Innehåll. Dok nr ÄHO/AV 13:068, Ver E Utfo rarenheten

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Innehåll. Dok nr ÄHO/AV 13:068, Ver E Utfo rarenheten"

Transkript

1 Utfo rarenheten Innehåll 1 Ta emot och fördela uppdrag Fördelabild Återkalla insats tillfälligt Omfördela insats Rätta verkställighet Skapa ny journal, om det ej gjordes innan fördelning av uppdrag Mappen Ej aktuella att avsluta Läsa uppdrag efter fördelning Byta utförare Granska personuppgifter Personkort Registrera tillfälligt uppehåll Om ett ärende är avslutat under månaden Rapportera larm Fördela Fiktiv Kund Rapportering Plustid Ej utförda insatser/ minustid Registrera debiteringsunderlag Skapa ersättningsunderlag Skriv ut underlag Sök genomförandeplan Ny journalanteckning Rätta journalanteckning Sök genomförandejournal Importera externa dokument Resursregister Skriv ut adressetiketter Dokumentinformation Treserva Manual Utförarenheten (46)

2 1 Ta emot och fördela uppdrag I mappen Nya uppdrag hamnar alla ej fördelade uppdrag. I exemplet nedan ligger två nya uppdrag. Klicka på plustecknet framför mappen så att den öppnas Klicka på plustecknet framför kundens namn så visas uppdraget Treserva Manual Utförarenheten (46)

3 Högerklicka på uppdraget så får du upp alternativen Läs uppdrag, Genomförandejournal och Fördela enligt nedan. Du skall utföra alla så börja uppifrån med Läs uppdrag Då du läst uppdraget högerklicka på uppdraget igen och välj Genomförandejournal. Svara Ja på frågan som följer Gäller ej Enhetschefer Kufri eller privata utförare: detta steg utförs inte av enhetschefer inom Kufri eller av privata utförare då de inte för journal i Treserva i dagsläget. Treserva Manual Utförarenheten (46)

4 Den nya journalen öppnas och en startanteckning har skapats automatiskt av systemet. Klicka på Stäng och svara Ja, senaste på frågan om skrivskydd som följer Treserva Manual Utförarenheten (46)

5 1.1 Fördelabild I Treserva version 3.13 infördes en ny fördelabild. Högerklicka på kundens uppdrag och välj Fördela Markera de insatser du vill fördela, det går att markera flera åt gången. Klicka sedan på Registrera Treserva Manual Utförarenheten (46)

6 Välj den Utförarenhet som ska verkställa insatsen. Fyll i Period för verkställighet fr o m det datum då personalen påbörjar insatsen. t o m det slutdatum som står i beslutsperioden högst upp i fönstret. Bocka sedan i rutan Till genomförande och klicka på OK Det går att lämna rutan Till genomförande urbockad för att gå tillbaka och fördela uppdraget vid ett senare tillfälle. Alternativet Uppdatera skrivbordet är förmarkerat och innebär att uppdraget flyttas ned från Nya uppdrag till Mina enheter på ditt skrivbord i Treserva. Klicka på OK för att skicka uppdraget till genomförande Treserva Manual Utförarenheten (46)

7 Klicka Nej i rutan som följer Det uppdrag som du nyss fördelade har nu flyttats från mappen Nya uppdrag på skrivbordet till mappen Mina enheter Treserva Manual Utförarenheten (46)

8 2 Återkalla insats tillfälligt Denna del gäller endast hemtjänst och servicehus Detta görs enbart om kunden avsäger sig insats/-er och biståndshandläggaren vill att ett nytt försök görs efter en tid. Gör en journalanteckning, skicka ett meddelande till biståndshandläggaren. Om kunden vill avsluta sina insatser permanent skall du endast meddela biståndshandläggaren som avslutar insatserna. Gör en notering i journalen. Sök aktuell person under Mina enheter i trädet, klicka på plustecknet och öppna sedan insatsmappen genom att klicka på plustecknet framför. På höger sida dyker då personen och dess genomförande upp. Dubbelklicka på Utföraren Treserva Manual Utförarenheten (46)

9 När ett uppdrag har status Skickad till genomförande innebär det att uppdraget är fördelat. Alternativen Återkalla och Rätta/Avsluta blir då valbara. För att återkalla ett uppdrag, klicka på knappen Återkalla Välj datum då insatsen ska återkallas. Välj även om uppdraget ska placeras i mappen Uppdrag under fördelning på ditt skrivbord i Treserva. Klicka på OK Om du bockat i rutan att placera insatsen i mappen Uppdrag under fördelning kan du vid ett senare tillfälle gå in i mappen, högerklicka på uppdraget och välja Fördela för att skicka uppdraget till genomförande. Valde du att inte placera insatsen i mappen Uppdrag under fördelning kan du antingen skicka iväg uppdraget direkt efter återkallandet, eller vid ett senare tillfälle leta upp uppdraget i ditt träd över aktuella kunder på Skrivbordet. Treserva Manual Utförarenheten (46)

10 3 Omfördela insats Om en insats fördelats till fel enhet kan man återkalla och omfördela insatsen. Sök upp aktuell person under mina enheter i trädet, klicka på plustecknet och öppna sedan insatsmappen genom att klicka på plustecknet framför. Markera den insats du vill omfördela och dubbelklicka på utföraren När ett uppdrag har status Skickad till genomförande innebär det att uppdraget är fördelat. Alternativen Återkalla och Rätta/Avsluta blir då valbara. För att återkalla ett uppdrag, klicka på knappen Återkalla Treserva Manual Utförarenheten (46)

11 Välj datum då insatsen ska återkallas. Välj även om uppdraget ska placeras i mappen Uppdrag under fördelning på ditt skrivbord i Treserva. Klicka på OK Om du bockat i rutan att placera insatsen i mappen Uppdrag under fördelning kan du vid ett senare tillfälle gå in i mappen, högerklicka på uppdraget och välja Fördela för att skicka uppdraget till genomförande. Valde du att inte placera insatsen i mappen Uppdrag under fördelning kan du antingen skicka iväg uppdraget direkt efter återkallandet, eller vid ett senare tillfälle leta upp uppdraget i ditt träd över aktuella kunder på Skrivbordet. Insatsen står nu som Återkallad och möjligheten finns att skicka den nya insatsen till fördelning igen I ovanstående bild visas nu näst överst den felaktigt fördelade insatsen med det datum du återkallade den. Överst i bilden är Period och Utförarenhet blankt. Klicka på knappen Registrera och följ processen för att fördela den nya insatsen. Nu kan du byta enhet och välja en ny genomförandeperiod. Observera att insatsens nya egenskaper inte börjar gälla förrän kl 00:01 det nya datumet. Treserva Manual Utförarenheten (46)

12 4 Rätta verkställighet När ett uppdrag har status Skickad till genomförande innebär det att uppdraget är fördelat. Alternativet Rätta/Avsluta blir då valbart. För att göra ändringar i ett fördelat uppdrag klickar du på knappen Rätta/Avsluta, det går endast att använda funktionen på en insats åt gången Funktionen går att använda så länge du kan komma tillbaka till rutan Fördela uppdrag som visas på bilden ovan, om ett uppdrag eller beslut har löpt ut och flyttats till mappen Ej Aktuella att avsluta på ditt skrivbord i Treserva kan du inte längre göra ändringar i uppdraget. Välj det du vill ändra på i uppdraget och klicka på OK. Observera att du ej kan klicka på knappen Ta bort verkställighet och inte heller ändra tid under Tidsåtgång Treserva Manual Utförarenheten (46)

13 5 Skapa ny journal, om det ej gjordes innan fördelning av uppdrag Om det är så att du inte skapade en journal innan du fördelade uppdraget går detta att göra i efterhand. Leta upp kunden, högerklicka och välj Documenta Klicka på pilen och sedan Ny journal En helt ny tom utförarjournal skapas. Om en journal redan finns får ni ett meddelande som påpekar detta Treserva Manual Utförarenheten (46)

14 Då du skapar journalen på detta sätt skapas ingen auto-journalanteckning och journalen är därför tom. Du fyller i en rubriktext, ex. Genomförandejournal. Leta upp nyckelordet Fördelning, klicka på pilen till höger. Klicka på Stäng och svara Ja, senaste på frågan om skrivskydd som följer Treserva Manual Utförarenheten (46)

15 6 Mappen Ej aktuella att avsluta I mappen Ej aktuella att avsluta hamnar kunder där enstaka eller alla insatser avslutats. Du väljer själv hur länge en kund ligger kvar här men tänk på att inte avsluta förrän all dokumentation och rapportering för en kund är avklarad, förslagsvis tre månader. Hur länge man ser en kund i mappen Ej aktuella Att avsluta beror på nedanstående inställning. Du ändrar den själv och genom att trycka på Visa - Ej aktuella - att avsluta och bockar för de antal dagar du vill ha, förslagsvis 180 dagar Du avslutar en kund genom att öppna upp kunden under Ej aktuella att avsluta, ställer dig på uppdraget och högerklickar. Välj alternativet Ta bort från mapp. Gör inte detta förrän kunden verkligen är avslutad, eftersom kunden annars försvinner från ditt träd Treserva Manual Utförarenheten (46)

16 6.1 Läsa uppdrag efter fördelning Öppna upp kunden vars uppdrag du vill se under Mina enheter. Öppna upp mappen Insats GF och ställ markören över en insats, högerklicka och välj Läs uppdrag Treserva Manual Utförarenheten (46)

17 7 Byta utförare Klicka på plustecknet framför mappen Insats GF under kunden. Markera en av insatserna, högerklicka och välj Byt utförare Kontrollera att alla insatser är förbockade, annars justera. (I bilden nedan finns bara två av insatserna från mappen Insats GF med. Det beror på att insatserna Trygghetslarm och Ledsagning har egna beslut så du måste gå igenom bytesproceduren för dessa också). Klicka på Nästa Treserva Manual Utförarenheten (46)

18 Öppna upp trädet med plustecknet, sätt en bock framför den nya utföraren och fyll i Insatserna skall övertas fr o m: Klicka på Nästa Treserva Manual Utförarenheten (46)

19 Kontrollera dina uppgifter och klicka på Slutför Du kan vid behov skicka ett meddelande till den nya utföraren. I uppdraget som beskrivs i exemplet är det lämpligt att vänta med att skicka något meddelande tills bytet är klart även gällande insatserna trygghetslarm och ledsagning Treserva Manual Utförarenheten (46)

20 8 Granska personuppgifter Läs igenom de uppgifter som är inlagda av biståndsbedömarna och justera och/eller komplettera uppgifterna om något saknas. Markera personen i trädet så att du får upp Personuppgifterna i det högra fältet. Markera sedan personen i fältet till höger och klicka på Välj Klicka på Visa/ändra personuppgift Treserva Manual Utförarenheten (46)

21 Kontrollera uppgifterna under flikarna: Kontaktinfo, Närstående och Referensperson. Spara och Stäng 8.1 Personkort Om du markerar personen i trädet får du upp personuppgifter till höger. Klicka på Personkort, välj giltighetsdatum och OK. Du får nu upp samlad informationen om kunden inklusive beviljade insatser, här ifrån kan du även skriva ut personkortet Treserva Manual Utförarenheten (46)

22 9 Registrera tillfälligt uppehåll Markera aktuell person under Mina enheter i trädet. Klicka på knappen Tillfälligt uppehåll, symbolen där två personer vinkar till varandra I fönstret som öppnas skall du fylla i Uppehållsperiod och Uppehållsorsak Du skall också välja typ av uppehållsorsak planerad eller oplanerad frånvaro. Vid uppehållsorsak oplanerad frånvaro kan du lämna t o m-fältet blankt för att fylla i det när personen är åter. Frånvarorapportera bara fram till det datum en kund flyttar. Om t ex en kund flyttar från hemtjänst till särskilt boende mitt i en månad ska hemtjänsten frånvarorapportera fram till det datum kunden flyttade till boendet och inte frånvarorapportera hela månaden. Klicka på Spara så ser du uppehållet i det undre fältet. Har du fyllt i ett uppehåll med slutdatum och personen kommer tillbaka tidigare så dubbelklicka på aktuell frånvaroperiod så den flyttas upp i editerbart läge och justera slutdatum. Spara Treserva Manual Utförarenheten (46)

23 9.1 Om ett ärende är avslutat under månaden Markera även aktuell person under Ej aktuella- att avsluta i trädet och gör frånvarorapportering även på avslutade ärenden vid behov Treserva Manual Utförarenheten (46)

24 10 Rapportera larm Denna del gäller endast hemtjänst 10.1 Fördela Fiktiv Kund Rapportering Välj insats Trygghetslarm dag (trygghetslarm natt för natten). Klicka på Registrera Välj Utförarenhet, från och med datum, lämna till och med datum tomt. Välj Till genomförande Treserva Manual Utförarenheten (46)

25 Klicka på insatsen och OK 10.2 Plustid Används enbart till att registrera larminsatser. När man åker på larm som dag-, kväll- alt nattlarm (endast nattpatrullen i egen regi). En utförare rapporterar alla larm genom att räkna ihop dem på dag, kväll och helg och rapporterar alla larm på Fiktiv Kund Rapportering. Justering retroaktivt av tidigare satt nivå. Treserva Manual Utförarenheten (46)

26 För insatsen Trygghetslarm uppger du under timmar i stället det antal trygghetslarm-besök kunderna fått under den senaste månaden. Spara Treserva Manual Utförarenheten (46)

27 10.3 Ej utförda insatser/ minustid Vid ej utförda insatser under månaden, som exempelvis ledsagning, avlösning och serviceinsatser som inte rapporterats som frånvaro, lägg in antal timmar alternativt dagar med ett minustecken framför. Vid justering retroaktivt av tidigare satt nivå - sätt antal dagar med ett minustecken framför. Markera aktuell person i trädet, gå in under Genvägar, Ekonomistyrning, Plus/minustid Treserva Manual Utförarenheten (46)

28 11 Registrera debiteringsunderlag Denna del gäller endast Dagverksamheterna, Högsätra servicehus och Ö-gruppen Markera aktuell kund under Mina enheter. Välj Genvägar i menyraden överst på sidan. Välj därefter Debitering Direktval - Debiteringsunderlag Fyll i aktuell Period. Kontrollera att rätt period är vald. Välj aktuell Avgiftstyp. Den valda avgiftstypen kommer då även att synas i fältet Fakturatext. De avgiftstyper som skall registreras är: Högsätra lunch; Högsätra middag; Högsätra dessert Ö-gruppen lunch; Ö-gruppen resor Dagverksamhet matavgift; Dagverksamhet/tillfälle; Dagverksamhet transport Fyll i Antal och välj Organisation. Spara Treserva Manual Utförarenheten (46)

29 12 Skapa ersättningsunderlag Gäller ej enheter med fast månadsersättning För att kunna kontrollera din ersättning måste ett ersättningsunderlag skapas. Gå in under Genvägar, Ekonomistyrning och Skapa underlag Välj period och klicka på plus i trädet tills du kommer till din enhet. Sätt en bock framför aktuella enheter/avdelningar och flytta över dem till höger med hjälp av dubbelpilen. För att markera alla samtidigt bockar du i huvudenheten Treserva Manual Utförarenheten (46)

30 Ett underlag skapas för respektive undernivå i trädet så bry dig inte om att det står Modell saknas på den övre enheten. Klicka på Skapa underlag Du får en grön bock framför de avdelningar som du skapat underlag på. Klicka på OK och Stäng Treserva Manual Utförarenheten (46)

31 13 Skriv ut underlag Gäller ej enheter med fast månadsersättning För att få rätt ersättning bör du, innan ekonomiavdelningens månatliga körning sker, ha kontrollerat och eventuellt justerat ditt underlag. Gå in under Genvägar, Ekonomistyrning och Skriv ut underlag Treserva Manual Utförarenheten (46)

32 Välj Period och klicka på plus i trädet tills du kommer till aktuell enhet. Dok nr ÄHO/AV 13:068, Ver E Sätt en bock i översta rutan vid aktuell enhet så får du med alla underavdelningar, vill du se färre, klicka på de du vill se och flytta över enheten/enheterna till det högra fältet med hjälp av pilarna. För att få en utförlig lista, bocka i rutan Med personrader. Klicka på Skriv ut vilket innebär att du kan se ersättningsunderlaget på skärmen. Du kan även överföra materialet till Excel genom att bocka i rutan Skriv till Excel nertill i fönstret. Om du av någon anledning vill kan du kontrollera en specifik kund i Urval på födelsedata (ååååmm) Bockar du i Summerad statistik får du upp utförd tid totalt för månaden. Treserva Manual Utförarenheten (46)

33 Hittar du något som inte stämmer, måste du gå tillbaka till Skapa underlag, flytta över enheten till höger och där markera och Radera det felaktiga underlaget. Gör sedan dina justeringar och skapa ett nytt underlag för den justerade enheten Treserva Manual Utförarenheten (46)

34 14 Sök genomförandeplan Se manual Genomförandewebben 15 Ny journalanteckning För att skapa en ny journalanteckning klicka på plustecknet framför kunden, klicka på plustecknet framför mappen Dokument GF. Dubbelklicka på Utförarjournalen som ligger i mappen. Klicka på Arkiv Ny anteckning Välj Rubrik, markera aktuellt/aktuella nyckelord och flytta över till höger med hjälp av pilen. Ett av nyckelorden skall alltid vara samma som rubriken. Klicka på OK Treserva Manual Utförarenheten (46)

35 I det övre fältet samlas alla journalanteckningar och i det nedre skriver du. För att öka upp det nedre skrivfältet, ställ dig mitt emellan fälten (i det smala gula fältet) tills markören ändrar utseende till en dubbelpil. Du kan då, om du behöver, dra uppåt eller nedåt för att öka eller minska skrivfältet. Rubriken du tidigare valde finns nu i skrivfältet. Ställ dig vid den blinkande markören i skrivfältet och skriv din anteckning. Spara Din anteckning läggs till i journalen med uppgifter om datum, vem som gjort anteckningen etc. Klicka på Stäng nere till höger. Svara Ja senaste på frågan om skrivskydd som följer. Om du inte är klar med din anteckning svara Nej så kan du fortsätta vid ett senare tillfälle Treserva Manual Utförarenheten (46)

36 15.1 Rätta journalanteckning Markera den anteckning du vill rätta, välj Redigera och Rätta anteckning Markera det som är fel genom att dubbelklicka på texten. Klicka på Välj så att den hamnar i skrivfältet nertill i bild Treserva Manual Utförarenheten (46)

37 I bilden nedan är texten MAS ändrad till Enhetschef. Klicka på Spara Nu visas vad som är ändrat och av vem. Klicka på Stäng så flyttas justeringen upp i journalen Treserva Manual Utförarenheten (46)

38 I journalen visas följande text På förteckningen över anteckningar är det nu en röd bock på den justerade anteckningen. Om du vill se den ursprungliga anteckningen, markera anteckningen så den blir blå, högerklicka och välj Visa antecknings rättningar Treserva Manual Utförarenheten (46)

39 16 Sök genomförandejournal Markera aktuell kund. Klicka på Arkiv > Sök journal genomförande Välj enhet, fyll i period och eventuellt även personnummer. Klicka på Sök Treserva Manual Utförarenheten (46)

40 Om du inte har valt ett personnummer visas alla journaler på den enhet du valde. Markera aktuell kund och klicka på Välj Anteckningar gjorda på kunden under vald sökperiod visas Treserva Manual Utförarenheten (46)

41 17 Importera externa dokument Högerklicka på aktuell kund och välj Documenta. I dokumentmappen väljer du Importera inkommen handling Välj det dokument du vill importera och klicka på Öppna så sparas dokumentet i mappen Treserva Manual Utförarenheten (46)

42 18 Resursregister Denna del gäller LSS resurs - Kontaktpersoner, ledsagning, avlösning mm De personer som anlitas för olika uppdrag enligt ovan skall läggas in i resursregistret. Gå in under Genvägar-Resurser-Familjehem/Kontaktpersoner Klicka på det vita arket Registrera akt uppe till vänster så öppnas ett nytt fönster. Fyll i alla fält med *. Då du fyllt i personnummer, klicka på knappen Sök befolk. Om personen är folkbokförd på Lidingö fylls personuppgifter i automatiskt. De som är folkbokförda på annan ort får du fylla i manuellt. Ställ markören i valfritt fält för att aktivera Sparaknappen. Spara Treserva Manual Utförarenheten (46)

43 Klicka på Används av Markera Beställarenheten och klicka på Lägg till så att den flyttas till det högra fältet. Spara Treserva Manual Utförarenheten (46)

44 Klicka på Genomförandeformer. Ett nytt fönster öppnas där du väljer vilken/vilka genomförandeformer personen skall arbeta med. Flytta över aktuella till höger fält med knappen Lägg till. Spara Treserva Manual Utförarenheten (46)

45 19 Skriv ut adressetiketter Gå in under Personligt > Adressetiketter. Välj verksamhet Välj Huvudperson - Folkbokföringsadress och välj Utförare Enhet och sätt en bock framför. Fyll i Anledning till rapportuttag och klicka på Förhandsgranska rapport. Skriv ut uppe till vänster i etikettfönstret Treserva Manual Utförarenheten (46)

46 20 Dokumentinformation Översikt Treserva Manual Utförarenheten Information Område Version Relaterade dokument Dokumentnummer Stöd- och omsorgsförvaltningen, Lidingö stad D Dokumentnummer: ÄHO/AV-13:068 Godkännande Roll Namn Signatur Datum Godkänd Mikaela Schmidt Författad Anna Eriksson Historik Version Status Datum Författare Ändringssammanfattning A Godkänd Anna Eriksson Publicerad B Godkänd Anna Eriksson Publicerad C Godkänd Kristoffer Ström Publicerad RevD Kristoffer Ström Ändring i text under kap 1. D Godkänd Kristoffer Ström Godkänd av Marina Stenman E Godkänd Anna Wikstrand Godkänd av Agneta Aldor Treserva Manual Utförarenheten (46)

Dok nr SOF/AV-13:054,Ver I Treserva Genomfo randewebb. 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4

Dok nr SOF/AV-13:054,Ver I Treserva Genomfo randewebb. 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4 Treserva Genomfo randewebb Innehåll 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4 3 Sök... 5 4 Meddelanden... 6 5 Nya uppdrag läsa/kvittera uppdrag... 9 6 Vårdplaner... 10 6.1 Läsa vårdplan...

Läs mer

Manual till Genomförandewebben. Treserva

Manual till Genomförandewebben. Treserva SBG1000, v1.3, 2010-04-07 ÄLDREFÖRVALTNINGEN 2013-08-20 1 (34) Manual till Genomförandewebben Treserva Sundbybergs stad, 172 92 Sundbyberg BESÖKSADRESS Kavallerivägen 4, Rissne TELEFON 08-706 80 00 TELEFAX

Läs mer

Hela flödet för att kunna hantera FH ärenden. Treserva FH LSS. Senast reviderad:160502. Gruppchef Samordnare

Hela flödet för att kunna hantera FH ärenden. Treserva FH LSS. Senast reviderad:160502. Gruppchef Samordnare FH LSS Hela flödet för att kunna hantera FH ärenden Treserva Omsorgskontoret Manual nr: 33 A Senast reviderad:160502 Manual för: VEC Gruppchef Samordnare 2 (27) Innehåll Nytt uppdrag... 3 Kontrakt... 5

Läs mer

Dok nr OSF/AV-15:003, ver E Inloggning till Treserva via extern dator

Dok nr OSF/AV-15:003, ver E Inloggning till Treserva via extern dator Inloggning till Treserva via extern dator Innehåll 1 Inloggningsalternativ... 2 1.1 Inloggning via SMS... 2 1.2 Inloggning via E-legitimation... 4 2 Utloggning... 5 3 Helskärmsläge... 6 4 Bläddra mellan

Läs mer

Dok nr SOF/AV-13:054,Ver K Treserva Genomfo randewebb. 1 Inloggning Växla användare Skrivbordet... 4

Dok nr SOF/AV-13:054,Ver K Treserva Genomfo randewebb. 1 Inloggning Växla användare Skrivbordet... 4 Treserva Genomfo randewebb Innehåll 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4 3 Sök... 5 4 Meddelanden... 6 5 Nya uppdrag läsa/kvittera uppdrag... 9 6 Vårdplaner... 10 6.1 Läsa vårdplan...

Läs mer

Treserva. Gemensamma funktioner. Skrivbord, meddelande funktionen och personuppgifter. 2014-09-24 VEC Gruppchef Samordnare Leg personal

Treserva. Gemensamma funktioner. Skrivbord, meddelande funktionen och personuppgifter. 2014-09-24 VEC Gruppchef Samordnare Leg personal Gemensamma funktioner Skrivbord, meddelande funktionen och personuppgifter Treserva Omsorgskontoret Manual nr: 34 Senast reviderad: Manual för: 2014-09-24 VEC Gruppchef Samordnare Leg personal 2 (37) Innehåll

Läs mer

Lathund för dokumentation i Treserva

Lathund för dokumentation i Treserva RUTIN 1(12) 2015-08-03 VON 2015/12, nr 2015.504 Socialförvaltningen Socialförvaltningens stab Iréne Eklöf, Medicinskt ansvarig sjuksköterska 0171-528 87 irene.eklof@habo.se Lathund för dokumentation i

Läs mer

Inloggning till Treserva via extern dator

Inloggning till Treserva via extern dator Inloggning till Treserva via extern dator Innehåll 1 Inloggningsalternativ... 2 1.1 Inloggning via SMS... 2 1.2 Inloggning via E-legitimation... 4 2 Utloggning... 5 3 Helskärmsläge... 6 4 Bläddra mellan

Läs mer

Treserva. Genomförandewebben. Alla funktioner i Genomförande Webben. 2013-10-28 Omvårdnadspersonal 2.0. Senast reviderad: Manual för: Version:

Treserva. Genomförandewebben. Alla funktioner i Genomförande Webben. 2013-10-28 Omvårdnadspersonal 2.0. Senast reviderad: Manual för: Version: Genomförandewebben Alla funktioner i Genomförande Webben Treserva Omsorgskontoret Manual nr: 35 Senast reviderad: Manual för: Version: 2013-10-28 Omvårdnadspersonal 2.0 Sida 2 av 23 Innehåll Skrivbordet...

Läs mer

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30)

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30) Aktivitetsstöd Behörigheten Föreningsadministratör Datum: 2015-09-22 Version 2 Sidan 1 (30) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning... 3 1.1 Användare - Webbadress tillre Aktivitetsstöd... 3

Läs mer

Mobilapplikation htp:/aktjon.argentum.se/activitymobile

Mobilapplikation htp:/aktjon.argentum.se/activitymobile E-tjänst-Aktivitetsstöd htp:/aktjon.argentum.se Mobilapplikation htp:/aktjon.argentum.se/activitymobile INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning...2 Om denna dokumentation...3 Teckenförklaring...3 Revisionshistorik...3

Läs mer

Hela flödet för att kunna hantera FH ärenden. Treserva FH LSS. Senast reviderad: 141024 Manual för: VEC Gruppchef Samordnare

Hela flödet för att kunna hantera FH ärenden. Treserva FH LSS. Senast reviderad: 141024 Manual för: VEC Gruppchef Samordnare FH LSS Hela flödet för att kunna hantera FH ärenden Treserva Omsorgskontoret Manual nr: 33 A Senast reviderad: 141024 Manual för: VEC Gruppchef Samordnare 2 (28) Innehåll Nytt uppdrag... 3 Kontrakt...

Läs mer

Aditro HR Portalen - logga in och byta lösenord

Aditro HR Portalen - logga in och byta lösenord Aditro HR Portalen - logga in och byta lösenord 2015-04-22 Innehåll 1. Att komma åt HR portalen... 2 2. Logga in och byta lösenord... 2 Inloggning... 2 Byta lösenord... 2 Glömt lösenord... 3 Hjälpfunktionen...

Läs mer

Datum: 2013-03-22 Version 1.6. Sidan 1 (43)

Datum: 2013-03-22 Version 1.6. Sidan 1 (43) Datum: 2013-03-22 Version 1.6 Sidan 1 (43) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning...3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3

Läs mer

LifeCareMobil Enköping Hemtjänst

LifeCareMobil Enköping Hemtjänst LifeCareMobil Enköping Hemtjänst Skapad av Eva Lotta Benzeriane 141219 1 Inloggning Klicka på ikonen LifeCare Mobil för att logga in. OBS!! Viktigt att du har rätt telefon, dvs en telefon som tillhör den

Läs mer

Lathund till Dexter IUP

Lathund till Dexter IUP Barn- och utbildningsförvaltningen 2009-01-01 Lathund till Dexter IUP Version 3 1. Gå in på webbadressen: http://skolwebb.eskilstuna.se 2. Logga in med ditt användarnamn och lösenord. Klicka på knappen

Läs mer

Lathund Treserva. Sektionschef ÄO LOV i Treserva. 1 av 41. Gäller från: Gäller för: Fastställd av:

Lathund Treserva. Sektionschef ÄO LOV i Treserva. 1 av 41. Gäller från: Gäller för: Fastställd av: Lathund Treserva Sektionschef ÄO LOV i Treserva Gäller från: 2016-10-01 Gäller för: Fastställd av: Utarbetad av: Treserva resursperson Revideras senast: Vid behov Version: Revideras av Treserva resursperson

Läs mer

informationsöverföring Fastställd av Fastställd datum Omprövas Ansvarig för omprövning

informationsöverföring Fastställd av Fastställd datum Omprövas Ansvarig för omprövning Användarmanual Utarbetad för förvaltning Utgåva Giltig fr.o.m. Ersätter Diarienummer Vård och omsorg 1 2014-03-17 Ämne/område Ansvarig för framtagande Granskad av Kommunikation och MAS/MAR/SAS informationsöverföring

Läs mer

HANDLEDNING ZENIT BILBOKNING

HANDLEDNING ZENIT BILBOKNING Sid 1 (16) HANDLEDNING ZENIT BILBOKNING Sid 2 (16) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 HANDLEDNING FÖR WEBBASERAD BILPOOL... 3 1.1 LATHUND... 3 1.2 ÖVERSIKT ARBETSLÄGE WEBBASERAD BILPOOL... 3 1.3 INFORMATION OM BILPOOLENS

Läs mer

MOA MANUAL VERSION 1

MOA MANUAL VERSION 1 MANUAL VERSION 1 MOBIL OMSORG En manual för dig som använder mobil omsorg app i telefonen Besök. Tidsregistering / kvittens. Kundinformation. Anteckningar. Personal. Karta, telefon, SMS. 2 (22) GRUNDER:

Läs mer

PLATINA 1(23) Platina, för nya nämndsekreterare

PLATINA 1(23) Platina, för nya nämndsekreterare 1(23) Platina, för nya nämndsekreterare 2(23) INNEHÅLLSFÖRTECKNING NAVIGERING PÅ STARTSIDAN ------------------------------------------------------------ 3 HANTERA INSTANS ----------------------------------------------------------------------------

Läs mer

CSN-rapportering, gymnasiet

CSN-rapportering, gymnasiet CSN-rapportering, gymnasiet Förutsättning, modul CSN. Förberedelser Göra inställningar i enhetsregistret 1. Välj Organisation Enhet 2. Sök efter rätt enhet, dvs den enhet eleverna som ska rapporteras tillhör.

Läs mer

Treserva Lathund för enhetschefer

Treserva Lathund för enhetschefer Socialtjänsten Treserva Lathund för enhetschefer Tibro kommun, 543 80 TIBRO, Socialtjänsten, Besöksadress: Centrumgatan E-post: kommun@tibro.se, www.tibro.se, Växel: 0504-180 00 Sida 2 (19) Enligt gällande

Läs mer

Mer om Outlook. Extratexter till kapitel 4 Mejla. I avsnittet lär du dig: vad Outlook idag är och kan användas till

Mer om Outlook. Extratexter till kapitel 4 Mejla. I avsnittet lär du dig: vad Outlook idag är och kan användas till B Mer om Outlook Extratexter till kapitel Mejla B 8 I avsnittet lär du dig: vad Outlook idag är och kan användas till hur Kalendern är uppbyggd och fungerar att använda funktionen Uppgifter hur du kan

Läs mer

SÅindex 5 i Microsoft Excel 2010

SÅindex 5 i Microsoft Excel 2010 Installera/uppdatera/aktivera SÅindex 5 i Microsoft Excel 2010 Översikt SÅindex 5 är ett tillägg till Microsoft Excel. I SÅindex 5 finns en särskild fil som är en tilläggsfil (en addin). Filen heter Sindex5.xlam.

Läs mer

Treserva. Hemtjänst. Hela flödet för att kunna hantera hemtjänstärenden VEC Gruppchef Samordnare. Senast reviderad: Manual för:

Treserva. Hemtjänst. Hela flödet för att kunna hantera hemtjänstärenden VEC Gruppchef Samordnare. Senast reviderad: Manual för: Hemtjänst Hela flödet för att kunna hantera hemtjänstärenden Treserva Omsorgskontoret Manual nr: 31 Senast reviderad: Manual för: 16-10-31 VEC Gruppchef Samordnare 2 (51) INNEHÅLL Inställningar per person...

Läs mer

Användarhandbok - attest. Egenrapportering

Användarhandbok - attest. Egenrapportering Användarhandbok - attest Egenrapportering Innehållsförteckning INLEDNING...1 INSTRUKTION FÖR ATTESTANTER...1 SÖKFUNKTIONEN...1 STARTA ATTESTERING...3 ATTESTERA...5 ACKUMULATORER...7 UTSKRIFTER...8 ÖVERSIKTSBILDEN...9

Läs mer

Manual Individuell Genomförandeplan 2015 Social dokumentation Omsorgspersonal

Manual Individuell Genomförandeplan 2015 Social dokumentation Omsorgspersonal Manual Individuell Genomförandeplan 2015 Social dokumentation Omsorgspersonal 1 Individuell Genomförandeplan Genomförandeplanen upprättas i Magna Cura efter beslut från biståndshandläggare och när kontaktpersonen

Läs mer

BUDGETSYSTEM HYPERGENE EOS. Kompletterande PROGNOS MANUAL. För användare med utökad behörighet

BUDGETSYSTEM HYPERGENE EOS. Kompletterande PROGNOS MANUAL. För användare med utökad behörighet 1 LUNDS UNIVERSITETS BUDGETSYSTEM HYPERGENE EOS Kompletterande PROGNOS MANUAL För användare med utökad behörighet 2 INNEHÅLL 1 Inledning. 3 2 Budgetadministration Budgetflöde - koppla uppgifter till kostnadsställe.

Läs mer

LATHUND PA-WEBBEN KOMPETENSSÖKNING. Version 1. 2010-08-12. Sida 1 av 7

LATHUND PA-WEBBEN KOMPETENSSÖKNING. Version 1. 2010-08-12. Sida 1 av 7 LATHUND PA-WEBBEN KOMPETENSSÖKNING Version. 200-08-2 Sida av 7 INTRODUKTION... 3 KOMPETENSSÖKNING... 3 SÖKNING - SÖKNING PÅ ORGANISATIONSNIVÅ... 3 SÖKNING 2- SÖKNING MED HJÄLP AV KOMPETENSNIVÅER... 5 KOMPETENSKNAPPEN...

Läs mer

Handledning Boende - äldreomsorg

Handledning Boende - äldreomsorg Handledning Boende - äldreomsorg Arbetsförlopp nya uppdrag Mottagning, fördelning, beläggning Handledning för hur man tar emot nya uppdrag och fördelar till utförarenhet, gör inställningar per person inför

Läs mer

Logga in - forts. Byt roll om du har flera enheter så visas bara den(samma inlogg till alla dina enheter)

Logga in - forts. Byt roll om du har flera enheter så visas bara den(samma inlogg till alla dina enheter) Lathund Juni 2012 Logga in Gå till www.taby.se/barnochskolval Klicka på Nästa och knappen Personal Du loggar in med de inloggningsuppgifter du fått mailat till dig VH loggar in med e-legitimation, läs

Läs mer

Lathund. Genomförandewebben. Diarienummer: IT. Gäller från: Socialförvaltning omsorgspersonal ÄO/OF

Lathund. Genomförandewebben. Diarienummer: IT. Gäller från: Socialförvaltning omsorgspersonal ÄO/OF Diarienummer: IT Lathund Genomförandewebben Gäller från: 2015-11-12 Gäller för: Socialförvaltning omsorgspersonal ÄO/OF Fastställd av: Treserva resursperson Utarbetad av: Treserva resursperson Revideras

Läs mer

PNSPO! Exporterar och Importerar texter från CX- Designer. 20 mars 2012 OMRON Corporation

PNSPO! Exporterar och Importerar texter från CX- Designer. 20 mars 2012 OMRON Corporation Exporterar och Importerar texter från CX- Designer 20 mars 2012 OMRON Corporation 2/25 Läs detta innan du bläddrar vidare: PNSPO! Denna bok är avsedd som ett tillägg till de ursprungliga manualerna för

Läs mer

Framsteg med resultatrapportering

Framsteg med resultatrapportering Guide Framsteg med resultatrapportering Senast uppdaterad: 2015-05-19 Via funktionen Framsteg kan läraren lägga upp kursens olika moment, exempelvis inlämningsuppgifter och närvaro. Läraren kan sedan ange

Läs mer

Rapportering till FORA 2016

Rapportering till FORA 2016 Användarmeddelande 20151221 Rapportering till FORA 2016 Bäste kund! I januari varje år ska företag knutna till Fora rapportera löneuppgifter för sina anställda till Fora. Uppgifterna ska rapporteras på

Läs mer

Lathund GUL Lärare. Allmänt. Hur du presenterar Dig själv för kursdeltagarna. Hur du lägger upp din kontaktlista

Lathund GUL Lärare. Allmänt. Hur du presenterar Dig själv för kursdeltagarna. Hur du lägger upp din kontaktlista Lathund GUL Lärare Allmänt I plattformen kallas din kurs för aktivitet Första gången du loggar in GUL så kommer du att få välja vilket språk du vill att plattformen skall ha. Därefter kommer du in i plattformen.

Läs mer

Mawik Medlemsregister. Användarmanual

Mawik Medlemsregister. Användarmanual Mawik Medlemsregister Användarmanual INLEDNING Innehållsförteckning INLEDNING... 2 OM DENNA MANUAL... 2 Bilder från programmet... 2 Manualens innehåll... 2 STARTA PROGRAMMET... 3 MODULER OCH FLIKAR...

Läs mer

Utbildningsmodulen Förening 2013-08-18

Utbildningsmodulen Förening 2013-08-18 Utbildningsmodulen Förening 2013-08-18 Inledning...3 Operativsystem och webbläsare...3 Föreningens utbildningsmodul.4 Inledning...4 Arrangemang...4 Öppna arrangemang...4 Sök arrangemang...7 Kopiera arrangemang...7

Läs mer

Användarmanual Procapita HSL Journal ICF

Användarmanual Procapita HSL Journal ICF 2014-04-11 1 (33) Användarmanual Procapita HSL Journal ICF Karin Bendroth Silfwerbrand Vellinge Kommun 2014-04-11 2 (33) Innehåll Inoggning... 3 Centralen... 4 Komihåg... 4 Mina meddelanden... 5 Bevakningar...

Läs mer

Lathund Web Help Desk

Lathund Web Help Desk Lathund Web Help Desk Placering och Avdelning är information som automatiskt hämtas från vår katalogtjänst LDAP, rör ej! F: Hur blir jag tekniker på ett ärende? S: Klicka på Välj-knappen (gubben) längst

Läs mer

Catharina Wramfors BFC Tekniksektionen Lund. Vid problem med KundRad kontakta RSIT tel: 077-67 30 000

Catharina Wramfors BFC Tekniksektionen Lund. Vid problem med KundRad kontakta RSIT tel: 077-67 30 000 Manual KundRad Webb Datum: 2009-04-14 Skapad av: Catharina Wramfors BFC Tekniksektionen Lund Vid problem med KundRad kontakta RSIT tel: 077-67 30 000 Innehåll: Inloggning och Ansökan om access. (användarkonto)

Läs mer

Treserva. Genomförandewebben. Alla funktioner i Genomförande Webben. 2015-09-25 Omvårdnadspersonal 1.0.2. Senast reviderad: Manual för: Version:

Treserva. Genomförandewebben. Alla funktioner i Genomförande Webben. 2015-09-25 Omvårdnadspersonal 1.0.2. Senast reviderad: Manual för: Version: Genomförandewebben Alla funktioner i Genomförande Webben Treserva Omsorgskontoret Manual nr: 35 Senast reviderad: Manual för: Version: 2015-09-25 Omvårdnadspersonal 1.0.2 Sida 2 av 25 Innehåll Mitt skrivbord...

Läs mer

2012-07-19 1 (12) LATHUND DELEGERING HÖGANÄS KOMMUN FÖRVALTNING. 263 82 Höganäs 042-33 71 00 kommunen@hoganas.se WWW.HOGANAS.SE

2012-07-19 1 (12) LATHUND DELEGERING HÖGANÄS KOMMUN FÖRVALTNING. 263 82 Höganäs 042-33 71 00 kommunen@hoganas.se WWW.HOGANAS.SE 2012-07-19 1 (12) LATHUND DELEGERING 2 (12) Innehåll 1 DELEGERING... 3 2 Personalregister... 5 3 Forts. personalregister - organisation... 6 4 Förnya delegering... 7 5 Sök delegeringar... 9 6 Resultat

Läs mer

Manual till 3C för CPUP

Manual till 3C för CPUP Manual 3C för CPUP version 2015-03-27 Manual till 3C för CPUP Innehåll sid 1. Inloggning 1 2. Comporto CPUP Patient 4 3. Comporto CPUP Arbetsterapeuter 6 4. Comporto CPUP Neuropediatriker 8 5. Comporto

Läs mer

Delegering i Procapita

Delegering i Procapita Manual Delegering i Procapita 2012-11-09 Innehåll 1 Delegering Sidan 3 2 Förnya delegering Sidan 7 3 Återkalla delegering Sidan 9 4 Personal Sidan 9 Sida 2 av 12 1 DELEGERING För regler och rutiner om

Läs mer

Lagadministration. 100913 Linda Emterby

Lagadministration. 100913 Linda Emterby Lagadministration För att lägga till lag ska man stå på organisationssida för en förening. Föreningen hittar man genom organisationsträdet under menyn Organisation eller genom att söka i Snabbsök efter

Läs mer

Resurscentrum för kommunikation Dako 2013. SymWriter. Minimanual

Resurscentrum för kommunikation Dako 2013. SymWriter. Minimanual Resurscentrum för kommunikation Dako 2013 SymWriter Minimanual Symboler som stöd till det du skriver 2 F9 - Byt symbol 2 F11 - Skapa nya ord/symboler 3 Spara ändringar i ordlista 4 Specifikationer grammatik

Läs mer

combine version 1.8 I denna text kommer ni finna information som berör uppdateringen av Pulsen Combine utförarproduktion 1.7 till 1.8.

combine version 1.8 I denna text kommer ni finna information som berör uppdateringen av Pulsen Combine utförarproduktion 1.7 till 1.8. 1(11) SOCIAL OMSORG Kristoffer Helgesson combine version 1.8 I denna text kommer ni finna information som berör uppdateringen av Pulsen Combine utförarproduktion 1.7 till 1.8. Sortering av adresser vid

Läs mer

Manual till 3C för CPUP

Manual till 3C för CPUP Manual 3C för CPUP version 2014-11-17 Manual till 3C för CPUP Innehåll sid 1. Inloggning 1 2. Comporto CPUP Patient 4 3. Comporto CPUP Arbetsterapeuter 6 4. Comporto CPUP Neuropediatriker 9 5. Comporto

Läs mer

MANUAL. Weblink WebCall

MANUAL. Weblink WebCall MANUAL Weblink WebCall WebCall är en datorbaserad applikation, där du kan se status på dina kollegor i växeln. Om de pratar i telefon eller är lediga. Du kan vidarekoppla din telefon, logga in och ut ur

Läs mer

ALLMÄNT OM FUNKTIONSPAKET OMDÖME

ALLMÄNT OM FUNKTIONSPAKET OMDÖME Skola24 Omdöme Skoladministratören är den person på skolan som skapar en undersökning och bestämmer vilka ämnen/kurser/klasser som ska omfattas av den. Innan en undersökning startas upp är det viktigt

Läs mer

Lisa kortmanual. Version 10.1 2015-08-27. Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-33 35 30 371 87 Karlskrona Org. nr 556324-4036 www.miljodata.

Lisa kortmanual. Version 10.1 2015-08-27. Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-33 35 30 371 87 Karlskrona Org. nr 556324-4036 www.miljodata. Lisa kortmanual Version 10.1 2015-08-27 Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-33 35 30 87 Karlskrona Org. nr 556324-4036 www.miljodata.se Systematisk uppföljning av arbetsmiljön Lisa är en förkortning

Läs mer

Här kan du välja befintligt upplägg eller skapa ett nytt. Klicka på edit uppe till höger för att redigera och/eller skapat nytt.

Här kan du välja befintligt upplägg eller skapa ett nytt. Klicka på edit uppe till höger för att redigera och/eller skapat nytt. Start-skärmen Här kan du välja befintligt upplägg eller skapa ett nytt. Klicka på edit uppe till höger för att redigera och/eller skapat nytt. Det grå kugghjulet indikerar att du är i redigeringsläge och

Läs mer

Lär dig sökmöjligheterna i Disgen 8

Lär dig sökmöjligheterna i Disgen 8 Det har blivit dags att titta på sökmöjligheterna i Disgen. Det finns egentligen två olika sökfunktioner i Disgen, Välj person och Sök personer. Här behandlas dessa båda funktioner. Välj person och Sök

Läs mer

Resurscentrum för kommunikation Dako 2015. SymWriter 2. Minimanual

Resurscentrum för kommunikation Dako 2015. SymWriter 2. Minimanual Resurscentrum för kommunikation Dako 2015 SymWriter 2 Minimanual Symboler som stöd till det du skriver 2 F9 Byt symbol 2 F11 Skapa nya ord/symboler 3 Spara ändringar i ordlista 4 Specifikationer grammatik

Läs mer

TERSUS SKOLSYSTEM AB. Ansökan. Barnomsorgen 2014-12-09

TERSUS SKOLSYSTEM AB. Ansökan. Barnomsorgen 2014-12-09 TERSUS SKOLSYSTEM AB Ansökan Barnomsorgen 2014-12-09 Innehåll Ansökan... 4 Inställningar Adela Administration... 5 Inställningar Ansökan... 6 Ansökan uppdatera kontaktuppgifter för existerande personer...

Läs mer

Introduktion - Svevac

Introduktion - Svevac Introduktion - Svevac Inloggning Det finns två olika versioner av Svevac. Den ena är den skarpa versionen (här kallad Svevac) där alla vaccinationsenheter anslutna till Svevac registrerar, och den andra

Läs mer

ADAD-net. Användarmanual INDIVIDEN. Råbe och Kobberstad Februari 2010

ADAD-net. Användarmanual INDIVIDEN. Råbe och Kobberstad Februari 2010 ADAD-net Användarmanual INDIVIDEN Råbe och Kobberstad Februari 2010 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 1 INLOGGNING OCH BEHÖRIGHETER... 2 STARTA PROGRAMMET OCH LOGGA IN... 2 BEHÖRIGHETSSYSTEM...

Läs mer

Lathund. Administratörshantering. Kapitalflytt ITPK

Lathund. Administratörshantering. Kapitalflytt ITPK Lathund Administratörshantering Kapitalflytt Interimslösning 2008-10-01 Dokumentägare: Anders Thomson, Collectum AB Sida 1 av 9 1 Generellt för flyttapplikationen...3 Introduktion...3 2 Logga in i flyttapplikationen...4

Läs mer

LITEN LATHUND TILL ALUMNDATABASEN

LITEN LATHUND TILL ALUMNDATABASEN LITEN LATHUND TILL ALUMNDATABASEN * Översikt & sökningar * Inloggning Gå till www.gu.se/alumn/ eller till din fakultets alumnsida. Härifrån kan man logga in både som alumn och som administratör. Klicka

Läs mer

Logga in. Elevöversikt. Kolumner. Godkänna. Urval. Hantera inflytt och byte. Sök. Familjebild. Utskriftsrutin Om pengen

Logga in. Elevöversikt. Kolumner. Godkänna. Urval. Hantera inflytt och byte. Sök. Familjebild. Utskriftsrutin Om pengen 2014-03-04 Logga in Glömt lösenord Uppdatera lösenordet Kolumner Lägga till, ta bort och ändra ordning Spara egna kolumnval Urval Excelformat Välja antal barn som visas Sök Söka med filter Familjebild

Läs mer

Rolladministration i PaletteArena 5.3

Rolladministration i PaletteArena 5.3 SLU Rolladministration i PaletteArena 5.3 Jenny Kjellström 2012-03-16 Beskriver hur man lägger upp och inaktiverar en mottagare, hur man flyttar/styr om fakturor från/till andras inkorgar samt hur man

Läs mer

MANUAL kvalitetsregister

MANUAL kvalitetsregister MANUAL kvalitetsregister Mars 0 Förord Senior alert är ett nationellt kvalitetsregister som stödjer ett systematiskt arbetssätt för att förebygga undernäring, fall och trycksår. Det ger möjlighet till

Läs mer

B = Bokad tid. T = Tillfälligt bokad tid. L = Ledig tid. X = Spärrad tid

B = Bokad tid. T = Tillfälligt bokad tid. L = Ledig tid. X = Spärrad tid 3 Elev När eleven har loggat in får eleven upp denna bild, ett schema över sin lärares körtider och en gul meny som visas högst upp. Här nedan, under funktionsbeskrivning, kommer alla funktioner som eleven

Läs mer

Administration IdrottOnline Förbund Administration

Administration IdrottOnline Förbund Administration Uppdaterad 2011-01-25 Administration IdrottOnline Förbund Administration Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet,

Läs mer

2. Registrera en ny medlem

2. Registrera en ny medlem 2. Registrera en ny medlem version 2006-05-10 2.1 2. Registrera en ny medlem Den här dokumentationen beskriver hur man registrerar en ny i SPFs medlemsregister via Internet. Observera att bilderna är exempel

Läs mer

Treserva. Debitering. Registrering, Korrigering, Debitering ÄO. Senast reviderad: Manual för: Verksamhetschef och samordnare/gruppchef

Treserva. Debitering. Registrering, Korrigering, Debitering ÄO. Senast reviderad: Manual för: Verksamhetschef och samordnare/gruppchef Debitering Registrering, Korrigering, Debitering ÄO Treserva Omsorgskontoret Manual nr: 41 Senast reviderad: 2016-10-18 Manual för: Verksamhetschef och samordnare/gruppchef Sida 2 av 37 PERSONUPPGIFTER...

Läs mer

PÄRMEN.SE LATHUND ARKIV. Telefonsupport: 019-205460 E-Post: support@parmen.se. Utgåva 1.0

PÄRMEN.SE LATHUND ARKIV. Telefonsupport: 019-205460 E-Post: support@parmen.se. Utgåva 1.0 PÄRMEN.SE LATHUND ARKIV Telefonsupport: 019-205460 E-Post: support@parmen.se Utgåva 1.0 Hur kommer jag igång?... 3 Välkommen till Pärmen.se... 3 Internet Explorer... 3 IKEA Arkiv... 3 Hur kommer jag in

Läs mer

Manual Jourläkarschema Närhälsan V7 - Version 1.0

Manual Jourläkarschema Närhälsan V7 - Version 1.0 Manual Jourläkarschema Närhälsan V7 - Version 1.0 Denna manual innehåller olika avsnitt och beroende på vilken roll man har är de olika avsnitten aktuella. Innehåll Logga in...2 Glömt lösenord...3 Logga

Läs mer

[MANUAL TILL LUVITS GRUNDFUNKTIONER]

[MANUAL TILL LUVITS GRUNDFUNKTIONER] 2011 Eslövs kommun Gymnasie- och Vuxenutbildningsförvaltningen [MANUAL TILL LUVITS GRUNDFUNKTIONER] Manualen vänder sig till dig som är studerande vid Yrkeshögskolan, Komvux, Sfi, Särvux, Gymnasiet och

Läs mer

Instruktion för hämtning av kontrolluppgifter från Nyps

Instruktion för hämtning av kontrolluppgifter från Nyps Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Instruktion - hämtning av kontrolluppgifter från Nyps 2013-01-09 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Henrik Hedlund 0.5 Instruktion för hämtning av kontrolluppgifter

Läs mer

Instruktion 2014-09-15

Instruktion 2014-09-15 Instruktion Innehåll 1 Inloggning... 3 1.1 Inloggning på lagsida... 3 1.2 Laget.se appen... 4 2 Medlemshantering... 5 2.1 Information om personnr... 5 2.2 Skapa ny medlem... 5 2.3 Lägg till ny medlem...

Läs mer

KLARA-manual. för Skövde kommunanvändare. Omvårdnadsförvaltningen. Arbetsgrupp: Andrea Eriksson, Carina Berg, Ewa Westerberg, Maria Mustonen

KLARA-manual. för Skövde kommunanvändare. Omvårdnadsförvaltningen. Arbetsgrupp: Andrea Eriksson, Carina Berg, Ewa Westerberg, Maria Mustonen Omvårdnadsförvaltningen Datum 2010-04-28 KLARA-manual för Skövde kommunanvändare Arbetsgrupp: Andrea Eriksson, Carina Berg, Ewa Westerberg, Maria Mustonen 2 (11) Innehåll Inkomna meddelanden... 3 Patientadministrering...

Läs mer

Manual för version V2

Manual för version V2 Innehållsförteckning 1. Om 2. Installera Administration 3. Programmets skrivbord 4. Lägga upp din första kund 5. Kontaktpersoner 6. Besiktningsadresser 7. Kontrollpunkter/Besiktningspunkter 8. Koppla kontrollpunkter/besiktningspunkter

Läs mer

I högskolans nätverk hittar du programmet PowerPoint genom Startmenyn, Huvudmeny XP, Kontorsprogram, Microsoft Office, Microsoft PowerPoint.

I högskolans nätverk hittar du programmet PowerPoint genom Startmenyn, Huvudmeny XP, Kontorsprogram, Microsoft Office, Microsoft PowerPoint. Microsoft PowerPoint I högskolans nätverk hittar du programmet PowerPoint genom Startmenyn, Huvudmeny XP, Kontorsprogram, Microsoft Office, Microsoft PowerPoint. Allmänt Det första du ser i programmet

Läs mer

Instruktion för Beläggningsplan i IndividRAM

Instruktion för Beläggningsplan i IndividRAM Instruktion för Beläggningsplan i IndividRAM En förutsättning för en ekonomisk mjölkproduktion är att det är rätt antal djur i ladugården. Tomma platser kostar pengar. Överbeläggning å andra sidan är ofta

Läs mer

Manual Introduktionskurs SiteVision

Manual Introduktionskurs SiteVision Manual Introduktionskurs SiteVision sidan 1 Manual Introduktionskurs SiteVision 20141125 Version 3 Innehållsförteckning Logga in 2 Redigera text 3 Om bilder på ale.se 6 Lägga till en bild 7 Lägga till

Läs mer

Guide för pdf-formulär

Guide för pdf-formulär Guide för pdf-formulär Innehållsförteckning Rätt programvara... 3 Instruktion för automatiskt formulär... 3 Steg 1 Mall till pdf-format via Word... 3 Alternativt steg 1 Mall till pdf-format via Acrobat...

Läs mer

Telefonist i 3Växel webb.

Telefonist i 3Växel webb. Telefonist. När du ska arbeta som telefonist i 3Växel Webb rekommenderar vi att du använder någon av webbläsarna Chrome, Firefox eller Safari. Logga in För att kunna svara på samtal som kommer till växelnumret

Läs mer

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2016-06-09

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2016-06-09 Handledning Biträdessidan Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2016-06-09 Innehåll 1 Inledning... 3 2 Logga in/ut på biträdessidan... 4 2.1 Logga in på biträdessidan... 4 2.2 Logga ut från

Läs mer

NyA-webben Nyheter och planerad vidareutveckling

NyA-webben Nyheter och planerad vidareutveckling 1(6) NyA-webben Nyheter och planerad vidareutveckling Uppdaterad inför NyA-leverans februari 2015 2(6) Syftet med dokumentet Syfte med detta dokument är att ge en kort information om de ändringar som gjorts

Läs mer

Dokumentera vaccination

Dokumentera vaccination Dokumentera vaccination Klicka på Ordination i journalen, på den ordination vars givna vaccin ska dokumenteras. Klicka i den lilla rutan framför vaccintyp under rubriken Vaccinationer som ingår i ordinationen,

Läs mer

Utskick av respondentenkät

Utskick av respondentenkät 1 Survey&Report steg för steg: Utskick av respondentenkät 2013-05-05 Ola Stjärnhagen 2 Utskick av respondentenkät 1. Efter att ha avslutat konstruktionen av respondentenkäten (anonym eller icke-anonym)

Läs mer

Användarmanual Jobb i Stan. CV-Handboken. Registrering, jobbsökning mm. Copyright Aditro. All rights reserved.

Användarmanual Jobb i Stan. CV-Handboken. Registrering, jobbsökning mm. Copyright Aditro. All rights reserved. Användarmanual Jobb i Stan CV-Handboken Registrering, jobbsökning mm. Innehållsförteckning: 2 Registrering 5-16 2.1 Skapa ett konto 5-6 2.2 Skapa ett CV 6 2.2.1 CV-profil (steg 1) 7-8 2.2.2 Arbetslivserfarenhet

Läs mer

InPrint. Grunderna för hur du kommer igång och arbetar med Communicate: InPrint. Habilitering & Hjälpmedel

InPrint. Grunderna för hur du kommer igång och arbetar med Communicate: InPrint. Habilitering & Hjälpmedel InPrint Grunderna för hur du kommer igång och arbetar med Communicate: InPrint Habilitering & Hjälpmedel Förord Communicate InPrint är ett program du använder för att skapa material för utskrift. Du kan

Läs mer

Välja aktivitet. 3FrontOffice. Meddela att du är på exempelvis möte. Välja aktivitet. Välja aktivitet

Välja aktivitet. 3FrontOffice. Meddela att du är på exempelvis möte. Välja aktivitet. Välja aktivitet Meddela att du är på exempelvis möte När du öppnar appen 3FrontOffice visas sidan Kontakter. 1 Klicka på fliksymbolen längst ner till höger för att visa sidan Aktivitet. 1 2 3 2 Högst upp på sidan visas

Läs mer

Uppdateringar i EBH-sto det 2015-02-27

Uppdateringar i EBH-sto det 2015-02-27 Sida 1 av 13 Uppdateringar i EBH-sto det 2015-02-27 Innehållsförteckning 1 Nytt om Vattenförekomster och ny rapport Koppling till vatten... 2 2 Fritextsökning har utökats med namn och fastighet... 3 3

Läs mer

VERSION 5.1/5.2 SNABBINTRODUKTION FÖR WINDOWS 32-BIT

VERSION 5.1/5.2 SNABBINTRODUKTION FÖR WINDOWS 32-BIT VERSION 5.1/5.2 SNABBINTRODUKTION FÖR WINDOWS 32-BIT TM SNABBINTRODUKTION TILL GROUPWISE 5.2 GroupWise är ett program som tillgodoser alla dina behov inom kommunikation, schemaläggning, planering och dokumenthantering.

Läs mer

Referensgruppsmöte 140408 - Kista. Uppdragstagare - Resurs Birgit Wahlström april 2014

Referensgruppsmöte 140408 - Kista. Uppdragstagare - Resurs Birgit Wahlström april 2014 Referensgruppsmöte 140408 - Kista Uppdragstagare - Resurs Birgit Wahlström april 2014 CGI Group Inc. 2014 Deltagare Jana Olbin Göteborg Mona Grönberg Göteborg Lena Persson Salem Helena Johansson Gävle

Läs mer

Software Translator 6.1 Manual

Software Translator 6.1 Manual Software Translator 6.1 Manual 1 Innehåll Sidan Inledning 3 Installation 4 Auktorisation 4 Översikt Programfönster 5 Menyer Arkiv 5 Visa 6 Språk 6 Verktyg 7 Hjälp 7 Handhavande Att lägga till ett program

Läs mer

Användarmeddelande (maj 2016) Ny programversion. FLEX Lön. Version 16.2a

Användarmeddelande (maj 2016) Ny programversion. FLEX Lön. Version 16.2a Användarmeddelande (maj 2016) Ny programversion FLEX Lön Version 16.2a Bäste kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i Flex Lön i version 16.2a. Bland nyheterna kan nämnas

Läs mer

Manual för praktiker

Manual för praktiker Manual för praktiker Version: 2012-03-18 v.1 Innehållsförteckning Inloggning... 2 Logga in... 2 Glömt lösenord... 2 Logga ut... 3 Behandlingar / Tjänster... 4 Lägg in era behandlingar... 4 Hantering av

Läs mer

VERKTSTÄLLIGHET I PROCAPITA instruktioner för checklistan utförare

VERKTSTÄLLIGHET I PROCAPITA instruktioner för checklistan utförare VERKTSTÄLLIGHET I PROCAPITA instruktioner för checklistan utförare Det här dokumentet innehåller mer utförliga förklaringar över alla de punkter som enhetschef (eller person som verkställer beställning)

Läs mer

Handbok för skoladministratörer version 2.0

Handbok för skoladministratörer version 2.0 UEDB (UNGDOM OCH ELEVDATABASEN) Handbok för skoladministratörer version 2.0 Eva Rehnberg 2015-10-05 För att logga in gå till www.ksl.se/uedb Innehåll Inskrivning av ny elev folkbokförd i Stockholms län

Läs mer

Trädportalen.se. Användarhandledning för rapportsystemet för skyddsvärda träd

Trädportalen.se. Användarhandledning för rapportsystemet för skyddsvärda träd Användarhandledning för rapportsystemet för skyddsvärda träd Innehåll Introduktion Trädportalen.se Visa träd (ej inloggad) Exportera data 4 Visa träd (inloggad) 5 Skapa rapport 6 Registrera konto 7 Ändra

Läs mer

Att genomföra ett e-postutskick till klubbens medlemmar

Att genomföra ett e-postutskick till klubbens medlemmar Att genomföra ett e-postutskick till klubbens medlemmar Medlem online innehåller en funktion där du kan göra ett utskick till de medlemmar som har en e-post registrerad i systemet. Observera att de medlemmar

Läs mer

MANUAL FÖR NORSTEDTS BYRÅ (1.1)

MANUAL FÖR NORSTEDTS BYRÅ (1.1) MANUAL FÖR NORSTEDTS BYRÅ (1.1) 1 Ord och begrepp i Byrå... 5 Snabbkommandon... 5 Lägga upp en ny klient... 6 Räkenskapsår... 6 Skapa ett nytt räkenskapsår 6 Ta bort ett räkenskapsår 7 Förkorta och förlänga

Läs mer

Lathund Spåra ändringar

Lathund Spåra ändringar Lathund Spåra ändringar Word 2010 Av språkkonsultstudenterna Maria Burström, Karin Jonsson Sandström, Anna Tillas-Lindberg Oktober 2013 Innehåll 1. Aktivera funktionen... 3 1.1 Inställningar... 3 2. Redigera...

Läs mer

En handledning för studerande på Högskolan Kristianstad

En handledning för studerande på Högskolan Kristianstad Använda kurskonferenser i FirstClass En handledning för studerande på Åsa Kronkvist, augusti 2005 Innehåll Introduktion...3 Webbklient eller FirstClassklient?...3 Allt ligger online...3 Hitta rätt...4

Läs mer