Sessionssalen, Hultsfred kl Åke Nilsson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sessionssalen, Hultsfred 2010-06-29 kl. 08.30-11.15. Åke Nilsson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag."

Transkript

1 Sammanträdesprotokoll 1 (24) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl Beslutande Kira Berg, s Tommy Ejnarsson, v Lars Rosander, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga deltagande Lars-Erik Rönnlund, kommunchef Helena Grybäck Svensson Britt Olsson, sekreterare Hans Andersson , 261 Åke Nilsson Utses att justera Underskrifter Paragrafer Sekreterare Ordförande Justerande. Britt Olsson. Kira Berg. Åke Nilsson Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats av protokollet Kommunkansliet Underskrift. Britt Olsson

2 Sammanträdesprotokoll 2 (24) Tekniska kontoret Kanslichefen KSAU 243/2010 Upphandling avverkningsuppdrag Tekniska chefen Helena Grybäck Svensson tar upp frågan om att göra upphandling för flera år vad gäller avverkningsuppdrag. Idag är det ett år i taget när det gäller rotposter. För att kunna göra en bättre upphandling är en möjlighet att göra det på två år i stället för som idag på ett år. Fastställandet av tilldelningen sker som vanligt i arbetsutskottet efter upphandlingstidens utgång. Arbetsutskottet beslutar att ge tekniska chefen möjligheten att göra upphandling för två år vad gäller avverkningsuppdrag. Kanslichef Magnus Blomberg får i uppdrag att se över delegationsordningen för att möjliggöra flexibilitet för tekniska chefen när det gäller upphandling vid avverkningsuppdrag.

3 Sammanträdesprotokoll 3 (24) Tekniska chefen KSAU 244/2010 Dnr 2009/ Kostnader i samband med flyttning ur Centralskolan i Virserum Tekniska chefen Helena Grybäck Svensson redogör för kostnader som kommer i samband med flytten ur Centralskolan i Virserum. Tekniska chefen redogör för att ett konto upprättades vid flytten från Moliljan, där kostnader redovisades och föreslår att det görs på samma sätt nu med de kostnader som uppstår nu i samband med flyttning ur Centralskolan i Virserum. Detta gäller bl a kostnader för IT-kontoret och ledningar. De kostnader som berör skolans område finansieras inom barn- och utbildningsnämnden. Tekniska chefen får sammanställa de kostnader som uppstår i samband med flytten ut Centralskolan i Virserum på ett gemensamt konto samt återrapportera till arbetsutskottet om kostnaderna som uppkommit.

4 Sammanträdesprotokoll 4 (24) Tekniska chefen KSAU 245/2010 Dnr 2010/ Skrivelse om önskemål om offentlig toalett. En skrivelse har lämnats där det framförs önskemål om en offentlig toalett i Virserum. Förslaget är att den ska placeras i ett hörn på Nya Torget i Virserum. Tekniska kontoret har tidigare fått uppdrag av arbetsutskottet 112/ att se över vilka möjligheter det finns rent praktiskt för att ordna en offentlig toalett i Virserum. Samtidigt gavs också uppdrag om att ta fram en kalkyl över kostnader och skötsel av en offentlig toalett. Tekniska chefen Helena Grybäck Svensson informerar om det underlag som tagits in och vilka kostnader som blir. Inköp av en toalett skulle hamna på ca kronor samt markarbeten och vatten och avlopp runt kronor. Till detta tillkommer el ca kronor/år samt tillsyn av toaletten. Ett alternativ är att köpa en toalett vilket då skulle kosta ca kr/mån. Även till detta tillkommer kostnader för markarbeten samt vatten och avlopp. Beredning Kommunstyrelsens arbetsutskott 112/10 Arbetsutskottet beslutar med hänsyn till budgetläget att inte köpa eller hyra en offentlig toalett på Nya Torget i Virserum.

5 Sammanträdesprotokoll 5 (24) Tekniska chefen Kommunstyrelsens ordförande KSAU 246/ / Försäljning del av Klubban 3 (bl a Hotell Dacke) i Virserum Tekniska chefen Helena Grybäck Svensson har tidigare fått i uppdrag av arbetsutskottet 186/ , att lämna del av fastigheten Klubban 3 i Virserum till försäljning. Tekniska chefen informerar om att förhandlingar pågår. Det är önskemål om en skyndsam hantering varför det är angeläget att kommunstyrelsens ordförande får i uppdrag att teckna avtalet. Beredning Kommunstyrelsens arbetsutskott 168/10, 186/10 Arbetsutskottet ger tekniska chefen i uppdrag att fortsätta förhandlingarna utifrån dagens diskussioner och ger uppdrag till kommunstyrelsens ordförande Kira Berg att underteckna avtalet. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige att godkänna avtal om försäljning del av Klubban 3.

6 Sammanträdesprotokoll 6 (24) KSAU 247/2010 Nya företag i kommunen Åström, Marcus Järnforsen Verksamhet: Övrig sportverksamhet Södra Kalmar läns potatisodlareförening c/o P Axelsson Målilla Verksamhet: Okänd Kreativa Måltidsupplevelser i Sverige AB c/o Danielsson Virserum Verksamhet: Restaurangverksamhet Isaksson, Annelie Järnforsen Verksamhet: Skogsförvaltning Guldskon Handelsbolag Hultsfred Verksamhet: Blandat jordbruk Geffe, Katrin Järnforsen Verksamhet: Specialiserad butikshandel med blommor och andra växter, frön och gödselmedel Garnfeldt, Karl Alfond Garne Virserum Verksamhet: Okänd Euro Candy & Events Ltd UK Filial Virserum Verksamhet: Tillverkning av sockerkonfektyrer

7 Sammanträdesprotokoll 7 (24) DWES Bygg och Måleri AB c/o Pertunkari Virserum Verksamhet: Byggnadssnickeriarbeten Dahlberg, Carolina Hultsfred Verksamhet: Litterärt och konstnärligt skapande Blomstershopen i Vimmerby AB c/o Gunilla Hermansson Hultsfred Verksamhet: Specialiserad butikshandel med blommor och andra växter, frön och gödselmedel Advokatbyrå Olle Karlsson AB Helsingborg Verksamhet: Advokatbyråverksamhet Informationen är mottagen.

8 Sammanträdesprotokoll 8 (24) Utvecklingskontoret Kommunstyrelsen KSAU 248/2010 Plan för skola arbetslivskontakter Planen för skola- arbetslivskontakter är en viktig del i kommunens arbete för positiv utveckling och bör kopplas till tillväxt- och näringslivsprogrammet. Birgitta Sigfridsson, utvecklingsledare och Margaretha Helander, handläggare utbildning-arbetsliv har översänt planen samt föreslagit att den ska tas med i processen för utveckling av det nya tillväxt- och näringslivsprogrammet. Barn- och utbildningsnämnden har beslutat 56/2010 att föreslå kommunfullmäktige att anta planen för skola- arbetslivskontakter Beredning Barn- och utbildningsnämnden 56/10 Arbetsutskottet beslutar skicka över plan för skola - arbetslivskontakter till tillväxt- och näringslivsrådet för yttrande som ska vara arbetsutskottet tillhanda senast 20 september 2010.

9 Sammanträdesprotokoll 9 (24) Arbetsgruppen KSAU 249/2010 Dnr 2008/ Bestämmelser om ersättningar till kommunalt förtroendevalda i Hultsfreds kommun, gäller från och med Ett förslag till bestämmelser om ersättningar till kommunalt förtroendevalda i Hultsfreds kommun, att gälla från och med , har tagit fram av en arbetsgrupp. Denna grupp har tidigare fått i uppdrag att göra en översyn av arvoden m m. Gruppen har bestått av Jonny Bengtsson, S, Tommy Ejnarsson, V, Fredrik Eirasson, C, Lennart Davidsson KD, Sture Persson, M och Torben Lundholm, MP. Carl-Johan Pettersson, SD, var inbjuden men är numera entledigad från politikeruppdraget varför SD ej haft någon representant. Ett förslag har nu överlämnats från gruppen. Beredning Kommunstyrelsens arbetsutskott 573/08, 78/09, 492/09, 59/10 Arbetsutskottet beslutar att återsända förslaget till arbetsgruppen för att se över nivån samt tydliggöra vad som är ersättning för förlorad pensionsförmån och semesterersättning samt återkomma med kompletterat förslag.

10 Sammanträdesprotokoll 10 (24) Kommunstyrelsen KSAU 250/2010 Dnr 2010/ Översyn nämndorganisation Kommunfullmäktige beslutade 18/ att en översyn av kommunens nämndorganisation skulle ske inför nya mandatperioden En parlamentarisk arbetsgrupp med representanter från kommunfullmäktige har genomfört översynen och överlämnar förslag enligt nedan. Ordinarie ledamöter i gruppen har varit Jonny Bengtsson (s), Sture Persson (m), Lars Rosander (c), Lennart Beijer (v), Lennart Davidsson (kd), Torbjörn Wirsenius (fp) och Torben Lundholm (mp). Jonny Bengtsson utsågs till gruppens ordförande och Magnus Blomberg till sekreterare. Arbetsgruppen har haft fyra protokollförda sammanträden. Samarbete och samverkan med andra kommuner Arbetsgruppen konstaterar att det för närvarande pågår flera aktiva diskussioner med näraliggande kommuner om samverkan och samarbete inom en rad olika verksamhetsområden såsom överförmyndarverksamhet översiktsplanering konsumentvägledning räddningstjänst gymnasieutbildning miljö- och byggnadsförvaltning kommunalteknisk verksamhet alkohollagshandläggning socialjour helger löne- och personaladministration m. m. Samarbete och samverkan inom den kommunala organisationen Samarbetet mellan kommunernas förvaltningar bedöms i huvudsak fungera bra, förutom vad gäller kommunens hantering av barn- och ungdomar som har problem av olika slag. Den helhetssyn på hanteringen av dessa ungdomar som är önskvärd, eftersträvansvärd och nödvändig saknas tyvärr till stor del, trots flera försök att skapa förutsättningar för den. Nämndorganisation Ett antal kommuner har under de senaste åren gått ifrån den klassiska organisationen med ett antal nämnder som ansvarar för kommunens olika

11 Sammanträdesprotokoll 11 (24) verksamhetssektorer. Istället har man inrättat beredningar i kommunfullmäktige och/eller utskott i kommunstyrelsen som hanterat verksamhetssektorerna. Ofta har denna centralisering av den politiska makten åtföljts av motsvarande organisationsförändringar inom administrationen. Arbetsgruppen har studerat och analyserat några exempel på hur kommuner med den senare typen av organisation ser ut och fungerar. Förslag Arbetsgruppens ledamöter är eniga om att nuvarande nämndorganisation i stort sett fungerar bra och det därför inte finns några tungt vägande skäl att i nuläget föreslå några förändringar. Eventuella förändringar bör i stället övervägas när frågan om regionindelning har klarnat. Arbetsgruppen ser positivt på de pågående diskussionerna med grannkommuner om samarbete vad avser konkreta arbetsuppgifter/verksamheter. Samarbetet kan mycket väl genomföras utan förändringar i nämndorganisationen. När det gäller det interna samarbetet mellan nämnder/förvaltningar i kommunen är behovet av helhetssyn på hanteringen av barn/ungdomar som har problem av olika slag är en mycket viktig fråga. Samarbetsformer och uppdrag avseende barn och ungdomar föreslås fastställas av kommunfullmäktige. Beredning Kommunfullmäktige 18/10 Kommunstyrelsens arbetsutskott 100/10 Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige godkänna förslaget ovan med förändringen att sista meningen i andra stycket stryks och ersätts enligt följande: Eventuella förändringar av nämndorganisation som en konsekvens av samarbeten kan behandlas löpande och är inte beroende av mandatperioder.

12 Sammanträdesprotokoll 12 (24) Ekonomichef Mats Stenström Personalchef Hans Andersson KSAU 251/2010 Dnr 2010/ Granskning av den administrativa organisationen i Hultsfreds och Vimmerbys kommuner De förtroendevalda revisorerna har gett Komrev inom Öhrlings PricewaterhouseCoopers i uppdrag att göra en granskning av den administrativa organisationen i Hultsfreds kommun. Granskningen ligger inom den av revisorerna antagna granskningsplanen. I rapporten Granskning av den administrativa organisationen i Hultsfreds och Vimmerbys kommuner redovisas gjorda iakttagelser och en revisionell bedömning. Rapporten överlämnas för beaktande och åtgärd. Revisionen avser att följa upp hur kommunstyrelsen beaktat de förbättringsförslag som beskrivs i rapporten vid ett kommande möte mellan revisionen och representanter för kommunstyrelsen. Rapporten översänds till ekonomichef och personalchef för att tas upp på koncernledningsgruppens arbetsutskott och en återrapportering sker av kommunchef Lars-Erik Rönnlund.

13 Sammanträdesprotokoll 13 (24) Personalkontoret KSAU 252/2010 Dnr 2010/ Ändringar och tillägg i tillsvidareavtalet Huvudöverenskommelse om lön och allmänna anställningsvillkor m m - HÖK T - med AkademikerAlliansen, cirkulär 10:39 Mellan Sveriges Kommuner och Landsting och Arbetsgivarförbundet Pacta och AkademikerAlliansen finns gällande tillsvidareavtal ursprungligen tecknat Parterna träffade 10 juni 2010 överenskommelse om ändringar och tillägg i tillsvidareavtalet innebärande HÖK T i lydelse från och med Arbetsutskottet beslutar att tillsvidareavtalet HÖK T tillförs de ändringar som de centrala parterna enats om i den träffade överenskommelsen

14 Sammanträdesprotokoll 14 (24) Personalkontoret KSAU 253/2010 Dnr 2010/ Lön och anställningsvillkor för personlig assistent och anhörigvårdare - PAN 10 - med Svenska Kommunalarbetarförbundet Sveriges Kommuner och Landsting och Arbetsgivarförbundet Pacta träffade den 12 maj 2010 Överenskommelse om lön och anställningsvillkor för personlig assistent och anhörigvårdare, PAN 10, med Svenska Kommunalarbetareförbundet (Kommunal). Arbetsutskottet beslutar med anledning av träffad överenskommelse om lön och anställningsvillkor för personlig assistent och anhörigvårdare med Svenska Kommunalarbetareförbundet för tillämpning från och med att anta bestämmelserna enligt Överenskommelse om lön och anställningsvillkor för personlig assistent och anhörigvårdare. Vidare beslutas att efter framställan från arbetstagarorganisationen teckna lokalt kollektivavtal LOK 10 i enlighet med centrala förhandlingsprotokollet.

15 Sammanträdesprotokoll 15 (24) Personalkontoret KSAU 254/2010 Dnr 2010/ Huvudöverenskommelse om lön och allmänna anställningsvillkor m m - HÖK 10 - med Lärarförbundets och Lärarnas Riksförbunds Samverkansråd Sveriges Kommuner och Landsting och Arbetsgivarförbundet Pacta träffade 6 maj 2010 en huvudöverenskommelse, HÖK 10, med Lärarförbundets och Lärarnas Riksförbunds Samverkansråd. Arbetsutskottet beslutar med anledning av träffad Huvudöverenskommelse, HÖK 10. Arbetsutskottet beslutar även att efter framställan från respektive riksorganisation teckna lokalt kollektivavtal LOK 10 i enlighet med centrala förhandlingsprotokollet.

16 Sammanträdesprotokoll 16 (24) Personalkontoret KSAU 255/2010 Dnr 2010/ Huvudöverenskommelse om lön och allmänna anställningsvillkor m m - HÖK 10 - med OFRs förbundsområde Allmän kommunal verksamhet Sveriges Kommuner och Landsting och Arbetsgivarförbundet Pacta träffade den 30 april 2010 en Huvudöverenskommelse, HÖK 10, med OFRs förbundsområde Allmän kommunal verksamhet. I förbundsområdet ingår Fackförbundet SKTF, Akademikerförbundet SSR, Ledarna och Teaterförbundet. Arbetsutskottet beslutar med anledning av träffad Huvudöverenskommelse, HÖK 10 med OFRs förbundsområde Allmän kommunal verksamhet för tillämpning från och med att anta bestämmelserna enligt Huvudöverenskommelse HÖK 10. Vidare beslutas att efter framställan från respektive riksorganisation teckna lokalt kollektivavtal LOK 10 i enlighet med centrala förhandlingsprotokollet.

17 Sammanträdesprotokoll 17 (24) Personalkontoret KSAU 256/2010 Dnr 2010/ Huvudöverenskommelse om lön och allmänna anställningsvillkor m m - HÖK 10 - med Svenska Kommunalarbetareförbundet Sveriges Kommuner och Landsting och Arbetsgivarförbundet Pacta träffade den 12 maj en huvudöverenskommelse, HÖK 10 med Svenska Kommunalarbetareförbundet. Med anledning av träffad Huvudöverenskommelse HÖK 10 med Svenska Kommunalarbetareförbundet för tillämning från och med beslutar arbetsutskottet att anta bestämmelserna enligt Huvudöverenskommelsen HÖK 10. Vidare beslutas att efter framställan från respektive riksorganisation teckna lokalt kollektivavtal LOK 10 i enlighet med centrala förhandlingsprotokollet.

18 Sammanträdesprotokoll 18 (24) Emådalskolans föräldraförening KSAU 257/2010 Dnr 2010/ Förfrågan om specificering av kostnader och besparingar vid integrering av Furuängens förskola med Emådalskolan Emådalskolans föräldraförening har skickat en skrivelse om att man vill se en specificering av kostnaderna/besparingen av en integrering av Furuängens förskola med Emådalsskolan. Samtidigt vill föräldraföreningen uppmana de styrande i Hultsfreds kommun att profilera sig som en glesbygdskommun som satsar på småorterna. Allt i enlighet med konceptet Framtidens skola. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade 198/ att ge uppdrag till barn- och utbildningsnämnden att skyndsamt lämna förslag till svar på skrivelsen. Ett förslag har nu överlämnats till arbetsutskottet. I förslaget till yttrande finns bl a följande: Arbetet med framtidens skola startade med syftet att effektivare utnyttja resurser på grund av de stora minskningarna i antalet elever/barn i kommunen. Barn- och utbildningsnämnden har till sitt förfogande ett givet antal tjänster beroende på antalet elever/barn. Integrering av förskola och grundskola, från många små enheter till färre och större, skulle innebära att vi på ett bättre sätt kan använda de givna resurserna. Det innebär alltså positiva pedagogiska och organisatoriska konsekvenser men inte budgetmässiga besparingar. Lokalutnyttjandet blir bättre. Furuängens lokaler ägs dock av kommunen vilket innebär att en besparing är beroende av vad som händer med dessa lokaler. Kan de hyras ut, säljas eller utnyttjas för annan kommunal verksamhet? Integrering av förskola och skola är en femårsplan och i investeringsbudget finns pengar avsatta. Kostnaderna för integrering och de behov av omstrukturering av lokaler som krävs tas fram i samråd med tekniska kontoret och personal på berörda skolor när det blir aktuellt. Investeringsbehovet i Emådalskolan är därmed inte klargjort vilket innebär att kostnaderna inte kan redovisas i nuläget.

19 Sammanträdesprotokoll 19 (24) Yttrandet avslutas med att en representant från tekniska kontoret kommer till barn- och utbildningsnämndens sammanträde i augusti för att lämna en redogörelse för omstrukturering av kommunens skolbyggnader. Beredning Kommunstyrelsens arbetsutskott 198/10 Barn- och utbildningsnämnden 53/10 Arbetsutskottet beslutar att skrivelsen ska anses besvarad med yttrandet från barn- och utbildningsnämnden.

20 Sammanträdesprotokoll 20 (24) Kanslichefen Tekniska kontoret KSAU 258/2010 Dnr 2010/ Departementspromemorian Bortom fagert tal - Om bristande tillgänglighet som diskriminering (Ds 2010:20) Integrations- och jämställdhetsdepartementet har remitterat departementspromemorian Bortom fagert tal Om bristande tillgänglighet som diskriminering. I den här promemorian föreslås att det i diskrimineringslagen (2008:567) ska införas en ny bestämmelse om förbud mot diskriminering i form av bristande tillgänglighet för personer. Bestämmelsen omfattar situationer där någon missgynnas genom underlåtenhet att vidta skäliga åtgärder för tillgänglighet så att personer med en situation som är jämförbar med den för personer utan funktionsnedsättning. Remissvar ska lämnas in senast 19 november Kanslichef Magnus Blomberg får i uppdrag att i samråd med tekniska kontoret sammanställa ett förslag till yttrande.

21 Sammanträdesprotokoll 21 (24) KSAU 259/2010 Organisationsfrågor Kommunchef Lars-Erik Rönnlund informerar om att det är mycket på gång nu vad gäller samverkansfrågor m m. Några ärenden kommer att gå till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. Nästa sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott blir tisdag 6 juli samt att sammanträde med kommunstyrelsen kommer att ske 17 augusti 2010 med anledning av inkomna ärenden som ska hanteras i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige.

22 Sammanträdesprotokoll 22 (24) Stadsarkitekten KSAU 260/2010 Dnr 212 Översiktsplan för Vetlanda kommun - utställning Vetlanda kommun har tagit fram förslag till en ny översiktsplan. Den omfattar hela kommunens yta och visar hur kommunen ser på mark- och vattenanvändning samt bebyggelsens utveckling i kommunen. När det nu framtagna planförslaget är antaget ersätter det 1998 års översiktsplan. Planförslaget med tillhörande handlingar upprättat 14 juni 2010 är utställt 1 juli till och med 1 september Handlingarna finns tillgängliga på Ev synpunkter ska lämnas skriftligen till Vetlanda kommun, Tekniska kontoret, Vetlanda senast 1 september Stadsarkitekt Jonas T Sandelius får i uppdrag att återkomma med ev synpunkter på planen.

23 Sammanträdesprotokoll 23 (24) Personalkontoret KSAU 261/2010 Dnr 2010/ Överenskommelse om lön och allmänna anställningsvillkor m m BEA - med Svenska Kommunalarbetareförbundet, nr 10:44 Sveriges Kommuner och Landsting och Arbetsgivarförbundet Pacta träffade den 21 maj 2010 överenskommelse, BEA, med Svenska Kommunalarbetareförbundet. Arbetsutskottet beslutar med anledning av träffad överenskommelse, BEA med Svenska Kommunalarbetarförbundet för tillämpning från och med att anta bestämmelserna enligt BEA. Vidare beslutas att efter framställan från respektive riksorganisation att teckna lokalt kollektivavtal BEA i enlighet med det centrala förhandlingsprotokollet.

24 Sammanträdesprotokoll 24 (24) KSAU 262/2010 Anmälningsärenden 1. Miljö- och byggnadsnämndens beslut : 62 Antagande detaljplan Silverdalen 4:51, 79 Detaljplan för del av Hultsfred 3:1 80 Förändringar avseende nämndens sammanträden i augusti och september Cirkulär 10:28 Mätningskungörelsen upphör att gälla 30 juni Svar på skrivelser om hastighetsbegränsning på Blockvägen Kyrkvägen i Mörlunda för kännedom 4. Vimmerby kommuns beslut om inrättande av infrastrukturkansli 5. Förbundsavgift år 2011 till Sveriges Kommuner och Landsting

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-05-29 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 29 maj 2013, kl. 08.00-12.10 Beslutande Anders Berngarn (M) Christian

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 09.00-11.30 Beslutande Kira Berg, s 92 Åke Bergh, m Jonny Bengtsson, s Sture Persson, m Arne Fäldt, s Per-Inge Petterson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson,kd 45-47,52-56 Tommy Ejnarsson, v

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson,kd 45-47,52-56 Tommy Ejnarsson, v 1(14) Plats och tid Revelj, Hultsfred kl. 08:30-16.35 Beslutande Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson,kd 45-47,52-56 Tommy Ejnarsson, v Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred kl Per-Inge Pettersson

Sessionssalen, Hultsfred kl Per-Inge Pettersson Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 10.15-12.10 Beslutande Övriga deltagande Tommy Ejnarsson, v Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Carola Nilsson,

Läs mer

Stiven Wiklund Ordförande Ann-Catrin Nyberg Sekreterare

Stiven Wiklund Ordförande Ann-Catrin Nyberg Sekreterare Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdag den 17 maj 2005, kl 08.30 Ärenden 1 Justering 2 Föregående mötesprotokoll 08.30 Göran Fjellström/Frank

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunstyrelsens personalutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunstyrelsens personalutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunstyrelsens personalutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-09-12 Sida 31 Plats och tid Kommunkontoret, Örkelljunga, onsdagen den 12 september, 2012, klockan 08.30-12.00 Beslutande Carina

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 11 september 2018 kl. 08:30-11.35 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2007-11-20 kl. 08.30-10.45. Per-Inge Pettersson. Bo Bergman Tommy Ejnarsson 599-602 604-610 603

Sessionssalen, Hultsfred 2007-11-20 kl. 08.30-10.45. Per-Inge Pettersson. Bo Bergman Tommy Ejnarsson 599-602 604-610 603 1(13) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-10.45 Beslutande Bo Bergman, s Tommy Ejnarsson, v Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef

Läs mer

Silva Andersson Torbjörn Wirsenius Valhall Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Silva Andersson Torbjörn Wirsenius Valhall Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(6) Plats och tid sal Balder, Valhall, Hultsfred kl. 17.00-18.20 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Utses att justera Silva Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Personalnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Personalnämnden Plats och tid Sammanträdesrummet Mellanrummet kl. 10:00-16:30 ande ledamöter Rolf Hansson (V) (ordförande) Gert Dahlin (S) (vice ordförande) Jan Gyllenhammar (KD) (2:e vice ordförande) Lena Westerlund

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2010-05-27 kl 13:15 15:45. Förh.chef Per Sundelius Sekr Kersthin Berggren

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2010-05-27 kl 13:15 15:45. Förh.chef Per Sundelius Sekr Kersthin Berggren 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2010-05-27 kl 13:15 15:45 Beslutande: Bo Lager Ordf ( M ) Lennart Nilsson ( C ) Bengt Sävström ( S ) Esa Jääskeläinen ( M ) Eva Kullenberg ( FP ) Övriga

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 14.00-14.20 Beslutande Kira Berg, s Åke Bergh, m Jonny Bengtsson, s Sture Persson, m Silva Andersson, s Per-Inge Petterson,

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2010-04-13 kl. 08.30-11.30. Per-Inge Pettersson

Sessionssalen, Hultsfred 2010-04-13 kl. 08.30-11.30. Per-Inge Pettersson Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-11.30 Beslutande Kira Berg, s Tommy Ejnarsson, v Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga deltagande

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred kl

Sessionssalen, Hultsfred kl Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-16.00 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Per-Inge Pettersson, C Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.25 Beslutande Sivert Bergström Jonny Bengtsson Gun-Yvonne Fahlström Tommy Ejnarsson Ove Engkvist Övriga deltagande

Läs mer

Stiven Wiklund ordförande (s) Jan-Eric Berglund Björn Magnusson

Stiven Wiklund ordförande (s) Jan-Eric Berglund Björn Magnusson Personal- och organisationsutskottet 2007-06-19 1 (15) Plats och tid Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdag den 19 juni 2007, kl 13.00-16.15 ande Stiven Wiklund ordförande (s) Jan-Eric

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19 Plats och tid Sessionssalen kommunhuset i Hultsfred 26 januari 2016 kl. 08.30-11.45 Beslutande Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tommy Rälg, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2010-06-08 kl. 08.30-12.05. Per-Inge Pettersson

Sessionssalen, Hultsfred 2010-06-08 kl. 08.30-12.05. Per-Inge Pettersson Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-12.05 Beslutande Kira Berg, s Tommy Ejnarsson, v Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga deltagande

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred kl

Sessionssalen, Hultsfred kl Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-12.30 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Övriga deltagande Lars-Erik Rönnlund, kommunchef

Läs mer

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Gunilla Aronsson, C Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Gunilla Aronsson, C Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 18 december 2018 kl. 08:30-12:00 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M 284-289 Gunilla Aronsson, C 290-291 Rosie Folkesson, S Tomas

Läs mer

Göran Eriksson (S) Ingrid Bäcker, sekreterare Jan Lilja, kommunchef

Göran Eriksson (S) Ingrid Bäcker, sekreterare Jan Lilja, kommunchef Sammanträdesdatum Sida 1/14 Plats och tid Kommunalrådets tjänsterum kl 09:00 11:35 Beslutande Övriga Mikael Dahlqvist (S) Jan Bohlin (S) Anna Hammar (V) Åsa Johansson (S) Stellan Andersson (C) Göran Eriksson

Läs mer

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott 1(12) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 08.30-9.40 Beslutande Kira Berg, s Pia Rydh, v Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga deltagande Sven Carlsson,

Läs mer

PROTOKOLL 1 (16) 2010-09-03

PROTOKOLL 1 (16) 2010-09-03 PROTOKOLL 1 (16) 2010-09-03 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset, kl 13.00-16.00 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Alf Marklund (S) Lennart Burvall (S) Åsa Gustafsson (FP) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott Sammanträdesprotokoll Tid och plats Beslutande Övriga deltagande 2013-05-29 klockan 09:00-11:40 i Kommunhuset. Carina Zachau (M) - ordförande Tomas Nilsson (C) - förste vice ordförande 22-30 Christer Olsson

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred kl Per-Inge Pettersson

Sessionssalen, Hultsfred kl Per-Inge Pettersson Sammanträdesprotokoll 1 (16) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-12.10 Beslutande Kira Berg, s Tomas Söreling, s Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga deltagande

Läs mer

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S ej 14 Tomas Söreling, S

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S ej 14 Tomas Söreling, S Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 23 januari 2018 kl. 08:30-12.30 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S ej 14 Tomas Söreling, S Övriga deltagande

Läs mer

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Lena Hasting, S

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Lena Hasting, S Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 10 oktober 2017 kl. 08:00-16.30 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Lena Hasting, S 218-221 Övriga deltagande Lars

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred kl

Sessionssalen, Hultsfred kl 1(9) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 13.30-14.45 Beslutande Kira Berg, s Gunilla Aronsson, c Tommy Rälg, s Sture Persson, m Silva Andersson,s Per-Inge Petterson, c Carola Nilsson, s Lars Rosander,

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, måndag 14 augusti 2017, kl 09:00

Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, måndag 14 augusti 2017, kl 09:00 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, måndag 14 augusti 2017, kl 09:00 Beslutande Tomas Mörtberg (C) Tomas Vedestig (ÖFA) Bente Åkerholm (S) Robert Grape (C) Inga Savilahti Häggbo (S) ers:

Läs mer

Åke Nilsson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Åke Nilsson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott 1(12) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 08.30-11.30 Beslutande Kira Berg, s Tommy Ejnarsson, v Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Lars Rosander, c Övriga deltagande Sven Carlsson,

Läs mer

~Tingsryds. ~kommun. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18)

~Tingsryds. ~kommun. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Plats och tid SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesrum Mien, Torggatan 12, Tingsryd Måndagen 7 november 2016, kl. 13.00-15.15 1 (18) Beslutande Tomas Blomster (S), ordf Anna Johansson (C) Patrick Ståhlgren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Statusrapport över pågående ärenden i personalutskottet... 4 3 Statistik från personalområdet... 5 4 Anmälan av bisyssla... 6 5 Protokoll från skyddskommittén

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2010-04-20 kl. 08.30-10.45. Per-Inge Pettersson

Sessionssalen, Hultsfred 2010-04-20 kl. 08.30-10.45. Per-Inge Pettersson Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-10.45 Beslutande Kira Berg, s Tommy Ejnarsson, v 156-158 Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga deltagande

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 13.30-14.05 Beslutande Kira Berg, s Åke Bergh, m Jonny Bengtsson, s Sture Persson, m Silva Andersson, s Per-Inge Petterson, c Carola

Läs mer

Personal- och organisationsutskottet 2005-02-15 1. Stiven Wiklund, ordförande (s) Jan-Eric Berglund (v) Inga-Britt Söderberg (s)

Personal- och organisationsutskottet 2005-02-15 1. Stiven Wiklund, ordförande (s) Jan-Eric Berglund (v) Inga-Britt Söderberg (s) ÅNGE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Personal- och organisationsutskottet 2005-02-15 1 Sida Plats och tid ande Kommunkontoret i Ånge, personal- och ekonomienheten, tisdag den 15 februari

Läs mer

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 08.30-11.45 Beslutande Kira Berg, s Per-Inge Pettersson, c Carola Nilsson, s Lars Rosander, c Övriga deltagande Lars-Erik

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 13. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-06-15 1(22) Eva Pärsson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 13. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-06-15 1(22) Eva Pärsson Nr 13 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-06-15 1(22) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 15 juni 2010, klockan 08.30-12.05, 13.00-15.30 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken,

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) 1(11) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.35 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Övriga närvarande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 1(11) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.00 Beslutande Jonny Bengtsson, s Ove Engqvist, s Ingrid Rosen Per-Inge Pettersson Åke Bergh Övriga deltagande Sven Carlsson Bo Strangnefjord

Läs mer

Personal- och organisationsutskottet (8) Stiven Wiklund (s), ordförande. Berith Bergman Ingabritt Söderberg

Personal- och organisationsutskottet (8) Stiven Wiklund (s), ordförande. Berith Bergman Ingabritt Söderberg ÅNGE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida Personal- och organisationsutskottet 2003-08-25 1 (8) Plats och tid Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 25 augusti, 2003, kl 13.00-16.30.

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2008-10-21 kl. 08.30-12.30

Sessionssalen, Hultsfred 2008-10-21 kl. 08.30-12.30 1(17) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-12.30 Beslutande Bo Bergman, s Tommy Ejnarsson, v Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson, kd Kira Berg, s ej 504 Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef

Läs mer

Sten-Inge Olsson (S) Jan Lilja, kommunchef Helena Granlund, kommunsekreterare Jonas Nilsson, ekonomichef, 09:00-09:30

Sten-Inge Olsson (S) Jan Lilja, kommunchef Helena Granlund, kommunsekreterare Jonas Nilsson, ekonomichef, 09:00-09:30 Sammanträdesdatum Sida 1/12 Plats och tid Kommunalrådets tjänsterum, Hagfors Stadshus kl. 09:00 10:00 Beslutande Övriga Plats och tid för justering Åsa Johansson (S) Göran Eriksson (S) Stellan Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1 (10) Plats och tid Vetlanda, Hultaby kl. 13.15 16.00 ande Börje Wilsborn (C) Håkan Johansson (M) Marie Johansson (KD) Lennart Lööw (S) Nils-Erik Johansson (S) Ersättare Nils-Erik Olofsson

Läs mer

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuet i kl. 08.30-10.40 Beslutande Kira Berg, s Tommy Ejnarsson, v ej 173 Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.10 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Per-Inge Pettersson Åke Nilsson Tommy Ejnarsson Övriga deltagande

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2010-03-30 kl. 08.30-12.00. Per-Inge Pettersson

Sessionssalen, Hultsfred 2010-03-30 kl. 08.30-12.00. Per-Inge Pettersson Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-12.00 Beslutande Kira Berg, s Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga deltagande Lars-Erik Rönnlund,

Läs mer

Föredragningslista personal- och organisationsutskottet Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 17 augusti 2004, kl 08.30.

Föredragningslista personal- och organisationsutskottet Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 17 augusti 2004, kl 08.30. Plats och tid för sammanträdet Föredragande Föredragningslista personal- och organisationsutskottet Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 17 augusti 2004, kl 08.30. Ärenden 1 Justering 2 Föregående

Läs mer

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott 1(13) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-12.10, 17.00-18.00 Beslutande Bo Bergman, s Tommy Ejnarsson, v Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga deltagande Sven Carlsson,

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 13.30-14.35 Beslutande Kira Berg, s Åke Bergh, m Jonny Bengtsson, s Sture Persson, m Silva Andersson, s Per-Inge Petterson,

Läs mer

Stina Linnarsson, ordförande Carl-Eric Gabrielsson, vice ordförande Conny Johansson Susanne Berglund, tjänstgörande ersättare Anders Sigfridsson

Stina Linnarsson, ordförande Carl-Eric Gabrielsson, vice ordförande Conny Johansson Susanne Berglund, tjänstgörande ersättare Anders Sigfridsson Kommunstyrelsens arbetsutskott 2001-08-07 1 (11) Plats och tid Falköpingssalen, Stadshuset, klockan 13.00 14.30 Beslutande Övriga deltagare Stina Linnarsson, ordförande Carl-Eric Gabrielsson, vice ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset 31 januari 2017 kl. 08:30-13:30 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Lena Hasting, S Övriga deltagande Lars Rönnlund, kommunchef

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred kl Per-Inge Pettersson

Sessionssalen, Hultsfred kl Per-Inge Pettersson Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-11.55 Beslutande Kira Berg, s Tommy Ejnarsson, v Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Övriga deltagande Lars-Erik Rönnlund,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 5 december 2017 kl. 08:30-12.10 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 12 december 2017 kl. 08:30-13.00 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Per-Inge Pettersson, C Rosie Folkesson, S Gunilla Aronsson, C Tommy Ejnarsson, V Mikael Petersson, FP Carina Littorin 57

Per-Inge Pettersson, C Rosie Folkesson, S Gunilla Aronsson, C Tommy Ejnarsson, V Mikael Petersson, FP Carina Littorin 57 Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 14.00-16.20 Beslutande Lars Rosander,C Mattias Wärnsberg, S Åke Nilsson, KD Tomas Söreling, S Pär Edgren, M ej 57 Carola

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef Lars Gjörloff 82 Britt Idensjö, sekreterare Stefan Fredriksson 82 Henric Svensson 85

Lars Rönnlund, kommunchef Lars Gjörloff 82 Britt Idensjö, sekreterare Stefan Fredriksson 82 Henric Svensson 85 Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 19 april 2016 kl. 08:30-13 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-16.30 Beslutande Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Per-Inge Pettersson, c Åke Bergh, m Tommy Ejnarsson, v Övriga deltagande Sven Carlsson,

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-10.40 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Göran Berglund Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande Magnus

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo Bergman, s Per-Inge Pettersson, c Tommy Ejnarsson, v. Britt Olsson, sekreterare Eva Jönsson 488

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo Bergman, s Per-Inge Pettersson, c Tommy Ejnarsson, v. Britt Olsson, sekreterare Eva Jönsson 488 1(13) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 8.30-14-45 Beslutande Bo Bergman, s Per-Inge Pettersson, c Tommy Ejnarsson, v Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef Hans Andersson 488,

Läs mer

Rådhus Skåne, Plan 1, rum :30 10:30

Rådhus Skåne, Plan 1, rum :30 10:30 1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens personalutskott 2017-05-29 Plats och tid Rådhus Skåne, Plan 1, rum 106 09:30 10:30 ande Dan Berger (S) Ellena Dellios Vukic (L) Ewa Wemby (M) Annelie Fälth Simonsson

Läs mer

Föredragningslista. 13 Ersättning till förtroendevalda 14 Ändring av sammanträdesdag 15 Lärare utan föreskriven behörighet

Föredragningslista. 13 Ersättning till förtroendevalda 14 Ändring av sammanträdesdag 15 Lärare utan föreskriven behörighet Föredragningslista Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, fredag den 20 januari 2006, kl 08.30 Ärenden 1 Justering 2 Föregående mötesprotokoll Göran

Läs mer

Sammanträdesdatum 2007-08-27

Sammanträdesdatum 2007-08-27 1 (10) Plats och tid för sammanträdet ande Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, måndag den 27 augusti 2007, kl 08.30-12.00 Stiven Wiklund, ordförande (s) Jan-Eric Berglund (v) Björn Magnusson

Läs mer

Regionstyrelsens personalutskott

Regionstyrelsens personalutskott Regionstyrelsens personalutskott Datum: 2018-10-02 Tid: 09:00-11:05 Plats: Lokal Vidöstern, Regionhuset, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Robert Olesen (S), ordförande Anna Fransson (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2014-01-21 kl. 08:30-13.15. Mattias Wärnsberg

Sessionssalen, Hultsfred 2014-01-21 kl. 08:30-13.15. Mattias Wärnsberg Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08:30-13.15 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars-Erik

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred kl Mattias Wärnsberg

Sessionssalen, Hultsfred kl Mattias Wärnsberg Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-12.00 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars-Erik

Läs mer

Personalutskottet

Personalutskottet 2018-04-17 Personalutskottet 2018-04-17 Pu 8 Revidering av riktlinjer för bruttolöneavdrag för privat sjukvård... 2 Pu 9 Löneöversyn 2018... 3 Pu 10 Överenskommelse om Traktamentsavtal TRAKT T... 4 Pu

Läs mer

48 Föregående protokoll Anmäls att arbetsutskottets protokoll från sammanträdet justerats i föreskriven ordning.

48 Föregående protokoll Anmäls att arbetsutskottets protokoll från sammanträdet justerats i föreskriven ordning. PROTOKOLL 21 Organ Plats Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesrum Mälaren, Landstingshuset, Västerås Tidpunkt Onsdagen den 8 juni 2016 Ledamöter Övriga Denise Norström (S), Ordförande Lena Johansson

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef Henric Svensson 102 Britt Idensjö, sekreterare

Lars Rönnlund, kommunchef Henric Svensson 102 Britt Idensjö, sekreterare Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 25 april 2017 kl. 08:30-12.15 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

Tomas Söreling, s Torbjörn Wirsenius, fp Tommy Ejnarsson, v Åke Nilsson, kd Pia Rydh, v. Tomas Söreling Torbjörn Wirsenius...

Tomas Söreling, s Torbjörn Wirsenius, fp Tommy Ejnarsson, v Åke Nilsson, kd Pia Rydh, v. Tomas Söreling Torbjörn Wirsenius... 1(15) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 14.00-15.50 Beslutande Kira Berg, s Åke Bergh, m Jonny Bengtsson, s Sture Persson, m Silva Andersson,s Per-Inge Petterson, c Kira Berg, s

Läs mer

Rosie Folkesson Underskrifter Paragrafer. Rosie Folkesson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Rosie Folkesson Underskrifter Paragrafer. Rosie Folkesson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred, kl. 08:30-12.15 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars-Erik Rönnlund,

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA. Plats och tid för sammanträdet. Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl

FÖREDRAGNINGSLISTA. Plats och tid för sammanträdet. Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl FÖREDRAGNINGSLISTA Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl 08.30. Ärenden 1 Justering 2 Föregående mötesprotokoll 3

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 14.00-15.20 Beslutande Bo Bergman Annelie Milton-Björk Lars Hagberg Jonny Bengtsson Jan Kennmark Göran Berglund Sivert

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-11-16 1 (10) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 10.00-10.35 ande Kjell Jansson (M), ordförande (ej 349) Berit Jansson (C) ordförande 349 Elisabeth Björk (S) Olle

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Vena vandrarhem, Vena kl. 08.30-11.15 Beslutande Sven Gustavsson Lars Hagberg Laila Ekström Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande Sven

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott 1(9) Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2013-12-11 - i Kommunhuset klockan 09:30 Beslutande Carina Zachau (M) - ordförande Tomas Nilsson (C) - förste vice ordförande Christer Olsson (S) - andre vice ordförande

Läs mer

Personalutskottet 2012-06-12

Personalutskottet 2012-06-12 PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2012-06-12, kl 1300-1600 ande Jan Larsson, S Eva Kumpula, S Pirkko Heikkilä, V Övriga deltagande Gösta Lindmark, administrativ

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-10.25 Beslutande Ove Engkvist Jonny Bengtsson Sivert Bergström Åke Nilsson Lennart Beijer Övriga deltagande

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2013-04-02 kl. 08.30-12.10

Sessionssalen, Hultsfred 2013-04-02 kl. 08.30-12.10 Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-12.10 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Britt

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Hotell Dacke, Virserum kl. 08.30-11.15 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Laila Ekström Lars Rosander Annelie Milton-Björk Övriga deltagande

Läs mer

Karin Frisk (S) Berit Hallen (M) Tony Karlsson (S) Personalchef Mikael Brånn, handläggare Karin Rytter, personalspecialist Håkan Sundqvist

Karin Frisk (S) Berit Hallen (M) Tony Karlsson (S) Personalchef Mikael Brånn, handläggare Karin Rytter, personalspecialist Håkan Sundqvist _.. ' 1\atrineholms konzinun ~ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum PERSONALUTSKOTTET 2013-09-11 1 Blad Plats och tid Atelj en, klockan 13.15 13.45 Beslutande Pat Werner (S) Johan Hartman (M) Anneli

Läs mer

Sven Carlsson, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Margaretha Helander, Birgitta Sigfridsson, Erik Sandberg. Stig Andersson Ivan Gunnarsson

Sven Carlsson, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Margaretha Helander, Birgitta Sigfridsson, Erik Sandberg. Stig Andersson Ivan Gunnarsson 1(12) Plats och tid Sal Balder, Valhall, Hultsfred kl. 18.30-19.35 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Margaretha Helander, Birgitta

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Amanda Lindgren och Marika Hjelm, kulturinslag. Gunilla Abrahamsson Ivan Gunnarsson

Lars Rönnlund, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Amanda Lindgren och Marika Hjelm, kulturinslag. Gunilla Abrahamsson Ivan Gunnarsson Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Bygdegården i Vena, Hultsfred kl. 18.30-21.00 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Lars Rönnlund, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Amanda

Läs mer

HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12)

HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 10.00-12.15 Beslutande Sven Gustavsson Lars Hagberg Laila Ekström Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande

Läs mer

Rosie Folkesson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Rosie Folkesson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 08.30-14.15 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Jonny Bengtsson, s Ove Engkvist, s Per-Inge Pettersson, c Åke Bergh, m Tommy Ejnarsson, v. Britt Olsson, sekreterare

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Jonny Bengtsson, s Ove Engkvist, s Per-Inge Pettersson, c Åke Bergh, m Tommy Ejnarsson, v. Britt Olsson, sekreterare 1(14) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset Hultsfred, Hultsfred kl. 08:30-11.05 Beslutande Jonny Bengtsson, s Ove Engkvist, s Per-Inge Pettersson, c Åke Bergh, m Tommy Ejnarsson, v Övriga deltagande

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-10.40 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Göran Berglund Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande Sven

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 28 november 2017 kl. 08:30-12.00 Beslutande Övriga deltagande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tommy Rälg, S Lars Rönnlund,

Läs mer

Åke Bergh. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Åke Bergh. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 08.30-13.50 Beslutande Kira Berg, s Tommy Ejnarsson, v Lars Rosander, c 21-22, 24 Carola Nilsson, s Åke Bergh, m Övriga

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Trofast, kommunhuset i Hultsfred 5 februari 2019 kl

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Trofast, kommunhuset i Hultsfred 5 februari 2019 kl Plats och tid Trofast, kommunhuset i Hultsfred 5 februari 2019 kl. 08.30-12.10 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Tomas Söreling, S Tommy Rälg, S Övriga deltagande Britt Idensjö, sekreterare

Läs mer

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD ej 259 Åke Bergh, M ej 259 Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD ej 259 Åke Bergh, M ej 259 Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 20 november 2018 kl. 08:30-12.30 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD ej 259 Åke Bergh, M ej 259 Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga

Läs mer

Rosie Folkesson Underskrifter Paragrafer. Rosie Folkesson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Rosie Folkesson Underskrifter Paragrafer. Rosie Folkesson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 25 augusti 2015 kl. 08.30-10.15 Beslutande Övriga deltagande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Lars-Erik

Läs mer

Protokoll Nr 4 Sammanträdesdatum 2012-06-08 Sammanträdestid 08.00-11.15

Protokoll Nr 4 Sammanträdesdatum 2012-06-08 Sammanträdestid 08.00-11.15 Protokoll Nr 4 Sammanträdesdatum 2012-06-08 Sammanträdestid 08.00-11.15 Kommunstyrelsens arbetsgivarutskott Närvarande Ledamöter Tjänstemän Stig Agnåker (c), ordförande Per-Gunnar Andersson (s), vice ordförande

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2008-05-06 kl. 08.30-11.30. Per-Inge Pettersson

Sessionssalen, Hultsfred 2008-05-06 kl. 08.30-11.30. Per-Inge Pettersson 1(12) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-11.30 Beslutande Bo Bergman, s Tommy Ejnarsson, v Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 14 mars 2017 kl. 08:

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 14 mars 2017 kl. 08: Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 14 mars 2017 kl. 08:30-12.15 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Britt Idensjö,

Läs mer

KOMMUNLEDNINGSUTSKOTTET Protokoll

KOMMUNLEDNINGSUTSKOTTET Protokoll 1 (8) Plats och tid, Kommunalrådets tjänsterum, kl 09:00-10:45 Beslutande Jan Bohlin (S), ordförande Göran Eriksson (S) tj ers Margret Bergkvist (V) Åsa Johansson (S) Stellan Andersson (C) Övriga Jan Lilja,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-12.50 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Per-Inge Pettersson Åke Nilsson Tommy Ejnarsson Övriga deltagande

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred kl

Sessionssalen, Hultsfred kl Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-12.00 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars-Erik

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred kl Stefan Ölvebring, Svenskt Rockarkiv 1 Stefan Ölvebring, s 2-4, 6-9

Sessionssalen, Hultsfred kl Stefan Ölvebring, Svenskt Rockarkiv 1 Stefan Ölvebring, s 2-4, 6-9 Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 13.30-14.35 Beslutande Kira Berg, s Åke Bergh, m Gunilla Abrahamsson, s Sture Persson, m Silva Andersson, s Per-Inge Petterson, c

Läs mer

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 08.30-11.00 Beslutande Kira Berg, s Tommy Ejnarsson, v Per-Inge Pettersson, c Carola Nilsson, s Åke Nilsson, kd Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, Onsdagen den 28 oktober 2009 kl 08.30 10.25 Beslutande: Lennart Engström (KD),tjg ordförande Göran Larsson (M) Liss Böcker (C) Eva Kullenberg (FP), tjg

Läs mer