Britt-Marie Strandahl, tf förvaltningschef Kristina Andersson, kommunförvaltningen Allmänheten

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Britt-Marie Strandahl, tf förvaltningschef Kristina Andersson, kommunförvaltningen Allmänheten"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(17) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl Beslutande Ledamöter Ulrika Mellkvist (C) ordförande Kari Paavonen (S) Christina Wilhelmsson (S) Annalena Järnberg (S) Sven-Åke Lundh (M) Mats Runqvist (HOB) Lars Hedkvist (V) Ersättare Inga-Karin Falk (M) Övriga närvarande Britt-Marie Strandahl, tf förvaltningschef Kristina Andersson, kommunförvaltningen Allmänheten Kl Kl Justerare Lars Hedkvist Justeringens plats och tid Kommunkontoret...dag./ kl.... Underskrifter Sekreterare Paragrafer Eija Kilpala Ordförande Ulrika Mellkvist Justerare Lars Hedkvist ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Omsorgsnämnden Sammanträdesdatum då anslaget sätts upp då anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Kommunkontoret Underskrift Eija Kilpala

2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2(17) 168 Information om lagen om etableringsinsatser för vissa nyanlända invandrare och om kommunens ansvar, dnr Arbetsförmedlingen (AF) kommer att ha samordnande ansvaret för flyktingmottagningen efter 1 december De ska upprätta etableringsplan för alla nytillkomna flyktingar. De kommer också att bedöma om personen har 100% prestationsförmåga via ett läkarintyg. Prestationsförmågan kan bedömas att vara 0, 25, 50, eller 75% och då behöver personerna utfyllnad i form av försörjningsstöd. AF kommer också att erbjuda en s k lots till varje ny flykting som skall försöka att vägleda flyktingen i arbetsmarknaden från första början, en lots får ersättning för tre timmar per månad. I Hällefors finns en godkänd lots. Försäkringskassan (FK) betalar ut en s k etableringsersättning under två år och förhoppningen är att flyktingen blir självförsörjande under den här tiden. Kommunens ansvar blir bosättning. Kommunen skall betala försörjningsstöd i början innan FK kommer igång med sina utbetalningar (skall ske inom 6 veckor) och de pengarna får kommunen återsöka från Migrationsverket. Kommunen är också ansvarig för barnens skolgång, SFI, samhällsorientering samt behövliga sociala insatser. Samhällsorientering är en ny reform inom skolan och alla skall få 60 timmar samhällsorientering och helst på sitt hemspråk. Kommunen får kr per vuxen och år och per barn under 16 år och år. Dessutom får kommun kr i grundschablon per årr om man har avtal. 1 Informationen läggs till handlingarna.

3 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 3(17) 169 Information om Arbetsmiljöverkets inspektion Karlavagnen, bilaga, dnr Arbetsmiljöverket genomförde en inspektion på gruppboendet Karlavagnen 10 maj I inspektionsmeddelandet den 28 maj 2010 ställde Arbetsmiljöverket krav på kommunen att i gruppboendena införa och regelmässigt genomföra undersökningar och riskbedömningar av olika arbetsmoment vid arbete med /hos alla enskilda personer som bor i eller får assistans i grupp. Vidare ställdes krav på att planerad åtgärder ska skrivas in i tidsatt handlingsplan. Arbetsmiljöverket ställde också krav om förbättrade våld- och hot rutiner, d v s säkerhetsrutiner och efterhjälpande stöd. I svar till Arbetsmiljöverket den 25 augusti 2010 redogjorde omsorgsförvaltningen för de åtgärder förvaltningen vidtagit utifrån inspektionen. Arbetsmiljöverket har därefter gjort en uppföljande inspektion 19 november Utifrån vad som framkom vid uppföljningsinspektionen så har Arbetsmiljöverket avslutat ärendet. 1 Informationen läggs till handlingarna.

4 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 4(17) 170 Lägesrapport om ensamkommande flyktingungdomar, dnr Personal Till samordnartjänsten har 50 sökande anmält sitt intresse för tjänsten. Efter genomgång och processande kring lämpliga sökande kommer nu fem personer att kallas/inbjudas till intervjuer den 21/12 respektive 22/12. Till socialsekreterartjänsten har 18 ansökningar inkommit. Här planeras intervjuer att genomföras under vecka 1 och 2, Till tjänsterna i boendet har 200 sökande anmält sitt intresse. Berörda fack har erhållit samtliga förteckningar för kännedom. Facken kommer också att inbjudas att delta vid intervju med sökande till samordnartjänsten. Introduktion Introduktionsprogram kommer att framtagas under mellandagarna och här planeras att introduktions dagar ska genomföras under vecka 7 och 8, Lokal för boendet Anmälan om iordningställande av HvB-hem kommer att inlämnas till socialstyrelsen vid årsskiftet eller senast en månad innan beräknad start av verksamheten. Här inväntas beslut/ställningstagande till vilken lokal som ska användas eftersom uppgifter om detta ska anges i anmälan om HvB-hem. Ekonomi Avstämningsmöte med ekonomienheten och Eero Kumpujärvi har hållits Ett nytt verksamhetsslag för verksamheten har erhållits från ekonomienheten. Avstämning Kontinuerlig avstämning kommer att ske både vid APT inom IFO, ledningsgruppen, möte med förvaltningschef och omsorgsnämnden. 1 Informationen läggs till handlingarna.

5 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 5(17) 171 Rapport om behov av SÄBO t.o.m. november 2010 samt rapport om intagningsstoppet, dnr Föreligger information om SÄBO-platser och antalet tomma platser inom ÄO/HO t.o.m. november personer väntade på plats inom SÄBO vilket är en ökning sedan november 2010 med två personer. Fyra tomma platser på Hagen används till korttidsplatser. En person har fått ett trygghetsboende. Alla som beviljats SÄBO-plats på servicehusen ska få besök och tillfrågas om fortfarande vill ha ett vård- och omsorgsboende eller om de vill ha ett trygghetsboende. Omsorgsförvaltningen har inte fått en återrapport från Örebro kommun om ärendegranskningen av beviljade insatser. 1 Informationen läggs till handlingarna.

6 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 6(17) 172 Rapport om utskrivningsklara t.o.m. november 2010, dnr Föreligger information om utskrivningsklara patienter t o m november Förvaltningen har haft 19 betalningsdygn till en kostnad av kr och alla har infallit under sommaren. Budget för utskrivningsklara är 300 tkr. Kostnad per vårddygn är kronor. Frågan om varför kommunerna ska betala landstinget för vårddygn under semestertider, när antal platser har reducerats på lasarettets vårdavdelningar, har väckts i SNÖL-gruppen. Landstinget skulle utreda frågan och återkomma på nästa SNÖL-möte om hur det sett ut under sommaren. Övriga kommuner i norra länsdelen har inte haft lika många betalningsdygn under sommarmånaderna. 1 Informationen läggs till handlingarna.

7 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 7(17) 173 Genomförandeplanen, dnr Föreligger en uppdaterad genomförandeplan utifrån omsorgsnämndens beslut 24 mars, 2010, 58. Vårdtyngdsmätning har gjorts på äldreboendena i kommunen. Ett preliminärt resultat finns som ska ut till enheterna för godkännande. Det preliminära resultatet visar att den totala personalbemanningen inom äldreboendena i princip är i nivå med den vårdtyngd som finns. Det finns vissa skillnader mellan enheterna men det behövs ännu en mätning innan ev. åtgärder kan vidtas för att utjämna skillnaderna. 1 Informationen läggs till handlingarna.

8 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 8(17) 174 Information SNÖL SNÖL-gruppen är benämningen för social- och omsorgsnämndernas presidier (ordförande och förvaltningschef) i norra Örebro län. SNÖL-gruppen träffas 4 ggr/år. Ena delen av dagen träffas endast kommunerna och andra delen av dagen deltar landstinget (Lindesbergs lasaretts upptagningsområde) med politiker och tjänstemän. Under det senaste mötet diskuterade SNÖL-gruppen att ev. hitta en gemensam organisation för MAS (medicinskt ansvarig sjuksköterska) och MAR (medicinskt ansvarig arbetsterapeut) i norra länsdelen. Frågan om ett gemensamt verksamhetssystem för dokumentation inom äldreoch handikappomsorgen diskuterades också. 2 Informationen läggs till handlingarna.

9 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 9(17) 175 Helårsprognos, dnr Omsorgsnämndens helårsprognos för 2010 beräknas bli ett underskott på 10,7 miljoner kronor. Av denna summa avser 2,8 miljoner kronor omställningskostnader som ska redovisas på kommunens budgeterade extraordinära kostnader. Det innebär då att nämnden redovisar ett underskott på 7,9 miljoner kronor och då leder till att en avvikelserapport ska göras till kommunstyrelsen. Till denna prognos finns en avvikelserapport bifogad som uppgår till 2,5 miljoner kronor och avser nya beslutade åtgärder och ingår inte i kommunens åtgärdsplan för åren Omsorgsnämnden stora strukturella arbete med hur de olika boendeformerna skall vara i framtiden för Hällefors kommuns äldrevård pågår. I och med processen pågår kommer Omsorgsnämnden att återkomma under 2011 med vilka beslut som krävs för att komma i balans. De sociala avgifterna för 2010 kommer att bli lägre och prognosen kommer att revideras när det blir klart med hur mycket det blir. I förhållande till föregående månad har prognosen blivit 1,0 miljoner kronor bättre uppdelad på äldreomsorg 0,3 miljoner kronor, funktionshindrade 0,2 miljoner kronor, IFO 0,4 miljoner kronor och staben 0,1 miljoner kronor. Från och med september månad har kommunförvaltningen tagit fram en prognos för semesterlöneskuld och komp skuld till årets slut (se bilaga). Förändringen är i dagsläget negativ och innebär en ökad kostnad med 0,8 miljoner kronor. Denna kostnad räknar förvaltningen skall minska i och med att semesterdagar kommer att tas ut under december månad. Förvaltningens kommentar till helårsprognosen Prognosen för utfallet är kkr. Hänsyn har tagits till omställningskostnaderna kkr. Prognosen är kkr jämfört med prognosen för november. Påbörjat utvecklingsarbete inom förvaltningen ger resultat. Kostnaderna för institutionsvård för missbrukare och barn och ungdomar är 332 kkr lägre än föregående månad. Fortfarande är kostnaderna högre än budgeterat belopp. Inom förvaltningen har arbete påbörjats med ändrad inriktning på familjehemsvården. En placering på institution upphörde i slutet av oktober. Kostnaderna för försörjningsstöd har ökat med 651 kkr till kkr. Kostnaderna för försörjningsstöd flyktingar har ökat med 61 kkr till 561 kkr, vilket är 261 kkr utöver tilldelad budgetram.

10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 10(17) I utfallet för staben ingår kostnaderna för vårdtyngdsmätning. Förvaltningen kommer inte att anställa en bitr. förvaltningschef. Förslag finns på att kostnaderna för bostadsanpassning överförs till kommunförvaltningen centralt från och med Obudgeterad köpt vårdplats under perioden jan aug har kostat 380 kkr, vilket är 350 kkr högre än budget. Kostnaden är bokförd på Millesgruppen. Inom förvaltningen pågår arbete på många olika områden; uppföljning, utveckling och dokumentation av rutiner, ändrat arbetssätt vad gäller uppföljning av uppdrag, ändrade arbetsformer för att utveckla effektiviteten i arbetet utifrån ändrad lagstiftning, utformning av boendeformer utifrån ändrad lagstiftning (Trygghetsboende och Vård- och omsorgsboende), implementering av riktlinjer för biståndshandläggning. Utveckling av de olika områdena syftar till att öka kontrollen av kostnaderna och kostnadsutvecklingen. Förvaltningens förslag till beslut 1 Helårsprognosen t o m november månad 2010 läggs till handlingarna. 1 Helårsprognosen t o m november månad 2010 läggs till handlingarna.

11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 11(17) 176 Lönekostnader omsorgsförvaltningen, dnr Ekonomienheten har sammanställt omsorgsförvaltningens lönekostnader exklusive arbetsgivaravgifter enligt beslut från kommunstyrelsen. Redovisningen omfattas av tidsperioden 2004 t o m november I summorna är det inkluderat de intäkter som är förknippade med lönekostnaderna så som bidrag från AMS. Avvecklingskostnader är bortdragna för att få jämförbarhet mellan åren. En fråga ställdes på omsorgsnämndens sammanträde 17 november 2010 om varför skillnaden mellan lönerna i oktober 2010 var så mycket högre än i oktober Förklaringen är att i oktober 2010 fick flertalet av de anställda ut sina retroaktiva löneökningar. Förvaltningens förslag till beslut 1 Den ekonomiska rapporten avseende lönekostnaderna t o m november 2010 läggs till handlingarna. 1 Den ekonomiska rapporten avseende lönekostnaderna t o m november 2010 läggs till handlingarna.

12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 12(17) 177 Helårsprognos investeringar, dnr Omsorgsnämndens helårsprognos för 2010 vad gäller investeringar beräknas bli kronor och innebär att antagen investeringsbudget efterföljs. Förvaltningens förslag till beslut 1 Helårsprognosen för investeringar t o m november månad 2010 läggs till handlingarna. 1 Helårsprognosen för investeringar t o m november månad 2010 läggs till handlingarna.

13 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 13(17) 178 Budget 2011, dnr november 2010 beslutade kommunfullmäktige om bl.a. budgetramarna för 2011 samt investeringsbudgeten för Ledningsgruppen ska diskutera prioriteringar avseende investeringar. Ett nytt verksamhetssystem kommer troligtvis att belasta 2012 års investeringsbudget. 1 Omsorgsnämnden beslutar att anta den tilldelade budgetramen.

14 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 14(17) 179 Boende för ensamkommande flyktingungdomar, dnr Ett beslutsunderlag om var boendet för de ensamkommande flyktingungdomarna ska förläggas skulle ha presenterats för nämnden. Detta har inte varit möjligt då förutsättningarna för kostnadskalkyler har förändrats. De alternativ som förvaltningen har tittat på har varit Fyrklövern, ägare BoAB (Hällefors Bostads AB), och Hälsovägen 7, SBO (Statens Bostadsomvandling AB). Förvaltningen och omsorgsnämndens ordförande kommer att träffa företrädare för respektive fastighetsägare för att diskutera de olika alternativen. Ulrika Mellkvist (C) föreslår att omsorgsnämnden delegerar till omsorgsnämndens beredningsgrupp att ta beslut om var boendet ska förläggas. Beslut ska tas innan årsskiftet. 1 Omsorgsnämnden delegerar till omsorgsnämndens beredningsgrupp att fatta beslut om var boendet för ensamkommande flyktingungdomar ska förläggas.

15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 15(17) 180 Sammanträdesordningen för omsorgsnämnden 2011, dnr Förslag till datum för omsorgsnämndens sammanträden: Beredning Nämnd Ärendeutskott 19/1 (heldag) 31/1 2/2 16/2 (bokslut, heldag) 2/3 16/3 7/3 30/3 13/4 4/4 27/4 11/5 2/5 25/5 8/6 (budget, heldag) 7/6 31/8 14/9 8/8 28/9 12/10 5/9 26/10 9/11 3/10 23/11 7/12 14/11 12/12 Avtackning av avgående ledamöter i omsorgsnämnden sker första sammanträdet 19 januari Förvaltningens förslag till beslut 1 Omsorgsnämnden beslutar att godkänna sammanträdesordningen för Omsorgsnämnden beslutar att godkänna sammanträdesordningen för 2011.

16 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 16(17) 181 Delgivningar, dnr Föreligger förteckning över ärenden som delges nämnden. 1 Delgivningarna läggs till handlingarna.

17 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 17(17) 182 Övriga frågor, dnr Britt-Marie Strandahl informerar om att en ny förvaltningschef kommer att anställas, Katarina Strömgren Sandh, fr.o.m. 1 mars Ev. kan hon tillträda tidigare. God Jul och Gott Nytt År!

Datum 2011-01-19. Barbro Stein, gruppledare (GL) Tf förvaltningschef Britt-Marie Strandahl Enhetschef Kenth Adamsson 2 Gudrun Carver, enhetschef 3

Datum 2011-01-19. Barbro Stein, gruppledare (GL) Tf förvaltningschef Britt-Marie Strandahl Enhetschef Kenth Adamsson 2 Gudrun Carver, enhetschef 3 1(19) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 14.00 16.15 Beslutande Ledamöter Ulrika Mellkvist (C) ordförande Annalena Järnberg (S) Kerstin Skogdalen (S) Riitta Löfström (HOB) Lars Hedkvist (V) Tomas

Läs mer

Datum Kenth Adamsson Samuel Ericson, gruppledare (V) Sune Ekman, revisor. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Eija Kilpala

Datum Kenth Adamsson Samuel Ericson, gruppledare (V) Sune Ekman, revisor. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Eija Kilpala 1(23) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 16.20 ande Ledamöter Lilian Stenqvist (S) ordförande Christina Wilhelmsson (S) Kerstin Skogdalen (S) Elin Zetterlund (C) Sven-Åke Lundh (M) Mariam

Läs mer

Ritha Sörling, kommunalråd (S) Samuel Ericson, gruppledare (V) Kristina Andersson, ekonom Kl

Ritha Sörling, kommunalråd (S) Samuel Ericson, gruppledare (V) Kristina Andersson, ekonom Kl 1(22) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 11.00 12.15, 13.15 15.30 Beslutande Ledamöter Daniel Frisk (S) ordförande Kerstin Skogdalen (S) Christina Wilhelmsson (S) Ulrika Mellkvist (C) Sven-Åke

Läs mer

Datum 2010-04-21. Ersättare Kari Paavonen (S) Elin Zetterlund (C) fr. kl. 14.10

Datum 2010-04-21. Ersättare Kari Paavonen (S) Elin Zetterlund (C) fr. kl. 14.10 1(20) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 Beslutande Ledamöter Ulrika Mellkvist (C) ordförande Mikael Eriksson (S) Christina Wilhelmsson (S) Inga-Karin Falk (M) Mats Runqvist (HOB) Mariam

Läs mer

Arne Rubin ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Arne Rubin ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Omsorgsnämnden 2008-12-17 1 Plats och tid Plenisalen 2008-12-17, kl. 13.00 15.35 Beslutande Ulrika Mellkvist (c ) Kerstin Skogdalen (s) tjg.ers. Kari Paavonen (s) tjg.ers. Christina Wilhelmsson (s) Sven-Åke

Läs mer

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.30 Beslutande Karl-Arne Larsson (C) ordförande Karin Rydell (M) ersättare för Margaretha Gadde-Jennische

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet 1(5) Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, Valsverket, kl. 14.00 16.00 Beslutande Ledamöter Ulrika Mellkvist (C), ordförande Allan Myrtenkvist, ÖLL Sylvia Persson, Reumatikerföreningen Ingrid

Läs mer

Samuel Ericsson, gruppledare (v) Lilian Stenqvist, ers. gruppledare (s) Kenth Adamsson, förvaltningschef

Samuel Ericsson, gruppledare (v) Lilian Stenqvist, ers. gruppledare (s) Kenth Adamsson, förvaltningschef 1(26) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 16.30 Beslutande Ledamöter Barbro Stein (S) ordförande Mikael Eriksson (S) Christina Wilhelmsson (S) Ulrika Mellkvist (C) Sven-Åke Lundh (M) Mats

Läs mer

Lilian Stenqvist (s) Mikael Ericsson (s) Christina Wilhelmsson (s) Ulrika Mellkvist (c) Sven-Åke Lundh (m) Inger Clausson (hob) Mariam Karimbiak (v)

Lilian Stenqvist (s) Mikael Ericsson (s) Christina Wilhelmsson (s) Ulrika Mellkvist (c) Sven-Åke Lundh (m) Inger Clausson (hob) Mariam Karimbiak (v) Omsorgsnämnden 2008-01-30 1 Plats och tid Kommunhuset Plenisalen, 2008-01-30 kl. 13.00 16.25 Beslutande Lilian Stenqvist (s) Mikael Ericsson (s) Christina Wilhelmsson (s) Ulrika Mellkvist (c) Sven-Åke

Läs mer

Christina Johansson (M), ordförande

Christina Johansson (M), ordförande ! SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida! 1(8) KHR/KPR Plats och tid Kommunhuset, Pyramiden Kl. 13.30 16.00 Beslutande Ledamöter Christina Johansson (M), ordförande KHR/KPR: Ann-Marie Hammar, SKPF Jonny Molander,

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 12.00 15.30 Leif Andersson (s) Roger Persson (s) tjg

Läs mer

Datum Ritha Sörling, gruppledare (S) Samuel Ericsson, gruppledare (V) Kenth Adamsson, förvaltningschef

Datum Ritha Sörling, gruppledare (S) Samuel Ericsson, gruppledare (V) Kenth Adamsson, förvaltningschef 1(4) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 18.00 19.00 Beslutande Ledamöter Ulrika Mellkvist (C), vice ordförande Kerstin Skogdalen (S) Mikael Eriksson (S) Christina Wilhelmsson (S) Sven-Åke Lundh

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden (14)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden (14) Omsorgsnämnden 2008-08-20 1(14) Plats och tid Plenisalen 2008-08-20 kl. 13.00 14.45 Beslutande Ulrika Mellkvist (c ) ordförande Kerstin Skogdalen (s) tjg.ers. Kari Paavonen (s) tjg.ers. Christina Wilhelmsson

Läs mer

Datum Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-8 Katarina Strömgren Sandh

Datum Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-8 Katarina Strömgren Sandh 2012-02-09 1(4) Plats och tid Kommunhuset, Valsverket, kl. 09.00 11.30 Beslutande Ledamöter Ulrika Mellkvist (C), Ordförande Jonny Molander, SPF Argenta Sven-Åke Lundh, SPF Argenta Lars Eric Book, PRO

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(26) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 08.00 10.45 Beslutande Ledamöte Kerstin Skogdalen (s) Anne Horneman (S) Marguerite Wase(HOB) Thomas Eklund (V) Ulrika Mellkvist (C) ordförande Tomas Mathiesen

Läs mer

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C Socialnämnden 2014-10-14 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30 Beslutande Ledamöter Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C Tjänstgörande ersättare Birgitta

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 12.30 16.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande. Kommunkontoret, Heby, 26 november 2013, kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 229-246 ANSLAG/BEVIS

Karl-Arne Larsson (C), ordförande. Kommunkontoret, Heby, 26 november 2013, kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 229-246 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 08.30-12.45 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Inga-Lill Hellgren (S) Susanne Stambolidou-Tellebo (FP) Jan Plantin

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(14) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 09.00-12.30 Beslutande Bertil Börjeson (Hela Edas Lista) ordförande Anders Gustafsson (KD) Lars-Eric Andersson (C) Johanna Söderberg

Läs mer

Christina Höij (m), 11-19 Rolf Antonsson (m), 11-19 Inger Eckert (kd) Ingrid Högman (kd) Stephan Karlsson (s), 11-19

Christina Höij (m), 11-19 Rolf Antonsson (m), 11-19 Inger Eckert (kd) Ingrid Högman (kd) Stephan Karlsson (s), 11-19 11-22 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 17.15. Beslutande Närvarande ersättare Kristina Frigert (m), ordförande Göran Fahlgren (m), 2:e vice ordförande Lasse Andersson (m) Daniel

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-11-18. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.30 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-11-18. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.30 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Sida 1/10 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Krister Olsson (S), ordförande Thomas Löfgren (M) Håkan Andersson (C), vice ordförande Anneli Persson (S) Pernilla

Läs mer

Lilian Stenqvist (s) ordförande Jan Friman (s) Christina Wilhelmsson (s) Bertil Berglund (s) Riita Löfström (hob) Britta Karlström (m) Tommy Kvist (c)

Lilian Stenqvist (s) ordförande Jan Friman (s) Christina Wilhelmsson (s) Bertil Berglund (s) Riita Löfström (hob) Britta Karlström (m) Tommy Kvist (c) Omsorgsnämnden 2006-05-03 1(18) Plats och tid Plenisalen, 2006-05-03 kl. 13.00 15.55 Beslutande Lilian Stenqvist (s) ordförande Jan Friman (s) Christina Wilhelmsson (s) Bertil Berglund (s) Riita Löfström

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämnden (11)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämnden (11) Bildningsnämnden 2009-02-17 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen kl 08.30-12.00 Beslutande Kenth W Johansson, (m), ordförande Birger Antonsson, (s) ers R Sörling Allan Myrtenkvist, (s) Anna Hult

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden (23)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden (23) Omsorgsnämnden 2008-02-20 1(23) Plats och tid Plenisalen 2008-02-20 kl. 13.00 15.30 Beslutande Lilian Stenqvist (s) ordförande Kerstin Skogdalen (s) tjg.ers. Christina Wilhelmsson (s) Ulrika Mellkvist

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 Beslutande Åke Bertils (S) Sigbritt Persson (S) Solveig

Läs mer

Åsa Johansson (S) Gunilla Östlund (V) Ulla Lundh (S) Dennis Byberg (M) Ann-Christine Janhagen Olsén (S)

Åsa Johansson (S) Gunilla Östlund (V) Ulla Lundh (S) Dennis Byberg (M) Ann-Christine Janhagen Olsén (S) Sammanträdesdatum Sida 1/9 Plats och tid Sammanträdesrummet, socialkontoret kl 13:00 14:30 Beslutande Övriga Åsa Johansson (S) Gunilla Östlund (V) Ulla Lundh (S) Dennis Byberg (M) Ann-Christine Janhagen

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden 2007-08-22 1(24)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden 2007-08-22 1(24) Omsorgsnämnden 2007-08-22 1(24) Plats och tid 2007-08-22 kl. 13.00 17.00 Beslutande Lilian Stenqvist (s) ordförande Mikael Ericsson (s) Christina Wilhelmsson (s) Inga-Karin Falk (m) tjg.ers. Sven-Åke Lundh

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl. 08:30 10:25 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), ordförande Peder Griph (S) Astrid-Marie Jonsson, (C) Övriga närvarande Linda

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden 2006-08-23 1(21)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden 2006-08-23 1(21) Omsorgsnämnden 2006-08-23 1(21) Plats och tid Plenisalen 2006-08-23, kl. 13.00 14.45 Ajournering 14.20-14.30 Beslutande Lilian Stenqvist (s) ordförande Jan Friman (s) Christina Wilhelmsson (s) Bertil Berglund

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Jessica Jansson, ekonomichef. Hans-Otto Pohlman, Lars-Göran Zetterlund

Jessica Jansson, ekonomichef. Hans-Otto Pohlman, Lars-Göran Zetterlund 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 15.30-16.00 Beslutande Ledamöter Se bilagd förteckning Ersättare Se bilagd förteckning Övriga närvarande Jessica Jansson, ekonomichef Justerare Justeringens

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden (20)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden (20) Omsorgsnämnden 2007-02-21 1(20) Plats och tid Plenisalen 2007-02-21, kl. 13.00 12.00, 13.00-16.20 Beslutande Lilian Stenqvist (s) ordförande Mikael Ericsson (s) Christina Wilhelmsson (s) Ulrika Mellkvist

Läs mer

Kommunkontoret, Heby 24 november Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby 24 november Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.45 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Karl-Arne Larsson (C) Ulf Mattsson

Läs mer

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 08:00-09:30. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Bengt Nilsson (S)

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 08:00-09:30. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Bengt Nilsson (S) fe fl 5, Malung-Salens kommun Sammanträdesprotokoll 2018-08-20 1 Plats och tid Beslutande Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 08:00-09:30 Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Bengt

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Anna Rönn. Socialkontoret 2008-03-12

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Anna Rönn. Socialkontoret 2008-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 17.00 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c),

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-09-17 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 17 september 2013, klockan

Läs mer

Christina Johansson (M), ordförande

Christina Johansson (M), ordförande 1(5) KHR/KPR Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, Kl. 13.00 15.15 Beslutande Ledamöter Christina Johansson (M), ordförande KHR/KPR: Sylvia Persson, Reumatikerföreningen Ann-Mari Hammar, SKPF Jonny Molander,

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden 110 Avvikelserapporter från HSL-verksamheten... 2 111 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen... 3 112 Budgetuppföljning... 4 113 Rapport avseende ej verkställda beslut... 5 114 Redovisning

Läs mer

Lilian Stenqvist (s) Christina Wilhelmsson (s) Ulrika Mellkvist ( c) Sven-Åke Lundh (m) Inga-Karin Falk (m) tjg.ers.

Lilian Stenqvist (s) Christina Wilhelmsson (s) Ulrika Mellkvist ( c) Sven-Åke Lundh (m) Inga-Karin Falk (m) tjg.ers. Omsorgsnämnden 2009-01-21 1 Plats och tid Plenisalen 2009-01-21, kl. 13.00 15.40 Beslutande Lilian Stenqvist (s) Christina Wilhelmsson (s) Ulrika Mellkvist ( c) Sven-Åke Lundh (m) Inga-Karin Falk (m) tjg.ers.

Läs mer

Datum. Tjänstemän Linda Anderfjäll, samordnare Ida Frödén sekreterare Sirpa Järvenpää, ekonom. Görel Nilsson (S), Kungsörs kommun

Datum. Tjänstemän Linda Anderfjäll, samordnare Ida Frödén sekreterare Sirpa Järvenpää, ekonom. Görel Nilsson (S), Kungsörs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid ande Jobbcenter, Köping kl 13.00-14.15 Görel Nilsson (S), Kungsörs kommun, ordförande Carl-Inge Westberg (S), Köpings kommun, ersättare Lizzie Hultqvist (S), Arboga

Läs mer

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00 Socialnämnden 2014-09-09 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-09-09 kl. 8:30-11:00 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson

Läs mer

Christina Johansson (M), ordförande

Christina Johansson (M), ordförande 1(5) KHR/KPR Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, Kl. 14.00 16.00 Beslutande Ledamöter Christina Johansson (M), ordförande KHR/KPR: Sylvia Persson, reumatikerföreningen Ann-Mari Hammar, SKPF Ingrid Wase,

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2008-03-13 1

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2008-03-13 1 Vård- och omsorgsnämnden 2008-03-13 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2008-03-13 kl 08.00-11.00 Beslutande Ewa Arvidsson (s) ordf Anelia Dotcheva (c) Gunnar Dahlstrand (c) Bertil Fryklind (c) ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Omsorgsnämnden 1(18) Plats och tid Konferensrummet Stenbocken, plan 3 Viktoria, kl. 13.00-16:30 Beslutande Ledamöter Michael Karlsson (S) ordförande Anna Helgesson (S) vice ordförande Markus Hagberg (M) andra vice ordförande

Läs mer

Anders Andersson, sekreterare och kanslichef Mathz Eriksson, överförmyndarhandläggare 23. Kommunkontoret 2014-04-23

Anders Andersson, sekreterare och kanslichef Mathz Eriksson, överförmyndarhandläggare 23. Kommunkontoret 2014-04-23 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 15.00 16.20 Beslutande Övriga deltagande Pirjo Nilsson (S), Ljusnarsberg, ordförande Lars-Erik Larsson (NP), Nora, tjänstgörande

Läs mer

Ny ledningsorganisation inom Individ- och familjeomsorgen Dnr

Ny ledningsorganisation inom Individ- och familjeomsorgen Dnr BESLUTSUNDERLAG Datum 2016-09-01 Sida 1(1) Socialnämnden Ärende Ny ledningsorganisation inom Individ- och familjeomsorgen Dnr 2016-000069 Budget 2017 Dnr 2016-000070 Sammanträdesdagar för socialnämnden

Läs mer

Sekreterare Paragrafer 1-9 ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sekreterare Paragrafer 1-9 ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-12.00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie Jansson (S) Maipato

Läs mer

2014-03-27 1(13) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M)

2014-03-27 1(13) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M) 1(13) Plats och tid Tingshuset torsdagen den 27 mars 2014 kl. 16.00-18.35 Ajournering kl. 17.20-17.50 Ordförande Beslutande Bente Johansson (M) Elving Johansson (C) 20-22 tjg för Nicolas Bremell (M) Enar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl. 08.30 11.15 Ledamöter Thomas Lidberg (S) ordförande Mira Wedenberg (M) vice ordförande Sören Söderström (C) Carl Donnér (M) Maria

Läs mer

Barn-och utbildningsnämnden Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-11:30

Barn-och utbildningsnämnden Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-11:30 A Malung Salens kommun Barn-och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-11:30 Beslutande Sofia Söderström (S), ordförande Bengt Nilsson (S) Lilian Olsson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Bysjön, kommunhuset kl. 08:30 11:15 Beslutande Ledamöter Kenneth Axelsson, (M), Ordförande Astrid-Marie Jonsson (C) Peder Griph, (S) Marianne Sandberg, (M)

Läs mer

Ola Ström, kommunchef Ingrid Holmgren, socialchef Ann-Louise Eriksson, MAS Mathias Brandt, kommunsekreterare

Ola Ström, kommunchef Ingrid Holmgren, socialchef Ann-Louise Eriksson, MAS Mathias Brandt, kommunsekreterare 1(10) Plats och tid Formens hus, kl. 15.00-15.50 Beslutande Ledamöter Se bilagd förteckning Ersättare Thomas Lönn (S), ej tjänstgörande Ronnie Faltin (S), ej tjänstgörande Vivianne Pettersson (M), ej tjänstgörande

Läs mer

Kommunkontoret, Heby, 20 november 2013, kl 13.45. Sekreterare Paragrafer 97-106 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby, 20 november 2013, kl 13.45. Sekreterare Paragrafer 97-106 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00 11.20 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie Jansson (S) Åsa

Läs mer

Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar Bergquist, (kd) Nedzad Talovic (s) Socialchef Stellan Lindeberg

Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar Bergquist, (kd) Nedzad Talovic (s) Socialchef Stellan Lindeberg Högsby kommun Protokoll 1(10) Socialutskottet Sammanträdesdatum 2007-01-10 Plats och tid Kommunhuset, kl 08.00-10.00 Beslutande Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar Bergquist, (kd) Nedzad Talovic

Läs mer

Omsorgsverksamheten Sektion behandling och omsorg Allmänna ärenden Servicehuset Bjursdalen, gröna rummet klockan

Omsorgsverksamheten Sektion behandling och omsorg Allmänna ärenden Servicehuset Bjursdalen, gröna rummet klockan Servicehuset Bjursdalen, gröna rummet klockan 08.30-12.25 Plats och tid 1(14) Beslutande Britt-Marie Johansson, (s) ordförande Ann-Mari Flink, (s) Siw Karlsson, (s) Anna-Karin Kindgren, (c) Stefan Andersson,

Läs mer

Christina Johansson (M), ordförande

Christina Johansson (M), ordförande 1(10) KHR/KPR Plats och tid Kommunhuset, Pyramiden Kl. 10.00 12.00 Beslutande Ledamöter Christina Johansson (M), ordförande KHR/KPR: Sylvia Persson, reumatikerföreningen Ann-Marie Hammar, SKPF Ingrid Wase,

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Sammanträdesdatum

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Sammanträdesdatum PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-10-19, kl 0900-1435 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Maria Alldén, V Anita

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (5)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (5) Kommunala Pensionärsrådet 2006-09-14 1(5) Plats och tid Beslutande 2006-09-14, kl 09.30 11.00 Valsverket Kommunhuset Lilian Stenqvist, (s) ordförande Jan Friman, (s) vice ordförande Sven-Åke Lundh, SPF

Läs mer

Jessica Bergman, Verksamhetschef stöd och omsorg Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Verksamhetschefer 13. Stöd och omsorgsnämnden

Jessica Bergman, Verksamhetschef stöd och omsorg Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Verksamhetschefer 13. Stöd och omsorgsnämnden 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 7 mars kl. 14.00 16.00 Beslutande Övriga närvarande Rolf Emanuelsson, Ordförande (C) Liv Pettersson, V. ordförande (S) Agneta Eklund (S) Hans Karlsson (S) Märta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(9)

Sammanträdesprotokoll 1(9) Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid ande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.30 18.00 Kent Christensen (S), ordförande Majja Neverland (V) Övriga närvarande

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Rolf Malmberg (S)

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Rolf Malmberg (S) 1 (14) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Almliden, Blosset, Bjuv Kl 13.00-15.45 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 30 november 2016 kl. 08:15 12:30

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 30 november 2016 kl. 08:15 12:30 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (10) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 30 november 2016 kl. 08:15 12:30 Beslutande Åke Bertils (S) Ordförande Sigbritt Persson

Läs mer

Annalena Järnberg (S) Daniel Frisk (S) Riitta Löfström (HOB) Kerstin Skogdalen (S) Ulrika Mellkvist (C) ordförande Arne Rubin (KD) Hans Pohlmann (GL)

Annalena Järnberg (S) Daniel Frisk (S) Riitta Löfström (HOB) Kerstin Skogdalen (S) Ulrika Mellkvist (C) ordförande Arne Rubin (KD) Hans Pohlmann (GL) 1(26) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 16.30 Beslutande Ledamöter Annalena Järnberg (S) Daniel Frisk (S) Riitta Löfström (HOB) Kerstin Skogdalen (S) Ulrika Mellkvist (C) ordförande Arne

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande, kl

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande, kl 1 (15) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl. 14.00 17.50 Beslutande Övriga deltagande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S),

Läs mer

Magnus Dimberg (M) Ledamot Ola Bertilsson (S) Ledamot. Ola Bertilsson. Ingalill Lindblad

Magnus Dimberg (M) Ledamot Ola Bertilsson (S) Ledamot. Ola Bertilsson. Ingalill Lindblad Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset i Mariestad, sammanträdesrum Djurö kl 16.00-19.00 Beslutande Ulf Andersson (S) Ordförande Suzanne Michaelsen Gunnarsson (S) 1:e vice ordförande

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Anders Ivarsson. Ordförande Elisabeth Holmer Datum för anslags nedtagande Socialkontoret

Underskrifter Sekreterare Anders Ivarsson. Ordförande Elisabeth Holmer Datum för anslags nedtagande Socialkontoret 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Boken, kl. 14.00-15:15 Beslutande Elisabeth Holmer (S), ordförande Jenny Delén (M), 1 vice ordförande Lars Ottosson (PF), 2 vice ordförande Anders Westerlund (S) Catharina

Läs mer

Josefine Petersson Lars Ottosson. Socialkontoret kl. Paragrafer. Eva-Mona Welther Stjernfeldt. Lars Svensson

Josefine Petersson Lars Ottosson. Socialkontoret kl. Paragrafer. Eva-Mona Welther Stjernfeldt. Lars Svensson 1 (9) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Karpen, kl. 14.00 15.40 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Lars Svensson (S), ordförande Jenny Delén (M), 1:e vice ordf Lars Ottosson (PF), 2:e

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom,

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom, NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent

Läs mer

Kommunhuset vån 3, Sunnangränd 4, Tyresö

Kommunhuset vån 3, Sunnangränd 4, Tyresö TYRESÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset i Tyresö, sammanträdesrum Myggdalen, plan 1 Onsdag 15 juni 2005, kl. 19.00-21.00 Beslutande Se närvarolista Övriga deltagare Se närvarolista

Läs mer

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.40 11.30 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

Kommunkontoret, Malung, kl

Kommunkontoret, Malung, kl Ä Malung-Salens kommun 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-11.10 Carina Albertsson (S), ordförande Britt-Marie Strömbäck (V) Angelica Arthur (V) Birgit Wikström-Gotthardsdotter

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 61

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 61 61 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 19.00 20.30 Beslutande Karlsson, Gunilla (S) ordförande Wilhelmsson, Anders (S) Åkerman, Lizethe (S) Gavrilids, Georgios (S) Sagna, Ben Ibou (S) Persson, Gunni

Läs mer

Kommunkontoret

Kommunkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.20 15.50 Beslutande Övriga deltagande Gert Stark (S), Ljusnarsbergs kommun, ordförande Siv Sander (S), Hällefors kommun, vice

Läs mer

Gun-Maid Håkansson (S) Susanna Hansson (M), 16-19, Kommunkontoret, Heby, 27 mars 2013, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Gun-Maid Håkansson (S) Susanna Hansson (M), 16-19, Kommunkontoret, Heby, 27 mars 2013, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-11.30 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie Jansson (S) Maipato

Läs mer

Barn-och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 08:00-10:00

Barn-och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 08:00-10:00 fczp Mailing-Salens kornmun A Barn-och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 08:00-10:00 Beslutande Sofia Söderström (S), ordförande Agneta Åhs Sivertsen

Läs mer

Christina Wilhelmsson (s) Sven-Åke Lundh (m) Arne Rubin (hob) Kerstin Skogdalen (s) tjg.ers. Kari Paavonen (s) tjg.ers.

Christina Wilhelmsson (s) Sven-Åke Lundh (m) Arne Rubin (hob) Kerstin Skogdalen (s) tjg.ers. Kari Paavonen (s) tjg.ers. Omsorgsnämnden 2008-10-15 1 Plats och tid Plenisalen 2008-10-15 kl. 13.00 16.00 Beslutande Ulrika Mellkvist (c ) Christina Wilhelmsson (s) Sven-Åke Lundh (m) Arne Rubin (hob) Kerstin Skogdalen (s) tjg.ers.

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 14.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Anders Svärd (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Anna Berg von Linde (M), tjg

Läs mer

Eva-Mona Welther Stjernfeldt, sekreterare. Elisabeth Holmer Viveca Dahlqvist. Socialkontoret kl Eva-Mona Welther Stjernfeldt

Eva-Mona Welther Stjernfeldt, sekreterare. Elisabeth Holmer Viveca Dahlqvist. Socialkontoret kl Eva-Mona Welther Stjernfeldt 1 (13) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 14.00 16.30 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordf Catharina

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/11 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 16.00 Ajournering 15.05-15.15 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Linda

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen

Vård- och omsorgsförvaltningen 1(13) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista

Läs mer

Christina Johansson och Lars-Göran Zetterlund

Christina Johansson och Lars-Göran Zetterlund AMMANTRÄDEPROTOKOLL ida 1(6) Plats och tid Plenisalen, kommunhuset, Hällefors, kl. 18.00-18.15 Beslutande Ledamöter e bilagd förteckning Övriga närvarande e bilagd förteckning Justerare Christina Johansson

Läs mer

Ersättare Johan Åkerlund (C) Andreas Högdahl (NOP)

Ersättare Johan Åkerlund (C) Andreas Högdahl (NOP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö, onsdagen den 17 april 2019 kl 08:15 15:00 Beslutande Carina Ohlson (C), Ordförande Sigbritt Persson (S), 1:e vice ordförande Stefan Nybom

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(10) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 08.30-09.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Agneta Lenander (V) Eva Olofsson (C) Anna Berg von Linde (M), tjg. ers. för Stefan Pettersson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Omsorgsnämndens arbetsutskott MÖTESPROTOKOLL 2016-04-14 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-16:20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande)

Läs mer

Eva Pettersson, sekreterare Monica Hammar, socialchef Eva Alama, vård- och omsorgschef Malin Hedberg Soini, ekonom

Eva Pettersson, sekreterare Monica Hammar, socialchef Eva Alama, vård- och omsorgschef Malin Hedberg Soini, ekonom Sammanträdesdatum Sida 1/9 Plats och tid Sammanträdesrummet, stadshuset kl 13:00 14:30 Beslutande Övriga Sten-Inge Olsson (S) Ulla Lundh (S) Margot Karlsson (S) Stellan Andersson (C) Jan Klarström (SD)

Läs mer

PROTOKOLL AME Christer Landin (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) Anders Månsson (S)

PROTOKOLL AME Christer Landin (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) Anders Månsson (S) 1(13) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstegörande ersättare AME 13.30 15.00 Christer Landin (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) Anders Månsson (S) Övriga närvarande Tjänstemän

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden 2009-09-09 1(28)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden 2009-09-09 1(28) Omsorgsnämnden 2009-09-09 1(28) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen Klockan 13.00-18.00 Beslutande Lilian Stenqvist (s) ordförande Mikael Ericsson (s) Christina Wilhelmsson (s) Ulrika Mellkvist (c) Sven-Åke

Läs mer

Ann Larsson, förvaltningschef Mariann Lundin, bitr förvaltningschef Lena Vilhelmsson, sekreterare Jörgen Karlsson, ekonom, 33

Ann Larsson, förvaltningschef Mariann Lundin, bitr förvaltningschef Lena Vilhelmsson, sekreterare Jörgen Karlsson, ekonom, 33 26-34 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 16.00 Beslutande Leif T Johansson, (FP) ordförande Kristina Frigert (M), 1:e vice ordförande Elving Claesson (S) 2:e vice ordförande Christina

Läs mer

Johan Stolpen (V), ordförande

Johan Stolpen (V), ordförande 1(10) KHR/KPR Plats och tid Kommunkontoret, Pyramiden Kl. 13.15 16.00 Beslutande Ledamöter Johan Stolpen (V), ordförande KHR/KPR: Paula Holm Andersson, Reumatikerförbundet Marianne Andersson, Reumatikerförbundet

Läs mer

Anette Forsblom, socialchef Johan Brodin, ekonom Maria Hedström, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström

Anette Forsblom, socialchef Johan Brodin, ekonom Maria Hedström, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström 1(9) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), Ordförande Emma Madueme (S) ersättare för Carina Nordqvist (S) Lars Jingåker (S) Ulla Mortimer (M) Deisy Hellsén

Läs mer

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Nybro kommun Okt 2016

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Nybro kommun Okt 2016 Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet Nybro kommun Okt 2016 Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning... 6 Avtalstrohet... 7 Hälsotal - total

Läs mer

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare.

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare. 2010-09-23 Sida 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Sölvesborg, Lageråssalen, torsdagen den 23 september 2010 kl 18.30-19.35 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Roine Olsson, ordförande, S Annelie Rosenqvist,

Läs mer

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L)

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L) Sida 1 (16) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 17 december 2018 kl 15:00-16:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (9)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (9) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-09-24 1(9) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-17.50 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson (M)

Läs mer

2014-09-25 1(12) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M)

2014-09-25 1(12) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M) 1(12) Plats och tid Tingshuset torsdagen den 25 september 2014 kl. 16.00-19.45 Ajournering 17.40-17.55 Ordförande Beslutande Övriga närvarande Ersättare Bente Johansson (M) Bente Johansson (M) Eva Svantesson

Läs mer

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Sammanträdesrummet, Marnäsliden kl. 13:00-14:50 Beslutande ledamöter Åsa Bergkvist (S) Lars Handegard (V) Torbjörn Tomtlund (M) Ann-Katrin

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Sammanträdesdatum

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Sammanträdesdatum PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2014-09-14, kl 0900-1530 ande Anne Niska, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Owe Pekkari, S Ann-Sofi Larsson, V Marianne

Läs mer

Kommunkontoret, Silen, den 26 februari kl

Kommunkontoret, Silen, den 26 februari kl 1(13) Stöd och omsorgsnämnden Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Silen, den 26 februari kl13.00-15.30 Ledamöter Rolf Emanuelsson, FP, ordf Lotta Wignell, C Margareta Bryntesson, M Margareta Nilsson,

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 13 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 25 mars 2015 kl. 14.00-16.30 ande Lars Altgård, ordf. (s) Kristina Brundin (s) Emil Wetterling (s) Jim Lindberg (s) Lars Turunen (s) Lena Henriksson

Läs mer

Ingrid Karlsson. Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c) Omid Hassib. Gudrun Johansson (kd) för Viktor Thorell (fp) 1(7) Sammanträdesprotokoll

Ingrid Karlsson. Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c) Omid Hassib. Gudrun Johansson (kd) för Viktor Thorell (fp) 1(7) Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll 1(7) 2009-01-13 Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13.30-16.15 Beslutande Ingrid K Karlsson (s) Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c)

Läs mer