Guvernörens Månadsbrev

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Guvernörens Månadsbrev"

Transkript

1 Välkomna till ett nytt Rotaryår DG Stefan Ericson Guvernörens Månadsbrev Distrikt 2360 nr 1-2 Juli/Augusti 2012 Vi drömde alla om sol och värme och lata dagar vid stranden. Verkligheten blev något annat och drömmarna får vi spara till nästa sommar. Men, inte behöver vi frysa, värmen i Rotarygemenskapen räcker åt oss alla och som guvernör ser jag fram mot att få dela värmen med Er. Måndagen den 13 augusti startar jag min Eriksgata eller rättare Stefansgata med besök i Säffle och avslutar den 14 december i Tanum. Min målsättning är en nettotillväxt på två procent eller en ny medlem per klubb. Min önskan är att alla klubbar bidrar med pengar till Årliga fonden. Pengar som till del kommer tillbaka till distriktet och kan användas för att stödja olika projekt lokalt eller internationellt. Min uppgift är att företräda vår RI president Sakuji Tanaka och arbeta för fred genom omtanke. Att tro på hur mycket som kan Två nya Assisterande Guvernörer Region 1: Conny Leinstedt Göteborg-Backa RK Conny var president 2010/11 och är rotarian sedan Han bor i Lerum med hustru, 17- årig son och borderterriern Rocket. Han arbetar som managementkonsult med speciellt fokus på processoch projektutveckling. På fritiden gillar han att snickra på villan, jaga geocatchar och plocka kantareller, men även skärmflygning, golf, segling och telemarksskidåkning. Han är nyfiken på och har åsikter om det mesta Region 5: Ingrid Rosén. Alingsås-Nolhaga RK Ingrid började sin rotarykarriär 1992 i Katrineholm och fick transfer till Alingsås-Nolhaga Hon var president 2009/10 och Team-leader för GSE till Ecuador Hon har arbetat tre perioder på sjukhuset i Garissa, åstadkommas genom omtanke är centralt för Rotary och när vi hjälper andra genom våra insatser i Rotary främjar vi fred på många sätt. Gemensamt kan vi sätta upp mål och anpassa våra insatser till något bra och hållbart. Din uppgift är att komma till vårt, Ditt och mitt, distriktsmöte den 20 och 21 oktober i Lerum. Jag garanterar ett spännande program under dagen den 20, som berör oss alla, och en fest på kvällen långt utöver det vanliga som bland annat flyttar oss 100 år bakåt i tiden. Se detta brev som ett starskott för Rotaryåret och ett startskott för Ditt engagemang. Tänk på att Du får vad Du ger. Tillsammans är vi Rotary. Tillsammans skapar vi glädje och sprider värme. Det är med glädje, stor respekt och ödmjukhet jag kommer att tjäna Er. Vi ses snart! Stefan Läs mer om verksamhetsårets nya funktionärer på nästa sida Kenya, som volontärläkare inom Rotarys Läkarbank. Hon är pensionerad läkare och har arbetat vid Alingsås lasarett med specialitet inom narkos- och intensivvård. Hon har även varit klinikchef där i flera år.

2 Distriktsfunktionärer i Distrikt Distriktsguvernör: Stefan Ericson, Lerum RK Distriktssekreterare: Kjell Gunnarsson och Holger Mattsson, Lerum RK Distriktsskattmästare: Margareta Carlsson Lundin, Göteborg-Backa RK Assisterande guvernörer: Region 1: Conny Leinstedt, Göteborg-Backa RK Bengtsfors, Kungshamn, Lysekil, Mellerud, Munkedal, Strömstad, Säffle, Tanum och Åmålsklubbarna. Region 2: Bo-Gunnar Henning, Göteborg-Frölunda RK Lilla Edet, Ljungskile, Trollhättan-, Uddevalla- och Vänersborgsklubbarna. Region 3: Per Haglind, Göteborg-Kungsporten RK Ale, Gbg-Angered, Gbg-Backa, Gbg-Hisingen, Gbg-Säve, Kungälvs- och Lerumsklubbarna, Partille, Orust och Stenungsund. Region 4: Christina Reumark Göteborg Backa RK Göteborgsklubbarna utom de som tillhör region 3 samt Öckeröarna. Region 5: Ingrid Rosén, Alingsås-Nolhaga RK Alingsåsklubbarna, Boråsklubbarna, samt klubbarna i Mark, Ulricehamn och Vårgårda Herrljunga. Region 6: Lars Bergfeldt, Mölndal-Kållered RK Kind, Kungsbackaklubbarna, Landvetter-Råda, Mölndalsklubbarna och Varbergsklubbarna. Tillträdande guvernör, DGE: Anna-Carin Dettnetr, Majorna RK Nominerad guvernör, DGN: Lars-Magnus Olovsson, Ljungskile RK Närmast föregående guvernör: Rosmarie Gäcke Herbst, Göteborg-Säve RK Distriksredaktör: Ulla Alvermalm, Lerum RK IT-ansvarig i distriktet: Christer Wecke, Göteborg-Frölunda RK Distriktsinstruktör: Margareta Magnusson, Borås-Viskan RK Lagrådsrepresentant: Tord Kristoferson, Vänersborg-Aurora RK Kontaktperson Stipendier: Svante Haglund, Göteborg-Gamlestaden RK Kontaktperson Vänskapsutbyte: Leif Olsson, Kungsbacka RK Kommittéordförandena: Rotary Foundation: Leif Lindblad, Kungälv RK Rotary Ungdomsutbyte: Boris Preijde, Borås-Viskan RK Medlemsutvecklings- och PR-kommittén: Willem Fock, Göteborg-Örgryte Alumni: Johan Springer, Göteborg-Poseidon RK Boka redan nu in Distriktskonferensen som äger rum den oktober i Lerum Inbjudan och program kommer inom kort att sändas ut till medlemmarna

3 Guvernörsskifte T.v. Rosmarie Gäcke-Herbst har just överlämnat guvernörskedjan till Stefan Ericson. På bilden ovan fäster Stefan det speciella märket för inkommande guvernör på DGE Anna- Carin Dettner, Majorna Göteborg RK. Stämningen var hög bland det 90-talet gäster som samlats vid guvernörsbytet. T.v. i randig slips ses DGN Lars-Magnus Olovsson. T.h. Assisterande Guvernören Kaj Nilsson, som fick PHF med 1 safir av Rosmarie. Även AG Harlad Hårdstedt fick en PHF. Båda avgår och ersätts under Stefans år med Ingrid Rosén, Alingsås-Nolhaga RK, och Conny Leinstedt, Göteborg-Backa RK. En rad glada tidigare guvernörer i distriktet hade infunnit sig till mötet. Stefan Ericson kunde känna sig stolt över ett väl genomfört guvernörsbyte i Lerum RK. Rosmarie överlämnar en bok som uppskattning till distriktsinstruktören Margareta Magnusson.

4 Äldrestipendier delades ut av Orust RK Vid en högtidlig ceremoni, onsdagen 13 juni på Sjögården i Ellös, mottog Eivor och Rune Skoglund årets äldrestipendium från Orust RK. Stipendierna är individuella och belöper på 4000 kr per stipendium. Två eldsjälar, som var och en får flera hundra kvinnor och män att må bra genom att vara aktiva inom följande aktiviteter: CURLING, (bl a Annemone cup en årlig tävling med lag från Strömstad i norr till Skåne i söder). Plus träning varje vecka. PENSIONÄRSDANS en gång/ vecka. BOULETRÄNING plus tävlingar hela året. MATLAG- NING FÖR MÄN en gång/vecka i två grupper. Sju män i varje grupp.(eivors uppdrag). På frågan vilken som är deras starkaste drivkraft till allt detta engagemang svarar både Eivor och Rune Skoglund: Det sociala engagemanget är väldigt viktigt för oss alla och håller oss friskare och gladare. Berit Strandberg Mattsson Orust RK Eldsjälarna Eivor och Rune Skoglund blev Orust-klubbens val till årets äldrestipendium. Utdelare av stipendierna var dåvarande presidenten i klubben, Jan W Kjellberg. Tårtkalas när Tanum RK firade 25-årsjubileum Tanum RK firade sitt 25-årsjubileum den 29 juni, då man även tog in två nya medlemmar. Inbjuden var även dåvarande DG Rosmarie Gäcke Herbst. Maj Lätto-Karlsson lämnade över presidentskapet till Anders Eklund, som varit president tidigare. Alla lät sig väl smaka av rejäla jubileumstårtan. Foto: Karl-Axel Wikström, programchef och charterpresident i klubben.

5 Han tror på fred genom omtanke RI-President Sakuji Tanakas medarbetare säger att de enda tillfällen Rotary inte är i hans tankar är när han sover eller äter (om det inte är tillsammans med andra rotarianer...). Och han har lätt för att le. Hans motto Peace Through Service, oficiellt översatt till Fred Genom Omtanke visar hans grundinställning. Fred är något vi alla kan komma fram till, även i vardagen, menar han. Tanaka har varit medlem i Yashio RC under 37 år och varit med och arbetat på alla nivåer inom Rotary. Både han och hustrun Kyoko är Paul Harris Fellows, Benefactors och Major Donors. Tålamod och effektivitet är några av Tanakas egenskaper. Att sätta samhället före individen en japansk tradition stämmer väl överens med Rotarys Service above self. Han påpekar att detta synsätt hjälpt Japan i återuppbyggnaden efter den förödande tsunamin. Han anser att meningen med livet måste vara att hjälpa andra och bidra till ett gott samhälle och att det är detta som är själva kärnan i Rotary. Han tror också på utbildningen av unga människor i Rotary Peace Centers. De ungdomarna kommer sedan att ta ett personligt ansvar för samhället och arbeta för att göra världen till en bättre plats att leva i. RI-Presidenten för verksamhetsåret heter Sakuji Tanaka och kommer från Japan. Många klubbar deltar på Bokmässan i september Bokmässan i Göteborg äger rum den september. Nedan hittar ni de klubbar som betalat och vi tackar för detta. Skulle det vara någon klubb som har betalt men ej finns med på listan meddela mig inom 10 dagar. De klubbar, som känner att de vill vara med, men ännu inte betalat för att marknadsföra Rotary på denna mässa, ber vi att ni betalar in BG märkes bokmässan. Besökare kommer faktiskt från hela distriktet. Ni som betalat och har något projekt som ni vill visa skicka en pdf-fil på detta så tar vi fram en A3 som vi sätter upp på monterväggen. Har ni även en pdf-fil på namnet på klubben, skicka den eftersom vi kommer att rada upp alla deltagande klubbar Jag tackar alla som har betalat de 500 kronorna för deltagande och de klubbar som inte har gjort detta ber jag att ni meddelar mig om ni tänker göra detta. Ge mig även namn på den som vill vara kontaktperson. Förra året fick vi totalt in :- på mässan, vilket innebär att vi fick in 500 i vår monter, personer som betalade 20:-/styck. Därutöver fick vi möjlighet att berätta vad Rotary gör för ytterligare minst 500 personer, som vi inte lyckades "lugga" av en 20:a. Alla blir imponerade när man väl får en chans att berätta om allt vi gör. Tyvärr är större delen av besökarnas intryck av Rotary, att vi äter lunch "gubbar emellan". Att vi har kvinnor med var för de flesta en stor överraskning. Låt oss på detta sätt med gemensamma krafter få sätta Rotary på kartan den september.. På Bokmässan 2012 deltar hittills: Stenungsund RK, Strömstad RK, Göteborg RK, Göteborg-Hovås RK, Göteborg-Vinga RK, Göteborg-Långedrag RK, Borås RK, Göteborg-Örgryte RK, Göteborg- Poseidon RK, Mölndal RK, Göteborg-Kronhuset RK, Mark RK, Mark-Kinnaborg RK, Ale RK, Landvetter-Råda RK, Göteborg-Frölunda RK och Göteborg Säve RK. Carl Åke Ahlqvist Göteborg-Säve RK Guvernörens Månadsbrev Ansvarig utgivare: DG Stefan Ericson, Lerum RK, tel , mobil , epost eosericson@telia.com Redaktör: Ulla Alvermalm, Lerum RK, tel epost a.ulla@telia.com Material till nästa nummer inskickas senast den 26 augusti

Guvernörens Månadsbrev Distrikt 2360

Guvernörens Månadsbrev Distrikt 2360 Guvernörens Månadsbrev Distrikt 2360 DG Rosmarie Gäcke Herbst nr 1-2 juli-augusti 2011 Välkomna till nya Rotaryåret 2011-2012! Nu tar jag över uppdraget som guvernör i Distrikt 2360. Nya Rotaryämbetsmän

Läs mer

Media på andra språk än svenska Västra Götalands regionen 2005 Mediainköp

Media på andra språk än svenska Västra Götalands regionen 2005 Mediainköp Mediainköp Borås Göteborg Ale Alingsås Bengtsfors Bollebygd 66 40 41 22 1 7 2 3 1 65 31 544 222 2 2 8 15 5 20 10 5 2 1 1 1 350 250 12 2 214 7 5 48 16 20 49 9 20 2 41 35 438 180 2 1 4 13 2 188 18 348 37

Läs mer

Guvernörens Månadsbrev

Guvernörens Månadsbrev Guvernörens Månadsbrev Distrikt 2360 NR 1-2 juli-aug 2009 DG Eva Persson Jag vill med några korta rader passa på att hälsa er alla välkomna till det nya verksamhetsåret och ser med glädje fram emot alla

Läs mer

Dig som är ordförande i den nämnd som beslutar om studieförbundens villkor i Ale

Dig som är ordförande i den nämnd som beslutar om studieförbundens villkor i Ale villkor i Ale Visste du att studieförbunden i Ale förra året genomförde cirka 750 studiecirklar och andra grupper med totalt nästan 5.300 deltagare. Dessutom genomförde de över 1.100 kulturprogram i form

Läs mer

Guvernörens Månadsbrev

Guvernörens Månadsbrev Guvernörens Månadsbrev DG Tomas Rydebo Distrikt 2360 NR 3 september 2010 Sensommaren har varit skön, men blandad med ruskiga skyfall. Nu verkar det som samtliga klubbar i distriktet kommit igång efter

Läs mer

Guvernörens Månadsbrev

Guvernörens Månadsbrev DG Stefan Ericson Guvernörens Månadsbrev Distrikt 2360 nr 9 Mars 2013 Rotaryvänner! När jag sitter och skriver detta skiner solen genom fönstret och ger en känsla av annalkande vår. För mig är Mars månad

Läs mer

Kommunerna i Västra Götalands och Hallands län Den finansiella profilen

Kommunerna i Västra Götalands och Hallands län Den finansiella profilen Kommunerna i Västra Götalands och Hallands län Den finansiella profilen 214-214 Resultat före extraordinära poster / verksamhetens kostnader 5 4 2% 3 2 2 2,5 1,6 2,1 2 2 2,3 2,5 1,6 1 1,2 21 211 212 213

Läs mer

Arbetsmarknadsdata Västra Götalands län

Arbetsmarknadsdata Västra Götalands län Arbetsmarknadsdata Västra Götalands län Augusti 2014 Jens Sandahl, Analysavdelningen 11 september 2014 Antal nyanmälda platser i Västra Götalands län per månad 2011-2014 Antal nyanmälda platser i Västra

Läs mer

DRIFTSENHET/(NÄMND/STYRELSE)

DRIFTSENHET/(NÄMND/STYRELSE) Registrerade LAS-områden 2016-06-01 1(6) ORT/KOMMUN Ale Alingsås Bengtsfors Bollebygd Borås Dals-Ed Essunga Falköping DRIFTSENHET/(NÄMND/STYRELSE) Kungälvs sjukhus Ale/Kungälv Alingsås lasarett Folkhögskolan

Läs mer

Guvernörens månadsbrev nr 4 Rotaryåret

Guvernörens månadsbrev nr 4 Rotaryåret Guvernörens månadsbrev nr 4 Rotaryåret 2018-2019 Rotarykamrater! Klubb besöken rullar på, i skrivande stund 26 klubbar besökta. Alla klubbar helt olika varandra med det gemensamma att de består av trevliga,

Läs mer

Guvernörens månadsbrev nr 5 Rotaryåret

Guvernörens månadsbrev nr 5 Rotaryåret Guvernörens månadsbrev nr 5 Rotaryåret 2018-2019 Rotarykamrater! Nu är det höst! Nästan alla löv har singlat ned och höstvindarna har varit ganska så tuffa av och till i vart fall för oss nära kusten.

Läs mer

Hur många etjänster, inom socialtjänsten, för invånarna var i drift december 2012?

Hur många etjänster, inom socialtjänsten, för invånarna var i drift december 2012? e-tjänster "Antalet e-tjänster inom socialtjänsten för invånarna samt användningen av e-tjänsterna. E-tjänsterna ska vara utformade efter målgruppernas behov och förutsättningar. E-tjänsterna ska vara

Läs mer

Ranking Göteborg Företagsklimat

Ranking Göteborg Företagsklimat Ranking 2011 Göteborg 2011-05-03 Företagsklimat Varför är företagsklimatet viktigt? Med ett bra företagsklimat blir det lättare att starta, driva och utveckla framgångsrika företag. Definition av företagsklimat

Läs mer

Inkvarteringsstatistik februari 2005

Inkvarteringsstatistik februari 2005 Inkvarteringsstatistik februari 005 Kommunstatistik Från och med januari 005 redovisas gästnattsstatisk för hotell, stugby och vandrarhem för samtliga kommuner i Västsverige genom att Turismens Utredningsinstitut

Läs mer

Rotary Distrikt Strategiplan

Rotary Distrikt Strategiplan Rotary Distrikt 2410 Strategiplan 2016-2021 ROTARY Service Above Self RI-president John F. Germ tema 2016-2017 1 Vi sätter Rotaryklubbens medlem i centrum VISION 2021 Rotary är ett vitalt, välsett och

Läs mer

Webbenkät: Folkhälsoekonomi/sociala investeringar i Västra Götaland 2013-11-11

Webbenkät: Folkhälsoekonomi/sociala investeringar i Västra Götaland 2013-11-11 Webbenkät: Folkhälsoekonomi/sociala investeringar i Västra Götaland 2013-11-11 Regional utveckling för folkhälsa (RUFF) Avsiktsförklaring RUFF-gruppen Utvecklingsområde: folkhälsa i samhällsplanering,

Läs mer

Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen

Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen Trendriktning Distansmöten juni 217-mars 218 5 Trendriktning Hela VGR maj 217 - mars 218 Trend Antal Distansmöten 45 4 Alingsås lasarett 35 3 25 2 15 1 5 Skaraborgs sjukhus NU-Sjukvården Kungälvs sjukhus

Läs mer

Guvernörens Månadsbrev Distrikt 2360

Guvernörens Månadsbrev Distrikt 2360 Guvernörens Månadsbrev Distrikt 2360 DG Rosmarie Gäcke Herbst nr 5 november 2011 You are a ROTARIAN I can trust you! Så inledde RI Presidentens representant Michael F Webb sitt anförande vid Distriktskonferensen,

Läs mer

Rotary Internationals Strategiska Fokusområden och Mål

Rotary Internationals Strategiska Fokusområden och Mål Rotary Internationals Strategiska Fokusområden och Mål Stödja och stärka klubbarna Främja innovation och flexibilitet i klubbarna Uppmuntra klubbarna att delta i aktiviteter inom olika tjänstegrenar Främja

Läs mer

Verksamhetsåret 2014-15 är tillända och jag avger min rapport för året som Distriktsguvernör.

Verksamhetsåret 2014-15 är tillända och jag avger min rapport för året som Distriktsguvernör. 1 Verksamhetsrapport för året 2014-15 Distrikt 2330 Inledning Verksamhetsåret 2014-15 är tillända och jag avger min rapport för året som Distriktsguvernör. RI presidentens tema RI president detta år har

Läs mer

Telefon 020-91 90 90

Telefon 020-91 90 90 FÄRDTJÄNST/SÄRSKILD KOLLEKTIVTRAFIK I ALINGSÅS KOMMUN - ett komplement till allmänna kommunikationer Boka alltid din resa för färdtjänst eller sjukresa via beställningscentralen Telefon 020-91 90 90 Välkommen

Läs mer

Företagsamheten 2017 Västra Götalands län

Företagsamheten 2017 Västra Götalands län Företagsamheten 2017 Västra Götalands län Om undersökningen Svenskt Näringsliv presenterar varje år ny statistik över företagsamheten i Sverige. Syftet är att visa om antalet personer som har ett juridiskt

Läs mer

Varje arbetarekommun/organisation beslutar själv om sin formella beslutsgång för remissmaterialet.

Varje arbetarekommun/organisation beslutar själv om sin formella beslutsgång för remissmaterialet. Arbeta med detta material i er arbetarekommun/organisation. Se remissmaterialet och frågeställningarna som en utgångspunkt. Det är fritt fram att göra tillägg om ytterligare synpunkter och åsikter från

Läs mer

Rotary President Elect Training Seminar, PETS

Rotary President Elect Training Seminar, PETS Guvernörens månadsbrev nr 8 2016-2017 Distrikt 236 0 Orust, månadsskiftet februari-mars 2016 2017 Till alla medlemmar i distrikt 2360 Här kommer lite om februari samt information om vad som är på gång

Läs mer

Västra Götalands Läns RAorganisation. Fredrik Rasmusson

Västra Götalands Läns RAorganisation. Fredrik Rasmusson Västra Götalands Läns RAorganisation Ale kommun Alingsås kommun Bengtsfors kommun Bollebygd kommun Borås stad Dals-Ed kommun Essunga kommun Falköping kommun Färgelanda kommun Grästorp kommun Gullspång

Läs mer

Inkvarteringsstatistik januari 2006

Inkvarteringsstatistik januari 2006 Inkvarteringsstatistik januari 2006 Kommunstatistik Från och med januari 2005 redovisas gästnattsstatisk för hotell, stugbyar och vandrarhem för samtliga kommuner i Västsverige genom en skattning av inkvarteringsstatistiken

Läs mer

Inkvarteringsstatistik augusti 2011

Inkvarteringsstatistik augusti 2011 Inkvarteringsstatistik augusti 2011 Kommunstatistik Från och med januari 2005 redovisas gästnattsstatisk för hotell, stugbyar och för samtliga kommuner i Västsverige genom en skattning av inkvarteringsstatistiken

Läs mer

Gästnattsrapport Västsverige september 2016 Victor Johansson,

Gästnattsrapport Västsverige september 2016 Victor Johansson, Gästnattsrapport Västsverige september 216 Victor Johansson, victor.johansson@vastsverige.com Turistrådet Västsverige en del av Västra Götalandsregionen Viktig information om rapporten Varje månadsrapport

Läs mer

Lars Olof Nilsson DG Nacka RK

Lars Olof Nilsson DG Nacka RK Distrikt 2370 Lars Olof Nilsson DG 2016-2017 Nacka RK 23 februari 1905 i Chicago...möttes 4 herrar Lokala projekt De första lokala projekten genomfördes av Rotaryklubben i Chicago1907. Man köpte en ny

Läs mer

GUVERNÖRENS MÅNADSBREV

GUVERNÖRENS MÅNADSBREV N GUVERNÖRENS MÅNADSBREV DISTRIKT 2360 NR 1/2 JULI-AUG. 2006 DG MATS HERMANSSON Nytt Rotaryår Nytt Tema Nya funktionärer Efter två händelserika Rotaryår med 100-års jubileum, RI-president från Distriktet

Läs mer

Guvernörens månadsbrev nr Distrikt Till alla medlemmar i distrikt 2360

Guvernörens månadsbrev nr Distrikt Till alla medlemmar i distrikt 2360 Guvernörens månadsbrev nr 9 2016-2017 Distrikt 236 0 Orust april 2017 Till alla medlemmar i distrikt 2360 Här kommer lite om mars och april samt information om vad som är på gång framöver. Rotary President

Läs mer

Gästnattsrapport Västsverige augusti 2016 Victor Johansson,

Gästnattsrapport Västsverige augusti 2016 Victor Johansson, Gästnattsrapport Västsverige augusti 216 Victor Johansson, victor.johansson@vastsverige.com Turistrådet Västsverige en del av Västra Götalandsregionen Viktig information om rapporten Varje månadsrapport

Läs mer

Inkvarteringsstatistik oktober 2011

Inkvarteringsstatistik oktober 2011 Inkvarteringsstatistik oktober 2011 Kommunstatistik Från och med januari 2005 redovisas gästnattsstatisk för hotell, stugbyar och för samtliga kommuner i Västsverige genom en skattning av inkvarteringsstatistiken

Läs mer

GAP-analys Demensriktlinjer Kommunerna i Västra Götaland, svar från Äldreomsorgen

GAP-analys Demensriktlinjer Kommunerna i Västra Götaland, svar från Äldreomsorgen GAP-analys Demensriktlinjer 2017-02-10 Kommunerna i Västra Götaland, svar från Äldreomsorgen Länsresultat utan uppdelning. Kommunalförbundsområde GR 14 29,8 Skaraborgs kommunalförbund 17 36,2 Fyrbodals

Läs mer

Inkvarteringsstatistik december 2004

Inkvarteringsstatistik december 2004 Inkvarteringsstatistik december 2004 Gästnätter december 2004, län (tusen) 1 600 1 524 1 400 1 200 1 000 800 600 400 200 223 422 138 0 Sverige Västra Götalands län Stockholms län Skåne län 22/02/2005 www.vastsverige.com

Läs mer

Inkvarteringsstatistik september 2004

Inkvarteringsstatistik september 2004 Inkvarteringsstatistik september 2004 Gästnätter september 2004, län (tusen) 2 500 2 000 2 256 1 500 1 000 667 500 359 233 0 Sverige Västra Götalands län Stockholms län Skåne län 11/11/2004 www.vastsverige.com

Läs mer

Gästnattsrapport februari Källa: SCB och Tillväxtverket Bearbetat av Västsvenska Turistrådet

Gästnattsrapport februari Källa: SCB och Tillväxtverket Bearbetat av Västsvenska Turistrådet Gästnattsrapport februari 2013 Källa: SCB och Tillväxtverket Bearbetat av Västsvenska Turistrådet 1 Nyckeltal i Västra Götaland, februari 2013 Hotell, stugbyar och vandrarhem Antal gästnätter Februari

Läs mer

Gästnattsrapport Västsverige juni 2016 Victor Johansson,

Gästnattsrapport Västsverige juni 2016 Victor Johansson, Gästnattsrapport Västsverige juni 216 Victor Johansson, victor.johansson@vastsverige.com Turistrådet Västsverige en del av Västra Götalandsregionen Viktig information om rapporten Varje månadsrapport inkluderar

Läs mer

Guvernörens Månadsbrev

Guvernörens Månadsbrev Guvernörens Månadsbrev DG Rydebo Distrikt 2360 NR 11 Maj 2011 Rotaryvänner! Miniseminarium i Ljungskile Den 17 april träffades över 30 rotarianer i Ljungskile för att delta i det Miniseminarium som guvernör

Läs mer

Förslag på särskilt ombud i begravningsfrågor. KS

Förslag på särskilt ombud i begravningsfrågor. KS Beslutsförslag 2014-11-21 Kommunstyrelseförvaltningen Kanslienheten Jenny Antonsson Förslag på särskilt ombud i begravningsfrågor. KS 2014-440. Förslag till beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

Inkvarteringsstatistik juli 2011

Inkvarteringsstatistik juli 2011 Inkvarteringsstatistik juli 2011 Kommunstatistik Från och med januari 2005 redovisas gästnattsstatisk för hotell, stugbyar och för samtliga kommuner i Västsverige genom en skattning av inkvarteringsstatistiken

Läs mer

Gästnattsrapport januari 2012

Gästnattsrapport januari 2012 Gästnattsrapport januari 2012 Kommunstatistik Från och med januari 2005 redovisas gästnattsstatisk för hotell, stugbyar och vandrarhem för samtliga kommuner i Västsverige genom en skattning av inkvarteringsstatistiken

Läs mer

Gästnattsrapport Västsverige mars 2016 Victor Johansson,

Gästnattsrapport Västsverige mars 2016 Victor Johansson, Gästnattsrapport Västsverige mars 216 Victor Johansson, victor.johansson@vastsverige.com Turistrådet Västsverige en del av Västra Götalandsregionen Viktig information om rapporten Varje månadsrapport inkluderar

Läs mer

Gästnattsrapport Västsverige januari 2017 Victor Johansson,

Gästnattsrapport Västsverige januari 2017 Victor Johansson, Gästnattsrapport Västsverige januari 2017 Victor Johansson, victor.johansson@vastsverige.com Turistrådet Västsverige en del av Västra Götalandsregionen Viktig information om rapporten Varje månadsrapport

Läs mer

Ny personal. Magnus Wettergren, praktikant, tom 6 mars. Vik Kommunikatör/IT- Administratör

Ny personal. Magnus Wettergren, praktikant, tom 6 mars. Vik Kommunikatör/IT- Administratör Ny personal Therese Näsman, from 1 april Joakim Friedrich, from 1 april Magnus Wettergren, praktikant, tom 6 mars Vik Kommunikatör/IT- Administratör Ny webbsida Mer lättillgänglig sida med mer fokusering

Läs mer

Gästnattsrapport Västsverige oktober 2017 Victor Johansson,

Gästnattsrapport Västsverige oktober 2017 Victor Johansson, Gästnattsrapport Västsverige oktober 217 Victor Johansson, victor.johansson@vastsverige.com Turistrådet Västsverige en del av Västra Götalandsregionen Viktig information om rapporten Varje månadsrapport

Läs mer

Guvernörens Nyhetsbrev

Guvernörens Nyhetsbrev Guvernörens Nyhetsbrev Distrikt 2400 Nr. 8 juni 2017 Hej alla medlemmar i D-2400! Ängelholm 2017-06-01 Kontaktadresser 2016-2017 Vi börjar närma oss slutet på Rotaryåret 2016 2017. Kvarstår några klubbaktiviteter

Läs mer

Detta är en lättläst version av Vision Västra Götaland Det goda livet Bearbetningen har gjorts av Centrum för lättläst

Detta är en lättläst version av Vision Västra Götaland Det goda livet Bearbetningen har gjorts av Centrum för lättläst vision västra götaland det goda livet Detta är en lättläst version av Vision Västra Götaland Det goda livet Bearbetningen har gjorts av Centrum för lättläst Visionen gäller för Västra Götaland. Den är

Läs mer

Gästnattsrapport Västsverige februari 2016 Victor Johansson,

Gästnattsrapport Västsverige februari 2016 Victor Johansson, Gästnattsrapport Västsverige februari 216 Victor Johansson, victor.johansson@vastsverige.com Turistrådet Västsverige en del av Västra Götalandsregionen Viktig information om rapporten Varje månadsrapport

Läs mer

SMS-Livräddare 8 Mars 2018 PreHospen Symposium Högskolan Borås. Team PreHospital Samordning Christopher Lundberg

SMS-Livräddare 8 Mars 2018 PreHospen Symposium Högskolan Borås. Team PreHospital Samordning Christopher Lundberg SMS-Livräddare 8 Mars 2018 PreHospen Symposium Högskolan Lägesrapport SMS-Livräddare i VGR SMS-Livräddare (SMSL) i VGR, del av forskningsprojekt. SMSL. finns i Stockholms Läns Landsting, Region Hovedstaden

Läs mer

Gästnattsrapport Västsverige november 2016 Victor Johansson,

Gästnattsrapport Västsverige november 2016 Victor Johansson, Gästnattsrapport Västsverige november 216 Victor Johansson, victor.johansson@vastsverige.com Turistrådet Västsverige en del av Västra Götalandsregionen Viktig information om rapporten Varje månadsrapport

Läs mer

Gästnattsrapport Mars 2015

Gästnattsrapport Mars 2015 Gästnattsrapport Mars 215 Källor: SCB, Tillväxtverket, Swedavia Bearbetat av Turistrådet Västsverige Kontakt: ann-sofie.stromback@vastsverige.com Klicka här för att hämta SCB s Beskrivning av inkvarteringsstatistik

Läs mer

Gästnattsrapport Västsverige juni 2018 Niklas Ranefjärd,

Gästnattsrapport Västsverige juni 2018 Niklas Ranefjärd, Gästnattsrapport Västsverige juni 218 Niklas Ranefjärd, niklas.ranefjard@vastsverige.com Turistrådet Västsverige en del av Västra Götalandsregionen Viktig information om rapporten Varje månadsrapport inkluderar

Läs mer

Gästnattsrapport mars Källa: SCB och Tillväxtverket Bearbetat av Västsvenska Turistrådet

Gästnattsrapport mars Källa: SCB och Tillväxtverket Bearbetat av Västsvenska Turistrådet Gästnattsrapport mars 2013 Källa: SCB och Tillväxtverket Bearbetat av Västsvenska Turistrådet 1 Nyckeltal i Västra Götaland, mars 2013 Hotell, stugbyar och vandrarhem Antal gästnätter Mars 375 076 +5%

Läs mer

Gästnattsrapport Maj 2015

Gästnattsrapport Maj 2015 Gästnattsrapport Maj 215 Källor: SCB, Tillväxtverket, Swedavia Bearbetat av Turistrådet Västsverige Kontakt: ann-sofie.stromback@vastsverige.com Klicka här för att hämta SCB s Beskrivning av inkvarteringsstatistik

Läs mer

Gästnattsrapport Västsverige maj 2018 Niklas Ranefjärd,

Gästnattsrapport Västsverige maj 2018 Niklas Ranefjärd, Gästnattsrapport Västsverige maj 218 Niklas Ranefjärd, niklas.ranefjard@vastsverige.com Turistrådet Västsverige en del av Västra Götalandsregionen Viktig information om rapporten Varje månadsrapport inkluderar

Läs mer

Gästnattsrapport Västsverige maj 2016 Victor Johansson,

Gästnattsrapport Västsverige maj 2016 Victor Johansson, Gästnattsrapport Västsverige maj 216 Victor Johansson, victor.johansson@vastsverige.com Turistrådet Västsverige en del av Västra Götalandsregionen Viktig information om rapporten Varje månadsrapport inkluderar

Läs mer

Gästnattsrapport Västsverige januari 2016 Victor Johansson,

Gästnattsrapport Västsverige januari 2016 Victor Johansson, Gästnattsrapport Västsverige januari 2016 Victor Johansson, victor.johansson@vastsverige.com Turistrådet Västsverige en del av Västra Götalandsregionen Viktig information om rapporten Varje månadsrapport

Läs mer

Gästnattsrapport Juli 2015

Gästnattsrapport Juli 2015 Gästnattsrapport Juli 215 Källor: SCB, Tillväxtverket, Swedavia Bearbetat av Turistrådet Västsverige Kontakt: ann-sofie.stromback@vastsverige.com victor.johansson@vastsverige.com Klicka här för att hämta

Läs mer

Indikatorer för process uppföljning maj 2019

Indikatorer för process uppföljning maj 2019 Indikatorer för process uppföljning maj 2019 kopplad till Överenskommelse mellan Västra Götalands kommuner och Västra Götalandsregionen om samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Läs mer

Guvernörens månadsbrev nr 10 Rotaryåret

Guvernörens månadsbrev nr 10 Rotaryåret Guvernörens månadsbrev nr 10 Rotaryåret 2018-2019 Rotarykamrater! Nu, äntligen börjar man känna av att våren är på gång, även om det kommit och kan komma en del bakslag så är det ju knoppar på våra träd,

Läs mer

GUVERNÖRENS MÅNADSBREV mars/april 2017, nr 9/10

GUVERNÖRENS MÅNADSBREV mars/april 2017, nr 9/10 Distrikt 2380 SERVCE ABOVE SELF GUVERNÖRENS MÅNADSBREV mars/april 2017, nr 9/10 Rotarykamrater! Tiden går fort och det är mycket som händer. Det är fullt med aktiviteter i klubbarna runt om i distriktet.

Läs mer

Gästnattsrapport Juni 2015

Gästnattsrapport Juni 2015 Gästnattsrapport Juni 215 Källor: SCB, Tillväxtverket, Swedavia Bearbetat av Turistrådet Västsverige Kontakt: ann-sofie.stromback@vastsverige.com Klicka här för att hämta SCB s Beskrivning av inkvarteringsstatistik

Läs mer

Inkvarteringsstatistik

Inkvarteringsstatistik Inkvarteringsstatistik maj 2011 Kommunstatistik ti tik Från och med januari 2005 redovisas gästnattsstatisk för hotell, stugbyar och för samtliga kommuner i Västsverige genom en skattning av inkvarteringsstatistiken

Läs mer

Ledsagarservice Kostnadsfri personlig ledsagning.

Ledsagarservice Kostnadsfri personlig ledsagning. Ledsagarservice Kostnadsfri personlig ledsagning. 2018-06-18 Stationer och terminaler med ledsagarservice ALE Bohusstation/centrum Älvängens Resecentrum/station ALINGSÅS Alingsåsterminalen/station BENGTSFORS

Läs mer

Gästnattsrapport Västsverige januari 2019 Niklas Ranefjärd,

Gästnattsrapport Västsverige januari 2019 Niklas Ranefjärd, Gästnattsrapport Västsverige januari 2019 Niklas Ranefjärd, niklas.ranefjard@vastsverige.com Turistrådet Västsverige en del av Västra Götalandsregionen Viktig information om rapporten Varje månadsrapport

Läs mer

Inkvarteringsstatistik februari 2011

Inkvarteringsstatistik februari 2011 Inkvarteringsstatistik februari 2011 Kommunstatistik Från och med januari 2005 redovisas gästnattsstatisk för hotell, stugbyar och för samtliga kommuner i Västsverige genom en skattning av inkvarteringsstatistiken

Läs mer

Gästnattsrapport Västsverige september 2017 Victor Johansson,

Gästnattsrapport Västsverige september 2017 Victor Johansson, Gästnattsrapport Västsverige september 217 Victor Johansson, victor.johansson@vastsverige.com Turistrådet Västsverige en del av Västra Götalandsregionen Viktig information om rapporten Varje månadsrapport

Läs mer

Gästnattsrapport Västsverige juli 2016 Victor Johansson,

Gästnattsrapport Västsverige juli 2016 Victor Johansson, Gästnattsrapport Västsverige juli 216 Victor Johansson, victor.johansson@vastsverige.com Turistrådet Västsverige en del av Västra Götalandsregionen Viktig information om rapporten Varje månadsrapport inkluderar

Läs mer

Västra Götalands län

Västra Götalands län Västra Götalands län Välfärdstappet Västra Götalands län Inledning Välfärdsutredningen som presenterades i slutet av förra året lanserade ett förslag till vinstbegränsning för välfärdsföretag. I praktiken

Läs mer

Distriktsguvernörens månadsbrev Nr 11, maj - juni 2015

Distriktsguvernörens månadsbrev Nr 11, maj - juni 2015 Nr 1-2, juli - augusti 2014 Distriktsguvernörens månadsbrev Nr 11, maj - juni 2015 Vänner i Rotary! Detta är sista gången som jag skriver till er som DG och jag vill börja med att skriva TACK. Tack för

Läs mer

Gästnattsrapport Västsverige augusti 2017 Victor Johansson,

Gästnattsrapport Västsverige augusti 2017 Victor Johansson, Gästnattsrapport Västsverige augusti 217 Victor Johansson, victor.johansson@vastsverige.com Turistrådet Västsverige en del av Västra Götalandsregionen Viktig information om rapporten Varje månadsrapport

Läs mer

Gästnattsrapport Västsverige oktober 2016 Victor Johansson,

Gästnattsrapport Västsverige oktober 2016 Victor Johansson, Gästnattsrapport Västsverige oktober 216 Victor Johansson, victor.johansson@vastsverige.com Turistrådet Västsverige en del av Västra Götalandsregionen Viktig information om rapporten Varje månadsrapport

Läs mer

Gästnattsrapport Västsverige maj 2019 Niklas Ranefjärd,

Gästnattsrapport Västsverige maj 2019 Niklas Ranefjärd, Gästnattsrapport Västsverige maj 219 Niklas Ranefjärd, niklas.ranefjard@vastsverige.com Turistrådet Västsverige en del av Västra Götalandsregionen Viktig information om rapporten Varje månadsrapport inkluderar

Läs mer

Företagsamheten 2018 Västra Götalands län

Företagsamheten 2018 Västra Götalands län Företagsamheten 2018 Västra Götalands län Om undersökningen Svenskt Näringsliv presenterar varje år ny statistik över företagsamheten i Sverige. Syftet är att visa om antalet personer som har ett juridiskt

Läs mer

Inkvarteringsstatistik januari 2008

Inkvarteringsstatistik januari 2008 Inkvarteringsstatistik januari 2008 Kommunstatistik Från och med januari 2005 redovisas gästnattsstatisk för hotell, stugbyar och vandrarhem för samtliga kommuner i Västsverige genom en skattning av inkvarteringsstatistiken

Läs mer

Gästnattsrapport Västsverige juli 2017 Victor Johansson,

Gästnattsrapport Västsverige juli 2017 Victor Johansson, Gästnattsrapport Västsverige juli 217 Victor Johansson, victor.johansson@vastsverige.com Turistrådet Västsverige en del av Västra Götalandsregionen Viktig information om rapporten Varje månadsrapport inkluderar

Läs mer

Gästnattsrapport Augusti 2015

Gästnattsrapport Augusti 2015 Gästnattsrapport Augusti 215 Källor: SCB, Tillväxtverket, Swedavia Bearbetat av Turistrådet Västsverige Kontakt: ann-sofie.stromback@vastsverige.com victor.johansson@vastsverige.com Klicka här för att

Läs mer

Gästnattsrapport Västsverige november 2017 Victor Johansson,

Gästnattsrapport Västsverige november 2017 Victor Johansson, Gästnattsrapport Västsverige november 217 Victor Johansson, victor.johansson@vastsverige.com Turistrådet Västsverige en del av Västra Götalandsregionen Viktig information om rapporten Varje månadsrapport

Läs mer

Gästnattsrapport Västsverige juni 2019 Niklas Ranefjärd,

Gästnattsrapport Västsverige juni 2019 Niklas Ranefjärd, Gästnattsrapport Västsverige juni 219 Niklas Ranefjärd, niklas.ranefjard@vastsverige.com Turistrådet Västsverige en del av Västra Götalandsregionen Viktig information om rapporten Varje månadsrapport inkluderar

Läs mer

Gästnattsrapport april Källa: SCB och Tillväxtverket Bearbetat av Västsvenska Turistrådet

Gästnattsrapport april Källa: SCB och Tillväxtverket Bearbetat av Västsvenska Turistrådet Gästnattsrapport april 2013 Källa: SCB och Tillväxtverket Bearbetat av Västsvenska Turistrådet 1 Nyckeltal i Västra Götaland, april 2013 Hotell, stugbyar och vandrarhem Antal gästnätter April 399 211 +8%

Läs mer

Gästnattsrapport juni Källa: SCB och Tillväxtverket Bearbetat av Västsvenska Turistrådet

Gästnattsrapport juni Källa: SCB och Tillväxtverket Bearbetat av Västsvenska Turistrådet Gästnattsrapport juni 2013 Källa: SCB och Tillväxtverket Bearbetat av Västsvenska Turistrådet 1 Nyckeltal i Västra Götaland, juni 2013 Hotell, stugbyar och vandrarhem Antal gästnätter Juni 555 576 +16%

Läs mer

Inkvarteringsstatistik januari 2011

Inkvarteringsstatistik januari 2011 Inkvarteringsstatistik januari 2011 Kommunstatistik Från och med januari 2005 redovisas gästnattsstatisk för hotell, stugbyar och för samtliga kommuner i Västsverige genom en skattning av inkvarteringsstatistiken

Läs mer

Gästnattsrapport Västsverige februari 2019 Niklas Ranefjärd,

Gästnattsrapport Västsverige februari 2019 Niklas Ranefjärd, Gästnattsrapport Västsverige februari 219 Niklas Ranefjärd, niklas.ranefjard@vastsverige.com Turistrådet Västsverige en del av Västra Götalandsregionen Viktig information om rapporten Varje månadsrapport

Läs mer

Gästnattsrapport Västsverige april 2017 Victor Johansson,

Gästnattsrapport Västsverige april 2017 Victor Johansson, Gästnattsrapport Västsverige april 217 Victor Johansson, victor.johansson@vastsverige.com Turistrådet Västsverige en del av Västra Götalandsregionen Viktig information om rapporten Varje månadsrapport

Läs mer

Gästnattsrapport Västsverige juni 2017 Victor Johansson,

Gästnattsrapport Västsverige juni 2017 Victor Johansson, Gästnattsrapport Västsverige juni 217 Victor Johansson, victor.johansson@vastsverige.com Turistrådet Västsverige en del av Västra Götalandsregionen Viktig information om rapporten Varje månadsrapport inkluderar

Läs mer

Gästnattsrapport Västsverige januari 2018 Victor Johansson,

Gästnattsrapport Västsverige januari 2018 Victor Johansson, Gästnattsrapport Västsverige januari 2018 Victor Johansson, victor.johansson@vastsverige.com Turistrådet Västsverige en del av Västra Götalandsregionen Viktig information om rapporten Varje månadsrapport

Läs mer

Gästnattsrapport Västsverige november 2018 Niklas Ranefjärd,

Gästnattsrapport Västsverige november 2018 Niklas Ranefjärd, Gästnattsrapport Västsverige november 218 Niklas Ranefjärd, niklas.ranefjard@vastsverige.com Turistrådet Västsverige en del av Västra Götalandsregionen Viktig information om rapporten Varje månadsrapport

Läs mer

Gästnattsrapport Västsverige mars 2017 Victor Johansson,

Gästnattsrapport Västsverige mars 2017 Victor Johansson, Gästnattsrapport Västsverige mars 217 Victor Johansson, victor.johansson@vastsverige.com Turistrådet Västsverige en del av Västra Götalandsregionen Viktig information om rapporten Varje månadsrapport inkluderar

Läs mer

Inkvarteringsstatistik

Inkvarteringsstatistik Inkvarteringsstatistik april 2011 Kommunstatistik ti tik Från och med januari 2005 redovisas gästnattsstatisk för hotell, stugbyar och för samtliga kommuner i Västsverige genom en skattning av inkvarteringsstatistiken

Läs mer

Gästnattsrapport Västsverige juli 2018 Niklas Ranefjärd,

Gästnattsrapport Västsverige juli 2018 Niklas Ranefjärd, Gästnattsrapport Västsverige juli 218 Niklas Ranefjärd, niklas.ranefjard@vastsverige.com Turistrådet Västsverige en del av Västra Götalandsregionen Viktig information om rapporten Varje månadsrapport inkluderar

Läs mer

Gästnattsrapport Västsverige februari 2017 Victor Johansson,

Gästnattsrapport Västsverige februari 2017 Victor Johansson, Gästnattsrapport Västsverige februari 217 Victor Johansson, victor.johansson@vastsverige.com Turistrådet Västsverige en del av Västra Götalandsregionen Viktig information om rapporten Varje månadsrapport

Läs mer

Gästnattsrapport Västsverige april 2016 Victor Johansson,

Gästnattsrapport Västsverige april 2016 Victor Johansson, Gästnattsrapport Västsverige april 216 Victor Johansson, victor.johansson@vastsverige.com Turistrådet Västsverige en del av Västra Götalandsregionen Viktig information om rapporten Varje månadsrapport

Läs mer

Gästnattsrapport Västsverige sommaren (juni-augusti) 2018 Niklas Ranefjärd,

Gästnattsrapport Västsverige sommaren (juni-augusti) 2018 Niklas Ranefjärd, Gästnattsrapport Västsverige sommaren (juni-augusti) 2018 Niklas Ranefjärd, niklas.ranefjard@vastsverige.com Turistrådet Västsverige en del av Västra Götalandsregionen Viktig information om rapporten Denna

Läs mer

Gästnattsrapport juli 2014

Gästnattsrapport juli 2014 Gästnattsrapport 2014 Källa: SCB och Tillväxtverket Bearbetat av Västsvenska Turistrådet Kontakt: ann-sofie.stromback@vastsverige.com monika.fleming-glogoza@vastsverige.com Klicka här för att hämta SCB

Läs mer

Rotary Foundation: Översikt. Rotary Foundation seminarium Hans Johansson /28

Rotary Foundation: Översikt. Rotary Foundation seminarium Hans Johansson /28 Rotary Foundation: Översikt Rotary Foundation seminarium Hans Johansson 2015-11-14/28 The Rotary Foundation är fristående men har lagrådet gemensamt med Rotary International TITLE 2 Rotary Foundation ger

Läs mer

Gästnattsrapport april 2014

Gästnattsrapport april 2014 Gästnattsrapport 2014 Källa: SCB och Tillväxtverket Bearbetat av Västsvenska Turistrådet Kontakt: ann-sofie.stromback@vastsverige.com monika.fleming-glogoza@vastsverige.com Klicka här för att hämta SCB

Läs mer