Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande Maria Fälth (KD) Per-Erik Kanström (M) Leif Berglund (S) Lars Valtersson (MP)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande Maria Fälth (KD) Per-Erik Kanström (M) Leif Berglund (S) Lars Valtersson (MP)"

Transkript

1 Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid Vilunda-rummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 21 december 2011, klockan Beslutande Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande Maria Fälth (KD) Per-Erik Kanström (M) Leif Berglund (S) Lars Valtersson (MP) Ersättare: Ibrahim Abdallah (S) Kristina Klempt (FP) Övriga deltagande Barbro Johansson, VV, Torgny Hagelin, KLK, Siv Helzén, KLK, Ulla Thörner, SP, Helene Hagberg, VV Caroline Ankarström, VV Hanna Bäck, VV, Anita Ackeberg, SP Björn Eklundh, KLK Linda Nordberg, sekreterare, SP Utses att justera Per-Erik Kanström Justeringens plats och tid Kommunhuset, plan 6, den 22 december 2011 Underskrifter Sekreterare... Paragrafer Ordförande... Justerande... ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsens allmänna utskott Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kanslienheten, plan 6, kommunhuset, Dragonvägen 86 Underskrift...

2 Kommunstyrelsens allmänna utskott Meddelanden Ärendebeskrivning Inga meddelanden.

3 Kommunstyrelsens allmänna utskott Ledarutveckling lägesrapport (KS/2011:217) Ärendebeskrivning Utifrån flerårsplan ska Upplands Väsby kommun vara en attraktiv arbetsgivare med stolta medarbetare. Därför ligger ett stort fokus på att stärka våra chefer i ledarrollen. Ett ledarutvecklingsprogram presenterades på Kommunstyrelsens allmänna utskott den 15 juni Aktuella insatser Ledarforum Starten för kommunens chefsutbildning ägde rum på Ledarforum den 30 september. En redovisning gjordes av utgångspunkterna för chefsutbildningen och Ledarforum. Kommunstyrelsens ordförande, opposionsrådet och kommunledningen gav också sin syn på ledarskapet i Upplands Väsby kommun. Den andra punkten på programmet innehöll en genomgång av Kommunkompassen en nollmätning inför kvalitetskommun 2013 resultat och reflektioner, presenterades av Christine Feuk SKL Vid Ledarforum den 2 december redovisades prioriteringar från resultatet av Kommunkompassens nollmätning och en gruppdiskussion genomfördes utifrån begreppen bemötande, inflytande och tillgänglighet kopplat till kund- och medarbetarperspektivet. Nästa punkt innehöll en presentation av kommunens nya kommunikationspolicy. Blockutbildning Den 24 och 25 november genomfördes den första delen av fyra block i den planerade grundutbildningen för chefer. Detta första block Kund och kommunikation tog bland annat upp spelregler för kommunikation, grafisk profil, vad Väsby direkt gör, informatörernas arbete, chefens kommunikationsansvar och Stöd & Process roll. Utvecklingsprogram för chefer i Väsby Välfärd Inom Väsby Välfärd pågår ett utvecklingsprogram för chefer, Klart Ledarskap. Klart Ledarskap ger organisationen en gemensam värdegrund för att leda utveckling och skapa resultat i partnerskap. Utvecklingsprogrammet ger cheferna färdigheter och konkreta verktyg som bygger effektivt samarbete med kollegor, medarbetare och kunder.

4 Kommunstyrelsens allmänna utskott Planerade insatser 2012 Utbildning i samverkan och lönesättning I januari 2012 sker en utbildning i samverkan och lönesättning för att säkerställa kompetensen för lönesättande chefer inför löneöversyn Syftet med utbildningen är att lyfta fram den process som krävs för att få effekt av kedjan Mål, uppdrag, resultat och lön och att ge cheferna stöd för att känna sig trygga i rollen som lönesättande chefer. Blockutbildningen Blockutbildningen fortsätter under 2012 med blocken - Strategiskt personalarbete - Ekonomi - Ärendehantering, juridik och IT Syftet är att cheferna ska ha med sig kunskaper inom de olika områdena om Upplands Väsby kommuns processer och att skapa trygghet i chefsrollen för att få en väl fungerande verksamhet. Ledarforum Vid fyra tillfällen per år samlas alla chefer i kommunen för att få inspiration och erfarenhetsutbyte. Ledarutveckling kommer ständigt att vidareutvecklas och kompletteras med nya aktiviteter. Ytterligare presentation av ovanstående insatser ges vid sammanträdet. Kommunledningskontorets förslag till beslut Informationen noteras till protokollet. Allmänna utskottets beslut Informationen noteras till protokollet.

5 Kommunstyrelsens allmänna utskott Information angående Friskvårdschecken (KS/2008:159) Ärendebeskrivning Upplands Väsby kommun har sedan ett avtal med Friskvårdschecken. Införandet av förmånen har inneburit ett enhetligt erbjudande om friskvårdsbidrag för samtliga medarbetare i kommunen. Maxbelopp att erhålla är 900 kronor/år. Under perioden har totalt 1212 medarbetare beställt checkar. Nyttjandet av beställda checkar under perioden är 39 %. Beställda checkar gäller i 13 månader fr.o.m. tryckningsdatum. Detta innebär att nyttjandegraden kommer att öka. Exempel på användningsområden är; Massage 46 % Gym/Gruppträning 27 % Simning/Vattengymnastik 22 % Asiatisk gymnastik 2 % Motionsdans 1 % Bowling 1 % Viktminskning 1 % Kommunledningskontorets förslag till beslut Informationen noteras till protokollet. Allmänna utskottets beslut Informationen noteras till protokollet.

6 Kommunstyrelsens allmänna utskott Pensionsförmån till förtroendevalda (KS/2010:297) Ärendebeskrivning Upplands Väsby kommun har antagit bestämmelser om Pension och avgångsersättning för förtroendevalda (PBF) att gälla från och med Pensionsbestämmelserna omfattar förtroendevalda på heltid och betydande del av heltid. Kristina Klempt och Johan Hjelmstrand har fr.o.m förtroendeuppdrag på betydande del av heltid och föreslås därför omfattas av PBF. Kommunledningskontorets förslag till beslut Kommunstyrelsens allmänna utskott godkänner förslaget att Kristina Klempt och Johan Hjelmstrand fr.o.m omfattas av PBF. Allmänna utskottets beslut Kommunstyrelsens allmänna utskott godkänner förslaget att Kristina Klempt och Johan Hjelmstrand fr.o.m omfattas av PBF.

7 Kommunstyrelsens allmänna utskott Projekt för framtagande av handlingsplan vid en skolskjutning/grovt våld i skolan (KS/2006:151) Ärendebeskrivning Bakgrund Sannolikheten att en svensk skola ska drabbas av en skolskjutning, då en eller flera personer kommer in i skolan och skjuter på människor, är mycket liten. Samma förhållande gäller i de flesta länder. Trots detta inträffar det. Ingen kan med säkerhet påstå att det inte skulle kunna inträffa. En gemensam och framträdande faktor vid de allra flesta skolor som drabbats är att ingen haft en föreställning om att det skulle kunna drabba just dem. Projekt Polismyndigheten i Stockholms län har tillsammans med Skolverket inlett ett arbete som har som mål att ta fram ett dokument som ger stöd och råd kring de frågor som en lokal skolledare och samverkanspartners har att ta ställning till då implementering av åtgärder kring pågående skolskjutning/grovt våld ska hanteras. Kommunens säkerhetschef fick under våren 2011 en förfrågan om kommunen var intresserad av att delta i projektet. I augusti skickades en förfrågan ut till samliga 6-9 skolor och gymnasieskolor i kommunen. Jan Aili, rektor vid Runby skola, svarade att han var intresserad av att vara med. Arbetet inleddes med en konferens för alla deltagare i oktober. I projektgruppen ingår skolledare, polis och säkerhetschefer från fem kommuner/stadsdelar, totalt är sju skolor involverade. Från Upplands Väsby deltar Jan Aili, närpolis Helena Nyström och säkerhetschef Anita Ackeberg. Projektet är planerat att avslutas under april Kommunledningskontorets förslag till beslut Informationen noteras till protokollet.

8 Kommunstyrelsens allmänna utskott Allmänna utskottets beslut Informationen noteras till protokollet och allmänna utskottet får i april 2012 en återrapport i ärendet.

9 Kommunstyrelsens allmänna utskott Feriepraktik/sommarjobb 2012 (KS/2011:98) Bakgrund Sommaren 2011 samordnades sommarjobben av WorkCenter/Vägval Vuxen. Coacherna på WorkCenter satsade 200 arbetstimmar för att nå resultatet där av 312 sökande ungdomar fick sommarjobb via kommunen. Kommunala verksamheter och privata arbetsgivare stod för kostnaderna för löner med egna medel. En sommarjobbsplacering kostade för arbetsgivaren cirka 7300 kronor. Ungdomarna tjänade 70 kronor i timmen och jobbade totalt 90 timmar. Plan för fler sommarjobb 2012 Rekrytering av arbetsplatser För att nå upp till 2011 års platsantal eller fler sommaren 2012 förutsätter det finansiering av platser finansierade kommunen de 45 platserna hos de ideella föreningarna. Föreningarna uttrycker att det gärna tar i mot sommarjobbare även nästa sommar. De kommunala verksamheterna erbjöd 71 ungdomar jobb. För att fler verksamheter ska erbjuda plats kan en central finansiering samt uppmaning från kommunledningen underlätta. När det gäller privata företag har det visat sig svårt att få till platser. En anledning till detta är att ungdomar på egen hand söker jobb hos företagen och att de inte går via kommunens samordning, vilket är bra. Ett sätt att ytterligare nå ut till företagarna 2012 kan vara att via Upplands Väsby Promotion göra ett utskick om vikten att anställa ungdomar; för Väsbys unga men också för att undvika framtida kompetensbrist. Efter sommaren 2011 utryckte arbetsgivare att utökad matchning skulle underlätta för dem att erbjuda fler sommarjobbsplatser. Alla sökande elever bör därför, för att underlätta matchning till rätt arbetsplats, uppge vilket gymnasieprogram de går, om specifika intressen och om eventuella önskemål om typ av arbetsplats. Ett obligatoriskt möte bör också genomföras för att alla ungdomar som tilldelats ett jobb ska få information om skattejämkning och kontonummer men också om arbetstider, rättigheter och skyldigheter. 1 Upplands Väsby kommun anställde 71 ungdomar, ideella föreningar anställde 45 och privata företag anställde åtta ungdomar.

10 Kommunstyrelsens allmänna utskott Samordning Arbetet med att samordna och rekrytera sommarjobbsplatser innebär att dela ut flyers, göra utskick till alla föreningar i kommunen, skriva artiklar i lokaltidningen, kontakta tidigare arbetsgivare via mail, brev och telefon, regelbundet uppdatera information på hemsidan och Insidan, hålla öppet hus med jobbsökartips och CV-genomgång, påminna arbetsgivare i kommunen samt via Upplands Väsby Promotion och Rotary kommunicera med näringslivet i kommunen. Efter rekrytering av platser tar arbetet med att matcha ungdomar till arbetsplats vid. Minst 200 timmar i personalresurser för samordning och rekrytering av arbetsplatser behöver frigöras för sommarjobben 2012 för att nå samma resultat som Planering för detta pågår inom Väsby Välfärd och Social- och äldrenämnden. Ytterligare en viktig förutsättning för att samordningen kring sommarjobben ska fungera är att alla kommunens enheter och verksamheter ser detta som ett gemensamt och prioriterat ansvar. Detta behövs inte minst när det gäller rekrytering av platser, information på hemsidan och tekniska förutsättningar med databaser och löneadministration. För att säkerställa detta tar kommundirektören upp dessa frågor i koncernledningen. Planering inför sommaren 2012 påbörjas i januari. Förslag till beslut Informationen noteras med godkännande till protokollet. Allmänna utskottets beslut Informationen noteras med godkännande till protokollet.

11 Kommunstyrelsens allmänna utskott Årsplaner för de lokala trygghetsråden (KS/2009:282) Ärendebeskrivning Kommunstyrelsens allmänna utskott beslutade den 14 oktober 2009 att bilda ett trygghetsråd på övergripande nivå dit Polismyndigheten i Norrort, Landstinget och Kriminalvården bjöds in att delta. Under detta råd beslutades även tre lokala råd att bildas. I beslutet framgick att Trygghetsråden skulle påbörja sitt arbete under våren 2010 och utvärderas efter första året. I maj presenterades en utvärdering av trygghetsrådens första år för kommunstyrelsens allmänna utskott som la denna till handlingarna och uppdrog till trygghetsråden att utveckla årsplaner för de lokala råden som skulle återrapporteras till kommunstyrelsens allmänna utskott i november. De tre lokala trygghetsråden östra, västra och centrala har nu under början av hösten tagit fram lokala årsplaner för sitt arbete. Årsplanerna är uppbyggda med aktiviteter under vårterminen, höstterminen, aktiviteter som bedrivs rullande under hela året och några punkter/aktiviteter som råden vill titta närmare på/utveckla under året. Årsplanerna fokuserar till stor del på att lyfta allt bra som görs och försöka få en kontinuitet i de förebyggande insatser som beslutats prioriteras för att på så sätt kunna se effekter på sikt. Ett exempel på problem som framkommit under denna sommar som lyfts upp lite extra i alla de tre lokala råden inför nästa år är mopederna och hur informationen om vad som gäller kan bli bättre och tydligare. Kommunstyrelsens allmänna utskott kommer att få ta del av de fullständiga årsplanerna för de lokala trygghetsråden på sammanträdet. Förslag till beslut Redovisning av årsplanerna för de lokala trygghetsråden noteras och läggs till handlingarna. Allmänna utskottets beslut Redovisning av årsplanerna för de lokala trygghetsråden noteras och läggs till handlingarna.

12 Kommunstyrelsens allmänna utskott Folkhälsorapport 2011 (KS/2011:320) Ärendebeskrivning Folkhälsorapporten 2011 är den sjunde i en serie av folkhälsorapporter från Stockholms läns landsting som publicerats regelbundet sedan Folkhälsorapporten är viktig för att följa utvecklingen av befolkningens hälsa och för att lägga en grund för det hälsofrämjande arbetet. Årets folkhälsorapport visar att folkhälsan förbättras kontinuerligt. Medellivslängden bland Stockholms läns invånare ökar och dödligheten sjunker. Det finns dock mycket kvar att göra för att förbättra hälsan. Ojämlikhet i hälsa och hälsofrämjande levnadsvanor är stora i länet. Rapporten visar att personer med låga inkomster och låg utbildning fortsatt har högre dödlighet, sämre livskvalitet och sämre hälsa än andra. Rökning, övervikt och fetma är också vanligare bland dem. För de unga finns också en del oroande tecken. Den psykiska ohälsan är oacceptabelt hög, och rökningen ökar bland de yngre ungdomarna. Kvinnors hälsosituation måste också uppmärksammas, t ex avseende den psykiska hälsan. Det är viktigt att åtgärda ökningen av cancer, diabetes och allvarliga alkoholskador. Lika viktigt är det att förebygga fetma och övervikt, som har blivit allt vanligare i alla ålderskategorier, utom bland de yngsta. I rapporten presenteras ett antal möjligheter och åtgärder för att förbättra hälsan i länet. I Upplands Väsby deltog 2000 personer i hälsoenkäten Några resultat specifikt har redovisats för utskottet på oktober sammanträdet. I Upplands Väsby ökar övervikt och fetma, alkoholkonsumtionen ökar, främst bland kvinnor. Rökningen bland de vuxna har också ökat något från Bland de positiva delarna märks att tryggheten i sitt bostadsområde har ökat. Likaså har förtroendet för politikerna ökat. Förslag till beslut Informationen noteras till protokollet.

13 Kommunstyrelsens allmänna utskott Allmänna utskottets beslut Informationen noteras till protokollet.

14 Kommunstyrelsens allmänna utskott ABC - Alla Barn i Centrum - Studie kring föräldraskap (SÄN/2011:261) Ärendebeskrivning Föräldrastödsprogrammet Alla Barn i Centrum ABC har utvecklats med medel inom ramen för utveckling av kommunala strategier för föräldrastöd. Programmet är universellt och fokuserar på att stärka föräldrarna med fokus på positiva aspekter. Då det inom ramen för utveckling av kommunala strategier för föräldrastöd inte finns möjlighet att kontrollerat utvärdera ABC är syftet att utvärdera programmets effekter i en randomiserad kontrollstudie. Utvärderingsarbetet sker i ett samarbete mellan Karolinska Institutet/STAD och Upplands - Väsby kommun samt att övriga kommuner och stadsdelar som deltar i utvecklingen av programmet kommer inbjudas till deltagande i studien föräldrar förväntas delta i studien. ABC-programmet kommer att jämföras med en kontrollgrupp som får vänta på en väntelista i 6 månader, för att sedan delta i ABC grupp. För att utvärdera eventuella effekter av program och väntelista, kommer flera olika validerade mätinstrument att användas. Mätningar kommer att genomföras före och efter deltagande i ABC-program/ väntelista samt sex och tolv månader efter deltagandet i form av enkäter och observationer. Hälsoekonomiska analyser kommer att genomföras av ABC och väntelista genom att effekter kommer att ställas i relation till kostnader och därmed kommer kostnadseffektivitet studeras. Studien anses vara betydande då det generellt råder brist på universella föräldrastödsprogram som har utvärderats under kontrollerade former i Sverige samt att det endast finns begränsad internationell kunskap på området. Totalt kr har erhållits från Folkhälsoinstitutet för detta projekt. Aktiviteter januari december Iordningställt en styrgrupp för ABC, fyra möten har ägt rum Iordningställt en utvidgad styrgrupp ABC, två möten Iordningställt en referensgrupp för ABC, ett möte ägt rum Blivit invald i styrgrupp för projektet ABC 1 (där Spånga- Tensta samt Södertälje är huvudkommuner och Upplands Väsby samverkanskommun) Rekryteringsarbete för att få samverkanskommuner till projektet. Rekryteringsarbete avseende nya gruppledare till hösten. Vilka hämtas från förskolor, skolor samt ett studieförbund. 10 nya gruppledare är anmälda till höstens utbildning. Två gruppledare kommer att få instruktörsutbildning. Har tillsammans med en kommunikatör, tagit fram en kommunikationsplan.

15 Kommunstyrelsens allmänna utskott Tagit fram en folder tillsammans med en kommunikatör. Nya gruppledare utbildas Instruktörer utbildas Deltar i olika föräldramöten/personalmöten i syfte att sprida information och rekrytera föräldrar Samverkans kommuner och stadsdelar har anslutit sig till studien, Sollentuna, Haninge, Botkyrka, Nacka, Södertälje, Spånga Tensta, Rinkeby Kista, Kungsholmen, Hässelby Vällingby Uppmärksamhets veckan v 46 samt information på kommunens hemsida Artiklar i pressen Avtal till samverkanskommuner/stadsdelar skickas Planering och information kring de gruppledarutbildningar som skall ske i Upplands Väsby 2012 Alla Barn i Centrum ABC Alla Barn i Centrum - ABC är gruppträffar för föräldrar som syftar till att främja barns utveckling genom att stärka relationen mellan föräldrar och barn. ABC består av fyra träffar och vänder sig till alla föräldrar med barn i åldrarna 3-12 år. Innehållet bygger på forskning kring föräldraskap och barns utveckling. En utgångspunkt för arbetet är Barnkonventionen. ABC bygger på de fyra V: Visa Kärlek Vara Med Visa Vägen Välja Strider ABC studien Under 2012 till mars 2014 skall Upplands Väsby kommun tillsammans med Karolinska Institutet och STAD (Stockholm förebygger alkohol och narkotikaproblem) studera och utvärdera ett nytt föräldragruppsprogram, Alla barn i Centrum (ABC). Till studien har vi knutit flera samverkanskommuner och stadsdelar i Stockholms län. Totalt kommer föräldrar att delta. ABC vänder sig till alla föräldrar som har barn i åldrarna 3-12 år. Programmet syftar till att främja barns utveckling genom att stärka relationen mellan föräldrar och barn. Läs mera om ABC på Vad innebär det att delta? Föräldrar kommer slumpmässigt att väljas till att delta i antingen en ABC- grupp, eller få vänta på väntelista i sex månader, för att sedan delta i ABC- grupp.

16 Kommunstyrelsens allmänna utskott Föräldrar kommer under studien att få besvara fyra frågeformulär, ett före första träffen, ett 14 dagar efter genomförd grupp, ett sex månader och ett efter ett år. I början av februari 2012 kommer föräldrarna att bjudas in till ett informationsmöte. Då kommer föräldrarna att få fylla i det första frågeformuläret. Därefter kommer forskarna från Karolinska institutet att slumpa föräldrar till ABC-grupp eller till väntelista i sex månader. Redan på informationsmötet kommer föräldrar att få information om när de olika grupperna startas. Vi kommer att ha 5 6 grupper i gång samtidigt under våren. Vi kommer att förlägga grupperna från måndag - torsdag på kvällstid. Studien skall vara klar 31 maj Då skall forskarna ha skrivit sina rapporter och publicerat dessa i vetenskapliga tidskrifter. Förslag till beslut Informationen noteras till protokollet. Allmänna utskottets beslut Informationen noteras till protokollet och allmänna utskottet får en återkoppling i ärendet under 2012.

17 Kommunstyrelsens allmänna utskott Ung i Väsby Information (KS/2011:292) Ärendebeskrivning Arbetet med Ung i Väsby har börjat i oktober med rekrytering av sju ungdomar till projektgruppen varav tre var med även förra året. Det nionde Ung i Väsby kommer att äga rum onsdagen den 15 februari 2012 kl i Messingen. Förutom att platsen är ny, finns det även några andra nyheter under evenemanget. Bl.a. kommer det att hållas en frågestund då ungdomarna får ställa spontana frågor till politikerna. Annat som är nytt är att man direkt efter forumet kommer att jobba vidare med de tre frågor ungdomarna valt ut som de tre viktigaste. Målet är att ungdomarna i slutet av dagen ska ha formulerat frågor eller önskemål som kan officiellt lämnas in till kommunen som antingen medborgarförslag eller synpunkt. På detta sätt hoppas man att forumet leder till mer konkreta förändringar, ifall förslagen är möjliga att förverkliga. Ifall inte, får ungdomarna i alla fall ett sakligt svar på förslaget eller synpunkten. Ungdomarna i projektgruppen kommer från tre olika skolor: Väsby skola, Södervikskolan och Grimsta skola. Projektgruppen har varit mycket aktiva och träffats redan fyra gånger. Ungdomarna har tagit initiativ till vissa ändringar i upplägget på dagen och har kommit överens om hur allt material ska se ut och rolluppdelningen under forumet. Till sin hjälp har ungdomarna Linda Nordberg (projektledare), fritidsledare Mikaela Sirén och informatör Jessika Krekula Linda och Mikaela har kontaktat samtliga skolor i kommunen för att träffa lärarna och berätta om projektet och skolans uppgift. Skolornas uppgifter är att prata om demokrati och Ung i Väsby på lektionerna, samla in frågorna (ämnena som ska diskuteras under forumet) och ta emot anmälningar till forumet. Rektorerna är även inbjudna på forumet för att även de ta del att diskussionerna som äger rum under dagen. Detta år har man besökt fler skolor än förra året men fortfarande är det vissa skolor som inte svarar då man kontaktar för en träff. Politiker från allmänna utskottet och gruppledarna har bjudits in till evenemanget. Även tjänstemän som arbetar med de frågor som oftast brukar komma upp på Ung i Väsby, polisen och rektorerna har bjudits in.

18 Kommunstyrelsens allmänna utskott Politikernas roll De vuxna som bjuds in till Ung i Väsby har till uppgift att sitta ned bland ungdomarna och lyssna på deras diskussioner. De vuxna ska inte lägga sig i debatten men får självklart ställa frågor så att man bättre förstår vad ungdomarna menar. I slutet av förmiddagen hålls frågestunden då vi önskar att en person per parti kliver upp på scenen. Då man får en fråga, har man max. två minuter på sig att svara på den. Projektgruppen kom med en synpunkt om politikernas rörlighet under forumet förra året. De vill gärna se att politikerna byter oftare bord så att de hör flera gruppers åsikter och inte endast en grupps åsikter. Sedan är det även viktigt att komma ihåg tidigare års kritik då ungdomar ansåg att politikerna hellre pratade med övriga politiker än att lyssna på ungdomarna, därför är det viktigt att komma ihåg att det är politikerna som bjudit in ungdomarna i Ung i Väsby. Förslag till beslut Informationen noteras till protokollet. Allmänna utskottets beslut Informationen noteras till protokollet.

19 Kommunstyrelsens allmänna utskott Sammanträdestider för allmänna utskottet 2012 (KS/2011:297) Ärendebeskrivning Förslaget till sammanträdestider är utarbetat för att ärendeprocessen och den ekonomiska processen ska fungera tillsammans och har tagits fram i samråd med ekonomikontoret. Ekonomisk planering och uppföljning sker i dialog mellan nämnder och kommunstyrelse/budgetberedning. Nämnderna ska fatta beslut före dialogmötet för att kunna ge kommentarer inför vidare beredning av den kommungemensamma planen eller uppföljningen. Eftersom allmänna utskottets sammanträden sker på dagtid har man i planeringen av sammanträdena även beaktat datumen för budgetberedning. Kommunfullmäktige fattade beslut om sammanträdestider den 28 november Sammanträdena äger rum vanligtvis på onsdagar med vissa undantag (se nedan). Förslag till sammanträdesdatum för allmänna utskottet 22 februari 21 mars 18 april 22 maj (Obs! En tisdag) 13 juni 19 september 16 oktober (Obs! En tisdag) 21 november 12 december Kommunledningskontorets förslag till beslut 1. Allmänna utskottet godkänner tidplanen för sammanträden Allmänna utskottets sammanträden börjar klockan 8.30.

20 Kommunstyrelsens allmänna utskott Allmänna utskottets beslut 1. Allmänna utskottet godkänner tidplanen för sammanträden Allmänna utskottets sammanträden börjar klockan 8.30.

Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande Maria Fälth (KD), vice ordförande Leif Berglund (S) Lars Valtersson (MP)

Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande Maria Fälth (KD), vice ordförande Leif Berglund (S) Lars Valtersson (MP) Kommunstyrelsens allmänna utskott 2010-12-15 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 15 december 2010, klockan 8.30-11.30 Beslutande Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande

Läs mer

Ledamöter: Kristina Klempt (FP) ordf. Maria Fälth (KD) v. ordf. Leif Berglund (S) Per-Erik Kanström (M) 1-6 Lars Valtersson (MP)

Ledamöter: Kristina Klempt (FP) ordf. Maria Fälth (KD) v. ordf. Leif Berglund (S) Per-Erik Kanström (M) 1-6 Lars Valtersson (MP) Kommunstyrelsens allmänna utskott 2014-02-05 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdagen den 5 februari, klockan 8:30-10.15 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP) ordf.

Läs mer

Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 22 februari 2012, klockan 8.30-10.00

Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 22 februari 2012, klockan 8.30-10.00 Kommunstyrelsens allmänna utskott 2012-02-22 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 22 februari 2012, klockan 8.30-10.00 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP),

Läs mer

Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande Maria Fälth (KD), vice ordförande Per-Erik Kanström, (M) Leif Berglund (S) Lars Valtersson (MP)

Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande Maria Fälth (KD), vice ordförande Per-Erik Kanström, (M) Leif Berglund (S) Lars Valtersson (MP) Kommunstyrelsens allmänna utskott 2011-06-15 1 Plats och tid Vilunda-rummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 15 juni 2011, klockan 8.30-9.50 Beslutande Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande

Läs mer

Ledamöter: Kristina Klempt (FP), ordförande Per-Erik Kanström (M) Maria Fälth (KD) Leif Berglund (S) Lars Valtersson (MP)

Ledamöter: Kristina Klempt (FP), ordförande Per-Erik Kanström (M) Maria Fälth (KD) Leif Berglund (S) Lars Valtersson (MP) Kommunstyrelsens allmänna utskott 2013-02-27 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdagen den 27 februari 2013, klockan 8:30-10:40 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Kommunstyrelsens allmänna utskott 2015-09-16 1

Sammanträdesprotokoll. Kommunstyrelsens allmänna utskott 2015-09-16 1 Kommunstyrelsens allmänna utskott 2015-09-16 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love almqvists torg 1. Lokal: Lundström Onsdagen den 16 september 2015, klockan 8:30-10.00 Ledamöter: Anders Rosén (V),

Läs mer

Ledamöter: Bromme Eila, (FP), ordförande Jan Holmberg (M) Leif Berglund (S) Ulla Blücher (V)

Ledamöter: Bromme Eila, (FP), ordförande Jan Holmberg (M) Leif Berglund (S) Ulla Blücher (V) Kommunstyrelsens allmänna utskott 2010-09-29 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 29 september, klockan 8:30-10.50 Beslutande Ledamöter: Bromme Eila, (FP), ordförande

Läs mer

Plats och tid Messingenhuset, rum Lundström, Love Almqvists torg 1 Onsdagen den 30 maj 2012, klockan 9:30-11:45

Plats och tid Messingenhuset, rum Lundström, Love Almqvists torg 1 Onsdagen den 30 maj 2012, klockan 9:30-11:45 Kommunala pensionärsrådet 2012-05-30 1 Plats och tid Messingenhuset, rum Lundström, Love Almqvists torg 1 Onsdagen den 30 maj 2012, klockan 9:30-11:45 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP), ordf.

Läs mer

Allmänna utskottet Sammanträdeshandlingar

Allmänna utskottet Sammanträdeshandlingar Allmänna utskottet Sammanträdeshandlingar 2013-03-20 Tjänsteutlåtande Samordnare 2013-03-12 Helene Hagberg 08 590 97 173/ Dnr: Fax 08-590 910 88 SÄN/2011:261 Helene.Hagberg@upplandsvasby.se Kommunstyrelsens

Läs mer

Ledamöter: Kristina Klempt (C) ordf. Maria Fälth (KD) v. ordf. Per-Erik Kanström (M) Leif Berglund (S) 19-25 Lars Valtersson (MP)

Ledamöter: Kristina Klempt (C) ordf. Maria Fälth (KD) v. ordf. Per-Erik Kanström (M) Leif Berglund (S) 19-25 Lars Valtersson (MP) Kommunstyrelsens allmänna utskott 2013-04-17 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdagen den 17 april 2013, klockan 8:30-11:30 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (C)

Läs mer

Pernilla de Vries, personalchef Christina Henriksson, rektor Högsby utbildningscenter, 1 Elisabet Bjuvsjö, rektor Högsby utbildningscenter, 1

Pernilla de Vries, personalchef Christina Henriksson, rektor Högsby utbildningscenter, 1 Elisabet Bjuvsjö, rektor Högsby utbildningscenter, 1 HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, torsdagen den 7 februari, kl.13.00 Carl-Axel Blom (S), ordförande Raymond Asp (S) Anders Svensson (M) Övriga deltagande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sammanträdesrum Yxningen, Nya kommunhuset, kl 13.30 14.45 Beslutande Magnus Hesse (M), ordförande Lennart Haraldsson (S), vice ordförande Ulf Dahl (S) Marie Karlsson (M) Sören Söderström

Läs mer

Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 18 april 2012, klockan

Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 18 april 2012, klockan Kommunstyrelsens allmänna utskott 2012-04-18 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 18 april 2012, klockan 8.30-10.50 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP),

Läs mer

Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den 10 december 2015, kl. 13.30-14.40. Jonas Åkesson, skolchef Veronica Nilsson, nämndsekreterare ANSLAG/BEVIS

Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den 10 december 2015, kl. 13.30-14.40. Jonas Åkesson, skolchef Veronica Nilsson, nämndsekreterare ANSLAG/BEVIS : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 13.30-14.40 Beslutande Övriga närvarande Anders Albäck (FP), ordförande Sven Gunnarsson (MP), 1:e vice ordförande Per Skoog (S), 2:e vice ordförande Madeleine

Läs mer

Per-Erik Kanström (M) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens allmänna utskott

Per-Erik Kanström (M) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens allmänna utskott Kommunstyrelsens allmänna utskott 2015-03-04 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvist torg 1. Lokal: Lundström. Onsdagen den 4 mars, klockan 8:30-10.00 Ledamöter: Anders Rosén (V), ordf. Mathias

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens miljö- och planutskott

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens miljö- och planutskott Kommunstyrelsens miljö- och planutskott 2014-08-18 1 Plats och tid Estrid, Messingen, Love Almqvists torg 1 Måndagen den 18 augusti, klockan 15:00-16:30 Beslutande Ledamöter: Ann-Christin Frickner-Larsson

Läs mer

Jenny Magnusson, sekr. Stöd & Process Emma Rauf-Otworowski, sekr. Stöd & Process. Ulla Andersson (HSO)

Jenny Magnusson, sekr. Stöd & Process Emma Rauf-Otworowski, sekr. Stöd & Process. Ulla Andersson (HSO) Kommunala handikapprådet 2014-05-27 1 Plats och tid ande Messingen, Dahlén Tisdagen den 27 maj 2014, klockan 13:00-15.00 Ledamöter: Maria Fälth (KD) ordf. Kristina Klempt (FP) Lena Kanström (M) Bengt-Erik

Läs mer

Gunnar Larsson. Underskrifter Paragrafer 18-23. Marie Jesson - - - - - Ewa Johansson. Gunnar Larsson BEVIS OM ANSLAG

Gunnar Larsson. Underskrifter Paragrafer 18-23. Marie Jesson - - - - - Ewa Johansson. Gunnar Larsson BEVIS OM ANSLAG 2011-09-07 19 Plats och tid Hembygdsgården i Söderfors kl 18:00-20:20 Beslutande Ewa Johansson (S), ordförande Håkan Thomsson (MP) Lars-Göran Wadström (V) Per Bergsten (M) Gunnar Larsson (FP) Joakim Larsson

Läs mer

Sari Harju, Arbetsförmedlingen Lilian Erixon, Försäkringskassan. Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman Inger Karlsson, sekreterare

Sari Harju, Arbetsförmedlingen Lilian Erixon, Försäkringskassan. Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman Inger Karlsson, sekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (13) Plats och tid Kommunhuset, Laxå, kl 09.00 11.20 Beslutande Inger Trodell, Örebro läns landsting, ordförande Annelie Moilanen, Försäkringskassan Liisa Ejdenwik, Arbetsförmedlingen,

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Vilundarummet, plan 8 Onsdagen den 2 november 2011, klockan 9:30-12.00

Plats och tid Kommunhuset, Vilundarummet, plan 8 Onsdagen den 2 november 2011, klockan 9:30-12.00 Kommunala pensionärsrådet 2011-11-02 1 Plats och tid Kommunhuset, Vilundarummet, plan 8 Onsdagen den 2 november 2011, klockan 9:30-12.00 Beslutande Ledamöter: Eila Bromme (FP) Jan Eckert (M) Ann-Marie

Läs mer

Plats och tid Messingen, Industrivägen 20. Lokal: Pasch, vån. 3 Onsdagen den 21 september 2011, klockan 19:00-21:40

Plats och tid Messingen, Industrivägen 20. Lokal: Pasch, vån. 3 Onsdagen den 21 september 2011, klockan 19:00-21:40 Produktionsstyrelsen 2011-09-21 1 Plats och tid Messingen, Industrivägen 20. Lokal: Pasch, vån. 3 Onsdagen den 21 september 2011, klockan 19:00-21:40 Beslutande Ledamöter: Johan Hjelmstrand (M), ordf.

Läs mer

Uppföljning av ungdomarnas förslag på trygghetsskapande insatser från Ung i Väsby 2016

Uppföljning av ungdomarnas förslag på trygghetsskapande insatser från Ung i Väsby 2016 Tjänsteutlåtande Projektledare 2016-02-29 Sofia Gullberg 08-590 974 79 Dnr: sofia.gullberg@upplandsvasby.se KS/2015:365 10101 Kommunstyrelsens allmänna utskott Uppföljning av ungdomarnas förslag på trygghetsskapande

Läs mer

Ledamöter: Maria Fälth (KD), ordförande Ibrahim Abdallah (S) Bengt-Erik Johansson Ulla Andersson. Jenny Magnusson, nämndsekreterare, SP

Ledamöter: Maria Fälth (KD), ordförande Ibrahim Abdallah (S) Bengt-Erik Johansson Ulla Andersson. Jenny Magnusson, nämndsekreterare, SP Kommunala handikapprådet 2011-11-29 1 Plats och tid HK-Center, Dragonvägen 64 klockan 18:00-19:40 Beslutande Ledamöter: Maria Fälth (KD), ordförande Ibrahim Abdallah (S) Bengt-Erik Johansson Ulla Andersson

Läs mer

Sammanträdesrummet Personal & arbetsmiljö, kl 09.30 10.45

Sammanträdesrummet Personal & arbetsmiljö, kl 09.30 10.45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens Personalutskott 2010-04-12 1 (13) Tid och plats Sammanträdesrummet Personal & arbetsmiljö, kl 09.30 10.45 ande Filip Nilsson (M) Lars Olsson (S) Erna Arhag (M) 16-21

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Styrelsen för Väsby välfärd 2014-10-15 1

Sammanträdesprotokoll. Styrelsen för Väsby välfärd 2014-10-15 1 Styrelsen för Väsby välfärd 2014-10-15 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, lokal: Ragnvald Onsdagen den 15 oktober 2014, klockan 19:00-21:15 Ledamöter: Erik Palmstierna (M), ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-15 1 (22) Osby, onsdagen den 15 februari 2012 kl 08.30-11.35

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-15 1 (22) Osby, onsdagen den 15 februari 2012 kl 08.30-11.35 arbetsutskott 2012-02-15 1 (22) Plats och tid Osby, onsdagen den 15 februari 2012 kl 08.30-11.35 Beslutande Anders Pettersson, ordförande (C) Karl-Gösta Bengtsson (tjänstgör för Erland Nilsson (S) Dag

Läs mer

Maria Lindeberg, projektkoordinator, 11-14 Stig Fjelheim, IT-projektledare, 15 Emma Rauf-Otworowski, nämndsekreterare. Bengt-Erik Johansson

Maria Lindeberg, projektkoordinator, 11-14 Stig Fjelheim, IT-projektledare, 15 Emma Rauf-Otworowski, nämndsekreterare. Bengt-Erik Johansson Kommunala handikapprådet 2015-04-09 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset Dragonvägen 86. Lokal: Vilundarummet. Torsdagen den 9 april, klockan 09:00-11.30 Ledamöter: Ann-Christin Martens (S) Anders Rosén

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Personalutskottet 2015-06-09

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Personalutskottet 2015-06-09 HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kommunhuset, tisdagen den 9 juni 2015 kl 08.00-12.15 Beslutande Mikael Jonnerby (C), ordförande Per Gröön (C), ledamot Carl-Axel Blom (S), v ordförande

Läs mer

Arbetsmiljöenheten, 2011-04-04 kl 09.30 12.00

Arbetsmiljöenheten, 2011-04-04 kl 09.30 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens Personalutskott 2011-04-04 1 (14) Tid och plats Arbetsmiljöenheten, 2011-04-04 kl 09.30 12.00 ande Ewa Wemby (M) Dan Berger (S) Barbro Kärrstrand (Fp) Anita Zieme

Läs mer

Regionstyrelsens personalutskott

Regionstyrelsens personalutskott Regionstyrelsens personalutskott Tid 2016-03-08 09:00-10:55 Plats Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Robert Olesen (S) (ordförande) Anna Fransson

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Frestarummet, plan 3 Onsdagen den 18 maj 2011, klockan 19:00-20:45

Plats och tid Kommunhuset, Frestarummet, plan 3 Onsdagen den 18 maj 2011, klockan 19:00-20:45 Produktionsstyrelsen 2011-05-18 1 Plats och tid Kommunhuset, Frestarummet, plan 3 Onsdagen den 18 maj 2011, klockan 19:00-20:45 Beslutande Ledamöter: Johan Hjelmstrand (M), ordförande Kent Hjalmarsson

Läs mer

Utvecklingsplan för det drogförebyggande arbetet i Laholms kommun. Antagen av kommunstyrelsen 2003-08-26 Diarienummer 569/02

Utvecklingsplan för det drogförebyggande arbetet i Laholms kommun. Antagen av kommunstyrelsen 2003-08-26 Diarienummer 569/02 1 Utvecklingsplan för det drogförebyggande arbetet i Laholms kommun Antagen av kommunstyrelsen 2003-08-26 Diarienummer 569/02 2 Monica Jacobsson 20030602 Samordnare Laholms kommun UTVECKLINGSPLANEN FÖR

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2013-01-17 1 Plats och tid Garvaren röd, kl 13.15 16.45 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens utskott för integration och arbetsmarknad

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens utskott för integration och arbetsmarknad Kommunstyrelsens utskott för integration och 2016-09-08 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Dragonvägen 86, lokal: Blå rummet Torsdag den 8 september 2016, klockan 09:00-11.00 Ledamöter: Ibrahim Abdallah

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17

PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17 PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17 Kommunala handikapprådet Plats och tid ande Camilla Stenmark Stig Stefansson Torvald Stefansson Ola Burström Åke Lindqvist Britt-Inger Lundstedt Christine Edström Eva Gustavsson

Läs mer

Birgitta Hammar (C) Monika Renstig (FP) Catharina Melian (S) Lena Forssman (KD) Catharina Melian (S)

Birgitta Hammar (C) Monika Renstig (FP) Catharina Melian (S) Lena Forssman (KD) Catharina Melian (S) 1(14) Plats och tid Stocksundsskolan, tisdagen den 20 mars 2012, kl. 19.30-21.00 Paragrafer 19-31 Beslutande Beslutande Ersättare Patrik Nimmerstam, ordf. (C) Christina Böös (M) Christian Hoas, 1:e vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Kommunstyrelsens allmänna utskott 2015-02-10 1

Sammanträdesprotokoll. Kommunstyrelsens allmänna utskott 2015-02-10 1 Kommunstyrelsens allmänna utskott 2015-02-10 1 Plats och tid Beslutande Messingen, lokal Lundström. Tisdagen den 10 februari, klockan 8:30-10.45 Ledamöter: Anders Rosén (V), ordf. Mathias Bohman (S), v

Läs mer

Minnesanteckningar från möte för Barn- och Ungdomsrådet (BUR) den 6 februari 2003. Ylva Forsberg (v) Inger Nilsson (fp) Ina Lindström Skandevall (fp)

Minnesanteckningar från möte för Barn- och Ungdomsrådet (BUR) den 6 februari 2003. Ylva Forsberg (v) Inger Nilsson (fp) Ina Lindström Skandevall (fp) Birgitta Larson 2003-02-28 Minnesanteckningar från möte för Barn- och Ungdomsrådet (BUR) den 6 februari 2003 Närvarande: Förhindrade: Michael Cornell (c) Lisbeth Forsberg (kd) Ylva Forsberg (v) Inger Nilsson

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Överförmyndarnämnden 2014-02-20

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Överförmyndarnämnden 2014-02-20 1(11) Plats och tid Arbetsmarknads- och familjeförvaltningen, Alva Myrdals gata 5, Värjan, plan 5, Ledning och administration, lokal: Sabeln, klockan 13:35 14:20, Kort ajournering mellan klockan 14:00

Läs mer

Plan för dialog, inflytande och samverkan med barn och unga. Antagen av kommunfullmäktige 2011-06-28 Diarienummer 416/2011

Plan för dialog, inflytande och samverkan med barn och unga. Antagen av kommunfullmäktige 2011-06-28 Diarienummer 416/2011 Plan för dialog, inflytande och samverkan med barn och unga Antagen av kommunfullmäktige 2011-06-28 Diarienummer 416/2011 Plan för dialog, inflytande och samverkan med barn och unga Laholm ska bli en av

Läs mer

Per Wiman (KD) för Ulrika Liljeberg (C) Tjänstemän Kommundirektör Göran Wigert Administrativ chef Andriette Ivarsson. Underskrifter Paragrafer 13-20

Per Wiman (KD) för Ulrika Liljeberg (C) Tjänstemän Kommundirektör Göran Wigert Administrativ chef Andriette Ivarsson. Underskrifter Paragrafer 13-20 1(1) Plats och tid Kommunhuset, Leksand kl. 13.00-13.35-13.35 Beslutande Ledamöter Anne-Lie Stenberg (M), ordförande Lars-Erik Jansson (S), 2:e vice ordförande Kenneth Dahlström (C) Sakarias Winberg (KD)

Läs mer

Samordningsförbundet Umeå 2006-09-21

Samordningsförbundet Umeå 2006-09-21 PROTOKOLL Sammanträdesdatum Samordningsförbundet Umeå 2006-09-21 Plats och tid Arbetsmarknadsavdelningen Umeå kommun, kl 09.30-12.00 ande Anna-Karin Jonsson, Försäkringskassan, ordf Christer Lindvall,

Läs mer

Föredragningslista. Översyn av organisation 4 Löneyrkande från Kommunal. 11 Höjning av lön i särskilt fall

Föredragningslista. Översyn av organisation 4 Löneyrkande från Kommunal. 11 Höjning av lön i särskilt fall Föredragningslista Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personal- och enonomienheten, måndag den 13 februari 2006, kl 08.30 Ärenden 1 Justering 2 Föregående mötesprotokoll Göran

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (4 ) Utbildningsutskottet 2015-08-19

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (4 ) Utbildningsutskottet 2015-08-19 HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (4 ) Plats och tid Tingssalen, onsdag den 19 augusti 2015 Beslutande Tuva Bojstedt (KD), ordförande Jonas Erlandsson (S), v ordförande Veronica Johansson (SD), ledamot

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 2006-08-29 124 Plats och tid s sessionssal kl. 17.00-18.30 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Ann-Christin Frickner (C) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens allmänna utskott

Ann-Christin Frickner (C) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens allmänna utskott Kommunstyrelsens allmänna utskott 2016-04-13 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Ragnvald Onsdagen den 13 april 2016, klockan 08:30-10:08 Ledamöter: Anders Rosén (V), ordförande Mathias Bohman (S) Lars

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Social- och äldrenämnden 2012-03-26 1

Sammanträdesprotokoll. Social- och äldrenämnden 2012-03-26 1 Social- och äldrenämnden 2012-03-26 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, rum Alfven Måndag den 26 mars 2012, klockan 18:00-19.50 Ledamöter: Maria Fälth (KD), ordförande Lena Kanström

Läs mer

Anneli Hedberg (S) ordförande, Johan Söderberg (S), Ulrica Truedsson (S), Ewa Callhammar (FP)

Anneli Hedberg (S) ordförande, Johan Söderberg (S), Ulrica Truedsson (S), Ewa Callhammar (FP) FOLKHÄLSOUTSKOTTET 2015-11-02 1 Plats och tid Ateljén, Nämndhuset, Vasavägen 16 Katrineholm, kl 10:00 11:30 Beslutande Anneli Hedberg (S) ordförande, Johan Söderberg (S), Ulrica Truedsson (S), Ewa Callhammar

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-05-17 HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-05-17 HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden INNEHÅLLSFÖRTECKNING 42 Besök från Hagaboda rektorsområde... 53 43 Ekonomisk rapport tertial 1 2011... 54 44 Aktuell barnomsorgskö... 55 45 Gåvoläromedel... 56 46 Studieresa till Auschwitz...57 47 Regionalt

Läs mer

Checklista inför beslut, BP1 JA NEJ

Checklista inför beslut, BP1 JA NEJ 1(7) Projektnamn: Dialog för ett lärande Väsby Projekledare: Checklista inför beslut, BP1 JA NEJ Projektorganisationen är fastställd (styrgrupp, projektgrupp, eventuell referensgrupp) för hela projektet.

Läs mer

Jonas Erlandsson (S), ordförande Diana Bergeskans (S), 25-26 Marita Björkvall (KD) Verksamhetschef Anders Johansson

Jonas Erlandsson (S), ordförande Diana Bergeskans (S), 25-26 Marita Björkvall (KD) Verksamhetschef Anders Johansson HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Beslutande Kommunhusets tingssal onsdagen den 16 november 2011, kl 08.30-15.30 Jonas Erlandsson (S), ordförande Diana Bergeskans (S), 25-26 Marita

Läs mer

Folkhälsorådet 2015-11-13 1. Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB. Mohamad (S), HSN

Folkhälsorådet 2015-11-13 1. Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB. Mohamad (S), HSN Folkhälsorådet 2015-11-13 1 Plats och tid Vara Kommunhus, 13 november 2015, klockan 08.30-12.00 Beslutande Dan Hovskär (KD) HSNÖ Irene Karlsson (C) BIN Peter Persson (S) MBN Thore Agneta Svenson Edvardsson

Läs mer

Minnesanteckningar från Jämställdhetsberedningen 2015-05-07

Minnesanteckningar från Jämställdhetsberedningen 2015-05-07 Kommunstyrelsen 2015-05-07 1 (5) Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd Karin Gagner, 016-7102045 Minnesanteckningar från Jämställdhetsberedningen 2015-05-07 Närvarande: Lisa Friberg (S) ordförande

Läs mer

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande För att du ska trivas på jobbet och känna att du gör ett bra arbete behöver du kunna påverka din arbetssituation

Läs mer

Gunilla Andersson, förvaltningsekonom. Justeringens plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen den 3 maj kl. 14.00

Gunilla Andersson, förvaltningsekonom. Justeringens plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen den 3 maj kl. 14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1b(12) Plats och tid Göteverummet, Stadshuset kl 10.00 Beslutande Allan Bjärkhed (KD), ordförande Johanna Svensson (S), 1:e vice ordförande Caroline Lundberg (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll 2012-08-30

Utbildningsnämndens protokoll 2012-08-30 Datum: Torsdag den 30 augusti 2012 Tid: 16.00-18.40 Plats: Östra roten, kommunhuset Älvkullen Paragrafer: 42-51 Utses att justera: Lars Ivarsbo (c) Underskrifter: Sekreterare Ordförande Justerare Julia

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Kramstarummet, plan 3, 13:15-15:00 Beslutande: Ordförande Tommy Olsson (C) Vice ordförande Ove Schönning (S) Stig Almström (LB) Jan Nilsson Anna-Maria Winblad Ingvar Pettersson Kurt Rådlund

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2013-05-13 1. Annikki Oscarsson (KD) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Håkan Johansson. Justerande/Annikki Oscarsson

Barn- och utbildningsnämnden 2013-05-13 1. Annikki Oscarsson (KD) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Håkan Johansson. Justerande/Annikki Oscarsson 2013-05-13 1 Plats och tid Sammanträde i Carl August-rummet, kommunkontoret, Ödeshög, måndagen den 13 maj 2013, klockan 09:00-10:25 Beslutande Håkan Johansson (M), ordförande Annicki Oscarsson (KD), 1:e

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Produktionsstyrelsen 2011-11-15 1

Sammanträdesprotokoll. Produktionsstyrelsen 2011-11-15 1 Produktionsstyrelsen 2011-11-15 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Industrivägen 20, lokal Pasch Tisdagen den 15 november 2011, klockan 19:00-20:35 Ledamöter: Johan Hjelmstrand (M), ordf. Kent Hjalmarsson

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20

Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20 Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20 Plats och tid Hjernet, 2014-10-14 kl. 10.00-10.45 Beslutande Enar Moberg (PRO), ordförande Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO Lena Berglind, SPF Anne-Marie Granqvist,

Läs mer

Lokala Brottsförebyggande Rådet

Lokala Brottsförebyggande Rådet 1 av 14 Plats och tid Skurup, 18.00 21.00 Beslutande Ordförande Maritha Johansson ( S ) Kristina Andersson ( M ) Göran Larsson ( MP ) Roland Hansson ( S ) Inger Steinbichler (KV) Harriet Andersson ( KV

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida Funktionshindrades samarbetsråd 2009-02-23 1-6

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida Funktionshindrades samarbetsråd 2009-02-23 1-6 KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida Funktionshindrades samarbetsråd 2009-02-23 1-6 Plats och Tid Stadshuset 9:30-12:00 Beslutande Kurt Svensson, ordförande Bengt Petersson, DHR Bror Jordansson, RMR

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2016-02-17. Sida

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2016-02-17. Sida Folkhälso/Brottsförebyggande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-02-17 Innehållsförteckning Ärende 1 Föregående protokoll... 2 2 Brottsförebyggande... 3 3 Presentation av ny miljöstrateg... 5 4 Allergikommittén

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Sammanträdesdatum. Eva Alldén, tf chef personal- och löner Agneta Suikki, tf kommunchef

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Sammanträdesdatum. Eva Alldén, tf chef personal- och löner Agneta Suikki, tf kommunchef PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2015-06-08, kl 1000-1530 ande Britta Tervaniemi, V Laila Mäki, S Anita Weinz, NS Övriga deltagande Eva Alldén, tf chef personal-

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2013-10-28 1(10) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2013-10-28, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahlberg ordförande Anna-Stina Uddeby Evert Vestberg Birgitta

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden 2009-05-12 1 (15)

Barn- och ungdomsnämnden 2009-05-12 1 (15) Barn- och ungdomsnämnden 2009-05-12 1 (15) Plats och tid Centralskolan, kl 13.00 16.30 Beslutande Britt-Marie Hermansson (M), ordförande Jens Persson (S) Maria Toll (C), 34 - del av 38 Per Götell (FP)

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) Personalutskottet 2015-04-07

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) Personalutskottet 2015-04-07 HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) Plats och tid Tingssalen, tisdagen den 7 april 2015 kl 08.00-12.15 Beslutande Carl-Axel Blom (S), ordförande, 10, 12-20 Per Gröön (C) Mikael Jonnerby (C), 10-11,

Läs mer

Folkhälsoprogram 2014-2017

Folkhälsoprogram 2014-2017 Styrdokument, program Stöd & Process 2014-03-10 Helene Hagberg 08-590 971 73 Dnr Fax 08-590 91088 KS/2013:349 Helene.Hagberg@upplandsvasby.se Folkhälsoprogram 2014-2017 Nivå: Kommungemensamt Antagen: Nämndens

Läs mer

Kartläggning av kända missbrukare i Åtvidaberg, 2007. Anna Södergren Samordnare för kommunens alkohol- drog- och brottsförebyggande arbete

Kartläggning av kända missbrukare i Åtvidaberg, 2007. Anna Södergren Samordnare för kommunens alkohol- drog- och brottsförebyggande arbete Kartläggning av kända missbrukare i Åtvidaberg, 2007 Anna Södergren Samordnare för kommunens alkohol- drog- och brottsförebyggande arbete INNEHÅLLSFÖRTECKNING SAMMANFATTNING 3 BAKGRUND 4 METOD 4 RESULTAT

Läs mer

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande För att du ska trivas på jobbet och känna att du gör ett bra arbete behöver du kunna påverka din arbetssituation

Läs mer

Ledamöter: Johan Magnusson (C), ordförande Jan Holmberg (M), vice ordförande Antonia Ax:son Johnson (FP) Leif Berglund (S) 67-74 Lars Valtersson (MP)

Ledamöter: Johan Magnusson (C), ordförande Jan Holmberg (M), vice ordförande Antonia Ax:son Johnson (FP) Leif Berglund (S) 67-74 Lars Valtersson (MP) Kommunstyrelsens miljö- och planutskott 2010-12-15 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 15 december 2010, klockan15.00-17.30 Beslutande Ledamöter: Johan Magnusson

Läs mer

Volontärverksamhet i skolor. Dnr Bun 2012/263

Volontärverksamhet i skolor. Dnr Bun 2012/263 Volontärverksamhet i skolor Dnr Bun 2012/263 Ewa Franzén November 2012 2012-11-01 1 (6) Innehåll SAMMANFATTNING... 2 1. BAKGRUND/SYFTE... 2 2. METOD... 2 3. REDOVISNING... 2 4. ANALYS... 5 5. SLUTSATSER

Läs mer

Kommunstyrelsens folkhälsoutskotts protokoll 2013-03-13

Kommunstyrelsens folkhälsoutskotts protokoll 2013-03-13 Datum: Onsdagen den 13 mars 2013 Tid: 08.30-09.30 Plats: Västra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 21 mars Paragrafer: 1-9 Utses att justera: Jörgen Andersson (C) Underskrifter:

Läs mer

2006-12-13 1. Facklig referensgrupp: Kerstin Söderström, LO. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 49-55 Ingmari Åberg

2006-12-13 1. Facklig referensgrupp: Kerstin Söderström, LO. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 49-55 Ingmari Åberg Plats och tid Komvux 13:00-16:00 Beslutande Övriga deltagande Nina Berggård (v), ordförande Tanya Nilsson (s) vice ordförande Anne-Gärd Näckstam (s) Lilian Garmager (m) Kjell Sandström (fp) Nihad Hodzic

Läs mer

Utva rdering Torget Du besta mmer!

Utva rdering Torget Du besta mmer! 2013-12-17 Utva rdering Torget Du besta mmer! Sammanfattning Upplands Väsby kommun deltar tillsammans med tre andra kommuner i ett projekt om medborgarbudget som drivs av Sveriges Kommuner och Landsting

Läs mer

ARBETSMILJÖFRÅGOR... 1 BUN

ARBETSMILJÖFRÅGOR... 1 BUN INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2015-12-17 ÄRENDEN BUN 119 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 1 BUN 120 BUDGETUPPFÖLJNING PER DEN 30 NOVEMBER 2015... 2 BUN 121 FÖRDELNING AV ENHETSBUDGETAR... 3 BUN

Läs mer

2015-11-24 Datum då anslaget tas ned

2015-11-24 Datum då anslaget tas ned SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl. 08:30 12:00 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), ordförande Kenneth Axelsson, (M) Peder Griph, (S) Marianne Sandberg, (M) Astrid-Marie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden 2011-05-23 1 (11) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, klockan 14.15 15.50 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a personuppgiftslagen eller offentlighets- och sekretesslagen. Beslutande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-02-11 Kommunstyrelsens personalutskott

Sammanträdesprotokoll 2015-02-11 Kommunstyrelsens personalutskott 1(12) Tid och plats 2015-02-11 Kommunhuset klockan 08.30-12:00. Beslutande Övriga deltagande Carina Zachau (M) - ordförande Gunnar Edvardsson (KD) - förste vice ordförande Christer Olsson (S) - ledamot

Läs mer

Folkhälsorådet 2015-02-12 1. Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Marie Pehrsson (M), KS. Rezkar Mohamad (S), HSN. Marie Pehrsson ANSLAG/BEVIS

Folkhälsorådet 2015-02-12 1. Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Marie Pehrsson (M), KS. Rezkar Mohamad (S), HSN. Marie Pehrsson ANSLAG/BEVIS Folkhälsorådet 2015-02-12 1 Plats och tid Kommunhuset i Vara, 12 februari 2015, klockan 08.30-12.00 ande Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Marie Pehrsson (M), KS Thore Agneta Svenson Edvardsson (M),

Läs mer

Social- och äldrenämnden

Social- och äldrenämnden Social- och äldrenämnden 2012-09-24 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, rum Estrid Måndag den 24 september 2012, klockan 17.15-17.50 Ledamöter: Maria Fälth (KD), ordförande Lena

Läs mer

Svea Hund i kommunhuset, den 5 februari 2015, kl. 08.00-10.00

Svea Hund i kommunhuset, den 5 februari 2015, kl. 08.00-10.00 Sammanträdesdatum: Familjenämndens utskott för gymnasie-, Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.00-10.00 Beslutande Anders Albäck (FP), ordförande Sven Gunnarsson (MP), 1:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-04-27 1 (20) Plats och tid Socialförvaltningen, Östhammar, kl. 09.00 12.10 Beslutande Kerstin Björck-Jansson (C), ordförande Lars Sandberg (S) Désirèe Mattsson (S) Mhesun Tekleab (S) Ingeborg Sevastik

Läs mer

Sammanträdesdatum 2016-01-25. Anita Neuhaus, ordförande (S) Maj-Britt Magnusson (S) Barbro Lundkvist (M) Karin Wretling (V) Bruno Karlsson (L)

Sammanträdesdatum 2016-01-25. Anita Neuhaus, ordförande (S) Maj-Britt Magnusson (S) Barbro Lundkvist (M) Karin Wretling (V) Bruno Karlsson (L) 1(16) Plats och tid Klingan, plan 5 Värjan. Alva Myrdals gata 5 Eskilstuna, Klockan 13:30 16:20 ande Ej tjänstgörande Ersättare Anita Neuhaus, ordförande (S) Maj-Britt Magnusson (S) Barbro Lundkvist (M)

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämden 2008-02-05 1(12)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämden 2008-02-05 1(12) Bildningsnämden 2008-02-05 1(12) Plats och tid Kommunhuset Hällefors 13.00 15.20 Beslutande Ritha Sörling, (s) ordf Kenth W Johansson (m) v ordf Allan Myrtenkvist (s) Birger Antonsson (s) ersätter A Hult

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2011-09-14 65 (76) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, onsdagen den 14 september 2011, kl. 08.30-12.00 Beslutande Stefan Westin (S) ordf Rutger Hallin (M) Övriga deltagande Utses att justera Lena Furén,

Läs mer

2008-02-26. Ann-Catrin Nyberg. Stiven Wiklund. Björn Magnusson. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

2008-02-26. Ann-Catrin Nyberg. Stiven Wiklund. Björn Magnusson. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (11) Plats och tid för sammanträdet ande Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdag den 26 februari 2008, kl 09.00-12.20 Stiven Wiklund, ordförande (s) Björn Magnusson (c) Övriga deltagare

Läs mer

Lennart Nilsson (C) Bengt Sävström (S) Ola Carlsson (M) Eva Kullenberg (FP) 84-90

Lennart Nilsson (C) Bengt Sävström (S) Ola Carlsson (M) Eva Kullenberg (FP) 84-90 Plats och tid: Sammanträdesrum Röd, 2011-11-24 klockan 13:15-17:15 Beslutande: Ragnar Steen (M) Lennart Nilsson (C) Bengt Sävström (S) Ola Carlsson (M) Eva Kullenberg (FP) 84-90 Övriga närvarande: Hans-Börje

Läs mer

Kommunhuset, Revelj kl 14.00 17.20. Peter Borgström, s 130-136

Kommunhuset, Revelj kl 14.00 17.20. Peter Borgström, s 130-136 1(13) Plats och tid Kommunhuset, Revelj kl 14.00 17.20 Beslutande Mattias Wärnsberg, s Gunvor Nilsson, m Stig Andersson, s Gillis Gustafsson, m Göran Lundberg, s Gunilla Aronsson, c Ingbert Andersson,

Läs mer

ANSLAG / BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning

ANSLAG / BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Yrkeshögskolan Kungsbacka Klockan 16:30-19.40 ande Ledamöter Ulrika Landergren (FP), ordförande Marianne Pleijel (M), förste vice

Läs mer

Kommunstyrelsen - information 2008-01-21 1 (7)

Kommunstyrelsen - information 2008-01-21 1 (7) Kommunstyrelsen - information 2008-01-21 1 (7) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 21 januari 2008 kl 16.00 21.00 Paragrafer 26-31 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred 1999-03-29 kl. 08.30-11.45 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Sivert Bergström Åke Nilsson Lennart Beijer Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Beslutande ledamöter Åtvidabergs bibliotek, kl.13.30-16.10 Lars-Åke Bergstrand (S), ordförande Björn Moum (M), vice ordförande Anki Sjöö-Törner (S) Fredrik

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Konsumentnämnden 2012-03-13

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Konsumentnämnden 2012-03-13 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kontorshuset Hjorten kl. 10.00-11.15 Beslutande Övriga deltagande Valter Stenberg (S), ordförande Agda Johansson (C) Ann-Sofi Sehlstedt (S) Lars-Erik Lidman

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2013-10-14 1. Elisabeth Cobb (M) Mikael Brickarp. Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Håkan Johansson

Barn- och utbildningsnämnden 2013-10-14 1. Elisabeth Cobb (M) Mikael Brickarp. Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Håkan Johansson 2013-10-14 1 Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Carl-Augustrummet, kommunkontoret, Ödeshög Måndagen den 14 oktober 2013, klockan 09:00-11:00 Håkan Johansson (M), ordförande Annicki Oscarsson

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. Eva Alldén, tf chef personal- och löner Agneta Suikki, tf kommunchef

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. Eva Alldén, tf chef personal- och löner Agneta Suikki, tf kommunchef PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2015-09-08, kl 1500-1645 ande Britta Tervaniemi, V Laila Mäki, S Anita Weinz, NS Övriga deltagande Eva Alldén, tf chef personal-

Läs mer

Sommarjobb i Tyresö kommun 2014

Sommarjobb i Tyresö kommun 2014 TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2013-11-18 Utvecklingsförvaltningen 1 (11) Karin Sundström Diarienummer Dnr 2013/GAN 0072 Gymnasie- och arbetsmarknadsnämnden Sommarjobb i Tyresö kommun 2014 Förslag till

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: Barn- och utbildningsnämnden 2013-03-27 1 (13) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus, Skillingaryd 27 mars 2013 klockan 14.00 16.55 Beslutande Roger Ödebrink, ordförande Gunnel

Läs mer

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 17.20 18.30. Martin Fransson, sekreterare Göran Nydahl, förvaltningschef

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 17.20 18.30. Martin Fransson, sekreterare Göran Nydahl, förvaltningschef 1 (20) Plats och tid Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 17.20 18.30 Beslutande Carl-Göran Svensson (C) Madli-Ann Pohla (M) Christer Grankvist (S) Lennart Månsson (S) Övriga närvarande Martin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2012-03-08 i Skånes Fagerhultsrummet, 13.30-17.15 Beslutande Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice ordförande, 30-41 Thomas Bjertner (S) -

Läs mer