Återredovisning av implementering efter beslut om fastställande av utbudspunkter av vårdcentraler i egen regi

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Återredovisning av implementering efter beslut om fastställande av utbudspunkter av vårdcentraler i egen regi"

Transkript

1 Maria Ahlmark, verksamhetschef primärvården Ärendenr HSN 2013/444 1 (7) Handlingstyp Tjänsteskrivelse nr 2 Datum 25 november 2014 Hälso- och sjukvårdsnämnden Återredovisning av implementering efter beslut om fastställande av utbudspunkter av vårdcentraler i egen regi Vid nämndens sammanträde den 12 juni fattades beslut om att fastställa utbud av vårdcentraler i egen regi enligt följande: En vårdcentral på norra Gotland, i Slite. En vårdcentral på södra Gotland, i Hemse. Vårdcentraler på mellersta Gotland, i Visby. Därmed beslutades att: Stänga Roma vårdcentral från 18 augusti, under förutsättning att trygghetspunkt öppnar 1 september Genomföra förändringen från Klinte Vårdcentral till en utbildningsenhet kopplad till Hemse Vårdcentral, förlagd i Klintehamn. Avveckla filialverksamhet i Fårösund Återrapportera hur fattade beslut har implementerats till nämnden i november I samband med beslutet fick ordförande och förvaltningsledning i uppdrag att snarast inleda dialog med den privata vårdgivare som visat intresse för etablering av vårdcentral i Roma. Dialog inleddes för att se på möjligheterna för ett övertagande. Den privata utföraren hade då inte längre något intresse för etablering i Roma. Vårdcentral på norra Gotland - i Slite Enligt beslutet ska Slite även fortsättningsvis vara norra Gotlands vårdcentral. För personer listade på Slite vårdcentral har detta inte inneburit någon skillnad. Slite vårdcentral har i samband med stängningen av Roma vårdcentral fått ytterligare 152 listade personer varav 78 är personer boende vid Roma äldreboende och Syrengården. Slite vårdcentral står för läkarinsatserna på dessa båda boenden. Ingen särskild informationsinsats har riktats till allmänheten eftersom beslutet inte innebär någon förändring ur patientens perspektiv. Besöksadress Visborgsallén 19 Postadress Visby Telefon vxl E-post regiongotland@gotland.se Webbplats Org nr

2 Ärendenr HSN 2013/444 2 (7) Verksamheten i Fårösund har avvecklats och lokalen är uppsagd. Hyreskontraktet löper ut i december Arbetet med att utrymma lokalen har påbörjats. En del av inventarierna har flyttats till vårdcentralen i Slite samt till trygghetspunkten på Stuxgården. Vårdcentralen Slite har ansvaret för trygghetspunkten i Fårösund. Allmänheten kommer att informeras, genom annons i dagspress, i samband med uppstarten av trygghetspunkten på Stuxgården. Vårdcentral på södra Gotland - i Hemse Klinte är numera en utbildningsenhet kopplad till Hemse vårdcentral. Information om förändringen och att det inte innebär någon skillnad ur patientens perspektiv har skett i form av affisch på vårdcentralen och information på hemsidan. Förändringen är organisatorisk och innebär heller inte någon verksamhetsmässig förändring. Efter förändringen benämns vårdcentralen Hemse/Klinte vårdcentral och innefattar då både ordinarie vårdcentral i Hemse och utbildningsenheten i Klinte. Hemse/Klinte vårdcentral har övertagit 192 listade personer från Roma vårdcentral. Hemse/Klinte vårdcentral är ansvarig för trygghetspunkterna i Katthammarsvik, Burgsvik och sommartid, Klinte. Vårdcentraler på mellersta Gotland- I Visby Vårdcentralen Visby Norr har i och med stängningen av Roma vårdcentral ytterligare listade personer och Wisby söder har ytterligare personer. 641 av Romas patienter valde att lista sig på Hansa Hälsan. Vårdcentralen Visborg har fortsatt listningstak och ingen patient från Roma vårdcentral har därför listat sig där. I diagrammet nedan framgår att Vårdcentralen Visborg har något färre patienter för augusti jämfört med januari. Listningstaket är dock baserat på poäng, antalet listningspoäng är inte lägre för augusti. Roma vårdcentral Sommarstängt Verksamheten på Roma vårdcentral flyttade enligt ordinarie sommarplanering till vårdcentralen Visby Norr under vecka Den tillsvidareanställda personalen bestående av; en undersköterska, två sekreterare och en läkare, ansvarig för Roma äldreboende, Syrengården samt hemsjukvården på Norra Gotland, arbetade under perioden på Visby Norr. Patienterna på Roma vårdcentral informerades om sommarstängningen via annonser i dagspress, på webben samt genom informationstexter på vårdcentralen.

3 Ärendenr HSN 2013/444 3 (7) Sommaren på Visby Norr fungerade väl. Det var bättre bemannat med läkare och distriktssköterskor än sommaren Roma vårdcentrals vakanta läkartjänster och två vakanta distriktsskötersketjänster ersattes under sommaren med: en hyrläkare, en hyrsjuksköterska respektive en vikarierande sjuksköterska. Undersköterskorna på Visby Norr upplevde att de hade en hanterbar sommar. Mot slutet av sommaren påverkades verksamheten dock av att det var för få medicinska sekreterare vilket till en del berodde på att det pågick ett arbete med att skriva in barn från barnhälsovården i Take Care samtidigt som de även arbetade med listning av patienter från Roma vårdcentral. Definitiv stängning av Roma vårdcentral Efter beslut om definitiv stängning av Roma vårdcentral den 12 juni skickades brev till Romas 3568 listade patienter med erbjudning om listning på kvarvarande vårdcentraler i egen regi enligt följande: Till vårdcentralen Visby Norr personer boende i socknarna:lummelunda, Bro, Lokrume, Fole, Hejdeby, Ekeby, Ganthem, Björke, Tingstäde, Stenkyrka, Väskinde, Dalhem, Viklau, Hörsne/Bara och hälften av personerna boende i Roma. Till vårdcentralen Wisby Söder-1288 personer boende i socknarna: Vall, Träkumla, Stenkumla, Västerhejde, Hogrän, Follingbo, Barlingbo, Endre, Ganthem, Atlingbo, Väte, Mästerby, Vibble, Halla, Viklau, Sjonhem, Vänge och hälften av personerna boende i Roma. Till vårdcentralen i Slite 340 personer boende i socknarna Källunge, Kräklingbo, Norrlanda, Anga, Gothem, Vallstena, Bäl, Boge, Fårö, Fårösund, Slite, Lärbro. Till vårdcentralen i Hemse- 497 personer boende i socknarna: Hemse, Stånga, Ljugarn, Burgsvik, Havdhem, Hejde, Etelhem, Eksta, Gammelgarn, Ötergarn, Katthammarsvik, Buttle. Till vårdcentralen i Hemse, men med besök på enheten i Klinte- 103 personer boende i socknarna: Klintehamn, Västergarn, Tofta, Eskelhem, Fröjel,Guldrupe. Roma vårdcentral hade även 16 patienter som var mantalsskrivna på Gotland men som angivit särskild postadress på fastlandet. Dessa erbjöds listning i Visby. Patienterna har valt att fortsätta vara listade vid en gotländsk vårdcentral, varav 12 personer i Visby.

4 Ärendenr HSN 2013/444 4 (7) Vårdvalsblankett bifogades i breven och patienterna informerades om att göra egna val om de inte var nöjda med föreslagen listning. Den 18 augusti påbörjades arbetet med att lista om kvarvarande patienter på Roma till erbjudna vårdcentraler. Detta gjordes av sekreterare på respektive vårdcentral samt med hjälp av två personal på MIT (medicinsk IT). Från och med den 25 augusti var alla Romas patienter omlistade och fördelade Förändring antal listade personer, januari-augusti 2014 Visby Norr Wisby Söder Slite/Fårösund Roma Klinte Vårdcentralen Hemse Hansahälsan Vårdcentralen Visborg Antal listade personer/ vårdcentral Vårdcentralen Visborg (7 250) Hansahälsan (7 323) Vårdcentralen Hemse (7 861) Klinte (3 586) Roma (stängd) Slite/Fårösund (5001) Wisby Söder (12 224) 0 JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG Visby Norr (10 881)

5 Ärendenr HSN 2013/444 5 (7) Den fast anställda personalen på Roma vårdcentral hade innan beslut togs i nämnd den 12 juni, tillfrågats om eventuella önskemål av ny arbetsplats vid ett eventuellt beslut i nämnd om definitiv stängning av Roma vårdcentral. Kommande förändring har också hanterats i primärvårdens samvekansgrupp. Vakant underskötersketjänst fanns vid den aktuella tidpunkten på Hemse vårdcentral. Undersköterskan på Roma vårdcentral och en sekreterare erbjöds och accepterade Hemse vårdcentral som ny stationeringsort. En sekreterare hade önskemål om Klinte vc som ny stationeringsort vilket beviljades. Romas fast anställda säbo- och hemsjukvårdsläkare erbjöds och accepterade Slite vårdcentral som ny stationeringsort. Romas fast anställda läkare på 75 % hade redan innan den 12juni lämnat besked att han önskade gå tillbaka till arbete i psykiatrin från och med den 1 september, vilket innebar att Roma vårdcentral den 12 juni hade två vakanta distriktsskötersketjänster, en vakant barnhälsovårdssjuksköterska samt två vakanta läkartjänster. Lokalen i Roma är uppsagd och hyreskontraktet löper ut i december Vårdcentralen är utrymd, Inventarierna har fördelats inom primärvården, till trygghetspunkten i Roma samt till andra verksamheter inom HSF. Ökad belastning på vårdcentralen Visby norr Visby Norr har efter den 18 augusti haft en hög arbetsbelastning på framför allt läkare, distriktssköterskor samt undersköterskor. Detta beror till stor del att det saknas en läkare och en distriktssköterska kombinerat med att patienter från Roma vårdcentral valt att lista sig på Visby Norr. Den ökade belastningen på provtagningen beror på ett ökat antal patienter med framförallt behov av PK-provtagning. Detta har dock minskat från och med den 1 september då trygghetspunkten i Roma startades samt antas sjunka ännu mer då trygghetspunkten i Katthammarsvik kommer i gång. Personalen på Visby Norr upplever även att de blivit trångbodda och att arbetsplatsen har en begränsning i antal rum. Det finns i dagsläget inget extra rum att tillgå om behov skulle uppstå eller om det finns behov att ta in extra resurser. Väntrummen på Vårdcentralen Visby Norr är inte heller dimensionerade utifrån patienter. Vidare har patienter haft synpunkter på att det finns för få parkeringsplatser på området. Arbetet med att förbättra tillgängligheten till vårdcentralerna, framförallt förändrade/utökade öppettider antas dock förbättra situationen avseende parkeringsmöjligheter och lokaler.

6 Ärendenr HSN 2013/444 6 (7) Trygghetspunkt Roma Trygghetspunkten på Roma äldreboende öppnade 1 september och bemannas initialt med personal från primärvården för att sedan övergå till att bemannas av socialförvaltningen från 1 november. Samarbetet upplevs och framhålls som mycket positivt från båda organisationerna. Mötena har varit positiva och utmynnat i en samsyn över hur trygghetspunkten ska utformas. Trygghetspunkten i Roma ses som ett pilotprojekt för att kunna utveckla och förbättra rutiner inför uppstart av övriga trygghetspunkter under hösten. Rutinerna utformas med tanken att kunna implementeras på övriga trygghetspunkter. Kriterierna för nyttjande av trygghetspunkt är framför allt återkommande besök på vårdcentralen såsom provtagning en gång per vecka, blodtrycksmätning, suturtagning, injektioner eller flera omläggningar per vecka. Trygghetspunkten skall alltså vara en utökad möjlighet för patienten i närområdet att tillfredställa behov av att få enklare och återkommande åtgärder närmare hemmet. Patinternas vårdcentral har dock hela tiden ansvar för patientens vård. Information om trygghetspunkt till allmänheten har skett via annonsering i media, via webbsidor samt via telefonsamtal. Rutin för bokning av patienter till trygghetspunkt har upprättats och personal i egen regi samt privata vårdcentraler informerats. Bokning till trygghetspunkt sker via patientens ordinarie vårdcentral. Vid besök på trygghetspunkten finns möjlighet att t ex boka om ett kommande besök (gäller framförallt PKprovtagning). Det finns dock inte möjlighet för patienten att ringa direkt till trygghetspunkt för bokning. Patienterna har informerats om hur bokning ska ske. Alla distriktssköterskor och undersköterskor som bokar patienter i egen regi kan boka till trygghetspunkt. De privata vårdcentralerna har informerats om att kontakta respektive vårdcentral där trygghetspunkten är knuten via akuttelefon när de önskar boka patient till trygghetspunkt. På trygghetspunkten i Roma erbjuds varje vecka sedan 1 september: 30 provtagningstider och 8 mottagningstider (till distriktssköterska) fördelat på två förmiddagar. Under september månad har 93 provtagningar samt 14 mottagningsbesök till distriktssköterska genomförts. 57 erbjudna provtagningstider samt 26 distriktsskötersketider har ej nyttjats. De första två veckorna hade låg beläggning vilket antas bero på att trygghetspunkten startades med kort varsel och att patienterna redan var inbokade på andra vårdcentraler.

7 Ärendenr HSN 2013/444 7 (7) Det har övervägande varit patienter boende i Roma som nyttjat trygghetspunkten enligt redovisning nedan. Medelåldern för patienterna är 77 år. Den yngsta besökaren på trygghetspunkten i Roma är född år 2000 och den äldsta är född Fördelning av patientbesök sockenvis Socken Antal besök Socken Antal besök Roma 45 Gammelgarn 3 Björke 2 Vänge 13 Halla 11 Buttle 2 Sjonhem 6 Viklau 3 Anga 2 Atlingbo 5 Ala 2 Dalhem 1 Kräklingbo 4 Ekeby 1 Katthammarsvik 6 Bara 1 Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Maria Dalemar Hälso- och sjukvårdsdirektör

Plustrafik Gotland. Spara broschyren! TURLISTA OCH INFORMATION FRÅN GOTLANDS KOMMUN

Plustrafik Gotland. Spara broschyren! TURLISTA OCH INFORMATION FRÅN GOTLANDS KOMMUN TURLISTA OCH INFORMATION GOTLANDS KOMMUN Plustrafik Gotland TAXI ELLER BUSS OCH 90 SOCKNAR PÅ GOTLAND. GÄLLER 2002-08-19 S VIDARE Spara broschyren! VÄLKOMMEN PLUSTRAFIKEN Plustrafiken, det som tidigare

Läs mer

Turistmål i Gotland kommun. Burgsviks Camping Hotell. Campingplatser Telefon: Nickarvegård. i Hejdeby Bed and Breakfast

Turistmål i Gotland kommun. Burgsviks Camping Hotell. Campingplatser Telefon: Nickarvegård. i Hejdeby Bed and Breakfast Sida 1 av 11 Bo, sova och stanna Almedalens Hotell & Café AB Burgsviks Camping Hotell Campingplatser Telefon: 0498-271866 Telefon: 0706-648070 Fårö Kursgård Nickarvegård. i Hejdeby Bed and Breakfast Telefon:

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsförvaltningen. Ökad tillgänglighet till Primärvården

Hälso- och sjukvårdsförvaltningen. Ökad tillgänglighet till Primärvården Ärendenr HSN 2013/444 Handlingstyp Informationsärende 1 (8) Datum 21 januari 2015 Hälso- och sjukvårdsnämnden Ökad tillgänglighet till Primärvården Under strukturutredningen lades mycket fokus på att skapa

Läs mer

Besluta att anta genomförandeplanen för Struktur 2015.

Besluta att anta genomförandeplanen för Struktur 2015. Maria Dalemar Ärendenr 2013/444 1 (10) Handlingstyp Tjänsteskrivelse Datum Rev. 30 september Hälso- och sjukvårdsnämnden Struktur - Genomförandeplan Hälso- och sjukvårdsnämnden föreslås: Besluta att anta

Läs mer

Strategier för att ytterligare öka primärvårdens attraktionskraft som arbetsplats

Strategier för att ytterligare öka primärvårdens attraktionskraft som arbetsplats Maria Ahlmark, verksamhetsområdeschef Primärvården Ärendenr HSN 2013 / 444 Handlingstyp Tjänsteskrivelse Datum 11 november Hälso- och sjukvårdsnämnden Strategier för att ytterligare öka primärvårdens attraktionskraft

Läs mer

Handlingsplan för att minska behovet av hyrläkare

Handlingsplan för att minska behovet av hyrläkare Cathrine Malmqvist, sjukvårdschef Ärendenr HSN 2016/ Handlingstyp Tjänsteskrivelse Datum 26 maj 2016 1 (1) Hälso- och sjukvårdsnämnden Handlingsplan för att minska behovet av hyrläkare Förslag till beslut

Läs mer

I händelse av kris...

I händelse av kris... I händelse av kris... Behöver du hjälp med något akut? LRF Gotland kan hjälpa till med samtalshjälp, praktisk hjälp eller förmedla kontakt med rådgivare. Vi finns där när något händer. Hej Ove Andersson,

Läs mer

I händelse av kris...

I händelse av kris... I händelse av kris... Behöver du hjälp med något akut? LRF Gotland kan hjälpa till med samtalshjälp, praktisk hjälp eller förmedla kontakt med rådgivare. Vi finns där när något händer. Hej Ove Andersson,

Läs mer

Innehåll E IV c: Gotlands län (Visby län) (I) 1832/33

Innehåll E IV c: Gotlands län (Visby län) (I) 1832/33 Innehåll E IV c: Gotlands län (Visby län) (I) 1832/33 I1. Gottlands Län, tillskrivet i efterhand med bläck 1843, innehåller Sammandrag öfver Upgifter angående Sockne Magazin inom Gottlands Län, 10 dubbelvikta

Läs mer

Rapport. Förskoleplatser lång- och kortsiktigt arbete med planering av förskolans verksamhet

Rapport. Förskoleplatser lång- och kortsiktigt arbete med planering av förskolans verksamhet Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-10-01 Protokoll Au 82 Rapport. Förskoleplatser lång- och kortsiktigt arbete med planering av förskolans verksamhet BUN 2014/127 -(Barn- och utbildningsnämndens

Läs mer

Värt att notera är att intresset i och för Visby till stor del har väckts tack vare socknarnas fibersatsningar.

Värt att notera är att intresset i och för Visby till stor del har väckts tack vare socknarnas fibersatsningar. Bredband Gotland 2012-02-12 2012 är grävandets år Fiberutbyggnaden bland Gotlands socknar tar fart. Efter ett drygt år med pilotprojekt och många möten i bygdegårdar runt om på ön står socknarna redo att

Läs mer

Landsbygdstrafiken. Busstidtabell. Höst-VINTER-VÅR LANDSBYGDSTRAFIKEN GoTLAND

Landsbygdstrafiken. Busstidtabell. Höst-VINTER-VÅR LANDSBYGDSTRAFIKEN GoTLAND Landsbygdstrafiken Höst-VINTER-VÅR 2011-2012 Busstidtabell LANDSBYGDSTRAFIKEN GoTLAND Gäller 21 augusti 2011 15 juni 2012 Innehåll-/Linjeförteckning Sida 2 Linjeförteckning 3 Upplysningar om busstider/anslutningsturer

Läs mer

Eleverna i skolår 5 ger skolverksamheten ett mycket gott betyg!

Eleverna i skolår 5 ger skolverksamheten ett mycket gott betyg! Eleverna i skolår 5 ger skolverksamheten ett mycket gott betyg! Sammanställning av enkät till alla elever i skolår 5 hösten 2004. Gunilla Carlson planeringssekreterare GOTLANDS KOMMUN Barn- och Utbildningsförvaltningen

Läs mer

Uppdraget. Strategi för ett långsiktigt hållbart serviceutbud på Gotland

Uppdraget. Strategi för ett långsiktigt hållbart serviceutbud på Gotland Uppdraget Strategi för ett långsiktigt hållbart serviceutbud på Gotland Bakomliggande motiv Balansera och optimera följande faktorer: Tillgänglighet Kvalitet Kostnad Medel att tillgå Digitalisering Effektivisering

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämndens sammanträde den 22 januari 2015

Hälso- och sjukvårdsnämndens sammanträde den 22 januari 2015 KALLELSE 1(2) 19 januari 2015 Hälso- och sjukvårdsnämndens sammanträde den 22 januari 2015 Tid/plats: tordagen den 22 januari kl. 09.00 09.30 Konferensrum Bornholm (1339), Visborgsallén 19, VISBY ÄRENDEN

Läs mer

2. Godkännande av dagordning. 3. Föregående minnesanteckningar. 4. Rapport från SON och HSN. 7. Önskemål om frågor till nästa möte

2. Godkännande av dagordning. 3. Föregående minnesanteckningar. 4. Rapport från SON och HSN. 7. Önskemål om frågor till nästa möte Socialnämnden och Hälso- och sjukvårdsnämndens Samrådsgrupp Datum 8 mars 2018 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Föregående minnesanteckningar 4. Rapport från SON och HSN 5. Gruppdiskussion

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Yvonne Skovshoved, ekonomichef. Barnpeng inom tandvården

Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Yvonne Skovshoved, ekonomichef. Barnpeng inom tandvården Yvonne Skovshoved, ekonomichef Ärendenr HSN 2016/426 1 (2) Handlingstyp Missiv Datum 8 november 2016 Hälso- och sjukvårdsnämnden Barnpeng inom tandvården Förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsnämnden

Läs mer

Underlag för beslut om förändring av ersättningssystemet för primärvården

Underlag för beslut om förändring av ersättningssystemet för primärvården FÖRSLAG 1(2) Hälso- och sjukvårdsnämnden Underlag för beslut om förändring av ersättningssystemet för primärvården Ledningsbolaget genomförde under hösten 2006 en genomlysning av primärvården på Gotland.

Läs mer

2. Godkännande av dagordning. 3. Föregående minnesanteckningar. 4. Rapport från SON och HSN. 7. Önskemål om frågor till nästa möte

2. Godkännande av dagordning. 3. Föregående minnesanteckningar. 4. Rapport från SON och HSN. 7. Önskemål om frågor till nästa möte Socialnämnden och Hälso- och sjukvårdsnämndens Samrådsgrupp Datum 17 maj 2018 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Föregående minnesanteckningar 4. Rapport från SON och HSN 5. Gruppdiskussion

Läs mer

2. Godkännande av dagordning. 3. Föregående minnesanteckningar. 4. Riktlinjer för samrådsmöte. 6. Arbetsformer framåt. 7. Rapport från SON och HSN

2. Godkännande av dagordning. 3. Föregående minnesanteckningar. 4. Riktlinjer för samrådsmöte. 6. Arbetsformer framåt. 7. Rapport från SON och HSN Socialnämnden och Hälso- och sjukvårdsnämndens Samrådsgrupp Datum 3 oktober 2016 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Föregående minnesanteckningar 4. Riktlinjer för samrådsmöte 5. Inkomna

Läs mer

2. Förslag till övriga frågor. 4. Aktuellt från socialnämnden. 7. Önskemål om frågor till nästa sammanträde. 8. Tid för nästa sammanträde

2. Förslag till övriga frågor. 4. Aktuellt från socialnämnden. 7. Önskemål om frågor till nästa sammanträde. 8. Tid för nästa sammanträde Socialnämnden Samrådsgrupp med handikapporganisationerna Datum 17 september 2014 1. Inledning 2. Förslag till övriga frågor 3. Föregående minnesanteckningar från mötet den 5 maj 2014 4. Aktuellt från socialnämnden

Läs mer

Remiss. Översyn vårdprocess tillnyktring

Remiss. Översyn vårdprocess tillnyktring Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Socialförvaltningen Christina Godarve, avdelningschef individ- och familjeomsorgen Åsa Hedqvist, verksamhetschef akutmottagningen Visby lasarett Ärendenr SON 2016/194,

Läs mer

2. Godkännande av dagordning. 3. Föregående minnesanteckningar. 6. Rapport från SON och HSN. 8. Önskemål om frågor till nästa möte

2. Godkännande av dagordning. 3. Föregående minnesanteckningar. 6. Rapport från SON och HSN. 8. Önskemål om frågor till nästa möte Socialnämnden och Hälso- och sjukvårdsnämndens Samrådsgrupp Datum 20 februari 2017 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Föregående minnesanteckningar 4. Gruppdiskussion 5. Inkomna frågor

Läs mer

KOLLEKTIVTRAFIKEN GOTLAND. Busstidtabell. Så här enkelt köper du din bussbiljett, läs på sidan 3.

KOLLEKTIVTRAFIKEN GOTLAND. Busstidtabell. Så här enkelt köper du din bussbiljett, läs på sidan 3. KOLLEKTIVTRAFIKEN GOTLAND Busstidtabell Så här enkelt köper du din bussbiljett, läs på sidan 3. STADSTRAFIK LANDSBYGDSTRAFIK INNEHÅLL med linjeförteckning 3 Nu blir det ännu lättare att ta bussen 4 Biljettyper

Läs mer

Uppdrag. Elevers upplevelse om skolskjutsverksamheten, nöjd elevundersökning

Uppdrag. Elevers upplevelse om skolskjutsverksamheten, nöjd elevundersökning Kvalitéts- och utvecklingsavdelningen Elionor Briling Ärendenr BUN 2014/306 Handlingstyp Tjänsteskrivelse Datum 12 maj 2014 1 (1) Barn- och utbildningsnämnden Uppdrag. Elevers upplevelse om skolskjutsverksamheten,

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Cathrine Malmqvist, sjukvårdschef

Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Cathrine Malmqvist, sjukvårdschef Cathrine Malmqvist, sjukvårdschef Ärendenr HSN 2015/110 Datum 14 april 2015 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Konsekvenser för hälso- och sjukvården angående ökat flyktingmottagande Hälso- och sjukvårdsnämnden

Läs mer

Barn och utbildningsnämnden 13 nämnd Vice ordf + 4 ord 4 ersättare

Barn och utbildningsnämnden 13 nämnd Vice ordf + 4 ord 4 ersättare Barn och utbildningsnämnden 13 nämnd Vice ordf + 4 ord 4 ersättare Johnny Wiberg 78 Källunge Gruppledare Lena Eneqvist 52 Stånga Syd-Östra S, Västra S, Hoburgs S, 65 S Anders Gustafsson 82 Hemse Valberedningen

Läs mer

FOLKMÄNGD I KOMMUNER OCH FÖRSAMLINGAR (enligt den administrativa indelningen )

FOLKMÄNGD I KOMMUNER OCH FÖRSAMLINGAR (enligt den administrativa indelningen ) Fröken B. Norman 08/63 05 60/204 10.3.1965 B 1965:3 1(40) FOLKMÄNGD I KOMMUNER OCH FÖRSAMLINGAR 31.12.1964 (enligt den administrativa indelningen 1.1.1965) Population of communities and parishes 31.12.1964

Läs mer

BEMANNING AV REKTORSORGANISATIONEN FRÅN

BEMANNING AV REKTORSORGANISATIONEN FRÅN Bilaga till beslut 2007-10-05 BEMANNING AV REKTORSORGANISATIONEN FRÅN 2008-01-01 Fårösundslinjen Fårö skola, grundskola F-3, fritidshem Fårösundsskolan Grundskola F-9, fritidshem Sjöliljan Fårösunds ro

Läs mer

Tjelvarskolan Följande alternativ utreds a. Skolan utökas till att omfatta en två-parallellig F-6 skola. Bilagor:

Tjelvarskolan Följande alternativ utreds a. Skolan utökas till att omfatta en två-parallellig F-6 skola. Bilagor: Resultat efter dialoger och sammanfattning av de olika alternativen till förändrad grundskoleorganisation i Visby med kringområden samt kostnadsberäkning: Bilagor: 1. Nulägesbeskrivning av respektive skola

Läs mer

Regionfullmäktige KALLELSE 19 december 2016

Regionfullmäktige KALLELSE 19 december 2016 Regionfullmäktige Sammanträdesdag 2016-12-19 Handlingar till Ärende 40 Regionfullmäktige KALLELSE 19 december 2016 Extra ärende Försäljning av fastighet. Visby Kometen 1 konstskolan Innehåll Regionstyrelsen

Läs mer

2. Godkännande av dagordning. 3. Föregående minnesanteckningar. 4. Rapport från SON och HSN. 6. Önskemål om frågor till nästa möte

2. Godkännande av dagordning. 3. Föregående minnesanteckningar. 4. Rapport från SON och HSN. 6. Önskemål om frågor till nästa möte Socialnämnden och Hälso- och sjukvårdsnämndens Samrådsgrupp Datum 2 oktober 2018 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Föregående minnesanteckningar 4. Rapport från SON och HSN 5. Övriga frågor

Läs mer

KOLLEKTIVTRAFIKEN GOTLAND

KOLLEKTIVTRAFIKEN GOTLAND KOLLEKTIVTRAFIKEN GOTLAND Busstidtabell Gäller 20 augusti 2018 11 juni 2019 WWW.GOTLAND.SE/KOLLEKTIVTRAFIKEN Välkommen till Gotland och kollektivtrafiken! Här ärvinterns tidtabell för all kollektivtrafik,

Läs mer

Rapport Placeringstider förskola

Rapport Placeringstider förskola Barn- och utbildningsförvaltningen Handläggare Per Löttiger Telefon 0498 26 33 90 E-post per.lottiger@gotland.se Diarienr BUN Datum 2013-06-03 Tjänsteskrivelse Expediering till: BUN Bilaga: Se nedan Rapport

Läs mer

Det är ett omfattande arbete att ta fram ett bra beslutsunderlag för en skolas framtid.

Det är ett omfattande arbete att ta fram ett bra beslutsunderlag för en skolas framtid. Dialogmöte Det är ett omfattande arbete att ta fram ett bra beslutsunderlag för en skolas framtid. Kan ni se våra barn i ögonen och säga att ert beslutsunderlag är så omfattande att ni till 100% vet att

Läs mer

Kultur- och fritidsförvaltningen Teknikförvaltningen Region Gotland

Kultur- och fritidsförvaltningen Teknikförvaltningen Region Gotland Ärende nr 10 Kultur- och fritidsförvaltningen Teknikförvaltningen Region Gotland Ärendenr KFN 2015/369 3 (8) Ekonomisk analys För fortsatt drift av Romabadet är investeringar i storleksordningen 60 mkr

Läs mer

KOLLEKTIVTRAFIKEN GOTLAND

KOLLEKTIVTRAFIKEN GOTLAND KOLLEKTIVTRAFIKEN GOTLAND Busstidtabell SOMMAR Gäller 16 juni - 19 augusti 2018 WWW.GOTLAND.SE/KOLLEKTIVTRAFIKEN Välkommen till Gotland och! Här är sommarens tidtabell för all kollektivtrafik, både stads-

Läs mer

Redovisning av lex Maria anmälningar med anledning av självmord

Redovisning av lex Maria anmälningar med anledning av självmord Gunnar Ramstedt Ärendenr HSN 2012/364 1 (5) Handlingstyp Tjänsteskrivelse Datum 24 augusti 2012 Hälso- och sjukvårdsnämnden Redovisning av lex Maria anmälningar med anledning av självmord Sammanfattning

Läs mer

BMS Id Lokal Kommun 05001 Sundre Gotland 05002 Rivet Gotland 05003 Rivsviken Gotland 05004 bunkern, NNV Rivet Gotland 05005 gödselstacken, N

BMS Id Lokal Kommun 05001 Sundre Gotland 05002 Rivet Gotland 05003 Rivsviken Gotland 05004 bunkern, NNV Rivet Gotland 05005 gödselstacken, N BMS Id Lokal Kommun 05001 Sundre Gotland 05002 Rivet Gotland 05003 Rivsviken Gotland 05004 bunkern, NNV Rivet Gotland 05005 gödselstacken, N Rivsviken Gotland 05006 Hoburgsklippan Gotland 05007 2:a burg,

Läs mer

Violaceae Gotland, remissvar

Violaceae Gotland, remissvar Violaceae Gotland, remissvar Kommentar till förra listan med synpunkter: 5. Viola wittrockiana, pensé Manustext: -- Karta:

Läs mer

Särskilda satsningar på ungas och äldres hälsa Ds 2015:59

Särskilda satsningar på ungas och äldres hälsa Ds 2015:59 Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Ärendenr HSN 2016/84 1 (2) Handlingstyp Missiv Datum 2 mars 2016 Hälso- och sjukvårdsnämnden Särskilda satsningar på ungas och äldres hälsa Ds 2015:59 Förslag till beslut

Läs mer

Remiss från tekniska nämnden. Försäljning av mark från fastigheten Gotland Lärbo Skolgården 2:1

Remiss från tekniska nämnden. Försäljning av mark från fastigheten Gotland Lärbo Skolgården 2:1 Barn- och utbildningsförvaltningen Ekonomiavdelningen Anne Gardelius Ärendenr BUN 2015/500 Handlingstyp Tjänsteskrivelse Datum 24 augusti 2015 1 (2) Barn- och utbildningsnämnden Remiss från tekniska nämnden.

Läs mer

GOTLAND I SIFFROR 2017

GOTLAND I SIFFROR 2017 GOTLAND I SIFFROR 217 Gotland är Östersjöregionens mest kreativa och magiska plats präglad av närhet, hållbar tillväxt och fylld av livslust. Ansvarig utgivare: Region Gotland, Ulrika Holm Redaktör: Region

Läs mer

Gotlands läns författningssamling

Gotlands läns författningssamling Gotlands läns författningssamling Länsstyrelsen Länsstyrelsen i Gotlands läns sammanställning över vägar och vissa lokala trafikföreskrifter inom Gotlands län ISSN 0347-1500 09FS 2014:4 Utkom från trycket

Läs mer

Projektrapport. Miljö- och hälsoskyddnämndens inspektion av skolornas inre miljö

Projektrapport. Miljö- och hälsoskyddnämndens inspektion av skolornas inre miljö Barn- och utbildningsförvaltningen Anne Gardelius Ärendenr BUN 2015/630 Handlingstyp Tjänsteskrivelse 1 (2) Datum 22 oktober 2015 Barn- och utbildningsnämnden Projektrapport. Miljö- och hälsoskyddnämndens

Läs mer

Arkiv i Regionarkivet på Gotland

Arkiv i Regionarkivet på Gotland 1 Arkiv i Regionarkivet på Gotland I listan nedan hittar du de verksamheter vars arkiv helt eller delvis förvaras hos oss. Tidsangivelser avser handlingarna, inte verksamhetstiden. Nya leveranser tillkommer

Läs mer

Tjänsteskrivelse HSN 2016/517 7 november 2016

Tjänsteskrivelse HSN 2016/517 7 november 2016 Emma Norrby Förvaltningscontroller HSN 2016/517 7 november 2016 Hälso- och sjukvårdsnämnden Analys av samband: telefontillgänglighet primärvård egenregi, samtal 1177/sjukvårdsrådgivning, besök akutmottagning

Läs mer

Motionssvar: Kvalificerad vård i livets slutskede

Motionssvar: Kvalificerad vård i livets slutskede Thomas Kunze, chefläkare Ärendenr HSN 2016/264 1 (5) Handlingstyp Beslutsärende Datum 5 juli 2016 Hälso- och sjukvårdsnämnden Motionssvar: Kvalificerad vård i livets slutskede Förslag till beslut Hälso-

Läs mer

Projektrapport Tillsyn av Skolor 2014

Projektrapport Tillsyn av Skolor 2014 Handlingstyp: Rapport Ärendenr: MHN 2015/204 Datum: 2015-01-22 Projektrapport Tillsyn av Skolor 2014 Tillsyn utförd av enhet miljö- och hälsoskydd 2014 Besöksadress Visborgsallén 19, Visby Postadress SE

Läs mer

Policydokument till IT-strategi för Barn- och utbildningsförvaltningen, Gotlands kommun

Policydokument till IT-strategi för Barn- och utbildningsförvaltningen, Gotlands kommun Policydokument till IT-strategi för Barn- och utbildningsförvaltningen, Gotlands kommun 2001-2003 Policy 5 Teknikplattform för Gotlands utbildningsnät, BU 2 11 2000-12-13 Policy 5 Teknikplattform för Gotlands

Läs mer

Konsekvensutredning enligt förordning (2007:1244) om konsekvensutredning vid regelgivning

Konsekvensutredning enligt förordning (2007:1244) om konsekvensutredning vid regelgivning 2211 Länsstyrelsen GOTLANDS LÄN 2012-02-27 258-2784-11 1 (2) Trafikverket Gotlandskontoret Polismyndigheten Gotland Region Gotland, Samhällsbyggnadsförvaltningen Regelrådet i Stockholm Transportstyrelsen

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden föreslås besluta att:

Hälso- och sjukvårdsnämnden föreslås besluta att: Viktoria Storm, Projektledare Struktur 2015 Ärendenr 2013/444 Handlingstyp Informationsärende Datum 4 mars 2015 1 (7) Hälso- och sjukvårdsnämnden Förbättrad funktion för ungdomshälsa Hälso- och sjukvårdsnämnden

Läs mer

Måttbandet nr 2 våren 2016

Måttbandet nr 2 våren 2016 Kvalitets- och utvecklingsavdelningen 1 (13) Statistik uppföljning - utvärdering Måttbandet nr 2 våren 2016 Sammanställning av elevenkät i årskurs 3 Elionor Briling Verksamhetsuppföljningen Besöksadress

Läs mer

PPT om Gotlands sockenfiber satsning 2012-03-24 Gotlands sockenmodellen PPT

PPT om Gotlands sockenfiber satsning 2012-03-24 Gotlands sockenmodellen PPT PPT om Gotlands sockenfiber satsning 2012-03-24 Gotlands sockenmodellen PPT Folder om Gotlands sockenfiber satsning 2012-03-23 Folder - Sockenmodellen A4-format Sveriges Riksdag antog 2009-11-03 Bredbandsstrategi

Läs mer

Mellanlagring och e-arkivering av journalsystem

Mellanlagring och e-arkivering av journalsystem Gunnar Ramstedt, chefläkare/it-strateg Ärendenr HSN 2016/408 Handlingstyp Beslutsärende Datum 26 augusti 2016 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Mellanlagring och e-arkivering av journalsystem Hälso- och

Läs mer

Hemsjukvården - ett kunskapsunderlag

Hemsjukvården - ett kunskapsunderlag Lotten von Heijne Ärendenr RS 2014/596 1 (10) Handlingstyp Tjänsteskrivelse Datum 31 mars 2015 Hemsjukvården - ett kunskapsunderlag Regionstyrelsen Förslag till beslut Godkänna rapporten Hemsjukvården

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsförvaltningen Vårt budskap -Vi vill utveckla och säkra kvaliteten i den gotländska skolan för att ge Gotlands barn och ungdomar: En skola som bygger på hälsofrämjande arbetssätt. En skola som utvecklar och ger förutsättningar

Läs mer

Ansökan om auktorisering för att bedriva vårdverksamhet inom Vårdval Gotland Uppgifter om sökande

Ansökan om auktorisering för att bedriva vårdverksamhet inom Vårdval Gotland Uppgifter om sökande 1(7) Ansökan om auktorisering för att bedriva vårdverksamhet inom Vårdval Gotland Uppgifter om sökande Leverantörsuppgifter Namn på företag/organisation: Vårdcentralen Wisby Söder Postadress: Brömsebroväg

Läs mer

Utforma Regionala Riktlinjer för vuxna avseende; ADHD lindrig

Utforma Regionala Riktlinjer för vuxna avseende; ADHD lindrig Kerstin Lindgren, tf resursområdeschef habrehab Ärendenr HSN 2014/533 1 (8) Handlingstyp Tjänsteskrivelse Datum 12 november 2014 Hälso- och sjukvårdsnämnden Habiliteringen Gotland Sammanfattning Utredning

Läs mer

Badvatten provtagning sommaren 2007

Badvatten provtagning sommaren 2007 Badvatten provtagning sommaren 2007 Miljö och hälso skyddskontoret Bedömning av badvattenkvalitén på Gotland 2007 Resultatet från årets provtagning visar på god kvalité avseende bakteriehalt. 80 % av de

Läs mer

2. Godkännande av dagordning. 3. Föregående minnesanteckningar. 4. Rapport från SON och HSN

2. Godkännande av dagordning. 3. Föregående minnesanteckningar. 4. Rapport från SON och HSN 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Föregående minnesanteckningar 4. Rapport från SON och HSN 5. Övriga frågor - Ljusbehandling - Utomlänsvård - Sammanfattning vid årets sista möte 6. Önskemål

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsförvaltningen Vad är Skola Gotland 2008 En översyn av BUFs verksamhet med särskilt fokus på för-, grund- och gymnasieskolan, förvaltningens ledningsorganisation, samt dess stabs-/stödresurser, i syfte att kontinuerligt

Läs mer

11 Svar på skrivelse från Socialdemokraterna om gynekologisk mottagning i Nynäshamn HSN

11 Svar på skrivelse från Socialdemokraterna om gynekologisk mottagning i Nynäshamn HSN 11 Svar på skrivelse från Socialdemokraterna om gynekologisk mottagning i Nynäshamn HSN 2018-1612 Hälso- och sjukvårdsnämnden TJÄNSTEUTLÅTANDE HSN 2018-1612 Hälso- och sjukvårdsförvaltningen 2019-03-07

Läs mer

Sanktioner mot fristående förskola

Sanktioner mot fristående förskola Barn- och utbildningsförvaltningen Handläggare Karin Sandberg-Täpp Telefon 0498 26 94 63 E-post karin.sandberg-tapp@gotland.se Dnr BUN 2013/318 Datum 2013-05-29 Tjänsteskrivelse Expediering till: BUN Bilaga:

Läs mer

GOTLANDS KOMMUN Bilaga 5 Barn och utbildningsförvaltningen Planerings och försörjningsavdelningen

GOTLANDS KOMMUN Bilaga 5 Barn och utbildningsförvaltningen Planerings och försörjningsavdelningen 1 GOTLANDS KOMMUN 2007-02-07 Bilaga 5 Barn och utbildningsförvaltningen Planerings och försörjningsavdelningen Skolfastigheter Redovisning av driftkostnader och ev. behov av verksamhetsanpassning, periodiskt

Läs mer

Habilitering och rehabilitering

Habilitering och rehabilitering Överenskommelse Fastställd av Hälso- och sjukvårdsnämnden och Socialnämnden Framtagen av Leif Olsson, Cecilia Persson Beslutsdatum 2017-03-22 (revidering) SON 34 HSN 347 Upprättad 2015-05-13 Ärendenr SON

Läs mer

Socialnämnden och Hälso- och sjukvårdsnämndens Samrådsgrupp 30 november Innehållsförteckning

Socialnämnden och Hälso- och sjukvårdsnämndens Samrådsgrupp 30 november Innehållsförteckning Socialnämnden och Hälso- och sjukvårdsnämndens Samrådsgrupp 30 november 2015 Innehållsförteckning 1. Trill int ikull... 3 2. Stöd till personer med NPF och anhöriga... 3 3. Förslag till övriga frågor...

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden 17 januari 2011 Register

Hälso- och sjukvårdsnämnden 17 januari 2011 Register Register HSN 1 Inledning, presentation och reglemente... 1 HSN 2 Val av arbetsutskott 2011-2014... 2 HSN 3 Val av representanter i råd och grupper: Handikapprådet, Pensionärsrådet... 3 HSN 4 Val av ledamöter

Läs mer

REGISTER PROTOKOLL Sid

REGISTER PROTOKOLL Sid REGISTER PROTOKOLL 2014-09-09 Sid 21 Inledning... 1 22 Val av justeringsledamot... 1 23 Protokoll från 29 april... 1 24 Information från nämnderna... 1-2 25 Förtydligande av fråga gällande Vad styr hyreskostnaden

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse 2012

Patientsäkerhetsberättelse 2012 Handlingstyp Patientsäkerhetsberättelse 1 (8) Datum 2012-01-23 Patientsäkerhetsberättelse 2012 Hälso- och sjukvårdsförvaltningen överlämnar härmed sin berättelse om patientsäkerhet för kalenderåret 2011.

Läs mer

Gemensam sjuksköterskeorganisation kväll och natt inom primärvård i ordinärt och särskilt boende

Gemensam sjuksköterskeorganisation kväll och natt inom primärvård i ordinärt och särskilt boende 2005-11-28. 1(6) Social- och omsorgsförvaltningen Social- och omsorgsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Gemensam sjuksköterskeorganisation kväll och natt inom primärvård i ordinärt och särskilt boende

Läs mer

Gotlands kommun i samverkan med Apoteket AB och Röda Korset

Gotlands kommun i samverkan med Apoteket AB och Röda Korset Preliminärt program för Folkhälsodagar på Gotland 16-24 april 2005 (Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet. Programmet kommer att uppdateras kontinuerligt.) Landsbygden Samtliga aktiviteter

Läs mer

Oplanerad mottagning med IT stöd ger kraftiga förbättringar i telefontillgänglighet, produktivitet, kvalitet och arbetsmiljö

Oplanerad mottagning med IT stöd ger kraftiga förbättringar i telefontillgänglighet, produktivitet, kvalitet och arbetsmiljö Oplanerad mottagning med IT stöd ger kraftiga förbättringar i telefontillgänglighet, produktivitet, kvalitet och arbetsmiljö Bakgrund Närhälsan är den offentliga primärvården i Västra Götaland Närhälsans

Läs mer

Stiftsstyrelsens beslut. 108 Fördelning av kyrkoantikvarisk ersättning S

Stiftsstyrelsens beslut. 108 Fördelning av kyrkoantikvarisk ersättning S 108 Fördelning av kyrkoantikvarisk ersättning S241 2013-81 Kyrkostyrelsens arbetsutskott beslutade den 11 juni 2014 om ramfördelning av kyrkoantikvarisk ersättning för 2015. Visby stift har tilldelats

Läs mer

Ledningskontoret 2014-01-30. Regionalt serviceprogram Gotlands län 2014-2018

Ledningskontoret 2014-01-30. Regionalt serviceprogram Gotlands län 2014-2018 Ledningskontoret 2014-01-30 Regionalt serviceprogram Gotlands län 2014-2018 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Bakgrund... 3 3 Avgränsning... 4 4 Kopplingar till andra program... 4 5 Partnerskap...

Läs mer

RÄDDNINGSINSATS SLUTRAPPORT RÄDDNINGSINSATS FRAMTIDA ORGANISATION

RÄDDNINGSINSATS SLUTRAPPORT RÄDDNINGSINSATS FRAMTIDA ORGANISATION RÄDDNINGSINSATS 28 --------------------------------------------------------------------------- SLUTRAPPORT RÄDDNINGSINSATS FRAMTIDA ORGANISATION 2 Diarie nr. RT 27/41 RÄDDNINGSINSATS 28 ---------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Klamydia på nätet införande av webbaserad tjänst

Klamydia på nätet införande av webbaserad tjänst Ärendenr HSN 2011/262 Handlingstyp Beslutsärende 1 (7) Datum 27 september 2011 Hälso- och sjukvårdsnämnden Klamydia på nätet införande av webbaserad tjänst Hälso- och sjukvårdsnämnden föreslås besluta

Läs mer

Förslag till organisation av den basala hemsjukvården med landstinget som huvudman

Förslag till organisation av den basala hemsjukvården med landstinget som huvudman Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2016-01-11 1 (3) HSN 2016-0075 Handläggare: Elisabeth Höglund Hälso- och sjukvårdsnämnden 2016-02-23, p 10 Förslag till organisation av den basala hemsjukvården

Läs mer

Förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsnämnden har tagit del av informationen.

Förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsnämnden har tagit del av informationen. Marie Berglund, Projektledare Struktur 2015 Ärendenr 2013/444 Handlingstyp Informationsärende 1 (10) Datum 30 mars 2015 Palliativa teamets ökade uppdrag Förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsnämnden

Läs mer

Samrådsgrupp med Hälso- och sjukvårdsnämnden/socialnämnden den 23 maj 2016, kl

Samrådsgrupp med Hälso- och sjukvårdsnämnden/socialnämnden den 23 maj 2016, kl 1(9) Samrådsgrupp med Hälso- och sjukvårdsnämnden/socialnämnden den 23 maj 2016, kl 13.30 16.00 Deltagare Leif Dahlby, ordförande Monika Eriksson Kerstin Lindgren För patientföreningarna: Thord Lindström

Läs mer

Redovisning av utförd internkontroll 2013

Redovisning av utförd internkontroll 2013 Ärendenr HSN 2013/2 1 (5) Handlingstyp Tjänsteskrivelse Datum 24 oktober 2013 Redovisning av utförd internkontroll 2013 Sammanfattning intern kontroll 2013 Kontrollplanen för 2013 är dels uppföljande utifrån

Läs mer

Vägbeskrivning till 95 konstnärer på Gotland som öppnar sina ateljéer pingst 3-6 juni

Vägbeskrivning till 95 konstnärer på Gotland som öppnar sina ateljéer pingst 3-6 juni Vägbeskrivning till 95 konstnärer på Gotland som öppnar sina ateljéer pingst 3-6 juni 91 56 45 7 24 64 68 87 90 53 9 10 12 15 27 28 31 41 55 57 58 17 25 54 21 82 95 14 70 42 22 88 66 67 62 18 60 72 3 4

Läs mer

Socialpsykiatriskt team för barn som riskerar placering

Socialpsykiatriskt team för barn som riskerar placering Marie Härlin, verksamhetsområdeschef psykiatri Ärendenr HSN 2013/78 1 (5) Handlingstyp Tjänsteskrivelse Datum 25 september 2013 Hälso- och sjukvårdsnämnden Socialpsykiatriskt team för barn som riskerar

Läs mer

Projektrapport tekniska nämndens avloppsreningsanläggningar

Projektrapport tekniska nämndens avloppsreningsanläggningar 2012-01-30 Dnr 2012/183 Projektrapport tekniska nämndens avloppsreningsanläggningar Besöksadress Visborgsallén 19, Visby Postadress SE 621 81 Visby Telefon +46 (0) 498 26 90 00 vxl Webbplats www.gotland.se

Läs mer

2. Förslag till övriga frågor. 3. Föregående minnesanteckningar från mötet den 4 september. 4. Aktuellt från socialnämnden

2. Förslag till övriga frågor. 3. Föregående minnesanteckningar från mötet den 4 september. 4. Aktuellt från socialnämnden Socialnämnden Samrådsgrupp med handikapporganisationerna Datum 18 november 2013 1 (7) 1. Inledning 2. Förslag till övriga frågor 3. Föregående minnesanteckningar från mötet den 4 september 4. Aktuellt

Läs mer

Rapport. Inskrivningsregler i förskolan - effekterna av utökad veckotid för barn till föräldralediga eller arbetssökande

Rapport. Inskrivningsregler i förskolan - effekterna av utökad veckotid för barn till föräldralediga eller arbetssökande Per Löttiger Ärendenr BUN 2014/55 Handlingstyp Tjänsteskrivelse 1 (2) Datum 20 januari 2014 Barn- och utbildningsnämnden Rapport. Inskrivningsregler i förskolan - effekterna av utökad veckotid för barn

Läs mer

Kronholmen 1:3 Kronholmens golfbana Västergarn socken Gotland 2003

Kronholmen 1:3 Kronholmens golfbana Västergarn socken Gotland 2003 arkeologisk förundersökning Kronholmen 1:3 Kronholmens golfbana Västergarn socken Gotland 2003 Länsstyrelsens dnr 431-3984-03 Leif Zerpe Gotlands Museum Strandgatan 14 621 56 Visby 0498-29 27 00 Arkeologisk

Läs mer

Remiss: Slutbetänkande. Bättre insatser vid missbruk och beroende

Remiss: Slutbetänkande. Bättre insatser vid missbruk och beroende Ärendenr HSN 2011/218 1 Handlingstyp Tjänsteskrivelse Datum 31 augusti 2011 Hälso- och sjukvårdsnämnden Remiss: Slutbetänkande. Bättre insatser vid missbruk och beroende Förslag till beslut Hälso- och

Läs mer

1. Behov av resursförstärkning med kronor för verksamheten Mini-Maria sid. 8-9 Bilaga

1. Behov av resursförstärkning med kronor för verksamheten Mini-Maria sid. 8-9 Bilaga Socialnämnden Karl Risp Kallelse/Underrättelse 26 augusti 2014 1 (7) Till ledamöterna i socialnämnden och till övriga för kännedom Kallelse till sammanträde: Socialnämndens arbetsutskot tisdagen den 3

Läs mer

Datum Dnr Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget

Datum Dnr Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget Sjukvårdsnämnd SUS KarinTräff Nordström Divisionschef 0727-213645 Karin.TraffNordstrom@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-04-27 Dnr 1701338 1 (5) Sjukvårdsnämnd SUS Utredning VC Kirseberg Ordförandens

Läs mer

Trygg och effektiv utskrivning

Trygg och effektiv utskrivning RIKTLINJER Trygg och effektiv utskrivning Fastställd av hälso- och sjukvårdsförvaltningen och socialförvaltningen Framtagen av regionstyrelseförvaltningen Gäller 2018 Version [1.0] Region Gotland Besöksadress

Läs mer

BUN. BUN 2009/96:63 Skolinspektionen 2009: Yttrande över ansökan om godkännande av bidrag till fristående skola, Sundsskolan i Gotlands Kommun

BUN. BUN 2009/96:63 Skolinspektionen 2009: Yttrande över ansökan om godkännande av bidrag till fristående skola, Sundsskolan i Gotlands Kommun GOTLANDS KOMMUN 2009-06-10 Barn och utbildningsförvaltningen BUN BUN 2009/96:63 Skolinspektionen 2009:1352-31 Yttrande över ansökan om godkännande av bidrag till fristående skola, Sundsskolan i Gotlands

Läs mer

Kriterier och förslag till arbetsgång för KBTinriktad behandling av lättare/medelsvåra psykiska besvär enligt Rehabiliteringsgarantin

Kriterier och förslag till arbetsgång för KBTinriktad behandling av lättare/medelsvåra psykiska besvär enligt Rehabiliteringsgarantin 1 (5) Datum 2014-01-07 Kriterier och förslag till arbetsgång för KBTinriktad behandling av lättare/medelsvåra psykiska besvär enligt Rehabiliteringsgarantin Inledning En stor del av sjukskrivningarna framförallt

Läs mer

Bakgrund och Syfte...1 Kontinuitet...1 Tillgänglighet...2 Arbetsordning...2

Bakgrund och Syfte...1 Kontinuitet...1 Tillgänglighet...2 Arbetsordning...2 Överenskommelse Fastställd av SON och HSN Framtagen av Elisabeth Cederlund-Ekman, Gunnar Ramstedt Beslutsdatum 2017-02-08 Ärendenr SON 2017 7 / HSN 2017 329 Version 8 Innehåll Bakgrund och Syfte...1 Kontinuitet...1

Läs mer

Slutrapport. Socialförvaltningen Kvalitets och utvecklingsenheten. Förebyggande verksamhet inom Äldreomsorgen, projektnr 46347, ansvar 4990

Slutrapport. Socialförvaltningen Kvalitets och utvecklingsenheten. Förebyggande verksamhet inom Äldreomsorgen, projektnr 46347, ansvar 4990 Kvalitets och utvecklingsenheten Projekt Förebyggande verksamhet inom Äldreomsorgen, projektnr 46347, ansvar 4990 Projektägare Mariann Godin Luthman, Kvalitetschef Projektledare Christine Färnskog Bakgrund

Läs mer

Journal via nätet Personalinformation juni ehälsa/mit

Journal via nätet Personalinformation juni ehälsa/mit Journal via nätet Personalinformation juni 2017 ehälsa/mit Journal via nätet på Gotland Beslut av Hälso- och sjukvårdsnämnden 21 september 2016 att införa Journalen Pilotenheter på Gotland: Slite Vårdcentral

Läs mer

Tjänsteskrivelse HSN 2013/ oktober 2016

Tjänsteskrivelse HSN 2013/ oktober 2016 Marie Berglund Projektledare Struktur 2015 HSN 2013/444 17 oktober Hälso- och sjukvårdsnämnden Mångbesökare i primärvården egenregi Förslag till beslut Godkänna rapporten och stödja förvaltningens fortsatta

Läs mer

Tjänsteskrivelse HSN 2016/ mars 2017

Tjänsteskrivelse HSN 2016/ mars 2017 Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Gunnar Ramstedt Chefläkare/it-strateg Tjänsteskrivelse HSN 2016/409 21 mars 2017 Hälso- och sjukvårdsnämnden Ineras ramverk för invånares åtkomst till journalen Anpassning

Läs mer

KOLLEKTIVTRAFIKEN GOTLAND

KOLLEKTIVTRAFIKEN GOTLAND KOLLEKTIVTRAFIKEN GOTLAND Busstidtbell Gäller från 18 mj 2015 I ppen RIDANGO kn du köp buss biljetter och se tidtbeller. Appen RESROBOT hjälper dig tt hitt smrtste resn och visr tidtbeller. WWW.GOTLAND.SE/KOLLEKTIVTRAFIKEN

Läs mer

Ansökan om godkännande att utöka befintlig förskoleverksamhet vid förskolan Sankta Maria, Visby domkyrkoförsamling.

Ansökan om godkännande att utöka befintlig förskoleverksamhet vid förskolan Sankta Maria, Visby domkyrkoförsamling. Utbildnings och arbetslivsförvaltningen Karin Sandberg Täpp Ärendenr BUN 2016/517 Handlingstyp Tjänsteskrivelse Datum 11 juli 2016 1 (1) Barn- och utbildningsnämnden Ansökan om godkännande att utöka befintlig

Läs mer