Bengt Friberg, kommunchef Staffan Lindvall, ekonomichef. Annika Forslin, utredare. Erik Vahlberg. Kommunledningsförvaltningen.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bengt Friberg, kommunchef Staffan Lindvall, ekonomichef. Annika Forslin, utredare. Erik Vahlberg. Kommunledningsförvaltningen."

Transkript

1 Protokoll 1 (15) Plats och tid: Rådsrummet kl :15 För arbetsgivarparten: Bengt Friberg, kommunchef Staffan Lindvall, ekonomichef För arbetstagarparten: Björn Brolund, Lärarnas Riksförbund, LR Jan-Olov Holmberg, Lärarförbundet, Sanna Barrljung, Lärarförbundet Eric Vahlberg, Kommunal Mitt i Hudiksvall Laila Nilsson, Vision Mikael Damberg, Vision Övriga deltagare: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Annika Forslin, utredare Erik Vahlberg Kommunledningsförvaltningen Underskrifter: Paragrafer: Sekreterare: Annika Forslin Ordförande: Bengt Friberg Justerande: Erik Vahlberg

2 Protokoll 2 (15) Innehållsförteckning 61 Kommunens IT-processer Uppföljning av projektet Enig - ungdomsanställningar Föregående protokoll Kommunstyrelsens utskott Budget 2015, samt prognos Ny förvaltningsorganisation 2015 förvaltningsinnehåll och uppdrag Blomstrande näringsliv Psykosocial skyddsrond Datum för extra cesam Arbetsmiljö Aktuell information Tillkommande ärenden... 15

3 Protokoll 3 (15) 61 Kommunens IT-processer IT-strateg Ronny Lundberg informerar om plattformsbytet. 100 nyckelpersoner har flyttat över till Outlook. Om 5-6 veckor flyttas alla andra över till Outlook. Alla har redan nu fått en ny mailadress i det nya systemet. Observera att detta gäller alla anställda med en och inte de som har utb. Windows 7 är enligt planen infört innan jul 2014.

4 Protokoll 4 (15) 62 Uppföljning av projektet Enig - ungdomsanställningar Maria Brenner Jakobsson, projekledare, informerar om projektet Enig. Kommunens arbetsmarknadsenhet och socialtjänst driver i samråd med Arbetsförmedlingen projektet Enig som syftar till att få ut ungdomar som inte går i skolan och har varit utanför arbetsmarknaden en längre tid, i arbete. Kommunen skapar särskilda visstidsanställningar för ungdomar och unga vuxna i åldern Anställningarna ska vara under sex månader och ges i någon av kommunens förvaltningar. Arbetsuppgifterna får inte vara sådana som ordinarie personal gör. Kommunal anser att detta inte efterföljs. Arbetsuppgifter som ordinarie personal gör som exempelvis gå på promenad med äldre på äldreboenden och tvätta leksaker på förskolor är arbetsuppgifter som utförs av personer som har ungdomsanställning. Frågan diskuteras igen på kommande Cesam.

5 Protokoll 5 (15) 63 Föregående protokoll Bengt Friberg går igenom föregående protokoll. Ingen har något att anmärka.

6 Protokoll 6 (15) 64 Kommunstyrelsens utskott Kommunstyrelsens allmänna utskott och utvecklingsutskott (plan) är inställt 21 oktober.

7 Protokoll 7 (15) 65 Budget 2015, samt prognos Ekonomichef Staffan Lindvall informerar om det kommande budgetarbetet som ännu inte startat på grund av maktskifte i kommunen. En budgetberedning måste ske under hösten då det finns stora medel som inte är budgeterade. Ännu vet man inte vilka som ska delta då det ännu inte är klart vilka Socialdemokraterna ska sammarbeta med. Den 18 november ska den nya majoriteten presentera sin budget som kommunfullmäktige ska fatta beslut om den 15 december.

8 Protokoll 8 (15) 66 Ny förvaltningsorganisation 2015 förvaltningsinnehåll och uppdrag Lennart Backlund är från 1 december 2014 tillförordnad förvaltningschef för kultur och fritidsförvaltningen. Rekryteringsprocessen pågår för att finna en förvaltningschef, utredare och nämndssekreterare. Vision poängterar att det är viktigt att utbildning erbjuds till personer som får ökat ansvar. Lärarförbundet meddelar att de är negativt inställd till att turordningskretsen minskar för personalen på Kulturskolan i och med den nya förvaltningstillhörigheten. Lärarförbundet återkommer om de vill begära förhandling i frågan. Arbetsmarknadssidan kommer ha en del i lärandeförvaltningen och en annan del i social- och omsorgsförvaltningen. Lärarförbundet anser att en överenskommelse mellan de båda förvaltningarna bör skrivas angående gränsdragningen på mer detaljerad nivå. SFI:s budget ligger på social- och omsorgsförvaltningen och personalansvaret ligger under lärandeförvaltningen. Ett beställaravtal måste skrivas mellan de olika förvaltningarna. Vision poängterar att det är viktigt att avtalet skrivs. Lärarförbundet tycker att frågan bör diskuteras vidare på kommande Cesam. Lärarförbundet anser vidare att en risk-och konsekvensanalys ska göras. Bengt Friberg meddelar att CUL kommer göra en risk-och konsekvensanalys och att han ska pröva frågan om SFI placering en gång till. Inom social- och omsorgsförvaltningen kommer de personer som idag har verksamhetsansvar fortsätta att ha det när den nya förvaltningen startar. Under våren kommer förvaltningschef Pia Andersson tillsammans med sin förvaltningsledning jobba med att mer i detalj forma organisationen. Ulrika Wenn, som idag är förvaltningschef för social- och fritidsförvaltningen, kommer efter årsskiftet flytta över till kommunledningsförvaltningen för att leda den nya överförmyndarverksamheten. Hon kommer dessutom fungera som samordnare för välfärdsfrågor och bland annat bereda ärenden till den nya välfärdsberedningen.

9 Protokoll 9 (15) 67 Blomstrande näringsliv Moniqa Klefbom, projektledare för Framtidspaketet, informerar om blomstrande näringsliv som är en affärsplan om hur Hudiksvalls näringsliv ska blomstra. KNS och HNA fick i uppdrag, i december 2012, att framställa planen i dialog med näringslivet. I september 2013 presenterades planen. Planen ska vara ett levande verktyg därför pågår nu arbetet med utgåva nr 2. Visionen är att år 2020 ska Hudiksvall vara Sveriges bästa kommun att leva och verka i. För att nå dit behövs ett blomstrande näringsliv som innebär följande: Goda förutsättningar för inflyttning för människor och företag Bejakande entreprenörskap och kreativa miljöer Sänkta informella och formella trösklar som riskerar att hindra utvecklingen Stärkt kommunal ekonomi som ett resultat av blomstrande företag 27 november är det företagsdialog där affärsplanen kommer att vidarutvecklas. Facken hälsas välkomna att delta, anmälan sker på HNA:s hemsida.

10 Protokoll 10 (15) 68 Psykosocial skyddsrond Arbetsgivaren har beslutat att inte genomföra någon medarbetarenkät år På sammanträdet 15 september föreslog personalchef Maria Larsson att enkäten ersätts av en psykosocial skyddsrond i form av fyra frågor som ska diskuteras på varje arbetsplats. Erik Vahlberg, Kommunal Mitt och Sanna Barrljung, Lärarförbundet ansåg att de fyra frågorna inte ger mätbara svar på psykosociala förhållanden. Cesam beslutade att fortsätta diskutera frågan vid sammanträdet den 20 oktober. På sammanträdet anser Lärarförbundet och Kommunala Mitt att de fyra frågorna är bra. Men de måste kompletteras med frågor gällande arbetsbelastning, stress, ledarskap och trivsel för att få reda på vilket område varje enskild arbetsplats ska fokusera på. Kommunchef Bengt Friberg förtydligar att de fyra frågorna, blir fyra olika temaområden som diskuteras var och en på APT:n. Sanna Barrljung, Lärarförbundet anser att det är viktigt att upplysa medarbetarna att det då är en temadiskussion och inte en psykosocial skyddsrond. Bengt Friberg tar med sig synpunkterna från sammanträdet. Ärendet återupptas på kommande Cesam.

11 Protokoll 11 (15) beslutar att ändra sammanträdet den 2 mars till 25 februari att därefter godkänna 2015 års sammanträdesdatum Förslag till sammanträdesdatum för Cesam för år feb 2 mars 4 maj 1 juni 28 sep 2 nov 30 nov Sammanträdena är på måndag kl 13:15, lokal Rådsrummet. Önskemål om att ändra 2 mars till 25 februari.

12 Protokoll 12 (15) 70 Datum för extra cesam beslutar att ha ett extra sammanträde onsdag 3 december Ett extra sammanträde med Cesam behövs i och med den nya organisationen. Extra sammanträde har tidigare inplanerats 3 november och 16 december.

13 Protokoll 13 (15) 71 Arbetsmiljö Bengt Friberg informerar att lokalstrateg Thomas Eriksson ser över det fysiska klimatet på Guldsmeden. Dock verkar det vara svårt att få till en lösning pga konstruktionen på huset. Björn Brolund, LR, berättar att arbetsbelastningen har ökat markant för deras medlemmar. Det ser de bland annat genom att lärarna har fått fler undervisningstimmar.

14 Protokoll 14 (15) 72 Aktuell information Nya kommunfullmäktige har sammanträde den 20 oktober. Då väljs bland annat kommunalråd, oppositionsråd, kommunfullmäktiges presidium och ledamöter och ersättare till kommunstyrelsen. Socialdemokraterna och Vänsterpartiet kommer styra i kommunen. De har ingen egen majoritet i kommunfullmäktige dock har de egen majoritet i styrelse och nämnder.

15 Protokoll 15 (15) 73 Tillkommande ärenden På tidigare sammanträden har Vision tagit upp önskemål om att införa möjligheten att vara blodgivare på arbetstid och bruttolöneadrag på ögonoperationer. Laila Nilsson, Vision, funderar om det tagits några beslut kring detta ännu. Bengt Friberg beklagar att de ännu inte fått svar, han tar med sig frågan.

Annika Forslin, utredare Thomas Eriksson, lokalstrateg 47. Björn Brolund. Kommunledningsförvaltningen. Annika Forslin. Bengt Friberg.

Annika Forslin, utredare Thomas Eriksson, lokalstrateg 47. Björn Brolund. Kommunledningsförvaltningen. Annika Forslin. Bengt Friberg. Protokoll 1 (7) Plats och tid: Rådsrummet, Guldsmeden, Hudiksvall, klockan 10.00-12:00 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef Björn Brolund, Lärarnas

Läs mer

Annika Forslin, utredare. Mia Larsson. Kommunledningsförvaltningen 27 juni. Annika Forslin. Bengt Friberg. Mia Larsson

Annika Forslin, utredare. Mia Larsson. Kommunledningsförvaltningen 27 juni. Annika Forslin. Bengt Friberg. Mia Larsson Protokoll 1 (5) Plats och tid: Guldsmeden, rådsrummet kl 15:00-16:00 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef Staffan Lindvall, ekonomichef Gunilla

Läs mer

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef. Anita Olsson, utredare Britt Pettersson, Previa. Anita Olsson.

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef. Anita Olsson, utredare Britt Pettersson, Previa. Anita Olsson. Protokoll 1 (8) Plats och tid: Rådsrummet, Guldsmeden, Hudiksvall, klockan 13.15-14.40 För arbetsgivarparten: Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef För arbetstagarparten: Björn Brolund,

Läs mer

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef Staffan Lindvall, ekonomichef. Anita Olsson, utredare. Kim Jutterström

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef Staffan Lindvall, ekonomichef. Anita Olsson, utredare. Kim Jutterström Protokoll 1 (17) Plats och tid: Rådsrummet, Guldsmeden, Hudiksvall, klockan 13.15 16.35 För arbetsgivarparten: Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef Staffan Lindvall, ekonomichef För arbetstagarparten:

Läs mer

Björn Brolund. Anita Olsson. Bengt Friberg. Björn Brolund

Björn Brolund. Anita Olsson. Bengt Friberg. Björn Brolund Protokoll 1 (15) Plats och tid: Rådsrummet, Guldsmeden, Hudiksvall, kl. 13.15-15.05 För arbetsgivarparten: Bengt Friberg, kommunchef För arbetstagarparten: Björn Brolund, Lärarnas Riksförbund, LR Lena

Läs mer

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef Staffan Lindvall, ekonomichef. Sanna Barrljung. Anita Olsson. Bengt Friberg.

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef Staffan Lindvall, ekonomichef. Sanna Barrljung. Anita Olsson. Bengt Friberg. Protokoll 1 (13) Plats och tid: Rådsrummet, Guldsmeden, Hudiksvall, klockan 13.15-14.25 Beslutande: Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef Staffan Lindvall, ekonomichef Ej beslutande: Lena

Läs mer

Protokoll Hudiksvalls

Protokoll Hudiksvalls Protokoll Hudiksvalls kommun 2015-05-04 sammonträdesdatum Plats och tid: Rådsrummet, Guldsmeden, I-Iudiksvall, kl. 13.15-15.15 För arbetsgivarparten: För arbetstagarparten: Maria Larsson, personaichef

Läs mer

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef. Eric Vahlberg. Anita Olsson. Bengt Friberg. Eric Vahlberg

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef. Eric Vahlberg. Anita Olsson. Bengt Friberg. Eric Vahlberg Protokoll 1 (12) Plats och tid: Rådsrummet, Guldsmeden, Hudiksvall, kl. 13.15-14.30 För arbetsgivaren: Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef För arbetstagaren: Björn Brolund, Lärarnas Riksförbund,

Läs mer

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef. Anita Olsson, utredare Kristina Stillmark, chef CUL 77. Mia Larsson

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef. Anita Olsson, utredare Kristina Stillmark, chef CUL 77. Mia Larsson Protokoll 1 (17) Plats och tid: Biblioteket, Guldsmeden, Hudiksvall, kl. 13.15-15.50 För arbetsgivarparten: Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef För arbetstagarparten: Björn Brolund, Lärarnas

Läs mer

Marie Larsson. Kommunledningsförvaltningen. Anita Olsson. Bengt Friberg. Marie Larsson

Marie Larsson. Kommunledningsförvaltningen. Anita Olsson. Bengt Friberg. Marie Larsson Protokoll 1 (13) Plats och tid: Rådsrummet, Guldsmeden, Hudiksvall, kl. 13.15-15.40 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef Björn Brolund, Lärarnas

Läs mer

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef. Anita Olsson, utredare Lennart Backlund, vik. kulturchef 91 Eva Gustavson, PA-konsult 91-92

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef. Anita Olsson, utredare Lennart Backlund, vik. kulturchef 91 Eva Gustavson, PA-konsult 91-92 Protokoll 1 (6) Plats och tid: B-salen, Guldsmeden, Hudiksvall, kl. 13.15 14.45 För arbetsgivarparten: Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef För arbetstagarparten: Björn Brolund, Lärarnas

Läs mer

Bengt Friberg, kommunchef Staffan Lindvall, ekonomichef, 21-22. Anita Olsson, utredare. Eva Wannberg. Anita Olsson. Bengt Friberg.

Bengt Friberg, kommunchef Staffan Lindvall, ekonomichef, 21-22. Anita Olsson, utredare. Eva Wannberg. Anita Olsson. Bengt Friberg. Protokoll 1 (14) Plats och tid: Sal 15, Cul, Hudiksvall, klockan 14.45 16.15 För arbetsgivarparten: Bengt Friberg, kommunchef Staffan Lindvall, ekonomichef, 21-22 För arbetstagarparten: Elisabeth Swedman,

Läs mer

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef Protokoll 1 (19) Plats och tid: Rådsrummet, Guldsmeden, Hudiksvall, kl. 13.15 För arbetsgivaren: Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef För arbetstagaren: Björn Brolund, Lärarnas Riksförbund,

Läs mer

Lärande- och kulturförvaltningens samverkansgrupp

Lärande- och kulturförvaltningens samverkansgrupp Protokoll 1 (5) 2013-01-11 Lärande- och kulturförvaltningens samverkansgrupp Tid Fredag 11januari2013, klockan 15:30-17:00. Mötet ajourneras 15:00-15:15, 15:55-16:00, 16:23-16:25. Plats Guldsmeden plan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1 (7) Plats och tid Stadshuset kl.14.00 16.30 Beslutande Tjänstgörande ers Ersättare Klas Håkanson (M) Lennart Lööw (S) Börje Wilsborn (C) Marie Johansson (KD) Magnus Olofsgård (FP) Nils-Erik

Läs mer

Lärande- och kulturförvaltningens samverkansgrupp

Lärande- och kulturförvaltningens samverkansgrupp Protokoll 1 (6) 2013-02-25 Lärande- och kulturförvaltningens samverkansgrupp Tid Måndag 25 februari 2013, klockan 08:15-10:00. Plats Närvarande Guldsmeden plan 4, Biblioteket. För arbetsgivarparten Ingela

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-03-26. Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00. 3 Föregående protokoll SN 14/13

Sammanträdesdatum 2014-03-26. Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00. 3 Föregående protokoll SN 14/13 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-03-26 PLATS OCH TID Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Val av justerare 2 Godkännande av dagordning

Läs mer

Pernilla de Vries, personalchef

Pernilla de Vries, personalchef HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, personalchefens tjänsterum, torsdagen den 17 februari kl 14.00 Beslutande Carl-Axel Blom (S), ordförande Ing-Britt Loberg (S) Anders

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Sammanträdesrum Yxningen, Nya kommunhuset, kl 13.30 15.25 Beslutande Ledamöter Magnus Hesse (M), ordförande Elisabet Edlund (S), vice ordförande Bo Hasselblad (M) Ulf Dahl (S), ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (6) 2008-01-30

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (6) 2008-01-30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (6) 2008-01-30 GÄLLIVARE KOMMUN Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, onsdagen den 30 januari 2008, kl 10:00-12.00, 14.00 15.00, Ajournering kl 12.00 14.00 Beslutande

Läs mer

Kommunstyrelsens personalutskott

Kommunstyrelsens personalutskott 2019-05-27 2019-05-27 Plats och tid Kommunhuset i Älmhult klockan 13:30 16:00 Paragrafer 24-34 Utses att justera Sonja Emilsson Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult Underskrifter Sekreterare

Läs mer

2 Fastställande av dagordning - Förslag till dagordning har varit utsänd med kallelsen. Dagordningen fastställs efter följande ändringar.

2 Fastställande av dagordning - Förslag till dagordning har varit utsänd med kallelsen. Dagordningen fastställs efter följande ändringar. GÖTEBORGS STAD ÖSTRA GÖTEBORG FÖRVALTNINGENS SAMVERKANSGRUPP Protokoll FSG 20 2011 Ärende: Sammanträde med Förvaltningens samverkansgrupp Tid: Onsdag 16 november 2011, klockan 08.30 10.30 Plats: Förstamajgatan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2015-08-25 Sida 1 (10)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2015-08-25 Sida 1 (10) Sida 1 (10) Plats och tid Stadshuset, plan 3, Hamnen klockan 08:30-12:10 ande Miguel Odhner (S) Ordförande Anders Holmensköld (M) Vice ordförande Ulrika Winblad (S) Jan Tollesson (FP) Gun-Marie Daun (KD)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson (c) v ordf Tommy Nilsson (s)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson (c) v ordf Tommy Nilsson (s) 2008-02-27 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.30-09.15 Beslutande Övriga deltagande Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson (c) v ordf Tommy Nilsson (s) Kommunchef Johan Eriksson Ekonomichef Bengt-Arne

Läs mer

Göran Eriksson (S) Ingrid Bäcker, sekreterare Jan Lilja, kommunchef

Göran Eriksson (S) Ingrid Bäcker, sekreterare Jan Lilja, kommunchef Sammanträdesdatum Sida 1/14 Plats och tid Kommunalrådets tjänsterum kl 09:00 11:35 Beslutande Övriga Mikael Dahlqvist (S) Jan Bohlin (S) Anna Hammar (V) Åsa Johansson (S) Stellan Andersson (C) Göran Eriksson

Läs mer

Personal- och organisationsutskottet 2006-08-30 1. Jan-Eric Berglund

Personal- och organisationsutskottet 2006-08-30 1. Jan-Eric Berglund ÅNGE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida Personal- och organisationsutskottet 2006-08-30 1 Plats och tid Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, onsdag den 30 augusti 2006, kl

Läs mer

Lokalt kollektivavtal om samverkan mellan parterna i Kalmar kommun

Lokalt kollektivavtal om samverkan mellan parterna i Kalmar kommun KOMMUNGEMENSAM VERKSAMHETSHANDBOK Fastställt av Dokumentansvarig Datum Personaldelegationen Personalchef Anne Elgmark 2014-12-09 1 (5) Lokalt kollektivavtal om samverkan mellan parterna i Kalmar kommun

Läs mer

Protokoll för kommunstyrelsen

Protokoll för kommunstyrelsen 1(6) Protokoll för kommunstyrelsen Plats: Kommunhusets sessionssal, Skutskär Datum och tid: 2014-01-14 Kl. 13.30 14.15 Justering Plats: Kommunhuset, Skutskär Datum och tid: 2014-01-14 Kl. 15.00 Omedelbar

Läs mer

Central Samverkansgrupp 36-48 Sid 1(7)

Central Samverkansgrupp 36-48 Sid 1(7) 1 SAMVERKAN Central Samverkansgrupp Protokoll 36-48 Sid 1(7) Tid: 2013-10-23 kl. 08.30-11.15 - Plats: Sessionssalen, Klippans kommun Närvarande: För arbetsgivarparten; Hans-Åke Lindvall, Ordf Gunilla Abrahamson,

Läs mer

Hans Bengtson. Gunilla Andersson. Per Almberg. Hans Bengtson

Hans Bengtson. Gunilla Andersson. Per Almberg. Hans Bengtson Protokoll 1 (5) Plats och tid: Stadshotellet, Hudiksvall, kl. 08.30-08.45 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Per Almberg (MP) ordf Birgitta Medin (M) Kerstin Karlsson (M) Agneta Palmqvist (M)

Läs mer

AVTAL. Samverkansavtal. Hudiksvalls kommun

AVTAL. Samverkansavtal. Hudiksvalls kommun AVTAL Samverkansavtal 2006 Hudiksvalls kommun Inledning Med FAS 05 (Förnyelse, Arbetsmiljö, Samverkan i kommuner, landsting och regioner) som utgångspunkt har parterna inom Hudiksvalls kommun träffat denna

Läs mer

Sida (10)

Sida (10) 2008-06-04 1 (10) Plats och tid Rådhuset, kl 08.00-12.00 Beslutande Christer Akej (m), ordförande Karl-Erik Olsson (s) Margareta Nilsson (c) Egon Carlsson (sjvp) Pia Ingvarsson (s) Övriga närvarande Hanna-Karin

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2010-10-21, kl. 09.00 17.00, Kommunhuset i Simrishamn

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2010-10-21, kl. 09.00 17.00, Kommunhuset i Simrishamn 2010-11-11 1 (1) Plats och tid 2010-10-21, kl. 09.00 17.00, Kommunhuset i Simrishamn Birgitta Larsson, ordförande Froste Persson, vice ordförande Ulf Bengtsson Alf-Göran Andersson Bengt Wieslander Ann-Mari

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(14)

Sammanträdesprotokoll 1(14) Sammanträdesprotokoll 1(14) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen, måndagen den 20 oktober, 18.10 19.10 Beslutande Övriga närvarande Åsa Eriksson (S), ordförande, Ulf Olofsson (S), Elizabeth Pettersson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 20 februari 2012 kl. 13:30-15:30. Dick Lindkvist (S) Kommunkontoret i Bergsjö 2012-03-05.

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 20 februari 2012 kl. 13:30-15:30. Dick Lindkvist (S) Kommunkontoret i Bergsjö 2012-03-05. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 20 februari 2012 kl. 13:30-15:30. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 30 Godkännande av ärendelista... 41 31 Budget 2017... 42 32 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 43 33 Ansökan om bidrag för Miljö & Naturboken... 44 34 Hur blir

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 11 juni 2014 kl. 08:15-14:20. Eva Engström Sekreterare Mona Franzén-Lundin Tf kommunchef

Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 11 juni 2014 kl. 08:15-14:20. Eva Engström Sekreterare Mona Franzén-Lundin Tf kommunchef NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (6) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 11 juni 2014 kl. 08:15-14:20. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S) Åke

Läs mer

Personal- och organisationsutskottet

Personal- och organisationsutskottet 2014-09-24 1 (10) Plats och tid KS-salen, Vetlanda kl. 14.00-16.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Klas Håkanson (M), Lola Frödeberg (VF), Marie Johansson (KD), Lennart Lööv (S) och Andreas

Läs mer

Delgivningar KS

Delgivningar KS Delgivningar KS 2016-06-09 Ekonomirapporten april 2016, KSL Svar på skrivelse om f.d. sanitetsporslinsfabriken, kdir Svar på skrivelse från Kullsvedsskolans föräldraförening, kso Svar på fråga ang. nord/sydlinjen,

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

Reglemente för barn- och utbildningsnämnden Detta reglemente träder i kraft 1 april 2015.

Reglemente för barn- och utbildningsnämnden Detta reglemente träder i kraft 1 april 2015. Reglemente för barn- och utbildningsnämnden Detta reglemente träder i kraft 1 april 2015. Nämndens uppgifter 1 Barn- och utbildningsnämnden fullgör kommunens uppgifter inom det offentliga skolväsendet

Läs mer

Guldsmeden, Rådsrummet kl.09:00-10:00. Ulrika Wenn Susanne Eriksson Linda Anderton. Louise Jonsson. Ulrika Wenn. Louise Jonsson

Guldsmeden, Rådsrummet kl.09:00-10:00. Ulrika Wenn Susanne Eriksson Linda Anderton. Louise Jonsson. Ulrika Wenn. Louise Jonsson Protokoll 1 (8) Plats och tid: Guldsmeden, Rådsrummet kl.09:00-10:00 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Alf Nordberg (V) Bo Lindgren (S) Louise Jonsson (M) Lena Gustafsson (S) Eva Hallander (S)

Läs mer

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist.

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist. 1 (8) Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl 19-19.35 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Gunnar Wiglöv (s), ordförande Anders Lundberg (c), 1:e vice ordförande Bo Westermark (v), 2:e vice ordförande

Läs mer

Ann-Christin Munther förvaltningschef Marcus Selin, sekreterare. Stig Nilsson, Lärarförbundet. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 19-34 Marcus Selin

Ann-Christin Munther förvaltningschef Marcus Selin, sekreterare. Stig Nilsson, Lärarförbundet. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 19-34 Marcus Selin Plats och tid Arbetslivsförvaltningen, Sal 618 kl 08.00-15.00 Beslutande Anders Byqvist (S) Ordförande. Hibo Abdullahi (MP) 1:e vice ordf Ingemar Wiklander (KD) 2:e vice ordf. Rasoul Zarar (M) Karl-Einar

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (8)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Sida 1 (8) Plats och tid Stadshuset plan 3, Hamnen klockan 09:00-10:15 ande Göran Oscarsson (L) Lars Windeman (M) Sekreterare Martina Hammarström Paragraf 14-20 Ordförande Göran Oscarsson (L) Justerande

Läs mer

Per Schöldberg (C), ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Rose-Marie Holmqvist (S) Lennart Adell Kind (FP) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S)

Per Schöldberg (C), ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Rose-Marie Holmqvist (S) Lennart Adell Kind (FP) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S) Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30 15.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C), ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande

Läs mer

Medbestämmande-, arbetsmiljö- och hälsofrågorna integreras i Samverkanssystemet

Medbestämmande-, arbetsmiljö- och hälsofrågorna integreras i Samverkanssystemet Styrdokument Dokumenttyp: Regler Beslutat av: Kommunstyrelsen Fastställelsedatum: 2007-10-11 Cesam Ansvarig: Personalchef Revideras: Följas upp: SAMVERKANSAVTAL Vårt lokala avtal bygger på synsättet från

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Flädie Tid 2019-05-14, kl. 09:00-12:21 Sammanträdesdatum s. 1 (5) Beslutande Övriga deltagare Fredrik Axelsson (M) Lena Wahlgren (M) Malin Taggu (M) Gun Larsson (L)

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Sammanträdesdatum. ... Paragrafer Linnea Huhta

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Sammanträdesdatum. ... Paragrafer Linnea Huhta PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Beslutande Kommunförvaltningen, 2018-09-17, kl.08.30-10.50 Laila Mäki, S Carolina Suikki, V Anita Sköld, M Övriga deltagande Elin Niemi, personalchef

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott 1(14) Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2013-09-18 - i Kommunhuset klockan 08:30-10:30 Beslutande Carina Zachau (M) - ordförande Tomas Nilsson (C) - förste vice ordförande Christer Olsson (S) - andre

Läs mer

Samverkansavtal. Kalmar kommun

Samverkansavtal. Kalmar kommun Samverkansavtal Kalmar kommun 2007 Samverkan är grunden för att Kalmar kommun ska vara en attraktiv, utvecklande och effektiv kommunal arbetsplats. Det handlar om delaktighet och inflytande för alla anställda

Läs mer

Sammanträdesdatum Tingshuset kl

Sammanträdesdatum Tingshuset kl Sammanträdesdatum 2015-04-08 31 Plats och tid Beslutande Tingshuset 2015-04-08 kl 8.30-10.30 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Anders Bro, Stiftelsen Cesam Mona Hedfeldt, Region Örebro län

Läs mer

Marianne Ahlqvist. Annika Forslin. Birgitta Medin. Marianne Ahlqvist

Marianne Ahlqvist. Annika Forslin. Birgitta Medin. Marianne Ahlqvist Protokoll 1 (10) Plats och tid: Forsa Rehab, Fredens Kulle, kl 13:00-16:00 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Birgitta Medin (M) ordf Majvor Westberg-Jönsson (S) Roland Lodén (PRO) Gösta Larsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2013-10-23 Kommunstyrelsens personalutskott

Sammanträdesprotokoll 2013-10-23 Kommunstyrelsens personalutskott 1(13) Tid och plats 2013-10-23 - i Kommunhuset klockan 10.00. Beslutande Carina Zachau (M) - ordförande Christer Olsson (S) - andre vice ordförande Gunnar Edvardsson (KD) - ledamot Thomas Bjertner (S)

Läs mer

Protokoll

Protokoll Kostnämnden Datum Tid 10.00-12.00 Plats Pulsen Hudiksvall sjukhus Närvarande Ledamöter, beslutande Ersättare, ej beslutande Mikael Löthstam (s) Bengt Gill (-) Erik Berglind (-) Karl-Olof Thunelid (m) Anna-Lena

Läs mer

Sammanträdet ajournerades 9.40 10.00

Sammanträdet ajournerades 9.40 10.00 Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Sammanträdesrum Torsö klockan 9.00-12.05 Sammanträdet ajournerades 9.40 10.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande Marianne Kjellquist (S)

Läs mer

2008/24 Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2008-04-10, 2008-04-30 15-28

2008/24 Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2008-04-10, 2008-04-30 15-28 2008/24 Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2008-04-10, 2008-04-30 15-28 Plats och tid 2008-04-10 Närvarande Plats och tid 2008-04-30 Närvarande Bruk för Alla kl 13.30-16.15 Tjänstgörande

Läs mer

Lena Jatko, kommunchef Eva Alldén, personalkonsult, Maj-Lis Ejderlöf, socialchef, 20 Monika Lund, avdelningschef, 20

Lena Jatko, kommunchef Eva Alldén, personalkonsult, Maj-Lis Ejderlöf, socialchef, 20 Monika Lund, avdelningschef, 20 PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2013-06-10, 0900-1215 ande Pirkko Heikkilä, V, 16-25 Laila Mäki, S, ordf 14-15 Eva Kumpula, S, 14-15 Övriga deltagande Gösta

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9) Rådet för funktionshinderfrågor. Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 1, måndagen den 18 februari 2019, kl.

PROTOKOLL 1 (9) Rådet för funktionshinderfrågor. Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 1, måndagen den 18 februari 2019, kl. PROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Närvarande Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 1, måndagen den 18 februari 2019, kl. 13:00 14:30 Ledamöter Ersättare Henrik Ölvebo Josefin Rynbäck Tore Henriksson Gretha

Läs mer

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum KULTURNÄMNDEN 2008-12-12 1-15

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum KULTURNÄMNDEN 2008-12-12 1-15 KULTURNÄMNDEN 2008-12-12 1-15 Plats och Tid HamnCompagniet kl 12.30.00-14.00 Beslutande Lisbeth Karlsson (c), ordförande Kerstin Edvinsson (c) i stället för Emil Radanov (c) Lena Hesselroth (c) i stället

Läs mer

d]~~~y'. :i _(l 0'.~!9.. O:::.c

d]~~~y'. :i _(l 0'.~!9.. O:::.c Plats och tid Beslutande Övriga närvarande J Under Organ Datum då Underskrift Ordförande Justerande.. ~ '= Personalchefens kontor, Torggatan 10, Tingsryd Måndagen 4 december 2017, kl. 08.00-10.00 Tomas

Läs mer

Protokoll Nr 3 Sammanträdesdatum 2013-03-27 Sammanträdestid 08:00-11:30

Protokoll Nr 3 Sammanträdesdatum 2013-03-27 Sammanträdestid 08:00-11:30 Protokoll Nr 3 Sammanträdesdatum 2013-03-27 Sammanträdestid 08:00-11:30 Kommunstyrelsens arbetsgivarutskott Närvarande Ledamöter Tjänstemän Stig Agnåker (c), ordförande Per-Gunnar Andersson (s), vice ordförande

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7)

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Misteln, den 30 maj, 2013 Beslutande Carl-Axel Blom (S), ordförande Ingbritt Loberg (S), v ordförande Anders Svensson (M), ledamot Övriga deltagande

Läs mer

Anna Ahlin (C) ordförande Stig Lundqvist (M) Jonas Nyberg (S) 2:e vice ordförande Joakim Larsson (SD) 9 Christina Svensson (S)

Anna Ahlin (C) ordförande Stig Lundqvist (M) Jonas Nyberg (S) 2:e vice ordförande Joakim Larsson (SD) 9 Christina Svensson (S) Tid och plats 31 oktober 2018, kl. 13:00-14:00 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 5-9 Utses att justera Stig Lundqvist Beslutande Ledamöter Anna Ahlin (C) ordförande Stig Lundqvist (M) Jonas Nyberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kl. 09:00 måndagen den 15 maj 2017, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kl. 09:00 måndagen den 15 maj 2017, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstemän Kl. 09:00 måndagen den 15 maj 2017, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta Carina Lund (M), Ordförande Agneta Hägglund (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-02-12 1 (8) Personalutskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-02-12 1 (8) Personalutskottet 2013-02-12 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum B, onsdagen den 12 februari 2013, kl. 13.00 14.50 Ledamöter Yoomi Renström (S), ordförande Mikael Jonsson (M) Patrik Eriksson (MP) 1-4 Björn

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kl. 09:00 onsdagen den 20 mars 2019, Håbo Marknads AB, Bålsta

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kl. 09:00 onsdagen den 20 mars 2019, Håbo Marknads AB, Bålsta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Närvarande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstemän Kl. 09:00 onsdagen den 20 mars 2019, Håbo Marknads AB, Bålsta Agneta Hägglund (S), 1:e vice ordförande Sven-Eric Svensson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(12)

Sammanträdesprotokoll 1(12) Sammanträdesprotokoll 1(12) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen, måndagen den 20 oktober 2014, klockan 16.00-17.40. Beslutande Övriga närvarande Sten Nordström (S), ordförande, Åsa Eriksson (S), Kent

Läs mer

Kommunkontoret tisdag 25 oktober 2016 kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret tisdag 25 oktober 2016 kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 13.00 17.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande Ulf Fahlstad (LP)) Maire Lautakoski (S) Larry Tallroth (S) Sven Erik Eriksson (KD)

Läs mer

Organisationstillhörighet 1 Norbergs kommun är värdkommun och den gemensamma nämnden ingår i Norbergs kommuns organisation.

Organisationstillhörighet 1 Norbergs kommun är värdkommun och den gemensamma nämnden ingår i Norbergs kommuns organisation. 1 Reglemente för gemensamma nämnden för lönesamverkan mellan Fagersta, Avesta, Hedemora, Norbergs och Skinnskattebergs kommuner gällande från och med 2007-01-01. Reviderat 2013. Antaget av kommunfullmäktige

Läs mer

Ärendelista personal- och organisationsutskottet

Ärendelista personal- och organisationsutskottet Ärendelista personal- och organisationsutskottet Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdag den 15 mars 2005, kl 08.30 Ärenden 1 Justering 2 Föregående

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Personalutskottet

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Personalutskottet HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Tingssalen, den 4 februari 2015 Beslutande Mikael Jonnerby (C), ordförande Per Gröön (C), ledamot Carl-Axel Blom (S), v ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Annika Hugne (C), ordförande Birgitta Olsson (-) Evy Andersson (S) Bo-Inge Nilsson (S) Björn Källman (Hela Edas Lista)

Annika Hugne (C), ordförande Birgitta Olsson (-) Evy Andersson (S) Bo-Inge Nilsson (S) Björn Källman (Hela Edas Lista) 1(8) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00 16.15 Beslutande Annika Hugne (C), ordförande Birgitta Olsson (-) Evy Andersson (S) Bo-Inge Nilsson (S) Björn Källman (Hela

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 10 april 2019 kl. 08:30

Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 10 april 2019 kl. 08:30 1(12) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 10 april 2019 kl. 08:30 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Björn Forsberg (s) Justeringens plats

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 17.25

Kommunkontoret kl 14.00 17.25 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 17.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (C) ledamot Marianne Zackrisson,

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Syd. Madelaine Jakobsson (C)

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Syd. Madelaine Jakobsson (C) 1(12) Plats och tid måndagen den 8 april 2019 kl. 11:00 12:20 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Grethel Broman (S) Justeringens plats och tid

Läs mer

Föredragningslista Personal- och organisations-utskottet

Föredragningslista Personal- och organisations-utskottet Föredragningslista Personal- och organisations-utskottet Plats och tid för sammanträdet Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 28 oktober 2003, kl 08.30 Föredragande Ärenden 1 Justering 2 Föregående

Läs mer

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10.

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10. 1 (5) Plats och tid: Kommunkontoret, kl 8.30-9.15 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Bengt Åberg (s) Thomas Johansson (s), tj ers. Assar Nilsson (s) Mona

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Kommunstyrelsen

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Kommunstyrelsen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Plats och tid Folkets Hus, onsdagen 8 maj 2019, kl. 15.50-16.30 Ajournering 16.05-16.10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagande

Läs mer

Anslag/bevis. Plats och tid Personalkontorets sammanträdesrum, Id Beslutande

Anslag/bevis. Plats och tid Personalkontorets sammanträdesrum, Id Beslutande Sammanträdesprotokoll 1-10 Plats och tid Personalkontorets sammanträdesrum, Id. 8.30-12.10 Beslutande Övriga deltagare Anne Tano (M) Harald Lagerstedt ( C) Tobias Carlsson Liberalerna Ewa Klang (S) Ulla

Läs mer

Kommunkontoret, Heby torsdag 27 november 2014 kl 15:00. Helena Henriksson ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby torsdag 27 november 2014 kl 15:00. Helena Henriksson ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, Heby kl 09:00-11:40 Beslutande Marie Wilén (C), ordförande David Olsson (M), Carina Schön (S) Anders Pettersson (S) Jan

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Kommunhuset

Vård- och omsorgsförvaltningen, Kommunhuset SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl. 08:30 10:20 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg, (S), ordförande Kenneth Axelsson, (M), vice ordförande Astrid-Marie Jonsson, (C)

Läs mer

PROTOKOLL Personalutskott

PROTOKOLL Personalutskott 1 (8) Paragrafer 26-31 Plats och tid Kommunhuset Klippan, sammanträdesrum 3, kl. 13.30-14.50 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Johan

Läs mer

Sammanträdesrum Korallen, Arken Kl 08:30-09:30, 13:00-15:30. Eva Edberg (S) Gunnar Eklöf (V) - 47

Sammanträdesrum Korallen, Arken Kl 08:30-09:30, 13:00-15:30. Eva Edberg (S) Gunnar Eklöf (V) - 47 Omsorgsnämnden 2010-05-11 1 (11) Plats och tid Beslutande ledamöter Sammanträdesrum Korallen, Arken Kl 08:30-09:30, 13:00-15:30. Christina Karlsson (S) ordförande Gunnar Holmberg (S) Anna-Lena Holmström

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-05-25

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-05-25 KOMMUNSTYRELSEN Tid Kl. 10:00 11:50 Ajournering 11.40 11.45 för överläggningar Plats Ledamöter Skeppet, Kommunhuset Se bilaga Övriga Kicki Nordberg kommunchef Anette Oscarsson sektorschef sektor stödfunktioner

Läs mer

Personal- och organisationsutskottet 2004-02-17

Personal- och organisationsutskottet 2004-02-17 Föredragningslista Personal- och organisationsutskottet 2004-02-17 Plats och tid för mötet: Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 17 februari 2004 kl 08.30 Föredragande Ärenden Justering 8 Föregående

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll Innehåll 54 Godkännande av ärendelista... 75 55 Delgivningar... 76 56 Anmälan av delegationsbeslut... 77 57 Rapporter... 78 58 Månadsuppföljning per30 april 2016... 79 59 Statusrapport över pågående ärenden

Läs mer

Arbetsgivarenheten 2013-05-02. Ärende: Möte med Centrala Samverkanskommittén - CESAK

Arbetsgivarenheten 2013-05-02. Ärende: Möte med Centrala Samverkanskommittén - CESAK 1 Q J_1 Q L_1 Q L_i Q L_1 Q / Falkenbergs kommun Arbetsgivarenheten PROTOKOLL 2013-05-02 Ärende: Möte med Centrala Samverkanskommittén - CESAK Dag: onsdagen den 2 maj 2013. Parter: Falkenbergs kommun,

Läs mer

Mikael Jareke, kommunchef Ingela Bergare, ekonomichef Lennart Aronsson, sekreterare. Andris Widuss (M) Lennart Aronsson

Mikael Jareke, kommunchef Ingela Bergare, ekonomichef Lennart Aronsson, sekreterare. Andris Widuss (M) Lennart Aronsson 1(6) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Kerimäki, Kommunhuset Storfors, tisdagen den 16 juni 2015, kl 08.15-08.50. Hans Jildesten (S) Thomas Backelin (S) tjänstgörande Steve Nilsson (S) tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 13:15-14:30 Beslutande Lars Isacsson (S), ordförande Johan Thomasson (M) Gunilla Berglund (C) Anita Tärneborg (S), ersättare

Läs mer

För arbetsgivarparten: Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personaichef

För arbetsgivarparten: Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personaichef Hudiksvalls kommun Protokoll Sammanträdesdotum 2016 0201 Plats och fid: Radsrummet, Guldsmeden, Hudiksvall, kl. 13.15-16.20 För arbetsgivarparten: Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personaichef

Läs mer

Reglemente för vård- och omsorgsnämnden

Reglemente för vård- och omsorgsnämnden 1(5) Gäller från och med den 1 januari 2011 Reglemente för vård- och omsorgsnämnden VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDENS VERKSAMHET Övergripande verksamhet 1 Vård- och omsorgsnämnden fullgör kommunens uppgifter vad

Läs mer

Protokoll Nr 2 Sammanträdesdatum 2014-04-16 Sammanträdestid 08:00-11:20

Protokoll Nr 2 Sammanträdesdatum 2014-04-16 Sammanträdestid 08:00-11:20 Protokoll Nr 2 Sammanträdesdatum 2014-04-16 Sammanträdestid 08:00-11:20 Kommunstyrelsens arbetsgivarutskott Närvarande Ledamöter Tjänstemän Stig Agnåker (c), ordförande Per-Gunnar Andersson (s), vice ordförande

Läs mer

Olof Börjesson (C), ordförande Birgitta Albertsson (S) Ola Strand (KD)

Olof Börjesson (C), ordförande Birgitta Albertsson (S) Ola Strand (KD) Plats och tid Kommunhuset, Kungshamn, den 18 april 2017 kl. 13,00-15,00 Beslutande Olof Börjesson (C), ordförande Birgitta Albertsson (S) Ola Strand (KD) Övriga deltagare Erika Hassellöv, personalchef,

Läs mer

O,dföc:- \\,~ ~~ Mane\~öderqvist, Hässleholms kommun. ]9 -?-n Lexfo,,Wb. Stadshuset, kl. 08:30-11 :00. Plats och tid

O,dföc:- \\,~ ~~ Mane\~öderqvist, Hässleholms kommun. ]9 -?-n Lexfo,,Wb. Stadshuset, kl. 08:30-11 :00. Plats och tid 16) Plats och tid Stadshuset, kl. 08:30-11 :00 Ordförande Tjänstemän Marie Söderqvist Johan Lex fors Maria Hallgren Rebecca Nordström Simon Pribe Personalchef HR-strateg HR-strateg HR-specialist PA-student

Läs mer

25 Anmälan om bisyssla 2018/ Ung drive 2018/ Övrig information 2018/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

25 Anmälan om bisyssla 2018/ Ung drive 2018/ Övrig information 2018/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 19 Godkännande av ärendelista 2018/1002 4 20 Personalärende 2018/1093 5 21 Statusrapport personalutskottet 2017/1334 6 22 Statistik inom personalområdet

Läs mer

Reglemente för räddningsnämnden för Gislaveds och Gnosjö kommuner

Reglemente för räddningsnämnden för Gislaveds och Gnosjö kommuner Reglemente för räddningsnämnden för Gislaveds och Gnosjö kommuner Reglementet antogs första gången av kommunfullmäktige i Gislaveds kommun den 21 juni 2010 och av kommunfullmäktige i Gnosjö kommun den

Läs mer

2008-06-12. Justerande: JanAnders Palmqvist Justerande: Roger Fredriksson

2008-06-12. Justerande: JanAnders Palmqvist Justerande: Roger Fredriksson Sammanträdesprotokoll 1(6) 2008-06-12 Kommunstyrelsens personalutskott Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby kl. 08.30-10.30 ande JanAnders Palmqvist Roger Fredriksson Kerstin Johansson Thomas

Läs mer

Christina Johansson och Allan Myrtenkvist. Kommunsekreterarens rum måndag 2008-06-25

Christina Johansson och Allan Myrtenkvist. Kommunsekreterarens rum måndag 2008-06-25 Kommunstyrelsen 2008-06-23 1 (8) Plats och tid Kommunhuset, Hällefors, kl. 13.00 15.15 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Se bilagd förteckning Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSEN

KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSEN Ordinarie ledamöter kallas till sammanträde med kommunstyrelsen, onsdagen den 7 januari 2015 kl. 9.00 i Leja, kommunhuset Ledamot som är förhindrad att delta, bör själv kalla

Läs mer