SAMRÅDSREDOGÖRELSE. GRANSKNINGSHANDLING Normalt planförfarande

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMRÅDSREDOGÖRELSE. GRANSKNINGSHANDLING Normalt planförfarande 2015-05-25"

Transkript

1 GRANSKNINGSHANDLING Normalt planförfarande Detaljplan för verksamheter inom del av Svenstorp 1:15 Ale kommun, Västra Götalands län SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDETS HANDLÄGGNING Samhällsbyggnadsnämnden har beslutat, , att pröva detaljplan för del av fastigheten Svenstorp 1:15. Sektor samhällsbyggnad fick i samband med beslutet i uppdrag av samhällsbyggnadsnämnden att upprätta detaljplan för området. Detaljplanens syfte är att omvandla området från allmän platsmark till kvartersmark med användning industri, handel och kontor. Detaljplanen har handlagts med enkelt planförfarande enligt PBL 5 kap 7 (SFS 2010:900) fram till samråd. Då många yttranden har inkommit under samrådet har kommunen gjort bedömningen att fortsatt handlägga ärendet med normalt planförfarande enligt PBL 5 kap 6 (SFS 2010:900). När en detaljplan upprättas eller ändras ska de som har ett väsentligt intresse av detaljplanen ges tillfälle till samråd. Samråd har ägt rum under tiden genom att planhandlingar utsänts till berörda sakägare, förvaltningar, myndigheter m fl. INKOMNA YTTRANDEN 1. Länsstyrelsen kommentar 2. Statens geotekniska inst ingen erinran 3. Trafikverket kommentar 4. Lantmäteriet kommentar 5. Göteborg Energi AB kommentar 6. Mark och exploateringsenheten Ingen erinran 7. Verksamhet Teknik Kommentar 8. Svenstorp 1:72, 1:73, 1: kommentar 9. Svenstorp 1:155, 1:158, 1: kommentar 10. Älvängens vägförening Ingen erinran 11. Svenstorp 1: Kommentar 12. Frantzén Kommentar 13. Ivarsson , Kommentar 14. Johnson Mauritzberg Kommentar 15. Claesson, Litteraturbanken Kommentar 16. Westin, Göteborgs universitet? Kommentar 17. Bibliotekets vänner Kommentar De framförda synpunkterna i skrivelserna citeras eller sammanfattas och kommenteras med kursiv stil enligt följande: POST: ALAFORS BESÖK: LEDETVÄGEN 6ALAFORS TFN: FAX:

2 2 1. Länsstyrelsen Synpunkter på sådant som kan aktualisera prövning Länsstyrelsen bedömer med hänsyn till ingripandegrunderna i 11 kap 10 PBL och nu kända förhållanden att ett antagande av en detaljplan enligt förslaget inte kommer att prövas. Motiv för bedömningen Länsstyrelsen befarar inte att riksintresse enligt miljöbalken (MB) påtagligt kommer att skadas, att mellankommunal samordning blir olämplig, att miljökvalitetsnormer enligt miljöbalken inte iakttas, att strandskydd enligt 7 kap. miljöbalken upphävs i strid med gällande bestämmelser, eller att bebyggelse blir olämplig med hänsyn till de boendes och övrigas hälsa eller säkerhet eller till risken för olyckor, översvämning eller erosion. Råd enligt 2 kap. PBL Hälsa och säkerhet, risk Länsstyrelsen noterar att kommunen har fört ett resonemang gällande närheten till farligt godsleden E45. Resonemanget utgår från kommunens specifika riskpolicy som togs fram Länsstyrelsen delar kommunens uppfattning om att risknivån är acceptabel i detta enskilda planärende. Länsstyrelsen vill dock ta tillfället i akt att poängtera att Länsstyrelsen har uppdraget att tillämpa den riskpolicy som tagits fram tillsammans med Länsstyrelserna i Skåne och Stockholm. I policyn medges att det inte finns några hinder för att lokala riktlinjer tas fram. Trots lokala riktlinjer går det dock inte att utesluta att Länsstyrelsen i vissa enskilda planer kan behöva begära in utredningar ifall vår bedömning är att situationen inte motsvarar den risknivå som eftersträvas. Detta framfördes även som synpunkt vid framtagandet av kommunens riskpolicy. Geoteknik Statens geotekniska institut (SGI) har getts tillfälle att yttra sig över planen och har lämnat ett yttrande (dat ). SGI instämmer i bedömningen som gjorts i det geotekniska PM:et tillhörande planen om att totalstabiliteten mot Grönån och Göta älv (m h t avstånd och topografi) är tillfredställande. Länsstyrelsen gör ingen annan bedömning. Naturmiljö Enligt inventeringen kan det finnas groddjur i diket, men det framgår inte av planen om diket ska finnas kvar eller ej. Länsstyrelsen anser att diket i första hand bör behållas, med naturlig vegetation i. Om diket ska flyttas, läggas igen, kläs med makadam eller kulverteras behöver kommunen säkerställa att det inte finns groddjur som kan skadas. Om det finns groddjur kan det komma att krävas artskyddsdispens för åtgärden, beroende på vilken art som finns. Trafikfrågor Trafikverket har yttrat sig ( ) över planen. Behovsbedömning Kommunen bedömer att förslaget inte innebär betydande påverkan på miljön. Länsstyrelsen delar kommunens åsikt. Noterat att Länsstyrelsen anser att risknivån är respektabel men att det i vissa enskilda planer kan begära in utredningar. Noterar att Länsstyrelsen inte gör någon annan bedömning än SGI gällande stabiliteten i området.

3 3 Diket omfattas inte av planförslaget utan ligger inom gällande detaljplan nr 474. Diket ligger inom område utpekat för öppet dagvattensystem. 2. Statens geotekniska institut, SGI I PM geoteknik bedöms totalstabiliteten mot Grönån och Göta älv (m h t avstånd och topografi) vara tillfredsställande. Vi delar denna bedömning som vi även baserar på SGI:s Göta älvutredning. Vidare har Tyréns klarlagt att lokalstabiliteten inom området är tillfredsställande med laster upp till 43 kpa. Denna maximala ytlast, med hänsyn till stabiliteten, har säkerställts med planbestämmelse. Notera att permanenta laster ger upphov till sättningar, vilket också framgår av handlingarna. Sammanfattningsvis har SGI från geoteknisk säkerhetssynpunkt ingen erinran mot planförslaget. Synpunkter noteras 3. Trafikverket Trafikverket ser inga hinder i att ändra användningen av marken ur trafiksynpunkt förutsatt att det inte medför någon större förändring gentemot tidigare lagakraftvunnen detaljplan. Det åligger kommunen att i och med fortsatt etablering i området söka tillstånd för och att bygga ut erforderligt bullerplank mot E45. Synpunkter noteras 4. Lantmäteriet Med tanke på planbeskrivning och utfartsförbud verkar planens syfte vara att nya fastigheter ska bildas över plangränsen, det vill säga fastigheter som berörs av både denna nya detaljplan och den befintliga detaljplanen med aktbeteckning 1440-P98. Planbestämmelserna i de båda planerna bör därför stämma överens med varandra vad gäller minsta fastighetsstorlek. Det kan vara bra att komplettera planbeskrivningen med vem som bekostar fastighetsregleringen. Planhandlingarna ska justeras i enlighet med Lantmäteriets yttrande. 5. Göteborg Energi AB Den verksamhet som etablerar sig på denna fastighet kan erbjudas fjärrvärme för uppvärmning och tappvarmvatten. Befintlig fjärrvärmeledning är förlagd fram till Göteborgsvägen 109, så det måste byggas en ny ledning som förläggs i Göteborgsvägen. Den är tänkt att försörja framtida utbyggnad av småhus och verksamheter längs Göteborgsvägen. Det nu aktuella planområdet kommer att ingå i utbyggnaden av de tekniska lösningar som genomförs för det intilliggande verksamhetsområdet. 6. Mark och exploateringsenheten, Ale kommun Godkänner förslaget.

4 4 7. Verksamhet Teknik, Ale kommun Samlat yttrande från Renhållning, VA, Trafik och Park. Trafikenheten utgår från att utfartsförbud finns kvar. I övrigt ingen erinran. I planen redovisas utfartsförbud mot Göteborgsvägen. 8. Svenstorp 1:72, 1:73, 1:156 Fastighetsägarna har inkommit med synpunkter på den checklist som kommunen gjort och som ingår i detaljplanens behovsbedömning vilken redovisas i samrådet. Under avsnitt förordnande och skydd anges att planen ej kommer att påverka landskapsbilden vilket är felaktigt. Under avsnitt effekter på miljön står att landskapsbilden eventuellt kan påverkas. Ett grönområde tas i anspråk för industri, vilket borde innebära att det medverkar till en betydande påverkan. Den verksamhet som planeras på området anses inte rymmas inom det skyddsavstånd gentemot bostäder som detaljplanen föreskriver. En sådan verksamhet bedöms ha skadliga effekter på miljön och kunna medföra risker för de närboende. Den utredning som planförslaget hänvisar till gällande geoteknik bedöms inte som aktuell och stabiliteten kan inte anses vara tillfredsställande. En mer aktuell utredning efterfrågas. Den befintliga bebyggelsen är bullerpåverkat av järnväg, väg E45 och av Göteborgsvägen. En bullerutredning efterfrågas som redovisar hur träddungen idag fungerar som bullerskydd för bostäderna och vilka konsekvenser det kommer att innebära om denna tas bort. Med hänvisning till kulturmiljölagen är det en nationell angelägenhet att skydda och vårda vår kulturmiljö. Ivar Arosenius är den historiska person som haft störst betydelse för Älvängen. Den staty som är uppförd vid Älvängen station bör flyttas till parken och man bör rusta upp parken och göra den tillgänglig för allmänheten. Checklistan är ett underlag för behovsbedömningen vilken görs för att avgöra om genomförandet av detaljplanen innebär betydande miljöpåverkan. Kommunen bedömer att ett genomförande av planen inte leder till betydande påverkan på miljö, hälsa eller hushållning med mark, vatten eller andra resurser. Länsstyrelsen delar kommunens uppfattning. Området omfattas inte av landskapsbildsskydd eller annat områdesskydd som rör landskapsbilden. Landskapsbilden bedöms i stort inte påverkas på ett betydande sätt.

5 Detaljplanen redovisar bestämmelser som ska följas vid bygglovsprövning. Om en verksamhet som är tillstånds- eller anmälningspliktig enligt miljöbalken ska etableras i området, kommer prövning att ske enligt aktuella bestämmelser. Det geotekniska underlaget som planförslaget hänvisar till anses som tillräckligt enligt SGI. (se yttrande från SGI under punkt 2) En etablering av verksamhetsbebyggelse mellan bostäderna och väg E45 bedöms ha en dämpande effekt på bullerstörningar från väg E45 gentemot befintlig och ny bebyggelse. Att träddungen försvinner kommer inte innebära att bullerstörningar ökar. Till minne av Ivar Arosenius har en staty placerats vid Älvängen station. Kommunens bedömning är att det inte är prioriterat att anlägga och sköta en park i området och statyn vid stationen är en kompensation för detta. 9. Svenstorp 1:155, 1:158, 1:159 5 Fastighetsägaren kan inte använda sin mark som planerat med tanke på skyddsavståndet till bostäder som föreskrivs i planen. Med tanke på närheten till både planerade och befintliga bostäder är användningen olämplig. Planförslaget innebär stor risk för ökad trafik och bullerpåverkan. Den i planförslaget tillåtna högsta nockhöjden om 12 meter samt den högsta tillåtna byggnadshöjden om 8 meter kommer att ha en negativ påverkan på de intilliggande fastigheterna. Det skyddsavstånd som är föreskrivet i planförslaget är till för att reglera vilken typ av verksamhet som får etablera sig på fastigheten. Det kommer inte påverka rätten att nyttja befintliga byggrätter på angränsande fastigheter. Trafiken till området ska ske från den nya angöringsvägen norr om det planerade verksamhetsområdet. Den ökade trafik som planförslaget kan innebära bedöms som liten. Verksamheterna inom planområdet får inte vara störande för sin omgivning och Naturvårdsverkets riktlinjer för externt industribuller ska följas. Planförslaget ändras och planbestämmelsen om högsta nockhöjd justeras till max 7,5 meter. Detta motsvarar samma nockhöjd som byggrätterna för bostadsbebyggelsen på intilliggande fastigheter på motsatt sida Göteborgsvägen. 10. Älvängens vägförening, Utby Ga:13 Godkänner förslaget.

6 6 ÖVRIGA, UTANFÖR SAKÄGARKRETSEN Se samlade kommentarer till synpunkterna på sid 8: 11. Svenstorp 1:47 Vi opponerar oss mot detaljplanen för Svenstorp 1:15 då vi anser att denna medför en rad olika försämringar för miljö och boende. 12. Frantzén Nedan följer en sammanfattning av inkomna synpunkter: Det är synd om man inte tar till vara en plats som redan har en kulturell och estetisk betydelse och som skulle kunna vara en välbehövlig mötesplats. Ivar Arosenius trädgård, som 2011 blev avsatt till park var tänkt att bli ett offentligt rum, som kommunen så väl behöver. En park skulle komma många till gagn och det ligger på bekvämt avstånd från befintlig och planerad bebyggelse. Platsen kan fungera som ett rum för kunskapsutbyte med föreläsningar och workshops. Med små medel kan platsen bli en verklig tillgång. 13. Ivarsson Ivarsson anser att planförslaget på flera punkter strider mot Plan- och bygglagen. Ivarsson skriver att hänsyn inte har tagits till kulturmiljön, till människors hälsa och säkerhet, till naturmiljön och att planförslaget inte innebär en god hushållning av mark- och vattenområden. Ett bebyggelseområdes särskilda kulturella värden ska skyddas och tas tillvara. Områden som är av riksintresse ska skyddas. Ett betydande grönområde med kulturhistoria förstörs till förmån för flytt av en bilverkstad. Kulturvärdena är mycket knapphändigt belysta i planen. Oförorenad mark anläggs med bilverkstad med hög miljöbelastning. Verksamheten är av miljöfarlig karaktär och kommer ge ökad trafik med ökade bullernivåer. Det finns risk för påverkan på dagvattnet och på grundvattnet. Marken behöver saneras om verksamheten avetableras. Diken samt damm i området har biotopskydd, varför står inte det med i planen? Det finns risk för brand, explosion och spridning av giftiga gaser. Trafikläget behöver utredas. Det kan uppföras skyltar som stör nattsömnen för boende i närområdet. Det som planeras är enligt uppgifter från näringsidkare bl a billackering - då gäller minst 100 m skyddsavstånd till bostäder. Förslaget innebär att grönområde i närhet till bostadsbebyggelse tas i anspråk. Förslaget innebär att färre får tillgång till området. 14. Johnson Mauritzberg Ska vi i framtiden behöva beklaga att Ale kommun inte tog tillvara möjligheten att göra tomten där Arosenius bodde till ett minnesmärke över hans verksamhet? Att genomföra en planändring från Park till Industri och handel är inte ett genomtänkt förslag. Området ligger i direkt anslutning till det planerade verksamhetsområdet Svenstorp vilket borde tala för att ett litet grönområde här skulle göra bostadsområdet på andra sidan vägen mer attraktivt.

7 Varför har ingen hänsyn tagits till remissvaret från Sektor utbildning, kultur och fritid där det påpekas att området har ett kulturhistoriskt värde som bör beaktas vid fortsatt planarbete? Att planerna på att anlägga en park inte har realiserats, vad beror det på? Ointresse från kommunen? 15. Claesson Det finns en blindhet inför denna plats specifika och oersättliga kulturella värde. Att de planer som tidigare funnit angående Aroseniustomten inte har realiserats faller helt och hållet på kommunens eget ansvar. En "säker angöring" är förstås även det en smal sak att ta till om viljan finns. Om detaljplanen genomförs kommer platsen att för alltid förlora det som idag gör den unik. Omistliga kulturvärden går för all framtid förlorade för Ale kommuns invånare. Litteraturbanken har, i samarbete med Göteborgs universitet, Göteborgs konstmuseum och ett antal andra aktörer, ett starkt intresse av att Aroseniustomten inte försvinner till följd av en hårdförd industriexploatering. Jag vill således betona nödvändigheten i att bevara Aroseniustomten. Platsen har stor betydelse för svensk konsthistoria, och har stort bevarandevärde. 16. Westin Göteborgs universitet och Göteborgs konstmuseum ser med oro på att Arosenius tomt ska förändras. Arosenius liv håller på att tillgängliggöras av universitetsbiblioteket och språkbanken. Universitetet är villigt att investera både tid och resurser på att iordningsställa tomten och att ordna med återkommande underhåll. Ett iordningsställande av tomten och skötsel av denna kan bli en del av universitetets trädgårdsprogram. 17. Bibliotekets vänner i norra Ale Med enkla medel finns möjlighet att göra tomten till ett fint rekreationsställe. Tänk så fint att i området ha en plats med trädgård och några bänkar, som kan användas av boende kring Emmylundsvägen och besökare till Svenstorpsområdet. Platsen är unik. Befinner man sig på tomten har man samma utsikt som Arosenius hade på sin tid och som avspeglas i hans tavlor. Berget Kattleberg är lätt att identifiera på många av hans bilder och skymningsljuset över älven försommarkvällar ger helt unika färger, som även de finns med i tavlorna. Platsen skulle även kunna bli besöksmål för turister. I samrådsmaterialet finns följande text: Det har funnits planer på att anlägga en park till minne av Ivar Arosenius på platsen vilket dock inte realiserats. Vilka/vem hade planerna? Varför blev det inte realiserat? 7

8 Samlade kommentarer: Till minne av Ivar Arosenius har en staty placerats vid Älvängen station. Kommunens bedömning är att det inte är prioriterat att anlägga och sköta en park i området och statyn vid stationen är en kompensation för detta. Delar av den äldre bostadstomten, där exempelvis husgrunden är lokaliserad, ligger redan inom mark som är planlagd för verksamhetsändamål. Den ökade trafik som planförslaget kan innebära bedöms som liten. Trafiken till området ska ske från den nya angöringsvägen norr om det planerade verksamhetsområdet. Verksamheterna inom planområdet får inte vara störande för sin omgivning och Naturvårdsverkets riktlinjer för externt industribuller ska följas. Detaljplanen redovisar bestämmelser som ska följas vid bygglovsprövning. Om en verksamhet som är tillstånds- eller anmälningspliktig enligt miljöbalken ska etableras i området, kommer prövning att ske enligt aktuella bestämmelser. En etablering av verksamhetsbebyggelse mellan bostäderna och väg E45 kan ha en dämpande effekt på bullerstörningar från väg E45 gentemot befintlig och ny bebyggelse. Att träddungen försvinner kommer inte innebära att bullerstörningar ökar. 8

9 9 SAMMANFATTNING Inkomna synpunkter har föranlett följande förändringar av planförslaget inför granskning: Planförslaget har kompletterats med information om befintliga ledningar. En planbestämmelse om största fastighetsstorlek har tillskrivits handlingen. Planförslaget har kompletterats med information om vem som bekostar fastighetsregleringen. Planförslaget har kompletterats med information om att utfart ska ske genom intilliggande fastighet Svenstorp 1:172. Planförslaget har kompletterats med information om att diket inte ligger inom planområdet utan inom gällande detaljplan nr 474. Planförslaget ändras och planbestämmelsen om högsta nockhöjd justeras till max 7,5 meter. I övrigt har endast redaktionella ändringar gjorts i plan- och genomförandebeskrivningen. Sakägare har haft synpunkter som inte har tillgodosetts. Fastighetsägare till följande fastigheter är besvärsberättigade: Svenstorp 1:155 Svenstorp 1:158 Svenstorp 1:159 Svenstorp 1:72 Svenstorp 1:73 Svenstorp 1:156 SLUTSATS Samhällsbyggnadsnämnden föreslås godkänna samrådsredogörelsen och besluta om granskning. Sektor samhällsbyggnad, plan och bygg Alafors Magnus Blombergsson Stadsarkitekt Elin Celik Planarkitekt Eva Frennered Plankonsult Rådhuset arkitekter

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för del av Kärna 67:1, hyresbostäder i Hermansby socken, Kungälvs kommun PLANERING SAMHÄLLSBYGGNAD Mall skapad 041115 ADRESS Nämndhuset 442 81 Kungälv TELEFON 0303-23 80

Läs mer

Detaljplan för Tusenfotingen 2 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande

Detaljplan för Tusenfotingen 2 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande 2015-08-17 Dnr SBN 2014/0527 Detaljplan för Tusenfotingen 2 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande Hur granskningen bedrivits Granskningen har skett på biblioteket samt på Samhällbyggnad i stadshuset

Läs mer

SAMRÅD MED LÄNSSTYRELSEN OCH ANDRA STATLIGA MYNDIGHETER

SAMRÅD MED LÄNSSTYRELSEN OCH ANDRA STATLIGA MYNDIGHETER Granskningshandling Februari 2016 Sektorn för samhällsbyggnad Detaljplan för Mölnlycke 1:55 m fl ALHAGEN i Mölnlycke Granskningsutlåtande Under tiden 24 november 19 december 2014 har detaljplanen varit

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING. Detaljplan för expansion av Östra Olofstorp, Mantorp, Mjölby kommun Del av Viby-Olofstorp 4:4 Upprättad 2014-12-15

GRANSKNINGSHANDLING. Detaljplan för expansion av Östra Olofstorp, Mantorp, Mjölby kommun Del av Viby-Olofstorp 4:4 Upprättad 2014-12-15 SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för expansion av Östra Olofstorp, Mantorp, Mjölby kommun Del av Viby-Olofstorp 4:4 Upprättad 2014-12-15 Detaljplanen har varit på samråd under tiden den

Läs mer

Granskningsutlåtande. Detaljplan för del av Söder 3:43, söder om kv. Guldsmeden. Antagandehandling 2015-10-21 Standardförfarande Dnr.

Granskningsutlåtande. Detaljplan för del av Söder 3:43, söder om kv. Guldsmeden. Antagandehandling 2015-10-21 Standardförfarande Dnr. Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Söder 3:43, söder om kv. Guldsmeden Antagandehandling 2015-10-21 Standardförfarande Dnr. 2015-017 2(12) 3(12) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 3 Sammanfattning

Läs mer

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Algutstorp del av Hägrunga 5:2. Vårgårda tätort, Västra Götaland. Handläggning

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Algutstorp del av Hägrunga 5:2. Vårgårda tätort, Västra Götaland. Handläggning 1(5) Diarienr: 2012-000050 Miljöreda: 12/0193d Upprättad: 2014-01-15 Antagen av KF: 2014-01-29 16 Laga kraft: 2014-02-25 Granskningsutlåtande Detaljplan för Algutstorp del av Hägrunga 5:2 Vårgårda tätort,

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMMANFATTNING. Detaljplan för Rönnen 14 m.fl. i Hjo stad, Hjo kommun Fastigheten Rönnen 14 m.fl. Dnr. 2012-125 2015-03-17

SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMMANFATTNING. Detaljplan för Rönnen 14 m.fl. i Hjo stad, Hjo kommun Fastigheten Rönnen 14 m.fl. Dnr. 2012-125 2015-03-17 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Rönnen 14 m.fl. i Hjo stad, Hjo kommun Fastigheten Rönnen 14 m.fl. Dnr. 2012-125 2015-03-17 Planprocessen genomförs som ett normalt planförfarande. Planförslaget har varit

Läs mer

Datum 2011-08-15 Diarienummer 0333/10 Sida 1/6 SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Utställningshandling DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER, ÖCKERÖ 2:497, ÖCKERÖ KOMMUN

Datum 2011-08-15 Diarienummer 0333/10 Sida 1/6 SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Utställningshandling DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER, ÖCKERÖ 2:497, ÖCKERÖ KOMMUN Datum 2011-08-15 Diarienummer 0333/10 Sida 1/6 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Utställningshandling DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER, ÖCKERÖ 2:497, ÖCKERÖ KOMMUN Datum 2011-08-15 Diarienummer 0333/10 Sida 2/6 INLEDNING Syftet

Läs mer

Datum Beslut om samråd: 2015-08-27 Samrådstid: 2015-09-04-2015-09-21 Beslut om granskning: 2015-09-24 Granskningstid: 2015-09-28-2015-10-13

Datum Beslut om samråd: 2015-08-27 Samrådstid: 2015-09-04-2015-09-21 Beslut om granskning: 2015-09-24 Granskningstid: 2015-09-28-2015-10-13 GRANSKNINGSUTLÅTANDE FÖR HALLTORP 1:10 TRÄKLUBBAN Upprättad 2015-10-14 Datum Beslut om samråd: 2015-08-27 Samrådstid: 2015-09-04-2015-09-21 Beslut om granskning: 2015-09-24 Granskningstid: 2015-09-28-2015-10-13

Läs mer

del av Viksberg 3:1, Område B

del av Viksberg 3:1, Område B Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan 2013-00033-214 Detaljplan för del av Viksberg 3:1, Område B i Södertälje kommun Upprättad 2015-12-08 Beslut Samhällsbyggnadskontoret fick 2013-02-19

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV MEJERISTEN 1, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN

DETALJPLAN FÖR DEL AV MEJERISTEN 1, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN 1(5) BEHOVSBEDÖMNING DETALJPLAN FÖR DEL AV MEJERISTEN 1, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN DP XX Upprättad: 2015-02-24 Standardförfarande Samrådstid: juni-juli 2015 Antagen av SBN: 201x-xx-xx Laga

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. Del av kv. Norsen, Norsen 9 och Hedemora 6:1. i Hedemora tätort, Hedemora kommun, Dalarnas län

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. Del av kv. Norsen, Norsen 9 och Hedemora 6:1. i Hedemora tätort, Hedemora kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN för Del av kv. Norsen, Norsen 9 och Hedemora 6:1 i Hedemora tätort, Hedemora kommun, Dalarnas län OBS. På grund av reglerna i personuppgiftslagen har namnen på de personer

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Kopparslagaren 14, Falköping stad, Falköpings kommun

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Kopparslagaren 14, Falköping stad, Falköpings kommun Datum 2015-08-03 Byggnadsnämnden GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Kopparslagaren 14, Falköping stad, Falköpings kommun HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Aktuellt planförslag har enligt 5 kap 18 Plan- och

Läs mer

Detaljplan för del av Virsbo 2:73 m fl. område vid Kvarnängsvägen, Virsbo. Surahammars kommun.

Detaljplan för del av Virsbo 2:73 m fl. område vid Kvarnängsvägen, Virsbo. Surahammars kommun. UTSTÄLLNINGSHANDLING 2011-10-31 Dnr:2011.0275.211 Detaljplan för del av Virsbo 2:73 m fl. område vid Kvarnängsvägen, Virsbo. Surahammars kommun. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådet Detaljplanen har varit utsänd

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Göken 9 Kristinehamns kommun, Värmlands län. Antagandehandling

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Göken 9 Kristinehamns kommun, Värmlands län. Antagandehandling Antagandehandling Samrådsredogörelse Detaljplan för Göken 9 Kristinehamns kommun, Värmlands län Hur processen har bedrivits Detaljplanen har varit på samråd under tiden 2015-02-17 till 2015-03-24 Kungörelse

Läs mer

Detaljplan för Svaneholm 2:2 m fl i Skurup, Skurups kommun

Detaljplan för Svaneholm 2:2 m fl i Skurup, Skurups kommun 1(6) Detaljplan för Svaneholm 2:2 m fl i Skurup, Skurups kommun Handlingar Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Detaljplanekarta med planbestämmelser Fastighetsförteckning Handelsutredning (finns tillgänglig

Läs mer

1490K-P1205. Ändring av Detaljplan för Hässleholmen Stången 8 m.fl. Borås Stad FOTO? ANTAGANDEHANDLING

1490K-P1205. Ändring av Detaljplan för Hässleholmen Stången 8 m.fl. Borås Stad FOTO? ANTAGANDEHANDLING 1490K-P1205 Ändring av Detaljplan för Hässleholmen Stången 8 m.fl. Borås Stad FOTO? ANTAGANDEHANDLING Sammanfattning Planen är upprättad som ett tillägg till gällande detaljplan för Stången 8 och har handlagts

Läs mer

Datum 2012-10-24 Diarienummer 0063/10 Sida 1/5 UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE. Antagandehandling DETALJPLAN FÖR BOSTAD PÅ KNIPPLA 1:47, KNIPPLA, ÖCKERÖ KOMMUN

Datum 2012-10-24 Diarienummer 0063/10 Sida 1/5 UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE. Antagandehandling DETALJPLAN FÖR BOSTAD PÅ KNIPPLA 1:47, KNIPPLA, ÖCKERÖ KOMMUN Datum 2012-10-24 Diarienummer 0063/10 Sida 1/5 UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling DETALJPLAN FÖR BOSTAD PÅ KNIPPLA 1:47, KNIPPLA, ÖCKERÖ KOMMUN Datum 2012-10-24 Diarienummer 0063/10 Sida 2/5 INLEDNING

Läs mer

Följande skriftliga synpunkter har inkommit till och med 2014-04-23:

Följande skriftliga synpunkter har inkommit till och med 2014-04-23: Detaljplan för Spinnaren 1 m fl Strömstads kommun Dnr MBN/2013-0025 SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnämnden beslutade 2014-01-23 9 att genomföra ett samråd gällande rubricerat

Läs mer

Särskilt utlåtande. Detaljplan för Del av kv. Björnen Björkgatan. Vårgårda tätort, Västra Götaland. Handläggning

Särskilt utlåtande. Detaljplan för Del av kv. Björnen Björkgatan. Vårgårda tätort, Västra Götaland. Handläggning 1(6) Diarienr: 2012-000289 Miljöreda: 12/1149c Upprättad: 2013-08-21 Antagen av KF: 2013-09-04 Laga kraft: 2013-09-30 Särskilt utlåtande Detaljplan för Del av kv. Björnen Björkgatan Vårgårda tätort, Västra

Läs mer

Tillägg till detaljplan (476) för handel inom Starrkärr 1:42 m fl, avseende vårdändamål Ale kommun, Västra Götalands län

Tillägg till detaljplan (476) för handel inom Starrkärr 1:42 m fl, avseende vårdändamål Ale kommun, Västra Götalands län Tillägg till detaljplan (476) för handel inom Starrkärr 1:42 m fl, avseende vårdändamål Ale kommun, Västra Götalands län 2015-10-15 Antagen av Samhällsbyggnadsnämnden 2015-09-17 Laga kraft 2015-10-14 Handlingar

Läs mer

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING Detaljplan för Kebal 1:33, Strömstads Kommun UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING HUR UTSTÄLLNINGEN HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnämnden beslutade 2009-01-29 6 att genomföra en utställning gällande rubricerat ärende.

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING Normalt planförfarande 2015-11-18

GRANSKNINGSHANDLING Normalt planförfarande 2015-11-18 GRANSKNINGSHANDLING Normalt planförfarande 2015-11-18 Detaljplan bostäder och förskola inom Nol 2:288 m.fl. Ale kommun, Västra Götalands län SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDETS HANDLÄGGNING Sektor samhällsbyggnad

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Antagandehandling 2009-08-12. Ändring av detaljplan för del av Grönviks varv, Näs 1:230 Ödsmål

PLANBESKRIVNING. Antagandehandling 2009-08-12. Ändring av detaljplan för del av Grönviks varv, Näs 1:230 Ödsmål STENUNGSUNDS KOMMUN Antagandehandling 2009-08-12 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för del av Grönviks varv, Näs 1:230 Ödsmål Stenungsunds kommun Västra Götalands län Normalt Planförfarande 1 Normalt

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning avseende fastigheten Ryk 2:7

Tillägg till planbeskrivning avseende fastigheten Ryk 2:7 DNR: 2014/KS0061 GRANSKNINGSHANDLING, UPPRÄTTAD 2015-11-06 Tillägg till planbeskrivning avseende fastigheten Ryk 2:7 Ändring av detaljplan för del av Förslag till stadsplan för del av Ryk Nedra 2:9 m.fl.

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING

SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV VÅXTORP 6:31 OCH 6:33 VÅXTORP LAHOLMS KOMMUN Detaljplan, normalt planförfarande Tillhör Miljö- och byggnadsnämndens beslut 2014-02-26 Samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

Del av Grålös 4:56 m fl, Skee Centrum Triangeln Upprättad 2015-09-17 Reviderad 2015-11-19

Del av Grålös 4:56 m fl, Skee Centrum Triangeln Upprättad 2015-09-17 Reviderad 2015-11-19 Akt nr 1486-P157 Upphävande av detaljplan för Del av Grålös 4:56 m fl, Skee Centrum Triangeln Upprättad 2015-09-17 Reviderad 2015-11-19 Antagen av MBN: 2015-11-19 Laga kraft: 2015-12-23 Dnr MBN/2015-0572

Läs mer

Granskningsutlåtande 2015-12-14

Granskningsutlåtande 2015-12-14 Handläggare: Emil Hjalmarsson, tfn 0322-61 63 67 Dnr 2015.224 211 Ändring av detaljplan för Alingsås, Bostäder vid Prästgårdsvägen 3 Granskningsutlåtande 2015-12-14 Samrådsskede Samråd har skett med länsstyrelsen

Läs mer

Förorenad mark i PBL. 5 feb 2010

Förorenad mark i PBL. 5 feb 2010 Förorenad mark i PBL 5 feb 2010 Länsstyrelsens uppdrag i samhällsplaneringen PBL-området ÖVERSIKTSPLAN 4 kap 5 och 9 PBL Ta till vara och samordna statens intressen. Tillhandahålla underlag. Ge råd om

Läs mer

Behovsbedömning för detaljplan för bostäder i Paradiset, Partille kommun

Behovsbedömning för detaljplan för bostäder i Paradiset, Partille kommun 2016-05-16 KS/2016:130 Behovsbedömning för detaljplan för bostäder i Paradiset, Partille kommun Bedömning Partille kommun har genomfört en behovsbedömning enligt 4 kap 34 PBL och 6 kap 11 i MB för att

Läs mer

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Samrådshandling Maj 2014 Sektorn för samhällsbyggnad Detaljplan för BJÖRRÖD 1:199 M FL i Landvetter, Härryda kommun Planbeskrivning Planbeskrivningens uppgift är att underlätta förståelsen av planförslagets

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (10)

GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (10) Byggnadsnämnden GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (10) Detaljplan för Hede 3:122 i Kungsbacka stad Genomförande Byggnadsnämnden godkände 2014-06-05 det i maj 2014 upprättade planförslaget som underlag för granskning.

Läs mer

Samrådsredogörelse Utställningshandling

Samrådsredogörelse Utställningshandling Samrådsredogörelse Utställningshandling 2010-02-09 BMR/2008:339 Bygg-, miljö- och räddningsförvaltningen Detaljplan för del av Skiringe 1:11 m fl (Talja norra industriområde) i Flen, Flens kommun, Södermanlands

Läs mer

Detaljplan för Ås-Hov 1:13 mfl, Ås, Krokoms kommun

Detaljplan för Ås-Hov 1:13 mfl, Ås, Krokoms kommun SAMRÅDSHANDLING 2015-10-09 Detaljplan för Ås-Hov 1:13 mfl, Ås, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Samrådshandling Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom Besöksadress Offerdalsvägen

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING Del av Gällivare 12:74 Öster om Treenighetens väg/e 45 2013 08 29 Bilaga 1. BEHOVSBEDÖMNING BEHOVSBEDÖMNING

SAMRÅDSHANDLING Del av Gällivare 12:74 Öster om Treenighetens väg/e 45 2013 08 29 Bilaga 1. BEHOVSBEDÖMNING BEHOVSBEDÖMNING BEHOVSBEDÖMNING Inledning Denna checklista används som hjälpmedel när det kommer till att bedöma behovet av en miljökonsekvensbeskrivning. Checklistan används även för att avgränsa vilka typer av miljöpåverkan

Läs mer

Utan synpunkter. Med synpunkter. Utlåtande. Detaljplan PEPPARROTEN 1, Sandsbro, Växjö kommun. Dnr 2014BN0191 Dpl 214

Utan synpunkter. Med synpunkter. Utlåtande. Detaljplan PEPPARROTEN 1, Sandsbro, Växjö kommun. Dnr 2014BN0191 Dpl 214 Handläggare Patrik Karlsson 0470-436 21 Utlåtande Detaljplan PEPPARROTEN 1, Sandsbro, Växjö kommun Dnr 2014BN0191 Dpl 214 Syftet med detaljplanen är att ändra användningen från lägergård till bostadsändamål.

Läs mer

2008-12-10 Dnr: 2007-0937-214 UTSTÄLLNINGSHANDSNDLING. DETALJPLAN för Örmo 3:3 m fl i Konga samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län.

2008-12-10 Dnr: 2007-0937-214 UTSTÄLLNINGSHANDSNDLING. DETALJPLAN för Örmo 3:3 m fl i Konga samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. 2008-12-10 Dnr: 2007-0937-214 UTSTÄLLNINGSHANDSNDLING DETALJPLAN för Örmo 3:3 m fl i Konga samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. PLANBESKRIVNING HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser,

Läs mer

Tillägg till byggnadsplan K8 för fastigheter Torresta 1:4 m.fl., i Bålsta tätort, Håbo kommun - upprättat i maj 2015, reviderad i december 2015.

Tillägg till byggnadsplan K8 för fastigheter Torresta 1:4 m.fl., i Bålsta tätort, Håbo kommun - upprättat i maj 2015, reviderad i december 2015. SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1(5) Datum Vår beteckning 2015-12-08 KS 2015/58 nr. 40 Kommunstyrelsens förvaltning Plan- och utvecklingsavdelning Domagoj Lovas, Planarkitekt 0171-525 90 domagoj.lovas@habo.se Tillägg

Läs mer

Utställningsutlåtande

Utställningsutlåtande Utställningsutlåtande Detaljplan för Hemmeslöv 8:2 m.fl. i Båstad, Båstads kommun Detta detaljplaneförslag har varit utställt under tiden 2011-10-25 till 2011-11-28 för att ge sakägare, boende, myndigheter

Läs mer

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan Sida 1 av 6 ANTAGANDEHANDLING Diarienummer B/2011:446 Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan SAMRÅDETS GENOMFÖRANDE Detaljplanesamråd har genomförts enligt

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING 1 (5)

GRANSKNINGSHANDLING 1 (5) GRANSKNINGSHANDLING 1 (5) Detaljplan för Del av Avesta 5:1 Avesta kommun Dalarnas län Upprättad av Västmanland-Dalarna miljö- och byggförvaltning 2013-01-21, reviderad 2013-04-22. SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2013-04-22

Läs mer

Detaljplan för villatomter på fastigheten Grössbyn 1:34 m fl. UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE (utställningshandling daterad 2014-06-18)

Detaljplan för villatomter på fastigheten Grössbyn 1:34 m fl. UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE (utställningshandling daterad 2014-06-18) Dnr 0540/05 2015-03-18 Detaljplan för villatomter på fastigheten Grössbyn 1:34 m fl Ucklum, Stenungsund kommun Västra Götalands län UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE (utställningshandling daterad 2014-06-18) Bakgrund

Läs mer

Tillägg till detaljplan (476) för handel inom Starrkärr 1:42 m fl, avseende vårdändamål Ale kommun, Västra Götalands län

Tillägg till detaljplan (476) för handel inom Starrkärr 1:42 m fl, avseende vårdändamål Ale kommun, Västra Götalands län Tillägg till detaljplan (476) för handel inom Starrkärr 1:42 m fl, avseende vårdändamål Ale kommun, Västra Götalands län GRANSKNINGSHANDLING Enkelt planförfarande 2014-06-03 Handlingar Tillägg till detaljplan

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2 Detaljplan för Prästgårdsgärde, Falköping stad, Falköpings kommun

GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2 Detaljplan för Prästgårdsgärde, Falköping stad, Falköpings kommun Datum 2014-09-23 Byggnadsnämnden GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2 Detaljplan för Prästgårdsgärde, Falköping stad, Falköpings kommun HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Rubricerat planförslag har enligt 5 kap 18 Plan-

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING 2014-10-29 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun

SAMRÅDSHANDLING 2014-10-29 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun PLANBESKRIVNING Dnr 2014/0297 Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun Postadress Besöksadress Telefon Telefax Postgiro Bankgiro E-post Org.nr Box 501 Mejerigatan 3 042 458 50 00 042

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN TALLEN 8, VILLA SÅ KUL, NYBROOMRÅDET, ÄNGELHOLMS KOMMUN, SKÅNE LÄN SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN TALLEN 8, VILLA SÅ KUL, NYBROOMRÅDET, ÄNGELHOLMS KOMMUN, SKÅNE LÄN SAMRÅDSREDOGÖRELSE Diarienummer GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN TALLEN 8, VILLA SÅ KUL, NYBROOMRÅDET, ÄNGELHOLMS KOMMUN, SKÅNE LÄN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare enligt fastighetsförteckningen

Läs mer

Tillägg till detaljplan (476) för handel inom Starrkärr 1:42 m fl, avseende vårdändamål Ale kommun, Västra Götalands län

Tillägg till detaljplan (476) för handel inom Starrkärr 1:42 m fl, avseende vårdändamål Ale kommun, Västra Götalands län Tillägg till detaljplan (476) för handel inom Starrkärr 1:42 m fl, avseende vårdändamål Ale kommun, Västra Götalands län ANTAGANDEHANDLING Enkelt planförfarande 2015-05-25 Handlingar Tillägg till detaljplan

Läs mer

Kullsvedens handels- och småindustriområde

Kullsvedens handels- och småindustriområde Detaljplan för UTSTÄLLNINGSHANDLING Kullsvedens handels- och småindustriområde i Säters kommun, Dalarnas län SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Miljö- och byggnadsnämnden beslutade 2007-06-20, 120,

Läs mer

Behovsbedömning. Bilaga 1. Samrådshandling. PROGRAM till detaljplan för kvarteret JÄRNSKOG Tidaholms centralort, Tidaholms kommun Västra Götalands län

Behovsbedömning. Bilaga 1. Samrådshandling. PROGRAM till detaljplan för kvarteret JÄRNSKOG Tidaholms centralort, Tidaholms kommun Västra Götalands län Bilaga 1 TIDAHOLMS KOMMUN Miljö- och byggkontoret Dnr:2014/133 Röd linje visar programområdet Samrådshandling Behovsbedömning PROGRAM till detaljplan för kvarteret JÄRNSKOG Tidaholms centralort, Tidaholms

Läs mer

GENOMFÖRANDE SAMRÅDSSKEDE

GENOMFÖRANDE SAMRÅDSSKEDE Detaljplan för Krökersrud 1:206 Melleruds kommun Västra Götalands län SAMRÅDSREDOGÖRELSE GENOMFÖRANDE SAMRÅDSSKEDE Förslag till rubricerad plan godkändes för samråd av Byggnadsnämnden 2008-06-11, enligt

Läs mer

SOLNA STAD Normalt förfarande 1 (11) Miljö- och byggnadsförvaltningen Jonas Ellenfors 2015-10-05 BND 2015:129

SOLNA STAD Normalt förfarande 1 (11) Miljö- och byggnadsförvaltningen Jonas Ellenfors 2015-10-05 BND 2015:129 SOLNA STAD Normalt förfarande 1 (11) Miljö- och byggnadsförvaltningen Jonas Ellenfors 2015-10-05 BND 2015:129 Granskningshandling Planbeskrivning Detaljplan för Palsternackan 2 m.fl. inom stadsdelen Huvudsta,

Läs mer

Behovsbedömning av detaljplan för bostäder Kåbäcken, Partille kommun

Behovsbedömning av detaljplan för bostäder Kåbäcken, Partille kommun 2012-12-04 Behovsbedömning av detaljplan för bostäder Kåbäcken, Partille kommun BEDÖMNING Partille kommun har genomfört en behovsbedömning enligt 4 kap 34 PBL och 6 kap 11 i MB för att avgöra om aktuell

Läs mer

Detaljplan för del av SÄTILA 2:34. Sätila, Marks kommun, Västra Götalands län PLANBESKRIVNING. Laga kraft 2013-02-25. Diarienummer PBN 2011-699 214

Detaljplan för del av SÄTILA 2:34. Sätila, Marks kommun, Västra Götalands län PLANBESKRIVNING. Laga kraft 2013-02-25. Diarienummer PBN 2011-699 214 Diarienummer PBN 2011-699 214 SÄTILA 2:34 Sätila, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2013-01-11 Lena Bodén Bygg och miljökontoret, Marks kommun Laga kraft 2013-02-25 1 (7) ANTAGNA PLANHANDLINGAR

Läs mer

SAMMANFATTNING AV INKOMNA SYNPUNKTER JÄMTE KOMMENTARER

SAMMANFATTNING AV INKOMNA SYNPUNKTER JÄMTE KOMMENTARER UDDEVALLA KOMMUN MILJÖ OCH STADSBYGGNAD Handläggare/telefon Mats Windmark/ 0522 69 73 24 ANTAGANDEHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för bostäder inom del av KAPELLE fastigheten Epidemisjukhuset

Läs mer

Detaljplan för SYFABRIKEN, Ellene 15:1 m fl, Hunnebostrand, Sotenäs kommun, Västra Götalands län

Detaljplan för SYFABRIKEN, Ellene 15:1 m fl, Hunnebostrand, Sotenäs kommun, Västra Götalands län Detaljplan för SYFABRIKEN, Ellene 15:1 m fl, Hunnebostrand, Sotenäs kommun, Västra Götalands län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Granskning av förslag till detaljplan för f.d. SYFABRIKEN, Ellene 15:1 m.fl. har genomförts

Läs mer

Detaljplan för BERGHEM 16:2. Berghem, Marks kommun, Västra Götalands län PLANBESKRIVNING. ANTAGANDEHANDLING Diarienummer PBN 2010/0291 214

Detaljplan för BERGHEM 16:2. Berghem, Marks kommun, Västra Götalands län PLANBESKRIVNING. ANTAGANDEHANDLING Diarienummer PBN 2010/0291 214 ANTAGANDEHANDLING Diarienummer PBN 2010/0291 214 Detaljplan för BERGHEM 16:2 Berghem, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättat 2010-11-01, reviderad 2011-04-04 Planarkitekt Åsa Svensson 1 (8) HANDLINGAR

Läs mer

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2018-04-23 Dnr. 2017-182 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 3 Sammanfattning av granskningsutlåtandet...

Läs mer

P L A N B E S K R I V N I N G

P L A N B E S K R I V N I N G 1 Diarienummer 2006/0082 214 Detaljplan för NÄSET, Etapp 2 Kinna 24:169 Kinna, Marks kommun, Västra Götalands Län P L A N B E S K R I V N I N G UPPRÄTTAD 2006-05-04 reviderad 2006-11-30, 2007-05-07 Plan-

Läs mer

Utställningsutlåtande

Utställningsutlåtande FINSPÅNG Utställningsutlåtande Översiktsplan 2011 Antagen av kommunfullmäktige 2011-11-23 Utställningsutlåtande Översiktsplan 2011 Finspångs Kommun 612 80 Finspång Telefon 0122-85 000 Fax 0122-85 033

Läs mer

Detaljplan för Gräsvallen 5 inom Gräsvallen 5, Karlstads kommun, Värmlands län

Detaljplan för Gräsvallen 5 inom Gräsvallen 5, Karlstads kommun, Värmlands län Detaljplan för Gräsvallen 5 inom Gräsvallen 5, Karlstads kommun, Värmlands län Arkivnr. 1780K-36-P2014/20 Upprättad 2014-10-06 Antagen av SBN 2014-10-22, 12 Laga kraft 2014-11-19 Stadsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Planbeskrivning PLANFÖRFARANDE

Planbeskrivning PLANFÖRFARANDE Samrådshandlingar 1 (6) 2015-06-23 Dnr PLAN.2015.4 Planbeskrivning Ändring genom tillägg till detaljplan för fastigheten ÅKAREN 1 i detaljplan för kv. PANTEN, STALLET, TULLEN m. fl. i stadsdelen Östertull,

Läs mer

PLANPROGRAM - VRIGSTAD Nya bostadstomter vid Slättsjön Allmänt

PLANPROGRAM - VRIGSTAD Nya bostadstomter vid Slättsjön Allmänt Allmänt Efter en långvarig (sedan början av 1990-talet) tröghet i bostadsbyggandet i Sävsjö kommun har det nu börjat uppstå en viss efterfrågan på tomtmark för nyproduktion. Eftersom kostnaderna att bygga

Läs mer

Detaljplan för del av Kungsbro 1:1, Nykvarns kommun

Detaljplan för del av Kungsbro 1:1, Nykvarns kommun Samrådsredogörelse, Dnr KS/2013:317 Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden 2015-02-17 2015-03-18. Samrådshandlingarna ställdes ut i kommunens bibliotek och skickades per post till

Läs mer

CHECKLISTA BEHOVSBEDÖMNING

CHECKLISTA BEHOVSBEDÖMNING CHECKLISTA BEHOVSBEDÖMNING En behovsbedömning genomförs för att svara på frågan om planens genomförande kan antas medföra betydande miljöpåverkan, där behovsbedömningen är en analys som leder fram till

Läs mer

Utlåtande efter granskning

Utlåtande efter granskning Samhällsbyggnadskontoret ANTAGANDEHANDLING 1(6) Anna Nilsson 2014-11-04 DNR:2007:587-214 Arkitekt Utlåtande efter granskning Tillhörande detaljplan för: Stora Sundby 4:3, del av Stora Sundby gård Strängnäs

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Bojen 7 m m i stadsdelen Kungsholmen

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Bojen 7 m m i stadsdelen Kungsholmen STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2010-04-26 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 272 51 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Bojen 7 m m i stadsdelen

Läs mer

Samrådsredogörelse. Inkomna synpunkter. 1. Länsstyrelsen (daterat 2015-12-18) Länsstyrelsen har inga synpunkter på planförslaget. Kommentar: Noterat.

Samrådsredogörelse. Inkomna synpunkter. 1. Länsstyrelsen (daterat 2015-12-18) Länsstyrelsen har inga synpunkter på planförslaget. Kommentar: Noterat. Datum Dnr. 1(7) Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Åby 1:99 och Noten 14, fjärrkyleanläggning i Åbybergsparken Mölndals stad, Västra Götalands län Tidigare behandling Kommunstyrelsen gav 2015-06-03,

Läs mer

DETALJPLAN FÖR ELESHULT 6:1 OCH 6:2 (NYHAMNSSKOLAN),

DETALJPLAN FÖR ELESHULT 6:1 OCH 6:2 (NYHAMNSSKOLAN), KS/2013/502 TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR (NYHAMNSSKOLAN), HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN SAMRÅDSHANDLING, 2013-10-14 FÖRORD OM DETALJPLAN OCH TILLÄGG TILL DETALJPLAN En detaljplan består av en

Läs mer

P ROGRAM 1(15) tillhörande detaljplan för fastigheterna KÄLEBO 2:39, 2:40 och 2:67 med närområde. inom Arkösund i Norrköping

P ROGRAM 1(15) tillhörande detaljplan för fastigheterna KÄLEBO 2:39, 2:40 och 2:67 med närområde. inom Arkösund i Norrköping 1(15) P ROGRAM tillhörande detaljplan för fastigheterna KÄLEBO 2:39, 2:40 och 2:67 med närområde inom Arkösund i Norrköping, fysisk planering den 22 september 2009 G O D K Ä N N A N D E H A N D L I N G

Läs mer

Detaljplan för Gällö samhälle

Detaljplan för Gällö samhälle Bräcke kommun, Jämtlands län Upprättad 2014-08-29 Samråd 2015-04-16 Granskning Antagen Laga kraft.. Planförfattare: Ulf Alexandersson Stadsarkitekt PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Detaljplanen består av plankarta

Läs mer

STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) PLANBESKRIVNING PLANHANDLINGAR

STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) PLANBESKRIVNING PLANHANDLINGAR Detaljplan för bostadshus inom del av STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) Stenungsund, Stenungsunds kommun Dnr 0194/06-214 Tillhör Kommunstyrelsen i Stenungsund beslut 2009-05-18 108 Agneta Dejenfelt Sekreterare

Läs mer

INKOMNA SYNPUNKTER Följande skriftliga synpunkter har inkommit till och med 2007-03-22:

INKOMNA SYNPUNKTER Följande skriftliga synpunkter har inkommit till och med 2007-03-22: SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Dafter 1:2, 1:3 m fl (Daftö Feriecenter) HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnadsnämnden beslutade 2006-10-26 226 att genomföra ett samråd. Samrådshandlingarna är

Läs mer

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen 2016-03-30 2. Lantmäteriet 2016-03-29

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen 2016-03-30 2. Lantmäteriet 2016-03-29 Granskningshandling Detaljplan för Högaffeln 7 Västerviks kommun Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2016-05-18 SAMRÅDSREDOGÖRELSE HANDLINGAR Till detaljplanen hör följande

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen

BURLÖVS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen BURLÖVS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen Detaljplan för del av Åkarp 7:58, i Åkarp Burlövs kommun, Skåne län normalt planförfarande UTLÅTANDE Antagandehandling, upprättad 2011-04-11 1 (7) UTSTÄLLNINGEN

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Östansbo 6:1 m fl Vattenverket i Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2011

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Östansbo 6:1 m fl Vattenverket i Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2011 UTSTÄLLNINGSHANDLING tillhörande detaljplan för Östansbo 6:1 m fl Vattenverket i Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2011 Vattenverkets byggnader Postadress Besöksadress Telefon Telefax Bankgiro

Läs mer

Plan- och genomförandebeskrivning

Plan- och genomförandebeskrivning 1 tillhörande detaljplan för del av Vimmerby 3:3, del av ALV:s stugby SAMRÅDSHANDLING Dnr MOB 2015-32 Planbeskrivning Miljö- och byggnadsförvaltningen 2 Inledning En planbeskrivning skall underlätta förståelsen

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Tennet 8 i Tyresö kommun

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Tennet 8 i Tyresö kommun Samhällsbyggnadsförvaltningen Juli 2013 Hanna Fürstenberg Danielson, planarkitekt Dnr: 2011 KSM 0020 SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Tennet 8 i Tyresö kommun Tyresö kommuns samhällsbyggnadsförvaltning

Läs mer

Ändring och upphävande av detaljplan för Industriområde i Bu

Ändring och upphävande av detaljplan för Industriområde i Bu Ändring och upphävande av detaljplan för Industriområde i Bu Malung-Sälens kommun Dalarna län Upprättad i december 2014 av Bygg-Teknik i Malung AB Instans Datum Beslut om samråd BN 2014-06-25 Beslut om

Läs mer

Detaljplan för Sibbarp 1:18 m. fl. Sävsjö kommun Planbeskrivning

Detaljplan för Sibbarp 1:18 m. fl. Sävsjö kommun Planbeskrivning Detaljplan för Sibbarp 1:18 m. fl. Sävsjö kommun Planbeskrivning SAMRÅDSHANDLING Handlingar Planhandlingarna består av: plankarta med planbestämmelser denna planbeskrivning (inkl. miljöbedömning) fastighetsförteckning

Läs mer

DETALJPLAN FÖR VÄSTANVIK 1:452 M FL (INFART NOTNÄS) TORSBY KOMMUN VÄRMLANDS LÄN

DETALJPLAN FÖR VÄSTANVIK 1:452 M FL (INFART NOTNÄS) TORSBY KOMMUN VÄRMLANDS LÄN 1 av 7 DETALJPLAN FÖR VÄSTANVIK 1:452 M FL (INFART NOTNÄS) TORSBY KOMMUN VÄRMLANDS LÄN PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planen består av plankarta med bestämmelser, denna beskrivning, genomförandebeskrivning,

Läs mer

Detaljplan för Hökedalens industriområde, Dals-Eds kommun, Västra Götalands län

Detaljplan för Hökedalens industriområde, Dals-Eds kommun, Västra Götalands län DALS-EDS KOMMUN Plan- och byggkontoret Eva Karlsson 0534-190 47 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2015-04-17 Diarienr: 2013/D0210.214 Detaljplan för Hökedalens industriområde, Dals-Eds kommun, Västra Götalands län Ett

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING Datum: 2014-09-24

GRANSKNINGSHANDLING Datum: 2014-09-24 GRANSKNINGSHANDLING Datum: 2014-09-24 SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande Detaljplan för Del av KOMMUNALHEMMET 1 M.M. GÄLLIVARE KOMMUN NORRBOTTENS LÄN Gällivare kommun Samhällsbyggnadsförvaltningen 982 81 Gällivare

Läs mer

PLANBESKRIVNING (samrådshandling) Planens beteckning SM 83 Antagen av BMn 2009-04-01 Vunnit laga kraft 2009-05-06 Genomförandetidens slut 2014-05-06

PLANBESKRIVNING (samrådshandling) Planens beteckning SM 83 Antagen av BMn 2009-04-01 Vunnit laga kraft 2009-05-06 Genomförandetidens slut 2014-05-06 1 Planens beteckning SM 83 Antagen av BMn 2009-04-01 Vunnit laga kraft 2009-05-06 Genomförandetidens slut 2014-05-06 Detaljplan med enkelt planförfarande utan program för Uvekull 2:133 och Villstads-Haghult

Läs mer

PLANBESKRIVNING. detaljplan SALEBY 14:10, Vartofta Falköpings kommun. Stadsbyggnadsavdelningen 2007-08 - 23. Antagandehandling "VIDBLICKEN"

PLANBESKRIVNING. detaljplan SALEBY 14:10, Vartofta Falköpings kommun. Stadsbyggnadsavdelningen 2007-08 - 23. Antagandehandling VIDBLICKEN PLANBESKRIVNING detaljplan SALEBY 14:10, Vartofta Falköpings kommun Antagandehandling Stadsbyggnadsavdelningen 2007-08 - 23 "VIDBLICKEN" BESKRIVNING HANDLINGAR Planförslaget består av plankarta i skala

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Samrådshandling. Detaljplan för att upphäva del av detaljplan för DEL AV NÖBBELE 7:2 (Vandalorum) i Värnamo stad

PLANBESKRIVNING. Samrådshandling. Detaljplan för att upphäva del av detaljplan för DEL AV NÖBBELE 7:2 (Vandalorum) i Värnamo stad Samrådshandling Detaljplan för att upphäva del av detaljplan för DEL AV NÖBBELE 7:2 (Vandalorum) i Värnamo stad Dnr 15.2015.211 Antagen 20xx.xx.xx Laga kraft 20xx.xx.xx PLANBESKRIVNING VID UPPHÄVANDE Med

Läs mer

Detaljplan för Kv Linden m. fl., Odengatan, i Höganäs stad Höganäs kommun, Skåne län

Detaljplan för Kv Linden m. fl., Odengatan, i Höganäs stad Höganäs kommun, Skåne län HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Kv Linden m. fl., Odengatan, i Höganäs stad Höganäs kommun, Skåne län HANDLINGAR Program Redogörelse för programsamråd Plankarta, skala

Läs mer

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 Dnr MN/2002-0967 Detaljplan för Del av NYCKLEBY 1:33 Strömstads kommun UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 HUR UTSTÄLLNINGEN HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnämnden beslutade 2011-02-03 26 att genomföra en andra

Läs mer

SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ. Planområdet i Järvsö

SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ. Planområdet i Järvsö SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ Planområdet i Järvsö LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Datum 2016-02-26 Dnr 0370/13

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄNDRING AV BYGGNADSPLAN FÖR FRITIDSBEBYGGELSE ÖVER DEL AV FASTIGHETEN GÄLLIVARE 1:16 M FL VID VASSARATRÄSKET, INOM GÄLLIVARE KOMMUN, NORRBOTTENS LÄN, AKT 25-P78/52

Läs mer

Detta beslut vann laga kraft den 7 april 2004. Redogörelsen är upprättad av Miljö och Stadsbyggnad 2 december 2003

Detta beslut vann laga kraft den 7 april 2004. Redogörelsen är upprättad av Miljö och Stadsbyggnad 2 december 2003 UDDEVALLA KOMMUN Planen är antagen av kommunfullmäktige den 10 mars 2004 29. MILJÖ OCH STADSBYGGNAD Detta beslut vann laga kraft den 7 april 2004. HE 129 UTSTÄLLNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande

Läs mer

Detaljplan för Borrby 43:35, 43:40 och del av 299:1, Simrishamns kommun

Detaljplan för Borrby 43:35, 43:40 och del av 299:1, Simrishamns kommun 1 (6) Detaljplan för Borrby 43:35, 43:40 och del av 299:1, Simrishamns kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Planärendet handläggs enligt plan- och bygglagens bestämmelser om normalt planförfarande, (Plan- och bygglagen

Läs mer

Detaljplan för Odensgården, i Odenslunda

Detaljplan för Odensgården, i Odenslunda Utlåtande Stadsbyggnadskontoret 2012-03-26 Mats Jakobsson 08 590 970 96 Dnr Fax 08 590 733 37 BN/2011:23 mats.jakobsson@upplandsvasby.se Detaljplan för Odensgården, i Odenslunda Uppdrag Miljö- och planutskottet

Läs mer

Samrådsredogörelse. Agaten 32 Östra Tyresö, Tyresö kommun, Stockholms län. Granskningshandling november 2015 Dnr 2014 KSM 0796

Samrådsredogörelse. Agaten 32 Östra Tyresö, Tyresö kommun, Stockholms län. Granskningshandling november 2015 Dnr 2014 KSM 0796 Samhällsbyggnadsförvaltningen Heléne Hallberg planchef Granskningshandling november 2015 Detaljplan för Agaten 32 Östra Tyresö, Tyresö kommun, Stockholms län Samrådsredogörelse Tyresö kommun Samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling Datum 2011-12-02 Diarienummer 0333/10 Sida 1/6 UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER ÖCKERÖ 2:497, ÖCKERÖ KOMMUN Datum 2011-12-02 Diarienummer 0333/10 Sida 2/6 INLEDNING Syftet

Läs mer

Ändring av detaljplan P 182, granskningsbeslut

Ändring av detaljplan P 182, granskningsbeslut 1 (2) Miljö och samhällsbyggnadsförvaltningen 2012-12-21 Dnr Sbn 2012-262 Teknik- och samhällsbyggnadskontoret Saga Wingård Samhällsbyggnadsnämnden Ändring av detaljplan P 182, granskningsbeslut FÖRSLAG

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Funäsdalen13:32 och 77:5

Detaljplan för fastigheten Funäsdalen13:32 och 77:5 1 LAGAKRAFTHANDLING Enkelt planförfarande Detaljplan för fastigheten Funäsdalen13:32 och 77:5 Funäsdalen 13:32 och 77:5, Funäsdalen HÄRJEDALENS KOMMUN, Jämtlands län MBN 290 PLAN 0041/2010 Planförfattare

Läs mer

Område vid Mobergs väg, etapp 1 Källby tätort, Götene kommun DETALJPLAN. Antagandehandling. s:5

Område vid Mobergs väg, etapp 1 Källby tätort, Götene kommun DETALJPLAN. Antagandehandling. s:5 2:13 2 Antagandehandling HANDLINGAR! lanbeskrivning! Genomförandebeskrivning! Samrådsredogörelse! Utlåtande! lankarta med bestämmelser Bilaga " Fastighetsförteckning Underlagsmaterial y 1:41 1:30 1:17

Läs mer

DETALJPLAN för del av FÅGLABÄCK 2:1, Skillingaryds tätort, Vaggeryds kommun

DETALJPLAN för del av FÅGLABÄCK 2:1, Skillingaryds tätort, Vaggeryds kommun DETALJPLAN för del av FÅGLABÄCK 2:1, Skillingaryds tätort, Vaggeryds kommun Upprättad i januari 2008 reviderad i mars 2008 Miljö- och byggnämnden antog planen 2008-04-29 87. Planen vann laga kraft 2008-05-20

Läs mer

Samrådsredogörelse. Hur samrådet har gått till. Sammanfattning. Ändringar inför granskning

Samrådsredogörelse. Hur samrådet har gått till. Sammanfattning. Ändringar inför granskning 2014-06-03 Referens: 2012-3498 Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Risön 2:1 och del av Bergsbyn 8:48 inom stadsdelen Bockholmen (Stackgrönnan), Skellefteå kommun, Västerbottens län Synpunkter som

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2014-11-27. Detaljplan för VATTENVERK, DEL AV STAN 1:1 M.FL. Kungälvs kommun PLANERING SAMHÄLLSBYGGNAD. Mall skapad 041115

SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2014-11-27. Detaljplan för VATTENVERK, DEL AV STAN 1:1 M.FL. Kungälvs kommun PLANERING SAMHÄLLSBYGGNAD. Mall skapad 041115 1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2014-11-27 Detaljplan för VATTENVERK, DEL AV STAN 1:1 M.FL. Kungälvs kommun PLANERING SAMHÄLLSBYGGNAD Mall skapad 041115 ADRESS Stadshuset, 442 81 Kungälv TELEFON 0303-23 80 00 vx

Läs mer