SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL"

Transkript

1 1(23) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl Beslutande Ledamöter Annalena Järnberg (S) vice ordförande Anne Horneman (S) Britt Nilsson (C) Thomas Eklund (V) Ulrika Mellkvist (C) ordförande Tomas Mathiesen (M) Ulla Werdin (GL) Övriga närvarande Justerare Katarina Strömgren Sandh, förvaltningschef Kent Berglund, socialsekreterare Annica Sundin, socialsekreterare Ann-Margret Jansson, socialsekreterare Olle Geidby, socialsekreterare Torbjörn Jansson, behandlingsassistent Kristina Andersson, ekonom Eva Palm, enhetschef Allmänhet Britt Nilsson Justeringens plats och tid Kommunkontoret...dag./ kl.... Underskrifter Sekreterare Paragrafer Eija Kilpala Ordförande Ulrika Mellkvist Justerare Britt Nilsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Omsorgsnämnden Sammanträdesdatum då anslaget sätts upp då anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Kommunkontoret Underskrift Eija Kilpala

2 2(23) 212 Val av justerare Britt Nilsson (C) föreslås som justerare. 1 Britt Nilsson (C) valdes till justerare.

3 3(23) 213 Godkännande av föredragningslista Månadsuppföljning som beredningsärende läggs till efter p. 5. Delgivning av Förvaltningsrätten i Karlstads dom avseende beslut om LVU tas upp i samband med delgivning av ordförandebeslut om omplacering. 1 Föredragningslistan godkänns.

4 4(23) Individärenden - sekretess

5 5(23) 226 Delgivning av JO:s beslut, dnr Barbro Stein har i en anmälan till JO framfört klagomål mot socialförvaltningen i Hällefors kommun och Förvaltningsrätten i Karlstad. Vad som framkommit föranleder inte någon ytterligare åtgärd eller något uttalande från JO:s sida. Ärendet avslutas 1 Delgivningen läggs till handlingarna.

6 6(23) 227 Delgivning av delegationsbeslut IFO september 2011 Föreligger en delegationsrapport avseende myndighetsutövande beslut som fattats enligt delegation inom individ- och familjeomsorgsverksamheten. Rapporten avser september Delgivningen läggs till handlingarna.

7 7(23) 228 Delgivning av delegationsbeslut Bistånd augusti 2011 Föreligger en delegationsrapport avseende myndighetsutövande beslut som fattats enligt delegation av biståndshandläggarna. Delegationsrapporten avser augusti Delgivningen läggs till handlingarna.

8 8(23) 229 Information om KPB (Kostnad per brukare) Ensolution, dnr Rickard Envall, Ensolution, informerar om KPB (Kostnad per brukare) som är en metod för uppföljning, analys och styrning för kommuner inom äldre- och handikappomsorg samt individ- och familjeomsorg. 1 Informationen läggs till handlingarna. 2 Förvaltningen får i uppdrag att återkomma i ärendet.

9 9(23) 230 Månadsuppföljning september 2011 beredning, dnr Det har skett en kostnadsökning inom förvaltningen sedan juni Vissa åtgärder som ska vidtas har tidigare redovisats för nämnden. Behov finns av att se över de analysverktyg som förvaltningen har för att säkerställa bättre prognoser. Bifogat nämndhandlingarna finns förvaltningens åtgärdsplan som bygger på fullmäktiges 5-årsplan. Enhetscheferna har uppdrag att verkställa de redovisade åtgärderna. Förvaltningen har under våren 2011 arbetat med stor transparens och delaktighet gällande fyra nämnduppdrag Ny ledningsgrupp, Renodlade boenden, Hemtjänsten en bas i förvaltningen och 80 vård och omsorgsplatser. Under våren 2011 har förvaltningen arbetat med ekonomisk kollegial granskning som är ett led i och ska ge resultat utifrån Kommunfullmäktiges beslut; 5 årig ekonomisk åtgärdsplan. Under våren och september månad har förvaltningen återkopplat till nämnden det ovanstående pågående arbetet. Under juni månad redovisade förvaltningen till omsorgsnämnden att helårsprognosen för 2011 beräknas sluta på ett underskott med 9,9 miljoner kronor. Under sommaren har kostnaderna ökat och redovisades under septembernämnden samt genom delårsbokslutet. Nu under oktober månad kan konstateras att kostnaderna fortsätter att öka kraftigt. Utifrån ovanstående sammanfattning och bakgrund av det förändrade ekonomiska utgångsläge som nu råder är det av stor vikt att förvaltningen och omsorgsnämnden med stor säkerhet, tydlighet, dialog och transparens leder och fördelar uppdrag utifrån våra olika roller och ansvar. Det är viktigt för förvaltningen att få ett inriktningsbeslut om var förvaltningens fokus ska ligga med anledning av att det pågår ett flertal stora processer, där ekonomin är en del. Målet på sikt ska vara att omsorgsnämnden ska komma i ekonomisk balans och genomförandet av de fyra nämnduppdrag som ska uppfyllas, verkställas och genomföras. På sammanträdet i december ska enhetschef för bistånd redogöra för rapporten om den kollegiala granskningen som Örebro kommun genomförde utifrån biståndshandläggningen. 1 Informationen läggs till handlingarna.

10 10(23) 231 Organisationsutredning, dnr Föredragande Katarina Strömgren Sandh Processen med framtagande av ny organisation för omsorgsförvaltningen inleddes med beslut från omsorgsnämnden med följande uppdrag: Ny ledningsorganisation Renodlade boende Hemtjänsten en bas i förvaltningen 80 vård och omsorgsplatser En Framtidsverkstad anordnades där medarbetare, fackliga förtroendemän och politiker deltog. Sammanställningen av arbetet från Framtidsverkstaden har kommunicerats med ledningsgruppen och medarbetare på arbetsplatsträffar. En återkoppling av det pågående arbetet har gjorts med ledningsgruppen, på samverkansgruppen och med dem som deltog på Framtidsverkstaden. Synpunkter har lämnats in efter återkopplingarna varefter förslaget till en ny organisation har utformats. Sjuksköterskorna har lämnat synpunkter och ska delges på sammanträdet i november. Förändringar görs organisatoriskt genom att 8 enheter blir 2 områden. Område 1: Äldreomsorgen. Verkställande o Renodlade äldreboenden Fyrklövern och Gillersgården o Hemtjänsten en bas inom äldreomsorgen Område 2: Individ- och familjeomsorgen/funktionshinder. Myndighetsutövande och verkställande Nya befattningar kommer att inrättas: Områdeschef 2,0 ssg (2 st) Teamchefer 6,0 ssg (6 st) MAS/handläggare 1,0 (1 st) Den nya organisationen inryms inom befintlig budgetram. Utbildningskostnader tillkommer, ca 200 tkr, samt omställningskostnader. Information kring förslaget till ny organisation har delgivits ledningsgruppen samt samverkansgruppen. Ett ekonomiskt underlag för den föreslagna organisationen har tagits fram tillsammans med ekonomienheten och presenteras. Befattningsbeskrivningar på de nya befattningarna har tagits fram tillsammans med personalenheten och presenteras. En tydligare risk- och konsekvensanalys ska tas fram 20 oktober av enhetschefer, skyddsombud, arbetsplatsombud, förvaltningschef och

11 11(23) utvecklingsstrateg. Därefter kommer en förhandling enligt MBL 11 att ske 26 oktober. Ärendet kommer upp till omsorgsnämnden för beslut 9 november Förvaltningens förslag till beslut - Informationen läggs till handlingarna 1 Informationen läggs till handlingarna.

12 12(23) 232 Måltidsutredningen, dnr beslutade kommunstyrelsen att lämna över Stefan Backius (V) och Mats Rundqvists (HOB) motion angående cook-chill till kommunförvaltningen för beredning. Motionen lyder: För att ytterligare stärka kommunens måltidsprofil och öka brukarnas livskvalitet yrkar vi följande: Att kommunen utreder möjligheter och konsekvenser vid övergång från cookchill systemet till traditionell matlagning inom samtliga kommunala verksamheter. Via kommunchef Lena Sahrblom gick uppdraget till bildningsförvaltningens chef Elisabeth H. Sohlberg och omsorgsförvaltningens chef Britt-Marie Strandahl att genomföra en utredning av kommunens måltidsverksamhet. Förvaltningscheferna för bildnings- och omsorgsförvaltningarna blev styrgrupp tillika projektägare, och för genomförandet av utredningen anlitades Dining Development AB. Dining Development AB presenterade en färdig konsultrapport innehållande nulägesbeskrivning, analys och bearbetning av förslag, samt förslag på åtgärder med förändringsalternativ. Omsorgsnämnden kan inte själv fatta beslut inom måltidsområdet då även bildningsnämnden har verksamhet inom detta. Ansvaret för beslut ligger därför på kommunfullmäktige. Nämnden har dock att i anslutning till konsultrapporten lämna sina synpunkter på verksamhetsområdet avseende till exempel kvalitets- och säkerhetsaspekter. Omsorgsnämnden framhåller att: - Måltiden ska vara näringsanpassad på individnivå och att näringsinnehållet ska vara kvalitetssäkrat. - Måltiderna ska vara jämnt fördelade på dygnets timmar. - Det ska finnas en nära kontakt mellan omvårdnadspersonal och kök för att tillgodose vårdtagarnas behov av anpassad kost. En näringsanpassad kost i samband med medicinsk behandling och omsorg bidrar till färre komplikationer och bättre hälsotillstånd. 1 Informationen läggs till handlingarna. 2 Omsorgsnämndens synpunkter vidarebefordras till kommunstyrelsen och fullmäktige.

13 13(23) 233 Personaluppföljning frågor, dnr På omsorgsnämndens sammanträde ställde nämnden ett antal frågor till personalenheten avseende personaluppföljningen. Dessa frågor har bearbetats men är inte fullständiga. Förvaltningschefen föreslår att förvaltningen får återkomma med svaren på dessa frågor till nästa sammanträde i november. 1 Informationen läggs till handlingarna.

14 14(23) 234 Gästis pensionat Björkdungen, dnr Omsorgsnämnden beslutar att ärendet görs om till beslutsärende. Omsorgsnämnden beslutade att ansöka om medel från Länsstyrelsen för att förbättra och förstärka anhörigstödet i kommunen. Lagtexten ändrades från bör till att man skall erbjuda stöd eller avlastning för att underlätta för de personer som vårdar en närstående som är långvarigt sjuk. För att underlätta för de anhöriga sökte förvaltningen statsbidrag för att upprätta ett Gästis För år 2011 beviljades kronor för att inrätta Gästis på Björkhaga. En lägenhet på Björkdungen, Nya Björkhaga, gjordes om till 2 st gästrum för personer med demenshandikapp. Den anhörige tar kontakt med anhörigstödjaren och bokar rummet, utan biståndsbeslut upp till 1 vecka. Syftet är att ge anhörigstöd till anhöriga som vill och orkar ta hand om sin demenssjuka make/maka i egna hemmet. Den som bor på pensionatet betalar korttidsavgift. Kostavgift måste brukaren alltid betala men vårdavgiften beror på brukarens avgiftsutrymme. Inga nya statsbidrag finns för verksamheten år Intäkterna (statsbidrag och vådavgifter) fram t.o.m. augusti är totalt kr. Kostnaderna uppgår till kr. Verksamheten redovisar ett underskott på kr t.o.m. augusti Om Gästis avvecklas blir följden längre handläggningstid eftersom anhörigstödjaren måste hänvisa make/maka till en biståndshandläggare, som skall bedöma behovet och fatta ett biståndsbeslut på avlastning. Väntetider för att få en växelvårdsplats ökar och ev. kan trycket på korttidsplatser öka. Förvaltningens förslag till beslut - Gästis, pensionat Björkdungen, avvecklas snarast. - Två platser för vård- och omsorgsboende inrättas. 1 Omsorgsnämnden beslutar enligt förvaltningens förslag.

15 15(23) 235 Sinnenas och Minnenas Park, dnr Omsorgsnämnden beslutade att förvaltningen skulle få uppdrag att se över det avtal som finns mellan Hällefors Bostads AB och omsorgsnämnden, att utreda om det finns möjlighet till att andra aktörer kan se en utveckling i parken vad gäller drift och aktiviteter samt att parken ska marknadsföras till andra kommuner på ett så bra sätt som möjligt. Detta ska återapporteras till nämnden i oktober. Det finns ett avtal mellan Hällefors Bostads AB och Hällefors kommun där ansvaret för drift och aktiviteter regleras. Avtalet gäller Hällefors kommun har förbundit sig vid att årligen betala kr till Hällefors Bostads AB (regleras enl. KPI, basår 2006) samt att Hällefors kommun står för pedagogisk ledning med 75 % av tjänst. Parksamordningens huvudsakliga arbete pågår under perioden 1 april 30 september. Arbetet består av praktisk skötsel av parken, guidningar och administrativa uppgifter. Samtal behöver föras med bl.a. KPR för att ta reda på om det finns intresse och möjlighet att mot föreningsbidrag kunna utföra vissa uppgifter i parken som motprestation för föreningsbidrag. Därutöver ska samtal inledas med Hällefors Bostads AB angående det gällande avtalet. Marknadsföringen av parken behöver utvecklas. Den ursprungliga tanken som fanns vid tillskapandet av parken ska utvecklas avseende rehabiliterande insatser. 1 Informationen läggs till handlingarna. 2 Uppföljning av ärendet på sammanträdet i december.

16 16(23) 236 Gläntan, dnr Under 2009 var omsorgsboendet Hagen under avveckling. Beslut togs att de tomma lägenheter tillfälligt kunde användas till korttidsboende. Detta för att i möjligaste mån undvika betalningsansvar till Landstinget. Januari 2011 beslutades att Hagen, sedermera Gläntan, skulle fortsätta att användas till korttidsboende så att avvecklingen av Sörgårdens ålderdomshem kunde ske så skyndsamt som möjligt Avvecklingen av den Gläntan ska inledas så snart Sörgårdens boende fått annan permanent plats inom vård- och omsorgsboende. Beräknad (obudgeterad) helårskostnad: Med lokalkostnad 1 018,9 tkr Utan lokalkostnad 616,3 tkr Lokalkostnaden belastar Fyrklöverns budget oavsett om det bedrivs verksamhet eller inte. 1 Återkoppling om kostnaderna ska ske på nämndens sammanträde i december. 2 Rapport avseende antal vårddygn på Gläntan till nämnden i december.

17 17(23) 237 Månadsuppföljning september 2011, bilaga, dnr Omsorgsnämndens helårsprognos för 2011 beräknas bli ett underskott på 11,9 miljoner kronor. I förhållande till föregående månad har prognosen blivit 0,8 miljoner kronor sämre uppdelad på IFO -0,7 miljoner kronor och staben/politisk verksamhet -0,1 miljoner kronor. Förvaltningen tilldelats medel för investeringar med kr. Förvaltningschefen har beslutat att inga fler investeringar ska göras Förbrukning hittills 133,8 tkr. Varje månad följer förvaltning upp lönekostnaderna per månad för att se om det sker några större förändringar och att utfallet blir som planerat. Kommunfullmäktige beslutade att förvaltningen ska få full kostnadstäckning för lokalhyror inom kommunens lokaler. Förvaltningens åtgärdsplan, som bifogats handlingarna, kommer förvaltningen att fortsätta arbeta med. Förvaltningen har behov av inriktningsbeslut på åtgärder med anledning av det ekonomiska läget, se Förvaltningen får i uppdrag på att få fram antalet beviljade timmar inom hemtjänsten. 2 Förvaltningen får i uppdrag att se över grundbemanningen på de olika boendena. 3 Uppföljning ska ske på de kommande sammanträdena. 4 Förvaltningen får i uppdrag att fortsätta arbetet med alla de fyra nämnduppdragen (Ny ledningsgrupp, Renodlade boenden, Hemtjänsten en bas i förvaltningen och 80 vård och omsorgsplatser). Nämnden uppmanar förvaltningschefen att föra en kontinuerligt dialog med nämnden för att stämma av arbetet och för att nämnden ska kunna fatta beslut utifrån förvaltningens behov av erforderliga åtgärder. 5 Omsorgsnämnden godkänner månadsuppföljningen och åtgärdsplanen.

18 18(23) 238 Personaluppföljning, Personaluppföljning redovisas t o m september En analys har inte gjorts av ledningsgruppen till denna uppföljning. Nästa uppföljning avser kvartal 4 och kommer upp till omsorgsnämnden efter årsskiftet. Till den uppföljningen kommer en analys att göras. Förvaltningens förslag till beslut - Informationen läggs till handlingarna. 1 Informationen läggs till handlingarna.

19 19(23) 239 Delgivningar delegationsbeslut, dnr Föreligger delgivningar av delegationsbeslut 1 Delgivningarna av delegationsbeslut är delgivna.

20 20(23) 240 Delgivningar, bilaga, dnr Föreligger förteckning över skrivelser som delges nämnden. 1 Delgivningen läggs till handlingarna.

21 21(23) 241 Övriga frågor Inga övriga frågor har anmälts.

22 22(23) 242 Förvaltningschefen informerar Förvaltningschefen har ingen ytterligare information.

23 23(23) 243 Ordföranden informerar Ett extra sammanträde med omsorgsnämnden bestäms till 27 oktober kl med anledning av två individärenden. Lokal meddelas senare.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(26) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 08.00 10.45 Beslutande Ledamöte Kerstin Skogdalen (s) Anne Horneman (S) Marguerite Wase(HOB) Thomas Eklund (V) Ulrika Mellkvist (C) ordförande Tomas Mathiesen

Läs mer

Datum 2011-01-19. Barbro Stein, gruppledare (GL) Tf förvaltningschef Britt-Marie Strandahl Enhetschef Kenth Adamsson 2 Gudrun Carver, enhetschef 3

Datum 2011-01-19. Barbro Stein, gruppledare (GL) Tf förvaltningschef Britt-Marie Strandahl Enhetschef Kenth Adamsson 2 Gudrun Carver, enhetschef 3 1(19) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 14.00 16.15 Beslutande Ledamöter Ulrika Mellkvist (C) ordförande Annalena Järnberg (S) Kerstin Skogdalen (S) Riitta Löfström (HOB) Lars Hedkvist (V) Tomas

Läs mer

Datum Kenth Adamsson Samuel Ericson, gruppledare (V) Sune Ekman, revisor. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Eija Kilpala

Datum Kenth Adamsson Samuel Ericson, gruppledare (V) Sune Ekman, revisor. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Eija Kilpala 1(23) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 16.20 ande Ledamöter Lilian Stenqvist (S) ordförande Christina Wilhelmsson (S) Kerstin Skogdalen (S) Elin Zetterlund (C) Sven-Åke Lundh (M) Mariam

Läs mer

Datum Katarina Strömgren Sandh, förv.chef Press. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-15 Eija Kilpala

Datum Katarina Strömgren Sandh, förv.chef Press. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-15 Eija Kilpala 1(15) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 15.20 Beslutande Ledamöter Annalena Järnberg (S) Anne Horneman (S) Margeurite Wase (HOB) Thomas Eklund (V) Ulrika Mellkvist (C) ordförande Tomas Mathiesen

Läs mer

Datum Ritha Sörling, gruppledare (S) Samuel Ericsson, gruppledare (V) Kenth Adamsson, förvaltningschef

Datum Ritha Sörling, gruppledare (S) Samuel Ericsson, gruppledare (V) Kenth Adamsson, förvaltningschef 1(4) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 18.00 19.00 Beslutande Ledamöter Ulrika Mellkvist (C), vice ordförande Kerstin Skogdalen (S) Mikael Eriksson (S) Christina Wilhelmsson (S) Sven-Åke Lundh

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet 1(5) Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, Valsverket, kl. 14.00 16.00 Beslutande Ledamöter Ulrika Mellkvist (C), ordförande Allan Myrtenkvist, ÖLL Sylvia Persson, Reumatikerföreningen Ingrid

Läs mer

Datum Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-8 Katarina Strömgren Sandh

Datum Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-8 Katarina Strömgren Sandh 2012-02-09 1(4) Plats och tid Kommunhuset, Valsverket, kl. 09.00 11.30 Beslutande Ledamöter Ulrika Mellkvist (C), Ordförande Jonny Molander, SPF Argenta Sven-Åke Lundh, SPF Argenta Lars Eric Book, PRO

Läs mer

Datum Ersättare Ulla Werdin (GL), tjänstgör 161

Datum Ersättare Ulla Werdin (GL), tjänstgör 161 1(30) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 09.00 Beslutande Ledamöter Annalena Järnberg (S) vice ordförande Kari Paavonen (S) Riitta Löfström (HOB) Britt Nilsson (C) Ulrika Mellkvist (C) ordförande

Läs mer

Arne Rubin ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Arne Rubin ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Omsorgsnämnden 2008-12-17 1 Plats och tid Plenisalen 2008-12-17, kl. 13.00 15.35 Beslutande Ulrika Mellkvist (c ) Kerstin Skogdalen (s) tjg.ers. Kari Paavonen (s) tjg.ers. Christina Wilhelmsson (s) Sven-Åke

Läs mer

"[Skriv övriga närvarande här]"

[Skriv övriga närvarande här] 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 11.00 Beslutande Ledamöter Se bilagd förteckning Ersättare Se bilagd förteckning Övriga närvarande "[Skriv övriga närvarande här]" Justerare Justeringens

Läs mer

Christina Johansson och Allan Myrtenkvist

Christina Johansson och Allan Myrtenkvist 1(5) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 10.30 12.20 Beslutande Ledamöter Se bilagd förteckning Övriga närvarande Se bilagd förteckning Justerare Christina Johansson och Allan Myrtenkvist Justeringens

Läs mer

Britt-Marie Strandahl, tf förvaltningschef Kristina Andersson, kommunförvaltningen Allmänheten

Britt-Marie Strandahl, tf förvaltningschef Kristina Andersson, kommunförvaltningen Allmänheten SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(17) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 15.30 Beslutande Ledamöter Ulrika Mellkvist (C) ordförande Kari Paavonen (S) Christina Wilhelmsson (S) Annalena Järnberg (S)

Läs mer

Christina Johansson och Lars-Göran Zetterlund

Christina Johansson och Lars-Göran Zetterlund AMMANTRÄDEPROTOKOLL ida 1(6) Plats och tid Plenisalen, kommunhuset, Hällefors, kl. 18.00-18.15 Beslutande Ledamöter e bilagd förteckning Övriga närvarande e bilagd förteckning Justerare Christina Johansson

Läs mer

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.30 Beslutande Karl-Arne Larsson (C) ordförande Karin Rydell (M) ersättare för Margaretha Gadde-Jennische

Läs mer

Ola Ström, kommunchef Ingrid Holmgren, socialchef Ann-Louise Eriksson, MAS Mathias Brandt, kommunsekreterare

Ola Ström, kommunchef Ingrid Holmgren, socialchef Ann-Louise Eriksson, MAS Mathias Brandt, kommunsekreterare 1(10) Plats och tid Formens hus, kl. 15.00-15.50 Beslutande Ledamöter Se bilagd förteckning Ersättare Thomas Lönn (S), ej tjänstgörande Ronnie Faltin (S), ej tjänstgörande Vivianne Pettersson (M), ej tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2018-04-12 1 Innehållsförteckning Ärende 25 Godkännande av dagordning... 3 26 Redovisning av individärende från biståndsenheten... 4 27 Månadsuppföljning mars... 5 28 Sammanställning av skyddsronder 2017...

Läs mer

Kerstin Skogdalen (S) Kari Paavonen (S) Riitta Löfström (HOB) Lars Hedkvist (V) Ulrika Mellkvist (C) ordförande Tomas Mathiesen (M) Hans Pohlmann (GL)

Kerstin Skogdalen (S) Kari Paavonen (S) Riitta Löfström (HOB) Lars Hedkvist (V) Ulrika Mellkvist (C) ordförande Tomas Mathiesen (M) Hans Pohlmann (GL) 1(31) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 16.50 Beslutande Ledamöter Kerstin Skogdalen (S) Kari Paavonen (S) Riitta Löfström (HOB) Lars Hedkvist (V) Ulrika Mellkvist (C) ordförande Tomas Mathiesen

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämnden (11)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämnden (11) Bildningsnämnden 2009-02-17 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen kl 08.30-12.00 Beslutande Kenth W Johansson, (m), ordförande Birger Antonsson, (s) ers R Sörling Allan Myrtenkvist, (s) Anna Hult

Läs mer

Josefine Petersson Lars Ottosson. Socialkontoret kl. Paragrafer. Eva-Mona Welther Stjernfeldt. Lars Svensson

Josefine Petersson Lars Ottosson. Socialkontoret kl. Paragrafer. Eva-Mona Welther Stjernfeldt. Lars Svensson 1 (9) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Karpen, kl. 14.00 15.40 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Lars Svensson (S), ordförande Jenny Delén (M), 1:e vice ordf Lars Ottosson (PF), 2:e

Läs mer

Annalena Järnberg (S) Daniel Frisk (S) Riitta Löfström (HOB) Kerstin Skogdalen (S) Ulrika Mellkvist (C) ordförande Arne Rubin (KD) Hans Pohlmann (GL)

Annalena Järnberg (S) Daniel Frisk (S) Riitta Löfström (HOB) Kerstin Skogdalen (S) Ulrika Mellkvist (C) ordförande Arne Rubin (KD) Hans Pohlmann (GL) 1(26) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 16.30 Beslutande Ledamöter Annalena Järnberg (S) Daniel Frisk (S) Riitta Löfström (HOB) Kerstin Skogdalen (S) Ulrika Mellkvist (C) ordförande Arne

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(19)

Sammanträdesprotokoll 1(19) Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Öjersbo konferens, 15.00-17.20 ande Annika Hedberg Roth (S), ordförande Ulf Olofsson (S), vice ordföranade Fredrik Johansson (V) Torsten Jansson (S) tjg. ers Nancy

Läs mer

Handlingsplan för omsorgsförvaltningen

Handlingsplan för omsorgsförvaltningen TJÄNSTESKRIVELSE beslutsärende Datum 2012-10-22 Sida 1(1) Omsorgsförvaltningen Eija Kilpala, 0591-64238 eija.kilpala@hellefors.se Omsorgsnämnden Handlingsplan för omsorgsförvaltningen Sammanfattning Omsorgsförvaltningen

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för omsorg

Kommunstyrelsens utskott för omsorg 1(14) Kommunstyrelsens utskott för omsorg Plats och tid: Koppången, Lillågatan 2 A, 2018-04-18 kl. 13:00 16:20 Beslutande: Susann Lindblad (C), ordförande Hans Sternbro (S), vice ordförande Håkan Yngström

Läs mer

Kommunkontoret, Heby, 8 december 2014. Sekreterare Paragrafer 107-113 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby, 8 december 2014. Sekreterare Paragrafer 107-113 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-12.00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Susanna Hansson (M), ersättare för Gudrun Wängelin-Lernskog

Läs mer

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau 1 Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00 Beslutande Heikki Perttula Birgitta Luoto Ivan Abrahamsson Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Anna Rönn. Socialkontoret 2008-03-12

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Anna Rönn. Socialkontoret 2008-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 17.00 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-03 1 Innehållsförteckning Ärende 118 Godkännande av dagordning... 3 119 Individärende... 4 120 Individärende... 5 121 Uppsökande verksamhet... 6 122 Ekonomi... 7 123 Avdelningschefstjänst inom

Läs mer

1(13) 2014-05-20. Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M)

1(13) 2014-05-20. Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M) 1(13) Plats och tid Sanatoriet i Hultafors, tisdagen den 20 maj 2014, kl. 16.00-19.00 Ajournering kl. 17.35-17.45 Ordförande Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Tid och plats för justering

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen

Vård- och omsorgsförvaltningen 1(13) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 54 Plats och tid Äldreboendet Rönnåsen, Kvidinge kl 19.00-20.40 Beslutande Andersson, Annika (s) Arvidsson, Kristina (c) Axelsson, Bodil (fp) Berglund, Tony (s)

Läs mer

Socialnämnden Protokoll

Socialnämnden Protokoll Socialnämnden 203-04-7 Tid och plats Onsdagen den 7 april 203, Åsasalen, 3.00-4.30 Tjänstgörande Ledamöter Kurt Persson (KD), ordförande Karina Eliasson (S), vice ordförande Yvonne Takvam (KD) Jerry Borg

Läs mer

Medborgarkontoret, Östervåla, 26 maj 2014, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Medborgarkontoret, Östervåla, 26 maj 2014, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 08.30-12.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Elisabet Wollein (S) ersättare för Inga-Lill Hellgren (S) Åke

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(27) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 16.10 Beslutande Ledamöter Annalena Järnberg (S) vice ordförande Anne Horneman (S) Margeurite Wase (HOB) Thomas Eklund (V) Ulrika Mellkvist (C) ordförande

Läs mer

Tallgården, Östervåla, 19 juni 2014, kl 09.30. Sekreterare Paragrafer 63-75 ANSLAG/BEVIS

Tallgården, Östervåla, 19 juni 2014, kl 09.30. Sekreterare Paragrafer 63-75 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00 14.00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Olof Nilsson (S), ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(15)

Sammanträdesprotokoll 1(15) Sammanträdesprotokoll 1(15) Plats och tid Öjersbo konferens, 16.30 19.00 ande Övriga närvarande Lennart Skansfors (C) ordförande Inga-Stina Hesselius (S), vice ordförande Torsten Jansson (S) Ingrid Falquist

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(8) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30-15.25 Ajournering kl. 14.40-14.50 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Agneta Lenander (V) Eva Olofsson (C) Stefan Pettersson (M) Ingrid

Läs mer

Kristina Nordström, enhetschef Inger Adolfsson, förvaltningschef Inger Multanen, utvecklingsstrateg Monica Fyrhammar, nämndsekreterare

Kristina Nordström, enhetschef Inger Adolfsson, förvaltningschef Inger Multanen, utvecklingsstrateg Monica Fyrhammar, nämndsekreterare Socialnämnden 2009-06-09 47 Plats och tid Hjernet, 2009-06-09 kl: 13.30 13.55 Beslutande Monica Anderssson (s), ordförande Mosad Saker (s) Elis Karlsson (s), tj ers för Maritha Söderlund (s) Kent Nilsson

Läs mer

Anslag/Bevis. Socialnämnden Onsdagen 19 december 2018 kl , Kommunhuset, Svenljungasalen Norr. Plats och tid.

Anslag/Bevis. Socialnämnden Onsdagen 19 december 2018 kl , Kommunhuset, Svenljungasalen Norr. Plats och tid. Plats och tid Beslutande Ledamöter Onsdagen 19 december 2018 kl. 15.00, Kommunhuset, Svenljungasalen Norr Kerstin Göss Lindh (S), ordförande Kjell Persson (M), vice ordförande Birgitta Boo (S) Per Bornefalk

Läs mer

Socialnämnden 2015-08-17 1(14)

Socialnämnden 2015-08-17 1(14) Socialnämnden 2015-08-17 1(14) Plats och tid Nämndrummet kl 13.00-16.30 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande Margareta Ivarsson (C) Anders Englund (S) ersätter Daniel Hjelm (S) Jan Jansson (S) ersätter

Läs mer

Karlsson Margareta, Förvaltningschef Holm Thomas, Ekonom Engberg Åsa, Förvaltningssekreterare

Karlsson Margareta, Förvaltningschef Holm Thomas, Ekonom Engberg Åsa, Förvaltningssekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset klockan 14.15 15. 00 Beslutande ledamöter Bergkvist Åsa (S) Handegard Lars (V) Grahn Gunnar (S) Långström Rolf (L) Monika Utter(MP) Svensson

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/11 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 16.00 Ajournering 15.05-15.15 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Linda

Läs mer

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare.

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare. 2010-09-23 Sida 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Sölvesborg, Lageråssalen, torsdagen den 23 september 2010 kl 18.30-19.35 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Roine Olsson, ordförande, S Annelie Rosenqvist,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(17)

Sammanträdesprotokoll 1(17) Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid Soc konferens, Öjersbogården, 16.30-19:00 ande Christer Filipsson (FP), ordförande Inga-Stina Hesselius (S) Torsten Jansson (S) Ingrid Falquist (S), tjänstgörande

Läs mer

Eva-Mona Welther Stjernfeldt, sekreterare. Elisabeth Holmer Viveca Dahlqvist. Socialkontoret kl Eva-Mona Welther Stjernfeldt

Eva-Mona Welther Stjernfeldt, sekreterare. Elisabeth Holmer Viveca Dahlqvist. Socialkontoret kl Eva-Mona Welther Stjernfeldt 1 (13) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 14.00 16.30 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordf Catharina

Läs mer

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 12 mars 2019 kl. 08:30

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 12 mars 2019 kl. 08:30 1(17) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 12 mars 2019 kl. 08:30 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Randi Lindström (c) Justeringens

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom,

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom, NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (29) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08.30 12.10 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Anders Widesjö

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 1:e vice ordförande Ann-Christin Jarl (s), 2:e vice ordförande

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 1:e vice ordförande Ann-Christin Jarl (s), 2:e vice ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 13.00 17.15 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 1:e vice ordförande Ann-Christin

Läs mer

Samuel Ericsson, gruppledare (v) Lilian Stenqvist, ers. gruppledare (s) Kenth Adamsson, förvaltningschef

Samuel Ericsson, gruppledare (v) Lilian Stenqvist, ers. gruppledare (s) Kenth Adamsson, förvaltningschef 1(26) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 16.30 Beslutande Ledamöter Barbro Stein (S) ordförande Mikael Eriksson (S) Christina Wilhelmsson (S) Ulrika Mellkvist (C) Sven-Åke Lundh (M) Mats

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 24 januari 2012, kl. 18.30-20.10 Beslutande se bifogad närvarolista Ajournering 19.05-19.30,19.35-19.40 Övriga

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(19)

Sammanträdesprotokoll 1(19) Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Öjersbo konferens, 09.00-11.25 ande Lennart Skansfors (C), ordförande, Inga-Hesselius (S), vice ordförande Torsten Jansson (S), Ingrid Falquist (S), Åke Andersson

Läs mer

Christina Johansson (M), ordförande

Christina Johansson (M), ordförande 1(5) KHR/KPR Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, Kl. 13.00 15.15 Beslutande Ledamöter Christina Johansson (M), ordförande KHR/KPR: Sylvia Persson, Reumatikerföreningen Ann-Mari Hammar, SKPF Jonny Molander,

Läs mer

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00 Socialnämnden 2014-09-09 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-09-09 kl. 8:30-11:00 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 96

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 96 96 Plats och tid Kommunhuset, Björnkullasalen kl 19:00-20.00 Beslutande Friberg, Gun (s), tjänstgörande vice ordf. 71-77 Hellman, Gertrud (m), 2:e vice ordf. 71-77 Eriksson, Lennart (s), 71-77 Axelsson,

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Måndag 4 april 2016 kl. 17.00 19.45, konferensrum Yngern, kommunhuset Peter Ohlsson (m), ordförande Jan Linderhielm (np),

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl

Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl. 18.30-19.05 Beslutande Övriga deltagare Britt Hjertqvist (FP) ordförande Malin Taggu (M) tjg ersättare för Sofia Forsgren-Böhmer

Läs mer

1(9) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Omsorgsnämnden

1(9) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Omsorgsnämnden 1(9) Plats och tid Åsaka-Velandarummet, kl. 15:00 16:00 ande Ledamöter Ersättare Ann-Christin Holgersson (S), Ordförande Sven Åke Möll (S), 1:e vice ordförande Maria Nilsson (KD), 2:e vice ordförande Mussa

Läs mer

Ulrika Mellkvist och Birger Antonsson

Ulrika Mellkvist och Birger Antonsson 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 13.15 Beslutande Ledamöter Se bilagd förteckning Övriga närvarande Se bilagd förteckning Justerare Ulrika Mellkvist och Birger Antonsson Justeringens

Läs mer

Sid 1 Socialnämndens arbetsutskott

Sid 1 Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 2 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 19 augusti 2014. Madeleine Roos, ordförande Björn Zorec, 1:e vice ordförande

Läs mer

Sekreterare Paragrafer 1-9 ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sekreterare Paragrafer 1-9 ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-12.00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie Jansson (S) Maipato

Läs mer

Gun-Maid Håkansson (S) Susanna Hansson (M), 16-19, Kommunkontoret, Heby, 27 mars 2013, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Gun-Maid Håkansson (S) Susanna Hansson (M), 16-19, Kommunkontoret, Heby, 27 mars 2013, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-11.30 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie Jansson (S) Maipato

Läs mer

Innehåll. Sammanträdesdatum

Innehåll. Sammanträdesdatum Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 54 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 55 Förenklat beslutsfattande gällande bistånd 2018/8074 5 56 Betalningsansvar annan kommun 2018/8058

Läs mer

Inga Bakken (S) Magdalena Rydståle (M) Emma Lord (V) Jan Herder-Blixt (L) Per Rosvall (L) Lisbeth Madsen (M) Gert-Åke Liljenborg (SD)

Inga Bakken (S) Magdalena Rydståle (M) Emma Lord (V) Jan Herder-Blixt (L) Per Rosvall (L) Lisbeth Madsen (M) Gert-Åke Liljenborg (SD) 1 (13) Plats och tid Blosset, torsdagen den 19 maj 2016 kl 13:00-14:45 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(14)

Sammanträdesprotokoll 1(14) Plats och tid Öjersbo konferens 15.00-18.00 Sammanträdesprotokoll 1(14) ande Annika Hedberg Roth (S) ordförande Ulf Olofsson (S) vice ordförande Fredrik Johansson (V) Lars Gustavsson (PNF) Nancy Ibarra

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande.

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande. 1 (26) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 16.40 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2018-12-19 1 Innehållsförteckning Ärende 109 Uppföljning av nämndens riktlinjer för uppdrag hos enskild brukare... 3 110 Information om aktiviteter i äldrevisionens handlingsplan... 4 111 Månadsuppföljning

Läs mer

Socialnämnden 2012.03.20 1

Socialnämnden 2012.03.20 1 Socialnämnden 2012.03.20 1 Plats och tid Sammanträdesrum Ladan, kommunhuset kl 13.30-17.20 ande Övriga deltagande Stefan Westergren (S) ordf Lina Persson (S) Anders Palm-Lundin (S) tjg ers Håkan Karlsson

Läs mer

2013-09-18 Sida 1-10. Christiane Djäken Socialkontoret, 2013-09-25. Christiane Djäken

2013-09-18 Sida 1-10. Christiane Djäken Socialkontoret, 2013-09-25. Christiane Djäken 2013-09-18 Sida 1-10 Socialnämnden Plats och tid Konferensrum Älven, Mora, onsdagen den 18 september 2013, kl. 08:15-09:15 ande Bernt Persson (S) Christina Bröms (C) Christiane Djäken (M) Terje Andersson

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Övriga deltagande. Kommunkontoret, måndag 20 juni 2016, kl 13:00. Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Övriga deltagande. Kommunkontoret, måndag 20 juni 2016, kl 13:00. Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS VÅRD OCH OMSORGSNÄMNDEN- Plats och tid Kroksbo, Enåker kl 09:00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M) Karl-Arne T Larsson (C) Ljiljana Micic (LP) Gudrun Wängelin Lernskog (C) Susanne Stambolidou Tellebo

Läs mer

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00 1(18) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 20 november 2018 kl. 08:00-14:00, ajournering för lunch kl. 11:30-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 12.00 15.30 Leif Andersson (s) Roger Persson (s) tjg

Läs mer

Administrationen LSS, kl. 13:

Administrationen LSS, kl. 13: fe 3 Ä Socialnämnden 2016-04-14 1 Plats och tid Beslutande Administrationen LSS, kl. 13:00-15.45 arina Albertsson (S), ordförande Brita Sohlin (M) Birgitta Örjas (S) Jörgen Norén (S) Lars-Erik Bech (V)

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-05-24 1 (24) Osby, tisdagen den 24 maj 2011 kl 11.20-16.30

Socialnämndens arbetsutskott 2011-05-24 1 (24) Osby, tisdagen den 24 maj 2011 kl 11.20-16.30 arbetsutskott 2011-05-24 1 (24) Plats och tid Osby, tisdagen den 24 maj 2011 kl 11.20-16.30 16.30 Beslutande Margaret Engdahl (mp) ordförande Censurerat Marika Bjerstedt Hansen (s) vice ordförande Oddbjörn

Läs mer

Annalena Järnberg (S) Anne Horneman (S) Margeurite Wase (HOB) Thomas Eklund (V) Ulrika Mellkvist (C) ordförande Arne Rubin (KD) Ulla Werdin (GL)

Annalena Järnberg (S) Anne Horneman (S) Margeurite Wase (HOB) Thomas Eklund (V) Ulrika Mellkvist (C) ordförande Arne Rubin (KD) Ulla Werdin (GL) 1(33) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 Beslutande Övriga närvarande Justerare Ledamöter Annalena Järnberg (S) Anne Horneman (S) Margeurite Wase (HOB) Thomas Eklund (V) Ulrika Mellkvist

Läs mer

Socialnämnden 2010-03-09 1(8 )

Socialnämnden 2010-03-09 1(8 ) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2010-03-09 1(8 ) Plats och tid Socialförvaltningen, Eklunden våning 4, 2010-03-09, kl. 13.00-14.00 Beslutande Tjänstgörande ersättare Sune Frisk, ordförande Anita Johansson

Läs mer

Ritha Sörling, kommunalråd (S) Samuel Ericson, gruppledare (V) Kristina Andersson, ekonom Kl

Ritha Sörling, kommunalråd (S) Samuel Ericson, gruppledare (V) Kristina Andersson, ekonom Kl 1(22) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 11.00 12.15, 13.15 15.30 Beslutande Ledamöter Daniel Frisk (S) ordförande Kerstin Skogdalen (S) Christina Wilhelmsson (S) Ulrika Mellkvist (C) Sven-Åke

Läs mer

Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg (SD) Anneli Persson (S) Ida Andersson (C)

Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg (SD) Anneli Persson (S) Ida Andersson (C) Sida 1/8 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.25 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Alnarp Tid 2017-10-03, kl. 18:30-20:07 Ajournering: 19:00-19:15 Sammanträdesdatum s. 1 (10) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 84-92 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.40 ande Ej tjänstgörande Ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c) Margareta der

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(9) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 15.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Anders Svärd (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Stefan Pettersson (M) Ingrid

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 76 Godkännande av ärendelista... 96 77 Köp av socialjour - information... 97 78 Skrivelse från Akademikerförbundet angående personalsituation och arbetsmiljö... 98 79 Månadsuppföljning 2016...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Fjelie Tid kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Fjelie Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Fjelie Tid kl. 08.30 12.05 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M), ordförande Britt Hjertqvist (L), vice ordförande

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Sandra Brännström (s) Mari Viberg (c) Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s)

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Sandra Brännström (s) Mari Viberg (c) Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s) Plats och tid Kommunkontoret 2016-04-11 kl 8.00-10:30 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Sandra Brännström (s) Mari Viberg (c) Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s) Övriga deltagare David Grahn

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 12.30 16.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-03-31 Sid 1 (13) Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 17.00 19.30 Beslutande Bertil Nilsson (M) ordförande Björn Jonasson (KD) Birgitta Olsson-Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(15)

Sammanträdesprotokoll 1(15) Sammanträdesprotokoll 1(15) Plats och tid Öjersbo konferens, 13.00 14.25 ande Övriga närvarande Annika Hedberg Roth (S), ordförande Christer Wallin (S), 1:e vice ordförande Fredrik Johansson (V) 2:e vice

Läs mer

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.40 11.30 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 61

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 61 61 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 19.00 20.30 Beslutande Karlsson, Gunilla (S) ordförande Wilhelmsson, Anders (S) Åkerman, Lizethe (S) Gavrilids, Georgios (S) Sagna, Ben Ibou (S) Persson, Gunni

Läs mer

Socialnämnden (15)

Socialnämnden (15) Socialnämnden 2016-03-17 1(15) Plats och tid Nämndrummet kl 13.00-17.00 Sammanträdet startar med studiebesök i nya solrummet på Björkhagsgården Ajournering 16.15-16.30 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla Sessionsslaen, Medborgarhuset i Arlöv, kl 18.30-20.40 Beslutande Inger Borgenberg,(S) ordförande Sven-Åke Persson, (S) Britt Sonesson,

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16) 2014-02-18 1 (16) Plats och tid Älmhults kommunhus 18 februari 2014 kl. 8.30 11.00 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (13)

Sammanträdesprotokoll 1 (13) Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 17.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, vice

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(14) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 09.00-12.30 Beslutande Bertil Börjeson (Hela Edas Lista) ordförande Anders Gustafsson (KD) Lars-Eric Andersson (C) Johanna Söderberg

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-12.00 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M), ordförande Britt Hjertqvist (L), vice ordförande Lena Forsberg (M),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(17)

Sammanträdesprotokoll 1(17) Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid Öjersbo konferens, 13.15 14.50 ande Övriga närvarande Annika Hedberg Roth (S) ordförande Christer Wallin (S) 1:e vice ordförande Lars Gustavsson (PNF) Nancy Ibarra

Läs mer

Val- och demokratinämnden

Val- och demokratinämnden 1(12) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, Kl. 13.00-15.30 Beslutande Ledamöter Susanne Grundström (S) Jan Svärd (S) Samuel Eriksson (V) Robin Pleines (C) Bo Hedlund (C) Erkki Vuorijärvi (GL) Göran Strömqvist

Läs mer

2014-03-27 1(13) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M)

2014-03-27 1(13) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M) 1(13) Plats och tid Tingshuset torsdagen den 27 mars 2014 kl. 16.00-18.35 Ajournering kl. 17.20-17.50 Ordförande Beslutande Bente Johansson (M) Elving Johansson (C) 20-22 tjg för Nicolas Bremell (M) Enar

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal,

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-09-26 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.30 15.10 Beslutande ledamöter: Övriga närvarande: Martina Johansson (C), ordf. Kenneth

Läs mer