FÖRSKOLA PÅ KV BÅLSTA 1:614

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FÖRSKOLA PÅ KV BÅLSTA 1:614"

Transkript

1 HÅBO KOMMUN FÖRSKOLA PÅ KV BÅLSTA 1:614 Trafikalstringen, konsekvenserna och åtgärdsförslagen April 2008

2 Medverkande Marie Ahnfors, projektledare Arne Andersson SWECO Morteza Ghoreishi, uppdragsansvarig, utredning Anders Atterbrand, utredning Joakim Ax, CAD-skisser 1 (15)

3 Innehållsförteckning 1 Bakgrund/uppdragsbeskrivning 3 2 Nuläget Ullevivägen/Fagerdalsvägen Korsningen Åsleden/Enköpingsvägen 5 3 Utbyggnadsplaner 7 4 Trafikalstring 9 5 Konsekvenser Ullevivägen Fagerdalsvägen Korsningen Åsleden-Fagerdalsvägen Korsningen Enköpingsvägen-Åsleden 10 6 Förslagsåtgärder Vändplan vid förskolan Vändplan i södra delen Ullevivägen Korsningen Enköpingsvägen-Åsleden 14 7 Rekommendationer/slutsatser 14 2 (15)

4 1 Bakgrund/uppdragsbeskrivning Miljö- och teknikförvaltningen i Håbo kommun arbetar med en detaljplan för att möjliggöra att en förskola med 6 enheter anläggs inom kv Bålsta 1:614. Cirka 90 barn kommer att gå på förskolan. Kommunen har gett SWECO i uppdrag att utreda konsekvenserna för trafiken på Ullevivägen och anslutande korsningar på Åsleden i samband med utbyggnadsplanerna, samt att föreslå åtgärder för att minska de eventuella negativa konsekvenserna av utbyggnaden. Översiktskarta, planområdet markerat med rött. 3 (15)

5 2 Nuläget 2.1 Ullevivägen/Fagerdalsvägen Efter Ullevivägens öppnande har kommunen fått mottaga mycket klagomål och många åsikter kring trafiksituationen på gatan. Hastigheterna upplevs som höga och vissa menar att gatan har mycket genomfartstarfik. Ullevivägen är en smal gata med 30 km/h som högsta tillåtna hastighet. Det som ändå kan locka till högre hastigheter är att Ullevivägen är en väldigt rak gata med långa siktlinjer. Ullevivägen. För att få ned hastigheterna har en rad åtgärder provats. Där gångoch cykelbanor från Åsen korsar Ullevivägen finns gupp utplacerade för att säkerställa låga hastigheter. Flera former av avsmalningar finns längs sträckan; målade med och utan markeringsskärmar, centrerade eller förskjutna. Målade 30-markeringar i gatan och korsande bullerräfflor upprepas med jämna mellanrum. Dessutom finns portaler i de båda ändarna på gatan och mitt på gatan, som uppmanar till låga hastigheter. Under hösten 2007 provades en ny form av pollare som kan flyttas med hjälp av maskin. Längs efter Ullevivägen finns nu ett antal pollare utplacerade för att smalna av gatan och få ned hastigheterna. 4 (15)

6 Nya pollare utplacerade hösten På bilden är det en upphöjning i anslutning till pollarna. Upphöjning finns inte vid alla pollare Under våren 2007 mättes trafikmängderna längs vägen. Under ett dygn åker 350 fordon/dygn på Ullevivägen, varav 4 % är tung trafik. 2.2 Korsningen Åsleden/Enköpingsvägen Boende i områdena Åsen och Norra Ullevi, och i viss mån Sågarbacken och södra Ullevi, använder Åsleden för att ta sig ut på Enköpingsvägen. Tidvis upplevs det som besvärligt att ta sig ut på Enköpingsvägen. 5 (15)

7 Förskolan Förskolans placering i förhållande till korsningen Åsleden/Enköpingsvägen Under en dag trafikeras den sista sträckan av Åsleden av fordon och på Enköpingsvägen kör fordon per dag. För att undersöka framkomligheten i korsningen idag har dessa trafikmängder lagts in i programmet CAPCAL. CACPCAL beräknar kapacitet och framkomlighet i trafikkorsningar. CAPCAL klarar korsningar med olika regleringsformer stopp, väjning, trafiksignaler och också cirkulationsplatser och ger som resultat bland annat kapacitet, belastningsgrad och kölängd. Belastningsgrad är ett mått på hur stor del av en korsnings kapacitet som utnyttjas under mest trafikerade timmen över dygnet. I tabell 1 visas olika belastningsgrader och dess standard Belastningsgrad Standard > 0,85 Låg 0,65 0,85 Mindre god < 0,65 God Tabell 1: Belastningsgradsstandarder i tätorter (källa Torsten Bergh, Vägverket) Belastningsgrad om 1 och däröver innebär att korsningen är överbelastad och köerna växer okontrollerat under den tid som aktuell trafiksituation råder. För att få en bättre uppfattning om 6 (15)

8 trafiksituationen i en korsning görs en samlad bedömning av även resultatet gällande kapacitet, fördröjning och kölängder. Resultatet från kapacitetsberäkningen i CAPCAL visar att i dagsläget är den högsta belastningsgraden under maxtimmen på Åsleden är 0,35. Det innebär att korsningen fungerar bra. De eventuella köer som uppkommer på morgonen upplöses snabbt. Korsningen Åsleden Enköpingsvägen. 3 Utbyggnadsplaner Planområdet utgörs av del av fastigheten Bålsta 1:614 vid Ullevivägen nära tennishallen i Bålsta, 1,5 kilometer väster om Bålsta centrum. I väster utgör Ullevivägen plangräns, i öster och söder gränsar området till fastigheter för enbostadshus vid Ullevivägen och i norr gränsar området till Fagerdals område med flerbostadshus. Syftet med detaljplanen är att möjliggöra att en förskola med sex enheter kan anläggas inom planområdet. Tre enheter planeras för barn mellan 0-3 år och tre enheter för barn mellan 3-5 år. Varje enhet planeras inrymma cirka 15 barn, vilket innebär totalt 90 barn på förskolan. 7 (15)

9 Översikt placering av ny förskola och ny vändplan Tillfart till planområdet sker via Ullevivägen som övergår i Fagerdalsvägen västerut. Den ansluter sedan till Åsleden och vidare till Enköpingsvägen. Enligt planen har parkering för lämning/hämtning av barn och besök separerats från personalparkering. Norr om förskolan har illustrerats en parkeringsplats med 13 parkeringsplatser, varav 10 platser för avlämning av barn, 2-3 bilplatser för besökande samt en handikapplats. Personalparkering har illustrerats söder om förskolan. Totalt beräknas personer arbeta i byggnaden (cirka 2,5 personer/enhet). Utifrån dessa uppgifter uppskattas parkeringsbehovet för de anställda uppgå till cirka 15 platser. Varumottagning har illustrerats vid byggnadens södra del. Största fordon för varuleverans till förskolan har en längd på cirka 10 meter och sker utan dragsläp. Buss-, pendeltågs- och fjärrtågsstation finns 1,3 kilometer ifrån planområdet, vilket medger möjligheter för personal och besökare att åka med kollektivtrafik. 8 (15)

10 4 Trafikalstring Det är föräldrar som lämnar och hämtar sina barn som bidrar till den största delen av den trafik som alstras vid förskolan. Om 80 procent av barnen skjutsas med bil innebär det 150 trafikrörelser per dag. Med trafikrörelse menas en resa till eller från förskolan. En förälder som lämnar och hämtar med bil är alltså upphov till två trafikrörelser. Till detta tillkommer personalens bilresor, vilket kommer att bli cirka 50 per dag, samt olika leveranser till förskolan vilket uppskattas till 10 trafikrörelser per dag. Sammantaget innebär detta att förskolan alstrar drygt 200 trafikrörelser per vardagsdygn. Av dessa antas 70 procent angöra förskolan norrifrån, det vill säga via Åsleden, och 30 % från Ullevivägen. Det här sceneriet bygger på en maximal trafiksituation, då det inte finns några frånvarande barn, samtliga 15 personalparkeringsplatser beläggs, ingen samåkning sker samt förskolans leveranser är som högst. I verkligheten kommer trafikrörelserna att vara lägre. 5 Konsekvenser 5.1 Ullevivägen De problem som boende längs Ullevivägen upplever idag kommer inte att förvärras i någon större omfattning på grund av den nya förskolan. Trafikalstringen från förskolan innebär en trafikökning på cirka 60 fordon dag, att jämföras med dagens 350. Detta innebär inte att Ullevivägen bör lämnas utan åtgärd. För att förbättra trafiksäkerheten och tryggheten bör åtgärder som syftar till att minska genomfartstrafiken genomföras. 5.2 Fagerdalsvägen Som tidigare påpekats förväntas de flesta som besöker förskolan med bil ankomma via Åsleden. Detta innebär att Fagerdalsvägen får en ökad trafik. Trafikmängderna blir fortfarande låga, men eftersom en stor del av tillskottet kommer att stanna en kortare stund och därefter vända tillbaka mot Åsleden är det viktigt att skapa bra möjligheter för bilisterna att stanna och vända med fordonen. 9 (15)

11 5.3 Korsningen Åsleden-Fagerdalsvägen Det kommer inte att bli några kapacitets- eller framkomlighetsproblem i korsningen Åsleden-Fagerdalsvägen. Trafikökningen som förskolan ger upphov till försämrar inte framkomligheten i korsningen. Beräkningarna i Capcal visar på en högsta belastningsgrad under maxtimmen på 0,12, vilket innebär en mycket god framkomlighet. 5.4 Korsningen Enköpingsvägen-Åsleden Även korsningen Enköpingsvägen-Åsleden får ökade trafikmängder när förskolan etableras. Korsningen kommer dock även fortsättningsvis att fungera bra. Resultatet från kapacitetsberäkningen i CAPCAL visar att belastningsgraden på Åsleden ökar från dagens 0,35 till 0,42. Som tidigare redovisats går gränsen för god framkomlighet 0,65, vilket innebär att det finns utrymme för ytterligare trafikökningar innan framkomligheten börjar försämras. Utdrag ur CAPCAL-beräkningar 10 (15)

12 6 Förslagsåtgärder 6.1 Vändplan vid förskolan För att minska risken för genomfartstrafik på Ullevivägen föreslås att ett genomfartsförbud införs. Ett genomfartsförbud kan förutom att minska trafikmängderna också få ned hastigheterna, eftersom de flesta som då kör på gatan har något ärende längs gatan. Förbudet skyltas upp i anslutning till en vändplan som anläggs vid förskolan. I utredningen har vi tagit fram två alternativ till vändplanens placering. Oberoende av placering ska vändplanen utformas så att det tydligt framgår att huvudalternativet är att inte köra vidare utan att det är att använda vändplanen just som en vändplan. Det kan göras med nedsänkt kantsten eller liknande. Det ska dock vara möjligt att köra vidare och bilister som har målpunkt längs vägen ska även i fortsättningen kunna angöra från båda hållen av Ullevivägen. Detaljutformningen är viktig, och fel utformning innebär större risk för överträdelse av genomfartsförbudet. Skiss över förslag på de två möjliga lägena för en ny vändplan. Fast en lite roligare bild av detta 11 (15)

13 Placering av vändplan - Alternativ 1 Den norra placeringen är i anslutning till besöksparkeringen. Placeringen visar att besökare inte ska köra längre, utan ska stanna på parkeringsplatsen eller vid vändplanen. Det innebär att trafiken förbi förskolan minimeras. Personalen kör förbi vändplanen för att nå personalparkeringen och distributionsfordon lämnar sina varor i anslutning till den planerade vändplanen inom kvarteret. Nackdelen med det alternativet är att både personal och distributionsfordon kan fortsätta Ullevivägen söderut utan att bryta mot regleringen. De får inte heller något visuellt hinder i form av vändplan, vägmärke och nedsänkt kantsten att inte köra Ullevivägen söderut. Det är i och för sig långt ifrån självklart att de väljer att göra så, Ullevivägen är en lågfartsgata med många fartdämpande åtgärder, men möjligheten finns. Placering av vändplan - Alternativ 2 I alternativ 2 placeras vändplanen längre söderut på gatan vid infarten till personalparkeringen och av- och pålastningsplatsen. Denna södra placering innebär att genomfartsförbudet påbörjas söder om förskolan, vilket innebär att distributionsfordonen får vända tillbaka mot Åsleden när de lossat färdigt. Placeringen av vändplan med tillhörande vägutrustning kan innebära ett visuellt hinder som gör att man gärna inte fortsätter Ullevivägen söderut. Om man väljer alternativ 2 kan genom en annan detaljutformning än den framtagna i planarbetet samordna vändplanen på kvartersmark med föreslagna vändplanen på Ullevigatan. Detta kan eventuellt innebära mer yta till personalparkering eller annat. Nackdelen med detta alternativ är att eventuella genomfartstrafikanter får det visuella hindret längre in på gatan förbi förskolan vilket kan innebära en högre andel genomfartstrafik. Detta gäller framförallt föräldrar som lämnar sina barn på förskolan och skall fortsätta till infartsparkeringen vid tågstationen. 12 (15)

14 6.2 Vändplan i södra delen Ullevivägen Genomfartsförbudet markeras från den södra delen av Ullevivägen på samma sätt som föreslås vid förskolan, med en vändplan med nedsänkt kantsten eller liknande. Vändplanen föreslås anläggas i korsningen med anslutningsvägen till infartsparkerinegen. Korsningen Ullevivägen/anslutningsvägen till infartsparkeringen Det innebär att regleringen i korsningen förändras genom att väjningsplikten som syns på bilden tas bort och låta huvudströmmen genom korsningen bli Centrumleden mot infartsparkeringen. 13 (15)

15 Skiss över förslag på ny vändplan vid Ullevivägens södra ände 6.3 Korsningen Enköpingsvägen-Åsleden Även om det tidvis upplevs som svårt att ta sig ut från Åsleden är problemen begränsade. Den förväntade trafikökningen som förskolan ger upphov till kommer inte att förändra detta. Därför föreslås inga åtgärder i korsningen Enköpingsvägen-Åsleden. 7 Rekommendationer/slutsatser Framkomligheten kommer inte att försämras av den tillkommande trafiken som en ny förskola innebär. Trafikmängderna motiverar inte korsningar som byggs om eller andra liknande åtgärder. Däremot finns anledning att genomföra åtgärder för att minimera genomfartstrafiken på Ullevivägen. Att förbjuda genomfartstrafik och att förstärka den skyltningen med fysiska ombyggnader ger förutsättningar att genomfartstrafiken kan minska. Dessutom är det viktigt att skapa bra möjlighet för föräldrar som skjutsar sina barn till och från förskolan att vända i anslutning till förskolan, så att de inte fortsätter söderut längs Ullevivägen när de kommer från Åsleden. 14 (15)

16 De alternativa placeringarna av vändplanen vid förskolan har båda sina för- och nackdelar. Den norra placeringen, vid besöksparkeringen, minimerar trafiken förbi förskolan och skapar med parkeringen en tydlig plats för lämning och hämtning av barnen. Nackdelen är som tidigare framförts den ökade risken för distributionsfordon på Ullevivägen. I sammanhanget kan det vara värt att påpeka omfattningen av distributionstrafiken, förskolan besöks uppskattningsvis av 4-5 fordon/dygn. Det är förhållandevis liten och lätt styrbar. Man kan genom informationsinsatser från förskolan tvinga dem att inte välja att köra på Ullevivägen. I så fall är alternativ 1 med vändplan vid besöksparkeringen att föredra. 15 (15)

Korsningsutredning Färjestadsskolan Karlstads kommun

Korsningsutredning Färjestadsskolan Karlstads kommun Korsningsutredning Färjestadsskolan Karlstads kommun Korsningsutredning Färjestadsskolan Ramböll Malmö Beställare: Karlstads kommun (Emma Rönnbäck) Uppdragsnummer: 1320038706 Datum: 2018-11-01 Utgåva:

Läs mer

Översiktlig trafikutredning Brämhult. 1. Bakgrund och syfte. 2. Utredningsområde

Översiktlig trafikutredning Brämhult. 1. Bakgrund och syfte. 2. Utredningsområde 8-04-06 Översiktlig trafikutredning Brämhult 1. Bakgrund och syfte Borås stad har tagit fram ett förslag till detaljplan som möjliggör utbyggnad av 100 bostäder samt utvidgning av befintlig förskoleverksamhet

Läs mer

Trafikanalys av Dragonvägen - Odensalavägen, Märsta

Trafikanalys av Dragonvägen - Odensalavägen, Märsta SIGTUNA KOMMUN Trafikanalys av Dragonvägen - Odensalavägen, Märsta 2012-12-13 Uppsala Trafikanalys av Dragonvägen - Odensalavägen, Märsta Datum 2012-12-13 Uppdragsnummer 61381254612 Utgåva/Status Version

Läs mer

Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile I samband med planering av nya seniorbostäder.

Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile I samband med planering av nya seniorbostäder. Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile Beställare: Konsult: Uppdragsledare Handläggare Hälle Lider AB Husåsvägen 2 459 30 Ljungskile Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Maria Young Uppdragsnr: 102

Läs mer

TRAFIKUTREDNING BLÅSIPPAN

TRAFIKUTREDNING BLÅSIPPAN PM TRAFIKUTREDNING BLÅSIPPAN SLUTVERSION 2019-02-21 1 INLEDNING Tyréns har fått i uppdrag att genomföra en trafikutredning som syftar till att utreda vilka trafikomfördelningar föreslagna åtgärder kring

Läs mer

Trafikanalys för Fogdevreten I samband med utbyggnad av forskarbostäder, kontor och laboratorier

Trafikanalys för Fogdevreten I samband med utbyggnad av forskarbostäder, kontor och laboratorier I samband med utbyggnad av forskarbostäder, kontor och laboratorier Grontmij AB Väg & Trafik Rapport Beställare: Mårten Bengtsson, Strategia, Akademiska hus Konsult: Morteza Ghoreishi, 2 (13) Vår referens

Läs mer

Trafikanalys för Fogdevreten I samband med utbyggnad av forskarbostäder, kontor och laboratorier

Trafikanalys för Fogdevreten I samband med utbyggnad av forskarbostäder, kontor och laboratorier I samband med utbyggnad av forskarbostäder, kontor och laboratorier Grontmij AB Väg & Trafik Rapport Beställare: Mårten Bengtsson, Strategia, Akademiska hus Konsult: Morteza Ghoreishi, 2 (12) Vår referens

Läs mer

PM Kapacitetsanalys Dergårdsområdet, Lerums kommun

PM Kapacitetsanalys Dergårdsområdet, Lerums kommun Handläggare Cecilia Norberg Tel +46 10 505 31 38 Mobil +46 73 066 92 80 E-post cecilia.norberg@afconsult.com Mottagare Lerums kommun Jakob Aldén Datum 2017-01-27 Projekt-ID 723019 PM Kapacitetsanalys Dergårdsområdet,

Läs mer

Kapacitetsutredning korsningen Ångbåtsvägen/Bryggavägen Ekerö kommun

Kapacitetsutredning korsningen Ångbåtsvägen/Bryggavägen Ekerö kommun Kapacitetsutredning korsningen Ångbåtsvägen/Bryggavägen Beställare: Box 205 178 23 Ekerö Beställarens representant: Emelie Greiff Konsult: Uppdragsledare Handläggare Norconsult AB Karl Grankvists väg 1A

Läs mer

TRAFIKUTREDNING HÄLLEVIK STIBY 4:17 MFL

TRAFIKUTREDNING HÄLLEVIK STIBY 4:17 MFL RAPPORT TRAFIKUTREDNING HÄLLEVIK STIBY 4:17 MFL 2016-01-20 Uppdrag 265929, Trafikutredning Hällevik Titel på rapport: Trafikutredning Hällevik Stiby 4:17 mfl Status: Slutversion Datum: 2016-01-20 Medverkande

Läs mer

Trafikutredning Fridhem, Tjörns kommun I samband med detaljplan Fridhem del av Hövik 5:1

Trafikutredning Fridhem, Tjörns kommun I samband med detaljplan Fridhem del av Hövik 5:1 Beställare: 471 80 SKÄRHAMN Beställarens representant: Kristina Stenström Konsult: Uppdragsledare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Maria Young Uppdragsnr: 104 23 38 Innehållsförteckning 1 Inledning...

Läs mer

Trädgårdsstaden i Bro, Upplands-Bro kommun

Trädgårdsstaden i Bro, Upplands-Bro kommun Trädgårdsstaden i Bro, Upplands-Bro kommun Underlag för detaljplan PM Trafik Stockholm Beställare: Riksbyggen Structor Mark Stockholm AB Uppdragsnummer: 3135 Uppdragsansvarig: Patrik Lundqvist Structor

Läs mer

Trafikutredning Storvreta

Trafikutredning Storvreta Trafikutredning Storvreta 2008.05.22 Resultat från trafikanalyser Projektorganisation Uppsala kommun Projektledare Pernilla Hessling, Stadsbyggnadskontoret Uppdragsansvarig Handläggare Trafiksimulering

Läs mer

1 Bakgrund 1. 2 Nuläge Trafikflöde och hastighet Kollektivtrafik 2. 3 Nyetablering 2

1 Bakgrund 1. 2 Nuläge Trafikflöde och hastighet Kollektivtrafik 2. 3 Nyetablering 2 Innehållsförteckning 1 Bakgrund 1 2 Nuläge 1 2.1 Trafikflöde och hastighet 1 2.2 Kollektivtrafik 2 3 Nyetablering 2 3.1.1 Sikt 3 3.1.2 Avfartsramp E20 Väg 509 5 3.1.3 Tillgänglighet och trafiksäkerhet

Läs mer

Trafikutredning Tvetavägen

Trafikutredning Tvetavägen Telge Inköp AB Version 1 Stockholm 2018-08-17 Datum 2018-08-17 Uppdragsnummer 1320035759 Utgåva/Status Version 1 Svante Nyberg Malin Lagervall Andreas Samuelsson Uppdragsledare Handläggare Granskare Ramböll

Läs mer

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Detaljplan för Bålsta 1:614, del av, Bålsta, förskola Ullevivägen, PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Detaljplan för Bålsta 1:614, del av, Bålsta, förskola Ullevivägen, PLANBESKRIVNING HANDLINGAR 1 (8) NORMALT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för Bålsta 1:614, del av, Bålsta, förskola Ullevivägen, Håbo kommun, Uppsala län UTSTÄLLNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta

Läs mer

PM NORRA STÄKSÖN TRAFIK

PM NORRA STÄKSÖN TRAFIK PM NORRA STÄKSÖN TRAFIK KONCEPT 2014-08-25 1 Bakgrund Planering för ny etablering på norra delen av Stäksön pågår. Som ett led i arbetet studeras förutsättningarna för trafiken i området. För att etableringen

Läs mer

TRAFIK- OCH KAPACITETSANALYS AV STORGATAN I VÄXJÖ

TRAFIK- OCH KAPACITETSANALYS AV STORGATAN I VÄXJÖ RAPPORT TRAFIK- OCH KAPACITETSANALYS AV STORGATAN I VÄXJÖ FÖRHANDSKOPIA 2017-08-18 UPPDRAG 278989, Korsningar Storgatan- Smedjegatan/Arabygatan Titel på rapport: Trafik- och kapacitetsanalys av Storgatan

Läs mer

Kv. Päronet 2. Kompletterande handling - Trafik. Utredare. Therese Nyman Ann Storkitt Olga Hanelis

Kv. Päronet 2. Kompletterande handling - Trafik. Utredare. Therese Nyman Ann Storkitt Olga Hanelis Kv. Päronet 2 Kompletterande handling - Trafik Utredare Therese Nyman Ann Storkitt Olga Hanelis 2016-01-13 Innehåll Kompletterande trafikutredning Kv. Päronet 2... 3 1. Bakgrund och syfte... 3 2. Kompletterande

Läs mer

PM TRAFIKUTREDNING TOMTEBOVÄGEN

PM TRAFIKUTREDNING TOMTEBOVÄGEN UPPDRAG Coop Tomtebo UPPDRAGSNUMMER 2433490000 UPPDRAGSLEDARE Krister Johansson, HIFAB UPPRÄTTAD AV Katarina Lindberg DATUM 10-05 Bakgrund och syfte Coop AB planerar att etablera en ny butik på en i dagsläget

Läs mer

Annan möjlig exploatering

Annan möjlig exploatering BILAGA 3 Trafik Loviseberg II Vi har kort analyserat trafikalstringen samt trafiksäkerhet för ev. ny industrietablering inom kvarteret Loviseberg i Botkyrka kommun. Förutsättningar Vi har tittat på 2 olika

Läs mer

Trafikutredning Skärholmen Centrum

Trafikutredning Skärholmen Centrum Uppdragsnr: 10038637 1 (7) Joakim Ax Per-Olof Jönsson PM Rev: 041013 Trafikutredning Skärholmen Centrum 1 Bakgrund Till följd av den planerade utbyggnaden av Skärholmen Centrum förväntas påfarten till

Läs mer

Kapacitetsutredning Kristineberg - Vallentuna

Kapacitetsutredning Kristineberg - Vallentuna Kapacitetsutredning Kristineberg - Vallentuna Sweco TransportSystem Kapacitetsutredning ERIK FRANSSON MARTIN HOLMSTEDT 1 (9) -14 S w e co Luntgatan 28 Box 3063 SE-600 03 Norrköping, Sverige Telefon +46

Läs mer

Trafikutredning för Åsa 4:144 m.fl. Förvaltningen för Teknik

Trafikutredning för Åsa 4:144 m.fl. Förvaltningen för Teknik Förvaltningen för Teknik Mars 2018 Utges av Mars 2018 Innehåll 1 Bakgrund och syfte 7 2 Nulägesbeskrivning 8 2.1 Lokalisering... 8 2.2 Vägsystemet... 8 2.3 Förutsättningar för gångtrafikanter och cyklister...

Läs mer

Trafikutredning, Kallfors 1:4

Trafikutredning, Kallfors 1:4 Södertälje Kommun Trafikutredning, Kallfors 1:4 Uppdragsnr: 105 20 44 Version: 1.0 2018-04-11 Uppdragsgivare: Uppdragsgivarens kontaktperson: Södertälje Kommun Konsult: Norconsult, Uppdragsledare: Teknikansvarig:

Läs mer

Trafikutredning - detaljplan Asylen 10 Asylens park, Vadstena kommun

Trafikutredning - detaljplan Asylen 10 Asylens park, Vadstena kommun Trafikutredning - detaljplan Asylen 10 Asylens park, Vadstena kommun 2013-06-05 Upprättad av: Anneli Bellinger Granskad av: Catharina Rosenkvist Godkänd av: Anneli Bellinger Handläggare: Anneli Bellinger

Läs mer

PM Trafik Detaljplan. Uppdragsnr: (7) Uppsala WSP Sverige AB. Gunilla Sortti

PM Trafik Detaljplan. Uppdragsnr: (7) Uppsala WSP Sverige AB. Gunilla Sortti Uppdragsnr: 10219448 1 (7) PM PM Trafik Detaljplan Uppsala 2016-02-12 WSP Sverige AB Gunilla Sortti WSP Sverige AB Box 1516 751 45 Uppsala Besök: Kungsgatan 66 Tel: +46 10 7225000 WSP Sverige AB Org nr:

Läs mer

PM - BESKRIVNING, TRAFIKFUNKTIONER SVARTVIKS STRAND

PM - BESKRIVNING, TRAFIKFUNKTIONER SVARTVIKS STRAND SVARTVIKS STRAND Svartviks strand Beskrivning av trafikmiljö I detta PM görs en beskrivning av planeringen för trafikfunktioner på lokal nivå i och runt det nya bostadskvarteret vid Svartviks strand. Denna

Läs mer

Trafikutredning för Särö 1:477

Trafikutredning för Särö 1:477 Förvaltningen för Teknik 2017-12-18 Utges av December 2017 Innehåll 1 Bakgrund och syfte 7 2 Nulägesbeskrivning 8 2.1 Biltrafik... 8 2.2 Gång- och cykeltrafik... 9 2.3 Kollektivtrafik... 10 2.4 Parkering...

Läs mer

TRAFIKUTREDNING ÖSTRA KÅLLTORP

TRAFIKUTREDNING ÖSTRA KÅLLTORP TRAFIKKONTORET GÖTEBORGS STAD TRAFIKUTREDNING ÖSTRA KÅLLTORP PM ADRESS COWI AB Skärgårdsgatan 1 Box 12076 402 41 Göteborg TEL 010 850 10 00 FAX 010 850 10 10 WWW cowi.se Virginsgatan, vy från väster PROJEKTNR.

Läs mer

Trafikutredning för Frillesås-Rya 1:216 & 1:132. Förvaltningen för Teknik

Trafikutredning för Frillesås-Rya 1:216 & 1:132. Förvaltningen för Teknik Trafikutredning för Frillesås-Rya 1:216 & 1:132 Förvaltningen för Teknik Utges av September 2018 Innehåll 1 Bakgrund och syfte 7 2 Nulägesbeskrivning 8 2.1 Lokalisering... 8 2.2 Vägsystemet... 9 2.3

Läs mer

PM Trafikutredning, handelsetablering i

PM Trafikutredning, handelsetablering i 1 (5) PM Trafikutredning, handelsetablering i Sköndal Bakgrund En detaljplanerprocess pågår för en etablering av handelsaktörerna Plantagen och Willys i Sköndal, se figur 1 nedan. I ett tidigare skede

Läs mer

BILTRAFIK. Förutsättningar

BILTRAFIK. Förutsättningar BILTRAFIK Förutsättningar I den trafikutredning ( Trafikutredning Södra Norrlandet, 2009) som upprättats parallellt med fördjupningen redovisas dagens trafiksituation, hur trafiknätet kommer att belastas

Läs mer

Trafikutredning TCR Oskarshamn

Trafikutredning TCR Oskarshamn 2014-02-17, sid 1(12) Trafikutredning TCR Oskarshamn 2014-02-17, sid 2(12) Beställare Kristian Wendelboe Wendelboe West Properties Uppdragsledare/Trafikplanerare Trafikplanerare Patrik Lundqvist Karin

Läs mer

Måvy hotell och trafikantservice

Måvy hotell och trafikantservice Trafikstudie PEAB BOSTAD AB Måvy hotell och trafikantservice Uppsala Trafikstudie Datum 2013-01-22 Uppdragsnummer 61381147814000 Utgåva/Status Slutleverans Anders Attelind Mario Rivera Michael Eriksson

Läs mer

Trafikanalys: Utbyggnad av bostäder i Frösö Park och Söder om Vallsundsbron.

Trafikanalys: Utbyggnad av bostäder i Frösö Park och Söder om Vallsundsbron. 14 PM UPPDRAG Trafikanalys Östersund UPPDRAGSNUMMER 12601307 UPPDRAGSLEDARE Sara Johansson UPPRÄTTAD AV Sara Johansson DATUM 2018-03-25 VERSION 1.7 Trafikanalys: Utbyggnad av bostäder i Frösö Park och

Läs mer

Trafikutredning Kv. Cirkusängen - Sundbyberg

Trafikutredning Kv. Cirkusängen - Sundbyberg 1 (9) Trafikutredning Med anledning av uppförandet av ett nytt huvudkontor för Swedbank på kvarteret Cirkusängen i Sundbyberg syftar denna trafikutredning till att belysa befintlig och framtida trafiksituation.

Läs mer

UPPDRAGSLEDARE. Mauricio Ruiz UPPRÄTTAD AV. Johanna Johansson

UPPDRAGSLEDARE. Mauricio Ruiz UPPRÄTTAD AV. Johanna Johansson UPPDRAG Trafikutredning Primus UPPDRAGSNUMMER 3780081000 UPPDRAGSLEDARE Mauricio Ruiz UPPRÄTTAD AV Johanna Johansson DATUM 01 REVIDERAT 09 Trafikutredning Primus Stockholm stad vill möjliggöra för nya

Läs mer

TILLÄGG TRAFIKUTREDNING, HEJANS LYCKA - KARLSKRONA KOMMUN RAPPORT

TILLÄGG TRAFIKUTREDNING, HEJANS LYCKA - KARLSKRONA KOMMUN RAPPORT TILLÄGG TRAFIKUTREDNING, HEJANS LYCKA - KARLSKRONA KOMMUN RAPPORT 2017-03-21 TILLÄGG TRAFIKUTREDNING TILLÄGG TRAFIKUTREDNING HEJANS LYCKA, KARLSKRONA KOMMUN 2017-03-21 KUND Karlskrona kommun KONSULT WSP

Läs mer

TRAFIKUTREDNING NYTT VERKSAMHETSOMRÅDE I ROSERSBERG

TRAFIKUTREDNING NYTT VERKSAMHETSOMRÅDE I ROSERSBERG TRAFIKUTREDNING NYTT VERKSAMHETSOMRÅDE I ROSERSBERG 2012-10- INNEHÅLL Bakgrund och Syfte 3 Förutsättningar 3 Effekter av planerat verksamhetsområde 3 Framkomlighet 3 Alternativ 1 - anslutning till Skansvägen

Läs mer

RAPPORT. Trafikutredning för handelsetablering på Algutsrum 20:10 MÖRBYLÅNGA KOMMUN STOCKHOLM TRAFIKPLANERING UPPDRAGSNUMMER 7000175000 1.

RAPPORT. Trafikutredning för handelsetablering på Algutsrum 20:10 MÖRBYLÅNGA KOMMUN STOCKHOLM TRAFIKPLANERING UPPDRAGSNUMMER 7000175000 1. repo001.docx 2012-03-2914 MÖRBYLÅNGA KOMMUN Trafikutredning för handelsetablering på Algutsrum 20:10 UPPDRAGSNUMMER 7000175000 STOCKHOLM TRAFIKPLANERING JOHANNA FICK UPPDRAGSLEDARE KARIN RENSTRÖM GRANSKARE

Läs mer

Trafikutredning i samband med planprogram Åsa

Trafikutredning i samband med planprogram Åsa Kungsbacka kommun Trafikutredning i samband med planprogram Åsa Göteborg 2015-03-10 Trafikutredning i samband med planprogram Åsa Datum 2015-03-10 Uppdragsnummer 1320012119 Utgåva/Status Rebecka Gunnarsson

Läs mer

PM ang trafik kring ett planerat parkeringsgarage på Davidshallstorg.

PM ang trafik kring ett planerat parkeringsgarage på Davidshallstorg. 1 2006-11-23 PM ang trafik kring ett planerat parkeringsgarage på Davidshallstorg. Trafiksituation idag På torget finns idag 88 parkeringsplatser och på de angränsande gatorna runt omkring torget finns

Läs mer

PM Trafik. Södra Årby. Tyréns - Arvid Gentele 1(13) Uppdragsnr: Rapportnr: Rev (): l tl t t\ut d i \T é T fik PM k t LGS d

PM Trafik. Södra Årby. Tyréns - Arvid Gentele 1(13) Uppdragsnr: Rapportnr: Rev (): l tl t t\ut d i \T é T fik PM k t LGS d 1(13) PM Trafik Södra Årby 20111031 Tyréns - Arvid Gentele 2(13) Inledning En ny stadsdel, Södra Årby, planeras i anslutning till Läggesta station. Området omfattar bostäder, verksamheter och samhällsservice.

Läs mer

Trafikutredning Tosterö

Trafikutredning Tosterö Svenska Hem Entreprenad Stockholm 2017-10-17 Datum 2017-10-17 Uppdragsnummer 1320022838 Utgåva/Status Version 1 Eva-Lena Nilsson Malin Lagervall Johan Wahlstedt Uppdragsledare Handläggare Granskare Ramböll

Läs mer

PM Trafikanalys Infartsparkering Roslags Näsby

PM Trafikanalys Infartsparkering Roslags Näsby PM Trafikanalys Infartsparkering Roslags Näsby Sammanfattning Med bakgrund av ny planerad infartsparkering och nytt gångfartsområde på den östra sidan av spåren i Roslags Näsby har denna trafikanalys utförts

Läs mer

Trafikutredning Måby Hotell

Trafikutredning Måby Hotell Peab Fastighetsutveckling Sverige AB Stockholm 2018-08-10 Datum 2018-08-10 Uppdragsnummer 1320035340 Utgåva/Status 1.0 Svante Nyberg Svante Nyberg Andreas Samuelsson Anna-Karin Ekman Uppdragsledare Handläggare

Läs mer

Trafikutredning bostäder vid Färgens östra strand I samband med detaljplan, Alingsås kommun

Trafikutredning bostäder vid Färgens östra strand I samband med detaljplan, Alingsås kommun Trafikutredning bostäder vid Färgens östra strand Beställare: ALINGSÅS KOMMUN Beställarens representant: Job van Eldijk Konsult: Uppdragsledare Handläggare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Maria

Läs mer

BESKRIVNING, TRAFIKFUNKTIONER SVARTVIKS STRAND

BESKRIVNING, TRAFIKFUNKTIONER SVARTVIKS STRAND PM 2016-10-21 Svartviks strand Beskrivning av trafikmiljö I denna PM görs en beskrivning av planeringen för trafikfunktioner på lokal nivå i och runt nya bostadskvarteret vid Svartviks strand. Denna beskrivning

Läs mer

Trafikutredning för ny förskola på Nyängsvägen

Trafikutredning för ny förskola på Nyängsvägen Trafikutredning för ny förskola på Nyängsvägen 0.9 2018-02-08 PM Externgranskning IL 0.7 2018-02-02 PM Interngranskning IL SK Version Datum Beskrivning Upprättat Granskat Godkänt Detta dokument är framtaget

Läs mer

PM Trafik vid DP Odensgården, Upplands Väsby

PM Trafik vid DP Odensgården, Upplands Väsby Datum Upplands Väsby kommun Axel Nelstrand Grontmij AB Väg och trafik Johan Ericsson PM Trafik vid DP Odensgården, Upplands Väsby Uppdrag och förutsättningar Denna PM diskuterar läge för in- och utfart

Läs mer

TRAFIKALSTRING BRILLINGE ÅVC

TRAFIKALSTRING BRILLINGE ÅVC RAPPORT TRAFIKALSTRING BRILLINGE ÅVC RAPPORT 2016-12-16 Uppsala kommun, plan- och byggnadsnämnden. Dnr PBN 2015-000522, 2016-12-16 UPPDRAG 272040, Kretsloppsparken Brillinge ÅVC Titel på rapport: Trafikalstring

Läs mer

Trafikutredning del av kv. Yrkesskolan

Trafikutredning del av kv. Yrkesskolan Botkyrka kommun Trafikutredning del av kv. Yrkesskolan Reviderad slutrapport Stockholm 2013-09-17 Trafikutredning del av kv. Yrkesskolan Datum 2013-09-17 Uppdragsnummer Utgåva/Status Reviderad slutrapport

Läs mer

TRAFIKUTREDNING DETALJPLAN FÖR DEL AV EDA NOLBY 1:38, CHARLOTTENBERG. Tillhörande. Eda kommun, Värmlands län

TRAFIKUTREDNING DETALJPLAN FÖR DEL AV EDA NOLBY 1:38, CHARLOTTENBERG. Tillhörande. Eda kommun, Värmlands län TRAFIKUTREDNING Tillhörande DETALJPLAN FÖR DEL AV EDA NOLBY 1:38, CHARLOTTENBERG Eda kommun, Värmlands län Mars 2012 Medverkande Beställare: Charlottenberg Shopping Center AB Konsult: WSP Samhällsbyggnad,

Läs mer

Siggbo detaljplan för bostadsändamål - trafik

Siggbo detaljplan för bostadsändamål - trafik Tierps kommun Siggbo detaljplan för bostadsändamål - trafik Uppsala Siggbo detaljplan för bostadsändamål - trafik Datum 2018-04-12 Uppdragsnummer 1320022572-004 Utgåva/Status Version 1.1 Cecilia Friis

Läs mer

Ramböll Sverige AB. Trafik och gatustruktur--- Skövde kommun. Vägnät i Horsås. Granskningshandling. Göteborg

Ramböll Sverige AB. Trafik och gatustruktur--- Skövde kommun. Vägnät i Horsås. Granskningshandling. Göteborg Ramböll Sverige AB Trafik och gatustruktur--- Skövde kommun Göteborg 2008-02-07 Skövde kommun Datum 2008-02-07 Uppdragsnummer Utgåva/Status Hans Wiktorsson Stephan Schumpp/Staffan Sandberg HW Uppdragsledare

Läs mer

ÖSTRAND BIORAFFINADERI. Trafikutredning avseende ANSLUTNING TILL JÄRNVÄGSGATAN. 1 Bakgrund. 2 Förutsättningar, trafik. Innehåll:

ÖSTRAND BIORAFFINADERI. Trafikutredning avseende ANSLUTNING TILL JÄRNVÄGSGATAN. 1 Bakgrund. 2 Förutsättningar, trafik. Innehåll: ÖSTRAND BIORAFFINADERI Trafikutredning avseende ANSLUTNING TILL JÄRNVÄGSGATAN Innehåll: 1. Bakgrund 2. Förutsättningar, trafik 3. Bedömning av framkomlighet 1 Bakgrund SCA planerar för en utbyggnad av

Läs mer

Trafikutredning Lilljansberget

Trafikutredning Lilljansberget Rapport: 2015:79 / Version:0.9 Trafikutredning Lilljansberget Umeå Dokumentinformation Titel: Trafikutredning Lilljansberget, Umeå Serie nr: 2015:79 Projektnr: 15151 Författare: Kvalitetsgranskning: Beställare:

Läs mer

TRAFIKUTREDNING BJÖRKLUNDA I HÄSSLEHOLM

TRAFIKUTREDNING BJÖRKLUNDA I HÄSSLEHOLM RAPPORT TRAFIKUTREDNING BJÖRKLUNDA I HÄSSLEHOLM SLUTRAPPORT 2017-07-07 UPPDRAG 277661, Björklunda trafikutredning Titel på rapport: Trafikutredning Björklunda i Hässleholm Status: Datum: 2017-07-07 MEDVERKANDE

Läs mer

Kapacitetsberäkningar i korsningen Lövholmsvägen/Trekantsvägen

Kapacitetsberäkningar i korsningen Lövholmsvägen/Trekantsvägen 1 (7) Kapacitetsberäkningar i korsningen Lövholmsvägen/Trekantsvägen Slutsatser Vår utredning kring kapacitet och framkomlighet i korsningen Lövholmsvägen/Trekantsvägen visar att: Korsningen klarar sig

Läs mer

Kallebäck - Trafikanalys

Kallebäck - Trafikanalys Uppdragsansvarig Johan Hallberg Handläggare Robin Hjalmarsson Mottagare Trafikkontoret, Göteborgs stad Joachim Karlgren Datum 2017-07-07 Projekt-ID 735243 Kallebäck - Trafikanalys 1 Bakgrund Kallebäcksmotet

Läs mer

PM - Trafik. Bilaga till Hemavan Björkfors Detaljplan Uppdragsnummer: Uppdragsansvarig: Mikael Yngvesson.

PM - Trafik. Bilaga till Hemavan Björkfors Detaljplan Uppdragsnummer: Uppdragsansvarig: Mikael Yngvesson. 1(9) PM - Trafik Bilaga till Hemavan Björkfors Detaljplan 2012 2013-01-25 Uppdragsnummer: 226443 Uppdragsansvarig: Mikael Yngvesson Handläggare Kvalitetsgranskning Rune Karlberg 010-452 24 91 Mikael Yngvesson

Läs mer

PM Val av trafiklösning för anslutning till fastighet Uddared 1:101 m.fl i Lerums Kommun

PM Val av trafiklösning för anslutning till fastighet Uddared 1:101 m.fl i Lerums Kommun PM Val av trafiklösning för anslutning till fastighet Uddared 1:101 m.fl i Lerums Kommun Uppdragsledare: Sophie Cronquist Sida: 1 av 17 Upprättad av: Sophie Cronquist Granskad av: Fredrik Johnson Datum:

Läs mer

Trafikutredning Ängens avloppsreningsverk, Lidköping

Trafikutredning Ängens avloppsreningsverk, Lidköping -14 UPPDRAG Lidköpings reningsverk UPPDRAGSNUMMER 1837475000 UPPDRAGSLEDARE Petter Gustafsson UPPRÄTTAD AV Daniel Henricson DATUM Trafikutredning Ängens avloppsreningsverk, Lidköping Bakgrund Lidköpings

Läs mer

Trafik-PM Konsekvensen för trafik på närliggande vägnät i samband med utbyggnadsplanerna vid Villa Brevik

Trafik-PM Konsekvensen för trafik på närliggande vägnät i samband med utbyggnadsplanerna vid Villa Brevik Konsekvensen för trafik på närliggande vägnät i samband med utbyggnadsplanerna vid Villa Brevik Grontmij AB Väg & Trafik Vår referens Morteza Ghoreishi Johan Ericsson Rapport Innehåll Bakgrund... 3 Nuvarande

Läs mer

FÖRDJUPADE TRAFIKSTUDIER FÖR NY ETABLERING INOM SOLBACKEN 1:3, YSTAD KOMMUN

FÖRDJUPADE TRAFIKSTUDIER FÖR NY ETABLERING INOM SOLBACKEN 1:3, YSTAD KOMMUN FÖRDJUPADE TRAFIKSTUDIER FÖR NY ETABLERING INOM SOLBACKEN 1:3, YSTAD KOMMUN Rapport Ramböll Trafik och Samhällsplanering Helsingborg 2 FÖRDJUPADE TRAFIKSTUDIER FÖR NY ETABLERING INOM SOLBACKEN 1:3, YSTAD

Läs mer

Trafikanalys Packhusgatan

Trafikanalys Packhusgatan Ramböll Sverige AB --- Karlstads kommun Trafikanalys (Koncept 1) Malmö 2008-09-09 Karlstad kommun Trafikanalys Datum 2008-09-09 Uppdragsnummer Utgåva/Status Koncept 1 Jan Hammarström Uppdragsledare Anna

Läs mer

PM TRAFIKANALYS FÖR DETALJPLAN ÄPPLET 7

PM TRAFIKANALYS FÖR DETALJPLAN ÄPPLET 7 PM TRAFIKANALYS FÖR DETALJPLAN ÄPPLET 7 Stockholm-Globen 2017-09-25 WSP Sverige AB WSP Analys & Strategi 121 88 Stockholm-Globen Besök: Arenavägen 7 T: +46 10 7225000 WSP Sverige AB Org. nr: 556057-4880

Läs mer

Trafikutredning Myggenäs. Trafikförsörjning till fastighet Myggenäs 1:114 m.fl. Ändrad och kompletterad efter samråd

Trafikutredning Myggenäs. Trafikförsörjning till fastighet Myggenäs 1:114 m.fl. Ändrad och kompletterad efter samråd Ändrad och kompletterad efter samråd Beställare: TJÖRNS KOMMUN Fakturaservice 47180 SKÄRHAMN Beställarens representant: Marcelo Arancibia Konsult: Uppdragsledare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg

Läs mer

PM gällande utformning av cirkulationsplats

PM gällande utformning av cirkulationsplats gällande utformning av cirkulationsplats Uppdrag Beställare Från Till nummer Kungsbacka kommun Anton Nilsson Charlotta Ljungkull DP-01 Datum 2018-11-29 Ramböll Sverige AB Box 5343,Vädursgatan 6 402 27

Läs mer

Trafikutredning för detaljplan: Bostäder och verksamhet Tångeröd 2:18 m.fl.

Trafikutredning för detaljplan: Bostäder och verksamhet Tångeröd 2:18 m.fl. Trafikutredning för detaljplan: Bostäder och verksamhet Tångeröd 2:18 m.fl. Beställare: Tjörns kommun 471 80 SKÄRHAMN Beställarens representant: Laura Santana Konsult: Uppdragsledare: Handläggare: Norconsult

Läs mer

Trafikutredning ABC-tomten

Trafikutredning ABC-tomten BOTKYRKA KOMMUN Slutrapport Stockholm 2011-04-18 Datum 2011-04-18 Uppdragsnummer 61201041565000 Utgåva/Status Slutrapport MORTEZA GHOREISHI SANDRA SASU STEFAN THELANDER Uppdragsledare Handläggare Granskare

Läs mer

Trafikering

Trafikering Huddinge kommun planerar för en utbyggnad av Gräsvretens industriområde och en ny in-och utfart till området. Kommunen behöver stöd med att bedöma trafikmängder till och från det planerade området, få

Läs mer

PM TRAFIKUTREDNING SKUTHAMNEN

PM TRAFIKUTREDNING SKUTHAMNEN PM TRAFIKUTREDNING SKUTHAMNEN 2014-06-10 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Nulägesbeskrivning... 3 2.1 Biltrafik... 4 2.2 Gång- och cykeltrafik... 5 2.3 Kollektivtrafik... 5 3 Planerad exploatering...

Läs mer

PM Trafikanalys Canning

PM Trafikanalys Canning Trafikanalys Canning Datum 170209 Uppdrag Beställare Från Till Strömstad kommun Anders Sjöholm och Oskar Kryh Kristin Ulfstad Ramböll Sverige AB Skeppsgatan 5 211 11 Malmö T: +46-10-615 60 00 D: F: +46-10-615

Läs mer

PM Trafik. 1. Förutsättningar. Trafikutredning detaljplan ETERN 3, Umeå

PM Trafik. 1. Förutsättningar. Trafikutredning detaljplan ETERN 3, Umeå Trafik Datum 2014-06-04 Uppdrag Planförfattare Från Till nummer Trafikutredning detaljplan ETERN 3, Umeå Planavdelningen Umeå kommun Mats Burström, Gustav Edvinsson, Ramböll Sv AB Anders Dieter Aubry,

Läs mer

Detaljplaner för Gårvik och Bergsvik, Munkedals kommun

Detaljplaner för Gårvik och Bergsvik, Munkedals kommun Munkedals kommun Detaljplaner för Gårvik och Bergsvik, Munkedals kommun Trafikutredning Göteborg 2014-10-31 Detaljplaner för Gårvik och Bergsvik, Munkedals kommun Trafikutredning Datum 2014-10-31 Uppdragsnummer

Läs mer

PM Hedebrovägen/Kungsparksvägen

PM Hedebrovägen/Kungsparksvägen PM Hedebrovägen/Kungsparksvägen Utredning korsning Planering, Trafik och Park, Teknik 2015-10-15 Utges av Oktober 2015 Innehåll 1 Bakgrund 1 2 Nuläge 2 3 Kapacitetsberäkningar 5 4 Olycksstatistik 7 5 Möjliga

Läs mer

Trafikutredning, handelsetablering i Sköndal

Trafikutredning, handelsetablering i Sköndal 1 (5) PM Trafikutredning, handelsetablering i Sköndal Bakgrund En detaljplanerprocess pågår för en etablering av handelsaktörerna Plantagen och Willys i Sköndal, se figur 1 nedan. I ett tidigare skede

Läs mer

Uppdatering trafikprognos Stora Ursvik

Uppdatering trafikprognos Stora Ursvik SUNDBYBERGS STAD Uppdatering trafikprognos Stora Ursvik Version 2 Stockholm 2013-02-22 Uppdatering trafikprognos Stora Ursvik Datum 2013-02-22 Uppdragsnummer 61201252627 Utgåva/Status Version 2 Eva-Lena

Läs mer

Granåsen. Trafikanalys

Granåsen. Trafikanalys Trafikanalys Granåsen ÅF-Infrastructure AB, Grafiska vägen 2, Box 1551, SE-401 51 Göteborg Sweden Telefon +46 10 505 00 00, Säte i Stockholm, www.afconsult.com Org.nr 556185-2103, VAT nr SE556185210301

Läs mer

Trafikutredning, Detaljplan för del av Druvefors, kv Nejlikan m fl

Trafikutredning, Detaljplan för del av Druvefors, kv Nejlikan m fl UPPDRAG Borås, kv Nejlikan TU UPPDRAGSNUMMER 2392053 UPPDRAGSLEDARE Stefan Andersson UPPRÄTTAD AV Stefan Andersson DATUM Trafikutredning, Detaljplan för del av Druvefors, kv Nejlikan m fl Bakgrund Borås

Läs mer

Kv. Rosen. Trafik. Utredare. Iterio AB Östgötagatan 12 116 25 Stockholm 08 410 363 00 info@iterio.se www.iterio.se. Therese Nyman Linda Lundberg

Kv. Rosen. Trafik. Utredare. Iterio AB Östgötagatan 12 116 25 Stockholm 08 410 363 00 info@iterio.se www.iterio.se. Therese Nyman Linda Lundberg Kv. Rosen Trafik Utredare Therese Nyman Linda Lundberg STOCKHOLM 2015-01-23 Bakgrund befintliga vägrum Kvarteret Rosen angränsas av St. Göransgatan och Liljegatan. St. Göransgatan har en karaktär av en

Läs mer

TRAFIKUTREDNING SÄTOFTA CAMPUS

TRAFIKUTREDNING SÄTOFTA CAMPUS PM TRAFIKUTREDNING SÄTOFTA CAMPUS 2016-06-07 1 BAKGRUND I Sätofta, Höör, planeras för en ny förskola intill befintliga Sätoftaskolan. Förskolan kommer bestå av 8 avdelningar med 20 barn i varje avdelning

Läs mer

KV GÄDDAN I PERSTORP TRAFIKUTREDNING

KV GÄDDAN I PERSTORP TRAFIKUTREDNING RAPPORT KV GÄDDAN I PERSTORP TRAFIKUTREDNING 2015-05-08 Uppdrag 262340, Kv Gäddan Titel på rapport: Kv Gäddan i Perstorp Trafiktutredning Status: Slutrapport Datum: 2015-05-08 Medverkande Beställare: Kontaktperson:

Läs mer

PM Trafikutredning Snurrom verksamheter

PM Trafikutredning Snurrom verksamheter PM Trafikutredning Snurrom verksamheter Bakgrund och syfte Planering pågår för nya verksamheter i anslutning till Norra vägen och E22 i norra delen av staden. Trafikutredningen ska undersöka hur området

Läs mer

6. Tänkbara åtgärder. N Rv 70

6. Tänkbara åtgärder. N Rv 70 6. Tänkbara åtgärder 6.1 Åtgärder enligt fyrstegsprincipen Enligt fyrstegsprincipen, som redovisas mer utförligt i kapitel 1.2, ska åtgärder på identifierade problem prövas förutsättningslöst i fyra steg.

Läs mer

PM TRAFIKALSTRING & BULLER

PM TRAFIKALSTRING & BULLER PM TRAFIKALSTRING & BULLER Bakgrund Torsås kommun planerar att planlägga ett nytt område för handel/centrumändamål på ca 1,3 ha norr om Bergkvaravägen inom Torsås 2:42. Rubricerat PM syftar till att studera

Läs mer

HERRGÅRDSGÄRDET TRAFIKUTREDNING

HERRGÅRDSGÄRDET TRAFIKUTREDNING RAPPORT HERRGÅRDSGÄRDET TRAFIKUTREDNING 2018-06-01 UPPDRAG 286841, Herrgårdsgärdet Tenhult - trafik- och bullerutredning Titel på rapport: Herrgårdsgärdet Trafikutredning Status: Slutrapport Datum: 2018-06-01

Läs mer

Trafikutredning Gasellen 27 och 30

Trafikutredning Gasellen 27 och 30 Trafikutredning Gasellen 27 och 30 ÅF-Infrastructure AB, Grafiska vägen 2, Box 1551, SE-40151 Göteborg Sverige Telefon +46 10 505 00 00, Säte i Göteborg, www.afconsult.com Org.nr 556185-2103, VAT nr SE556185210301

Läs mer

PM Trafikutredning korsningen Åsenvägen/ Humlevägen, Jönköpings kommun Upprättad av: Reino Erixon och Pär Larsson

PM Trafikutredning korsningen Åsenvägen/ Humlevägen, Jönköpings kommun Upprättad av: Reino Erixon och Pär Larsson PM Trafikutredning korsningen Åsenvägen/ Humlevägen, Jönköpings 2014-03-31 Upprättad av: Reino Erixon och Pär Larsson PM Trafikutredning korsningen Åsenvägen/Humlevägen, Jönköpings Kund Jönköpings Stadsbyggnadskontoret

Läs mer

RAPPORT. Mjällby centrum, Sölvesborgs kommun Trafikutredning Upprättad av: Milos Jovanovic

RAPPORT. Mjällby centrum, Sölvesborgs kommun Trafikutredning Upprättad av: Milos Jovanovic RAPPORT Mjällby centrum, Sölvesborgs kommun Trafikutredning 2016-06-08 Upprättad av: Milos Jovanovic 1 Innehåll BAKGRUND... 3 FÖRUTSÄTTNINGAR... 3 Trafik och trafikanter... 3 Trafiksäkerhet... 5 FÖRESLAGNA

Läs mer

PM Trafik Långflon 2 avseende detaljplan för del av Aspberget 1:127, 1:128 och 1:234

PM Trafik Långflon 2 avseende detaljplan för del av Aspberget 1:127, 1:128 och 1:234 Bilaga 3 PM Trafik Author Gustav Silverin Phone +46 10 505 54 71 E-mail gustav.silverin@afconsult.com Date 2015-02-20 Project ID 704807 Client KLARA arkitektbyrå ab PM Trafik Långflon 2 avseende detaljplan

Läs mer

PM - Trafik. Bilaga till detaljplan Björkfors 1:449 m.fl Nya bostäder vi Skjutbanevägen Uppdragsnummer:

PM - Trafik. Bilaga till detaljplan Björkfors 1:449 m.fl Nya bostäder vi Skjutbanevägen Uppdragsnummer: 1(5) PM - Trafik Bilaga till detaljplan Björkfors 1:449 m.fl Nya bostäder vi Skjutbanevägen 2015-09-15 Uppdragsnummer: 256723 Uppdragsansvarig: Rune Karlberg Handläggare Kvalitetsgranskning Rune Karlberg

Läs mer

Trafikutredning detaljplan Gärestad 1:13 m.fl.

Trafikutredning detaljplan Gärestad 1:13 m.fl. -14 UPPDRAG Detaljplan Gärestad 1:13 UPPDRAGSNUMMER 3840317000 UPPDRAGSLEDARE Anna Magnusson UPPRÄTTAD AV Daniel Henricson DATUM REVIDERAD 2018-02-13 Trafikutredning detaljplan Gärestad 1:13 m.fl. Bakgrund

Läs mer

Rosenlund trafik och VA

Rosenlund trafik och VA Uppdragsnr: 10168135 1 5) PM Rosenlund trafik och V 2012-12-18 BKGRUND OCH SYFTE Detta PM har tagits fram som underlag till detaljplanearbetet för Rosenlund, Hammarö kommun. Syftet med dokumentet är att

Läs mer

Finnshyttan Filipstads kommun. Trafikutredning till detaljplan

Finnshyttan Filipstads kommun. Trafikutredning till detaljplan Finnshyttan Filipstads kommun Trafikutredning till detaljplan 2017-05-22 Beställare: Filipstads kommun Projektledare: Roger Danielsson Konsult: Wermlands Infrakonsult AB (Wikon) Verkstadsgatan 20A, 652

Läs mer

Myrsjö trafikutredning

Myrsjö trafikutredning Nacka Kommun Stockholm 2018-05-09 Datum 2018-05-09 Uppdragsnummer 1320031249 Utgåva/Status Version 1.0 Cecilia Friis Cecilia Friis Sandra Sasu Uppdragsledare Handläggare Granskare Ramböll Sverige AB Dragarbrunnsgatan

Läs mer

PM - Trafik. Bilaga till detaljplan Björkfors 1:449 m.fl. Nya bostäder utmed Trollhålsbäcken Uppdragsnummer:

PM - Trafik. Bilaga till detaljplan Björkfors 1:449 m.fl. Nya bostäder utmed Trollhålsbäcken Uppdragsnummer: 1(6) PM - Trafik Bilaga till detaljplan Björkfors 1:449 m.fl. Nya bostäder utmed Trollhålsbäcken 2015-09-15 Uppdragsnummer: 256723 Uppdragsansvarig: Rune Karlberg Handläggare Kvalitetsgranskning Rune Karlberg

Läs mer

TRAFIKANALYS PANTARHOLMEN

TRAFIKANALYS PANTARHOLMEN KARLSKRONA KOMMUN TRAFIKANALYS PANTARHOLMEN NY STRÄCKNING AV TULLGATAN 2018-01-24 TRAFIKANALYS PANTARHOLMEN Ny sträckning av Tullgatan Karlskrona Kommun KONSULT WSP Samhällsbyggnad Box 34 371 21 Karlskrona

Läs mer