GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN TALLEN 8, VILLA SÅ KUL, NYBROOMRÅDET, ÄNGELHOLMS KOMMUN, SKÅNE LÄN SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN TALLEN 8, VILLA SÅ KUL, NYBROOMRÅDET, ÄNGELHOLMS KOMMUN, SKÅNE LÄN SAMRÅDSREDOGÖRELSE"

Transkript

1 Diarienummer GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN TALLEN 8, VILLA SÅ KUL, NYBROOMRÅDET, ÄNGELHOLMS KOMMUN, SKÅNE LÄN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare enligt fastighetsförteckningen samt berörda förvaltningar och myndigheter har beretts tillfälle till samråd av ärendet genom översändande av handlingar. Samrådet varade från till Under samma tid har förslaget varit utställt på kommunens hemsida, stadshuset Ängelholm och Stadsbiblioteket Ängelholm. Ett samrådsmöte hölls den 15 januari på stadsbiblioteket Ängelholm, där detaljplanen redovisades och möjlighet fanns att ställa frågor. Närvarande från stadsarkitektkontoret var planarkitekt Anna Hagljung, planarkitekt Annica Cronsioe och stadsarkitekt Pontus Swahn. Carl-Gustaf Gudmundsson och Christer Jönsson från byggnadsnämnden samt 6 sakägare var också närvarande. INKOMNA YTTRANDEN UNDER SAMRÅDET Yttranden utan erinran eller med tillstyrkan har inkommit från: Kart- och mätchef ( ) Tele2 AB ( ) TeliaSonera Skanova Access AB ( ) Kultur- och fritidsnämnden ( ) Barn- och utbildningsförvaltningen ( ) Öresundskraft ( ) EON Elnät Sverige AB ( ) Tekniska kontoret ( ) Räddningstjänsten ( ) Socialnämnden ( ) Yttranden med synpunkter eller frågor har inkommit från: Länsstyrelsen Skåne ( ) Lantmäterimyndigheten ( ) Fastighetsägare till Tallen 7 och Aspen 1 ( ) VA-verken ( ) Kommunstyrelsens arbetsutskott ( ) Miljönämnden ( ) 1 (6)

2 Inkomna yttranden redovisas sammanfattningsvis och kommenteras nedan i den ordning de inkommit. Kart- och mätchef ( ): Tele2 AB ( ): TeliaSonera Skanova Access AB ( ): Kultur- och fritidsnämnden ( ): Tillstyrker förslaget. Barn- och utbildningsförvaltningen ( ): Länsstyrelsen Skåne ( ): Planhandlingarna redovisar att strandskyddet föreslås upphävas för hela planområdet. Som skäl anges att området inte ianspråktas på ett sådant sätt att allmänhetens tillgänglighet till Rönne å försämras. Länsstyrelsen delar inte denna bedömning och anser därför att planhandlingarna ska kompletteras avseende de särskilda skäl som beaktas vid upphävandet enligt miljöbalken 7 kap 18. under samrådet, bort ur detaljplanen. Strandskyddet kommer därför bara att upphävas för fastigheten Tallen 8. Särskilda skäl föreligger då området redan har tagits i anspråk på ett sätt som gör att det saknar betydelse för strandskyddets syften, enligt 7 kap. 18c Miljöbalken. Till granskningen förtydligas planbeskrivningen enligt ovan. Öresundskraft ( ): Lantmäterimyndigheten ( ): Ängelholms kommun erinras återigen om den oklarhet kring gällande planer som gäller norr om Tallen 8 och Ängelholm 3:29. Kommentar: Plangränsen för pågående detaljplan för Klippanvägens förlängning justeras till granskningen så att den lucka som inte är planlagd innefattas i planen. Det anges under rubriken Fastighetsbildning att en ny fastighet ska bildas genom avstyckning från Ängelholm 3:29. En sådan avstyckning går sannolikt inte att 2 (6)

3 genomföra, då en fastighet generellt inte kan sägas vara lämplig för vare sig bostadseller skoländamål om det saknas möjlighet att bebygga den. under samrådet, bort ur detaljplanen. En ny fastighet är alltså inte längre aktuell. Till granskningen revideras planbeskrivningen avseende detta. Det anges också att gällande tomtindelning för Tallen 8 inte påverkas av planförslaget. Detta är felaktigt. När planen ändras upphör fastighetsindelningsbestämmelserna att gälla om de inte tas in i nuvarande planförslag. Kommentar: Fastighetsindelningsbestämmelserna avses inte tas in i planförslaget. Till granskningsskedet revideras planhandlingarna avseende fastighetsbestämmelserna så att det framgår att de upphör att gälla för fastigheten Tallen 8. EON Elnät Sverige AB ( ): Fastighetsägare till Tallen 7 och Aspen 1 ( ): Nedan kommenteras de synpunkter som handlar om detaljplanen. Synpunkter angående handläggningen av bygglov för fastigheten Tallen 8 kommenteras inte om de inte har en direkt koppling till detaljplanen och dess utformning. Under samrådsmötet presenterades den föreslagna detaljplanen, men några bestämmelser redovisades inte, utan de överensstämde med bestämmelserna i befintlig gällande detaljplan. Kommentar: Alla bestämmelser redovisas på plankartan, även de som är samma som i gällande plan. Under presentationen redogjordes det dock inte för dessa bestämmelser i detalj. Detaljplaneförslaget medger större area för den olagliga barnskoleverksamheten. Den pågående olagliga verksamheten får inte byggas ut! Kommentar: Förskolan beviljades tidsbegränsat bygglov för ändrad användning t o m , i väntan på planändring. Verksamheten är därmed inte olaglig. Till granskningsskedet tas del av fastigheten Ängelholm 3:29, som fanns med under samrådet, bort ur detaljplanen. Någon möjlighet att utöka förskoleverksamheten kommer därmed inte att finnas. Det är en stöld att nästan hälften av grönområdeslungan i kvarteret övergår till kvartersmark. I och med att området blir tomtmark äger vi andra inte tillträde till området. under samrådet, bort ur detaljplanen. Del av grönområdet kommer därmed inte att överföras till kvartersmark utan behålla som grönområde i befintlig omfattning. Vem bekostar detaljplanen? Och vilket pris säljs marken för? Kommentar: Detaljplanen bekostas av fastighetsägarna till Tallen 8. Till granskningsskedet tas del av fastigheten Ängelholm 3:29, som fanns med under samrådet, bort ur detaljplanen. Det är därmed inte längre aktuellt att sälja marken. 3 (6)

4 Närheten till vattendraget och de aviserade nya dragningarna av gatorna samt ökningen av trafiken förbättrar inte förhållandena för anläggningen. Tvärtom! Kommentar: En bullerutredning har gjorts i samband med detaljplanen för Klippanvägens förlängning. Utredningen visar att bullerpåverkan blir begränsad för fastigheten Tallen 8. Alla riktvärden hålls, förutom vid tomtgräns. I nu utställt granskningsförslag av detaljplanen för Klippanvägens förlängning finns en bestämmelse om att bullerskärm ska finnas i fastighetsgräns för Tallen 8. På så sätt överskrids inte riktvärden för buller någonstans inom fastigheten Tallen 8. Bestämmelsen om bullerskärm läggs även in på plankartan för denna plan. På sin ålders höst kan det ju vara skönt för fastighetsägarna att sitta på en fastighet med stor area i centralt läge. Skall då halva fastigheten förvandlas till en bostadstomt? under samrådet, bort ur detaljplanen. Området kommer därmed att behållas som grönområde och kan inte förvandlas till en bostadstomt. Det tillfälliga bygglovet är överklagat och varje instans returskrivelse har redan bemötts i det först beviljade bygglovet. Kommentar: Kommunen har inte fått in någon överklagan för det tidsbegränsade bygglov som beviljades Gällande bygglov är inte samma ärende som det först beviljade, och överklagade, bygglovet. Enligt gällande detaljplanebestämmelser får endast en huvudbyggnad uppföras Inom fastigheterna. Förslaget strider mot denna bestämmelse, då övriga byggnader inom fastigheten inte är uthusbyggnader! Här finns inredda uthus. Kommentar: Kommunen gör inte bedömningen att det finns fler än en huvudbyggnad på fastigheten. Vi har tre situationsplaner för fastigheten - men ingen korrekt. Vi har vid skilda tillfällen framfört, att det finns en byggnad ytterligare inom fastigheten vilken inte redovisas på någon av dessa tre planer. Byggnaden krävs redovisad, för att vi skall ha någon möjlighet att beräkna riktigheten av påstådda friytor per barn. Kommentar: Stadsarkitektkontoret antar att det är den byggnad som finns i den västra delen av fastigheten, vid fastighetsgräns mot Tallen 7, som åsyftas. Denna byggnad finns med på grundkartan som redovisas på plankartan i samrådsskedet. VA-verken ( ): I direkt anslutning till den nya tomten bredvid Villa så kul har VA-verken en avloppspumpstation. Det måste finnas ett luktavstånd till närmaste fastighet. Framtida hus på denna tomt avrådes. under samrådet, bort ur detaljplanen. Tekniska kontoret ( ): Räddningstjänsten ( ): 4 (6)

5 Socialnämnden ( ): Kommunstyrelsens arbetsutskott ( ): Byggnadsnämndens förslag till detaljplan innebär att tomtens värde i princip nollas. Det är dessutom tveksamt om det går att bilda en bostadsfastighet utan byggrätt (lämplighetsvillkoret i fastighetsbildningslagen torde inte vara uppfyllt). Det är dock en fråga som ytterst prövas vid en lantmäteriförrättning. Det borde rimligen ligga på kommunstyrelsen att avgöra hur tomtens värde ska hantetas i detaljplanen. under samrådet, bort ur detaljplanen. Miljönämnden ( ): Grönområdet på fastigheten Ängelholm 3:29 har stort biologiskt värde med många stora träd av bok och ek och bör bevaras som grönområde. Miljönämnden godkänner de förslag till planbestämmelser som presenterats, att marken inte får bebyggas och att marklov krävs för att ta bort träd. under samrådet, bort ur detaljplanen. Del av grönområdet kommer därmed inte att överföras till kvartersmark utan behållas som grönområde i befintlig omfattning. Det har visat sig att inom vissa områden i Ängelholms kommun som tidigare är bedömda som lågriskområden har det uppmätts förhöjda värden. Därav bör man alltid kontrollera markradonet vid uppförande av en ny detaljplan för bostadsbebyggelse/skolverksamhet. Kommentar: En radonmätning har genomförts för förskolan och mätningen visar att riktvärden inte överskrids. Utförd bullerberäkning visar på ljudnivåer som ligger strax över 55 dba ekvivalentnivå vid tomtgräns. Riktvärden vid fasad och uteplats innefattas. Barnen på förskolan ska kunna använda hela tomten för lek och utevistelse utan att utsättas för höga bullernivåer. Kommentar: Bullret behandlas i pågående detaljplan för Klippanvägens förlängning. I nu utställt granskningsförslag av detaljplanen för Klippanvägens förlängning finns en bestämmelse om att bullerskydd ska finnas i fastighetsgräns för Tallen 8. På så sätt överskrids inte riktvärden för buller någonstans inom fastigheten Tallen 8. Bestämmelsen om bullerskärm läggs även in på plankartan för denna plan. Strandskyddet för området återinträder i och med att en ny detaljplan upprättas. Ny prövning efter strandskyddsbestämmelserna ska då göras. Ändring av detaljplanens användning för Ängelholm 3:29 innebär en begräsning för allmänhetens möjlighet att röra sig i området, och är inte nödvändig. Förskolan kan utnyttja allmän plats som lekområde utan ändring av detaljplanen. Kommentar: Se kommentar till Länsstyrelsens yttrande. 5 (6)

6 STÄLLNINGSTAGANDE Planhandlingarna kompletteras vad gäller: Plankarta: Berörd del av Ängelholm 3:29 utgår ur planen och tas bort på plankartan. Eftersom denna del utgår, utgår även bestämmelse om att marklov krävs för trädfällning. Bestämmelse om att bullerskärm ska finnas läggs till i tomtgräns mot detaljplanen för Klippanvägens förlängning. Bestämmelse om att gällande tomtindelning upphör att gälla läggs till på plankartan. Planbeskrivning: Berörd del av Ängelholm 3:29 utgår ur planen och planbeskrivningen revideras i dessa delar. Särskilda skäl för strandskyddets upphävande redovisas tydligare. Förtydligande om att gällande tomtindelning upphör att gälla. Texten om bullerpåverkan revideras utifrån förändringar som gjorts i detaljplanen för Klippanvägens förlängning. NAMNLISTA Följande har under samrådet för detaljplanen inkommit med synpunkter som ej tillgodosetts: Fastighetsägare till Tallen 7 Fastighetsägare till Aspen 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott MEDVERKANDE TJÄNSTEMÄN Redogörelsen har upprättats av planarkitekt Anna Hagljung STADSARKITEKTKONTORET Ängelholm den 25 mars Pontus Swahn Stadsarkitekt Anna Hagljung Planarkitekt Information enligt personuppgiftslagen (PUL) Som information vill vi upplysa om att personuppgifter som inkommer i ärendet behandlas endast i detta specifika planärende samt vid utlämnande av handlingar enligt offentlighetsprincipen. Källor: Till fastighetsförteckning är; fastighetsinformationsregistret (FIR), statens personadressregister (SPAR). Byggnadsnämnden ansvarar för denna information. Om du vill ha ytterligare information om hur dina personuppgifter används eller om du vill att dessa skall ändras är vi tacksamma för skriftligt besked om detta till Byggnadsnämnden, Ängelholm. 6 (6)

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för fastigheten Magnarp 5:88 m.fl. Magnarp Ängelholms kommun, Skåne län GRANSKNINGSUTLÅTANDE GRANSKNINGSHANDLING HUR GRANSKNINGEN BEDRIVITS Planförslaget har varit utställt för granskning på

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare enligt fastighetsförteckningen samt berörda förvaltningar

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten Ängelholm 3:37, Repslagarbanan, Kronotorp, Ängelholms stad, Ängelholms kommun, Skåne län

Detaljplan för del av fastigheten Ängelholm 3:37, Repslagarbanan, Kronotorp, Ängelholms stad, Ängelholms kommun, Skåne län Diarienummer Detaljplan för del av fastigheten Ängelholm 3:37, Repslagarbanan, Kronotorp, Ängelholms stad, Ängelholms kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING SAMRÅD 2012-11-01-2012-11-22 Kyrkogården vid Heliga

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Göken 9 Kristinehamns kommun, Värmlands län. Antagandehandling

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Göken 9 Kristinehamns kommun, Värmlands län. Antagandehandling Antagandehandling Samrådsredogörelse Detaljplan för Göken 9 Kristinehamns kommun, Värmlands län Hur processen har bedrivits Detaljplanen har varit på samråd under tiden 2015-02-17 till 2015-03-24 Kungörelse

Läs mer

Samrådet 11-16. Sakägare. Miljönämnden Trafikverket. Socialnämnden Öresundskraft Kultur- och. fritidsnämnden Länsstyrelsen. de inkommit.

Samrådet 11-16. Sakägare. Miljönämnden Trafikverket. Socialnämnden Öresundskraft Kultur- och. fritidsnämnden Länsstyrelsen. de inkommit. ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖRR FASTIGHETEN HJÄRNARP 3:233 MFL ÄNGELHOLMS KOMMUN UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE SAMRÅDET Samrådet om planförslaget redovisas i en samrådsredogörelse daterad 2010-11-16. HUR UTSTÄLLNINGEN

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMMANFATTNING. Detaljplan för Rönnen 14 m.fl. i Hjo stad, Hjo kommun Fastigheten Rönnen 14 m.fl. Dnr. 2012-125 2015-03-17

SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMMANFATTNING. Detaljplan för Rönnen 14 m.fl. i Hjo stad, Hjo kommun Fastigheten Rönnen 14 m.fl. Dnr. 2012-125 2015-03-17 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Rönnen 14 m.fl. i Hjo stad, Hjo kommun Fastigheten Rönnen 14 m.fl. Dnr. 2012-125 2015-03-17 Planprocessen genomförs som ett normalt planförfarande. Planförslaget har varit

Läs mer

Detaljplan för kvarteret Ankan 12 m fl. (Rönnegymnasiet) Centrum, Ängelholms kommun, Skåne län. Planområde ÖP SAMRÅD ANTAGANDE PRÖVNING LAGA KRAFT

Detaljplan för kvarteret Ankan 12 m fl. (Rönnegymnasiet) Centrum, Ängelholms kommun, Skåne län. Planområde ÖP SAMRÅD ANTAGANDE PRÖVNING LAGA KRAFT Diarienummer Detaljplan för kvarteret Ankan 12 m fl. (Rönnegymnasiet) Centrum, Ängelholms kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING SAMRÅD 2013-09-19 T.O.M. 2013-10-10 Enkelt planförfarande Planområde ÖP SAMRÅD

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Yttranden utan erinran eller med tillstyrkan har inkommit från: Yttranden med synpunkter eller frågor har inkommit från:

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Yttranden utan erinran eller med tillstyrkan har inkommit från: Yttranden med synpunkter eller frågor har inkommit från: 10-1216 UTSTÄLLNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN GÅNARP 43:1, M FL ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare samt berörda förvaltningar och myndigheter har beretts

Läs mer

HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen UTLÅTANDE. Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län

HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen UTLÅTANDE. Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen UTLÅTANDE Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län Utlåtandet har upprättats den 4 oktober 2010 Syfte Planens syfte är att ge ramar för den bebyggelse

Läs mer

Särskilt utlåtande. Detaljplan för Del av kv. Björnen Björkgatan. Vårgårda tätort, Västra Götaland. Handläggning

Särskilt utlåtande. Detaljplan för Del av kv. Björnen Björkgatan. Vårgårda tätort, Västra Götaland. Handläggning 1(6) Diarienr: 2012-000289 Miljöreda: 12/1149c Upprättad: 2013-08-21 Antagen av KF: 2013-09-04 Laga kraft: 2013-09-30 Särskilt utlåtande Detaljplan för Del av kv. Björnen Björkgatan Vårgårda tätort, Västra

Läs mer

Granskningsutlåtande ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0 1(5)

Granskningsutlåtande ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0 1(5) Granskningsutlåtande 1(5) Tillägg till Förslag till ändring och utvidgning av stadsplanen för del av Eneby mo (Sandstugan) (gällande fastigheten Kvisten 9) inom Pryssgården tillhörande i Norrköping detaljplan

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för Montören 9. Stuvsta-Snättringe kommundel, Huddinge kommun. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning SBN 2012-1059

ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för Montören 9. Stuvsta-Snättringe kommundel, Huddinge kommun. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning SBN 2012-1059 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN 2012-1059 ANTAGANDEHANDLING Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Kartan visar planområdets utbredningsområde. Detaljplan för Montören 9 Stuvsta-Snättringe

Läs mer

Detaljplan för GRIMSTA 44:23-24 och Grimsta 44:256 Bollstanäs, Upplands Väsby kommun Stockholms län

Detaljplan för GRIMSTA 44:23-24 och Grimsta 44:256 Bollstanäs, Upplands Väsby kommun Stockholms län Samrådsredogörelse Kontoret för samhällsbyggnad 2015-12-08 Fredrik Drotte 08-590 970 00 Dnr Fax 08 590 733 37 BN/2015:386 fredrik.drotte@upplandsvasby.se Detaljplan för GRIMSTA 44:23-24 och Grimsta 44:256

Läs mer

Detaljplan för del av Löberöd 1:123, Eslöv, Skåne län. YTTERANDEN Dessa skrivelser med erinran (m.e.) respektive utan erinran (u.e.) redovisas nedan.

Detaljplan för del av Löberöd 1:123, Eslöv, Skåne län. YTTERANDEN Dessa skrivelser med erinran (m.e.) respektive utan erinran (u.e.) redovisas nedan. Mattias Samuelson 0767-244150 MOS 2010.1397 2011-12-14 1(6) Detaljplan för del av Löberöd 1:123, Eslöv, Skåne län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Enligt Miljö- och samhällsbyggnadsnämndens beslut 2011-09-14, 152, har

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE LÄNSSTYRELSEN, LANTMÄTERIMYNDIGHETEN SAMT KOMMU- NAL INTERNREMISS

SAMRÅDSREDOGÖRELSE LÄNSSTYRELSEN, LANTMÄTERIMYNDIGHETEN SAMT KOMMU- NAL INTERNREMISS SAMRÅDSREDOGÖRELSE Diarienummer 08-0632 UTSTÄLLNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR KVARTERET FOLKHÖGSKOLAN MM, MUNKA LJUNGBY, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Länsstyrelsen, lantmäterimyndigheten,

Läs mer

Detaljplan för Svetsaren

Detaljplan för Svetsaren Detaljplan för Svetsaren SAMRÅDSREDOGÖRELSE Januari 2015 Hur samrådet har bedrivits Förslaget har under 17 september till 29 oktober 2014 funnits tillgängligt på Biblioteket i Malung, Stadsbyggnadskontoret

Läs mer

Följande skriftliga synpunkter har inkommit till och med 2014-04-23:

Följande skriftliga synpunkter har inkommit till och med 2014-04-23: Detaljplan för Spinnaren 1 m fl Strömstads kommun Dnr MBN/2013-0025 SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnämnden beslutade 2014-01-23 9 att genomföra ett samråd gällande rubricerat

Läs mer

Detaljplan för DELNING AV BOSTADSTOMT Regnbyn 1, Lugnvik Östersunds kommun

Detaljplan för DELNING AV BOSTADSTOMT Regnbyn 1, Lugnvik Östersunds kommun 1 Detaljplan för DELNING AV BOSTADSTOMT Regnbyn 1, Lugnvik Östersunds kommun Dnr Ädh 0098/2006 Dnr planmodul: P 06/0001 SÄRSKILT UTLÅTANDE Planärendet har handlagts som enkelt planförfarande Detaljplanen

Läs mer

DETALJPLAN. Del av kv. Laxen, Laxen 14 GRANSKNINGSUTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING. för. i Hedemora tätort, Hedemora kommun, Dalarnas län

DETALJPLAN. Del av kv. Laxen, Laxen 14 GRANSKNINGSUTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING. för. i Hedemora tätort, Hedemora kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN för Del av kv. Laxen, Laxen 14 OBS. På grund av reglerna i personuppgiftslagen har namnen på de personer som haft synpunkter i ärendet dolts i den version av utlåtandet som

Läs mer

Detaljplan för Ängelholm 6:1 och 3:39, Gamla Kungsgården, Ängelholm, Ängelholms kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Detaljplan för Ängelholm 6:1 och 3:39, Gamla Kungsgården, Ängelholm, Ängelholms kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-01-22 Dnr KS 2016/407 PL 16-0013 Detaljplan för Ängelholm 6:1 och 3:39, Gamla Kungsgården, Ängelholm, Ängelholms kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS

Läs mer

Koncept till Granskningsutlåtande

Koncept till Granskningsutlåtande Samhällsbyggnadskontoret Koncept till Granskningsutlåtande Dnr: 2013-00149-214 Detaljplan för Överenhörna - Ekensberg 1:47 m.fl. Lundhagen inom Enhörna kommundel i Södertälje Upprättad 2013-12-13 Innehåll

Läs mer

Planbeskrivning 2012-08-09 Normalt förfarande Antagandehandling. Detaljplan för bostad (Ugglum 3:57, 3:61 och 7:21) 2010:137

Planbeskrivning 2012-08-09 Normalt förfarande Antagandehandling. Detaljplan för bostad (Ugglum 3:57, 3:61 och 7:21) 2010:137 Planbeskrivning 2012-08-09 Normalt förfarande Antagandehandling Detaljplan för bostad (Ugglum 3:57, 3:61 och 7:21) 2010:137 1. PLANHANDLINGAR - Plankarta i skala 1:400, skala 1:800 dat 2012-08-09 - Illustrationskarta

Läs mer

Detaljplan för Borrby 43:35, 43:40 och del av 299:1, Simrishamns kommun

Detaljplan för Borrby 43:35, 43:40 och del av 299:1, Simrishamns kommun 1 (6) Detaljplan för Borrby 43:35, 43:40 och del av 299:1, Simrishamns kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Planärendet handläggs enligt plan- och bygglagens bestämmelser om normalt planförfarande, (Plan- och bygglagen

Läs mer

PLANBESKRIVNING med genomförandefrågor

PLANBESKRIVNING med genomförandefrågor PLANBESKRIVNING med genomförandefrågor Detaljplan för Lofsdalen 32:19 m.fl. Härjedalens kommun Jämtlands län Upprättad i februari 2014 av Bygg-Teknik i Malung AB Reviderad i maj 2014 samt augusti 2014

Läs mer

Tillägg till byggnadsplan K8 för fastigheter Torresta 1:4 m.fl., i Bålsta tätort, Håbo kommun - upprättat i maj 2015, reviderad i december 2015.

Tillägg till byggnadsplan K8 för fastigheter Torresta 1:4 m.fl., i Bålsta tätort, Håbo kommun - upprättat i maj 2015, reviderad i december 2015. SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1(5) Datum Vår beteckning 2015-12-08 KS 2015/58 nr. 40 Kommunstyrelsens förvaltning Plan- och utvecklingsavdelning Domagoj Lovas, Planarkitekt 0171-525 90 domagoj.lovas@habo.se Tillägg

Läs mer

SAMRÅD MED LÄNSSTYRELSEN OCH ANDRA STATLIGA MYNDIGHETER

SAMRÅD MED LÄNSSTYRELSEN OCH ANDRA STATLIGA MYNDIGHETER Granskningshandling Februari 2016 Sektorn för samhällsbyggnad Detaljplan för Mölnlycke 1:55 m fl ALHAGEN i Mölnlycke Granskningsutlåtande Under tiden 24 november 19 december 2014 har detaljplanen varit

Läs mer

Datum Beslut om samråd: 2015-08-27 Samrådstid: 2015-09-04-2015-09-21 Beslut om granskning: 2015-09-24 Granskningstid: 2015-09-28-2015-10-13

Datum Beslut om samråd: 2015-08-27 Samrådstid: 2015-09-04-2015-09-21 Beslut om granskning: 2015-09-24 Granskningstid: 2015-09-28-2015-10-13 GRANSKNINGSUTLÅTANDE FÖR HALLTORP 1:10 TRÄKLUBBAN Upprättad 2015-10-14 Datum Beslut om samråd: 2015-08-27 Samrådstid: 2015-09-04-2015-09-21 Beslut om granskning: 2015-09-24 Granskningstid: 2015-09-28-2015-10-13

Läs mer

Tjänsteutlåtande. Datum 2015-06-12

Tjänsteutlåtande. Datum 2015-06-12 Tjänsteutlåtande Datum 2015-06-12 Sida 1 Stadsbyggnadskontoret Handläggare Stadsarkitekt Tomas Johnsson 0280-181 69 Dnr: KS/2016:34 Detaljplan för Olarsgården annex Byggnadsnämndens beslut: det i januari

Läs mer

Detaljplan för Kv Linden m. fl., Odengatan, i Höganäs stad Höganäs kommun, Skåne län

Detaljplan för Kv Linden m. fl., Odengatan, i Höganäs stad Höganäs kommun, Skåne län HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Kv Linden m. fl., Odengatan, i Höganäs stad Höganäs kommun, Skåne län HANDLINGAR Program Redogörelse för programsamråd Plankarta, skala

Läs mer

Myndigheter, organisationer, föreningar, kommunala nämnder med flera

Myndigheter, organisationer, föreningar, kommunala nämnder med flera 2015-10-08 Dnr PLAN.2012.13 Detaljplan för Vreta 1:61 Krigslida SAMRÅDSREDOGÖRELSE BAKGRUND Kommunstyrelsen beslutade 2014-08-28, 98 att ge stadsbyggnadsnämnden i uppdrag att upprätta detaljplan för Vreta

Läs mer

Detaljplan för KAPELLET, del av Tuolluvaara 1:1 och del av Kiruna 1:173

Detaljplan för KAPELLET, del av Tuolluvaara 1:1 och del av Kiruna 1:173 Detaljplan för KAPELLET, del av Tuolluvaara 1:1 och del av Kiruna 1:173 1(6) Detaljplan för KAPELLET, del av Tuolluvaara 1:1 och del av Kiruna 1:173 2(6) Miljö- och Byggnämnden Kiruna kommun Upprättad

Läs mer

Ändring av detaljplan genom tillägg i Tallboda, Dpl nr 831, för område TALLBODA A, Linköpings kommun (del av PARADISET 6)

Ändring av detaljplan genom tillägg i Tallboda, Dpl nr 831, för område TALLBODA A, Linköpings kommun (del av PARADISET 6) 1 (5) Miljö och samhällsbyggnadsförvaltningen 2012-09-19 Dnr. Sbn 2011-851 Teknik och samhällsbyggnadskontoret Katarina Löfquist, tel 013-206263 katarina.lofkvist-eriksson@linkoping.se SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Gräsanden 7, Centrum, Ängelholms kommun, Skåne län SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Detaljplan för fastigheten Gräsanden 7, Centrum, Ängelholms kommun, Skåne län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Diarienummer Detaljplan för fastigheten Gräsanden 7, Centrum, Ängelholms kommun, Skåne län SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Sakägare samt berörda förvaltningar och myndigheter

Läs mer

ANTAGEN 2011-09-12 LAGA KRAFT 2011-10-04

ANTAGEN 2011-09-12 LAGA KRAFT 2011-10-04 2011-05-11 Dnr KS11/60:1 214 Tillägg till detaljplan för Kylaren 5, Colorama Arvika kommun, Värmlands län ANTAGEN 2011-09-12 LAGA KRAFT 2011-10-04 Tillägg till detaljplan för Kylaren 5, Colorama Planbeskrivning

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (10)

GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (10) Byggnadsnämnden GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (10) Detaljplan för Hede 3:122 i Kungsbacka stad Genomförande Byggnadsnämnden godkände 2014-06-05 det i maj 2014 upprättade planförslaget som underlag för granskning.

Läs mer

2015-10-29 LAGA KRAFT

2015-10-29 LAGA KRAFT Sid 1 (8) Laga Krafthandling Enkelt planförfarande Dnr: 2006/194 Upprättad: Ändring av detaljplan för Stiby 14:1 m.fl. Grönslätt, Sölvesborgs kommun Syfte och huvuddrag Grönslättområdet regleras idag av

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING. Detaljplan för expansion av Östra Olofstorp, Mantorp, Mjölby kommun Del av Viby-Olofstorp 4:4 Upprättad 2014-12-15

GRANSKNINGSHANDLING. Detaljplan för expansion av Östra Olofstorp, Mantorp, Mjölby kommun Del av Viby-Olofstorp 4:4 Upprättad 2014-12-15 SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för expansion av Östra Olofstorp, Mantorp, Mjölby kommun Del av Viby-Olofstorp 4:4 Upprättad 2014-12-15 Detaljplanen har varit på samråd under tiden den

Läs mer

1490K-P1205. Ändring av Detaljplan för Hässleholmen Stången 8 m.fl. Borås Stad FOTO? ANTAGANDEHANDLING

1490K-P1205. Ändring av Detaljplan för Hässleholmen Stången 8 m.fl. Borås Stad FOTO? ANTAGANDEHANDLING 1490K-P1205 Ändring av Detaljplan för Hässleholmen Stången 8 m.fl. Borås Stad FOTO? ANTAGANDEHANDLING Sammanfattning Planen är upprättad som ett tillägg till gällande detaljplan för Stången 8 och har handlagts

Läs mer

Samrådsredogörelse. Kardusen 14 GRANSKNINGSHANDLING 1(7) SPN-2012/0323 214. tillhörande detaljplan för del av fastigheten. inom Ljura i Norrköping

Samrådsredogörelse. Kardusen 14 GRANSKNINGSHANDLING 1(7) SPN-2012/0323 214. tillhörande detaljplan för del av fastigheten. inom Ljura i Norrköping Samrådsredogörelse 1(7) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Kardusen 14 inom Ljura i Norrköping den 25 februari 2015 GRANSKNINGSHANDLING 2(7) Hur samrådet har bedrivits Samråd hölls från 22 augusti

Läs mer

del av Viksberg 3:1, Område B

del av Viksberg 3:1, Område B Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan 2013-00033-214 Detaljplan för del av Viksberg 3:1, Område B i Södertälje kommun Upprättad 2015-12-08 Beslut Samhällsbyggnadskontoret fick 2013-02-19

Läs mer

Plan- och genomförandebeskrivning Antagen 2016-02-08 av kommunfullmäktige i Osby Laga kraft 2016-03-02. Detaljplan för del av Barnvagnen 1

Plan- och genomförandebeskrivning Antagen 2016-02-08 av kommunfullmäktige i Osby Laga kraft 2016-03-02. Detaljplan för del av Barnvagnen 1 Plan- och genomförandebeskrivning Antagen 2016-02-08 av kommunfullmäktige i Osby Laga kraft 2016-03-02 Detaljplan för del av Barnvagnen 1 Osby Osby kommun Skåne län Ungefärlig avgränsning för planområdet

Läs mer

Upprättad januari 2014 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Planbeskrivningen

Upprättad januari 2014 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Planbeskrivningen Uppdragsbeslut 2012-12-11 Samrådsbeslut 2012-12-11 Detaljplan för del av Oskarshamn 3:3 m.fl. fastigheter Gyllings väg Centralorten, Oskarshamns kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Upprättad januari 2014 av samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

DEL AV KV. GJUTAREN. Plan- och genomförandebeskrivning. Detaljplan för. Granskningshandling. Osby Tätort Osby kommun Skåne län

DEL AV KV. GJUTAREN. Plan- och genomförandebeskrivning. Detaljplan för. Granskningshandling. Osby Tätort Osby kommun Skåne län Plan- och genomförandebeskrivning Granskningshandling Detaljplan för DEL AV KV. GJUTAREN Osby Tätort Osby kommun Skåne län Ungefärlig avgränsning av planområdet, markerat i rött. Dnr KS/2015: 479 214 Samhällsbyggnad

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING

SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV VÅXTORP 6:31 OCH 6:33 VÅXTORP LAHOLMS KOMMUN Detaljplan, normalt planförfarande Tillhör Miljö- och byggnadsnämndens beslut 2014-02-26 Samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

Ändring och upphävande av detaljplan för Industriområde i Bu

Ändring och upphävande av detaljplan för Industriområde i Bu Ändring och upphävande av detaljplan för Industriområde i Bu Malung-Sälens kommun Dalarna län Upprättad i december 2014 av Bygg-Teknik i Malung AB Instans Datum Beslut om samråd BN 2014-06-25 Beslut om

Läs mer

Detaljplan för del av Älvsbyn 25:1 Västermalm PARKERING Älvsbyns kommun Norrbottens län

Detaljplan för del av Älvsbyn 25:1 Västermalm PARKERING Älvsbyns kommun Norrbottens län Detaljplan för del av Älvsbyn 25:1 Västermalm PARKERING Älvsbyns kommun Norrbottens län Samrådsredogörelse Ett förslag till detaljplan för parkering på fastigheten Älvsbyn 25:1 vid Knut Lundmarkskolan

Läs mer

Datum 2012-12-20 Dnr 2011BN0724 Dpl 214. Byggnadsnämnden antog 2012-11-21 203 detaljplan för SKÖLDBUCKLAN 18, HOV, Växjö kommun

Datum 2012-12-20 Dnr 2011BN0724 Dpl 214. Byggnadsnämnden antog 2012-11-21 203 detaljplan för SKÖLDBUCKLAN 18, HOV, Växjö kommun LAGA KRAFTBEVIS Datum 2012-12-20 Dnr 2011BN0724 Dpl 214 Byggnadsnämnden antog 2012-11-21 203 detaljplan för SKÖLDBUCKLAN 18, HOV, Väjö kommun Såvitt här fört diarium, har detta beslut inte överklagats.

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR GÄLLIVARE CAMPING. Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR GÄLLIVARE CAMPING. Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR GÄLLIVARE CAMPING Samhällsbyggnadsförvaltningen Norrbottens län HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Detaljplaneförslaget daterat oktober 2014 har varit på samrådsremiss

Läs mer

Detaljplan för del av Virsbo 2:73 m fl. område vid Kvarnängsvägen, Virsbo. Surahammars kommun.

Detaljplan för del av Virsbo 2:73 m fl. område vid Kvarnängsvägen, Virsbo. Surahammars kommun. UTSTÄLLNINGSHANDLING 2011-10-31 Dnr:2011.0275.211 Detaljplan för del av Virsbo 2:73 m fl. område vid Kvarnängsvägen, Virsbo. Surahammars kommun. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådet Detaljplanen har varit utsänd

Läs mer

Detaljplan Hammarby Smedby 1:461 i Johanneslund

Detaljplan Hammarby Smedby 1:461 i Johanneslund Samrådsredogörelse Kontoret för samhällsbyggnad 2013-09-25 Anna Silver 08-590 000 00 Dnr Fax 08 590 733 37 BN/2013:136 Anna.silver@upplandsvasby.se Detaljplan Hammarby Smedby 1:461 i Johanneslund Bakgrund

Läs mer

Detaljplan för Odensgården, i Odenslunda

Detaljplan för Odensgården, i Odenslunda Utlåtande Stadsbyggnadskontoret 2012-03-26 Mats Jakobsson 08 590 970 96 Dnr Fax 08 590 733 37 BN/2011:23 mats.jakobsson@upplandsvasby.se Detaljplan för Odensgården, i Odenslunda Uppdrag Miljö- och planutskottet

Läs mer

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för villabebyggelse Slumnäsvägen 57, Västra Strand, fastigheten Våren 5 i Tyresö kommun

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för villabebyggelse Slumnäsvägen 57, Västra Strand, fastigheten Våren 5 i Tyresö kommun Stadsbyggnadskontoret november 2010 Annika Almqvist Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för villabebyggelse Slumnäsvägen 57, Västra Strand, fastigheten Våren 5 i Tyresö kommun Tyresös stadsbyggnadskontor

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Ärrarp 24:1 m fl, Ärrarps ängar, Ängelholms kommun, Skåne län SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Detaljplan för fastigheten Ärrarp 24:1 m fl, Ärrarps ängar, Ängelholms kommun, Skåne län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Diarienummer Detaljplan för fastigheten Ärrarp 24:1 m fl, Ärrarps ängar, Ängelholms kommun, Skåne län SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDET Samrådet om planförslaget redovisas i en samrådsredogörelse

Läs mer

SÄRSKILT UTLÅTANDE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun.

SÄRSKILT UTLÅTANDE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun. Samhällsbyggnadsförvaltningen februari 2013 Hanna Fürstenberg Danielson, planarkitekt Dnr: 2012 KSM 0519 SÄRSKILT UTLÅTANDE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun. Tyresö

Läs mer

Detaljplan för del av del av Skavsta 8:9 m fl, Skavsta flygplats, Skavsta, Nyköpings kommun

Detaljplan för del av del av Skavsta 8:9 m fl, Skavsta flygplats, Skavsta, Nyköpings kommun Samhällsbyggnad Plan- och naturenheten Särskilt utlåtande Datum 2013-05-23 Dnr SHB12/134 Detaljplan för del av del av Skavsta 8:9 m fl, Skavsta flygplats, Skavsta, Nyköpings kommun Granskning Förslag till

Läs mer

Tillägg till detaljplan för Sjöängen II (fastigheten Taktpinnen 12), enkelt planförfarande beslut om antagande

Tillägg till detaljplan för Sjöängen II (fastigheten Taktpinnen 12), enkelt planförfarande beslut om antagande TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENR 2015-04-14 1 (2) HANDLÄGGARE Jose Sterling 08 535 364 12 jose.sterling@huddinge.se Natur- och byggnadsnämnden Tillägg till detaljplan för Sjöängen II (fastigheten Taktpinnen

Läs mer

Samrådsredogörelse. Inkomna synpunkter. 1. Länsstyrelsen (daterat 2015-12-18) Länsstyrelsen har inga synpunkter på planförslaget. Kommentar: Noterat.

Samrådsredogörelse. Inkomna synpunkter. 1. Länsstyrelsen (daterat 2015-12-18) Länsstyrelsen har inga synpunkter på planförslaget. Kommentar: Noterat. Datum Dnr. 1(7) Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Åby 1:99 och Noten 14, fjärrkyleanläggning i Åbybergsparken Mölndals stad, Västra Götalands län Tidigare behandling Kommunstyrelsen gav 2015-06-03,

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE LAGA KRAFTSHANDLING

SAMRÅDSREDOGÖRELSE LAGA KRAFTSHANDLING Datum 2016-04-12 Dnr 2013/348 Detaljplan för Skönabäck 1:424 Hällevik, Sölvesborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE LAGA KRAFTSHANDLING HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Ärendet handläggs med enkelt planförfarande enligt

Läs mer

PLANBESKRIVNING DP 150

PLANBESKRIVNING DP 150 1 (8) PLANBESKRIVNING DP 150 DETALJPLAN FÖR KLOVÖJA 1:3, STORA KALVÖ, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN LAGA KRAFT 2014-07-24 2 (8) DETALJPLAN FÖR KLOVÖJA 1:3, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret dnr: 2015/260 2016-08-23 1(6) GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Hyllinge 5:109 i Hyllinge samhälle och Åstorps kommun, Skåne län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Diarienummer Detaljplan för del av fastigheten Munka Ljungby 8:4, Munka Ljungby, Ängelholms kommun, Skåne län GRANSKNINGSUTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING SAMRÅDET Samrådet om planförslaget redovisas i en samrådsredogörelse

Läs mer

KV ELEKTRODEN MM Stallbacka Trollhättans kommun

KV ELEKTRODEN MM Stallbacka Trollhättans kommun Detaljplan för verksamheter inom KV ELEKTRODEN MM Stallbacka Trollhättans kommun 99B ANTAGANDEHANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR Tidsplan april-maj 2006 ny utställning av detaljplanen

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN MAGNARP 58:56 M.FL, MAGNARP, ÄNGELHOLMS KOMMUN, SKÅNE LÄN UNDERRÄTTELSE

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN MAGNARP 58:56 M.FL, MAGNARP, ÄNGELHOLMS KOMMUN, SKÅNE LÄN UNDERRÄTTELSE Diarienummer GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN MAGNARP 58:56 M.FL, MAGNARP, ÄNGELHOLMS KOMMUN, SKÅNE LÄN UNDERRÄTTELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Byggnadsnämnden beslutade den 26 augusti 2014

Läs mer

datum 2015-11-04 Lantmäterimyndigheten Malmö stad meddelar i skrivelse 2015-09-23 följande:

datum 2015-11-04 Lantmäterimyndigheten Malmö stad meddelar i skrivelse 2015-09-23 följande: V 150101 datum 2015-11-04 diarienummer 2014-48 ÄDp 5122 GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE Ändring av detaljplan för del av fastigheten LANDSKONTORISTEN 1 i Rosengård i Malmö Planförslaget har varit

Läs mer

DETALJPLAN för del av FÅGLABÄCK 2:1, Skillingaryds tätort, Vaggeryds kommun

DETALJPLAN för del av FÅGLABÄCK 2:1, Skillingaryds tätort, Vaggeryds kommun DETALJPLAN för del av FÅGLABÄCK 2:1, Skillingaryds tätort, Vaggeryds kommun Upprättad i januari 2008 reviderad i mars 2008 Miljö- och byggnämnden antog planen 2008-04-29 87. Planen vann laga kraft 2008-05-20

Läs mer

Samrådsredogörelse. Agaten 32 Östra Tyresö, Tyresö kommun, Stockholms län. Granskningshandling november 2015 Dnr 2014 KSM 0796

Samrådsredogörelse. Agaten 32 Östra Tyresö, Tyresö kommun, Stockholms län. Granskningshandling november 2015 Dnr 2014 KSM 0796 Samhällsbyggnadsförvaltningen Heléne Hallberg planchef Granskningshandling november 2015 Detaljplan för Agaten 32 Östra Tyresö, Tyresö kommun, Stockholms län Samrådsredogörelse Tyresö kommun Samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Byggnadsnämnden antog 2011-09-21 165 Ändring av detaljplan för INGELSTAD 3:121, I INGELSTAD

Byggnadsnämnden antog 2011-09-21 165 Ändring av detaljplan för INGELSTAD 3:121, I INGELSTAD BYGGNADSNÄMNDEN LAGA KRAFTBEVIS Datum Dnr 2011-10-17 2011-BN0287 Byggnadsnämnden antog 2011-09-21 165 Ändring av detaljplan för INGELSTAD 3:121, I INGELSTAD Såvitt här fört diarium, har detta beslut inte

Läs mer

Detaljplan för kv. Staren 1 Vårgårda kommun, Västra Götalands län

Detaljplan för kv. Staren 1 Vårgårda kommun, Västra Götalands län 1(7) Datum Diarienr: 2011-000299 Miljöreda: 11/0556d Sabina Talavanic, arkitekt Upprättad: 2013-02-13 Detaljplan för kv. Staren 1 Vårgårda kommun, Västra Götalands län SAMRÅDSREDOGÖRELSE HANDLÄGGNING Planförslaget,

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 DETALJPLAN

GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 DETALJPLAN GRANSKNINGSHANDLING nr 2 2016-01-11 Dnr: 2011:274 Detaljplan för Ingelstorp 1:82, Järstorps-berg 1:38 m.fl., Axamosjön Jönköpings kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 DETALJPLAN HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS

Läs mer

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för del av Kärna 67:1, hyresbostäder i Hermansby socken, Kungälvs kommun PLANERING SAMHÄLLSBYGGNAD Mall skapad 041115 ADRESS Nämndhuset 442 81 Kungälv TELEFON 0303-23 80

Läs mer

Utlåtande efter utställning

Utlåtande efter utställning 1 (8) Antagandehandling 2013-06-10 Detaljplan för Södra Kärr m.fl, Torsås kommun, Kalmar län Utlåtande efter utställning Samråd Förslaget till detaljplan har varit föremål för samråd under tiden 2011-12-05

Läs mer

Myndigheter, organisationer, föreningar, kommunala nämnder med flera

Myndigheter, organisationer, föreningar, kommunala nämnder med flera 2015-11-03 Dnr PLAN 2014.25 Detaljplan för del av Söderby 1:751 m.fl., Biltema Handen SAMRÅDSREDOGÖRELSE BAKGRUND Kommunstyrelsen beslutade 2014-05-26, 130 att ge stadsbyggnadsnämnden i uppdrag att upprätta

Läs mer

Fastigheten Bergshauptmannen 1 Sala kommun, Västmanlands län - enkelt planförfarande

Fastigheten Bergshauptmannen 1 Sala kommun, Västmanlands län - enkelt planförfarande Dnr 2008/209 1(7) KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Samrådshandling 2008-10-15, rev 2008-XX-XX Antagen 2008-XX-XX Laga kraft 2008-XX-XX Detaljplan för Fastigheten Bergshauptmannen 1 Sala kommun, Västmanlands

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE, ENKELT FÖRFARANDE

SAMRÅDSREDOGÖRELSE, ENKELT FÖRFARANDE Detaljplan för Flerbostadshus Norrbacka, påbyggnad av befintliga bostäder omfattande del av fastigheterna Norrbacka 1:27 och 1:38 m.fl. i Märsta, Sigtuna kommun, Stockholms län NORMALT PLANFÖRFARANDE Samrådshandling

Läs mer

Töcksmarks-Stom 6:1, Årjängs kommun

Töcksmarks-Stom 6:1, Årjängs kommun 1(5) Samhällsbyggnad Tomas Lennartsson, 0573-14076 tomas.lennartsson@arjang.se 2013-03-19 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Töcksmarks-Stom 6:1, Årjängs kommun Planens syfte är att möjliggöra bebyggelse

Läs mer

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING Detaljplan för Kebal 1:33, Strömstads Kommun UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING HUR UTSTÄLLNINGEN HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnämnden beslutade 2009-01-29 6 att genomföra en utställning gällande rubricerat ärende.

Läs mer

HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen. UTLÅTANDE Inför fortsatt planprocess. Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län

HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen. UTLÅTANDE Inför fortsatt planprocess. Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen UTLÅTANDE Inför fortsatt planprocess Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län Utlåtandet har upprättats den 2010-06-01 Syfte Planens syfte är att

Läs mer

Detaljplan för Tisnarebaden, Rostorp 2:1 m.fl., Katrineholms kommun. Upprättad på stadsarkitektkontoret i Katrineholm 30 april 2010

Detaljplan för Tisnarebaden, Rostorp 2:1 m.fl., Katrineholms kommun. Upprättad på stadsarkitektkontoret i Katrineholm 30 april 2010 Detaljplan för Tisnarebaden, Rostorp 2:1 m.fl., Katrineholms kommun Upprättad på stadsarkitektkontoret i Katrineholm 30 april 2010 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Rubricerat planförslag har varit ute för samråd under

Läs mer

Samrådsredogörelse 2016-02-08 Arjeplogs kommun MBR 2012/512. Detaljplan för ALLMÄNNINGSSKOGEN s:1, Stor-Mattaure Arjeplogs kommun, Norrbottens län

Samrådsredogörelse 2016-02-08 Arjeplogs kommun MBR 2012/512. Detaljplan för ALLMÄNNINGSSKOGEN s:1, Stor-Mattaure Arjeplogs kommun, Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Standardförfarande Detaljplan för ALLMÄNNINGSSKOGEN s:1, Stor-Mattaure Arjeplogs kommun, Norrbottens län Ett förslag till detaljplan för del av fastigheten Allmänningsskogen s:1, daterat

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret ANTAGANDEHANDLING 1(12) Samrådsredogörelse

Samhällsbyggnadskontoret ANTAGANDEHANDLING 1(12) Samrådsredogörelse LAGA KRAFT 2014-09-20 Samhällsbyggnadskontoret ANTAGANDEHANDLING 1(12) 2014-06-02 DNR: PBN/2013:112 Samrådsredogörelse Tillhörande detaljplan för: Sparbanken 5 Sparbanken, Strängnäs Kommun Plan- och byggnämnden

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Humlan Laholms centralort Laholms kommun

Detaljplan för del av kvarteret Humlan Laholms centralort Laholms kommun Detaljplan för del av kvarteret Humlan Laholms centralort Laholms kommun INNEHÅLLSFÖRTECKNING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR 2 PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG 2 PLANDATA 2 Lägesbestämning Areal Markägoförhållanden

Läs mer

BN protokoll 2014-01-28

BN protokoll 2014-01-28 BN protokoll 2014-01-28 Plats och tid: Stadshuset, rum 429, 2014-01-28, kl. 13:15 16.15 ande: Ersättare: Carl-Gustaf Gudmundsson (C) Christer Jönsson (M) Åsa Larsson (S) Alf Carlsson (M) Per Skantz (M)

Läs mer

del av Östra Karup 23:1 m fl

del av Östra Karup 23:1 m fl Detaljplan för del av Östra Karup 23:1 m fl i Östra Karup, Båstads kommun, Skåne län Samrådsredogörelse Detta detaljplaneförslag, har varit utsänt för samråd under tiden 2014 06 11 till 2014 07 23 för

Läs mer

PLANBESKRIVNING. SAMRÅDSHANDLING Upprättad 2009 10 22 DETALJPLAN FÖR GÅRÖ 1:194 M.FL (ICA) I GNOSJÖ TÄTORT

PLANBESKRIVNING. SAMRÅDSHANDLING Upprättad 2009 10 22 DETALJPLAN FÖR GÅRÖ 1:194 M.FL (ICA) I GNOSJÖ TÄTORT PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING Upprättad 2009 10 22 DETALJPLAN FÖR GÅRÖ 1:194 M.FL (ICA) I GNOSJÖ TÄTORT HANDLINGAR Planbeskrivning Plankarta med bestämmelser Behovsbedömning Genomförandebeskrivning Upprättad

Läs mer

SAMMANFATTNING AV INKOMNA SYNPUNKTER JÄMTE KOMMENTARER

SAMMANFATTNING AV INKOMNA SYNPUNKTER JÄMTE KOMMENTARER UDDEVALLA KOMMUN MILJÖ OCH STADSBYGGNAD Handläggare/telefon Mats Windmark/ 0522 69 73 24 ANTAGANDEHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för bostäder inom del av KAPELLE fastigheten Epidemisjukhuset

Läs mer

Detaljplan för Illern 2 Vega, Västerås. Antagandehandling, 2014-08-19 rev. 2014-10-07, dnr: 2013/66-BN Stadsbyggnadskontoret, Västerås stad.

Detaljplan för Illern 2 Vega, Västerås. Antagandehandling, 2014-08-19 rev. 2014-10-07, dnr: 2013/66-BN Stadsbyggnadskontoret, Västerås stad. Dp 1801 Illustration Anders Holmberg Arkitekter Detaljplan för Illern 2 Vega, Västerås Antagandehandling, 2014-08-19 rev. 2014-10-07, dnr: 2013/66-BN Stadsbyggnadskontoret, Västerås stad PLANPROCESSEN

Läs mer

Detaljplan för del av Kungsbro 1:1, Nykvarns kommun

Detaljplan för del av Kungsbro 1:1, Nykvarns kommun Samrådsredogörelse, Dnr KS/2013:317 Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden 2015-02-17 2015-03-18. Samrådshandlingarna ställdes ut i kommunens bibliotek och skickades per post till

Läs mer

Detaljplan för del av SÄTILA 2:34. Sätila, Marks kommun, Västra Götalands län PLANBESKRIVNING. Laga kraft 2013-02-25. Diarienummer PBN 2011-699 214

Detaljplan för del av SÄTILA 2:34. Sätila, Marks kommun, Västra Götalands län PLANBESKRIVNING. Laga kraft 2013-02-25. Diarienummer PBN 2011-699 214 Diarienummer PBN 2011-699 214 SÄTILA 2:34 Sätila, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2013-01-11 Lena Bodén Bygg och miljökontoret, Marks kommun Laga kraft 2013-02-25 1 (7) ANTAGNA PLANHANDLINGAR

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN SUNNERBO 1:10 I GNOSJÖ KOMMUN

DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN SUNNERBO 1:10 I GNOSJÖ KOMMUN DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN SUNNERBO 1:10 I GNOSJÖ KOMMUN PROGRAMHANDLING II HANDLINGAR Upprättad av Miljö och byggförvaltningen i Gnosjö kommun 2009 11 03 Planbeskrivning Plankarta med bestämmelser

Läs mer

Planbeskrivning - Detaljplan för Liljedal 2 och 15, Ändring genom tillägg, Vaggeryds tätort, Vaggeryds kommun

Planbeskrivning - Detaljplan för Liljedal 2 och 15, Ändring genom tillägg, Vaggeryds tätort, Vaggeryds kommun Planbeskrivning - Detaljplan för Liljedal 2 och 15, Ändring genom tillägg, Vaggeryds tätort, Vaggeryds kommun Samrådshandling 1 Tillägg till planbeskrivningen Bakgrund: Miljö och bygg beslutade 2014-11-25

Läs mer

Plan- och genomförandebeskrivning, samrådshandling 1 (10) 2015-12-03 Diarienummer 2015/1105-XX. Ungefärligt planområde

Plan- och genomförandebeskrivning, samrådshandling 1 (10) 2015-12-03 Diarienummer 2015/1105-XX. Ungefärligt planområde Plan- och genomförandebeskrivning, samrådshandling 2015-12-03 Diarienummer 2015/1105-XX Ny detaljplan för fastigheterna Prästbordet 1:16, 1:17, Gäveränge 2:76, del av Prästbordet 1:15 och Gäveränge 2:77,

Läs mer

Särskilt utlåtande tillhörande detaljplan för villabebyggelse, Gullvivebacken 4, fastigheterna Gullvivan 4 och 5 i Tyresö kommun

Särskilt utlåtande tillhörande detaljplan för villabebyggelse, Gullvivebacken 4, fastigheterna Gullvivan 4 och 5 i Tyresö kommun Samhällsbyggnadsförvaltningen April 2011 2010BN0419 Särskilt utlåtande tillhörande detaljplan för villabebyggelse, Gullvivebacken 4, fastigheterna Gullvivan 4 och 5 i Tyresö kommun Tyresös stadsbyggnadskontor

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. Del av kv. Norsen, Norsen 9 och Hedemora 6:1. i Hedemora tätort, Hedemora kommun, Dalarnas län

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. Del av kv. Norsen, Norsen 9 och Hedemora 6:1. i Hedemora tätort, Hedemora kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN för Del av kv. Norsen, Norsen 9 och Hedemora 6:1 i Hedemora tätort, Hedemora kommun, Dalarnas län OBS. På grund av reglerna i personuppgiftslagen har namnen på de personer

Läs mer

SOLNA STAD Normalt förfarande 1 (11) Miljö- och byggnadsförvaltningen Jonas Ellenfors 2015-10-05 BND 2015:129

SOLNA STAD Normalt förfarande 1 (11) Miljö- och byggnadsförvaltningen Jonas Ellenfors 2015-10-05 BND 2015:129 SOLNA STAD Normalt förfarande 1 (11) Miljö- och byggnadsförvaltningen Jonas Ellenfors 2015-10-05 BND 2015:129 Granskningshandling Planbeskrivning Detaljplan för Palsternackan 2 m.fl. inom stadsdelen Huvudsta,

Läs mer

SYFTET Syftet med planändringen är att upphäva planbestämmelsen om marklovplikt för trädfällning på tomtmark inom byggnadsplan Steninge 10.

SYFTET Syftet med planändringen är att upphäva planbestämmelsen om marklovplikt för trädfällning på tomtmark inom byggnadsplan Steninge 10. ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE Sid 1(4) Plan Ä 34 K Ändring av detaljplan för Skipås 9:1 m.fl. avstyckade bostadsfastigheter från Skipås 25:27. (Ändring inom byggnadsplan Steninge 10). Steninge,

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Stadsarkitektkontoret 2009-04-29. Detaljplan för Mörby 1:65 på Färingsö i Ekerö kommun, Stockholms län dnr 2007.17.

PLANBESKRIVNING. Stadsarkitektkontoret 2009-04-29. Detaljplan för Mörby 1:65 på Färingsö i Ekerö kommun, Stockholms län dnr 2007.17. Stadsarkitektkontoret 2009-04-29 ANTAGANDEHANDLING NORMALT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för Mörby 1:65 på Färingsö i Ekerö kommun, Stockholms län dnr 2007.17.214 PLANBESKRIVNING Bild som visar planområdet

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV LASARETTET 1 (BADHUS) CENTRUM, ÄNGELHOLMS STAD UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV LASARETTET 1 (BADHUS) CENTRUM, ÄNGELHOLMS STAD UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Diarienummer ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV LASARETTET 1 (BADHUS) CENTRUM, ÄNGELHOLMS STAD UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE SAMRÅDET Samrådet om planförslaget redovisas i en samrådsredogörelse daterad 2011-08-23.

Läs mer

Miljö- och byggkontoret

Miljö- och byggkontoret Miljö- och byggkontoret Handläggare Göran Jacobson Ortofoto med fastighetsgränser över del av Märrgård m.m. Detaljpn för fyra fritidshustomter i Märrgård del av fastigheten Märrgård 1:19 samt Märrgård

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Ändring av detaljplan för fastigheten SVEN 22 i Limhamn i Malmö MYNDIGHETER KOMMUNALA OCH REGIONALA ORGAN

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Ändring av detaljplan för fastigheten SVEN 22 i Limhamn i Malmö MYNDIGHETER KOMMUNALA OCH REGIONALA ORGAN datum 2015-05-07 diarienummer 2014-795 ÄDp 5397 GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE Ändring av detaljplan för fastigheten SVEN 22 i Limhamn i Malmö Planförslaget har varit utsänt på remiss och för samråd

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DJULÖ SKOLA OMFATTANDE FASTIGHETERNA DJULÖ 1:172 M.FL., KATRINEHOLMS KOMMUN

DETALJPLAN FÖR DJULÖ SKOLA OMFATTANDE FASTIGHETERNA DJULÖ 1:172 M.FL., KATRINEHOLMS KOMMUN 1 (7) PLANBESKRIVNING tillhörande DETALJPLAN FÖR DJULÖ SKOLA OMFATTANDE FASTIGHETERNA DJULÖ 1:172 M.FL., KATRINEHOLMS KOMMUN SAMRÅDSHANDLING Katrineholms kommun 2 (7) Upprättad på Stadsarkitektkontoret

Läs mer