SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL"

Transkript

1 1(27) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl Beslutande Ledamöter Annalena Järnberg (S) vice ordförande Anne Horneman (S) Margeurite Wase (HOB) Thomas Eklund (V) Ulrika Mellkvist (C) ordförande Tomas Mathiesen (M) Hans-Otto Pohlmann (GL) Ersättare Samuel Ericsson (V) Britt Nilsson (C) Ulla Werdin (GL) Övriga närvarande Justerare Lena Sahrblom, tf förvaltningschef Eija Kilpala, nämndsekreterare Kenth Adamsson, enhetschef beredning Annica Sundin, socialsekreterare Johanna Svensson, socialsekreterare Eero Kumpujärvi, socialsekr./integration Ritha Sörling, kommunalråd Melker Renström, revisor Press Annalena Järnberg kl Justeringens plats och tid Kommunkontoret måndag 19/ kl Underskrifter Sekreterare Paragrafer Eija Kilpala Ordförande Ulrika Mellkvist Justerare Annalena Järnberg ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Omsorgsnämnden Sammanträdesdatum då anslaget sätts upp då anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Kommunkontoret Underskrift Eija Kilpala

2 2(27) 59 Val av justerare Annalena Järnberg (S) föreslås som justerare. Beslut 1 Omsorgsnämnden beslutar att Annalena Järnberg (S) utses att tillsammans med ordförande justera dagens protokoll.

3 3(27) 60 Fastställande av föredragningslistan Ny föredragningslista delas ut. 1 Omsorgsnämnden fastställer föredragningslistan.

4 4(27) SEKRETESSÄRENDEN

5 5(27) 73 Information om behov av vård- och omsorgsboende januari 2012, dnr I januari månad har vi 16 bifall till vård- och omsorgsboende, väntetiden är varierande men den som har väntat längst på erbjudande om permanent boende har väntat sedan april Beslut som ej verkställts inom 3 månader rapporteras till Socialstyrelsen. Utifrån dessa bifall har 14 personer önskemål om ett boende på Fyrklövern och 1 person har önskemål om ett boende på Gillersgården. Den sökande kan ha önskemål om ett specifikt boende och hänsyn tas till det i den mån det går men det är vi som anvisar till lämpligt boende. 1 person från annan kommun har ansökt om vård- och omsorgsboende i Hällefors Kommun utan att ange något specifikt önskemål om placering. Ansökningar från andra kommuner behandlas likvärdigt som ansökningar från boende i vår kommun (SoL 2 kap. 3 ). Biståndshandläggaren från den sökandes kommun skriver en utredning och skickar den till ansökningskommunen. Biståndshandläggaren i ansökningskommunen gör en samlad bedömning genom att ta in nödvändiga underlag från den sökandes kommun. Underlaget kan vara en ADL bedömning från arbetsterapeut eller en medicinsk bedömning från en sjuksköterska. Utifrån den samlade bedömningen fattar biståndshandläggaren i ansökningskommunen ett formellt beslut om den sökande ska få ett bifall eller ett avslag på sin ansökan. Resursbrist får aldrig vara ett vägande skäl till ett eventuellt avslag på en ansökan. Av ovanstående16 personer är det 6 personer som idag vistas på Gillersgårdens korttidsboende i väntan på permanent boende. Dessa 6 personer har behov av somatisk enhet eller demensenhet. Fr.o.m. 1 februari 2012 har kommunen kunnat erbjuda permanent vård- och omsorgsboende till 8 av 16 personer, på Gillersgården eller Fyrklövern.. I dagsläget är det svårt att bedöma när övriga 8 personer kommer att kunna erbjudas permanent boende. 1 Omsorgsnämnden lägger informationen till handlingarna.

6 6(27) 74 Information om utskrivningsklara från lasarett januari 2012, dnr I januari hade kommunen 28 personer som vistades på lasarett och av dessa hade vi 11 dygn med betalningsansvar till lasarett till en kostnad av kronor, samtliga dygn avser somatisk slutenvård. Av 28 patienter var det endast 2 patienter som kommunen hade betalningsansvar på och dessa genererade tillsammans 11 dygn på lasarett, övriga patienter har vi tagit hem till kommunen utan betalningsansvar. Kostnaden för ett vård dygn under 2011 var kronor. Båda patienterna som kommunen fick betalningsansvar för hade behov av en korttidsplats. Det bör observeras att ovanstående redovisad kostnad på kronor gäller för december månad 2011 och fakturan kommer under februari månad Rubriken ej åtgärdade, ej utskrivningsklara kan förklaras med att patienten inte är färdigbehandlad under innevarande månad eller att patienten har flyttat till annan vårdavdelning vilket medför en ny vårdplanering. 1 Omsorgsnämnden lägger informationen till handlingarna.

7 7(27) 75 Information om nämndens verksamheter 2012, dnr Omsorgsförvaltningen har sammanställt en information för hela omsorgsnämndens verksamhetsområden för att få en tydlig bild av uppdraget. Informationen innehåller dels en definition av alla verksamheter med hänvisning till lagtext, och dels en beskrivning över nuläget. Nuläget beskriver bland annat omfattningen av antalet platser för vård och omsorgs för äldre och funktionsnedsatta. Slutligen ingår det en analys över hur kommunens kostnader är i förhållande till jämförbara kommuner för verksamhetsåret 2010, där det finns medtaget 10 stycken bilagor innehållande nyckeltal. Därutöver finns SCB:s befolkningsprognos över invånare som är 65 år och äldre för åren Omsorgsnämnden lägger informationen till handlingarna.

8 8(27) 76 Uppföljning åtgärdsplan 2011, dnr Omsorgsförvaltningen har följt upp den åtgärdsplan som omsorgsnämnden informerades om på sammanträdet Uppföljningen gäller för verksamhetsåret Förvaltningen har följt upp de åtgärder som enligt åtgärdsplanen för åren 2011 till 2014 skulle göras för verksamhetsåret Totalt räknade förvaltningen med att 2011 års åtgärder skulle öka förvaltningens nettokostnader med 206 tkr för år Enligt uppföljningen har kostnaderna ökat med 210 tkr för år Att nettokostnaderna ökat beror på en engångskostnad i form av tomhyror i samband med nedläggningen av 20 vård och omsorgsplatser på Sörgården. Informationsunderlag Omsorgsnämndens åtgärdsplan , daterad Omsorgsnämnden godkänner informationen och lägger den till handlingarna.

9 9(27) 77 Medarbetarenkäten 2011, dnr Under november månad genomfördes för tredje året i rad en medarbetarundersökning i kommunen. Svarsfrekvensen för omsorgsförvaltningen uppgick till 36 procent i årets undersökning, totalt 122 medarbetare besvarade enkäten. I 2010 års undersökning var svarsfrekvensen 41 procent och procent. Resultatet presenteras för förvaltningen med jämförelser mellan åren 2009, 2010 och Enkäten berör frågeområdena: Delaktighet och påverkan Information Arbetsglädje och trivsel Ledarskap Mål och uppföljning Kompetensutveckling Lönesättning Resultaten presenteras inom organisationen enligt en upprättad tidplan som innebär att samtliga förvaltningschefer tillsammans med cheferna i ledningsgrupperna gör en genomgång av resultaten under februari, i mars processas resultaten med de fackliga organisationerna i samverkansgrupperna innan resultaten presenteras för kommunstyrelse och nämnderna. Respektive chef har i uppdrag att på arbetsplatsträffarna gå igenom resultaten med sina medarbetare efter ledningsgruppens möten i februari. Förvaltningens förslag till beslut Omsorgsförvaltningen föreslår omsorgsnämnden att godkänna informationen. 1 Omsorgsnämnden godkänner informationen och lägger den till handlingarna.

10 10(27) 78 Rapportering till fullmäktige och revisorerna av ej verkställda beslut enligt 16 kap 6 h SoL, dnr I 16 kap 6 h SoL finns en rapporteringsskyldighet till fullmäktige över hur många gynnande beslut enligt 4 kap 1 SoL som inte har verkställts inom 3 månader från beslutdagen. Rapporten ska innehålla vilka typer av bistånd som besluten gäller samt hur lång tid som vid rapporteringstillfället förflutit från dagen för respektive beslut. Rapporten ska utformas så att sekretessbelagda uppgifter om enskilda inte lämnas ut. Rapporteringen är inte avsedd att skapa en diskussion kring enskilda ärenden. Rapporteringen ska, liksom rapporteringen till Socialstyrelsen, ske en gång per kvartal. Föreligger en rapport till fullmäktige om ej verkställda beslut t.o.m. fjärde kvartalet Förvaltningens förslag till beslut Omsorgsförvaltningen föreslår omsorgsnämnden att lägga rapporten till handlingarna för vidarebefordran till fullmäktige och revisorerna. 1 Omsorgsnämnden lägger rapporten till handlingarna för vidarebefordran till kommunfullmäktige och revisorerna.

11 11(27) 79 Verksamhetsberättelse TUB 2011, dnr Föreligger en verksamhetsberättelse för TUB (teamet för personer med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd och med psykisk tilläggsproblematik och/eller svåra beteendestörningar). Det finns ett avtal med Örebro läns landsting och länets kommuner ang. TUB. TUB finansieras genom medel, som vid överförandet av omsorgerna om utvecklingsstörda till kommunerna år 1994, kvarlämnades hos landstinget. Enligt avtalet mellan ÖLL och länets kommuner har Vuxenhabiliteringen genom TUB i uppdrag att erbjuda stöd och ökat kunnande till personal i länets kommuner som arbetar inom verksamhet för personer med utvecklingsstörning, autism eller autismliknade tillstånd (LSS personkrets grupp 1) och med psykisk tilläggsproblematik och/eller svåra beteendestörningar, Personkretsen är begränsad till ungdomar över 16 år och vuxna. De övergripande målen för TUB verksamhet är - att underlätta så att den enskilde kan bo kvar i sin befintliga bostad - att bidra till ökad livskvalitet för den enskilde - att bidra till en förbättrade arbetsmiljö för personalen. TUB:s verksamhet, utförande och resultat, följs av en styrgrupp bestående av representanter för område Habilitering, förvaltningen för Primärvård, psykiatri och habilitering, Örebro läns landsting och länets kommuner. TUB består av 3,0 årsarbetare. Tjänsterna har tillsatts med två arbetsterapeuter och en socionom. Hällefors kommun har under 2011 inte haft några pågående ärenden hos TUB. Under 2012 kommer TUB att arbeta med att stärka upp kompetensen i kommunerna i länet. En överenskommelse har gjorts om att en av tjänsterna i TUB under detta år ska arbeta med kompetensutvecklingen. Projektledartjänsten (befintlig tjänst i TUB) finansieras redan i avtalet. Den medfinansiering som blir aktuell för kommunerna är den arbetstid som personalen avsätter. För Hällefors kommun innebär detta 8 medarbetare som vid 4 tillfällen under året kommer att delta vid utbildningstillfällena.

12 12(27) Förvaltningens förslag till beslut Omsorgsförvaltningen föreslår omsorgsnämnden lägga informationen till handlingarna. 1 Omsorgsnämnden lägger informationen till handlingarna.

13 13(27) 80 Delgivning Socialstyrelsens beslut: Lex Maria-anmälan angående fördröjd vård och behandling, dnr Hällefors kommun gjorden en Lex Maria-anmälan Anmälan avsåg brister i omvårdnaden av en vårdtagare på Nya Björkhaga. Socialstyrelsen genomförde en inspektion Ett delbeslut skickades till kommunen med krav på åtgärder. En redovisning av åtgärder skickades till Socialstyrelsen Socialstyrelsen genomförde ett uppföljningsbesök Socialstyrelsen beslutade om att kommunen skulle redovisa vilka konkreta åtgärder som vidtagits, vilka resultat åtgärderna fått samt hur man konkret kommer att följa upp att de boende på Nya Björkhaga får en god vård och omsorg. Redovisningen skickades till Socialstyrelsen beslutade Socialstyrelsen att ärendet ska avslutas då Socialstyrelsen bedömer att relevanta åtgärder har vidtagits. MAS och verksamhetsansvariga har ett ansvar att följa upp att vidtagna åtgärder får avsedd effekt. Socialstyrelsen kommer att fortsätta att följa förbättringsarbetet på lämpligt sätt. Förvaltningens förslag till beslut Omsorgsförvaltningen föreslår omsorgsnämnden att lägga delgivningen till handlingarna. 1 Omsorgsnämnden lägger delgivningen till handlingarna.

14 14(27) 81 Verksamhetsberättelse 2011, dnr Omsorgsnämndens verksamhetsområde omfattar omsorgen om äldre och funktionsnedsatta, färdtjänst, kommunal psykiatri, individ- och familjeomsorg, integration, särskilt riktade insatser i form av flyktingmottagning, konsumentvägledning, tillsyn alkohol och tobak. Omsorgsnämndens resultat för 2011 visar på ett underskott på 10,4 mkr. Budgetramen för 2011 var tkr och resultatet blev tkr. Resultatet beror till största delen på att verksamheten inom äldreomsorgen inte anpassats till rådande befolkningsstruktur och att arbetet som pågått under året inte gett någon större effekt under detta verksamhetsår. I 2011 års resultat ingår kommunens integrationssamordnare samt den nya verksamheten ensamkommande flyktingbarn/ungdomar. Tomas Mathiesen (M) lämnar ett skriftligt förtroendeyttrande avseende ordförande och vice ordförande som är undertecknat av oppositionens ledamöter och ersättare. Förvaltningens förslag till beslut Omsorgsförvaltningen föreslår omsorgsnämnden lägga verksamhetsberättelsen för 2011 till handlingarna. 1 Omsorgsnämnden lägger verksamhetsberättelsen för 2011 till handlingarna.

15

16 15(27) 82 Upphävande av beslut om intagningsstopp på äldreboendena, dnr Omsorgsnämnden beslutade om att införa intagningsstopp på samtliga boenden med anledning av omsorgsnämndens beslut att lägga ned Sörgårdens vård- och omsorgsboende. Avvecklingen av Sörgårdens vård- och omsorgsboende verkställdes i december Förvaltningens förslag till beslut: Omsorgsförvaltningen föreslår omsorgsnämnden att beslutet om intagningsstopp på äldreboendena inom förvaltningen upphävs. 1 Omsorgsnämnden beslutar att beslutet om intagningsstopp på äldreboendena inom förvaltningen upphävs.

17 16(27) 83 Upphävande av beslut om dagvården på Kommunrehab, dnr Omsorgsnämnden beslutade på sammanträdet om att dagvården på Kommunrehab ska läggas ned. Enligt Medbestämmandelagen 11 ska arbetsgivaren förhandla med arbetstagarorganisationerna innan en viktigare förändring av verksamheten görs. Därmed behöver beslutet om nedläggning hävas då den förhandlingen inte är gjord. Med anledning av omsorgsförvaltningens uppdrag, att återkomma till omsorgsnämnden med åtgärdsprogram ekonomiska reduceringar för åren 2013 och 2014, återkommer inte detta ärende förrän som en del i en helhet åtgärdsförslag till nämnd i maj Förvaltningens förslag till beslut Omsorgsförvaltningen föreslår omsorgsnämnden att: Omsorgsnämnden beslutar att häva beslutet om nedläggningen av dagvården på Kommunrehab. Omsorgsförvaltningen får i uppdrag att redovisa dagvården på Kommunrehab i samband med åtgärdsplanen för åren 2013, 2014 den 9 maj på nämnd. 1 Omsorgsnämnden beslutar att häva beslutet om nedläggningen av dagvården på Kommunrehab. 2 Omsorgsförvaltningen får i uppdrag att redovisa dagvården på Kommunrehab i samband med åtgärdsplanen för åren 2013, 2014 den 9 maj på nämnd.

18 17(27) 84 Månadsuppföljning februari 2012, dnr Sammanfattning Omsorgsförvaltningen har sammanställt omsorgsnämndens månadsuppföljning utifrån de underlag som inkommit från verksamheterna. Redovisningen presenterar en samlad bild över ekonomiska kostnader för drift, investeringar och personal inom förvaltningens totala budgetram. Beslutsunderlag Omsorgsnämndens månadsuppföljning februari 2012, daterad Omsorgsnämndens åtgärdsplan , daterad Ärendet Driftuppföljning Totalt har omsorgsnämnden en driftbudget på tkr. I förhållande till budgeten redovisar förvaltningen en helårsprognos på tkr och innebär ett förväntat underskott på tkr för verksamhetsåret 2012 (bilaga 1). I och med att nämnden prognostiserar ett underskott har förvaltningen tagit fram förslag på en åtgärdsplan enligt kommunens riklinjer till verksamhetsoch ekonomistyrningspolicyn. Åtgärdsplanen uppgår totalt till tkr och innebär ett fortsatt arbete för att komma i balans. Anledningen till underskottet är att vård och omsorg för äldre inte ställt om sin verksamhet efter beslutade resurser. Dessutom har kostnaderna för individ och familjeomsorgen vad gäller försörjningsstöd och familjehemsplaceringar ökat. Investeringsuppföljning Omsorgsnämndens tilldelade medel för investeringar för verksamhetsåret 2012 uppgår till 355 tkr där förvaltningens prognos är att fastställd budget förbrukas (bilaga 2) Personaluppföljning Varje månad följer förvaltning upp lönekostnaderna per månad, exklusive popåslag, för att se om det sker några större förändringar och att utfallet blir som planerat. Förvaltningen kan konstatera att lönekostnaderna minskat i förhållande till föregående år inom vård och omsorg för äldre (bilaga 3). Minskningen beror på att Sörgårdens vård och omsorgsboende avvecklats.

19 18(27) Förvaltningens förslag till beslut - Månadsuppföljningen godkänns - Nämndens prognostiserade underskott innebär att nämnden ska upprätta en åtgärdsplan för åren 2012 till Månadsuppföljningen godkänns 2 Nämndens prognostiserade underskott innebär att nämndens ska upprätta en åtgärdsplan för åren 2012 till 2014

20

21

22

23

24 19(27) 85 Åtgärdsplan , dnr Sammanfattning Omsorgsförvaltningen har sammanställt en åtgärdsplan p g a det prognostiserade underskottet 2012, enligt kommunens riktlinjer för verksamhets- och ekonomistyrningspolicyn. Beslutsunderlag Omsorgsnämndens åtgärdsplan , daterad Omsorgsnämndens månadsuppföljning februari 2012, daterad Ärendet I och med att nämndens prognostiserade årsresultat för verksamhetsåret innebär ett underskott ska nämnden upprätta en åtgärdsplan. Åtgärdsplanen ska omfatta en period av tre år och innebär en att underskottet ska hämtas hem mellan åren 2012 till Förvaltningen har uppdaterat den åtgärdsplan som nämnden informerades om på sammanträdet och gäller åren 2012 till Totalt uppgår åtgärdsplanen till tkr för 2012 och hänsyn har tagits till detta när helårsprognosen räknats fram. Detta innebär att det behöver arbetas fram ytterligare förslag på åtgärder för att komma i balans. Förvaltningens förslag till beslut - Förslaget till åtgärdsplan godkänns - Åtgärdsplanen lämnas vidare till kommunstyrelsen - Förvaltningen får fortsatt uppdrag att komma med ytterligare förslag på åtgärder för att uppnå hela prognostiserade underskottet för verksamhetsåret Förslaget till åtgärdsplan godkänns 2 Åtgärdsplanen lämnas vidare till kommunstyrelsen 3 Förvaltningen får fortsatt uppdrag att komma med ytterligare förslag på åtgärder för att uppnå hela prognostiserade underskottet för verksamhetsåret 2012.

25 20(27) 86 Remissvar regionalt program för Social välfärd, dnr Sammanfattning Regionstyrelsen för Regionförbundet Örebro beslutade den 26 november 2010 att ge regiondirektören i uppdrag att utarbeta förslag till regionalt program för social välfärd. Inom enheten för social välfärd har arbetet bedrivits som ett projekt. Arbetet har genomförts under ledning av en projektgrupp med personal inom enheten Social välfärd. Projektgruppens förslag till regionalt program för social välfärd har skickats till landstingsstyrelsen och kommunstyrelsen/socialnämnden eller motsvarande i länets kommuner för synpunkter senast 28 mars. Beslutsunderlag Förslag till Regionalt program för social välfärd Ärendet En regional utvecklingsstrategi för Örebroregionen antogs Dess syfte är att skapa bästa möjliga framtid för människor och verksamheter i regionen och den riktar sig till alla de personer och organisationer som vill vara med och påverka regionens långsiktiga utveckling. Det sociala välfärdsprogrammet är ett komplement till den regionala utvecklingsstrategin. Den ska vara vägledande för regionförbundets arbete och stödja de verksamheter som bedrivs utifrån socialtjänstlagen och hälsooch sjukvårdslagen. I förslaget till regionalt program för social välfärd presenteras målbilder som ska vara uppnådda Dessa målbilder omfattar: Barn och ungas välfärd och rättigheter, Ett aktivt deltagande i samhället för personer med funktionsnedsättning, Ett liv fritt från missbruk och beroende, och En god äldreomsorg för alla. I förslaget till det regionala programmet beskrivs också strategier kring omvärldsbevakning, förebyggande arbete, ett kompetent och modigt ledarskap, kunskapsutveckling och samverkan. Regionförbundets roll är bl.a. att skapa möjligheter till en fördjupad dialog om utvecklingsfrågorna inom det sociala välfärdsarbetet. Regionförbundet kommer också att vara en arena för samverkan mellan kommunerna och landstinget och även för samarbetet mellan kommunerna inom områdena social välfärd som bl.a. bedrivs i form av nätverk. Det sociala välfärdsprogrammet ska följas upp och utvärderas under hela genomförandeperioden.

26 21(27) Förvaltningens förslag till beslut Omsorgsförvaltningen föreslår omsorgsnämnden besvara remissen enligt följande, - Omsorgsnämnden i Hällefors kommun ser positivt på förslaget till Regionalt program för social välfärd och ställer upp på de intentioner som finns i förslaget. Omsorgsnämnden behöver därutöver också göra egna prioriteringar utifrån de lokala förbättringsområdena som finns i kommunen. - Omsorgsnämnden godkänner förslaget till Regionalt program för social välfärd Omsorgsnämnden i Hällefors kommun ser positivt på förslaget till Regionalt program för social välfärd och ställer upp på de intentioner som finns i förslaget. Omsorgsnämnden behöver därutöver också göra egna prioriteringar utifrån de lokala förbättringsområdena som finns i kommunen. 2 Omsorgsnämnden godkänner förslaget till Regionalt program för social välfärd

27 22(27) 87 LOV, dnr Ärendet Omsorgsnämnden beslutade , 187, att ansökan om statsbidrag ska göras för att förbereda och utveckla valfrihetssystem enligt LOV. Socialstyrelsen beslutade att tilldela Hällefors kommun kr. Omsorgsnämnden gav , 265, förvaltningen i uppdrag att påbörja uppdraget. Statsbidragen rekvirerades från Socialstyrelsen och har utbetalats till Hällefors kommun. Rekrytering av projektledare påbörjades i januari ansökningar inkom och av dessa har intervjuer hållits med 3 sökande. Med anledning av att förvaltningschefen avslutat sin anställning och att det finns många andra pågående processer inom förvaltningen så ser förvaltningen i dagsläget ingen möjlighet att genomföra utredningen. De statsbidrag som rekvirerats till detta arbete behöver därför återbetalas till Socialstyrelsen om omsorgsnämnden beslutar att förvaltningen inte ska fullfölja uppdraget. Regeringen har ännu inte gett något nytt uppdrag till Socialstyrelsen att fördela ytterligare stimulansbidrag för detta ändamål. Regeringen har dock gett Statskontoret i uppdrag att undersöka vilken betydelse införandet av lagen (2008:962) om valfrihetssystem, förkortad LOV, har för utvecklingen av kostnader och effektivitet i kommunernas verksamheter. Statskontoret ska redovisa uppdraget i en slutrapport till Socialdepartementet senast den 30 mars Konkurrensverket har också fått i uppdrag av regeringen att följa upp och utvärdera konkurrensförhållanden i kommunernas valfrihetssystem. Uppdraget påbörjades i slutet av 2011 och ska slutredovisas den 31 januari En första delrapport överlämnades till regeringen den 30 januari För övrigt håller regeringskansliet på med att förbereda direktiv till en statlig utredning som ska se över om lagen om valfrihetssystem ska bli obligatoriskt för kommunerna. Därmed kommer även frågan om LOV att komma upp som ärende till omsorgsnämnden inom snar framtid. Beslutsunderlag om ansökan om statsbidrag. Förvaltningens ansökan om statsbidrag. Socialstyrelsens beslut om att påbörja uppdraget.

28 23(27) Förvaltningens förslag till beslut Omsorgsförvaltningen föreslår omsorgsnämnden att uppdraget med att utreda förutsättningar för införande av LOV avbryts att de utbetalda statsbidragen återbetalas till Socialstyrelsen Tomas Mathiesen (M) yrkar på att ett tillägg till beslutet: Så snart en ny förvaltningschef rekryterats ska en ny ansökan göras om statsbidrag under förutsättning att nya statsbidrag finns att söka. Hans-Otto Pohlmann (GL) tillstyrker Tomas Mathiesens (M) yrkande. 1 Omsorgsnämnden beslutar att uppdraget med att utreda förutsättningar för införande av LOV avbryts 2 Omsorgsnämnden beslutar att de utbetalda statsbidragen återbetalas till Socialstyrelsen 3 Omsorgsnämnden beslutar att så snart en ny förvaltningschef rekryterats ska en ny ansökan göras om statsbidrag, under förutsättning att nya statsbidrag finns att söka.

29 24(27) 88 Utredning angående bistånd, dnr Omsorgsnämnden beslutade att förvaltningen ska utreda bl.a. möjligheten till att införa rambeslut och andra eventuella alternativ i handläggningsprocessen inom biståndshandläggningen. Förvaltningen har behov av att utveckla och kvalitetssäkra de handläggningsprocesser som finns inom bistånd utifrån Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om dokumentation vid handläggning av ärenden och genomförande av insatser enligt SoL, LVU, LVM och LSS (SOSFS 2006:5). Detta arbete bör vara klart innan en utredning om vilka metoder biståndshandläggningen bör använda utreds. Beslutsunderlag Förvaltningens förslag till beslut Omsorgsförvaltningen föreslår omsorgsnämnden besluta att utredningen inom biståndshandläggningen läggs ned. 1 Omsorgsnämnden beslutar att utredningen inom biståndshandläggningen läggs ned.

30 25(27) 89 Upphävande av måldokument , dnr Ärendet Omsorgsnämnden beslutade att anta verksamhetsmål för omsorgsnämnden I samband med den nya mandatperioden har omsorgsnämnden tagit fram ett nytt måldokument och beslut togs Därmed bör det tidigare måldokumentet för åren upphävas. Beslutsunderlag Omsorgsnämndens mål , beslut Omsorgsnämndens mål , beslut Förvaltningens förslag till beslut Omsorgsförvaltningen föreslår omsorgsnämnden besluta att omsorgsnämndens mål för upphävs. 1 Omsorgsnämnden beslutar att omsorgsnämndens mål för upphävs.

31 26(27) 90 Delgivning av delegeringsbeslut, dnr Föreligger delgivningar av delegationsbeslut 1 Delgivningarna av delegationsbeslut är delgivna.

32 27(27) 91 Delgivningsärenden, dnr Föreligger förteckning över skrivelser som delges nämnden. 1 Delgivningen läggs till handlingarna.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(26) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 08.00 10.45 Beslutande Ledamöte Kerstin Skogdalen (s) Anne Horneman (S) Marguerite Wase(HOB) Thomas Eklund (V) Ulrika Mellkvist (C) ordförande Tomas Mathiesen

Läs mer

Datum Ritha Sörling, gruppledare (S) Samuel Ericsson, gruppledare (V) Kenth Adamsson, förvaltningschef

Datum Ritha Sörling, gruppledare (S) Samuel Ericsson, gruppledare (V) Kenth Adamsson, förvaltningschef 1(4) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 18.00 19.00 Beslutande Ledamöter Ulrika Mellkvist (C), vice ordförande Kerstin Skogdalen (S) Mikael Eriksson (S) Christina Wilhelmsson (S) Sven-Åke Lundh

Läs mer

Datum Kenth Adamsson Samuel Ericson, gruppledare (V) Sune Ekman, revisor. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Eija Kilpala

Datum Kenth Adamsson Samuel Ericson, gruppledare (V) Sune Ekman, revisor. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Eija Kilpala 1(23) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 16.20 ande Ledamöter Lilian Stenqvist (S) ordförande Christina Wilhelmsson (S) Kerstin Skogdalen (S) Elin Zetterlund (C) Sven-Åke Lundh (M) Mariam

Läs mer

Datum 2011-01-19. Barbro Stein, gruppledare (GL) Tf förvaltningschef Britt-Marie Strandahl Enhetschef Kenth Adamsson 2 Gudrun Carver, enhetschef 3

Datum 2011-01-19. Barbro Stein, gruppledare (GL) Tf förvaltningschef Britt-Marie Strandahl Enhetschef Kenth Adamsson 2 Gudrun Carver, enhetschef 3 1(19) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 14.00 16.15 Beslutande Ledamöter Ulrika Mellkvist (C) ordförande Annalena Järnberg (S) Kerstin Skogdalen (S) Riitta Löfström (HOB) Lars Hedkvist (V) Tomas

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 12.30 16.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo

Läs mer

"[Skriv övriga närvarande här]"

[Skriv övriga närvarande här] 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 11.00 Beslutande Ledamöter Se bilagd förteckning Ersättare Se bilagd förteckning Övriga närvarande "[Skriv övriga närvarande här]" Justerare Justeringens

Läs mer

Ola Ström, kommunchef Ingrid Holmgren, socialchef Ann-Louise Eriksson, MAS Mathias Brandt, kommunsekreterare

Ola Ström, kommunchef Ingrid Holmgren, socialchef Ann-Louise Eriksson, MAS Mathias Brandt, kommunsekreterare 1(10) Plats och tid Formens hus, kl. 15.00-15.50 Beslutande Ledamöter Se bilagd förteckning Ersättare Thomas Lönn (S), ej tjänstgörande Ronnie Faltin (S), ej tjänstgörande Vivianne Pettersson (M), ej tjänstgörande

Läs mer

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Sammanträdesrummet, Marnäsliden kl. 13:00-14:50 Beslutande ledamöter Åsa Bergkvist (S) Lars Handegard (V) Torbjörn Tomtlund (M) Ann-Katrin

Läs mer

Arne Rubin ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Arne Rubin ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Omsorgsnämnden 2008-12-17 1 Plats och tid Plenisalen 2008-12-17, kl. 13.00 15.35 Beslutande Ulrika Mellkvist (c ) Kerstin Skogdalen (s) tjg.ers. Kari Paavonen (s) tjg.ers. Christina Wilhelmsson (s) Sven-Åke

Läs mer

Datum Katarina Strömgren Sandh, förv.chef Press. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-15 Eija Kilpala

Datum Katarina Strömgren Sandh, förv.chef Press. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-15 Eija Kilpala 1(15) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 15.20 Beslutande Ledamöter Annalena Järnberg (S) Anne Horneman (S) Margeurite Wase (HOB) Thomas Eklund (V) Ulrika Mellkvist (C) ordförande Tomas Mathiesen

Läs mer

Plats och tid Årholmen :30-11:30

Plats och tid Årholmen :30-11:30 1 Plats och tid Årholmen 2018-03-13 08:30-11:30 Beslutande Bertil Olsson (S) Maria Sörkvist (C) Anders Tenghede (V) Ulf Sjölinder (L) Eva Skoglund (S), tjänstgörande Ulla Kedbäck (MP), tjänstgörande ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Alnarp Tid 2017-10-03, kl. 18:30-20:07 Ajournering: 19:00-19:15 Sammanträdesdatum s. 1 (10) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Jan Albinsson (S) Therese Hellgren (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Jan Albinsson (S) Therese Hellgren (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (27) Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, Heby, kl 08.30-13.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Jan Albinsson (S) Therese Hellgren (FP) Jan Plantin (M)

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C) Kommunstyrelsens socialutskott 2018-02-19 Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret 2018-02-19 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Bo Lundqvist (c) Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Marie Viberg (c)

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Bo Lundqvist (c) Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Marie Viberg (c) Plats och tid Kommunkontoret 2015-02-09 kl 8.00 12:00 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Bo Lundqvist (c) Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Marie Viberg (c) Övriga deltagare David Grahn

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.50-15.10 Ajournering 14.30-14.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C) Thomas Löfgren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2017-09-21, kl. 08:30-09:44 Sammanträdesdatum s. 1 (22) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Pia

Läs mer

Christina Johansson (M), ordförande

Christina Johansson (M), ordförande 1(5) KHR/KPR Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, Kl. 13.00 15.15 Beslutande Ledamöter Christina Johansson (M), ordförande KHR/KPR: Sylvia Persson, Reumatikerföreningen Ann-Mari Hammar, SKPF Jonny Molander,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2015-08-27 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 9.00-12.00 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande Ingvor Regnemer

Läs mer

Annalena Järnberg (S) Anne Horneman (S) Thomas Eklund (V) Ulrika Mellkvist (C) ordförande Tomas Mathiesen (M)

Annalena Järnberg (S) Anne Horneman (S) Thomas Eklund (V) Ulrika Mellkvist (C) ordförande Tomas Mathiesen (M) 1(16) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 15.35 ande Ledamöter Annalena Järnberg (S) Anne Horneman (S) Thomas Eklund (V) Ulrika Mellkvist (C) ordförande Tomas Mathiesen (M) Ersättare Kerstin

Läs mer

Christina Johansson (M), ordförande

Christina Johansson (M), ordförande 1(5) KHR/KPR Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, Kl. 14.00 16.00 Beslutande Ledamöter Christina Johansson (M), ordförande KHR/KPR: Sylvia Persson, reumatikerföreningen Ann-Mari Hammar, SKPF Ingrid Wase,

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-10-22 1(11) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-18.00 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Stora sessionssalen Tid 2017-12-05, kl. 18:31-19:05 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Pia Johnson (S) Krister

Läs mer

Kommunkontoret, Heby, 20 november 2013, kl 13.45. Sekreterare Paragrafer 97-106 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby, 20 november 2013, kl 13.45. Sekreterare Paragrafer 97-106 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00 11.20 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie Jansson (S) Åsa

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 12.00 15.30 Leif Andersson (s) Roger Persson (s) tjg

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal,

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-09-26 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.30 15.10 Beslutande ledamöter: Övriga närvarande: Martina Johansson (C), ordf. Kenneth

Läs mer

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C Socialnämnden 2014-10-14 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30 Beslutande Ledamöter Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C Tjänstgörande ersättare Birgitta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl. 08:30 10:25 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), ordförande Peder Griph (S) Astrid-Marie Jonsson, (C) Övriga närvarande Linda

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 76 Godkännande av ärendelista... 96 77 Köp av socialjour - information... 97 78 Skrivelse från Akademikerförbundet angående personalsituation och arbetsmiljö... 98 79 Månadsuppföljning 2016...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl. 08.30-11.00 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S) ordförande Mira Wedenberg (M) vice ordförande Sören Söderström (C) Carl Donnér

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (16)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (16) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2017-11-23, kl. 08:30-11:38 Sammanträdesdatum s. 1 (16) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Anders Widesjö (M)

Läs mer

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.30 Beslutande Karl-Arne Larsson (C) ordförande Karin Rydell (M) ersättare för Margaretha Gadde-Jennische

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2014-03-04 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2014-03-04 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT STENUNGSUNDS KOMMUN Tid 08:30-11:30 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT Plats Skeppet Ledamöter Lillemor Arvidsson (M) ordförande Janette Olsson (S) vice ordförande Thomas Danielsson (C) Jan Rohlén (S) Ersättare

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande. Kommunkontoret, Heby, 26 november 2013, kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 229-246 ANSLAG/BEVIS

Karl-Arne Larsson (C), ordförande. Kommunkontoret, Heby, 26 november 2013, kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 229-246 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 08.30-12.45 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Inga-Lill Hellgren (S) Susanne Stambolidou-Tellebo (FP) Jan Plantin

Läs mer

Tallgården, Östervåla, 19 juni 2014, kl 09.30. Sekreterare Paragrafer 63-75 ANSLAG/BEVIS

Tallgården, Östervåla, 19 juni 2014, kl 09.30. Sekreterare Paragrafer 63-75 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00 14.00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Olof Nilsson (S), ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08:30 10:20 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Anders Widesjö

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (15) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2018-02-15, kl. 08:30-12:00 Sammanträdesdatum s. 1 (15) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Anders Widesjö (M) Krister Wiman (M) Pia

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-08-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 augusti kl. 15.00-16.15

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för omsorg

Kommunstyrelsens utskott för omsorg 1(14) Kommunstyrelsens utskott för omsorg Plats och tid: Koppången, Lillågatan 2 A, 2018-04-18 kl. 13:00 16:20 Beslutande: Susann Lindblad (C), ordförande Hans Sternbro (S), vice ordförande Håkan Yngström

Läs mer

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00 1(18) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 20 november 2018 kl. 08:00-14:00, ajournering för lunch kl. 11:30-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 14.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Anders Svärd (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Anna Berg von Linde (M), tjg

Läs mer

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 12 mars 2019 kl. 08:30

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 12 mars 2019 kl. 08:30 1(17) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 12 mars 2019 kl. 08:30 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Randi Lindström (c) Justeringens

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(19)

Sammanträdesprotokoll 1(19) Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Öjersbo konferens, 15.00-17.20 ande Annika Hedberg Roth (S), ordförande Ulf Olofsson (S), vice ordföranade Fredrik Johansson (V) Torsten Jansson (S) tjg. ers Nancy

Läs mer

Jessica Bergman, Verksamhetschef stöd och omsorg Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Verksamhetschefer 13. Stöd och omsorgsnämnden

Jessica Bergman, Verksamhetschef stöd och omsorg Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Verksamhetschefer 13. Stöd och omsorgsnämnden 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 7 mars kl. 14.00 16.00 Beslutande Övriga närvarande Rolf Emanuelsson, Ordförande (C) Liv Pettersson, V. ordförande (S) Agneta Eklund (S) Hans Karlsson (S) Märta

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Dagcentralen Byavången, den, kl. 08.30-09.35 Beslutande Övriga närvarande Lars-Ove Hägerroth (M), ordförande Gunnel Andersson (M) Gunvor Olsson (C) Ann Harrysson (SPI) Ida Bornlykke (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Yxningen, kommunhuset kl. 08:30 10:10 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), ordförande Carin Palm (S) för Kenneth Axelsson, (M) Astrid-Marie Jonsson (C)

Läs mer

Socialnämnden 2015-08-17 1(14)

Socialnämnden 2015-08-17 1(14) Socialnämnden 2015-08-17 1(14) Plats och tid Nämndrummet kl 13.00-16.30 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande Margareta Ivarsson (C) Anders Englund (S) ersätter Daniel Hjelm (S) Jan Jansson (S) ersätter

Läs mer

PROTOKOLL 2015-01-26

PROTOKOLL 2015-01-26 Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Måndag 26 januari 2015 kl. 17.00 18.30 i konferensrum Yngern Nykvarns kommunhus. Peter Ohlsson

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 12-16 2 12 Delegerad beslutanderätt...4 13 Ersättningar vid familjehemsvård av barn, unga och vuxna, vårdnadsöverflyttningar m m Ersättningar till kontaktfamiljer och kontaktpersoner samt

Läs mer

Godkännande av föredragningslista. Kommunstyrelsens socialutskott beslutar. Att godkänna föredragningslistan

Godkännande av föredragningslista. Kommunstyrelsens socialutskott beslutar. Att godkänna föredragningslistan Ks su 116 Godkännande av föredragningslista Att godkänna föredragningslistan Ks su 117 Verksamhetsuppföljning Verksamhetsuppföljning är missbruksvård inkluderande Udden, IFO- chef Doris Öhlund informerar.

Läs mer

Kommunhusets arkiv, Centralgatan 7, Tierp Carola Fredén. Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande

Kommunhusets arkiv, Centralgatan 7, Tierp Carola Fredén. Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Tid och plats 17 juni 2019, kl. 13:00-15:10 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 54-58 Bevis om anslag Anslaget sätts upp: Anslaget tas ner: Protokollets förvaringsplats Utses att justera Beslutande

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14) 2014-01-28 1 (14) Plats och tid Älmhults kommunhus 28 januari 2014 kl. 8.30 11.20 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander (C)

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD)

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-05-02 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.00 15.17 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande:

Läs mer

Kommunkontoret, Heby 24 november Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby 24 november Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.45 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Karl-Arne Larsson (C) Ulf Mattsson

Läs mer

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare Socialnämnden 2011-01-24 1 (10) 6-14 PLATS OCH TID Socialkontoret, Hagfors, kl 13.00 15.00 BESLUTANDE Åsa Johansson (S), ordförande Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Gunilla Östlund

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande.

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande. 1 (26) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 16.40 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

5 mars 2019, kl. 13:00-16:45 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp. Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Erik Kolm (C)

5 mars 2019, kl. 13:00-16:45 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp. Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Erik Kolm (C) Tid och plats Paragrafer Utses att justera Beslutande Ledamöter 5 mars 2019, kl. 13:00-16:45 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp 14-20 Erik Kolm Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande

Läs mer

Innehåll. Sammanträdesdatum

Innehåll. Sammanträdesdatum Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 54 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 55 Förenklat beslutsfattande gällande bistånd 2018/8074 5 56 Betalningsansvar annan kommun 2018/8058

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum VERKSAMHETSUTSK OTTET ANSLAG/BEVIS

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum VERKSAMHETSUTSK OTTET ANSLAG/BEVIS VERKSAMHETSUTSK OTTET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 9.00 12.00 Beslutande David Olsson (M), or dförande Bengt Löfling (V) Dick Pettersson (C) A nne Charlotte Mattsson

Läs mer

Övriga deltagare Anette Fäldt, tf förvaltningschef Åsa-Marie Sundström, avdelningschef Susanne Persson nämndsekreterare

Övriga deltagare Anette Fäldt, tf förvaltningschef Åsa-Marie Sundström, avdelningschef Susanne Persson nämndsekreterare Sammanträdesdatum s. 1 (22) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdeslokal Önnerup Tid kl. 08.30-11.30 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande Bert Larsson (M) vice ordförande Lena Forsberg (M) ledamot

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Gabrielle Boström (kd) Sandra Brännström (s) Bo Lundkvist (c) Lars-Gunnar Andersson (s)

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Gabrielle Boström (kd) Sandra Brännström (s) Bo Lundkvist (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Plats och tid Kommunkontoret 2016-02-23 kl 8.00-10:30 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Gabrielle Boström (kd) Sandra Brännström (s) Bo Lundkvist (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Övriga deltagare

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(8) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 15.00 15.50. Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Anders Svärd (S), ordf. Eva Olofsson (C), vice ordf. Stefan Pettersson (M) Ingrid Ekström

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/16 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30-16.30 Ajournering 14.45-15.00 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Ingrid

Läs mer

Sammanträdesdatum Hässleholmsgården, kl

Sammanträdesdatum Hässleholmsgården, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid ande gården, kl.15.00-16.00 Robin Gustavsson (KD) ordförande Sven Lundh (SD) 1:e vice ordförande Lena Nilsson (S) 2:e vice ordförande Maija-Liisa Mogensen (M)

Läs mer

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau 1 Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00 Beslutande Heikki Perttula Birgitta Luoto Ivan Abrahamsson Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande

Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Tid och plats 15 november 2018, kl. 13:00-14:30 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp Paragrafer 98-102 Utses att justera Agnetha Andersson (V) Beslutande Ledamöter Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl Ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl Ajournering kl Socialnämnden 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl. 9.00 13.00 Ajournering kl. 12.05-12.35 Saad Benatallah (S) Ewa Ståhl (S) Victor Oskarsson

Läs mer

Socialnämnden. Susanna Karlsson (S), Linda Söder Jonsson (S), Elisabeth Järvinen (MP), Lena Norstedt (C), Yvonne Ericsson (M)

Socialnämnden. Susanna Karlsson (S), Linda Söder Jonsson (S), Elisabeth Järvinen (MP), Lena Norstedt (C), Yvonne Ericsson (M) Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 17 mars 2015, klockan 15:00-18.15 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Kristin Fernerud (S), Marita Pettersson (S),

Läs mer

Raija Sundin, nämndsekreterare. Ewa Stålberg (M), Ritha Sörling (V)

Raija Sundin, nämndsekreterare. Ewa Stålberg (M), Ritha Sörling (V) 1(13) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 16.00 16.15 Beslutande Ledamöter Se bilagd förteckning Ersättare Abdel Majid Elmoussauoui (S) Ronnie Faltin (S) Per Karlsson (M) Vivianne Pettersson (M)

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman , kl

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman , kl STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2018-03-07, kl 09.00 14.30 Beslutande Patrik Persson (C) ordförande Christer Bergfors (M) Janne Ruonala (L) Britt-Inger

Läs mer

Omsorgsnämndens protokoll

Omsorgsnämndens protokoll Datum: Måndagen den 24 april Tid: 15.30 18.10 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Onsdagen den 26, klockan 08.00 Paragrafer: 25-31 Utses att justera: Tommy Nilzén (MP) Underskrifter:

Läs mer

Gun Ivesund (s) ordförande Kenneth Isaksson (m) Marta Pettersson (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Sandra Brändström (s)

Gun Ivesund (s) ordförande Kenneth Isaksson (m) Marta Pettersson (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Sandra Brändström (s) Plats och tid Kommunkontoret 2014-02-03 kl 8.00 11:40 Beslutande Gun Ivesund (s) ordförande Kenneth Isaksson (m) Marta Pettersson (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Sandra Brändström (s) Övriga deltagare David

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2011-03-16 1(10) Plats och tid Kung Birger, Furuhällshuset, Kungsängen, kl 16.00 17.10 Beslutande Ledamöter Tina Teljstedt (KD), ordf Anders Åkerlind (M) Per Thorsell (M) Lise Lidbeck (FP) Gunvor Hanson

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare 1(9) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 14.25 15.22 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl :10

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl :10 Sammanträdesdatum s. 1 (20) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08.30 11:10 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Anders Widesjö

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 50 Godkännande av ärendelista... 61 51 Delgivningar... 62 52 Ansökan om serveringstillstånd jml 8 kap 2 Alkohollagen... 63 53 Ansökan om serveringstillstånd jml 8 kap 2 Alkohollagen... 64 54 Ansökan

Läs mer

Kl Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S) Johnny Sködt (SD)

Kl Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S) Johnny Sködt (SD) 1 (8) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Almliden, Blosset, Bjuv Kl 13.00-15.00 Arvo Hellman, ordförande (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Emma Bertheussen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Emma Bertheussen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Datum Plats och tid Smaragden, Folkets Hus, Köping kl. 13.15 14.15 ande Andreas Trygg (V) ordförande Carl-Inge Westberg (S) Ann-Marie Lundin (S) Abdul Qorbani (S) Ann-Charlott

Läs mer

Sammanträdesrum Visheten, Socialförvaltningen, kl

Sammanträdesrum Visheten, Socialförvaltningen, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid ande Övriga närvarande Ersättare Sammanträdesrum Visheten, Socialförvaltningen, kl.15.00-16.20 Robin Gustavsson (KD) ordförande Lena Nilsson (S) 1:e vice ordförande

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Sandra Brändström (S) Hans Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Sandra Brändström (S) Hans Lindgren (S) Mari Viberg (C) Kommunstyrelsens socialutskott 2017-02-20 Sida 1 Plats och tid Nysätragården, Ånäset 2017-02-20 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Sandra Brändström (S) Hans Lindgren (S) Mari Viberg

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Annalena Järnberg (S) Anne Horneman (S) Margeurite Wase (HOB) Thomas Eklund (V) Ulrika Mellkvist (C) ordförande Arne Rubin (KD) Ulla Werdin (GL)

Annalena Järnberg (S) Anne Horneman (S) Margeurite Wase (HOB) Thomas Eklund (V) Ulrika Mellkvist (C) ordförande Arne Rubin (KD) Ulla Werdin (GL) 1(33) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 Beslutande Övriga närvarande Justerare Ledamöter Annalena Järnberg (S) Anne Horneman (S) Margeurite Wase (HOB) Thomas Eklund (V) Ulrika Mellkvist

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Christina Höij (m), 11-19 Rolf Antonsson (m), 11-19 Inger Eckert (kd) Ingrid Högman (kd) Stephan Karlsson (s), 11-19

Christina Höij (m), 11-19 Rolf Antonsson (m), 11-19 Inger Eckert (kd) Ingrid Högman (kd) Stephan Karlsson (s), 11-19 11-22 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 17.15. Beslutande Närvarande ersättare Kristina Frigert (m), ordförande Göran Fahlgren (m), 2:e vice ordförande Lasse Andersson (m) Daniel

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare 1(10) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 14.05-15.40 Ajournering, kl. 14.35-14.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Ingrid Ekström (SD), tjg. ersättare

Läs mer

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30 1 (13) Plats och tid ande Övriga närvarande Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30 Jessica Ashworth (M), Ordförande Harriet Paulsson (C), 1e vice ordförande Anders

Läs mer

Kenneth Tinglöf (KD)

Kenneth Tinglöf (KD) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-09-30 Plats och tid: Folkets hus i Trosa, 12.30 16.00 ande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Martina Johansson (C), ordf. Ricken

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-02-25. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-02-25. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Sida 1/13 Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande J Håkan Andersson (C), vice ordförande Anneli Persson (S), tjänstgörande

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2013-02-19. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.50 16.15 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2013-02-19. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.50 16.15 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Sida 1/11 Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.50 16.15 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Krister Olsson (S) Agnetha Persson (C) Pernilla Ekelund (FP), tjänstgörande ersättare för Thomas Löfgren (M) Anneli

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/11 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 14.45 Beslutande Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Anette Hallberg (S) Agnetha Persson (C) Thomas Löfgren (M) Pernilla Ekelund

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för omsorg

Kommunstyrelsens utskott för omsorg 1(15) Kommunstyrelsens utskott för omsorg Plats och tid: Koppången, Gamla brandstationen 2017-10-04 kl. 13:00 15:30 Beslutande: Susann Lindblad (C), ordförande Hans Sternbro (S), vice ordförande Håkan

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 15.00-16.15 Ajournering kl. 14.50-15.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C) Thomas Löfgren

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2015-04-29. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2015-04-29. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Sida 1/13 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 15.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Pernilla Ekelund (FP), tjg

Läs mer

Samuel Ericsson, gruppledare (v) Lilian Stenqvist, ers. gruppledare (s) Kenth Adamsson, förvaltningschef

Samuel Ericsson, gruppledare (v) Lilian Stenqvist, ers. gruppledare (s) Kenth Adamsson, förvaltningschef 1(26) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 16.30 Beslutande Ledamöter Barbro Stein (S) ordförande Mikael Eriksson (S) Christina Wilhelmsson (S) Ulrika Mellkvist (C) Sven-Åke Lundh (M) Mats

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/8 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 14.30 16.00 Beslutande Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Anette Hallberg (S) Eva Olofsson (C) Pernilla Ekelund (FP) Susanne Rosenström,

Läs mer

Bertil Börjeson (Hela Edas Lista) ordförande Anders Gustafsson (KD) Lars-Eric Andersson (C) Tommy Glader (S) Sofia Andersson (S)

Bertil Börjeson (Hela Edas Lista) ordförande Anders Gustafsson (KD) Lars-Eric Andersson (C) Tommy Glader (S) Sofia Andersson (S) 1(15) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 09.00-12.30 Beslutande Bertil Börjeson (Hela Edas Lista) ordförande Anders Gustafsson (KD) Lars-Eric Andersson (C) Tommy Glader

Läs mer

PROTOKOLL 2014-04-07

PROTOKOLL 2014-04-07 Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Måndag 7 april 2014 kl. 17.00-18.25 i konferensrum Yngern Nykvarns kommunhus. Björn Håkansson (m), ordförande Jan Linderhielm (np)

Läs mer

Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Jessica Bergman, Socialchef. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Jessica Bergman, Socialchef. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, den 7 september kl. 14.00 16.00 Beslutande Övriga närvarande Birger Pettersson Wiik, Ordförande (S) Kerstin Andersson (KD), Jäv 72 Maj-Britt Hedefur (KD) Margareta

Läs mer