HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden (28)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden 2009-09-09 1(28)"

Transkript

1 Omsorgsnämnden (28) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen Klockan Beslutande Lilian Stenqvist (s) ordförande Mikael Ericsson (s) Christina Wilhelmsson (s) Ulrika Mellkvist (c) Sven-Åke Lundh (m) Kerstin Skogdalen (s) Mariam Karimbiak (s)) Övriga deltagande Kari Paavonen (s) Ritha Sörling, gruppledare (s) Lars-Göran Zetterlund, gruppledare (c) Samuel Ericson, gruppledare (v) Kenth Adamsson Eija Kilpala Sune Ekman, revisor Utses att justera Justeringens plats och tid Mariam Karimbiak Kommunhuset Sekreterare... Paragrafer Eija Kilpala Ordförande... Lilian Stenqvist Justerande... Mariam Karimbiak ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Omsorgsförvaltningen Datum för Datum för anslags uppsättande anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Omsorgsförvaltningen Underskrift... Eija Kilpala

2 Omsorgsnämnden (28) 141 Redovisning av projektet Aktiv vardag Aktivt liv, dnr Ulla Karlsson, samordnare från projektet Aktiv vardag Aktivt liv, och Lena Wennberg, kooperatör, lämnade en kort information kring projektet och om det sociala kooperativet Aktivitetskällan. 1. Informationen läggs till handlingarna.

3 Omsorgsnämnden (28) 142 Förslag om användning av NU-projektsmedel, dnr Kommunernas socialpsykiatriska ansvar omfattar boendestöd, boende och sysselsättning. I vår kommun kan de personer som behöver hjälp från socialpsykiatrin ansöka om socialpsykiatrisk rehabilitering och få det beslutat enl. SoL kap 4 1. Beslutet innebär att personen får hjälp utifrån en individuell upprättad rehabiliteringsplan. Rehabiliteringen kan bestå av allt som tillhör livet, från hemmets skötsel till att våga gå ut eller att skaffa socialt umgänge och en meningsfull sysselsättning eller ett arbete. Det blir fler och fler yngre brukare och det är viktigt att kunna erbjuda dem en sysselsättning för att motverka isolering och hjälpa dem hitta en mening i tillvaron. Aktivitetskällan är det enda alternativet som finns i Hällefors Kommun för denna målgrupp, till arbete och sysselsättning. För att kooperativet skall ha den ledning och det stöd de behöver i sin process mot att bli självbärande behöver vi fortsätta stötta med 0,75 ssg. Därför föreslås att 90,0 tkr av 2009 års Nu-pengar används för att finansiera 75 % tjänst och att Ulla Karlssons projektanställning hos oss förlängs t.o.m Förslag till beslut Att 2009 års NU-projektspengar får finansiera projektledartjänst för stöd till Kooperativet Arbetskällan t.o.m Bifall enligt förslag till beslut.

4 Omsorgsnämnden (28) 143 Budgetuppföljning juli/augusti 2009, dnr Föreligger budgetuppföljningsprognos för augusti Stab, avvikelse -6,0 Äldreomsorg, avvikelse ,8 Handikappomsorg, avvikelse -406,0 Individ- och familj, avvikelse -412,1 Totalt, avvikelse ,4 I prognosen ingår att budget för 2009 är reducerad med 4 100,0 tkr. Per Andreasson, ekonomienheten, delar ut en mer detaljerad skriftlig redovisning. 1. Budgetuppföljningen läggs tillhandlingarna. 2. Förvaltningschefen får i uppdrag att återkomma med information om helårseffekten avs. nedläggningen av Hagen.

5 Omsorgsnämnden (28) 144 Avvikelserapport/åtgärdsplan Utifrån kommunstyrelsens nya budgetram har anslagen för inköp och utbildningar dragits ner. Per Andreasson redovisar att beslutad reducering för inköp blir svår att klara men totalsumman för reducering med 573 tkr ligger fast. 1. Rapporten läggs till handlingarna.

6 Omsorgsnämnden (28) 145 Svar till KF ang års underskott ON Föreligger en skrivelse från ordförande Lilian Stenqvist ang 2008 års underskott i omsorgsnämnden. 1. Nämnden godtar skrivelsen. 2. Informationen läggs till handlingarna.

7 Omsorgsnämnden (28) 146 Reviderad förteckning över de verksamheter som har arbetstidsmodeller enlig utredning , dnr Föreligger en reviderad förteckning över de verksamheter som idag har arbetstidsmodeller. 1. Informationen läggs till handlingarna.

8 Omsorgsnämnden (28) 147 Redovisning av konsekvenser och riskbedömning med anledning av ON beslut om arbetstidsmodeller , dnr Föreligger skrivelser från enhetscheferna med konsekvensbeskrivningar och riskbedömningar med anledning av ON beslut om att reducering skulle ske avseende samtliga arbetstidsmodeller. Föredragande enhetscheferna Siv Sander och Eva Palm. 1. Förvaltningen får i uppdrag att redovisa de budgeterade kostnaderna för Heltidspoolen samt vad kostnaden blir för att behålla verksamheten Redovisas på sammanträdet i oktober. 2. Informationen läggs till handlingarna.

9 Omsorgsnämnden (28) 148 Information med anledning av kallelse till primär förhandling avseende arbetsbrist Förvaltningschefen gick igenom punkterna avseende skriftlig information med anledning av kallelse till primär förhandling avseende arbetsbrist. Arbetsgivaren och facken är överens gällande nedläggningen av Hagen. Nästa förhandling äger rum 24/9. 1. Förvaltningen ska utreda om det anställts fler under sommaren och detta ska redovisas på sammanträdet i oktober. 2. Informationen läggs till handlingarna.

10 Omsorgsnämnden (28) 149 Förändrade arbetsuppgifter för ass inom HO I samband med att nuvarande assistent 0,50 ssg slutar sin anställning har diskussion förts inom omsorgen och LSS om möjlighet att förändra innehållet i tjänsten. Eftersom man inte har lyckats lösa handläggaruppdraget på 0,25 ssg för LSS frågor inom LSS-enheten skulle man här kunna göra detta i samband med nyrekrytering av assistent. Kenth Adamsson redovisar nya synpunkter som framkommit avseende assistenttjänsten och LSS-handläggning då det finns svårigheter att rekrytera en handläggare med kompetens till en tjänst med arbetsuppgifter enligt ovan. Ordföranden yrkar på att ärendet ska på återremiss till förvaltningen för utredning om tjänsten ska göras om till en LSS-handläggartjänst. 1. Ärendet återremitteras till förvaltningen för utredning om tjänsten ska göras om till en LSS-handläggartjänst.

11 Omsorgsnämnden (28) 150 Utredning avseende gemensamt schema dagtid Källan/Svalan Föreligger en utredning gjord av enhetschef Margareta Olken ang. gemensamt schema för Källan/Svalan. Källan och Svalan är två olika gruppbostäder. Detta är viktigt att beakta. I samband med flytten från Källvägen 8 så fick vi mycket kritik från Länsstyrelsen om att placera två gruppboenden på samma ställe. Det skulle få en institutionell prägel. Vi framhöll då att det inte var frågan om annat än att betrakta Källan som ett gruppboende och Svalan som ett. Enhetschefen anser inte att man gör någon vinst med att skapa gemensamt schema. Uppstår behov så hjälper man varandra redan i dag. Förslag till beslut Att man inte gör ett gemensamt schema Källan/Svalan. 1. Utredningen läggs till handlingarna.

12 Omsorgsnämnden (28) 151 Budgetförslag 2010 Reduceringsåtgärder Efter ett inledande förslag från (s) om reduceringsåtgärder så framkommer det att reduceringsförslaget på 642,2 tkr avseende behandlingskostnader barn och ungdom IFO inte finns med i något beslut. (s) ajournerar sig. Lilian Stenqvist (s) yrkar: - att omsorgsnämndens beslut avseende arbetstidsmodellerna från sammanträdet rivs upp - att ur Östers budget för 2010 ta bort kontot för Aktiv Vardag Aktivt liv, 196 tkr - att 2 dagar läggs på i arbetstid för Klövermodellen - att förvaltningen får i uppdrag att redovisa denna besparing, hur den genomförs och den ekonomiska effekten - att förvaltningen får i uppdrag att hitta besparingar motsvarande 1,2 mkr, förslagsvis se över EU-arbetstiden och OB-ersättningen i Klövermodellen. - att förvaltningen utreder den tidigare föreslagna besparingen på 642,2 tkr på IFO avseende behandlingskostnader barn och ungdom - att detta ska redovisas på sammanträdet i oktober Ulrika Mellkvist (C) yrkar: - att omsorgsnämndens beslut avseende arbetstidsmodellerna inte rivs upp nu - att heltidspoolen ska bort med besparing på 1,7 mkr - att utreda omständigheterna kring de 21 personer som är konverterade - att när personal sägs upp så ska även tjänsterna försvinna och att det ska vara en tydlighet i detta Mariam Karimbiak (V) yrkar bifall till utredning om OB-ersättning.

13 Omsorgsnämnden (28) : 1. att avslå Ulrika Mellkvists (c) yrkande 2. att anta Lilian Stenqvists (s) yrkande enligt ovan Ulrika Mellkvist (c) och Sven-Åke Lund (m) reserverar sig mot beslutet.

14 Omsorgsnämnden (28) 152 Förslag om reducering budget 2010 avseende julbord, utbildningsmedel och anslag för inköp, dnr Omsorgsnämnden beslutade att avstå från julbord för personal in omsorgsförvaltningen. I budgetförslaget 2010 ingick även detta som ett konkret reduceringsförslag, men beslut togs inte för verksamhetsår Detsamma gäller reduceringsförslag avseende utbildningsmedel och reducering av anslag för inköp. Föreslagen reducering: Julbord Utbildningsmedel Anslag för inköp 131,0 tkr 90,0 tkr 182,4 tkr Förslag till beslut Att omsorgsnämnden beslutar att bifalla föreliggande Reduceringsförslag avseende budget 2010 enligt ovan Ulrika Mellkvist (C) yrkar bifall till förslaget till beslut. 1. Bifall till föreliggande förslag till reduceringsförslag avseende budget 2010.

15 Omsorgsnämnden (28) 153 Riktlinjer för instruktion eller delegering av arbetsuppgift inom den kommunala hälso- och sjukvården i Örebro län, dnr En kort information lämnades av Gunnel Arvidsson (MAS) och Siv Gunnarsson (MAR) om riktlinjer för instruktion eller delegering av arbetsuppgift inom den kommunala hälso- och sjukvården i Örebro län. 1. Informationen läggs till handlingarna.

16 Omsorgsnämnden (28) 154 Information om MBL-förhandling avseende ON beslut om budget 2010 Kenth Adamsson informerade om MBL förhandlingar som varit ang. omsorgsnämndens beslut om budget Informationen läggs till handlingarna.

17 Omsorgsnämnden (28) 155 Information om KPR:s ledamot i arbetsgruppen för framtidens äldreboende Börje Eriksson är vald som representant från Kommunala Pensionärsrådet till arbetsgruppen för framtidens äldreboende i Hällefors kommun. Önskemål från Hällefors Finska Förening finns om att ha en egen representant med i arbetsgruppen. 1. Representant från Hällefors Finska Förening kan vid behov adjungeras. 2. Informationen läggs tillhandlingarna

18 Omsorgsnämnden (28) 156 Sammanställning över föreningar som erhåller verksamhetsbidrag Det föreligger en sammanställning över föreningar som erhåller verksamhetsbidrag inom omsorgsförvaltningen. Ulrika Mellkvist (C) föreslår att en jämförelse görs med andra kommuner inom Snöl-området kring hur mycket de bidrar till olika föreningar. 1. Förvaltningschefen får i uppdrag att ta reda på hur mycket kommunerna i Snöl-området betalar till föreningar. 2. Sammanställningen läggs tillhandlingarna.

19 Omsorgsnämnden (28) 157 Arbetsgruppen ang. IFO:s mål Christina Wilhelmsson informerade om arbetsgruppen ang. IFO:s mål. Målet måste omformuleras och vara mer tydligt för att IFO skall kunna genomföra uppdraget. 1. Arbetsgruppen får i uppdrag att hitta en metod för att kunna utvärdera hur nöjda barn och ungdomar som fått insatser är.

20 Omsorgsnämnden (28) 158 Övergripande granskning 2009 Varje styrelse och nämnd ska granskas årligen av revisorerna för att ge fullmäktige tillräckligt underlag till prövning av ansvarsfrihet. Frågeställningar som revisorerna önskar svar på har skickats ut i särskilt utskick. 1. Omsorgsnämndens beredning ska förbereda svar på frågorna inför nämndsammanträdet i oktober.

21 Omsorgsnämnden (28) 159 Skrivelse/Rapport om övervägande om ansökan om utdömande av särskild avgift enl. 16 kap 6 c SoL Förvaltningschefen redovisar de remisser och beslut som inkommit från länsstyrelsen. Två av ärendena avslutas då länsstyrelsen anser att kommunen gjort vad man kunnat i ärendena. Två ärenden avskrivs då verkställighet skett. Förslag på hur ärenden rörande övervägande om utdömande av särskild avgift kan redovisas har inkommit från enhetschef Päivi Hackselius. 1. Redovisningar enligt förslag ska användas i fortsättningen. 2. Rapporten läggs till handlingarna.

22 Omsorgsnämnden (28) 160 Granskning av den interna kontrollen avseende kommunens fordon, dnr En granskning av den interna kontrollen avseende kommunens fordon har genomförts av revisorerna. Resultatet av granskningen visar att det finns brister i den interna kontrollen avseende kommunens fordon. Granskningsresultatet pekar på behov av förbättringar av den interna kontrollen inom samtliga nämnder. Revisorernas synpunkter på användning av fordon inom omsorgsförvaltningen är i stort positivt men det finns behov av vissa förbättringar. Förslås att omsorgsnämnden beslutar - att körjournal alltid används vid transport av omsorgsförvaltningens fordon - att rutin framtages för generell kontroll avseende inlämnade körjournaler - att en enhetlig mall för körjournal framtages i omsorgsförvaltningen - att betalkort som idag förvaras på bensinstation omedelbart återföres till berörd enhet på omsorgsförvaltningen - att förvaltningen tar till sig de synpunkter som revisorerna i övrigt framhåller i föreliggande granskning av den interna kontrollen avseende kommunens fordon. 1. Bifall enligt förslag till beslut.

23 Omsorgsnämnden (28) 161 Rapport om utskrivningsklara augusti 2009, dnr Föreligger rapport om utskrivningsklara till och med augusti Betalningsansvar 6 dygn, 23,2 tkr. Summa: januari- augusti 38 dygn, 147 tkr 1. att rapporten läggs till handlingarna

24 Omsorgsnämnden (28) 162 Rapport om SÄBO-platser och antalet tomma platser inom ÄO och HO, dnr Föreligger rapport om SÄBO-platser och antalet tomma platser för augusti 2009 enligt bilaga. 1. att rapporten läggs till handlingarna

25 Omsorgsnämnden (28) 163 Redovisning av uppdragsbeskrivning, dnr Kenth Adamsson informerade kort om uppdragsbeskrivningen. 1. att redovisningen läggs till handlingarna

26 Omsorgsnämnden (28) 164 Intyg avseende delegation att fatta ordförandebeslut, dnr Ordföranden har utfärdat ett intyg avseende ärendeutskottets ledamöters rätt att fatta ordförandebeslut fram till dess omsorgsnämnden tar ett nytt beslut. 1. att förordna ledamöterna i omsorgsnämndens ärendeutskott att fatta ordförandebeslut i frågor och ärenden som berör omsorgsförvaltningens verksamhetsområde, bl.a. LVM och LVU. Dessa ledamöter är: Lilian Stenqvist Kari Paavonen Ulrika Mellkvist Mikael Ericsson Christina Wilhelmsson Arne Rubin

27 Omsorgsnämnden (28) 165 Rapporter, Delgivningar, dnr Föreligger förteckning över ärenden som delges omsorgsnämnden. 1. att delgivningarna läggs till handlingarna

28 Omsorgsnämnden (28) 166 Övrigt, dnr Arbetsgrupper Äldreboenden: Sven-Åke Lund (m), Kari Paavonen (s). Mariam Karimbiak (v) anmäler sitt intresse för att delta i arbetsgruppen. Det fattas representanter från HoB och C. Organisationsutredningen: Representanter i arbetsgruppen är Inga- Karin Falk (m), Lilian Stenqvist (s) och Ulrika Mellkvist (c). Målgruppen: Representanter är Inga-Karin Falk (m), Mikael Ericsson (s) och Lilian Stenqvist (s). 1. Mariam Karimbiak (v) fastställs som representant i arbetsgruppen för äldreboenden Information om IFO-chefsrekryteringen Kenth Adamsson informerar om att det inkommit sju ansökningar till tjänsten som IFO-chef. Två har kallats till intervju varav en av dem har återtagit sin ansökan Fråga om äldre utländska besökares/turisters rätt till vård och omsorg i Hällefors kommun Ulrika Mellqvist frågar om hur omsorgsförvaltningen ska hantera de utländska, äldre besökare/turister som kommer till kommunen och som har behov av viss omsorg och vård. Har de rätt till hjälp? 2. Förvaltningen ges utredningsuppdrag i denna fråga och som ska redovisas på sammanträdet i november.

29 Omsorgsnämnden (2) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen Klockan Beslutande Lilian Stenqvist (S) ordförande Mikael Ericsson (S) Christina Wilhelmsson (S) Ulrika Mellkvist (C) Sven-Åke Lundh (M) Kerstin Skogdalen (S) Mariam Karimbiak (V) Övriga deltagande Kari Paavonen (S) Ritha Sörling, gruppledare (S) Lars-Göran Zetterlund, gruppledare (C) Samuel Ericson, gruppledare (V) Kenth Adamsson Eija Kilpala Sune Ekman, revisor Utses att justera Justeringens plats och tid Mariam Karimbiak Kommunhuset Sekreterare... Paragraf 140 Eija Kilpala Ordförande... Lilian Stenqvist Justerande... Mariam Karimbiak ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Omsorgsförvaltningen Datum för Datum för anslags uppsättande anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Omsorgsförvaltningen Underskrift... Eija Kilpala

30 Omsorgsnämnden (2) 140 Ang övervägande om ansökan om utdömande av särskild avgift enligt 28 c Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS), dnr Det har inkommit en remiss från Länsstyrelsen Örebro län att Socialnämnden i Hällefors kommun har i enlighet med bestämmelserna i 28 f LSS inrapporterat till Länsstyrelsen att bistånd enligt 9 3. LSS, fattat , i form av ledsagarservice, för viss person (pnr:) inte var verkställt inom tre månader från beslut. Ett remissvar är nu skrivet av LSS handläggaren på Hällefors kommun och ska skickas till Länsstyrelsen. 1. Att godkänna remissvaret. Denna paragraf förklaras omedelbart justerad.. Lilian Stenqvist ordförande.. Mariam Karimbiak justerare

Datum Kenth Adamsson Samuel Ericson, gruppledare (V) Sune Ekman, revisor. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Eija Kilpala

Datum Kenth Adamsson Samuel Ericson, gruppledare (V) Sune Ekman, revisor. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Eija Kilpala 1(23) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 16.20 ande Ledamöter Lilian Stenqvist (S) ordförande Christina Wilhelmsson (S) Kerstin Skogdalen (S) Elin Zetterlund (C) Sven-Åke Lundh (M) Mariam

Läs mer

Arne Rubin ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Arne Rubin ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Omsorgsnämnden 2008-12-17 1 Plats och tid Plenisalen 2008-12-17, kl. 13.00 15.35 Beslutande Ulrika Mellkvist (c ) Kerstin Skogdalen (s) tjg.ers. Kari Paavonen (s) tjg.ers. Christina Wilhelmsson (s) Sven-Åke

Läs mer

Datum Ritha Sörling, gruppledare (S) Samuel Ericsson, gruppledare (V) Kenth Adamsson, förvaltningschef

Datum Ritha Sörling, gruppledare (S) Samuel Ericsson, gruppledare (V) Kenth Adamsson, förvaltningschef 1(4) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 18.00 19.00 Beslutande Ledamöter Ulrika Mellkvist (C), vice ordförande Kerstin Skogdalen (S) Mikael Eriksson (S) Christina Wilhelmsson (S) Sven-Åke Lundh

Läs mer

Lilian Stenqvist (s) Mikael Ericsson (s) Christina Wilhelmsson (s) Ulrika Mellkvist (c) Sven-Åke Lundh (m) Inger Clausson (hob) Mariam Karimbiak (v)

Lilian Stenqvist (s) Mikael Ericsson (s) Christina Wilhelmsson (s) Ulrika Mellkvist (c) Sven-Åke Lundh (m) Inger Clausson (hob) Mariam Karimbiak (v) Omsorgsnämnden 2008-01-30 1 Plats och tid Kommunhuset Plenisalen, 2008-01-30 kl. 13.00 16.25 Beslutande Lilian Stenqvist (s) Mikael Ericsson (s) Christina Wilhelmsson (s) Ulrika Mellkvist (c) Sven-Åke

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden (24)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden (24) Omsorgsnämnden 2009-10-21 1(24) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen Klockan 13.00-19.30 Beslutande Ulrika Mellkvist (c) vice ordförande Kari Paavonen (s) Christina Wilhelmsson (s) Kerstin Skogdalen (s)

Läs mer

Samuel Ericsson, gruppledare (v) Lilian Stenqvist, ers. gruppledare (s) Kenth Adamsson, förvaltningschef

Samuel Ericsson, gruppledare (v) Lilian Stenqvist, ers. gruppledare (s) Kenth Adamsson, förvaltningschef 1(26) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 16.30 Beslutande Ledamöter Barbro Stein (S) ordförande Mikael Eriksson (S) Christina Wilhelmsson (S) Ulrika Mellkvist (C) Sven-Åke Lundh (M) Mats

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden 2007-08-22 1(24)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden 2007-08-22 1(24) Omsorgsnämnden 2007-08-22 1(24) Plats och tid 2007-08-22 kl. 13.00 17.00 Beslutande Lilian Stenqvist (s) ordförande Mikael Ericsson (s) Christina Wilhelmsson (s) Inga-Karin Falk (m) tjg.ers. Sven-Åke Lundh

Läs mer

Lilian Stenqvist (s) Christina Wilhelmsson (s) Ulrika Mellkvist ( c) Sven-Åke Lundh (m) Inga-Karin Falk (m) tjg.ers.

Lilian Stenqvist (s) Christina Wilhelmsson (s) Ulrika Mellkvist ( c) Sven-Åke Lundh (m) Inga-Karin Falk (m) tjg.ers. Omsorgsnämnden 2009-01-21 1 Plats och tid Plenisalen 2009-01-21, kl. 13.00 15.40 Beslutande Lilian Stenqvist (s) Christina Wilhelmsson (s) Ulrika Mellkvist ( c) Sven-Åke Lundh (m) Inga-Karin Falk (m) tjg.ers.

Läs mer

Christina Wilhelmsson (s) Sven-Åke Lundh (m) Arne Rubin (hob) Kerstin Skogdalen (s) tjg.ers. Kari Paavonen (s) tjg.ers.

Christina Wilhelmsson (s) Sven-Åke Lundh (m) Arne Rubin (hob) Kerstin Skogdalen (s) tjg.ers. Kari Paavonen (s) tjg.ers. Omsorgsnämnden 2008-10-15 1 Plats och tid Plenisalen 2008-10-15 kl. 13.00 16.00 Beslutande Ulrika Mellkvist (c ) Christina Wilhelmsson (s) Sven-Åke Lundh (m) Arne Rubin (hob) Kerstin Skogdalen (s) tjg.ers.

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden (21)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden (21) Omsorgsnämnden 2009-03-18 1(21) Plats och tid Beslutande Kommunhuset Plenisalen, Kl.13.00-17.15 Lilian Stenqvist (s) ordförande Christina Wilhelmsson (s) Ulrika Mellkvist (c) Sven-Åke Lundh (m) Mariam

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden 2009-04-22 1(26)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden 2009-04-22 1(26) Omsorgsnämnden 2009-04-22 1(26) Plats och tid Kommunhuset Plenisalen, Kl. 13.00-13.10 13.20-17.45 Beslutande Lilian Stenqvist (s) ordförande Christina Wilhelmsson (s) Ulrika Mellkvist (c) Sven-Åke Lundh

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden Omsorgsnämnden 2007-03-21 1 Plats och tid Plenisalen 2007-03-21 kl. 13.00 16.30. Ajournering: 14.00-14.15, 15.00-15.05 Beslutande Lilian Stenqvist (s) ordförande Mikael Ericsson (s) Christina Wilhelmsson

Läs mer

Datum 2011-01-19. Barbro Stein, gruppledare (GL) Tf förvaltningschef Britt-Marie Strandahl Enhetschef Kenth Adamsson 2 Gudrun Carver, enhetschef 3

Datum 2011-01-19. Barbro Stein, gruppledare (GL) Tf förvaltningschef Britt-Marie Strandahl Enhetschef Kenth Adamsson 2 Gudrun Carver, enhetschef 3 1(19) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 14.00 16.15 Beslutande Ledamöter Ulrika Mellkvist (C) ordförande Annalena Järnberg (S) Kerstin Skogdalen (S) Riitta Löfström (HOB) Lars Hedkvist (V) Tomas

Läs mer

Lilian Stenqvist (s) ordförande Jan Friman (s) Christina Wilhelmsson (s) Bertil Berglund (s) Riita Löfström (hob) Britta Karlström (m) Tommy Kvist (c)

Lilian Stenqvist (s) ordförande Jan Friman (s) Christina Wilhelmsson (s) Bertil Berglund (s) Riita Löfström (hob) Britta Karlström (m) Tommy Kvist (c) Omsorgsnämnden 2006-05-03 1(18) Plats och tid Plenisalen, 2006-05-03 kl. 13.00 15.55 Beslutande Lilian Stenqvist (s) ordförande Jan Friman (s) Christina Wilhelmsson (s) Bertil Berglund (s) Riita Löfström

Läs mer

Datum 2010-04-21. Ersättare Kari Paavonen (S) Elin Zetterlund (C) fr. kl. 14.10

Datum 2010-04-21. Ersättare Kari Paavonen (S) Elin Zetterlund (C) fr. kl. 14.10 1(20) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 Beslutande Ledamöter Ulrika Mellkvist (C) ordförande Mikael Eriksson (S) Christina Wilhelmsson (S) Inga-Karin Falk (M) Mats Runqvist (HOB) Mariam

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden (23)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden (23) Omsorgsnämnden 2008-02-20 1(23) Plats och tid Plenisalen 2008-02-20 kl. 13.00 15.30 Beslutande Lilian Stenqvist (s) ordförande Kerstin Skogdalen (s) tjg.ers. Christina Wilhelmsson (s) Ulrika Mellkvist

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden 2006-08-23 1(21)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden 2006-08-23 1(21) Omsorgsnämnden 2006-08-23 1(21) Plats och tid Plenisalen 2006-08-23, kl. 13.00 14.45 Ajournering 14.20-14.30 Beslutande Lilian Stenqvist (s) ordförande Jan Friman (s) Christina Wilhelmsson (s) Bertil Berglund

Läs mer

Ritha Sörling och Riitta Löfström. Kommunsekreterarens rum onsdag 2008-04-23

Ritha Sörling och Riitta Löfström. Kommunsekreterarens rum onsdag 2008-04-23 Kommunstyrelsen 2008-04-22 1 (7) Plats och tid Kommunhuset, Hällefors, kl. 10.00 10.40 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Se bilagd förteckning Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Göran Strömqvist och Lilian Stenqvist. Kommunsekreterarens rum torsdag

Göran Strömqvist och Lilian Stenqvist. Kommunsekreterarens rum torsdag Kommunstyrelsen 2009-02-24 1 (6) Plats och tid Folkets Hus, Hällefors, kl. 12.30 12.45 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Se bilagd förteckning Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden (14)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden (14) Omsorgsnämnden 2008-08-20 1(14) Plats och tid Plenisalen 2008-08-20 kl. 13.00 14.45 Beslutande Ulrika Mellkvist (c ) ordförande Kerstin Skogdalen (s) tjg.ers. Kari Paavonen (s) tjg.ers. Christina Wilhelmsson

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (5)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (5) Kommunala Pensionärsrådet 2006-09-14 1(5) Plats och tid Beslutande 2006-09-14, kl 09.30 11.00 Valsverket Kommunhuset Lilian Stenqvist, (s) ordförande Jan Friman, (s) vice ordförande Sven-Åke Lundh, SPF

Läs mer

Christina Johansson och Allan Myrtenkvist. Kommunsekreterarens rum måndag 2008-06-25

Christina Johansson och Allan Myrtenkvist. Kommunsekreterarens rum måndag 2008-06-25 Kommunstyrelsen 2008-06-23 1 (8) Plats och tid Kommunhuset, Hällefors, kl. 13.00 15.15 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Se bilagd förteckning Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämnden (11)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämnden (11) Bildningsnämnden 2009-02-17 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen kl 08.30-12.00 Beslutande Kenth W Johansson, (m), ordförande Birger Antonsson, (s) ers R Sörling Allan Myrtenkvist, (s) Anna Hult

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden (20)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden (20) Omsorgsnämnden 2007-02-21 1(20) Plats och tid Plenisalen 2007-02-21, kl. 13.00 12.00, 13.00-16.20 Beslutande Lilian Stenqvist (s) ordförande Mikael Ericsson (s) Christina Wilhelmsson (s) Ulrika Mellkvist

Läs mer

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau 1 Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00 Beslutande Heikki Perttula Birgitta Luoto Ivan Abrahamsson Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 136

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 136 136 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 18.00 19.00 Beslutande Karlsson, Gunilla (s) ordförande Iona, Cimpoeru (s) Lucy, Glinka (s) Axelsson, Bodil (fp) Berglund, Tony (s) Andersson, Annika (s) Hassel,

Läs mer

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00 1(18) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 20 november 2018 kl. 08:00-14:00, ajournering för lunch kl. 11:30-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 12.30 16.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo

Läs mer

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00 Socialnämnden 2014-09-09 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-09-09 kl. 8:30-11:00 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden (1)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden (1) Omsorgsnämnden 2009-06-17 1(1) Plats och tid Sikfors Herrgård 8.30-17.30 Beslutande Ulrika Mellkvist (c) vice ordförande Christina Wilhelmsson (s) Sven-Åke Lundh (m) Daniel Törnsten (v) Kerstin Skogdalen

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden (24)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden (24) Omsorgsnämnden 2008-03-19 1(24) Kommunhuset Plenisalen, 2008-03-19 kl. 13.00 15.15 Beslutande Lilian Stenqvist (s) ordförande Mikael Ericsson (s) Christina Wilhelmsson (s) Ulrika Mellkvist (c ) Sven-Åke

Läs mer

VU PROTOKOLL

VU PROTOKOLL VU PROTOKOLL 1(14) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-12.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Innehåll. Sammanträdesdatum

Innehåll. Sammanträdesdatum Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 54 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 55 Förenklat beslutsfattande gällande bistånd 2018/8074 5 56 Betalningsansvar annan kommun 2018/8058

Läs mer

Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30. Marianne Andersson

Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30. Marianne Andersson Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Britt-Marie

Läs mer

Datum Sune Ekman, revisor Samuel Ericson, gruppledare (v) Lars-Göran Zetterlund, gruppledare (c)

Datum Sune Ekman, revisor Samuel Ericson, gruppledare (v) Lars-Göran Zetterlund, gruppledare (c) 1(26) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 17.05 Beslutande Ledamöter Lilian Stenqvist (S) ordförande Mikael Eriksson (S) Christina Wilhelmsson (S) Ulrika Mellkvist (C) Sven-Åke Lundh (M) Arne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(26) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 08.00 10.45 Beslutande Ledamöte Kerstin Skogdalen (s) Anne Horneman (S) Marguerite Wase(HOB) Thomas Eklund (V) Ulrika Mellkvist (C) ordförande Tomas Mathiesen

Läs mer

Medborgarkontoret, Östervåla, 26 maj 2014, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Medborgarkontoret, Östervåla, 26 maj 2014, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 08.30-12.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Elisabet Wollein (S) ersättare för Inga-Lill Hellgren (S) Åke

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunhuset, Revelj 2002-08-28 kl 14.00-17.30 Beslutande Bengt Nilsson, s Åke Nilsson, kd Arne Jonsson, s Lars Eriksson, kd Mattias Wärnsberg,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Alnarp Tid 2017-10-03, kl. 18:30-20:07 Ajournering: 19:00-19:15 Sammanträdesdatum s. 1 (10) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist

Läs mer

Lilian Stenqvist (s) Jan Friman (s) Christina Wilhelmsson (s) Bertil Berglund (s) Riita Löfström (hob) Kjell Israelsson (c) Britta Karlström (m)

Lilian Stenqvist (s) Jan Friman (s) Christina Wilhelmsson (s) Bertil Berglund (s) Riita Löfström (hob) Kjell Israelsson (c) Britta Karlström (m) Omsorgsnämnden 2006-02-22 1(18) Plats och tid Plenisalen 2006-02-22, kl. 13.00 14.00 Beslutande Lilian Stenqvist (s) Jan Friman (s) Christina Wilhelmsson (s) Bertil Berglund (s) Riita Löfström (hob) Kjell

Läs mer

Ola Ström, kommunchef Ingrid Holmgren, socialchef Ann-Louise Eriksson, MAS Mathias Brandt, kommunsekreterare

Ola Ström, kommunchef Ingrid Holmgren, socialchef Ann-Louise Eriksson, MAS Mathias Brandt, kommunsekreterare 1(10) Plats och tid Formens hus, kl. 15.00-15.50 Beslutande Ledamöter Se bilagd förteckning Ersättare Thomas Lönn (S), ej tjänstgörande Ronnie Faltin (S), ej tjänstgörande Vivianne Pettersson (M), ej tjänstgörande

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Jan Albinsson (S) Therese Hellgren (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Jan Albinsson (S) Therese Hellgren (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (27) Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, Heby, kl 08.30-13.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Jan Albinsson (S) Therese Hellgren (FP) Jan Plantin (M)

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-08-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 augusti kl. 15.00-16.15

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden Vård- och omsorgsnämnden 2008-06-18 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2008-06-18 kl 08.00-12.30 Beslutande Anne Sörqvist (c) ordf Anelia Dotcheva (c) kl 08.00 12.00 Bertil Fryklind (c) ersättare

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Lars-Gunnar Andersson (s) Marie Viberg (c) Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s)

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Lars-Gunnar Andersson (s) Marie Viberg (c) Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s) Plats och tid Kommunkontoret 2016-05-16 kl 8.00-11:30 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Lars-Gunnar Andersson (s) Marie Viberg (c) Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s) Övriga deltagare David

Läs mer

Christina Johansson och Allan Myrtenkvist

Christina Johansson och Allan Myrtenkvist 1(5) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 10.30 12.20 Beslutande Ledamöter Se bilagd förteckning Övriga närvarande Se bilagd förteckning Justerare Christina Johansson och Allan Myrtenkvist Justeringens

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl Ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl Ajournering kl Socialnämnden 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl. 9.00 13.00 Ajournering kl. 12.05-12.35 Saad Benatallah (S) Ewa Ståhl (S) Victor Oskarsson

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-01-18 1 Plats och tid Hjernet, 2011-01-18 kl 13.00-15.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Mats Björck (M) Nils Holmberg (KD) Bengt Nilsson (FP), tj

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (16)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (16) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2017-11-23, kl. 08:30-11:38 Sammanträdesdatum s. 1 (16) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Anders Widesjö (M)

Läs mer

Socialnämnden 2015-08-17 1(14)

Socialnämnden 2015-08-17 1(14) Socialnämnden 2015-08-17 1(14) Plats och tid Nämndrummet kl 13.00-16.30 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande Margareta Ivarsson (C) Anders Englund (S) ersätter Daniel Hjelm (S) Jan Jansson (S) ersätter

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

Kommunkontoret, Heby, 20 november 2013, kl 13.45. Sekreterare Paragrafer 97-106 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby, 20 november 2013, kl 13.45. Sekreterare Paragrafer 97-106 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00 11.20 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie Jansson (S) Åsa

Läs mer

Christina Johansson och Lars-Göran Zetterlund

Christina Johansson och Lars-Göran Zetterlund AMMANTRÄDEPROTOKOLL ida 1(6) Plats och tid Plenisalen, kommunhuset, Hällefors, kl. 18.00-18.15 Beslutande Ledamöter e bilagd förteckning Övriga närvarande e bilagd förteckning Justerare Christina Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2015-08-27 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 9.00-12.00 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande Ingvor Regnemer

Läs mer

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD)

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD) Socialnämnden 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 24 november 2009, klockan 13.15 16.15. Ajournering 14.30-14.50 ande Görel Nilsson ordförande (S), Carina Granberg (S),

Läs mer

Nybro kommun Sammanträdesprotokoll Blad

Nybro kommun Sammanträdesprotokoll Blad Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Kommunhuset Eken 2007-08-30 kl 13.30-17.00 Beslutande Bertil Johnsson (s), ordförande Åke Liljegren (s), ersättare för Lena Jonsson (s) Anna Gustafsson (s), ersättare

Läs mer

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Sammanträdesrummet, Marnäsliden kl. 13:00-14:50 Beslutande ledamöter Åsa Bergkvist (S) Lars Handegard (V) Torbjörn Tomtlund (M) Ann-Katrin

Läs mer

Socialnämnden (12)

Socialnämnden (12) Socialnämnden 2017-05-11 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 13:15-15:45 Ajournering kl.14:30-15:00 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson Jomark Polintan

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl A 2019-02-07 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung, kl. 12.00-13.30 Carina Albertsson (S), ordförande Jörgen Norén (S) Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Jessica Hellström (L) Brita Sohlin (M)

Läs mer

Kommunkontoret, Malung, kl

Kommunkontoret, Malung, kl Ä Malung-Salens kommun 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-11.10 Carina Albertsson (S), ordförande Britt-Marie Strömbäck (V) Angelica Arthur (V) Birgit Wikström-Gotthardsdotter

Läs mer

Kommunkontoret, Heby, 8 december 2014. Sekreterare Paragrafer 107-113 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby, 8 december 2014. Sekreterare Paragrafer 107-113 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-12.00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Susanna Hansson (M), ersättare för Gudrun Wängelin-Lernskog

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 75-84 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.50 ande Närvarande, ej Tjänstgörande Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c) Margareta

Läs mer

Gun-Maid Håkansson (S) Susanna Hansson (M), 16-19, Kommunkontoret, Heby, 27 mars 2013, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Gun-Maid Håkansson (S) Susanna Hansson (M), 16-19, Kommunkontoret, Heby, 27 mars 2013, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-11.30 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie Jansson (S) Maipato

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Socialutskottet 2015-04-09

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Socialutskottet 2015-04-09 HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Plats och tid Mogårdens äldreboende 11-12, Kommunhuset kl.13-16, torsdagen den 9 april 2015 Beslutande Marcus Schön (M), ordförande Diana Bergeskans (S), v ordförande

Läs mer

Socialnämnden 2009-08-25 55

Socialnämnden 2009-08-25 55 Socialnämnden 2009-08-25 55 Plats och tid Hjernet, 2009-08-25 kl 13.30 14.30 Beslutande Monica Anderssson (S), ordförande Mosad Saker (S) Elis Karlsson (S), ersättare för Maritha Söderlund (S) Elisabeth

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2017-09-21, kl. 08:30-09:44 Sammanträdesdatum s. 1 (22) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Pia

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Marta Pettersson (c) ej 44,43 Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Mari Viberg (c)

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Marta Pettersson (c) ej 44,43 Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Mari Viberg (c) Plats och tid Kommunkontoret 2015-04-13 kl 8.00 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Marta Pettersson (c) ej 44,43 Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Mari Viberg (c) Övriga deltagare David

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 Beslutande Åke Bertils (S) Sigbritt Persson (S) Solveig

Läs mer

Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Omvårdnadsnämnden 2012-11-21

Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Omvårdnadsnämnden 2012-11-21 Sida Innehållsförteckning Verksamhetsinformation... 1 Anmälan av delegationsbeslut... 2 Omvårdnadsnämndens protokoll... 3 Ansökan om kommunal hjälp till UFA- ungdom, fritid, arbete... 4 Yttrande över motion

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Plats och tid Norra Bergens äldreboende, Askersund, den 22 februari 2010 kl 13.00-17.10 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Siv Ahlstrand, ordförande

Läs mer

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 6 maj 2015, kl

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 6 maj 2015, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 6 maj 2015, kl 13.00 15.00 Beslutande Håkan Yngström (C), ordförande Gunilla Elings-Friberg (S) Susann

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom,

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom, NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent

Läs mer

Protokoll 2013-10-30

Protokoll 2013-10-30 2013-10-30 Socialnämnden Plats och tid Kumla, 2013-10-30, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Jan Engman (C) Lars Malmberg (S) Göran Andersson (M) Sölve Persson (S) Barbro Backlund (FP) Agneta Eriksson

Läs mer

1(9) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Omsorgsnämnden

1(9) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Omsorgsnämnden 1(9) Plats och tid Åsaka-Velandarummet, kl. 15:00 16:00 ande Ledamöter Ersättare Ann-Christin Holgersson (S), Ordförande Sven Åke Möll (S), 1:e vice ordförande Maria Nilsson (KD), 2:e vice ordförande Mussa

Läs mer

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare Socialnämnden 2011-01-24 1 (10) 6-14 PLATS OCH TID Socialkontoret, Hagfors, kl 13.00 15.00 BESLUTANDE Åsa Johansson (S), ordförande Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Gunilla Östlund

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(14) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset, 14.15 16.10 Beslutande ledamöter Bergkvist Åsa (S) Handegard Lars (V) Tomtlund Torbjörn (M) Grahn Gunnar (S) Svensson Carl-Johan (S), tjänstgörande ersättare

Läs mer

2014-03-27 1(13) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M)

2014-03-27 1(13) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M) 1(13) Plats och tid Tingshuset torsdagen den 27 mars 2014 kl. 16.00-18.35 Ajournering kl. 17.20-17.50 Ordförande Beslutande Bente Johansson (M) Elving Johansson (C) 20-22 tjg för Nicolas Bremell (M) Enar

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2017-05-18 - Folkets hus, Götetorpssalen, 13:00-17:00 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), vice ordförande Anncharlott Eskel (S) till kl. 15:30, 58-64, 66-69 Anita

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 31 Plats och tid Vidåsen, Åstorp kl 19.00-20.30 Beslutande Andersson, Annika (s) Arvidsson, Kristina (c) Axelson, Bodil (fp) Berglund, Tony (s) Hassel, Göran (m) Karlsson, Gunilla, ordförande

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Bo Lundqvist (c) Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Marie Viberg (c)

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Bo Lundqvist (c) Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Marie Viberg (c) Plats och tid Kommunkontoret 2015-02-09 kl 8.00 12:00 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Bo Lundqvist (c) Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Marie Viberg (c) Övriga deltagare David Grahn

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala Handikapprådet (5)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala Handikapprådet (5) Kommunala Handikapprådet 2005-05-29 1(5) Plats och tid Kommunhuset, Valsverket, klockan 13.00 15.00 Beslutande Övriga deltagande Kjell Israelsson, (c) ordf Christina Wilhelmsson, (s) vice ordf Thyra Nordin,

Läs mer

Ajournering mellan 46 och 47 kl

Ajournering mellan 46 och 47 kl Omsorgsnämnden 2017-09-28 1(14) Plats och tid Omsorgsförvaltningen, Gärdesvägen 4, Alvesta 28 september 2017 kl. 13.15 16.05 Ajournering mellan 46 och 47 kl. 14.45 15.00 Justerade paragrafer 42-52 Beslutande

Läs mer

Ulrika Mellkvist och Birger Antonsson

Ulrika Mellkvist och Birger Antonsson 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 13.15 Beslutande Ledamöter Se bilagd förteckning Övriga närvarande Se bilagd förteckning Justerare Ulrika Mellkvist och Birger Antonsson Justeringens

Läs mer

Sekreterare Paragrafer 1-9 ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sekreterare Paragrafer 1-9 ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-12.00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie Jansson (S) Maipato

Läs mer

Socialnämnden 2014-09-10

Socialnämnden 2014-09-10 189 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen - äldre- och handikappomsorgen... 2 190 Vården och omsorgen om personer med demenssjukdom... 3 191 Internkontroll äldre- och handikappomsorgen...

Läs mer

Ajournering mellan 36 och 37 kl. 14.40 14.55

Ajournering mellan 36 och 37 kl. 14.40 14.55 Omsorgsnämnden 2015-06-10 1(2) Plats och tid Omsorgsförvaltningen, Gärdesvägen 4, Alvesta 10 juni 2015 kl. 13.15 15.45 Ajournering mellan 36 och 37 kl. 14.40 14.55 Justerade paragrafer 33-45 Beslutande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Utskottet Vård och omsorg 2012-08-16 74 Plats och tid Beslutande Ledamöter Garvaren röd, kl13.15-17.00 Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.30 Beslutande Karl-Arne Larsson (C) ordförande Karin Rydell (M) ersättare för Margaretha Gadde-Jennische

Läs mer

Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl

Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl 1 (11) Plats och tid Beslutande Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl. 08.30 12-00 Peter Johansson (M) Leif Aringstam (M) tjg.ers. Ronny Pettersson (S) tjg.ers. Marianne Båtman (M) Angelica Katsanidou

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 54 Plats och tid Äldreboendet Rönnåsen, Kvidinge kl 19.00-20.40 Beslutande Andersson, Annika (s) Arvidsson, Kristina (c) Axelsson, Bodil (fp) Berglund, Tony (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Stora sessionssalen Tid 2017-12-05, kl. 18:31-19:05 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Pia Johnson (S) Krister

Läs mer

Socialnämnden. (C), Sergio Estrada, Olof Lindberg (FP), Margareta Karlsson (M) och Maivor Norgren (M)

Socialnämnden. (C), Sergio Estrada, Olof Lindberg (FP), Margareta Karlsson (M) och Maivor Norgren (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (5) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, fredagen den 4 november 2011, klockan 09.00 10.00 Beslutande Görel Nilsson (S) ordförande, Kristin Fernerud

Läs mer

Ann Larsson, förvaltningschef Mariann Lundin, bitr förvaltningschef Lena Vilhelmsson, sekreterare Jörgen Karlsson, ekonom, 33

Ann Larsson, förvaltningschef Mariann Lundin, bitr förvaltningschef Lena Vilhelmsson, sekreterare Jörgen Karlsson, ekonom, 33 26-34 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 16.00 Beslutande Leif T Johansson, (FP) ordförande Kristina Frigert (M), 1:e vice ordförande Elving Claesson (S) 2:e vice ordförande Christina

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 12 november (7)

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 12 november (7) Miljö- och byggnadsnämnden 12 november 2014 1 (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl. 09.00-11.00 Beslutande Ersättare: Bengt-Olof Persson, ordförande Åsa Hååkman-Felth Ann-Marie Rosö Iréne Frisk

Läs mer

Riitta Löfström och Birger Antonsson. Kanslichefens rum måndag

Riitta Löfström och Birger Antonsson. Kanslichefens rum måndag Kommunstyrelsen 2009-12-17 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Hällefors, kl. 14.00 17.10 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Se bilagd förteckning Utses att justera Riitta Löfström och

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2008-05-15 1

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2008-05-15 1 Vård- och omsorgsnämnden 2008-05-15 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2008-05-15 kl 08.00-12.10 Beslutande Anne Sörqvist (c) ordf Anelia Dotcheva (c) Gunnar Dahlstrand (c) Terttu Martinsson (c)

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C) Kommunstyrelsens socialutskott 2018-02-19 Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret 2018-02-19 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Läs mer