Kvalitetsarbete i skolan

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kvalitetsarbete i skolan"

Transkript

1 Kvalitetsarbete i skolan Gäller för verksamhetsåret Skola Åkullsjöns skola Ort Åkullsjön Ansvarig rektor Hans Lerner Kontaktinformation akull@robertfors.se 1. Vår skola

2 Den 28 oktober 2002, togs beslutet att Åkullsjöns skola ska ansöka om utmärkelsen Miljöskola. För att kunna bli miljöskola krävs ett omfattande arbete som innefattar miljön, arbetsmiljö och hälsa. Vi började att välja ut 15 kriterier under rubriken fysisk miljö. I november förankrades idéerna hos all personal. Arbetet tog mer tid än vi beräknat men hösten 2004 var vi klara och kan nu kalla oss för MILJÖSKOLA! 2005 bytte miljöskola namn. Det nya namnet är Skola för hållbar utveckling. Vi har en pedagogisk plan för hur arbetet ska bedrivas i fortsättningen. Vi har inte haft någon fungerande ledningsstruktur, vilket har resulterat i att vi inte har sjösatt några nya projekt i år. Vi har dock arbetat som förut för att eleverna ska få må så bra som möjligt, trivas och utvecklats utifrån sina förutsättningar. Organisationen i år har varit: Beskrivning av vårt löpande arbete med kvalitet Utifrån ålder har eleverna fått sätta egna mål och i viss mån gjort egna planeringar och utvärderingar. På grund av gruppernas sammansättning så har vi tvingats att göra gränserna tydliga för eleverna och därmed begränsat en del av möjligheterna. Projekt: Entréprenörsskap: Sålt blommor, haft café för att samla in pengar till fadderbarn och elevkassan. Fadderbarn i Indien: Caféer där barnen bakat och samlat in pengar, planterat och sålt blommor, allt detta till förmån för fadderbarnet. Aktivitetsgrupper: I alla klasser och åldrar för att stärka gemenskapen och självförtroendet. Arbetar över klassgränserna. Under året ska vi ha ett samarbete mellan årskurserna t.ex. teater, faddergruppsaktiviteter och aktivitetsgrupper Exempel på detta: Ma/No Spel Pysselaktiviteter Bak grupper Rörelse/Idrott/Lek Samtal i grupp Tipspromenader/Brännbollsturnering Föräldrainitiativ - en aktivitetskväll med föräldrar/elever Vid utvecklingssamtal skickas enkäter hem både riktat till förälder och barn.

3 Skolråd/elevråd/stormöte genomförs kontinuerligt. Åtgärdsprogram Sammanställning av kunskapsresultat/nationella prov 3. Förutsättningar för vår skolas måluppfyllelse barn : 36 Ålder och kön : Förskoleklass flickor 0 pojkar 0 1:an pojkar 2 flickor 1 2:an flickor 2 pojkar 7 3.an flickor 2 pojkar 0 4:an flickor 0 pojkar 6 5.an flickor 5 pojkar 3 6:an flickor 3 pojkar 5 Barn med annat modersmål: 0 Personalens kompetens / kön: Grundskollärare 1-7 sv/so, folkskollärare + speciallärare, grundskollärare 4-9,textil-matematik, sv/so, tidigare lärare F-6, tidigarelärare f-6 +fritidspedagog + förskollärare, tekniklärare, bildlärare, assistenter. Kvinnor + man Förutsättningar som kan påverka möjligheterna att förverkliga måluppfyllelsen: Ekonomiska resurser: Vi har en begränsad ekonomi och får prioritera vid inköp etc. Sv material behöver förnyas. Våra böcker i NO/SO är sedan tidigt 90-tal och inte aktuella och har dessutom för svår text. Elevgruppernas storlek och sammansättning: Åk 1-2 1:an pojkar 2 flickor 1 2:an flickor 2 pojkar 7 Åk an flickor 2 pojkar 0 4:an flickor 0 pojkar 6 Åk an flickor 5 pojkar 3

4 6:an flickor 3 pojkar 5 Vi har sett den här terminen att vi behöver delningstimmar för elevernas skull. Stödresurser Assistenter behövs. Det är av största vikt för måluppfyllelsen att vi får ha kvar de resurser vi har. Kurator har funnits med vi EVK/EVT. Samtal har skett med elever som varit i behov av det. Kurator har funnits på plats varannan onsdag. Skolsköterska har också funnits att tillgå vid behov. 4. Åtgärder för förbättring från föregående års kvalitetsarbete Åtgärder för förbättring från tidigare år: Genom att lyfta behovet hos våra elever till ledningen så hoppas vi att vi ytterligare kan förbättra situationen på skolan. Vi fortsätter arbetslagsarbetet med kontinuerliga träffar. Det är högt ljud ibland vid matsituationen, vilket vi får arbeta ytterligare med om möjligt. Hur har det gått att genomföra: Behoven på skolan hos eleverna har ökat liksom då också arbetsbelastningen. Fler åtgärdsprogram har skrivits och det skulle behöva skrivas ännu fler. Prioritering har varit tvungen att ske och vi har varit tvungna att begränsa oss. Arbetslagsarbetet har flutit på bra.

5 5. Skolans prioriterade mål 2011/12 uppdelade i läroplansområden Normer och värden Skolan skall aktivt och medvetet påverka och stimulera eleverna att omfatta vårt samhälles gemensamma värderingar och låta dem komma till uttryck i praktisk vardaglig handling. (Läroplan för det obligatoriska skolväsendet - Lpo 94) Mål Aktivitet Mått Resultat Bedömning Trygghet Fadderverksamhet Rastvakter Samtal Riskanalys Trivselenkät 2 gång/termin 1 ute varje rast Så fort det händer något 1 gång/termin vid f.m pres. 1 gång/termin Vi har haft 2-3 fadderverksamheter under terminen. Under vårterminen har vi haft 2 rastvakter ute. Samtal har vi ofta haft varje dag. Trivselenkät är gjord. Medinflytande Elevråd Stormöte Klassråd Ett pass i veckan till att studera ikapp 2 gång/termin 2 gång/termin 3 gång/termin 1 gång/vecka eleven planerar utifrån givna ramar veckans mål 4 gång/termin Riskanalys har ej genomförts. Vi har genomfört alla dessa aktiviteter vid behov och det har fungerat bra. Empati Samarbete över klassgränserna Vi har haft faddring, vi har haft elevens val i åldersblandade Samtal 1 gång i veckan grupper och gemensamma uppvisningar. Attityd Samtal Spontant uppkomna Både enskilt och klasser.

6 Fadderbarn Olika kulturer 3 ggr/termin FN, Barns rättigheter 1gång/termin Vi har haft fadderbarnscafé flera tillfällen. Analys Eftersom året har varit väldigt turbulent har vi tyvärr bara genomfört våra mål till lägsta nivå. Vi hade önskat göra fler aktiviteter, t.ex. utemattedagar och utflykter. Utvecklingsområden för nästa läsår: Eftersom att verksamheten förändras sätter vi inte ut några utvecklingsområden. Personalen till hösten får göra detta.

7 Kunskaper Skolan skall ansvara för att eleverna inhämtar och utvecklar sådana kunskaper som är nödvändiga för varje individ och samhällsmedlem. Dessa ger också en grund för fortsatt utbildning. Skolan skall bidra till elevernas harmoniska utveckling. Utforskande, nyfikenhet och lust att lära skall utgöra en grund för undervisningen. Lärarna skall sträva efter att i undervisningen balansera och integrera kunskaper i sina olika former. (Läroplan för det obligatoriska skolväsendet - Lpo 94) Mål Aktivitet Mått Resultat Bedömning Nå så långt det är möjligt utifrån det enskilda barnet Träna på att aktivt kunskapsinhämta samt källkritik. Varje dag Arbetssättet i de äldre årskurserna har genomsyrats av källkritik och aktiv kunskapsinhämtning med Alla ska nå målen för grundskolan Utgå från var och ens nivå individualisera Iup skriftliga omdömet F 6 ständiga diskussioner. Alla har tyvärr inte nått målen. Vi jobbar med IUP och skriftliga omdömen. Analys Se förra analysen. Studieresultaten hade blivit bättre med en lugnare studiemiljö. Utvecklingsområden för nästa läsår: Bestäms till hösten av kvarvarande personal.

8 Elevers ansvar och inflytande De demokratiska principerna att kunna påverka, ta ansvar och vara delaktig, skall omfatta alla elever. Elevernas kunskapsmässiga och sociala utveckling förutsätter att de tar ett allt större ansvar för det egna arbetet och för skolmiljön, samt att de får ett reellt inflytande på utbildningens utformning. Enligt skollagen åligger det alla som arbetar i skolan att verka för demokratiska arbetsformer. (Läroplan för det obligatoriska skolväsendet - Lpo 94) Mål Aktivitet Mått Resultat Bedömning Låta eleverna delta i Elevråd 2 gång/termin Vi har genomfört detta. beslutsprocesserna Stormöten 2 gång/termin Låta eleverna vara med vid utformning av skolans trivselregler Bättre dokumentation Klassråd Stormöte grupp elevråd stormöte Dokumentera samtliga aktiviteter. Tavla över regler osv. 3 gång/termin 1 gång per läsår Vi genomförde det i början av terminen. Vid aktiviteter Det blev aldrig genomfört. Analys Eftersom styrningen varit otydlig har vi ej kunnat prioritera det tredje målet tillräckligt mycket. Utvecklingsområden för nästa läsår: Se förra.

9 Skola och hem Skolans och vårdnadshavarnas gemensamma ansvar för elevernas skolgång skall skapa de bästa möjliga förutsättningarna för barns och ungdomars utveckling och lärande. (Läroplan för det obligatoriska skolväsendet - Lpo 94) Mål Aktivitet Mått Resultat Bedömning Att nå föräldrarna på ett Maila hem all information Minst 1 gång i veckan Kontakten här har varit över effektivt sätt Vid föräldramöte berätta 1 gånger per termin kriterierna. Mejl har ofta gått Att umgås och skapa gemenskap med vårdnadshavarna kring elevernas skolgång Använda schoolsoft aktivt. om mail Aktivitetskväll Föräldramöte Utbilda föräldrar vid f.m i schoolsofts grunder 1 gång per läsår 1 gång per termin 75 % av föräldrarna har besökt schoolsoft Aktivt skolråd Kontinuerliga träffar 2 gång/termin Nej. Analys Rektor har ej kallat till skolråd. Styrningen kring schoolsoft har varit oklar. Utvecklingsområden för nästa läsår: Se förra. ut flera gånger i veckan. Vi har haft både föräldramöten och aktivitetskväll som planerades av skolrådet. Schoolsoft används inte av 75%, en del använder det dock till sjukanmälan, men aldrig för kommunikation kring det pedagogiska arbetet.

10 Övergång och samverkan Samarbetsformer mellan förskoleklass, skola och fritidshem skall utvecklas för att berika varje elevs mångsidiga utveckling och lärande. För att stödja elevernas utveckling och lärande i ett långsiktigt perspektiv skall skolan också sträva efter att nå ett förtroendefullt samarbete med förskolan samt med de gymnasiala utbildningar som eleverna fortsätter till. Samarbetet skall utgå från de nationella och lokala mål och riktlinjer som gäller för respektive verksamhet. (Läroplan för det obligatoriska skolväsendet - Lpo 94) Mål Aktivitet Mått Resultat Bedömning Att träffa blivande Åka till Lillebo 1 gång per läsår Nej. förskoleklass barn Barnen kommer till skolan 1 gång per läsår Att överlämna blivande åk 7 till Tundalsskolan Åka till Tundalsskolan 1 gång per läsår Eleverna har fått träffa sina klasskamrater och mentorer, men överlämning mellan Att elever i upptagningsområdet väljer Åkullsjöns skola Träffa föräldrar inför valet av förskoleklass/åk 1 elever i procent som valt skolan ht 2012 lärare har ej genomförts. Det är ej aktivt jobbat med. Elever har valt bort åkullsjöns skola i åk 5. Analys Angående överlämnande har det ej kallats till ett överlämnande och ansvaret för överlämnandet har varit oklart. Meddelandet av skolflytten av mellanstadiet följdes av ett erbjudande om flytt för åk 5, vilket ledde till att 3 elever valde att byta till Tundal. Utvecklingsområden för nästa läsår: Se förra.

11 Skolan och omvärlden Eleverna skall få en utbildning av hög kvalitet i skolan. De skall också få underlag för att välja fortsatt utbildning. Detta förutsätter att den obligatoriska skolan nära samverkar med de gymnasiala utbildningar som eleverna fortsätter till. Det förutsätter också en samverkan med arbetslivet och närsamhället i övrigt. (Läroplan för det obligatoriska skolväsendet - Lpo 94) Mål Aktivitet Mått Resultat Bedömning Göra studiebesök Bibliotek 3 gång per termin Genomfört Andra studiebesök Annat 1 gång per termin Åk 5 Ratan. 1-2 kyrkan. 3-4 SVT i Umeå Få personer utifrån att besöka oss Besök 1 gång per termin Jan Sundström Tobaksfri Duo Analys Problemet med studiebesök är att få ihop transporten till en rimlig kostnad och därför har studiebesöken varit lågprioriterade. Utvecklingsområden för nästa läsår: Se förra

12 Bedömning och betyg Betyget uttrycker i vad mån den enskilda eleven har uppnått de mål som uttrycks i kursplanen för respektive ämne eller ämnesblock. Som stöd för betygssättningen finns ämnesspecifika kriterier för olika kvalitetssteg. Dessa betygskriterier anges i anslutning till respektive kursplan. (Läroplan för det obligatoriska skolväsendet - Lpo 94) Mål Aktivitet Mått Resultat Bedömning Sammanställning av Särskilt papper skapat av 1 gång per år IUP genomfört. elevers måluppfyllelse ledningen Överlämning av resultat till åk 7-9 IUP skriftliga omdömen 1 gång per termin Använda schoolsoft 1 gång/läsår(överlämning) Genomfört Analys Vi har nått målen. Utvecklingsområden för nästa läsår: Se förra

13 6. Uppföljning av studieresultat Nationella prov åk 3 för elever som läser enligt grundskolans kursplan Ämne Svenska Matematik Svenska som andraspråk Flickor Pojkar Totalt Flickor Pojkar Totalt Flickor Pojkar Totalt Ej nått kravnivån elever Nått kravnivån Ej deltagit Totalt Nationella prov åk 6 för elever som läser enligt grundskolans kursplan Ämne Ej nått kravnivån Nått kravnivån Ej deltagit Totalt Svenska Flickor Pojkar Totalt Matematik Flickor Pojkar Totalt Engelska Flickor Pojkar Totalt Svenska som andraspråk Flickor Pojkar Totalt Vilka områden (utifrån de nationella proven) har eleverna klarat bra respektive mindre bra i de olika ämnena: De bra områdena är engelska. Matematiken och svenskan har gått dåligt. I åk 3 har matte och svenska varit bra. Åtgärder för utveckling som kommer att vidtas det närmaste året: Flera elever behöver stöd på högstadiet.

14 Bedömning av måluppfyllelse i årskurs 6 (dvs ej nationella prov) för elever som läser enligt grundskolans kursplan Ämne Totalt antal elever Nått målen Ej nått målen Flickor Pojkar Flickor Pojkar Flickor Pojkar Bild Engelska Hem- och konsumentkunskap Idrott och hälsa 3 5 Matematik Modersmål Musik NO 3 5 Biologi Fysik Kemi SO 3 5 Geografi Historia Religionskunskap Samhällskunskap Svenska Svenska som andraspråk Slöjd 3 5 Teckenspråk Teknik 3 5 Analysera och reflektera över sambandet mellan lärares bedömning att målen nås i ämnet och resultaten på nationella proven: Vid ytterligare tester och prestationer vid normala lektionstillfällen, där samtal även ingår anser vi att några elever som ej klarat vissa delprov når ändå målen. Analysera och reflektera över vilka ämnen som eleverna har klarat bra respektive mindre bra: Svenska är det ämnet där eleverna klarat sig sämst. Mycket på grund av den låga läslusten hos eleverna och arbetsron har ej gett tillfälle till bokprat, skrivuppgifter och samtal kring skrivning. Åtgärder för utveckling som kommer att vidtas det närmaste året: Flera elever måste ha stöd på högstadiet. 7. Uppföljning av likabehandlingsplanen Likabehandlingsplanen är uppföljd.

15 8. Uppföljning av gemensamma områden 9. Analys och bedömning av måluppfyllelsen i verksamheten som helhet Måluppfyllelsen är för låg. 10. Åtgärder för förbättring i verksamheten som helhet En kontinuitet behövs inom verksamheten, både när det gäller personal och ledning, för att ge trygghet och arbetsro för alla, personal likväl som elever.

Lokal Arbetsplan. F-klass och grundskolan

Lokal Arbetsplan. F-klass och grundskolan Lokal Arbetsplan 2011 F-klass och grundskolan NORMER OCH VÄRDEN Skolan ska aktivt och medvetet påverka och stimulera eleverna att omfatta vårt samhälles gemensamma värderingar och låta dem komma till uttryck

Läs mer

Kvalitetsarbete i skolan

Kvalitetsarbete i skolan Kvalitetsarbete i skolan Gäller för verksamhetsåret 2011-2012 Skola Nybyskolan f-6 och Fritids Skräddaren Ort Ånäset Ansvarig rektor Maria Öhgren Kontaktinformation 0934-14231, 070-680 42 31 maria.ohgren@robertsfors.se

Läs mer

Kvalitetsarbete i skolan Samundervisningsgrupperna årskurs 7-9. Här ingår särskoleelever och grundskoleelever. Gäller för verksamhetsåret 2010-2011

Kvalitetsarbete i skolan Samundervisningsgrupperna årskurs 7-9. Här ingår särskoleelever och grundskoleelever. Gäller för verksamhetsåret 2010-2011 Kvalitetsarbete i skolan Samundervisningsgrupperna årskurs 7-9. Här ingår särskoleelever och grundskoleelever. Gäller för verksamhetsåret 2010-2011 Skola Tundalsskolan Ort Robertsfors Ansvarig rektor Jan

Läs mer

ARBETSPLAN FÖR RÄVLYANS fritidsverksamhet läsåret 2014-15

ARBETSPLAN FÖR RÄVLYANS fritidsverksamhet läsåret 2014-15 ARBETSPLAN FÖR RÄVLYANS fritidsverksamhet läsåret 2014-15 Innehållsförteckning Sid 3 Presentation av arbetssätt Sid 4 utifrån LGR 11 Sid 4 Normer och värden Kunskaper Sid 6 Elevers ansvar och inflytande

Läs mer

Kvalitetsarbete i fritidshem

Kvalitetsarbete i fritidshem Kvalitetsarbete i fritidshem Gäller för verksamhetsåret: 2015-2016 Enhet: Grevåkerskolans fritidshem Fritidshem Grevåkerskolans fritids- Baronen och Greven Ort Hammerdal Ansvarig rektor Birgitta K Lindberg

Läs mer

Kvalitetsarbete i skolan 2014-2015

Kvalitetsarbete i skolan 2014-2015 Kvalitetsarbete i skolan 2014-2015 Skola Fjällsjöskolan fskk åk 6 Ort Backe Ansvarig rektor Susanne Sjödin Kontaktinformation Dan Forsberg, 0624-512029 1. Vår skola I Fjällsjöskolan fskk- åk 6 går 50 barn.

Läs mer

Lokal arbetsplan för skolan

Lokal arbetsplan för skolan Lokal arbetsplan för skolan Gäller för verksamhetsåret 2013-2014 BYSKESKOLAN 6-9 Träden fälls i augusti 2013 Skola Byskeskolan 6-9 Ort Byske Ansvarig rektor Stefan Eriksson Kontaktinformation Kundtjänst

Läs mer

Verksamhetsrapport Valla skola

Verksamhetsrapport Valla skola Verksamhetsrapport V skola Rektor: Ann-Britt Eriksson : 2017-09-07 www.katrineholm.se 2 (9) Vår handläggare Verksamhetsrapport för V skola september 2017 V skola är en kommunal grundskola i Katrineholms

Läs mer

Bilaga 7. Författningsstöd till Undervisningen i fysik i grundskolan

Bilaga 7. Författningsstöd till Undervisningen i fysik i grundskolan Bilaga 7. Författningsstöd till Undervisningen i fysik i grundskolan Skollagen 2 kap. Den kommunala organisationen för skolan 2 För ledningen av utbildningen i skolorna skall det finnas rektorer. Rektorn

Läs mer

All personal arbetar efter de nationella och lokala mål som finns för verksamheten.

All personal arbetar efter de nationella och lokala mål som finns för verksamheten. Grundsärskolans verksamhetsplan Mål och riktlinjer All personal arbetar efter de nationella och lokala mål som finns för verksamheten. Skollagen Läroplaner och kursplaner FN:s barnkonvention Bildningsnämndens

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2005/2006 Dalhem, Barlingbo, Endre

Kvalitetsredovisning 2005/2006 Dalhem, Barlingbo, Endre 1(8) Barn- och utbildningsförvaltningen Kvalitetsredovisning 2005/2006 Dalhem, Barlingbo, Endre Förskoleklass-grundskola-fritidshem (sid 1-5) Förskola (sid 6-8) Beskrivning av verksamheten Dalhem, Barlingbo

Läs mer

Verksamhetsplan Ekeby skola och fritidshem 2016/2017

Verksamhetsplan Ekeby skola och fritidshem 2016/2017 Verksamhetsplan Ekeby skola och fritidshem 2016/2017 Innehållsförteckning Verksamhetsidé-vision sid. 2 Förutsättningar sid. 2 Ekeby skolas årshjul sid. 4 1. Läroplansmål Normer och värden sid. 5 2. Läroplansmål

Läs mer

Rapport från Egentillsyn

Rapport från Egentillsyn Diarienummer: Bun 2015:226/61 2015-09-07 Åsa Nordlund Rapport från Egentillsyn Björbo skola F-3 Rektor Hans Andersson 2015-09-07 Egentillsynenens syfte är att säkerställa skolornas arbete utifrån de styrdokument

Läs mer

Lokal arbetsplan Läsåret 09/10 Hermodsdalsskolan

Lokal arbetsplan Läsåret 09/10 Hermodsdalsskolan Lokal arbetsplan Läsåret 09/10 Hermodsdalsskolan Rektorsområdet Gullvik/Hindby/Hermodsdal LOKAL ARBETSPLAN AVSEENDE HERMODSDALSSKOLAN REKTORSOMRÅDET GULLVIK/HINDBY/HERMODSDAL Efterföljande sidor utgör

Läs mer

2. Övergripande mål och riktlinjer

2. Övergripande mål och riktlinjer 2. Övergripande mål och riktlinjer I de övergripande målen anges de normer och värden samt de kunskaper som alla e lever bör ha utvecklat när de lämnar grundskolan. en anger inriktningen på skolans arbete.

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen. Kvalitetsrapport Centralskolan

Barn- och utbildningsförvaltningen. Kvalitetsrapport Centralskolan Barn- och utbildningsförvaltningen Kvalitetsrapport Centralskolan Läsåret 2016/2017 Nicklas Olivensjö Rektor Datum Innehåll Inledning... 3 Åtgärder enligt föregående kvalitetsredovisning... 3 Underlag

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Gärde skola och fritidshem

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Gärde skola och fritidshem Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Gärde skola och fritidshem Kvalitetsredovisning för Gärde skola och fritidshem 2012/2013 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt

Läs mer

Verksamhetsplan Läsåret 2016/2017

Verksamhetsplan Läsåret 2016/2017 Verksamhetsplan Läsåret 2016/2017 Grundsärskolan Nora kommun Verksamhetsplan grundsärskolan Nora kommun 2016-2017 1. Inledning 1.1 Vision Alla elever ska ges förutsättningar till en allsidig utveckling

Läs mer

Kvalitetsrapport. Svartå Förskoleklass, (Svartå) Förskoleklass. Läsåret 2012/2013. Ansvarig rektor: Jens Berisson

Kvalitetsrapport. Svartå Förskoleklass, (Svartå) Förskoleklass. Läsåret 2012/2013. Ansvarig rektor: Jens Berisson Kvalitetsrapport Förskoleklass Läsåret 2012/2013 Svartå Förskoleklass, (Svartå) Utbildningens syfte Förskoleklassen ska stimulera elevers utveckling och lärande och förbereda dem för fortsatt utbildning.

Läs mer

Lokal arbetsplan för skolan Brännanskolan åk 6-9

Lokal arbetsplan för skolan Brännanskolan åk 6-9 Lokal arbetsplan för skolan Brännanskolan åk 6-9 Gäller för verksamhetsåret 2015-2016 Skola Brännanskolan åk 6-9 Ort Skellefteå Ansvarig rektor Roger Marklund Kontaktinformation Kundtjänst 0910 73 50 00

Läs mer

Kvalitetsredovisning Tällbergs skola 2012/2013

Kvalitetsredovisning Tällbergs skola 2012/2013 Kvalitetsredovisning Tällbergs skola 2012/2013 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Skolans mål anges i skollag,

Läs mer

Lokal arbetsplan för Tusenskönan.

Lokal arbetsplan för Tusenskönan. Lokal arbetsplan för Tusenskönan. Tusenskönans lokala arbetsplan bygger på läroplanen för det obligatoriska skolväsendet samt Landskrona stads skolplan. Arbetsplanen visar hur skolan vill organisera sin

Läs mer

Älta skola med förskolor. Verksamhetsplan för förskoleklasserna på Älta Skola

Älta skola med förskolor. Verksamhetsplan för förskoleklasserna på Älta Skola Älta skola med förskolor Verksamhetsplan för förskoleklasserna på Älta Skola 2018/2019 Verksamhetsplan för förskoleklasserna i Älta skola Förskoleklass är från och med höstterminen 2018 obligatorisk. Men

Läs mer

Terminsbetyg i årskurs 6, våren 2016

Terminsbetyg i årskurs 6, våren 2016 Avdelningen för analys Enheten för förskole- och grundskolestatistik 0 () Terminsbetyg i årskurs, våren 1 I årskurs ska eleverna få betyg i alla ämnen de läst under året. Undantaget är moderna språk som

Läs mer

Lokal arbetsplan för skolan 2015-2016

Lokal arbetsplan för skolan 2015-2016 Lokal arbetsplan för skolan 2015-2016 Skola Ort Ansvarig rektor Kontaktinformation Kundtjänst 0910 73 50 00 Kundtjanst@skelleftea.se 1. Vår grundverksamhet Auraskolan i Skelleftehamn är en F-2 skola med

Läs mer

Nordmarks skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret Rektor Leif Hansson

Nordmarks skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret Rektor Leif Hansson Barn- och utbildningsförvaltningen Nordmarks skola Nordmarks skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret 2017-2018 Rektor Leif Hansson Innehållsförteckning 1. Resultat och måluppfyllelse...

Läs mer

"Lust att lära, rätt att lyckas" Brukarråd 1/

Lust att lära, rätt att lyckas Brukarråd 1/ "Lust att lära, rätt att lyckas" Brukarråd 1/10 2012 År 4-5 nuläge 4 klasser, 4 Klf Fritidsklubb, fritidsledare Resurspedagog 50% Elevassistans Information Kommunens webbacess-mejl har strulat flera gånger

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15 Datum 150904 1 (9) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Lokal arbetsplan. Bollstanäs skola. Läsåret 2009/2010. Bollstanäs skola. Stora vägen Upplands Väsby

Lokal arbetsplan. Bollstanäs skola. Läsåret 2009/2010. Bollstanäs skola. Stora vägen Upplands Väsby Bollstanäs skola Stora vägen 80 194 68 Upplands Väsby Lokal arbetsplan Bollstanäs skola Läsåret 2009/2010 Arbetsplan/verksamhetsplan 2009/10 grundskola för Bollstanäs Inledning Skolans organisation Bollstanäs

Läs mer

Brattfors skola Sten-Åke Eriksson Rektor. Brattfors skola

Brattfors skola Sten-Åke Eriksson Rektor. Brattfors skola Brattfors skola Sten-Åke Eriksson Rektor Brattfors skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret 2013 2014 1 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Mål Alla elever kan, senast i slutet av höstterminen

Läs mer

Uppföljning betyg och ämnesprov årskurs 3,6 och 9 grundskolan Piteå kommun 2012

Uppföljning betyg och ämnesprov årskurs 3,6 och 9 grundskolan Piteå kommun 2012 Uppföljning betyg och ämnesprov årskurs 3,6 och 9 grundskolan Piteå kommun 2012 Anette Christoffersson Utvecklingsledare Sid 1 Innehåll Systematiskt kvalitetsarbete... 4 Nationella och lokala styrdokument...

Läs mer

Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass.

Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass. Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass. Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen.

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Siljansnäs skola och fritidshem

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Siljansnäs skola och fritidshem Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Siljansnäs skola och fritidshem Kvalitetsredovisning 2012/2013 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera,

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Lyrfågelskolan 4-9 2014

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Lyrfågelskolan 4-9 2014 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Lyrfågelskolan 4-9 2014 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat...

Läs mer

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Arbetsplan 2015/2016 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska utvecklas till att uppfylla skollagens krav.

Läs mer

Verksamhetsplan. Ekeby skola och fritidshem 2018/2019

Verksamhetsplan. Ekeby skola och fritidshem 2018/2019 Verksamhetsplan Ekeby skola och fritidshem 2018/2019 Innehållsförteckning Verksamhetsidé-vision sid. 2 Förutsättningar sid. 2 Ekeby skolas årshjul sid. 1. Läroplansmål Normer och värden sid. 4 2. Läroplansmål

Läs mer

Lokal arbetsplan. För. Backgårdsskolan. Backgårds Skolenhet 2011-2012

Lokal arbetsplan. För. Backgårdsskolan. Backgårds Skolenhet 2011-2012 Lokal arbetsplan För Backgårdsskolan Backgårds Skolenhet 2011-2012 Våra telefonnummer är: Rektor Lena Lidström 69 75 53 Skolassistent Anette Backman 69 75 89 Skolassistent Ann-Marie Sundbom 69 75 40 Kök

Läs mer

Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2012-13

Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2012-13 Barn och utbildning Sten-Åke Eriksson Rektor Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2012-13 Innehåll 1. Resultat och måluppfyllelse... 3 1.1 Kunskaper... 3 1.1.1 Måluppfyllelse...

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Vasaskeppets skola

Regelbunden tillsyn i Vasaskeppets skola Regelbunden tillsyn i Ludvika kommun Vasaskeppets skola Dnr 43-2008:438 Regelbunden tillsyn i Vasaskeppets skola Förskoleklass Grundskola 1 3 Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten i Ludvika

Läs mer

Kvalitetsarbete i skolan

Kvalitetsarbete i skolan Kvalitetsarbete i skolan Gäller för verksamhetsåret 2010-2011 Skola Nybyskolan och fritids Skräddaren Ort Ånäset Ansvarig rektor Maria Öhgren Kontaktinformation 0934-141 71 Maria.ohgren@robertsfors.se

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete Läsåret 2013-2014

Systematiskt kvalitetsarbete Läsåret 2013-2014 Grundsärskolan Ingela Dullum Rektor Systematiskt kvalitetsarbete Läsåret 2013-2014 Grundsärskolan Ferlinskolan/Strandvägsskolan Rektor Ingela Dullum 1 Innehållsförteckning: Kunskaper sidan 3 Normer och

Läs mer

Arbetsplan läsåret 2012/2013. Grundsärskolan

Arbetsplan läsåret 2012/2013. Grundsärskolan Arbetsplan läsåret 2012/2013 Grundsärskolan Kunskaper Skolan ska ansvara för att eleverna inhämtar och utvecklar sådana kunskaper som är nödvändiga för varje individ och samhällsmedlem. Dessa ger också

Läs mer

Elever med godkänt provbetyg per ämnesprov åk 9 Skola: Sjöängsskolan Läsår: 2013-2014 Årskurs: 9 Pojkar

Elever med godkänt provbetyg per ämnesprov åk 9 Skola: Sjöängsskolan Läsår: 2013-2014 Årskurs: 9 Pojkar Elever med godkänt per ämnesprov åk 9 Årskurs: 9 Pojkar den 27 juni 2014 Andel (%) elever med godkänt Engelska åk 9 - EN 55 55 100 (90,9) Matematik åk 9 - MA 58 51 87,9 (71,7) NO-ämnen åk 9 - KE 56 43

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Tallidsskolan

Regelbunden tillsyn i Tallidsskolan Regelbunden tillsyn i Botkyrka kommun Tallidsskolan Dnr 43-SV2008:214 Regelbunden tillsyn i Tallidsskolan Förskoleklass, årskurs 1-6 Särskola årskurs 1-6 Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Västervångskolan

Regelbunden tillsyn i Västervångskolan Regelbunden tillsyn i Landskrona kommun Västervångskolan Dnr 53-2008:1776 Regelbunden tillsyn i Västervångskolan Förskoleklass Grundskola årskurserna 1-9 Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2012/2013

Kvalitetsredovisning 2012/2013 2013-08-15 BOS/GUN Knåda skola och fritidshem Chris Sommar Kvalitetsredovisning 2012/2013 Grundfakta Elevantal Förskoleklass Åk 1-6 Fritids 6 elever 60 elever 34 elever Lärare Förskoleklass Åk 1-6 Fritids

Läs mer

Antal elever... 2 Bil 1 Antal elever per skola... 2 Bil 2 Antal elever per årskurs den kommunala skolan... 3 Nyckeltal: Andelen elever i åk 3 i den

Antal elever... 2 Bil 1 Antal elever per skola... 2 Bil 2 Antal elever per årskurs den kommunala skolan... 3 Nyckeltal: Andelen elever i åk 3 i den Antal elever... 2 Bil 1 Antal elever per skola... 2 Bil 2 Antal elever per årskurs den kommunala skolan... 3 Nyckeltal: Andelen elever i åk 3 i den kommunala skolan grundskolan som klarat samtliga delprov

Läs mer

Verksamhetsplan Grundskola, förskoleklass och fritidshem Tibro kommun

Verksamhetsplan Grundskola, förskoleklass och fritidshem Tibro kommun Barn & Utbildning Verksamhetsplan 2018-19 Grundskola, förskoleklass och fritidshem Tibro kommun Reviderad och fastställd 180920 Tibro kommun, 543 80 TIBRO, Barn & Utbildning, Besöksadress: Centrumgatan

Läs mer

Kvalitetsredovisning Läsåret 2011/12

Kvalitetsredovisning Läsåret 2011/12 2012/10/16 Kvalitetsredovisning Läsåret 2011/12 Åkerö skola Flexgrupp 1 och 2 Särskola och Asbergerklass 1 Innehållsförteckning 1. Presentation av skolan 2. Beskrivning av årets verksamhet 3. Underlag

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013.

Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013. Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå systematiskt och

Läs mer

Systematiskt kvalitetarbete Grundskolan Kvalitetsrapport 2013-2014

Systematiskt kvalitetarbete Grundskolan Kvalitetsrapport 2013-2014 Systematiskt kvalitetarbete Grundskolan Kvalitetsrapport 2013-2014 2014-06-03 1. GRUNDFAKTA Stadsskogsskolan 1 191 elever, 113 pojkar och 78 flickor 42 med annat modersmål 22 lärare Andel lärare med högskoleexamen

Läs mer

Om fritidshemmet och vår verksamhet

Om fritidshemmet och vår verksamhet Enligt Läroplan för grundskolan, förskoleklassen och fritidshemmet 2011 Om fritidshemmet och vår verksamhet Fritidshemmet spelar en väsentlig roll i barns tillvaro idag. Vår verksamhet är ett betydelsefullt

Läs mer

Kvalitetsrapport grundskola. Örsjö skola Läsår 2016/2017

Kvalitetsrapport grundskola. Örsjö skola Läsår 2016/2017 Kvalitetsrapport grundskola Örsjö skola Läsår 2016/2017 Jämställdhet 3 Utbildningen i åk 1-6 ska utformas så att alla elever tillförsäkras en skolmiljö som präglas av trygghet och studiero. 4 All verksamhet

Läs mer

VITSIPPANS LOKALA ARBETSPLAN

VITSIPPANS LOKALA ARBETSPLAN VITSIPPANS LOKALA ARBETSPLAN 2016-2017 Innehåll 2016-05-11 Presentation Förskolans värdegrund och uppdrag Normer och värden Utveckling och lärande Barns inflytande Förskola och hem Samverkan med förskoleklass,

Läs mer

Arbetsplan för Ängaboskolan Läsåret 2017/2018

Arbetsplan för Ängaboskolan Läsåret 2017/2018 Arbetsplan för Ängaboskolan Läsåret 2017/2018 Barn- och ungdomsförvaltningens vision: Lust att lära Lärande Samskapande Styrkebaserad Vi sätter Lärandet i centrum för barn, elever, medarbetare och ledare.

Läs mer

Resultatprofil Läsåret Långhundra skola Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet

Resultatprofil Läsåret Långhundra skola Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet Resultatprofil Läsåret 214-21 Långhundra skola Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet Innehållsförteckning Vad är en resultatprofil... 3 Syfte... 3 Vad är innebörden i begreppet resultat?... 3 1. Presentation...

Läs mer

Kvalitetsrapport Fritidshem

Kvalitetsrapport Fritidshem Kvalitetsrapport Fritidshem Fritidshemmets namn Rektor.. 1. Beskrivning av verksamheten 2 En kort presentation av fritidhemmet, t.ex. text från Om Fritidshemmet på er hemsida. Beskriv kortfattat organisation:

Läs mer

Resultatprofil Läsåret Segerstaskolan Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet

Resultatprofil Läsåret Segerstaskolan Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet Resultatprofil Läsåret 2013-2014 Segerstaskolan Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet Innehållsförteckning Vad är en resultatprofil... 3 Syfte... 3 Vad är innebörden i begreppet resultat?... 3 1. Presentation...

Läs mer

Maria Sjödahl Nilsson Strandvägsskolan. Strandvägsskolan Grundsärskolan Systematiskt kvalitetsarbete Läsåret

Maria Sjödahl Nilsson Strandvägsskolan. Strandvägsskolan Grundsärskolan Systematiskt kvalitetsarbete Läsåret Maria Sjödahl Nilsson Strandvägsskolan Strandvägsskolan Grundsärskolan Systematiskt kvalitetsarbete Läsåret 2017-2018 Innehåll 1. Kunskapsuppdraget... 3 1.1 Måluppfyllelse... 3 2. Normer och värden...

Läs mer

Pedagogisk planering Verksamhetsåret 2016/2017 Förskolan Villekulla Avdelning Norrgården

Pedagogisk planering Verksamhetsåret 2016/2017 Förskolan Villekulla Avdelning Norrgården 2016 Barn och utbildningsförvaltningen Förskoleverksamheten Pedagogisk planering Verksamhetsåret 2016/2017 Förskolan Villekulla Avdelning Norrgården Norrgårdens vision: Trygghet, glädje, utveckling! INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Örskolan; förskoleklass samt åk 1-4

Örskolan; förskoleklass samt åk 1-4 Örskolan; förskoleklass samt åk 1-4 I detta skolblad presenteras olika data i tabeller för skolan. Uppgifterna 1 är antalsoch andelsuppgifter avseende, modersmåls- undervisning, lärare, och provresultat.

Läs mer

Kvalitetsrapport Så här går det

Kvalitetsrapport Så här går det Kvalitetsrapport Så här går det Uppföljning av det systematiska kvalitetsarbetet på Fårösundsskolan Verksamhetsåret 2014/2015 Kort sammanfattning av enhetens kvalitetsarbete under verksamhetsåret Uppföljning

Läs mer

Stålvallaskolan. Lokal arbetsplan. Läsåret Stålvallaskolan Norra. Rektor Maria Sjödahl Nilsson

Stålvallaskolan. Lokal arbetsplan. Läsåret Stålvallaskolan Norra. Rektor Maria Sjödahl Nilsson Lokal arbetsplan Läsåret 2015-2016 Stålvallaskolan Norra Rektor Maria Sjödahl Nilsson 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Bakgrund tolkningen av skolan kunskapsuppdrag Utbildningen inom skolväsendet syftar till att

Läs mer

Kvalitetsredovisning Björbo skolan Läsåret 2014/15

Kvalitetsredovisning Björbo skolan Läsåret 2014/15 Kvalitetsredovisning Björbo skolan Läsåret 2014/15 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Vi har under läsåret kontinuerligt arbetat med värdegrunden på skolan, bla har vi samtal med eleverna

Läs mer

Innehållsförteckning. Inledning 3. Riktlinjer 4. Kvalitetssäkring 5. Verksamhetsbeskrivning 6. Normer och värden 7. Kunskaper 8

Innehållsförteckning. Inledning 3. Riktlinjer 4. Kvalitetssäkring 5. Verksamhetsbeskrivning 6. Normer och värden 7. Kunskaper 8 Skolplan Innehållsförteckning Inledning 3 Riktlinjer 4 Kvalitetssäkring 5 Verksamhetsbeskrivning 6 Normer och värden 7 Kunskaper 8 Elevens ansvar och inflytande 11 Skola och hem 12 Övergång och samverkan

Läs mer

Kvalitetsanalys. Dalstorpskolan

Kvalitetsanalys. Dalstorpskolan Kvalitetsanalys Dalstorpskolan Innehållsförteckning et av årets verksamhet... 3 Normer och värden... 3 Verksamhetens resultat... 4 Inflytande/delaktighet... 11 Arbete i verksamheten... 13 Övriga mål enligt

Läs mer

Grundsärskolan är till för ditt barn

Grundsärskolan är till för ditt barn Grundsärskolan är till för ditt barn Beställningsuppgifter: Skolverkets publikationsservice Telefon: 08-527 332 00 E-post: publikationsorder@skolverket.se www.skolverket.se/publikationer Beställningsnr:

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Grundsärskolan. Läsåret 2012/13

Verksamhetsberättelse. Grundsärskolan. Läsåret 2012/13 Grundsärskolan Ingela Dullum Rektor Verksamhetsberättelse Grundsärskolan Läsåret 2012/13 1 Innehållsförteckning: Kunskaper sidan 3 Normer och värden sidan 5 Elevernas ansvar och inflytande sidan 7 Skola

Läs mer

Stålvallaskolan. Lokal arbetsplan. Läsåret Stålvallaskolan Södra. Rektor Maria Sjödahl Nilsson

Stålvallaskolan. Lokal arbetsplan. Läsåret Stålvallaskolan Södra. Rektor Maria Sjödahl Nilsson Lokal arbetsplan Läsåret 2015-2016 Stålvallaskolan Södra Rektor Maria Sjödahl Nilsson 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Bakgrund tolkningen av skolan kunskapsuppdrag Utbildningen inom skolväsendet syftar till att

Läs mer

Kvalitetsarbete i förskolan LOKAL ARBETSPLAN 2014-2015

Kvalitetsarbete i förskolan LOKAL ARBETSPLAN 2014-2015 Kvalitetsarbete i förskolan LOKAL ARBETSPLAN 2014-2015 Förskola/avdelning Fyrås förskola Ort Fyrås Hammerdal Ansvarig förskolchef Ewa Ottosson Kontaktinformation Fyrås förskola småfattran Fyrås 565 830

Läs mer

Ängskolan; förskoleklass och åk 1-9

Ängskolan; förskoleklass och åk 1-9 Ängskolan; förskoleklass och åk 1-9 I detta skolblad presenteras olika data i tabeller för skolan. Uppgifterna 1 är antalsoch andelsuppgifter avseende elever, modersmåls- undervisning, lärare, och provresultat.

Läs mer

Kvalitetsdokument 2012, Grundskola. Re 337 Kevingeskolan

Kvalitetsdokument 2012, Grundskola. Re 337 Kevingeskolan Kvalitetsdokument 2012, Grundskola Re 337 Kevingeskolan Innehållsförteckning 1 Resultatrapportering och analys... 3 1.1 Resultat på nationella prov...3 1.2 Antalet elever som når kunskapsmålen i åk 6...4

Läs mer

Örskolan; förskoleklass samt åk 1-5

Örskolan; förskoleklass samt åk 1-5 Örskolan; förskoleklass samt åk 1-5 I detta skolblad presenteras olika data i tabeller för skolan. Uppgifterna 1 är antalsoch andelsuppgifter avseende, modersmåls- undervisning, lärare, och provresultat.

Läs mer

KVALITETSSAMMANFATTNING VÄSTRA SKOLAN LÄSÅR

KVALITETSSAMMANFATTNING VÄSTRA SKOLAN LÄSÅR 1. Kunskaper Västra skolan är en dynamisk skola som speglar samhället i stort med elever från alla samhällskikt och från många delar av världen. Skolan präglas av ett starkt engagemang hos personalen och

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Åsaka skola F

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Åsaka skola F Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Åsaka skola F-6 2015 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 4 REDOVISNING

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Kronan F

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Kronan F Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Kronan F-6 2014 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 4 REDOVISNING

Läs mer

Resultatprofil. Alsike skola. Läsåret 2016/2017

Resultatprofil. Alsike skola. Läsåret 2016/2017 Resultatprofil Alsike skola Läsåret 2016/2017 Vad är en resultatprofil I resultatprofilen redovisas respektive skolas organisation, antal elever och pedagogisk personal, resultat som uppnåtts hos eleverna

Läs mer

Kvalitetsanalys för Igelboda skola läsåret 2014/15

Kvalitetsanalys för Igelboda skola läsåret 2014/15 1 (9) 11/9 2015 Kvalitetsanalys för Igelboda skola läsåret 2014/15 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna kvalitetsanalys

Läs mer

Huvudmannens plan för systematiskt kvalitetsarbete

Huvudmannens plan för systematiskt kvalitetsarbete Datum 17.10.03 Huvudmannens plan för systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass Skolans namn: Grevåkerskolan Hammerdal 1. Normer och värden 1.1 En sammanställning av resultaten för förskoleklassens arbete

Läs mer

Ökning/minskning från året innan ÅK9. Meritvärden VT åk Ökning/minskning från året innan ÅK8. Meritvärden VT åk8. Meritvärden VT åk 7

Ökning/minskning från året innan ÅK9. Meritvärden VT åk Ökning/minskning från året innan ÅK8. Meritvärden VT åk8. Meritvärden VT åk 7 Meritvärden VT åk9 2014 2015 2013 2014 2015 flickor pojkar totalt flickor pojkar totalt flickor pojkar totalt flickor pojkar totalt flickor pojkar totalt AO 204,7 182,4 193,2 172,5 158,8 166,8 217,7 192,3

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret

Kvalitetsarbete för grundskolan Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret Kvalitetsarbete för grundskolan Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

Rapport från Egentillsyn Björbo skola F-3 Rektor Hans Andersson

Rapport från Egentillsyn Björbo skola F-3 Rektor Hans Andersson Diarienummer: 2019-02-18 Åsa Nordlund Rapport från Egentillsyn Björbo skola F-3 Rektor Hans Andersson 2019-02-18 Egentillsynenens syfte är att säkerställa skolornas arbete utifrån de styrdokument som gäller

Läs mer

Lokal arbetsplan för förskolan

Lokal arbetsplan för förskolan Lokal arbetsplan för förskolan Förskola Graniten Ort Boliden Ansvarig förskolechef Isabella Ahlenius Kontaktinformation Kundtjänst 0910 73 50 00 Kundtjanst@skelleftea.se 1 1. Vår grundverksamhet Granitens

Läs mer

Brattfors skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret Rektor Ing-Marie Jonsson

Brattfors skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret Rektor Ing-Marie Jonsson Barn- och utbildning Brattfors skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret 2014-2015 Rektor Ing-Marie Jonsson Innehåll 1. Kunskapsuppdraget... 3 1.1 Mål... 3 1.2 Måluppfyllelse...

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNING Uppföljning internkontrollplan

BARN- OCH UTBILDNING Uppföljning internkontrollplan BARN- OCH UTBILDNING Uppföljning internkontrollplan Uppföljning av risk för bristande måluppfyllelse ht 18 Nedan följer en stadievis sammanställning av andel elever med F i respektive samt andelen elever

Läs mer

Duvboskolan; förskoleklass samt åk 1-5

Duvboskolan; förskoleklass samt åk 1-5 Duvboskolan; förskoleklass samt åk 1-5 I detta skolblad presenteras olika data i tabeller för skolan. Uppgifterna 1 är antalsoch andelsuppgifter avseende, modersmåls- undervisning, lärare, och provresultat.

Läs mer

Strandvägsskolan Maria Skoogh Rektor. Strandvägsskolan

Strandvägsskolan Maria Skoogh Rektor. Strandvägsskolan Strandvägsskolan Maria Skoogh Rektor Strandvägsskolan Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret 2013-2014 1 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Mål Alla elever kan, senast i slutet av höstterminen

Läs mer

Grundsärskolan är till för ditt barn

Grundsärskolan är till för ditt barn Grundsärskolan är till för ditt barn Beställningsuppgifter: Wolters Kluwers kundservice 106 47 Stockholm Telefon: 08-690 95 76 Telefax: 08-690 95 50 E-post: skolverket@wolterskluwer.se www.skolverket.se/publikationer

Läs mer

Örgryte-Härlanda. Förskoleklass en lekfull övergång till skolan.

Örgryte-Härlanda. Förskoleklass en lekfull övergång till skolan. Örgryte-Härlanda Förskoleklass en lekfull övergång till skolan www.goteborg.se Förskoleklassens viktigaste pedagogiska redskap är lek, skapande och elevens eget utforskande. Genom leken stimuleras elevens

Läs mer

Utvecklingsplan. Fredriksbergskolan RAPPORT. Bildningsförvaltningen Anvar Jusufbegovic,

Utvecklingsplan. Fredriksbergskolan RAPPORT. Bildningsförvaltningen Anvar Jusufbegovic, Bildningsförvaltningen Anvar Jusufbegovic, 0582-68-64-00 anvar.jusufbegovic@edu.hallsberg.se RAPPORT 1(17) Utvecklingsplan Fredriksbergskolan 2018 2019 2(17) Prioriterade mål Under årets arbete har den

Läs mer

LÄRANDESEKTION EN GRANKOTTENS FRITIDSHEM

LÄRANDESEKTION EN GRANKOTTENS FRITIDSHEM LÄRANDESEKTION EN GRANKOTTENS FRITIDSHEM Kvalitetsredovisning 2010-2011 Innehåll 1 Verksamhetsbeskrivning 5 1.1 Beskrivning av verksamheten... 5 1.2 Beskrivning hur ni organiserar arbetet... 5 1.3 Detta

Läs mer

Barn och Utbildning Leif Hansson, rektor. Lokal arbetsplan Stålvallaskolan, Lesjöfors. FSK - Åk5

Barn och Utbildning Leif Hansson, rektor. Lokal arbetsplan Stålvallaskolan, Lesjöfors. FSK - Åk5 Lokal arbetsplan 2017-2018 Stålvallaskolan, Lesjöfors FSK - Åk5 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Bakgrund tolkningen av skolan kunskapsuppdrag Utbildningen inom skolväsendet syftar till att barn och elever ska

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret

Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

Barn och Utbildning Leif Hansson, rektor. Lokal arbetsplan Stålvallaskolan, Lesjöfors. FSK - Åk5

Barn och Utbildning Leif Hansson, rektor. Lokal arbetsplan Stålvallaskolan, Lesjöfors. FSK - Åk5 Leif Hansson, rektor Lokal arbetsplan 2019-2020 Stålvallaskolan, Lesjöfors FSK - Åk5 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Bakgrund tolkningen av skolan kunskapsuppdrag Utbildningen inom skolväsendet syftar till att

Läs mer

Resultatprofil. Ängbyskolan. Läsåret 2016/2017

Resultatprofil. Ängbyskolan. Läsåret 2016/2017 Resultatprofil Ängbyskolan Läsåret 2016/2017 Vad är en resultatprofil I resultatprofilen redovisas respektive skolas organisation, antal elever och pedagogisk personal, resultat som uppnåtts hos eleverna

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Ramkvilla skola. Läsåret 2012-2013

Kvalitetsredovisning. Ramkvilla skola. Läsåret 2012-2013 Kvalitetsredovisning Läsåret 2012-2013 Ort och datum: Vetlanda kommun 2013-09-16 Sara Carlsson Rektor Innehåll 1. Grundskolan...... 2 1.1 av kunskapsresultat......2 1.2 Områden som ska åtgärdas.......5

Läs mer

Kommun Kommunkod Skolform

Kommun Kommunkod Skolform Skolblad avseende Hedekas skola Färgelandavägen 1 45054 HEDEKAS Tel 0524-18045 Fax 0524-18025 wwwmunkedalse Huvudman Kommun Kommun Kommunkod Skolform Munkedal 1430 Grundskola Skolkod 143000401 Skolid 02595

Läs mer

Resultatprofil Läsåret Lagga skola Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet

Resultatprofil Läsåret Lagga skola Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet Resultatprofil Läsåret 2013-2014 Lagga skola Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet Innehållsförteckning Vad är en resultatprofil... 3 Syfte... 3 Vad är innebörden i begreppet resultat?... 3 1. Presentation...

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola Kvalitetsredovisning 2013/2014 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och

Läs mer