Tyresös stadsbyggnadskontor upprättade i maj 2008 ett samrådsförslag för området mellan Strandskolan och Tyresöskola.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tyresös stadsbyggnadskontor upprättade i maj 2008 ett samrådsförslag för området mellan Strandskolan och Tyresöskola."

Transkript

1 Stadsbyggnadskontoret Maj 2009 Sophia Norrman, planarkitekt SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för Idrott, rekreation och park, del av Strand 1:2, Tyresö 1:544, Tyresö 1:758 samt Mosaiken 1, Tyresö kommun. Tyresös stadsbyggnadskontor upprättade i maj 2008 ett samrådsförslag för området mellan Strandskolan och Tyresöskola. Syftet med planen är att göra det möjligt att anlägga en fullstor fotbollsplan, platser för idrott och fysisk aktivitet för skolornas, föreningar och allmänhetens behov och intresse. Förslaget har varit ute på samråd under tiden 5 juni 19 september Samrådshandlingarna har funnits tillgängliga på kommunens servicecenter, på kommunens bibliotek och hemsidan. Samrådet har även annonserats i lokaltidningen Mitt i Tyresö. Ett samrådsmöte hölls den 4 september. Under samrådstiden har 11 yttranden inkommit. Inkomna yttranden redovisas tillsammans med kommunens svar nedan. Sist i dokumentet redogörs för det samrådsmöte som hållits. Följande ändringar har gjorts i förslaget efter samrådet: 1. Byggrätter för omklädningsrum och förråd mm. har lagts in på mark för idrottsändamål, Y. 2. Markområdet för transformatorstation, E, har justerats så att det följer gällande föreskrifter om 10 x 10 meter. 3. Planområdet har utökats med ca 650 m 2 som tidigare är planlagt som natur. Området ingår i detaljplan för område vid Tjärnstigen (nr. 304) vars genomförandetid löper till och med För att göra det möjligt att rymma en 7-manna fotbollsplan närmast Tyresö skola har området lagts in i denna detaljplan och planlagts för idrottsändamål. Hela ytan för idrottsändamål, Y, vid Tyresö skola har i och med det justerats. Stadsbyggnadskontoret Planenheten Tyresö Tel Fax kommun@tyreso.se

2 4. Den östra långsidan av 11-mannaplanen har planlagts som park istället för som tidigare natur. Detta möjliggör att man om det behövs uppför bänkar för publik, eller liknande anordningar. 5. Bestämmelser kring bevarande av vegetation och mark (n-bestämmelser) har lagts in för att förhindra att vegetation tas bort på parkmark och för att undvika ingrepp i terrängen. 6. Bestämmelser kring skydd från störningar (m-bestämmelser) har lagts in för att skydda bebyggelse från störande och bländande ljus. 2(10)

3 Inkomna synpunkter Datum Synpunkt Myndigheter och föreningar 1. Länsstyrelsen Erinran 2. Södertörns brandförsvarsförbund Ingen synpunkt 3. Lantmäteriet Ingen synpunkt 4. Svensk Handel Ingen synpunkt 5. Vattenfall Eldistribution AB Synpunkt 6. Stockholms lokaltrafik Synpunkt Berörda fastighetsägare och närboende 7. Anna och Johan Magnusson, ägare Staffliet Jonas Andersson och Carolina Bigert, ägare Staffliet Anna och Johan Magnusson, komplettering 10. Jonas Andersson och Carolina Bigert, komplettering 11. Ralph Skagerling och Åsa Larsson, ägare Staffliet Synpunkt Synpunkt Synpunkt Synpunkt Synpunkt 3(10)

4 1. Länsstyrelsen Fornlämningar Vid Strandskolan finns en fornlämningen i form av en boplats, RAÄ 74. Fornlämningen är delvis belägen på mark som föreslås planläggas för idrott och anlagd park. Länsstyrelsen kan konstatera att planförslaget inte är förenligt med ett bevarande av fornlämningen. Om kommunen vill fullfölja planen måste kommunen inkomma med en ansökan om tillstånd för att ta bort fornlämningen. Ett eventuellt tillstånd kommer att vara förenat med villkor om en arkeologisk undersökning. I annat fall måste planen omarbetas på så sätt att fornlämningen i sin helhet förläggs på område som planläggs som natur. Även då måste en arkeologisk förundersökning göras för att klarlägga fornlämningens faktiska utsträckning. Kommunen har efter samrådet låtit göra en arkeologisk förundersökning för att klarlägga fornlämningens utbredning. Undersökningsrapporten biläggs dessa planhandlingar. Då inga fynd gjordes under förundersökningen drogs slutsatsen att området är fritt från fornlämningar. Planförslaget kan därför genomföras som det var tänkt. Om fornlämningar ändå hittas i samband med anläggningsarbetet gäller anmälningsplikt enligt fornminneslagen. Miljöbedömning Länsstyrelsen delar kommunens uppfattning att betydande miljöpåverkan inte bör föreligga för aktuell plan. Kommunen noterar yttrandet. 2. Södertörns brandförsvarsförbund Södertörns brandförsvarsförbund har inget att erinra mot genomförandet av rubricerat detaljplaneförslag. 3. Lantmäteriet Lantmäterimyndigheten har inga synpunkter på rubricerade detaljplan. 4. Svensk Handel Ärendet har ingen direkt anknytning till handelsetableringar alternativt infrastrukturella lösningar i samband med handelsetableringar och Stadsplanekommittén har följaktligen inget att invända mot förslaget. 5. Vattenfall Eldistribution AB Vattenfall har en högspänningsledning som kommer att hamna inom det område som enligt detaljplanen skall användas för idrottsändamål Y. För att planen skall kunna genomföras kommer denna ledning att delvis behöva flyttas för att klara de krav som Elsäkerhetsverkets starkströmsföreskrifter ställer. 4(10)

5 Efter kontakt med Vattenfall framkom att den luftburna ledningen är isolerad och därmed inte strider mot planens genomförande. En isolerad ledning ovan mark är enligt Vattenfall lika säker som en markförlagd. Om det i framtiden framkommer att ledningen ändå behöver markförläggas kan detta genomföras genom en ledningsrätt som kommunen och Vattenfall gemensamt kommer överrens om. Vattenfall har erhållit ett E-område för vår befintliga nätstation och för det är vi tacksamma. Vattenfall vill informera att vi yrkar på att E-området är minst 10 x 10 meter och att det horisontella avståndet mellan nätstation och brännbar byggnadsdel eller brännbart upplag skall uppgå till minst fem (5) meter, enligt gällande starkströmsföreskrifter (ELSAK-FS 1999:5). Dessutom måste tillfartsväg för arbetsfordon finnas. I utställningshandlingarna är E-områdets läge och storlek justerat enligt vattenfalls förslag. 6. Stockholms lokaltrafik SL föreslår att gena, trygga och trafiksäkra gångförbindelser anläggs till närmaste busshållplats. Kommunen bedömer att det finns gena, trygga och trafksäkra gångförbindelser till närliggande busshållplatser. De aktuella busshållplatserna är båda belägna längs med Tyresövägen. Vid Tyresö skola kan busshållplatsen nås via en gång- och cykelväg och utan att Tyresövägen behöver korsas. Busshållplatsen vid Strandtorget Lagergrens väg kan nås via gångbanor. En gångtunnel finns för att nå motsatt sida av vägen. Berörda fastighetsägare och närboende: 7 och 9. Anna och Johan Magnuson, Rynings gränd 4, Staffliet 29 - Vi önskar att träden mellan förskolan Strandpärlan och fastigheterna Staffliet 28,29 och 30 får vara kvar och ej avverkas. Anledningen till detta önskemål är att minska ljud- och insyn från skola och förskola för de intill liggande fastigheterna. (Önskar m a o klassa området som NATUR ). - Vi önskar att gångvägen mellan Lagergrens väg och skolan behålles på samma plats. Anledningen till detta är för att undvika nedtagande av träd. Kommunens vilja är att knyta ihop grusvägen med den asfalterade gångoch cykelvägen som redan finns väster om Lagergrens väg så att gång- 5(10)

6 och cykelvägarna hänger ihop och får likadan standard. Kommunen har inga intentioner att ta ned träd som står vid sidan av denna gång- och cykelväg, utan ser gärna att området har kvar den naturlika karaktär som det har idag. En planläggning av området med markanvändning natur gör det inte möjligt att göra dessa anläggningar. Om kommunen däremot planlägger området för markanvändningen park kan en gång- och cykelväg med belysning anläggas. För att säkerställa att så mycket som möjligt av den befintliga marken och träden bevaras kan ett område få särskilda planbestämmelser för bevarande av vegetation göras. - Vi önskar att idrottsanläggningen hålles öppen och att den kan nyttjas av skolan både under skol- och fritidstid. - Vi önskar att idrottsanläggningen även kan nyttjas och användas av barn och föräldrar under kvällstid och helger. Planen bör dock hållas stängd/låsas under senare kvällar och nätter för att undvika sabotage och skadegörelse. Dessutom vore det bra om entrén/ingången till anläggningen gjordes omöjligt att beträdas för mopeder/motorcyklar. Kommunens tanke är att idrottsanläggningarna ska kunna nyttjas av skolorna under dagtid. Under fritiden kommer de både vara bokningsbara för idrottsföreningar och vara tillgängliga för allmänheten. Detaljerna kring tillträde och bokning kommer att bestämmas av kommunens fritidsenhet som har hand om föreningarnas bokningar. Drift och skötsel av anläggningarna kommer skötas av tekniska kontorets enhet för park, gata och fritidsanläggningar. Vi är medvetna om risken för skadegörelse och kommer att därför att göra utforma planerna så att tillträde med mopeder försvåras. - Vi önskar att innan byggnationen av idrott, rekreation och park påbörjas skall den före detta grusfotbollsplanen återställas till fotbollsplan och två mål inskaffas. I dagsläget har fotbollsplanen omvandlas till cykelbana med en massa gupp och det finns inga fotbollsmål eller möjlighet att spela fotboll på grusplanen. Det känns inte hållbart att barnen under hela byggtiden inte skall ha någon möjlighet att spela fotboll under skol- och fritid. Kommunen tar till sig frågan och tittar på om det är möjligt att återställa den lilla fotbollsplanen under anläggningstiden. Under samrådstiden har det dock framkommit att BMX-banan är populär bland en grupp barn och att den används flitigt. Under 2010 kommer det också bli möjligt att spela fotboll på den nya lilla fotbollsplanen som nu anläggs utanför Tyresö skola. Denna plan kommer att ligga närmare ert bostadsområde än den nuvarande lilla grusplanen som görs om till parkering vid Tyresö skola. 8 och 10. Jonas Andersson, Carolina Bigert, Rynings Gränd 2, Staffliet 30 Området gränsande till fastigheterna Staffliet 28, 29, och 30 föreslås i detaljplanen användas för gång- och cykeltransport från Lagergrens väg till rekreationsområdet. Idag finns en befintlig gång- och 6(10)

7 cykelväg genom området och vi tycker det är viktigt att den nya gångoch cykelvägen behåller samma sträckning som den gamla. Området innehåller också en skogsstrimma av huvudsakligen lövträd. De här träden är viktiga för trivseln i område och utgör en naturlig avgränsning mellan strandskolan och förskolan strandpärlan och angränsande bostadsfastigheter. Vi tycker det är viktigt att träden i området bevaras. Enligt den information som vi fått via telefon från Sophia Norrman på Stadsbyggnadskontoret är också intentionen med planen att den befintliga gång- och cykelbanan ska förbättras i sin befintliga dragning och att träden ska bevaras. För att ytterligare tydliggöra den här intentionen och säkerställa att den inte frångås under genomförandet av detaljplanen föreslår vi att användningen av den del av marken som ligger närmast mot fastigheterna Staffliet 28, 29 och 30 (dvs skogsstrimman), och som ändå är tänkt att bevaras orörd, anges som NATUR i stället för PARK i detaljplanen. Se svar till yttrande nr. 7, Anna och Johan Magnuson ovan. Tyresö Strand saknar idag möjlighet att utöva friidrott, både för skolorna i området och för de många aktiva inom friidrottsklubbarna. Vi tycker därför det är viktigt att idrottsanläggningen i Tyresö Strand från början planeras för att möjliggöra träning och tävling i samtliga friidrottsgrenar motsvarande den anläggning som finns på Trollbäckens lp. Kommunens vilja är att erbjuda platser för idrott och rekreation samtidigt som de öppna ängarnas karaktär av gammalt odlingslandskap bevaras i största mån. Önskemålet om möjlighet till friidrott i det här området har diskuterats under planläggningen, inte minst har skolorna efterfrågat det. Kommunens bedömning är att den tillgängliga platsen är för liten för en fotbollsplan med en 400 meters löparbana runt om, såsom Trollbäckens IP är utformad. Bredden på en sådan idrottsplats beräknas till närmare 90 m. Redan en fullstor fotbollsplan för 11-manna fotboll är så bred att en del av skogen mot Tjärnstigen måste avverkas. Att låta fotbollsplanen ligga närmare Strandskolan skulle innebära att den lilla kullen sydost om skolgården skulle behöva tas i anspråk. Vår bedömning är att kullen är alldeles för värdefull som lekområde för skolbarnen för att det ska vara aktuellt. Det skulle inte heller vara möjligt med något respektavstånd till skolgården, utan idrottsplatsen avgränsning skulle ligga helt nära skolbyggnaderna. Om man undantar löpning 400 m, så är de ytor som i detaljplanen är avsatta för markanvändning idrott Y, längdhoppsgrop och kulstötningsgrop ska kunna anläggas. Beroende på fotbollsplanens bredd kan det också bli möjligt att inrymma 100-meters löparbana. Om löparbana inte ryms kan löpning ändå tränas på fotbollsplanen under skoltid, eftersom planen 7(10)

8 kommer vara mer än 100 meter lång. Exakt hur ytorna kommer att disponeras när detaljplanen har vunnit laga kraft och ska genomföras beror på de behov och intressen som finns då och de ekonomiska möjligheter kommunen har. 9. Se yttrande nr. 7 från samma sakägare. 10. Se yttrande nr. 8 från samma sakägare. 11. Ralf Skagerling och Åsa Larsson, Rynings gränd 6, Staffliet 28. Vi är mycket angelägna om att träden som gränsar mellan Staffliet 28, 29 och 30 får stå kvar vid planeringen av parkområdet. Vår tomt gränsar till skola och daghem och dessa träd ger en naturlig avgränsning. Det körs mycket moped och motorcyckel på grusgången och träden tar upp mycket av det störande oljuden dessa orsakar. Vi önskar att marken mellan den befintliga grusgången och staffliet 28, 29 och 30 anges som NATUR istället för PARK, som det står i det förslag vi fått oss tillsänt. Vi önskar att grusgången utanför Staffliet 28, 29 och 30 får behålla sin nuvarande slinga. Vi önskar att träden utanför Staffliet 28, 29 och 30 får vara kvar. Se svar på yttrande nr. 7 från Anna och Johan Magnuson ovan. 8(10)

9 Minnesanteckningar från samrådsmötet om detaljplanen Idrott, rekreation och park Den 4 september 2008 hölls ett samrådsmöte i kommunhuset i Tyresö centrum. Från kommunen deltog Sophia Norrman, planarkitekt, Sara Kopparberg, planchef och Linda Svensson, praktikant, alla från stadsbyggnadskontoret. Stefan Fridén från fritidsenheten på kultur- och utvecklingsförvaltningen. Deltagare var Jonas Andersson, Anna Magusson och Åsa Larsson, samtliga boende i närheten. Planarkitekten Sophia Norrman berättade om detaljplaneprocessen och presenterade planförslaget. Följande frågor kom från deltagarna: Tänker man på byggtrafiken? Vem står för säkerheten? Kommunens kommentar maj 2009 Kommunen kommer att följa de lagar och regler som gäller för byggtrafik och ansvarar för säkerheten. Hur tänker man med området som benämns PARK? Är det möjligt att det står orört ett par år? Kommunens svar maj 2009 Ja, det är möjligt att området står orört det beror på kommunens vilja och ekonomi när planen har vunnit laga kraft. Följande frågor besvaras i utställningshandlingarna När kommer den stora fotbollsplanen byggas och hur kommer det påverka området? Kommer den stora fotbollsplanen bli en konstgräsplan? Kommer det finnas möjlighet för skolorna att utöva friidrott? Kommer planen vara låsbar? Mopeder är ett problem. Var finns det plats för omklädningsrum? Synpunkter på vilka sporter som skulle kunna utövas inom området? Fotboll, friidrott, tennis, basketplan, ett stort plank för innebandy Hur blir det med driften av området? Den lilla grusplanen, där det nu är BMX-bana: Är det tänkt att det ska vara en grusfotbollsplan? 9(10)

10 Kan vi få två mål till den lilla fotbollsplanen (nuvarande BMX-banan) så att den kan användas som det var tänkt under byggtiden? Kommer det vara fritidsföreningar som nyttjar planen? Ska den lilla fotbollsplanen vid Tyresö skola byta plats med parkeringen där? 10(10)

Granskningsutlåtande. Del av Gimmersta 1:1 Bollmora, Tyresö kommun, Stockholms län. Samhällsbyggnadsförvaltningen Amanda Hammer, planenheten

Granskningsutlåtande. Del av Gimmersta 1:1 Bollmora, Tyresö kommun, Stockholms län. Samhällsbyggnadsförvaltningen Amanda Hammer, planenheten Samhällsbyggnadsförvaltningen Amanda Hammer, planenheten Antagandehandling Februari, 2015 Dnr 2014 KSM 0848 Ändring genom tillägg för detaljplan för Del av Gimmersta 1:1 Bollmora, Tyresö kommun, Stockholms

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE tillhörande detaljplan för fastigheten Kumla 3:242 & 3:245, Malmstigen 1 & 3 i Tyresö kommun, Stockholms län

GRANSKNINGSUTLÅTANDE tillhörande detaljplan för fastigheten Kumla 3:242 & 3:245, Malmstigen 1 & 3 i Tyresö kommun, Stockholms län Samhällsbyggnadsförvaltningen September 2014 Hanna Fürstenberg Danielson, planarkitekt Dnr: 2012 KSM 0287 GRANSKNINGSUTLÅTANDE tillhörande detaljplan för fastigheten Kumla 3:242 & 3:245, Malmstigen 1 &

Läs mer

Särskilt utlåtande tillhörande detaljplan för Bostäder Bansjöslingan 20-22, Venus 4 &5 i Tyresö kommun

Särskilt utlåtande tillhörande detaljplan för Bostäder Bansjöslingan 20-22, Venus 4 &5 i Tyresö kommun Samhällsbyggnadsförvaltningen januari 2011 Sophia Norrman Winter Särskilt utlåtande tillhörande detaljplan för Bostäder Bansjöslingan 20-22, Venus 4 &5 i Tyresö kommun Tyresös stadsbyggnadskontor upprättade

Läs mer

Granskningsutlåtande. Fastigheten Tyresö 1:582 Solberga, Tyresö kommun, Stockholms län. Samhällsbyggnadsförvaltningen Heléne Hallberg, planchef

Granskningsutlåtande. Fastigheten Tyresö 1:582 Solberga, Tyresö kommun, Stockholms län. Samhällsbyggnadsförvaltningen Heléne Hallberg, planchef Samhällsbyggnadsförvaltningen Heléne Hallberg, planchef Antagandehandling Januari, 2015 Dnr 2014 KSM 0986 Ändring genom tillägg för detaljplan för Fastigheten Tyresö 1:582 Solberga, Tyresö kommun, Stockholms

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun.

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun. Samhällsbyggnadsförvaltningen Februari 2013 Hanna Fürstenberg Danielson, planarkitekt Dnr: 2012 KSM 0519 SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun. Tyresö

Läs mer

Näsby udde OMRÅDE FÖR PARK

Näsby udde OMRÅDE FÖR PARK Stadsbyggnadskontoret Annika Almqvist, Planarkitekt maj 2008 PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Näsby udde OMRÅDE FÖR PARK Inom Tyresö kommun, Stockholms län Planområdet Postadress Besöksadress

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för område vid Dalskolan, Tyresö kommun.

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för område vid Dalskolan, Tyresö kommun. Samhällsbyggnadsförvaltningen april 2014 Hanna Fürstenberg Danielson, planarkitekt Dnr: 2013KSM1189 SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för område vid Dalskolan, Tyresö kommun. Tyresö kommuns samhällsbyggnadsförvaltning

Läs mer

Idrott, rekreation och park

Idrott, rekreation och park Stadsbyggnadskontoret September 2009 Sophia Norrman Winter, planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Idrott, rekreation och park Del fastigheterna av Strand 1:2, Tyresö 1:544, Tyresö 1:758

Läs mer

Särskilt utlåtande. Torpartäppan 6, Skälsätra Trollbäcken, Tyresö kommun, Stockholms län

Särskilt utlåtande. Torpartäppan 6, Skälsätra Trollbäcken, Tyresö kommun, Stockholms län Samhällsbyggnadsförvaltningen Sophia Norrman Winter, planarkitekt Antagandehandling november, 2014 Dnr 2013 KSM 0856 Detaljplan för Torpartäppan 6, Skälsätra Trollbäcken, Tyresö kommun, Stockholms län

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för cirkulationsplats Tyresövägen - Brakmarsvägen i Tyresö kommun

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för cirkulationsplats Tyresövägen - Brakmarsvägen i Tyresö kommun Stadsbyggnadskontoret december 2008 Karin Norlander, planarkitekt SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för cirkulationsplats Tyresövägen - Brakmarsvägen i Tyresö kommun Tyresös stadsbyggnadskontor

Läs mer

INKOMNA YTTRANDEN Skriftliga yttranden har under samrådstiden inkommit enligt nedan. Yttrande utan erinran

INKOMNA YTTRANDEN Skriftliga yttranden har under samrådstiden inkommit enligt nedan. Yttrande utan erinran Detaljplan för Centralskolan omfattande del av fastigheten Märsta 1:223, i Märsta, Sigtuna kommun, Stockholms län Samrådshandling SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd för samråd från den 25

Läs mer

Särskilt utlåtande tillhörande detaljplan för villabebyggelse Slumnäsvägen 57, Västra Strand, fastighet Våren 5 i Tyresö kommun

Särskilt utlåtande tillhörande detaljplan för villabebyggelse Slumnäsvägen 57, Västra Strand, fastighet Våren 5 i Tyresö kommun Stadsbyggnadskontoret december 2010 Annika Almqvist Särskilt utlåtande tillhörande detaljplan för villabebyggelse Slumnäsvägen 57, Västra Strand, fastighet Våren 5 i Tyresö kommun Tyresös stadsbyggnadskontor

Läs mer

Samrådsredogörelse angående upphävande av det förordnande som enligt 113 byggnadslagen som idag gäller inom detaljplaneområdet för:

Samrådsredogörelse angående upphävande av det förordnande som enligt 113 byggnadslagen som idag gäller inom detaljplaneområdet för: Samrådsredogörelse angående upphävande av det förordnande som enligt 113 byggnadslagen som idag gäller inom detaljplaneområdet för: RAKSTA, ETAPP 8 Östra Tyresö, Tyresö kommun, Stockholms län Planområdet

Läs mer

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE tillhörande detaljplan för bostäder i kv Porträttet, Tyresö strand i Tyresö kommun

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE tillhörande detaljplan för bostäder i kv Porträttet, Tyresö strand i Tyresö kommun Stadsbyggnadskontoret September 2009 Karin Norlander, planarkitekt UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE tillhörande detaljplan för bostäder i kv Porträttet, Tyresö strand i Tyresö kommun Tyresös stadsbyggnadskontor upprättade

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret September 2008 Sophia Norrman, Planarkitekt

Stadsbyggnadskontoret September 2008 Sophia Norrman, Planarkitekt Stadsbyggnadskontoret September 2008 Sophia Norrman, Planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Cirkulationsplats vid Alléplan Del av Kumla 3:1264, inom Tyresö kommun, Stockholms län Postadress

Läs mer

Särskilt Utlåtande tillhörande detaljplan för cirkulationsplats Tyresövägen - Brakmarsvägen i Tyresö kommun

Särskilt Utlåtande tillhörande detaljplan för cirkulationsplats Tyresövägen - Brakmarsvägen i Tyresö kommun Stadsbyggnadskontoret januari 2009 Karin Norlander, planarkitekt Särskilt Utlåtande tillhörande detaljplan för cirkulationsplats Tyresövägen - Brakmarsvägen i Tyresö kommun Tyresös stadsbyggnadskontor

Läs mer

Transformatorstation i Tyresö centrum, alternativ 2

Transformatorstation i Tyresö centrum, alternativ 2 Samhällsbyggnadsförvaltningen Mars 2013 Hanna Fürstenberg Danielson, planarkitekt 2012KSM0812 PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Transformatorstation i Tyresö centrum, alternativ 2 Del av Bollmora

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Utställningshandling. Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län.

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Utställningshandling. Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Utställningshandling Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. DETALJPLAN Upprättat av Britta Lundgren den 2012-02-20 -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för bostäder Videbacken 1, Vidjan 3 i Tyresö kommun

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för bostäder Videbacken 1, Vidjan 3 i Tyresö kommun Stadsbyggnadskontoret december 2009 Sara Kopparberg, planchef SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för bostäder Videbacken 1, Vidjan 3 i Tyresö kommun Tyresös stadsbyggnadskontor upprättade i april

Läs mer

SÄRSKILT UTLÅTANDE tillhörande detaljplan för omsorgsboende Tärningen, Nyboda 1:1, Tyresö kommun.

SÄRSKILT UTLÅTANDE tillhörande detaljplan för omsorgsboende Tärningen, Nyboda 1:1, Tyresö kommun. Samhällsbyggnadsförvaltningen Februari 2013 Hanna Fürstenberg Danielson, planarkitekt Dnr: 2012 KSM 0357 SÄRSKILT UTLÅTANDE tillhörande detaljplan för omsorgsboende Tärningen, Nyboda 1:1, Tyresö kommun.

Läs mer

Ändring av Stadsplan för Gärsnäs stationssamhälle avseende Granskningsutlåtande 2

Ändring av Stadsplan för Gärsnäs stationssamhälle avseende Granskningsutlåtande 2 GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2 FÖR Ändring av Stadsplan för Gärsnäs stationssamhälle avseende, Skåne län DNR SBN 2018/567 Upprättad 2018-10-26 Hur granskning 2 har bedrivits Förslag till Ändring av Stadsplan för

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1 Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Inledning Detaljplanen för del Jägartorpet 1 och 2 har upprättas med standardförfarande (enligt PBL 2010:900,

Läs mer

Dnr: Samrådsredogörelse. Detaljplan för Torget i Ingatorp, Eksjö kommun Fastigheten Ingatorp 4:211 m.fl.

Dnr: Samrådsredogörelse. Detaljplan för Torget i Ingatorp, Eksjö kommun Fastigheten Ingatorp 4:211 m.fl. 2014-10-06 Dnr: 2013-0578-208 Samrådsredogörelse Detaljplan för Torget i Ingatorp, Eksjö kommun Fastigheten Ingatorp 4:211 m.fl. 1(5) Planhandlingen består av -Fastighetsföteckning -Plankarta -Plan- och

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för

Samrådsredogörelse Detaljplan för Stadsbyggnadsförvaltningen Babak Moazzami, planarkitekt Granskningshandling juni, 2019 Dnr KSM 2018 695 Samrådsredogörelse Detaljplan för Strand 1:120 och del av Tavlan 1 Inom Tyresö kommun, Stockholms

Läs mer

Start PM För tennisbanor vid Petterboda industriområde

Start PM För tennisbanor vid Petterboda industriområde Stadsbyggnadskontoret Christian Nützel, planarkitekt För tennisbanor vid Petterboda industriområde Bollmora 2:1 inom Tyresö kommun, Stockholms län. Projektgrupp: Ännu inte utsedd Byggherre: Tyresö kommun

Läs mer

Villa Linde. Granskningshandling December, 2016 Dnr 2016 KSM Stadsbyggnadsförvaltningen Axel Lindqvist, Planarkitekt

Villa Linde. Granskningshandling December, 2016 Dnr 2016 KSM Stadsbyggnadsförvaltningen Axel Lindqvist, Planarkitekt Stadsbyggnadsförvaltningen Axel Lindqvist, Planarkitekt Granskningshandling December, 2016 Dnr 2016 KSM 1390 PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Villa Linde Linde 13:9, inom Tyresö kommun,

Läs mer

Samrådsredogörelse för förslag till detaljplan för Frösåkersskolan

Samrådsredogörelse för förslag till detaljplan för Frösåkersskolan Bygg- och miljöförvaltningen Josefine Andersson Dnr BMN-2017-134 1(6) Samrådsredogörelse för förslag till detaljplan för Frösåkersskolan Del av fastigheten Gammelbyn 1:70 Östhammars kommun, Uppsala län

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Fågelhult 1:12 i Hjortkvarn, Hallsbergs kommun

Detaljplan för fastigheten Fågelhult 1:12 i Hjortkvarn, Hallsbergs kommun 1(5) SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2012-05-31 Dnr TPN 2012/8 Teknik- och plannämnden Hallsbergs kommun Detaljplan för fastigheten Fågelhult 1:12 i Hjortkvarn, Hallsbergs kommun Rubricerad detaljplan handlades tidigare

Läs mer

Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran)

Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran) Samhällsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Dnr 2015-00397-214 Detaljplan för Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran) inom Brunnsäng i Södertälje Upprättad 2017-05-15 Beslut Stadsbyggnadsnämnden beslöt 2015-03-24

Läs mer

Ändring av detaljplan för fastigheten Neutronen 1 inom stadsdelen Östra industriområdet i Ystad, Ystads kommun, Skåne län

Ändring av detaljplan för fastigheten Neutronen 1 inom stadsdelen Östra industriområdet i Ystad, Ystads kommun, Skåne län Ändring av detaljplan för fastigheten Neutronen 1 inom stadsdelen Östra industriområdet i Ystad, Ystads kommun, Skåne län Upphävande av tomtindelning av kvarteret Neutronen i Ystad 1(9) INNEHÅLL Planhandlingar

Läs mer

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län.

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län. Dnr: Ks 2017/25 Samrådsredogörelse Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län. Upprättad. Samråd Detaljplanen har varit utställd för samråd från och med

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE FÖR DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN VÄNNÄS 51:1 PÅ VÄSTRA INDUSTRIOMRÅDET I VÄNNÄS TÄTORT

SAMRÅDSREDOGÖRELSE FÖR DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN VÄNNÄS 51:1 PÅ VÄSTRA INDUSTRIOMRÅDET I VÄNNÄS TÄTORT Dnr: POM 14/872 214 20 FÖR DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN VÄNNÄS 51:1 PÅ VÄSTRA INDUSTRIOMRÅDET I VÄNNÄS TÄTORT Hur samrådet har bedrivits Detaljplaneprövningen handläggs med normalt planförfarande

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Gantofta 1:7 m fl Gantofta, Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten att uppföra en idrottshall

Läs mer

Om samrådet Uppdelning av planområdet... 1

Om samrådet Uppdelning av planområdet... 1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 [6] Innehållsförteckning Om samrådet... 1 Uppdelning av planområdet... 1 Yttranden... 2 Remissinstanser som ej har någon erinran mot detaljplanen... 2 Länsstyrelsen... 3 Lantmäteriet...

Läs mer

LAGA KRAFT. Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten /KS/31

LAGA KRAFT. Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten /KS/31 2019-03-21 19/KS/31 LAGA KRAFT Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län FÖRENKLAT FÖRFARANDE Samråd: 2019-03-01 2019-03-15 Antagen av KS: 2019-04-09

Läs mer

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Susanne Nilzon, Planarkitekt 0221-253 45 susanne.nilzon@koping.se GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun Hur samråd och granskning

Läs mer

Samrådsredogörelse. Ändring av detaljplan för fasigheten Fasanen 6. Emmaboda tätort, Emmaboda kommun, Kalmar län

Samrådsredogörelse. Ändring av detaljplan för fasigheten Fasanen 6. Emmaboda tätort, Emmaboda kommun, Kalmar län Dnr: 2018: BMN259 Tekniska kontoret, bygg- och miljöenheten Granskningshandling Dnr: 2018:BMN259 Datum 2019-08-26 Samrådsredogörelse Ändring av detaljplan för fasigheten Fasanen 6 Emmaboda tätort, Emmaboda

Läs mer

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Dnr: POM 2011-383 DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Hur samrådet har bedrivits Detaljplaneprövningen handläggs med normalt planförfarande. Förslag till detaljplan

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN GRANSKNINGSHANDLING 2017-12-15 Dnr: 2017.0478.211 DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd för samråd från den 25 september till den 15

Läs mer

Antagandehandling 2015-02-10 Dnr: 2014:84. Utlåtande. Detaljplan för förskola på del av Hisingstorp 1:2 m.fl. Hisingstorp Jönköpings kommun

Antagandehandling 2015-02-10 Dnr: 2014:84. Utlåtande. Detaljplan för förskola på del av Hisingstorp 1:2 m.fl. Hisingstorp Jönköpings kommun Antagandehandling 2015-02-10 Dnr: 2014:84 Utlåtande Detaljplan för förskola på del av Hisingstorp 1:2 m.fl. Hisingstorp Jönköpings kommun 1 Hur samrådet har bedrivits Samråd Ett planförslag har upprättats

Läs mer

PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Cirkulationsplats Tyresövägen Brakmarsvägen

PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Cirkulationsplats Tyresövägen Brakmarsvägen Stadsbyggnadskontoret Karin Norlander, Planarkitekt februari 2009 PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Cirkulationsplats Tyresövägen Brakmarsvägen Fastigheterna Tyresö 1:454, 1:823, 1:545 m fl inom

Läs mer

Beslutsdatum Beslut om planuppdrag Beslut om samråd och granskning Samråd INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Beslutsdatum Beslut om planuppdrag Beslut om samråd och granskning Samråd INNEHÅLLSFÖRTECKNING PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare: Datum: Diarienummer: Marina Ziakouli 2019-08-26 PBN 2017-003004 Samrådsredogörelse Upphävande av del av detaljplan för Ärnevi, Funbo Standardförfarande Flygfoto med

Läs mer

Upphävande av delar av detaljplanerna 18-HÄL-492 och 18-GRY-572

Upphävande av delar av detaljplanerna 18-HÄL-492 och 18-GRY-572 2019-06-19 Diarienr: S-2018-1202 Stadsarkitektkontoret Kjell Jansson Planarkitekt GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE Upphävande av delar av detaljplanerna 18-HÄL-492 och 18-GRY-572 PLANENS SYFTE Syftet

Läs mer

Upphävande av detaljplan för Värpinge 13:2 och 13:21 m.m. i Lund, Lunds kommun

Upphävande av detaljplan för Värpinge 13:2 och 13:21 m.m. i Lund, Lunds kommun PÄ 15/2016 Upphävande av detaljplan för Värpinge 13:2 och 13:21 m.m. i Lund, Lunds kommun Upprättad Innehåll: Planbeskrivning Plankarta med planbestämmelser PLANBESKRIVNING Upphävande av detaljplan för

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län SBN 2013.0111 Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län Upprättad 2014-06-10 av Samhällsbyggnadsförvaltningen i Karlskoga Normalt planförfarande, enligt

Läs mer

SÄTER 5:4, del av. Utlåtande. Detaljplan för. Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län. Upprättad Planenheten

SÄTER 5:4, del av. Utlåtande. Detaljplan för. Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län. Upprättad Planenheten Detaljplan för SÄTER 5:4, del av Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län Utlåtande Upprättad 2009-09-08 Planenheten Antagen BN 2009-09-17 Laga kraft 2009-10-12 Detaljplan för Säter 5:4, del

Läs mer

DEL AV JONSTORP 11:3 M FL,

DEL AV JONSTORP 11:3 M FL, Dnr KS/2012/528 PLANBESKRIVNING Detaljplan för, i Jonstorp, Höganäs kommun, Skåne län Platsen för detaljplanen, juli 2012 LAGA KRAFT-HANDLING, 2013-05-28 FÖRORD OM DETALJPLAN En detaljplan styr hur marken

Läs mer

Detaljplan för Tallmon 2:1. Parkeringsändamål. Skutskär, Älvkarleby kommun, Uppsala län

Detaljplan för Tallmon 2:1. Parkeringsändamål. Skutskär, Älvkarleby kommun, Uppsala län 1(7) Samhällsbyggnadsnämnden Bygg- och miljöavdelningen Timothy Levin Timothy.Levin@alvkarleby.se 070-160 63 38 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Tallmon 2:1. Parkeringsändamål. Skutskär, Älvkarleby

Läs mer

Danderyd 3:177, Ventilationsschakt

Danderyd 3:177, Ventilationsschakt Karin Hallman Samrådsredogörelse 2015-08-11 Dnr 2014-0549 1(10) Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Danderyd 3:177, Ventilationsschakt i Danderyd, Danderyds kommun Kommunstyrelsen har i beslut 2014-06-09

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för del av Brakmarsvägen samt bussvändplats i Raksta, Tyresö kommun

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för del av Brakmarsvägen samt bussvändplats i Raksta, Tyresö kommun Stadsbyggnadskontoret oktober 2009 Karin Norlander SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för del av Brakmarsvägen samt bussvändplats i Raksta, Tyresö kommun Tyresös stadsbyggnadskontor upprättade juni

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND Upprättad 2018-05-03 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande INKOMNA YTTRANDEN Statliga verk, myndigheter och

Läs mer

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Hökedalens industriområde Charlottenberg Eda kommun Värmlands län UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE med samrådsredogörelse PLANENS SYFTE Planens syfte är att möjliggöra markanvändning för småindustri

Läs mer

Planbestämmelser och. planbeskrivning ANTAGANDEHANDLING 1(10)

Planbestämmelser och. planbeskrivning ANTAGANDEHANDLING 1(10) Planbestämmelser och planbeskrivning 1(10) tillhörande tillägg till detaljplan för Manhem 2:1 MM i Dagsbergs socken Norrköpings kommun, upphävande av del av detaljplan den 18 oktober 2016 ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Samrådsredogörelse. TYRESÖ 1:505 Tyresö Strand, Tyresö kommun, Stockholms län. Antagandehandling juli, 2015 Dnr 2015 KSM 0067

Samrådsredogörelse. TYRESÖ 1:505 Tyresö Strand, Tyresö kommun, Stockholms län. Antagandehandling juli, 2015 Dnr 2015 KSM 0067 Samhällsbyggnadsförvaltningen Amanda Hammer, planenheten Antagandehandling juli, 2015 Dnr 2015 KSM 0067 Detaljplan för TYRESÖ 1:505 Tyresö Strand, Tyresö kommun, Stockholms län Samrådsredogörelse Karta

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Kometen 3 i stadsdelen Vasastaden (bekräfta befintlig användning)

Antagande av förslag till detaljplan för Kometen 3 i stadsdelen Vasastaden (bekräfta befintlig användning) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2014-02-06 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Kometen

Läs mer

Ändring av detaljplan för fastigheten Neutronen 1, inom stadsdelen Östra industriområdet i Ystad, Ystads kommun, Skåne län

Ändring av detaljplan för fastigheten Neutronen 1, inom stadsdelen Östra industriområdet i Ystad, Ystads kommun, Skåne län Ändring av detaljplan för fastigheten Neutronen 1, inom stadsdelen Östra industriområdet i Ystad, Ystads kommun, Skåne län Upphävande av tomtindelning av kvarteret Neutronen i Ystad 1(10) INNEHÅLL Planhandlingar

Läs mer

Granskningsutlåtande. Gruvstugan 1:9 ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0 1(8) SPN 2014/ tillhörande detaljplan för del av fastigheten

Granskningsutlåtande. Gruvstugan 1:9 ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0 1(8) SPN 2014/ tillhörande detaljplan för del av fastigheten Granskningsutlåtande 1(8) 214 214 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Gruvstugan 1:9 med närområde inom Kolmården i Norrköpings kommun den 18 november 2015 tillhörande detaljplan för del av fastigheten

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för kvarteret Staren 1 med flera Nya Marnässkolan i Ludvika Redogörelsen upprättad i november 2015

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för kvarteret Staren 1 med flera Nya Marnässkolan i Ludvika Redogörelsen upprättad i november 2015 GRANSKNINGSHANDLING tillhörande detaljplan för kvarteret Staren 1 med flera Nya Marnässkolan i Ludvika Redogörelsen upprättad i november 2015 Bild: Sweco Architects AB Postadress Besöksadress Telefon Telefax

Läs mer

Skola och förskola på f d Brädgårdsområdet

Skola och förskola på f d Brädgårdsområdet Stadsbyggnadskontoret Sara Kopparberg, planchef februari 2009 PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Skola och förskola på f d Brädgårdsområdet Strand 1:109-1:111, 1:388, 1:389 samt delar av Strand

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMRÅDSREDOGÖRELSE

SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN för Laxen 14 i Hedemora stad, Dalarnas län SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMRÅDSREDOGÖRELSE Upprättad 9 februari 2015 SAMRÅDET Samrådstid: 24 oktober 21 november (4 veckor) Samrådstiden förlängdes t o

Läs mer

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan Sida 1 av 6 ANTAGANDEHANDLING Diarienummer B/2011:446 Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan SAMRÅDETS GENOMFÖRANDE Detaljplanesamråd har genomförts enligt

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun D 1 (7) Datum 2018-06-27 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Granskningshandling Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom Besöksadress Offerdalsvägen

Läs mer

Detaljplan för LID 1:17 mfl, Gnosjö kommun, Jönköpings län

Detaljplan för LID 1:17 mfl, Gnosjö kommun, Jönköpings län 2017-01-13 Detaljplan för LID 1:17 mfl, Gnosjö kommun, Jönköpings län SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDEHANTERING 2015-10-06 335 gav kommunstyrelsen i uppdrag åt samhällsbyggnadsförvaltningen att ta upprätta en

Läs mer

Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra utökning av verksamheten för Macken i Lekeberg AB och stänga av

Läs mer

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård Uppdragsbeslut 2007-12-12 Samrådsbeslut 1 2008-03-11 Samrådsbeslut 2 2008-08-15 Figeholm, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret jan 2008 SAMRÅDSREDOGÖRELSE samråd 2 Detaljplanen upprättad

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun D 1 (9) Datum 18-08-16 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING Granskningshandling Reviderad 2018-08-16 (ändringar är i granskningshandlingen markerade i

Läs mer

Detaljplan för DEL AV AVESTA 4:36 OCH 4:38, UTBYGGNAD AV KÄLLHAGEN samt upphävande av del av Detaljplan för del av Källhagens industriområde

Detaljplan för DEL AV AVESTA 4:36 OCH 4:38, UTBYGGNAD AV KÄLLHAGEN samt upphävande av del av Detaljplan för del av Källhagens industriområde Detaljplan för DEL AV AVESTA 4:36 OCH 4:38, UTBYGGNAD AV KÄLLHAGEN samt upphävande av del av Detaljplan för del av Källhagens industriområde Avesta kommun Dalarnas län Upprättad av Västmanland-Dalarna

Läs mer

UNDERRÄTTELSEHANDLING

UNDERRÄTTELSEHANDLING V 130710 datum 2014-02-24 diarienummer 2011-00634 Dp 5208 UNDERRÄTTELSEHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för fastigheten BOLMÖRTEN 9 i Fosie i Malmö Planförslaget har varit utsänt på remiss och för

Läs mer

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE tillhörande detaljplan för bostäder vid Veronikagränd, Bollmora i Tyresö kommun

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE tillhörande detaljplan för bostäder vid Veronikagränd, Bollmora i Tyresö kommun Stadsbyggnadskontoret maj 2009 Annika Almqvist, planarkitekt UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE tillhörande detaljplan för bostäder vid Veronikagränd, Bollmora i Tyresö kommun Stadsbyggnadskontoret upprättade i mars

Läs mer

MBN 80 Förslag på granskningsutlåtande för detaljplan av Inre Hansens backar

MBN 80 Förslag på granskningsutlåtande för detaljplan av Inre Hansens backar 1(6) Miljö- och byggnadsnämnden 2018-08-31 MBN 80 Förslag på granskningsutlåtande för detaljplan av Inre Hansens backar Dnr 2016/36.214 Redovisning av detaljplaneprocessen Kommunstyrelsen arbetsutskott

Läs mer

Detaljplan för Bärstad- Smörsoppsvägen, Hammarö kommun

Detaljplan för Bärstad- Smörsoppsvägen, Hammarö kommun Samrådsredogörelse Detaljplan för Bärstad- Smörsoppsvägen, Hammarö kommun 2018-09-28 Dnr 2017/317 1 Inledning Kommunledningskontoret fick 2018-02-12 av kommunstyrelsens arbetsutskott i uppdrag att ta fram

Läs mer

Område vid Dalskolan,

Område vid Dalskolan, Samhällsbyggnadsförvaltningen augusti 2014 Hanna Fürstenberg Danielson, planarkitekt 2013KSM1189 PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Område vid Dalskolan, Del av Bollmora 2:1 och Bollmora 2:587

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SÖDERKÖPING 3:65 M FL, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN

DETALJPLAN FÖR SÖDERKÖPING 3:65 M FL, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN 1(6) BEHOVSBEDÖMNING DETALJPLAN FÖR SÖDERKÖPING 3:65 M FL, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN DP XX Upprättad: 2018-02-09 Standardförfarande Samrådstid: 2017-05-31 2017-06-15 Antagen av SBN: 201x-xx-xx

Läs mer

Detaljplan för kv Zinken (Stallsiken)

Detaljplan för kv Zinken (Stallsiken) Detaljplan för kv Zinken (Stallsiken) Granskningsutlåtande Upprättad Dnr PLAN.2018.14 Sektor samhällsbyggnad FÖRSLAG TILL BESLUT Kommunstyrelsen föreslås med stöd av detta granskningsutlåtande anta detaljplaneförslaget

Läs mer

Datum Dnr 2014/320

Datum Dnr 2014/320 1(6) Detaljplan för TALLEN 1 Sölvesborg, Sölvesborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Ärendet handläggs med enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap 6. Tillfälle att ta del

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Hillerstorp 3:116 m.fl. (Ballhusbyn), Gnosjö kommun, Jönköpings län

Detaljplan för fastigheten Hillerstorp 3:116 m.fl. (Ballhusbyn), Gnosjö kommun, Jönköpings län 2018-02-12 Detaljplan för fastigheten Hillerstorp 3:116 m.fl. (Ballhusbyn), Gnosjö kommun, Jönköpings län SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDEHANTERING 2017-04-04 111 gav kommunstyrelsen i uppdrag åt samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

75 Ärende 8. Beslut. Ärendebeskrivning. Beslutsunderlag PROTOKOLLSUTDRAG. Kommunstyrelsen. Dnr KSF 2014/67. Kommunstyrelsens beslut.

75 Ärende 8. Beslut. Ärendebeskrivning. Beslutsunderlag PROTOKOLLSUTDRAG. Kommunstyrelsen. Dnr KSF 2014/67. Kommunstyrelsens beslut. Kommunstyrelsen 75 Ärende 8 PROTOKOLLSUTDRAG Sida 1 (1) Sammanträdesdatum 2014-05-08 Dnr KSF 2014/67 78 Upphävande av del av byggnadsplan för delar av Höör 143, 1822, Fogdaröd 26, 48, m.fl. fastigheter

Läs mer

Detaljplan för Villabebyggelse Sommarliden 11, Midvintern 5

Detaljplan för Villabebyggelse Sommarliden 11, Midvintern 5 Datum Dnr 2011-01-03 2010BN0516 Detaljplan för Villabebyggelse Sommarliden 11, Midvintern 5 Stadsbyggnadskontoret har upprättat ett förslag till detaljplan för villabebyggelse Sommarliden 11, Midvintern

Läs mer

Tofta 2:1 Enevägens samfällighetsförening

Tofta 2:1 Enevägens samfällighetsförening Förslag till detaljplan för del av fastigheten Tofta 2:1 Enevägens samfällighetsförening Orust kommun Västra Götalands län Upprättad 14 november 2016 av Förvaltningsområde samhällsutveckling, Orust kommun

Läs mer

NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län

NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 M.FL. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län INNEHÅLLSFÖRTECKNING Handlingar... 2 Planförfarande... 2 STRANDSKYDD... 2 LANDSKAPSBILDSSKYDD... 2 SAMRÅDET...

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen Vasastaden

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen Vasastaden STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-10-28 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 272 51 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen

Läs mer

KONSEKVENSER FÖR FASTIGHETER

KONSEKVENSER FÖR FASTIGHETER Handläggare Direkttelefon Vår beteckning Er beteckning Anna Steinwandt 0455-06 PLAN 09/ 05-0-6 Datum Detaljplan för GÄNGLETORP 5:0 M FL., KARLSKRONA KOMMUN, BLEKINGE LÄN Granskningshandling 05-0-6 KONSEKVENSER

Läs mer

Remissinstanser och föreningar. G 1. Länsstyrelsen i Stockholms län Se yttrande. G 2. Trafikförvaltningen SLL Ingen erinran

Remissinstanser och föreningar. G 1. Länsstyrelsen i Stockholms län Se yttrande. G 2. Trafikförvaltningen SLL Ingen erinran 1 av 5 Detaljplan för Söderfjärdsskolan Dp 406 Vaxholms stad, Stockholms län Samråd Kommunstyrelsen beslöt den 30 augusti 2012 att uppdra åt stadsbyggnadsförvaltningen att utarbeta förslag till detaljplan.

Läs mer

Inre hamnen (Båtsmansgatan)

Inre hamnen (Båtsmansgatan) 2018-05-09 Dnr: Ks/2017:182 Kommunledningsförvaltningen Planeringsavdelningen Granskningshandling 2 Planbeskrivning för Inre hamnen (Båtsmansgatan) Ändring av detaljplan Planbeskrivningen är framtagen

Läs mer

del av Kyrkberget 1:1 (förskola)

del av Kyrkberget 1:1 (förskola) Detaljplan för del av Kyrkberget 1:1 (förskola) i Lindesberg, Lindesbergs kommun, Örebro län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Diarienummer 2010-S602 Samrådsredogörelse Detaljplanearbetet för del av Kyrkberget 1:1 (förskola)

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Dnr: SBN Detaljplan för. Hyvlaren 14. inom Östertälje i Södertälje. Upprättad

Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Dnr: SBN Detaljplan för. Hyvlaren 14. inom Östertälje i Södertälje. Upprättad Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE Dnr: SBN-2015-02847 Detaljplan för Hyvlaren 14 inom Östertälje i Södertälje Upprättad 2016-11-21 Tidigare Beslut i ärendet Nämnd Beslut Beslutsdatum Stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

beslöt samhällsbyggnadsnämnden att godkänna planhandlingar upprättade av planarkitekt Rasmus Leo och låta planen gå ut på samråd.

beslöt samhällsbyggnadsnämnden att godkänna planhandlingar upprättade av planarkitekt Rasmus Leo och låta planen gå ut på samråd. 2013-06-28 DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHET KULLTORP 2:2 (KLOCKAREGÅRDEN) I GNOSJÖ KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDEHANTERING En ny förskola ska uppföras i Kulltorp och den äldre ska få ny användning som

Läs mer

Ändring av detaljplan 244 Östra Tyresö, Tyresö kommun, Stockholms län

Ändring av detaljplan 244 Östra Tyresö, Tyresö kommun, Stockholms län Stadsbyggnadsförvaltningen Elin Elfström, Planarkitekt Granskningshandling Juni 2018 Dnr 2017 KSM 0884.214 TILLHÖRANDE Ändring av detaljplan 244 Östra Tyresö, Tyresö kommun, Stockholms län Översiktskarta

Läs mer

E20 Vårgårda-Norr Mariestad, etapp Förbi Skara, delen Dalaån-Ledsjö Götene kommun, Västra Götalands län

E20 Vårgårda-Norr Mariestad, etapp Förbi Skara, delen Dalaån-Ledsjö Götene kommun, Västra Götalands län SAMRÅDSREDOGÖRELSE E20 Vårgårda-Norr Mariestad, etapp Förbi Skara, delen Dalaån-Ledsjö Götene kommun, Västra Götalands län Vägplan, 2017-01-12 Projektnummer: 150308 Trafikverket Postadress: Box 110, 541

Läs mer

S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E

S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E GRANSKNINGSHANDLING Miljö- och byggnämnden Dnr 437/2011-214 S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E Tillhörande Detaljplan för del av ÅBY 6:26 och ÅBY 6:142 i Ödeshögs kommun. Miljö- och byggenheten den 2

Läs mer

Detaljplanens syfte Planläggningen syftar till att pröva möjligheten att uppföra flerbostadshus i den norra delen av kvarteret Fältläkaren.

Detaljplanens syfte Planläggningen syftar till att pröva möjligheten att uppföra flerbostadshus i den norra delen av kvarteret Fältläkaren. PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare: Datum: Diarienummer: Eleonore Albenius 2016-01-11 PBN 2013-002906. Normalt planförfarande Detaljplanens syfte Planläggningen syftar till att pröva möjligheten att

Läs mer

Underrättelse om ändring genom tillägg, till byggnadsplan för Tuolluvaara gruvsamhälle, för del av Snorre 1

Underrättelse om ändring genom tillägg, till byggnadsplan för Tuolluvaara gruvsamhälle, för del av Snorre 1 SÄRSKILT UTLÅTANDE Sara Aspvik Thelin, 2014-06-24 Vårt Dnr: P2012-000018 Underrättelse om ändring genom tillägg, till byggnadsplan för Tuolluvaara gruvsamhälle, för del av Snorre 1 Planen hanteras med

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare enligt fastighetsförteckningen samt berörda förvaltningar

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Moväntaområdet, Hult. Reviderad enligt Samhällsbyggnadsutskottet

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Moväntaområdet, Hult. Reviderad enligt Samhällsbyggnadsutskottet 2014-03-03 Rev.2014-03-12 Dnr 2013-0060-208 Samrådsredogörelse Reviderad enligt Samhällsbyggnadsutskottet 2014-03-12 Detaljplan för Moväntaområdet, Hult 1(9) Eksjö kommun, Jönköpings län Planhandlingen

Läs mer

Särskilt utlåtande tillhörande detaljplan för Del av kv. Torpartäppan, fastigheterna Torpartäppan 9 och 18 i Tyresö kommun

Särskilt utlåtande tillhörande detaljplan för Del av kv. Torpartäppan, fastigheterna Torpartäppan 9 och 18 i Tyresö kommun Samhällsbyggnadsförvaltningen April 2011 2010BN0418 Särskilt utlåtande tillhörande detaljplan för Del av kv. Torpartäppan, fastigheterna Torpartäppan 9 och 18 i Tyresö kommun Tyresös stadsbyggnadskontor

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2018-01-08-2018-01-22 Ändring av detaljplan A159 för Fiolen 2 i Alvesta tätort ALVESTA KOMMUN KRONOBERGS LÄN Planområde Översiktskarta Skala 1:5 000 (A4) INFORMATION i anslutning till

Läs mer

Moje 5:102 (Dooriaparkeringen)

Moje 5:102 (Dooriaparkeringen) 1 (6) Miljö- och byggförvaltningen Detaljplan för Moje 5:102 (Dooriaparkeringen) Gagnefs kommun Plan- och genomförandebeskrivning Planprocessen enkelt/normalt planförfarande Samrådsskede Granskningsskede

Läs mer

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 mfl i Löddeköpinge, Kävlinge kommun

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 mfl i Löddeköpinge, Kävlinge kommun PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 mfl i Löddeköpinge, Kävlinge kommun UPPRÄTTAD: Diarienr: MN 2016/56 STANDARDFÖRFARANDE PLANUPPDRAG SAMRÅD Granskning ANTAGANDE LAGAKRAFT Plan-

Läs mer

Fastställd av Gäller fr.o.m. Diarienummer Kommunfullmäktige

Fastställd av Gäller fr.o.m. Diarienummer Kommunfullmäktige Planbeskrivning 1 (4) PLANBESKRIVNING FÖRSLAG TILL UPPHÄVANDE AV DEL AV DETALJPLAN FÖR SKURUP 48:41 M. FL. I SKURUP, SKURUPS KOMMUN PLANHANDLINGAR Upphävandehandlingarna består av: - En plankarta (gällande

Läs mer