Samrådsredogörelse. Detaljplan för Moväntaområdet, Hult. Reviderad enligt Samhällsbyggnadsutskottet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Samrådsredogörelse. Detaljplan för Moväntaområdet, Hult. Reviderad enligt Samhällsbyggnadsutskottet"

Transkript

1 Rev Dnr Samrådsredogörelse Reviderad enligt Samhällsbyggnadsutskottet Detaljplan för Moväntaområdet, Hult 1(9)

2 Eksjö kommun, Jönköpings län Planhandlingen består av -Fastighetsförteckning -Plankarta -Plan- och genomförandebeskrivning -Behovsbedömning -Samrådsredogörelse PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Samhällsbyggnadssektorn fick den 13 februari, 2013 i uppdrag att upprätta ett förslag till Detaljplan på Bogård 6:20 Moväntaområdet med syfte att ge förutsättningar för utveckling av campingverksamheten samt förbättring av trafiksäkerheten. PLANFÖRFARANDE Detaljplanen handläggs med normalt planförfarande enligt PBL 2010:900 Yttranden utan erinran 1. Polismyndigheten i Jönköpings län Hyresgästföreningen Sydost Eksjö (9)

3 Yttranden med erinran, nedan följer en sammanfattning 3. Lantmäteriet Planfrågor som berör Lantmäteriets kommande arbete Lantmäteriets arbetsuppgifter, efter det att planen för Moväntaområdet har vunnit laga kraft, är att med stöd av detaljplanen genom fastighetsreglering föra del av Bogård 8:7 till Bogård 6:20 samt eventuellt avstyckning av huset i nordöstra delen av planområdet. Det är lämpligt att det av planbeskrivningen framgår vilka förrättningsåtgärder som är planerade och vem som ska betala för dem. För plangenomförandet viktiga frågor där planen kan förbättras I planen redovisas två områden som har egenskapsbestämmelsen x. Enligt planbestämmelserna innebär det att marken ska vara tillgänglig för allmän gångtrafik (x). Som Lantmäteriet förstår planen är tanken att allmänheten ska kunna ta sig genom planområdet i närheten av sjön. Det östra x-området sammanfaller med det befintliga utfarts-servitut som finns till förmån för Bogård 8:7. X-området kan därmed redan anses vara rättsligt genomfört och Lantmäteriet har inga invändningar mot att området omfattas av planbestämmelsen x. Det västra x- området sträcker sig utmed stranden. För att genomföra planen i denna del skulle det krävas att det bildas ett servitut som säkrar allmänhetens tillträde till området. En vid första anblicken naturlig lösning kan vara att kommunens fastighet skulle vara härskande fastighet i ett sådant servitut. Lantmäteriet gör emellertid bedömningen att det är tveksamt om ett sådant servitut skulle vara av sådan väsentlig betydelse som fastighetsbildningslagen kräver. Är det kommunens vilja att säkra allmänhetens tillträde till strandremsan framstår det därför som lämpligare att området läggs ut som allmän plats-park och att kommunen löser in området med äganderätt. Notering I planbeskrivningen har man beskrivit I- och E-områden. Lantmäteriet har inte kunnat hitta några sådana områden på plankartan. Kommentar: Planbeskrivningen ska förtydligas i enlighet med Lantmäteriets yttrande angående ev. förrättningsåtgärder som gäller för huset i nordöstra delen. Planbeskrivningen ska tydliggöra vilka förrättningsåtgärder som är planerade och vem som ska betala. Allmänhetens tillträde till området anses ej viktigt och lämnas till campingens förfogande, så som det är i dag. Ett E-område kommer att föras in på planen då det finns en transformatorstation. Beskrivningen angående l- området tas bort i planbeskrivningen. 3(9)

4 4. E.ON E.ON har inom planområdet låg- och högspänningsjordkablar, kabelskåp, en transformatorstation samt serviskablar in till byggnader. För att säkerställa kablarnas exakta läge beställs kostnadsfritt kabelvisning i fält via kundsuppoprt eller via vår hemsida För att befintliga markkablar ska vara förenliga med detaljplanen hemställer E.ON Elnät att det i plankartan sätts ut ett 4 meter brett u-område med markkablarna i mitten, i den mån kablarna är lokaliserade i kvartersmark. Den restriktion i markanvändningen som egenskap bestämmelsen medför bör redovisas i planbestämmelserna. E.ON Elnät föreslår följande formulering i planbestämmelserna vid beteckningen u: Marken ska vara tillgänglig för allmänna underjordiska ledningar. Inom området får inte bedrivas verksamhet eller vidtas åtgärd som kan hindra eller försvåra bibehållandet av elektriska starkströmsanläggningar. Inom u-området får det inte förekomma plantering av träd, mindre buskar accepteras dock. För att efterleva Elsäkerhetsverkets starkströmsföreskrifter måste en starkströmsanläggning vara utförd enligt god elsäkerhetsteknisk praxis, vilket bland annat innebär att den ska vara utförd enligt svensk standard. Av svensk standard SS-EN samt tillhörande Handbok SEK 438, utgåva 2, framgår att minsta tillåtna avstånd mellan transformatorstation i byggnad och brännbar byggnadsdel eller brännbart upplag är 5 meter. SS-EN föreskriver också att nätstationer ska placeras så att de rimligtvis inte skadas av vägfordon, samt att tillräckligt utrymme för normal drift och underhåll ska säkerställas. E.ON Elnät hemställer att det i plankartan sätts ut E-områden kring den befintliga och den planerade transformatorstationen där marken ska vara tillgänglig för elektriska anläggningar. Ett minsta område på 6x6 meter ska vara fritt från hinder som kan försvåra normalt underhåll. Plankartorna och planbestämmelserna ska säkerställa att det minsta tillåtna avståndet på 5 meter mellan transformatorstationen och brännbar byggnadsdel eller brännbart upplag upprätthålls. Det ska vara möjligt att kunna ta sig till trasformatorstationerna med tungt fordon. E.ON Elnät förutsätter att ovan nämnda restriktioner och föreskrifter efterlevs samt att åtgärder för drift och underhåll kan utföras vid behov, att tillträde med fordon och maskiner ej försvåras. Eventuella kostnader i samband med planens genomförande så som flyttningar eller ändringar bekostas av exploatören. 4(9)

5 Kommentar: På plankartan kommer ett u- område respektive ett E-område markeras in där marken ska vara tillgänglig för allmänna underjordiska ledningar och där transformatorstationen är placerad. Övriga synpunkter beaktas. 5(9)

6 5. Movänta-Björka vägsamfällighet Kommentar: Enligt kommunens GC-plan planeras en gång- och cykelväg längs med huvudgatan från Hult in mot Movänta-området. Gång- och cykelvägen förväntas läggas längs med huvudgatans (väg 1034) östra sida och kommer därför att förläggas utanför planområdet. I område markerat med N ges möjlighet att anordna parkeringsplats. T-område som går genom planen kommer att ritas om med möjlighet till parkering intill reception- och restaurangbyggnaden för att främja trafiksäkerheten. Nuvarande trafiksituation har vägföreningen och dess medlemmar ansvar för. 6(9)

7 6. Trafikverket Trafikverkets ärendenummer: TRV 2013/90451 Eksjö kommuns diarienummer: Dnr: Detaljplan för Moväntaområdet, Hult, Eksjö kommun Trafikverket har fått rubricerat ärende för yttrande. Planens syfte är att ge förutsättningar för utveckling av campingverksamheten och förbättring av trafiksäkerheten. Området består av fritidshusbebyggelse och campingområde med badplats. Trafik till området matas via väg 40 och Försjövägen (väg 1034). Längs väg 1034 gäller ett byggnadsfritt avstånd på 12 meter (mätt från vägområdets gräns). Inom detta område ska det så långt som möjligt inte finnas byggnader eller andra anordningar som kan äventyra trafiksäkerheten. Mot bakgrund av detta anser Trafikverket att detta område skall markeras som prickmark/mark som inte får bebyggas. Genom området går en enskild väg, Badvägen, som även är genomfart för de som bor väster om campingen. I plankartan redovisas Badvägen som kvartersmark, eftersom vägen är öppen för allmän trafik anser Trafikverket att vägen bör redovisas som allmän plats med enskilt huvudmannaskap. I övrigt har Trafikverket inget att erinra. Kommentar: Längs med huvudgatan (väg 1034) kommer ett område markerat med prickmark läggas. Området kommer att bli på 12 meters bredd mätt från vägens gräns. Syftet med Badvägen i den del som omfattas av detaljplanen är att denna ska kunna avstyckas och användas för campingens ändamål den dag det finns en alternativ väg. Om vägen skulle betecknas som allmän platsmark med enskilt huvudmannaskap är vår uppfattning att ovanstående syfte inte kan uppnås. 7(9)

8 7. Movänta 1: Fastighetsägare Kommentar: För befintliga jordkablar och VA-ledningar kommer u-område att markeras. Den östra delen avregleras och utgår från planen. Skrivelse angående fiske utgår från planbeskrivningen. Lokala föreskrifter gäller. Stugorna kommer att redovisas på dess rätta plats. Både Smedhemsån och Försjön anses högst skyddsvärda och tillräcklig hänsyn anses tagen. 8(9)

9 Länsstyrelsen Kommentar: Plan- och genomförandebeskrivningen tillförs tydligare beskrivning avseende detaljplanens syften och avsikt. Parkeringsplatser för allmänheten kommer fortsättningsvis att tillhandahållas av campingen. Allmänhetens tillgång till badplatsen är säkerställd med servitut mellan PARK-området och HUVUDGATA markerat på plankartan med x. Strandskyddet kommer inte att upphävas i vattenområdet markerat med W. Ej heller i den delen som är markerad som Park. 9(9)

10 Smedhemsån belastas av reningsverket i Hult. En ökning av antalet övernattningar på campingen ökar därmed trycket på reningsverket. Analyser på belastningen kommer att ske. Den ökning som kan förväntas anses dock inte innebära direkta upprustningsbehov och någon större ekonomisk eller ekologisk påverkan kan därmed inte kopplas till detaljplanens intentioner. Förslag till beslut: Vi föreslår att samhällsbyggnadsutskottet beslutar att tillstyrka de kompletteringar och justeringar som angetts i kommentarerna och att godkänna samrådsredogörelsen som ett underlag för justeringar av detaljplaneförslaget I tjänsten Mikael Klaesson Planarkitekt Malin Larsson Fysisk planerare Plan- och byggavdelningen Samhällsbyggnadssektorn 10(9)

Dnr: Samrådsredogörelse. Detaljplan för Torget i Ingatorp, Eksjö kommun Fastigheten Ingatorp 4:211 m.fl.

Dnr: Samrådsredogörelse. Detaljplan för Torget i Ingatorp, Eksjö kommun Fastigheten Ingatorp 4:211 m.fl. 2014-10-06 Dnr: 2013-0578-208 Samrådsredogörelse Detaljplan för Torget i Ingatorp, Eksjö kommun Fastigheten Ingatorp 4:211 m.fl. 1(5) Planhandlingen består av -Fastighetsföteckning -Plankarta -Plan- och

Läs mer

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län.

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län. Dnr: Ks 2017/25 Samrådsredogörelse Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län. Upprättad. Samråd Detaljplanen har varit utställd för samråd från och med

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Hillerstorp 3:116 m.fl. (Ballhusbyn), Gnosjö kommun, Jönköpings län

Detaljplan för fastigheten Hillerstorp 3:116 m.fl. (Ballhusbyn), Gnosjö kommun, Jönköpings län 2018-02-12 Detaljplan för fastigheten Hillerstorp 3:116 m.fl. (Ballhusbyn), Gnosjö kommun, Jönköpings län SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDEHANTERING 2017-04-04 111 gav kommunstyrelsen i uppdrag åt samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Detaljplan för LID 1:17 mfl, Gnosjö kommun, Jönköpings län

Detaljplan för LID 1:17 mfl, Gnosjö kommun, Jönköpings län 2017-01-13 Detaljplan för LID 1:17 mfl, Gnosjö kommun, Jönköpings län SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDEHANTERING 2015-10-06 335 gav kommunstyrelsen i uppdrag åt samhällsbyggnadsförvaltningen att ta upprätta en

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för del av Äng 1:5 m.fl. Ängs tätort

Samrådsredogörelse. Detaljplan för del av Äng 1:5 m.fl. Ängs tätort Sidan 1 av 7 GRANSKNINGSHANDLING Diarienummer 2018-795 Datum 2019-02-18 Samhällsplaneringskontoret Fredrik Rendahl fredrik.rendahl@nassjo.se 0380-51 84 80 Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Äng 1:5

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för del av Målilla 3:24 och 3:28, Handelsområde Målilla, Målilla, Hultsfreds kommun, Kalmar län. Granskning.

Samrådsredogörelse. Detaljplan för del av Målilla 3:24 och 3:28, Handelsområde Målilla, Målilla, Hultsfreds kommun, Kalmar län. Granskning. Granskning Samrådsredogörelse Planområde Detaljplan för del av Målilla 3:24 och 3:28, Handelsområde Målilla, Målilla, Hultsfreds kommun, Kalmar län Dnr BBM 2012-180 2 (7) Handlingar Detaljplanen omfattar

Läs mer

Dnr Samrådsredogörelse. Detaljplan för del av Mariannelund 9:1 m.fl. Eksjö kommun, Jönköpings län 1(9)

Dnr Samrådsredogörelse. Detaljplan för del av Mariannelund 9:1 m.fl. Eksjö kommun, Jönköpings län 1(9) 2013-04-08 Dnr 2010-0456-208 Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Mariannelund 9:1 m.fl. Eksjö kommun, Jönköpings län 1(9) Handlingar Till detaljplanen hör följande handlingar: Plan- och genomförandebeskrivning

Läs mer

DP 274 KS/2017:502. Detaljplan för Tågarp 16:75 Burlövs kommun, Skåne län GRANSKNINGSUTLÅTANDE

DP 274 KS/2017:502. Detaljplan för Tågarp 16:75 Burlövs kommun, Skåne län GRANSKNINGSUTLÅTANDE DP 274 KS/2017:502 Detaljplan för Tågarp 16:75 Burlövs kommun, Skåne län 2019-08-26 GRANSKNINGSUTLÅTANDE GRANSKNINGSUTLÅTANDE SAMRÅD Delegationsbeslut på uppdrag av kommunstyrelsen togs av planchefen den

Läs mer

Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för del av Kosta 36:13 m.fl

Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för del av Kosta 36:13 m.fl 1(7) 2018-05-30 Granskningshandling Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för del av Kosta 36:13 m.fl Planområdets ungefärliga lokalisering 2(7) Innehållsförteckning Samrådets genomförande...

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Granskningshandling Dnr: DETALJPLAN HÖGLANDSSJUKHUSET FASTIGHETEN Västanå 4 m.fl. HANDLINGAR PLANFÖRFARANDE

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Granskningshandling Dnr: DETALJPLAN HÖGLANDSSJUKHUSET FASTIGHETEN Västanå 4 m.fl. HANDLINGAR PLANFÖRFARANDE Granskningshandling 2015-12-01 Dnr: 2014-0331 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Här redovisas yttranden inkomna under samrådstiden. DETALJPLAN HÖGLANDSSJUKHUSET FASTIGHETEN Västanå 4 m.fl. HANDLINGAR Till detaljplanen

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Hillerstorp 3:85 m.fl. (Thule), Gnosjö kommun, Jönköpings län

Detaljplan för fastigheten Hillerstorp 3:85 m.fl. (Thule), Gnosjö kommun, Jönköpings län 2018-06-12 Detaljplan för fastigheten Hillerstorp 3:85 m.fl. (Thule), Gnosjö kommun, Jönköpings län SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDEHANTERING 2018-01-09 17 gav kommunstyrelsen i uppdrag åt samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län

Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län 2017-12-12 Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDEHANTERING 2016-10-04 244 gav kommunstyrelsen i uppdrag åt samhällsbyggnadsförvaltningen att ta upprätta en detaljplan

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I ANTAGANDEHANDLING Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare enligt fastighetsförteckningen samt berörda förvaltningar

Läs mer

Detaljplan för Knislinge Resecenter del av Knislinge 43:1, Östra Göinge kommun, Skåne län

Detaljplan för Knislinge Resecenter del av Knislinge 43:1, Östra Göinge kommun, Skåne län Detaljplan för Knislinge Resecenter del av Knislinge 43:1, Östra Göinge kommun, Skåne län Datum: 2/7-2014 Dnr.: KS 2011/447.343 Planförslaget har varit på samråd under tiden 17 april 8 maj 2014 enligt

Läs mer

Granskningsutlåtande nr 1

Granskningsutlåtande nr 1 2018-08-27 Dnr 2017-B0402 Miljö- och byggförvaltningen Henrik Johansson 0476-551 84 Henrik.johansson@almhult.se Detaljplan för Wallin 1 Froafälle Älmhults kommun 2018-08-27 2(5) Detaljplan för Wallin 1,

Läs mer

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Susanne Nilzon, Planarkitekt 0221-253 45 susanne.nilzon@koping.se GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun Hur samråd och granskning

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Sjögård 2 Älmhults vattenverk Älmhults kommun P2018/ Dnr 2017-B0130

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Sjögård 2 Älmhults vattenverk Älmhults kommun P2018/ Dnr 2017-B0130 P2018/4 2017-12-15 Dnr 2017-B0130 Miljö- och byggförvaltningen Henrik Johansson 0476-551 84 henrik.johansson@almhult.se Detaljplan för Sjögård 2 Älmhults vattenverk Älmhults kommun 2017-12-15 2(7) Detaljplan

Läs mer

Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra utökning av verksamheten för Macken i Lekeberg AB och stänga av

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE FÖR PLANPROGRAM

SAMRÅDSREDOGÖRELSE FÖR PLANPROGRAM 2011-05-13 PROGRAM TILL DETALJPLAN FÖR GÅRÖ 1:334 M. FL. (NY ICA- BUTIK) I GNOSJÖ KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE FÖR PLANPROGRAM ÄRENDEHANTERING Med anledning av planerad exploatering av fastigheten Gårö 1:334

Läs mer

Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Planområdet. Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet

Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Planområdet. Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Planområdet Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1(6) Detaljplan för Backen Västra, Hästen

Läs mer

HANDEL OCH VERKSAMHETER NORR OM NORRKÖPINGSVÄGEN (RIKSVÄG 51) Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande

HANDEL OCH VERKSAMHETER NORR OM NORRKÖPINGSVÄGEN (RIKSVÄG 51) Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande Dnr 2011.0028.214 Samrådsredogörelse 2011-05-18 1 (5) Detaljplan för HANDEL OCH VERKSAMHETER NORR OM NORRKÖPINGSVÄGEN (RIKSVÄG 51) Hårstorp 1:1 m.fl Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande

Läs mer

Detaljplan för Borrby 43:35, 43:40 och del av 299:1, Simrishamns kommun

Detaljplan för Borrby 43:35, 43:40 och del av 299:1, Simrishamns kommun 1 (6) Detaljplan för Borrby 43:35, 43:40 och del av 299:1, Simrishamns kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Planärendet handläggs enligt plan- och bygglagens bestämmelser om normalt planförfarande, (Plan- och bygglagen

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN för del av Rensbo 1:30 Hedemora kommun, Dalarnas län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättad 7 juli 2017 HANDLINGAR Detaljplanen består av: Plankarta Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

Detaljplan för Torglägenheterna

Detaljplan för Torglägenheterna 1(13) Detaljplan för Torglägenheterna UTLÅTANDE Juni 2017 I detta utlåtande redovisar de yttranden som framkommit i samband med samråd (2 februari 23 februari 2017) samt granskning (31 maj - 21 juni 2017)

Läs mer

Bostäder i Nya Kristinedal. Detaljplan för Söbacken 3:4 mfl. Stenungsunds kommun, Västra Götalands län. Genomförandebeskrivning, antagandehandling

Bostäder i Nya Kristinedal. Detaljplan för Söbacken 3:4 mfl. Stenungsunds kommun, Västra Götalands län. Genomförandebeskrivning, antagandehandling Dnr 0461/05 Detaljplan för Söbacken 3:4 mfl Bostäder i Nya Kristinedal Stenungsunds kommun, Västra Götalands län Genomförandebeskrivning, antagandehandling 2013-09-19 1 INLEDNING Genomförandebeskrivningen

Läs mer

Detaljplan för Gamla Gymnastiksalen, del av Kåbdalis 4:75 (tidigare Kåbdalis S:1), Kåbdalis, Jokkmokks kommun, Norrbottens län

Detaljplan för Gamla Gymnastiksalen, del av Kåbdalis 4:75 (tidigare Kåbdalis S:1), Kåbdalis, Jokkmokks kommun, Norrbottens län Detaljplan för Gamla Gymnastiksalen, del av Kåbdalis 4:75 (tidigare Kåbdalis S:1), Kåbdalis, Jokkmokks kommun, Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMRÅD Samråd har hållits under tiden 26 april till 17

Läs mer

Tillägg till. Planbeskrivning. Upprättad i januari 2016 av Plan- och byggavdelningen, reviderad mars 2016 Dnr Planområde

Tillägg till. Planbeskrivning. Upprättad i januari 2016 av Plan- och byggavdelningen, reviderad mars 2016 Dnr Planområde Tillägg till Förslag till byggnadsplan för del av fastigheten Finnanäs 6:6 m.fl. (Ådala) i Tranås kommun (06-LIN-395) Antagen av kommunfullmäktige 1975-02-17, fastställd av länsstyrelsen 1975-11-07 Detaljplan

Läs mer

Planområdets ungefärliga lokalisering

Planområdets ungefärliga lokalisering 1(6) 2018-02-20 Granskningshandling Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för Skruv 15:13 m.fl Planområdets ungefärliga lokalisering Innehållsförteckning 2(6) Samrådets genomförande... 3 Detaljplanens

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE Tegsnäset 8:4 mfl Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Sweco Architects SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2017-11-14 Granskningsutlåtande Rubricerad detaljplan

Läs mer

Exploatör/Fastighetsägare Strömstads kommun dagvattenledningar Elnät El-distributör El-distributör Telenät Teleoperatör Teleoperatör

Exploatör/Fastighetsägare Strömstads kommun dagvattenledningar Elnät El-distributör El-distributör Telenät Teleoperatör Teleoperatör !"#$ %"&!"#$%&'#()( '%(') En genomförandebeskrivning skall redovisa de organisatoriska, fastighetsrättsliga, tekniska och ekonomiska åtgärder som behövs för att åstadkomma ett samordnat och ändamålsenligt

Läs mer

Detaljplan för Björnhovda 3:15

Detaljplan för Björnhovda 3:15 Samrådsredogörelse 1(5) Emelie Bertholdson, 0485-478 46 emelie.bertholdson@morbylanga.se Detaljplan för Björnhovda 3:15 Utlåtande över inkomna skrivelser efter samråd Rubricerade detaljplan handläggs enligt

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2017

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2017 A5014 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2017 Detaljplan för del av Döderhult 1:1 och Oskarshamn 3:2, Kvastmossen Centralorten, Oskarshamns kommun Dnr SBN 2015/41 Uppdragsbeslut

Läs mer

Genomförandetid Genomförandetiden är tio år räknat från det datum då planen vunnit laga kraft.

Genomförandetid Genomförandetiden är tio år räknat från det datum då planen vunnit laga kraft. Datum Diarienummer Sida 2013-05-15 1/5 Samrådshandling Detaljplan för Ulvesunds Marina Ulvesund 1:206 m fl i Ljungskile Uddevalla kommun, Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING INLEDNING En genomförandebeskrivning

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Detaljplanens syfte är att justera byggrätten för Äventyrets

Läs mer

Genomförandebeskrivning. Detaljplan för skola, kontor och bostad, Stenung 106:7, 3:84 och 105:7. Antagandehandling Stenungsunds kommun

Genomförandebeskrivning. Detaljplan för skola, kontor och bostad, Stenung 106:7, 3:84 och 105:7. Antagandehandling Stenungsunds kommun STENUNGSUNDS KOMMUN Dnr: 0324/09 Genomförandebeskrivning Detaljplan för skola, kontor och bostad, Stenung 106:7, 3:84 och 105:7 Tillhör kommunfullmäktiges i Stenungsunds kommun beslut 2012-11-19 200...

Läs mer

Detaljplan för del av Eket 1:214, Eket, Örkelljunga kommun, Skåne län

Detaljplan för del av Eket 1:214, Eket, Örkelljunga kommun, Skåne län Samrådsredogörelse avseende Detaljplan för del av Eket 1:214, Eket, Örkelljunga kommun, Skåne län Hur samrådet har bedrivits Sakägare enligt fastighetsförteckningen samt berörda förvaltningar och myndigheter

Läs mer

Kolstad Solklint fritidsområde (fastigheterna Kolstad 2:29-2:49 m.fl) Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande

Kolstad Solklint fritidsområde (fastigheterna Kolstad 2:29-2:49 m.fl) Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande 2011.0303.214 Samrådsredogörelse Datum 2012-03-06 1 (8) Detaljplan för Kolstad Solklint fritidsområde (fastigheterna Kolstad 2:29-2:49 m.fl) Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Läs mer

Detaljplan för del av Lönsboda 44:1, Lönsboda Stortorg. Längs Loshultsvägen.

Detaljplan för del av Lönsboda 44:1, Lönsboda Stortorg. Längs Loshultsvägen. 2018-11-05 Detaljplan för del av Lönsboda 44:1, Lönsboda Stortorg. Längs Loshultsvägen. Lönsboda, Osby kommun, Skåne län Förslag till detaljplan har varit på granskning under tiden 2017-09-01 2017-09-21

Läs mer

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-03-19 Dnr. 2017-182 2(8) 3(8) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 3 Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4

Läs mer

Fastigheterna Blåduvan 1 och Tättingen 2-12 m.fl., Finspång

Fastigheterna Blåduvan 1 och Tättingen 2-12 m.fl., Finspång Dnr KS.2016.0819 Samrådsredogörelse 2018-08-27 1 (5) Detaljplan för Fastigheterna Blåduvan 1 och Tättingen 2-12 m.fl., Finspång SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen för fastigheten Blåduvan 1 och Tättingen

Läs mer

Detaljplan Fjugesta 1:2 del av (Ändring av detaljplan 18 FJU-93) Knista församling i Lekebergs kommun

Detaljplan Fjugesta 1:2 del av (Ändring av detaljplan 18 FJU-93) Knista församling i Lekebergs kommun Lekebergs kommun Kommunstyrelsen Detaljplan Fjugesta 1:2 del av (Ändring av detaljplan 18 FJU-93) Knista församling i Lekebergs kommun 1814-P23 18-FJU-93 18-FJU-123 Planområde 18-FJU-231 P 35 m Samråd:

Läs mer

Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för Hulterstad 2:3

Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för Hulterstad 2:3 1(9) 2019-03-06 Granskningshandling Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för Hulterstad 2:3 Planområdet markerat med rött Innehållsförteckning 2(9) Samrådets genomförande... 3 Detaljplanens

Läs mer

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Dnr: POM 2011-383 DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Hur samrådet har bedrivits Detaljplaneprövningen handläggs med normalt planförfarande. Förslag till detaljplan

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län Sydnärkes byggförvaltning Ulrika Åberg Planarkitekt SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län Enligt PBL 2011 (Plan- och bygglagen 2011) 5 kap. 17 har Detaljplan

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Östergötlands län 2015-05-27 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget har följande handlingar upprättats: Planbeskrivning Plankarta

Läs mer

Genomförandebeskrivning

Genomförandebeskrivning Planhandling Samråd Datum: 2015-08-26 FN Diarienummer: 5615/10 Exploateringsavdelningen Viktor Dalbert Telefon: 031-368 10 98 E-post: viktor.dalbert@fastighet.goteborg.se Detaljplan för bostäder vid kvarteret

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Wallin 1 (Froafälle) Älmhults kommun Dnr 2017-B0402

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Wallin 1 (Froafälle) Älmhults kommun Dnr 2017-B0402 2018-06-25 Dnr 2017-B0402 Miljö- och byggförvaltningen Henrik Johansson 0476-551 84 henrik.johansson@almhult.se Detaljplan för Wallin 1 (Froafälle) Älmhults kommun Samrådsredogörelse 2018-06-25 2(7) Planprocessen

Läs mer

Dingle förskola, DINGLE 4:33, 1:84 m fl GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Munkedal, Västra Götalands län. Detaljplan för. Upprättad , rev

Dingle förskola, DINGLE 4:33, 1:84 m fl GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Munkedal, Västra Götalands län. Detaljplan för. Upprättad , rev Antagen av Kommunstyrelsen, Munkedals kommun enl. beslut 2012-08-08, 102. Laga kraft, 2012-09-04. Detaljplan för Dingle förskola, DINGLE 4:33, 1:84 m fl Munkedal, Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND Upprättad 2018-05-03 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande INKOMNA YTTRANDEN Statliga verk, myndigheter och

Läs mer

Förslag till detaljplan för handel, tankställe och campingområde i Umfors, Storumans kommun

Förslag till detaljplan för handel, tankställe och campingområde i Umfors, Storumans kommun Förslag till detaljplan för handel, tankställe och campingområde i Umfors, Storumans kommun Förslag till detaljplan för handel, tankställe och campingområde på del av Umfors 1:4 och Umfors 1:85, Storumans

Läs mer

Glimåkra 3:65 m.fl (Trollacenter) Glimåkra Östra Göinge kommun Skåne län Dnr KS 2016/01798

Glimåkra 3:65 m.fl (Trollacenter) Glimåkra Östra Göinge kommun Skåne län Dnr KS 2016/01798 Detaljplan för Glimåkra 3:65 m.fl (Trollacenter) Glimåkra Östra Göinge kommun Skåne län Dnr KS 2016/01798 Detaljplanen har varit ute på granskning enligt kommunstyrelsens beslut 7 december 2016 224. Granskningstiden

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE NORMALT PLANFÖRFARANDE DNR KS 2011/416 PLAN NR S158 2014-04-29 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Del av Kv. Svärdet Tomelilla kommun, Skåne län GRANSKNING Detaljplanen har varit utställd för granskning

Läs mer

DETALJPLAN FÖR ÖSTRA TORP (Herrestads-Torp 1.3 m.fl.) Uddevalla kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

DETALJPLAN FÖR ÖSTRA TORP (Herrestads-Torp 1.3 m.fl.) Uddevalla kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Planens nr: HE 151 Antagen av KF: 2010-06-23, 158 Laga kraft: 2010-10-07 DETALJPLAN FÖR ÖSTRA TORP (Herrestads-Torp 1.3 m.fl.) Uddevalla kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2010-05-05 REVIDERAD 2010-06-17 Sweco

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antagandehandling

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antagandehandling Datum 2014-02-03 Diarienummer 0901/07 Sida 1/5 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antagandehandling DETALJPLAN FÖR RÖRÖ 1:108 M FL RÖRÖ, ÖCKERÖ KOMMUN Datum 2014-02-03 Diarienummer 0901-11 Sida 2/5 BAKGRUND En genomförandebeskrivning

Läs mer

2013-12-02 Dnr: 2012-0558-208. Samrådsredogörelse DETALJPLAN FÖR STOCKSNÄSOMRÅDET I EKSJÖ STAD, EKSJÖ KOMMUN, JÖNKÖPINGS LÄN 1(8)

2013-12-02 Dnr: 2012-0558-208. Samrådsredogörelse DETALJPLAN FÖR STOCKSNÄSOMRÅDET I EKSJÖ STAD, EKSJÖ KOMMUN, JÖNKÖPINGS LÄN 1(8) 2013-12-02 Dnr: 2012-0558-208 Samrådsredogörelse DETALJPLAN FÖR STOCKSNÄSOMRÅDET I EKSJÖ STAD, EKSJÖ KOMMUN, JÖNKÖPINGS LÄN 1(8) Planhandlingen består av -Fastighetsföteckning -Plankarta -Plan- och genomförandebeskrivning

Läs mer

G ENOMFÖRANDEBESKRIVNING

G ENOMFÖRANDEBESKRIVNING 1(6) SPN-141/2008 214 G ENOMFÖRANDEBESKRIVNING tillhörande detaljplan för del av fastigheten Borg 11:2 med närområde inom Klockaretorpet i Norrköping, fysisk planering den 12 januari 2009 reviderad den

Läs mer

Myggenäs 1:114 m fl. I Myggenäs, Tjörns kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Lagakrafthandling Antagen , laga kraft

Myggenäs 1:114 m fl. I Myggenäs, Tjörns kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Lagakrafthandling Antagen , laga kraft Lagakrafthandling 2011-03-23 Antagen 2011-04-27, laga kraft 2011-05-27 Detaljplan för Myggenäs 1:114 m fl. I Myggenäs, Tjörns kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 1 INLEDNING Genomförandebeskrivningen redovisar

Läs mer

Utlåtande efter utställning

Utlåtande efter utställning 1 (8) Antagandehandling 2013-06-10 Detaljplan för Södra Kärr m.fl, Torsås kommun, Kalmar län Utlåtande efter utställning Samråd Förslaget till detaljplan har varit föremål för samråd under tiden 2011-12-05

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Gamla Stan 2:26 (Kvarteret Megaliten m.fl), Falköpings kommun.

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Gamla Stan 2:26 (Kvarteret Megaliten m.fl), Falköpings kommun. Granskningsutlåtande 2017-10-31 KS 2017/00504 214 Kommunstyrelsen GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Gamla Stan 2:26 (Kvarteret Megaliten m.fl), Falköpings kommun. HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Rubricerat

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE UTÖKAT FÖRFARANDE GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1(7) GRANSKNINGSUTLÅTANDE ÄDP 190 Trafikplats Tierp Fastigheten Svanby 2:54 samt del av Svanby 2:50 och Svanby 40:1 Medborgarservice UTÖKAT FÖRFARANDE GRANSKNINGSUTLÅTANDE

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Ändring av detaljplan 25-P04/164 för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum Stationsgatan. Bodens kommun, Norrbottens län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Ändring av detaljplan 25-P04/164 för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum Stationsgatan. Bodens kommun, Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Ändring av detaljplan 25-P04/164 för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum Stationsgatan Bodens kommun, Norrbottens län 2 Granskningshandling Ändring av detaljplan för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum

Läs mer

Markägare och boende: 6. Fastighetsägare 1 med synpunkter 7. Fastighetsägare 2 med synpunkter

Markägare och boende: 6. Fastighetsägare 1 med synpunkter 7. Fastighetsägare 2 med synpunkter Samrådsredogörelse Detaljplan för Nya Väster Knislinge, Östra Göinge kommun, Skåne län Datum: 18 juni 2015 Dnr: KS 2015/00906 Detaljplanen var på samråd under perioden 2013-07-05 och 2013-08-14, enligt

Läs mer

BYGG 2012:

BYGG 2012: BYGG 2012:324 2016-03-23 Underrättelse om antagande av tillägg till detaljplan Förslag till tillägg till detaljplan nr 45, Ändring av gällande byggnadsplan genom tillägg till Förslag till ändring och utvidgning

Läs mer

P L A N B E S K R I V N I N G

P L A N B E S K R I V N I N G sid1 (3) Ängelholms kommun B 308 Detaljplan för KV SAMSKOLAN M M i Ängelholms stad P L A N B E S K R I V N I N G HANDLINGAR Planhandlingarna består under samrådstiden av: - Plankarta med bestämmelser -

Läs mer

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 Dnr MN/2002-0967 Detaljplan för Del av NYCKLEBY 1:33 Strömstads kommun UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 HUR UTSTÄLLNINGEN HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnämnden beslutade 2011-02-03 26 att genomföra en andra

Läs mer

Detaljplan för Del av Uggleområdet Perstorp 22:1 m.fl. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Upprättad PERSTORPS KOMMUN, SKÅNE LÄN

Detaljplan för Del av Uggleområdet Perstorp 22:1 m.fl. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Upprättad PERSTORPS KOMMUN, SKÅNE LÄN Detaljplan för Del av Uggleområdet Perstorp 22:1 m.fl. PERSTORPS KOMMUN, SKÅNE LÄN SAMRÅDSREDOGÖRELSE Upprättad 2016-08-16 Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade 2015-12-16, 316 att ge Byggnadsnämnden

Läs mer

Detaljplan för Parketten 7 m.fl., Hanaskog Östra Göinge kommun, Skåne län

Detaljplan för Parketten 7 m.fl., Hanaskog Östra Göinge kommun, Skåne län Detaljplan för Parketten 7 m.fl., Hanaskog Östra Göinge kommun, Skåne län Datum: 9/7-2015 Dnr: KS 2014/000958 Planförslaget har varit på samråd under tiden 4 maj 25 maj 2015 enligt kommunstyrelsens beslut

Läs mer

Detaljplan för MALÖN 1:28 OCH 1:43

Detaljplan för MALÖN 1:28 OCH 1:43 Detaljplan för MALÖN 1:28 OCH 1:43 Orust kommun Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING (UTSTÄLLNINGSHANDLING) Upprättad 2012-08-25 BO-HUS-PLAN AB Arkitekt Boo Widén ORUST KOMMUN Verksamheten för

Läs mer

Samrådsredogörelse. Ändring av detaljplan för fasigheten Fasanen 6. Emmaboda tätort, Emmaboda kommun, Kalmar län

Samrådsredogörelse. Ändring av detaljplan för fasigheten Fasanen 6. Emmaboda tätort, Emmaboda kommun, Kalmar län Dnr: 2018: BMN259 Tekniska kontoret, bygg- och miljöenheten Granskningshandling Dnr: 2018:BMN259 Datum 2019-08-26 Samrådsredogörelse Ändring av detaljplan för fasigheten Fasanen 6 Emmaboda tätort, Emmaboda

Läs mer

Detaljplan för bostäder vid Koppersvägen, Kopper 2:11 m.fl.

Detaljplan för bostäder vid Koppersvägen, Kopper 2:11 m.fl. Dnr: 0559 /13 2017-04-19 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för bostäder vid Koppersvägen, Kopper 2:11 m.fl. Stenungsunds kommun Västra Götalands län Detaljplanens syfte och huvuddrag Syftet med detaljplanen

Läs mer

Åkerkullan 7. Ändring av Detaljplan för. i Södertälje Arkivnummer: 0181K-P1610 Dnr Tillägg till PLANBESTÄMMELSER

Åkerkullan 7. Ändring av Detaljplan för. i Södertälje Arkivnummer: 0181K-P1610 Dnr Tillägg till PLANBESTÄMMELSER Samhällsbyggnadskontoret Ändring av Detaljplan för Åkerkullan 7 i Södertälje Arkivnummer: 0181K-P1610 Dnr 2011-01524 Tillägg till PLANBESTÄMMELSER Upprättad 2011-12-06 Laga Kraft 2012-02-29 LAGA KRAFTHANDLING

Läs mer

DETALJPLAN FÖR EDSHULTS-GUMMARP 2:4, 2:9, GUMMARPSNÄSET, EKSJÖ KOMMUN

DETALJPLAN FÖR EDSHULTS-GUMMARP 2:4, 2:9, GUMMARPSNÄSET, EKSJÖ KOMMUN Granskningshandling 2016-11-22 Dnr: 2016-000093 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Här redovisas yttranden inkomna under samrådstiden DETALJPLAN FÖR EDSHULTS-GUMMARP 2:4, 2:9, GUMMARPSNÄSET, EKSJÖ KOMMUN HANDLINGAR Till

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län SBN 2013.0111 Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län Upprättad 2014-06-10 av Samhällsbyggnadsförvaltningen i Karlskoga Normalt planförfarande, enligt

Läs mer

Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun

Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun 2013-10-18 Reviderad 2013-11-18 Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun Planbeskrivning HANDLINGAR Planförslaget består av denna beskrivning och plankarta med bestämmelser.

Läs mer

Fastighetsrättsliga frågor. Ansvarsfördelning och huvudmannaskap

Fastighetsrättsliga frågor. Ansvarsfördelning och huvudmannaskap Ansvarsfördelning och huvudmannaskap Allmänna platser Enskilt huvudmannaskap föreslås för allmänna platser inom planområdet. Skarpö Vägar Samfällighetsförening föreslås som huvudman för väg, lika befintligt.

Läs mer

Detaljplan för Norrbobyn 16:1, Hudiksvalls kommun, Gävleborgs län.

Detaljplan för Norrbobyn 16:1, Hudiksvalls kommun, Gävleborgs län. 1 (6) Dnr PLAN.2015.8 Samrådsredogörelse Detaljplan för Norrbobyn 16:1, Hudiksvalls kommun, Gävleborgs län. Handlingar Planhandlingarna har varit utställda på samråd under tiden 12 maj - 10 juni 2016.

Läs mer

Detaljplan för BRF Vintergatan 1

Detaljplan för BRF Vintergatan 1 1(11) Detaljplan för BRF Vintergatan 1 UTLÅTANDE April 2017 I detta utlåtande redovisas de yttranden som framkommit i samband med samråd (21 december 2016 16 januari 2017) samt granskning (21 februari

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Utställningshandling. Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län.

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Utställningshandling. Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Utställningshandling Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. DETALJPLAN Upprättat av Britta Lundgren den 2012-02-20 -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Genomförandebeskrivning

Genomförandebeskrivning Planhandling Utställning Datum: 2018-08-28 FN Diarienummer: 5615/10 Exploateringsavdelningen Fredrik Olsson Telefon: 031-368 09 52 E-post: fredrik.olsson@fastighet.goteborg.se Detaljplan för bostäder vid

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO Laga kraft 2013-11-19 Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

Planbeskrivning Ändring genom tillägg till stadsplan för Berthåga, Pl 90 A, avseende Berthåga 20:5

Planbeskrivning Ändring genom tillägg till stadsplan för Berthåga, Pl 90 A, avseende Berthåga 20:5 PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare Datum Diarienummer Annika Danielson 2015-03-09 PBN 2014-922 Rev. 2015-03-19 Planbeskrivning Ändring genom tillägg till stadsplan för Berthåga, Pl 90 A, avseende Berthåga

Läs mer

Anneli Sundin Ändring genom tillägg till Stadsplan för Sofielund m.m. (Pl 71), avseende Boländerna 23:11 Begränsat förfarande

Anneli Sundin Ändring genom tillägg till Stadsplan för Sofielund m.m. (Pl 71), avseende Boländerna 23:11 Begränsat förfarande PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare Diarienummer Anneli Sundin 2015-3488 Planbeskrivning Ändring genom tillägg till Stadsplan för Sofielund m.m. (Pl 71), avseende Boländerna 23:11 Begränsat förfarande

Läs mer

Planområdets ungefärliga lokalisering

Planområdets ungefärliga lokalisering 1(8) 2017-11-30 Granskningshandling Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för Bergsrådet 13 m.fl Planområdets ungefärliga lokalisering Innehållsförteckning 2(8) Samrådets genomförande... 3

Läs mer

Hedesunda Prästbord 4:17, Gamleområdet

Hedesunda Prästbord 4:17, Gamleområdet P L AN- OCH GENOMFÖR AN DEBE S KRIVNII NG 2010-11-09 Antagen: 2011-01-26 Revideringsdatum: 2011-01-03 Laga kraft: 2011-02-24 Dnr: 10BMN341 Handläggare: Emma Svedberg Hedesunda Prästbord 4:17, Gamleområdet

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN GRANSKNINGSHANDLING 2017-12-15 Dnr: 2017.0478.211 DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd för samråd från den 25 september till den 15

Läs mer

Detaljplan för Myggenäs 12:3 samt del av 12:139 ALMÖ LIVS Tjörns Kommun, Västra Götaland

Detaljplan för Myggenäs 12:3 samt del av 12:139 ALMÖ LIVS Tjörns Kommun, Västra Götaland GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2009-0-04 NORMALT PLANFÖRFARANDE (UTSTÄLLNINGSHANDLING) Detaljplan för Myggenäs 12: samt del av 12:19 ALMÖ LIVS Tjörns Kommun, Västra Götaland INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. INLEDNING

Läs mer

Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län

Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län Samrådshandling 2014-06-12 P L A N B E S K R I N N I N G HANDLINGAR

Läs mer

S INDUSTRIOMR S RINGVÄGEN i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län

S INDUSTRIOMR S RINGVÄGEN i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län S INDUSTRIOMR S RINGVÄGEN PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget hör denna beskrivning, karta i ett blad innehållande detaljplan samt genomförandebeskrivning. PLANENS SYFTE På den för industriändamål

Läs mer

Myndigheter, organisationer, föreningar, kommunala nämnder med flera

Myndigheter, organisationer, föreningar, kommunala nämnder med flera 2015-11-03 Dnr PLAN 2014.25 Detaljplan för del av Söderby 1:751 m.fl., Biltema Handen SAMRÅDSREDOGÖRELSE BAKGRUND Kommunstyrelsen beslutade 2014-05-26, 130 att ge stadsbyggnadsnämnden i uppdrag att upprätta

Läs mer

Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården. Laxå kommun, Örebro län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården. Laxå kommun, Örebro län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården Laxå kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Global Care i Laxå AB äger fastigheten Laxåskogen 18:1. Företaget önskar möjlighet för fler typer av användningar

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN LID 1:17 M.FL. (LASERSTANS) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN LID 1:17 M.FL. (LASERSTANS) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN LID 1:17 M.FL. (LASERSTANS) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning och behovsbedömning Upprättad 2016-04-11 Samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Detaljplan för del av Nyland 5:19

Detaljplan för del av Nyland 5:19 Granskningshandling Detaljplan för del av Nyland 5:19 Ytterlännäs församling Kramfors kommun Nylands Hälsocentral Parkering Standardförfarande Dnr Mob-2017-1478 PLANBESKRIVNING Handlingar Till planen hör:

Läs mer

ÄD194. Planändringen har antagits av kommunfullmäktige och vunnit laga kraft ÄD194

ÄD194. Planändringen har antagits av kommunfullmäktige och vunnit laga kraft ÄD194 ÄD194 Hans-Erik Åslin Planarkitekt Klas Lundgren Förvaltningschef Planändringen har antagits av kommunfullmäktige 2017-02-27 12 och vunnit laga kraft 2017-03-24 ÄD194 Miljö- och byggkontoret Ändring av

Läs mer

beslöt samhällsbyggnadsnämnden att godkänna planhandlingar upprättade av planarkitekt Rasmus Leo och låta planen gå ut på samråd.

beslöt samhällsbyggnadsnämnden att godkänna planhandlingar upprättade av planarkitekt Rasmus Leo och låta planen gå ut på samråd. 2013-06-28 DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHET KULLTORP 2:2 (KLOCKAREGÅRDEN) I GNOSJÖ KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDEHANTERING En ny förskola ska uppföras i Kulltorp och den äldre ska få ny användning som

Läs mer

Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten

Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten TENNISTOMTEN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2010-03-29 ENKELT PLANFÖRFARANDE (SAMRÅDSHANDLING) Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten Tjörns Kommun, Västra Götaland 1. INLEDNING Genomförandebeskrivningen

Läs mer

Ändring av detaljplan 11-HÄS-241/73, Östra delen av Hästveda tätort

Ändring av detaljplan 11-HÄS-241/73, Östra delen av Hästveda tätort Upprättad 2018-10-11 Dnr: BN 2016-1429 Granskningshandling Tillägg till planbeskrivning Ändring av detaljplan 11-HÄS-241/73, Östra delen av Hästveda tätort Hässleholms kommun, Skåne län www.hassleholm.se/dp

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV TUREBERG 29:52, EDSBERGS BÅTKLUBB. Antagandehandling Dnr 2013/0357 KS.203

DETALJPLAN FÖR DEL AV TUREBERG 29:52, EDSBERGS BÅTKLUBB. Antagandehandling Dnr 2013/0357 KS.203 DETALJPLAN FÖR DEL AV TUREBERG 29:52, EDSBERGS BÅTKLUBB Antagandehandling 2014-05-15 Dnr 2013/0357 KS.203 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 3 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT

Läs mer

Inkomna synpunkter. Dnr KS/2015:180. Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden

Inkomna synpunkter. Dnr KS/2015:180. Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden Dnr KS/2015:180 Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden 2016-06-17 2016-07-15. Nedan följer en sammanfattning av inkomna synpunkter under plansamrådet med s kommentarer. Inför granskningsskedet

Läs mer