Omsorgskontoret Manual nr: 201. Treserva. Patientjournal HSL. Senast reviderad: Manual för: Leg personal Undersköterska hemsjukvård

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Omsorgskontoret Manual nr: 201. Treserva. Patientjournal HSL. Senast reviderad: Manual för: Leg personal Undersköterska hemsjukvård"

Transkript

1 HSL Patientjournal Treserva Omsorgskontoret Manual nr: 201 Senast reviderad: Manual för: Leg personal Undersköterska hemsjukvård 1

2 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Vårdåtagande... 4 Skapa vårdåtagande för person som finns i Treserva... 4 Skapa vårdåtagande för person som inte finns i Treserva... 7 Bevakning... 9 Bevakning från vårdåtagandet... 9 HSL- journal Sök journal från skrivbordet Öppna journal Sammahållen journalförning i Treserva Patientjournalens uppbyggnad Dokumentation/läsläge Samtycke Sökordsträd Sökordsinformation Samtycke sammanhållen journalföring i Treserva Allmänna uppgifter Undersköterskeanteckning ICF sökord Frastexter Redigera i journaltext Utskrift Skapa vårdplan och rehabiliteringsplan Fördelning av åtgärd till legitimerad personal Fördelning av åtgärd till omvårdnadspersonal Omfördelning av åtgärd till HSL/omvårdnadspersonal/verksamhet Dokumentera/läsa i vård-/rehabiliteringsplan Redigera vårdplansnamn Avsluta åtgärd fördelad till legitimerad personal Återkalla/Avsluta åtgärd fördelad till omvårdnadspersonal Avsluta vård/rehabiliteringsplan (45)

3 Observationsplan Enstaka åtgärd Insatser i ordinärt boende Avsluta vårdåtagande Avslut av vårdåtagandet från skrivbordet Åtkomst till avslutat vårdåtagande Ändra ansvarig Felregistrering eller avsaknad av beslut Anpassa Ikoner Mätvärden Utskrift av mätvärden Bedömning Documenta Skapa ett dokument i Documenta Öppna befintligt dokument Läsa SOL-dokumentation Delegering Hjälpfunktioner (45)

4 Vårdåtagande Vårdåtagande är ett beslut om att en person ska erhålla hälso- och sjukvård. Legitimerad personal är i det här fallet en myndighetsperson som fattar beslut och upprättar vårdåtagande för respektive yrkeskategori. Därefter går det att dokumentera i HSL-journal. Journalen går inte att läsa innan vårdåtagandet är skapat. Det krävs att du har en vårdrelation för att öppna ett vårdåtagande. Skapa vårdåtagande för person som finns i Treserva Du söker efter personen via ikonen kikaren från skrivbordet. Skriv in personnumret, klicka på sök. Säkrast är att söka på enbart personnummer. Om uppgift om personnummer inte finns går det att söka på namn. Får du ingen träff vid sökningen prova att bocka ur pågående ärende. Finns personen i Treserva syns brukaren under sökresultat i skrivbordets vänstra del. Klicka på brukarens namn. Förekomst visas då till höger på skrivbordet, där syns de vårdåtagande som redan finns. Det får endast finnas ett vårdåtagande per organisation och yrkesroll. 4(45)

5 Högerklicka på personens namn och välj nytt ärende/vårdåtagande. Välj ärendetyp, organisation och ansvarig. Klicka på nästa. Klicka på nästa 5(45)

6 Välj beslut, ansvarig och klicka på slutför (beslutsmotivering anges inte). Har vårdåtagandet skapats på den organisation du har på ditt skrivbord, stäng bilden. Brukaren hittas då under aktuella vårdåtaganden i aktuell organisation på skrivbordet. Har vårdåtagandet skapats på en organisation du inte har på ditt skrivbord, välj att öppna patientjournalen direkt från vårdåtagandebilden. 6(45)

7 Skapa vårdåtagande för person som inte finns i Treserva Görs endast i undantagsfall då det saknas biståndsbeslut eller där personen inte tidigare förekommit i Treserva. Klicka på mitt skrivbord och sedan på ikonen nytt (det vita arket). Välj ärende/vårdåtagande. Välj ärendetyp, organisation och ansvarig. Skriv personnummer och klicka på Sök bef (befolkningsregistret) Klicka på nästa och fortsätt sedan skapa vårdåtagandet enligt beskrivning. Personer folkbokförda i annan kommun kommer att visas i sökfönstret men måste först läggas till Klicka på lägg till Klicka på nästa och fortsätt sedan skapa vårdåtagandet enligt beskrivning. 7(45)

8 För personer som har tillfälliga personnummer (T-nummer) hänvisas till stöddokument Stöddokument för att möta behovet hos personer som saknar personnummer i samband med HSL insatser. Dokumentet berör främst hantering i Treserva.. 8(45)

9 Bevakning Under bevakning ges möjlighet till egna påminnelser, dessa hamnar på skrivbordet under bevakningar. En bevakning kan läggas till dig själv och till medbevakare. Du kan lägga in bevakningar från flera ställen. Direkt från vårdåtagandet, från journalanteckning under sökord och från vård-/rehabiliteringsplan. Bevakning från vårdåtagandet Dubbelklicka på vårdåtagandet. klicka på klicka här vid ordet bevakning. Välj tid för bevakningen genom att klicka på rullisten vid bevakningstyp. Genom att välja egen bevakning kan valfritt datum väljas. Välj datum för bevakningen under bevakningsdatum. Skriv ärendet i noteringsrutan. 9(45)

10 Bevakning till dig själv - klicka på spara. Bevakning till ytterligare personer - klicka på knappen ny/ändra/ta bort. Välj enskild person eller grupp via flikarna. Sök sedan via rullist. Klicka på lägg till. Personen syns i fönstret. Klicka på ok, spara och stäng. Bevakningen är klar. Läsa bevakningen Bevakningen syns på skrivbordet, under bevakningar. Grundinställningen är att bevakningen visas åtta dagar innan bevakningsdatum för SSK och 15 dagar för AT/SG. Klicka på namnet under bevakningar på skrivbordet. Bevakningsfönstret öppnas. Här finns den information som är inskriven under noteringar. I förekommande fall syns om det är flera bevakare. För att se alla bevakningar, både aktuella och kommande, klicka på personligt i menyraden och välj bevakningsöversikt. Avsluta bevakning När bevakningen är utförd, öppna upp bevakningen via skrivbodet och bocka i klar i bevakningsfönstret. Klicka på spara och stäng. Bevakningen försvinner då från skrivbordet. Bevakningen försvinner för alla som har fått bevakningen. Bevakningar som inte är klarmarkerade ligger kvar på skrivbordet. När bevakningsdatum passerats blir texten röd. 10(45)

11 Om en bevakning även är en journalanteckning ska den föras in i journalen. HSL- journal Sök journal från skrivbordet För att söka efter journalanteckningar på en eller flera organisatoriska enheter (boenden) klickar du på genvägar, markerar patientjournal och klickar på sök. I fönstret sök journal görs det urval som önskas. Bocka för de datum, sökord, verksamhetsroller och organisatoriska enheter (boenden) som sökningen gäller. Klicka på brukarens namn under sökresultat för att läsa anteckningar. Klicka på visa vårdplaner för att se upprättade vårdplaner (enbart läsläge). Klicka på visa journal för att hamna i brukarens HSL-journal med möjlighet att dokumentera. 11(45)

12 Öppna journal Öppna mappen vårdåtagande genom att klicka på plustecknet. Öppna aktuell organisatorisk enhet. Öppna aktuell brukare. Markera vårdåtagandet. Klicka på ikonen hjärtat för att komma till journal. Journalen kan öppnas på flera sätt, men den rekommenderade vägen är via hjärtat. Har du inte den aktuella organisationen på ditt skrivbord, sök fram personen via kikaren. På vänstra sidan av skrivbordet visas då en sökträff- öppna som ovan. 12(45)

13 Sammahållen journalförning i Treserva Om brukaren har/har haft patientjournal hos en annan vårdgivare kommer en fråga att visas på skärmen. För att ta del av dessa anteckningar måste samtycke till sammanhållen journal i Treserva registreras. Klicka ok Titta i samtyckesmodulen om samtycke för sammanhållen journalförning finns inhämtat. För att registrera samtycke till sammanhållen journalföring i Treserva. Klicka på ikonen Välj vårdgivare, hur samtycke givits, uppgiftslämnartyp och datum. Registrera samma tom datum som finns på registrerat samtycke i Sekretess/samtycke (ikon). För att få en påminnelse om när samtycket behöver registreras på nytt. Klicka på spara 13(45)

14 En automat text infogas i journalen Patientjournalens uppbyggnad Patientjournalens fönster kan delas upp i tre huvuddelar enligt följande: I den vänstra delen visas sökorden i en trädstruktur. Den övre högra delen är läsläge för journalanteckningar, inklusive vårdplaner. Den nedre högra delen är skrivläge för journalanteckningar. Överst visas menyraden och ikoner, olika funktioner nås härifrån. Dokumentation/läsläge HSL-journalen är uppdelad i status och planer. Under statussökord skrivs anteckningar som inte kräver att vårdplan upprättas. Övrig dokumentation skrivs i vårdplaner med Problem-Mål-KVÅ (åtgärd)-uppföljning-resultat. En vårdplan skapas när det finns en färdig åtgärdsformulering som gäller för brukaren inom området HSL. Åtgärden ska vara riktad mot brukaren. (ex. att brukaren har får någon typ av HSL åtgärd, inte att vi som leg personal har kontaktat någon) För att dokumentera, klicka på sökordet i trädstrukturen. Då visas sökordet i skrivläge i det nedre fönstret. Om ett sökord inte lägger sig i skrivläge beror det på att du inte har skrivbehörighet på ordet. Det går att markera flera sökord samtidigt. Ställ markören i rutan för att skriva. 14(45)

15 För att läsa under sökordet, bocka i rutan framför sökordet i trädstrukturen. Då visas sökordet i läsläge i övre fönstret. Flera ord kan markeras samtidigt. Sökord som klickas upp i skrivläge utan att dokumenattion skall ske tas bort genom att klicka på ordet igen i sökordsträdet. Samtycke Här registreras olika samtyckestyper. Det ska framgå av dokumentationen i samtyckesmodulen vad samtycket avser och hur det har inhämtats. Varje lagrum kräver sitt samtycke (sammanhållen journal och läkemedelsförteckning), flera registreringar behöver ibland göras. Samtycke inhämtas för vårdgivaren där brukaren befinner sig, gäller då alla med medarbetaruppdrag inom vårdgivaren om inget annat anges. Se MAS-riktlinje för inhämtande av samtycke. Samtycke kan även inhämtas i förväg åt annan vårdgivare då brukaren skall flytta från en enhet till en annan, görs i samband med överrapportering. För att registrera, klicka på samtyckes ikonen. Ett nytt fönster öppnas. Sekretess är förfyllt och ska inte ändras. Ange uppgift (du kan göra flera val, varje val kräver egen registering). Ange datum (from tom). Ange bestämmelse Ange omfattning, välj vissa begränsningar, i begränsning av uppgift skrivs för vilken vårdgivare samtycket är inhämtat. Om brukaren anger beränsningar i samtycket skall det anges här. Här anges även om samtycket är inhämtat åt annan vårdgivare då brukaren skall flytta till annan vårdgivare. Ange beslutsunderlag, välj typ, om samtycket inhämtas på varaktig beslutsoförmögen eller ej moget barn - ange i övrigt text bedömning enligt MAS riktlinje. Klicka därefter på spara. 15(45)

16 Klicka på ja Om ytterligare registrering ska göras klicka på töm (tömmer skrivfönster). Möjlighet finns att lägga upp bevakning för att påminna om uppföljning av samtycke. Avslut/Förnyande av samtycke Samtycke skall avslutas när vårdåtagande avslutas, när patienten vill ändra omfattning av sitt samtycke eller när patient avlider. Flyttar patient inom samma vårdgivare ska inte samtycke avslutas. Ett skrivskyddat samtycke kan öppnas för att lägga nytt datum (förlängning och avslut), ska ändringar göras i omfattning ska samtycket kopieras och ändringar görs i kopian. Ändring av datum (förlängning/avslut), klicka på öppna, klicka på ändra, skriv nytt datum, spara Ändring av omfattning, klicka på öppna, klicka på kopiera, öppna kopia, klicka på ändra, dokumentrera ändringen och lägg nytt datum, spara. På skrivbordet ses de registrerade samtyckena under fliken Sekretess/samtycke, samtyckena visas även på personkort. Sökordsträd Sökorden visas i en trädstruktur. Alla yrkesroller (AT, LOG, FT/SG, SSK) har samma sökordsträd men har olika skrivrättigheter i trädet beroende på yrkesroll. Sökordsinformation Under varje sökord finns sökordinformation som visar vad som ska dokumenteras under respektive sökord. 16(45)

17 Högerklicka på aktuellt sökord för att visa sökordinformationen. Samtycke sammanhållen journalföring i Treserva Här registreras en autotext när samtycke till sammanhållen journalföring i Treserva är inhämtat. Behövs i de fall det finns dokumentation hos annan vårdgivare, som brukaren har gett sitt samtycke till att aktuell vårdgivare får läsa. Om det finns dokumentation hos annan vårdgivare, signalerar datorn genom att ställa en fråga när vårdåtagandet öppnas. (Mer information ses under Sammanhållen journalföring i Treserva) Allmänna uppgifter Sökorden under allmänna uppgifter är densamma för SSK, FT/SG, AT och LOG. Inskrivningsorsak Under Inskrivingsorsak dokumenteras orsak till första kontakt med verksamheten. Pågående vård Under Pågående vård löpande dokumentation av hur vården är organiserad kring den enskilde. Här dokumenteras varje växelvårds tillfälle. Egenvård Här dokumenteras den riskbedömning som görs i samband med egenvårdbeslut och att beslut är taget. Vid behov att dokumentera ytterligare sker detta under det sökord som är aktuellt. För mer information gällande egenvård se MAS-riktlinje gällande egenvård. Vårdplan Region Östergötland Under Vårdplan Region Östergötland dokumenteras om sådan finns och vilka som har medverkat vid upprättandet. Planen dokumenteras i Cosmic då det är en läkarbedömning. En kopia skickas sedan till ansvarig sjuksköterska. Planen ska försvaras hos brukaren i läkemedelsskåpet (brukarpärm). Åtgärder upprättas i vårdplaner som utgår från aktuella sökord. Skyddsåtgärder Under Skyddsåtgärder dokumenteras vilken typ av skyddsåtgärd (till exempel bälten, rullstolsbord eller grind), att brukaren samtycker till åtgärden. Vård-/rehabiliteringsplan upprättas. 17(45)

18 Smitta Smitta kan ses från skrivbord, personkort och journal. Klicka på smitta i sökordsträdet. Smitta av långvarig art registreras. Ange typ av smitta och eventuell notering. SSK dokumenterar enligt rutin. Klicka på spara. Om en smitta upphör måste en registering av detta göras, tom datum sätts. Klicka på ikonen(bloddroppen) smitta för mer information. Vilken typ av smitta kan bara läsas ut i journalen. Uppgifterna framgår även i personkortet. 18(45)

19 Överkänslighet Överkänslighet kan ses från skrivbord, personkort och journal. Klicka på överkänslighet i sökordsträdet. Dokumentera alltid i överkänslighet, antingen som ingen känd eller överkänslig mot. Ange vad överkänsligheten gäller, vem som lämnat information och eventell notering. SSK dokumenterar enligt rutin. Klicka på spara. Klicka på ikonen(varningstriangeln) överkänslighet för mer information. Undersköterskeanteckning Endast specialist undersköterskor kan dokumentera på detta ord, används när det inte finns upprättade plan för den aktuella dokumentationen. Specialist undersköterskor har begränsad möjlighet att skriva i trädet. 19(45)

20 ICF sökord Dessa ord är gemensamma status ord för alla yrkesroller. Alla har läsbehörighet till alla ord men olika skrivrättigheter beroende på roll. Ändra händelsedatum för journalanteckning Ändring av händelsedatum sker innan anteckningen sparas. Vid bakåtdatering av text finns risk att journaltext missas när man söker journal. Klicka på det aktuella sökordet över skrivfönstret. Klicka på händelsedatum och klicka sedan på rullisten till höger för att få fram almanacka. Händelsetid går ej att ändra. Om du vill att det du ska dokumentera ska upp till aktuellt/observera väljer du ja i rullisten. Aktuellt och observera är sökord som används av SSK. Dokumentationen signeras då den sparas, vilket innebär att det inte finns någon signeringsfrist. Frastexter Under ikonen infoga fraser (pratbubblan) finns fraser för respektive yrkeskategori. Välj yrkeskategori och aktuell fras för att infoga dem i journaltexten. 20(45)

21 Redigera i journaltext Om en journaltext innehåller uppenbara sakfel eller stavfel som kan ha betydelse för tolkningen av texten ska den redigeras. Du kan rätta anteckningar som är signerade av andra användare om du har samma verksamhetsroll och behörighet till samma utförarenhet. Du kan rätta uppföljningsanteckningar av en utförare i genomförandewebb om du är behörig till samma utförarenhet. Omvårdnadspersonal kan inte rätta sina anteckningar. Den text som ska redigeras ska vara i läsläge (markera med läsbock). Klicka på ikonen redigera i menyraden för att komma till redigeringsfönstret. Markera anteckningen som ska redigeras. Klicka på knappen rätta. Texten kommer då i det övre fältet. 21(45)

22 Markera det ord/stycke som ska rättas. Klicka på välj. Radera felaktig text, skriv den nya journaltexten. Ange orsak till rättningen och spara. 22(45)

23 Tillägg till redan sparad journalanteckning Du gör ett tillägg på samma sätt som du redigerar en text. Skriv i fältet tilläggsanteckning. Klicka på knappen tillägg för att spara. 23(45)

24 Utskrift Utskrifter som görs för arkivering och utlämnande av journalhandling får bara innehålla journalanteckningar från den vårdgivare brukaren befinner sig på. Finns samtycke registrerat till sammanhållen journalföring i Treserva, ska det avslutas innan utskrift. Klicka på ikonen utskrift Markera det eller de sökord, i sökordsträdet, som ska skrivas ut. Val av utskrift kan göras utifrån olika alternativ, till exempel tidsperiod, hel eller del av journal och yrkeskategori. Du kan välja att inkludera rättningar. Vid arkivering ska hela journalen markeras samt inkludera alla val där under. Inkludera även rättelser. Tänk även på att skriv ut de dokument i Documenta som ska arkiveras. Klicka på skriv ut, förhandsgranska, och klicka sedan på skriv ut. 24(45)

25 Skriv i ändamål, begärd av och mottagare. Till exempel kan ändamål vara överrapportering och arbetsmaterial. Det går att se vilka utskrifter som har gjorts, av vem och när, klicka på utskrift längst ner i trädet. Skapa vårdplan och rehabiliteringsplan En vårdplan skapas när en klar plan kring en HSL-åtgärd för brukaren finns. Löpande anteckningar kring problemet, som planen finns upprättad på, skrivs löpande i vårdplanen. Vårdplanen ska hållas öppen så länge åtgärderna pågår, detta för att det ska finnas möjlighet att göra uppföljning. I Treserva går det att arbeta med tre olika typer av planer, vårdplan/rehabiliteringsplan, observationsplan och enstaka åtgärd. Innan en vårdplan skapas beskrivs status och orsak i sökordsträdet. Vårdplan/rehabiliteringsplan kan delas av flera yrkeskategorier i dessa fall krävs tät kommunikation mellan de olika yrkeskategorierna då den yrkesroll som startat planen är ansvarig för att avsluta planen. Öppna journalen och markera det sökord där vård- eller rehabiliteringsplan ska upprättas. Vård/rehabiliteringsplan går att skapa rubriken på varje kapitel i ICF-sökorden. Högerklicka och markera plan, klicka sedan på den plan som kommer upp beroende på vilket kapitel som planen ska skapas på. 25(45)

26 Ange plantitel. Börja alltid plantiteln med yrkeskategori (prefix), AT, FT/SG, SSK eller LOG. Det är viktigt att plantiteln tydliggör vad planen handlar om. Klicka sedan på skapa plan. Då en plan delas av flera yrkeskategorier skrivs aktuella prefix, t ex AT/FT/SG Upprättande av plan måste ske i en bestämd ordning. Problem Mål KVÅ (åtgärd). Sökordet problem visas nedan. Det går att få dokumentations hjälp via frastexter (pratbubblan) i planfältet. Det finns även en stavningskontroll och du kan göra datumjusteringar. 26(45)

27 Ställ markören i textfältet, fyll i problembeskrivning, klicka på lägg till. Välj mål i rullisten i sökordsfönstret, fyll i målbeskrivning, klicka på lägg till. Välj lämplig KVÅ (åtgärd) i rullisten, fyll i åtgärdsbeskrivning, klicka på lägg till. Ett problem/mål kan ha flera åtgärder. Olika åtgärder måste skapas för olika yrkeskategorier för att rätt fördelning ska göras. Det går att lägga flera åtgärder fördelat till HSL och omvårdnadspersonal per vårdplan. Det är viktigt att vara klar och tydlig i åtgärdsbeskrivning samt se till beskrivningen av KVÅ för att om möjligt begränsa antalet åtgärder och underlätta uppföljning i planen. Om en plan har flera åtgärder till omvårdnadspersonal ser de varje åtgärd som en egen plan men med samma problem och mål vilket kan skapa en otydlighet i Genomförandewebben.. En bevakning kan läggas in från vårdplanen (läs mer under avsnittet om bevakning). Detta måste göras innan anteckningen läggs till och sparas. Spara - Vårdplan är nu skapad men inte fördelad 27(45)

28 Fördelning av åtgärd till legitimerad personal Åtgärd som utförs av legitimerad personal fördelas bara till utförare (HSL organisation) För att aktivera knappen Åtgärd och utförare markerar du den KVÅ (åtgärd) som ska fördelas. Klicka på knappen Åtgärd och utförare. Det öppnas ett nytt fönster där åtgärden fördelas. I rullisten vid Åtgärd väljer du den KVÅ (åtgärd) som ska fördelas. 28(45)

29 I rullisten vid Utförare väljer du utförare, dvs. HSL-organisation. Inget val görs av utförarenhet. Ange Tid/Frekvens I rullisten vid Enhet anges omfattningen (ange omfattningen så exakt som möjligt, ibland får schabloner användas. Om omfattning ska ändras måste åtgärden avslutas för att sedan fördelas om.) Klicka på spara. När en åtgärd behöver förändras/utökas ska den pågående åtgärden återkallas och avslutas. Fördelning av åtgärd till omvårdnadspersonal En åtgärd som utförs av omvårdnadspersonal fördelas till aktuell utförare (HSL organisation), till utförarenhet och till verksamhet. Är inte fördelning gjord kan inte omvårdnadspersonalen läsa i patientjournalen eller dokumentera i planen. Markera den åtgärd som ska fördelas, då aktiveras knappen åtgärd och utförare. Ett nytt fönster öppnas där åtgärden fördelas. Rullisten vid åtgärd -välj den KVÅ (åtgärd) som ska fördelas. Rullisten vid utförare -välj utförare, dvs. HSL organisation. Rullisten vid utförarenhet välj den organisation som uppgiften ska fördelas till, var noga med vilken enhet som väljs då flera val förekommer. På personkortet ses vilken utförarenhet som åtgärden ska fördelas till. I rullisten vid verksamhet välj rätt verksamhetsområde, boendebeslutet avgör (på ex vis ett vårdboende kan enstaka brukare ha ett LSS beslut). Ange Tid/Frekvens I rullisten vid Enhet anges omfattningen (ange omfattningen så exakt som möjligt, ibland får schabloner användas. Om omfattning ska ändras måste åtgärden återkallas och avslutas för att sedan fördelas om. ) Spara - Åtgärd är nu fördelad och uppdrag har skickats till personalen När en åtgärd behöver förändras/utökas ska pågående åtgärd återkallas och avslutas. Omfördelning av åtgärd till HSL/omvårdnadspersonal/verksamhet Om en åtgärd har fördelats till fel enhet (utförare/utförarenhet/verksamhet) kan en omfördelning göras. Tänk på om du gör en omfördelning till omvårdnadspersonal eller verksamhetsområde samma dag som du har skrivit anteckningen, kommer den synas först nästa dag för mottagaren. Markera åtgärd som skall omfördelas Högerklicka, välj byt utförare. Gör det omval som är aktuellt (utförarenhet eller verksamhetsområde) 29(45)

30 Spara Dokumentera/läsa i vård-/rehabiliteringsplan Under ikonen kikaren finns en översikt av alla vårdplaner som är aktuella och avslutade. Vårdplanen kan öppnas i patientjournalen på två olika sätt, antingen via ikonen kikaren eller via sökordträdet. För att öppna vårdplanen via kikaren klickar du först på ikonen. Klicka på sök för sammanställning av vårdplaner. Klicka en gång på den vårdplan du vill läsa. Dubbelklicka på vårdplanen. Då öppnas den i dokumentationsläge. För att öppna vårdplanen via sökordsträdet klickar du på +, tills du kommer till vårdplanen. Klicka därefter på planen. För att fortsätta dokumentera i en redan upprättad plan måste dokumentationen kopplas till ett tidigare sökord. En åtgärd kopplas alltid ihop med mål. Uppföljning kopplas alltid ihop med KVÅ (åtgärd). Resultat kopplas alltid ihop med mål. Markera det sökord i planen som den nya anteckningen ska kopplas till. 30(45)

31 Under rullisten i sökordsfönstret visas de olika dokumentationsalternativen, välj aktuellt ord. Ställ markören i textfält och dokumentera. Klicka på lägg till och spara Är den nya anteckningen en ny åtgärd måste den gamla åtgärden återkallas/ avslutas. Redigera vårdplansnamn Namnet/Titeln på vård/rehabplan går att redigera i efterhand. Sök vårdplaner via kikaren Klicka en gång på den vårdplan/rehabiliteringsplan du vill redigera Uppe till höger i fältet Vårdplansnman går de nu att redigera texten. Klicka på Uppdatera namn Nu är vårdplansnamnet redigerat Det går att redigera den egna professionens vårdplansnamn. Skulle en annan professions vårdplansnamn redigeras t ex om ni vill dela planer så får den professionen som skapat planen även redigera vårdplansnamnet. 31(45)

32 Avsluta åtgärd fördelad till legitimerad personal Markera aktuell KVÅ (åtgärd), klicka på knappen Åtgärd och utförare. Ett nytt fönster öppnas. Klicka på rullisten vid avsluta åtgärd och välj datum. Spara Återkalla/Avsluta åtgärd fördelad till omvårdnadspersonal Markera aktuell KVÅ (åtgärd), klicka på knappen Åtgärd och utförare. Ett nytt fönster öppnas. Klicka på rullisten vid återkalla åtgärd och välj datum. Klicka på rullisten under avsluta åtgärd och välj datum. Spara Avsluta vård/rehabiliteringsplan En plan avslutas när åtgärderna inte längre är aktuella, eller när de kan kopplas till en annan pågående plan. En plan avslutas också när personen avlider, flyttar till en annan kommun eller skrivs ut från hemsjukvård/korttidsboende utan fortsatt anslutning till hemsjukvården. Om en person flyttar till ett annat särskilt boende eller om det sker ett utförarbyte ska åtgärderna återkallas och avslutas. Om planen är fortsatt aktuell på nästa boendeform avslutas den inte. Det är den övertagande HSL-personal som tar över som avgör om planen ska användas. Planer som inte längre är aktuella ska avslutas av avlämnade legitimerad personal. Vid avslut av vård- eller rehabiliteringsplan bör resultat skrivas in. Alla KVÅ (åtgärder) måste även återkallas och/eller avslutas. Eventuellt kan du behöva göra en återkoppling till statusträdet. I planfönstret ges en överblick av planstatus. Klicka på avsluta plan. 32(45)

33 Observationsplan En observationsplan ska alltid skapas. Detta för att omvårdnadspersonal ska kunna dokumentera och läsa om brukaren i HSL-journal eller socialjournal. Planen skapas av sjuksköterska när personen flyttar in, alternativt när personen ansluts till hemsjukvård. Endast omvårdnadspersonalen dokumenterar i denna plan, här dokumenteras observationer som inte kan föras in i andra pågående vårdplaner. En observationsplan ska finnas på alla brukare som bor i särskilt boende eller som är inskrivna i hemsjukvård och har hemtjänst. Planen ska bara ha en åtgärd (inget problem eller mål). Åtgärden fördelas till omvårdnadspersonal. Ssk tar del av observationsanteckningen och avgör om det ska skapas en vårdplan baserat på problemet eller skriva en statusanteckning. Högerklicka på sökordet observation. Välj plan och därefter observation (plan). Skriv plantitel (med prefix), SSK Allmän observation. Spara Välj åtgärd i rullisten, fyll i observation som åtgärdsbeskrivning, klicka på lägg till. Spara Markera åtgärden och klicka på knappen Åtgärd och utförare. 33(45)

34 Fördela åtgärden till utförarenhet och verksamhetsområde. Enstaka åtgärd Här dokumenteras en åtgärd som redan är gjord och som inte kräver någon vidare handläggning. De sökord som går att dokumentera enstaka åtgärd på är Insatser i ordinärt boende, Intyg, Provtagning och Vaccination. Insatser i ordinärt boende Här dokumenteras enstaka åtgärder som utförts hos patienter som ej är inskrivna eller som ej leder till inskrivning i hemsjukvård. Läs sökordsinfo för specifik information för respektive KVÅ (åtgärd). Högerklicka på sökordet. Välj enstaka åtgärd, klicka på den aktuella åtgärden. Välj beslut. Välj sökord aktuell KVÅ (åtgärd). 34(45)

35 Dokumentera under resultat. Här dokumenteras varifrån uppdraget kom och att det är utfört. Vad som gjordes med brukare eller råd som getts dokumenteras under lämpligt ICF-sökord. Välj åtgärd, samma som valdes på sökord. Fördela åtgärd till utförare (inte utförarenhet). Avsluta vårdåtagande Vårdåtagandet ska alltid avslutas när brukaren har lämnat verksamheten. Det ska göras i nära anslutning till flytten. Den nya verksamheten ska öppna ett nytt vårdåtagande när brukaren kommer till verksamheten. Vårdåtagandet reglerar tillgången till journalen, när vårdrelationen upphör ska inte tillgång till journalen finnas kvar. Vid verksamhetsövergångar, se särskild information på hemsidan användarstöd Leverera vård och Omsorg. Innan ett vårdåtagande avslutas måste alla KVÅ (åtgärder) i vård- eller rehabiliteringsplanen återkallas och avslutas. Om detta inte görs kommer inte vårdåtagandet att kunna avslutas. Dokumentera alltid orsaken till att vårdåtagandet avslutas under sökordet epikris. Notera vårdtid, orsak, boendeform och framtid. Samtycke ska avslutas om inte patienten ska fortsätta vårdtiden hos samma vårdgivare (på annat boende). Till exempel: Har varit korttidsboende på Gläntan 1B, under tiden xxxx-xxxx, återgår nu till ordinärt boende. Avslut av vårdåtagandet från skrivbordet Öppna mappen vårdåtagande, alternativt sök på personen via kikaren. Öppna person, markera vårdåtagande och dubbelklicka. Välj avsluta. 35(45)

36 Klicka på sammanställ. Ange avslutsdatum. Välj avslutsorsak. Klicka på avsluta vårdåtagande. Åtkomst till avslutat vårdåtagande Du kan läsa en journal efter det att ett vårdåtagande är avslutat. Det kan till exempel vara nödvändigt i samband med analys av avvikelse. Sök upp brukaren via kikaren. Under förekomster bockar du ur pågående ärenden för att få fram de som är avslutade. Dubbelklicka på ditt gamla vårdåtagande. I bilden för vårdåtagande klickar du på patientjournal. 36(45)

37 Ändra ansvarig Vid organisatoriska förändring av ansvarsområden (t.ex. utförarbyten och nyanställning) måste supporten Leverera Vård och Omsorg kontaktas av vårdgivaren. Detta enligt rutin gällande behörigheter, detta för att ansvarig legitimerad personal ska bli valbar i rullisten. Om du som användare byter hus men är kvar i samma organisation kan du själv höra av dig till supporten för att få det på ditt skrivbord och göra dig själv valbar. Dubbelklicka på vårdåtagandet. Klicka på ändra, klicka på ändra igen. Välj datum för byte av ansvarig. Välj ansvarig som vårdåtagandet skall flyttas till och Spara. 37(45)

38 Felregistrering eller avsaknad av beslut När ett vårdåtagande eller ett beslut registreras fel, eller får dubbla beslut, kontaktar du supporten för Leverera Vård och Omsorg. Anpassa ikon inne i patientjournal. Här kan olika anpassningar och egna inställningar av skrivbordet i journalen göras. Du kan bland annat ändra inställningar gällande visningsläge av avslutade planer i sökordsträdet. Ikoner I journalen nås även funktionerna meddelande, personuppgifter och avvikelse. 38(45)

39 Mätvärden Här kan registrering av olika mätvärden göras. Dessa kan sammanställas, visas eller skrivas ut i lista respektive diagram och användas som arbetsmaterial. Modulen är frivillig att använda, de värden som förs in i mätvärden måste också föras in i journal (finns ingen automatisk koppling). Klicka på ikonen för mätvärden. Välj under prov vad mätningen avser. Fyll i datum, klockslag, mått, eventuell kommentar och spara. Utskrift av mätvärden I utskriftsurval markeras de aktuella valen för utskriften. De skrivs ut som sammanställd lista eller som ett enkelt diagram. För att skriva ut diagram måste visa samtliga bockas ur. Klicka på skriv ut. 39(45)

40 Exempel på utskrift: Bedömning I bedömningsmodulen finns olika bedömningsmallar, bl.a. bedömningsmallen gällande Senior Alert. Alla brukare skall bedömas med hjälp av bedömningsinstrumentet från Senior Alert. I Treserva dokumenteras resultatet av bedömningen. Resultat ska finnas infört på alla brukare enligt rutin från MAS/MAR. Resultaten av bedömningarna registreras i Senior Alert. Klicka på ikonen. Beslutet är förvalt. Klicka på OK. För att skapa ny bedömning klickar du på ny. 40(45)

41 Markera den bedömningsmall det gäller och klicka på välj. Öppna mappen. Fyll i resultatet genom att dubbelklicka på aktuellt val. 41(45)

42 Visar bedömningen att en vårdplan bör upprättas visas det i förklaringsfönstret till höger. Planen skrivs under respektive sökord i statusträdet. Ombedömning Om det finns en skapad bedömning markerar du den och klickar på öppna. Klicka på ombedömning, gör ny registrering, spara. Under historik ses tidigare bedömningar. Documenta Documentamallarna nås från patientjournalen under ikonen Documenta. Det är en funktion i Treserva där det går att infoga dokument i journalen. Dokumentmallar läggs in i Treserva av systemförvaltningen. Olika behörighet beroende på roll styr vilka dokument som är tillgängliga att skriva i. Det går att läsa dokument som är skapade i en annan yrkesroll. Till exempel kan en arbetsterapeut eller sjukgymnast skriva in uppgifter under förskrivna hjälpmedel. 42(45)

43 Skapa ett dokument i Documenta Vid framtagande av nytt dokument: Klicka på rullisten bredvid det vita arket. Välj yrkesroll, därefter dokument och klicka OK. Skriv in aktuell dokumentation och stäng. Dokumentet sparas automatiskt. Namn och personuppgifter hämtas direkt från journalen. Datum läggs in automatiskt. Dokumentet används som arbetsmaterial och kan vid behov skrivskyddas. Du skrivskyddar ett dokument genom att: Högerklicka på raden för aktuellt dokument. Klicka på skrivskydda dokument. En dialogruta öppnas, klicka på ja. Ett skrivskyddat dokument kan bara öppnas av den som har skrivskyddat det, om behov att öppna ett skrivskyddat dokument kontakta användarstödet Leverera Vård och Omsorg. Öppna befintligt dokument Upprättade dokument nås i patientjournalen under Documenta. Dubbelklicka på det aktuella dokumentet för att öppna. 43(45)

44 Läsa SOL-dokumentation Det som skrivs i genomförandewebben av omvårdnadspersonalen kan läsas från två olika ställen. Från journalen når du daganteckningar på en enskild brukare via den första av ikonerna nedan, och från skrivbordet når du den sociala journalen via den andra ikonen nedan. I det sista fallet gör du urval i sökbilden. Delegering Delegeringsmodulen i Treserva är ännu inte i drift. Hjälpfunktioner Kan nås via ikon på skrivbordet eller från menyrad i journal. Under ugglan (ikon på skrivbordet) finns onlinehjälp. Där finns också länkar till bland annat hemsidorna för användarstöd Leverera vård och Omsorg, MAS/MAR (dessa sidor har länkar till bla Pascal, Panorama, NPÖ och Meddix). På båda hemsidor hittas information, nyheter, rutiner och riktlinjer till alla användare. Under hjälp (menyrad i journal) nås ugglan. F1 tangenten på tangentbordet ger hjälp i systemet där man är. Om du arbetar med en vårdplan och trycker på F1 kommer hjälptexten att handla om vårdplaner. 44(45)

45 Länkar Under ugglan hittas flera länkar, där återfinns bland annat Användarstödets hemsida och MAS/MAR hemsida. Båda dessa sidor är publika nås även via linkopings.se. Direktlänk Användarstöd: Direktlänk MAS/MAR: På Användarstödets hemsida finns genvägar till de externa IT system som legitimerad personal arbetar med. Där återfinns också manualer, riktlinjer och instruktioner. Hänvisningar för support ärende. Meddix vårdplaneringsstöd som används mellan region och kommun. Sjuksköterskor är behöriga användare. NPÖ (Nationell patientöversikt) nationell sammanställning av patientdata kring enskild brukare. All legitimerad personal är behöriga användare Panorama läsmöjlighet i Cosmic. Sjuksköterskor i kommunsjukvården, sjuksköterskor inom Team socialpsykiatri och Hemrehab inom Leanlink är behöriga användare. Pascal nationellt ordinationsverktyg för apodos-patienter. Sjuksköterskor är behöriga användare. Samtliga externa it-stöd kräver separata inlogg och behörighetstilldelning. 45(45)

Omsorgskontoret Manual nr: 201. Treserva. Patientjournal HSL. Senast reviderad: Manual för: Leg personal Undersköterska hemsjukvård

Omsorgskontoret Manual nr: 201. Treserva. Patientjournal HSL. Senast reviderad: Manual för: Leg personal Undersköterska hemsjukvård HSL Patientjournal Treserva Omsorgskontoret Manual nr: 201 Senast reviderad: Manual för: 2018-11-13 Leg personal Undersköterska hemsjukvård 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Vårdåtagande...

Läs mer

Omsorgskontoret Manual nr: 201. Treserva. Patientjournal HSL. Senast reviderad: Manual för: Leg personal Undersköterska hemsjukvård

Omsorgskontoret Manual nr: 201. Treserva. Patientjournal HSL. Senast reviderad: Manual för: Leg personal Undersköterska hemsjukvård HSL Patientjournal Treserva Omsorgskontoret Manual nr: 201 Senast reviderad: Manual för: 2018-12-12 Leg personal Undersköterska hemsjukvård 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Vårdåtagande...

Läs mer

Instruktion till. Genomförandewebben Treserva

Instruktion till. Genomförandewebben Treserva ÄLDREFÖRVALTNINGEN INS 3.2A 1 (37) Instruktion till Genomförandewebben Treserva SBG1000, v1.3, 2010-04-07 Sundbybergs stad, 172 92 Sundbyberg BESÖKSADRESS Östra Madenvägen 4 TELEFON 08-706 80 00 TELEFAX

Läs mer

Dok nr SOF/AV-13:054,Ver I Treserva Genomfo randewebb. 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4

Dok nr SOF/AV-13:054,Ver I Treserva Genomfo randewebb. 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4 Treserva Genomfo randewebb Innehåll 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4 3 Sök... 5 4 Meddelanden... 6 5 Nya uppdrag läsa/kvittera uppdrag... 9 6 Vårdplaner... 10 6.1 Läsa vårdplan...

Läs mer

Treserva. Genomförandewebben. Alla funktioner i Genomförande Webben. 2015-09-25 Omvårdnadspersonal 1.0.2. Senast reviderad: Manual för: Version:

Treserva. Genomförandewebben. Alla funktioner i Genomförande Webben. 2015-09-25 Omvårdnadspersonal 1.0.2. Senast reviderad: Manual för: Version: Genomförandewebben Alla funktioner i Genomförande Webben Treserva Omsorgskontoret Manual nr: 35 Senast reviderad: Manual för: Version: 2015-09-25 Omvårdnadspersonal 1.0.2 Sida 2 av 25 Innehåll Mitt skrivbord...

Läs mer

1.1 Vårdåtagande, ordinärt och särskilt boende. 1.2 Vårdplaner inklusive risk-planer. 1.5 Kontaktuppgifter närstående

1.1 Vårdåtagande, ordinärt och särskilt boende. 1.2 Vårdplaner inklusive risk-planer. 1.5 Kontaktuppgifter närstående RUTIN 1(13) Socialförvaltningens stab Iréne Eklöf, Medicinskt ansvarig sjuksköterska 0171-528 87 irene.eklof@habo.se Lathund för dokumentation i Treserva, legitimerad personal Det här dokumentet ersätter

Läs mer

Treserva. Genomförandewebben. Alla funktioner i Genomförande Webben Omvårdnadspersonal Senast reviderad: Manual för: Version:

Treserva. Genomförandewebben. Alla funktioner i Genomförande Webben Omvårdnadspersonal Senast reviderad: Manual för: Version: Genomförandewebben Alla funktioner i Genomförande Webben Treserva Omsorgskontoret Manual nr: 35 Senast reviderad: Manual för: Version: 2018-03-14 Omvårdnadspersonal 1.0.3 Sida 2 av 26 Innehåll Mitt skrivbord...

Läs mer

Lathund för dokumentation i Treserva

Lathund för dokumentation i Treserva RUTIN 1(12) 2015-08-03 VON 2015/12, nr 2015.504 Socialförvaltningen Socialförvaltningens stab Iréne Eklöf, Medicinskt ansvarig sjuksköterska 0171-528 87 irene.eklof@habo.se Lathund för dokumentation i

Läs mer

Metodstöd Treserva Sekretess/samtycke

Metodstöd Treserva Sekretess/samtycke Metodstöd Treserva Sekretess/samtycke Örebro kommun 160620 version 5 orebro.se 2 METODSTÖD TRESERVA, SEKRETESS/SAMTYCKE Innehåll Innehåll... 2 Se lista med samtycken och sekretessbrytande åtgärder... 3

Läs mer

Vårdplaner. Dokumentation av Hälso- och sjukvård RUTIN METODSTÖD LOKAL RUTIN. Social välfärd Örebro kommun orebro.se

Vårdplaner. Dokumentation av Hälso- och sjukvård RUTIN METODSTÖD LOKAL RUTIN. Social välfärd Örebro kommun orebro.se RUTIN METODSTÖD LOKAL RUTIN Område: Trygg och säker hälso- och sjukvård och rehabilitering Version: 4 Giltig fr.o.m: 2018-05-01 Ersätter: Version 3 Ansvarig: MAS/MAR Ansvarig för revidering: MAS/MAR Beslutad

Läs mer

Dok nr SOF/AV-13:054,Ver K Treserva Genomfo randewebb. 1 Inloggning Växla användare Skrivbordet... 4

Dok nr SOF/AV-13:054,Ver K Treserva Genomfo randewebb. 1 Inloggning Växla användare Skrivbordet... 4 Treserva Genomfo randewebb Innehåll 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4 3 Sök... 5 4 Meddelanden... 6 5 Nya uppdrag läsa/kvittera uppdrag... 9 6 Vårdplaner... 10 6.1 Läsa vårdplan...

Läs mer

Handbok vårdplan. Du öppnar fönstret HSL - JOURNAL sök vårdplan via meny-valet Verktyg och väljer där: Sök plan, eller genom att klicka på ikonen

Handbok vårdplan. Du öppnar fönstret HSL - JOURNAL sök vårdplan via meny-valet Verktyg och väljer där: Sök plan, eller genom att klicka på ikonen Handbok vårdplan Innehållsförteckning: 1. sök vårdplan.sid. 1 2. skapa vårdplan och lägg till sökord..sid. 2 3. redigera anteckningar i vårdplan..sid. 4 4. ta bort/avsluta sökord och anteckning i vårdplansdelen

Läs mer

Rapport, sök journalanteckningar

Rapport, sök journalanteckningar Rapport, sök journalanteckningar 1. Sök dokumentation för en eller flera enheter/områden 2. Sök dokumentation för specifik patient 3. Sök i vårdplan 4. Aktuellt och Observera 5. Läs hela journalen 1. Söka

Läs mer

Lathund Procapita Omvårdnadspersonal

Lathund Procapita Omvårdnadspersonal Lathund Procapita Omvårdnadspersonal 1 Innehåll 1. Logga in och byt lösen... 3 2. Mina Sidor... 4 3. Nya meddelanden... 5 4. Sök dokumentation Hänt sen sist... 6 5. Digital signering Delegeringsbeslut...

Läs mer

Delegeringsmodulen. Innehåll. Dok nr OSF/AU-18:024

Delegeringsmodulen. Innehåll. Dok nr OSF/AU-18:024 Dok nr OSF/AU-18:024 Delegeringsmodulen Innehåll 1 Logga in Delegeringsmodulen... 2 2 Ikoner i verktygsraden... 2 2.1 Mitt skrivbord... 2 2.2 Sök efter personal som redan har en delegering... 3 2.3 Sök

Läs mer

Frågor och svar. Alla yrkesroller

Frågor och svar. Alla yrkesroller Frågor och svar Alla yrkesroller Var dokumenteras kontrakturer, struktur eller funktion? Bestående kontraktur skrivs i struktur, om det påverkar funktionen skall plan upprättas under kroppsfunktioner,

Läs mer

Instruktion Genomförandewebb TRESERVA

Instruktion Genomförandewebb TRESERVA VÅRD- OCH OMSORGSFÖRVALTNINGEN INSTRUKTION Sid: 1 (16) GENOMFÖRANDEWEBB -16 Områdeschef område 3 (arbetsgrupp social dokumentation) 1 2014-11-25 Chef utföraravdelningen Instruktion Genomförandewebb Godkänd

Läs mer

Frågor och svar i samband med release

Frågor och svar i samband med release Frågor och svar i samband med release 5.2.0.0 Vårdplaner, bilagor m.m. Avslut av journal och delning. När journal avslutas bryts delningen från HSL till Social journal och vice versa. Avslut av vårdplan

Läs mer

Lathund Genomförandewebben

Lathund Genomförandewebben Diarienummer: IT Lathund Genomförandewebben Gäller från: 2018-11-26 Gäller för: Socialförvaltning omsorgspersonal ÄO/OF Fastställd av: Treserva resursperson Utarbetad av: Treserva resursperson Revideras

Läs mer

Treserva Lathund för enhetschefer

Treserva Lathund för enhetschefer Socialtjänsten Treserva Lathund för enhetschefer Tibro kommun, 543 80 TIBRO, Socialtjänsten, Besöksadress: Centrumgatan E-post: kommun@tibro.se, www.tibro.se, Växel: 0504-180 00 Sida 2 (19) Enligt gällande

Läs mer

Frågor och svar

Frågor och svar Frågor och svar Alla yrkesroller Var dokumenteras kontrakturer, struktur eller funktion? Bestående kontraktur skrivs i struktur, om det påverkar funktionen skall plan upprättas under kroppsfunktioner,

Läs mer

Vodok 2.0. Manual till minimumnivån enligt kompetensmodellen. April Skapat av: Maria Bende Rydell, Katarina Holmqvist och Eva Lindstedt

Vodok 2.0. Manual till minimumnivån enligt kompetensmodellen. April Skapat av: Maria Bende Rydell, Katarina Holmqvist och Eva Lindstedt Vodok 2.0 Manual till minimumnivån enligt kompetensmodellen April 2018 Skapat av: Maria Bende Rydell, Katarina Holmqvist och Eva Lindstedt Senast uppdaterad: 2018-04-04 0 Innehåll Behörighet... 3 Inloggning

Läs mer

Sociala system. för rollen Vodok Enhetschef

Sociala system. för rollen Vodok Enhetschef Sociala system för rollen Vodok Enhetschef 2013-02-27 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Inloggning 3 1.1 Inloggningsfönstret 3 1.1.1 Mitt konto 4 1.1.2 Min stadsdel 4 1.1.3 Dokumentation 4 1.1.4 Kontakter och support

Läs mer

Treserva. Genomförandewebben. Alla funktioner i Genomförande Webben. 2013-10-28 Omvårdnadspersonal 2.0. Senast reviderad: Manual för: Version:

Treserva. Genomförandewebben. Alla funktioner i Genomförande Webben. 2013-10-28 Omvårdnadspersonal 2.0. Senast reviderad: Manual för: Version: Genomförandewebben Alla funktioner i Genomförande Webben Treserva Omsorgskontoret Manual nr: 35 Senast reviderad: Manual för: Version: 2013-10-28 Omvårdnadspersonal 2.0 Sida 2 av 23 Innehåll Skrivbordet...

Läs mer

Manual till Genomförandewebben. Treserva

Manual till Genomförandewebben. Treserva SBG1000, v1.3, 2010-04-07 ÄLDREFÖRVALTNINGEN 2013-08-20 1 (34) Manual till Genomförandewebben Treserva Sundbybergs stad, 172 92 Sundbyberg BESÖKSADRESS Kavallerivägen 4, Rissne TELEFON 08-706 80 00 TELEFAX

Läs mer

Treserva. Gemensamma funktioner. Skrivbord, meddelande funktionen och personuppgifter. 2014-09-24 VEC Gruppchef Samordnare Leg personal

Treserva. Gemensamma funktioner. Skrivbord, meddelande funktionen och personuppgifter. 2014-09-24 VEC Gruppchef Samordnare Leg personal Gemensamma funktioner Skrivbord, meddelande funktionen och personuppgifter Treserva Omsorgskontoret Manual nr: 34 Senast reviderad: Manual för: 2014-09-24 VEC Gruppchef Samordnare Leg personal 2 (37) Innehåll

Läs mer

Lathund. Genomförandewebben. Diarienummer: IT. Gäller från: Socialförvaltning omsorgspersonal ÄO/OF

Lathund. Genomförandewebben. Diarienummer: IT. Gäller från: Socialförvaltning omsorgspersonal ÄO/OF Diarienummer: IT Lathund Genomförandewebben Gäller från: 2015-11-12 Gäller för: Socialförvaltning omsorgspersonal ÄO/OF Fastställd av: Treserva resursperson Utarbetad av: Treserva resursperson Revideras

Läs mer

Användarmanual Procapita HSL-Journal ICF

Användarmanual Procapita HSL-Journal ICF 2018-05-07 1 (36) Omsorgsavdelningen Ansvarig Upprättad den Susanne Ahlqvist 2018-04-27 Upprättad av Reviderad den Susanne Ahlqvist 2018-04-27 Användarmanual Procapita HSL-Journal ICF POST 235 81 Vellinge

Läs mer

Lathund Treserva. Sektionschef ÄO LOV i Treserva. 1 av 41. Gäller från: Gäller för: Fastställd av:

Lathund Treserva. Sektionschef ÄO LOV i Treserva. 1 av 41. Gäller från: Gäller för: Fastställd av: Lathund Treserva Sektionschef ÄO LOV i Treserva Gäller från: 2016-10-01 Gäller för: Fastställd av: Utarbetad av: Treserva resursperson Revideras senast: Vid behov Version: Revideras av Treserva resursperson

Läs mer

LATHUND DOKUMENTATION

LATHUND DOKUMENTATION LATHUND DOKUMENTATION Treserva Hälsoärende Version 4 2019-03-13 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Flödet i Hälsoärendet 2 Starta nytt vårdåtagande 2 Öppna befintligt vårdåtagande 5 Processtegen 7 Processteg Ta emot

Läs mer

Treserva. Hemtjänst. Hela flödet för att kunna hantera hemtjänstärenden VEC Gruppchef Samordnare. Senast reviderad: Manual för:

Treserva. Hemtjänst. Hela flödet för att kunna hantera hemtjänstärenden VEC Gruppchef Samordnare. Senast reviderad: Manual för: Hemtjänst Hela flödet för att kunna hantera hemtjänstärenden Treserva Omsorgskontoret Manual nr: 31 Senast reviderad: Manual för: 16-10-31 VEC Gruppchef Samordnare 2 (51) INNEHÅLL Inställningar per person...

Läs mer

Dokumentation Hälso- och sjukvård HSL

Dokumentation Hälso- och sjukvård HSL Dokumentation Hälso- och sjukvård HSL Styrdokument Riktlinjer Dokumentansvarig MAS Skribent MAS Beslutat av Förvaltningschef dnr VON 319/18 Gäller för Vård- och omsorgsförvaltningen Gäller från och med

Läs mer

UTBILDNINGSMATERIAL Handläggare. Procapita VoO. Användarnamn. Support Telefon: E-post:

UTBILDNINGSMATERIAL Handläggare. Procapita VoO. Användarnamn. Support Telefon: E-post: UTBILDNINGSMATERIAL Handläggare Procapita VoO Användarnamn. Support Telefon: 248450 E-post: dsoit-support@nykoping.se 1 Mina sidor... 3 Kom ihåg... 4 Nya Meddelanden... 5 Läsa, skriva och skicka meddelanden...

Läs mer

Uppmärksamhetssignalen (UMS) i COSMIC Manual för dokumentation

Uppmärksamhetssignalen (UMS) i COSMIC Manual för dokumentation Godkänt den: 2018-12-12 Ansvarig: Barbro Nordström Gäller för: Region Uppsala Uppmärksamhetssignalen (UMS) i COSMIC Manual för dokumentation Innehåll Uppmärksamhetssignal...2 Skapa ny registrering...2

Läs mer

Treserva. Genomförandewebben. Alla funktioner i Genomförandewebben för IFO IFO utförare öppenvård 1.0

Treserva. Genomförandewebben. Alla funktioner i Genomförandewebben för IFO IFO utförare öppenvård 1.0 Genomförandewebben Alla funktioner i Genomförandewebben för IFO Treserva Senast reviderad: Manual för: Version: 2018-08-31 IFO utförare öppenvård 1.0 Innehållsförteckning Startbild... 4 List i överkanten...

Läs mer

Registrering av utförda åtgärder samt tillägg och förändringar av KVÅ

Registrering av utförda åtgärder samt tillägg och förändringar av KVÅ Registrering av utförda åtgärder samt tillägg och förändringar av KVÅ Gäller from 2019-01-01 för leg personal i Linköpings kommun Förändringarna i treserva är kopplat till Föreskrift om uppgiftsskyldighet

Läs mer

Starta en HSL-journal. Börja med att söka efter personnummer

Starta en HSL-journal. Börja med att söka efter personnummer Dokumentets namn Procapita lathund SSK-dokumentation Utfärdare/handläggare Irene Johansson Medicinskt ansvarig sjuksköterska Datum 2015-08-30 Reviderad 2018-06-01 Starta en HSL-journal. Börja med att söka

Läs mer

Manual Att registrera utförd åtgärd. Förändringar i Vodok fr o m 17 maj stockholm.se

Manual Att registrera utförd åtgärd. Förändringar i Vodok fr o m 17 maj stockholm.se Att registrera utförd åtgärd Förändringar i Vodok fr o m 17 maj 2016 stockholm.se Sammanfattning I arbetet med att utveckla hälso- och sjukvårdsdokumentationen har vi i utvärderingen av dokumentationssystemet

Läs mer

Användarhandbok Användare Kapitel 45 Avvikelsehantering webb

Användarhandbok Användare Kapitel 45 Avvikelsehantering webb Användarhandbok Kapitel 45 Avvikelsehantering webb +46 (0)8 6702000 Kapitel 45 Avvikelsehantering webb 2017-12-04 1.1 1 (20) Innehållsförteckning Registrering av ny avvikelse 3 Registrera ny avvikelse

Läs mer

Hela flödet för att kunna hantera FH ärenden. Treserva FH LSS. Senast reviderad: 141024 Manual för: VEC Gruppchef Samordnare

Hela flödet för att kunna hantera FH ärenden. Treserva FH LSS. Senast reviderad: 141024 Manual för: VEC Gruppchef Samordnare FH LSS Hela flödet för att kunna hantera FH ärenden Treserva Omsorgskontoret Manual nr: 33 A Senast reviderad: 141024 Manual för: VEC Gruppchef Samordnare 2 (28) Innehåll Nytt uppdrag... 3 Kontrakt...

Läs mer

Magna Cura IFO. Verkställighet

Magna Cura IFO. Verkställighet Magna Cura IFO Verkställighet 2 Innehållsförteckning Inlog i Magna Cura..3 Lägga upp en ny klient - BISTÅND...3 Fortsatt insats.. 4 Avslutad insats.4 Akten..4 Uppdatera aktbilden.4 Kronologisk journal..

Läs mer

Nyckelpersoner. Välkomna!

Nyckelpersoner. Välkomna! Fortbildningsträffar Maj 2019 Nyckelpersoner inom Patientjournalen Välkomna! Cosmic Link Agenda fortbildningsträff Maj 2019 Cosmic Link Processen Aktörer Samtycke Utlokalisering Tips & trix Frågor Berör:

Läs mer

Läsa och dokumentera i Sol

Läsa och dokumentera i Sol Läsa och dokumentera i Sol 1. När du loggar in i Procapita kommer du automatiskt till Mina sidor. Byt sida genom att klicka på fliken Utredning/Verkställighet. 2. Sök upp aktuell person och välj den verkställighet

Läs mer

Treserva. Debitering. Registrering, Korrigering, Debitering ÄO. Senast reviderad: Manual för: Verksamhetschef och samordnare/gruppchef

Treserva. Debitering. Registrering, Korrigering, Debitering ÄO. Senast reviderad: Manual för: Verksamhetschef och samordnare/gruppchef Debitering Registrering, Korrigering, Debitering ÄO Treserva Omsorgskontoret Manual nr: 41 Senast reviderad: 2016-10-18 Manual för: Verksamhetschef och samordnare/gruppchef Sida 2 av 37 PERSONUPPGIFTER...

Läs mer

Starta en HSL-journal. Börja med att söka efter personnummer

Starta en HSL-journal. Börja med att söka efter personnummer Lathund Utgåva Antal sidor 2 26 Dokumentets namn Procapita lathund SSK-dokumentation Utfärdare/handläggare Irene Johansson Medicinskt ansvarig sjuksköterska Datum 2015-08-30 Reviderad 2016-07-19 Starta

Läs mer

Användarmanual Procapita HSL Journal ICF

Användarmanual Procapita HSL Journal ICF 2014-04-11 1 (33) Användarmanual Procapita HSL Journal ICF Karin Bendroth Silfwerbrand Vellinge Kommun 2014-04-11 2 (33) Innehåll Inoggning... 3 Centralen... 4 Komihåg... 4 Mina meddelanden... 5 Bevakningar...

Läs mer

Treserva Genomförandewebb

Treserva Genomförandewebb Användarmanual Utarbetad för förvaltning Utgåva Giltig fr.o.m. Ersätter Diarienummer Vård och omsorg 1 2014-03-17 Ny Ämne/område Ansvarig för framtagande Granskad av Verkställighetsdokumentation SAS och

Läs mer

Instruktion. Utbildning genomförandewebben i Treserva. 1 av 5. Gäller från: Gäller för: Fastställd av:

Instruktion. Utbildning genomförandewebben i Treserva. 1 av 5. Gäller från: Gäller för: Fastställd av: IT Instruktion Utbildning genomförandewebben i Treserva Gäller från: 2015-11-16 Gäller för: Fastställd av: Utarbetad av: Treserva resursperson Revideras senast: 2016 Version: Revideras av Treserva resursperson

Läs mer

Författare Avd Telefon Datum Version Sid

Författare Avd Telefon Datum Version Sid Link -Samordnad vårdplanering i Cosmic 1 (10) Link och Ärendeöversikten Link Ärendeöversikten finns i menyraden i Cosmic. Här visas alla aktuella vårdplaneringsärenden på enheten. Rutiner för att bevaka

Läs mer

Treserva. Avvikelsehantering. Registrering av avvikelse

Treserva. Avvikelsehantering. Registrering av avvikelse Avvikelsehantering Registrering av avvikelse Treserva Omsorgskontoret Manual nr: 601 Senast reviderad: Manual för: 2018-05-02 Verksamhetschef Leg personal Usk (hemsjukvård) Gruppchef/samordnare Omvårdnadspersonal

Läs mer

Dokumentation och informationsöverföring inom hälso- och sjukvård i Borås Stad

Dokumentation och informationsöverföring inom hälso- och sjukvård i Borås Stad Vård och äldreförvaltningen Sociala omsorgsförvaltningen Arbetslivsförvaltningen och informationsöverföring inom hälso- och sjukvård i Borås Stad Rutinen gäller inom Äldreomsorgen, Individ-och familjeomsorgen,

Läs mer

Innehåll. Dok nr ÄHO/AV 13:068, Ver E Utfo rarenheten

Innehåll. Dok nr ÄHO/AV 13:068, Ver E Utfo rarenheten Utfo rarenheten Innehåll 1 Ta emot och fördela uppdrag... 2 1.1 Fördelabild... 5 2 Återkalla insats tillfälligt... 8 3 Omfördela insats... 10 4 Rätta verkställighet... 12 5 Skapa ny journal, om det ej

Läs mer

Rutin i Treserva vid verksamhetsövergång

Rutin i Treserva vid verksamhetsövergång Rutin i Treserva vid verksamhetsövergång När verksamhet övergår till annan utförare ska brukarnas dokumentation avslutas och skrivas ut för arkivering. En sammanfattning av journal kan med brukarens samtycke

Läs mer

Manual del 1 - Städa journalen. augusti 2014. stockholm.se. augusti 2014

Manual del 1 - Städa journalen. augusti 2014. stockholm.se. augusti 2014 Manual del 1 - Städa journalen augusti 2014 stockholm.se Manual del 1 - Städa journalen augusti 2014 Utgivningsdatum: augusti 2014 Utgivare: Äldreförvaltningen och Stadsledningskontoret Kontaktperson:

Läs mer

Patientjournalens innehåll

Patientjournalens innehåll Patientjournalens innehåll Rutinen gäller inom Äldreomsorgen, Individ-och familjeomsorgen, Socialpsykiatrin och Funktionshinderverksamheten i Borås Stad. Dokumentet framtaget av: MAS/MAR-enheten Fastställt

Läs mer

Lathund för användaradministration i Treserva

Lathund för användaradministration i Treserva Socialtjänsten Lathund för användaradministration i Treserva Tibro kommun, 543 80 TIBRO, Socialtjänsten, Besöksadress: Centrumgatan E-post: kommun@tibro.se, www.tibro.se, Växel: 0504-180 00 Handläggare:

Läs mer

Avvikelsemodulen i Treserva

Avvikelsemodulen i Treserva BILAGA Bilaga till: Metodstöd avvikelsehantering Bilaga nr: 1 Skapad datum: 2016-01-08 Avvikelsemodulen i Treserva Manual Vård och omsorg Örebro kommun orebro.se 2 Innehåll Avvikelseprocess avvikelsemodul

Läs mer

Socialdokumentation och Genomförandeplan i Procapita

Socialdokumentation och Genomförandeplan i Procapita Vård & Omsorg Datum Socialdokumentation och Genomförandeplan i Procapita Läsa och dokumentera När du loggat in i Procapita kommer du automatiskt till Mina sidor. 1. Byt sida genom att klicka på fliken

Läs mer

NPÖ Nationell patientöversikt

NPÖ Nationell patientöversikt NPÖ Nationell patientöversikt Rutinen gäller för legitimerad personal inom Individoch familjeomsorgen, Vård- och äldreförvaltningen, Sociala omsorgsförvaltningen i Borås Stad Rutin NPÖ 1 Ur Borås Stads

Läs mer

Manual Individuell Genomförandeplan

Manual Individuell Genomförandeplan Manual Individuell Genomförandeplan Social dokumentation Omsorgspersonal 1 Individuell Genomförandeplan Denna plan används inom Kvarboende när den enskilde inte har fått en bedömning som utgår från IBIC.

Läs mer

Sammanhållen journalföring

Sammanhållen journalföring SOCIALFÖRVALTNINGEN RIKTLINJE Annika Nilsson, annika.nilsson@kil.se 2016-06-28 Beslutad av SN 84 2016-08-31 Sammanhållen journalföring Via nationella e-tjänster, t.ex. NPÖ, Pascal eller Svevac Gäller för

Läs mer

COSMIC LINK Lathund för slutenvården i Kalmar län

COSMIC LINK Lathund för slutenvården i Kalmar län Utformad av BAL och samverkansgruppen i Kalmar län Godkänd av Styrgruppen 2011-09-26 Reviderad 2014-10-20 Upplaga 2 COSMIC LINK Lathund för slutenvården i Kalmar län Ett Link-ärende öppnar du genom att

Läs mer

Rutin för användande av Cambio Cosmic Link i Växjö kommun

Rutin för användande av Cambio Cosmic Link i Växjö kommun 2015-02-18 Rutin för användande av Cambio Cosmic Link i Växjö kommun Vad är Link? Link är ett verktyg/system för att förenkla den samordnade vårdplaneringen mellan slutenvården, kommunen och primärvården.

Läs mer

Vodok 2.0. Komplement till chefsmanualen avsedd för MAS och MAR enligt kompetensmodellen

Vodok 2.0. Komplement till chefsmanualen avsedd för MAS och MAR enligt kompetensmodellen Vodok 2.0 Komplement till chefsmanualen avsedd för MAS och MAR enligt kompetensmodellen Skapat av: Maria Bende Rydell, Katarina Holmqvist och Eva Lindstedt Senast uppdaterad: 2019-01-18 0 Innehåll Inledning...

Läs mer

Riktlinjer för hälso- och sjukvård. Riktlinje för dokumentation i patientjournalen

Riktlinjer för hälso- och sjukvård. Riktlinje för dokumentation i patientjournalen Riktlinjer för hälso- och sjukvård Riktlinje för dokumentation i patientjournalen RIKTLINJER 1 Riktlinje för dokumentation i patientjournalen Ersätter Riktlinjer för hälso- och sjukvårdsdokumentation i

Läs mer

HANDBOK PROCAPITA UTFÖRARE

HANDBOK PROCAPITA UTFÖRARE HANDBOK PROCAPITA UTFÖRARE Vellinge juni-10 Gunilla Andersson INLOGGNING Dubbelklicka på ikonen Logga in med användarnamn och lösenord, för att komma in i Centralen. Till vänster i fönstret finns Navigeringslistorna.

Läs mer

Journalanteckningar. och Meddelandefunktion

Journalanteckningar. och Meddelandefunktion Sid 1 (21) Lathund Journalanteckningar och Meddelandefunktion utförare Sid 2 (21) Innehållsförteckning 1 Releasehantering... 3 2 Skapa journal/arbetsanteckning... 4 2.1 Skapa journal från kundens process...

Läs mer

Riktlinje för hälso- och sjukvårdsdokumentation

Riktlinje för hälso- och sjukvårdsdokumentation Riktlinje för hälso- och sjukvårdsdokumentation Journalhandling En journalhandling är alla handlingar och anteckningar som innehåller uppgifter om patientens tillstånd och de åtgärder som genomförts eller

Läs mer

Riktlinjer för hälso- och sjukvårdsdokumentation

Riktlinjer för hälso- och sjukvårdsdokumentation SOCIALFÖRVALTNINGEN Annika Nilsson, 0554-191 56 annika.nilsson@kil.se 2014-06-27 Riktlinjer för hälso- och sjukvårdsdokumentation BAKGRUND Vid vård av patienter ska det föras patientjournal. En patientjournal

Läs mer

Treserva Kapitel 6. Tidbok Läkarmedverkan

Treserva Kapitel 6. Tidbok Läkarmedverkan Treserva Kapitel 6 Tidbok Läkarmedverkan Riktlinjer för bokning av läkartid... 1 Tidbokning i Treserva... 2 Läkarnas tidböcker Objekt... 3 Utskrift av bokningar... 6 Riktlinjer för bokning av läkartid

Läs mer

Information om nya webcert via Cosmic och nya läkarintyget för sjukpenning (FK7804)

Information om nya webcert via Cosmic och nya läkarintyget för sjukpenning (FK7804) Information om nya webcert via Cosmic och nya läkarintyget för sjukpenning (FK7804) g nya S Felanmäl alla tekniska fel till 010-241 41 41, internt 141 41 f S län Länk till informationssidan om Webcert

Läs mer

2015-04-24 0 (13) ATT GÖRA LISTAN LATHUND HSL 2015-04-24 HÖGANÄS KOMMUN FÖRVALTNING. 263 82 Höganäs 042-33 71 00 kommunen@hoganas.se WWW.HOGANAS.

2015-04-24 0 (13) ATT GÖRA LISTAN LATHUND HSL 2015-04-24 HÖGANÄS KOMMUN FÖRVALTNING. 263 82 Höganäs 042-33 71 00 kommunen@hoganas.se WWW.HOGANAS. 2015-04-24 0 (13) ATT GÖRA LISTAN LATHUND HSL 2015-04-24 FÖRVALTNING 1 (13) INNEHÅLLSFÖRTECKNING ATT GÖRA LISTA... 2 SÖKA FRAM UPPGIFTER ATT GÖRA... 2 YTTERLIGARE URVAL SOM KAN GÖRAS ATT GÖRA LISTA...

Läs mer

Författare Avd Telefon Datum Version Sid Helena Håkansson, Lotta Sjökvist FS (10)

Författare Avd Telefon Datum Version Sid Helena Håkansson, Lotta Sjökvist FS (10) Helena Håkansson, Lotta Sjökvist FS 2017-03-03 1.0 1 (10) Link Slutenvård psykiatri Samordnad vårdplanering i Cosmic Link är det verktyg som ger möjlighet för slutenvård, primärvård, här ersatt med psykiatrisk

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsdokumentation

Hälso- och sjukvårdsdokumentation SOCIALFÖRVALTNINGEN RIKTLINJE Annika Nilsson, annika.nilsson@kil.se 2017-10-10 Beslutad av SN 126 2017-10-25 Hälso- och sjukvårdsdokumentation BAKGRUND Vårdgivaren ansvarar för att det förs patientjournaler.

Läs mer

informationsöverföring Fastställd av Fastställd datum Omprövas Ansvarig för omprövning

informationsöverföring Fastställd av Fastställd datum Omprövas Ansvarig för omprövning Användarmanual Utarbetad för förvaltning Utgåva Giltig fr.o.m. Ersätter Diarienummer Vård och omsorg 1 2014-03-17 Ämne/område Ansvarig för framtagande Granskad av Kommunikation och MAS/MAR/SAS informationsöverföring

Läs mer

Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret

Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret De första gångerna man gör en registrering kan det vara bra att ha en manual att följa. Manualen finner du i ditt utbildningsmaterial och på vår hemsida

Läs mer

Cosmic Messenger Funktionsbrevlådor

Cosmic Messenger Funktionsbrevlådor Manual Cosmic Messenger Ansvarig Anknytning Sidor Lotta Sjökvist, Folkhälsa och sjukvård 24131 20171018 1 1(13) Cosmic Messenger Funktionsbrevlådor Innehåll 1. Inledning... 3 1.1. Generell användning...

Läs mer

Uppdrag/beställning HSL

Uppdrag/beställning HSL 2014-10-03 Vård- och omsorgsförvaltningen Uppdrag/beställning HSL Lathund för Hälso-sjukvårdspersonal Innehåll Nytt uppdrag... 2 Komplettering av tidigare beställning... 5 Bevakning (möjlighet till egen

Läs mer

Manual för dokumentation av Enkel och Fördjupad läkemedelsgenomgång samt Läkemedelsberättelse i Cosmic

Manual för dokumentation av Enkel och Fördjupad läkemedelsgenomgång samt Läkemedelsberättelse i Cosmic Manual för dokumentation av Enkel och Fördjupad läkemedelsgenomgång samt Läkemedelsberättelse i Cosmic Dokumenthistorik Datum Ändring Handläggare 131021 Tillägg filter och nytt rubriksökord. Emma Halme

Läs mer

[21] Manual procapita SOCIAL DOKUMENTATION. HVB För ensamkommande barn

[21] Manual procapita SOCIAL DOKUMENTATION. HVB För ensamkommande barn 2016-07-19 1 [21] Manual procapita SOCIAL DOKUMENTATION HVB För ensamkommande barn 2016-07-19 2 [21] Innehåll INLOGGNING... 3 Inloggning med Lösenord... 3 Inloggning med SITHS... 3 Inställningar... 4 NAVIGATORN...

Läs mer

Manual 3 Att arbeta i två journaler Läsa, skriva, skriva ut och ta ut statisitk

Manual 3 Att arbeta i två journaler Läsa, skriva, skriva ut och ta ut statisitk Manual 3 Att arbeta i två journaler Läsa, skriva, skriva ut och ta ut statisitk stockholm.se Sammanfattning Den 26 januari 2015 gick Stockholm stad över till dokumentation i den nya Hälso- och sjukvårdsjournalen

Läs mer

Rutiner för dokumentation i patientjournal i Treserva

Rutiner för dokumentation i patientjournal i Treserva RUTINER HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Sid 1 (9) Rutiner för dokumentation i patientjournal i Treserva Manualer finns i Treserva: Tryck på F1. Förklaringstext: Högerklicka på sökordet och välj Sökordsinfo. Signering

Läs mer

Registrering av blåsdysfunktion i Senior alert

Registrering av blåsdysfunktion i Senior alert MANUAL Registrering av blåsdysfunktion i Senior alert Förord Senior alert är ett nationellt kvalitetsregister som stödjer ett systematiskt arbetssätt för att förebygga undernäring, fall, trycksår, munhälsa

Läs mer

Manual del 3 Att arbeta via två journaler Läsa, skriva, skriva ut och ta ut statistik

Manual del 3 Att arbeta via två journaler Läsa, skriva, skriva ut och ta ut statistik Manual del 3 Att arbeta via två journaler Läsa, skriva, skriva ut och ta ut statistik Januari 2015 stockholm.se Sammanfattning Den 26 januari 2015 gick Stockholm stad över till dokumentation i den nya

Läs mer

Meddelande utanför vårdtillfälle

Meddelande utanför vårdtillfälle 1(18 ) Sökord Samordnad vårdplanering, hemsjukvård, skicka meddelande Dokumenthistorik Datum Ändring Handläggare Ändrat från Landstinget i Östergötland till Karin Björklund, systemförvaltare Region Östergötland

Läs mer

Manual DF Respons. Avvikelser VOF Förbättringsarbete VOF. Reviderad Lena Olsson, systemadministratör

Manual DF Respons. Avvikelser VOF Förbättringsarbete VOF. Reviderad Lena Olsson, systemadministratör Manual DF Respons Avvikelser VOF Förbättringsarbete VOF Reviderad 2017-12-08 Lena Olsson, systemadministratör 1 Innehåll RAPPORTERA AVVIKELSE.... 3 LÄSA OCH HANTERA AVVIKELSERAPPORT I DF RESPONS... 5 INLOGGNING

Läs mer

Seminarium - Funktioner i nuvarande Vodok Maj 2014

Seminarium - Funktioner i nuvarande Vodok Maj 2014 Seminarium - Funktioner i nuvarande Vodok Maj 2014 stockholm.se Maj 2014 Utgivare: Stadsledningskontoret, it-avdelningen Kontaktperson: Katja Jensfelt 3 (11) Sammanfattning Följande material är en sammanfattning

Läs mer

Manual för BPSD-registret. Version 7 / juni 2014

Manual för BPSD-registret. Version 7 / juni 2014 Manual för BPSD-registret Version 7 / juni 2014 Logga in Logga in till registret överst till höger på hemsidan. (Observera att du hittar testdatabasen längre ner på hemsidan) Fyll i ditt personliga användarnamn

Läs mer

Behörighetsadministration i Meddix SVP

Behörighetsadministration i Meddix SVP 1(20 ) Behörighetsadministration i Meddix SVP Sökord Samordnad vårdplanering, användare, användarkonto, behörighet Dokumenthistorik Datum Ändring Handläggare 150512 Ändrat från Landstinget i Östergötland

Läs mer

LATHUND SOL HANDLÄGGARE

LATHUND SOL HANDLÄGGARE LATHUND SOL HANDLÄGGARE 2015-12-21 1 Innehållsförteckning Logga in i Procapita... 2 Mina sidor... 3 Verktygsrad... 5 Utredningar... 9 Ny Utredning... 11 Dokumentation... 15 Insatsfliken... 17 Beslutsfliken...

Läs mer

INSTRUKTION FÖR SÖKNING I NPÖ

INSTRUKTION FÖR SÖKNING I NPÖ ViS - Vård i samverkan Kommun(er): Samtliga i Uppsala län Region Uppsala: Samtliga hälso- och sjukvårdsförvaltningar Fastställt av: Redaktionsrådet Datum: 2018-09-26 INSTRUKTION FÖR SÖKNING I NPÖ Innehåll

Läs mer

Handbok Treserva Delegering för leg. personal

Handbok Treserva Delegering för leg. personal Socialtjänsten HSL Delegering Dokumentation Upprättad: 2014-06-25 Handbok Treserva Delegering för leg. personal I Treserva kommer du till Delegering via verktygsknappen alternativt via meny Genvägar Delegering.

Läs mer

Registrering i Senior alert

Registrering i Senior alert MANUAL Registrering i Senior alert Förord Senior alert är ett nationellt kvalitetsregister som stödjer ett systematiskt arbetssätt för att förebygga undernäring, fall, trycksår, munhälsa och blåsdysfunktion.

Läs mer

Varningsfunktion och Viktiga uppgifter

Varningsfunktion och Viktiga uppgifter 1 (8) Varningsfunktion och Viktiga uppgifter Varningsfunktion OBS Funktionen Varning i TakeCare används endast till att markera uppgifter som innebär risk för livshotande tillstånd eller allvarlig felbehandling.

Läs mer

Informationssäkerhet i patientjournalen

Informationssäkerhet i patientjournalen RIKTLINJER FÖR Informationssäkerhet i patientjournalen Antaget av Vård- och omsorgsnämnden Antaget 2019-04-02 Giltighetstid 2023-04-02 Dokumentansvarig Medicinskt ansvarig sjuksköterska Håbo kommuns styrdokumentshierarki

Läs mer

KLARA SVPL Lathund för Primärvård. Skapad för SAMSA av Lena Arvidsson & Marie Steffenburg Wennberg Version

KLARA SVPL Lathund för Primärvård. Skapad för SAMSA av Lena Arvidsson & Marie Steffenburg Wennberg Version KLARA SVPL Lathund för Primärvård sid. Bakgrund och beskrivning Inkomna meddelanden 4 Kvittera meddelande 5 Administrativt meddelande 6 Inkomna meddelanden 7 Felsänt meddelande Ändra / Lägga till medverkande

Läs mer

Manual delegering i Procapita

Manual delegering i Procapita 2019-04-25 1 (7) Omsorgsavdelningen Ansvarig Upprättad den Systemförvaltare 2011-01-10 Upprättad av Reviderad den Susanne Ahlqvist, Yvonne Ljungdahl 2019-04-25 Manual delegering i Procapita Lägg in ny

Läs mer

Uppdaterad feb 2017 / Version 2 MANUAL till BPSD-registret

Uppdaterad feb 2017 / Version 2 MANUAL till BPSD-registret Uppdaterad feb 2017 / Version 2 MANUAL till BPSD-registret De första gångerna man gör en registrering kan det vara bra att ha en manual att följa. Manualen finner du i ditt utbildningsmaterial och på vår

Läs mer

Dokumentera och läsa i Procapita

Dokumentera och läsa i Procapita Dokumentera och läsa i Procapita 1. När du loggar in i Procapita kommer du automatiskt till Mina sidor. Byt sida genom att klicka på fliken Utredning/Verkställighet. 2. Sök upp aktuell person och välj

Läs mer

Begränsad behandling, vårdrutinavsteg Ställningstagande till

Begränsad behandling, vårdrutinavsteg Ställningstagande till Godkänt den: 2016-03-21 Ansvarig: Gäller för: Barbro Nordström Landstinget i Uppsala län Begränsad behandling, vårdrutinavsteg Ställningstagande till Rutinen gäller för patienter över 18 års ålder. Innehåll

Läs mer