Nynäshamns Hamn - Rörlig gångbrygga Bedömning av miljökonsekvenser vid ändrad hamnverksamhet. Stockholms Hamn AB

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nynäshamns Hamn - Rörlig gångbrygga Bedömning av miljökonsekvenser vid ändrad hamnverksamhet. Stockholms Hamn AB"

Transkript

1 Nynäshamns Hamn - Rörlig gångbrygga Bedömning av miljökonsekvenser vid ändrad hamnverksamhet Stockholms Hamn AB

2 NIRAS Sweden AB Fleminggatan 14 Box Stockholm Org.nr: Upplaga: Slutversion Datum: Uppdragsansvarig/handläggare: Clara Neuschütz E-post: Ansvarig för avsnitt om buller: Lisa Granå, Structor Akustik E-post: Kvalitetskontroll: Per Björinger Projekt nr: Kartor: Lantmäteriet, medgivande MS2010/ Bearbetning: Sofie Ekström, NIRAS. Foton: Foton är tagna av NIRAS Sweden AB om inte annat anges Framsida: Kryssningsfartyg på redden utanför inloppet till Nynäshamn. 2(14)

3 SAMMANFATTNING Stockholms Hamn AB avser att anlägga en rörlig gångbrygga i Nynäshamns Hamn för att underlätta för kryssningspassagerare att ta sig mellan fartyg och hamnområdet. I dagsläget lägger kryssningsfartygen till på redden utanför Nynäshamn och passagerarna tar sig till hamnen med tenderbåtar. Anläggandet av den rörliga gångbryggan innebär en ändring av befintlig verksamhet genom att fartyg med större bruttodräktighet kan lägga till inne i hamnen. Antal passagerare eller mängd gods som passerar hamnen kommer däremot inte att ändras. Lösningen med en rörlig gångbrygga har valts då den är flexibel och endast kräver små fysiska ingrepp på hamnområdet. Ur miljösynpunkt skiljer sig den planerade verksamheten mycket litet i jämförelse med den befintliga verksamheten. Positiva effekter uppnås genom att trafiken med tenderbåtar minskar och att möjligheterna till mottagande av avfall från fartygen förbättras. Trafikering med kryssningsfartyg i hamnområdet kan utföras utan hinder för övrig trafik. Placeringen av fartygen inne i hamnområdet istället för ute på redden medför dock att buller och utsläpp till luft flyttas närmare tättbebyggt område. Gällande bullervillkor innehålls dock vid samtliga bostäder och inga miljökvalitetsnormer för luft kommer att överskridas. Vattendjupet utanför den aktuella delen av hamnen ökar snabbt utåt och fartygen bedöms inte orsaka någon betydande påverkan på vatten- eller bottenmiljön i hamnområdet. 3(14)

4 INNEHÅLL SAMMANFATTNING INLEDNING Bakgrund och syfte Lokalisering BESKRIVNING AV ÄNDRAD HAMNVERKSAMHET AVGRÄNSNING UNDERLAG OCH BEDÖMNINGSGRUNDER Underlag Bedömningsgrunder Miljömål och miljökvalitetsnormer Buller BESKRIVNING AV OMRÅDET MILJÖKONSEKVENSER AV ÄNDRAD HAMNVERKSAMHET Utsläpp till luft Påverkan på vattenmiljön Buller Landskapsbild Avfall Olycksrisker Miljömål och miljökvalitetsnormer SLUTSATS REFERENSER (14)

5 1.INLEDNING 1.1. Bakgrund och syfte Nynäshamns Hamn trafikeras av gods- och passagerarfärjor och så kallade RoRo-fartyg där godset körs på lastbil. Hamnen är av riksintresse och räknas som allmän hamn och har därmed en skyldighet att i mån av plats ta emot de fartyg som vill lägga till. Större internationella kryssningsfartyg trafikerar hamnen genom att lägga till ute på redden och transportera in passagerarna till land på mindre så kallade tenderbåtar. Kryssningsfartygen ligger utanför Nynäshamn över dagen medan passagerarna gör utflykter till närområdet eller till Stockholm. Eftersom transporterna med tenderbåtar tar mycket tid i anspråk har en lösning tagits fram där kryssningsfartygen kan gå direkt in till hamnen. För att passagerare ska kunna gå i land anläggs en utfällbar brygga, vilket medför en enklare och mer flexibel lösning i jämförelse med att anlägga en ny kaj. Fartygen ligger under tiden förtöjt till pollare på land och förtöjningsbojar i vattnet. Åtgärden medför ingen ändring i mängd transporterat gods eller antal passagerare som hamnen tar emot. Däremot innebär den att större fartyg än tidigare kan lägga till inne i hamnen och att den tillståndsgivna hamnverksamheten därmed behöver ändras. Syftet med föreliggande dokument är att utvärdera vilka konsekvenser den ändrade hamndriften har på miljön och människors hälsa. Miljökonsekvenser av anläggandet av den rörliga gångbryggan redovisas vid anmälan om vattenverksamhet Lokalisering Nynäshamns Hamn ligger i östra delen av Nynäshamn, i Nynäshamns kommun, Stockholms län. I angränsning till hamnområdet ligger kustvattenförekomsten Nynäshamn som övergår i den utanförliggande fjärden Mysingen. I Figur 1 visas berörda vattenförekomster, var fartygen i dagsläget lägger till på redden samt var den rörliga gångbryggan är planerad att anläggas. 2. BESKRIVNING AV ÄNDRAD HAMNVERKSAMHET Sökt ändring medför att hamnen kan ta emot fartyg med en bruttodräktighet 1 av högst i jämförelse med tidigare tillståndsgivna (enligt miljöprövningsdelegationens beslut den 11 juni 2008, dnr ). Ändringen innebär i praktiken att större kryssningsfartyg som idag ligger på redden kan gå in till Nynäshamns Hamn och att behovet av tenderbåtstrafik mellan fartyg på redden och hamnområdet minskar. Antal kryssningsfartyg som anländer Nynäshamn uppgår till ett 20-tal per år. 1 Bruttodräktighet är ett enhetslöst mått på ett fartygs inneslutna volym. 5(14)

6 Ankringsområde för fartyg på redden Planerad rörlig brygga med kryssningsfartyg Nynäshamn Bedarön Figur 1. Schematisk skiss över planerad rörlig brygga och förtöjt fartyg av den större storleksklassen samt område där fartyg ankrar idag. Streckad blå linje anger gräns mellan vattenförekomsterna Nynäshamn och Mysingen. Den rörliga bryggan är planerad att etableras i norra delen av hamnen, enligt skiss i Figur 1. Bryggan består av sammanbundna flytpontoner som kan fällas ut och angöras fartyg som anlöper hamnen. När fartyg inte ligger i hamn är bryggan ihopfälld vid strandkanten, se skiss i Bilaga 4 till ansökan. Förankring av bryggan görs på land och inga anläggningsarbeten för bryggan utförs i vattenområdet. Bryggan kommer att täcka en vattenyta av ca 1300 m 2 beroende på vald konstruktion. Säkerhetsräcken kommer att finnas på bryggan, likaså kanalisationer för vatten, el och avlopp till och från fartygen. Det kommer även att vara möjligt för servicefordon att köra på bryggan. Fartygen kommer att förtöjas till pollare på land samt till förtöjningsbojar i vattnet vilka förankras med ankare på botten ca 100 m respektive ca 500 m från land, se ritning i Bilaga 4 till ansökan. Storleken på internationella kryssningsfartyg varierar mycket men vanligtvis har de en längd av ca m och ett djupgående av ca 8-9 m. De största färjorna som i dagsläget trafikerar hamnen regelbundet är knappt 200 m långa och har ett djupgående på ca 6-7 m. 3. AVGRÄNSNING I föreliggande dokument beskrivs förutsättningar och konsekvenser i samband med den planerade ändringen av hamnverksamheten. För övrig information om området och hamnverksamhetens miljöpåverkan hänvisas till MKB framtagen inför prövning av hamnverksamheten (Sweco Viak 2003). 6(14)

7 I tidigare framtagen MKB beskrivs direkta effekter vara de som uppstår i anslutning till hamnverksamheten på land eller av fartyg som ligger förtöjda vid kaj medan indirekta effekter är de som är kopplade till trafik till och från hamnen. Den sökta ändringen medför en mindre förändring av verksamheten inom hamnområdet kopplat till den tillkommande bryggan och därtill förtöjda fartyg och medföljande passagerare och avfall. Vad gäller trafik till och från hamnen medför ändringen att uppskattningsvis ett 20-tal kryssningsfartyg per år kommer att trafikera inseglingsrännan och att behovet av trafik med tenderbåtar till och från kryssningsfartyg på redden minskar. Trafiken på land kommer inte att påverkas av ändringen. De miljöaspekter som bedöms kunna beröras av ändringen är luft, vatten, buller, landskapsbild, avfall och olycksrisker. Påverkan på dessa aspekter är förknippade med de anlöpande fartygen både vid insegling och vid förtöjning vid kaj, förutom avfall som endast hanteras i hamnområdet. För att undvika upprepningar görs därför inte någon uppdelning i direkta och indirekta effekter. Geografiskt täcker bedömningsområdet miljöer i anslutning till hamnområdet ut till vattenområdet där fartyg lägger till på redden idag (Figur 1). 4. UNDERLAG OCH BEDÖMNINGSGRUNDER 4.1. Underlag Vid bedömning av miljökonsekvenser från den ändrade hamnverksamheten har underlag i form av tidigare MKB (Sweco Viak 2003) och tillhörande utredningar, samt senare utredningar av sediment buller och vattenmiljö i området använts, se nedan. En simulering har även genomförts för att utreda risker vid trafikering med kryssningsfartyg i hamnbassängen. Sediment: Nynäshamns Hamn rörlig gångbrygga. Sedimentundersökning, daterad (NIRAS 2014), samt PM Undersökning av sediment till följd av planerad flytt av ponton i hamnområdet, daterad (NIRAS 2010). Buller: Nynäshamns Hamn - Prövotidsutredning avseende buller, daterad (Structor Akustik 2012). Vattenmiljö: Referensundersökning utförd i vattenområdet utanför Nynäshamns Hamn, 6 gånger per år (opublicerade data) Bedömningsgrunder MILJÖMÅL OCH MILJÖKVALITETSNORMER Vid bedömning av påverkan på miljön av den planerade verksamheten har hänsyn tagits till nationella miljökvalitetsmål och lokala miljömål (Nynäshamns kommun 2010). De lokala miljömålen berör fyra områden: - Effektivare användning av energi och transporter. 7(14)

8 - Hushållning med mark, vatten och bebyggd miljö. - Friska vatten. - Giftfria och resurssnåla kretslopp. I kommunens översiktsplan beskrivs mål för hur området ska utvecklas och vilka intressen som ska värnas (Nynäshamns kommun 2012). De miljökvalitetsnormer (MKN) som bedöms relevanta att ta hänsyn till vid planerad verksamhet är MKN för luft samt ytvatten. Hamnen ligger belägen i kustvattenförekomsten Nynäshamn (Figur 1). Området för fartyg som ligger på redden ingår i kustvattenförekomsten Mysingen som gränsar ut mot Östersjöns utsjövatten. Vattenförekomsterna längs kusten är generellt påverkade av övergödning och uppvisar en måttlig ekologisk status (Tabell 1). Tabell 1. Klassificering och miljökvalitetsnormer för berörda vattenförekomster år 2009 enligt ramdirektivet för vatten (Vatteninformation Sverige). Vattenförekomst: Nynäshamn Mysingen EU id: EU_CD: SE EU_CD: SE Vattenmyndighet: Norra Östersjön Norra Östersjön Area (km 2 ): 2, Typ av vatten: Östergötlands och Stockholms skärgård, mellankustvatten (12n) Kraftigt modifierat vatten på grund av hamnverksamhet Östergötlands och Stockholms skärgård, mellankustvatten (12n) Ekologisk Måttlig potential Måttlig status status/potential: Kemisk status: God (exkl kvicksilver) God (exkl kvicksilver) Miljökvalitetsnorm: God ekologisk potential år 2021 God kemisk ytvattenstatus år 2015 God ekologisk status år 2021 God kemisk ytvattenstatus år BULLER Hamnverksamheter har villkor avseende buller beslutade av miljöprövningsdelegationen, länsstyrelsen i Stockholms län, Där anges att: buller från hamnens mark- och vattenområde [ska] begränsas så att det inte ger upphov till högre ekvivalent ljudnivå vid bostäder än följande begränsningsvärden: 55 dba dagtid kl dba kvällstid kl dba nattetid kl Momentana ljud nattetid (kl ) får inte överskrida 60 dba angivet som L95-nivå Det anges även i beslutet att de ekvivalenta ljudnivåerna ska beräknas över hela tidsperioderna angivna enligt ovan. 8(14)

9 Naturvårdsverket har angivit riktvärden för buller från byggplatser 2 enligt Tabell 2. Transporter på allmänna vägnätet räknas som vanlig vägtrafik och berörs inte av riktvärdena för byggplatser. Tabell 2. Riktvärden för byggbuller utom- och inomhus [dba]. Område Helgfri måndagfredag Dag Kväll Lördag, söndag och helgdag Dag Kväll Samtliga dagar Natt L Aeq L Aeq L Aeq L Aeq L Aeq L Afmax Utomhus (vid fasad, frifältsvärden) Bostäder för permanentboende och fritidshus Vårdlokaler Undervisningslokaler Arbetslokaler för tyst verksamhet 1) Inomhus (i bostäder för permanentboende och fritidshus i bostadsrum) Bostäder för permanentboende och fritidshus Vårdlokaler Undervisningslokaler Arbetslokaler för tyst verksamhet BESKRIVNING AV OMRÅDET Landområdet är idag påverkat av hamnverksamhet och omkringliggande tätort och industri. I norr ligger Nynäshamns avloppsreningsverk samt Nynas AB oljeraffinaderi med hamn för oljefartyg och i söder ligger en småbåtsmarina med gästhamn och sjömack. Mitt över sundet ligger Bedarön, en skogsklädd och sparsamt bebyggd ö med kuperad terräng. Den rörliga gångbryggan är planerad att anläggas i den norra delen av hamnen, mellan kajläget för befintlig Ro-Ro-trafik samt den pontonbrygga som tar emot tenderbåtar från kryssningsfartyg idag (Figur 1). Landområdet i denna del av hamnen består av hårdgjorda ytor för transport och parkering av lastbilar. Tidigare låg ett skär ( Skyttens häll ) i närheten av den plats där bryggan ska anslutas till land och området innanför skäret har fyllts ut med fyllnadsmassor. Stranden är täckt av grova stenblock som erosionsskydd och sluttar brant ned till botten. Det vatten som förekommer i området utgörs av bräckt vatten med en salthalt på ca 5,5. Vattenområdet i hamnen hör till vattenförekomsten Nynäshamn vilken ligger relativt skyddad 2 Naturvårdsverkets allmänna råd om buller från byggplatser, NFS 2004:15 9(14)

10 bakom ön Bedarön mot den större fjärden Mysingen. Vattenförekomsten har blivit klassificerad som en kraftigt modifierad vattenförekomst och ingår i ett område som klassificerats som känsligt för fosfor- och kväveutsläpp från avlopp enligt avloppsvattendirektivet och för nitrat enligt nitratdirektivet. Vattendjupet utanför strandlinjen där bryggan ska anläggas uppgår till ca 8 m. Vid utfyllnaden av landområdet har lera tryckts ut och ligger ansamlat utanför erosionsskyddet. Norrut är botten relativt plan med ett vattendjup på ca 8-9 m, medan botten mot sydost sluttar ned mot ca m djup i farleden in mot Nynäshamn. Vattendjupet där förtöjningsbojarna är planerade att placeras uppgår till ca 20 m respektive 27 m. 6. MILJÖKONSEKVENSER AV ÄNDRAD HAMNVERKSAMHET Bedömningen av miljökonsekvenser görs i förhållande till den idag tillståndsgivna hamnverksamheten Utsläpp till luft Utsläppen till luft från förbränningsmotorer på fartyg kommer totalt sett att minska med den planerade ändringen i och med att kryssningsfartygen endast ändrar läge medan trafiken med tenderbåtar minskar. Tenderbåtar går i dagsläget i skytteltrafik mellan fartyg på redden till hamnområdet under ca 2 timmar efter att fartygen anlöpt och ca 1,5 tim innan fartygen avgår vid dagens slut. Vanligtvis sker ca transporter med tenderbåtar i vardera riktning. Efter att gångbryggan anlagts kommer dock kryssningsfartygen att ligga för hjälpmotorer vid kaj istället för på redden vilket innebär att utsläpp till luft flyttas närmare tättbebyggt område. Vid anläggandet av den rörliga gångbryggan kommer det att förberedes för landburen elförsörjning till fartygen, men det går inte att förutsäga när det blir en realitet. I tidigare MKB (Sweco Viak 2003) har emissioner av kväveoxider och svaveldioxid till luft från hamnverksamheten beräknats utifrån mätningar år 2000 samt en prognos för år I båda fallen underskrider beräknade halter i luft i närheten av hamnen uppsatta miljökvalitetsnormer för dygnsmedelvärden. Antalet anlöp har inte ökat i den utsträckning som beräknades varvid halterna av kväveoxider och svaveldioxid även fortsättningsvis kommer att vara låga i anslutning till hamnen. Införandet av svaveldirektivet år 2015 bedöms också leda till att utsläpp av inte bara svaveldioxid utan även av partiklar från bränslemotorer minskar, framförallt större partiklar (Sjöfartsverket 2009), varvid påverkan på luftkvaliteten i närområdet minskar Påverkan på vattenmiljön Vattenområdet inom vilket det kommer att gå större kryssningsfartyg istället för tenderbåtar är öppet mot utanförliggande fjärd. Vattendjupet är överlag stort (>20 meter) och omsättningen god. 10(14)

11 Omgivande stränder består främst av klippor och tillkommande fartygstrafik i inseglingsrännan bedöms inte leda till ökad erosion av bottnar eller stränder jämfört med idag. Vattendjupet där fartyg kommer att ligga förtöjda uppgår till ca m. Botten i det grundare området i närheten av land består i huvudsak av eroderade leror och fartyg bedöms kunna lägga till utan att botten påverkas. Förankringen till den yttre förtöjningsbojen är placerad i lösare sediment. Tillhörande ankare är fästa i kättingar som hänger ovanför botten. Risken för att sediment grumlas upp vid förankringen är liten och verksamheten bedöms inte leda till att ekologisk eller kemisk status påverkas i vattenförekomsten genom spridning av partiklar eller föroreningar. Trafikering av kryssningsfartyg in till hamnen leder inte till ökade utsläpp av övergödande eller förorenande ämnen till vattenförekomsten jämfört med dagens situation. I den rörliga gångbryggan kommer ledningar att anläggas som möjliggör emottagande av avloppsvatten från fartygen. Om fartygen utnyttjar detta minskar risken för att övergödande avloppsvatten släpps ut i havet Buller Buller från hamnens befintliga verksamhet har redovisats i prövotidsutredning daterad (Structor Akustik 2012). Buller alstras av fordon (personbilar, lastbilar och truckar) inom hamnområdet, från lastning och lossning av fartyg samt från fartygens installationer och hjälpaggregat. De ekvivalenta ljudnivåerna över dag-, kvälls- och nattperioden innehåller bullervillkoren med dagens verksamhet. Den rörliga gångbryggan innebär att kryssningsfartyg kan anlägga i hamnens norra del. Kryssningsfartygens bullerspridning ligger till stor del norr om påverkansområdet för dagens verksamhet. Buller från kryssningsfartyg alstras av installationer och hjälpaggregat. Ljudalstringen varierar mycket mellan olika fartygstyper och ljudspridningen påverkas något av fartygets läge. Hur länge fartygen ligger vid den rörliga gångbryggan varierar också. De flesta stannar enbart över dagen men det finns tillfällen då de även ligger inne över natten. I beräkningarna antas ett 250 m långt fartyg ligga vid gångbryggan med en total ljudeffekt om ca 110 dba från i första hand fartygets hjälpaggregat. Dessutom ingår hamnens befintliga verksamhet som den redovisats i prövotidsutredningen. I Figur 2 redovisas beräknade ljudnivåer under den dimensionerande tidsperioden (nattperioden ). Hamnens bullervillkor innehålls vid samtliga bostäder. 11(14)

12 Figur 2. Ekvivalent ljudnivå under nattperioden. Befintlig verksamhet vid hamnen (sommartid) samt kryssningsfartyg vid rörlig gångbrygga. Ljudnivå 2 m över mark Landskapsbild Området på land kring Nynäshamns Hamn är idag till stor del präglat av infrastrukturella element. Riksväg 73 löper in till tätorten förbi hamnområdet och ett antal större byggnader förekommer i form av terminaler, kontor och butiker (Figur 3). Färjor för trafik till Gotland, Polen och Lettland ligger dagligen vid kaj i hamnområdet och i norr domineras landskapsbilden av anläggningar kopplade till oljeraffinaderiet. Söderut ligger en gästhamn och småbåtsmarina vilket ger ett mer småskaligt intryck. Österut domineras landskapet av den skogklädda kuperade ön Bedarön och utloppet till den större fjärden Mysingen. Kryssningsfartyg som angör den rörliga gångbryggan kommer att till viss del skymma sikten ut mot utanförliggande havsområde och öar. Men då fartygen lägger till med kortsidan mot hamnområdet blir påverkan på landskapsbilden begränsad. Långsidan av kryssningsfartygen kommer främst att synas från landområdet norr om hamnen samt från Bedarön, bägge två områden med sparsam 12(14)

13 bebyggelse. Storleken på de kryssningsfartyg som kan förväntas lägga till vid den rörliga gångbryggan kommer att variera. I många fall är fartygen i samma storleksordning som de befintliga Gotlandsfärjorna men även större fartyg kan förväntas anlända som medför en större visuell påverkan på landskapsbilden. Genom att fartygen anlöper relativt sällan blir konsekvenserna för landskapsbilden små. Figur 3. Norra delen av Nynäshamns Hamn där den rörliga gångbryggan är planerad att anläggas Avfall Möjligheterna att lämna avfall från kryssningsfartygen kommer att förbättras när fartygen får möjlighet att lägga till vid den rörliga gångbryggan. Genom den relativt låga frekvensen av anlöpande kryssningsfartyg bedöms ökningen vad gäller hanterade avfallsmängder i hamnen bli marginell. Även avloppsvatten ska kunna lämnas vilket underlättar för fartygen att leva upp till kraven på att inte släppa ut avloppsvatten till havet Olycksrisker Utrymmet i hamnbassängen är tillräckligt stort för att kryssningsfartyg kan lägga till och vända utan att det påverkar övrig trafik i vattenområdet. Detta har visat sig efter simulering av trafik med kryssningsfartyg av förväntad storlek i hamnområdet Miljömål och miljökvalitetsnormer Den ändrade hamnverksamheten bedöms inte försvåra uppfyllandet av de nationella miljömålen eller kommunens lokala miljömål (Nynäshamns kommun 2010). Inte heller bedöms ändringen motverka att miljökvalitetsnormer för luft (se avsnitt 6.1) eller ytvatten (se avsnitt 6.2) uppnås. 13(14)

14 7. SLUTSATSER Verksamheten kommer ur miljösynpunkt inte att skilja sig mycket från dagens situation. Fartyg kommer att kunna lägga till och vända inne i hamnområdet utan hinder för övrig trafik. Positiva effekter uppnås genom att trafiken med tenderbåtar minskar och att möjligheterna till mottagande av avfall från fartygen förbättras. Negativa effekter av ändringen orsakas av att buller och utsläpp till luft flyttas närmare tättbebyggt område genom att fartygen ligger inne i hamnområdet istället för ute på redden. Omfattningen av detta blir dock begränsad och inga bullervillkor eller miljökvalitetsnormer för luft kommer att överskridas. Den ändrade verksamheten leder inte heller till någon betydande påverkan på vattenmiljön i hamnområdet. 8. REFERENSER NIRAS PM Undersökning av sediment till följd av planerad flytt av ponton i hamnområdet. Nynäshamns Hamn AB NIRAS Nynäshamns Hamn rörlig gångbrygga. Sedimentundersökning Nynäshamns kommun Nynäshamns kommuns lokala miljömål Nynäshamns kommun Översiktsplan för Nynäshamns kommun. Antagen av kommunfullmäktige Sjöfartsverket Konsekvenser av IMO:s nya regler för svavelhalt i marint bränsle. Sjöfartsverket, Norrköping. Structor Akustik Nynäshamns Hamn Prövotidsutredning avseende buller. Sweco Viak, Miljökonsekvensbeskrivning för Nynäshamns Hamn. 14(14)

Ansökan om ändring av tillstånd samt anmälan om vattenverksamhet enligt miljöbalken

Ansökan om ändring av tillstånd samt anmälan om vattenverksamhet enligt miljöbalken 1162.5.0005 UTKAST TILL ANSÖKAN OCH ANMÄLAN Ansökan om ändring av tillstånd samt anmälan om vattenverksamhet enligt miljöbalken SÖKANDE Stockholms Hamn Aktiebolag, 556008-0164, Box 27314, 102 54 Stockholm

Läs mer

Holmuddsrännan, Gävle Buller från muddring av inseglingsleden

Holmuddsrännan, Gävle Buller från muddring av inseglingsleden Datum: 2011-02-24 Holmuddsrännan, Gävle Buller från muddring av inseglingsleden L:\2009\2009-005 Skrotlossning Gävle hamn, Gävle Hamn AB\6 Rapporter\Text till ppt.docx Muddring och lastning på pråm. Beställare:

Läs mer

Bullerutredning för byggskede Nya bostäder Kragsta 1:51:3, Vallentuna kommun

Bullerutredning för byggskede Nya bostäder Kragsta 1:51:3, Vallentuna kommun Bullerutredning för byggskede Nya bostäder Kragsta 1:51:3, Vallentuna kommun 1 Bakgrund 2017-11-30, sid 1 (4) + bilaga 1-2 Structor Miljöbyrån Stockholm AB Christer Södereng Solnavägen 4 113 65 Stockholm

Läs mer

Tillståndsprövning av hamnen i Kappelshamn, Gotland---

Tillståndsprövning av hamnen i Kappelshamn, Gotland--- Tillståndsprövning av hamnen i Kappelshamn, Gotland--- Göteborg 2005-08-10 Gotlands kommun Tillståndsprövning av hamnen i Kappelshamn, Gotland enligt miljöbalken Datum 2005-08-10 Uppdragsnummer 61470512975-3

Läs mer

Ljudmätning. Sammanfattning

Ljudmätning. Sammanfattning Uppdrag Strandhotell Beställare Stadsbyggnadsförvaltningen/Planavdelningen Att Anders Nordenskiöld Handläggare Jan Pons Granskare Michel Yousif Rapportnr 1320016500 Datum 2015-10-19 Rev2 2015-12-16 Ramböll

Läs mer

RAPPORT TR2006-238 R01 Bullerutredning för trafikövningsplats Ingarvets industriområde Falun UTKAST

RAPPORT TR2006-238 R01 Bullerutredning för trafikövningsplats Ingarvets industriområde Falun UTKAST RAPPORT TR2006-238 R01 Bullerutredning för trafikövningsplats Ingarvets industriområde Falun UTKAST 2006-11-20 Upprättad av: Lisa Granå Granskad av: Tommy Zetterling RAPPORT TR2006-238 R01 Bullerutredning

Läs mer

Naturskyddsföreningen i Stockholms län. Synpunkter på miljökonsekvensbeskrivningen för Värtahamnen-Frihamnen-Loudden

Naturskyddsföreningen i Stockholms län. Synpunkter på miljökonsekvensbeskrivningen för Värtahamnen-Frihamnen-Loudden 2004-04-08 SWECO VIAK AB Att. Jenny Olsson Box 34 044 100 26 Stockholm Synpunkter på miljökonsekvensbeskrivningen för Värtahamnen-Frihamnen-Loudden Naturskyddsföreningen i Stockholms län har tagit del

Läs mer

PM Nobel Center, Stockholm Byggbuller

PM Nobel Center, Stockholm Byggbuller Uppdrag 10191409 1 (6) Handläggare: Tobias Gredenman, Stockholm 2015-02-06 PM 10191409 Nobel Center, Stockholm Byggbuller Bakgrund har fått i uppdrag att utföra en översiktlig beräkning och bedömning av

Läs mer

Beställare: Sindeman Byggnads AB genom Jon Sindeman Antal sidor: 7. Handläggare: Gina Blücher Datum: 2012-08-09

Beställare: Sindeman Byggnads AB genom Jon Sindeman Antal sidor: 7. Handläggare: Gina Blücher Datum: 2012-08-09 Rapport R121705-1rev1 Beställare: Sindeman Byggnads AB genom Jon Sindeman Antal sidor: 7 Projekt: 121705 Varav bilagor: 3 Handläggare: Gina Blücher Datum: 2012-08-09, Halmstad Externbullerutredning inför

Läs mer

RAPPORT. Kretsloppspark inom Torpa 1:2 i Vänersborgs kommun. Bedömning av förväntad bullerspridning till omgivningen. ÅF-Infrastructure AB

RAPPORT. Kretsloppspark inom Torpa 1:2 i Vänersborgs kommun. Bedömning av förväntad bullerspridning till omgivningen. ÅF-Infrastructure AB Handläggare Ulf Olsson Tel Mobil +46 706 727220 E-post ulf.c.olsson@afconsult.com Datum 2017-01-18 Projekt-ID 730721 Rapport-ID 730721.1 Kund Niclas Janflod, Vänersborgs kommun, Kretslopp & Vatten Kretsloppspark

Läs mer

RAPPORT. Bullerutredning DPL Gyllehemmet 2 UPPDRAGSNUMMER SVENSKA VÅRDFASTIGHETER AB BERÄKNING AV TRAFIKBULLER [INTERNGRANSKAD]

RAPPORT. Bullerutredning DPL Gyllehemmet 2 UPPDRAGSNUMMER SVENSKA VÅRDFASTIGHETER AB BERÄKNING AV TRAFIKBULLER [INTERNGRANSKAD] SVENSKA VÅRDFASTIGHETER AB Bullerutredning DPL Gyllehemmet 2 UPPDRAGSNUMMER 3314511000 BERÄKNING AV TRAFIKBULLER 2016-11-08 SARA BERGVIN Akustik - Rikard Sjöholm Sammanfattning En ny detaljplan tas fram

Läs mer

CHARLOTTENBERG BYGGBULLER SLUTRAPPORT

CHARLOTTENBERG BYGGBULLER SLUTRAPPORT PM CHARLOTTENBERG BYGGBULLER SLUTRAPPORT 2017-02-16 1 INLEDNING Charlottenbergs shoppingcenter AB ska anlägga en ny lokalgata för att knyta ihop handelsområdet Tallmon och Morast. Anläggandet av den nya

Läs mer

Tillståndsprövning av hamnen i Ronehamn, Gotland---

Tillståndsprövning av hamnen i Ronehamn, Gotland--- Tillståndsprövning av hamnen i Ronehamn, Gotland--- Göteborg 2005-08-10 Gotlands kommun Tillståndsprövning av hamnen i Ronehamn, Gotland enligt miljöbalken Datum 2005-08-10 Uppdragsnummer 61470512975-1

Läs mer

Karlslund 3:4, Östersund

Karlslund 3:4, Östersund Karlslund 3:4, Östersund Bullerutredning Uppdragsnummer: 170664 Beställare: Östersunds kommun, Samhällsbyggnad Att: Johanna Westgard Dokument: R170664-1 Datum: 2017-01-20 Antal sidor: 6 Handläggare: Granskare:

Läs mer

Innehåll. 1. Underlag. 2. Bakgrund

Innehåll. 1. Underlag. 2. Bakgrund Innehåll 1. Underlag... 2 2. Bakgrund... 2 3. Riktvärden för ljud från industriverksamhet... 3 4. Riktvärden för ljud från trafik... 3 5. Riktvärden för byggbuller... 4 6. Förutsättningar... 5 6.1. Trafikuppgifter...

Läs mer

Flis- och masshanteringsplats, Tyresö kommun Externbullerutredning

Flis- och masshanteringsplats, Tyresö kommun Externbullerutredning Projekt: 3006157 Rapport: 3006157 A Datum: 20090526 Antal sidor: 8 Bilagor: A01A09 Flis och masshanteringsplats, Tyresö kommun Externbullerutredning Uppdragsgivare: Tyresö kommun Bertil Eriksson 135 81

Läs mer

För att kunna samexistera Hamn och Stad

För att kunna samexistera Hamn och Stad För att kunna samexistera Hamn och Stad H+ Fakta H+ Utveckling fram till år 2035 Yta: 100 hektar, 1 000 000 m 2 Antal lägenheter: 4 000-5 000 Antal boende: 11 000, 9 500 nya invånare Verksamhetsyta: 35

Läs mer

DETALJPLAN FÖR VÄTTLANDS VERKSAMHETSOMRÅDE VID SKEE I STRÖMSTADS KOMMUN

DETALJPLAN FÖR VÄTTLANDS VERKSAMHETSOMRÅDE VID SKEE I STRÖMSTADS KOMMUN 1(8) DETALJPLAN FÖR VÄTTLANDS VERKSAMHETSOMRÅDE VID SKEE I STRÖMSTADS KOMMUN STRÖMSTADS KOMMUN detaljplan Göteborg FB ENGINEERING AB Skärgårdsgatan 1, Göteborg Postadress: Box 12076, 402 41 GÖTEBORG Telefon:

Läs mer

BULLERUTREDNING GÄLLANDE INDUSTRIBULLER TILL NYTT PLANERAT BOSTADSOMRÅDE INOM FASTIGHETEN TÅSTORP 7:7, FALKÖPINGS KOMMUN.

BULLERUTREDNING GÄLLANDE INDUSTRIBULLER TILL NYTT PLANERAT BOSTADSOMRÅDE INOM FASTIGHETEN TÅSTORP 7:7, FALKÖPINGS KOMMUN. Rapport 15-242-R1 2016-01-14 4 sidor, 4 Bilagor Akustikverkstan AB, Fabriksgatan 4, 531 30 Lidköping, tel. 0510-911 44 anders.grimmehed@akustikverkstan.se Direkt: 070-231 72 25 BULLERUTREDNING GÄLLANDE

Läs mer

Toresta hamn och täkt. Bullerutredning. Rapport nummer: 2014-009 r01 Datum: 2014-02-27 Rev2: 2014-10-06

Toresta hamn och täkt. Bullerutredning. Rapport nummer: 2014-009 r01 Datum: 2014-02-27 Rev2: 2014-10-06 Rapport nummer: 2014-009 r01 Datum: 2014-02-27 Rev2: 2014-10-06 Toresta hamn och täkt Bullerutredning L:\2014\2014-009 LG Toresta bergtäkt och hamn, NCC Roads AB Sverige Öst\Rapporter\2014-009 r01 rev

Läs mer

Tillståndsprövning av hamnen i Klintehamn, Gotland---

Tillståndsprövning av hamnen i Klintehamn, Gotland--- Tillståndsprövning av hamnen i Klintehamn, Gotland--- Göteborg 2005-08-11 Gotlands kommun Tillståndsprövning av hamnen i Klintehamn, Gotland enligt miljöbalken Datum 2005-08-11 Uppdragsnummer 61470512975-2

Läs mer

BULLERUTLÅTANDE V ROSERSBERG - VERKSAMHETER

BULLERUTLÅTANDE V ROSERSBERG - VERKSAMHETER PM BULLERUTLÅTANDE V ROSERSBERG - VERKSAMHETER 2016-05-16 SAMMANFATTNING Tyréns akustikavdelning har givits i uppdrag att utreda den framtida bullersituationen från det planerade verksamhetsområdet, Västra

Läs mer

Beräkning av buller från lastning och lossning av material i samband med filminspelning - Kv. Lillö 1, Ystad

Beräkning av buller från lastning och lossning av material i samband med filminspelning - Kv. Lillö 1, Ystad Author Frank Andersson Phone +46 10 505 00 00 Mobile +46701847488 E-mail frank.andersson@afconsult.com Date 2015-09-02 Project ID 593784 Ystad Industrifastigheter Gustaf.vonSeth@ystad.se Beräkning av buller

Läs mer

Vindpark Boge. Sammanfattning av ansökan. 2012-07-19 Boge Vindbruk AB. Boge Vindbruk AB org nr: 556812-8796

Vindpark Boge. Sammanfattning av ansökan. 2012-07-19 Boge Vindbruk AB. Boge Vindbruk AB org nr: 556812-8796 Vindpark Boge Fotomontage. Utsikt från Kalbrottet i Slite. Vindkraftverket i förgrund är det befintliga verket Tornsvalan. De sju verken i Vindpark Boge syns i bakgrunden. Sammanfattning av ansökan 2012-07-19

Läs mer

Bild över den planerade bebyggelsen på Vårsta 1:34, erhållen av beställaren. Att: Torbjörn Granberg Högalidsgatan 38B STOCKHOLM

Bild över den planerade bebyggelsen på Vårsta 1:34, erhållen av beställaren. Att: Torbjörn Granberg Högalidsgatan 38B STOCKHOLM Rapport nummer: 2016-137 r01 Datum: 2016-07-14 3 Botkyrka (Vårsta 1:34) Trafikbullerutredning \\STRSRV04\Akustik_Projekt\2016\2016-137 ANK 3 Botkyrka Trafikbuller, Torbjörn Granberg\Rapporter mm\2016-137

Läs mer

Brandholmens reningsverk. Mätning av industribuller. Rapport nummer: 2012-069 r01 Datum: 2012-06-26. Att: Erik Timander Box 1146 221 05 LUND

Brandholmens reningsverk. Mätning av industribuller. Rapport nummer: 2012-069 r01 Datum: 2012-06-26. Att: Erik Timander Box 1146 221 05 LUND Rapport nummer: 2012-069 r01 Datum: 2012-06-26 Brandholmens reningsverk Mätning av industribuller L:\2012\2012-069 LH Brandholmen, Läckeby water AB PURAC\Rapporter\2012-069 r01.docx Beställare: Läckeby

Läs mer

PM HYDROMORFOLOGISK PÅVERKAN

PM HYDROMORFOLOGISK PÅVERKAN 8 1 Syfte Denna PM avser att beskriva den planerade verksamheten vid Lövstas eventuella påverkan på de hydromorfologiska kvalitetsfaktorerna enligt vattendirektivet. 2 Planerad verksamhet I Mälaren planeras

Läs mer

Tågbullerutredning för del av Norrberga 1:294 och del av Sturefors 1:4 inom norra Sturefors, Linköpings kommun

Tågbullerutredning för del av Norrberga 1:294 och del av Sturefors 1:4 inom norra Sturefors, Linköpings kommun Vägverket Konsult Affärsområde Mitt Box 1910 65119 Karlstad Våxnäsgatan 10 www.vagverketkonsult.se Telefon: 054-140000 Texttelefon: 0243-750 90 Sara Nordmark sara.nordmark@vv.se Direkt: 054-140006 Mobil:

Läs mer

Ljudutredning Tvätthall

Ljudutredning Tvätthall Uppdrag Beställare Att Handläggare Granskare Rapportnr AB STORSTOCKHOLMS LOKALTRAFIK Stefan Lindqvist Jan Pons Monica Waaranperä 6108871 - R02 Datum 2011-05-09 Box 17009, Krukmakargatan 21 104 62 Stockholm

Läs mer

RAPPORT Kv Sjöbotten, Älvsjö Industribullerutredning Upprättad av: Ulrica Kernen Granskad av: Olivier Fégeant

RAPPORT Kv Sjöbotten, Älvsjö Industribullerutredning Upprättad av: Ulrica Kernen Granskad av: Olivier Fégeant RAPPORT 10163910-04 Kv Sjöbotten, Älvsjö Industribullerutredning 2013-10-09 Upprättad av: Ulrica Kernen Granskad av: Olivier Fégeant RAPPORT 10163910-04 Kv Sjöbotten, Älvsjö Kund Sjælsö Sverige AB Söder

Läs mer

RAPPORT R Kv. Dalmasen 4, Blackeberg, Stockholm. Kompletterande ljudutredning. Antal sidor: 10

RAPPORT R Kv. Dalmasen 4, Blackeberg, Stockholm. Kompletterande ljudutredning. Antal sidor: 10 RAPPORT R2012264-2 Beställare: Primula Byggnads AB, Sveavägen, Stockholm Vår referens: Torleif Falk tele: 0730-70 05 49 Antal sidor: 10 Datum: 2012-10-23 Uppdragsnummer: 2012264 Uppdragsledare: Lars Högberg,,

Läs mer

PM BULLER. Utredningar för detaljplan Lodjuret 4 AROSEKEN BOSTÄDER AB BULLERBERÄKNING UPPDRAGSNUMMER

PM BULLER. Utredningar för detaljplan Lodjuret 4 AROSEKEN BOSTÄDER AB BULLERBERÄKNING UPPDRAGSNUMMER repo001.docx 2015-10-05 PM BULLER AROSEKEN BOSTÄDER AB Utredningar för detaljplan Lodjuret 4 UPPDRAGSNUMMER BULLERBERÄKNING 2018-03-01 JENNIE BRUNDIN UPPDRAGSLEDARE RIKARD SJÖHOLM TEKNIKANSVARIG AKUSTIKER

Läs mer

Illustration från framsidan av Nacka kommuns program för Älta C och dess närområde från september 2004.

Illustration från framsidan av Nacka kommuns program för Älta C och dess närområde från september 2004. Rapport nummer: 2010-079 r01 Datum: 2010-07-08 rev 2011-04-18 Älta Centrum, Etapp 1, Oxelvägen Trafikbullerutredning L:\2010\2010-079 LG Älta Centrum, trafikbullerutredning, Nacka kommun\rapporter\2010-079

Läs mer

RAPPORT. Bullerutredning, Krutviken SVENSK BOSTADSUTVECKLING AB UPPDRAGSNUMMER SWECO CIVIL AB ÖREBRO INFRA

RAPPORT. Bullerutredning, Krutviken SVENSK BOSTADSUTVECKLING AB UPPDRAGSNUMMER SWECO CIVIL AB ÖREBRO INFRA SVENSK BOSTADSUTVECKLING AB Bullerutredning, Krutviken UPPDRAGSNUMMER 2175423000 SWECO CIVIL AB ÖREBRO INFRA ANDREAS PERSSON NICKLAS BERGKVIST Uppdragsledare, Akustiker Granskare, Akustiker repo001.docx

Läs mer

RAPPORT Kv Sjöbotten, Älvsjö Industribullerutredning Upprättad av: Ulrica Kernen Granskad av: Olivier Fégeant

RAPPORT Kv Sjöbotten, Älvsjö Industribullerutredning Upprättad av: Ulrica Kernen Granskad av: Olivier Fégeant RAPPORT 10163910-04 Kv Sjöbotten, Älvsjö Industribullerutredning 2013-02-22 Upprättad av: Ulrica Kernen Granskad av: Olivier Fégeant RAPPORT 10163910-04 Kv Sjöbotten, Älvsjö Kund Sjælsö Sverige AB Söder

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING. Detaljplan för Skäggeberg 15:167 m fl., LSS-boende SUNNE KOMMUN Värmlands län

SAMRÅDSHANDLING. Detaljplan för Skäggeberg 15:167 m fl., LSS-boende SUNNE KOMMUN Värmlands län SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för Skäggeberg 15:167 m fl., LSS-boende SUNNE KOMMUN Värmlands län Behovsbedömning Enligt 6 kap. 11 miljöbalken (MB) om miljöbedömningar och miljökonsekvensbeskrivningar av planer

Läs mer

RAPPORT. Kv. Folieraren SÄTERS KOMMUN BULLERUTREDNING UPPDRAGSNUMMER SWECO ENVIRONMENT AB. Uppdragsledare Granskare

RAPPORT. Kv. Folieraren SÄTERS KOMMUN BULLERUTREDNING UPPDRAGSNUMMER SWECO ENVIRONMENT AB. Uppdragsledare Granskare SÄTERS KOMMUN Kv. Folieraren UPPDRAGSNUMMER 3314858000 BULLERUTREDNING SWECO ENVIRONMENT AB OLOF ÖHLUND LEIF DAHLBACK Uppdragsledare Granskare Sammanfattning En ny detaljplan håller på att tas fram för

Läs mer

Anläggande av rörlig gångbrygga i Nynäshamns Hamn

Anläggande av rörlig gångbrygga i Nynäshamns Hamn Bilaga 2 Vattenverksamhet 2014-06-18 Anläggande av rörlig gångbrygga i Nynäshamns Hamn Beskrivning av planerad verksamhet Bakgrund Större kryssningsfartyg lägger idag till på redden utanför Nynäshamn och

Läs mer

Tumba, mars Behovsbedömning av detaljplan för förskolan Staren i Alby

Tumba, mars Behovsbedömning av detaljplan för förskolan Staren i Alby Tumba, mars 2018 Behovsbedömning av detaljplan för förskolan Staren i Alby Behovsbedömningen av detaljplan för förskolan Staren är framtagen som ett underlag inför plansamrådet. Ett syfte med behovsbedömningen

Läs mer

Beställare: Hemfosa Life Science AB genom Annika Liljegren Antal sidor: 13. Projekt: Varav bilagor: 7

Beställare: Hemfosa Life Science AB genom Annika Liljegren Antal sidor: 13. Projekt: Varav bilagor: 7 Rapport Hemfosa Life Science AB genom Annika Liljegren Antal sidor: 13 Projekt: 180402 Varav bilagor: 7 Projektansvarig: Niklas Jakobsson 2018-02-21, Järfälla Beräkning av buller från väg- och spårtrafik

Läs mer

Skeppsviken, Uddevalla

Skeppsviken, Uddevalla Projektrapport Skeppsviken, Uddevalla Mätning och beräkning av buller från lossning vid Exxon Mobil Projekt: 12-03306 Rapport 12-03306-08100200 Antal sidor: 9 Bilagor: Bullerutbredningskarta - B1 Pumpning

Läs mer

Insjöavfarten, Värmdö kommun

Insjöavfarten, Värmdö kommun Uppdrag: 560988 Rapport: 560988 A Datum: 2011-01-26 Antal sidor: 3 Bilaga: 560988/A01 A03 Insjöavfarten, Värmdö kommun Buller från krossverksamhet Uppdragsgivare: JM Entreprenad AB Region Anläggning Martin

Läs mer

RAPPORT 10192495. Trafikbullerberäkning, Djurgårdsängen, Sävsjö kommun 2014-03-11

RAPPORT 10192495. Trafikbullerberäkning, Djurgårdsängen, Sävsjö kommun 2014-03-11 RAPPORT 10192495 Trafikbullerberäkning, Djurgårdsängen, Sävsjö kommun 2014-03-11 Upprättad av: Jesper Lindgren Granskad av: Peter Comnell Godkänd av: Jesper Lindgren RAPPORT 10192495 Trafikbullerberäkning

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anders Bramme

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anders Bramme PM 725887 rev. B 2016-12-22 1 (8) Kund: Leverantör: Trelleborgs Kommun ÅF Infrastructure AB Samhällsbyggnadsförvaltningen frank.andersson@afconsult.com Anders Bramme 070-1847488 Kv Herkules inkl. gårdshus

Läs mer

Industribullerutredning Fixfabriksområdet, Detaljplan för bostäder och verksamheter inom stadsdelen Majorna- Kungsladugård i Göteborg

Industribullerutredning Fixfabriksområdet, Detaljplan för bostäder och verksamheter inom stadsdelen Majorna- Kungsladugård i Göteborg Rådgivande ingenjörer inom Ljud, Buller, Vibrationer. Rapport 62-A /Susanne Andersson /Torbjörn Lorén Industribullerutredning Fixfabriksområdet, Detaljplan för bostäder och verksamheter inom stadsdelen

Läs mer

Tumba, mars Behovsbedömning av detaljplan för förskolan Svalan i Alby

Tumba, mars Behovsbedömning av detaljplan för förskolan Svalan i Alby Tumba, mars 2018 Behovsbedömning av detaljplan för förskolan Svalan i Alby Behovsbedömningen av detaljplan för förskolan Svalan är framtagen som ett underlag inför plansamrådet. Ett syfte med behovsbedömningen

Läs mer

B EHOVSBEDÖMNING 1(7) tillhörande detaljplan för Björnö 1:1 (marin verksamhet) inom Vikbolandet i Norrköpings kommun

B EHOVSBEDÖMNING 1(7) tillhörande detaljplan för Björnö 1:1 (marin verksamhet) inom Vikbolandet i Norrköpings kommun 1(7) B EHOVSBEDÖMNING tillhörande detaljplan för Björnö 1:1 (marin verksamhet) inom Vikbolandet i Norrköpings kommun, fysisk planering den 3 februari 2011 G O D K Ä N N A N D E H A N D L I N G Godkänd

Läs mer

BULLERUTREDNING DETALJPLAN SCANDIC PANDOX UPPDRAGSNUMMER SWECO ENVIRONMENT AB. Akustiker Akustiker, granskare

BULLERUTREDNING DETALJPLAN SCANDIC PANDOX UPPDRAGSNUMMER SWECO ENVIRONMENT AB. Akustiker Akustiker, granskare UPPDRAGSNUMMER 14502056 DETALJPLAN SCANDIC PANDOX SWECO ENVIRONMENT AB LINDA GRENVALL HENRIK NAGLITSCH Akustiker Akustiker, granskare Sweco Sammanfattning En tillbyggnad för Scandic hotell i Luleå planeras.

Läs mer

Hagsätra Rågsved. Bullerutredning. Mars Mars Inkom till Stockholms stadsbyggnadskontor , Dnr (6)

Hagsätra Rågsved. Bullerutredning. Mars Mars Inkom till Stockholms stadsbyggnadskontor , Dnr (6) Hagsätra Rågsved Bullerutredning Mars 017 Mars 017 memo0.docx 01-03-814 Sweco Environment AB 1 (6) PM BULLER HAGSÄTRA RÅGSVED 017-0-16 Översiktlig studie av ljudmiljö Bedömningarna i denna PM är baserade

Läs mer

Björksätravägen, Stockholms stad. Trafikbullerutredning. Rapport nummer: r01 Datum: Rev

Björksätravägen, Stockholms stad. Trafikbullerutredning. Rapport nummer: r01 Datum: Rev Rapport nummer: 2016-085 r01 Datum: 2016-05-11 Björksätravägen, Stockholms stad Trafikbullerutredning L:\2016\2016-085 KO Björksätravägen, omgivningsbuller, NCC Boende AB\Rapporter mm\2016-085 r01 Trafikbullerutredning.docx

Läs mer

Coop Tomtebo/Carlslid, Umeå

Coop Tomtebo/Carlslid, Umeå Coop Tomtebo/Carlslid, Umeå Kompletterande beräkningar av externt buller från butiksområde Uppdragsnummer: 150462 Beställare: Hifab AB Att: Krister Johansson Dokument: R150462-4 Datum: 2016-05-13 Antal

Läs mer

Hovås 1:273, Göteborg - Bullerutredning

Hovås 1:273, Göteborg - Bullerutredning Rapport 5050-B / 2013-04-29 Rådgivande ingenjörer inom Ljud, Buller, Vibrationer. Hovås 1:273, Göteborg - Bullerutredning I denna rapport redovisar vi gällande riktlinjer, beräkningsmetod, förutsättningar

Läs mer

Lokomobilvägen, Nacka kommun Bullerutredning

Lokomobilvägen, Nacka kommun Bullerutredning Rapport nummer: 2012-066 r01 Datum: 2012-06-20 Lokomobilvägen, Nacka kommun Bullerutredning L:\2012\2012-066 SS Lokomobilvägen, Nacka kommun, Nacka kommun\rapporter\2012-066 r01.docx Beställare: Nacka

Läs mer

Salems kommun 2014-01-31

Salems kommun 2014-01-31 Undersökningar som utförs i Uttran, Flaten och Flatenån Salems kommun 2014-01-31 Innehåll Uttran och Flaten... 2 Provtagningar har utförts sen 1997... 2 UTTRAN... 3 FLATEN... 3 FLATENÅN... 3 EU:s ramdirektiv...

Läs mer

11312 Knäpplan etapp 2, Förskola, Hjo Bullerutredning

11312 Knäpplan etapp 2, Förskola, Hjo Bullerutredning Projektrapport Infrastruktur Byggnad Industri 11312 Knäpplan etapp 2, Förskola, Hjo Bullerutredning Rapport 11312-14032400.doc Antal sidor: 6 Bilagor: 3 Uppdragsansvarig Torbjörn Appelberg Jönköping 2014-03-24

Läs mer

Hämplingen 21. Bullerutredning. Sammanfattning. Uppdrag Hämplingen 21 Beställare Formbetong Anläggning AB Att. Rapportnr

Hämplingen 21. Bullerutredning. Sammanfattning. Uppdrag Hämplingen 21 Beställare Formbetong Anläggning AB Att. Rapportnr Uppdrag Hämplingen 21 Beställare Formbetong Anläggning AB Att Handläggare Jan Pons Rapportnr 1320017093 Datum 2016-09-01 Rev1 2017-08-31 Ramböll Sverige AB Box 17009, Krukmakargatan 21 104 62 Stockholm

Läs mer

Åkersberga Bygg & Trä/Woody bygghandel: placering av ljudkällor

Åkersberga Bygg & Trä/Woody bygghandel: placering av ljudkällor PM id.nr: 151-2-2 Datum: 16-02-01 Sida: 1 av 4 PM Akustik Åkersberga Bygg & Trä/Woody bygghandel: placering av ljudkällor I rapport 151-2-1 daterad 15-12-14 redovisades beräknade ljudnivåer vid planerade

Läs mer

Tumba, augusti Behovsbedömning av detaljplan för Hästen 19, Tumba

Tumba, augusti Behovsbedömning av detaljplan för Hästen 19, Tumba Tumba, augusti 2017 Behovsbedömning av detaljplan för Hästen 19, Tumba Behovsbedömningen av detaljplan för Hästen 19 är framtagen som ett underlag inför plansamrådet. Ett syfte med behovsbedömningen är

Läs mer

PM TRAFIKALSTRING & BULLER

PM TRAFIKALSTRING & BULLER PM TRAFIKALSTRING & BULLER Bakgrund Torsås kommun planerar att planlägga ett nytt område för handel/centrumändamål på ca 1,3 ha norr om Bergkvaravägen inom Torsås 2:42. Rubricerat PM syftar till att studera

Läs mer

11245 Kv Lektionen, Sollentuna Trafikbullerutredning

11245 Kv Lektionen, Sollentuna Trafikbullerutredning Projektrapport Infrastruktur Byggnad Industri Kv Lektionen, Sollentuna Rapport -000.doc Antal sidor: Bilagor: 0 0 Uppdragsansvarig Jönköping 0-0- k:\lime easy\dokument\\-000.doc Soundcon AB Järnvägsgatan,

Läs mer

Behovsbedömning av detaljplan för förskolan Aspen, Norsborg

Behovsbedömning av detaljplan för förskolan Aspen, Norsborg Behovsbedömning av detaljplan för förskolan Aspen, Norsborg Tumba, februari 2018 Behovsbedömningen av detaljplan för förskolan Aspen är framtagen som ett underlag inför plansamrådet. Ett syfte med behovsbedömningen

Läs mer

BULLERUTREDNING DETALJPLAN KVARTERET GÖSEN UPPDRAGSNUMMER SWECO ENVIRONMENT AB. Akustiker HENRIK NAGLITSCH LINDA GRENVALL

BULLERUTREDNING DETALJPLAN KVARTERET GÖSEN UPPDRAGSNUMMER SWECO ENVIRONMENT AB. Akustiker HENRIK NAGLITSCH LINDA GRENVALL BULLERUTREDNING UPPDRAGSNUMMER DETALJPLAN KVARTERET GÖSEN 2018-11-07 SWECO ENVIRONMENT AB LINDA GRENVALL Akustiker HENRIK NAGLITSCH Akustiker, granskare JENS SALANDER Granskare revidering 2018-11-07 repo001.docx

Läs mer

UPPDRAGSLEDARE. Albin Hedenskog UPPRÄTTAD AV. Albin Hedenskog

UPPDRAGSLEDARE. Albin Hedenskog UPPRÄTTAD AV. Albin Hedenskog PM UPPDRAG Bullerutredning, Stenungsund PROJEKTNUMMER UPPDRAGSLEDARE Albin Hedenskog UPPRÄTTAD AV Albin Hedenskog DATUM 2011-03-16 Sammanfattning Kommun arbetar med att ta fram en ny detaljplan vid fastigheten

Läs mer

11245 Kv Lektionen, Sollentuna Trafikbullerutredning

11245 Kv Lektionen, Sollentuna Trafikbullerutredning Projektrapport Infrastruktur Byggnad Industri 24 Kv Lektionen, Sollentuna Rapport 24-13120.doc Antal sidor: Bilagor: Uppdragsansvarig Jönköping 2013-12-1 k:\lime easy\dokument\24\24-13120.doc Soundcon

Läs mer

Bullerutredning för kv. Svartmunken, Karl XI m.fl

Bullerutredning för kv. Svartmunken, Karl XI m.fl HALMSTAD KOMMUN 10-20 Bullerutredning för kv. Svartmunken, Karl XI m.fl UPPDRAGSNR 23377006001 1 (9) -14 Sweco Stortorget 8 SE-702 11 Örebro, Sverige Telefon Fax +46 (0)19 161045 www.sweco.se Sweco Civil

Läs mer

10678 Vingpennan 1, Jönköping Trafikbullerutredning

10678 Vingpennan 1, Jönköping Trafikbullerutredning Projektrapport Infrastruktur Byggnad Industri 10678 Vingpennan 1, Jönköping Rapport 10678-13121900.doc Antal sidor: 9 Bilagor: 01 06 Uppdragsansvarig Jönköping 2013-12-20 k:\lime easy\dokument\10678\10678-13121900.doc

Läs mer

RAPPORT Tollare - bullerutredning

RAPPORT Tollare - bullerutredning RAPPORT - bullerutredning 2009-10-05 Upprättad av: Lisa Granå RAPPORT - bullerutredning 2009-10-05 Kund Oskar Kurasz NCC Boende Konsult WSP Akustik Box 92093 120 07 Stockholm Besök: Lumaparksvägen 7 Tel:

Läs mer

BULLERUTREDNING GÄLLANDE INDUSTRIBULLER TILL NYTT PLANERAT BOSTADSOMRÅDE INOM FASTIGHETEN TÅSTORP 7:7, FALKÖPINGS KOMMUN.

BULLERUTREDNING GÄLLANDE INDUSTRIBULLER TILL NYTT PLANERAT BOSTADSOMRÅDE INOM FASTIGHETEN TÅSTORP 7:7, FALKÖPINGS KOMMUN. Rapport 15-242-R1a 2016-05-30 5 sidor, 4 Bilagor Akustikverkstan AB, Fabriksgatan 4, 531 30 Lidköping, tel. 0510-911 44 anders.grimmehed@akustikverkstan.se Direkt: 070-231 72 25 BULLERUTREDNING GÄLLANDE

Läs mer

Björksätravägen, Stockholms stad. Trafikbullerutredning. Rapport nummer: r01 Datum: Rev

Björksätravägen, Stockholms stad. Trafikbullerutredning. Rapport nummer: r01 Datum: Rev Rapport nummer: 2016-085 r01 Datum: 2016-05-11 Björksätravägen, Stockholms stad Trafikbullerutredning L:\2016\2016-085 KO Björksätravägen, omgivningsbuller, NCC Boende AB\Rapporter mm\2016-085 r01 Trafikbullerutredning.docx

Läs mer

Torpa Kärra 7:2, Kärradal i Varbergs kommun Bullerutredning

Torpa Kärra 7:2, Kärradal i Varbergs kommun Bullerutredning Rapport 4136-A / / Rolf Cedås Rådgivande ingenjörer inom Ljud, Buller, Vibrationer. Torpa Kärra 7:2, Kärradal i s kommun Bullerutredning Till denna rapport hör ritningarna 4136-info1, -info2, -info3, -111,

Läs mer

RAPPORT. Gärdesvägen Vallentuna VALLENTUNA KOMMUN BULLERUTREDNING FÖR OMRÅDET GÄRDESVÄGEN UPPDRAGSNUMMER Sweco Environment AB

RAPPORT. Gärdesvägen Vallentuna VALLENTUNA KOMMUN BULLERUTREDNING FÖR OMRÅDET GÄRDESVÄGEN UPPDRAGSNUMMER Sweco Environment AB RAPPORT VALLENTUNA KOMMUN Gärdesvägen Vallentuna UPPDRAGSNUMMER 1151069000 BULLERUTREDNING FÖR OMRÅDET GÄRDESVÄGEN 2016-12-05 Sweco Environment AB RIKARD SJÖHOLM UPPDRAGSLEDARE RICARDO OCAMPO DAZA GRANSKARE

Läs mer

1 (6) Dnr: Antagandehandling ANTAGEN LAGAKRAFT Behovsbedömning för miljökonsekvensbeskrivning

1 (6) Dnr: Antagandehandling ANTAGEN LAGAKRAFT Behovsbedömning för miljökonsekvensbeskrivning 1 (6) 2018-04-10 Antagandehandling ANTAGEN 2018-06-18 LAGAKRAFT 2018-07-18 Behovsbedömning för miljökonsekvensbeskrivning Detaljplan för kv. Sofielund och Nordslund Trädgårdsgatan Lessebo samhälle Lessebo

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING. BEHOVSBEDÖMNING Detaljplan för Sundsberg 2:13 och del av 1:64, Selma. SUNNE KOMMUN Värmlands län

SAMRÅDSHANDLING. BEHOVSBEDÖMNING Detaljplan för Sundsberg 2:13 och del av 1:64, Selma. SUNNE KOMMUN Värmlands län SAMRÅDSHANDLING BEHOVSBEDÖMNING Detaljplan för Sundsberg 2:13 och del av 1:64, Selma. SUNNE KOMMUN Värmlands län 2015-05-05 Behovsbedömning Enligt 6 kap. 11 miljöbalken (MB) om miljöbedömningar och miljökonsekvensbeskrivningar

Läs mer

Miljökonsekvensbeskrivning

Miljökonsekvensbeskrivning Upprättad av planeringskontoret 2014-10-22 Miljökonsekvensbeskrivning Bilaga till samrådshandlingen för Översiktsplan Växjö kommun, del Ingelstad 1 Innehållsförteckning: Bakgrund Icke-teknisk sammanfattning

Läs mer

Yttrande över förslag om slutliga villkor för Luleå hamn

Yttrande över förslag om slutliga villkor för Luleå hamn Miljönämndens arbetsutskott 2011 12 08 41 1 Dnr 2011 2124 Yttrande över förslag om slutliga villkor för Luleå hamn Ärendebeskrivning Länsstyrelsens miljöprövningsdelegation har i beslut den 27 januari

Läs mer

BULLERUTREDNING Finspång Dalsberg. Rapport Upprättad av: Johan Andersson Granskad av: Robert Nykvist Godkänd av: Sofi Thorell

BULLERUTREDNING Finspång Dalsberg. Rapport Upprättad av: Johan Andersson Granskad av: Robert Nykvist Godkänd av: Sofi Thorell BULLERUTREDNING Finspång Dalsberg Rapport 2015-05-27 Upprättad av: Johan Andersson Granskad av: Robert Nykvist Godkänd av: Sofi Thorell BULLERUTREDNING Finspång Dalsberg KUND Finspångs kommun KONSULT WSP

Läs mer

Enligt Buller i planeringen, Boverkets allmänna råd 2008:1, bör värdena i tabell 1 inte överskridas vid nybyggnation av bostäder.

Enligt Buller i planeringen, Boverkets allmänna råd 2008:1, bör värdena i tabell 1 inte överskridas vid nybyggnation av bostäder. \\se.wspgroup.com\projects-gbg1\\10170168\5_beräkningar\trafikbuller\pm Canning - Uppdragsnr: 10170168 1 (3) PM Canning trafikbuller Källa: Google maps (2014-12-11) Sammanfattning Canning är ett område

Läs mer

Behovsbedömning av detaljplan för Prinsens väg

Behovsbedömning av detaljplan för Prinsens väg Behovsbedömning av detaljplan för Prinsens väg Tumba maj 2017 Behovsbedömningen av detaljplan för Prinsens väg är framtagen som ett underlag inför plansamrådet. Ett syfte med behovsbedömningen är att avgöra

Läs mer

Sweco Environment AB Org.nr Styrelsens säte: Stockholm

Sweco Environment AB Org.nr Styrelsens säte: Stockholm repo001.docx 2015-10-05 Sweco Södra Mariegatan 18 E Box 1902 SE 79119 Falun, Sverige Telefon +46 (0)23 464 00 Fax +46 23 464 01 www.sweco.se Sweco Environment AB Org.nr 556346-0327 Styrelsens säte: Stockholm

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING. SAMRÅDSHANDLING Dnr: DETALJPLAN HÖGLANDSSJUKHUSET. FASTIGHETEN Västanå 4 m.fl. Illustration: White arkitekter

BEHOVSBEDÖMNING. SAMRÅDSHANDLING Dnr: DETALJPLAN HÖGLANDSSJUKHUSET. FASTIGHETEN Västanå 4 m.fl. Illustration: White arkitekter SAMRÅDSHANDLING 2015-09-08 Dnr: 2014-0331 Illustration: White arkitekter BEHOVSBEDÖMNING DETALJPLAN HÖGLANDSSJUKHUSET FASTIGHETEN Västanå 4 m.fl. SAMRÅDSHANDLING 1(7) BEHOVSBEDÖMNING HANDLINGAR Till detaljplanen

Läs mer

UNDERLAG FÖR MILJÖ OCH HÄLSOFRÅGOR. för detaljplan för Sköndal 2:1 i stadsdelen Sköndal, Dp

UNDERLAG FÖR MILJÖ OCH HÄLSOFRÅGOR. för detaljplan för Sköndal 2:1 i stadsdelen Sköndal, Dp ECOS Mall 47_PLANBYGG_synpunkter_02_MKB - ver.2.0, 2012-03-16 MILJÖFÖRVALTNINGEN DNR: 2013-013212 SID 1 (5) 2013-10-21 Ulrika Kvartoft Kruså miljöutredare 08-508 28 935 ulrika.kvartoft.krusa@stockholm.se

Läs mer

Bullerutredning detaljplan Herting 2:1 m.fl, Falkenbergs kommun.

Bullerutredning detaljplan Herting 2:1 m.fl, Falkenbergs kommun. Bullerutredning detaljplan Herting 2:1 m.fl, Falkenbergs kommun. Rapport FALKENBERGS KOMMUN, STADSBYGGNADSKONTORET Uppdragsnummer 10014228.01 Rev 2 Datum 2001-12-14 Rev. datum 2001-12-17 Upprättad av Alf

Läs mer

Lokala ordnings- och säkerhetsföreskrifter för Enköpings hamn

Lokala ordnings- och säkerhetsföreskrifter för Enköpings hamn Lokala ordnings- och säkerhetsföreskrifter för Enköpings hamn Inledande bestämmelser Paragraf 1 Grundläggande bestämmelser om allmän ordning och säkerhet på offentlig plats finns i kapitel 3 i ordningslagen.

Läs mer

Uppdrag nr. 15U27853. Banangränd. Buller från varutransporter. www.bjerking.se

Uppdrag nr. 15U27853. Banangränd. Buller från varutransporter. www.bjerking.se Banangränd Buller från varutransporter www.bjerking.se Sida 1 (4) Buller från varutransporter Uppdragsnamn Banangränd Viksjö 3:577 Lena Granqvist Plan- och exploateringsförvaltningen 177 80 Järfälla Uppdragsgivare

Läs mer

Månadsredovisning för projektet Säkrare Farleder - Insegling Norrköping

Månadsredovisning för projektet Säkrare Farleder - Insegling Norrköping 1 (10) MÅNADSREDOVISNING Farledsavdelningen Handläggare, direkttelefon 2010-06-17 : 0903-10-01180 Åsa Jansson, 011-19 15 19 Månadsredovisning för projektet Säkrare Farleder - Insegling Norrköping Avser

Läs mer

Datum. Svedala 15:11, Svedala kommun Bullerutredning för nya byggnader innehållande bostäder och butiker Frank Andersson Uppdragsansvarig

Datum. Svedala 15:11, Svedala kommun Bullerutredning för nya byggnader innehållande bostäder och butiker Frank Andersson Uppdragsansvarig RAPPORT 1 (6) Handläggare Frank Andersson Tel +46 (0)10 505 52 14 Mobil +46 (0)70 184 74 88 Fax +46 10 505 38 01 frank.andersson@afconsult.com Datum 2013-01-28 ICA Fastigheter Sverige AB Bertil Zachrisson

Läs mer

Detaljplan för Wallhamns industriområde, Habborsby 2:50 och Vallhamn 3:4 Bullerutredning

Detaljplan för Wallhamns industriområde, Habborsby 2:50 och Vallhamn 3:4 Bullerutredning Detaljplan för Wallhamns industriområde, Habborsby 2:50 och -17 Beställare: Wallhamnbolagen AB Beställarens representant: Rune Ohlsson Konsult: Uppdragsledare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Anna

Läs mer

Bullerutredning Villa Roskullen

Bullerutredning Villa Roskullen Rapport HÄRRYDA KOMMUN Bullerutredning Villa Roskullen Malmö 2016-01-25 Bullerutredning Villa Roskullen Datum 2016-01-25 Uppdragsnummer 1320018824 Utgåva/Status 1 Oscar Lewin Uppdragsledare & Handläggare

Läs mer

Extern industribullerutredning Åsbymon 2:39, Eskilstuna Bullerutredning i tillståndsansökan för deponi

Extern industribullerutredning Åsbymon 2:39, Eskilstuna Bullerutredning i tillståndsansökan för deponi PM01 Handläggare Kaj Erik Piippo Telefon +46105056069 Mobil +46730277049 E-post kaj.piippo@afconsult.com Beställare Eskilstuna kommun KLK / Fastighet och exploatering 631 86 Eskilstuna Att: Joakim Persson

Läs mer

Beställare: Järntorget bostad AB genom Monika Mundt-Petersen Antal sidor: 13. Projekt: Varav bilagor: 7

Beställare: Järntorget bostad AB genom Monika Mundt-Petersen Antal sidor: 13. Projekt: Varav bilagor: 7 Rapport R-1rev1 bostad AB genom Monika Mundt-Petersen Antal sidor: 13 Projekt: Varav bilagor: 7 Handläggare: Gina Blücher 2012-04-23, Stockholm Externbullerutredning inför nybyggnation bostäder samt förskola

Läs mer

Industribullerutredning

Industribullerutredning Industribullerutredning Förutsättningar för Storängen i Huddinge Uppdragsgivare: JM Bostad Stockholm Förvärv Referens: Lars Borgman Uppdragsnummer: P.062294.1.4.4 Antal sidor: 9 Rapportdatum: 2015-06-10

Läs mer

Norra Djurgårdsstaden, Hjorthagen, Stockholm Trafikbullerutredning

Norra Djurgårdsstaden, Hjorthagen, Stockholm Trafikbullerutredning Projekt: 31-04704 Rapport: 31-04704-A Datum: 2007-05-15 Antal sidor: 8 Bilagor: 31-04704/A01 - A12 Norra Djurgårdsstaden, Hjorthagen, Stockholm Trafikbullerutredning Uppdragsgivare: Exploateringskontoret

Läs mer

GODKÄNNANDEHANDLING. 1(8) Behovsbedömning. tillhörande program inför detaljplan för kvarteret Drag. med närområde inom Nordantill i Norrköping

GODKÄNNANDEHANDLING. 1(8) Behovsbedömning. tillhörande program inför detaljplan för kvarteret Drag. med närområde inom Nordantill i Norrköping 1(8) Behovsbedömning tillhörande program inför detaljplan för kvarteret Drag med närområde inom Nordantill i Norrköping den 18 mars 2014 reviderad 27 maj 2015 GODKÄNNANDEHANDLING Godkänd i SPN: 2015-06-16,

Läs mer

Bullerutredning i Sigtuna kommun, Midgårdsvägen/Vikingavägen

Bullerutredning i Sigtuna kommun, Midgårdsvägen/Vikingavägen Uppdrag Beställare Att Handläggare Granskare Bullerutredning Märsta Sigtunahem Nils Wiklund Johan Aslan Jan Pons Datum 2013-07-04 Ramböll Sverige AB Box 109, Krukmakargatan 21 104 62 Stockholm T: +46-10-615

Läs mer

1(8) ra04s Sweco Gullbergs Strandgata 3 Box 2203, Göteborg Telefon Telefax

1(8) ra04s Sweco Gullbergs Strandgata 3 Box 2203, Göteborg Telefon Telefax RAPPORT Kommunledningsförvaltningen, Falköpings Kommun Bullerutredning för Uppdragsnummer planerar för ett nytt bostadsområde i området. Sweco har genomfört en bullerutredning inkl. principiella förslag

Läs mer

Månadsredovisning för projektet Säkrare Farleder - Insegling Norrköping

Månadsredovisning för projektet Säkrare Farleder - Insegling Norrköping 1 (8) MÅNADSREDOVISNING Farledsavdelningen Handläggare, direkttelefon 2010-08-12 : 0903-10-01180 Åsa Jansson, 011-19 15 19 Månadsredovisning för projektet Säkrare Farleder - Insegling Norrköping Avser

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SJÖHAGEN, FASTIGHETEN SVINHUSABERGET 1 M FL. EKSJÖ STAD, EKSJÖ KOMMUN, JÖNKÖPINGS LÄN

DETALJPLAN FÖR SJÖHAGEN, FASTIGHETEN SVINHUSABERGET 1 M FL. EKSJÖ STAD, EKSJÖ KOMMUN, JÖNKÖPINGS LÄN SAMRÅDSHANDLING 2014-12-23 Dnr: 2012-0474-204 BEHOVSBEDÖMNING DETALJPLAN FÖR SJÖHAGEN, FASTIGHETEN SVINHUSABERGET 1 M FL. EKSJÖ STAD, EKSJÖ KOMMUN, JÖNKÖPINGS LÄN SAMRÅDSHANDLING 1(8) BEHOVSBEDÖMNING HANDLINGAR

Läs mer

Beslutade av Kommunfullmäktige: Reviderade av Kommunfullmäktige: och xx- xx

Beslutade av Kommunfullmäktige: Reviderade av Kommunfullmäktige: och xx- xx STRÖMSTADS KOMMUN 1 (8) HAMNORDNING OCH SÄKERHETSFÖRESKRIFTER FÖR STRÖMSTADS KOMMUNS SAMTLIGA HAMNAR TEKNISKA FÖRVALTNINGEN Beslutade av Kommunfullmäktige:1995-12 14. Reviderade av Kommunfullmäktige:2002-02-14

Läs mer

Rapport: Snökanoner Väsjöbacken

Rapport: Snökanoner Väsjöbacken Rapport: Bullerutredning 2009-12-16 Beställare: Uppdragsnummer: 2226 Rapportnummer: 2226 - R01 Uppdragsansvarig Peter Malm 08-566 41078 Handläggare Peter Malm 08-566 41078 Kvalitetsgranskning Anna Färm

Läs mer

Datum Tel Fastighetskontoret Mobil Stockholm

Datum Tel Fastighetskontoret Mobil Stockholm RAPPORT C 1 (7) Handläggare Daniel Lindfors Datum 20150317 Tel +46 10 505 60 88 Fastighetskontoret Mobil +46 70 184 57 88 Box 8312 Fax +46 10 505 00 10 104 20 Stockholm Daniel.lindfors@afconsult.com Att:

Läs mer