Läs mer

Göteborg Kronhuset Rotaryklubb

Göteborg Kronhuset Rotaryklubb Göteborg Kronhuset Rotaryklubb Till dig som är nyfiken på vad ett medlemskap i Rotary kan ge. En introduktion till Rotary och Göteborg Kronhuset Rotaryklubb Detta är Rotary Rotary är en internationell

Läs mer

Stadgar för Växjö S:t Sigfrid Rotaryklubb i distrikt 2400

Stadgar för Växjö S:t Sigfrid Rotaryklubb i distrikt 2400 Stadgar för Växjö S:t Sigfrid Rotaryklubb i distrikt 2400 1 Definitioner 1. Styrelsen: klubbens styrelse. 2. Styrelseledamot: en ledamot i klubbens styrelse. 3. Medlem: en klubbmedlem som inte är hedersmedlem.

Läs mer

Att vara Rotarian FÖRÄNDRING MÄNNISKOR FÖRENAS OCH AGERAR FÖR ATT SKAPA BESTÅENDE. i distrikt 2360 TILLSAMMANS SER VI EN VÄRLD DÄR

Att vara Rotarian FÖRÄNDRING MÄNNISKOR FÖRENAS OCH AGERAR FÖR ATT SKAPA BESTÅENDE. i distrikt 2360 TILLSAMMANS SER VI EN VÄRLD DÄR Din guide: Att vara Rotarian i distrikt 2360 TILLSAMMANS SER VI EN VÄRLD DÄR MÄNNISKOR FÖRENAS OCH AGERAR FÖR ATT SKAPA BESTÅENDE FÖRÄNDRING ÖVER HELA VÄRLDEN, I VÅRA SAMHÄLLEN OCH ÄVEN I OSS SJÄLVA Rotarys

Läs mer

Godby Rotaryklubb Stadgar

Godby Rotaryklubb Stadgar Stadgar för Godby Rotaryklubb (District 1410, Club No. 9928) Stadgarna antagna vid klubbmöte den 17 juni 2004. (Klubben upptagen som medlem i Rotary International den 12 september 1965) 1. Val av styrelsemedlemmar

Läs mer

Stadgar för Kalmar Rotaryklubb

Stadgar för Kalmar Rotaryklubb Stadgar för Kalmar Rotaryklubb Paragraf Sida 1 Val av styrelse och revisorer 1 2 Styrelse 1 3 Styrelsens åligganden 1 4 Övriga tjänster utanför styrelsen 2 5 Möten 2 6 Medlemsavgifter 2 7 Omröstning 3

Läs mer

Rotary Foundation. ROTARY:s FLAGGSKEPP

Rotary Foundation. ROTARY:s FLAGGSKEPP Rotary Foundation ROTARY:s FLAGGSKEPP Rotary Foundation ger mig möjligheter att göra så mycket mera gott än vad jag som enskild människa någonsin skulle kunna göra Rotary Foundation etableras formellt

Läs mer

1 Föreningens namn och hemort Föreningens namn är Ekenäs rotaryklubb och dess hemort är Ekenäs.

1 Föreningens namn och hemort Föreningens namn är Ekenäs rotaryklubb och dess hemort är Ekenäs. EKENÄS ROTARYKLUBB ALLMÄNT 1 Föreningens namn och hemort Föreningens namn är Ekenäs rotaryklubb och dess hemort är Ekenäs. 2 Medlemskap i Rotary International Ekenäs rotaryklubb är medlem i Rotary International.

Läs mer

Strategidokument. Rotary International Distrikt 2400 för 2017/18

Strategidokument. Rotary International Distrikt 2400 för 2017/18 1 Strategidokument 2017-02-18 Rotary International Distrikt 2400 för 2017/18 Detta dokument skall vara ett redskap för optimering av distriktets resurser, att skapa överblick och vara ett stöd till distriktets

Läs mer

Godby Rotaryklubb Grundlag

Godby Rotaryklubb Grundlag Grundlag för Godby Rotaryklubb (District 1410, Club No. 9928) * Rotary Internationals stadgar föreskriver, att varje klubb som upptagits som medlem i RI skall antaga denna föreskrivna enhetliga grundlag

Läs mer

TRF-kommittén i Distrikt PETS, Biohuset Mariefred 6 april 2019

TRF-kommittén i Distrikt PETS, Biohuset Mariefred 6 april 2019 TRF-kommittén i Distrikt 2370 PETS, Biohuset Mariefred 6 april 2019 Rotary International och Rotary Foundation KLUBB ROTARYS UPPFÖRANDEKOD Som rotarian kommer jag att 1. värna om integritet min egen och

Läs mer

Ansvarsområden och arbetsordning för Valberedning, Ämbetsmän och övriga funktionärer

Ansvarsområden och arbetsordning för Valberedning, Ämbetsmän och övriga funktionärer 1(6) Malmö Södra Rotaryklubb Valberedningen Ansvarsområden och arbetsordning för Valberedning, Ämbetsmän och övriga funktionärer består av föregående års president och tillträdande president. skall påbörja

Läs mer

Välkommen till årets PETS i Nacka!

Välkommen till årets PETS i Nacka! ROTARY INTERNATIONAL Distrikt 2370 Lars Olof Nilsson Guvernör 2016-2017 KALLELSE med SLUTLIGT PROGRAM President Elect Training Seminar (PETS), Distriktssamråd och Distriktsfondens budgetmöte Välkommen

Läs mer

STADGAR FÖR GÖTEBORG HISINGENS ROTARYKLUBB

STADGAR FÖR GÖTEBORG HISINGENS ROTARYKLUBB STADGAR FÖR GÖTEBORG HISINGENS ROTARYKLUBB Distrikt 2360 Stiftad 1955 Dessa stadgar ersätter de stadgar som tidigare gällt för Göteborg Hisingens Rotaryklubb. 1 Utöver vad som är stadgat i Enhetlig grundlag

Läs mer

Grundlag Lerum Aspen Rotaryklubb

Grundlag Lerum Aspen Rotaryklubb Grundlag Lerum Aspen Rotaryklubb 2008 Grundlag för Lerum Aspen Rotaryklubb Innehåll: 1 Definitioner 2 Klubbens namn 3 Klubbens område 4 Syfte 5 Möten 1. Ordinarie möten: Dag, tid, inställning av möten

Läs mer

Verksamhetsåret 2014-15 är tillända och jag avger min rapport för året som Distriktsguvernör.

Verksamhetsåret 2014-15 är tillända och jag avger min rapport för året som Distriktsguvernör. 1 Verksamhetsrapport för året 2014-15 Distrikt 2330 Inledning Verksamhetsåret 2014-15 är tillända och jag avger min rapport för året som Distriktsguvernör. RI presidentens tema RI president detta år har

Läs mer

Nyhetsbrev, maj 2016, nr 11 Innehåll

Nyhetsbrev, maj 2016, nr 11 Innehåll . Nyhetsbrev, maj 2016, nr 11 Innehåll Inledning Rotarymånaden maj Lagrådet 2016 Distriktets medlemsutveckling Tips på Global Grant Club Visioning Convention i Seoul, Sydkorea Guvernörsskifte i Gränna

Läs mer

2 Område och gränser De territoriella gränserna för klubben är i princip lika med Eksjö kommuns gränser. Klubbens säte är Eksjö kommun.

2 Område och gränser De territoriella gränserna för klubben är i princip lika med Eksjö kommuns gränser. Klubbens säte är Eksjö kommun. Sida 1 (8) Stadgar för Eksjö Gamla Stan Rotaryklubb Stadgar antagna 2012 06 29 vid verksamhetsmöte. ALLMÄNT 1 Namn Klubbens namn är Eksjö Gamla Stan Rotary Klubb. Klubben är registrerad som Eksjö Gamla

Läs mer

Rotary BASICS www.rotary.org/sv/rotarybasics Rotary International, världens första serviceklubborganisation, består av över 33 000 klubbar i fler än 200 länder och geografiska områden. RI:s medlemmar utgörs

Läs mer

Inbjudan och kallelse PETS 2019

Inbjudan och kallelse PETS 2019 Inbjudan och kallelse PETS 2019 President Elect Training Seminar, Distriktssamråd samt Distriktfondens budgetmöte 6:e april 2019 kl. 8:30-17.00 i Biohuset, Mariefred Vi har härmed nöjet att bjuda in Dig

Läs mer

PROCEDUR- HANDBOKEN 2016

PROCEDUR- HANDBOKEN 2016 PROCEDUR- HANDBOKEN 2016 SV PROCEDURHANDBOKEN 2016 Syftet med Procedurhandboken är att tillhandahålla de Rotarypolicyer till Rotarys ledare som är mest relevanta för deras uppdrag. Handboken publiceras

Läs mer

Distriktskonferens. Program och handlingar Rotary Distrikt 2370 Lördagen den 20 oktober Innehåll. Nynäshamn där havet och livet möts

Distriktskonferens. Program och handlingar Rotary Distrikt 2370 Lördagen den 20 oktober Innehåll. Nynäshamn där havet och livet möts Preliminär utgåva 2018-10-03 Distriktskonferens Program och handlingar Rotary Distrikt 2370 Lördagen den 20 oktober 2018 Nynäshamn där havet och livet möts Fotograf Johan Gustavsson Innehåll Utöver detta

Läs mer

NYHETSBREV. Tänk om jag vore ung igen. Våra erbjudanden till unga. Polio Update. Våra egna erbjudanden. Då skulle jag..

NYHETSBREV. Tänk om jag vore ung igen. Våra erbjudanden till unga. Polio Update. Våra egna erbjudanden. Då skulle jag.. Våra erbjudanden till unga OM DG VORE UNG IGEN, DÅ SKULLE MÅNADSTEMAN VI TAR UPP DE AKTUELLA MÅNADERNA Våra egna erbjudanden ROTARY GLOBAL REWARDS DU MISSAR VÄL INTE FÖRMÅNERNA? Polio Update EN LITEN UPPDATERING

Läs mer

Rotary Foundation: Översikt. Rotary Foundation seminarium Hans Johansson /28

Rotary Foundation: Översikt. Rotary Foundation seminarium Hans Johansson /28 Rotary Foundation: Översikt Rotary Foundation seminarium Hans Johansson 2015-11-14/28 The Rotary Foundation är fristående men har lagrådet gemensamt med Rotary International TITLE 2 Rotary Foundation ger

Läs mer

Basics. Rotary. Rotary International världen. Ju mer jag lär mig om Rotary, desto mer övertygad blir jag om Rotary. Michael P.

Basics. Rotary. Rotary International världen. Ju mer jag lär mig om Rotary, desto mer övertygad blir jag om Rotary. Michael P. www.rotary.org Rotary International världen första serviceorganisation består av över 32 000 klubbar i mer än 200 länder och geografiska områden. RI:s medlemmar utgör ett globalt nätverk av affärs- och

Läs mer

Support-info från SRS, Svensk Rotary Service

Support-info från SRS, Svensk Rotary Service INFORMATION OM IT SAMT VIKTIGA TIDPUNKTER FÖR ROTARY I SVERIGE Kortfattade instruktioner för President, Sekreterare, Skattmästare och IT-samordnare om de vanligaste rutinerna och händelserna inom IT under

Läs mer

NYTT VERKSAMHETSÅR

NYTT VERKSAMHETSÅR SOLLENTUNA TUREBERG RK NYTT VERKSAMHETSÅR 2015-2016 Be a gift to the world Ripresident 2015-2016 KR Ravindran 2 Vad vet du om Rotary och vad är du beredd att göra? VadärRotary En mötesplats för affärs,

Läs mer

Tranås Sommenbyggdens Rotaryklubb. Presentation av Jeanette Boström President

Tranås Sommenbyggdens Rotaryklubb. Presentation av Jeanette Boström President Tranås Sommenbyggdens Rotaryklubb Presentation av Jeanette Boström President 2017-18 Årets tema Vision to see Faith to believe Courage to Act Ian H.RISELEEY President 2017-18 Mål: vi ska besvara frågan

Läs mer

2013 Referenshandbok om Rotarys riktlinjer

2013 Referenshandbok om Rotarys riktlinjer PROCEDURHANDBOKEN 2013 Referenshandbok om Rotarys riktlinjer PROCEDURHANDBOKEN 2013 Referenshandbok om Rotarys riktlinjer INNEHÅLL: Rotary Internationals grundlagsdokument Grundlag för Rotary International

Läs mer

Kiruna Rotaryklubb Carina Bergsten President

Kiruna Rotaryklubb Carina Bergsten President Kiruna Rotaryklubb 2018-2019 Carina Bergsten President Låt oss vara inspiratörer Be the inspiration Världspresident Barry Rassin, Bahamas Rotarys vision är: Tillsammans, ser vi en värld där människor förenas

Läs mer

MÅL- OCH VERKSAMHETSBESKRIVNING för LUND ROTARYKLUBB

MÅL- OCH VERKSAMHETSBESKRIVNING för LUND ROTARYKLUBB Klubb: 13308 Distrikt: 2390 MÅL- OCH VERKSAMHETSBESKRIVNING 2017-2018 för LUND ROTARYKLUBB INLEDNING Enligt Stadgar för Lund Rotary Club/Lund Rotaryklubb antagna den 25 april 2014, se /1/, gäller att "1.

Läs mer

WCP, World s Children s Prize och Rotary i ett partnerskap för en bättre värld

WCP, World s Children s Prize och Rotary i ett partnerskap för en bättre värld i ett partnerskap för en bättre värld 2018-03-17 1 Film från prisceremonin på Gripsholms Slott med barn från Snättringeskolan i Huddinge: www.youtube.com/watch?v=kdnqrle0fus&feature=youtu.be 2018-03-17

Läs mer

WCP, World s Children s Prize och Rotary i ett partnerskap för en bättre värld

WCP, World s Children s Prize och Rotary i ett partnerskap för en bättre värld i ett partnerskap för en bättre värld Presentationen skall ge en bild av: - Bakgrunden till Rotary-WCP projektet - Vad är WCP-programmet? - Vad innebär Rotarys engagemang och hur långt har vi hunnit? -

Läs mer

Klubbars organisation... 2 Roller och Behörigheter i ClubAdmin... 3. Registersäkerhet och registervård... 3. Roller och Behörigheter...

Klubbars organisation... 2 Roller och Behörigheter i ClubAdmin... 3. Registersäkerhet och registervård... 3. Roller och Behörigheter... INNEHÅLL Klubbars organisation... 2 Roller och Behörigheter i ClubAdmin... 3 Registersäkerhet och registervård... 3 Roller och Behörigheter... 4 Presidenten... 4 Sekreteraren... 5 Skattmästaren... 5 IT-samordnaren...

Läs mer

GUVERNÖRENS HANDBOK 2014-15 233-SV (513)

GUVERNÖRENS HANDBOK 2014-15 233-SV (513) GUVERNÖRENS HANDBOK 2014-15 233-SV (513) Innehåll Inledning 1 Ansvarsområden och strategisk planering Tillträdande distriktsguvernörens ansvarsområden...1.1 Distriktsguvernörens ansvarsområden...1.2 Ditt

Läs mer

Procedurhandboken 2010. Referenshandbok för rotaryledare

Procedurhandboken 2010. Referenshandbok för rotaryledare Procedurhandboken 2010 Referenshandbok för rotaryledare Procedurhandboken 2010 Referenshandbok för Rotaryledare INNEHÅLLER: Rotary Internationals grundlagsdokument Grundlag för Rotary International Stadgar

Läs mer

WCP, World s Children s Prize och Rotary i ett partnerskap för en bättre värld

WCP, World s Children s Prize och Rotary i ett partnerskap för en bättre värld i ett partnerskap för en bättre värld WCP-programmet WCP-programmet utbildar och stärker barn att stå upp som förändrare för medmänsklighet, alla människors lika värde, barnets och mänskliga rättigheter

Läs mer

Klubbsekreterarens handbok

Klubbsekreterarens handbok Klubbsekreterarens handbok En del av Informationspaket för klubbens ämbetsmän 229-SV (512) Innehåll Inledning 1 Roll och ansvarsområden...3 Bokföring...4 Korrespondens...6 Distriktskonferensen...7 RI Convention...7

Läs mer

KAPITEL XIII INTERNATIONELLA RELATIONER A. LIONS CLUBS INTERNATIONALS FÖRHÅLLANDE TILL FÖRENTA NATIONERNA (ECOSOC)

KAPITEL XIII INTERNATIONELLA RELATIONER A. LIONS CLUBS INTERNATIONALS FÖRHÅLLANDE TILL FÖRENTA NATIONERNA (ECOSOC) INTERNATIONELLA RELATIONER A. LIONS CLUBS INTERNATIONALS FÖRHÅLLANDE TILL FÖRENTA NATIONERNA (ECOSOC) Artikel 71 i Förenta Nationernas författning lyder: "Det ekonomiska och sociala rådet kan inleda och

Läs mer

GRUNDLÄGGANDE FAKTA OM ROTARY

GRUNDLÄGGANDE FAKTA OM ROTARY GRUNDLÄGGANDE FAKTA OM ROTARY en referensguide för medlemmar Vad Rotary än betyder för oss, så kommer organisationen att bli känd i världen för de resultat den åstadkommer. Paul Harris, 1914 INNEHÅLL

Läs mer

Bilaga 2: Diskussionsfrågor för distriktssamrådet

Bilaga 2: Diskussionsfrågor för distriktssamrådet Bilaga 2: Diskussionsfrågor för distriktssamrådet Att gå igenom den här handboken innan du deltar i distriktssamrådet hjälper dig att förbereda dig för din utbildning, som bland annat inkluderar handledda

Läs mer

Mitt år som Distriktsguvernör

Mitt år som Distriktsguvernör Mitt år som Distriktsguvernör 2017-18 Gun Klevås TITLE 1 Medlemsläget i Sverige och D2400 10 av Rotarys 539 distrikt finns i Sverige 521 av Rotarys ca 35 000 klubbar finns i Sverige Sverige Antal distrikt

Läs mer

Guvernörens månadsbrev nr 5 Rotaryåret

Guvernörens månadsbrev nr 5 Rotaryåret Guvernörens månadsbrev nr 5 Rotaryåret 2018-2019 Rotarykamrater! Nu är det höst! Nästan alla löv har singlat ned och höstvindarna har varit ganska så tuffa av och till i vart fall för oss nära kusten.

Läs mer

Support-info från MedlemsService

Support-info från MedlemsService INFORMATION OM IT SAMT VIKTIGA TIDPUNKTER FÖR ROTARY SVERIGE Kortfattade instruktioner för President, Sekreterare, Skattmästare och IT-samordnare om de vanligaste rutinerna och händelserna inom IT under

Läs mer

Rotary lnternationals distrikt 1410 rf

Rotary lnternationals distrikt 1410 rf 1(5) Registernummer: 153.337 FO-nummer: 2627258-1 FÖRENINGENS STADGAR Namn: Rotary lnternationals distrikt 1410 rf Hemort: Åbo Adress: Röyttä Reijo Matias Trädgårdsgatan 16 C 51 20100 ÅBO Registernummer:

Läs mer

Guvernörens Månadsbrev

Guvernörens Månadsbrev Välkomna till ett nytt Rotaryår 2012-2013 DG Stefan Ericson Guvernörens Månadsbrev Distrikt 2360 nr 1-2 Juli/Augusti 2012 Vi drömde alla om sol och värme och lata dagar vid stranden. Verkligheten blev

Läs mer

Guvernörens Månadsbrev

Guvernörens Månadsbrev Guvernörens Månadsbrev DG Tomas Rydebo Distrikt 2360 NR 12 Juni 2011 Rotaryvänner, tack... Vi har haft långhelg, firat Nationaldagen och haft fantastiskt väder. I Varberg har solen lyst oförtröttligt,

Läs mer

Klubbpresidentens handbok

Klubbpresidentens handbok Klubbpresidentens handbok 222-SV (312) Innehåll Inledning 1 Förstå dina uppgifter...4 Tillträdande klubbpresidentens uppgifter...5 Klubbpresidentens uppgifter...6 Klubbens ledarskapsplan...7 Uppmaning

Läs mer

Tommys guvernörsbrev #6

Tommys guvernörsbrev #6 Tommy Lekenmyr Guvernör 2018/19 Tommys guvernörsbrev #6 Nytt år, oj vad tiden går, och nya utmaningar för Rotary och oss som medlemmar. Vi har alla en viktig del i arbetet med att göra Rotary mer känt

Läs mer

ÅRSREDOVISNING ROTARYÅRET 2011-2012 Hjälp U-fonden att hjälpa - ge oss Ditt stöd!

ÅRSREDOVISNING ROTARYÅRET 2011-2012 Hjälp U-fonden att hjälpa - ge oss Ditt stöd! fonden SVENSKA ROTARIANERS FOND FÖR INTERNATIONELLT UTVECKLINGSARBETE Hjälp till självhjälp ÅRSREDOVISNING ROTARYÅRET 2011-2012 Hjälp U-fonden att hjälpa - ge oss Ditt stöd! Foto: Torgny Carlsson U-fonden

Läs mer

Distrikt 2390, Årsmöte 2018

Distrikt 2390, Årsmöte 2018 Distrikt 2390, Årsmöte 2018 Tid: 17 december 2018 kl. 18.30 21.00 Plats: Hantverksgården, Vellinge Närvarande: 40 rotarianer från 25 klubbar, se bifogad förteckning (Bil 1) 1 Årsmötet öppnas Distriktsguvernör

Läs mer

GUVERNÖRENS MÅNADSBREV mars/april 2017, nr 9/10

GUVERNÖRENS MÅNADSBREV mars/april 2017, nr 9/10 Distrikt 2380 SERVCE ABOVE SELF GUVERNÖRENS MÅNADSBREV mars/april 2017, nr 9/10 Rotarykamrater! Tiden går fort och det är mycket som händer. Det är fullt med aktiviteter i klubbarna runt om i distriktet.

Läs mer

Guvernörens månadsbrev nr 8 Rotaryåret

Guvernörens månadsbrev nr 8 Rotaryåret Guvernörens månadsbrev nr 8 Rotaryåret 2018-2019 Rotarykamrater! Så är då 2019 års första månad avklarad. Och mycket annat också för den delen, vi har exempelvis fått en regering, inte dåligt! OBSERVERA!

Läs mer

Guvernörens månadsbrev nr 4 Rotaryåret

Guvernörens månadsbrev nr 4 Rotaryåret Guvernörens månadsbrev nr 4 Rotaryåret 2018-2019 Rotarykamrater! Klubb besöken rullar på, i skrivande stund 26 klubbar besökta. Alla klubbar helt olika varandra med det gemensamma att de består av trevliga,

Läs mer

största yrkesnätverk Rotary är världens största yrkesnätverk

största yrkesnätverk Rotary är världens största yrkesnätverk I Skåne är vi 5.000 Rotary är världens i är 1,2 miljoner PR-MATERIAL ROT DA I Skåne är vi 5.000 Rotary ett engagemang som gör skillnad Inför satsningen på Rotary day och Rotary fun day så har vi tagit

Läs mer

Guvernörens Nyhetsbrev

Guvernörens Nyhetsbrev Guvernörens Nyhetsbrev Distrikt 2400 Nr. 8 juni 2017 Hej alla medlemmar i D-2400! Ängelholm 2017-06-01 Kontaktadresser 2016-2017 Vi börjar närma oss slutet på Rotaryåret 2016 2017. Kvarstår några klubbaktiviteter

Läs mer

Diskussionsfrågor: Distriktssamrådet

Diskussionsfrågor: Distriktssamrådet Diskussionsfrågor: Distriktssamrådet För distriktssamrådet När du funderar över de här frågorna bör du prata med avgående och tillträdande klubbledare för att jämföra åsikter. Vilka uppgifter har klubbens

Läs mer

Rotary President Elect Training Seminar, PETS

Rotary President Elect Training Seminar, PETS Guvernörens månadsbrev nr 8 2016-2017 Distrikt 236 0 Orust, månadsskiftet februari-mars 2016 2017 Till alla medlemmar i distrikt 2360 Här kommer lite om februari samt information om vad som är på gång

Läs mer

Årsredovisning Verksamhetsberättelse med resultat och balansräkning samt revisorernas berättelse

Årsredovisning Verksamhetsberättelse med resultat och balansräkning samt revisorernas berättelse Till årsmötet i distrikt 2340 2019-010-12 Årsredovisning 2018-2019 Verksamhetsberättelse med resultat och balansräkning samt revisorernas berättelse Innehållsförteckning a) Verksamhetsberättelse Distriktsguvernören

Läs mer

Summering av Rotary info & historik under hösten 2015

Summering av Rotary info & historik under hösten 2015 Summering av Rotary info & historik under hösten 2015 På önskan av sittande president Christer Liljenberg under presidentåret 2015-2016 så bildade Christer en Utbildningskoordinator-kommitté av Henrik

Läs mer

Guvernörens Månadsbrev Distrikt 2360

Guvernörens Månadsbrev Distrikt 2360 Guvernörens Månadsbrev Distrikt 2360 DG Rosmarie Gäcke Herbst nr 1-2 juli-augusti 2011 Välkomna till nya Rotaryåret 2011-2012! Nu tar jag över uppdraget som guvernör i Distrikt 2360. Nya Rotaryämbetsmän

Läs mer

Standardstadgar för klubbar D21 Distriktsmöte maj 2015 Sida 1

Standardstadgar för klubbar D21 Distriktsmöte maj 2015 Sida 1 STANDARDSTADGAR FÖR KLUBBAR I DISTRIKT 21 AV ZONTA INTERNATIONAL Nedan finns nuvarande standardstadgar i vänster kolumn och ändringar i höger kolumn. Ny lydelse av 3, 4, 5, 6, 7 och 8 har beslutats av

Läs mer

Rotaryåret 2015-2016. DGE #2330 Suzan Stenberg Verksamhetsplan

Rotaryåret 2015-2016. DGE #2330 Suzan Stenberg Verksamhetsplan Rotaryåret 2015-2016 DGE #2330 Suzan Stenberg Verksamhetsplan Årets Tema 2015-2016 Bli en gåva till världen Alla har vi något att ge vilka vi än är och var vi än befinner oss i livet. Vi kan ge av vår

Läs mer

Handboken för klubbkommittén för serviceprojekt

Handboken för klubbkommittén för serviceprojekt Handboken för klubbkommittén för serviceprojekt En del av Informationspaket för klubbens ämbetsmän 226D-SV (512) Innehåll Inledning 1 Kommitténs roll och ansvarsområden...3 Genomföra serviceprojekt...4

Läs mer

Rotary blir internationellt

Rotary blir internationellt Historia om Rotary Rotarys historia börjar den 23 februari 1905. För att riktigt förstå bakgrund till Rotarys tillkomst måste man emellertid gå ytterligare några år tillbaka i tiden och se närmare på grundaren,

Läs mer

Så bildas en ny klubb

Så bildas en ny klubb Så bildas en ny klubb Handbok för distriktsguvernören och distriktsguvernörens speciella representant Bilda nya klubbar Medlemsvård Rekrytering Medlemsutveckling och medlemstillväxt Innehåll 1 Introduktion...1

Läs mer

Guvernörens månadsbrev nr 10 Rotaryåret

Guvernörens månadsbrev nr 10 Rotaryåret Guvernörens månadsbrev nr 10 Rotaryåret 2018-2019 Rotarykamrater! Nu, äntligen börjar man känna av att våren är på gång, även om det kommit och kan komma en del bakslag så är det ju knoppar på våra träd,

Läs mer

Den 24e oktober är det Världspolio- dagen.

Den 24e oktober är det Världspolio- dagen. Den 24e oktober är det Världspolio- dagen. Rotary har en stor del i arbetet för att utrota polio genom vårt projekt PolioPlus. Därför är Världspoliodagen ett utmärkt tillfälle att göra aktiviteter för

Läs mer

Protokoll från årsmöte söndagen 23 oktober 2016, Distrikt 2400 Margreteorps gästgivaregård, Ängelholm.

Protokoll från årsmöte söndagen 23 oktober 2016, Distrikt 2400 Margreteorps gästgivaregård, Ängelholm. Distrikt 2400 Protokoll från årsmöte söndagen 23 oktober 2016, Distrikt 2400 Margreteorps gästgivaregård, Ängelholm. 1. Årsmötets öppnande. DG Tom Nilsson, Ängelholm-Luntertun RK, hälsade välkommen och

Läs mer

Rotary Convention 2016 i Seoul - Sydkorea

Rotary Convention 2016 i Seoul - Sydkorea Rotaryklubb vann 5 000 kr FÖR BÄSTA KLUBBWEBB TRF FYLLER ÅR! DAGS FÖR VÅRT ANDRA CENTENNIAL- FIRANDE! Lagrådet HÖJDA AVGIFTER TILL RI - GLÖM INTE BORT ATT BESLUTA OM HÖJNING PÅ KLUBBENS ÅRSMÖTE! Zoninstitut

Läs mer

Guvernörens Månadsbrev

Guvernörens Månadsbrev Guvernörens Månadsbrev DG Tomas Rydebo Distrikt 2360 NR 3 september 2010 Sensommaren har varit skön, men blandad med ruskiga skyfall. Nu verkar det som samtliga klubbar i distriktet kommit igång efter

Läs mer

ROTARY och FN. av PDG John Örtengren, Sollentuna-Tureberg rotaryklubb

ROTARY och FN. av PDG John Örtengren, Sollentuna-Tureberg rotaryklubb ROTARY och FN av PDG John Örtengren, Sollentuna-Tureberg rotaryklubb FN:s tillkomst Upphovet till FN var en fredskonferens som brittiska rotarianer anordnade i London 1942, dvs under det andra världskriget.

Läs mer

DISTRIKTSGUVERNÖRENS TEAM

DISTRIKTSGUVERNÖRENS TEAM Kapitel 1 DISTRIKTSGUVERNÖRENS TEAM I dagens snabbt föränderliga värld måste medlemmarna förena familj, arbete och frivilliginsatser. Med anledning av att distriktsguvernörens roll är komplex och krävande

Läs mer

Lions Clubs International Anslag till omstrukturering och utveckling av distrikt Kriterier och ansökan

Lions Clubs International Anslag till omstrukturering och utveckling av distrikt Kriterier och ansökan Lions Clubs International Anslag till omstrukturering och utveckling av distrikt Kriterier och ansökan Nya distrikt som är resultatet av ett eller flera övergångsdistrikt kan söka anslag till utveckling,

Läs mer

Chartermedlem Hugo Kellers tal vid Kalmar Norra Rotaryklubbs 40-årsjubileum

Chartermedlem Hugo Kellers tal vid Kalmar Norra Rotaryklubbs 40-årsjubileum 1 Chartermedlem Hugo Kellers tal vid Kalmar Norra Rotaryklubbs 40-årsjubileum Kalmar Norra RK 1971-2011 Fru President, Rotaryvänner och gäster! Den 17 maj i år var det exakt 40 år sen ett organisationssammanträde

Läs mer

Guvernörens Nyhetsbrev

Guvernörens Nyhetsbrev Guvernörens Nyhetsbrev Distrikt 2400 Nr. 7 april 2017 Hej alla medlemmar i D-2400! Ängelholm 2017-04-03 Kontaktadresser 2016-2017 Vårens aktiviteter är i full gång. Den 18:e mars genomfördes årets PETS,

Läs mer

End polio now. Guvernörens Månadsbrev. District November Innehåll. Artiklar: RYLA End polio now ROTARYVISION 2020, nästa steg

End polio now. Guvernörens Månadsbrev. District November Innehåll. Artiklar: RYLA End polio now ROTARYVISION 2020, nästa steg Guvernörens Månadsbrev District 2400 - November 2010 Innehåll Artiklar: RYLA End polio now ROTARYVISION 2020, nästa steg End polio now Notiser: Utbildningar genomförda - Utbildningstillfällen 2, 4 och

Läs mer

GUVERNÖRENS MÅNADSBREV

GUVERNÖRENS MÅNADSBREV N GUVERNÖRENS MÅNADSBREV DISTRIKT 2360 NR 1/2 JULI-AUG. 2006 DG MATS HERMANSSON Nytt Rotaryår Nytt Tema Nya funktionärer Efter två händelserika Rotaryår med 100-års jubileum, RI-president från Distriktet

Läs mer

KAPITEL XIII INTERNATIONELLA RELATIONER A. LIONS CLUBS INTERNATIONALS FÖRHÅLLANDE TILL FÖRENTA NATIONERNA (ECOSOC)

KAPITEL XIII INTERNATIONELLA RELATIONER A. LIONS CLUBS INTERNATIONALS FÖRHÅLLANDE TILL FÖRENTA NATIONERNA (ECOSOC) INTERNATIONELLA RELATIONER A. LIONS CLUBS INTERNATIONALS FÖRHÅLLANDE TILL FÖRENTA NATIONERNA (ECOSOC) Artikel 71 i Förenta Nationernas författning lyder: "Det ekonomiska och sociala rådet kan inleda och

Läs mer

VI AR BARA NÅGRA KOMPISAR SOM TRÄFFAS IBLAND

VI AR BARA NÅGRA KOMPISAR SOM TRÄFFAS IBLAND VI AR BARA NÅGRA KOMPISAR SOM TRÄFFAS IBLAND Rotary som en manlig arena Robert Hamrén Normal förlag Kapitel i 17 Inledning 20 Övergripande syfte och huvudfrågeställningar 21 Vad är Rotary? 22 Tidigare

Läs mer

LED. DITT DISTRIKT Guvernörens 2015-16 233-SV (514)

LED. DITT DISTRIKT Guvernörens 2015-16 233-SV (514) LED DITT DISTRIKT Guvernörens 2015-16 233-SV (514) Detta är 2014 års utgåva av Led ditt distrikt: Guvernören referenshandbok och arbetsbok för GETS för de distriktsguvernörer som tjänstgör under Rotaryåret

Läs mer

Guvernörens Månadsbrev

Guvernörens Månadsbrev Guvernörens Månadsbrev DG Rydebo Distrikt 2360 NR 11 Maj 2011 Rotaryvänner! Miniseminarium i Ljungskile Den 17 april träffades över 30 rotarianer i Ljungskile för att delta i det Miniseminarium som guvernör

Läs mer

Guvernörens månadsbrev nr 6 Rotaryåret

Guvernörens månadsbrev nr 6 Rotaryåret Guvernörens månadsbrev nr 6 Rotaryåret 2018-2019 Rotarykamrater! Oj vad jag en dag kommer att sakna klubb besöken! Jag har i skrivande stund haft förmånen att få besöka 52 av våra 61 klubbar inom Distrikt

Läs mer

Handboken för klubbens medlemskommitté

Handboken för klubbens medlemskommitté Handboken för klubbens medlemskommitté En del av Informationspaket för klubbens ämbetsmän 226B-SV (512) Innehåll Inledning 1 Kommitténs roll och ansvarsområden...3 Medlemsutveckling...4 Mångfald...7 Klubbens

Läs mer

www.rotarystudent.se Vänner för livet Kulturella upplevelser Nya intryck Förståelse för andras levnadsvillkor Trygghet Frivilligt arbete - Alla kan söka Flera familjer - Icke vinstgivade Hjälp vid utresa

Läs mer

Guvernörens Månadsbrev Distrikt 2360

Guvernörens Månadsbrev Distrikt 2360 Guvernörens Månadsbrev Distrikt 2360 DG Rosmarie Gäcke Herbst nr 5 november 2011 You are a ROTARIAN I can trust you! Så inledde RI Presidentens representant Michael F Webb sitt anförande vid Distriktskonferensen,

Läs mer

Gäller mellan 1 april 2015-30 juni 2018

Gäller mellan 1 april 2015-30 juni 2018 ANSÖKAN OM CHARTER FÖR JUBILEUMSKLUBB Gäller mellan 1 april 2015-30 juni 2018 CLUB NUMBER: IDENT: CHARTER APPROVAL DATE _ Date Approved LANGUAGE: DIST ACCOUNT #: (Denna ruta fylls i av det internationella

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2014-2015. Distrikt 2400. Rotary distrikt 2400 Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sid 1

Verksamhetsberättelse för 2014-2015. Distrikt 2400. Rotary distrikt 2400 Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sid 1 Verksamhetsberättelse för 2014-2015 Distrikt 2400 Rotary distrikt 2400 Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sid 1 Innehåll Verksamhet Guvernörens verksamhetsberättelse TRF The Rotary Foundation RFE Rotary Friend

Läs mer

Guvernörens Nyhetsbrev

Guvernörens Nyhetsbrev Guvernörens Nyhetsbrev Distrikt 2400 Juli 2016 Hej alla medlemmar i D-2400! Detta är mitt första nyhetsbrev och jag vill börja med att tacka för alla lyckönskningar och tacka Christer Harplinger för ett

Läs mer

Distriktsfunktionärer 2015-2016. Distrikt 2410 Per Anders Dahlström Augusti 2015

Distriktsfunktionärer 2015-2016. Distrikt 2410 Per Anders Dahlström Augusti 2015 Distriktsfunktionärer 2015-2016 Distrikt 2410 Per Anders Dahlström Augusti 2015 1. Klubbtjänsten - guvernörer Monica Bengtsson Kalmar-Norra RK Janis Andersons Riga Hanza RK Ulf Gustafsson Borensbergs RK

Läs mer

Firandet inleddes med välkomstdrink samt mingelmusik av elever från Upplands Väsby kommunala musikskola

Firandet inleddes med välkomstdrink samt mingelmusik av elever från Upplands Väsby kommunala musikskola 1 Rotary Upplands Väsby Bredden Jubileumsfirande 20 år, åren 1995-2015 Kvällen den 19 maj 2015 Penthouse Scandic Infra City. President Thomas Murray hälsade samtliga gäster hjärtligt välkomna till jubileumsfirandet,

Läs mer

Handboken för klubbkommittén för PR

Handboken för klubbkommittén för PR Handboken för klubbkommittén för PR En del av Informationspaket för klubbens ämbetsmän 226C-SV (512) Innehåll Inledning 1 Kommitténs roll och ansvarsområden...3 Göra PR för din Rotaryklubb...4 Vad ingår

Läs mer

Distriktskonferens Program och handlingar Rotary Distrikt oktober 2017

Distriktskonferens Program och handlingar Rotary Distrikt oktober 2017 Distriktskonferens Program och handlingar Rotary Distrikt 2370 21 oktober 2017 Foto från www.sabysateri.se Välkomna! Innehåll Utöver detta dokument finns Verksamhetsberättelse för 2016-2017 i separat dokument

Läs mer

Protokoll från årsmöte söndagen den 4 oktober 2015 i D2400, Immanuelskyrkans konferenslokal, Halmstad.

Protokoll från årsmöte söndagen den 4 oktober 2015 i D2400, Immanuelskyrkans konferenslokal, Halmstad. Protokoll från årsmöte söndagen den 4 oktober 2015 i D2400, Immanuelskyrkans konferenslokal, Halmstad. 1. Årsmötets öppnande. DG Christer Harplinger, Halmstad-Gamletull RK, hälsade välkommen och förklarade

Läs mer