Uppdrag. Elevers upplevelse om skolskjutsverksamheten, nöjd elevundersökning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Uppdrag. Elevers upplevelse om skolskjutsverksamheten, nöjd elevundersökning"

Transkript

1 Kvalitéts- och utvecklingsavdelningen Elionor Briling Ärendenr BUN 2014/306 Handlingstyp Tjänsteskrivelse Datum 12 maj (1) Barn- och utbildningsnämnden Uppdrag. Elevers upplevelse om skolskjutsverksamheten, nöjd elevundersökning Förslag till beslut Sammanställningen av enkätresultatet tas emot. Bakgrund Kvalitets- och utvecklingsavdelningen har på uppdrag från barn- och utbildningsnämnden genomfört en enkät till alla elever som åker till och från skolan med upphandlad skolskjuts eller med bussiga kortet i kollektivtrafiken. Eleverna fick svara på åtta frågor om hållplatsen, bussresan, chauffören och om de fått reda på hur de skall göra om bussen behöver utrymmas. Resultat Resultatet redovisas på kommunnivå och linjevis. Över 95% av eleverna känner sig trygga på sin busshållplats och när de åker med sin chaufför. På dessa frågor är det mycket små variationer mellan linjerna. På frågan om det är lugnt i bussen är andelen positiva lägre, 67%. På den här frågan är det större variationer mellan linjerna; från 58% i Fårösundslinjen till 82% i Klitelinjen. av eleverna totalt använder bältet i bussen och ju äldre de är desto lägre andel som anger att de använder bältet, från av eleverna i F-3 till 49% av eleverna i årskurs 7-9 och av dessa är det cirka hälften som åker med kollektivtrafiken. Enkätens resultat återkopplas till Gotlandsbuss och Bergkvara buss samt Region Gotlands ansvariga för kollektivtrafiken. Den ingår i förvaltningens och entreprenörernas fortsatta arbete med att utveckla och förbättra verksamheten. Per-Olof Sahlberg t f Skoldirektör Besöksadress Visborgsallén 19 Postadress SE Visby Telefon +46 (0) vxl E-post registrator-bun@gotland.se Webbplats Org nr

2 Skolskjuts läsår 2013/2014 april 2014 Enkät till alla skolskjutsberättigade elever i kommunala skolor

3 Bakgrund En upphandling av skolskjutsar för alla linjer exklusive Visbyområdena genomfördes 2011/2012. Den nya skolskjutsorganisationen startades i samband med höstterminsstart De nya turerna innebär ändrade skoltider och att eleverna i årskurs F-3 har samlad skoldag. Genomförande För att ta reda på hur eleverna upplever sin skolskjuts genomfördes en enkät till alla skolskjutsberättigade elever i årskurs F-9 veckorna Enkäten har besvarats även av elever i Visbyområdet och av de som åker till skolan med kollektivtrafiken och bussiga kortet. Eleverna har fått svara på åtta frågor om sin hållplats, sin chaufför och sin bussfärd. De har angett vilken skola och vilket stadium de går i, och om de åker till skolan med bussiga kortet eller inte. De har även fått ge förslag på vad som skulle kunna göra skolskjutsen ännu bättre. Av de eleverna som åker skolskjuts varje dag har besvarat enkäten, svarsfrekvens 81,5%. Resultat Resultatet presenteras på kommunnivå och linjenivå. Kommunen totalt Antal elever per stadium som besvarat enkäten är relativt jämnt fördelat. Det är 469 elever som går i F-3; 536 i 4-6 och 505 i 7-9. Av de som svarat är det 23,6% som åker kollektivt. Besvarade enkäter fördelat per linje: Linje Skolor* Antal svar Fårösund Fårösund och Lärbro 121 Slite Solklint, Fole och Stenkyrka 187 Roma Dalhem, Endre, Roma, Vänge och Kräklingbo 286 Solberga Allé, Norrbacka, St Hans, Solberga, Tjelvar och Väskinde 181 Södervärn Lyckåker, Gråbo, Terra Nova, Södervärn, Västerhejde och Eskelhem 265 Klinte Klinte och Sanda 119 Sudret Garda, Stånga, Högby, Havdhem och Öja 351 *) I skolor som är kursiverade är det ingen elev som åker skolskjuts Resultaten på kommunnivå visas utifrån två variabler; på vilket sätt bussresan är organiserad respektive i vilket stadium eleverna går i.

4 På frågorna om hållplats och tidtabell fick eleverna ange svaren med alternativ Alltid, Oftast, Någon gång och Aldrig Busshållplatsen: andel elever som angett omdöme Alltid eller Oftast 96% 96% Jag känner mig trygg vid min hållplats när jag väntar på skolbussen 82% 84% 84% Skolbussen håller tidtabellen Kollektivt Skolskjuts Alla Busshållplatsen: andel elever/stadie som angett omdöme Alltid eller Oftast 95% 96% 91% Jag känner mig trygg vid min hållplats när jag väntar på skolbussen 82% 79% Skolbussen håller tidtabellen Åk F 3 Åk 4 6 Åk % anger att de alltid eller oftast känner sig trygga vid hållplatsen och det är inga skillnader oavsett ålder eller om hållplatsen är för kollektivtrafik eller skolskjuts. En relativt stor andel, 16 %, anger att bussen aldrig eller någon gång kommer i tid. Det är främst eleverna i årskurserna 4-9 som anger att tidtabellen inte hålls.

5 På frågorna om de vet namnet på busschauffören och om de har fått reda på hur de skall göra om bussen behöver utrymmas har de fått svara Ja eller Nej Busschaufför och utrymning: andel elever som angett Ja 26% 7 Jag vet vad min busschaufför heter 66% 77% Jag har fått reda på hur jag skall göra om bussen behöver utrymmas Kollektivt Skolskjuts Alla Busschaufför och utrymning: andel elever/stadie som angett Ja 82% 81% 79% 48% 88% Jag vet vad min busschaufför heter Jag har fått reda på hur jag skall göra om bussen behöver utrymmas Åk F 3 Åk 4 6 Åk 7 9 De som åker med kollektivtrafiken känner oftast inte till namnet på busschauffören vilket troligen beror på att det inte samma chaufför alla dagar. Av eleverna som åker skolskjuts vet 83 % vem som kör. På några linjer har eleverna uttryckt önskemål om att chauffören skall hälsa på dem när stiger på bussen och hej då när de stiger av. På frågan om de fått reda på hur de skall göra om bussen behöver utrymmas är det ojämnt fördelat mellan linjer och årskurser om eleverna har fått reda på hur de skall göra eller inte, 4 av eleverna i årskurs 7-9 anger att de inte har fått reda på det. Ett flertal har angett att en praktisk övning skulle vara bättre än att bara få se en säkerhetsfilm.

6 Bussresan: andel elever som angett omdöme Alltid eller Oftast 96% Jag känner mig trygg när jag åker med min busschaufför 73% 66% 67% Det är lugnt i bussen 87% 76% 56% 55% Chauffören väntar med att köra tills alla har satt sig Jag använder bältet i bussen Kollektivt Skolskjuts Alla Bussresan: andel elever/stadie som angett omdöme Alltid eller Oftast % 58% 86% 88% 77% 66% 49% 4 2 Jag känner mig trygg när jag åker med min busschaufför Det är lugnt i bussen Chauffören väntar med att köra tills alla har satt sig Jag använder bältet i bussen Åk F 3 Åk 4 6 Åk 7 9 De allra flesta, 96 %, känner sig trygga under bussfärden och det är marginella skillnader mellan stadierna. Det är många, 33 %, som anger att det aldrig eller bara någon gång är lugnt i bussen. Nära hälften av eleverna i årskurserna F-6 anger att det aldrig eller bara någon gång är lugnt i bussen medan eleverna i årskurs 7-9 tycker att det oftast eller alltid är lugnt. För hur det skall kunna bli lugnare har det kommit många kreativa förslag från eleverna, allt från att ha bestämda platser till att få se film i bussen. Nästan var fjärde elev uppger att chauffören inte väntar med att köra tills alla har satt sig. Det skiljer 11 procentenheter mellan varje stadium och det är flest elever i årskurs 7-9 som anger att chauffören inte kör förrän alla har satt sig. De som åker kollektivt anger även de att chauffören startar innan alla har satt sig och här syns ett tydligt samband då majoriteten av de som åker kollektivt går i årskurs 7-9. Det är bara 80 % av alla som alltid eller oftast använder bältet men så lågt som 55 % av de som åker kollektivt. Sämst på att använda bälte är eleverna i årskurs 7-9, bara hälften anger att de gör det.

7 Kommunen linjevis Här redovisas hur eleverna i de olika linjerna har besvarat frågorna % Busshållplatsen: andel elever/linje som angett omdöme Alltid eller Oftast 95% 96% 98% 95% Jag känner mig trygg vid min hållplats när jag väntar på skolbussen 74% 84% 88% 82% 89% Skolbussen håller tidtabellen Fårösund Slite Roma Solberga Södervärn Klinte Sudret Inga större skillnader än några procentenheter är det mellan linjerna på frågan om hållplatsen. Fårösundslinjen är den linje där eleverna anger att tidtabellen inte hålls, var fjärde elev anser det. Eleverna i Södervärnslinjen anger att för deras turer håller bussen tidtabellen i större utsträckning. Busschaufför och utrymning: andel elever/linje som angett Ja % 26% 57% 71% 75% 82% 68% 45% 67% 2 Jag vet vad min busschaufför heter Jag har fått reda på hur jag skall göra om bussen behöver utrymmas Fårösund Slite Roma Solberga Södervärn Klinte Sudret På frågan om eleverna känner till namnet på sin busschaufför varierar andelen mellan 26 % av Solbergalinjens elever där de flesta åker kollektivt till 94 % av Romalinjen. Nästan lika stora variationer är det i frågan om eleverna fått reda på hur de skall göra om bussen behöver utrymmas. Bara 45 % av Klintelinjens elever anger att de har fått kännedom om det medan 94 % i Romalinjen och Slitelinjen har fått reda på det.

8 % 98% 98% 98% 92% 92% Bussresan: andel elever/linje som angett omdöme Alltid eller Oftast 95% 91% 88% 82% 81% 82% 81% 72% 73% 73% 76% 77% 76% 67% 66% 67% 58% 61% 59% 55% 4 2 Jag känner mig trygg när jag åker med min busschaufför Det är lugnt i bussen Chauffören väntar med att köra tills alla har satt sig Jag använder bältet i bussen Fårösund Slite Roma Solberga Södervärn Klinte Sudret Ett fåtal elever känner sig aldrig eller endast någon gång trygg när de åker med sin busschaufför, några fler elever i Solbergalinjen och Klintelinjen. Målet är att alla, 10, skall känna sig trygga när åker till och från skolan. På frågan om det är lugnt i bussen finns det skillnader mellan linjerna. 82 % av eleverna i Klintelinjen upplever att det är lugnt i bussen medan det är 58 % av Fårösundslinjens elever och 59 % av Södervärnslinjens elever. Det skiljer 40 procentenheter mellan Romalinjens 95% och Solbergalinjens 55% i frågan om chauffören väntar med att köra tills alla har satt sig. Även i denna fråga kan skillnaden bero på att Solbergalinjen och Södervärnslinjens elever åker kollektivtrafik. Användandet av bälte i bussen varierar mer mellan årskurser än mellan linjer. Sammantaget verkar Romalinjens elever vara mest nöjda med sina skolskjutsturer.

Nr 246 Resultatredovisning årskurs 3, 6, 7, 8 och 9. Förvaltningen föreslår nämnden besluta godkänna rapporten

Nr 246 Resultatredovisning årskurs 3, 6, 7, 8 och 9. Förvaltningen föreslår nämnden besluta godkänna rapporten Elisabeth Jonsson Höök Ärendenr BUN 2015/91 Handlingstyp Tjänsteskrivelse 1 (4) Datum 5 oktober 2015 Barn- och utbildningsnämnden Måttbandet 2015 Nr 246 Resultatredovisning årskurs 3, 6, 7, 8 och 9 Förslag

Läs mer

Fastställande av timplaner från läsåret 2014/2015

Fastställande av timplaner från läsåret 2014/2015 Per Olof Sahlberg Ärendenr BUN 2014/328 Handlingstyp Tjänsteskrivelse 1 (1) Datum 16 maj 2014 Barn- och utbildningsnämnden Fastställande av timplaner från läsåret 2014/2015 Förslag till beslut Förvaltningen

Läs mer

Projektrapport Tillsyn av Skolor 2014

Projektrapport Tillsyn av Skolor 2014 Handlingstyp: Rapport Ärendenr: MHN 2015/204 Datum: 2015-01-22 Projektrapport Tillsyn av Skolor 2014 Tillsyn utförd av enhet miljö- och hälsoskydd 2014 Besöksadress Visborgsallén 19, Visby Postadress SE

Läs mer

Projektrapport. Miljö- och hälsoskyddnämndens inspektion av skolornas inre miljö

Projektrapport. Miljö- och hälsoskyddnämndens inspektion av skolornas inre miljö Barn- och utbildningsförvaltningen Anne Gardelius Ärendenr BUN 2015/630 Handlingstyp Tjänsteskrivelse 1 (2) Datum 22 oktober 2015 Barn- och utbildningsnämnden Projektrapport. Miljö- och hälsoskyddnämndens

Läs mer

Måttbandet nr 2 våren 2016

Måttbandet nr 2 våren 2016 Kvalitets- och utvecklingsavdelningen 1 (13) Statistik uppföljning - utvärdering Måttbandet nr 2 våren 2016 Sammanställning av elevenkät i årskurs 3 Elionor Briling Verksamhetsuppföljningen Besöksadress

Läs mer

Eleverna i skolår 5 ger skolverksamheten ett mycket gott betyg!

Eleverna i skolår 5 ger skolverksamheten ett mycket gott betyg! Eleverna i skolår 5 ger skolverksamheten ett mycket gott betyg! Sammanställning av enkät till alla elever i skolår 5 hösten 2004. Gunilla Carlson planeringssekreterare GOTLANDS KOMMUN Barn- och Utbildningsförvaltningen

Läs mer

Plustrafik Gotland. Spara broschyren! TURLISTA OCH INFORMATION FRÅN GOTLANDS KOMMUN

Plustrafik Gotland. Spara broschyren! TURLISTA OCH INFORMATION FRÅN GOTLANDS KOMMUN TURLISTA OCH INFORMATION GOTLANDS KOMMUN Plustrafik Gotland TAXI ELLER BUSS OCH 90 SOCKNAR PÅ GOTLAND. GÄLLER 2002-08-19 S VIDARE Spara broschyren! VÄLKOMMEN PLUSTRAFIKEN Plustrafiken, det som tidigare

Läs mer

Information till dig som är asylsökande på Gotland

Information till dig som är asylsökande på Gotland Information till dig som är asylsökande på Gotland Region Gotland Besöksadress Visborgsallén 19 Postadress SE-621 81 Visby Telefon +46 (0)498 26 90 00 E-post regiongotland@gotland.se Org nr 212000-0803

Läs mer

Måttbandet nr 242 våren 2015

Måttbandet nr 242 våren 2015 1 (15) Måttbandet nr 242 våren 2015 Enkät till elever skolår 5 Sammanställning av svaren. Elionor Briling Verksamhetsuppföljningen 2 (15) Hur tycker DU det är i skolan? Enkät till elever skolår 5 hösten

Läs mer

FLÖDEN I FÖRSKOLEVERKSAMHETEN Bilaga nr 1

FLÖDEN I FÖRSKOLEVERKSAMHETEN Bilaga nr 1 FLÖDEN I FÖRSKOLEVERKSAMHETEN Bilaga nr 1 PROGNOSUNDERLAG STRUKTURFAKTORER Arbetsmarknaden Arbetsmarknaden påverkar omfattningen av verksamheten, barn med arbetslösa föräldrar får behålla plasten 15 tim/vecka

Läs mer

Måttbandet nr 229 september 2013

Måttbandet nr 229 september 2013 1 (16) Måttbandet nr 229 september 2013 Resultatredovisning årskurs 3, 6, 7, 8 och 9 I detta måttband redovisas elevernas uppnående av kunskapskraven för godtagbara kunskaper inom respektive årskurs och

Läs mer

Måttbandet nr 233 februari 2014

Måttbandet nr 233 februari 2014 1 (17) Måttbandet nr 233 februari 2014 Enkät till elever skolår 5 Sammanställning av svaren. Elionor Briling Verksamhetsuppföljningen 2 (17) Hur tycker DU det är i skolan? Enkät till elever skolår 5 hösten

Läs mer

Skulle Du vara intresserad av vårdnadsbidrag om det införs på Gotland?

Skulle Du vara intresserad av vårdnadsbidrag om det införs på Gotland? Barn- och utbildningsförvaltningen Utvecklingsavdelningen/GCN 2008-08-27 Skulle Du vara intresserad av vårdnadsbidrag om det införs på Gotland? Sammanställning av enkät till föräldrar om intresset för

Läs mer

Skolskjutspolicy för Staffanstorps kommun

Skolskjutspolicy för Staffanstorps kommun [1] Skolskjutspolicy för Staffanstorps kommun 1. Inledning Varje kommun ska vid utformningen av utbildningen beakta vad som är ändamålsenligt från kommunikationssynpunkt för eleverna. Denna policy utgår

Läs mer

Måttbandet nr 182 augusti 2009

Måttbandet nr 182 augusti 2009 Måttbandet nr 182 augusti 2009 Enkät till föräldrar med barn i förskoleverksamhet och skolbarnsomsorg Sammanställning av svar Gunilla Carlson Planeringssekreterare Hur tycker du förskolan, familjedaghemmet

Läs mer

Ökad samordning av samhällsbetalda resor och ny skolskjutsupphandling

Ökad samordning av samhällsbetalda resor och ny skolskjutsupphandling Utbildnings och arbetslivsförvaltningen Ärendenr BUN 2015/686 Handlingstyp Tjänsteskrivelse 1 (1) Datum 29 februari 2016 Barn- och utbildningsnämnden Ökad samordning av samhällsbetalda resor och ny skolskjutsupphandling

Läs mer

Måttbandet nr 1 våren 2016

Måttbandet nr 1 våren 2016 Kvalitets- och utvecklingsavdelningen 1 (25) Statistik uppföljning - utvärdering Måttbandet nr 1 våren 2016 Föräldraenkäter Under hösten 2015 genomfördes fyra stycken föräldraenkäter i Barn- och utbildningsförvaltningen.

Läs mer

Skolskjutsreglemente Flens kommun

Skolskjutsreglemente Flens kommun KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING 1981:3 623 Skolskjutsreglemente Flens kommun Förskoleklass, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola Antagen av kommunfullmäktige 1981-02-24 127 Reviderat

Läs mer

Kf 117 Dnr 00162/2015 003. Yttranden har endast inlämnats av Vänsterpartiet. Kommunfullmäktiges beslut

Kf 117 Dnr 00162/2015 003. Yttranden har endast inlämnats av Vänsterpartiet. Kommunfullmäktiges beslut ARV1DSJAURS KOMMUN Sammanträdesprotokoll Ärviesjdvrien komniuvdna Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 2015-06-23 156 Kf 117 Dnr 00162/2015 003 Regler och riktlinjer för skolskjutsar Barn- och utbildningsnämnden

Läs mer

Måttbandet nr 146 mars 2007

Måttbandet nr 146 mars 2007 Måttbandet nr 146 mars 2007 Enkät till elever i särskolan våren 2007 Sammanställning av elevernas svar. Gunilla Carlson Planeringssekreterare GOTLANDS KOMMUN Barn- och Utbildningsförvaltningen Utvecklingsavdelningen/GCN

Läs mer

Vara kommun Grundskoleundersökning 2014 Totalrapport. Föräldrar

Vara kommun Grundskoleundersökning 2014 Totalrapport. Föräldrar Vara kommun Grundskoleundersökning Totalrapport Presentation Om undersökningen Förklaring av diagram Resultat Svarsfrekvens Per fråga NöjdSkolIndex (NSI) Om undersökningen Undersökningen är en totalundersökning

Läs mer

Riktlinjer för skolskjuts

Riktlinjer för skolskjuts Riktlinjer för skolskjuts Reviderade riktlinjer för skolskjutsverksamhet i Upplands-Bro kommun. Fastställda av Utbildningsnämnden 2014-06-03 Un 32 kommun@upplands-bro.se 08-581 690 00 Skolskjuts enlig

Läs mer

Måttbandet nr 246 hösten 2015

Måttbandet nr 246 hösten 2015 1 (17) Måttbandet nr 246 hösten 2015 Resultatredovisning årskurs 3, 6, 7, 8 och 9 I detta måttband redovisas elevernas uppnående av kunskapskraven för godtagbara kunskaper inom respektive årskurs och ämne

Läs mer

VAD TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN? - SÄRSKILT BOENDE I HÖGANÄS KOMMUN 2013

VAD TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN? - SÄRSKILT BOENDE I HÖGANÄS KOMMUN 2013 SÄRSKILT BOENDE - 2013 1 (13) VAD TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN? Vad tycker de äldre om äldreomsorgen är en rikstäckande undersökning av äldres uppfattning om kvaliteten i hemtjänst och äldreboenden.

Läs mer

SKOLSKJUTS INFORMATION OM SKOLSKJUTS I EMMABODA KOMMUN

SKOLSKJUTS INFORMATION OM SKOLSKJUTS I EMMABODA KOMMUN SKOLSKJUTS INFORMATION OM SKOLSKJUTS I EMMABODA KOMMUN 2014-11-13 Skolskjutsinformation Enligt skollagen har kommunen skyldighet att anordna skolskjuts för elever i grundskolan (10 kap. 32 ) och särskolan(11

Läs mer

Måttbandet nr 187 november 2009

Måttbandet nr 187 november 2009 Måttbandet nr 187 november 2009 Eleverna i årskurs 5 ger också i år verksamheten ett mycket gott betyg! Sammanställning av elevernas enkätsvar Gunilla Carlson planeringssekreterare - 1 - GOTLANDS KOMMUN

Läs mer

Förvaltningsberättelse 2015

Förvaltningsberättelse 2015 Barn- och utbildningsnämnden 1 (9) Förvaltningsberättelse 2015 Besöksadress Visborgsallén 19 Postadress SE-621 81 Visby Telefon +46 (0)498 26 90 00 vxl E-post registrator_buf@gotland.se Bankgiro 339-8328

Läs mer

Sociala nämndernas förvaltning 2015-11-23 Dnr: 2015/225-NF-700 Helene Karlsson - aw791 E-post: helene.karlsson@vasteras.se

Sociala nämndernas förvaltning 2015-11-23 Dnr: 2015/225-NF-700 Helene Karlsson - aw791 E-post: helene.karlsson@vasteras.se TJÄNSTESKRIVELSE 1 (2) Sociala nämndernas förvaltning 2015-11-23 Dnr: 2015/225-NF-700 Helene Karlsson - aw791 E-post: helene.karlsson@vasteras.se Kopia till Grundskolenämnden Utbildnings- och arbetsmarkandsnämnden

Läs mer

Måttbandet nr 172 november 2008

Måttbandet nr 172 november 2008 Måttbandet nr 172 november 2008 Eleverna i årskurs 5 ger också i år verksamheten ett mycket gott betyg! Sammanställning av elevernas enkätsvar Gunilla Carlson planeringssekreterare GOTLANDS KOMMUN Barn-

Läs mer

Skriv ut korten. Laminera dem gärna. Då håller de längre och kan användas om igen. Klipp ut dem och lägg de röda respektive de gröna i var sin ask.

Skriv ut korten. Laminera dem gärna. Då håller de längre och kan användas om igen. Klipp ut dem och lägg de röda respektive de gröna i var sin ask. RYGG Koppla ihop - Samarbetsövning Ett exempel på kort Förberedelser: Skriv ut korten. Laminera dem gärna. Då håller de längre och kan användas om igen. Klipp ut dem och lägg de röda respektive de gröna

Läs mer

UNGA I FOKUS U N G A I F O K U S

UNGA I FOKUS U N G A I F O K U S UNGA I FOKUS Ungdomar är länets framtid. Det är viktigt att länet erbjuder en attraktiv livsmiljö för att fler unga ska välja att bo och verka i Västernorrland. 91 Sammanfattning De allra flesta ungdomar

Läs mer

Utvärdering av försöket med frivilliga drogtester i Landskrona kommun

Utvärdering av försöket med frivilliga drogtester i Landskrona kommun Utvärderare: Jens Sjölander, Malmö högskola E-post: jens.sjolander@mah.se Tel. 040/665 75 38, 073/261 35 49 Utvärdering av försöket med frivilliga drogtester i Landskrona kommun Bakgrund Under 2008 införs

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Innehållsförteckning 1. Berga... 2 2. Broby... 4 3. Haga - Björkbacken... 6 4. Mogata... 8 5. Ramunder... 10 6. S:t Anna... 12 7. Skönberga... 14 8. Västra Husby... 16 9. Östra Ryd... 18 1. Berga Sammanställning

Läs mer

för Klinte rektorsområde

för Klinte rektorsområde Eskelhem skolas föräldraförening Brittis Benzler samt övriga ledamöter Barn- & utbildningsnämnden Barn- och Utbildningsförvaltningen 62182VISBY i Eskelhem 2011-12-20 Angående förvaltningens för Klinte

Läs mer

Resultat av elev- och föräldraenkät 2014

Resultat av elev- och föräldraenkät 2014 Dnr 2014/BUN 0090 Resultat av elev- och föräldraenkät 2014 2014-08-25 Tyresö kommun / 2014-08-25 2 (19) Barn- och utbildningsförvaltningen Tyresö kommun Tyresö kommun / 2014-08-25 3 (19) Innehållsförteckning

Läs mer

Avslutad: Skolskjuts taxi växelvis boende och barn med särskilda behov.

Avslutad: Skolskjuts taxi växelvis boende och barn med särskilda behov. Avslutad: Skolskjuts taxi växelvis boende och barn med särskilda behov. Info Version 3 URL http://com.mercell.com/permalink/40398738.aspx Externt anbuds-id 13976-2014 Anbudstyp Tilldelning Dokument typ

Läs mer

Trafiksäkerhet vid skolskjutsning

Trafiksäkerhet vid skolskjutsning VTI notat 74 2001 VTI notat 74-2001 Trafiksäkerhet vid skolskjutsning En enkät till förare Författare FoU-enheter Projektnummer 80399 Projektnamn Uppdragsgivare Distribution Anna Anund, Gunilla Sörensen

Läs mer

Hur kör vi egentligen en undersökning om trafikanters beteende och nya hastighetsgränser utifrån en bussförares perspektiv?

Hur kör vi egentligen en undersökning om trafikanters beteende och nya hastighetsgränser utifrån en bussförares perspektiv? Hur kör vi egentligen en undersökning om trafikanters beteende och nya hastighetsgränser utifrån en bussförares perspektiv? NTF Skåne 2009 Hur kör vi egentligen en undersökning om trafikanters beteende

Läs mer

Fritidsenkäten 2014 Sammanställning av svar och index

Fritidsenkäten 2014 Sammanställning av svar och index Fritidsenkäten 2014 Sammanställning av svar och index Post Botkyrka kommun, 147 85 TUMBA Besök Munkhättevägen 45 Tel 08-530 610 00 www.botkyrka.se Org.nr 212000-2882 Bankgiro 624-1061 1 [11] Kvalitetsstöd

Läs mer

... Blir skjutsad med bil. Blir skjutsad med bil med kompisar (samåkning) Bli skjutsad med bil med kompisar (samåka)

... Blir skjutsad med bil. Blir skjutsad med bil med kompisar (samåkning) Bli skjutsad med bil med kompisar (samåka) Bilaga 1: Enkät om resvanor Namn:. Klass:... Enkät om resvanor På skolan pågår just nu ett arbete med att ta fram en skolreseplan. En skolreseplan ska lyfta fram frågor att arbeta med när det gäller trafiksäkerhet,

Läs mer

Måttbandet nr 5 våren 2016

Måttbandet nr 5 våren 2016 Kvalitets- och utvecklingsavdelningen 1 (7) Statistik uppföljning - utvärdering Måttbandet nr 5 våren 2016 Sammanställning av elevenkät i grundsärskola åk 5-9 och gymnasiesärskola ht 2015 Elionor Briling

Läs mer

Prognos för feriejobb i kommuner och landsting sommaren 2014

Prognos för feriejobb i kommuner och landsting sommaren 2014 2014-03-27 1 (9) Lärande och Arbetsmarknad Tor Hatlevoll Prognos för feriejobb i kommuner och landsting sommaren 2014 Varje sommar anordnar kommuner och landsting feriejobb för ungdomar, syftet är dels

Läs mer

Strategi Program Plan Policy Riktlinjer» Regler

Strategi Program Plan Policy Riktlinjer» Regler Strategi Program Plan Policy Riktlinjer» Regler Borås Stads Skolskjutsregler Skolskjutsregler 1 Fastställt av: Kommunfullmäktige Datum: 19 januari 2006, reviderat den 18 augusti 2011 Tillämpningsföreskrifterna

Läs mer

Skolutveckling med moderna lärverktyg

Skolutveckling med moderna lärverktyg Diarienr. 2011/192-611 Datum 17 augusti 2011 Handlingstyp 1(2) Tjänsteskrivelse Expediering till: Barn- och utbildningsnämnden Bilaga: Projekt Skolutveckling med tidsenliga digitala lärverktyg Skolutveckling

Läs mer

Skolskjutsreglemente. för Kristianstads kommun. Beslutad av Barn- och utbildningsnämnden. Redaktionell revidering juni 2015

Skolskjutsreglemente. för Kristianstads kommun. Beslutad av Barn- och utbildningsnämnden. Redaktionell revidering juni 2015 Skolskjutsreglemente för Kristianstads kommun Beslutad av Barn- och utbildningsnämnden 2011-06-07 Redaktionell revidering juni 2015 Reglemente för skolskjutsverksamheten i Kristianstads kommun Det finns

Läs mer

Bengtsfors kommuns reglemente för elevresor

Bengtsfors kommuns reglemente för elevresor Kommunledningskontoret, kanslienheten Sara Larsson, 0531-526014 sara.larsson@bengtsfors.se REGLEMENTE Antagen av Kommunfullmäktige Diarienummer 2012.725.003 4, 2013-02-06 1(7) Bengtsfors kommuns reglemente

Läs mer

Att bilda en förening

Att bilda en förening Att bilda en förening Skall ni dra igång en förening? Här finns viktig information Innehåll Varför bilda en förening?... 3 Vad krävs?... 3 Förberedelser... 4 Bildandemötet... 4 Styrelsen... 5 Det första

Läs mer

BRUKARUPPFÖLJNING ÄLDREOMSORG 2010

BRUKARUPPFÖLJNING ÄLDREOMSORG 2010 BRUKARUPPFÖLJNING ÄLDREOMSORG 0 Margareta Bolinder Sundin Kvalitetsledare SAMMANFATTNING Syftet med undersökningen var att mäta hur nöjda brukarna är med hjälpen de får av äldreomsorgen. Enkäten, som användes

Läs mer

Kompetensförsörjning för att få sökande till gymnasiala yrkesutbildningar inom områden där det råder kompetensbrist på Gotland

Kompetensförsörjning för att få sökande till gymnasiala yrkesutbildningar inom områden där det råder kompetensbrist på Gotland Utbildnings och arbetslivsförvaltningen Anders Jolby Ärendenr BUN 2015/675 Handlingstyp Tjänsteskrivelse 1 (3) Datum 24 mars 2016 Barn- och utbildningsnämnden Kompetensförsörjning för att få sökande till

Läs mer

Statskontorets enkät till organisationer för patientgrupper, pensionärer och personer med funktionsnedsättningar

Statskontorets enkät till organisationer för patientgrupper, pensionärer och personer med funktionsnedsättningar Bilaga 8 Bilaga 8 1 (8) Statskontorets enkät till organisationer för patientgrupper, pensionärer och personer med funktionsnedsättningar 1 Uppgifter om Er organisation 1. Namnet på Er organisation: 2.

Läs mer

Larsmo kommun. Direktiv för skolskjuts. Godkänd av bildningsnämnden 26.4.2007 42

Larsmo kommun. Direktiv för skolskjuts. Godkänd av bildningsnämnden 26.4.2007 42 Larsmo kommun Direktiv för skolskjuts Godkänd av bildningsnämnden 26.4.2007 42 1. Allmänt 3 1.1 Lagen 3 2. Principer för skolskjutsar 4 2.1 Tidtabeller 4 2.2 Anordnande 4 2.3 Väntetider 4 2.4 Av- och påstigningsplatser

Läs mer

Trafiksäkerhet som Valfråga 2006

Trafiksäkerhet som Valfråga 2006 Trafiksäkerhet som alfråga 6 onika artinson Rapport aj 6 Innehåll BAKGRUND 5 YFTE 5 ETOD 5 KOUNÖERGRIPANDE REULTAT 5. Bälten, alkolås och sittplatser för alla viktigast 6. ånga positiva till km i tätort

Läs mer

Rapport skolutveckling och digitalisering

Rapport skolutveckling och digitalisering Utbildnings och arbetslivsförvaltningen Elisabeth Jonsson Höök Ärendenr BUN 2016/360 GVN 2016/86 Handlingstyp Tjänsteskrivelse Datum 30 maj 2016 1 (7) Barn- och utbildningsnämnden/ Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden

Läs mer

Regler och riktlinjer för skolskjutsverksamheten

Regler och riktlinjer för skolskjutsverksamheten Regler och riktlinjer för skolskjutsverksamheten Reviderad 2013-03 Versionsnummer 1 Innehåll 1.0 Skolskjuts i Finspångs kommun 2 1.1 Elever i grundskola och grundsärskola 2 1.2 Elever i gymnasieskolan

Läs mer

Rapport. Förskoleplatser lång- och kortsiktigt arbete med planering av förskolans verksamhet

Rapport. Förskoleplatser lång- och kortsiktigt arbete med planering av förskolans verksamhet Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-10-01 Protokoll Au 82 Rapport. Förskoleplatser lång- och kortsiktigt arbete med planering av förskolans verksamhet BUN 2014/127 -(Barn- och utbildningsnämndens

Läs mer

BEMANNING AV REKTORSORGANISATIONEN FRÅN

BEMANNING AV REKTORSORGANISATIONEN FRÅN Bilaga till beslut 2007-10-05 BEMANNING AV REKTORSORGANISATIONEN FRÅN 2008-01-01 Fårösundslinjen Fårö skola, grundskola F-3, fritidshem Fårösundsskolan Grundskola F-9, fritidshem Sjöliljan Fårösunds ro

Läs mer

BUN. BUN 2009/96:63 Skolinspektionen 2009: Yttrande över ansökan om godkännande av bidrag till fristående skola, Sundsskolan i Gotlands Kommun

BUN. BUN 2009/96:63 Skolinspektionen 2009: Yttrande över ansökan om godkännande av bidrag till fristående skola, Sundsskolan i Gotlands Kommun GOTLANDS KOMMUN 2009-06-10 Barn och utbildningsförvaltningen BUN BUN 2009/96:63 Skolinspektionen 2009:1352-31 Yttrande över ansökan om godkännande av bidrag till fristående skola, Sundsskolan i Gotlands

Läs mer

Ekonomirapport från SKOP om Hushållens ränteförväntningar, 4 april 2016

Ekonomirapport från SKOP om Hushållens ränteförväntningar, 4 april 2016 Ekonomirapport från SKOP om, 4 il - kommentar av SKOP:s Ör Hultåker - Trendbrott i ränteförväntningarna - Hushållen tror att eventuella räntehöjningar skjuts framåt i tiden - Efter en längre tids stigande

Läs mer

Yttrande över Uppgiftslämnarservice för företagen (SOU 2015:33)

Yttrande över Uppgiftslämnarservice för företagen (SOU 2015:33) Regelrådet är ett särskilt beslutsorgan inom Tillväxtverket vars ledamöter utses av regeringen. Regelrådet ansvarar för sina egna beslut. Regelrådets uppgifter är att granska och yttra sig över kvaliteten

Läs mer

Antal svarande i kommunen 32 Andel svarande i kommunen, procent 43 Kategorier ångest? Mycket dåligt Totalt Nej. Någorlunda. Mycket gott.

Antal svarande i kommunen 32 Andel svarande i kommunen, procent 43 Kategorier ångest? Mycket dåligt Totalt Nej. Någorlunda. Mycket gott. Resultat för särskilt boende 203, per kön, åldersgrupp, hälsotillstånd, 863 Hällefors F Hur bedömer du ditt allmänna hälsotillstånd? F2 Har du besvär av ängslan, oro eller ångest? gott gott Någorlunda

Läs mer

PRINCIPER OM SKOLSKJUTS FÖR FÖRSKOLE- OCH GRUNDSKOLEELEVER I KYRKSLÄTTS KOMMUN

PRINCIPER OM SKOLSKJUTS FÖR FÖRSKOLE- OCH GRUNDSKOLEELEVER I KYRKSLÄTTS KOMMUN PRINCIPER OM SKOLSKJUTS FÖR FÖRSKOLE- OCH GRUNDSKOLEELEVER I KYRKSLÄTTS KOMMUN Godkända av bildningsnämnden 27.4.2011 Gäller fr.o.m. 6.6.2011 1 Innehållsförteckning 1. Lagstiftning angående skolresor...

Läs mer

Skolskjutsreglemente För grundskolan och gymnasiet i Karlsborgs kommun

Skolskjutsreglemente För grundskolan och gymnasiet i Karlsborgs kommun Skolskjutsreglemente För grundskolan och gymnasiet i Karlsborgs kommun Fr.o.m. läsåret 11/12 Fastställd av barn- och utbildningsnämnden 2007-08-23 Reviderad av barn- och utbildningsnämnden 2008-03-18 Reviderad

Läs mer

Svar på medborgarförslag Större och bättre matsal på Valemyrsskolan

Svar på medborgarförslag Större och bättre matsal på Valemyrsskolan KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 12 (37) Kommunfullmäktige 2015-12-17 Kf 144 Ks 178 Au 210 KS/2015-0257 Svar på medborgarförslag Större och bättre matsal på Valemyrsskolan s förslag till Kommunfullmäktiges beslut

Läs mer

Betyg vårterminen 2015 årskurs 9 och likvärdig utbildning

Betyg vårterminen 2015 årskurs 9 och likvärdig utbildning Tjänsteskrivelse 1 (8) Handläggare Lena Öijen Barn- och utbildningsnämnden Betyg vårterminen 2015 årskurs 9 och likvärdig utbildning Sammanfattning I tidigare tjänsteskrivelse (BUN 2015.0404, 2015-08-25)

Läs mer

1. Enkäter till elever och vårdnadshavare 2013

1. Enkäter till elever och vårdnadshavare 2013 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNING 2013-04-03 DNR BUN 2013.086 SUSANNE MALMER SID 1/1 KVALITETSHANDLÄGGARE 08-58 78 52 15 SUSANNE.MALMER@VALLENTUNA.SE BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE. Gotlands Veteranbilklubb 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE. Gotlands Veteranbilklubb 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE Gotlands Veteranbilklubb 2015 MEDLEMSAKTIVITETER Aktiviteterna för Gotlands Veteranbilklubb (GV) under verksamhetsåret 2015 inleddes med ett årsmöte 22 mars då vi avslutade det förutvarande

Läs mer

Likvärdig skola med hög kvalitet

Likvärdig skola med hög kvalitet Gävle Kommun Likvärdig skola med hög kvalitet Sätra rektorsområde Likvärdig skola med hög kvalitet Bakgrund I september 2011 fick Barn & Ungdom i uppdrag av barn- och ungdomsnämnden att återkomma med underlag,

Läs mer

Skoltaxi inom Piteå kommun

Skoltaxi inom Piteå kommun Skoltaxi inom Piteå kommun Till dig som har blivit beviljad skolskjuts Skoltaxi Piteå kommun 1 Gå till hållplatsen Var i tid Vänta på bilen Välkommen till skoltaxi Vi på skolskjutsteamet har tillsammans

Läs mer

Utredning om lokalutnyttjande vid Västerhejde skola

Utredning om lokalutnyttjande vid Västerhejde skola Barn- och utbildningsförvaltningen 1(5) 2014-09-12 Tjänsteskrivelse Expediering till: BUN Utredning om lokalutnyttjande vid Västerhejde skola (BUN 2013/250, RS 2014/418) Förslag till beslut Förvaltningen

Läs mer

Minnesanteckningar Näringslivsråd 8 september 2014, kl. 16:00-18:00, lokal: Rügen, Visborg

Minnesanteckningar Näringslivsråd 8 september 2014, kl. 16:00-18:00, lokal: Rügen, Visborg Handlingstyp Minnesanteckning 1 (6) Datum 8 sep 2014 Näringslivsråd 8 september 2014, kl. 16:00-18:00, lokal: Rügen, Visborg Deltagare: Åke Svensson (RG), Jan Björinge (RG), Stefan Persson, RG, Eva Nypelius

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsförvaltningen. Ökad tillgänglighet till Primärvården

Hälso- och sjukvårdsförvaltningen. Ökad tillgänglighet till Primärvården Ärendenr HSN 2013/444 Handlingstyp Informationsärende 1 (8) Datum 21 januari 2015 Hälso- och sjukvårdsnämnden Ökad tillgänglighet till Primärvården Under strukturutredningen lades mycket fokus på att skapa

Läs mer

Dyrare kollektivtrafik, färre jobb och sämre turtäthet - Konsekvenser av rätt till heltid och en visstidsbegränsning för upphandlad busstrafik

Dyrare kollektivtrafik, färre jobb och sämre turtäthet - Konsekvenser av rätt till heltid och en visstidsbegränsning för upphandlad busstrafik 2015-04-27 Dyrare kollektivtrafik, färre jobb och sämre turtäthet - Konsekvenser av rätt till heltid och en visstidsbegränsning för upphandlad busstrafik Sammanfattning Regeringens mål är att Sverige ska

Läs mer

Brukarundersökning Individ- & familjeomsorgsavdelningen oktober 2015

Brukarundersökning Individ- & familjeomsorgsavdelningen oktober 2015 16-1-31 Brukarundersökning Individ- & familjeomsorgsavdelningen oktober 1 Myndighetsutövning Missbruks- & beroendevård 2 Sammanfattning av resultatet på IFO Tillgänglighet 7 % tycker att det är eller ganska

Läs mer

Lättläst sammanfattning Åtgärder mot fusk och fel med assistansersättning

Lättläst sammanfattning Åtgärder mot fusk och fel med assistansersättning Lättläst sammanfattning Åtgärder mot fusk och fel med assistansersättning Det här har utredningen undersökt Assistansersättningen är till för att ge alla människor möjlighet att vara med i samhället som

Läs mer

Minnesanteckningar Branschråd LSS boende. 14 nov 2013.

Minnesanteckningar Branschråd LSS boende. 14 nov 2013. Beställaravdelningen Datum : 14 november 2013 1 (3) Minnesanteckningar Branschråd LSS boende. 14 nov 2013. Närvarande: Region Gotland, Hajdes, Attendo. 1. Mariann hälsade alla välkomna. 2. Genomgång av

Läs mer

Kallelse TNau 2013-12-02

Kallelse TNau 2013-12-02 1 (1) KALLELSE 2013-12-02 Kallelse TNau 2013-12-02 Telefon 0431-870 00 KALLELSE 2013-12-02 1 (1) Tekniska nämndens arbetsutskott Plats och tid: Stadshuset Ängelholm, Rum:Grön, 2013-12-02, kl 16:30 Ärenden:

Läs mer

Brukarrådets protokoll 2013-05-13

Brukarrådets protokoll 2013-05-13 Brukarrådets protokoll 2013-05-13 Brukarrådet, Kungsgårdsskolan/Prästgärdet Plats Kungsgårdsskolan Tid Måndagen 13/5 2013, kl. 18.00-19.30 Närvarande Laila Wiolet Edvinsson personal, Tina Silvertun Pg

Läs mer

Fyra hälsoutmaningar i Nacka

Fyra hälsoutmaningar i Nacka Fyra hälsoutmaningar i Nacka - 1 Bakgrund 2012 är den fjärde folkhälsorapporten i ordningen. Rapporten syfte är att ge en indikation på hälsoutvecklingen hos Nackas befolkning och är tänkt att utgöra en

Läs mer

Resultat brukarundersökning inom Bergs kommuns hemvård och särskilt boende... 2

Resultat brukarundersökning inom Bergs kommuns hemvård och särskilt boende... 2 BERGS KOMMUN Resultat brukarenkät hemvård och särskilt boende 1 Innehållsförteckning Resultat brukarundersökning inom Bergs kommuns hemvård och särskilt boende... 2 Svarsfrekvens... 2 personer som svarat

Läs mer

Måttbandet nr 228 januari 2013

Måttbandet nr 228 januari 2013 Måttbandet nr 228 januari 2013 Enkät till elever i särskolan hösten 2012 Sammanställning av elevernas svar Verksamhetsuppföljningen: Elionor Briling Per-Olof Sahlberg 2 (5) Hur tycker DU det är i skolan?

Läs mer

Ärende 9. Mer kollektivtrafik i Degerfors och Karlskoga kommun - genomförande och medfinansiering

Ärende 9. Mer kollektivtrafik i Degerfors och Karlskoga kommun - genomförande och medfinansiering Ärende 9 Mer kollektivtrafik i Degerfors och Karlskoga kommun - genomförande och medfinansiering Tjänsteskrivelse 1 (4) 2015-12-14 KS 2015.0036 Handläggare Hans Bergh-Nilsson Kommunstyrelsen Mer kollektivtrafik

Läs mer

Resultat av enkät nr 2 Testresenären

Resultat av enkät nr 2 Testresenären Resultat av enkät nr Testresenären Maj 010 010-0-04 Innehållsförteckning Bakgrund...3 1. Hur ofta åkte du buss den första månaden?... 3. Vilka arbetstider har du?... 4 3. Vilket yrke har du?... 4 4. Vilken

Läs mer

Lantbrukarnas syn på viltskador orsakade av gäss och tranor kring Tåkern resultat av en enkätundersökning

Lantbrukarnas syn på viltskador orsakade av gäss och tranor kring Tåkern resultat av en enkätundersökning Lantbrukarnas syn på viltskador orsakade av gäss och tranor kring Tåkern resultat av en enkätundersökning LÄNSSTYRELSEN ÖSTERGÖTLAND Dnr 218-20969-06 FÖRORD I januari 2006 skickade Länsstyrelsen Östergötland,

Läs mer

ATTITYDER TILL FÖRSKOLAN ÅR 2012 föräldrars uppfattning av kvalitet i förskolan

ATTITYDER TILL FÖRSKOLAN ÅR 2012 föräldrars uppfattning av kvalitet i förskolan Handläggare Direkt telefon Vår beteckning Er beteckning Datum Anita Ottosson 0455-30 3621 2013-02-04 ATTITYDER TILL FÖRSKOLAN ÅR 2012 föräldrars uppfattning av kvalitet i förskolan Barn- och ungdomsförvaltningen

Läs mer

1. Skulle du vilja att dina barn åt mer frukt- och grönsaker än vad de gör idag?

1. Skulle du vilja att dina barn åt mer frukt- och grönsaker än vad de gör idag? Faktablad frukt och grönt undersökning 2012 TNS SIFO har på uppdrag av ICA genomfört en undersökning bland 3819 föräldrar med barn under 18 år i samtliga 21 län. Respondenterna var mellan 18 och 65 år

Läs mer

tobak alkohol - narkotika

tobak alkohol - narkotika Preliminär redovisning av några av svaren på Drogvaneundersökningar i Gotlands kommun under perioden 1998 26 avseende elever i åk 9 Vissa av frågorna belyser även elever i gymnasiet åk 2 för åren 24 26

Läs mer

Månadsrapport februari 2016

Månadsrapport februari 2016 Regionstyrelsens arbetsutskott -03-15 Protokoll Au 58 Månadsrapport februari RS /46 - Ledningskontoret -03-15 Arbetsutskottets beslut Resultatkrav införs för kultur- och fritidsnämnden med 1,5 mnkr, barn-

Läs mer

Tierpspanelen Rapport 1 Medborgarservice

Tierpspanelen Rapport 1 Medborgarservice Tierpspanelen Rapport 1 Medborgarservice 2008-12-16 Sammanfattning I den första Tierpspanelen fick medborgarna svara på frågor kring Medborgarservice som funnits sedan januari 2007. Totalt har 54 personer

Läs mer

Företagsamheten 2014 Östergötlands län

Företagsamheten 2014 Östergötlands län Företagsamheten 2014 Östergötlands län Medlemsföretaget Carolines kök, Nacka Östergötlands län 2 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Sammanfattning Östergötlands län... 4 3. Företagsamheten... 5 Företagsamma

Läs mer

Konfirmand Gotland 2015-2016 INBJUDAN

Konfirmand Gotland 2015-2016 INBJUDAN Konfirmand Gotland 2015-2016 INBJUDAN innehåll vem är jag? vad är gud? 3 frågor och svar 5 alva, hemse och rone 6 burs, garda och fardhem 9 eskelhem 11 havdhem 13 hoburg 15 klinte 16 norra gotlands pastorat

Läs mer

Överföring av resurser från Barn- och utbildningsnämnden i samband med bildande av en En samlad utbildningsorganisation för ungdomar och vuxna

Överföring av resurser från Barn- och utbildningsnämnden i samband med bildande av en En samlad utbildningsorganisation för ungdomar och vuxna 1 (3) Handläggare Elisabeth Österdahl Telefon +46 (0)498 26 94 30 E-post elisabeth.osterdahl@gotland.se Diarienr xxxxxxxxx Datum 2009-01-19 Barn- och utbildningsnämnden Överföring av resurser från Barn-

Läs mer

Kundundersökning mars 2012. Operatör: GRANBERGS BUSS Trafikslag: Buss Sträcka: LULEÅ - KIRUNA

Kundundersökning mars 2012. Operatör: GRANBERGS BUSS Trafikslag: Buss Sträcka: LULEÅ - KIRUNA Kundundersökning mars 2012 Operatör: GRANBERGS BUSS Trafikslag: Buss Sträcka: LULEÅ - KIRUNA Innehållsförteckning Bakgrund och syfte Sid 3 Metodbeskrivning Sid 4 Klassificering av indexnivåer Sid 5 Sammanfattning

Läs mer

E-beslut. 1. Skicka in ansökan via e-ansökan. 2. Beslut. 3. Våra ärenden

E-beslut. 1. Skicka in ansökan via e-ansökan. 2. Beslut. 3. Våra ärenden 1 (5) E-beslut Vissa av våra beslut skickas elektroniskt. Istället för vanliga brev i brevlådan skickas beslutsbrev för prishöjning till och med tak, prissänkning och utträde digitalt via e-post. De går

Läs mer

Gagnefs kommun Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2016-04-20 Dnr 2016:93/53 Sida A GAGNEFS KOMMUN Ank. 2016 -C4-2 7- Bun 43 Medborgarförslag om busskort till alla ungdomar

Läs mer

Projekt Västlänken 2015 Projektnummer: TRV 2013/45076 Markör

Projekt Västlänken 2015 Projektnummer: TRV 2013/45076 Markör Projekt Västlänken 2015 Projektnummer: TRV 2013/45076 Markör Innehåll Bakgrund Syfte Metod och urval Resultat Kännedom Attityder till projektet Kontakter med Trafikverket Information Om Trafikverket Bakgrundsdata

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? en rikstäckande undersökning av äldres uppfattning om kvaliteten i hemtjänst och äldreboenden 2013

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? en rikstäckande undersökning av äldres uppfattning om kvaliteten i hemtjänst och äldreboenden 2013 Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? en rikstäckande undersökning av äldres uppfattning om kvaliteten i hemtjänst och äldreboenden 2013 Du får gärna citera Socialstyrelsens texter om du uppger källan,

Läs mer

* KOMMUN KONTORET FÖR HÄLSA, VÅRD OCH OMSORG. Handläggare Datum Diarienummer Monica Petersson 2013-08-29 NHO 2013-0140.31

* KOMMUN KONTORET FÖR HÄLSA, VÅRD OCH OMSORG. Handläggare Datum Diarienummer Monica Petersson 2013-08-29 NHO 2013-0140.31 Uppsala * KOMMUN KONTORET FÖR HÄLSA, VÅRD OCH OMSORG Handläggare Datum Diarienummer Monica Petersson 2013-08-29 NHO 2013-0140.31 Nämnden för hälsa och omsorg Beställningscentral och organisation av resor

Läs mer

Måttbandet nr 244 våren 2015

Måttbandet nr 244 våren 2015 Måttbandet nr 244 våren 2015 Enkät till föräldrar med barn i förskoleverksamhet och skolbarnsomsorg Verksamhetsuppföljning: Per Löttiger Hur tycker du förskolan, familjedaghemmet eller fritidshemmet fungerar

Läs mer

Policy Modell för attraktiv skola i Piteå kommun

Policy Modell för attraktiv skola i Piteå kommun Policy Modell för attraktiv skola i Piteå kommun Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Modell för attraktiv skola Policy 2013-12-16, 222 Kommunfullmäktige Dokumentansvarig/processägare

Läs mer

Effektivare samordning av kollektivtrafik och skolskjuts

Effektivare samordning av kollektivtrafik och skolskjuts Barn- och utbildningsförvaltningen Samhällsbyggnadsförvaltningen Handläggare Telefon +46 (0)498 26 9430 E-post elisabeth.osterdahl@gotland.se Diarienr Datum 2013-10-24 Tjänsteskrivelse Expediering till:

Läs mer