PM ang trafik kring ett planerat parkeringsgarage på Davidshallstorg.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PM ang trafik kring ett planerat parkeringsgarage på Davidshallstorg."

Transkript

1 PM ang trafik kring ett planerat parkeringsgarage på Davidshallstorg. Trafiksituation idag På torget finns idag 88 parkeringsplatser och på de angränsande gatorna runt omkring torget finns 38 parkeringsplatser. Det går ca 2400 fordon/dygn på Erik Dahlbergsgatan och ca 1100 fordon/dygn på Storgatan. Ett av Malmös största cykelstråk går i Erik Dahlbergsgatan och förbi Davidhallstorg in mot centrum. Antalet cyklister här är ca per dygn. Även Storgatan används av många cyklister. Storgatan 1100 f/d Erik Dahlbergsgatan 2400 f/d cyklister/dygn Figur 1. Dagens trafikflöden samt befintliga cykelstråk

2 2 Planförslaget In- och utfart till garaget Två alternativ har tidigare varit aktuella för placering av in- och utfarter till garaget. Det ena alternativet är med både in- och utfart samlat i den södra änden av torget och det andra alternativet är med in- och utfart uppdelat på den södra respektive den norra änden av torget. Utfart In/utfart Infart Figur 2. Alternativ A resp. alternativ B för placering av in- och utfarter.

3 3 ALTERNATIV A Samlad in- och utfart i Erik Dahlbergsgatan I alternativ A ligger in- och utfart samlat i torgets södra ände. En samlad in- och utfart ger en bättre orienterbarhet för dem som parkerar då man kommer ut på samma ställe som man kört in. In/Utfart Figur 3. Trafikrörelser för alternativ A. In- och utfarternas påverkan på det omgivande trafiksystemet All trafik till och från garaget kommer att gå via korsningen Fersens väg/erik Dahlbergsgatan som är en signalkorsning. Den sydgående trafiken på Fersens väg som skall ta sig in till garaget genom en vänstersväng har hela sträckan mellan Regementsgatan och Erik Dahlbergsgatan att anpassa sig mellan körfälten och utgör därför ingen större störande faktor i det omgivande trafiksystemet. Vid behov finns även möjlighet i korsningen Fersens väg/erik Dahlbergsgatan att under vissa tider skapa utrymme för vänstersvängande att exklusivt köra in i Erik Dahlbergsgatan (eftergrönt). In- och utfarternas påverkan på det lokala trafiksystemet Alternativet med en samlad in- och utfart innebär att trafiken till och från garaget hamnar i Erik Dahlbergsgatan.

4 4 Placeringen av den samlade in- och utfarten vid Erik Dahlbergsgatan innebär att man kör över på vänster sida i färdriktningen för att komma ner i garaget. In- och utfarten är dock belägen inom de delar av gatorna som regleras som gårdsgata och nedkörningen bedöms därför kunna ske utan fara för trafiksäkerheten. En lösning kan även vara att enkelrikta Erik Dahlbergsgatan från Jörgen Ankersgatan fram till garagets in- och utfart för att minska trafikrörelser som kan ge konflikter. Det skulle då endast vara tillåtet att köra österut förbi rampen, se figur nedan. Eventuellt kan enkelriktningen endast gälla för motorfordon, vilket innebär att cyklister tillåts att cykla västerut förbi rampen. Vid denna lösning är det av särskilt stor vikt att utformning kring garagerampen blir tydlig och att sikten är god för att undvika konflikter mellan cyklister som kör västerut och fordon som kör upp och ned i garaget. Erik Dahlbergsgatan Jörgen Ankergatan Figur 4. Förslag till möjlig enkelriktning förbi garagerampen.

5 5 ALTERNATIV B Infart i Erik Dahlbergsgatan och utfart i Storgatan I alternativ B ligger infarten på Erik Dahlbergsgatan i torgets södra ände och utfarten är placerad i Storgatan i torgets norra ände. Utfart Infart Figur 5. Trafikrörelser för alternativ B. In- och utfarternas påverkan på det omgivande trafiksystemet Infart till garaget sker från Fersens väg. Den befintliga signalkorsningen Fersens väg/erik Dahlbergsgatan bedöms kunna hantera de framtida trafikflödena som garaget medför. Se alternativ A. Utfart från garaget kan ske dels mot Fersens väg (via Storgatan) dels mot Regementsgatan (via Verkstadsgatan). Vid utfart från garaget mot Fersens väg kommer endast högersväng att kunna göras. Idag är korsningen Fersens väg/storgatan endast medlöpande, dvs. inga vänstersvängar är tillåtna i korsningen. Anledningen till denna begränsning beror främst på framkomlighets- och trafiksäkerhetsskäl. Korsningen har dock ett genomsläpp för cyklister mellan Storgatan och cykelbanan på Fersens vägs västra sida. Att öppna upp korsningen för vänstersvängande trafik skulle innebära att korsningen signalregleras för att klara av att avveckla trafiken. En signalreglering av korsningen skulle dock innebära följande negativa konsekvenser:

6 6 - Korsningen Regementsgatan/Fersens väg ligger strax intill vilket skapar ett komplicerat signalsystem liknande det vid Dalaplan med låg effektivitet på trafikavvecklingen. Under rusningstid finns en överhängande risk att detta sprider sig vidare till andra intilliggande korsningar. - Norr om korsningen i sydgående riktning finns en busshållplats. Att tillåta vänstersväng in i Storgatan skulle under rusningstimmarna sannolikt innebära att vänster körfält ofta är blockerat av vänstersvängande trafik till Storgatan. Vid återkommande tillfällen kommer höger körfält att blockeras av utsvängande buss från busshållplatsen. Sålunda skulle hela denna frånfart från Regementsgatan emellanåt vara helt blockerad, med allvarliga konsekvenser för trafikavvecklingen även på Regementsgatan - Teoretiskt sett skulle man kunna införa en särskild signal då vänstersvängande exklusivt får köra in i Storgatan. En sådan åtgärd skulle emellertid stjäla så mycket tid ur trafiksignalens omloppstid att det skulle innebära en försämring av kapaciteten - Mellan Regementsgatan och Storgatan skapas ett kort mellanmagasin i varje riktning. Dessa måste tömmas på fordon varje signalomlopp, i annat fall finns inte plats för insvängande fordon från Regementsgatan respektive Storgatan. Detta innebär en väsentlig förlängning av utrymningstiden vilket i sin tur innebär mindre gröntid för korsningen totalt. - Korsningen Regementsgatan/Fersens väg ingår i bussprioriteringen som förutsätter en snabb växling mellan riktningar. Ett signalsystem enligt skisserad modell låser upp tiderna så att bussprioriteringen blir svår att få effektiv. Korsningens utformning bör därför behållas så som den är idag, dvs. inga vänstersvängar tillåts. Ett alternativ för att ta sig söderut från Storgatan är att använda sig av Verkstadsgatan för utfart från garaget. En utfart via Verkstadsgatan mot Regementsgatan ger en möjlighet att ta sig söderut genom att svänga vänster ut på Regementsgatan och sedan vänster igen ner på Fersens väg. Alternativet med en vänstersväng från Verkstadsgatan är dock inte lämpligt. Verkstadsgatan ligger allt för nära signalkorsningen Regementsgatan/Fersens väg och att ha en signal för de som skall svänga vänster från Verkstadsgatan ger en komplex och trög lösning som inte lämpligt ur kapacitetssynpunkt. Att göra vänstersväng från Verkstadsgatan utan signal är inte heller en bra lösning då hastigheterna kan vara höga på Regementsgatan och trafiksituationen är komplicerad med många körfält i anslutning till korsningen. Vid hög trafik finns även risk att köerna i signalen blir så långa att de blockerar vänstersväng från Verkstadsgatan. Att använda sig av vänstersväng från Verkstadsgatan för utfart från garaget är inte lämpligt vare sig ur kapacitets- eller trafiksäkerhetssynpunkt. För att förhindra att fordon som kör ut från garaget använder Kockumsgatan som smitväg söderut på Fersens väg via Erik Dahlbergsgatan måste sannolikt Kockumsgatans enkelriktning byta riktning.

7 7 In- och utfarternas påverkan på det lokala trafiksystemet Både in- och utfarten är riktad västerut ut mot Fersens väg och trafiken till och från garaget fördelas på de två gatorna Storgatan och Erik Dahlbergsgatan. Liksom i alternativ A innebär placeringen av in- och utfarterna att man kör över på vänster sida i färdriktningen för att komma ner i garaget. Hastigheten blir dock låg och de lösningar som beskrivs i alternativ A föreslås även här. Liknande situation uppstår när man kör upp ur garaget på Storgatan. Även här är hastigheten låg då gatan blir reglerad som gårdsgata men det krävs en tydlig utformning och goda siktförhållanden för att förbipasserande trafikanter skall göras uppmärksamma på att fordon kan komma upp från garaget. Ur trafiksynpunkt är alternativ A att förorda. En samlad upp- och nedfart ger bättre orienterbarhet samt att alternativ A en bättre och tydligare koppling till det övergripande trafiknätet. I fortsättningen behandlas därför endast alternativ A..

8 8 Gågata/Gårdsgata Vid en ombyggnad av torget kommer gatorna kring torget att regleras om. Storgatan förbi torgets norra sida samt Erik Dahlbergsgatan vid torgets södra sida och fram till Kärleksgatan kommer att regleras som gårdsgata dvs. fordon får endast framföras i gångfart. Gatorna som ligger i direkt anslutning öster och väster om torget kommer att regleras som gågata. Gågata innebär att motordrivna fordon endast får köras på gågatan om det behövs för: - varuleveranser till eller från butik eller motsvarande, - transport av gods eller boende till eller från adress vid gågatan, - transport av gäst till eller från hotell eller motsvarande vid gågatan, eller - transport av sjuk eller rörelsehindrad person till eller från adress vid gågatan Vid både gårdsgata och gågata är det förbud att parkera fordon på annan plats än särskilt anordnade platser. Figur 6. Reglering av torget och angränsande gator efter ombyggnad.

9 9 Trafikalstring för Davidshallstorgets garage Det planerade underjordiska garaget rymmer ca 350 parkeringsplatser. Bedömningen av trafikrörelserna till och från det planerade garaget under Davidhallstorg är ca fordon/dygn. Man räknar då på en genomsnittlig omsättning i garaget på ca 2.5 ggr. En samlad upp- och nedfart i torgets södra ände medför att all trafik till och från garaget kommer att gå i Erik Dahlbergsgatan. Dagens trafik i Erik Dahlbergsgatan öster om Fersens väg En nummerskrivning har gjorts för trafiken kring Davidhallstorg onsdagen den 18 oktober Vid en nummerskrivning ser man var den inkommande trafiken ska, samt var och när den lämnar Davidhallstorg. För Erik Dahlbergsgatan visar nummerskrivningen på följande fördelning av dagens trafik in mot torget: Trafik som kör in mot torget: 1136 fordon/dygn. Trafik som kör in på parkeringen på torget: 20 % Genomfartstrafik(trafik som uppehåller sig kortare tid än 2 min kring torget): 37 % Söktrafik (trafik som uppehåller sig mellan 2 och 4 min kring torget): 13 %* * Söktrafiken kring torget är troligtvis större än de 13 % som redovisas ovan. Det är svårt att skilja ut vad som är ren söktrafik och vad som är ren genomfartstrafik. I gruppen genomfartstrafik finns därför troligen även en del söktrafik. Resterande trafik (30 %) som uppehåller sig längre än 4 minuter kring torget men som inte kör in på parkeringen bedöms vara: 20 % parkering i gatorna kring torget samt 10 % ärenden och leveranser till verksamheter kring torget.

10 10 Trafik i Erik Dahlbergsgatan efter ombyggnad Den trafik utöver trafik till parkering som finns kvar i Erik Dahlbergsgatan efter att garaget byggts och gatorna reglerats om till gårdsgata/gågata är genomfartstrafik samt trafik som har ärenden till verksamheter kring torget. Söktrafiken försvinner med det nya garaget då det kommer att finnas informationstavlor ute vid Fersens väg som talar om antalet lediga platser. Räknar man med att dagens genomfartstrafik (37 %) finns kvar även efter ombyggnaden skulle det innebära en trafikmängd på ca 450 fordon/dygn. 450 fordon/dygn är baserad på ett genomsnittligt flöde in mot torget på 1200 fordon/dygn. Antalet fordon som är genomfartstrafik efter ombyggnad är dock något högt uppskattat, då det i andelen genomfartstrafik även finns en del söktrafik som förväntas försvinna med det nya garaget. Även omregleringen av gatorna kring torget till gårdsgata och gågata kommer med stor sannolikhet att minska genomfartstrafiken. Antalet ärenden och leveranser till verksamheterna kring torget bedöms fortsatt vara ca 10 %. Detta innebär en trafikmängd på ca 120 fordon/dygn om man räknar på ett genomsnittligt trafikflöde in mot torget på fordon/dygn. Trafiken ut från torget längs Erik Dahlbergsgatan efter en ombyggnad kommer i stort sett endast att vara trafik som kommer från garaget. En omreglering av gatorna kring torget och en föreslagen enkelriktning förbi rampen medför att övrig trafik ut från torget kommer att vara mycket liten. Gör man en summering av den förväntade trafiken i Erik Dahlbergsgatan efter ombyggnaden får man följande trafikmängd: fordon/dygn Garagets trafikalstring 450 fordon/dygn Genomfartstrafik 120 fordon/dygn Ärenden till verksamheter = fordon/dygn Denna bedömning av trafikmängden är högt räknad då andelen genomfartstrafik förväntas minska till följd av omreglering till gårdsgata/gågata. Då dagens trafikmängd i Erik Dahlbergsgatan ligger på ca fordon/dygn bedöms den framtida trafikmängden efter ombyggnad att ligga i samma storleksordning som idag.

11 11 Cykeltrafik Idag går det två stora cykelstråk förbi Davidhallstorg, dels utmed Erik Dahlbergsgatan och dels utmed Storgatan. Antalet cyklister i Erik Dahlbergsgatan ligger runt cyklister/dygn och i Storgatans östra del ligger antalet cyklister på uppskattningsvis ca I Storgatans västra del är antalet uppskattat till runt cyklister. Vid en ombyggnad av torget med en samlad upp- och nedfart till garaget föreslås att cykelstråken till största del behålls så som de är idag. Cykelstråken förbi torget kommer dock att vara reglerad som gårdsgata/gågata. För att undvika konflikter mellan cyklister och fordon som skall upp och ned i garaget bör utformningen vara tydlig och sikten god kring garagerampen. Det kan även övervägas en enkelriktning av Erik Dahlbergsgatan förbi garagerampen också för cyklister. För att minska risken för konflikter föreslås cyklister som skall västerut att i första hand ledas via Storgatan och ut till Fersens väg. Längs östra sidan av Fersens väg föreslås kompletterande cykelbanor så att cyklisterna kan ta sig söderut eller norrut till signalkorsningarna Erik Dahlbergsgatan resp. Regementsgatan. Ett alternativ kan även vara att se över och förbättra den befintliga cykelöverfarten i Storgatans förlängning. Figur 7. Möjlig dragning av cykelstråken efter ombyggnaden. Röd markering visar föreslagna kompletterande cykelbanor.

12 12 Cykelparkering Idag finns 45 cykelparkeringsplatser på Davidhallstorg och vid polishuset. Vid en ombyggnad av torget kommer det att bli en ännu större målpunkt för cyklister än vad det är idag. Uppskattningsvis bör plats finnas för ca 100 cykelparkeringsplatser vid torget. Cykelparkeringsplatserna kan anläggas efterhand som behovet uppkommer men det måste dock planeras utrymme för minst 100 cyklar. Trafiksäkerhet Den viktigaste faktorn när det gäller trafiksäkerhet är hastigheten. Redan idag är det låga hastigheter kring Davidshallstorg och en reglering till gågata/gårdsgata bidrar ytterligare till att hastigheten hålls nere. Det är dock viktigt att sikten är god vid den samlade upp och nedfarten för att minska konflikter mellan fordon som kör upp och ned i garaget och övriga trafikanter. En möjlig lösning kan vara att enkelrikta Erik Dahlbergsgatan från Jörgen Ankersgatan förbi garagerampen, antingen för alla fordon eller endast för motorfordon. Detta för att reducera trafikrörelser som kan skapa konflikter vid upp- och nedfart till garaget. Det är även viktigt med en tydlig utformning kring garagerampen så att trafikanter är uppmärksamma på att fordon kör upp ur garaget.

13 13 Bilaga Trafikflöden på omgivande gator f/d (år 2004) f/d (år 2004) f/d (år 2006) f/d (år 2005) f/d (år 2001) f/d (år 2002) f/d (år 2004) f/d (år 2006) f/d (år 2005) f/d (år 2004)

14 14

TRAFIKUTREDNING BLÅSIPPAN

TRAFIKUTREDNING BLÅSIPPAN PM TRAFIKUTREDNING BLÅSIPPAN SLUTVERSION 2019-02-21 1 INLEDNING Tyréns har fått i uppdrag att genomföra en trafikutredning som syftar till att utreda vilka trafikomfördelningar föreslagna åtgärder kring

Läs mer

Trafikutredning TCR Oskarshamn

Trafikutredning TCR Oskarshamn 2014-02-17, sid 1(12) Trafikutredning TCR Oskarshamn 2014-02-17, sid 2(12) Beställare Kristian Wendelboe Wendelboe West Properties Uppdragsledare/Trafikplanerare Trafikplanerare Patrik Lundqvist Karin

Läs mer

Kvarteret Vatthagen Trafik-PM

Kvarteret Vatthagen Trafik-PM Kvarteret Vatthagen Trafik-PM Bildkälla: Kontur Arkitekter Utredare Therese Nyman Pär Båge STOCKHOLM 2014-11-14 Förutsättningar Vatthagen 1:103 ligger cirka 150 meter öster om Glädjens trafikplats vid

Läs mer

PM Trafik vid DP Odensgården, Upplands Väsby

PM Trafik vid DP Odensgården, Upplands Väsby Datum Upplands Väsby kommun Axel Nelstrand Grontmij AB Väg och trafik Johan Ericsson PM Trafik vid DP Odensgården, Upplands Väsby Uppdrag och förutsättningar Denna PM diskuterar läge för in- och utfart

Läs mer

PM Trafik. 1. Förutsättningar. Trafikutredning detaljplan ETERN 3, Umeå

PM Trafik. 1. Förutsättningar. Trafikutredning detaljplan ETERN 3, Umeå Trafik Datum 2014-06-04 Uppdrag Planförfattare Från Till nummer Trafikutredning detaljplan ETERN 3, Umeå Planavdelningen Umeå kommun Mats Burström, Gustav Edvinsson, Ramböll Sv AB Anders Dieter Aubry,

Läs mer

TRAFIKUTREDNING ÖSTRA KÅLLTORP

TRAFIKUTREDNING ÖSTRA KÅLLTORP TRAFIKKONTORET GÖTEBORGS STAD TRAFIKUTREDNING ÖSTRA KÅLLTORP PM ADRESS COWI AB Skärgårdsgatan 1 Box 12076 402 41 Göteborg TEL 010 850 10 00 FAX 010 850 10 10 WWW cowi.se Virginsgatan, vy från väster PROJEKTNR.

Läs mer

Ändrad trafikföring i Götgatsbacken - genomförandebeslut

Ändrad trafikföring i Götgatsbacken - genomförandebeslut GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2003-12-09 Handläggare: Kristofer Tengliden Region Innerstad Park- och gatubyrån Tel: 50826374 kristofer.tengliden@gfk.stockholm.se 2003-11-20 Till Gatu-

Läs mer

PM Trafik. Torbjörns torg, Uppsala Uppsala kommun, plan- och byggnadsnämnden. Dnr PBN ,

PM Trafik. Torbjörns torg, Uppsala Uppsala kommun, plan- och byggnadsnämnden. Dnr PBN , PM Trafik Torbjörns torg, Uppsala 2017-08-25 Uppsala kommun, plan- och byggnadsnämnden. Dnr PBN 2017-002462, 2017-08-25 Uppdrag: PM Trafik Torbjörns torg, Uppsala Uppdragsnummer: 1546 Status: Samrådshandling

Läs mer

V Boulevarden S Kaserngatan (alt 10)

V Boulevarden S Kaserngatan (alt 10) 29 5. 5.1 V Boulevarden S Kaserngatan (alt 10) Bussgatans utformning Framkomlighet Separat bussgata utmed hela sträckningen tillsammans med signalprioritering i korsningar med övrig trafik möjliggör en

Läs mer

PM TRAFIKUTREDNING TOMTEBOVÄGEN

PM TRAFIKUTREDNING TOMTEBOVÄGEN UPPDRAG Coop Tomtebo UPPDRAGSNUMMER 2433490000 UPPDRAGSLEDARE Krister Johansson, HIFAB UPPRÄTTAD AV Katarina Lindberg DATUM 10-05 Bakgrund och syfte Coop AB planerar att etablera en ny butik på en i dagsläget

Läs mer

PM ÄLTAVÄGEN - VÄG OCH TRAFIK

PM ÄLTAVÄGEN - VÄG OCH TRAFIK NACKA KOMMUN Förstudie Älta Centrum UPPDRAGSNUMMER 3730116000 MEDVERKANDE: JOHAN INGELSHED YLVA ALMQVIST Innehållsförteckning 1 Inledning 1 2 Befintliga Ältavägen och planerad bebyggelse 1 3 Korsningspunkter

Läs mer

Siggbo detaljplan för bostadsändamål - trafik

Siggbo detaljplan för bostadsändamål - trafik Tierps kommun Siggbo detaljplan för bostadsändamål - trafik Uppsala Siggbo detaljplan för bostadsändamål - trafik Datum 2018-04-12 Uppdragsnummer 1320022572-004 Utgåva/Status Version 1.1 Cecilia Friis

Läs mer

PM Trafikutredning McDonald s

PM Trafikutredning McDonald s PM Trafikutredning McDonald s Utformning av in- och utfart SLUTVERSION 2015-03-27 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 1.1 Syfte... 3 1.2 Förutsättningar... 3 2 In- och utfart till McDonald s... 4 2.1

Läs mer

Förslag till utformning av cykelöverfart

Förslag till utformning av cykelöverfart INFORMATIONSMATERIAL 2015-06-16 1 (6) Tillväxt och samhällsbyggnad Erik Levander Förslag till utformning av cykelöverfart Cykelöverfart innebär en prioritering av cykeltrafikens framkomlighet. Cykelöverfarten

Läs mer

Stöd till planarbete och projektering - Brevikshalvön. 1 Bakgrund. Uppdragsnr: (9)

Stöd till planarbete och projektering - Brevikshalvön. 1 Bakgrund. Uppdragsnr: (9) Uppdragsnr: 10235378 1 (9) PM Stöd till planarbete och projektering - Brevikshalvön 1 Bakgrund Kommunen vill bygga en cykelbana utmed Nytorpsvägens södra sida. I dag är gång och cykeltrafiken hänvisad

Läs mer

Översiktlig trafikutredning Brämhult. 1. Bakgrund och syfte. 2. Utredningsområde

Översiktlig trafikutredning Brämhult. 1. Bakgrund och syfte. 2. Utredningsområde 8-04-06 Översiktlig trafikutredning Brämhult 1. Bakgrund och syfte Borås stad har tagit fram ett förslag till detaljplan som möjliggör utbyggnad av 100 bostäder samt utvidgning av befintlig förskoleverksamhet

Läs mer

TRAFIKUTREDNING VÄXJÖ 11:5 RAPPORT

TRAFIKUTREDNING VÄXJÖ 11:5 RAPPORT TRAFIKUTREDNING VÄXJÖ 11:5 RAPPORT 2016-11-18 TRAFIKUTREDNING VÄXJÖ 11:5 2016-11-18 KUND Sigfridshäll i Växjö AB Org. 556804-7384 KONSULT WSP Sverige AB Box 34 371 21 Karlskrona Besök: Högabergsgatan 3

Läs mer

Riktlinjer för sommargågata och sommartorg

Riktlinjer för sommargågata och sommartorg Riktlinjer för sommargågata och sommartorg Trafiknämnden initierade konceptet Levande Stockholm i budget 2016, för ett ökat stadsliv och trivsammare vistelsemiljöer. Trafikkontoret ska tillsammans med

Läs mer

Kv. Rosen. Trafik. Utredare. Iterio AB Östgötagatan 12 116 25 Stockholm 08 410 363 00 info@iterio.se www.iterio.se. Therese Nyman Linda Lundberg

Kv. Rosen. Trafik. Utredare. Iterio AB Östgötagatan 12 116 25 Stockholm 08 410 363 00 info@iterio.se www.iterio.se. Therese Nyman Linda Lundberg Kv. Rosen Trafik Utredare Therese Nyman Linda Lundberg STOCKHOLM 2015-01-23 Bakgrund befintliga vägrum Kvarteret Rosen angränsas av St. Göransgatan och Liljegatan. St. Göransgatan har en karaktär av en

Läs mer

McDONALD S ETABLERING NYKÖPINGSVÄGEN - GENETALEDEN

McDONALD S ETABLERING NYKÖPINGSVÄGEN - GENETALEDEN McDONALD S ETABLERING NYKÖPINGSVÄGEN - GENETALEDEN TRAFIK-PM 2014-12-10 1 Bakgrund, syfte och omfattning McDonald s planerar för att etablera en ny hamburgerrestaurang i nordvästra hörnet vid korsningen

Läs mer

Inledning. Bakgrund. Geografisk avgränsning. Figur: Utredningsområde för gestaltningsprogrammet

Inledning. Bakgrund. Geografisk avgränsning. Figur: Utredningsområde för gestaltningsprogrammet Inledning Bakgrund Leksands kommun önskar stärka Leksands Norets identitet och därmed stärka områdets roll som ett aktivt, levande centrum i tätorten, i kommunen och regionen. Detta gäller handel och verksamheter,

Läs mer

1 Bakgrund 1. 2 Nuläge Trafikflöde och hastighet Kollektivtrafik 2. 3 Nyetablering 2

1 Bakgrund 1. 2 Nuläge Trafikflöde och hastighet Kollektivtrafik 2. 3 Nyetablering 2 Innehållsförteckning 1 Bakgrund 1 2 Nuläge 1 2.1 Trafikflöde och hastighet 1 2.2 Kollektivtrafik 2 3 Nyetablering 2 3.1.1 Sikt 3 3.1.2 Avfartsramp E20 Väg 509 5 3.1.3 Tillgänglighet och trafiksäkerhet

Läs mer

Trafikutredning Planprogram Hentorp Södra

Trafikutredning Planprogram Hentorp Södra Skövde kommun Trafikutredning Planprogram Hentorp Södra Göteborg, 2011-01-19 Reviderat 2011-04-13 Trafikutredning Planprogram Hentorp Södra Datum 2011-01-19 Reviderat 2011-04-13 Uppdragsnummer 61441038924

Läs mer

Trafikutredning Storvreta

Trafikutredning Storvreta Trafikutredning Storvreta 2008.05.22 Resultat från trafikanalyser Projektorganisation Uppsala kommun Projektledare Pernilla Hessling, Stadsbyggnadskontoret Uppdragsansvarig Handläggare Trafiksimulering

Läs mer

Korsningsutredning Färjestadsskolan Karlstads kommun

Korsningsutredning Färjestadsskolan Karlstads kommun Korsningsutredning Färjestadsskolan Karlstads kommun Korsningsutredning Färjestadsskolan Ramböll Malmö Beställare: Karlstads kommun (Emma Rönnbäck) Uppdragsnummer: 1320038706 Datum: 2018-11-01 Utgåva:

Läs mer

Cykelfält längs Värmdövägen

Cykelfält längs Värmdövägen PM Oskar Malmberg 2013-11-08 Louise Bergström Krister Isaksson Cykelfält längs Värmdövägen Bakgrund Nacka kommun har uppdragit åt Sweco att utreda konsekvenserna för ett anläggande av cykelfält längs Värmdövägen

Läs mer

UPPDRAGSLEDARE. Joakim Bengtsson UPPRÄTTAD AV. Joakim Bengtsson Sabina Rubbi

UPPDRAGSLEDARE. Joakim Bengtsson UPPRÄTTAD AV. Joakim Bengtsson Sabina Rubbi 14 UPPDRAG Mörviken Åre Krook & Tjäder UPPDRAGSNUMMER 7002481 UPPDRAGSLEDARE Joakim Bengtsson UPPRÄTTAD AV Joakim Bengtsson Sabina Rubbi DATUM 2017-02-10 REVIDERING 2017-04-21 Kommentarer I revideringen

Läs mer

Solnavägen vid Biomedicum och Aulan 2012-04-03

Solnavägen vid Biomedicum och Aulan 2012-04-03 Trafik 2012-04-03 Objekt: 1113 Handläggare: Mats Ekström Konsult: Structor Uppsala AB , ANTAL BLAD: 4 BLAD NR: 1 Inledning Syftet med detta är att beskriva trafiken till och från Biomedicum och Aulan och

Läs mer

Trafik-PM Västra sjöstaden

Trafik-PM Västra sjöstaden 2013-06-14 Trafik- Västra sjöstaden Ystads kommun arbetar med att ta fram en detaljplan för Västra Sjöstaden. Som den del i detta behöver trafiken studeras med avseende på såväl trafiksäkerhet som framkomlighet

Läs mer

PM Trafik Detaljplan. Uppdragsnr: (7) Uppsala WSP Sverige AB. Gunilla Sortti

PM Trafik Detaljplan. Uppdragsnr: (7) Uppsala WSP Sverige AB. Gunilla Sortti Uppdragsnr: 10219448 1 (7) PM PM Trafik Detaljplan Uppsala 2016-02-12 WSP Sverige AB Gunilla Sortti WSP Sverige AB Box 1516 751 45 Uppsala Besök: Kungsgatan 66 Tel: +46 10 7225000 WSP Sverige AB Org nr:

Läs mer

Lundagatan. PM Trafik Uppdragsnummer: Författare: Pär Båge Datum: 9 november Historik Rev Datum Beskrivning Sign

Lundagatan. PM Trafik Uppdragsnummer: Författare: Pär Båge Datum: 9 november Historik Rev Datum Beskrivning Sign Iterio AB Östgötagatan 12 116 25 Stockholm 08 410 363 00 info@iterio.se www.iterio.se Lundagatan PM Trafik Uppdragsnummer: 4753 Författare: Pär Båge Datum: 9 november 2017 Historik Rev Datum Beskrivning

Läs mer

Trafikutredning Ny vägdragning inom Skrea 2:39, Falkenberg

Trafikutredning Ny vägdragning inom Skrea 2:39, Falkenberg Beställare: FALKENBERGS KOMMUN Box 293 311 23 Falkenberg Beställarens representant: Sabina Uzelac Konsult: Uppdragsledare: Handläggare: Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Johanna Gervide Terese Salomonsson

Läs mer

Trafikverkets synpunkter. Trafikverkets synpunkter. Boende i Vibble

Trafikverkets synpunkter. Trafikverkets synpunkter. Boende i Vibble Sammanställning av inkomna synpunkter över förslag till vägplan för Väg 140/627 ny cirkulationsplats samt förlängning av gång- och cykelväg mot Nygårds Visby. TRV 2010/50466 Detta är en webbanpassad version

Läs mer

Finnshyttan Filipstads kommun. Trafikutredning till detaljplan

Finnshyttan Filipstads kommun. Trafikutredning till detaljplan Finnshyttan Filipstads kommun Trafikutredning till detaljplan 2017-05-22 Beställare: Filipstads kommun Projektledare: Roger Danielsson Konsult: Wermlands Infrakonsult AB (Wikon) Verkstadsgatan 20A, 652

Läs mer

ALTERNATIVA PLACERINGAR AV BUSSTATION I BROBY

ALTERNATIVA PLACERINGAR AV BUSSTATION I BROBY PM ALTERNATIVA PLACERINGAR AV BUSSTATION I BROBY SLUTRAPPORT 2017-10-05 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INLEDNING... 3 2 BEFINTLIG BUSSTATION... 3 2.1 TÄNKBARA BUSSKÖRVÄGAR... 4 2.2 KOMMENTARER... 4 3 NY BUSSTATION

Läs mer

PM TRAFIK HUS 13. Dp Hus 13, Nacka strand Trafik

PM TRAFIK HUS 13. Dp Hus 13, Nacka strand Trafik 03, Uppdaterat 2014-09-30 Dp Hus 13, Nacka strand Trafik Augustendalsvägen Hus 13 ligger på norra sidan av Augustendalsvägen, i början av backen ner mot kajen i Nacka strand. Körbanan är ca 5,5-6 m bred

Läs mer

TRAFIKUTREDNING BJÖRKLUNDA I HÄSSLEHOLM

TRAFIKUTREDNING BJÖRKLUNDA I HÄSSLEHOLM RAPPORT TRAFIKUTREDNING BJÖRKLUNDA I HÄSSLEHOLM SLUTRAPPORT 2017-07-07 UPPDRAG 277661, Björklunda trafikutredning Titel på rapport: Trafikutredning Björklunda i Hässleholm Status: Datum: 2017-07-07 MEDVERKANDE

Läs mer

Trafikutredning Skärholmen Centrum

Trafikutredning Skärholmen Centrum Uppdragsnr: 10038637 1 (7) Joakim Ax Per-Olof Jönsson PM Rev: 041013 Trafikutredning Skärholmen Centrum 1 Bakgrund Till följd av den planerade utbyggnaden av Skärholmen Centrum förväntas påfarten till

Läs mer

Området Vårvik med ny bro i Trollhättan Kompletterande simuleringar

Området Vårvik med ny bro i Trollhättan Kompletterande simuleringar Området Vårvik med ny bro i Trollhättan Kompletterande simuleringar 2018-09-19 Under våren 2018 genomfördes en trafikanalys för Vårvik (fd Knorren) och Hjulkvarnelund i Trollhättan (Trafikanalyser Vårvik

Läs mer

TRAFIKUTREDNING HÄLLEVIK STIBY 4:17 MFL

TRAFIKUTREDNING HÄLLEVIK STIBY 4:17 MFL RAPPORT TRAFIKUTREDNING HÄLLEVIK STIBY 4:17 MFL 2016-01-20 Uppdrag 265929, Trafikutredning Hällevik Titel på rapport: Trafikutredning Hällevik Stiby 4:17 mfl Status: Slutversion Datum: 2016-01-20 Medverkande

Läs mer

Framtida trafikflöden kring kv Plåten, Sundbyberg

Framtida trafikflöden kring kv Plåten, Sundbyberg PM 2011-02-25, Revision 2, Bilaga 552220-B17 sid 1(5) Framtida trafikflöden kring kv Plåten, Sundbyberg Frågeställning I planarbetet för kv Plåten sammanställdes underlag inför en samrådsprocess. En trafikutredning

Läs mer

Trafikutredning Kv. Cirkusängen - Sundbyberg

Trafikutredning Kv. Cirkusängen - Sundbyberg 1 (9) Trafikutredning Med anledning av uppförandet av ett nytt huvudkontor för Swedbank på kvarteret Cirkusängen i Sundbyberg syftar denna trafikutredning till att belysa befintlig och framtida trafiksituation.

Läs mer

PM Trafikutredning Snurrom verksamheter

PM Trafikutredning Snurrom verksamheter PM Trafikutredning Snurrom verksamheter Bakgrund och syfte Planering pågår för nya verksamheter i anslutning till Norra vägen och E22 i norra delen av staden. Trafikutredningen ska undersöka hur området

Läs mer

P M I n v e n t e r i n g

P M I n v e n t e r i n g STRUCTOR MARK STOCKHOLM AB, SOLNAVÄGEN 4, 113 65 STOCKHOLM, TEL. 08-545 556 30, ORG. NR. 55 66 24-68 55 P M I n v e n t e r i n g A n p a s s n i n g a v e n k e l r i k t a d e g a t o r f ö r d u b b

Läs mer

RAPPORT TRAFIKUTREDNING FÖR DETALJPLAN TUMBA CENTRUM UPPDRAGSNUMMER 2125500000 RAPPORT VER 0.96 STOCKHOLM 2013-05-20 1 (16)

RAPPORT TRAFIKUTREDNING FÖR DETALJPLAN TUMBA CENTRUM UPPDRAGSNUMMER 2125500000 RAPPORT VER 0.96 STOCKHOLM 2013-05-20 1 (16) UPPDRAGSNUMMER 2125500000 TRAFIKUTREDNING FÖR DETALJPLAN TUMBA CENTRUM VER 0.96 STOCKHOLM 1 (16) S w e co Gjörwellsgatan 22 Box 34044 SE-100 26 Stockholm, Sverige Telefon +46 (0)8 6956000 Fax +46 (0)8

Läs mer

Trafikutredning tillhörande detaljplan för Karossen 5 m.fl

Trafikutredning tillhörande detaljplan för Karossen 5 m.fl 1(111) Trafikutredning tillhörande detaljplan för Karossen 5 m.fl Aktuell trafikutredning redovisar trafikmiljön vid Karossen 5, dess påverkan av föreslagen detaljplan samt förslag på åtgärder. 2(11) Bakgrund...

Läs mer

Remissyttrande på promemorian Cykelregler

Remissyttrande på promemorian Cykelregler 1(5) Handläggare Jens Plambeck Remissyttrande på promemorian Cykelregler Stockholms läns landsting yttrar sig över förslaget till cykelregler i den nationella cykelstrategin. Förslag till yttrande har

Läs mer

UPPDRAGSLEDARE. Joakim Bengtsson UPPRÄTTAD AV. Joakim Bengtsson Sabina Rubbi

UPPDRAGSLEDARE. Joakim Bengtsson UPPRÄTTAD AV. Joakim Bengtsson Sabina Rubbi 14 UPPDRAG Mörviken Åre Krook & Tjäder UPPDRAGSNUMMER 7002481 UPPDRAGSLEDARE Joakim Bengtsson UPPRÄTTAD AV Joakim Bengtsson Sabina Rubbi DATUM 2016-02-10 REVIDERING Kommentarer Disposition och mått parkeringsplatser

Läs mer

PM om trafik för projekt Gångaren 1 0

PM om trafik för projekt Gångaren 1 0 [ [ Dubbelk licka här, välj bild] PM om trafik för projekt Gångaren 1 0 stockholm.se PM om Trafik för projekt Gångaren 10 är beställd av stadsbyggnadskontoret, Stockholms stad Kontaktperson: Sanna Eveby/Niklas

Läs mer

PM Trafikutredning korsningen Åsenvägen/ Humlevägen, Jönköpings kommun Upprättad av: Reino Erixon och Pär Larsson

PM Trafikutredning korsningen Åsenvägen/ Humlevägen, Jönköpings kommun Upprättad av: Reino Erixon och Pär Larsson PM Trafikutredning korsningen Åsenvägen/ Humlevägen, Jönköpings 2014-03-31 Upprättad av: Reino Erixon och Pär Larsson PM Trafikutredning korsningen Åsenvägen/Humlevägen, Jönköpings Kund Jönköpings Stadsbyggnadskontoret

Läs mer

PM Val av trafiklösning för anslutning till fastighet Uddared 1:101 m.fl i Lerums Kommun

PM Val av trafiklösning för anslutning till fastighet Uddared 1:101 m.fl i Lerums Kommun PM Val av trafiklösning för anslutning till fastighet Uddared 1:101 m.fl i Lerums Kommun Uppdragsledare: Sophie Cronquist Sida: 1 av 17 Upprättad av: Sophie Cronquist Granskad av: Fredrik Johnson Datum:

Läs mer

Trafikutredning för detaljplan Eskilshem 4:1 del av, Kapellbacken

Trafikutredning för detaljplan Eskilshem 4:1 del av, Kapellbacken Stadsbyggnadsnämnden Datum 1 (7) Stadsbyggnadsförvaltningen Planavdelningen Johan Örn, 016-710 54 79 Trafikutredning för detaljplan Eskilshem 4:1 del av, Kapellbacken I samband med exploatering öst om

Läs mer

RAPPORT. DETALJPLAN FÖR HÄGGENÄS 3:7 m.fl. HÖRBY KOMMUN. Sweco Transport system AB Södra regionen, Malmö. David Edman. Rapport ver. 1.

RAPPORT. DETALJPLAN FÖR HÄGGENÄS 3:7 m.fl. HÖRBY KOMMUN. Sweco Transport system AB Södra regionen, Malmö. David Edman. Rapport ver. 1. HÖRBY KOMMUN DETALJPLAN FÖR HÄGGENÄS 3:7 m.fl. Uppdragsnummer 27000678 Rapport ver. 1.0 Malmö 2015-02-12 Sweco Transport system AB Södra regionen, Malmö David Edman 1 (13) Sweco Hans Michelsensgatan 2

Läs mer

TRAFIKUTREDNING KV RENEN, SKELLEFTEÅ

TRAFIKUTREDNING KV RENEN, SKELLEFTEÅ RAPPORT TRAFIKUTREDNING KV RENEN, SKELLEFTEÅ 29 JUNI 2012 Uppdrag: Titel på rapport: Status: Datum: 2012-06-29 Medverkande 241808, Detaljplan kv Renen, Skellefteå TRAFIKUTREDNING KV RENEN Status Revideringar

Läs mer

7 Anvisningsmärken. 7.1 Allmänt. 7.2 Kommentarer till vissa anvisningsmärken

7 Anvisningsmärken. 7.1 Allmänt. 7.2 Kommentarer till vissa anvisningsmärken 7 Anvisningsmärken 7.1 Allmänt Anvisningsmärken är, som namnet antyder, märken som ger anvisningar till trafikanterna. Anvisningar som ges med anvisningsmärken har oftast en direkt eller indirekt tvingande

Läs mer

TRAFIK- OCH KAPACITETSANALYS AV STORGATAN I VÄXJÖ

TRAFIK- OCH KAPACITETSANALYS AV STORGATAN I VÄXJÖ RAPPORT TRAFIK- OCH KAPACITETSANALYS AV STORGATAN I VÄXJÖ FÖRHANDSKOPIA 2017-08-18 UPPDRAG 278989, Korsningar Storgatan- Smedjegatan/Arabygatan Titel på rapport: Trafik- och kapacitetsanalys av Storgatan

Läs mer

Ny förbindelse Kvarnholmen- Nacka Centrum

Ny förbindelse Kvarnholmen- Nacka Centrum Nacka kommun Ny förbindelse Kvarnholmen- Nacka Centrum Stockholm 2010-02-03 Ny förbindelse Kvarnholmen Nacka Centrum Datum 2010-02-03 Uppdragsnummer 612008307 Utgåva/Status Version 2 Carl Chytraeus Eva-Lena

Läs mer

BILAGA TILLHÖRANDE TRAFIKPLAN MARIEBERG: TRAFIKANALYS NYA VÄSTERBROPLAN 8 MAJ 2012

BILAGA TILLHÖRANDE TRAFIKPLAN MARIEBERG: TRAFIKANALYS NYA VÄSTERBROPLAN 8 MAJ 2012 BILAGA TILLHÖRANDE TRAFIKPLAN MARIEBERG: TRAFIKANALYS NYA VÄSTERBROPLAN 8 MAJ 2012 Trafiksimulering har gjorts för den nya utformningen av Västerbroplan och korsningen / Rålambshovsvägen, både alternativet

Läs mer

TRAFIKALSTRING KV. STRÖMSÖR OCH RENEN I SKELLEFTEÅ

TRAFIKALSTRING KV. STRÖMSÖR OCH RENEN I SKELLEFTEÅ PM TRAFIKALSTRING KV. STRÖMSÖR OCH RENEN I SKELLEFTEÅ 2016-11-23 1 BAKGRUND Del av kvarteren Renen och Strömsör i Skellefteå centrum planeras för nya bostäder, kontor och parkeringshus, de rödmarkerade

Läs mer

Protokoll från samrådsmöte

Protokoll från samrådsmöte PROTOKOLL 1 (5) Skapat av (Efternamn, Förnamn, org) Dokumentdatum Version Lindhult Sara, IVsy4 2016-11-30 0.4 Ev. dokumentid Ev. ärendenummer Ev. projektnummer [DokumentID] TRV 2016/103723 150879 Fastställt

Läs mer

UPPDRAGSLEDARE. Mauricio Ruiz UPPRÄTTAD AV. Johanna Johansson

UPPDRAGSLEDARE. Mauricio Ruiz UPPRÄTTAD AV. Johanna Johansson UPPDRAG Trafikutredning Primus UPPDRAGSNUMMER 3780081000 UPPDRAGSLEDARE Mauricio Ruiz UPPRÄTTAD AV Johanna Johansson DATUM 01 REVIDERAT 09 Trafikutredning Primus Stockholm stad vill möjliggöra för nya

Läs mer

Trafikanalys av Dragonvägen - Odensalavägen, Märsta

Trafikanalys av Dragonvägen - Odensalavägen, Märsta SIGTUNA KOMMUN Trafikanalys av Dragonvägen - Odensalavägen, Märsta 2012-12-13 Uppsala Trafikanalys av Dragonvägen - Odensalavägen, Märsta Datum 2012-12-13 Uppdragsnummer 61381254612 Utgåva/Status Version

Läs mer

ATRIUM LJUNGBERG AB. Kapacitetsanalys Sickla industriväg-smedjegatan. Granskningsversion Stockholm

ATRIUM LJUNGBERG AB. Kapacitetsanalys Sickla industriväg-smedjegatan. Granskningsversion Stockholm ATRIUM LJUNGBERG AB Kapacitetsanalys Sickla industriväg-smedjegatan Granskningsversion 2016-10-11 Stockholm Kapacitetsanalys Sickla industriväg- Smedjegatan Datum 2016-10-11 Uppdragsnummer 1320023808 Utgåva/Status

Läs mer

UPPDRAGSLEDARE. Stefan Andersson UPPRÄTTAD AV. Stefan Andersson

UPPDRAGSLEDARE. Stefan Andersson UPPRÄTTAD AV. Stefan Andersson 14 UPPDRAG Trafikutredning Brämhult-Kyrkvägen UPPDRAGSNUMMER 12602343 UPPDRAGSLEDARE Stefan Andersson UPPRÄTTAD AV Stefan Andersson DATUM Trafkutredning, avstängning av Kyrkvägen Bakgrund och syfte Samghällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Trafikutredning Fridhem, Tjörns kommun I samband med detaljplan Fridhem del av Hövik 5:1

Trafikutredning Fridhem, Tjörns kommun I samband med detaljplan Fridhem del av Hövik 5:1 Beställare: 471 80 SKÄRHAMN Beställarens representant: Kristina Stenström Konsult: Uppdragsledare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Maria Young Uppdragsnr: 104 23 38 Innehållsförteckning 1 Inledning...

Läs mer

Trafikutredning bostäder vid Färgens östra strand I samband med detaljplan, Alingsås kommun

Trafikutredning bostäder vid Färgens östra strand I samband med detaljplan, Alingsås kommun Trafikutredning bostäder vid Färgens östra strand Beställare: ALINGSÅS KOMMUN Beställarens representant: Job van Eldijk Konsult: Uppdragsledare Handläggare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Maria

Läs mer

Trafiksäkerhetsåtgärder på Kongahällavägen vid Gamla Låssbyvägen - Trafikförslag

Trafiksäkerhetsåtgärder på Kongahällavägen vid Gamla Låssbyvägen - Trafikförslag Trafiksäkerhetsåtgärder på Kongahällavägen vid Gamla Låssbyvägen - Trafikförslag PM 2016-11-25 Trafiksäkerhetsåtgärder på Kongahällavägen vid Gamla Låssbyvägen Arbetsmaterial PM Medverkande: Beställare:

Läs mer

Måvy hotell och trafikantservice

Måvy hotell och trafikantservice Trafikstudie PEAB BOSTAD AB Måvy hotell och trafikantservice Uppsala Trafikstudie Datum 2013-01-22 Uppdragsnummer 61381147814000 Utgåva/Status Slutleverans Anders Attelind Mario Rivera Michael Eriksson

Läs mer

R AP P O RT. Sporthotellet Kista EXPLOATERINGSKONTORE T STHLM STADS & TRAFIK UTFORMNING TRAFIK UPPDRAGSNUMMER

R AP P O RT. Sporthotellet Kista EXPLOATERINGSKONTORE T STHLM STADS & TRAFIK UTFORMNING TRAFIK UPPDRAGSNUMMER R AP P O RT EXPLOATERINGSKONTORE T Sporthotellet Kista UPPDRAGSNUMMER 70016 95000 TRAFIK 5-0 0-1 5 1 0 2 x c o ḍ 1 0 o p re 2017-01 - 31 STHLM STADS & TRAFIK UTFORMNING SIV LIVING Sweco Society AB JAKOB

Läs mer

Trafikförslag för detaljplanearbete Dunkavlemyren, Skärhamn.

Trafikförslag för detaljplanearbete Dunkavlemyren, Skärhamn. Trafikförslag för detaljplanearbete Dunkavlemyren, Skärhamn. Dokumentinformation Titel: TRAFIKFÖRSLAG FÖR DETALJPLANEARBETE DUNKAVLEMYREN, SKÄRHAMN Version: 2013-10-23 Beställare: Åsa Jönsson, Tjörns kommun

Läs mer

Kapacitetsutredning korsningen Ångbåtsvägen/Bryggavägen Ekerö kommun

Kapacitetsutredning korsningen Ångbåtsvägen/Bryggavägen Ekerö kommun Kapacitetsutredning korsningen Ångbåtsvägen/Bryggavägen Beställare: Box 205 178 23 Ekerö Beställarens representant: Emelie Greiff Konsult: Uppdragsledare Handläggare Norconsult AB Karl Grankvists väg 1A

Läs mer

Jönköpings kommun. PM Skeppsbron. Malmö

Jönköpings kommun. PM Skeppsbron. Malmö Jönköpings kommun Malmö 2016-01-08 Datum 2016-01-08 Uppdragsnummer 1320006609-001 Utgåva/Status 1 Johan Svensson Anna Persson Johan Jönsson Uppdragsledare Handläggare Granskare Ramböll Sverige AB Skeppsvägen

Läs mer

Svar på motion Låt cyklister cykla mot enkelriktat

Svar på motion Låt cyklister cykla mot enkelriktat Kommunstyrelsen 2017-06-19 Kommunledningskontoret Samhällsbyggnad och miljö KSKF/2016:613 Kristina Nyström 016-710 80 58 1 (2) Kommunstyrelsen Svar på motion Låt cyklister cykla mot enkelriktat Förslag

Läs mer

BESKRIVNING, TRAFIKFUNKTIONER SVARTVIKS STRAND

BESKRIVNING, TRAFIKFUNKTIONER SVARTVIKS STRAND PM 2016-10-21 Svartviks strand Beskrivning av trafikmiljö I denna PM görs en beskrivning av planeringen för trafikfunktioner på lokal nivå i och runt nya bostadskvarteret vid Svartviks strand. Denna beskrivning

Läs mer

Sweco Society AB RegNo: Styrelsens säte: Stockholm. En del av Sweco-koncernen

Sweco Society AB RegNo: Styrelsens säte: Stockholm. En del av Sweco-koncernen -14 Detaljplan Segerdal 1 (14) S w e co Vasagatan 12 SE-722 15 Västerås, Sverige Telefon Fax www.sweco.se Sweco Society AB RegNo: 556949-1698 Styrelsens säte: Stockholm En del av Sweco-koncernen Patrik

Läs mer

Trafikomfördelning. E22 Fjälkinge - Gualöv Ärendenummer: TRV 2017/1732

Trafikomfördelning. E22 Fjälkinge - Gualöv Ärendenummer: TRV 2017/1732 PM Trafikomfördelning E22 Fjälkinge - Gualöv 2017-10-11 Ärendenummer: TRV 2017/1732 Trafikverket Postadress: Box 366, 201 23 Malmö E-post: trafikverket@trafikverket.se Telefon: 0771-921 921 TMALL 0004

Läs mer

TÄBY SIMHALL. Kapacitetsanalys Stora Marknadsvägen. Rapport Upprättad av: Frida Aspnäs, Tobias Thorsson

TÄBY SIMHALL. Kapacitetsanalys Stora Marknadsvägen. Rapport Upprättad av: Frida Aspnäs, Tobias Thorsson TÄBY SIMHALL Kapacitetsanalys Stora Marknadsvägen Rapport 2016-02-04 Upprättad av: Frida Aspnäs, Tobias Thorsson TÄBY SIMHALL Kapacitetsanalys Stora Marknadsvägen KUND Täby Kommun KONSULT WSP Analys &

Läs mer

RAPPORT. Mjällby centrum, Sölvesborgs kommun Trafikutredning Upprättad av: Milos Jovanovic

RAPPORT. Mjällby centrum, Sölvesborgs kommun Trafikutredning Upprättad av: Milos Jovanovic RAPPORT Mjällby centrum, Sölvesborgs kommun Trafikutredning 2016-06-08 Upprättad av: Milos Jovanovic 1 Innehåll BAKGRUND... 3 FÖRUTSÄTTNINGAR... 3 Trafik och trafikanter... 3 Trafiksäkerhet... 5 FÖRESLAGNA

Läs mer

TRÄKVISTA - ÖVERSYN AV TRAFIKFRÅGOR INFÖR SAMRÅD

TRÄKVISTA - ÖVERSYN AV TRAFIKFRÅGOR INFÖR SAMRÅD PM TRÄKVISTA - ÖVERSYN AV TRAFIKFRÅGOR INFÖR SAMRÅD SAMRÅDSHANDLING 2017-03-22 Tyréns AB 118 86 Stockholm Besök: Peter Myndes Backe 16 Tel:010 452 20 00 www.tyrens.se Säte: Stockholm Org.nr: 556194-7986

Läs mer

Trafikutredning Tvetavägen

Trafikutredning Tvetavägen Telge Inköp AB Version 1 Stockholm 2018-08-17 Datum 2018-08-17 Uppdragsnummer 1320035759 Utgåva/Status Version 1 Svante Nyberg Malin Lagervall Andreas Samuelsson Uppdragsledare Handläggare Granskare Ramböll

Läs mer

2.8 TRAFIK. Smörhagen. Kornhagen. Kornhagen. Fjällbackavägen. Centrum. Fjällbackavägen. Kommande infart till norra samhället via Kornhagen-Smörhagen

2.8 TRAFIK. Smörhagen. Kornhagen. Kornhagen. Fjällbackavägen. Centrum. Fjällbackavägen. Kommande infart till norra samhället via Kornhagen-Smörhagen 32 (68) Fördjupad översiktsplan, Hamburgsund & Hamburgö 2.8 TRAFIK Vägar Huvudvägnätet i området består av Vägverkets väg 900 som är en genomfart söder ut, väg 905 från färjan mot Hökebacken samt vägarna

Läs mer

Tillägg till trafikutredning Sunnanå 1:2 m fl

Tillägg till trafikutredning Sunnanå 1:2 m fl Brinova Fastigheter AB Tillägg till trafikutredning Sunnanå 1:2 m fl Malmö 2012-01-17 Tillägg till trafikutredning Sunnanå 1:2 m fl Datum 2012-01-17 Uppdragsnummer 61660933566 Utgåva/Status Rev 1 HEDMAN

Läs mer

Hastighetsdämpande åtgärder vid Bergsgatan/Almbacksgatan samt Bergsgatan/Monbijougatan TN

Hastighetsdämpande åtgärder vid Bergsgatan/Almbacksgatan samt Bergsgatan/Monbijougatan TN Malmö stad Fastighets- och gatukontoret 1 (7) 2019-04-15 Tjänsteskrivelse Vår referens Marie Lindeberg Sekreterare marie.lindeberg@malmo.se Hastighetsdämpande åtgärder vid Bergsgatan/Almbacksgatan samt

Läs mer

PM NORRA STÄKSÖN TRAFIK

PM NORRA STÄKSÖN TRAFIK PM NORRA STÄKSÖN TRAFIK KONCEPT 2014-08-25 1 Bakgrund Planering för ny etablering på norra delen av Stäksön pågår. Som ett led i arbetet studeras förutsättningarna för trafiken i området. För att etableringen

Läs mer

GÅNG- OCH CYKELSTRÅK I HAMMARSHUSOMRÅDET. Kristianstads kommun Stadsbyggnadskontoret

GÅNG- OCH CYKELSTRÅK I HAMMARSHUSOMRÅDET. Kristianstads kommun Stadsbyggnadskontoret GÅNG- OCH CYKELSTRÅK I HAMMARSHUSOMRÅDET PM Kristianstads kommun Stadsbyggnadskontoret 2013-06-14 Uppdrag: 241428, Trafikutredning Hammarshusområdet Titel på PM: Status: GÅNG- OCH CYKELSTRÅK I HAMMARSHUSOMRÅDET

Läs mer

Detaljplan för Vassara 10 - Trafikutredning

Detaljplan för Vassara 10 - Trafikutredning Gällivare kommun Detaljplan för Vassara 10 - Trafikutredning Malmö 2017-02-22 Detaljplan för Vassara 10 - Trafikutredning Datum 2017-02-22 Uppdragsnummer 1320022609 Utgåva/Status 1.0 Frida Svedin Catrin

Läs mer

Spekeröds handelsområde Stenungsunds kommun

Spekeröds handelsområde Stenungsunds kommun TRAFIKUTREDNINIG Spekeröds handelsområde Stenungsunds kommun PM 2016-04-20 ÅF-Infrastructure AB, Grafiska vägen 2, Box 1551, SE-401 51 Göteborg Sweden Phone +46 10 505 00 00, Registered office in Stockholm,

Läs mer

TRAFIK, INRE HAMNEN NORRKÖPING

TRAFIK, INRE HAMNEN NORRKÖPING PM TRAFIK, INRE HAMNEN NORRKÖPING 2017-06-02 Tyréns Norrköping Susanna Davidsson Anneli Bellinger GRANSKNING 2017-06-02 1 UPPDRAG Tyréns har på uppdrag av och i dialog med Norrköpings kommun, utrett möjlig

Läs mer

Engarns vägskäl. Tre alternativ för en smidigare och säkrare korsning

Engarns vägskäl. Tre alternativ för en smidigare och säkrare korsning Engarns vägskäl Tre alternativ för en smidigare och säkrare korsning Vi vill göra Engarns vägskäl säkrare och behöver din hjälp Trafikverket arbetar med en förstudie för korsningen Engarns vägskäl, en

Läs mer

Livsrumsindelning. Transportrum. Integrerat transportrum. Mjuktrafikrum. Integrerat frirum. Frirum. Integrerat transportrum.

Livsrumsindelning. Transportrum. Integrerat transportrum. Mjuktrafikrum. Integrerat frirum. Frirum. Integrerat transportrum. Björnlunda Livsrumsindelning Transportrum Integrerat transportrum Mjuktrafikrum Integrerat frirum Frirum Integrerat transportrum Mjuktrafikrum Integrerat frirum Gnesta Livsrumsindelning Transportrum Integrerat

Läs mer

Trafik-PM Konsekvensen för trafik på närliggande vägnät i samband med utbyggnadsplanerna vid Villa Brevik

Trafik-PM Konsekvensen för trafik på närliggande vägnät i samband med utbyggnadsplanerna vid Villa Brevik Konsekvensen för trafik på närliggande vägnät i samband med utbyggnadsplanerna vid Villa Brevik Grontmij AB Väg & Trafik Vår referens Morteza Ghoreishi Johan Ericsson Rapport Innehåll Bakgrund... 3 Nuvarande

Läs mer

Sammanställning av trafikfrågor för 4-6 stadsdelen. Arlandastad. Version 1. Stockholm

Sammanställning av trafikfrågor för 4-6 stadsdelen. Arlandastad. Version 1. Stockholm Sammanställning av trafikfrågor för 4-6 stadsdelen Version 1 Stockholm 2016-03-04 Datum 2016-03-04 Uppdragsnummer 61141145882 Utgåva/Status Version 1 Carl Chytraeus Carl Chytraeus Sajndra Sasu Uppdragsledare

Läs mer

TRAFIKUTREDNING MED FÖRPROJEKTERING OCH GENOMFÖRBARHET AV STRANDGATANS UTFORMNING SAMT LILJEDALSGATAN OCH TRÄDGÅRDSGATAN I KUNGÄLV

TRAFIKUTREDNING MED FÖRPROJEKTERING OCH GENOMFÖRBARHET AV STRANDGATANS UTFORMNING SAMT LILJEDALSGATAN OCH TRÄDGÅRDSGATAN I KUNGÄLV 12600961 TRAFIKUTREDNING MED FÖRPROJEKTERING OCH GENOMFÖRBARHET AV STRANDGATANS UTFORMNING SAMT LILJEDALSGATAN OCH TRÄDGÅRDSGATAN I KUNGÄLV SWECO SOCIETY AB Sweco Innehållsförteckning 1 Inledning 2 2

Läs mer

Hammarö Kommun. Trafikutredning Anneberg, Hammarö kommun

Hammarö Kommun. Trafikutredning Anneberg, Hammarö kommun Hammarö Kommun Trafikutredning Anneberg, Hammarö kommun 180312 Datum 2018-03-12 Uppdragsnummer 1320032649 Utgåva/Status Slutrapport Matilda Brogård Uppdragsledare Olle Evenäs Granskare Innehållsförteckning

Läs mer

PM Kapacitetsanalys Dergårdsområdet, Lerums kommun

PM Kapacitetsanalys Dergårdsområdet, Lerums kommun Handläggare Cecilia Norberg Tel +46 10 505 31 38 Mobil +46 73 066 92 80 E-post cecilia.norberg@afconsult.com Mottagare Lerums kommun Jakob Aldén Datum 2017-01-27 Projekt-ID 723019 PM Kapacitetsanalys Dergårdsområdet,

Läs mer

Trafikanalys Luleå Kronan

Trafikanalys Luleå Kronan Luleå kommun Malmö 2016-09-22 Datum 2016-09-22 Uppdragsnummer 1320021084 Utgåva/Status Anders Sjöholm Johan Jönsson Johannes Wolfmaier Uppdragsledare Handläggare Granskare Ramböll Sverige AB Skeppsgatan

Läs mer

Trafik PM. 1. Bakgrund. Detaljplan för industri/lager/förråd, Doteröd, Stenungsund. Felix Staffanson Åsa Åkesson. Figur 1 Översikt

Trafik PM. 1. Bakgrund. Detaljplan för industri/lager/förråd, Doteröd, Stenungsund. Felix Staffanson Åsa Åkesson. Figur 1 Översikt Trafik Datum 2014-06-24 Uppdrag Beställare Från Till Detaljplan för industri/lager/förråd, Doteröd, Stenungsund Borealis AB Felix Staffanson Åsa Åkesson Ramböll Sverige AB Box 5343, Vädursgatan 6 402 27

Läs mer

Trafikutredning Tosterö

Trafikutredning Tosterö Svenska Hem Entreprenad Stockholm 2017-10-17 Datum 2017-10-17 Uppdragsnummer 1320022838 Utgåva/Status Version 1 Eva-Lena Nilsson Malin Lagervall Johan Wahlstedt Uppdragsledare Handläggare Granskare Ramböll

Läs mer

PM - Trafik. Bilaga till Hemavan Björkfors Detaljplan Uppdragsnummer: Uppdragsansvarig: Mikael Yngvesson.

PM - Trafik. Bilaga till Hemavan Björkfors Detaljplan Uppdragsnummer: Uppdragsansvarig: Mikael Yngvesson. 1(9) PM - Trafik Bilaga till Hemavan Björkfors Detaljplan 2012 2013-01-25 Uppdragsnummer: 226443 Uppdragsansvarig: Mikael Yngvesson Handläggare Kvalitetsgranskning Rune Karlberg 010-452 24 91 Mikael Yngvesson

Läs mer

Hammarö Kommun. Trafikutredning Anneberg, Hammarö kommun

Hammarö Kommun. Trafikutredning Anneberg, Hammarö kommun Hammarö Kommun Trafikutredning Anneberg, Hammarö kommun 180910 Datum 2018-09-10 Uppdragsnummer 1320032649 Utgåva/Status Slutrapport Matilda Brogård Uppdragsledare Olle Evenäs Granskare Innehållsförteckning

Läs mer