Ledamöter: Kristina Klempt (FP), ordf. Per-Erik Kanström (M) Leif Berglund (S) Lars Valtersson (MP) Ibrahim Abdallah (S), tj.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ledamöter: Kristina Klempt (FP), ordf. Per-Erik Kanström (M) Leif Berglund (S) Lars Valtersson (MP) Ibrahim Abdallah (S), tj."

Transkript

1 Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid Skimmeln, Drabanten, Drabantvägen 9 Onsdagen den 19 mars 2014, klockan 8:30-9:50 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP), ordf. Per-Erik Kanström (M) Leif Berglund (S) Lars Valtersson (MP) Ibrahim Abdallah (S), tj. ersättare Ersättare: Övriga deltagande Anette Jansson Kvinnojouren Klara, 10 Emmy Öhman Kvinnojouren Klara, 10, Linda Nordberg, projektkoordinator, S&P, Helene Hagberg, folkhälsosamordnare, S&P Maria Lindeberg, projektkoordinator Leif Berglund Utses att justera Justeringens plats och tid Kanslienheten, måndagen den 24 mars 2014 Torgny Hagelin, chef S&P, 17 Dag Calminder, förhandlingsstrateg, KLK Emma Kaumheimer, sekr. S&P Underskrifter Sekreterare... Paragrafer Ordförande... Justerande... ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kanslienheten, Dragonvägen 86 Underskrift...

2 Kommunstyrelsens allmänna utskott Information från Kvinnojouren Klara Kvinnojouren Klara presenterar sin verksamhet i Upplands Väsby. Kvinnojouren startades upp i februari 2013 och stödjer och hjälper kvinnor som utsatts för våld i nära relationer. Föreningen finns även till för kvinnornas barn och hjälpen är tillgänglig även för boende utanför Upplands Väsby.

3 Kommunstyrelsens allmänna utskott Bidrag till kvinnojouren (KS/2014:81) Kommunstyrelsens allmänna utskott beslutar att bevilja kronor i verksamhetsstöd till Kvinnojouren Klara. Finansiering sker inom kommunstyrelsen ram. Under våren 2013 fanns ingen aktiv kvinnojour i Väsby. Därför beslöt kommunstyrelsens allmänna utskott på sitt möte den 21 maj 2013 ( 29) att öronmärka kronor till en eventuell kvinnojoursverksamhet. Under hösten 2013 bildades en kvinnojour, Kvinnojouren Klara. Den 25 november 2013 inkom föreningen med en ansökan om bidrag. Den 11 december 2013 ( 49) beviljade kommunstyrelsens allmänna utskott ett bidrag, ett uppstartsstöd, på kronor till föreningen för 2013 samt ett löfte om verksamhetsstöd under förutsättning att verksamheten bedrivs i samarbete med socialtjänsten. Kvinnojouren Klara är en ideell förening som kommer att verka i Upplands Väsby. Föreningens ändamål är att bekämpa alla former av våld och förtryck mot kvinnor och barn. Arbetet ska vara opinionsbildande genom att påvisa det våld som finns, samt skapa debatt. Föreningen ska verka för att ge stöd till utsatta kvinnor och barn. Eftersom föreningen är tämligen nybildad är dess mål att få tillgång till ett jourboende samt att succesivt kunna utöka telefonrådgivningen. Föreningen fyller en viktig roll som kompletterar det kommunala arbetet för våldsutsatta kvinnor och barn. Det är väsentligt att föreningen ges ekonomisk möjlighet att bedriva en verksamhet som är kontinuerlig och som kan garantera både stöd och skyddat boende till våldsutsatta kvinnor. Under förutsättning att verksamheten bedrivs i samarbete med socialtjänsten föreslår kommunledningskontoret därför att föreningen beviljas ett verksamhetsstöd på kronor. Kommunstyrelsens allmänna utskott beslutar att bevilja kronor i verksamhetsstöd till Kvinnojouren Klara. Finansiering sker inom kommunstyrelsen ram.

4 Kommunstyrelsens allmänna utskott Beslutet skickas till: Kvinnojouren Klara

5 Kommunstyrelsens allmänna utskott Verksamhetsplan och budget finskt förvaltningsområde (KS/2014:22) Kommunstyrelsens allmänna utskott godkänner förslaget till verksamhetsplan och budget för 2014 för det finska förvaltningsområdet. Den 1 januari 2010 trädde lagen om nationella minoriteter och minoritetsspråk i kraft. Upplands Väsby kommun har nu i fyra år tillhört det finska förvaltningsområdet. Detta innebär att det finska språket ska främjas och skyddas i kommunen och att Väsbybor har rätt att använda finska i kontakter med kommunen. Kommunen får ett statsbidrag för de merkostnader som uppkommer med anledning av de rättigheter som enskilda har enligt lagen och för att stödja användningen av finska och den finska kulturen. Statsbidraget består av ett grundbelopp som regeringen beslutar om varje år får Upplands Väsby kommun kronor i grundbelopp, samma belopp som I dokumentet Verksamhetsplan och budget 2014 finskt förvaltningsområde redovisas planen för Kommunstyrelsens allmänna utskott godkänner förslaget till verksamhetsplan och budget för 2014 för det finska förvaltningsområdet.

6 Kommunstyrelsens allmänna utskott Folkhälsoprogram (KS/2013:349) Allmänna utskottet föreslår att kommunstyrelsen beslutar enligt följande: 1. Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige antar folkhälsoprogrammet för Upplands Väsby kommun Programmet gäller från och med 1 maj 2014 till och med 31 december Sedan 2007 har det funnits folkhälsoprogram i Upplands Väsby. Det gällande programmet ska revideras enligt beslut fattat av Kommunfullmäktige i oktober I beslutet framgår att folkhälsoprogrammet ska anpassas efter rekommendationer från arbetet med Samling för social hållbarhet minska skillnader i hälsa. Under åren , deltog Upplands Väsby kommun i projektet Samling för social hållbarhet, minska skillnader i hälsa. Vår kommun, tillsammans med 19 andra kommuner, landsting, regioner och SKL (Sveriges kommuner och landsting) tog fram fem rekommendationer och 23 åtgärder, för att minska skillnader i hälsa. I kommunens nya folkhälsoprogram arbetar vi med folkhälsan utifrån ett socialt hållbart perspektiv samt med intentioner att minska skillnader i ohälsa. Begreppet folkhälsa är ett vitt begrepp och omfattar många delar i kommunens arbete. I Upplands Väsby sker satsningar inom området för barn och unga. I kommunen pågår sedan flera år olika föräldrastödssatsningar. För att undvika framtida psykisk ohälsa, erbjuder kommunen stöd i olika stödgrupper för barn och unga. Inom ANDT området (alkohol, narkotika, dopning och tobak) arbetar kommunen fram en ny strategi. Upplands Väsby arbetar också för att invånarna ska bli medvetna om vikten av god kvalitet på matprodukter antogs ett måltidspolitiskt program som skall bidra bland annat till att höja och säkerställa matkvalitet och matmiljöer. Till folkhälsoprogrammet kopplas en handlingsplan. I handlingsplanen ska tydligt framgå ansvar, aktivitet, nyckeltal och uppföljning. Handlingsplanen ska årligen följas upp i samband med verksamhetsuppföljningen och i ett folkhälsobokslut. I augusti 2013 samlades politiker, tjänstemän och personer från föreningar i en workshop. Syftet var att titta över målområdena och samtidigt göra en anpassning av programmet efter rekommendationer från vårt deltagande i projektet Samling för social hållbarhet minska skillnader i hälsa.

7 Kommunstyrelsens allmänna utskott Sex målområden har valts ut: Delaktighet och inflytande Ekonomiska och sociala förutsättningar Trygga och goda uppväxtvillkor Skapa förutsättningar för åldrande med livskvalitet Fysisk aktivitet och goda matvanor Minskat bruk av tobak och alkohol, ett samhälle fritt från narkotika och dopning samt minskade skadeverkningar av ett överdrivet spelande Utifrån förslagen från workshopen och beslut i kommunstyrelsens allmänna utskott i oktober 2013, genomfördes en remissrunda. Den 31 januari 2014 har synpunkter inkommit från social- och äldrenämnden, styrelsen för Väsby välfärd, utbildningsnämnden, kultur- och fritidsnämnden, byggnadsnämnden, miljö-och hälsoskyddsnämnden, teknik- och fastighetsutskottet, kommunala handikapprådet och kommunala pensionärsrådet. MVC/Praktikertjänst samt Hälsolotsen (FHS Future Health Sweden) har lämnat synpunkter. Samtliga remissinstanser som yttrat sig, välkomnar ett reviderat folkhälsoprogram. Synpunkter som inkommit har skrivits in i folkhälsoprogrammet. - I det nya målet Skapa förutsättningar för åldrande med livskvalitet har social- och äldrenämnden haft flera synpunkter som infogats i strategierna. - Även inom målen delaktighet och inflytande och minskat bruk av tobak och alkohol, ett samhälle fritt från narkotika och dopning samt minskade skadeverkningar av ett överdrivet spelande, har det inkommit synpunkter som lagts till strategierna. Nämnderna har också haft synpunkter på organisation och ansvar. - Folkhälsomålen och strategierna ska knytas ihop med nämndernas olika ansvarsområden - Folkhälsoarbetet/folkhälsomålen ska inkluderas i kommunens ordinarie arbete med verksamhetsplanering och flerårsplaningering - Handlingsplanen som följer med folkhälsoprogrammet upprättas i enlighet med nämnders beslut i sin verksamhetsplanering. Folkhälsoprogrammet är nu reviderat med hänsyn till de inkomna yttrandena. 1. Kommunstyrelsens allmänna utskott föreslår att kommunfullmäktige antar folkhälsoprogrammet för Upplands Väsby kommun Programmet gäller från och med 1 maj 2014 till och med 31 december 2017.

8 Kommunstyrelsens allmänna utskott Beslutsunderlag Måltidspolitiskt program ANDT-strategi Vision Väsby stad 2040 Ett lärande Väsby projektplan Kommunens flerårsplan med budget Nationella folkhälsomål

9 Kommunstyrelsens allmänna utskott Bemanningen på kanslienheten - nämndsekreterartjänsterna (KS/2014:113) Vid allmänna utskottets sammanträde den 19 mars 2014 lämnar kanslichefen en kort information om bemanningen på kanslienheten och då speciellt vad gäller nämndsekreterartjänsterna.

10 Kommunstyrelsens allmänna utskott Information från Arbetsmarknadsforum om yrkesintroduktionsanställning (KS/2013:363) På senaste Arbetsmarknadsforum gav Arbetsförmedlingens chef, Susanne Wickström, information om regeringens satsning på yrkesintroduktionsanställningar. Satsningen avser ungdomar mellan 15 tom 24 år och syftet är att underlätta introduktionen på arbetsmarknaden. Anställningarna är mellan sex till tolv månader långa. Parterna avser att arbeta fram en projektansökan där kommunen tillsammans med Arbetsförmedlingen anställer en ungdomscoach, med placering på Vägval Vuxen. Förslaget förutsätter en gemensam finansiering och att varje part söker/säkrar medel inom den egna organisationen. När ansökan är klar återkommer förhandlingsstrategen till kommunstyrelsen via allmänna utskottet. Coachen behöver arbeta heltid och programmet beräknas omfatta 15 ungdomar i behov av stort stöd för att komma in på arbetsmarknaden. Målgruppen är hemmasittare utan koppling till skola eller arbetsliv. För att nå intresserade arbetsgivare kommer samarbetet med Upplands Väsby Promotionen (UVP) intensifieras.

11 Kommunstyrelsens allmänna utskott Omvärldsanalys - mars (KS/2013:102) Maria Lindeberg, omvärldanalyskoordinator, informerar om aktuella händelser i omvärlden. Äldreomsorg i Saltsjöbaden personer med funktionsnedsättning har sin arbetsplats på ett äldreboende I Saltsjöbadens gamla anrika badanstalt utanför Stockholm pågår en verksamhet där alla inblandade är vinnare. Funktionshindrade får sysselsättning genom att hjälpa de gamla på äldreboendet strax intill. I den gamla badanstalten har 13 funktionsnedsatta sin dagliga verksamhet i en lokal som ligger vägg i vägg med ett äldreboende. De funktionsnedsatta behöver meningsfull sysselsättning och de boende på äldreboendet behöver gemenskap och hjälp med ett och annat. Verksamheten har pågått i tio år och alla inblandade tycker det fungerar. Genussmarta fritidsgårdar i Kalmar Funkabo är Kalmars första genussmarta fritidsgård. Efter satsning på jämställdhet har det totala antalet besökare fördubblats och tjejernas andel har ökat till över 40 procent. Socialt ansvar i upphandling i Helsingborgs stad Helsingborgs stad arbetar nu aktivt med sociala krav vid upphandling. I nuläget finns socialt ansvarstagande med som grund för bedömningen när staden upphandlar lokalvård, grönyteskötsel och fastighetsskötsel. Att ta socialt ansvar i ett företag är att till exempel ta emot praktikanter. Företagen får vidgade vyer och får in kompetens. Samtidigt gör de en samhällsinsats och parallellt stärks varumärket. Helsingborgs stad sätter stort värde i hur de kan utveckla relationen med sina leverantörer och samarbetspartners även i sociala frågor, det kan leda till att fler helsingborgare får jobb

12 Kommunstyrelsens allmänna utskott Sommarjobb i Nynäshamn alla ungdomar ska få sommarjobb, ca 800 ungdomar Om du går i nionde klass eller på gymnasiet i Nynäshamns kommun är du garanterad ett jobb i sommar. En framgångsfaktor till att Nynäshamns kommun har lyckats skapa så många jobb är att företagarna i kommunen är så pass positiva till satsningen. Posten i Hallsberg nytt urval när de anställer nya medarbetare Nästan arbetslösa i Sverige saknar gymnasieutbildning. Ofta beskrivs de som de mest utsatta och svåraste att få i arbete. För de flesta arbetsgivare är gymnasieutbildning ett av de viktigaste kraven när det kommer till en anställning. När Posten skulle rekrytera till sin nya terminal i Hallsberg valde man att tänka om. Posten vände sig till Arbetsförmedlingen och den kommunala SFI-utbildningen. De tre aktörerna startade ett projekt tillsammans där personer som saknar gymnasieutbildning, som nyanlända och ungdomar, får möjlighet att gå en utbildning på 15 veckor inklusive två veckors praktik. Det har resulterat i att arbetssökande som vanligtvis sållas bort vid första gallringen fick en chans till ett jobb. Nyanlända elevers skolgång Tolv kommuner med stor erfarenhet av att ta emot nyanlända elever kommer att erbjuda sina erfarenheter för att förbättra andra kommuners mottagande. Detta är starten på en satsning på ett förbättrat mottagande av nyanlända elever som SKL och Skolverket gör tillsammans.

13 Kommunstyrelsens allmänna utskott Stöd & Process månadsrapport februari 2014 (KS/2014:23) Allmänna utskottet godkänner redovisningen av månadsrapport för februari. Resultatet per februari är positivt och uppgår till 1,4 miljoner kronor. Resultatet uppkommer främst beroende av att kostnader som avser lönerevision 2014, och semesterersättning uppkommer senare under året, 0,5 miljoner kronor. Oförbrukade projektmedel motsvarar 0,5 miljoner kronor efter februari. Intäkterna ligger också något högre än budgeterat. Prognosen för helåret beräknas bli 0,5 miljoner kronor främst avseende beräknat överskott för IT-arbetsplatser. Allmänna utskottet godkänner redovisningen av månadsrapport för februari.

Per-Erik Kanström (M) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens allmänna utskott

Per-Erik Kanström (M) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens allmänna utskott Kommunstyrelsens allmänna utskott 2015-03-04 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvist torg 1. Lokal: Lundström. Onsdagen den 4 mars, klockan 8:30-10.00 Ledamöter: Anders Rosén (V), ordf. Mathias

Läs mer

Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 22 februari 2012, klockan 8.30-10.00

Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 22 februari 2012, klockan 8.30-10.00 Kommunstyrelsens allmänna utskott 2012-02-22 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 22 februari 2012, klockan 8.30-10.00 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP),

Läs mer

Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 18 april 2012, klockan

Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 18 april 2012, klockan Kommunstyrelsens allmänna utskott 2012-04-18 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 18 april 2012, klockan 8.30-10.50 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Kommunstyrelsens allmänna utskott 2014-04-09 1. Ersättare:

Sammanträdesprotokoll. Kommunstyrelsens allmänna utskott 2014-04-09 1. Ersättare: Kommunstyrelsens allmänna utskott 2014-04-09 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, Dragonvägen 86 Onsdagen den 9 april 2014, klockan 08:30-09:30 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP), ordförande

Läs mer

Ledamöter: Kristina Klempt (FP) ordf. Maria Fälth (KD) v. ordf. Leif Berglund (S) Lars Valtersson (MP) Per-Erik Kanström (M)

Ledamöter: Kristina Klempt (FP) ordf. Maria Fälth (KD) v. ordf. Leif Berglund (S) Lars Valtersson (MP) Per-Erik Kanström (M) Kommunstyrelsens allmänna utskott 2013-09-24 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Tisdagen den 24 september 2013, klockan 8:30-10:30 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Kommunstyrelsens allmänna utskott 2015-02-10 1

Sammanträdesprotokoll. Kommunstyrelsens allmänna utskott 2015-02-10 1 Kommunstyrelsens allmänna utskott 2015-02-10 1 Plats och tid Beslutande Messingen, lokal Lundström. Tisdagen den 10 februari, klockan 8:30-10.45 Ledamöter: Anders Rosén (V), ordf. Mathias Bohman (S), v

Läs mer

Ledamöter: Kristina Klempt (FP) ordf. Maria Fälth (KD) v. ordf. Leif Berglund (S) Per-Erik Kanström (M) 1-6 Lars Valtersson (MP)

Ledamöter: Kristina Klempt (FP) ordf. Maria Fälth (KD) v. ordf. Leif Berglund (S) Per-Erik Kanström (M) 1-6 Lars Valtersson (MP) Kommunstyrelsens allmänna utskott 2014-02-05 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdagen den 5 februari, klockan 8:30-10.15 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP) ordf.

Läs mer

Barbro Johansson, chef Väsby välfärd Kent Norström, utvecklingsledare Lidia Wasniewski, teamledare Jenny Magnusson, nämndsekreterare

Barbro Johansson, chef Väsby välfärd Kent Norström, utvecklingsledare Lidia Wasniewski, teamledare Jenny Magnusson, nämndsekreterare Kommunstyrelsens välfärdsutskott 2015-04-16 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, lokal: Lundström Torsdagen den 16 april 2015, klockan 14:00 15:50 Ledamöter: Mathias Bohman (S),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens utskott för integration och arbetsmarknad

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens utskott för integration och arbetsmarknad Kommunstyrelsens utskott för integration och 2016-09-08 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Dragonvägen 86, lokal: Blå rummet Torsdag den 8 september 2016, klockan 09:00-11.00 Ledamöter: Ibrahim Abdallah

Läs mer

Folkhälsoprogram 2014-2017

Folkhälsoprogram 2014-2017 Styrdokument, program Stöd & Process 2014-03-10 Helene Hagberg 08-590 971 73 Dnr Fax 08-590 91088 KS/2013:349 Helene.Hagberg@upplandsvasby.se Folkhälsoprogram 2014-2017 Nivå: Kommungemensamt Antagen: Nämndens

Läs mer

Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Tisdag den 16 oktober 2012, klockan 8.30 10.10

Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Tisdag den 16 oktober 2012, klockan 8.30 10.10 Kommunstyrelsens allmänna utskott 2012-10-16 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Tisdag den 16 oktober 2012, klockan 8.30 10.10 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP),

Läs mer

Ledamöter: Kristina Klempt (C) ordf. Maria Fälth (KD) v. ordf. Per-Erik Kanström (M) Leif Berglund (S) 19-25 Lars Valtersson (MP)

Ledamöter: Kristina Klempt (C) ordf. Maria Fälth (KD) v. ordf. Per-Erik Kanström (M) Leif Berglund (S) 19-25 Lars Valtersson (MP) Kommunstyrelsens allmänna utskott 2013-04-17 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdagen den 17 april 2013, klockan 8:30-11:30 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (C)

Läs mer

Plats och tid Messingenhuset, rum Lundström, Love Almqvists torg 1 Onsdagen den 30 maj 2012, klockan 9:30-11:45

Plats och tid Messingenhuset, rum Lundström, Love Almqvists torg 1 Onsdagen den 30 maj 2012, klockan 9:30-11:45 Kommunala pensionärsrådet 2012-05-30 1 Plats och tid Messingenhuset, rum Lundström, Love Almqvists torg 1 Onsdagen den 30 maj 2012, klockan 9:30-11:45 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP), ordf.

Läs mer

Ann-Christin Frickner (C) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens allmänna utskott

Ann-Christin Frickner (C) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens allmänna utskott Kommunstyrelsens allmänna utskott 2016-04-13 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Ragnvald Onsdagen den 13 april 2016, klockan 08:30-10:08 Ledamöter: Anders Rosén (V), ordförande Mathias Bohman (S) Lars

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens teknik- och fastighetsutskott. Ersättare: Jan-Erik Ek (M) Eila Bromme (FP)

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens teknik- och fastighetsutskott. Ersättare: Jan-Erik Ek (M) Eila Bromme (FP) Kommunstyrelsens teknik- och fastighetsutskott 2014-03-19 1 Plats och tid Blacken, Drabantvägen 9 Onsdagen den 19 mars 2014, klockan 8:00 09:05 Beslutande Ledamöter: Jan-Olof Halldén (M), ordförande Torsten

Läs mer

Ledamöter: Kristina Klempt (FP), ordförande Per-Erik Kanström (M) Maria Fälth (KD) Leif Berglund (S) Lars Valtersson (MP)

Ledamöter: Kristina Klempt (FP), ordförande Per-Erik Kanström (M) Maria Fälth (KD) Leif Berglund (S) Lars Valtersson (MP) Kommunstyrelsens allmänna utskott 2013-02-27 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdagen den 27 februari 2013, klockan 8:30-10:40 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP),

Läs mer

Folkhälsoprogram

Folkhälsoprogram Styrdokument, program Folkhälsosamordnare 2018-01-16 Helene Hagberg 08-59097173 Dnr Helene.Hagberg@upplandsvasby.se KS/2017:392 Folkhälsoprogram 2018-2020 Nivå: Kommungemensamt styrdokument Antagen: Kommunfullmäktige

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2009-06-10 104

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2009-06-10 104 Utskottet Lärande och stöd 2009-06-10 104 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, kl 08.00-11.40 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha von Wachenfeldt

Läs mer

Folkhälsoprogram

Folkhälsoprogram Folkhälsoprogram 2014-2017 Nivå: Kommungemensamt styrdokument Antagen: Nämndens namn den dag månad årtal x Reviderad: Nämndens namn den dag månad årtal x Giltig t.o.m: Den dag månad årtal Ansvarig ägare:

Läs mer

Anne-Charlotte Glantz, chef Britta Strömberg, sekr. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Anne-Charlotte Glantz, chef Britta Strömberg, sekr. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Miljö- och hälsoskyddsnämnden 2013-12-10 1 Plats och tid Vilundarummet, Kommunhuset plan 8 Tisdag den 10 december, klockan 18:30-19:00 Beslutande Ledamöter: Ann-Christine Frickner (C), ordf. Jan-Erik Ek

Läs mer

Anneli Hedberg (S) ordförande, Fredrik Ahlman (M) 1:e vice ordförande, Johan Söderberg (S), Ulrica Truedsson (S).

Anneli Hedberg (S) ordförande, Fredrik Ahlman (M) 1:e vice ordförande, Johan Söderberg (S), Ulrica Truedsson (S). FOLKHÄLSOUTSKOTTET 2018-11-14 1 Plats och tid Ateljén, Vasavägen 16 Katrineholm, kl 10.00-11.40 Beslutande Anneli Hedberg (S) ordförande, Fredrik Ahlman (M) 1:e vice ordförande, Johan Söderberg (S), Ulrica

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Kommunstyrelsens allmänna utskott 2015-09-16 1

Sammanträdesprotokoll. Kommunstyrelsens allmänna utskott 2015-09-16 1 Kommunstyrelsens allmänna utskott 2015-09-16 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love almqvists torg 1. Lokal: Lundström Onsdagen den 16 september 2015, klockan 8:30-10.00 Ledamöter: Anders Rosén (V),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Produktionsstyrelsen, extra sammanträde

Sammanträdesprotokoll. Produktionsstyrelsen, extra sammanträde Produktionsstyrelsen, extra sammanträde 2011-10-24 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Industrivägen 20, lokal: Kohl Måndagen den 24 oktober 2011, klockan 18:00-18:40 Ledamöter: Johan Hjelmstrand (M),

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Sammanträdesdatum

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Sammanträdesdatum PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-11-09, kl 1000-1445 Beslutande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Anita Sköld, M Övriga deltagande Maj-Lis Ejderlöf,

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2013-02-19 1 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 15.20 Beslutande Henrik Jansson, ordf. (M) Kent Oskarsson, KS vice ordf. (S) Jan-Olof Larsson, SN ordf. (M) Lars Eriksson, BUN ordf. (KD) Katarina Karlsson,

Läs mer

Kommunala Handikapprådet (11)

Kommunala Handikapprådet (11) Kommunala Handikapprådet 2014-12-15 1 (11) Plats och tid Konferenslokal hos Bostadsstiftelsen Hyltebostäder. Kl. 16:00-16:45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke

Läs mer

Kommunhuset, Dragonvägen 86, Upplands Väsby

Kommunhuset, Dragonvägen 86, Upplands Väsby Gemensamma nämnden för familjerättsliga frågor i Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner 2014-02-24 1 Plats och tid Beslutande Familjerättsbyrån, Industrivägen 22 B, Upplands Väsby Måndagen den

Läs mer

Ledamöter: Bromme Eila, (FP), ordförande Jan Holmberg (M) Leif Berglund (S) Ulla Blücher (V)

Ledamöter: Bromme Eila, (FP), ordförande Jan Holmberg (M) Leif Berglund (S) Ulla Blücher (V) Kommunstyrelsens allmänna utskott 2010-09-29 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 29 september, klockan 8:30-10.50 Beslutande Ledamöter: Bromme Eila, (FP), ordförande

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Mari Viberg (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S)

Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Mari Viberg (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Kommunstyrelsens socialutskott 2018-11-26 Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret 2018-11-26 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Mari Viberg (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2012-11-29 1 (11) Plats och tid Berggården, torsdag 29 november 2012, kl 13:00 15:30 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO JaanEric

Läs mer

Hans Lindgren (s), ordf Kjell-Åke Nilsson (s) Inga-Britt Berglund (s) Lars Bäckström (c) Marie Viberg (c)

Hans Lindgren (s), ordf Kjell-Åke Nilsson (s) Inga-Britt Berglund (s) Lars Bäckström (c) Marie Viberg (c) Barn- och utbildningsutskottet 2014-04-14 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2014-04-14, kl 13.00-16.10 Beslutande Hans Lindgren (s), ordf Kjell-Åke Nilsson (s) Inga-Britt Berglund (s) Lars

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Skive, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.15 17.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lena Kandergård, ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Kommunstyrelsen

TRELLEBORGS KOMMUN Kommunstyrelsen Protokollsutdrag 1 (6) Mötesdatum Plats och tid Sessionssalen 2 vån, Rådhuset, Trelleborg kl. 09.00. Beslutande Ulf Bingsgård (M) Catherine Persson (S) Tina Järvenpää (FP) Nils-Gunnar Snygg (S) Lars Mikkelä

Läs mer

Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2013-10-03 1(12) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, Kl. 15.00-16.45 Beslutande Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Övriga deltagare

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00 16.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 87-93 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset Underskrifter Sekreterare Susanne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-03-16

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-03-16 1(11) Plats och tid Beslutande Nämndhuset Nynäshamn, sammanträdesrummet på Kansliavdelningen, kl 10.00-12.05 Catrine Ek (MP), ordförande Daniel Adborn (FP) Thomas Johansson (S) Bodil Toll (M) Harry Bouveng

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2016-06-15 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 juni kl.8.30 11.10. Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Kent Ballovarre

Läs mer

Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande Maria Fälth (KD), vice ordförande Leif Berglund (S) Lars Valtersson (MP)

Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande Maria Fälth (KD), vice ordförande Leif Berglund (S) Lars Valtersson (MP) Kommunstyrelsens allmänna utskott 2010-12-15 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 15 december 2010, klockan 8.30-11.30 Beslutande Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred kl

Sessionssalen, Hultsfred kl Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-16.00 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Per-Inge Pettersson, C Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande

Läs mer

Ledamöter: Kristina Klempt (FP), ordf. Maria Fälth (KD), vice ordf. Per-Erik Kanström (M) Leif Berglund (S) Lars Valtersson (MP)

Ledamöter: Kristina Klempt (FP), ordf. Maria Fälth (KD), vice ordf. Per-Erik Kanström (M) Leif Berglund (S) Lars Valtersson (MP) Kommunstyrelsens allmänna utskott 2013-12-11 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdagen den 11 december 2013, klockan 8:30-10:10 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP),

Läs mer

Strategiskt folkhälsoprogram

Strategiskt folkhälsoprogram Kommunledning Folkhälsoplanerare, Therese Falk Fastställd: 2014-11-03 Strategiskt folkhälsoprogram 2015-2020 Strategiskt folkhälsoprogram 2015-2020 2/10 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Inledning...

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Socialnämndens arbetsutskott. Plats och tid Debatten kl. 16:00-17:45

Sammansträdesprotokoll Socialnämndens arbetsutskott. Plats och tid Debatten kl. 16:00-17:45 1 / 12 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Debatten kl. 16:00-17:45 ande ledamöter Kjell Öhrström (M) (ordförande) Helena Butén (M) Ove Wallin (C) Inger Andersen (S) (2:e vice ordförande) Margaretha Wiberg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Kommunala pensionärsrådet

Sammanträdesprotokoll. Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2011-05-11 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, plan 8, Vilundarummet Onsdagen den 11 maj 2011, klockan 09:30-12.00 Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande Jan Eckert (M) Ann-Mari

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-04-19, kl 0900-1240 Beslutande Evgeny Krakov, S Markus Forsberg, V Roger Tuomas, M Övriga deltagande Ingegerd Mäki, tf.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

T",., VÄSTRA. Karlsborgs kommun GÖTALANDSREGIONEN Y SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. kl 08.30-12.00 20-21 2015-09-18

T,., VÄSTRA. Karlsborgs kommun GÖTALANDSREGIONEN Y SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. kl 08.30-12.00 20-21 2015-09-18 Karlsborgs kommun T",., VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN Y SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum: 2015-09-18 Sida 23 Paragraf nr 18-25 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, fredag 18 september

Läs mer

Tommy Bernevång-Forsberg (KD), ordförande. Dag Thulin (M) Rigmor Holmqvist Ödman (S)

Tommy Bernevång-Forsberg (KD), ordförande. Dag Thulin (M) Rigmor Holmqvist Ödman (S) JÖNKÖPINGS KOMMUN Valnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-09 1 Plats och tid Kajutan, Rådhuset, Jönköping, kl. 11.00 11.45 Beslutande Tommy Bernevång-Forsberg (KD), ordförande Åke Johansson (C) 1:e vice

Läs mer

Landstingets ledningskontor, registrator

Landstingets ledningskontor, registrator Beredningen för barn och unga 2016-10-06 1 (16) Plats och tid, Uppsala, 2016-10-06, kl. 09.00-13.00 Beslutande Övriga deltagande Christina Lundh ordf (S) Jeanette Escanilla 1:a vice ordf (V) Monica Lundberg

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Lärande och stödutskottet

ARVIKA KOMMUN, Lärande och stödutskottet Lärande och stöd 2007-01-16 Plats och tid Verkstaden, sal A+B klockan 08 30-15 10 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (s) Lars-Ove Jansson (s) 7-17 Lisbeth Öjstrand (fp) Ulf Westlund (s) Pia Everskog (v)

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott : Plats och tid Kommunkansliet, den, kl. 13.00-13.15 Beslutande Övriga närvarande Leif Sandberg (C), ordförande Per-Martin Svensson (M), 1:e vice ordförande Torgny Larsson (S), 2:a vice ordförande Tf.

Läs mer

Birgit Gabrielsson ANSLAG/BEVIS

Birgit Gabrielsson ANSLAG/BEVIS Omsorgsnämnden 2013-10-10 1 (10) Plats och tid Hörsalen, kl. 13.15 16.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid 2013-10-10 Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg

Läs mer

Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler

Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Styrdokument VERKSAMHETSPLAN FÖR DET GEMENSAMMA FOLKHÄLSOARBETET 2017 MELLAN SÖDRA HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSNÄMNDEN OCH ULRICEHAMNS KOMMUN ANTAGET AV: Kommunstyrelsen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2013-10-01 87 (91) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, tisdagen den 1 oktober 2013 kl. 16.00-17.10 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Stefan Westin (S) ordf Rutger Hallin (M) Henrik Brunnmyra

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 24 mars 2009, kl 08.30-09.30. Beslutande Svenerik Nykvist (s), ordförande Solveig Oskarsson (s) Kjell Söderlund (s) Sami Hoikkala

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2011-03-11 1 Plats och tid Kommunfullmäktigesalen kl. 9.00 12.15 Beslutande Henrik Jansson, ordf. (m) Kent Oskarsson, KS vice ordf. (s) Jan-Olof Larsson, SN ordf. (m) Lars Eriksson, BUN ordf. (kd) kl.

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd Utskottet Lärande och stöd 2009-10-14 177 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, kl. 08.00-17.20 Beslutande Aina Wåhlund, (S), ordförande Carina Bönström (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma. se bifogad närvaroförteckning

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma. se bifogad närvaroförteckning Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-08 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 8 februari 2012, kl. 08.00-12.15 Beslutande Anders Berngarn (M)

Läs mer

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s)

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s) Barn- och utbildningsutskottet 2018-05-14 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2018-05-14 kl. 13:00-15:30 Beslutande Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2012-04-10 21 (27) Plats och tid Säfstaholms slott Vingåker, måndagen den 10 april 2012, kl. 14.00-15.00 Beslutande Robert Skoglund (S) ordf Kent Jönsson (C) Övriga deltagande Lars Furborg, förvaltningschef

Läs mer

Jenny Gavelin (FP) Den 2 september kl på konferenscentrum, Uppsala. Jeannette Escanilla (V)

Jenny Gavelin (FP) Den 2 september kl på konferenscentrum, Uppsala. Jeannette Escanilla (V) Beredningen för barn och unga 2015-08-24 1 (14) Plats och tid Konferenscentrum i Uppsala, 2015-08-24, kl. 14.00 16.00 Beslutande Jeannette Escanilla (V) ordförande Christina Lundh (S) 1:e vice ordförande

Läs mer

Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande Maria Fälth (KD), vice ordförande Per-Erik Kanström (M) Leif Berglund (S) Lars Valtersson (MP)

Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande Maria Fälth (KD), vice ordförande Per-Erik Kanström (M) Leif Berglund (S) Lars Valtersson (MP) Kommunstyrelsens allmänna utskott 2011-04-27 1 Plats och tid Vilunda-rummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 27 april 2011, klockan 8.30-10.30 Beslutande Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande

Läs mer

Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S)

Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) 1(7) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 11.00-14.20 Beslutande Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia

Läs mer

Underskrifter Sekreterare. Anders Wernesten (FP)

Underskrifter Sekreterare. Anders Wernesten (FP) TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-09-11 Kommunstyrelsens säker- och tryggutskott Plats och tid Skärhamns brandstation kl 09:00 12.00 Utses att justera Justeringens plats och tid Leif Göbel (S) Kommunhuset

Läs mer

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 15 januari 2019 kl. 08:00

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 15 januari 2019 kl. 08:00 1(12) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 15 januari 2019 kl. 08:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Gerd Lindgren (s) Justeringens

Läs mer

Tommy Åsbacka, avdelningschef Jenny Magnusson, nämndsekreterare. Lars-Göran Sörqvist (M)

Tommy Åsbacka, avdelningschef Jenny Magnusson, nämndsekreterare. Lars-Göran Sörqvist (M) Gemensamma nämnden för familjerättsliga frågor i Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner 2014-10-14 1 Plats och tid Beslutande Familjerättsbyrån, Industrivägen 22 B, Upplands Väsby Tisdagen den

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Nolia City, styrelserummet, kl. 10.00-12.00 Beslutande Se sida 2 Övriga deltagare Se sida 2 Utses att justera Anna Lindgren Justeringens tid och plats Vägledningscentrum 2012-05-15

Läs mer

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 12 mars 2019 kl. 08:30

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 12 mars 2019 kl. 08:30 1(17) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 12 mars 2019 kl. 08:30 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Randi Lindström (c) Justeringens

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(18) Sammanträdesdatum. Mervi Kostet, kvalitetsledare, 44 Andreas Uusitalo, MAS,

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(18) Sammanträdesdatum. Mervi Kostet, kvalitetsledare, 44 Andreas Uusitalo, MAS, PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(18) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-11-30, kl 0900-1150 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Maria Alldén, V Anita

Läs mer

Magdalena Granholm, nämndsekreterare, S&P Maria Lindeberg, Specialistenheten, Katarina Blomstrand, KVK Therésa Olsson, KVK Stig Fjeldheim, S&P

Magdalena Granholm, nämndsekreterare, S&P Maria Lindeberg, Specialistenheten, Katarina Blomstrand, KVK Therésa Olsson, KVK Stig Fjeldheim, S&P Kommunala handikapprådet 2014-11-26 1 Plats och tid Beslutande Skimmeln, Drabantvägen 9a Onsdagen den 26 november, klockan 10:00-11.30 Ledamöter: Maria Fälth (KD), ordf Lena Kanström (M) Ibrahim Abdallah

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Folkets Hus Hovmantorp 14:30-16:15 ande Ragnar Lindberg (S) ordf. Andreas Eidevåg (S) Ahmed Yonis Warsame (S) Monika Stasny (S) Marcus Dackling (M) Markku Mäntylä (SD) Christel Johansson

Läs mer

Gemaket, , kl Sara Ridderstedt (MP), ordf. Lisbeth Waern (M), 2:e ordf. Anders Åkerlind (M) Mary Svenberg (S)

Gemaket, , kl Sara Ridderstedt (MP), ordf. Lisbeth Waern (M), 2:e ordf. Anders Åkerlind (M) Mary Svenberg (S) PROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Gemaket,, kl.15.00-17.00 Ajournering Beslutande Ledamöter Sara Ridderstedt (MP), ordf. Lisbeth Waern (M), 2:e ordf. Mary Svenberg (S) Närvarande ersättare Övriga deltagare

Läs mer

Plats och tid Messingen, Love Almqvist torg 1 Måndagen den 25 augusti 2014, klockan 18:00-18:30

Plats och tid Messingen, Love Almqvist torg 1 Måndagen den 25 augusti 2014, klockan 18:00-18:30 Valnämnd 2014-08-25 1 Plats och tid Messingen, Love Almqvist torg 1 Måndagen den 25 augusti 2014, klockan 18:00-18:30 Beslutande Ledamöter: Jan Eckert (M), ordförande Olof Granström (KD), vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11) 2009-12-08

PROTOKOLL 1 (11) 2009-12-08 PROTOKOLL 1 (11) 2009-12-08 Konsumentnämnden Plats och tid Kontorshuset Hjorten kl. 10.00-11.30 ande Valter Stenberg (S) ordförande Agda Johansson (C) Ann-Sofi Sehlstedt ((S) Carina Lillbacka (S) Pia Risán

Läs mer

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Sandra Nätt, verksamhetsutvecklare, 1 Marita Taserud, avdelningschef hemvården, 1 Anneli Karlsson, sekreterare

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Sandra Nätt, verksamhetsutvecklare, 1 Marita Taserud, avdelningschef hemvården, 1 Anneli Karlsson, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lena Kandergård, ordförande (S) Jonas Ås, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e vice ordförande

Läs mer

Förslag till beslut. Kommunstyrelsen 2010-12-06. 1. Information om Arlanda - Ny tillståndsansökan. Ärendet föredras för information.

Förslag till beslut. Kommunstyrelsen 2010-12-06. 1. Information om Arlanda - Ny tillståndsansökan. Ärendet föredras för information. Förslag till beslut Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2010-12-06 1. Information om Arlanda - Ny tillståndsansökan t föredras för information. Föredragande: Hans Gustafsson 2. Meddelanden Bilaga: Tillkommande

Läs mer

Sammanträdesdatum. Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18. Innehållsförteckning. Ärenden

Sammanträdesdatum. Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18. Innehållsförteckning. Ärenden Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18 1 (13) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 15.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd (7)

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd (7) Utskottet Lärande och stöd 2009-01-07 1 (7) Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, klockan 08 00-10 20 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (s) Lars-Ove Jansson (s) Lisbeth Öjstrand (fp) Ulf Westlund

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2012-12-19 1(9) Plats och tid Kung Birger, Furuhällshuset, Kungsängen, kl 16.00 16.55 Beslutande Ledamöter Tina Teljstedt (KD), ordf Anders Åkerlind (M) Björn Liljedahl (M) Martin Normark (FP) Gunvor Hanson

Läs mer

Mål Målet för Timrå kommuns folkhälsopolitik är att skapa förutsättningar för en trygg miljö och god hälsa för alla kommunmedborgare.

Mål Målet för Timrå kommuns folkhälsopolitik är att skapa förutsättningar för en trygg miljö och god hälsa för alla kommunmedborgare. Folkhälsoprogram 2016 2019 Mål Målet för Timrå kommuns folkhälsopolitik är att skapa förutsättningar för en trygg miljö och god hälsa för alla kommunmedborgare. Timrå en stark kommun i en växande region

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2008-05-23 10 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 14.30 Beslutande David Hagel, ordf. (mf) Ida Brinning-Klasson (fp) Håkan Jansson, Landstinget Övriga närvarande Paula Eriksson, folkhälsoplanerare/sekreterare

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2014-06-30 1 (9)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2014-06-30 1 (9) Kommunstyrelsen 2014-06-30 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrummet Nasa, Tingsbacka, måndagen den 30 juni 2014, kl 8.00 8.40. Beslutande Britta Flinkfeldt Jansson (S), ordförande Leif Rönnqvist (S), ledamot

Läs mer

Roger Magnusson (S) Cecilia Axelsson (C) Alvar Hansetun (SD)

Roger Magnusson (S) Cecilia Axelsson (C) Alvar Hansetun (SD) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 24 april 2017 kl 15:00-17:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt Ferm (S) Maria

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 314 kl. 12:30-14:45 ande ledamöter Ove Dröscher (S), ordförande Kristian Vramsten (M), vice ordförande Solveig Hallin (S) Marie Lindqvist (V) Glenn Grimhage (FP) Ej tjänstgörande

Läs mer

Thomas Thunblom, KSB Erik G. Olsson, KSB Fredrik Drotte, KSB, 4 Elisabet Eriksson, KSB, 1-4 Sara Hugosson, sekr, S&P. Hanna Anagrius (V)

Thomas Thunblom, KSB Erik G. Olsson, KSB Fredrik Drotte, KSB, 4 Elisabet Eriksson, KSB, 1-4 Sara Hugosson, sekr, S&P. Hanna Anagrius (V) Byggnadsnämnden 2016-01-19 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, lokal: Ragnvald Tisdagen den 19 januari, 2016, klockan 18:00-19:11 Ledamöter: Olli Hakala (M), ordförande Halina

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tekniska servicenämnden 2010-11-17 67 (73) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, onsdagen den 17 november 2010, kl. 14.00-15.45 Beslutande Harald Olsson (S) ordf Rutger Hallin (M) Ola Lindgren (S) tjänstg

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Välfärdsrådet

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Välfärdsrådet Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunalhuset, Ljungarummet, torsdagen den 26 februari 2015 klockan 13.15 15.20 Närvarande: Beslutande Stefan Gustafsson, ordförande Per Thörnqvist,

Läs mer

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.40 11.30 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2010-11-24 Sida 1 (12) Plats och tid Norrabergskyrkan, Askersund kl. 13.00-15.00 Beslutande Övriga deltagande Lennart Andersson (s) ordförande Rolf Arvidsson (s) Gun-Britt Borelius

Läs mer

INLEDNING NATIONELLA OCH REGIONALA FOLKHÄLSOMÅL VAD ÄR FOLKHÄLSA?

INLEDNING NATIONELLA OCH REGIONALA FOLKHÄLSOMÅL VAD ÄR FOLKHÄLSA? HÖGANÄS KOMMUNS FOLKHÄLSOPROGRAM 2015-2018 Fastställt av: Kommunfullmäktige Datum: 2015-xx-xx För revidering ansvarar: Kultur- och fritidsutskottet För eventuell uppföljning och tidplan ansvarar: Kultur-

Läs mer

Petra Wahlqvist, controller Sara Yousef, sekreterare Estefanía Luna Delgado, sekreterare

Petra Wahlqvist, controller Sara Yousef, sekreterare Estefanía Luna Delgado, sekreterare 1(7) Plats och tid Norrtäljesalen, torsdagen den 1 juni 2017 kl 10:00-10:25 Beslutande Ledamöter Louise Branting (C), ordf. Nils Matsson (M), v. ordf. Roine Wallin (L) Lars Hasselfeldt (KD) Ola Nordstrand

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2013-08-22, kl. 1300-1515 ande Anne Niska, S Jan Larsson, S Ann-Sofi Larsson, V Övriga deltagande Maj-Lis Ejderlöf, socialchef

Läs mer

Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande Maria Fälth (KD) Per-Erik Kanström (M) Leif Berglund (S) Lars Valtersson (MP)

Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande Maria Fälth (KD) Per-Erik Kanström (M) Leif Berglund (S) Lars Valtersson (MP) Kommunstyrelsens allmänna utskott 2011-12-21 1 Plats och tid Vilunda-rummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 21 december 2011, klockan 8.30 10.50 Beslutande Ledamöter: Eila Bromme (FP),

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Insynsrepresentant Johan Eriksmark (S) Kommunkontoret, tisdag 13 januari 2015, kl 8.00

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Insynsrepresentant Johan Eriksmark (S) Kommunkontoret, tisdag 13 januari 2015, kl 8.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset Heby kl 09:00-11.00 Beslutande Per Möller (C), ordf Harald Brixeskog (MP) Per Sverkersson (S) Bodil Persson (M) Erik Backman

Läs mer

mötesplats mitt i Dalarna!

mötesplats mitt i Dalarna! Folkhälsoprogram för Gagnefs kommun mötesplats mitt i Dalarna! Gagnef är mötet som skapar hemkänsla. Här möts inte bara älvar och vägar, här möter du även Dalarna, dina barns lärare, dina grannar och byalaget.

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Paragrafer Inga-Lill Ängsund

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Paragrafer Inga-Lill Ängsund PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2018-03-22, kl 0900-1140 Beslutande Anna Kumpula Kostet, V Laila Mäki, S Anita Sköld, M Övriga deltagande Maj-Lis Ejderlöf,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Verkstaden sal C, kl 13:30-17.30 Beslutande Ledamöter Aina Wåhlund (S), ordförande Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) 83-86 Margaretha von Wachenfeldt (S) Peter Joensuu (M) Ingela

Läs mer

Kommunstyrelsens folkhälsoutskotts protokoll

Kommunstyrelsens folkhälsoutskotts protokoll sid 1/9 Datum: Onsdagen den 26 september 2012 Tid: 08.30 09.30 Plats: Västra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Paragrafer: 15-21 Utses att justera: Peder Engdahl (M) Underskrifter: Sekreterare Ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1(10) Plats och tid Nämndhuset Nynäshamn, lokal: Örngrund, kl 08.30-09.00 Beslutande Daniel Adborn (FP), ordförande Harry Bouveng (M) Övriga närvarande Utses att justera Birgitta Elvås, kommunchef Johan

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Gabrielle Boström (kd) Sandra Brännström (s) Bo Lundkvist (c) Lars-Gunnar Andersson (s)

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Gabrielle Boström (kd) Sandra Brännström (s) Bo Lundkvist (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Plats och tid Kommunkontoret 2016-02-23 kl 8.00-10:30 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Gabrielle Boström (kd) Sandra Brännström (s) Bo Lundkvist (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Övriga deltagare

Läs mer