Ritha Sörling, kommunalråd (S) Samuel Ericson, gruppledare (V) Kristina Andersson, ekonom Kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ritha Sörling, kommunalråd (S) Samuel Ericson, gruppledare (V) Kristina Andersson, ekonom Kl"

Transkript

1 1(22) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl , Beslutande Ledamöter Daniel Frisk (S) ordförande Kerstin Skogdalen (S) Christina Wilhelmsson (S) Ulrika Mellkvist (C) Sven-Åke Lundh (M) Mats Runqvist (HOB) Mariam Karimbiak (V) Ersättare Kari Paavonen (S) Annalena Järnberg (S) Inga-Karin Falk (M) Lars Hedkvist (V) Övriga närvarande Ritha Sörling, kommunalråd (S) Samuel Ericson, gruppledare (V) Kristina Andersson, ekonom Kl Justerare Ulrika Mellkvist (C) Justeringens plats och tid Kommunkontoret...dag./ kl.... Underskrifter Sekreterare Paragrafer Eija Kilpala Ordförande Daniel Frisk Justerare Ulrika Mellkvist ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Omsorgsnämnden Sammanträdesdatum då anslaget sätts upp då anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Kommunkontoret Underskrift Eija Kilpala

2 2(22) 129 Övergripande granskning 2010, bilaga, dnr Frågeområden enligt bilaga diskuterades med revisorerna. 1. Informationen läggs till handlingarna.

3 3(22) 130 Överenskommelse Familjecentralen i Hällefors kommun, bilaga, dnr Bildningsnämnden och Omsorgsnämnden startade i samverkan med Örebro läns landsting en familjecentral Familjecentralen finns på en av de nedlagda enheterna på Fyrklövern fattade Bildningsnämnden beslut om att föra en diskussion med Omsorgsförvaltningen angående nedläggning av Familjecentralen. Omsorgsförvaltningen stod dock kvar i att ha en verksamhet i form av familjecentral och arbetet med att hitta andra samverkansparters påbörjades träffade omsorgsförvaltningen representanter från Svenska Kyrkan i Hällefors i syfte att diskutera en eventuell samverkan då kyrkan idag har en verksamhet i form av öppen förskola, vilket är ett av kraven i en familjecentral. Svenska Kyrkan var mycket positiva till en samverkan i form av en familjecentral och i deras lokaler. Den nuvarande överenskommelsen har sagts upp av alla samverkande parter t.o.m , dels p.g.a. att Bildningsnämnden planerade att gå ur verksamheten och dels p.g.a. att en ny samverkanspart skulle in i verksamheten. Bildningsnämnden har vid sammanträdet ställt sig positiv till att se över en eventuell fortsatt samverkan i Familjecentralen. Representanter från omsorgsförvaltningen, bildningsförvaltningen, Örebro läns landsting samt Svenska Kyrkan har träffats och skrivit ett förslag på en ny överenskommelse. Överenskommelsen bygger på den principöverenskommelse som tagits i länet avseende familjecentraler som Regionförbundet Örebro, Örebro läns landsting och länets kommuner skrivit på. Förvaltningens förslag till beslut 1 Informationen läggs till handlingarna. 1 Bifall till beslut enligt förslag.

4 4(22) 131 Utvärdering Helga/Helmer, bilaga, dnr Omsorgsförvaltningen i Hällefors kommun har arbetat med Helga/Helmer sedan Helga/Helmer är en arbetsmodell som ger mer tid och möjlighet att prova hemma innan det formella beslutet tas om hur hjälpen skall se ut i framtiden. Exempel på en "Helga eller Helmer": En person har legat på sjukhus bedöms som utskrivningsklar och förväntas gå hem. Vårdtiden har varit kort, personen har inte hunnit återhämta sig och har därför svårt att veta vad hon/han kommer att kunna göra själv eller hur mycket hjälp som kommer att behövas hemma. Med en viss konvalescenstid och träningshjälp hemma kommer det att visa sig vilken återhämtning av de egna resurserna som kan förväntas och förutsättningar till så stor självständighet som möjligt ges. Helga/Helmer får prova sig fram med hjälp av hemtjänsten (arbetsterapeut, sjuksköterska, vårdpersonal) de första 2 veckorna innan det formella beslutet (biståndsbeslut) som fattas hemma hos Helga/Helmer. Man har då en vårdplanering hos Helga/Helmer där biståndshandläggare, sjuksköterska, arbetsterapeut, kontaktpersonal deltar. Underlaget för beslutet är den dagliga dokumentationen som utförts av personalen. Utvärderingar har gjorts efter verksamhetsåren 2006 och Dessa har visat att minst 50 % klarar sig utan hemtjänst/hemsjukvård efter 3 månader. Under 2009 var 45 personer aktuella för Helga/Helmer och förvaltningen har sett samma trend som tidigare år när det gäller hur behovet av insatser ser ut efter två veckor och två månader. En mer utförlig utvärdering av 2009 års verksamhet har inte gjorts men en utvärdering av 2010 års verksamhet ska göras. Förvaltningens förslag till beslut 1 Informationen läggs till handlingarna. 1 Bifall till beslut enligt förslag.

5 5(22) 132 Avtal om tillnyktring, bilaga, dnr Kommunerna i Örebro län och Örebro läns landsting har sedan haft ett avtal angående tillnyktring vilket innebär att landstinget tillhandahåller tillnyktring och att kommunerna får betala ett fast pris samt ett rörligt pris per tillnyktring. Avtalet har tidigare reviderats Det avtalet var gällande t.o.m Föreligger ett nytt reviderat avtal som Marit-gruppen i maj rekommenderade kommunerna att skriva på. Detta avtal är nu påskrivet av samtliga kommuner i Örebro län och gäller fr.o.m t.o.m Avtalet ska utvärderas senast och ett nytt avtal ska träffas senast Om inget nytt avtal träffas upphör verksamheten Hällefors kommun har haft 18 tillnyktringar 2007, 22 st 2008, 14 st 2009 samt t.o.m. oktober tillnyktringar. Förvaltningens förslag till beslut 1 Informationen läggs till handlingarna. 1 Bifall till beslut enligt förslag.

6 6(22) 133 Arbetsmiljöverkets inspektion av KommunRehab, bilaga, dnr Arbetsmiljöverket genomförde en inspektion på KommunRehab I inspektionsmeddelandet framkom krav på att det ska finnas regelbundna och skriftliga riskbedömningar av alla faktorer som påverkar arbetsmiljön för personalen på KommunRehab. Åtgärder som inte kan vidtas omedelbart ska föras in i skriftlig handlingsplan med uppgift om vem som ansvarar för att vidta åtgärder och när den ska vara klar. Arbetsmiljöuppgifterna ska fördelas i verksamheten och dessa ska fördelas skriftligen på bestämda personer eller befattningar. Berörda arbetstagare och skyddsombud ska ha möjlighet att medverka i arbetet med att undersöka arbetsförhållanden och bedöma riskerna för ohälsa och olycksfall. Rutinerna för att förebygga smittspridning behöver förtydligas. Rutinerna framstod som otydliga och nya rutiner för anmälan av tillbud ska upprättas. Arbetsmiljöverket konstaterade också att enhetschefen har personalansvar för ett 70-tal arbetstagare och förutsätter att en konsekvens- och riskbedömning görs inför kommande organisationsöversyn. Arbetsmiljöverket ska före 30 oktober ha information om vad som gjorts med anledning av de brister och krav som redovisats. Svaret redovisas på omsorgsnämndens nästa sammanträde. Förvaltningens förslag till beslut 1 Informationen läggs till handlingarna. 1 Bifall till beslut enligt förslag

7 7(22) 134 Rapport om behov av SÄBO t.o.m. september 2010, bilaga, dnr Föreligger information om SÄBO-platser och antalet tomma platser inom ÄO/HO t.o.m. september personer väntade på plats inom SÄBO 30 september vilket är detsamma som i augusti Fyra tomma platser används till korttidsplatser. 1 Informationen läggs till handlingarna.

8 8(22) 135 Rapport om utskrivningsklara t.o.m. september 2010, bilaga, dnr Föreligger information om utskrivningsklara patienter t o m september Förvaltningen har haft 19 betalningsdygn till en kostnad av kr och alla har infallit under sommaren. Budget för utskrivningsklara är 300 tkr. Kostnad per vårddygn är kronor. Frågan om varför kommunerna ska betala landstinget för vårddygn under semestertider, när antal platser har reducerats på lasarettets vårdavdelningar, ska väckas i SNÖL-gruppen. 1 Informationen läggs till handlingarna.

9 9(22) 136 Trygghetsboende muntlig rapport Punkten utgår.

10 10(22) 137 Borådet muntlig rapport Punkten utgår.

11 11(22) 138 Intagningsstopp muntlig rapport Punkten utgår.

12 12(22) 139 Redovisning av stimulansbidrag 2009 samt ansökan stimulansbidrag 2010, bilaga, Hällefors kommun har erhållit stimulansmedel för en bättre vård och omsorg för äldre sedan Innan Socialstyrelsen kan bevilja Hällefors kommun nya stimulansmedel för 2010 så ska 2009 års stimulansmedel redovisas för omsorgsnämnden samt att ansökan för 2010 delges nämnden. Redovisning 2009 års stimulansmedel De områden som man sökt stimulansmedel för är: Rehabilitering Kost/nutrition Sociala innehållet Förebyggande hembesök Beviljat belopp för ,0 tkr 125,0 tkr 300,0 tkr 125,0 tkr tkr Förbrukning av 2009 års stimulansmedel fram till : Område Förbrukat belopp Ej förbrukat Rehabilitering 326,0 tkr 227,0 tkr Kost/nutrition 125,0 tkr 0 Sociala innehållet 300,0 tkr 175,0 tkr Förebyggande hembesök 71,0 tkr 54,0 Projektområden rehabilitering samt förebyggande hembesök löper fortlöpande under året 2010, samtliga medel avsedda för dessa projekt beräknas vara förbrukade vid årsskiftet. Inom projektområdet sociala innehållet är 175,0 tkr sökta för området Äldre etyliker. Projektpengarna var avsedda för att ge ökad kunskap och utökat arbetsinnehåll för våra resursteam i hemtjänsten; äldrepsykiatri och demens. Målet för projektet var att genom ökad kunskap, bättre bemötande och meningsfullt innehåll i vardagen försöka förhindra missbruk och ge denna målgrupp en ökad livskvalitet. Frågan att påbörja projektet har tagits upp vår/höst men inga klartecken har ännu givits från förvaltningen att få påbörja projektet.

13 13(22) Rekvisition av 2010 års stimulansmedel för insatser inom vård och omsorg om äldre personer. Dnr /2010 Socialstyrelsen har avsatt 551,0 tkr för Hällefors kommun En ny ansökan om rekvisition av nya stimulansmedel har inlämnats De områden som nu sökts stimulansmedel för är: Rehabilitering: 450,0 tkr Fortsättning av projekt enl. tidigare beviljad ansökan Att fortsätta det redan påbörjade rehabiliteringsarbetat inom kommunen samt att vidareutveckla rehabiliteringen för att kunna ge de äldre sjuka möjlighet till självständighet. Demensvård: 101,0 tkr - Att genom utbildning, stöd och handledning till personal som arbetar med dementa personer, ge dom kunskap så att de kan bemöta/hantera situationer där den demenssjuka agera utåtriktat och aggressivt. Kompetenshöjning är tänkt för personal inom demensboende, demensteam och dagcentral för dementa Förvaltningens förslag till beslut 1 Informationen om redovisningen av 2009 års stimulansmedel läggs till handlingarna 2 Delgivningen av ansökan om stimulansmedel läggs till handlingarna. 1 Bifall till beslut enligt förslag.

14 14(22) 140 Särskilt förordnad vårdnadshavare enligt 6 kap 9 Föräldrabalken, bilaga SEKRETESS 1 Bifall till beslut enligt förslag.

15 15(22) 141 Helårsprognos, bilaga, dnr Omsorgsnämndens helårsprognos för 2010 beräknas bli ett underskott på 11,8 miljoner kronor. Av denna summa avser 1,5 miljoner kronor omställningskostnader som ska redovisas på kommunens budgeterade extraordinära kostnader. Det innebär då att nämnden redovisar ett underskott på 10,3 miljoner kronor och då leder till att en avvikelserapport ska göras till kommunstyrelsen. Till denna prognos finns en avvikelserapport bifogad som uppgår till 2,5 miljoner kronor och avser nya beslutade åtgärder och ingår inte i kommunens åtgärdsplan för åren Omsorgsnämnden stora strukturella arbete med hur de olika boendeformerna skall vara i framtiden för Hällefors kommuns äldrevård pågår. I och med processen pågår kommer Omsorgsnämnden att återkomma under 2011 med vilka beslut som krävs för att komma i balans. I förhållande till föregående månad har prognosen i stort sett samma total, men skillnader finns inom nämnden där äldreomsorgen och staben har en bättre prognos och individ och familj har en sämre prognos. Från och med september månad har kommunförvaltningen tagit fram en prognos för semesterlöneskuld och komp skuld till årets slut (se bilaga). Förändringen är i dagsläget negativ och innebär en ökad kostnad med 2,1 miljoner kronor. Denna kostnad räknar förvaltningen skall minska i och med att semesterdagar kommer att tas ut innan årets slut. Förvaltningens förslag till beslut 1 Helårsprognosen t o m september månad 2010 läggs till handlingarna. 2 Helårsprognosen t o m september månad 2010 redovisas för Kommunstyrelsen i november Bifall till beslut enligt förslag.

16 16(22) 142 Helårsprognos investeringar 2010, bilaga, dnr Omsorgsnämndens helårsprognos för 2010 vad gäller investeringar beräknas bli kronor och innebär att antagen investeringsbudget efterföljs. Förvaltningens förslag till beslut 1 Helårsprognosen för investeringar t o m september månad 2010 läggs till handlingarna. 1 Bifall till beslut enligt förslag.

17 17(22) 143 Budget 2011, dnr Delas ut en sammanställning av förslag på budgetram 2011 som behandlades på kommunstyrelsen Omsorgsnämnden föreslås få en budgetram för 2011 på 136,194 mkr. Inga äskande utöver budgetram får förekomma. Efter kommunfullmäktiges beslut om budget 2011 ska förvaltningen med hjälp av ekonomienheten fördela ramen mellan enheterna. 1 Informationen läggs till handlingarna

18 18(22) 144 Yttrande över Kia Enströms medborgarförslag badhus-simhall, bilaga, dnr Kommunstyrelsen beslutade , 54, att överlämna ovan rubricerade medborgarförlag till bildningsnämnden och omsorgsnämnden för beredning. Medborgarförslaget lyder: Ett badhus-simhall. Barnen kan få bättre simundervisning (vilket de verkligen behöver). Behövs även för allmänheten och för de gamla och för de handikappade. Omsorgsförvaltningen har tagit upp denna fråga för beredning. Omsorgsförvaltningen anser att ett badhus/simhall skulle vara en tillgång för kommunens invånare/förvaltningens brukare och att möjligheterna för rehabilitering och träning skulle öka. Med nuvarande ekonomiska läge i kommunen finns det inte utrymme för en prioritering av att bygga ett badhus/simhall. Förvaltningens förslag till beslut 1 Omsorgsnämnden beslutar att godkänna yttrandet avseende medborgarförslaget. 2 Omsorgsnämnden beslutar att yttrandet överlämnas till kommunfullmäktige för beslut. 1 Bifall till beslut enligt förslag.

19 19(22) 145 Yttrande över Inger Claessons medborgarförslag att allmänheten ges möjlighet till att yttra sig under en frågestund vid omsorgsnämndens möten, bilaga, dnr Kommunstyrelsen beslutade , 137, att överlämna ovan rubricerade medborgarförslag till omsorgsnämnden för beredning. Medborgarförslaget lyder: Undertecknad föreslår att allmänheten ges möjlighet att yttra sig under en frågestund vid omsorgsnämndens möten. För att få svar direkt och rätt information om olika planer och beslut. Yttranderätt och deltagande vid överläggning av beslut i fullmäktige/nämnder är reglerat i Kommunallagen. Fullmäktige har medgivit att nämnderna i Hällefors kommun får ha offentliga sammanträden. Detta innebär att allmänheten har tillträde till sammanträdena för att lyssna. Möjligheten för allmänheten att yttra sig ges vid allmänhetens frågestund i fullmäktige. Ledamöter från t.ex. omsorgsnämnden finns även bland ledamöterna i fullmäktige varför frågor kring nämndens verksamhet, beslut och planer kan besvaras vid allmänhetens frågestund i fullmäktige. Omsorgsförvaltningen anser att möjligheten för allmänheten att yttra sig avseende frågor som rör omsorgsnämndens verksamhet ges i samband med allmänhetens frågestund i kommunfullmäktige och att medborgarförslaget inte ska bifallas. Förvaltningens förslag till beslut 1 Omsorgsnämnden beslutar att föreslå kommunfullmäktige att inte bifalla medborgarförslaget. 2 Omsorgsnämnden beslutar att ovanstående yttrande överlämnas till kommunfullmäktige för beslut. 1 Bifall till beslut enligt förslag.

20 20(22) 146 Taxor, avgifter och ersättningar inom äldre- och handikappomsorgen, bilaga, dnr Kommunerna i norra länsdelen har genom åren samarbetat kring olika frågor och bland annat när det gäller avgifter och taxor inom äldre- och handikappomsorgen. Taxan är idag inte helt samstämmig på en del punkter och därför har frågan om en översyn lyfts vid de gemensamma mötena mellan förvaltningschefer och ordförande inom det sociala området. Socialchefen i Ljusnarsbergs kommun har under våren tittat närmare på hur taxan är konstruerad och bland annat noterat att några av kommunerna inte har räknat upp timtaxan i hemtjänsten i linje med de senaste årens kostnadsökningar. Timbeloppet är därför uppräknat i förslaget. Förslaget innehåller också en gemensam modell avseende avgift för kost samt en beräkning av förbehållsbeloppet för att täcka merkostnad för matdistribution och kost i särskilt boende. Det finns också ett avsnitt om avgifter och ersättningar i anslutning till LSS-insatser. Ärendet ska beredas ytterligare, bl.a. ska ett förslag om serviceinsatser utan biståndsbeslut tas fram med tillhörande timkostnad. Ambitionen är att de nya taxorna och avgifterna ska gälla fr.o.m Informationen läggs till handlingarna.

21 21(22) 147 Delgivningar, bilaga, dnr Föreligger förteckning över ärenden som delges nämnden. 1 Delgivningarna läggs till handlingarna.

22 22(22) 148 Övriga frågor, dnr Ulrika Mellkvist (C) yrkar på att få rapport till sammanträdet i november om hur många aktiva ärenden som finns inom hemtjänsten, fördelade per hemtjänstområde. 1 Bifall till Ulrika Mellkvists (C) yrkande.

Datum Kenth Adamsson Samuel Ericson, gruppledare (V) Sune Ekman, revisor. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Eija Kilpala

Datum Kenth Adamsson Samuel Ericson, gruppledare (V) Sune Ekman, revisor. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Eija Kilpala 1(23) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 16.20 ande Ledamöter Lilian Stenqvist (S) ordförande Christina Wilhelmsson (S) Kerstin Skogdalen (S) Elin Zetterlund (C) Sven-Åke Lundh (M) Mariam

Läs mer

Datum Ritha Sörling, gruppledare (S) Samuel Ericsson, gruppledare (V) Kenth Adamsson, förvaltningschef

Datum Ritha Sörling, gruppledare (S) Samuel Ericsson, gruppledare (V) Kenth Adamsson, förvaltningschef 1(4) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 18.00 19.00 Beslutande Ledamöter Ulrika Mellkvist (C), vice ordförande Kerstin Skogdalen (S) Mikael Eriksson (S) Christina Wilhelmsson (S) Sven-Åke Lundh

Läs mer

Britt-Marie Strandahl, tf förvaltningschef Kristina Andersson, kommunförvaltningen Allmänheten

Britt-Marie Strandahl, tf förvaltningschef Kristina Andersson, kommunförvaltningen Allmänheten SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(17) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 15.30 Beslutande Ledamöter Ulrika Mellkvist (C) ordförande Kari Paavonen (S) Christina Wilhelmsson (S) Annalena Järnberg (S)

Läs mer

Datum 2011-01-19. Barbro Stein, gruppledare (GL) Tf förvaltningschef Britt-Marie Strandahl Enhetschef Kenth Adamsson 2 Gudrun Carver, enhetschef 3

Datum 2011-01-19. Barbro Stein, gruppledare (GL) Tf förvaltningschef Britt-Marie Strandahl Enhetschef Kenth Adamsson 2 Gudrun Carver, enhetschef 3 1(19) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 14.00 16.15 Beslutande Ledamöter Ulrika Mellkvist (C) ordförande Annalena Järnberg (S) Kerstin Skogdalen (S) Riitta Löfström (HOB) Lars Hedkvist (V) Tomas

Läs mer

Arne Rubin ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Arne Rubin ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Omsorgsnämnden 2008-12-17 1 Plats och tid Plenisalen 2008-12-17, kl. 13.00 15.35 Beslutande Ulrika Mellkvist (c ) Kerstin Skogdalen (s) tjg.ers. Kari Paavonen (s) tjg.ers. Christina Wilhelmsson (s) Sven-Åke

Läs mer

Datum 2010-04-21. Ersättare Kari Paavonen (S) Elin Zetterlund (C) fr. kl. 14.10

Datum 2010-04-21. Ersättare Kari Paavonen (S) Elin Zetterlund (C) fr. kl. 14.10 1(20) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 Beslutande Ledamöter Ulrika Mellkvist (C) ordförande Mikael Eriksson (S) Christina Wilhelmsson (S) Inga-Karin Falk (M) Mats Runqvist (HOB) Mariam

Läs mer

Samuel Ericsson, gruppledare (v) Lilian Stenqvist, ers. gruppledare (s) Kenth Adamsson, förvaltningschef

Samuel Ericsson, gruppledare (v) Lilian Stenqvist, ers. gruppledare (s) Kenth Adamsson, förvaltningschef 1(26) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 16.30 Beslutande Ledamöter Barbro Stein (S) ordförande Mikael Eriksson (S) Christina Wilhelmsson (S) Ulrika Mellkvist (C) Sven-Åke Lundh (M) Mats

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden 2009-09-09 1(28)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden 2009-09-09 1(28) Omsorgsnämnden 2009-09-09 1(28) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen Klockan 13.00-18.00 Beslutande Lilian Stenqvist (s) ordförande Mikael Ericsson (s) Christina Wilhelmsson (s) Ulrika Mellkvist (c) Sven-Åke

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(26) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 08.00 10.45 Beslutande Ledamöte Kerstin Skogdalen (s) Anne Horneman (S) Marguerite Wase(HOB) Thomas Eklund (V) Ulrika Mellkvist (C) ordförande Tomas Mathiesen

Läs mer

Lilian Stenqvist (s) Mikael Ericsson (s) Christina Wilhelmsson (s) Ulrika Mellkvist (c) Sven-Åke Lundh (m) Inger Clausson (hob) Mariam Karimbiak (v)

Lilian Stenqvist (s) Mikael Ericsson (s) Christina Wilhelmsson (s) Ulrika Mellkvist (c) Sven-Åke Lundh (m) Inger Clausson (hob) Mariam Karimbiak (v) Omsorgsnämnden 2008-01-30 1 Plats och tid Kommunhuset Plenisalen, 2008-01-30 kl. 13.00 16.25 Beslutande Lilian Stenqvist (s) Mikael Ericsson (s) Christina Wilhelmsson (s) Ulrika Mellkvist (c) Sven-Åke

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet 1(5) Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, Valsverket, kl. 14.00 16.00 Beslutande Ledamöter Ulrika Mellkvist (C), ordförande Allan Myrtenkvist, ÖLL Sylvia Persson, Reumatikerföreningen Ingrid

Läs mer

Christina Johansson och Lars-Göran Zetterlund

Christina Johansson och Lars-Göran Zetterlund AMMANTRÄDEPROTOKOLL ida 1(6) Plats och tid Plenisalen, kommunhuset, Hällefors, kl. 18.00-18.15 Beslutande Ledamöter e bilagd förteckning Övriga närvarande e bilagd förteckning Justerare Christina Johansson

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 12.00 15.30 Leif Andersson (s) Roger Persson (s) tjg

Läs mer

Datum Katarina Strömgren Sandh, förv.chef Press. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-15 Eija Kilpala

Datum Katarina Strömgren Sandh, förv.chef Press. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-15 Eija Kilpala 1(15) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 15.20 Beslutande Ledamöter Annalena Järnberg (S) Anne Horneman (S) Margeurite Wase (HOB) Thomas Eklund (V) Ulrika Mellkvist (C) ordförande Tomas Mathiesen

Läs mer

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.30 Beslutande Karl-Arne Larsson (C) ordförande Karin Rydell (M) ersättare för Margaretha Gadde-Jennische

Läs mer

Margareta Karlsson, Förvaltningschef Cecilia Vestergaard, Områdeschef Thomas Holm, Ekonom Åsa Engberg, Förvaltningssekreterare

Margareta Karlsson, Förvaltningschef Cecilia Vestergaard, Områdeschef Thomas Holm, Ekonom Åsa Engberg, Förvaltningssekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Sammanträdesrummet våning 2, Marnäsliden, 13:00 14:30 Beslutande ledamöter Åsa Bergkvist (S) Lars Handegard (V) Torbjörn Tomtlund(M) Gunnar Grahn (S) Ann-Katrin

Läs mer

Göran Strömqvist och Lilian Stenqvist. Kommunsekreterarens rum torsdag

Göran Strömqvist och Lilian Stenqvist. Kommunsekreterarens rum torsdag Kommunstyrelsen 2009-02-24 1 (6) Plats och tid Folkets Hus, Hällefors, kl. 12.30 12.45 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Se bilagd förteckning Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Lilian Stenqvist (s) Christina Wilhelmsson (s) Ulrika Mellkvist ( c) Sven-Åke Lundh (m) Inga-Karin Falk (m) tjg.ers.

Lilian Stenqvist (s) Christina Wilhelmsson (s) Ulrika Mellkvist ( c) Sven-Åke Lundh (m) Inga-Karin Falk (m) tjg.ers. Omsorgsnämnden 2009-01-21 1 Plats och tid Plenisalen 2009-01-21, kl. 13.00 15.40 Beslutande Lilian Stenqvist (s) Christina Wilhelmsson (s) Ulrika Mellkvist ( c) Sven-Åke Lundh (m) Inga-Karin Falk (m) tjg.ers.

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden 2006-08-23 1(21)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden 2006-08-23 1(21) Omsorgsnämnden 2006-08-23 1(21) Plats och tid Plenisalen 2006-08-23, kl. 13.00 14.45 Ajournering 14.20-14.30 Beslutande Lilian Stenqvist (s) ordförande Jan Friman (s) Christina Wilhelmsson (s) Bertil Berglund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden (24)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden (24) Omsorgsnämnden 2009-10-21 1(24) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen Klockan 13.00-19.30 Beslutande Ulrika Mellkvist (c) vice ordförande Kari Paavonen (s) Christina Wilhelmsson (s) Kerstin Skogdalen (s)

Läs mer

Ann Larsson, förvaltningschef Mariann Lundin, bitr förvaltningschef Lena Vilhelmsson, sekreterare Jörgen Karlsson, ekonom, 33

Ann Larsson, förvaltningschef Mariann Lundin, bitr förvaltningschef Lena Vilhelmsson, sekreterare Jörgen Karlsson, ekonom, 33 26-34 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 16.00 Beslutande Leif T Johansson, (FP) ordförande Kristina Frigert (M), 1:e vice ordförande Elving Claesson (S) 2:e vice ordförande Christina

Läs mer

Christina Johansson (M), ordförande

Christina Johansson (M), ordförande ! SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida! 1(8) KHR/KPR Plats och tid Kommunhuset, Pyramiden Kl. 13.30 16.00 Beslutande Ledamöter Christina Johansson (M), ordförande KHR/KPR: Ann-Marie Hammar, SKPF Jonny Molander,

Läs mer

Annalena Järnberg (S) Daniel Frisk (S) Riitta Löfström (HOB) Kerstin Skogdalen (S) Ulrika Mellkvist (C) ordförande Arne Rubin (KD) Hans Pohlmann (GL)

Annalena Järnberg (S) Daniel Frisk (S) Riitta Löfström (HOB) Kerstin Skogdalen (S) Ulrika Mellkvist (C) ordförande Arne Rubin (KD) Hans Pohlmann (GL) 1(26) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 16.30 Beslutande Ledamöter Annalena Järnberg (S) Daniel Frisk (S) Riitta Löfström (HOB) Kerstin Skogdalen (S) Ulrika Mellkvist (C) ordförande Arne

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande.

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande. 1 (26) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 16.40 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden (14)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden (14) Omsorgsnämnden 2008-08-20 1(14) Plats och tid Plenisalen 2008-08-20 kl. 13.00 14.45 Beslutande Ulrika Mellkvist (c ) ordförande Kerstin Skogdalen (s) tjg.ers. Kari Paavonen (s) tjg.ers. Christina Wilhelmsson

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden 2007-08-22 1(24)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden 2007-08-22 1(24) Omsorgsnämnden 2007-08-22 1(24) Plats och tid 2007-08-22 kl. 13.00 17.00 Beslutande Lilian Stenqvist (s) ordförande Mikael Ericsson (s) Christina Wilhelmsson (s) Inga-Karin Falk (m) tjg.ers. Sven-Åke Lundh

Läs mer

"[Skriv övriga närvarande här]"

[Skriv övriga närvarande här] 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 11.00 Beslutande Ledamöter Se bilagd förteckning Ersättare Se bilagd förteckning Övriga närvarande "[Skriv övriga närvarande här]" Justerare Justeringens

Läs mer

Ola Ström, kommunchef Ingrid Holmgren, socialchef Ann-Louise Eriksson, MAS Mathias Brandt, kommunsekreterare

Ola Ström, kommunchef Ingrid Holmgren, socialchef Ann-Louise Eriksson, MAS Mathias Brandt, kommunsekreterare 1(10) Plats och tid Formens hus, kl. 15.00-15.50 Beslutande Ledamöter Se bilagd förteckning Ersättare Thomas Lönn (S), ej tjänstgörande Ronnie Faltin (S), ej tjänstgörande Vivianne Pettersson (M), ej tjänstgörande

Läs mer

Datum Sune Ekman, revisor Samuel Ericson, gruppledare (v) Lars-Göran Zetterlund, gruppledare (c)

Datum Sune Ekman, revisor Samuel Ericson, gruppledare (v) Lars-Göran Zetterlund, gruppledare (c) 1(26) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 17.05 Beslutande Ledamöter Lilian Stenqvist (S) ordförande Mikael Eriksson (S) Christina Wilhelmsson (S) Ulrika Mellkvist (C) Sven-Åke Lundh (M) Arne

Läs mer

Christina Johansson och Allan Myrtenkvist

Christina Johansson och Allan Myrtenkvist 1(5) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 10.30 12.20 Beslutande Ledamöter Se bilagd förteckning Övriga närvarande Se bilagd förteckning Justerare Christina Johansson och Allan Myrtenkvist Justeringens

Läs mer

Christina Wilhelmsson (s) Sven-Åke Lundh (m) Arne Rubin (hob) Kerstin Skogdalen (s) tjg.ers. Kari Paavonen (s) tjg.ers.

Christina Wilhelmsson (s) Sven-Åke Lundh (m) Arne Rubin (hob) Kerstin Skogdalen (s) tjg.ers. Kari Paavonen (s) tjg.ers. Omsorgsnämnden 2008-10-15 1 Plats och tid Plenisalen 2008-10-15 kl. 13.00 16.00 Beslutande Ulrika Mellkvist (c ) Christina Wilhelmsson (s) Sven-Åke Lundh (m) Arne Rubin (hob) Kerstin Skogdalen (s) tjg.ers.

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C) Kommunstyrelsens socialutskott 2018-02-19 Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret 2018-02-19 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Läs mer

Ulrika Mellkvist och Birger Antonsson

Ulrika Mellkvist och Birger Antonsson 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 13.15 Beslutande Ledamöter Se bilagd förteckning Övriga närvarande Se bilagd förteckning Justerare Ulrika Mellkvist och Birger Antonsson Justeringens

Läs mer

ON PROTOKOLL

ON PROTOKOLL ON PROTOKOLL 1(16) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-12.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau 1 Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00 Beslutande Heikki Perttula Birgitta Luoto Ivan Abrahamsson Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Jan Albinsson (S) Therese Hellgren (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Jan Albinsson (S) Therese Hellgren (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (27) Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, Heby, kl 08.30-13.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Jan Albinsson (S) Therese Hellgren (FP) Jan Plantin (M)

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämnden (11)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämnden (11) Bildningsnämnden 2009-02-17 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen kl 08.30-12.00 Beslutande Kenth W Johansson, (m), ordförande Birger Antonsson, (s) ers R Sörling Allan Myrtenkvist, (s) Anna Hult

Läs mer

Kl Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S) Johnny Sködt (SD)

Kl Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S) Johnny Sködt (SD) 1 (8) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Almliden, Blosset, Bjuv Kl 13.00-15.00 Arvo Hellman, ordförande (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit

Läs mer

Jessica Jansson, ekonomichef. Hans-Otto Pohlman, Lars-Göran Zetterlund

Jessica Jansson, ekonomichef. Hans-Otto Pohlman, Lars-Göran Zetterlund 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 15.30-16.00 Beslutande Ledamöter Se bilagd förteckning Ersättare Se bilagd förteckning Övriga närvarande Jessica Jansson, ekonomichef Justerare Justeringens

Läs mer

Christina Johansson (M), ordförande

Christina Johansson (M), ordförande 1(5) KHR/KPR Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, Kl. 13.00 15.15 Beslutande Ledamöter Christina Johansson (M), ordförande KHR/KPR: Sylvia Persson, Reumatikerföreningen Ann-Mari Hammar, SKPF Jonny Molander,

Läs mer

Christina Johansson (M), ordförande

Christina Johansson (M), ordförande 1(5) KHR/KPR Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, Kl. 14.00 16.00 Beslutande Ledamöter Christina Johansson (M), ordförande KHR/KPR: Sylvia Persson, reumatikerföreningen Ann-Mari Hammar, SKPF Ingrid Wase,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(19)

Sammanträdesprotokoll 1(19) Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Öjersbo konferens, 15.00-17.20 ande Annika Hedberg Roth (S), ordförande Ulf Olofsson (S), vice ordföranade Fredrik Johansson (V) Torsten Jansson (S) tjg. ers Nancy

Läs mer

Sammanträdesdatum. Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18. Innehållsförteckning. Ärenden

Sammanträdesdatum. Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18. Innehållsförteckning. Ärenden Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18 1 (13) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 15.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom,

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom, NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden (24)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden (24) Omsorgsnämnden 2008-03-19 1(24) Kommunhuset Plenisalen, 2008-03-19 kl. 13.00 15.15 Beslutande Lilian Stenqvist (s) ordförande Mikael Ericsson (s) Christina Wilhelmsson (s) Ulrika Mellkvist (c ) Sven-Åke

Läs mer

Bertil Börjeson (Hela Edas lista) ordförande Nicklas Backelin (V) Tommy Glader (S) Lars -Eric Andersson (C) Sofia Andersson (S)

Bertil Börjeson (Hela Edas lista) ordförande Nicklas Backelin (V) Tommy Glader (S) Lars -Eric Andersson (C) Sofia Andersson (S) 1(13) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 09.00 Beslutande Bertil Börjeson (Hela Edas lista) ordförande Nicklas Backelin (V) Tommy Glader (S) Lars -Eric Andersson (C) Sofia

Läs mer

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00 1(18) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 20 november 2018 kl. 08:00-14:00, ajournering för lunch kl. 11:30-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 19.00 21.10 Beslutande Wilhelmsson, Anders (S) Gavrilids, Georgios (S) Åkerman, Lizette (S) Berglund, Tony (S) Cimpoeru, Ioana (S) Persson, Leif

Läs mer

Inga Bakken (S) Magdalena Rydståle (M) Emma Lord (V) Jan Herder-Blixt (L) Per Rosvall (L) Lisbeth Madsen (M) Gert-Åke Liljenborg (SD)

Inga Bakken (S) Magdalena Rydståle (M) Emma Lord (V) Jan Herder-Blixt (L) Per Rosvall (L) Lisbeth Madsen (M) Gert-Åke Liljenborg (SD) 1 (13) Plats och tid Blosset, torsdagen den 19 maj 2016 kl 13:00-14:45 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos

Läs mer

Tjänstemän Tf. socialchef Åsa Olsson Sekreterare Maria Hedström Anne Landar-Ohlsson. Socialförvaltningen, , kl.10:00

Tjänstemän Tf. socialchef Åsa Olsson Sekreterare Maria Hedström Anne Landar-Ohlsson. Socialförvaltningen, , kl.10:00 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), Ordförande Carina Nordqvist (S), 1:e vice ordförande Ulla Mortimer (M) Deisy Hellsén (C) Anne Landar-Ohlsson

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden (21)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden (21) Omsorgsnämnden 2009-03-18 1(21) Plats och tid Beslutande Kommunhuset Plenisalen, Kl.13.00-17.15 Lilian Stenqvist (s) ordförande Christina Wilhelmsson (s) Ulrika Mellkvist (c) Sven-Åke Lundh (m) Mariam

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

Kommunkontoret, Malung, kl

Kommunkontoret, Malung, kl Ä Malung-Salens kommun 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-11.10 Carina Albertsson (S), ordförande Britt-Marie Strömbäck (V) Angelica Arthur (V) Birgit Wikström-Gotthardsdotter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-03 1 Innehållsförteckning Ärende 118 Godkännande av dagordning... 3 119 Individärende... 4 120 Individärende... 5 121 Uppsökande verksamhet... 6 122 Ekonomi... 7 123 Avdelningschefstjänst inom

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 28 november 2012 kl. 13:00-15:50. Ulla Britt Hånell Sekreterare

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 28 november 2012 kl. 13:00-15:50. Ulla Britt Hånell Sekreterare NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 28 november 2012 kl. 13:00-15:50 Beslutande Åke Bertils (S) Ordförande Anders Engström

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 12.30 16.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo

Läs mer

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Sammanträdesrummet, Marnäsliden kl. 13:00-14:50 Beslutande ledamöter Åsa Bergkvist (S) Lars Handegard (V) Torbjörn Tomtlund (M) Ann-Katrin

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 136

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 136 136 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 18.00 19.00 Beslutande Karlsson, Gunilla (s) ordförande Iona, Cimpoeru (s) Lucy, Glinka (s) Axelsson, Bodil (fp) Berglund, Tony (s) Andersson, Annika (s) Hassel,

Läs mer

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L)

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L) Sida 1 (16) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 17 december 2018 kl 15:00-16:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande. Kommunkontoret, Heby, 26 november 2013, kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 229-246 ANSLAG/BEVIS

Karl-Arne Larsson (C), ordförande. Kommunkontoret, Heby, 26 november 2013, kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 229-246 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 08.30-12.45 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Inga-Lill Hellgren (S) Susanne Stambolidou-Tellebo (FP) Jan Plantin

Läs mer

Christina Johansson (M), ordförande

Christina Johansson (M), ordförande 1(10) KHR/KPR Plats och tid Kommunhuset, Pyramiden Kl. 10.00 12.00 Beslutande Ledamöter Christina Johansson (M), ordförande KHR/KPR: Sylvia Persson, reumatikerföreningen Ann-Marie Hammar, SKPF Ingrid Wase,

Läs mer

Korttidsplatser för behövande äldre personer som bor i eget boende

Korttidsplatser för behövande äldre personer som bor i eget boende Utlåtande 2017:130 RVIII (Dnr 106-1449/2016) Korttidsplatser för behövande äldre personer som bor i eget boende Motion (2016:102) av Per Ossmer och Lotta Nordfeldt (båda SD) Kommunstyrelsen föreslår att

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/13 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 14.55 Beslutande Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Anette Hallberg (S) Eva Olofsson (C), vice ordförande Pernilla Ekelund (FP)

Läs mer

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare.

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare. 2010-09-23 Sida 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Sölvesborg, Lageråssalen, torsdagen den 23 september 2010 kl 18.30-19.35 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Roine Olsson, ordförande, S Annelie Rosenqvist,

Läs mer

Datum Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-8 Katarina Strömgren Sandh

Datum Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-8 Katarina Strömgren Sandh 2012-02-09 1(4) Plats och tid Kommunhuset, Valsverket, kl. 09.00 11.30 Beslutande Ledamöter Ulrika Mellkvist (C), Ordförande Jonny Molander, SPF Argenta Sven-Åke Lundh, SPF Argenta Lars Eric Book, PRO

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Anette Söderström Birgitta Harsbo Monica Klarvik, 64 Magnus Lander (mp) Ann Lagerlöf. Solveig Eriksson Socialförvaltningen

Anette Söderström Birgitta Harsbo Monica Klarvik, 64 Magnus Lander (mp) Ann Lagerlöf. Solveig Eriksson Socialförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) 2011-08-30 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg, kl 13.30-15.50 Beslutande Magnus Andersson (s) Gunnel Hedström (s) Roland Johansson (s) Inger Larsson (s) Inga-Lill Thim

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(27)

Sammanträdesprotokoll 1(27) Sammanträdesprotokoll 1(27) Plats och tid Soc. konferens, Öjersbogården, 16.30-19.45 ande Christer Filipsson (FP), ordförande Inga-Stina Hesselius (S) Åke Andersson (V) Torsten Jansson (S) Ingrid Falquist

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Måndag 4 april 2016 kl. 17.00 19.45, konferensrum Yngern, kommunhuset Peter Ohlsson (m), ordförande Jan Linderhielm (np),

Läs mer

Socialnämnden (11)

Socialnämnden (11) Socialnämnden 2016-11-30 1(11) Tid och plats Onsdagen den 30 november 2016, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Karin Nodin

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (5)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (5) Kommunala Pensionärsrådet 2006-09-14 1(5) Plats och tid Beslutande 2006-09-14, kl 09.30 11.00 Valsverket Kommunhuset Lilian Stenqvist, (s) ordförande Jan Friman, (s) vice ordförande Sven-Åke Lundh, SPF

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Plats och tid Konferensrummet Uret, kl. 13.15-15.45 Beslutande Mats Åstrand (S) ordförande Jörgen Alkberg (S) Elisabeth Henningsson (S) Elsie-Britt Eriksson (S) Peter Agelii (S) Viveca Andersson

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/11 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 16.00 Ajournering 15.05-15.15 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Linda

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Plats och tid Familjecentralen, Askersund den 11 maj 2010 kl 13.00-16.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg 2011-12-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Ödeshög, fredagen den 2 december 2011 kl 8:00-11:20 Beslutande Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Ove Bäck (C) Maria Gustafsson (S) Övriga deltagande Ywonne

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal,

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-09-26 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.30 15.10 Beslutande ledamöter: Övriga närvarande: Martina Johansson (C), ordf. Kenneth

Läs mer

Kommunhuset vån 3, Sunnangränd 4, Tyresö

Kommunhuset vån 3, Sunnangränd 4, Tyresö TYRESÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset i Tyresö, sammanträdesrum Myggdalen, plan 1 Onsdag 15 juni 2005, kl. 19.00-21.00 Beslutande Se närvarolista Övriga deltagare Se närvarolista

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Utskottet Vård och omsorg 2012-08-16 74 Plats och tid Beslutande Ledamöter Garvaren röd, kl13.15-17.00 Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2008-03-13 1

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2008-03-13 1 Vård- och omsorgsnämnden 2008-03-13 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2008-03-13 kl 08.00-11.00 Beslutande Ewa Arvidsson (s) ordf Anelia Dotcheva (c) Gunnar Dahlstrand (c) Bertil Fryklind (c) ersättare

Läs mer

Christina Johansson och Allan Myrtenkvist. Kommunsekreterarens rum måndag 2008-06-25

Christina Johansson och Allan Myrtenkvist. Kommunsekreterarens rum måndag 2008-06-25 Kommunstyrelsen 2008-06-23 1 (8) Plats och tid Kommunhuset, Hällefors, kl. 13.00 15.15 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Se bilagd förteckning Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden (20)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden (20) Omsorgsnämnden 2007-02-21 1(20) Plats och tid Plenisalen 2007-02-21, kl. 13.00 12.00, 13.00-16.20 Beslutande Lilian Stenqvist (s) ordförande Mikael Ericsson (s) Christina Wilhelmsson (s) Ulrika Mellkvist

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden 110 Avvikelserapporter från HSL-verksamheten... 2 111 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen... 3 112 Budgetuppföljning... 4 113 Rapport avseende ej verkställda beslut... 5 114 Redovisning

Läs mer

Lilian Stenqvist (s) ordförande Jan Friman (s) Christina Wilhelmsson (s) Bertil Berglund (s) Riita Löfström (hob) Britta Karlström (m) Tommy Kvist (c)

Lilian Stenqvist (s) ordförande Jan Friman (s) Christina Wilhelmsson (s) Bertil Berglund (s) Riita Löfström (hob) Britta Karlström (m) Tommy Kvist (c) Omsorgsnämnden 2006-05-03 1(18) Plats och tid Plenisalen, 2006-05-03 kl. 13.00 15.55 Beslutande Lilian Stenqvist (s) ordförande Jan Friman (s) Christina Wilhelmsson (s) Bertil Berglund (s) Riita Löfström

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden ()

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden () SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-03-05 () Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.30-17.40 Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson

Läs mer

Kommunkontoret, Heby, 20 november 2013, kl 13.45. Sekreterare Paragrafer 97-106 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby, 20 november 2013, kl 13.45. Sekreterare Paragrafer 97-106 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00 11.20 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie Jansson (S) Åsa

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden Omsorgsnämnden 2007-03-21 1 Plats och tid Plenisalen 2007-03-21 kl. 13.00 16.30. Ajournering: 14.00-14.15, 15.00-15.05 Beslutande Lilian Stenqvist (s) ordförande Mikael Ericsson (s) Christina Wilhelmsson

Läs mer

Kommunkontoret

Kommunkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.20 15.50 Beslutande Övriga deltagande Gert Stark (S), Ljusnarsbergs kommun, ordförande Siv Sander (S), Hällefors kommun, vice

Läs mer

Innehåll. Sammanträdesdatum

Innehåll. Sammanträdesdatum Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 54 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 55 Förenklat beslutsfattande gällande bistånd 2018/8074 5 56 Betalningsansvar annan kommun 2018/8058

Läs mer

Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35

Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35 2015-04-21 1 (19) Plats och tid ande Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Linda Andersson (S) Adele Olander

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Plats och tid Västergården, Askersund, den 12 oktober 2010 kl 13.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan

Läs mer

Utskottskansliet, direktjustering. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Anna Elmqvist

Utskottskansliet, direktjustering. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Anna Elmqvist 1(40) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 09.00-12.10 Beslutande Bertil Börjeson (Hela Edas Lista) ordförande Anders Gustafsson (KD) Lars-Eric Andersson (C) Birgitta Eklund

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Omsorgsnämndens arbetsutskott MÖTESPROTOKOLL 2016-04-14 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-16:20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande)

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Socialutskottet 2015-04-09

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Socialutskottet 2015-04-09 HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Plats och tid Mogårdens äldreboende 11-12, Kommunhuset kl.13-16, torsdagen den 9 april 2015 Beslutande Marcus Schön (M), ordförande Diana Bergeskans (S), v ordförande

Läs mer

Kerstin Andersson (s), ordf Ann Knudsen (m) Ingegärd Karlsson (c), tj ersättare

Kerstin Andersson (s), ordf Ann Knudsen (m) Ingegärd Karlsson (c), tj ersättare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Dnr. 432/05 Plats och tid Omvårdnadsförvaltningen, Nya Kyrkogatan 21, Kristinehamn, Kl. 13.30 15.40 Beslutande Ledamöter Kerstin Andersson (s), ordf Ann Knudsen (m) Ingegärd

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(17)

Sammanträdesprotokoll 1(17) Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid Öjersbo konferens, 13.15 14.50 ande Övriga närvarande Annika Hedberg Roth (S) ordförande Christer Wallin (S) 1:e vice ordförande Lars Gustavsson (PNF) Nancy Ibarra

Läs mer

Sammanträdesdatum 2012-09-12 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16:10

Sammanträdesdatum 2012-09-12 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16:10 Sida 1 Sammanträdesdatum 2012-09-12 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16:10 Beslutande Elsy Lundberg Östrand (FP), ordförande Bengt-Göran Henningsson (S) Pia Fahlgren (C) Gunilla Ekblad

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA. Plats och tid för sammanträdet. Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl

FÖREDRAGNINGSLISTA. Plats och tid för sammanträdet. Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl FÖREDRAGNINGSLISTA Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl 08.30. Ärenden 1 Justering 2 Föregående mötesprotokoll 3

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Samlingssalen, Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid 18.30-20.05 Beslutande Enligt bilaga. Övriga deltagande Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, tillförordnad

Läs mer