Särskilt utlåtande tillhörande detaljplan för villabebyggelse Slumnäsvägen 57, Västra Strand, fastighet Våren 5 i Tyresö kommun

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Särskilt utlåtande tillhörande detaljplan för villabebyggelse Slumnäsvägen 57, Västra Strand, fastighet Våren 5 i Tyresö kommun"

Transkript

1 Stadsbyggnadskontoret december 2010 Annika Almqvist Särskilt utlåtande tillhörande detaljplan för villabebyggelse Slumnäsvägen 57, Västra Strand, fastighet Våren 5 i Tyresö kommun Tyresös stadsbyggnadskontor upprättade i september 2010 ett förslag till detaljplan för villabebyggelse Slumnäsvägen 57, Våren 5. Syftet med planen är att göra det möjligt att stycka fastigheten och på så sätt tillskapa ytterligare en byggrätt för villabebyggelse. Förslaget har varit ute på samråd under tiden 30 september till och med 22 oktober Samrådshandlingarna har funnits tillgängliga på kommunens servicecenter, på kommunens bibliotek och på hemsidan. Samrådet har även annonserats i lokaltidningen Mitt i Tyresö den 28 september Under samrådstiden inkom 5 yttranden. Lantmäteriets yttranden inkom efter samrådstiden har löpt ut. Under underrättelsetiden inkom ytterligare 1 synpunkt. Vid byggnadsnämndens sammanträde den 25 november 2010 behandlades detaljplanen för fastigheten Sälgen 6. Planen medger också en styckning av en villatomt i Tyresö Strand. Byggnadsnämnden beslutade att inte anta detaljplanen utan istället återremittera den. Anledningen till detta var att byggnadsnämnden ansåg att byggrätterna skulle vara lika stora för både befintlig och nytillkommen fastighet. Detta har medfört att detaljplanen för Våren 5 nu behöver ändras på liknande sätt. Planen har varit på underrättelse en andra gång. Under denna tid har 1 synpunkt inkommit. Inkomna synpunkter redovisas tillsammans med kommunens kommentar nedan. En del av synpunkterna har behövt sammanfattats eller förtydligats. Alla yttranden i sin helhet finns tillgängliga på stadsbyggnadskontoret. Stadsbyggnadskontoret Planenheten Tyresö Tel Fax kommun@tyreso.se

2 2 Följande ändringar har gjorts efter samrådet: Planbeskrivningen har kompletterats med följande text under rubriken värme och energi : Kommunen uppmuntrar förnybara energikällor så som bergvärme. Energisnål teknik ska användas om det är möjligt. Planbeskrivningen har kompletterats med följande text under rubriken radon : Om inte radonundersökning utförs ska grundläggning utföras med minst radonskyddsklass radonskyddande grundläggning. Planbeskrivningen har uppgett skäl för upphävande av strandskydd i planbeskrivningen under rubriken strandskydd. På plankartan har en bestämmelse om upphävande av strandskydd införts under rubriken administrativa bestämmelser. Planbeskrivningen har kompletterats med text under rubriken El : Elledningar är förlagda i Slumnäsvägen och inom planområdet. Elledningarna tillhör Vattenfall. En bild har lagts in som visar 24 kv högspänningsledningar och 0.4 kv lågspänningsledningar. Texten till bilden beskriver att samtliga ledningar är markförlagda kablar och ledningarnas läge i kartan är ungefärligt. Plankartan har kompletterats med en bestämmelse om uthus och garage: Fristående uthus eller garage får uppföras endast i en våning och inte till en större byggnadshöjd än 3,0 m. Den totala höjden till taknock får inte överstiga 4,5 m. Följande ändringar har gjorts efter första underrättelsen: Byggrätten har ändrats så att båda tomterna har samma byggrätt oavsett tomtstorlek. Högsta byggnadsarea för huvudbyggnad är 160 kvm och högsta byggnadsarea för uthus är 40 kvm.

3 3 Inkomna synpunkter Datum Synpunkt Myndigheter och föreningar 1. Länsstyrelsen Ingen erinran 2. TeliaSonera Skanova Access Ingen erinran 3. Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund 4. Hyresgästföreningen region Stockholm Synpunkt Ingen erinran 5. Vattenfall eldistribution AB Synpunkt 6. Lantmäteriet Synpunkt Berörda fastighetsägare och närboende Inga inkomna synpunkter - Inkomna synpunkter under första underrättelseskedet 7. Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund Inkomna synpunkter under andra underrättelseskedet Ingen erinran 8. Södertörns brandförsvarsförbund Synpunkt 9. Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund Ingen erinran Synpunkter inkomna under samrådet 1. Länsstyrelsen i Stockholms län Strandskyddsbestämmelserna har ändrats relativt nyligen. Eftersom planarbetet har inletts efter 1 juli 2009 ska 5 kap. 7a PBL tillämpas. Då nuvarande detaljplan ersätts med en ny detaljplan kommer strandskydd att råda inom de delar av planområdet som ligger närmare strandkanten än 100 meter, jfr 7 kap. 18g miljöbalken. För att upphäva strandskyddet krävs särskilda skäl, vilka finns redovisade i 7 kap. 18c MB. Kommunen behöver i det fortsatta planarbetet redovisa de särskilda skälen samt beskriva på vilket sätt som intresset av att ta marken i anspråk, på det sätt som avses med planen, väger tyngre än strandskyddsintresset.

4 4 Svar: Kommunen har uppgett skäl för upphävande av strandskydd i planbeskrivningen under rubriken strandskydd. På plankartan har en bestämmelse om upphävande av strandskydd införts under rubriken administrativa bestämmelser. 2. TeliaSonera Skanova Access Har inget att erinra mot planen. Svar: Kommunen noterar yttrandet. 3. Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund, SMOHF Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund beslutar att lämna följande yttrande: Förbundet delar uppfattningen att miljöbedömning enligt miljöbalken inte behöver upprättas. Om radonundersökning inte utförs ska grundläggning utföras med minst radonskyddsklass radonskyddande grundläggning. Planen bör förorda användning av energisnål teknik som bergvärme eller solpaneler samt gärna lågenergi- eller passivhus. Marken i området har tidigare undersökts med avseende på markradon och har klassats som lågradonmark. Planbeskrivningen anger att radonundersökning bör göras i samband med bygglov för att ge underlag för val av grundläggningsmetod. Ett av delmålen för Sveriges miljömål God bebyggd miljö säger att miljöbelastningen från energianvändningen i bostäder och lokaler ska minska och vara mindre 2010 än Kommuner och länsstyrelser ska ta fram strategier och program för att nå delmålen. Planbeskrivningen redovisar att kommunen uppmuntrar förnybara energikällor såsom fjärrvärme eller bergvärme och genomförandebeskrivningen anger att bebyggelsen bör värmas upp med fjärrvärme eller annan förnyelsebar energikälla. Bedömning Eftersom förhöjda radongashalter kan förekomma i byggnader även då marken är klassad som lågradonmark bör byggnader för bostäder och arbetsplatser utföras med radonskyddande grundläggning. Eftersom det finns ett nationellt miljömål om ökad energibesparing för uppvärmning bör moderna energibesparande åtgärder vidtas. Eftersom fjärrvärmeledning är förlagd i Tyresövägen så är det p g a avståndet knappast försvarbart att kräva fjärrvärmeanslutning, men planhandlingarna får gärna exemplifiera andra förnyelsebara energikällor som bergvärme eller solpaneler. Vidare kan nämnas lågenergi- eller passivhus Svar: Kommunen kan inte föreskriva en viss uppvärmningsteknik. Kommunen har dock skrivit in i planhandlingarna att förnyelsebara energikällor och energisnål teknik ska användas. Ett tillägg i planbeskrivning gällande radonskyddande grundläggning har gjorts under rubriken radon.

5 5 4. Hyresgästföreningen region Stockholm Vi har granskat förslaget och har ingenting att invända mot planen. Svar: Kommunen noterar detta. 5. Vattenfall Eldistribution AB Vattenfall har elanläggningar inom och i närheten av planområdet vilket visas av bifogad karta, turkos linje = 24 kv högspänningsledning och blå linje = 0,4 kv Iågspänningsledning. Samtliga ledningar är markförlagda jordkablar. Ledningarnas läge i kartan är ungefärligt. Vattenfall bedömer att vi kommer att kunna strömförsörja detaljplanen med sin befintliga anslutning. Vattenfalls markförlagda kablar får inte byggas över och Vattenfalls luftledningar och markförlagda kablar måste uppfylla det säkerhetsavstånd som framgår av Elsäkerhetsverkets starkströmsföreskrifter. Till Vattenfalls Iågspänningsluftledning skall det vara minst 2 meter till närmaste byggnadsdel. Eventuell flytt/förändring av befintliga elanläggningar utförs av Vattenfall men bekostas av exploatören. I enlighet med ellagen måste de nya fastigheterna ha skilda servisledningar. En ny elservis måste således beställas. El-serviser, både byggkraft och permanent servis, beställs hos Vattenfall I övrigt gäller att befintliga elanläggningar måste hållas tillgängliga för Vattenfall under alla skeden av plangenomförandet. Vid eventuella schaktningsarbeten skall kabelutsättning begäras. Detta beställs hos Vattenfalls kundtjänst på telefonnummer på dagtid eller via e-post: kabelanvisning@vattenfall.com. Om beställningen görs minst fem arbetsdagar i förväg är tjänsten kostnadsfri.

6 6 Svar: Kommunen har delgett fastighetsägaren på Våren 5 Vattenfalls yttrande i sin helhet så att planen kan genomföras enligt Vattenfalls föreskrifter. Planbeskrivningen har kompletterats med information om att elledningarna är förlagda i Slumnäsvägen och inom planområdet. 6. Lantmäteriet Lantmäteriet har följande synpunkter för att göra detaljplanen tydligare: Bestämmelsen om antalet fastigheter rekommenderas att kompletteras med beteckning på plankartan. Det rekommenderas att bestämmelsen minsta tomtstorlek läggs till i e 2. Svar: Kommunen har infört föreslagna ändringar på plankartan. Synpunkter inkomna under första underrättelsetiden 7. Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund, SMOHF Förbundet har yttrat sig i tidigare samrådsskede och dess synpunkter har beaktats. Inga ytterligare synpunkter föreligger. Svar: Kommunen noterar detta.

7 7 Synpunkter inkomna under andra underrättelsetiden 8. Södertörns brandförsvarsförbund De har synpunkter med anledning av insatsmöjligheter och risk för brandspridning. De hänvisar till att PM 608 och PM 609 bör beaktas i projekteringsarbetet, i syfte att säkerställa räddningstjänstens framkomplighet och brandvattenförsörjning. Svar: Kommunen ska delge fastighetsägaren på Våren 5 brandförsvarsförbundets PM i sin helhet så att planen kan genomföras enligt dessa föreskrifter. Kommunen ska också samtidigt informera att den fastighetsägare som ska använda sprinkler ska ha medgivande från huvudman (kommunen) för vattenanläggningen. 9. Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund, SMOHF Förbundet har inga ytterligare synpunkter. Svar: Kommunen noterar detta.

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för villabebyggelse Slumnäsvägen 57, Västra Strand, fastigheten Våren 5 i Tyresö kommun

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för villabebyggelse Slumnäsvägen 57, Västra Strand, fastigheten Våren 5 i Tyresö kommun Stadsbyggnadskontoret november 2010 Annika Almqvist Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för villabebyggelse Slumnäsvägen 57, Västra Strand, fastigheten Våren 5 i Tyresö kommun Tyresös stadsbyggnadskontor

Läs mer

Särskilt utlåtande tillhörande detaljplan för Bostäder Bansjöslingan 20-22, Venus 4 &5 i Tyresö kommun

Särskilt utlåtande tillhörande detaljplan för Bostäder Bansjöslingan 20-22, Venus 4 &5 i Tyresö kommun Samhällsbyggnadsförvaltningen januari 2011 Sophia Norrman Winter Särskilt utlåtande tillhörande detaljplan för Bostäder Bansjöslingan 20-22, Venus 4 &5 i Tyresö kommun Tyresös stadsbyggnadskontor upprättade

Läs mer

Särskilt utlåtande tillhörande detaljplan för Del av kv. Torpartäppan, fastigheterna Torpartäppan 9 och 18 i Tyresö kommun

Särskilt utlåtande tillhörande detaljplan för Del av kv. Torpartäppan, fastigheterna Torpartäppan 9 och 18 i Tyresö kommun Samhällsbyggnadsförvaltningen April 2011 2010BN0418 Särskilt utlåtande tillhörande detaljplan för Del av kv. Torpartäppan, fastigheterna Torpartäppan 9 och 18 i Tyresö kommun Tyresös stadsbyggnadskontor

Läs mer

Särskilt utlåtande tillhörande detaljplan för villabebyggelse, Gullvivebacken 4, fastigheterna Gullvivan 4 och 5 i Tyresö kommun

Särskilt utlåtande tillhörande detaljplan för villabebyggelse, Gullvivebacken 4, fastigheterna Gullvivan 4 och 5 i Tyresö kommun Samhällsbyggnadsförvaltningen April 2011 2010BN0419 Särskilt utlåtande tillhörande detaljplan för villabebyggelse, Gullvivebacken 4, fastigheterna Gullvivan 4 och 5 i Tyresö kommun Tyresös stadsbyggnadskontor

Läs mer

Granskningsutlåtande. Del av Gimmersta 1:1 Bollmora, Tyresö kommun, Stockholms län. Samhällsbyggnadsförvaltningen Amanda Hammer, planenheten

Granskningsutlåtande. Del av Gimmersta 1:1 Bollmora, Tyresö kommun, Stockholms län. Samhällsbyggnadsförvaltningen Amanda Hammer, planenheten Samhällsbyggnadsförvaltningen Amanda Hammer, planenheten Antagandehandling Februari, 2015 Dnr 2014 KSM 0848 Ändring genom tillägg för detaljplan för Del av Gimmersta 1:1 Bollmora, Tyresö kommun, Stockholms

Läs mer

Samrådsredogörelse. TYRESÖ 1:505 Tyresö Strand, Tyresö kommun, Stockholms län. Antagandehandling juli, 2015 Dnr 2015 KSM 0067

Samrådsredogörelse. TYRESÖ 1:505 Tyresö Strand, Tyresö kommun, Stockholms län. Antagandehandling juli, 2015 Dnr 2015 KSM 0067 Samhällsbyggnadsförvaltningen Amanda Hammer, planenheten Antagandehandling juli, 2015 Dnr 2015 KSM 0067 Detaljplan för TYRESÖ 1:505 Tyresö Strand, Tyresö kommun, Stockholms län Samrådsredogörelse Karta

Läs mer

Granskningsutlåtande. Fastigheten Tyresö 1:582 Solberga, Tyresö kommun, Stockholms län. Samhällsbyggnadsförvaltningen Heléne Hallberg, planchef

Granskningsutlåtande. Fastigheten Tyresö 1:582 Solberga, Tyresö kommun, Stockholms län. Samhällsbyggnadsförvaltningen Heléne Hallberg, planchef Samhällsbyggnadsförvaltningen Heléne Hallberg, planchef Antagandehandling Januari, 2015 Dnr 2014 KSM 0986 Ändring genom tillägg för detaljplan för Fastigheten Tyresö 1:582 Solberga, Tyresö kommun, Stockholms

Läs mer

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE tillhörande detaljplan för bostäder i kv Porträttet, Tyresö strand i Tyresö kommun

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE tillhörande detaljplan för bostäder i kv Porträttet, Tyresö strand i Tyresö kommun Stadsbyggnadskontoret September 2009 Karin Norlander, planarkitekt UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE tillhörande detaljplan för bostäder i kv Porträttet, Tyresö strand i Tyresö kommun Tyresös stadsbyggnadskontor upprättade

Läs mer

Särskilt utlåtande. Torpartäppan 6, Skälsätra Trollbäcken, Tyresö kommun, Stockholms län

Särskilt utlåtande. Torpartäppan 6, Skälsätra Trollbäcken, Tyresö kommun, Stockholms län Samhällsbyggnadsförvaltningen Sophia Norrman Winter, planarkitekt Antagandehandling november, 2014 Dnr 2013 KSM 0856 Detaljplan för Torpartäppan 6, Skälsätra Trollbäcken, Tyresö kommun, Stockholms län

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för område vid Dalskolan, Tyresö kommun.

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för område vid Dalskolan, Tyresö kommun. Samhällsbyggnadsförvaltningen april 2014 Hanna Fürstenberg Danielson, planarkitekt Dnr: 2013KSM1189 SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för område vid Dalskolan, Tyresö kommun. Tyresö kommuns samhällsbyggnadsförvaltning

Läs mer

Detaljplan för Komministern 5 och del av Tumba 7:206, Botkyrka

Detaljplan för Komministern 5 och del av Tumba 7:206, Botkyrka 1 [7] Stadsbyggnadsenheten 2014-09-23 Referens Lotta Kvist Samrådsredogörelse Detaljplan för Komministern 5 och del av Tumba 7:206, Botkyrka kommun Beskrivning av samrådsförfarandet Samhällsbyggnadsnämnden

Läs mer

Bostäder Videbacken 1 OMRÅDE FÖR VILLABEBYGGELSE

Bostäder Videbacken 1 OMRÅDE FÖR VILLABEBYGGELSE December 2009 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Bostäder Videbacken 1 OMRÅDE FÖR VILLABEBYGGELSE Tyresö kommun Stadsbyggnadskontoret 135 81 Tyresö Tel 08-5782 91 00 Fax 08 5782 90 45 kommun@tyreso.se

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för bostäder Videbacken 1, Vidjan 3 i Tyresö kommun

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för bostäder Videbacken 1, Vidjan 3 i Tyresö kommun Stadsbyggnadskontoret december 2009 Sara Kopparberg, planchef SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för bostäder Videbacken 1, Vidjan 3 i Tyresö kommun Tyresös stadsbyggnadskontor upprättade i april

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun.

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun. Samhällsbyggnadsförvaltningen Februari 2013 Hanna Fürstenberg Danielson, planarkitekt Dnr: 2012 KSM 0519 SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun. Tyresö

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE tillhörande detaljplan för fastigheten Kumla 3:242 & 3:245, Malmstigen 1 & 3 i Tyresö kommun, Stockholms län

GRANSKNINGSUTLÅTANDE tillhörande detaljplan för fastigheten Kumla 3:242 & 3:245, Malmstigen 1 & 3 i Tyresö kommun, Stockholms län Samhällsbyggnadsförvaltningen September 2014 Hanna Fürstenberg Danielson, planarkitekt Dnr: 2012 KSM 0287 GRANSKNINGSUTLÅTANDE tillhörande detaljplan för fastigheten Kumla 3:242 & 3:245, Malmstigen 1 &

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för Infartsparkering Videvägen, inom fastigheten Strand 1:364 i Tyresö kommun.

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för Infartsparkering Videvägen, inom fastigheten Strand 1:364 i Tyresö kommun. Samhällsbyggnadsförvaltningen November 2011 Christian Nützel, planarkitekt Dnr: 2011 KSM 0201 SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för Infartsparkering Videvägen, inom fastigheten Strand 1:364 i Tyresö

Läs mer

Detaljplan för DEL AV AVESTA 4:36 OCH 4:38, UTBYGGNAD AV KÄLLHAGEN samt upphävande av del av Detaljplan för del av Källhagens industriområde

Detaljplan för DEL AV AVESTA 4:36 OCH 4:38, UTBYGGNAD AV KÄLLHAGEN samt upphävande av del av Detaljplan för del av Källhagens industriområde Detaljplan för DEL AV AVESTA 4:36 OCH 4:38, UTBYGGNAD AV KÄLLHAGEN samt upphävande av del av Detaljplan för del av Källhagens industriområde Avesta kommun Dalarnas län Upprättad av Västmanland-Dalarna

Läs mer

SÄRSKILT UTLÅTANDE tillhörande detaljplan för omsorgsboende Tärningen, Nyboda 1:1, Tyresö kommun.

SÄRSKILT UTLÅTANDE tillhörande detaljplan för omsorgsboende Tärningen, Nyboda 1:1, Tyresö kommun. Samhällsbyggnadsförvaltningen Februari 2013 Hanna Fürstenberg Danielson, planarkitekt Dnr: 2012 KSM 0357 SÄRSKILT UTLÅTANDE tillhörande detaljplan för omsorgsboende Tärningen, Nyboda 1:1, Tyresö kommun.

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för Äldreboende vid Basilikagränd i Tyresö kommun.

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för Äldreboende vid Basilikagränd i Tyresö kommun. Samhällsbyggnadsförvaltningen September 2012 Christian Nützel, planarkitekt Dnr: 2012 KSM 0220 SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för Äldreboende vid Basilikagränd i Tyresö kommun. Tyresö kommuns

Läs mer

Under samrådstiden har sju yttranden inkommit. Dessa redovisas och kommenteras här nedanför. Länsstyrelsens yttrande återges i sin helhet.

Under samrådstiden har sju yttranden inkommit. Dessa redovisas och kommenteras här nedanför. Länsstyrelsens yttrande återges i sin helhet. Detaljplan för del av Fastigheten Läkaren 1, Gällivare sjukhus Gällivare kommun Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Samråd angående förslaget till detaljplan har hållits under tiden

Läs mer

Å-P08/33 Ädp Å3. Tillägg till PLANBESTÄMMELSER. Gränsbeteckning Gräns för område där tillägg till planbestämmelser ska gälla

Å-P08/33 Ädp Å3. Tillägg till PLANBESTÄMMELSER. Gränsbeteckning Gräns för område där tillägg till planbestämmelser ska gälla Tillägg till PLANBESTÄMMELSER Följande gäller inom det särskilt avgränsade området. Underliggande byggnadsplan för Åkers styckebruk 1:1 m fl i Strängnäs kommun, Å3, gäller jämsides. Gränsbeteckning Gräns

Läs mer

INKOMNA YTTRANDEN Skriftliga yttranden har under samrådstiden inkommit enligt nedan. Yttrande utan erinran

INKOMNA YTTRANDEN Skriftliga yttranden har under samrådstiden inkommit enligt nedan. Yttrande utan erinran Detaljplan för Centralskolan omfattande del av fastigheten Märsta 1:223, i Märsta, Sigtuna kommun, Stockholms län Samrådshandling SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd för samråd från den 25

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för Omsorgsboende Sågen i Tyresö kommun

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för Omsorgsboende Sågen i Tyresö kommun STADSBYGGNADSKONTORET oktober 2010 SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för Omsorgsboende Sågen i Tyresö kommun Tyresös stadsbyggnadskontor upprättade i maj 2010 ett förslag till detaljplan för ett

Läs mer

Ändring, genom tillägg, av detaljplan nr 405, avseende Höstsådden 1, 11, 12 och 13, Helenelund

Ändring, genom tillägg, av detaljplan nr 405, avseende Höstsådden 1, 11, 12 och 13, Helenelund Kommunledningskontoret Samrådsredogörelse Michaela Lundqvist Sidan 1 av 5 Planarkitekt 08-579 221 31 UNDERRÄTTELSEHANDLING Ändring, genom tillägg, av detaljplan nr 405, avseende Höstsådden 1, 11, 12 och

Läs mer

Ändring av detaljplan 244 Östra Tyresö, Tyresö kommun, Stockholms län

Ändring av detaljplan 244 Östra Tyresö, Tyresö kommun, Stockholms län Stadsbyggnadsförvaltningen Elin Elfström, Planarkitekt Granskningshandling Juni 2018 Dnr 2017 KSM 0884.214 TILLHÖRANDE Ändring av detaljplan 244 Östra Tyresö, Tyresö kommun, Stockholms län Översiktskarta

Läs mer

Villabebyggelse, Gullvivebacken 4

Villabebyggelse, Gullvivebacken 4 Samhällsbyggnadsförvaltningen April 2011 1 PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Villabebyggelse, Gullvivebacken 4 Fastigheterna Gullvivan 4 och 5, inom Tyresö kommun, Stockholms län PLANOMRÅDE Samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Ekängen, Surahammar 10:165 Handelsträdgården samt del av Surahammar 9:666, Surahammars kommun

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Ekängen, Surahammar 10:165 Handelsträdgården samt del av Surahammar 9:666, Surahammars kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Ekängen, Surahammar 10:165 Handelsträdgården samt del av Surahammar 9:666, Surahammars kommun HANDLÄGGNING Samråd Detaljplaneförslaget har utarbetats i samarbete med plankonsult:

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Utställningshandling. Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län.

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Utställningshandling. Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Utställningshandling Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. DETALJPLAN Upprättat av Britta Lundgren den 2012-02-20 -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Tillägg till detaljplan för Sjöängen II (fastigheten Taktpinnen 12), enkelt planförfarande beslut om antagande

Tillägg till detaljplan för Sjöängen II (fastigheten Taktpinnen 12), enkelt planförfarande beslut om antagande TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENR 2015-04-14 1 (2) HANDLÄGGARE Jose Sterling 08 535 364 12 jose.sterling@huddinge.se Natur- och byggnadsnämnden Tillägg till detaljplan för Sjöängen II (fastigheten Taktpinnen

Läs mer

SÄTER 5:4, del av. Utlåtande. Detaljplan för. Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län. Upprättad Planenheten

SÄTER 5:4, del av. Utlåtande. Detaljplan för. Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län. Upprättad Planenheten Detaljplan för SÄTER 5:4, del av Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län Utlåtande Upprättad 2009-09-08 Planenheten Antagen BN 2009-09-17 Laga kraft 2009-10-12 Detaljplan för Säter 5:4, del

Läs mer

Tillägg till detaljplan för kv. Lodjuret m.fl (fastigheten Lodjuret 11), Huddinge kommun

Tillägg till detaljplan för kv. Lodjuret m.fl (fastigheten Lodjuret 11), Huddinge kommun DATUM DIARIENR 2015-04-10 1 (6) Tillägg till planbeskrivning-antagandehandling Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning Tillägg till plankarta med bestämmelser Fastigheten Lodjuret

Läs mer

Förslag till detaljplan för Knipan 2, Storuman, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad 2014-11-06

Förslag till detaljplan för Knipan 2, Storuman, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad 2014-11-06 Förslag till detaljplan för Knipan 2, Storuman, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad 2014-11-06 Syftet med den nya planen är att bevara och utveckla fastigheten så att dess ursprungliga karaktär

Läs mer

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan Sida 1 av 6 ANTAGANDEHANDLING Diarienummer B/2011:446 Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan SAMRÅDETS GENOMFÖRANDE Detaljplanesamråd har genomförts enligt

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Tennet 8 i Tyresö kommun

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Tennet 8 i Tyresö kommun Samhällsbyggnadsförvaltningen Juli 2013 Hanna Fürstenberg Danielson, planarkitekt Dnr: 2011 KSM 0020 SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Tennet 8 i Tyresö kommun Tyresö kommuns samhällsbyggnadsförvaltning

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE tillhörande detaljplan för Bostäder vid Hasselbacken.

GRANSKNINGSUTLÅTANDE tillhörande detaljplan för Bostäder vid Hasselbacken. Samhällsbyggnadsförvaltningen Oktober 2013 Christian Nützel, planarkitekt Dnr: 2011 KSM 0135 GRANSKNINGSUTLÅTANDE tillhörande detaljplan för Bostäder vid Hasselbacken. Fastigheterna Bollmora 1:77, Bollmora

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen Vasastaden

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen Vasastaden STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-10-28 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 272 51 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Byggnadsplan LB5, del Stenkullen LERUMS KOMMUN, VÄSTRA GÖTALANDS LÄN

Ändring av detaljplan för del av Byggnadsplan LB5, del Stenkullen LERUMS KOMMUN, VÄSTRA GÖTALANDS LÄN KS12.1082 Ändring av detaljplan för del av Byggnadsplan LB5, del Stenkullen Redogörelse för samråd Sektor samhällsbyggnad Planenheten 2013-03-11 2 Innehåll Hur samrådet har genomförts 4 Inkomna synpunkter

Läs mer

Datum Dnr 2014/320

Datum Dnr 2014/320 1(6) Detaljplan för TALLEN 1 Sölvesborg, Sölvesborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Ärendet handläggs med enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap 6. Tillfälle att ta del

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE BAKGRUND HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS INKOMNA YTTRANDEN. Detaljplan för Söderbymalm 3:125 med flera, Vallagränd Handen

SAMRÅDSREDOGÖRELSE BAKGRUND HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS INKOMNA YTTRANDEN. Detaljplan för Söderbymalm 3:125 med flera, Vallagränd Handen 2017-11-10 Dnr PLAN2012.06 Detaljplan för Söderbymalm 3:125 med flera, Vallagränd Handen SAMRÅDSREDOGÖRELSE BAKGRUND Kommunstyrelsen beslutade 2015-01-26, 16 att ge stadsbyggnadsnämnden i uppdrag att upprätta

Läs mer

SÄRSKILT UTLÅTANDE tillhörande detaljplan för Äldreboende vid Basilikagränd i Tyresö kommun.

SÄRSKILT UTLÅTANDE tillhörande detaljplan för Äldreboende vid Basilikagränd i Tyresö kommun. Samhällsbyggnadsförvaltningen Oktober 2012 Christian Nützel, planarkitekt Dnr: 2012 KSM 0220 SÄRSKILT UTLÅTANDE tillhörande detaljplan för Äldreboende vid Basilikagränd i Tyresö kommun. Tyresö kommuns

Läs mer

Natur- och byggnadsnämnden

Natur- och byggnadsnämnden TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENR 205-05-05 Rev. 205-05-20 SBN 204-232 (2) HANDLÄGGARE Jose Sterling 08 535 364 2 jose.sterling@huddinge.se Natur- och byggnadsnämnden Tillägg till detaljplan för del av Balingsnäs

Läs mer

Detaljplan för Varpet 1:17

Detaljplan för Varpet 1:17 Detaljplan för Varpet 1:17 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-04-19 Dnr. 2017-163 2(6) 3(6) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Miljösamverkan Östra Skaraborg

Läs mer

Samrådsredogörelse

Samrådsredogörelse Samhällsbyggnad Plan- och naturenheten Samrådsredogörelse Datum 2016-05-27 Dnr BTN15/118 Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för del av Perennen 1 (Oscarsbergs trädgård) samt del av Anderslund 1:27,

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för Källbogården, Surahammar 14:199 m.fl., Surahammars kommun. SURAHAMMAR Dnr:

GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för Källbogården, Surahammar 14:199 m.fl., Surahammars kommun. SURAHAMMAR Dnr: GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Källbogården, Surahammar 14:199 m.fl., Surahammars kommun YTTRANDEN FRÅN SAMRÅD Länsstyrelsen Överensstämmelse med översiktsplan Enligt 4 kap 33 PBL ska planbeskrivningen

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Norbergsby 58:2 (Lilla Björkås) har varit utsänd på remiss och samråd under tiden 17 april t o m 15 maj 2019.

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Norbergsby 58:2 (Lilla Björkås) har varit utsänd på remiss och samråd under tiden 17 april t o m 15 maj 2019. Detaljplan för NORBERGSBY 58:2, (Lilla Björkås) (under samrådet var detaljplanens namn Lilla Björkås 58:2) Norberg kommun Västmanlands län Upprättad av Västmanland-Dalarna miljö- och byggförvaltning 2019-06-10

Läs mer

Detaljplan för del Hissmoböle 2:21,Krokom, Krokoms kommun,

Detaljplan för del Hissmoböle 2:21,Krokom, Krokoms kommun, 2017-11-13 1 (5) Detaljplan för del Hissmoböle 2:21,Krokom, Krokoms kommun, UTLÅTANDE Detaljplanen har varit utsänd för samråd 26 juni till och med 21 juli 2017 Detaljplan sändes ut på granskning 11 september

Läs mer

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Dnr: POM 2011-383 DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Hur samrådet har bedrivits Detaljplaneprövningen handläggs med normalt planförfarande. Förslag till detaljplan

Läs mer

HANDEL OCH VERKSAMHETER NORR OM NORRKÖPINGSVÄGEN (RIKSVÄG 51) Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande

HANDEL OCH VERKSAMHETER NORR OM NORRKÖPINGSVÄGEN (RIKSVÄG 51) Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande Dnr 2011.0028.214 Samrådsredogörelse 2011-05-18 1 (5) Detaljplan för HANDEL OCH VERKSAMHETER NORR OM NORRKÖPINGSVÄGEN (RIKSVÄG 51) Hårstorp 1:1 m.fl Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande

Läs mer

Ändring av detaljplan och fastighetsplan för Getskär - Valeberget Ändringen avser fastigheten Höga 1:68 Stenungsund kommun Västra Götalands län

Ändring av detaljplan och fastighetsplan för Getskär - Valeberget Ändringen avser fastigheten Höga 1:68 Stenungsund kommun Västra Götalands län 1 Dnr 0499/08 Samrådshandling 2014-11-07 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Ändring av detaljplan och fastighetsplan för Getskär - Valeberget Ändringen avser fastigheten Höga 1:68 Stenungsund kommun Västra Götalands län

Läs mer

Inkomna yttranden Under samrådet inkom tre skriftliga yttranden. Yttranden redovisas sammanfattade eller i sin helhet och kommenteras.

Inkomna yttranden Under samrådet inkom tre skriftliga yttranden. Yttranden redovisas sammanfattade eller i sin helhet och kommenteras. 2013-10-03 DETALJPLAN FÖR KORPILOMBOLO 8:22, Samrådsredogörelse Hur samrådet har bedrivits Förslag till detaljplan har varit på samråd 2013-09-11 t.o.m. 2013-10-03. Detaljplaneförslaget handläggs med normalt

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för

Samrådsredogörelse Detaljplan för Stadsbyggnadsförvaltningen Babak Moazzami, planarkitekt Granskningshandling juni, 2019 Dnr KSM 2018 695 Samrådsredogörelse Detaljplan för Strand 1:120 och del av Tavlan 1 Inom Tyresö kommun, Stockholms

Läs mer

HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN

HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN KS/2006/468 SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR UTKIKEN 12 OCH 13 I VIKEN HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN 2016-08-12 BAKGRUND OCH SYFTE BAKGRUND Fastighetsägaren inkom 2014-06-17 med en ansökan om detaljplaneändring

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄNDRING AV BYGGNADSPLAN FÖR FRITIDSBEBYGGELSE ÖVER DEL AV FASTIGHETEN GÄLLIVARE 64:1 M FL VID VASSARATRÄSKET INOM GÄLLIVARE KOMMUN, AKT 25-P82/20 Miljö- och byggförvaltningen

Läs mer

Antagen av Kf Laga kraft

Antagen av Kf Laga kraft 2002-06-03 1 Rev: A. PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Antagen av Kf 2002-08-27 Laga kraft 2002-09-26 Utdrag ur plankartan ÄNDRING av detaljplan 268 för kv Folkskolan m fl avseende kvarteret BORGAREN i

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE FÖR DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN VÄNNÄS 51:1 PÅ VÄSTRA INDUSTRIOMRÅDET I VÄNNÄS TÄTORT

SAMRÅDSREDOGÖRELSE FÖR DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN VÄNNÄS 51:1 PÅ VÄSTRA INDUSTRIOMRÅDET I VÄNNÄS TÄTORT Dnr: POM 14/872 214 20 FÖR DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN VÄNNÄS 51:1 PÅ VÄSTRA INDUSTRIOMRÅDET I VÄNNÄS TÄTORT Hur samrådet har bedrivits Detaljplaneprövningen handläggs med normalt planförfarande

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret ANTAGANDEHANDLING 1(10) Rev DNR: PBN/2008:32 Johanna Vinterhav LAGA KRAFT Planhandläggare

Samhällsbyggnadskontoret ANTAGANDEHANDLING 1(10) Rev DNR: PBN/2008:32 Johanna Vinterhav LAGA KRAFT Planhandläggare Samhällsbyggnadskontoret ANTAGANDEHANDLING 1(10) Johanna Vinterhav Planhandläggare Särskilt utlåtande Tillhörande detaljplan för: Ekhovsgärdet 6 m.fl., Ekhovstorg, Mariefred, Strängnäs kommun Plan- och

Läs mer

Datum Förslag till Detaljplan för del av Björkfors 1:239, ny anslutningsväg Avavägen

Datum Förslag till Detaljplan för del av Björkfors 1:239, ny anslutningsväg Avavägen Förslag till Detaljplan för del av Björkfors 1:239, ny anslutningsväg Avavägen Förslag till Detaljplan för del av Björkfors 1:239, ny anslutningsväg Avavägen, upprättad 2018-05-25. Syfte med den nya planen

Läs mer

SÄRSKILT UTLÅTANDE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun.

SÄRSKILT UTLÅTANDE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun. Samhällsbyggnadsförvaltningen februari 2013 Hanna Fürstenberg Danielson, planarkitekt Dnr: 2012 KSM 0519 SÄRSKILT UTLÅTANDE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun. Tyresö

Läs mer

Förslag till detaljplan för Joeström 2:24 m fl, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad december 2013

Förslag till detaljplan för Joeström 2:24 m fl, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad december 2013 Förslag till detaljplan för Joeström 2:24 m fl, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad december 2013 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Rubricerat detaljplaneförslag har varit utsänd för samråd under tiden 17

Läs mer

Ändring av detaljplan för Kv. Cykelstyret, Bråstorp, Motala kommun

Ändring av detaljplan för Kv. Cykelstyret, Bråstorp, Motala kommun ANTAGANDEHANDLING ÄDP 29 Handlingen består av: Tillägg till planbestämmelser Beskrivning till ändring av detaljplan Genomförandebeskrivning till ändring av detaljplan Utlåtande Ändring av detaljplan för

Läs mer

Detaljplan för Torglägenheterna

Detaljplan för Torglägenheterna 1(13) Detaljplan för Torglägenheterna UTLÅTANDE Juni 2017 I detta utlåtande redovisar de yttranden som framkommit i samband med samråd (2 februari 23 februari 2017) samt granskning (31 maj - 21 juni 2017)

Läs mer

Enkärret 1:217 m.fl. Enkärret I6

Enkärret 1:217 m.fl. Enkärret I6 FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR Enkärret 1:217 m.fl. Enkärret I6 VÄRMDÖ KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE PBL (2010:900) Datum: 2016-01-21 Ansvarig handläggare: Helena Gåije Samhällsbyggnadsavdelningen Sida 1 (14)

Läs mer

Detaljplan för Villabebyggelse Sommarliden 11, Midvintern 5

Detaljplan för Villabebyggelse Sommarliden 11, Midvintern 5 Datum Dnr 2011-01-03 2010BN0516 Detaljplan för Villabebyggelse Sommarliden 11, Midvintern 5 Stadsbyggnadskontoret har upprättat ett förslag till detaljplan för villabebyggelse Sommarliden 11, Midvintern

Läs mer

Detaljplan för del av Skälkulla 4:122, Sjösa, Nyköpings kommun

Detaljplan för del av Skälkulla 4:122, Sjösa, Nyköpings kommun Samhällsbyggnad Plan- och naturenheten Samrådsredogörelse Datum 2019-07-11 Dnr SHB19/96 Detaljplan för del av Skälkulla 4:122, Sjösa, Nyköpings kommun Hur samrådet bedrivits Förslag till detaljplan, upprättat

Läs mer

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558 1055 Samrådshandling Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl Lidköpings kommun Dnr. SBN 2018/558 Innehåll Planbeskrivning... 3 Ändringar i planförslaget... 3 Planens syfte och huvuddrag... 3 Förslag

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Kumla 3:245 & 3:242 Malmstigen 1 & 3 i Tyresö kommun, Stockholms län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Kumla 3:245 & 3:242 Malmstigen 1 & 3 i Tyresö kommun, Stockholms län Samhällsbyggnadsförvaltningen maj 2013 Hanna Fürstenberg Danielson, planarkitekt Dnr: 2012 KSM 0287 SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Kumla 3:245 & 3:242 Malmstigen 1 & 3 i Tyresö

Läs mer

Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun

Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun 2013-10-18 Reviderad 2013-11-18 Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun Planbeskrivning HANDLINGAR Planförslaget består av denna beskrivning och plankarta med bestämmelser.

Läs mer

DP/ä 35/352 Morgongåva, norra delen Morgongåva tätort. Samrådsredogörelse

DP/ä 35/352 Morgongåva, norra delen Morgongåva tätort. Samrådsredogörelse SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (6) Förslag till detaljplan för Morgongåva, norra delen Morgongåva tätort Heby kommun, Uppsala län Samrådsredogörelse Samrådet Samrådstiden har varit mellan 2015-08-03 2015-08-28.

Läs mer

Bäverbäcken OMRÅDE FÖR FLERBOSTADSHUS OCH GOLFVERKSAMHET

Bäverbäcken OMRÅDE FÖR FLERBOSTADSHUS OCH GOLFVERKSAMHET STADSBYGGNADSKONTORET Björn Edén, exploateringsingenjör Maj 2010 Samrådshandling GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Bäverbäcken OMRÅDE FÖR FLERBOSTADSHUS OCH GOLFVERKSAMHET Fastigheterna

Läs mer

Ändring av detaljplan och fastighetsplan för Getskär - Valeberget Ändringen avser fastigheten Höga 1:68 Stenungsund kommun Västra Götalands län

Ändring av detaljplan och fastighetsplan för Getskär - Valeberget Ändringen avser fastigheten Höga 1:68 Stenungsund kommun Västra Götalands län 1 Dnr 0499/08 Antagandehandling 2015-01-07 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Ändring av detaljplan och fastighetsplan för Getskär - Valeberget Ändringen avser fastigheten Höga 1:68 Stenungsund kommun Västra Götalands

Läs mer

ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt ÄPBL 5:28 TILLÄGG till detaljplan för fastigheten Oxhalsö 2:534 med flera i Blidö församling Dnr 10-2077.

ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt ÄPBL 5:28 TILLÄGG till detaljplan för fastigheten Oxhalsö 2:534 med flera i Blidö församling Dnr 10-2077. SAMRÅDSFÖRSLAG 2011-09-01, rev. 2011-12-12 ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt ÄPBL 5:28 TILLÄGG till detaljplan för fastigheten Oxhalsö 2:534 med flera i Blidö församling Dnr 10-2077.214 Ks

Läs mer

Ändring av. Detaljplan för Rostorp 2:1 m.fl. (Tisnarebaden), Katrineholms kommun

Ändring av. Detaljplan för Rostorp 2:1 m.fl. (Tisnarebaden), Katrineholms kommun SAMRÅDS - OCH UNDERRÄTTELSEHANDLING 2009-10-02 1(9) Ändring av Detaljplan för Rostorp 2:1 m.fl. (Tisnarebaden), Katrineholms kommun Planområde SAMRÅDS OCH UNDERRÄTTELSEHANDLING SAMRÅDS - OCH UNDERRÄTTELSEHANDLING

Läs mer

Omsorgsboende Sågen OMRÅDE FÖR VÅRDBOENDE

Omsorgsboende Sågen OMRÅDE FÖR VÅRDBOENDE Samhällsbyggnadsförvaltningen Björn Edén, exploateringsingenjör Januari 2011 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Omsorgsboende Sågen OMRÅDE FÖR VÅRDBOENDE Fastigheten Tyresö 1:530 och del

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Ändring av detaljplan 25-P04/164 för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum Stationsgatan. Bodens kommun, Norrbottens län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Ändring av detaljplan 25-P04/164 för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum Stationsgatan. Bodens kommun, Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Ändring av detaljplan 25-P04/164 för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum Stationsgatan Bodens kommun, Norrbottens län 2 Granskningshandling Ändring av detaljplan för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum

Läs mer

Antagandehandling. Sjösäter 3:1 m.fl. fastigheter Hällekis tätort, Götene kommun DETALJPLAN

Antagandehandling. Sjösäter 3:1 m.fl. fastigheter Hällekis tätort, Götene kommun DETALJPLAN Antagandehandling HANDLINGAR Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse med utlåtande Plankarta med bestämmelser Bilaga Fastighetsförteckning Planen antagen 2002-02-20 Laga kraft 2002-03-27

Läs mer

Ändringen av detaljplan handläggs med enkelt planförfarande enligt PBL 2010:900.

Ändringen av detaljplan handläggs med enkelt planförfarande enligt PBL 2010:900. Antagandehandling 2015-01-07 Ändring av detaljplan för Getskär Valeberget Stenungsunds kommun, Västra Götalands län Tillägg till PLANBESKRIVNING Ändringen avser fastigheten Höga 1:68 Handlingar - tillägg

Läs mer

Detaljplan för Hammaren 5 m fl, Trosa kommun, dnr 2016/24

Detaljplan för Hammaren 5 m fl, Trosa kommun, dnr 2016/24 Detaljplan för Hammaren 5 m fl, Trosa kommun, dnr 2016/24 Upprättat av Samhällsbyggnadskontoret, Trosa kommun. Samhällsbyggnadsnämnden beslutade 2017-03-07 23, att uppdra till Samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

DP 366 Marbäck 1:4 m.fl. Marbäck

DP 366 Marbäck 1:4 m.fl. Marbäck UTLÅTANDE 1 (8) Ny detaljplan Marbäck 1:4 m.fl. Marbäck Heby kommun, Uppsala län Utlåtande över samråd Samrådet Samrådstiden har varit mellan 2017-02-15 och 2017-03-22. Under samrådstiden fanns även planhandlingarna

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för Vallmons förskola (Idun 6), plannr 54-59

Samrådsredogörelse för detaljplan för Vallmons förskola (Idun 6), plannr 54-59 1 [9] Referens Sara Olsson Samrådsredogörelse för detaljplan för Vallmons förskola (Idun 6), plannr 54-59 Ärendet Detaljplanen syftar till att möjliggöra nybyggnad av en förskola i två våningar samt att

Läs mer

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun TEAM SAMHÄLLSBYGGNAD TOMELILLA KOMMUN PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2 (6) Detaljplan för del av

Läs mer

Fastigheterna Blåduvan 1 och Tättingen 2-12 m.fl., Finspång

Fastigheterna Blåduvan 1 och Tättingen 2-12 m.fl., Finspång Dnr KS.2016.0819 Samrådsredogörelse 2018-08-27 1 (5) Detaljplan för Fastigheterna Blåduvan 1 och Tättingen 2-12 m.fl., Finspång SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen för fastigheten Blåduvan 1 och Tättingen

Läs mer

Tillägg till. Detaljplan för kv. Murgrönan m.fl. i Tranås stad Lantmäteriets register nummer 0687-P348. Planbeskrivning och genomförande

Tillägg till. Detaljplan för kv. Murgrönan m.fl. i Tranås stad Lantmäteriets register nummer 0687-P348. Planbeskrivning och genomförande Tillägg till Detaljplan för kv. Murgrönan m.fl. i Tranås stad Lantmäteriets register nummer 0687-P348 Antagen av byggnadsnämnden 2009-05-19 med laga kraft 2009-06-23 med genomförandetid till 2019-06-22

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten Detaljplan för del av kvarteret Kofoten SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-061 Dnr. 2018-061 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Räddningstjänsten

Läs mer

UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING

UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING 2010-06-24 DETALJPLAN FÖR NISSAFORS 1:155 M.FL (STRANDUDDEN) I GNOSJÖ KOMMUN UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING ÄRENDEHANTERING Ägarna till stamfastigheten Nissafors 1:155 ansökte i juni månad 2009 om planläggning

Läs mer

Förslag till ny detaljplan för del av Hamnholmen (Ytterbyn 86:1 m.fl.) Kalix kommun, Norrbottens län

Förslag till ny detaljplan för del av Hamnholmen (Ytterbyn 86:1 m.fl.) Kalix kommun, Norrbottens län 1 Förslag till ny detaljplan för del av Hamnholmen (Ytterbyn 86:1 m.fl.) Kalix kommun, Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Planförslagets syfte Planområdet är beläget på Hamnholmen som är en halvö med förbindelse

Läs mer

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558 1055 Samrådshandling Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl Lidköpings kommun Dnr. SBN 2018/558 Innehåll Planbeskrivning... 3 Planens syfte och huvuddrag... 3 Förslag till ändring av detaljplan...

Läs mer

Tofta 2:1 Enevägens samfällighetsförening

Tofta 2:1 Enevägens samfällighetsförening Förslag till detaljplan för del av fastigheten Tofta 2:1 Enevägens samfällighetsförening Orust kommun Västra Götalands län Upprättad 14 november 2016 av Förvaltningsområde samhällsutveckling, Orust kommun

Läs mer

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Datum 2017-11-16 Dnr PL/2016:31 (189057) D636 P6/16.01 Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt,

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Bygg- och miljöförvaltningen Christer Åberg Dnr BMN-2015-2594 1(7) Granskningsutlåtande Förslag till detaljplan för Gimo brandstation, del av fastigheten Gimo 8:89 Östhammars kommun, Uppsala län 2.23 Upprättad

Läs mer

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 Dnr MN/2002-0967 Detaljplan för Del av NYCKLEBY 1:33 Strömstads kommun UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 HUR UTSTÄLLNINGEN HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnämnden beslutade 2011-02-03 26 att genomföra en andra

Läs mer

Detaljplan för Borrby 43:35, 43:40 och del av 299:1, Simrishamns kommun

Detaljplan för Borrby 43:35, 43:40 och del av 299:1, Simrishamns kommun 1 (6) Detaljplan för Borrby 43:35, 43:40 och del av 299:1, Simrishamns kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Planärendet handläggs enligt plan- och bygglagens bestämmelser om normalt planförfarande, (Plan- och bygglagen

Läs mer

Detaljplan för industriområde Nedre Doteröd, Stenung 3:278

Detaljplan för industriområde Nedre Doteröd, Stenung 3:278 1 Dnr 0567/05 STENUNGSUNDS KOMMUN Samrådshandling 2012-02-09 Detaljplan för industriområde Nedre Doteröd, Stenung 3:278 Stenungsund kommun Västra Götalands län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Bakgrund Inom fastigheten

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret dnr: 2015/260 2016-08-23 1(6) GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Hyllinge 5:109 i Hyllinge samhälle och Åstorps kommun, Skåne län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet

Läs mer

Detaljplan för del av kv Kopparslagaren i Sävsjö Sävsjö kommun

Detaljplan för del av kv Kopparslagaren i Sävsjö Sävsjö kommun Planbeskrivning Detaljplan för del av kv Kopparslagaren i Sävsjö Sävsjö kommun GRANSKNINGSHANDLING Handlingar Planhandlingarna består av: plankarta med planbestämmelser (separat karta) denna planbeskrivning

Läs mer

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE tillhörande detaljplan för bostäder vid Veronikagränd, Bollmora i Tyresö kommun

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE tillhörande detaljplan för bostäder vid Veronikagränd, Bollmora i Tyresö kommun Stadsbyggnadskontoret maj 2009 Annika Almqvist, planarkitekt UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE tillhörande detaljplan för bostäder vid Veronikagränd, Bollmora i Tyresö kommun Stadsbyggnadskontoret upprättade i mars

Läs mer

Tillägg till. Planbeskrivning. Upprättad i januari 2016 av Plan- och byggavdelningen, reviderad mars 2016 Dnr Planområde

Tillägg till. Planbeskrivning. Upprättad i januari 2016 av Plan- och byggavdelningen, reviderad mars 2016 Dnr Planområde Tillägg till Förslag till byggnadsplan för del av fastigheten Finnanäs 6:6 m.fl. (Ådala) i Tranås kommun (06-LIN-395) Antagen av kommunfullmäktige 1975-02-17, fastställd av länsstyrelsen 1975-11-07 Detaljplan

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för del av Ludvika 7:10 Stationsområdet Ludvika GRANSKNINGSHANDLING

Samrådsredogörelse. Detaljplan för del av Ludvika 7:10 Stationsområdet Ludvika GRANSKNINGSHANDLING Planeringsenheten Joel Lidholm, 0240861 80 Joel.lidholm@ludvika.se GRANSKNINGSHANDLING 1(7) Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Ludvika 7:10 Stationsområdet Ludvika Ludvika kommun Hemsida www.ludvika.se

Läs mer

HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Detaljplaneförslaget daterat 26 januari 2012 har varit på samrådsremiss under tiden 2012-02-02 t om 2012-02-24.

HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Detaljplaneförslaget daterat 26 januari 2012 har varit på samrådsremiss under tiden 2012-02-02 t om 2012-02-24. GRANSKNINGSHANDLING Datum: 2012-03-28 Detaljplan för KOSKULLSKULLE 1:81 GÄLLIVARE KOMMUN NORRBOTTENS LÄN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Detaljplaneförslaget daterat 26 januari 2012 har varit

Läs mer

Detaljplan för del av Stenung 3:199 och 3:60 (Tallåsens äldreboende) i Stenungsund

Detaljplan för del av Stenung 3:199 och 3:60 (Tallåsens äldreboende) i Stenungsund 1(9) Dnr 0320/10 Antagandehandling 2012-05-09 Detaljplan för del av Stenung 3:199 och 3:60 (Tallåsens äldreboende) i Stenungsund Stenungsunds kommun Västra Götalands län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Bakgrund Samhällsbyggnadsutskottet

Läs mer

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Susanne Nilzon, Planarkitekt 0221-253 45 susanne.nilzon@koping.se GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun Hur samråd och granskning

Läs mer