Sari Harju, Arbetsförmedlingen Lilian Erixon, Försäkringskassan. Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman Inger Karlsson, sekreterare

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sari Harju, Arbetsförmedlingen Lilian Erixon, Försäkringskassan. Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman Inger Karlsson, sekreterare"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (13) Plats och tid Kommunhuset, Laxå, kl Beslutande Inger Trodell, Örebro läns landsting, ordförande Annelie Moilanen, Försäkringskassan Liisa Ejdenwik, Arbetsförmedlingen, ersätter Mattias Olofsson Siv Ahlstrand, Askersunds kommun Mikael Wallin, Laxå kommun, ersätter Annette Gustafsson Ersättare Sari Harju, Arbetsförmedlingen Lilian Erixon, Försäkringskassan Övriga deltagande Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman Inger Karlsson, sekreterare Utses att justera Annelie Moilanen Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Paragrafer 9-19 Inger Karlsson Ordförande Justerare Inger Trodell Annelie Moilanen ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Samordningsförbundet Sydnärke Sammanträdesdatum Datum för anslagsuppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för Kommunkansliet, Hallsbergs kommun, V:a Storgatan 14, Hallsberg protokollet Underskrift Utdragsbestyrkande

2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Innehåll 9 Ekonomisk rapport 10 På spåret igen projektutvärdering 11 SATSA syd projektutvärdering 12 Nykraft projektutvärdering 13 Tvätteri i Hallsberg projektutvärdering 14 Förrehabilitering på Folkhögskola projektutvärdering 15 Coachprojekt på AME Askersund projektutvärdering 16 Årsredovisning 2012 Samordningsförbundet Sydnärke 17 Arbetet i styrelse och beredningsgrupp 18 Rapporter 19 Övriga frågor

3 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 3 9 Ekonomisk rapport Informationen läggs till handlingarna. Samordningsförbundet Sydnärke har hittills under 2013 haft kostnader för kronor. Av dessa avser drygt kronor kurser och utbildning. En stor del av detta är kostnad för fyra personer ur styrelsen, som under april skall åka till Skövde på Nationell Finsamkonferens.

4 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 4 10 På spåret igen projektutvärdering 1. På spåret igen uppmanas att i kommande rapporter ange vilken typ av försörjning projektdeltagarna har. 2. Informationen läggs till handlingarna. På spåret igen är ett samverkansprojekt, vars målgrupp är personer som har varit sjukskrivna och är i behov av stöd för att kunna återgå i arbete. Syftet med projektet är att verka som ett försteg till arbetslivsinriktad rehabilitering samt att klargöra om individen har en aktivitetsförmåga. Resultatet skall finnas som grund för fortsatt rehabilitering. Projektdeltagare kommer från Försäkringskassan, Sydnärkekommunerna, Arbetsförmedlingen och genom direktkontakt med behandlande läkare inom primärvården samt från närpsykiatrin i Hallsberg. Målsättningen för de deltagare som kommit från Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen är uppnådd. Över 60% av denna grupp har uppnått den aktivitetsförmåga som krävs för fortsatt arbetslivsinriktad rehabilitering. Även i gruppen från socialförvaltningarna har mer än 60% av deltagarna kommit vidare till arbetslivsinriktad rehabilitering hos Arbetsförmedlingen. Projektet har gjort att många av deltagarna har fått struktur på dagen. Det upplevs positivt att komma hemifrån och att träffa andra i samma situation. Det negativa som lyfts fram är att projekttiden är för snäv. Många deltagare har påpekat att projektet är för kort och att målsättningen känns alldeles för hög.

5 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 5 11 SATSA syd projektutvärdering Informationen läggs till handlingarna. Projektet SATSA syd har pågått sedan den 1 januari Syftet med projektet är att öka möjligheten för personer med Aspergers syndrom/ högfungerande autism att finna, få och behålla ett arbete samt att utveckla nya samverkansformer mellan kommunerna, landstinget, Arbetsför-medlingen och Försäkringskassan. Målgruppen skall genom ett långsiktigt stöd få möjlighet till en plats på arbetsmarknaden och därigenom ökad livskvalitet. Projektet har lyckats nå rätt målgrupp. Projektet har samarbete med gymnasieskolorna i Hallsberg och Kumla. Vidare har elever via SATSA fått stöd i att kontakta vuxenhabiliteringen och blivit inskrivna där. Samarbete med vuxenutbildningen i Sydnärke har påbörjats och skall vidareutvecklas under projekttiden. Projektet medverkar i olika företagsnätverk för att presentera projektet, upprätta samarbete med företagare i regionen samt för att stimulera arbetsgivare till att anställa personer ur målgruppen.

6 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 6 12 Nykraft projektutvärdering Informationen läggs till handlingarna. Syftet med projektet Nykraft är att hjälpa vuxna ungdomar med psykisk ohälsa att få bättre självkänsla/självförtroende. För att få delta i projektet skall man vara mellan 19 och 29 år och bo i Hallsberg, Laxå, Askersund eller Kumla kommun. Man ska ha en psykisk ohälsa som hindrar möjlig-heten till arbete, vara arbetslös och sakna egen försörjning, vara i behov av stöd från mer än en myndighet och inte ha pågående missbruk. Målet har varit att få igång en vilja hos deltagarna att förbättra sin livskvalitet, stärka sin sociala kompetens och att undvika rundgång mellan myndigheter. Den största framgången hos projektdeltagarna har varit att få träna att göra egna val och att få vara en del av ett sammanhang. Stressnivån har sjunkit i gruppen och en vilja till förändring har kommit igång hos de flesta deltagare. I samband med att Nykraft läggs ned kommer ett antal deltagare att få erbjudande om att gå vidare i projektet På spåret.

7 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 7 13 Tvätteri i Hallsberg projektutvärdering Informationen läggs till handlingarna. Personal från Hallsbergs kommun och Activa har under hösten undersökt förutsättningarna för att bedriva tvätteri som arbetsmarknadsåtgärd. Målgruppen är personer som står långt ifrån arbetsmarknaden och är i behov av sysselsättning. Januari 2013 började man tvätta åt hemtjänsten i Hallsberg väster, som omfattar Vretstorp och Östansjö. Efter sex månaders drift skall en utvärdering göras och man skall då ta ställning till vilka justeringar som behöver göras.

8 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 8 14 Förrehabilitering på folkhögskola projektutvärdering Informationen läggs till handlingarna. Kävesta folkhögskola har sedan 2009 bedrivit Kävestaprojektet. Det är en förrehabilitering för långtidssjuka och långtidsarbetslösa, med syfte att närma sig arbetslivsinriktad rehabilitering. Karlskoga folkhögskola anslöt sig till Kävesta folkhögskola inför hösten 2012 i det gemensamma projektet Förrehabilitering på folkhögskola och båda skolorna har arbetat utifrån Kävestaprojektets metod. Under 2012 har arbete med nationellt påverkansarbete gentemot politiker och ledningar inom Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Folkbildningsrådet pågått. Frågan om förrehabilitering har lyfts genom motioner och en framställan är gjord till regeringen. Utvärdering av verksamheten visar att deltagarna känner sig stärkta och att de fått stöd av varandra i gruppen och från skolans personal. De upplever en ökad livskvalitet med bättre självkänsla och självförtroende.

9 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 9 15 Coachprojekt på AME Askersund projektutvärdering Informationen läggs till handlingarna. Coachprojektets syfte är att öka utflödet från arbetsmarknadsenheten i Askersund genom att höja individers motivation, ansvarskänsla, självkänsla, hälsomedvetenhet och skapa externa relationer med arbetsgivare. Coachen skall leta upp och samverka med olika arbetsplatser samt ansvara för uppläggning av introduktion och det individuella stödet till personer som anställs eller praktiserar utanför AME. Arbetsmarknadsenheten har genom projektet kunnat anställa en coach och därigenom uppnått syftet med att stärka individers självkänsla och hälsomedvetenhet. Projektet har gjort det möjligt att hitta praktikplatser genom relationer med externa arbetsgivare.

10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Årsredovisning 2012 Samordningsförbundet Sydnärke Årsredovisning 2012 för Samordningsförbundet Sydnärke godkänns. Verkställande tjänsteman går igenom upprättat förslag till årsredovisning 2012 för Samordningsförbundet Sydnärke. Mötesdeltagarna enas om att flytta fram sista stycket under rubriken Verksamhetsberättelse, som redogör för förbundets prioriterade grupper, till början av avsnittet. I övrigt godkänns årsredovisningen.

11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Arbetet i styrelse och beredningsgrupp Askersunds kommun ombeds välja nya ledamöter, ordinarie och ersättare, till Samordningsförbundet Sydnärkes beredningsgrupp. Arbetet i Samordningsförbundet Sydnärkes beredningsgrupp fungerar inte tillfredsställande. Askersunds kommun är sällan representerad. Det är mycket viktigt att samtliga intressenter finns representerade. Valda ersättare har alltid rätt att närvara vid både styrelsens och beredningsgruppens möten, även om ordinarie ledamot deltar.

12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Rapporter 1. Chefer inom kommunernas dagliga verksamhet skall bjudas in till möte med Samordningsförbundets styrelse för gemensamma diskussioner om hur sysselsättning för personer med psykisk ohälsa skall kunna ordnas. 2. Samordningsförbundets styrelse träffas vid ett extra möte, den 18/4 eller 22/4 kl i Hallsberg, för att diskutera hur en integrerad verksamhet liknande Framstegets En väg in i Falun skall tillskapas. 3. Den 24/5 har Samordningsförbundets styrelse en gemensam träff med beredningsgruppen. Då kommer ovanstående fråga också att diskuteras. Rapportering från konferens i Norrköping om integrerad samverkan. Flera förbund från Mellansverige deltog. Förbunden i Västmanland ordnar seminarium i Västerås den 11 juni 2013 om integrerad samverkan. Inbjudan kommer att skickas ut. Arbetsförmedlingen lämnar information om arbetsmarknadsläget. Statistikrapporter bifogas protokollet. Försäkringskassan har fokus på unga, där ohälsan kontinuerligt ökar. Den psykiska ohälsan ökar inom hela befolkningen och är den vanligaste orsaken till utanförskap på arbetsmarknaden.

13 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Övriga frågor Samordningsförbundet Sydnärke bidrar med upp till kronor till rehabmässan på Conventum, Örebro. Den 25/10 är det rehabmässa på Conventum i Örebro. Alla pågående Finsamprojekt medverkar med utställningsbord. Inbjudan kommer att gå ut. Basutbildning i Stockholm den 15/5 alternativt 17/ för nya styrelsemedlemmar och tjänstemän inom Finsam. Anmälan sker till Marie Fredriksson. Rekrytering pågår av ny verkställande tjänsteman inom Samordnings-förbundet Sydnärke efter Marie Fredriksson.

Lilian Erixon, Försäkringskassan. Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman Inger Karlsson, sekreterare. Sekreterare Paragrafer 20-25 Inger Karlsson

Lilian Erixon, Försäkringskassan. Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman Inger Karlsson, sekreterare. Sekreterare Paragrafer 20-25 Inger Karlsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (8) Plats och tid Stadshuset, Kumla, kl 13.00 15.30 Beslutande Annica Moberg, Kumla kommun, ordförande Mattias Olofsson, Arbetsförmedlingen Annelie Moilanen, Försäkringskassan

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Samordningsförbundet Sydnärke 2012-06-12. Kommunkansliet, Hallsberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) 2012-02-17

ANSLAG/BEVIS. Samordningsförbundet Sydnärke 2012-06-12. Kommunkansliet, Hallsberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) 2012-02-17 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) 2012-02-17 Plats och tid Ledamöter Ersättare Kommunhuset Laxå, kl.09.00-12.00 Ordförande Annica Moberg, Kumla kommun Sari Harju, Arbetsförmedlingen Lilian Erixon, Försäkringskassan

Läs mer

Birgitta Fredriksson, Örebro läns landsting Lilian Erixon, Försäkringskassan. Sekreterare Paragrafer 20-27 Susanne Naeslund

Birgitta Fredriksson, Örebro läns landsting Lilian Erixon, Försäkringskassan. Sekreterare Paragrafer 20-27 Susanne Naeslund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) 2012-05-31 Plats och tid Ledamöter Kommunhuset Askersund, kl.09.00-12.00 Ordförande Annica Moberg, Kumla kommun Liisa Ejdenvik, Arbetsförmedlingen Anneli Moilanen, Försäkringskassan

Läs mer

Liisa Ejdenwik, Arbetsförmedlingen. Raéd Shaqdik, tillträdande verkställande tjänsteman Inger Karlsson, sekreterare

Liisa Ejdenwik, Arbetsförmedlingen. Raéd Shaqdik, tillträdande verkställande tjänsteman Inger Karlsson, sekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg, kl 13.30-15.30 Beslutande Annica Moberg, Kumla kommun, ordförande Mattias Olofsson, Arbetsförmedlingen Lilian Erixon, Försäkringskassan,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Samordningsförbundet Sydnärke 2011-11-16. Kommunkansliet, Hallsberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) 2011-08-29

ANSLAG/BEVIS. Samordningsförbundet Sydnärke 2011-11-16. Kommunkansliet, Hallsberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) 2011-08-29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) 2011-08-29 Plats och tid Ledamöter Ersättare Övriga deltagande Hasselfors Wärdshus, kl.12.30-15.30 Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun Sari Harju, Arbetsförmedlingen Annelie

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Samordningsförbundet Sydnärke 2012-03-13. Kommunkansliet, Hallsberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) 2011-12-14

ANSLAG/BEVIS. Samordningsförbundet Sydnärke 2012-03-13. Kommunkansliet, Hallsberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) 2011-12-14 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) 2011-12-14 Plats och tid Ledamöter Skofabriken Kumla, kl.12.00-15.45 Ordförande Annica Moberg, Kumla kommun Sari Harju, Arbetsförmedlingen Annelie Moilanen, Försäkringskassan

Läs mer

Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman Anna Lindqvist, sekreterare. Sekreterare Paragrafer 44-51 Anna Lindqvist Ordförande Annica Eriksson

Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman Anna Lindqvist, sekreterare. Sekreterare Paragrafer 44-51 Anna Lindqvist Ordförande Annica Eriksson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) 2010-10-07 Plats och tid Stadshuset, Kumla kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun Tommy Holmqvist, Laxå kommun Lars-Göran Jonsson, Arbetsförmedlingen

Läs mer

Ulf Westerlund, Försäkringskassan Gunilla Högberg, Askersund

Ulf Westerlund, Försäkringskassan Gunilla Högberg, Askersund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) 2010-12-20 Plats och tid Kommunhuset, Laxå kl 09.00 Ledamöter Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun Tommy Holmqvist, Laxå kommun 58-63 Sari Harju, Arbetsförmedlingen Siv

Läs mer

Birgitta Fredriksson, Örebro läns landsting Solveig Eriksson, Hallsbergs kommun

Birgitta Fredriksson, Örebro läns landsting Solveig Eriksson, Hallsbergs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Rådhuset, Askersund, kl 09.00 11.50 Beslutande Annica Moberg, Kumla kommun, ordförande Sari Harju, Arbetsförmedlingen Mattias Olofsson, Arbetsförmedlingen

Läs mer

Raéd Shaqdih, verkställande tjänsteman Inger Karlsson, sekreterare......

Raéd Shaqdih, verkställande tjänsteman Inger Karlsson, sekreterare...... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Plats och tid Rådhuset, Askersund Kl 13.30-16.10 Beslutande Ledamöter Annica Moberg, Kumla kommun, ordförande Liisa Ejdenwik, Arbetsförmedlingen, ersätter Mattias Olofsson Anneli

Läs mer

Camilla Andersson, Laxå kommun Ulf Westerlund, Försäkringskassan Birgitta Fredriksson, Örebro läns landsting

Camilla Andersson, Laxå kommun Ulf Westerlund, Försäkringskassan Birgitta Fredriksson, Örebro läns landsting SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) 2011-03-24 Plats och tid Ledamöter Ersättare AME, Askersund kl.09.00-12.00 Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun Sari Harju, Arbetsförmedlingen Annelie Moilanen, Försäkringskassan

Läs mer

Hasselfors värdshus, Laxå 13:30 15.36.

Hasselfors värdshus, Laxå 13:30 15.36. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Sammanträdesdatum Plats och tid Hasselfors värdshus, Laxå 13:30 15.36. Beslutande Ledamöter Annica Moberg, Kumla kommun ordförande Mattias Olofsson, arbetsförmedlingen Inger

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Samordningsförbundet Sydnärke. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (5)

ANSLAG/BEVIS. Samordningsförbundet Sydnärke. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (5) Sida 1 (5) 2012-12-17 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg, kl 09.00 10.35 Beslutande Annica Moberg, Kumla kommun, ordförande Sari Harju, Arbetsförmedlingen Inger Trodell, Örebro läns landsting Gunilla

Läs mer

Lilian Erixon, Försäkringskassan Birgitta Fredriksson, Örebro läns landsting. Sekreterare Paragrafer Susanne Naeslund

Lilian Erixon, Försäkringskassan Birgitta Fredriksson, Örebro läns landsting. Sekreterare Paragrafer Susanne Naeslund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) 2011-11-16 Plats och tid Ledamöter Ersättare Kommunhuset Askersund, kl.14.00-16.00 Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun Sari Harju, Arbetsförmedlingen Annelie Moilanen,

Läs mer

DELÅRSRAPPORT 2011 januari-juni

DELÅRSRAPPORT 2011 januari-juni DELÅRSRAPPORT 2011 januari-juni Innehållsförteckning Uppdrag 2 Organisation 3 Styrelsen 3 Styrelsens uppgifter 3 Beredningsgruppens uppgifter 3 Tjänstemannens uppgifter 3 Revisorer 3 Under verksamhetsåret

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Samordningsförbundet Sydnärke 2011-04-18. Kommunkansliet, Hallsberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) 2011-02-10

ANSLAG/BEVIS. Samordningsförbundet Sydnärke 2011-04-18. Kommunkansliet, Hallsberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) 2011-02-10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) 2011-02-10 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg kl 17:00 Ledamöter Ersättare Övriga deltagande Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun Sari Harju, Arbetsförmedlingen Annelie

Läs mer

Solveig Eriksson, Hallsbergs kommun. Ulf Westerlund Anna Lindqvist, sekreterare. Sekreterare Paragrafer 47-55 Anna Lindqvist

Solveig Eriksson, Hallsbergs kommun. Ulf Westerlund Anna Lindqvist, sekreterare. Sekreterare Paragrafer 47-55 Anna Lindqvist SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) 2011-10-06 Plats och tid Hallsberg Valvet, kl 9:00-12:00 Ledamöter Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun Sari Harju, Arbetsförmedlingen Annelie Moilanen, Försäkringskassan

Läs mer

Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman Anna Lindqvist, sekreterare. Sekreterare Paragrafer Anna Lindqvist Ordförande Annica Eriksson

Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman Anna Lindqvist, sekreterare. Sekreterare Paragrafer Anna Lindqvist Ordförande Annica Eriksson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) 2010-11-17 Plats och tid Hotell Norra Vättern, Askersund kl 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun Tommy Holmqvist, Laxå kommun Sari Harju, Arbetsförmedlingen

Läs mer

Justeringens tid och plats: Underskrifter: Paragrafer 1-15

Justeringens tid och plats: Underskrifter: Paragrafer 1-15 Plats och tid: Kumla stadshus kl. 09.00-12.00 Närvarande Ordinarie: Ersättare: Övriga deltagande: Siv Ahlstrand, ordförande Annica Moberg Liisa Ejdenwik Susann Tegevi Richard Nygren Ida Andersson Raéd

Läs mer

Ulf Westerlund, Försäkringskassan. Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman. Sekreterare Paragrafer Anna Lindqwist Ordförande Annica Eriksson

Ulf Westerlund, Försäkringskassan. Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman. Sekreterare Paragrafer Anna Lindqwist Ordförande Annica Eriksson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) 2010-04-07 Plats och tid Kommunhuset, Askersund kl. 09.00-12.00 Ledamöter Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun Inga-Britt Ritzman, Örebro läns landsting Annelie Moilanen,

Läs mer

Maria Haglund, Kumla kommun Gunnel Gustavsson, Laxå kommun

Maria Haglund, Kumla kommun Gunnel Gustavsson, Laxå kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) 2010-05-26 Plats och tid Kommunhuset, Laxå kl. 13.30-16.10 Ledamöter Ersättare Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun Tommy Holmqvist, Laxå kommun Magnus Andersson, Hallsbergs

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) 1 (5) Plats och tid Landstingshuset, Frösön 2004-09-16 kl 9:15-16:00 Beslutande Eliasson Martin Olofsson Anders Lindman Björn Johansson David Oskarsson Olov Englund Runar Abramsson Mikael Norlander Göte

Läs mer

Gunnel Gustavsson, Laxå kommun

Gunnel Gustavsson, Laxå kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) 2010-02-05 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg kl. 09.00-12.00 Ledamöter Ersättare Ordförande Annika Eriksson, Kumla kommun Vice ordförande Inga-Britt Ritzmann, Örebro läns

Läs mer

Maria Haglund, Kumla kommun. Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman Christer Törner 13. Susanne Naeslund, sekreterare

Maria Haglund, Kumla kommun. Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman Christer Törner 13. Susanne Naeslund, sekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) 2010-03-10 Plats och tid Kommunhuset, Kumla kl. 14.00-16.30 Ledamöter Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun Tommy Holmqvist, Laxå kommun Magnus Andersson, Hallsbergs kommun

Läs mer

Ersättare Liisa Ejdenwik, Arbetsförmedlingen Anna-Liisa Törmänen, Laxå kommun

Ersättare Liisa Ejdenwik, Arbetsförmedlingen Anna-Liisa Törmänen, Laxå kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) Plats och tid Beslutande Stadshuset, Kumla Ledamöter Inger Trodell Dahl, Region Örebro län, ordförande Siv Ahlstrand, Askersunds kommun, vice ordförande Annica Moberg, Kumla

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (16) Paragrafer 71-84 Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S) Cecilia Örnemark (MP) Helena Dådring (M) Gunnel Johansson, ej tjänstgörande

Läs mer

Samordningsförbundet PROTOKOLL Nr 5/09 1 Sydnärke

Samordningsförbundet PROTOKOLL Nr 5/09 1 Sydnärke Samordningsförbundet PROTOKOLL Nr 5/09 1 Datum: 2009-05-27 Tid: 9.00-12.00 Plats: Kommunhuset i Kumla Närvarande: Ledamöter Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun V ordförande Inga-Britt Ritzman, Örebro

Läs mer

Projektansökan till Gotlands samordningsförbund, Finsam

Projektansökan till Gotlands samordningsförbund, Finsam Datum: Version nr: Projektansökan till Gotlands samordningsförbund, Finsam Blankett för ansökan om medel för utveckling av rehabilitering i samverkan från Gotlands samordningsförbund. Beskriv nedan under

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-05-30 1(16) Plats och tid Christian Kruse- rummet, kommunhuset Ringsjövägen 4. 13.00 16.00 Beslutande Birgitta Andersson, M, ordförande Eva Malvå, MP Lena Rosvall, S Per- Erik Andersson, C Övriga

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Personalutskottet 2015-06-09

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Personalutskottet 2015-06-09 HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kommunhuset, tisdagen den 9 juni 2015 kl 08.00-12.15 Beslutande Mikael Jonnerby (C), ordförande Per Gröön (C), ledamot Carl-Axel Blom (S), v ordförande

Läs mer

Sida 1 av 3 SAMVERKANSAVTAL Bakgrund Örebro läns landsting, nu Region Örebro län, och Örebro kommun har kommit överens om att från och med den 1 januari 2005 inrätta en gemensam nämnd, kallad den gemensamma

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott 1(7) Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2015-09-23 Kommunhuset klockan 09:00-11.00. Beslutande Carina Zachau (M) - ordförande Gunnar Edvardsson (KD) - förste vice ordförande Bjarne Daa (S) - tjänstgörande

Läs mer

Datum. Ersättare Margareta Karlsson (M), Kungsörs kommun Ann-Marie Lundin (S), Landstinget Västmanland Karin Olovsson, Arbetsmedlingen

Datum. Ersättare Margareta Karlsson (M), Kungsörs kommun Ann-Marie Lundin (S), Landstinget Västmanland Karin Olovsson, Arbetsmedlingen Samordningsförbundet Västra Mälardalen Plats och tid KS-salen, Rådhuset, Köping, kl 13.00 15.50 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) ande Andreas Trygg (V), Köpings kommun, ordförande Agneta Bode (S), Arboga kommun

Läs mer

Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4. Information från socialnämnden 5. Sammanträdestider för 2011 8

Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4. Information från socialnämnden 5. Sammanträdestider för 2011 8 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4 Information från socialnämnden 5 Tillgänglighetspriset

Läs mer

Bollebygd, Mark och Svenljunga 2009-01-28 1 (18)

Bollebygd, Mark och Svenljunga 2009-01-28 1 (18) 2009-01-28 1 (18) Plats och tid Kommunhuset Kinna, kl 09.00-11.45, paus 10.00-10.15 Beslutande Rune Petersson, Svenljunga kommun, ordförande Helén Eliasson, Västra Götalandsregionen Per-Erik Eriksson,

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 2015-06-02 1(14) Gunilla Svensson (S) ordförande Hans- Bertil Sinclair (M) 2:e vice ordförande

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 2015-06-02 1(14) Gunilla Svensson (S) ordförande Hans- Bertil Sinclair (M) 2:e vice ordförande Folkhälsorådet 2015-06-02 1(14) Plats och tid Kultur- och fritidsförvaltningens Kansli, Greenroom Beslutande Övriga deltagare Gunilla Svensson (S) ordförande Hans- Bertil Sinclair (M) 2:e vice ordförande

Läs mer

Folkhälsorådet 2015-03-20 1. Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS. Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB

Folkhälsorådet 2015-03-20 1. Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS. Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB Folkhälsorådet 2015-03-20 1 Plats och tid Nästegårdsskolan Kvänum, 20 mars 2015, klockan 09.15-12.00 Beslutande Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS Thore Emma Svenson Larsson(S), (M),

Läs mer

Föredragningslista. Översyn av organisation 4 Löneyrkande från Kommunal. 11 Höjning av lön i särskilt fall

Föredragningslista. Översyn av organisation 4 Löneyrkande från Kommunal. 11 Höjning av lön i särskilt fall Föredragningslista Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personal- och enonomienheten, måndag den 13 februari 2006, kl 08.30 Ärenden 1 Justering 2 Föregående mötesprotokoll Göran

Läs mer

Samordningsförbundet Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara. Måndagen den 28 september 2015 kl. 09.00 12.00

Samordningsförbundet Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara. Måndagen den 28 september 2015 kl. 09.00 12.00 Plats och tid Beslutande SoF Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara Måndagen den 28 september 2015 kl. 09.00 12.00 Åsa Karlsson, ordförande, Götene kommun Ulla-Karin Gunnarsson, vice ordförande, Louise

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2007-11-06 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 10.00-15.40 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera LarsÅke Magnusson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m),

Läs mer

Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den 10 december 2015, kl. 13.30-14.40. Jonas Åkesson, skolchef Veronica Nilsson, nämndsekreterare ANSLAG/BEVIS

Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den 10 december 2015, kl. 13.30-14.40. Jonas Åkesson, skolchef Veronica Nilsson, nämndsekreterare ANSLAG/BEVIS : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 13.30-14.40 Beslutande Övriga närvarande Anders Albäck (FP), ordförande Sven Gunnarsson (MP), 1:e vice ordförande Per Skoog (S), 2:e vice ordförande Madeleine

Läs mer

Personalutskottet 2012-11-15

Personalutskottet 2012-11-15 PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2012-11-15, kl 0900-1200 ande Jan Larsson, S Pirkko Heikkilä, V Laila Mäki, S Övriga deltagande Gösta Lindmark, administrativ

Läs mer

Samordningsförbundet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 6/09 1(10) Sydnärke

Samordningsförbundet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 6/09 1(10) Sydnärke Samordningsförbundet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 6/09 1(10) Datum: 2009-06-17 Tid: 13.30-16.00 Plats: Kommunhuset i Askersund Närvarande: Ledamöter Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun V ordförande Inga-Britt

Läs mer

Kommunkontoret 2013-03-18

Kommunkontoret 2013-03-18 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 13.30 14.05 Beslutande Lena Vinnerås (S), Nora, ordförande Siv Sander (S), Hällefors, vice ordförande Jerry Elvin (S), Lindesberg

Läs mer

Lena Dibbern, socialchef Håkan Andersson, områdeschef IFO Inger Karlsson, handläggare Monica Klarvik, fritidskonsulent

Lena Dibbern, socialchef Håkan Andersson, områdeschef IFO Inger Karlsson, handläggare Monica Klarvik, fritidskonsulent SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) 2012-05-23 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg, kl 13.30-15.30 Beslutande Magnus Andersson (s), ordförande Gunnel Hedström (s) Roland Johansson (s) Inger Larsson (s)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-02-11 Kommunstyrelsens personalutskott

Sammanträdesprotokoll 2015-02-11 Kommunstyrelsens personalutskott 1(12) Tid och plats 2015-02-11 Kommunhuset klockan 08.30-12:00. Beslutande Övriga deltagande Carina Zachau (M) - ordförande Gunnar Edvardsson (KD) - förste vice ordförande Christer Olsson (S) - ledamot

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(23) Stadshuset, Kumla

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(23) Stadshuset, Kumla SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(23) Sammanträdesdatum Plats och tid Beslutande Stadshuset, Kumla Ledamöter Annica Moberg, Kumla kommun, ordförande t o m 5 Inger Trodell, Region Örebro län, ordförande fr o m 6

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Personalutskottet 2015-09-09

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Personalutskottet 2015-09-09 HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Tingssalen, onsdagen den 9 september 2015 kl:08.00-12.15 Beslutande Mikael Jonnerby (C), ordförande Per Gröön (C), ledamot Carl-Axel Blom (S), v

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-08-16 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.30 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

1(5) PROJEKTANSÖKAN TILL SAMORDNINGSFÖRBUNDET FINSAM I ÖREBRO PROJEKTPLAN. Datum: 2009-03-09. Projektbenämning. LÖSA-implementering

1(5) PROJEKTANSÖKAN TILL SAMORDNINGSFÖRBUNDET FINSAM I ÖREBRO PROJEKTPLAN. Datum: 2009-03-09. Projektbenämning. LÖSA-implementering Ansökan ställd av : ÖREBRO KOMMUN, ÖREBRO LÄNS LANDSTING, LOKALT FÖRSÄKRINGSCENTER ÖREBRO, ARBETSFÖRMEDLINGEN ÖREBRO SAMT STIFTELSEN ACTIVA ÖREBRO 1(5) PROJEKTANSÖKAN TILL SAMORDNINGSFÖRBUNDET FINSAM I

Läs mer

Klas Håkanson (M) Börje Wilsborn (C) Annika Nicklasson (S) 13.00-15.45 Lola Frödeberg (VF) Marie Johansson (KD)

Klas Håkanson (M) Börje Wilsborn (C) Annika Nicklasson (S) 13.00-15.45 Lola Frödeberg (VF) Marie Johansson (KD) Sammanträdesdatum 1 (12) Plats och tid Östanå Wärdshus kl. 13.00-17.20 Beslutande Klas Håkanson (M) Börje Wilsborn (C) Annika Nicklasson (S) 13.00-15.45 Lola Frödeberg (VF) Marie Johansson (KD) Ersättare

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.55

Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.55 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.55 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) kl. 17.35 18.55 Christer Grankvist (s) Lennart Månsson (s) Övriga närvarande

Läs mer

Folkhälsorådet 2015-11-13 1. Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB. Mohamad (S), HSN

Folkhälsorådet 2015-11-13 1. Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB. Mohamad (S), HSN Folkhälsorådet 2015-11-13 1 Plats och tid Vara Kommunhus, 13 november 2015, klockan 08.30-12.00 Beslutande Dan Hovskär (KD) HSNÖ Irene Karlsson (C) BIN Peter Persson (S) MBN Thore Agneta Svenson Edvardsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2007-01-23 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.30 Beslutande Övriga närvarande LarsÅke Magnusson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m), 1:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum Paragrafer Sida Tolk- och hörselrådet 2012-05-02 11 18 1(7) Plats och tid Landstingshuset, Vasagatan 27, Falun kl 09.30 12.

Sammanträdesdatum Paragrafer Sida Tolk- och hörselrådet 2012-05-02 11 18 1(7) Plats och tid Landstingshuset, Vasagatan 27, Falun kl 09.30 12. LANDSTINGET DALARNA SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Paragrafer Sida Tolk- och hörselrådet 2012-05-02 11 18 1(7) Plats och tid Landstingshuset, Vasagatan 27, Falun kl 09.30 12.00 Ordinarie ledamöter

Läs mer

Torsten Karlsson, ekonom 36 Carina Olsson, biståndshandläggare 37. Carina Leijon 18-31 Ordförande. Henrik Nilsson-Bokor Justerande

Torsten Karlsson, ekonom 36 Carina Olsson, biståndshandläggare 37. Carina Leijon 18-31 Ordförande. Henrik Nilsson-Bokor Justerande TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 13 Plats och tid Nya Kommunhuset, Torsås, kl. 15.00 17.00 Beslutande Henrik Nilsson-Bokor, SN, ordf. Roland Swedestam, KS Ove Hagstrand Bernt Magnusson Eva

Läs mer

Verksamhets- och budgetplan 2015

Verksamhets- och budgetplan 2015 Verksamhets- och budgetplan 2015 Antagen av förbundsstyrelsen 2014-12-05 INNEHÅLL sida 1. Verksamhet 3 1.1 Ändamål 3 1.2 Medlemmar 3 1.3 Övergripande uppdrag 3 1.4 Årscykel för styrprocess 4 2 Arbetsorganisation

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-03-13 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 13 mars 2012, klockan

Läs mer

Datum. Ersättare Margareta Karlsson, Kungsörs kommun (M) Tjänstemän Ida Frödén, sekreterare Lars Silvervret, samordnare

Datum. Ersättare Margareta Karlsson, Kungsörs kommun (M) Tjänstemän Ida Frödén, sekreterare Lars Silvervret, samordnare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Blåsippan, Förvaltningshuset, Köping, 19 augusti, 14.00-15.35 ande Andreas Trygg, Köpings kommun (V) Agneta Bode, Arboga kommun, (S) Ordförande Margareta Karlsson,

Läs mer

Ansökan om medel till förlängning av projekt Intensifierad samverkan.

Ansökan om medel till förlängning av projekt Intensifierad samverkan. Ansökan om medel till förlängning av projekt Intensifierad samverkan. Intensifierad samverkan unga 19-29 år med aktivitetsersättning beviljades i september 2013 300 000 kronor av styrelsen för Finsam Lekeberg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Stadshuset, Sessionssalen kl. 9-12 Studiecentrum, Konferensen kl. 13-16 Beslutande Stig Rönnbäck (S) Agneta Nilsson (S) Tage Danielsson (S) Ingegärd Bergvall (S), kl.9-12 Regis Cabral

Läs mer

Delgivningar och inbjudan konferenser 10

Delgivningar och inbjudan konferenser 10 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Information om Mötesplats Krokom 3 Tillgänglighet 4 Tillgänglighetsprogrammet 5 Föregående protokoll 6 Information från socialnämnden

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-13

Sammanträdesdatum Sida 1-13 Pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1-13 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Mora, Peter Helander, ordförande Arne Pettersson, PRO, Mora Inger Lindkvist, SPF, Mora Henning Mårts, PRO, Venjan Lillot

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20

Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20 Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20 Plats och tid Hjernet, 2014-10-14 kl. 10.00-10.45 Beslutande Enar Moberg (PRO), ordförande Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO Lena Berglind, SPF Anne-Marie Granqvist,

Läs mer

Projektplan för Samverkstan

Projektplan för Samverkstan Samordningsförbundet Utskriftsdatum Sid(or) 2010-04-30 1(10) Projekt Samverkstan Runar Skoglund Arbetskonsulent 054-29 72 25 sms 070-691 72 39 runar.skoglund@karlstad.se Projektplan för Samverkstan Bakgrund

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-07-02

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-07-02 PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-07-02 Sida 1 (5) Paragrafer 150-152 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset Klippan kl 10.00-10.40 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande

Läs mer

Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den 4 februari 2016, kl. 14.00-15.30

Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den 4 februari 2016, kl. 14.00-15.30 : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 14.00-15.30 Beslutande Övriga närvarande Anders Albäck (L), ordförande Sven Gunnarsson (MP), 1:e vice ordförande Ewa Carnbrand (M), ersättare för Per Skoog

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund.... Ulla Långbacka

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund.... Ulla Långbacka Sida Sammanträdesdatum 2010-02-04 1 Plats och tid Kommunhuset i Norberg, kl 13.15-16.30 ande Pratima Åslund, ordförande, Norbergs kommun Jarl-Olof Lundstedt, vice ordförande, Landstinget Västmanland Marianne

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2013-10-28 1(10) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2013-10-28, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahlberg ordförande Anna-Stina Uddeby Evert Vestberg Birgitta

Läs mer

Vänerparken, rum 358, Vänersborg. Usa Charoensawat

Vänerparken, rum 358, Vänersborg. Usa Charoensawat 2008-11-06 1 (7) Plats Vänerparken, rum 358, Vänersborg Tid Den 6 november 2008, kl. 13.00 16.30 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista,

Läs mer

Svea Hund i kommunhuset, den 5 februari 2015, kl. 08.00-10.00

Svea Hund i kommunhuset, den 5 februari 2015, kl. 08.00-10.00 Sammanträdesdatum: Familjenämndens utskott för gymnasie-, Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.00-10.00 Beslutande Anders Albäck (FP), ordförande Sven Gunnarsson (MP), 1:e vice ordförande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen 2010-08-25 87 Beslutande organ Plats och tid Flitiga Lisans skola, kl 13.00-16.20 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Leif Andersson c ledamot Åsa Olsson v ledamot Claes-Göran Henriksson s tjänstgörande

Läs mer

Personalutskottet 2012-09-18

Personalutskottet 2012-09-18 PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2012-09-18, kl 0900-1220 ande Jan Larsson, S Laila Mäki, S Pirkko Heikkilä, V Övriga deltagande Gösta Lindmark, administrativ

Läs mer

Gunnar Larsson. Underskrifter Paragrafer 18-23. Marie Jesson - - - - - Ewa Johansson. Gunnar Larsson BEVIS OM ANSLAG

Gunnar Larsson. Underskrifter Paragrafer 18-23. Marie Jesson - - - - - Ewa Johansson. Gunnar Larsson BEVIS OM ANSLAG 2011-09-07 19 Plats och tid Hembygdsgården i Söderfors kl 18:00-20:20 Beslutande Ewa Johansson (S), ordförande Håkan Thomsson (MP) Lars-Göran Wadström (V) Per Bergsten (M) Gunnar Larsson (FP) Joakim Larsson

Läs mer

Information från socialnämnden 7

Information från socialnämnden 7 Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Projekt Ökad livskvalitet för personer med funktionsnedsättning genom fysisk aktivitet 3 Representant för handikapprådet till ett möte

Läs mer

DELÅRSBOKSLUT 2011-06-30

DELÅRSBOKSLUT 2011-06-30 2011 DELÅRSBOKSLUT 2011-06-30 Samordningsförbundet i Sollefteå presenterar här verksamhet och ekonomi för perioden 1/1 30/6 2011 2 Innehållsförteckning Förbundets verksamhet. Styrelsen... 3 Finansierade

Läs mer

Henrik Erlingsson (C), ordförande Ahova Lood (S) Kjell Wåxnäs (M) Jan Bokström () Ingemar Andersson (S) Tord Wahlström (KV) Pontus Andersson (KV)

Henrik Erlingsson (C), ordförande Ahova Lood (S) Kjell Wåxnäs (M) Jan Bokström () Ingemar Andersson (S) Tord Wahlström (KV) Pontus Andersson (KV) Sammantradesdatum 1(10) Plats och tid Hörsalen 13:15-16:30 Beslutande Henrik Erlingsson (C), ordförande Ahova Lood (S) Kjell Wåxnäs (M) Jan Bokström () Ingemar Andersson (S) Tord Wahlström (KV) Pontus

Läs mer

Socialnämnden 2013-11-14 85

Socialnämnden 2013-11-14 85 Socialnämnden 2013-11-14 85 Plats och tid Hjernet, 2013-11-14 kl. 13.00-16.15 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Anna Pettersson (S), tj ers för Elisabeth Hoikkala (S) Kent Nilsson (S) Raimo Niskanen

Läs mer

Arbetsmiljöenheten, 2011-04-04 kl 09.30 12.00

Arbetsmiljöenheten, 2011-04-04 kl 09.30 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens Personalutskott 2011-04-04 1 (14) Tid och plats Arbetsmiljöenheten, 2011-04-04 kl 09.30 12.00 ande Ewa Wemby (M) Dan Berger (S) Barbro Kärrstrand (Fp) Anita Zieme

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Plats och tid Rådhuset, Askersund, den 24 augusti 2010 kl 13.00-15.40 Beslutande Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan Calais (S) Gun-Britt Bourelius (S) i

Läs mer

AME, Regementsgatan 35, Vänersborg

AME, Regementsgatan 35, Vänersborg 2011-04-18 1 (16) Plats AME, Regementsgatan 35, Vänersborg Tid Måndagen den 18 april 2011, kl 13.00-16.45. Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt

Läs mer

Redovisning av svar från enkät på särskilt boende 6

Redovisning av svar från enkät på särskilt boende 6 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Inbjudan chef för särskilt boende 3 Föregående protokoll 4 Information från socialnämnden 5 Redovisning av svar från enkät på

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.40

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.40 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.40 1 (14) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Lars Svensson (s), ledamot Boel Rosdahl (s), ledamot Lars Holmström (m), ledamot Patrik Ströbeck (m),

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen för rehabilitering i Södertälje Styrelsen 2016-03-18 Tid och plats: fredagen den 18 mars 2016, kl. 08:30 12:00 Ängsgatan 1 Ledamöter: Anne-Marie Larsson (M), Stockholms läns landsting Rose-Marie Jacobsson

Läs mer

Samordningsförbundet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9/09 1 Sydnärke

Samordningsförbundet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9/09 1 Sydnärke Samordningsförbundet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9/09 1 Datum: 2009-11-18 Tid: 9.00-15.00 Plats: Kommunhuset i Askersund Närvarande: Ledamöter Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun Tommy Holmqvist, Laxå

Läs mer

2006-12-13 1. Facklig referensgrupp: Kerstin Söderström, LO. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 49-55 Ingmari Åberg

2006-12-13 1. Facklig referensgrupp: Kerstin Söderström, LO. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 49-55 Ingmari Åberg Plats och tid Komvux 13:00-16:00 Beslutande Övriga deltagande Nina Berggård (v), ordförande Tanya Nilsson (s) vice ordförande Anne-Gärd Näckstam (s) Lilian Garmager (m) Kjell Sandström (fp) Nihad Hodzic

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (27) Socialnämnden 2005-04-20 Plats och tid Rådhuset, Askersund, den 20 april 2005 kl 9.00-13.00 Beslutande Övriga deltagande Gudrun Hallberg (s) (i Leif Petersons ställe)

Läs mer

Sekreterare Paragrafer 35-46 Niklas Tiedermann Ordförande. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sekreterare Paragrafer 35-46 Niklas Tiedermann Ordförande. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) 2010-04-13 Plats och tid Kommunhuset Hallsberg, kl 11.00 12.35 Beslutande Övriga deltagande Thomas Doxryd Jenny Steen Christina Johansson Inga-Britt Ritzman Siv Lunander Magnus

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-05-17 HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-05-17 HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden INNEHÅLLSFÖRTECKNING 42 Besök från Hagaboda rektorsområde... 53 43 Ekonomisk rapport tertial 1 2011... 54 44 Aktuell barnomsorgskö... 55 45 Gåvoläromedel... 56 46 Studieresa till Auschwitz...57 47 Regionalt

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2016 med budget 2016-2018

VERKSAMHETSPLAN 2016 med budget 2016-2018 VERKSAMHETSPLAN 2016 med budget 2016-2018 för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden (dnr 2015:14 / 7) Vår gemensamma vision: LIVSKVALITET OCH EGENFÖRSÖRJNING FÖR ALLA! 1 1. Inledning Samordningsförbund

Läs mer

Ingela Wikander (KD), ordförande Maud Henningsson (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Gunilla Hamrin (S)

Ingela Wikander (KD), ordförande Maud Henningsson (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Gunilla Hamrin (S) FRITIDSFRÅGOR - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby kl 09.00 11.00 Beslutande Ingela Wikander (KD), ordförande Maud Henningsson (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Gunilla

Läs mer

Asylsökande personer som fyllt 18 år och som inte beviljas 3 uppehållstillstånd

Asylsökande personer som fyllt 18 år och som inte beviljas 3 uppehållstillstånd Sammanträdesdatum Sida 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SID Asylsökande personer som fyllt 18 år och som inte beviljas 3 uppehållstillstånd Förslag angående nya riktlinjer och vägledning vid 4 bedömning av ekonomiskt

Läs mer

Gerd Wahlström ANSLAG/BEVIS. Silleruds församling SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kyrkorådet 0 Sammanträdesdatum 2012-03-22. Kyrkorådet.

Gerd Wahlström ANSLAG/BEVIS. Silleruds församling SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kyrkorådet 0 Sammanträdesdatum 2012-03-22. Kyrkorådet. Kyrkorådet 0 Plats och tid: Sockenstugan, Sillerud kl. 18.00 Beslutande: Nils-Erik Thorell Ordförande Britta Nilsson Laila Nilsson Birgitta Rolöf Kyrkoherde Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2015-09-16 1(10)

Kultur- och fritidsnämnden 2015-09-16 1(10) Kultur- och fritidsnämnden 2015-09-16 1(10) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrummet Femlingen, Älmhults kommunhus. Onsdagen den 16 september 2015 kl 15.30-17.30 Anton V Härder (S), ordförande Filip

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunstyrelsens personalutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunstyrelsens personalutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunstyrelsens personalutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-11-14 Sida 54 Plats och tid Kommunkontoret, Örkelljunga, onsdagen den 14 november, 2012, klockan 08:30 11:30. Beslutande Carina

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.00 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Laila Ekström Lars Rosander Annelie Milton-Björk Övriga deltagande

Läs mer

Lars-Magnus Ek (c), ordförande Magnus Gabrielsson (s) Monika Olsberg (m) Anders Johansson, verksamhetschef

Lars-Magnus Ek (c), ordförande Magnus Gabrielsson (s) Monika Olsberg (m) Anders Johansson, verksamhetschef HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunhusets tingssal tisdagen den 20 oktober 2009, kl 09.00-12.30 Beslutande Lars-Magnus Ek (c), ordförande Magnus Gabrielsson (s) Monika Olsberg

Läs mer

KOmmundelsråd Tenhult 2008-11-18 1

KOmmundelsråd Tenhult 2008-11-18 1 KOmmundelsråd Tenhult 2008-11-18 1 Plats: Västerhäll, Tenhult Klockan: 18.30-21.45 Beslutande Mats Siljehult (kd) Anders Ekström (kd) Danuta Bäckman (kd) Bengt Fischer (c) Leif-Arne Andersson ( c) Anders

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Plats och tid Rådhuset, Askersund, den 21 februari 2007 kl 13.00-16.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Siv Ahlstrand, ordförande (s) Johan

Läs mer

Kartläggning av befintliga verksamheter

Kartläggning av befintliga verksamheter Bilaga 2 Kartläggning av befintliga verksamheter Hemsida: www.dalsed.se E-post: magnus.akesson@dalsed.se 1 Innehåll Kompetensförsörjningsbehov... 3 Inom Kommunen... 3 Resterande arbetsmarknad... 3 Näringslivsråd

Läs mer