Christina Wilhelmsson (s) Sven-Åke Lundh (m) Arne Rubin (hob) Kerstin Skogdalen (s) tjg.ers. Kari Paavonen (s) tjg.ers.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Christina Wilhelmsson (s) Sven-Åke Lundh (m) Arne Rubin (hob) Kerstin Skogdalen (s) tjg.ers. Kari Paavonen (s) tjg.ers."

Transkript

1 Omsorgsnämnden Plats och tid Plenisalen kl Beslutande Ulrika Mellkvist (c ) Christina Wilhelmsson (s) Sven-Åke Lundh (m) Arne Rubin (hob) Kerstin Skogdalen (s) tjg.ers. Kari Paavonen (s) tjg.ers. Övriga deltagande Inga-Karin Falk (m) Bodil Lagergren Gunnel Arvidsson Kenth Adamsson Ulla Norling Utses att justera Justeringens plats och tid Christina Wilhelmsson (s) Sekreterare... Paragrafer Ulla Norling Ordförande... Ulrika Mellkvist Justerande... Christina Wilhelmsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Omsorgsnämnden Datum för Datum för anslags uppsättande anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Omsorgsförvaltningen Underskrift... Ulla Norling

2 Omsorgsnämnden Rapport om användning av utvecklingsmedel i NU-projektet dnr Enhetschef Bodil Lagergren rapporterar om användningen av utvecklingsmedel i NU-projektet. Förvaltningen har fått 61,0 tkr från det nationella utvecklingsprojektet. Tidigare har erhållits 120,0 tkr. Det som krävs inför den nya vårdformen är ett sysselsättningsutbud som passar målgruppen. Detta är lika viktigt inför tillägget i LSS som kommer. Rapporteras att man lägger beviljade 61,0 tkr i Östers arbetsprojekt för att kunna anställa projektledaren på 100 %, som idag arbetar 75 %. Eftersom det är ett år kvar av projekttiden är det viktigt att under det sista året jobba fram en modell som kan finnas kvar efter projekttiden. De erhållna medlen om 61,0 tkr räcker till 0,25 ssg i 6 månader och innebär att projektledaren kan jobba med implementering det sista halvåret. Enhetschefen ska undersöka med projektledaren för NU-projektet om det finns restriktioner för hur pengarna får användas - rapporten läggs till handlingarna.

3 Omsorgsnämnden Rapport, Boende för människor med psykiska funktionshinder/missbruksproblem, dnr Enhetschef Bodil Lagergren rapporterar om boende för människor med psykiska funktionshinder/missbruksproblem. I dagsläget är det tre personer som är aktuella. Utredarna har fått kostnadsförslag avseende en bostadsmodul. Det är minst tre års bindningstid för en modul. Ny rapport i november. - rapporten läggs till handlingarna. -

4 Omsorgsnämnden Rapport om aktuellt ärende avseende socialpsykiatrin. Enhetschef Bodil Lagergren rapporterar avseende ärende inom socialpsykiatrin. Personen är inskriven utom kommunen på frivillig basis. De ansvariga på behandlingshemmet ska meddela om personen avviker därifrån. En förhandlingsträff med psykiatrin ska anordnas. - rapporten läggs till handlingarna.

5 Omsorgsnämnden Rapport om incident på Björkhaga Enhetschef Bodil Lagergren rapporterar om skadegörelse och stöld på Björkhaga enligt bilaga. - rapporten läggs till handlingarna.

6 Omsorgsnämnden Överenskommelse avseende ansvar för den somatiska hemsjukvården mellan Örebro läns landsting och kommunerna i Örebro län, dnr Föreligger förtydligande och tillämpningsrutiner avseende bl a vårdplanering, grundförutsättningar för sjukvård i hemmet, sjukvårdsinsatser till personer på tillfälligt besök i kommunen, läkemedel samt rutin för hantering av oklarheter av enskilda ärenden. Förslag till beslut att omsorgsnämden antar föreliggande förtydliganden och tilllämpningsrutiner enligt bilaga. - bifall enligt förslag till beslut.

7 Omsorgsnämnden Riktlinje ang. skyddsåtgärder för personer med demenssjukdom och för personer som inte själva kan föra sin talan, dnr Gunnel Arvidsson redogör för förslag till riktlinje angående skyddsåtgärder för personer med demenssjukdom och för personer som inte själva kan föra sin talan. Länsstyrelsen har efterfrågat riktlinjer för hantering av skyddsåtgärder i vård och omsorg av personer med demenssjukdom. Till skyddsåtgärder räknas i den föreslagna riktlinjen: Lås och larmanordningar, användande av sänggrindar, bälten, brickbord samt åtgärder i vårdsituationer då en person är aggressiv och/ eller motsätter sig nödvändiga omvårdnadsinsatser eller medicinsk behandling. MAS har inhämtat synpunkter internt och externt inför framtagandet av riktlinjen. Riktlinjer finns sedan tidigare avseende nödsändare men är nu infogat i de samlade riktlinjerna. Både biståndshandläggare och demensdagvården kan fatta beslut i frågan. Förslag till beslut: att omsorgsnämnden antar föreliggande förslag till riktlinje. - bifall enligt förslag till beslut

8 Omsorgsnämnden Utredningsuppdrag ang. arbetstidsmodell för område Söder, dnr Enhetschefen för område Söder har inkommit med två utredningsuppdrag angående arbetstidsmodell. Förslag l: Försök med Klövermodell på Hemtjänsten i Grythyttan under en prövotid på sex månader. Utökning med 1,0 ssg. Kostnad 6 månader: ca 440,0 tkr Föreslås att personalen på hemtjänsten får prova att arbeta enligt Klövermodellen i början av 2009 och under 6 månader. Utvärdering kommer att ske under hösten Förslag 2: Försök med Klövermodell på Sörgården i Grythyttan under en prövotid på sex månader. Utökning med 1,75 ssg Kostnad 6 månader: ca 770,0 tkr. Föreslå att personalen på Sörgården får prova att arbeta enligt Klövermodellen i början av 2009 och under 6 månader. Utvärdering kommer att ske under hösten att avslå de båda förslagen med hänvisning till det ekonomiska läget.

9 Omsorgsnämnden Utvärdering av tagna beslut om de ekonomiska effekterna blev som det var tänkt utifrån presenterad utredning om Söder, dnr Enhetschefen för område Söder har på uppdrag av nämnden inkommit med en skrivelse där det beskrivs den spareffekt som uppnåtts Tomhyror t o m Personalkostnad obudgeterad Totalkostnad 786,0 tkr 55,0 tkr 841,0 tkr Enligt beräkningen skulle nettobesparingen vid reducering av två avdelningar på Sörgården bli 1 434,0 tkr Avgår totalkostnad 841,0 tkr Total spareffekt 2008: 593,0 tkr - ärendet läggs till handlingarna.

10 Omsorgsnämnden Budgetuppföljning september 2008, dnr Föreligger budgetuppföljningsprognos till och med september Förvaltningen redovisar ett underskott med ,0 tkr. I kommentarerna redovisas de uppkomna underskotten/enhet: Staben -190,0 ökade färdtjänstkostnader Äldreomsorg -700,0 -avgångsvederlag -530,0 febr-dec -tomhyror -715,0 tomhyror t o m juli -ökade inkomster/minskade 545,0 hemtj.avg. bidrag mm kostnader Handikappomsorg -420,0 -avgångsvederlag -180,0 febr-dec -LAS anställda -110,0 ej budgeterat konverterad person -nytt ärende LASS -130,0 april-dec. Individ-och familj -3800,0 -institutionsvård -4500,0 barn 3900, vuxna 600 -försörjningsstöd 1100,0 flykting ca 400 bättre -kontaktfamilj/fam.hem -400,0 ej budgeterat PO - budgetuppföljningen läggs till handlingarna.

11 Omsorgsnämnden Budget 2009, reduceringsförslag dnr Ordföranden föreslår att ärendet görs om till rapportärende och att nämnden avvaktar KF:s beslut i ärendet, vilket godkändes. Omsorgsnämnden önskar ytterligare information i november avseende: 1. Hagen 2. Kompetensstegen 3. Resurspoolen - rapporten läggs till handlingarna.

12 Omsorgsnämnden Rapport om utskrivningsklara t o m september 2008, dnr Föreligger rapport om utskrivningsklara till och med september Förvaltningen har haft betalningsansvar med 49 dygn och totalt kr. - rapporten läggs till handlingarna.

13 Omsorgsnämnden Rapport om SÄBO-platser och antalet tomma platser inom ÄO och HO, dnr Föreligger rapport om behov av SÄBO platser samt antalet tomma platser ÄO, bilaga - rapporten läggs till handlingarna. -

14 Omsorgsnämnden Revisorernas granskning av hur samverkan sker mellan Bildningsnämnden och Omsorgsnämnden i arbete med barn och ungdomar, dnr. Revisorerna anser bl a att inriktningsmålen bör brytas ned till delmål samt att tidsplan bör fastställas för uppföljning av måluppfyllelse. Dessutom anser man att handlingsplaner bör tas fram där det utses ansvariga för olika uppdrag och där tidpunkt för återrapportering till nämnderna fastställs. Vidare menar man att den utvärdering som ska göras avseende Familjeträffen också bör följas av en planering för hur man ska driva på utvecklingen av Familjeträffen ytterligare. Slutligen anser man att nämnderna bör följa upp regelbundet hur samverkansarbetet utvecklas. Revisorerna önskar svar från Bildnings-och Omsorgsnämnden på vilka åtgärder man har för avsikt att vidta för att säkerställa att samverkansarbetet fortskrider samt att de fastställda inriktningsmålen uppfylls. Förlängd svarstid har erhållits till Förvaltningsledningarna har vid möte träffat en överenskommelse enligt bilaga. Förslag till beslut att omsorgsnämnden beslutar enligt de förslag som förvaltningsledningen upprättat enligt bilaga att som svar på de frågeställningar som framgår i bilaga hänvisa till föreliggande upprättade förslag till åtgärder utifrån fortsatt samverkan i arbetet med barn och ungdom. - bifall i enlighet med förslag till beslut. -

15 Omsorgsnämnden Uppdragsbeskrivning som processledare avseende Familjeträffen och Familjecentralen i Hällefors, dnr Förvaltningscheferna för Bildnings-och Omsorgsförvaltningarna har gett folkhälsoutvecklaren Marie Cesares Olsson i uppdrag att som processledare i arbetet kring fortsatt utveckling av Familjeträffen och Familjecentralen samordna arbetet inom förvaltningarna. Uppdragsbeskrivning enligt bilaga. Processledarskapet ska utföras utifrån det ordinarie uppdraget som folkhälsoutvecklare i Folkhälsoteamet, norra Örebro län. Rapport ska lämnas till förvaltningscheferna Tidsmässigt kommer ärendet att behandlas i Bildningsnämnden samt Omsorgsnämnden bifall till uppdragsbeskrivning.

16 Omsorgsnämnden Revisorernas granskning avseende styrning och kontroll av arbetsgivarfrågor, dnr Revisorerna i Hällefors kommun har genomfört en granskning avseende styrning och kontroll av arbetsgivarfrågorna. Uppdraget ingår i revisionsplanen för år Revisorerna önskar svar från kommunstyrelsen, bildningsnämnden och omsorgsnämnden senast på vilka åtgärder man har för avsikt att vidta för att stärka styrning och kontroll av arbetsgivarfrågorna. Förvaltningen har i skrivelse lämnat förslag till svar på rapporten samt föreslår att synpunkterna framförda i granskningsrapporten som inte åtgärdas enligt ovan ska beaktas och överlämnas till kommunförvaltningens personalenhet för åtgärder. - att bifalla förvaltningens förslag till svar samt överlämna den till kommunförvaltningens personalenhet för åtgärd samt - att förvaltningen lämnar återkommande rapporter årligen.

17 Omsorgsnämnden Återremitterat ärende från KF om avgift för SPA, Björkhaga, dnr Rapporteras att förvaltningen kommer att utreda ärendet och ta upp det till nämnden under november. - ärendet tas upp på november sammanträdet.

18 Omsorgsnämnden Ang. tjänst som medicinskt ansvarig sjuksköterska Hällefors kommun, dnr I skrivelse , bilaga, redovisas bl a uppgifter och förutsättningar för MAS-ansvaret i Hällefors kommun. Dessutom redovisas en inventering av MAS-resurser i Örebro läns kommuner. Förslag till beslut att förvaltningen får i uppdrag att återkomma med ärendet till nämnden. - att ge förvaltningen i uppdrag att återkomma i ärendet under november eller december.

19 Omsorgsnämnden Inkomna mail, dnr Det har inkommit ett stort antal till omsorgsförvaltningen från Karin Jansen fr o m Postlista, bilaga. Föreslås att de som redovisas enligt bilaga läggs till handlingarna. - de inkomna mailen läggs till handlingarna. - protokollsutdrag till vederbörande.

20 Omsorgsnämnden Delgivningar, dnr Föreligger delgivningar enligt bilagd förteckning samt en tilläggsdelgivning avseende uppsägning av hyreskontrakt på servicelokalen Sörgården Grythyttan till delgivningarna läggs till handlingarna.

21 Omsorgsnämnden Övriga frågor Arne Rubin (hob) överlämnar skrivelse avseende bårvagnen på Gillersgården. Förvaltningen utreder ärendet samt lämnar svarsskrivelse. -

Arne Rubin ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Arne Rubin ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Omsorgsnämnden 2008-12-17 1 Plats och tid Plenisalen 2008-12-17, kl. 13.00 15.35 Beslutande Ulrika Mellkvist (c ) Kerstin Skogdalen (s) tjg.ers. Kari Paavonen (s) tjg.ers. Christina Wilhelmsson (s) Sven-Åke

Läs mer

Datum Kenth Adamsson Samuel Ericson, gruppledare (V) Sune Ekman, revisor. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Eija Kilpala

Datum Kenth Adamsson Samuel Ericson, gruppledare (V) Sune Ekman, revisor. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Eija Kilpala 1(23) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 16.20 ande Ledamöter Lilian Stenqvist (S) ordförande Christina Wilhelmsson (S) Kerstin Skogdalen (S) Elin Zetterlund (C) Sven-Åke Lundh (M) Mariam

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden (14)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden (14) Omsorgsnämnden 2008-08-20 1(14) Plats och tid Plenisalen 2008-08-20 kl. 13.00 14.45 Beslutande Ulrika Mellkvist (c ) ordförande Kerstin Skogdalen (s) tjg.ers. Kari Paavonen (s) tjg.ers. Christina Wilhelmsson

Läs mer

Datum Ritha Sörling, gruppledare (S) Samuel Ericsson, gruppledare (V) Kenth Adamsson, förvaltningschef

Datum Ritha Sörling, gruppledare (S) Samuel Ericsson, gruppledare (V) Kenth Adamsson, förvaltningschef 1(4) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 18.00 19.00 Beslutande Ledamöter Ulrika Mellkvist (C), vice ordförande Kerstin Skogdalen (S) Mikael Eriksson (S) Christina Wilhelmsson (S) Sven-Åke Lundh

Läs mer

Lilian Stenqvist (s) Christina Wilhelmsson (s) Ulrika Mellkvist ( c) Sven-Åke Lundh (m) Inga-Karin Falk (m) tjg.ers.

Lilian Stenqvist (s) Christina Wilhelmsson (s) Ulrika Mellkvist ( c) Sven-Åke Lundh (m) Inga-Karin Falk (m) tjg.ers. Omsorgsnämnden 2009-01-21 1 Plats och tid Plenisalen 2009-01-21, kl. 13.00 15.40 Beslutande Lilian Stenqvist (s) Christina Wilhelmsson (s) Ulrika Mellkvist ( c) Sven-Åke Lundh (m) Inga-Karin Falk (m) tjg.ers.

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden 2007-08-22 1(24)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden 2007-08-22 1(24) Omsorgsnämnden 2007-08-22 1(24) Plats och tid 2007-08-22 kl. 13.00 17.00 Beslutande Lilian Stenqvist (s) ordförande Mikael Ericsson (s) Christina Wilhelmsson (s) Inga-Karin Falk (m) tjg.ers. Sven-Åke Lundh

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden (23)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden (23) Omsorgsnämnden 2008-02-20 1(23) Plats och tid Plenisalen 2008-02-20 kl. 13.00 15.30 Beslutande Lilian Stenqvist (s) ordförande Kerstin Skogdalen (s) tjg.ers. Christina Wilhelmsson (s) Ulrika Mellkvist

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden 2009-09-09 1(28)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden 2009-09-09 1(28) Omsorgsnämnden 2009-09-09 1(28) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen Klockan 13.00-18.00 Beslutande Lilian Stenqvist (s) ordförande Mikael Ericsson (s) Christina Wilhelmsson (s) Ulrika Mellkvist (c) Sven-Åke

Läs mer

Lilian Stenqvist (s) ordförande Jan Friman (s) Christina Wilhelmsson (s) Bertil Berglund (s) Riita Löfström (hob) Britta Karlström (m) Tommy Kvist (c)

Lilian Stenqvist (s) ordförande Jan Friman (s) Christina Wilhelmsson (s) Bertil Berglund (s) Riita Löfström (hob) Britta Karlström (m) Tommy Kvist (c) Omsorgsnämnden 2006-05-03 1(18) Plats och tid Plenisalen, 2006-05-03 kl. 13.00 15.55 Beslutande Lilian Stenqvist (s) ordförande Jan Friman (s) Christina Wilhelmsson (s) Bertil Berglund (s) Riita Löfström

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden (21)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden (21) Omsorgsnämnden 2009-03-18 1(21) Plats och tid Beslutande Kommunhuset Plenisalen, Kl.13.00-17.15 Lilian Stenqvist (s) ordförande Christina Wilhelmsson (s) Ulrika Mellkvist (c) Sven-Åke Lundh (m) Mariam

Läs mer

Lilian Stenqvist (s) Mikael Ericsson (s) Christina Wilhelmsson (s) Ulrika Mellkvist (c) Sven-Åke Lundh (m) Inger Clausson (hob) Mariam Karimbiak (v)

Lilian Stenqvist (s) Mikael Ericsson (s) Christina Wilhelmsson (s) Ulrika Mellkvist (c) Sven-Åke Lundh (m) Inger Clausson (hob) Mariam Karimbiak (v) Omsorgsnämnden 2008-01-30 1 Plats och tid Kommunhuset Plenisalen, 2008-01-30 kl. 13.00 16.25 Beslutande Lilian Stenqvist (s) Mikael Ericsson (s) Christina Wilhelmsson (s) Ulrika Mellkvist (c) Sven-Åke

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden (24)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden (24) Omsorgsnämnden 2009-10-21 1(24) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen Klockan 13.00-19.30 Beslutande Ulrika Mellkvist (c) vice ordförande Kari Paavonen (s) Christina Wilhelmsson (s) Kerstin Skogdalen (s)

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden (20)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden (20) Omsorgsnämnden 2007-02-21 1(20) Plats och tid Plenisalen 2007-02-21, kl. 13.00 12.00, 13.00-16.20 Beslutande Lilian Stenqvist (s) ordförande Mikael Ericsson (s) Christina Wilhelmsson (s) Ulrika Mellkvist

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden (24)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden (24) Omsorgsnämnden 2008-03-19 1(24) Kommunhuset Plenisalen, 2008-03-19 kl. 13.00 15.15 Beslutande Lilian Stenqvist (s) ordförande Mikael Ericsson (s) Christina Wilhelmsson (s) Ulrika Mellkvist (c ) Sven-Åke

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämnden (11)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämnden (11) Bildningsnämnden 2009-02-17 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen kl 08.30-12.00 Beslutande Kenth W Johansson, (m), ordförande Birger Antonsson, (s) ers R Sörling Allan Myrtenkvist, (s) Anna Hult

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden Omsorgsnämnden 2007-03-21 1 Plats och tid Plenisalen 2007-03-21 kl. 13.00 16.30. Ajournering: 14.00-14.15, 15.00-15.05 Beslutande Lilian Stenqvist (s) ordförande Mikael Ericsson (s) Christina Wilhelmsson

Läs mer

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Sida 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.30 11.15 Beslutande Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Göran Olsson,

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden (24)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden (24) Omsorgsnämnden 2006-06-21 1(24) Plats och tid Bredsjögården 2006-06-21, kl. 13.00 16.00 Beslutande Lilian Stenqvist (s) ordförande Anne-Marie Hammar (s) tgj.ers. Christina Wilhelmsson (s) Kerstin Skogdalen

Läs mer

Lilian Stenqvist (s) Jan Friman (s) Christina Wilhelmsson (s) Bertil Berglund (s) Riita Löfström (hob) Kjell Israelsson (c) Britta Karlström (m)

Lilian Stenqvist (s) Jan Friman (s) Christina Wilhelmsson (s) Bertil Berglund (s) Riita Löfström (hob) Kjell Israelsson (c) Britta Karlström (m) Omsorgsnämnden 2006-02-22 1(18) Plats och tid Plenisalen 2006-02-22, kl. 13.00 14.00 Beslutande Lilian Stenqvist (s) Jan Friman (s) Christina Wilhelmsson (s) Bertil Berglund (s) Riita Löfström (hob) Kjell

Läs mer

Samuel Ericsson, gruppledare (v) Lilian Stenqvist, ers. gruppledare (s) Kenth Adamsson, förvaltningschef

Samuel Ericsson, gruppledare (v) Lilian Stenqvist, ers. gruppledare (s) Kenth Adamsson, förvaltningschef 1(26) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 16.30 Beslutande Ledamöter Barbro Stein (S) ordförande Mikael Eriksson (S) Christina Wilhelmsson (S) Ulrika Mellkvist (C) Sven-Åke Lundh (M) Mats

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden 2006-08-23 1(21)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden 2006-08-23 1(21) Omsorgsnämnden 2006-08-23 1(21) Plats och tid Plenisalen 2006-08-23, kl. 13.00 14.45 Ajournering 14.20-14.30 Beslutande Lilian Stenqvist (s) ordförande Jan Friman (s) Christina Wilhelmsson (s) Bertil Berglund

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden 2009-04-22 1(26)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden 2009-04-22 1(26) Omsorgsnämnden 2009-04-22 1(26) Plats och tid Kommunhuset Plenisalen, Kl. 13.00-13.10 13.20-17.45 Beslutande Lilian Stenqvist (s) ordförande Christina Wilhelmsson (s) Ulrika Mellkvist (c) Sven-Åke Lundh

Läs mer

Datum 2011-01-19. Barbro Stein, gruppledare (GL) Tf förvaltningschef Britt-Marie Strandahl Enhetschef Kenth Adamsson 2 Gudrun Carver, enhetschef 3

Datum 2011-01-19. Barbro Stein, gruppledare (GL) Tf förvaltningschef Britt-Marie Strandahl Enhetschef Kenth Adamsson 2 Gudrun Carver, enhetschef 3 1(19) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 14.00 16.15 Beslutande Ledamöter Ulrika Mellkvist (C) ordförande Annalena Järnberg (S) Kerstin Skogdalen (S) Riitta Löfström (HOB) Lars Hedkvist (V) Tomas

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden Omsorgsnämnden 2006-09-26 1 Plats och tid Kommunhuset Plenisalen, 2006-09-27 kl. 13.00 17.05 Beslutande Lilian Stenqvist (s) Jan Friman (s) t o m 16.00 Christina Wilhelmsson (s) Bertil Berglund (s) Riita

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden (1)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden (1) Omsorgsnämnden 2009-06-17 1(1) Plats och tid Sikfors Herrgård 8.30-17.30 Beslutande Ulrika Mellkvist (c) vice ordförande Christina Wilhelmsson (s) Sven-Åke Lundh (m) Daniel Törnsten (v) Kerstin Skogdalen

Läs mer

Sammanträdesdag Sida

Sammanträdesdag Sida 2014-01-29 Innehåll SN AU 1 Tillkommande ärenden... 2 SN AU 2 Revisionsrapport gällande granskning av samverkan mellan kommun och landsting avseende psykisk ohälsa bland barn och unga... 3 SN AU 3 Föregående

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2008-05-15 1

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2008-05-15 1 Vård- och omsorgsnämnden 2008-05-15 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2008-05-15 kl 08.00-12.10 Beslutande Anne Sörqvist (c) ordf Anelia Dotcheva (c) Gunnar Dahlstrand (c) Terttu Martinsson (c)

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 39 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl 19.00-21.00 Beslutande Andersson, Annika (s) Arvidsson, Kristina (c) Axelsson, Bodil (fp) Berglund, Tony (s) Gavrilidis,

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden (1)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden (1) Omsorgsnämnden 2009-05-27 1(1) Plats och tid Beslutande Kommunhuset Plenisalen, Kl.08.00-15.15 Lilian Stenqvist (s) ordförande Christina Wilhelmsson (s) Ulrika Mellkvist (c) Sven-Åke Lundh (m) Inga-Karin

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (5)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (5) Kommunala Pensionärsrådet 2006-09-14 1(5) Plats och tid Beslutande 2006-09-14, kl 09.30 11.00 Valsverket Kommunhuset Lilian Stenqvist, (s) ordförande Jan Friman, (s) vice ordförande Sven-Åke Lundh, SPF

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2008-03-13 1

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2008-03-13 1 Vård- och omsorgsnämnden 2008-03-13 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2008-03-13 kl 08.00-11.00 Beslutande Ewa Arvidsson (s) ordf Anelia Dotcheva (c) Gunnar Dahlstrand (c) Bertil Fryklind (c) ersättare

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2002-03-20 1 (10) Björntorps konferensrum, kl 09.00-12.30

Vård- och Omsorgsnämnden 2002-03-20 1 (10) Björntorps konferensrum, kl 09.00-12.30 Vård- och Omsorgsnämnden 2002-03-20 1 (10) Plats och tid Björntorps konferensrum, kl 09.00-12.30 Beslutande Kerstin Eriksson Ann Svensson Ivan Abrahamsson Klas-Gunnar Appel Hans Nilsson Britt-Marie Kärngren

Läs mer

Gun-Maid Håkansson (S) Susanna Hansson (M), 16-19, Kommunkontoret, Heby, 27 mars 2013, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Gun-Maid Håkansson (S) Susanna Hansson (M), 16-19, Kommunkontoret, Heby, 27 mars 2013, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-11.30 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie Jansson (S) Maipato

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 110 Plats och tid Kommunhuset Åstorp kl. 19.00 20.45 Beslutande Wilhelmsson, Anders (s), ordförande Åkerman, Lizette (s) Andersson, Annika (s) Pettersson, Monika (m) Hassel, Göran (m) Axelsson, Bodil (fp)

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden (30)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden (30) Omsorgsnämnden 2006-12-13 1(30) Plats och tid Plenisalen 2006-12-13 kl. 13.00 17.00 Beslutande Lilian Stenqvist (s) Jan Friman (s) Christina Wilhelmsson (s) Bertil Berglund (s) Inger Claesson (hob) tjg.ers.

Läs mer

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.30 Beslutande Karl-Arne Larsson (C) ordförande Karin Rydell (M) ersättare för Margaretha Gadde-Jennische

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT STENUNGSUNDS KOMMUN Tid 08:30 11:45 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT Plats Skeppet Ledamöter Lillemor Arvidsson (M) ordförande Janette Olsson (S) vice ordförande Jan Rohlén (S) Christian Andersson (FP)

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden Vård- och omsorgsnämnden 2009-06-17 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2009-06-17 kl 08.00-12.00 Beslutande Anne Sörqvist (C) ordförande Anelia Dotcheva (C) kl 08.00 11.30 Bertil Fryklind (C) kl

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. Ann-Sofie Henriksson (SjV) Karin Svarvare (S) Maria Alldén (V) Anita Sköld (M)

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. Ann-Sofie Henriksson (SjV) Karin Svarvare (S) Maria Alldén (V) Anita Sköld (M) PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2019-05-23, kl. 13.00 16.30 Beslutande Irene Lundholm (KD) Ann-Sofie Henriksson (SjV) Karin Svarvare (S) Maria Alldén (V) Anita

Läs mer

Medborgarkontoret, Östervåla, 26 maj 2014, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Medborgarkontoret, Östervåla, 26 maj 2014, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 08.30-12.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Elisabet Wollein (S) ersättare för Inga-Lill Hellgren (S) Åke

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 54 Plats och tid Äldreboendet Rönnåsen, Kvidinge kl 19.00-20.40 Beslutande Andersson, Annika (s) Arvidsson, Kristina (c) Axelsson, Bodil (fp) Berglund, Tony (s)

Läs mer

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00 Socialnämnden 2014-09-09 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-09-09 kl. 8:30-11:00 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson

Läs mer

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.40 11.30 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2015-03-12 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Anna Rönn. Socialkontoret 2008-03-12

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Anna Rönn. Socialkontoret 2008-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 17.00 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c),

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Sammanträdesdatum

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Sammanträdesdatum PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-10-19, kl 0900-1435 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Maria Alldén, V Anita

Läs mer

Christina Johansson (M), ordförande

Christina Johansson (M), ordförande 1(10) KHR/KPR Plats och tid Kommunhuset, Pyramiden Kl. 10.00 12.00 Beslutande Ledamöter Christina Johansson (M), ordförande KHR/KPR: Sylvia Persson, reumatikerföreningen Ann-Marie Hammar, SKPF Ingrid Wase,

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 12.30 16.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo

Läs mer

Datum 2010-04-21. Ersättare Kari Paavonen (S) Elin Zetterlund (C) fr. kl. 14.10

Datum 2010-04-21. Ersättare Kari Paavonen (S) Elin Zetterlund (C) fr. kl. 14.10 1(20) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 Beslutande Ledamöter Ulrika Mellkvist (C) ordförande Mikael Eriksson (S) Christina Wilhelmsson (S) Inga-Karin Falk (M) Mats Runqvist (HOB) Mariam

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande.

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande. 1 (26) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 16.40 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2013-02-19. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.50 16.15 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2013-02-19. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.50 16.15 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Sida 1/11 Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.50 16.15 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Krister Olsson (S) Agnetha Persson (C) Pernilla Ekelund (FP), tjänstgörande ersättare för Thomas Löfgren (M) Anneli

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

Christina Johansson (M), ordförande

Christina Johansson (M), ordförande 1(5) KHR/KPR Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, Kl. 13.00 15.15 Beslutande Ledamöter Christina Johansson (M), ordförande KHR/KPR: Sylvia Persson, Reumatikerföreningen Ann-Mari Hammar, SKPF Jonny Molander,

Läs mer

Innehåll. Sammanträdesdatum

Innehåll. Sammanträdesdatum Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 54 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 55 Förenklat beslutsfattande gällande bistånd 2018/8074 5 56 Betalningsansvar annan kommun 2018/8058

Läs mer

Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30. Marianne Andersson

Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30. Marianne Andersson Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Britt-Marie

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 136

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 136 136 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 18.00 19.00 Beslutande Karlsson, Gunilla (s) ordförande Iona, Cimpoeru (s) Lucy, Glinka (s) Axelsson, Bodil (fp) Berglund, Tony (s) Andersson, Annika (s) Hassel,

Läs mer

Gunnel Johansson (S) Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Ingegerd Torhall (FP) Ingemar Steneteg (C) Dorothea Nilsson (M) Wiveca Norén (SPI)

Gunnel Johansson (S) Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Ingegerd Torhall (FP) Ingemar Steneteg (C) Dorothea Nilsson (M) Wiveca Norén (SPI) Omsorgsnämnden 2015-03-19 1 (11) Plats och tid Hörsalen 13:15-15-45 Beslutande Gunnel Johansson (S) Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Ingegerd Torhall (FP) Ingemar Steneteg (C) Dorothea Nilsson (M) Wiveca

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden (24)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden (24) Omsorgsnämnden 2008-04-23 1(24) Plats och tid Kommunhuset Plenisalen, 2008-04-23 kl. 13.00 16.00 Beslutande Lilian Stenqvist (s) ordförande Mikael Ericsson (s) Christina Wilhelmsson (s) Ulrika Mellkvist

Läs mer

kl 13.00-16.15 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö

kl 13.00-16.15 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö 1(15) Plats och tid Almliden, Blosset, Bjuv kl 13.00-16.15 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(26) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 08.00 10.45 Beslutande Ledamöte Kerstin Skogdalen (s) Anne Horneman (S) Marguerite Wase(HOB) Thomas Eklund (V) Ulrika Mellkvist (C) ordförande Tomas Mathiesen

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16) 2014-02-18 1 (16) Plats och tid Älmhults kommunhus 18 februari 2014 kl. 8.30 11.00 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg 2011-12-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Ödeshög, fredagen den 2 december 2011 kl 8:00-11:20 Beslutande Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Ove Bäck (C) Maria Gustafsson (S) Övriga deltagande Ywonne

Läs mer

Christina Johansson (M), ordförande

Christina Johansson (M), ordförande 1(5) KHR/KPR Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, Kl. 14.00 16.00 Beslutande Ledamöter Christina Johansson (M), ordförande KHR/KPR: Sylvia Persson, reumatikerföreningen Ann-Mari Hammar, SKPF Ingrid Wase,

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Dagcentralen Byavången, den, kl. 08.30-09.35 Beslutande Övriga närvarande Lars-Ove Hägerroth (M), ordförande Gunnel Andersson (M) Gunvor Olsson (C) Ann Harrysson (SPI) Ida Bornlykke (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2015-04-08, kl. 09:00 12:00 Beslutande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Anita Sköld, M Övriga deltagande Maj-Lis Ejderlöf,

Läs mer

Sekreterare Paragrafer 1-9 ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sekreterare Paragrafer 1-9 ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-12.00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie Jansson (S) Maipato

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2007-05-30 52 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 14.00 18.00 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie

Läs mer

Tommy Edenholm ANSLAG/BEVIS

Tommy Edenholm ANSLAG/BEVIS Omsorgsnämndens arbetsutskott 2015-01-15 1 (11) Plats och tid Beslutande Hörsalen Kl. 15.00-15.55 Gunnel Johansson (S) ordförande Wiveca Norén (SPI) Tommy Edenholm (KV) Övriga deltagare Cecilia Harley,

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Sammanträdesdatum

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Sammanträdesdatum PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2019-03-21, kl. 13.00 16.00 Beslutande Irene Lundholm (KD) Ann-Sofie Henriksson (SJV) Karin Svarvare (S) Inga-Lill Ängsund (V)

Läs mer

Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11)

Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11) Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11) Plats och tid Beslutande Hörsalen 13:15-15:30 Gunnel Johansson (S) ordförande Dorothea Nilsson (M) Ingemar Steneteg (C) Alexander Engman (FP) Karl-Gustav Lindbäck (KV)

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Socialnämnden 2011-02-15 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 18 Ekonomisk uppföljning socialnämndens verksamheter 19 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 20 Reglemente

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 12.00 15.30 Leif Andersson (s) Roger Persson (s) tjg

Läs mer

Utskottet för omsorg Henrik Svedberg (s) tjänstg. ers. för Hans Pernervik

Utskottet för omsorg Henrik Svedberg (s) tjänstg. ers. för Hans Pernervik 1 Plats och tid Centrumhuset, Henån 2012-01-24 8:30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Gunilla Josefsson (s) Henrik Svedberg (s) tjänstg. ers. för Hans Pernervik

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (18)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (18) Socialnämnden 2005-01-25 1(18) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 25 januari 2005 klockan 13.00 18.00 Beslutande Kerstin Nordström (s) Eivor Östergren (c) Karin Fredman (fp) Stefan Hellman

Läs mer

Christina Johansson och Lars-Göran Zetterlund

Christina Johansson och Lars-Göran Zetterlund AMMANTRÄDEPROTOKOLL ida 1(6) Plats och tid Plenisalen, kommunhuset, Hällefors, kl. 18.00-18.15 Beslutande Ledamöter e bilagd förteckning Övriga närvarande e bilagd förteckning Justerare Christina Johansson

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden Vård- och omsorgsnämnden 2008-06-18 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2008-06-18 kl 08.00-12.30 Beslutande Anne Sörqvist (c) ordf Anelia Dotcheva (c) kl 08.00 12.00 Bertil Fryklind (c) ersättare

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2010-01-20 1

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2010-01-20 1 Vård- och omsorgsnämnden 2010-01-20 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2010-01-20 kl 08.00-12.00 Beslutande Ewa Arvidsson (S) ordförande Anelia Dotcheva (C) Gunnar Dahlstrand (C) Terttu Martinsson

Läs mer

Sammanträdesdatum: Ersättare:

Sammanträdesdatum: Ersättare: ALDRENAMNDENS 1(7) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Storskogen, 16:00-18:20 Ledamöter: Ebba Busch Thor (KD), ordförande Mats Hansén (M), l:e vice ordförande Caroline Andersson (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C) Kommunstyrelsens socialutskott 2018-02-19 Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret 2018-02-19 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden (26)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden (26) Omsorgsnämnden 2007-11-21 1(26) Plats och tid Kommunhuset Plenisalen 07-11-21 kl. 13.10 17.10 Beslutande Lilian Stenqvist (s) ordförande Michael Ericsson (s) Christina Wilhelmsson (s) Ulrika Mellkvist

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden Vård- och omsorgsnämnden 2007-02-22 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2007-02-22, kl 08.00-12.00 Beslutande Anne Sörqvist (c), ordf Anelia Dotcheva (c) Gunnar Dahlstrand (c) Terttu Martinsson (c)

Läs mer

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Sida 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.30 11.45 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Per Rosenqvist,

Läs mer

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L)

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L) Sida 1 (16) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 17 december 2018 kl 15:00-16:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2013-04-24, kl 0900-1020 Beslutande Anne Niska, S Owe Pekkari, S Övriga deltagande Maj-Lis Ejderlöf, socialchef Anita Sköld,

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Bo Lundqvist (c) Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Marie Viberg (c)

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Bo Lundqvist (c) Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Marie Viberg (c) Plats och tid Kommunkontoret 2015-02-09 kl 8.00 12:00 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Bo Lundqvist (c) Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Marie Viberg (c) Övriga deltagare David Grahn

Läs mer

1(9) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Omsorgsnämnden

1(9) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Omsorgsnämnden 1(9) Plats och tid Åsaka-Velandarummet, kl. 15:00 16:00 ande Ledamöter Ersättare Ann-Christin Holgersson (S), Ordförande Sven Åke Möll (S), 1:e vice ordförande Maria Nilsson (KD), 2:e vice ordförande Mussa

Läs mer

Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och omsorgsutskottet. Protokoll 2014-02-12

Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och omsorgsutskottet. Protokoll 2014-02-12 Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och Protokoll omsorgs utskottet sammanträdesdatum 1 (15) Plats och tid Beslutande Vintergatan, sammanträdesrum Venus, kl. 09.00 Ledamöter Owe Ahlinder (C), tjänstgörande

Läs mer

Kommunkontoret, Heby 24 november Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby 24 november Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.45 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Karl-Arne Larsson (C) Ulf Mattsson

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Lars-Gunnar Andersson (s) Marie Viberg (c) Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s)

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Lars-Gunnar Andersson (s) Marie Viberg (c) Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s) Plats och tid Kommunkontoret 2016-05-16 kl 8.00-11:30 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Lars-Gunnar Andersson (s) Marie Viberg (c) Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s) Övriga deltagare David

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-02-25. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-02-25. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Sida 1/13 Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande J Håkan Andersson (C), vice ordförande Anneli Persson (S), tjänstgörande

Läs mer

Göran Strömqvist och Lilian Stenqvist. Kommunsekreterarens rum torsdag

Göran Strömqvist och Lilian Stenqvist. Kommunsekreterarens rum torsdag Kommunstyrelsen 2009-02-24 1 (6) Plats och tid Folkets Hus, Hällefors, kl. 12.30 12.45 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Se bilagd förteckning Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum KOMMUNFULLMÄK TIGES REVISORER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 13.15 17.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordföran de Stig Johansson (M) Anders Eriksson (C) Maire Lautakoski

Läs mer

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C Socialnämnden 2014-10-14 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30 Beslutande Ledamöter Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C Tjänstgörande ersättare Birgitta

Läs mer

Peter Söderlund (L) Bodil Olsson (M) Orvar Andersson (KD) Alvar Hansetun (SD)

Peter Söderlund (L) Bodil Olsson (M) Orvar Andersson (KD) Alvar Hansetun (SD) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 19 december 2016 kl 15:00-16.30 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt Ferm (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2015-08-27 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 9.00-12.00 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande Ingvor Regnemer

Läs mer

Christina Johansson och Allan Myrtenkvist. Kommunsekreterarens rum måndag 2008-06-25

Christina Johansson och Allan Myrtenkvist. Kommunsekreterarens rum måndag 2008-06-25 Kommunstyrelsen 2008-06-23 1 (8) Plats och tid Kommunhuset, Hällefors, kl. 13.00 15.15 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Se bilagd förteckning Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Christina Johansson (M), ordförande

Christina Johansson (M), ordförande ! SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida! 1(8) KHR/KPR Plats och tid Kommunhuset, Pyramiden Kl. 13.30 16.00 Beslutande Ledamöter Christina Johansson (M), ordförande KHR/KPR: Ann-Marie Hammar, SKPF Jonny Molander,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(17)

Sammanträdesprotokoll 1(17) Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid Soc konferens, Öjersbogården, 16.30-19:00 ande Christer Filipsson (FP), ordförande Inga-Stina Hesselius (S) Torsten Jansson (S) Ingrid Falquist (S), tjänstgörande

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Sandra Brännström (s) Mari Viberg (c) Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s)

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Sandra Brännström (s) Mari Viberg (c) Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s) Plats och tid Kommunkontoret 2016-04-11 kl 8.00-10:30 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Sandra Brännström (s) Mari Viberg (c) Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s) Övriga deltagare David Grahn

Läs mer