Annalena Järnberg (S) Daniel Frisk (S) Riitta Löfström (HOB) Kerstin Skogdalen (S) Ulrika Mellkvist (C) ordförande Arne Rubin (KD) Hans Pohlmann (GL)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Annalena Järnberg (S) Daniel Frisk (S) Riitta Löfström (HOB) Kerstin Skogdalen (S) Ulrika Mellkvist (C) ordförande Arne Rubin (KD) Hans Pohlmann (GL)"

Transkript

1 1(26) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl Beslutande Ledamöter Annalena Järnberg (S) Daniel Frisk (S) Riitta Löfström (HOB) Kerstin Skogdalen (S) Ulrika Mellkvist (C) ordförande Arne Rubin (KD) Hans Pohlmann (GL) Ersättare Kari Paavonen (S) Marguerite Wase (HOB) Britt Nilsson (C) Ulla Werdin (GL) Övriga närvarande Justerare Katarina Strömgren Sandh, förv.chef Britt-Marie Strandahl, tf. förv.chef Torbjörn Ström, revisor kl Marjo Isosalo, socialsekr Lindha Davidsson, socialsekr Kent Berglund, socialsekr Anna-Karin Nysten, soc.prakt Mats Runqvist, gruppledare (HOB) Åhörare Daniel Frisk Justeringens plats och tid Kommunkontoret...dag./ kl.... Underskrifter Sekreterare Paragrafer Eija Kilpala Ordförande Ulrika Mellkvist Justerare Daniel Frisk ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Omsorgsnämnden Sammanträdesdatum då anslaget sätts upp då anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Kommunkontoret Underskrift Eija Kilpala

2 2(26) 19 Godkännande av föredragningslistan Ulla Werdin (GL) vill att hyror tas upp under punkten övriga frågor. 1 Föredragningslistan godkännes med ovanstående tillägg.

3 3(26) Individärenden SEKRETESS

4 4(26) 24 Delgivning av fastställda faderskap perioden 1 juli december 2010, bilaga - sekretess Föreligger en förteckning över fastställda faderskap under perioden 1 juli december faderskap har fastställts under perioden. 1 Delgivningen läggs till handlingarna.

5 5(26) 25 Delgivning av delegationsbeslut, försörjningsstöd m.m., bilaga - sekretess Föreligger en delegationsrapport avseende myndighetsutövande beslut som fattats enligt delegation inom individ- och familjeomsorgsverksamheten. Rapporten avser perioden 13 december januari Rapporten läggs till handlingarna.

6 6(26) 26 Delgivning av delegationsbeslut, biståndshandläggning, bilaga - sekretess Föreligger en delgivning av delegationsbeslut inom biståndshandläggningen för november 2010 och december Delgivningen läggs till handlingarna.

7 7(26) 27 Delgivning social beredskap Inga delgivningar finns. 1 Informationen läggs till handlingarna.

8 8(26) 28 Rapport om behov av vård- och omsorgsboende januari 2011, bilaga, dnr Föreligger information om vård- och omsorgsplatser och antalet tomma platser inom ÄO/HO t.o.m. januari En komplettering till de siffror som presenteras i rapporten delas ut under sammanträdet. Enhetschef Päivi Saxin har besökt samtliga 10 personer som tidigare beviljats särskilt boende på servicehus. Av dessa har 8 återtagit sina ansökningar. 4 av dem väljer att ställa sig i kö till trygghetsboende och 4 väljer att bo kvar i sitt nuvarande boende. En ansökan har omprövats p.g.a. försämrat hälsotillstånd. En person vill ha betänketid kring erbjudandet om trygghetsboende. Enhetschef Päivi Saxin har också redogjort för lägesbeskrivningen kring ej verkställda beslut per den 15 februari Den visar att 30 personer är i behov av vård- och omsorgsboende och väntar på plats. 1 Informationen läggs till handlingarna.

9 9(26) 29 Rapport om utskrivningsklara januari 2011, bilaga, dnr Föreligger information om utskrivningsklara patienter t o m januari Förvaltningen har inte haft några betalningsdygn i januari. Budget för utskrivningsklara är 300 tkr. Kostnad per vårddygn är kronor. 1 Informationen läggs till handlingarna.

10 10(26) 30 Verksamhetssystem inom äldre- och handikappomsorgen, rapport, dnr Förvaltningen fick på senaste nämndens sammanträde 19 januari 2011 ett uppdrag att utreda frågan om verksamhetssystem inom äldre- och handikappomsorgen och om upphandling kan ske i samverkan med de övriga kommunerna i norra länsdelen. Eija Kilpala informerar om att det funnits oenighet kring vilken typ av upphandling som ska göras i de fyra kommunerna. Nu har man kommit fram till att det är en förenklad upphandling som ska göras. Förvaltningens ITgrupp ska träffas kommande vecka för att ta fram en kravspecifikation. 1 Informationen läggs till handlingarna.

11 11(26) 31 Lägesrapport ensamkommande flyktingungdomar, dnr Ordförande Ulrika Mellkvist (C) informerar om att samtliga i personalen har anställts. Till boendet anställdes 10 personer varav 5 är män och 5 är kvinnor. Av dessa 10 kommer 5 från Hällefors. En samordnare är anställd sedan början av januari, Biljana Levacic. Ulrika Mellkvist deltog på ett informationsmöte på Fyrklövern med anhöriga. Det blev ett övervägande positivt möte där intresset för flyktingungdomarna var stort. 1 Informationen läggs till handlingarna.

12 12(26) 32 Genomförandeplanen, bilaga, dnr Tf förvaltningschef Britt-Marie Strandahl informerar om delar av genomförandeplanen. Bl.a. finns en handlingsplan framtagen för avvecklandet av Sörgårdens ålderdomshem. Det finns även funderingar på att utveckla brukarnas delaktighet i utformningen av de insatser som ska utföras med s.k. kontrakt. Mer information om detta kommer att ges till nämnden framledes. Avseende tvätt på entreprenad så har det arbetet stoppats och ska utredas ytterligare. Ärendegenomgångar ska genomföras i hemtjänsten och uppföljningar av beslutade insatser. Regelbundna och systematiska brukarenkäter ska genomföras. Hagen är avvecklad. Hans-Otto Pohlmann (GL) kräver att avsnittet kring flytten från Sörgården ska bort då det inte kommer att genomföras. Kravet fann inget gehör. 1 Informationen läggs till handlingarna.

13 13(26) 33 Digitalt utskick av handlingar, dnr Ordförande Ulrika Mellkvist (C) tar upp frågan om nämndens handlingar ska skickas digitalt. Annalena Järnberg (S) föreslår att nämnden avvaktar den utvärdering som ska göras när det gäller digitalt utskick till kommunstyrelsens ledamöter. Hans-Otto Pohlmann (GL) tillstyrker att Annalena Järnbergs (S) förslag och att det behöver resoneras mer kring detta. 1 Informationen läggs till handlingarna.

14 14(26) 34 Taxor och avgifter inom äldre- och handikappomsorgen, bilaga, dnr Kommunerna i norra länsdelen har genom åren samarbetat kring olika frågor och bland annat när det gäller avgifter och taxor inom äldre- och handikappomsorgen. Taxan är idag inte helt samstämmig på en del punkter och därför har frågan om en översyn lyfts vid de gemensamma mötena mellan förvaltningschefer och ordförande inom det sociala området. Socialchefen i Ljusnarsbergs kommun har under våren 2010 tittat närmare på hur taxan är konstruerad och bland annat noterat att några av kommunerna inte har räknat upp timtaxan i hemtjänsten i linje med de senaste årens kostnadsökningar. Timbeloppet är därför uppräknat i förslaget. Förslaget innehåller också en gemensam modell avseende avgift för kost samt en beräkning av förbehållsbeloppet för att täcka merkostnad för matdistribution och kost i särskilt boende. Det finns också ett avsnitt om avgifter och ersättningar i anslutning till LSS-insatser. Hällefors kommun har dessutom avgifter som avser insatser som de andra kommunerna i norra länsdelen inte har, t.ex. Helga/Helmer. Där har avgiften höjts till 30 kr/vårddygn. En ny avgift på 200 kr föreslås som avser transport av personligt utprovade hjälpmedel (gäller ej hjälpmedel som har med arbetsmiljöåtgärder att göra). Utgångspunkten i detta har varit landstingets avgift för hemkörning av hjälpmedel. Denna avgift finns än så länge inte i de andra kommunernas förslag till taxor och avgifter. Förslaget föreslås gälla från och med Det finns kommuner som har lagt ut vissa servicebetonade insatser på externa utförare mot att brukarna får betala timtaxa. Denna timtaxa provas mot avgiftsutrymmet. Detta kan medföra att det finns brukare som har andra hemtjänstinsatser och som inte har något avgiftsutrymme inte behöver betala något för insatserna. Förvaltningen behöver utreda denna del ytterligare för att få kunskap om de ekonomiska konsekvenserna.

15 15(26) Förvaltningens förslag till beslut 1 Omsorgsnämnden godkänner föreliggande förslag på taxor och avgifter inom äldreomsorgen och handikappomsorgen i Hällefors kommun och att de nya taxorna och avgifter ska gälla fr.o.m Förslaget lämnas över till kommunfullmäktige för beslut. 3 Omsorgsnämnden ger förvaltningen i uppdrag att utreda om vissa serviceinsatser kan läggas ut på externa utförare och vilka de ekonomiska konsekvenserna blir. Barbro Stein, gruppledare (GL), frågar om det är lagligt att ta ut avgift för hemsjukvård. Hans-Otto Pohlmann (GL) yrkar att ärendet ska återremitteras då det inte är klarlagt om avgifter för hemsjukvård är lagligt. Ulrika Mellkvist (C) yrkar bifall till förvaltningens förslag. Hans-Otto Pohlmann (GL) yrkar att avsnittet om avgifter i hemsjukvården lyfts ut. Annalena Järnberg (S), Daniel Frisk (S) och Riitta Löfström (HOB) yrkar bifall till förvaltningens förslag. Ordföranden ställer yrkandena mot förvaltningens förslag och finner att omsorgsnämnden bifaller förvaltningens förslag. Förtydligande: Avgifterna som taxan baseras på regleras i Socialtjänstlagen och Hälso- och sjukvårdslagen. 1 Omsorgsnämnden godkänner föreliggande förslag på taxor och avgifter inom äldreomsorgen och handikappomsorgen i Hällefors kommun och att de nya taxorna och avgifterna ska gälla fr.o.m Förslaget lämnas över till kommunfullmäktige för beslut. 3 Omsorgsnämnden ger förvaltningen i uppdrag att utreda om vissa serviceinsatser kan läggas ut på externa utförare och vilka de ekonomiska konsekvenserna blir. Hans-Otto Pohlmann (GL) och Arne Rubin (KD) reserverar sig mot beslutet.

16 16(26) 35 Uppsägning av kontrakt Sörgården, bilaga, dnr Omsorgsförvaltningen hyr Sörgården av Hällefors Bostads AB. Det finns två hyreskontrakt. Det ena kontraktet avser hela Sörgården förutom gamla Milan/avd 5 och avtalstiden var fram till och har därefter förlängts med 3 år. Det andra kontraktet avser gamla Milan/avd 5 (som bildningsnämnden hyr till förskoleverksamhet) och avtalstiden sträcker sig fram till Uppsägningstid för båda kontrakten är 9 månader. Sörgården har byggts om under två olika etapper. Första etappen byggdes och avsåg hus 1 och 4. Etapp 2 byggdes och avsåg hus 2, 3 och 5. Omsorgsnämnden fattade beslut 24 mars 2010, 53, om att 20 vårdplatser på ålderdomshemmet Sörgården ska läggas ned. Ekonomienheten informerade på samma sammanträde, 45, att kontraktstiden/förlängningen av det ursprungliga kontraktet för Sörgården har justerats till två år. Uppsägning av kontraktet ska ske senast 15 mars 2011 om kommunen ska gå ur lokalerna 31 december Bildningsnämnden hyr lokaler av omsorgsnämnden (gamla Milan samt hus 1 och 2) och har beslutat att säga upp avtalet med omsorgsnämnden och kommer att gå ur lokalerna 31 december Anledningen till att bildningsnämnden ska gå ur lokalerna på Sörgården är dels de luktproblem som finns, dels att lokalerna är oöversiktliga när det gäller att bedriva en kvalitativt god verksamhet och dels att lokalerna är mycket dyra. Eftersom två enheter på Sörgården ska läggas ner (hus 3 och 4) och att bildningsnämnden säger upp kontraktet avseende hus 1 och 2 så kommer ingen verksamhet att bedrivas i dessa lokaler. Vid utträdde ur lokalerna enligt ovan (inkl. köket) skall kommunen återbetala, kr. Det återstående bokförda värdet på byggnaden, avseende lokalerna enligt ovan, är efter återbetalningen enligt klausulen kr. Omsorgsnämnden och bildningsnämnden har fortsatt behov av köket och matsalen och den frågan behöver utredas ytterligare. Eftersom omsorgsnämnden har ett gällande hyresavtal avseende gamla Milan/avd 5 fram till så behöver användningen av den lokalen också utredas ytterligare. Resterande del av Sörgården (delarna A1 G) används som trygghetsboende som inkluderar gemensamhetsutrymmen, kontorslokaler och övriga lokaler

17 17(26) Det ursprungliga kontraktet behöver sägas upp för att sedan omförhandlas både vad gäller villkor och kontraktstid utifrån omsorgsnämndens fortsatta behov av verksamhet i Grythyttan. 1. Förvaltningens förslag till beslut 1 Omsorgsnämnden beslutar att säga upp kontraktet avseende Sörgården 2 Förvaltningen får i uppdrag att påbörja förhandlingar om ett nytt kontrakt avs. trygghetsboendet och övriga lokaler i de delar där omsorgsnämnden har fortsatt behov av verksamhet. 3 Förvaltningen får i uppdrag att utreda kökets fortsatta verksamhet tillsammans med bildningsförvaltningen 4 Förvaltningen får i uppdrag att utreda hur lokalerna på gamla Milan/avd 5 ska användas. Hans-Otto Pohlmann (GL) redogör för (GL):s inställning och förslag till beslut. (GL) har följande förslag till beslut: - att omsorgsnämnden säger upp/omförhandlar alla kontrakt med BoAB på Sörgården så att man går ur systemet med andrahandsuthyrning. - att de som idag bebor bostäderna i Sörgården får teckna direktkontakt med BOAB om sina bostäder med tillgodoräknande av sin bostadstid. - att frågan om lokaler för skolans måltider och biblioteket, personalutrymmen m.m. lämnas till den som ansvara för den aktuella verksamheten/behovet för direktöverenskommelser med BOAB. - att frågan om kommunal hyresgaranti för eventuella tomma bostäder och lokaler tas upp med BOAB i särskild ordning. Riitta Löfström (HOB), Daniel Frisk (S), Kerstin Skogdalen (S) och Annalena Järnberg (S) yrkar bifall till förvaltningens förslag. Hans-Otto Pohlmann (GL) begär ajournering. Ordföranden beslutar att omsorgsnämnden ajournerar sig. Hans-Otto Pohlmann (GL) yrkar bifall till förvaltningens förslag punkt 1 men avslag på punkterna 2 4. Arne Rubin (KD) yrkar avslag på förvaltningens förslag. Ordföranden ställer frågan om Arne Rubins (KD) yrkande ska bifallas och finner att yrkandet avslås.

18 18(26) Ordföranden ställer proposition på förvaltningens förslag mot Hans-Otto Pohlmans (GL) yrkande och finner att omsorgsnämnden beslutar enligt förvaltningens förslag. Hans-Otto Pohlmann (GL) begär omröstning och omröstning genomförs. Omröstningen genomförs genom att de som röstar för förvaltningens förslag röstar ja och de som röstar för Hans-Otto Pohlmanns (GL) yrkande röstar nej. Efter genomförd omröstning finner ordföranden att förvaltningens förslag fått 5 röster och Hans-Otto Pohlmanns (GL) yrkande fått 2 röster och att omsorgsnämnden beslutar enligt förvaltningens förslag. Se omröstningsbilaga. 1 Omsorgsnämnden beslutar att säga upp kontraktet avseende Sörgården 2 Förvaltningen får i uppdrag att påbörja förhandlingar om ett nytt kontrakt avs. trygghetsboendet och övriga lokaler i de delar där omsorgsnämnden har fortsatt behov av verksamhet. 3 Förvaltningen får i uppdrag att utreda kökets fortsatta verksamhet tillsammans med bildningsförvaltningen 4 Förvaltningen får i uppdrag att utreda hur lokalerna på gamla Milan/avd 5 ska användas. Barbro Stein, gruppledare (GL) inkommer med ett särskilt yttrande, bilaga. Hans-Otto Pohlmann (GL) reserverar sig mot majoritetens beslut, till förmån för sin skrivelse med yttrande och förslag, bilaga.

19

20

21 19(26) 36 Budget 2011, dnr Omsorgsnämndens budgetram är 136,194 mkr. Verksamhetens kostnader är 13 mkr högre än vad som ryms inom ram. Omsorgsnämnden behöver ge direktiv på vilka verksamheter som ska prioriteras. Förvaltningen behöver fortsätta arbeta med att stärka hushållningen men återhållsamheten enbart ger inte kostnadsreduceringar motsvarande 13 mkr. Löneökningar och andra kostnadsökningar bl.a. gör att det ekonomiska utfallet blir högre. Ulrika Mellkvist (C) yrkar på att förvaltningen får i uppdrag att utreda hur resurserna ska fördelas från boendena till hemtjänsten för att kunna möte upp den vårdtyngd som blir i det ordinära boendet och trygghetsboendena. Detta utifrån att trygghetsboenden nu håller på att ta form och hemtjänsten blir grunden för all äldreomsorg i Hällefors kommun. Förvaltningen får också i uppdrag att renodla inriktningen på de olika boendena. Ulrika Mellkvist (C) yrkar bifall till sitt eget förslag. Riitta Löfström (HOB) och Daniel Frisk (S) yrkar bifall till Ulrika Mellkvists (C) yrkande. 1 Budgetrapporten läggs till handlingarna. 2 Omsorgsnämnden bifaller Ulrika Mellkvist (C) yrkande.

22 20(26) 37 Månadsuppföljning januari 2011, bilaga, dnr Helårsprognos för driften 2011 Omsorgsnämndens helårsprognos t o m januari månad är ett underskott på sammanlagt ,3 tusen kronor. Budgetramen är fastställd av KF till tkr. Arbete med fördelning av den tilldelade budgetramen pågår. Noggranna kontroller görs för att fördelningen ska bli så relevant som möjligt. Ekonomiavdelningen har genomfört kontroller med cheferna och arbetet är ännu ej klart. Förvaltningen återkommer så snart alla uppgifterna är klara. Varför denna prognos? Orsaken till ,3 tusen kronor i underskott beror på flera olika delar. Budgetramarna innehåller inte de löneökningar som avtalen har gett. Omställningar av verksamheterna pågår och arbetet är redovisat i genomförandeplanen februari Resultatet av omställningsarbetet är svårt att redovisa i nuläget. Vad har gjorts för att komma till denna prognos? Enheterna har fortsatt återhållsamhet för att bidra till att sänka kostnaderna inom hela förvaltningens ansvarsområde. Hagen avvecklades under januari månad, vilket kommer att leda till att kostnaderna kommer att minska. Avvecklingen av Sörgårdens ålderdomshem är påbörjad. Familjehemsvård barn och unga har avslutat en placering, kvar är 8 pågående placeringar. Utfallet försörjningsstödet under januari månad är lägre än tidigare månader. Prognosen för helåret är i dagsläget ett utfall som motsvarar 2010 års förbrukning. Verksamheten med ensamkommande flyktingbarn startar den 1 mars Personal är rekryterad och förberedelserna för mottagandet pågår. Verksamheten kommer ekonomiskt att klara sig inom den ram som de tilldelade statliga medlen ger. Förslag på åtgärder för att förändra nuvarande prognos? Förvaltningens ambition är att utreda och redovisa förslag till omställningar för att sänka kostnaderna för verksamheterna och att den tilldelade ramen och verksamheternas kostnader på sikt ska sluta på ett plus/minus noll resultat.

23 21(26) Det påbörjade arbetet, som redovisas i förvaltningens handlingsplan, genomförs. Det ekonomiska resultatet är svårt att bedöma eftersom arbeten pågår i hela förvaltningen. Den nya förvaltningschefen börjar sitt arbete den sista januari och tf förvaltningschef avslutar sitt uppdrag den sista februari. Helårsprognos för investeringar 2011 Totalt beräknar förvaltningen förbruka de tilldelade medlen för investeringar 325 tkr som finns budgeterade. Förvaltningens förslag till beslut 1 Helårsprognosen för januari 2011 läggs till handlingarna. 1 Omsorgsnämnden beslutar enligt förvaltningens förslag.

24 22(26) 38 Ändring i omsorgsnämndens reglemente, bilaga, dnr Omsorgsnämnden beslutade 19 januari 2011, 7, att ärendeutskottet skulle avskaffas och att en presidiegrupp ska tillsättas. Individärenden ska fortsättningsvis tas upp på omsorgsnämndens sammanträden. Den tidigare beredningen ersätts av en presidiegrupp. Med anledning av ovanstående beslut så behöver omsorgsnämndens reglemente revideras. Det pågår för närvarande en översyn av alla reglementen i kommunen. Innan det arbetet är klart och beslut fattats om reglementena så behöver det befintliga reglementet för omsorgsnämnden revideras utifrån de beslut som omsorgsnämnden fattat. Förvaltningens förslag till beslut 1 Omsorgsnämnden godkänner det reviderade reglementet för omsorgsnämnden. 1 Omsorgsnämnden beslutar enligt förvaltningens förslag.

25 23(26) 39 Ändring i delegationsordning, bilaga, dnr Omsorgsnämnden beslutade 19 januari 2011, 7, att ärendeutskottet ska avskaffas och att en presidiegrupp ska tillsättas. Det tidigare ärendeutskottet har haft delegation på att fatta beslut i ärenden som enligt lagstiftningen har varit möjliga att delegera till utskott. Ärendeutskottets ledamöter har också haft delegation på att fatta s.k. ordförandebeslut i brådskande ärenden då det inte varit möjligt att invänta ett ordinarie sammanträde. Ändringarna i delegationsordningen avser punkterna 2.20, 4.14, 4.23, 5.4, 5.7, 5.8, 5.10, 5.29, 5.30, 5.31, 5.32, 5.47, 5.49, 5.50, 6.1, 6.2, 6.4, 6.5, , 6.22, 7.5, 7.6, 7.8, 8.2, 8.3 samt 13,6. På omsorgsnämndens sammanträde 19 januari 2011, 15, beslutades det att presidiegruppens ledamöter ska ha rätt att fatta ordförandebeslut enligt nedan: Uppdrag att besluta på socialnämndens vägnar får ges endast åt en särskild avdelning som består av ledamöter eller ersättare i nämnden i ärenden som är en uppgift för nämnden enligt 6 kap. 6, 8, 12 och 13 denna lag, 4 och 6, 11 första och andra styckena, 13, 14 tredje stycket, 21, 22, 24, 26, 27 och 43 lagen (1990:52) med särskilda bestämmelser om vård av unga samt 11 och 13 lagen (1988:870) om vård av missbrukare i vissa fall. Första stycket gäller även i ärenden enligt 6 kap. 14 om samtycke vägras och beslut enligt 9 kap. 3 om att föra talan om återkrav enligt 9 kap. 1. Den tidigare anmärkningen för de punkter som avser ordförandebesluten i delegationsordningen kvarstår: Beslutanderätt har också ordföranden, vice ordföranden samt annan ledamot som nämnden har förordnat. En översyn pågår i kommunen avseende delegationsordningarna. Innan det arbetet är klart behöver den befintliga delegationsordningen revideras enligt ovanstående förslag. Förvaltningens förslag till beslut 1 Omsorgsnämnden godkänner ovanstående revideringar i delegationsordningen. 1 Omsorgsnämnden beslutar enligt förvaltningens förslag.

26 24(26) 40 Förslag till representant till Samhällsråd T:s referensgrupp, bilaga, dnr En inbjudan till Samhällsråd T:s referensgrupp har inkommit från landshövding Rose-Marie Frebran. Samhällsråd T verkar för en tryggare vardag och ett attraktivt Örebro län. Rådet verkar också för att nationella och regionala planer inom ANDT-området (Alkohol, Narkotika, Doping, Tobak) omsätts i praktisk verksamhet. Rådet består av landshövding, länspolismästare, landstingsdirektör och regiondirektör, med landshövdingen som ordförande. Samhällsråd T:s referensgrupp består av representanter för Örebro läns kommunstyrelser, landstingsstyrelsen, regionförbundets styrelse, polisstyrelsen samt representanter för de landsorganisationer som har bäring på arbete inom alkohol- och drogområdet. Förvaltningens förslag till beslut 1 Omsorgsnämnden föreslår att kommunstyrelsen utser Ulrika Mellkvist (C) som Hällefors kommuns representant i Samhällsråd T:s referensgrupp. 1 Omsorgsnämnden beslutar enligt förvaltningens förslag.

27 25(26) 41 Delgivningar, bilaga, dnr Föreligger förteckning över ärenden som delges nämnden. 1 Delgivningarna läggs till handlingarna.

28 26(26) 42 Övriga frågor, dnr Ulla Werdin (GL) undrar över skillnaderna på de olika hyresnivåerna som finns. Ulrika Mellkvist (C) svarar att den pågående fastighetsutredning ska ge svar på dessa frågor. Riktlinjer för hyressättning ska också tas fram.

Datum 2011-01-19. Barbro Stein, gruppledare (GL) Tf förvaltningschef Britt-Marie Strandahl Enhetschef Kenth Adamsson 2 Gudrun Carver, enhetschef 3

Datum 2011-01-19. Barbro Stein, gruppledare (GL) Tf förvaltningschef Britt-Marie Strandahl Enhetschef Kenth Adamsson 2 Gudrun Carver, enhetschef 3 1(19) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 14.00 16.15 Beslutande Ledamöter Ulrika Mellkvist (C) ordförande Annalena Järnberg (S) Kerstin Skogdalen (S) Riitta Löfström (HOB) Lars Hedkvist (V) Tomas

Läs mer

Datum Ritha Sörling, gruppledare (S) Samuel Ericsson, gruppledare (V) Kenth Adamsson, förvaltningschef

Datum Ritha Sörling, gruppledare (S) Samuel Ericsson, gruppledare (V) Kenth Adamsson, förvaltningschef 1(4) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 18.00 19.00 Beslutande Ledamöter Ulrika Mellkvist (C), vice ordförande Kerstin Skogdalen (S) Mikael Eriksson (S) Christina Wilhelmsson (S) Sven-Åke Lundh

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(26) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 08.00 10.45 Beslutande Ledamöte Kerstin Skogdalen (s) Anne Horneman (S) Marguerite Wase(HOB) Thomas Eklund (V) Ulrika Mellkvist (C) ordförande Tomas Mathiesen

Läs mer

Datum Kenth Adamsson Samuel Ericson, gruppledare (V) Sune Ekman, revisor. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Eija Kilpala

Datum Kenth Adamsson Samuel Ericson, gruppledare (V) Sune Ekman, revisor. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Eija Kilpala 1(23) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 16.20 ande Ledamöter Lilian Stenqvist (S) ordförande Christina Wilhelmsson (S) Kerstin Skogdalen (S) Elin Zetterlund (C) Sven-Åke Lundh (M) Mariam

Läs mer

Datum Katarina Strömgren Sandh, förv.chef Press. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-15 Eija Kilpala

Datum Katarina Strömgren Sandh, förv.chef Press. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-15 Eija Kilpala 1(15) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 15.20 Beslutande Ledamöter Annalena Järnberg (S) Anne Horneman (S) Margeurite Wase (HOB) Thomas Eklund (V) Ulrika Mellkvist (C) ordförande Tomas Mathiesen

Läs mer

Kerstin Skogdalen (S) Kari Paavonen (S) Riitta Löfström (HOB) Lars Hedkvist (V) Ulrika Mellkvist (C) ordförande Tomas Mathiesen (M) Hans Pohlmann (GL)

Kerstin Skogdalen (S) Kari Paavonen (S) Riitta Löfström (HOB) Lars Hedkvist (V) Ulrika Mellkvist (C) ordförande Tomas Mathiesen (M) Hans Pohlmann (GL) 1(31) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 16.50 Beslutande Ledamöter Kerstin Skogdalen (S) Kari Paavonen (S) Riitta Löfström (HOB) Lars Hedkvist (V) Ulrika Mellkvist (C) ordförande Tomas Mathiesen

Läs mer

Britt-Marie Strandahl, tf förvaltningschef Kristina Andersson, kommunförvaltningen Allmänheten

Britt-Marie Strandahl, tf förvaltningschef Kristina Andersson, kommunförvaltningen Allmänheten SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(17) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 15.30 Beslutande Ledamöter Ulrika Mellkvist (C) ordförande Kari Paavonen (S) Christina Wilhelmsson (S) Annalena Järnberg (S)

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet 1(5) Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, Valsverket, kl. 14.00 16.00 Beslutande Ledamöter Ulrika Mellkvist (C), ordförande Allan Myrtenkvist, ÖLL Sylvia Persson, Reumatikerföreningen Ingrid

Läs mer

Ritha Sörling, kommunalråd (S) Samuel Ericson, gruppledare (V) Kristina Andersson, ekonom Kl

Ritha Sörling, kommunalråd (S) Samuel Ericson, gruppledare (V) Kristina Andersson, ekonom Kl 1(22) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 11.00 12.15, 13.15 15.30 Beslutande Ledamöter Daniel Frisk (S) ordförande Kerstin Skogdalen (S) Christina Wilhelmsson (S) Ulrika Mellkvist (C) Sven-Åke

Läs mer

Christina Johansson och Allan Myrtenkvist

Christina Johansson och Allan Myrtenkvist 1(5) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 10.30 12.20 Beslutande Ledamöter Se bilagd förteckning Övriga närvarande Se bilagd förteckning Justerare Christina Johansson och Allan Myrtenkvist Justeringens

Läs mer

Ann Larsson, förvaltningschef Mariann Lundin, bitr förvaltningschef Lena Vilhelmsson, sekreterare Jörgen Karlsson, ekonom, 33

Ann Larsson, förvaltningschef Mariann Lundin, bitr förvaltningschef Lena Vilhelmsson, sekreterare Jörgen Karlsson, ekonom, 33 26-34 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 16.00 Beslutande Leif T Johansson, (FP) ordförande Kristina Frigert (M), 1:e vice ordförande Elving Claesson (S) 2:e vice ordförande Christina

Läs mer

Christina Johansson (M), ordförande

Christina Johansson (M), ordförande 1(5) KHR/KPR Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, Kl. 14.00 16.00 Beslutande Ledamöter Christina Johansson (M), ordförande KHR/KPR: Sylvia Persson, reumatikerföreningen Ann-Mari Hammar, SKPF Ingrid Wase,

Läs mer

Christina Johansson och Lars-Göran Zetterlund

Christina Johansson och Lars-Göran Zetterlund AMMANTRÄDEPROTOKOLL ida 1(6) Plats och tid Plenisalen, kommunhuset, Hällefors, kl. 18.00-18.15 Beslutande Ledamöter e bilagd förteckning Övriga närvarande e bilagd förteckning Justerare Christina Johansson

Läs mer

JOKKMOKKS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Socialnämnden Catharina Holmbom (mp) Katrin Bagge (fp) Bitte Nygård (sv)

JOKKMOKKS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Socialnämnden Catharina Holmbom (mp) Katrin Bagge (fp) Bitte Nygård (sv) Plats och tid: Sammanträdesrum 3, kommunhuset, Jokkmokk, klockan 10.00 14.50 Ajournering: 12.00 13.00 Beslutande ledamöter: Kerstin Hellgren Tobiasson (s), ordf Jan Sjöberg (s), vice ordf Eva Näslund (s)

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund, den, kl. 09.30-.30 Beslutande Övriga närvarande Ida Bornlykke (S), ordförande Sejdi Karaliti (S) Marianne Åkerblad (M) Gunnel Andersson (M) Lars Erik Ottosson (SPI) Mona Nihlén

Läs mer

Göran Strömqvist och Lilian Stenqvist. Kommunsekreterarens rum torsdag

Göran Strömqvist och Lilian Stenqvist. Kommunsekreterarens rum torsdag Kommunstyrelsen 2009-02-24 1 (6) Plats och tid Folkets Hus, Hällefors, kl. 12.30 12.45 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Se bilagd förteckning Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.30 Beslutande Karl-Arne Larsson (C) ordförande Karin Rydell (M) ersättare för Margaretha Gadde-Jennische

Läs mer

Samuel Ericsson, gruppledare (v) Lilian Stenqvist, ers. gruppledare (s) Kenth Adamsson, förvaltningschef

Samuel Ericsson, gruppledare (v) Lilian Stenqvist, ers. gruppledare (s) Kenth Adamsson, förvaltningschef 1(26) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 16.30 Beslutande Ledamöter Barbro Stein (S) ordförande Mikael Eriksson (S) Christina Wilhelmsson (S) Ulrika Mellkvist (C) Sven-Åke Lundh (M) Mats

Läs mer

Datum Ersättare Ulla Werdin (GL), tjänstgör 161

Datum Ersättare Ulla Werdin (GL), tjänstgör 161 1(30) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 09.00 Beslutande Ledamöter Annalena Järnberg (S) vice ordförande Kari Paavonen (S) Riitta Löfström (HOB) Britt Nilsson (C) Ulrika Mellkvist (C) ordförande

Läs mer

Socialnämnden (11)

Socialnämnden (11) 2015-12-22 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-12-22 kl. 9:00-10:10 Ajournering kl. 9:05-9:20, 9:45-9:50 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(23) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 17.15 Beslutande Ledamöter Annalena Järnberg (S) vice ordförande Anne Horneman (S) Britt Nilsson (C) Thomas Eklund (V) Ulrika Mellkvist (C) ordförande

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden 2006-08-23 1(21)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden 2006-08-23 1(21) Omsorgsnämnden 2006-08-23 1(21) Plats och tid Plenisalen 2006-08-23, kl. 13.00 14.45 Ajournering 14.20-14.30 Beslutande Lilian Stenqvist (s) ordförande Jan Friman (s) Christina Wilhelmsson (s) Bertil Berglund

Läs mer

Ola Ström, kommunchef Ingrid Holmgren, socialchef Ann-Louise Eriksson, MAS Mathias Brandt, kommunsekreterare

Ola Ström, kommunchef Ingrid Holmgren, socialchef Ann-Louise Eriksson, MAS Mathias Brandt, kommunsekreterare 1(10) Plats och tid Formens hus, kl. 15.00-15.50 Beslutande Ledamöter Se bilagd förteckning Ersättare Thomas Lönn (S), ej tjänstgörande Ronnie Faltin (S), ej tjänstgörande Vivianne Pettersson (M), ej tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14)

PROTOKOLL 1 (14) PROTOKOLL 1 (14) 2019-01-10 Socialnämnden Plats och tid Stadshuset kl. 9.40-11.30 Beslutande Iosif Karambotis (S), ordförande Anna Lundström (S), vice ordförande Magnus Nilsson (S) Rose-Marie Lundström

Läs mer

Innehåll. Sammanträdesdatum

Innehåll. Sammanträdesdatum Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 54 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 55 Förenklat beslutsfattande gällande bistånd 2018/8074 5 56 Betalningsansvar annan kommun 2018/8058

Läs mer

Protokoll

Protokoll Tid Plats 14:00 Kommunkontorets sammanträdesrum Vargavidderna Beslutande ledamöter Anette Schön (KD) (ordförande) Nils-Olof Tivemyr (C) (vice ordförande) Rolf Johansson (KD) Linda-Mari Hartman (MP) Ewa

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämnden (11)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämnden (11) Bildningsnämnden 2009-02-17 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen kl 08.30-12.00 Beslutande Kenth W Johansson, (m), ordförande Birger Antonsson, (s) ers R Sörling Allan Myrtenkvist, (s) Anna Hult

Läs mer

Kommunkontoret, Heby 24 november Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby 24 november Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.45 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Karl-Arne Larsson (C) Ulf Mattsson

Läs mer

Arne Rubin ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Arne Rubin ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Omsorgsnämnden 2008-12-17 1 Plats och tid Plenisalen 2008-12-17, kl. 13.00 15.35 Beslutande Ulrika Mellkvist (c ) Kerstin Skogdalen (s) tjg.ers. Kari Paavonen (s) tjg.ers. Christina Wilhelmsson (s) Sven-Åke

Läs mer

Patric Carlsson. Anders Svensson. Arne Andersson. Patric Carlsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Patric Carlsson. Anders Svensson. Arne Andersson. Patric Carlsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 17 november 2015, klockan 13.30 16.40 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

Kl Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S) Johnny Sködt (SD)

Kl Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S) Johnny Sködt (SD) 1 (8) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Almliden, Blosset, Bjuv Kl 13.00-15.00 Arvo Hellman, ordförande (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit

Läs mer

Kenneth Tinglöf (KD)

Kenneth Tinglöf (KD) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-09-30 Plats och tid: Folkets hus i Trosa, 12.30 16.00 ande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Martina Johansson (C), ordf. Ricken

Läs mer

Annalena Järnberg (S) Anne Horneman (S) Margeurite Wase (HOB) Thomas Eklund (V) Ulrika Mellkvist (C) ordförande Arne Rubin (KD) Ulla Werdin (GL)

Annalena Järnberg (S) Anne Horneman (S) Margeurite Wase (HOB) Thomas Eklund (V) Ulrika Mellkvist (C) ordförande Arne Rubin (KD) Ulla Werdin (GL) 1(33) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 Beslutande Övriga närvarande Justerare Ledamöter Annalena Järnberg (S) Anne Horneman (S) Margeurite Wase (HOB) Thomas Eklund (V) Ulrika Mellkvist

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00 1(18) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 20 november 2018 kl. 08:00-14:00, ajournering för lunch kl. 11:30-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid

Läs mer

2014-03-27 1(13) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M)

2014-03-27 1(13) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M) 1(13) Plats och tid Tingshuset torsdagen den 27 mars 2014 kl. 16.00-18.35 Ajournering kl. 17.20-17.50 Ordförande Beslutande Bente Johansson (M) Elving Johansson (C) 20-22 tjg för Nicolas Bremell (M) Enar

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Anders Widesjö (M) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot Conny Bäck (S) ledamot

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Anders Widesjö (M) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot Conny Bäck (S) ledamot Sammanträdesdatum s. 1 (25) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-11.55 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande 143- del av 158, 159-164 Britt Hjertqvist (FP) vice ordförande

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom,

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom, NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 28 november 2012 kl. 13:00-15:50. Ulla Britt Hånell Sekreterare

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 28 november 2012 kl. 13:00-15:50. Ulla Britt Hånell Sekreterare NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 28 november 2012 kl. 13:00-15:50 Beslutande Åke Bertils (S) Ordförande Anders Engström

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 136

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 136 136 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 18.00 19.00 Beslutande Karlsson, Gunilla (s) ordförande Iona, Cimpoeru (s) Lucy, Glinka (s) Axelsson, Bodil (fp) Berglund, Tony (s) Andersson, Annika (s) Hassel,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Datum 2010-04-21. Ersättare Kari Paavonen (S) Elin Zetterlund (C) fr. kl. 14.10

Datum 2010-04-21. Ersättare Kari Paavonen (S) Elin Zetterlund (C) fr. kl. 14.10 1(20) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 Beslutande Ledamöter Ulrika Mellkvist (C) ordförande Mikael Eriksson (S) Christina Wilhelmsson (S) Inga-Karin Falk (M) Mats Runqvist (HOB) Mariam

Läs mer

Sekreterare Paragrafer 1-9 ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sekreterare Paragrafer 1-9 ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-12.00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie Jansson (S) Maipato

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-06-17 1(5)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-06-17 1(5) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2015-06-17 1(5) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 8.30 11.30 Beslutande Ledamöter Kent Lagrell, ordförande Jim Adolfsson (M), Claes Magnusson (M) Lena Hermansson

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg 2011-12-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Ödeshög, fredagen den 2 december 2011 kl 8:00-11:20 Beslutande Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Ove Bäck (C) Maria Gustafsson (S) Övriga deltagande Ywonne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Alnarp Tid 2017-10-03, kl. 18:30-20:07 Ajournering: 19:00-19:15 Sammanträdesdatum s. 1 (10) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Kristina Pettersson (S) Jan Plantin (M) Elisabeth Wollein (S), ersättare för Inga-Lill Hellgren (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Kristina Pettersson (S) Jan Plantin (M) Elisabeth Wollein (S), ersättare för Inga-Lill Hellgren (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) - SOCIALA NÄMNDEN - Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 08.30-10.45 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Kristina Pettersson (S) Jan Plantin (M) Elisabeth

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16) 2014-02-18 1 (16) Plats och tid Älmhults kommunhus 18 februari 2014 kl. 8.30 11.00 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander

Läs mer

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 4 december kl 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Agneta Nilsson, KD, ordf Marita Arvidsson, C Margareta Nilsson, M Mikael Olsson, M Jessica Danielsson, Fp Susanne

Läs mer

Tallgården, Östervåla, 19 juni 2014, kl 09.30. Sekreterare Paragrafer 63-75 ANSLAG/BEVIS

Tallgården, Östervåla, 19 juni 2014, kl 09.30. Sekreterare Paragrafer 63-75 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00 14.00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Olof Nilsson (S), ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 76 Godkännande av ärendelista... 96 77 Köp av socialjour - information... 97 78 Skrivelse från Akademikerförbundet angående personalsituation och arbetsmiljö... 98 79 Månadsuppföljning 2016...

Läs mer

Christina Johansson (M), ordförande

Christina Johansson (M), ordförande 1(10) KHR/KPR Plats och tid Kommunhuset, Pyramiden Kl. 10.00 12.00 Beslutande Ledamöter Christina Johansson (M), ordförande KHR/KPR: Sylvia Persson, reumatikerföreningen Ann-Marie Hammar, SKPF Ingrid Wase,

Läs mer

Jessica Bergman, Verksamhetschef stöd och omsorg Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Verksamhetschefer 13. Stöd och omsorgsnämnden

Jessica Bergman, Verksamhetschef stöd och omsorg Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Verksamhetschefer 13. Stöd och omsorgsnämnden 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 7 mars kl. 14.00 16.00 Beslutande Övriga närvarande Rolf Emanuelsson, Ordförande (C) Liv Pettersson, V. ordförande (S) Agneta Eklund (S) Hans Karlsson (S) Märta

Läs mer

Raija Sundin, nämndsekreterare. Ewa Stålberg (M), Ritha Sörling (V)

Raija Sundin, nämndsekreterare. Ewa Stålberg (M), Ritha Sörling (V) 1(13) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 16.00 16.15 Beslutande Ledamöter Se bilagd förteckning Ersättare Abdel Majid Elmoussauoui (S) Ronnie Faltin (S) Per Karlsson (M) Vivianne Pettersson (M)

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Folkets hus i Torsås, 2017-11-28, 17.00 17.30 Beslutande Henrik Nilsson Bokor, S ordförande Roland Swedestam, S Susanne Rosén, S Roger Isberg,

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Plats och tid Kommunhuset, Björnkullasalen kl 19.00 20:15 ande Persson, Reino (s) ordf. 30-39 Friberg, Gun (s) 1:e vice ordf. 30-39 Hellman, Gertrud (m), 2:e vice ordf. 30-39 Eriksson, Lennart (s) 30-39

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 19.00 20.00 Beslutande Karlsson, Gunilla (S) Cimpoeru, Ioana (S) Åkerman, Lizette (S) Berglund, Tony (S) Andersson, Annika (S) Persson, Leif (S)

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD)

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-05-02 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.00 15.17 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande:

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(9) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 15.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Anders Svärd (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Stefan Pettersson (M) Ingrid

Läs mer

Ulrika Dahlberg (MP), Ordförande Åsa Olsson (L), 1:e vice ordförande Ulf Torstensson (S) Cecilia Widéen (BP) Bertil Eriksson (KD)

Ulrika Dahlberg (MP), Ordförande Åsa Olsson (L), 1:e vice ordförande Ulf Torstensson (S) Cecilia Widéen (BP) Bertil Eriksson (KD) 1(21) Plats och tid Ajournering ande Överförmyndarenhetens kontor, tisdagen den 14 februari 2017 kl 08:45 12:20. Kl. 10:05 10:35. Ledamöter Ulrika Dahlberg (MP), Ordförande Åsa Olsson (L), 1:e vice ordförande

Läs mer

Lilian Stenqvist (s) ordförande Jan Friman (s) Christina Wilhelmsson (s) Bertil Berglund (s) Riita Löfström (hob) Britta Karlström (m) Tommy Kvist (c)

Lilian Stenqvist (s) ordförande Jan Friman (s) Christina Wilhelmsson (s) Bertil Berglund (s) Riita Löfström (hob) Britta Karlström (m) Tommy Kvist (c) Omsorgsnämnden 2006-05-03 1(18) Plats och tid Plenisalen, 2006-05-03 kl. 13.00 15.55 Beslutande Lilian Stenqvist (s) ordförande Jan Friman (s) Christina Wilhelmsson (s) Bertil Berglund (s) Riita Löfström

Läs mer

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C Socialnämnden 2014-10-14 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30 Beslutande Ledamöter Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C Tjänstgörande ersättare Birgitta

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Övriga deltagande. Kommunkontoret, måndag 20 juni 2016, kl 13:00. Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Övriga deltagande. Kommunkontoret, måndag 20 juni 2016, kl 13:00. Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS VÅRD OCH OMSORGSNÄMNDEN- Plats och tid Kroksbo, Enåker kl 09:00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M) Karl-Arne T Larsson (C) Ljiljana Micic (LP) Gudrun Wängelin Lernskog (C) Susanne Stambolidou Tellebo

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Rolf Malmberg (S)

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Rolf Malmberg (S) 1 (14) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Almliden, Blosset, Bjuv Kl 13.00-15.45 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson

Läs mer

Kommunhuset rum Dalen Tisdagen den 24 mars 2015 kl 18:00

Kommunhuset rum Dalen Tisdagen den 24 mars 2015 kl 18:00 2015-03-24 1 (17) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset rum Dalen Tisdagen den 24 mars 2015 kl 18:00 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Maria Truedsson (MP),

Läs mer

VU PROTOKOLL

VU PROTOKOLL VU PROTOKOLL 1(14) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-12.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08:30 10:20 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Anders Widesjö

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 253 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Katarina Christensson, miljöchef, 142 Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera

Läs mer

Christina Wilhelmsson (s) Sven-Åke Lundh (m) Arne Rubin (hob) Kerstin Skogdalen (s) tjg.ers. Kari Paavonen (s) tjg.ers.

Christina Wilhelmsson (s) Sven-Åke Lundh (m) Arne Rubin (hob) Kerstin Skogdalen (s) tjg.ers. Kari Paavonen (s) tjg.ers. Omsorgsnämnden 2008-10-15 1 Plats och tid Plenisalen 2008-10-15 kl. 13.00 16.00 Beslutande Ulrika Mellkvist (c ) Christina Wilhelmsson (s) Sven-Åke Lundh (m) Arne Rubin (hob) Kerstin Skogdalen (s) tjg.ers.

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 5 oktober (3)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 5 oktober (3) PFILIPSTADS KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 5 oktober 2015 1 (3) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 09.00-12.30 Ajournering kl. 10.28-10.47, 12.00-12.05 Beslutande: Observatörer:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 66 Godkännande av ärendelista... 82 67 Handlingsplan för det ANDT-förebyggande arbetet i Jönköpings län 2017-2021 - remiss... 83 68 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer för

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e vice ordförande), Wiveca Noren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Konferensrummet Uret kl. 13.00-14.45 Beslutande Mats Åstrand (s) ordförande Jörgen Alkberg (s) Elisabeth Henningsson (s) Elsie-Britt Eriksson (s) Peter Agelii (s) Maivi Hedlund

Läs mer

Kommunhuset vån 3, Sunnangränd 4, Tyresö

Kommunhuset vån 3, Sunnangränd 4, Tyresö TYRESÖ KOMMUN 1(9) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunhuset i Tyresö, sammanträdesrummet Myggdalen, plan 1 Onsdagen den 25 april 2007 kl 19.00 21.15 Beslutande Se närvarolista Övriga deltagare Se närvarolista

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden 2009-09-09 1(28)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden 2009-09-09 1(28) Omsorgsnämnden 2009-09-09 1(28) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen Klockan 13.00-18.00 Beslutande Lilian Stenqvist (s) ordförande Mikael Ericsson (s) Christina Wilhelmsson (s) Ulrika Mellkvist (c) Sven-Åke

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Mari Viberg (C) Robert Lindgren (S) Lars-Gunnar Andersson (S)

Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Mari Viberg (C) Robert Lindgren (S) Lars-Gunnar Andersson (S) Kommunstyrelsens socialutskott 2018-09-17 Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret 2018-09-17 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Mari Viberg (C) Robert Lindgren (S) 94-96 Lars-Gunnar Andersson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 Beslutande Åke Bertils (S) Sigbritt Persson (S) Solveig

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 15 januari 2019 kl. 08:00

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 15 januari 2019 kl. 08:00 1(12) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 15 januari 2019 kl. 08:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Gerd Lindgren (s) Justeringens

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2012-12-18 1(13) Plats och tid Åsele Folkets Hus 08 00 10 20 Beslutande Peter Lindström(s) ordf Egon Persson(åkl) vice ordf Urban Lindström(s) Tommy Danielsson(s) Peter

Läs mer

Socialnämnden Protokoll

Socialnämnden Protokoll Socialnämnden 203-04-7 Tid och plats Onsdagen den 7 april 203, Åsasalen, 3.00-4.30 Tjänstgörande Ledamöter Kurt Persson (KD), ordförande Karina Eliasson (S), vice ordförande Yvonne Takvam (KD) Jerry Borg

Läs mer

Kommunkontoret, Silen, 3 maj kl

Kommunkontoret, Silen, 3 maj kl 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunkontoret, Silen, 3 maj kl.14.00 16.00 Jessica Danielsson, V Ordförande (L) Maj-Britt Hedefur (KD) Susanne Johansson (S) Esbjörn Andersson (C) Rolf

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2012-10-02 1 Innehållsförteckning Ärende 102 Presentation av ny enhetschef... 3 103 Information om tillsynsärende - Socialstyrelsen... 4 104 Delegation handläggning av SFI-bonus... 5 105 Äldreomsorgsplan...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl. 08:30 10:25 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), ordförande Peder Griph (S) Astrid-Marie Jonsson, (C) Övriga närvarande Linda

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2010-01-20 1

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2010-01-20 1 Vård- och omsorgsnämnden 2010-01-20 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2010-01-20 kl 08.00-12.00 Beslutande Ewa Arvidsson (S) ordförande Anelia Dotcheva (C) Gunnar Dahlstrand (C) Terttu Martinsson

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 19.00 21.10 Beslutande Wilhelmsson, Anders (S) Gavrilids, Georgios (S) Åkerman, Lizette (S) Berglund, Tony (S) Cimpoeru, Ioana (S) Persson, Leif

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Elisabeth Stenberg Michalski (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Elisabeth Stenberg Michalski (S) 1(16) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 8.30 10.35 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

Kommunkontoret, Heby, 20 november 2013, kl 13.45. Sekreterare Paragrafer 97-106 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby, 20 november 2013, kl 13.45. Sekreterare Paragrafer 97-106 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00 11.20 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie Jansson (S) Åsa

Läs mer

Lilian Stenqvist (s) Christina Wilhelmsson (s) Ulrika Mellkvist ( c) Sven-Åke Lundh (m) Inga-Karin Falk (m) tjg.ers.

Lilian Stenqvist (s) Christina Wilhelmsson (s) Ulrika Mellkvist ( c) Sven-Åke Lundh (m) Inga-Karin Falk (m) tjg.ers. Omsorgsnämnden 2009-01-21 1 Plats och tid Plenisalen 2009-01-21, kl. 13.00 15.40 Beslutande Lilian Stenqvist (s) Christina Wilhelmsson (s) Ulrika Mellkvist ( c) Sven-Åke Lundh (m) Inga-Karin Falk (m) tjg.ers.

Läs mer

Christina Johansson och Allan Myrtenkvist. Kommunsekreterarens rum måndag 2008-06-25

Christina Johansson och Allan Myrtenkvist. Kommunsekreterarens rum måndag 2008-06-25 Kommunstyrelsen 2008-06-23 1 (8) Plats och tid Kommunhuset, Hällefors, kl. 13.00 15.15 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Se bilagd förteckning Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Kommunhuset, Västervik 5 november 2014 kl

Kommunhuset, Västervik 5 november 2014 kl 1 (14) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik 5 november 2014 kl. 09.00 12.10 Peter Johansson (M) Malin Sjölander (M) Birgitta Sjölander (M) tjg.ers Marianne Båtman (M) Angelica Katsanidou (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Jan Albinsson (S) Therese Hellgren (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Jan Albinsson (S) Therese Hellgren (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (27) Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, Heby, kl 08.30-13.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Jan Albinsson (S) Therese Hellgren (FP) Jan Plantin (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-03 1 Innehållsförteckning Ärende 118 Godkännande av dagordning... 3 119 Individärende... 4 120 Individärende... 5 121 Uppsökande verksamhet... 6 122 Ekonomi... 7 123 Avdelningschefstjänst inom

Läs mer

Kommunstyrelsen (6) Osby, fredagen den 13 januari 2012, kl

Kommunstyrelsen (6) Osby, fredagen den 13 januari 2012, kl Kommunstyrelsen 2012-01-13 1 (6) Plats och tid Osby, fredagen den 13 januari 2012, kl 16.00-16.10 Beslutande Anders Pettersson, ordförande (C) Erland Nilsson (S) Dag Ivarsson (M) Monica Svensson (S) Clas

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-9.55 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M), ordförande Britt Hjertqvist (FP), vice ordförande Conny Bäck (S),

Läs mer

Kommunkontoret, Malung, kl

Kommunkontoret, Malung, kl ÖL Malung-Salens kommun 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung, kl. 08.00-12.30 arina Albertsson (S), ordförande Britta Sohlin (M), vice ordförande Birgitta Örjas (S) Jörgen Norén (S) Britt-Marie

Läs mer