BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN"

Transkript

1 VERKSAMHETSPLAN Läsåret 2015/2016 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Söderköpings kommun

2 DET POLITISKA UPPDRAGET: I Skolprogrammet har kommunfullmäktiga fastställt mål och framgångsfaktorer för programperioden. Nämnden har utifrån mål och framgångsfaktorer i Skolprogrammet formulerat en uppdragsplan till förvaltningen. Verksamheternas resultatredovisning och uppdragsplanens sex delar är grunden för utvecklingsarbetet under året. Den förvaltningsgemensamma verksamhetsplanen är det övergripande paraply under vilket alla verksamheter skapar en lokal verksamhetsplan. I den lokala verksamhetsplanen finns, förutom de centralt prioriterade målen och strategierna även enhetsspecifika mål, strategier och aktiviteter. Under flera år har förvaltningen fokuserat läsning och matematik. Läsning och språkutveckling är grunden till elevernas möjlighet att lyckas i sitt skolarbete och kräver ett fortsatt arbete. Som ett led i det fortsatta arbetet med språk- och läsutveckling har det rekryterats en förstelärare på 50 % med fokus på språk- och läsutveckling. Målet med rekryteringen är dels att höja nivån ytterligare på de insatser som gjorts och på det arbete som pågår, och dels att identifiera nya insatser utifrån den forskning som finns inom området. Matematikkunskaperna hos barn och ungdomar har under senare år fokuserats på nationell nivå. I kommunen finns sedan några år tillbaka en matematikutvecklare med ett centralt uppdrag. I uppdraget ingår bland annat att leda mattelyftet, dessa satsningar kommer fortgå. Resultaten har förbättrats under den period satsningen pågått och kommunens lågoch mellanstadieelever presterar nu över riksgenomsnittet i matematik. Betyg och bedömning är ett annat prioriterat utvecklingsområde inom grundskola och gymnasium. Det finns två lärare med ett centralt uppdrag kring betyg och bedömning. Under året kommer deras fokus ligga på att höja bedömarkompetensen hos samtliga lärare i grundskola och gymnasiet. Utgångspunkten för det politiska uppdraget är att förvaltningen ska jobba långsiktigt och hållbart på individ-, organisations- och samhällsnivå. Förvaltningen ska ta fram mål, strategier och aktiviteter för att möjliggöra följande uppdrag:

3 Alla elever kan läsa när de lämnar åk 2: Detta är ett uppdrag som verksamheten jobbat med under flera år och som är fortsatt viktigt att ha i fokus. Som ett led i att lyckas med detta uppdrag kommer det under hösten kommer, med hjälp av statligt bidrag, rekryteras fem pedagoger med ett riktat uppdrag kring läsinlärning. Under hösten 2016 kommer kommunens svensklärare att ingå i Skolverkets fortbildningssatsning Läslyftet. För att läraren ska få mer tid med eleven ska statliga medel användas till undervisning av elever: Att mötet mellan pedagog och barn/elev håller hög kvalitet är en förutsättning för lärandet och bidrar starkt till trygghet och studiero. Dessa möten kräver tid och engagemang och en hjälp i detta är att de statliga medel som skolan får del av används på ett sätt som ökar lärarens möjlighet att ge varje elev det som krävs. Det skapas förutsättningar för relevant kompetensutveckling som bygger på verksamhetens resultat, evidens och beprövad erfarenhet. Särskilt bör fortbildning kring barn och elever med neuropsykiatrisk problematik, läsinlärning och fortbildning kring bedömning prioriteras: Förstelärarna kommer, tillsammans med kompetensutvecklingsgruppen, att ha ett viktigt uppdrag i att analysera verksamheternas resultat och planera fortbildning utifrån aktuell forskning och enheternas resultat. Under innevarande läsår kommer fokus ligga på fortbildning kring barn med neuropsykiatrisk problematik samt på fördjupad kunskap kring betyg och bedömning och fortsatt fortbildning i matematik genom mattelyftet. Fortbildning kring läsinlärning kommer att fokuseras under kommande läsår och bestå i att kommunens svensklärare ingår i läslyftet. Det skapas en god lärandemiljö för alla barn och elever, det kan till exempel innebära att man vid inköp beaktar miljö och hälsoaspekter: Begreppet lärandemiljö omfattar många olika delar. Det handlar både om att miljön våra barn och elever vistas i ska vara trygg och fri från kränkningar och diskriminering. Det handlar även om att miljön ska skapa lust och nyfikenhet till att lära och att de möten som sker i verksamheten håller hög kvaliteter och bidrar till barn och elevers lärande. Skillnaden mellan flickors och pojkars resultat ska minska genom att pojkarnas resultat närmar sig flickornas: Under året kommer två olika EU-finansierade projekt att drivas på högstadiet.

4 Båda dessa projekt har ett tydligt fokus på jämställdhet och de kommer att innebära ett arbete med motivation, nya metoder och närvaro som ett sätt att höja pojkarnas resultat. Skapa en positiv upplevelse kring barn och elevers måltider i verksamheten. Barn/elever och pedagoger ska tillsammans kunna mötas under informella samtal och få energipåfyllning som främjar både hälsa och inlärning: I de enkäter som genomförs är matsituationen, främst i grundskolan, ett utvecklingsområde. Detta påverkar elevernas möjlighet till god hälsa och kunskapsutveckling och därför kommer elevernas måltidsupplevelse att vara i fokus under det kommande året. KARTLÄGGNING OCH UTVÄRDERING Alla verksamheter är ålagda att kartlägga och utvärdera sin verksamhet i enlighet med den plan som finns för detta. Vårdnadshavare, och elever åk 3 i grundskolan till år 3 på gymnasiet besvarar en enkät. Dessutom genomförs screeningar i matematik och läsning i flera årskurser varje år. Nationellt prov och betyg sammanställs och analyseras. Sammantaget bildar dessa kartläggningar underlag för att ta fram prioriterade mål i det fortsatta arbetet på kommunnivå och i respektive verksamhet. TILLBAKABLICK Under förra mandatperioden har det politiska uppdraget varit formulerat i sju A-mål som varit gemensamma för alla verksamheter, förutom A-målen har det funnits ett antal B-mål som varit gemensamma för respektive verksamhetsform. Slutligen har det funnits C-mål som gällt respektive enhet. Under 2015 är strukturen delvis annorlunda. Förvaltningen har fått ett uppdrag som formulerats i centralt prioriterade mål för respektive verksamhetsområde. Utöver dessa mål har varje enhet möjlighet att formulera enhetsspecifika, lokalt formulerade, mål. Målformuleringarna kommer att utvärderas löpande för att kunna stämmas av mot det politiska uppdraget. Under 2014 har ett omfattande arbete med A-målen pågått i samtliga verksamheter. I många delar kan man tydligt se att det har skett en progression. Läsförmågan i de lägre åldrarna är fortsatt hög, matematiklyftet har inneburit höjda resultaten i matematik,

5 pojkarnas meritvärde står sig bra i konkurrens med riket men är fortfarande för lågt i relation till Söderköpings flickors meritvärde, andelen behöriga till ett nationellt gymnasieprogram med minst betyget E i alla ämnen är även det relativt högt men inte 100%, på samma sätt har vi inte nått målet att alla elever har en gymnasieexamen efter avslutad utbildning. Trygghet och studiero samt hälsa är grunden för allt annat arbete och även om enkätundersökningen visar att barn och elever känner sig trygga i verksamheterna så finns det områden som kan utvecklas ytterligare. Ett viktigt mål under året har varit att förbättra de områden som skolinspektionen identifierade som utvecklingsområden under sina inspektioner Detta arbete kommer att fortsätta även detta år. Inför kommande uppdragsplan vore det önskvärt med en diskussion om en långsiktig viljeinriktning för verksamheterna, fritidsgården Focus, Kulturskolan och vuxenutbildningen. FÖRSKOLAN Förskolan är i nuläget organiserad i fyra förskoleområden som vart och ett leds av en förskolechef. Förskolorna har tillgång till 50 % förstelärare som stöder det pedagogiska arbetet i förskolan. De tre förskolecheferna bildar tillsammans med förvaltningens utvecklingsledare en arbetsgrupp som möts regelbundet för att utveckla kommunens förskoleverksamhet på en övergripande nivå. Antalet lediga förskoleplatser i innerstaden minskar. Det beror delvis på att intresset för familjedaghem och fristående förskolor minskat i kommunen. Dessutom har antal 1-5 åringar stadigt ökat, vilket är glädjande. Det har lett till att frågan om för få förskoleplatser samt problematiken med småskalighet i centralorten nu utreds. Alla pedagoger ska vid verksamhetsperiodens slut känna sig väl förtrogna med verktygen i Söderköpings kommunala förskolors systematiska kvalitetsarbete och använda sig av dem i sitt dagliga uppdrag. Alla barn i Söderköpings kommunala förskolors ska ges förutsättningar att utveckla ett rikt språk.

6 Centralt prioriterade strategier/framgångsfaktorer: Tidiga insatser. Leken som pedagogiskt verktyg. Alla pedagoger ska vid verksamhetsperiodens slut känna sig väl förtrogna med verktygen i Söderköpings kommunala förskolors systematiska kvalitetsarbete och använda sig av dem i sitt dagliga uppdrag. Andelen positiva enkätsvar, snittresultat per förskoleområde hämtat ur den enkät som grundats på BRUK genomförd av pedagogerna. (Skalan är 0-4, där 4 är den högsta poängen i skattningen.) ,45 Alla barn i Söderköpings kommunala förskolors ska ges förutsättningar att utveckla ett rikt språk. Andelen positiva enkätsvar, 2015 snittresultat per förskoleområde 3,76 hämtat ur den enkät som grundats på BRUK genomförd av pedagogerna. (Skalan är 0-4, där 4 är den högsta poängen i skattningen.) Utvärdering och kartläggning Förskolorna kommer att utvärdera sina resultat med hjälp av den kommungemensamma enkäten och självvärderingsinstrumentet BRUK. FRITIDSHEMMET: I kommunen finns det sju kommunala fritidshem, där sammanlagt ca 600 barn är inskrivna. Utbildningen i fritidshemmen utgår från en helhetssyn på eleven och elevens behov och syftar till att främja allsidiga kontakter och social gemenskap. Rektorn för Björkhaga har under detta år fått två uppdrag som tar sin utgångspunkt i fritidshemmen. Det ena uppdraget innebär att, med läroplanen som grund och utifrån fritidshemmens verksamhet, utveckla skolans rastverksamhet. Det andra uppdraget är att utreda möjligheten att starta ett centralt beläget fritidshem som riktar sig till kommunens åringar. I internkontrollen fokuseras hur fritidshemmen jobbar med de Allmänna råden.

7 Alla elever är goda kamrater, känner trygghet och arbetsro. Centralt prioriterade strategier/framgångsfaktorer: Tidiga insatser. Leken som pedagogiskt verktyg. Alla elever är goda kamrater, känner trygghet och arbetsro ,74 3,64 Utvärdering och kartläggning Fritidshemmen kommer att utvärdera sina resultat med hjälp av den kommungemensamma enkäten som vårdnadshavare och elever genomför. GRUNDSKOLAN F-6: I Söderköpings kommunala F-6 skolor finns ca 1040 elever. Dessa elever är fördelade på sju kommunala skolor. Därutöver finns två fristående skolor i kommunen och ett antal elever som är folkbokförda i kommunen men som valt att gå i skolan i en annan kommun, företrädesvis på friskolor i Norrköping. I F-6 skolorna har det under det gångna året fokuserats extra på matematik- och språkutveckling. Alla elever ska uppnå en för årskursen godkänd kunskapsnivå i läsning. Alla barn/elever ska känna trygghet och arbetsro. Centralt prioriterade strategier/framgångsfaktorer: Tidiga insatser. Likabehandlingsarbete. Kollegialt lärande. Alla elever ska uppnå en för årskursen godkänd kunskapsnivå i läsning Åk % 89 % 88 % Alla barn/elever ska känna trygghet och arbetsro ,51 3,52

8 Utvärdering och kartläggning Grundskolan F-6 kommer att utvärdera sina resultat med hjälp av den kommungemensamma enkäten som vårdnadshavare och elever genomför samt genom screening i läsning, nationellt prov i svenska, elevernas skriftliga omdömen och betyg. GRUNDSKOLAN 7-9 Ramunderskolan har i nuläget ca 420 elever. Under det gångna året är det flera utvecklingsprojekt som startats upp och som nu implementeras i verksamheten. Exempel på detta är användandet av lärplattformen edwise och Star for Life som är ett utbildningsprogram med syfte att stärka ungdomars självkänsla för att de skall kunna förverkliga sina drömmar. Skillnaden mellan pojkars och flickors meritvärde ska minska genom att pojkarnas meritvärde ökar mer än flickornas. Samarbetet mellan lärare och ämnen på skolan ska öka så att eleven ges möjlighet att uppfatta större kunskapsområden som helheter. Alla elever skall uppnå en för årskursen godkänd kunskapsnivå i matematik. Centralt prioriterade strategier/framgångsfaktorer: Kollegialt lärande. En-till-en datorer. Resultatuppföljning. Skillnaden mellan pojkars och flickors meritvärde ska minska genom att pojkarnas meritvärde ökar mer än flickornas ,2 35,7 14 Samarbetet mellan lärare och ämnen på skolan ska öka så att eleven ges möjlighet att uppfatta större kunskapsområden som helheter Alla elever skall uppnå en för årskursen godkänd kunskapsnivå i matematik % 89 % 89 % -

9 Utvärdering och kartläggning Grundskolan 7-9 kommer att utvärdera sina resultat med hjälp av den kommungemensamma enkäten som vårdnadshavare och elever genomför samt genom screeningar, resultat på nationellt prov och betyg. GRUNDSÄRSKOLAN 1-9 Grundsärskolan omfattar årskurserna 1-9. I grundsärskolan jobbar man med att ge elever med utvecklingsstörning en utbildning som är anpassad till varje elevs förutsättningar och som så långt det är möjligt motsvarar den som ges i grundskolan. Alla barn/elever ska känna trygghet och arbetsro. Alla elever ska uppnå en för årskursen godkänd kunskapsnivå i läsning. Centralt prioriterade strategier/framgångsfaktorer: Tidiga insatser. Kollegialt lärande. Likabehandlingsarbete. Tidigare mätresultat saknas. Utvärdering och kartläggning Grundsärskolan 1-9 kommer att utvärdera sina resultat med hjälp av elevernas skriftliga omdömen, betyg och observationer.

10 GYMNASIESKOLAN: Gymnasieskolan är koncentrerad till Nyströmska och hanterar i nuläget naturvetenskapligt program, samhällsvetenskapligt program, lärlingsutbildning inom fem yrkesprogram och introduktionsprogram. Under hösten 2015 utökas utbudet och Nyströmska erbjuder även ekonomiprogram. Nyströmskas attraktionskraft ska öka. Alla gymnasieelever ska nå gymnasieexamen. Fler elever inom introduktionsprogrammet ska nå gymnasiebehörighet/anställningsbarhet. Centralt prioriterade strategier/framgångsfaktorer: Kollegialt lärande. Resultatuppföljning. Nyströmskas attraktionskraft ska öka. Mätmetod är under utarbetande. Alla gymnasieelever ska nå gymnasieexamen ,5% (Slutbetyg på 4 år) 82,9% (Slutbetyg på 4 år) 84,7% (Slutbetyg på 4 år) Fler elever inom introduktionsprogrammet ska nå gymnasiebehörighet/anställningsbarhet ,3% 15% 20% Utvärdering och kartläggning Gymnasieskolan kommer att utvärdera sina resultat med hjälp av den kommungemensamma enkäten som elever genomför samt genom statistik kring antagning och resultat.

11 VUXENUTBILDNINGEN: Vuxenutbildningen finns i samma organisation som Nyströmska gymnasiet. Vuxenutbildningen omfattar grundskolekurser, gymnasiekurser, yrkesutbildningar på gymnasienivå, lärlingsutbildningar, Svenska för invandrare, Särskild utbildning för vuxna. Dessutom finns uppdragsutbildningar och yrkeshögskoleutbildningar. Fler komvuxelever ska fullfölja sina studier. Centralt prioriterade strategier: Kollegialt lärande. Resultatuppföljning. Fler komvuxelever ska fullfölja sina studier Saknas Saknas 76,7% 91 % Utvärdering och kartläggning Vuxenutbildningen kommer att utvärdera sina resultat med hjälp av statistik kring antagning och resultat. KULTURSKOLAN: Den kommunala musikskolan har funnits i en eller annan form i Söderköping sedan slutet av 1940-talet breddades verksamheten med drama och bild och form. Musikskolan bytte då namn till Kulturskolan. En av Kulturskolans ambitioner är att komma i kontakt med så många elever som möjligt och att musikklassorganisationen ska nå ännu fler elever och framförallt fler pojkar. Alla elever i kommunens skolor kommer i kontakt med oss, men vi ska nå fler elever med kurser och projekt. Antalet instrumentalelever på landsortsskolorna ska öka. Antalet orkesterelever ska öka. Fler pojkar ska nås av kulturskolans verksamhet.

12 Centralt prioriterade strategier/framgångsfaktorer: Kollegialt lärande. Mätmetod är under utarbetande. Utvärdering och kartläggning Musikskolan kommer att utvärdera sina resultat med hjälp av statistik som de sammanställer årligen. FRITIDSVERKSAMHETEN FOCUS: Grunduppdraget är att bedriva fritidsverksamhet för åldern år. Verksamhetens strategiska läge ger mycket goda möjligheter till möten med stora delar av målgruppen och övrig personal, som är verksam där. Att hålla fast i den höga kvaliteten och den höga besöksfrekvensen som finns på helgkvällar. Att stärka Ungdomsarenan Ramunder genom att bredda utbudet i samarbete med andra aktörer. Centralt prioriterade strategier/framgångsfaktorer: Likabehandlingsarbete. Resultatuppföljning. Att hålla fast i den höga kvaliteten och den höga besöksfrekvensen som finns på helgkvällar. Mätmetod är under utarbetande. Att stärka Ungdomsarenan Ramunder genom att bredda utbudet i samarbete med andra aktörer. Mätmetod är under utarbetande. Utvärdering och kartläggning Focus kommer att utvärdera sina resultat med hjälp av den kommungemensamma enkäten som elever genomför.

13 SAMLAD ELEVHÄLSA: Elevhälsan ska ha sin tyngd i det förebyggande och hälsofrämjande arbetet. Då man ska göra kvalitativa och hållbara förändringar bör det ges tid för bearbetning och implementering. Samlad Elevhälsa ska även kommande läsår fokusera på arbetet runt psykisk ohälsa och elever med stor skolfrånvaro. SES ska tillsammans med skolornas olika verksamheter arbeta med förebyggande och hälsofrämjande arbete och även stärka arbetet tillsammans med Socialförvaltningens olika verksamheter. Vi ska också satsa på ökad kunskap om och fler verktyg för att hjälpa barn/elever med språksvårigheter. Alla elever ska ha godkända betyg i samtliga ämnen då de lämnar grundskolan. Alla barn/elever skall känna trygghet och arbetsro. Alla barn/elever ska ha en god hälsa både fysiskt och psykiskt. Centralt prioriterade strategier/framgångsfaktorer: Tidiga insatser. Likabehandling. Alla elever ska ha godkända betyg i samtliga ämnen då de lämnar grundskolan ,9% 80,7% 79% Alla barn/elever skall känna trygghet och arbetsro ,46 Alla barn/elever ska ha en god hälsa både fysiskt och psykiskt ,46 3,34 UPPFÖLJNING OCH UTVÄRDERING AV DET POLITISKA UPPDRAGET: Uppföljning av nämnden uppdrag kommer att ske vid flera tillfällen och på flera sätt. Det ekonomiska uppdraget kommer att följas upp i T1, T2 och i årsredovisningen. Nämndens övriga uppdrag till förvaltningen kommer att följas upp genom chefernas och nyckelpersoners redovisning i nämnden i enlighet med tidplan som är beslutad.

14 Per-Arne Sterner Barn- och utbildningschef

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN VERKSAMHETSPLAN Läsåret 2016/2017 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Söderköpings kommun DET POLITISKA UPPDRAGET: I den Strategiska planen och Skolprogrammet har kommunfullmäktige fastställt mål och framgångsfaktorer

Läs mer

Verksamhetsplan (Barn- och utbildningsnämnd) sid 1

Verksamhetsplan (Barn- och utbildningsnämnd) sid 1 Verksamhetsplan - 2016 (Barn- och utbildningsnämnd) sid 1 Danderyd ska erbjuda sina invånare stor valfrihet i den kommunala servicen utifrån individens önskemål och förutsättningar. Föräldrar i Danderyd

Läs mer

Lokal verksamhetsplan Grundskola 7-9 samt grundsärskolan Ramunderskolan

Lokal verksamhetsplan Grundskola 7-9 samt grundsärskolan Ramunderskolan Lokal verksamhetsplan Grundskola 7-9 samt grundsärskolan Ramunderskolan Söderköpings kommun Läsåret 2016/2017 Söderköpings Vision 2020 Översiktsplan KF Skolprogram KF Flerårsbudget KF Uppdragsplan BUN

Läs mer

Kvalitetsdokument 2018 Grundskola. Re 334 Ekeby/Svalnäs

Kvalitetsdokument 2018 Grundskola. Re 334 Ekeby/Svalnäs Kvalitetsdokument 2018 Grundskola Re 334 Ekeby/Svalnäs 1 Innehållsförteckning 1 Skolans utvecklingsarbete 5 1.1 Hur har ni lyckats med era utvecklingsområden för innevarande läsår? 5 1.2 Vilka är skolans

Läs mer

Köping en av Sveriges bästa skolkommuner. Skolplan 2011-2014

Köping en av Sveriges bästa skolkommuner. Skolplan 2011-2014 Köping en av Sveriges bästa skolkommuner Skolplan 2011-2014 Vår verksamhetsplan Barn- och utbildningsnämnden och kommundelsnämnden har antagit en skolplan för 2011-2014. I Köpings kommuns skolplan finns

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Västra Husby FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM

VERKSAMHETSPLAN Västra Husby FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår 4

Läs mer

Dnr :5302, :5303, :5305, :5306, :5307, :5308, :5310

Dnr :5302, :5303, :5305, :5306, :5307, :5308, :5310 Skolinspektionen 2018-01-08 Dnr 43-2017:5302, 43-2017:5303, 43-2017:5305, 43-2017:5306, 43-2017:5307, 43-2017:5308, 43-2017:5310 Bollebygds kommun kommunenabollebygd.se för förskolan, fritidshemmet, förskoleklassen,

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Insjöns skola

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Insjöns skola Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Insjöns skola Kvalitetsredovisning 215/216 Verksamheter inom skolväsendet ska på huvudmanna- och enhetsnivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp

Läs mer

Beslut för grundskola, grundsärskola och fritidshem

Beslut för grundskola, grundsärskola och fritidshem Beslut 2013-06-14 Lunaskolan Rektorn vid Lunaskolan Beslut för grundskola, grundsärskola och fritidshem efter tillsyn av Lunaskolan i Stockholms kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress:

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Dnr 44-2016:5175 Kristna skolföreningen i Malmö Org.nr. 846002-6654 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Mariaskolan belägen i Malmö kommun Skolinspektionen, Postadress:

Läs mer

Lokal verksamhetsplan Grundskola F-6 inklusive fritidshem

Lokal verksamhetsplan Grundskola F-6 inklusive fritidshem Lokal verksamhetsplan Grundskola F-6 inklusive fritidshem Broby/Skönberga ro Söderköpings kommun Läsåret 2017/2018 Söderköpings Vision 2020 Översiktsplan KF Skolprogram KF Flerårsbudget KF Uppdragsplan

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖRSKOLEKLASS, SKOLA, SÄRSKOLA och FRITIDSHEM

VERKSAMHETSPLAN FÖRSKOLEKLASS, SKOLA, SÄRSKOLA och FRITIDSHEM 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 FÖRSKOLEKLASS, SKOLA, SÄRSKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 4 Sammanfattning av läsåret 2017/18 4 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola f in Skolinspektionen Dnr 44-2017:5471 Montenova montessoriskola ekonomisk förening Org.nr. 769602-2248 susanne.palmgren@montenova.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Nova Montessoriskola

Läs mer

Uppdragsplan 2014. För Barn- och ungdomsnämnden. BUN 2013/1809 Antagen av Barn- och ungdomsnämnden 2013-12-18

Uppdragsplan 2014. För Barn- och ungdomsnämnden. BUN 2013/1809 Antagen av Barn- och ungdomsnämnden 2013-12-18 Uppdragsplan 2014 För Barn- och ungdomsnämnden BUN 2013/1809 Antagen av Barn- och ungdomsnämnden 2013-12-18 Kunskapens Norrköping Kunskapsstaden Norrköping ansvarar för barns, ungdomars och vuxnas skolgång.

Läs mer

Nämndsplan Barn- och utbildningsnämnden

Nämndsplan Barn- och utbildningsnämnden Nämndsplan Barn- och utbildningsnämnden 1 Inledning Barn- och utbildningsnämnden ansvarar för förskola, pedagogisk omsorg, öppen förskola, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, fritidshem, gymnasieskola,

Läs mer

UTBILDNINGSPLAN. för Västerås stad 2011-2015. Antagen av kommunfullmäktige den 22 juni 2011

UTBILDNINGSPLAN. för Västerås stad 2011-2015. Antagen av kommunfullmäktige den 22 juni 2011 UTBILDNINGSPLAN för Västerås stad 2011-2015 Antagen av kommunfullmäktige den 22 juni 2011 Innehåll Utbildningsplan 3 En ledande skolstad 4 Vägen till en ledande skolstad 5 Kunskaps- och utvecklingsuppdrag

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2015:9854 Södermalmskyrkan Org.nr. 802003-3687 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Södermalmskyrkans Kristna skola belägen i Stockholms kommun 2 (9) Tillsyn i Södermalmskyrkans

Läs mer

Kvalitetsrapport 1, sammanfattning av redovisning för Kulturoch utbildningsnämnden 20150302

Kvalitetsrapport 1, sammanfattning av redovisning för Kulturoch utbildningsnämnden 20150302 Kvalitetsrapport 1, sammanfattning av redovisning för Kulturoch utbildningsnämnden 20150302 Vision: En tidsenlig och trygg skola och förskola Grundskolan Arbetsgång Enligt Kultur och utbildningsnämndens

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Beslut 2014-03-11 Ängelholms kommun Rektorn vid Söndrebalgs skola 20 i4 i Cg Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Söndrebalgs skola i Ängelholms kommun Skolinspektionen, Postadress:

Läs mer

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat:

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat: Upprättat: 170904 Utvecklingsplan Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018 Det Systematiska Kvalitéts Arbetet (SKA) på Tingbergsskolan Ett systematiskt kvalitetsarbete

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Östra Ryd FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM

VERKSAMHETSPLAN Östra Ryd FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 Östra Ryd FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår

Läs mer

Beslut för Öckerö kommun

Beslut för Öckerö kommun Beslut 2018-04-17 Öckerö kommun kommun@ockero.se Beslut för Öckerö kommun efter tillsyn av utbildningen i Öckerö kommun 2(15) Tillsyn av utbildningen i Öckerö kommun har genomfört tillsyn av Öckerö kommun

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Sankt Anna skola FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM

VERKSAMHETSPLAN Sankt Anna skola FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 Sankt Anna skola FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår

Läs mer

Resultatredovisning. Aspvedens rektorsområde. Söderköpings kommun Söderköpings Vision 2020 MÅL NY VERKSAMHETS- PLAN STRATEGIER RESULTAT

Resultatredovisning. Aspvedens rektorsområde. Söderköpings kommun Söderköpings Vision 2020 MÅL NY VERKSAMHETS- PLAN STRATEGIER RESULTAT redovisning 2015-2016 Aspvedens rektorsområde Söderköpings kommun Söderköpings Vision 2020 Översiktsplan KF Skolprogram KF Flerårsbudget KF Uppdragsplan BUN Verksamhetsplan BUF Lokal verksamhetsplan Chef/R.O.

Läs mer

Köpings kommun ska vara en av de bästa skolkommunerna i Sverige

Köpings kommun ska vara en av de bästa skolkommunerna i Sverige Köpings kommun ska vara en av de bästa skolkommunerna i Sverige Skolplan 2015 2019 Vår skolplan Barn- och utbildningsnämnden, kommundelsnämnden och social- och arbetsmarknadsnämnden har antagit en skolplan

Läs mer

Nämndsplan Barn- och utbildningsnämnden

Nämndsplan Barn- och utbildningsnämnden Nämndsplan Barn- och utbildningsnämnden 1 Inledning Barn- och utbildningsnämnden ansvarar för förskola, barnomsorg på obekväm arbetstid, pedagogisk omsorg, öppen förskola, förskoleklass, grundskola, grundsärskola,

Läs mer

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Tidaholms kommun. Beslut. Tidaholms kommun.

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Tidaholms kommun. Beslut. Tidaholms kommun. Dnr 43-2014:8572 Tidaholms kommun tidaholms.kommun@tidaholm.se Beslut för förskola efter tillsyn i Tidaholms kommun 13eslut 2 (10) Tillsyn av förskolan i Tidaholms kommun har genomfört tillsyn av förskolan

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete BUN 2013-08-27 57 Systematiskt kvalitetsarbete Barn- och utbildningsförvaltningen Systematiskt kvalitetsarbete i Svenljunga kommun Skollagens krav innebär att huvudmän, förskole- och skolenheter systematiskt

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Beslut Skolinspektionen 2015-01-26 Pysslingen Förskolor och Skolor AB Rektorn vid Alfaskolan Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn i Alfaskolan i Solna kommun Skolinspektionen, Box 23069,

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola 2 Viktor Rydberg gymnasium Djursholm Rektorn vid Viktor Rydberg gymnasium Djursholm för gymnasieskola efter tillsyn av Viktor Rydberg gymnasium Djursholm i Danderyds kommun Skolinspektionen, Box 23069,

Läs mer

Kvalitetsrapport för Fredriksbergsskolan läsåret

Kvalitetsrapport för Fredriksbergsskolan läsåret 0 Kvalitetsrapport för Fredriksbergsskolan läsåret 2015-2016 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I förskoleklass grundskola åk 1-9 fritidshem Ansvarig rektor Kristin Hägglund 1 2 Innehåll Styrkort 2015-2016... 1

Läs mer

Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014

Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014 BARN OCH UTBILDNING Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014 Verksamhetsidé På vår skola ges alla elever möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar! Det viktiga för alla på skolan är att

Läs mer

Kvalitetsdokument 2012/2013, Grundskola

Kvalitetsdokument 2012/2013, Grundskola Kvalitetsdokument 2012/2013, Grundskola Innehållsförteckning 1 Inledande frågor... 5 1.1 Utvecklingsområden på skolan...5 1.2 Framgångsfaktorer och goda exempel...5 1.3 Hur ser det systematiska kvalitetsarbetet

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Dnr 44-2016:5173 Föreningen Hemgårdar i Malmö Org.nr. 846000-9460 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Malmö Montessoriskola belägen i Malmö kommun 2 (9) Dnr 44-2016:5173

Läs mer

Beslut för fritidshem, grundskola och gymnasieskola

Beslut för fritidshem, grundskola och gymnasieskola Dnr 44-2016:11157 Dnr 44-2016:11158 Dnr 44-2016:11159 Jensen education college AB Org.nr. 556635-8759 anna.wigerjensen@jenseneducation.se mats.rosen@jenseneducation.se för fritidshem, grundskola och gymnasieskola

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola r% Beslut Dnr 44-2014:7787 Freinetskolan Mimer Ekonomisk Förening Org.nr. 769602-1117 Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Freinetskolan Mimer belägen i Norrtälje kommun 2(10) Tillsyn

Läs mer

Lokal verksamhetsplan Grundskola F-6 inklusive fritidshem Björkhagaskolan

Lokal verksamhetsplan Grundskola F-6 inklusive fritidshem Björkhagaskolan Lokal verksamhetsplan Grundskola F-6 inklusive fritidshem Björkhagaskolan Söderköpings kommun Läsåret 2016/2017 Söderköpings Vision 2020 Översiktsplan KF Skolprogram KF Flerårsbudget KF Uppdragsplan BUN

Läs mer

KVALITETSRAPPORT 2014

KVALITETSRAPPORT 2014 KVALITETSRAPPORT 2014 GRUNDSKOLA Ladubacksskolan 2015-02-1 INNEHÅLL VERKSAMHETSCHEFEN HAR ORDET 5 NORMER OCH VÄRDEN 7 Planen mot kränkande behandling och likabehandlingsplanen... 7 Arbetet med normer

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete år 2015

Systematiskt kvalitetsarbete år 2015 januari 2016 Mörtviksskolan Systematiskt kvalitetsarbete år 2015 Systematiskt kvalitetsarbete Skola I Mörtviksskolan pågår ett aktivt arbete för att främja alla elevers trygghet och lärande. Genom att

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Beslut 2014-02-13 Salems kommun boubou@salem.se Rektorn vid Säbyskolan soledad.garcia.garcia@salem.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Säbyskolan i Salems kommun

Läs mer

Systematiskt Kvalitetsarbete

Systematiskt Kvalitetsarbete Systematiskt Kvalitetsarbete 2017-2018 Tomtbergaskolans rektorsområde Eleverna känner sig nöjda med vår skola och är trygga här oavsett ålder. Tryggheten bland fritidsbarnen är ännu högre, vi har stora

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Skolinspektionen Beslut 2014-04-30 Bilingual Montessori School of Lund Rektorn vid Bilingual Montessori School of Lund Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn i Bilingual Montessori School of

Läs mer

Kvalitetsrapport grundskola. Örsjö skola Läsår 2016/2017

Kvalitetsrapport grundskola. Örsjö skola Läsår 2016/2017 Kvalitetsrapport grundskola Örsjö skola Läsår 2016/2017 Jämställdhet 3 Utbildningen i åk 1-6 ska utformas så att alla elever tillförsäkras en skolmiljö som präglas av trygghet och studiero. 4 All verksamhet

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Köpings kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Köpings kommun Tillsyn i Köpings kommun Beslut 2 (9) har genomfört tillsyn av Köpings kommun under hösten 2015. Tillsynen har avsett

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Mogata skola

VERKSAMHETSPLAN Mogata skola 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 Mogata skola FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2018/19 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår

Läs mer

Nominering till Kvalitetsutmärkelse i Danderyd Bästa förskola Bästa skola

Nominering till Kvalitetsutmärkelse i Danderyd Bästa förskola Bästa skola Nominering till Kvalitetsutmärkelse i Danderyd 2017 Bästa förskola Bästa skola Utbildningsnämndens kvalitetsutmärkelse i Danderyd 2017 Kvalitetsutmärkelsen riktas till förskolor och skolor som med nytänkande,

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2014:8517 Södertälje Friskola AB Org.nr. 556557-0149 Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Södertälje Friskola belägen i Södertälje kommun 2(8) Tillsyn i Södertälje friskola

Läs mer

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6 Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6 Lärande Verksamhetens måluppfyllelse Svenska Studieresultat ämnesprov grundskolan Betyg Antal elever Antal elever

Läs mer

Huvudmannens delredovisning avseende utveckling av utbildningen i förskoleklass och grundskola

Huvudmannens delredovisning avseende utveckling av utbildningen i förskoleklass och grundskola 2016-04-12 Handläggare Lisa Ringqvist Fanny Adebrink Ewa Norrström Anette Ekholm Avdelning styrning och kvalitet Skolinspektionen Huvudmannens delredovisning avseende utveckling av utbildningen i förskoleklass

Läs mer

Plan för kunskap och lärande. med kvalitet och kreativitet i centrum

Plan för kunskap och lärande. med kvalitet och kreativitet i centrum Plan för kunskap och lärande med kvalitet och kreativitet i centrum Förord Östersunds kommunfullmäktige har som skolhuvudman antagit denna plan. Med planen vill vi säkerställa att de nationella målen uppfylls.

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Skolinspektionen Beslut 2014-03-13 Kungsbacka kommun Rektorn vid Kapareskolan A-D Beslut för grundskola efter tillsyn i Kapareskolan A-D i Kungsbacka kommun Skolinspektionen, Box 2320, 403 15 Göteborg,

Läs mer

2015/16 Verksamhetsplan För Förskolan Trumpeten i Flens kommun

2015/16 Verksamhetsplan För Förskolan Trumpeten i Flens kommun 2015/16 Verksamhetsplan För Förskolan Trumpeten i Flens kommun Flens Kommun 2015-01-01 Innehållsförteckning Inledning... 2 Styrdokument... 2 Nationella mål... 2 Färdplan Flen 2014-17... 2 Strategidokumentet...

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Brobyskolan

VERKSAMHETSPLAN Brobyskolan 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 Brobyskolan FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår

Läs mer

Uppdrag, nuläge och mål

Uppdrag, nuläge och mål Uppdrag, nuläge och mål Nämndens uppdrag utgör kommunens styrelse för det offentliga skolväsendet för barn och ungdom avseende förskoleklass, grundskola och grundsärskola. Vidare ansvarar man för den förskoleverksamhet

Läs mer

Beslut Dnr :4832. Orsa kommun. Beslut för förskola. efter tillsyn i Orsa kommun. Skolinspektionen Box 23069, Stockholm

Beslut Dnr :4832. Orsa kommun. Beslut för förskola. efter tillsyn i Orsa kommun. Skolinspektionen Box 23069, Stockholm Orsa kommun Beslut för förskola efter tillsyn i Orsa kommun Tillsyn i Orsa kommun Beslut 2 (9) har genomfört tillsyn av Orsa kommun under januari 2017. Tillsynen har avsett det samlade ansvarstagandet

Läs mer

Prioriterade utvecklingsområden för Rebbelberga rektorsområde verksamhetsåret 2014/2015 samt kompetensutvecklingsplan

Prioriterade utvecklingsområden för Rebbelberga rektorsområde verksamhetsåret 2014/2015 samt kompetensutvecklingsplan 2014-06-30 Prioriterade utvecklingsområden för Rebbelberga rektorsområde verksamhetsåret 2014/2015 samt kompetensutvecklingsplan I Kunskapsstaden Ängelholm möter du en förskola och skola som vilar på vetenskaplig

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Upplands Väsby kommun Beslut för gymnasieskola efter tillsyn i Upplands Väsby kommun Tillsyn i Upplands Väsby kommun Beslut 2(6) har genomfört tillsyn av Upplands Väsby kommun under våren 2015. Tillsynen

Läs mer

Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola

Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2018:7148 Kiruna kommun Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Kiruna kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2 (6) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut. efter tillsyn i Tibro kommun

Beslut. efter tillsyn i Tibro kommun Tibro kommun kommun@tibro.se efter tillsyn i Tibro kommun Skolinspektionen, Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 Telefon: 08-586 080 00, Fax: 08-586 080 04 www.skolinspektionen.se 2 (8)

Läs mer

Systematiskt Kvalitetsarbete Mörtviksskolan

Systematiskt Kvalitetsarbete Mörtviksskolan Systematiskt Kvalitetsarbete Mörtviksskolan 2017-2018 Systematiskt kvalitetsarbete Skola Våra elever är morgondagens världsmedborgare och vi utvecklar därför elevernas kommunikativa förmåga, kreativitet

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2015:4582 Tyska Skolan Göteborg ekonomiska förening Org.nr. 769604-3608 Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Victoriaskolan belägen i Göteborgs kommun 2 (8) Dnr 44-2015:4582

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Järfälla kommun Rektorn vid Högbyskolan Beslut för grundskola efter tillsyn av Högbyskolan i Järfälla kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Telefon: 08-586 080

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Dnr 43-2014:8004 Knivsta kommun Beslut för fritidshem efter tillsyn i Knivsta kommun 2(11) Tillsyn i Knivsta kommun har genomfört tillsyn av Knivsta kommun under våren 2015. Tillsynen har avsett det samlade

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med yrkesprogram

Beslut för gymnasieskola med yrkesprogram Dnr 44-2015:9718 IT Gymnasiet Sverige AB Org.nr. 556597-0471 Beslut för gymnasieskola med yrkesprogram efter tillsyn i IT gymnasiet Uppsala belägen i Uppsala kommun 2 (7) Dnr 44-2015:9718 Tillsyn i IT

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Dnr 44-2016:9438 Föreningen Backaskolan Org.nr. 846500-1777 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Backaskolan belägen i Malmö kommun Skolinspektionen, Postadress: Box

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Skolinspektionen Dnr 44-2015:4206 Aktiebolaget Sigrid Rudebecks Skola Org.nr. 556357-1248 Beslut för gymnasieskola efter tillsyn i Sigrid Rudebecks gymnasium belägen i Göteborgs kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Barn och elever i behov av särskilt stöd 2014/2015

Barn och elever i behov av särskilt stöd 2014/2015 Barn och elever i behov av särskilt stöd 2014/2015 Sofia Franzén Kvalitetscontroller Augusti 2015 Utbildningsförvaltningen 0911-69 60 00 www.pitea.se www.facebook.com/pitea.se Innehåll Rapportens huvudsakliga

Läs mer

UPPDRAGSPLAN 2015. Utbildningsnämnden

UPPDRAGSPLAN 2015. Utbildningsnämnden UPPDRAGSPLAN 2015 Utbildningsnämnden UN 2015/ 4661 Antagen av Utbildningsnämnden den 17 juni 2015 I enlighet med styrmodellen för Norrköpings kommun ska varje nämnd årligen ta fram en uppdragsplan. Uppdragsplanen

Läs mer

Återrapportering av måluppfyllelse i kommunplan och nämndplan, april 2013

Återrapportering av måluppfyllelse i kommunplan och nämndplan, april 2013 TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2013-05-21 Barn- och utbildningsförvaltningen 1 (9) Marika Lyman Klicka här för att ange text. Klicka här för att ange text. Klicka här för att ange text. Diarienummer 2013/BUN

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med yrkesprogram

Beslut för gymnasieskola med yrkesprogram rin Beslut Dnr 44-2015:9719 IT Gymnasiet Sverige AB Org.nr. 556597-0471 Beslut för gymnasieskola med yrkesprogram efter tillsyn i IT gymnasiet Helsingborg belägen i Helsingborgs kommun Beslut 2 (8) Dnr

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem n Beslut Huddinge kommun Beslut för fritidshem efter tillsyn i Huddinge kommun Tillsyn i Huddinge kommun Beslut 2(5) har genomfört tillsyn av Huddinge kommun under hösten 2015. Tillsynen har avsett det

Läs mer

Kvalitetsdokument 2014, Vasaskolan (läå 2013/2014)

Kvalitetsdokument 2014, Vasaskolan (läå 2013/2014) Kvalitetsdokument 2014, Vasaskolan (läå 2013/2014) 1 Vasaskolan 1.1 Inledande frågor 1.1.1 Utvecklingsområden på skolan Skolans främsta utvecklingsområden under läsåret 2013/2014 I vår verksamhetsplan

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola n Beslut Linköpings kommun Beslut för gymnasieskola efter tillsyn i Linköpings kommun Tillsyn i Linköpings kommun Beslut 2(10) har genomfört tillsyn av Linköpings kommun under hösten 2016. Tillsynen har

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Beslut Skd insdf, donen Letebo Utbildning AB Org.nr. 556917-5663 info@leteboskolan.se Beslut för fritidshem efter tillsyn av Letebo Utbildning AB Besiut 2 (7) Tillsyn av Laitabo Utbikinbg, AB har genomfört

Läs mer

Beslut för förskola. ein 5 Skolinspektionen. efter tillsyn i Örnsköldsviks kommun. Beslut. Örnsköldsviks kommun

Beslut för förskola. ein 5 Skolinspektionen. efter tillsyn i Örnsköldsviks kommun. Beslut. Örnsköldsviks kommun ein 5 Beslut Örnsköldsviks kommun Beslut för förskola efter tillsyn i Örnsköldsviks kommun 2 (9) Tillsyn i Örnsköldsviks kommun har genomfört tillsyn av Örnsköldsviks kommun under våren 2015. Tillsynen

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan (Jonsboskolan) period 4 (april juni), läsåret 2013/2014.

Kvalitetsarbete för grundskolan (Jonsboskolan) period 4 (april juni), läsåret 2013/2014. Kvalitetsarbete för grundskolan (Jonsboskolan) period 4 (april juni), läsåret 2013/2014. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

Verksamhetens systematiska kvalitetsarbete - om grundskolans arbete med systematisk uppföljning och analys

Verksamhetens systematiska kvalitetsarbete - om grundskolans arbete med systematisk uppföljning och analys Information om skolenheten Kopperskolan är en F-6:skola som h ar ca 320 elever och 45 personal. Skolans organisation har fyra F-1:or och tvåparellelligt från år 2-6. Det finns fyra fritidsavdelningar och

Läs mer

Kvalitetsrapport för Montessoriskolan Castello

Kvalitetsrapport för Montessoriskolan Castello 1 Kvalitetsrapport för Montessoriskolan Castello Systematiskt kvalitetsarbete Uppdraget i förskola och skola är en tjänst gentemot våra kunder, där barn, elever och föräldrars behov ska tillgodoses inom

Läs mer

Strategi för en utvecklande skola i Vårgårda ökad måluppfyllelse i grundskolan och grundsärskolan

Strategi för en utvecklande skola i Vårgårda ökad måluppfyllelse i grundskolan och grundsärskolan Strategi för en utvecklande skola i Vårgårda ökad måluppfyllelse i grundskolan och grundsärskolan Beslutat av: Kommunfullmäktige för beslut: 11 januari 2017 För revidering ansvarar: Kommunfullmäktige Ansvarig

Läs mer

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Malmö kommun. Beslut. Malmö kommun Dnr :4548

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Malmö kommun. Beslut. Malmö kommun Dnr :4548 r% Skolinspektionen Beslut Malmö kommun Beslut för förskola efter tillsyn i Malmö kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund Beslut 2(8) Tillsyn i Malmö kommun Skolinspektionen har genomfört tillsyn

Läs mer

Måldokument Utbildning Skaraborg

Måldokument Utbildning Skaraborg Måldokument Utbildning Skaraborg 2019-07-01 2022-06-30 1 Övergripande syfte Övergripande syfte med Utbildning Skaraborg är att ge invånarna i Skaraborg en kvalitativt god utbildning, som gör Skaraborg

Läs mer

Skolplan Med blick för lärande. Antagen av barn- och utbildningsnämnden den 21 oktober

Skolplan Med blick för lärande. Antagen av barn- och utbildningsnämnden den 21 oktober Skolplan 2016-2019 Med blick för lärande Antagen av barn- och utbildningsnämnden den 21 oktober 2015 1 Sävsjö kommuns skolplan - en vägvisare för alla förskolor och skolor i Sävsjö kommun Sävsjö kommuns

Läs mer

Beslut. efter tillsyn i Värnamo kommun

Beslut. efter tillsyn i Värnamo kommun Beslut Värnamo kommun Beslut efter tillsyn i Värnamo kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon: 08-586 08 00, Fax: 08-586 080 07 www.skolinspektionen.se

Läs mer

PLAN FÖR UTVECKLING AV FRITIDSHEM

PLAN FÖR UTVECKLING AV FRITIDSHEM UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN GRUNDSKOLEAVDELNINGE N SID 1 (7) 2012-11-13 DNR 12-411/7073 BILAGA PLAN FÖR UTVECKLING AV FRITIDSHEM UPPDRAGET I skollagen står följande om syftet med utbildningen på fritidshemmet:

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2016:5110 Freinetskolan Kastanjen ekonomisk förening Org.nr. 769600-0590 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Freinetskolan Kastanjen belägen i Botkyrka kommun 2 (9) Tillsyn i

Läs mer

Lokalt åtagande och aktivitet (Tuna skolområde)

Lokalt åtagande och aktivitet (Tuna skolområde) Enhetens resultat i elevenkäten, frågeområde Ansvar och inflytande/fråga: Lärarna i min skola tar hänsyn till elevernas åsikter, och enhetens resultat i elevenkäten, frågeområde Trygghet och trivsel/fråga:

Läs mer

Nämndsplan BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN. - Preliminär nämndsplan år 2020

Nämndsplan BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN. - Preliminär nämndsplan år 2020 Nämndsplan - BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN - Preliminär nämndsplan år Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 1.1 Mål- och resultatstyrning i Lomma kommun... 3 1.2 Nämndsplan och målkedja... 3 1.3 Nämndens

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Beslut 2012-09-19 Dnr 43-2011:5456 Stockholms kommun registrator.utbildning@stockholm.se Rektorn vid Globala gymnasiet pernilla.ericols@stockholm.se Beslut för gymnasieskola efter tillsyn av Globala gymnasiet

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Beslut Orsa kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Orsa kommun Tillsyn i Orsa kommun Beslut 2 (9) har genomfört tillsyn av Orsa kommun under januari 2017. Tillsynen har avsett det

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola a Skolinspektionen Dnr 43-2017:5329 Hagfors kommun kommun@hagfors.se för grundsärskola efter tillsyn i Älvstranden bildningscentrum 1-3, 4-6 och 7-9. i Hagfors kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15

Läs mer

Matteusskolans systematiska kvalitetsarbete

Matteusskolans systematiska kvalitetsarbete Matteusskolan Sammanfattning måluppfyllelse 2017 Dnr: Sid 1 (7) 2018-01-29 Matteusskolans systematiska kvalitetsarbete På Matteusskolan bedrivs ett systematiskt kvalitetsarbete i syfte att ständigt utveckla

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Skolinspektionen Beslut 2014-04-23 Arvika kommun arvika.kommun@aevika.se Rektor vid Centralskolan anders.karlsson@arvika.se Beslut för grundskola efter tillsyn i Centralskolan i Arvika kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2014:8529 Södertälje kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Södertälje kommun 2 (12) Tillsyn i Södertälje kommun har genomfört tillsyn av Södertälje kommun under våren 2015.

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola en Beslut Centrina utbildning Aktiebolag Org.nr. 556757-2234 info@centrina.se Beslut för grundskola efter tillsyn av Centrina utbildning Aktiebolag Beslut 2 (7) Tillsyn av Centrina utbildning Aktiebolag

Läs mer

Dokumentation av kvalitetsarbetet i Mjölby kommuns förskolor och skolor

Dokumentation av kvalitetsarbetet i Mjölby kommuns förskolor och skolor 1 (15) Utbildningsförvaltningen 2015-06-08 Dokumentation av kvalitetsarbetet i Mjölby kommuns förskolor och skolor Innehåll Inledning... 1 Vision... 2 Uppdrag och mål... 2 Pedagogiskt ledarskap... 2 Hur

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola IL j^ Skolinspektionen Dnr 43-2017:5419 Sotenäs kommun registrator.kommun@sotenas.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Sotenäs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Didaktus skolor AB Org.nr. 556473-2856 Ann-Marie.Viiala@academedia.se Beslut för gymnasieskola efter tillsyn av Didaktus skolor AB 2 (8) Tillsyn av Didaktus skolor AB har genomfört tillsyn av Didaktus

Läs mer

Beslut. efter tillsyn i Svenljunga kommun

Beslut. efter tillsyn i Svenljunga kommun Beslut Svenljunga kommun Beslut efter tillsyn i Svenljunga kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Post- och besöksadress Lund, Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon: 08-586

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem n Beslut Dnr 43-2014:8428 Skinnskattebergs konunun Beslut för fritidshem efter tillsyn i Skinnskattebergs kommun 2(12) Tillsyn i Skinnskattebergs kommun har genomfört tillsyn av Skimiskattebergs kommun

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola n Beslut Stockholms kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Eriksdalsskolan belägen i Stockholms kommun 2(6) Tillsyn i Eriksdalsskolan har genomfört tillsyn av Stockholms kommun

Läs mer