Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen"

Transkript

1 Beslutande organ Plats och tid Flitiga Lisans skola, kl Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Leif Andersson c ledamot Åsa Olsson v ledamot Claes-Göran Henriksson s tjänstgörande ersättare Siv Samuelsson m tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Johan Harryson förvaltningschef Lars Stäring utbildningsledare, Rolf Karlsson barnomsorgschef, Thomas Klüft chef för utbildningscentret, Carina Törnell förvaltningssekreterare Utses att justera Siv Samuelsson Justeringens plats och tid Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen Underskrifter Sekreterare... Paragrafer Carina Törnell Ordförande... Tommy Pettersson Justerande... Siv Samuelsson

2 Bunau 80 Flitiga Lisans skola Informationsärende 1. noterar informationen. Anna-Karin Klingvall, rektor, visar runt i de om- och tillbyggda lokalerna på Flitiga Lisans skola.

3 Bunau 81 Dnr Bun 2010/0150 Ansökan om statligt stöd för att bedriva yrkeshögskoleutbildning till tandsköterska 1. föreslår kommunfullmäktige besluta utse Barn- och utbildningsnämnden att ge en ledningsgrupp i uppdrag att under nämnden sköta de uppgifter som anges i 4 kap. 2 i förordningen om yrkeshögskolan (2009:130). 2. beslutar ge rektor för den kommunala vuxenutbildningen befogenhet att skriva under och skicka in ansökan om statligt stöd för att bedriva yrkeshögskoleutbildning till tandsköterska. 3. beslutar utse rektor för den kommunala vuxenutbildningen att leda det dagliga arbetet i verksamheten. Enligt delegationsordningen för Barn- och utbildningsnämnden, A2, avser punkt 2 och 3. Tandsköterskeutbildningen har bedrivits på Marieholmsskolan (kommunal vuxenutbildning) i form av Kvalificerad Yrkesutbildning (KY) sedan hösten Den nu pågående tandsköterskeutbildningen är den sista som Mariestad tillåts starta som KY. KYmyndigheten avvecklades sommaren 2009 och ingår nu i den nybildade Myndigheten för yrkeshögskolan. Start av eftergymnasiala yrkesutbildningar beslutas numera av Yrkeshögskolan. För att kunna fortsätta med tandsköterskeutbildningen i Mariestad måsta vi ansöka om och få beviljat att göra det i form av yrkeshögskoleutbildning. Ledningsgruppen i nuvarande KY beslutade den 21 juni 2010 att rekommendera Mariestads kommun göra en ansökan om att få statligt stöd för att bedriva tandsköterskeutbildning som yrkeshögskoleutbildning. Arbetslivsföreträdarna (tandläkare och tandsköterska) visar på ett med tiden allt större behov av nyutbildade tandsköterskor för att täcka pensionsavgångar. Yrkeshögskoleutbildningar är riksrekryterande och fyller inte endast lokala eller regional behov. Ansökningstiden för start av yrkeshögskoleutbildningar hösten 2011, då nuvarande KY-utbildning avslutas är 15 juni 15 september Ett krav för att kommunen ska kunna vara utbildningsanordnare är att kommunfullmäktige utser en nämnd att uppdra år en ledningsgrupp att under nämnden sköta de uppgifter som anges i 4 kap. 2 i förordningen om yrkeshögskolan (2009:130). Utbildningsanordnaren (nämnden) ska ge en person befogenheter att skriva under och skicka in ansökan på utbildningsanordnarens uppdrag (enligt anvisningar till ansökan, stycke 2). Den ansvariga utbildningsordnaren ska utse en person som leder det dagliga arbetet i verksamheten.

4 Bunau 81 (forts) Denna person ska särskilt verka för att utbildningen utvecklas. (4 kap. 6 i förordningen om yrkeshögskolan). Underlag för beslut Lag (2009:128) om yrkeshögskolan. Förordning (2009:130) om yrkeshögskolan, anvisningar till ansökan. Notat från ledningsgruppen för nuvarande kvalificerad yrkesutbildning till tandsköterska. Kommunfullmäktige Barn- och utbildningsnämnden

5 Bunau 82 På gång - Informationsärende Förvaltningschefen informerar om att rektor Yngve Pantzar kommer att övergå till en central tjänst på förvaltningen och bland annat göra utredningar av olika slag. Rekrytering av ny rektor till Lockerud och Leksberg pågår. Förvaltningschefen informerar om att barnomsorgschef Rolf Karlsson avser att gå i pension under våren Rekrytering av ny barnomsorgschef påbörjas snarast. Utvecklingsledare Lars Stäring informerar om ett seminarium, Vad påverkar resultaten i svensk grundskola, för politiker, skolchefer och andra skolhuvudmän samt utvecklingsledare och rektorer. Anmälan senast två veckor före aktuellt seminariedatum.

6 Bunau 83 Barnomsorgskö - Informationsärende 1. noterar informationen. Rolf Karlsson, barnomsorgschef, informerar om barnomsorgskön. Under hösten ska 34 barn placeras. Arbetsutskottet ledamöter påpekar att det är viktigt att tre månadersregeln följs.

7 Bunau 84 Förskolans läroplan - Informationsärende 1. noterar informationen. Rolf Karlsson, barnomsorgschef, informerar om förskolans nya läroplan som gäller från och med den 1 juli 2011.

8 Bunau 85 Tävling: Namn Nya Högelid 1. beslutar att ärendet diskuteras och eventuellt beslutas på Barn- och utbildningsnämndens möte den 16 september Ett förslag om att anordna en tävling för att eventuellt döpa om Högelidsskolan har lagts. På mötet Arbetsutskottets ledamöter beslutar, efter diskussion, att frågan tas upp på Barn- och utbildningsnämndens möte den 16 september 2010.

9 Bunau 86 Dnr BUN 2009/0017 Delårsbokslut målstyrning Informationsärende. Arbetsutskottets förslag 1. noterar informationen. 2. föreslår att Barn- och utbildningsnämnden beslutar begära hos kostenheten att de tar fram årlig statistik över andelen närproducerade livsmedel som serveras i våra skolrestauranger. Förvaltningschef, Johan Harryson, går igenom delårsbokslutet 2010 avsnittet om måluppfyllelse. Vissa resultat kan inte presenteras förrän senare under hösten eftersom det mäts genom elev- och föräldraenkäter som görs i slutet av vårterminen. Sammanställningen blir klar i slutet av september. Mätning om personaltäthet görs 15 oktober genom att statistik från skolorna skickas till SCB. Dessa resultat presenteras för kommunen i december. Det finns i dagsläget ingen statistik som visar andelen närproducerade livsmedel som serveras i våra skolrestauranger. föreslår därför att Barn- och utbildningsnämnden hos kostenheten begära årlig statistik över andelen närproducerade livsmedel som serveras i våra skolrestauranger.

10 Bunau 87 Arbetstidsavtal - Informationsärende 1. noterar informationen. Förvaltningschef, Johan Harryson, informerar om: Läraravtalet för Mariestad kommer under läsåret 2010/2011 att ha ett prövoår med feriearbetstid, 40 timmar/vecka. Syftet är att öka måluppfyllelsen i skolan genom att öka läraren tid med eleven och arbetslagen. Flera arbetslag har ansökt om att få ingå i prövoåret. Ramavtal ska tecknas med facket och ska gälla för ett år. Skaraborgs skolchefer håller på att arbeta fram ett avtal som ska gälla för Skaraborg. Klart om ett år.

11 Bunau 88 Skolavslutning/student, Vadsbogymnasiet - Informationsärende 1. noterar informationen Thomas Klüft, chef för utbildningscentret, informerat om avslutningar och student i juni Det mesta fungerade utmärkt men några justeringar i organisationen ska genomföras till avslutningarna 2011.

12 Bunau 89 Ansökningar specialprogram, Vadsbogymnasiet Informationsärende 1. noterar informationen. Thomas Klüft, chef för utbildningscentrat, informerar om de ansökningar som gjort om särskilda varianter i den reformerade gymnasieskolan, GY 11. Marinteknik samt Idrott och ledarskap är två av ansökningarna. Ansökan om nationellt godkänd idrottsutbildning, NIU-innebandy, ansökan om certifiering av Elithockeygymnasium och ansökan om nationellt godkänd idrottsutbildning, NIU fotboll har lämnats in.

13 Bunau 90 Intagning, Vadsbogymnasiet Informationsärende 1. noterar informationen. Thomas Klüft, chef för utbildningscentret, informerar om antalet intagna på de olika programmen. 307 elever är för närvarande inskrivna i åk 1 på Vadsbogymnasiet.

14 Bunau 91 Utbildningscentrum 1. noterar informationen. Thomas Klüft informerar om skapandet av Mariestads utbildningscentrum. Beslut om att Mariestads utbildningscentrum ska träda i kraft den 1 augusti 2010 togs av Barn- och utbildningsnämnden den 17 juni 2010.

15 Bunau 92 Dnr BUN 2010/0039 Prioriterade åtgärdsförslag: Relation majoritet opposition. Diskussionsärende Arbetsutskottets ledamöter diskuterar den första av de sex punkter man valt ut från prioriterade åtgärdsförslag: Relation majoritet opposition. Ledamöterna tycker att relationen och klimatet mellan partierna, majoriteten och oppositionen fungerar bra i Barn- och utbildningsnämnden. Viktigt att ledamöterna i rapporterar till sina grupper vad som informerats om och vad som diskuterats på arbetsutskottets möten.

16 Bunau 93 Dnr BUN 2010/0025 Uppdragslistan 1. godkänner uppdragslistan med några ändringar. Arbetsutskottet går igenom uppdragslistan. Ändring av punkten om Åtgärdslista, rollfördelning. Diskussion om punkterna sker i den mindre gruppen utskottet i stället för i nämnden. Beslutades även att en delrapport ska redovisas i bunau den oktober 2010 om en eventuell ungdomskonsert i Mariestad.

17 Bunau 94 Dnr BUN 2010/0155 Samverkansavtal för vuxenutbildning i Skaraborg 1. beslutar att ärendet tas upp på Barnoch utbildningsnämndens möte den 16 september Förvaltningschef, Johan Harryson, informerade om förslag till samverkansavtal för vuxenutbildningen. På mötet Arbetsutskottets ledamöter vill att ärendet tas upp igen på Barn- och utbildningsnämndens möte den 16 september Då ärendet presenterades vid sittande bord önskar ledamöterna mer tid för att sätta sig in i ärendet. Underlag för beslut Förslag till samverkansavtal för vuxenutbildning i Skaraborg.

18 ANSLAGSBEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Beslutande organ Anslagsdatum Anslag tas ner Förvaringsplats för protokollet Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen Underskrift... Carina Törnell

Margit Fernmo (KD) ledamot Irene Sundelius (FP) ledamot Marianne Kjellkvist (S) tjänstgörande ersättare. Christer Svanström (FP) ersättare

Margit Fernmo (KD) ledamot Irene Sundelius (FP) ledamot Marianne Kjellkvist (S) tjänstgörande ersättare. Christer Svanström (FP) ersättare 2010-12-09 144 Beslutande organ Plats och tid Vadsbogymnasiet, A10, kl 17.30-20.00 Beslutande Tommy Pettersson (S) ordförande Charlotte Matsson (M) vice ordförande Tuula Ojala (S) ledamot Claes-Göran Henriksson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen 2010-11-17 126 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 13.00-15.30 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Leif Andersson c ledamot Claes-Göran Henriksson s tjänstgörande ersättare Marianne

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen 2010-04-07 40 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Hemön, kl 13.00-17.20 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande Leif Andersson c ledamot Åsa Olsson v ledamot

Läs mer

Arne Andersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell

Arne Andersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 97 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 17.30-20.20 Beslutande Leif Jonegård (FP) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Anette Karlsson (M) ledamot

Läs mer

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor Utbildning. Carina Törnell

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor Utbildning. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 13.00-15.00 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice ordförande Leif Andersson (C) ledamot

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn och utbildning

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn och utbildning 2009-04-15 24 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Hemön, kl 13.00-15.40 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande Leif Andersson c ledamot Inga-Lill Bertilsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen 2010-03-10 28 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Hemön, kl 13.00-15.45 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Bernt Ekström s ledamot Åsa Olsson v ledamot Leif Andersson c ledamot Siv Samuelsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2011-01-13 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 07.30-20.00 Beslutande Tommy Pettersson (S) ordförande Leif Jonegård (FP) vice ordförande Arne Andersson (S) ledamot Inga-Lill Bertilsson

Läs mer

Sture Pettersson (S) Stadshuset, sektor utbildning

Sture Pettersson (S) Stadshuset, sektor utbildning Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Vadsboskolan kl. 14.30-17.15 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (L) ledamot Helena Hallerhed

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2010-05-26 75 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Hemön, kl 13.00-15.10. Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande, 70-73, 75-79 Tuula Ojala s ledamot Leif Andersson

Läs mer

Roger Erkenvåg utredare, 67, 69 Inger Hermansson grundskolechef, 68-69 Annie Jonzon rektor, 70 Pia Svartén ekonom/controller, 71

Roger Erkenvåg utredare, 67, 69 Inger Hermansson grundskolechef, 68-69 Annie Jonzon rektor, 70 Pia Svartén ekonom/controller, 71 Sammanträdesdatum Sida 83 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Torsörummet, kl 17.45-19.30 Beslutande Leif Jonegård (FP) ordförande, ej 67 Anette Karlsson (M) 1:e vice ordförande Siv Samuelsson (M)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn och utbildning

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn och utbildning 2009-08-19 64 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Torsörummet, kl 13.00-15.50 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande Bernt Ekström s ledamot Leif Andersson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2009-10-01 96 Beslutande organ Plats och tid Vadsbogymnasiet Marinteknik, kl 17.30-20.30 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande Tuula Ojala s ledamot Bernt Ekström

Läs mer

Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen

Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen 2011-11-10 160 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 17.30-21.20 Beslutande Tommy Pettersson Friberg (S) ordförande Bernt Ekström (V) 1:e vice ordförande Arne Andersson (S) ledamot

Läs mer

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor Utbildning. Carina Törnell

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor Utbildning. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 13.00-13.20 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Lennart Daghed (FP) 1:e vice ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2010-10-14 114 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 17.30-20.10 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande 97, 99-109 Tuula Ojala s ledamot Marianne

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2011-05-04 63 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 13.00-16.00 Beslutande Tommy Pettersson Friberg (S) ordförande, 64-68 Bernt Ekström (V) ordförande, 58-63, 1:e vice ordförande Leif

Läs mer

Reine Johansson. Sture Pettersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell

Reine Johansson. Sture Pettersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 73 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 13.00-17.20 Beslutande Leif Jonegård (FP) ordförande Anette Karlsson (M) 1:e vice ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice

Läs mer

Stadshuset, sektor Utbildning

Stadshuset, sektor Utbildning Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön kl 13.00-16.00 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Lennart Daghed (FP) 1:e vice ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, förvaltningschefens arbetsrum, 2010-09-16 klockan 09:00 11:40

Plats och tid: Stadshuset, förvaltningschefens arbetsrum, 2010-09-16 klockan 09:00 11:40 1 Plats och tid: Stadshuset, förvaltningschefens arbetsrum, 2010-09-16 klockan 09:00 11:40 Beslutande: Sven-Ingvar Borgquist (M) Ann Hörnebrant-Sturesson (C) Maja Bäckström (S) Björn Vallin (FP) Carina

Läs mer

Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen

Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen 2011-10-05 128 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 13.30-17.20 Beslutande Tommy Pettersson Friberg (S) ordförande Bernt Ekström (V) 2:e vice ordförande Ingbritt Andersson (M) ledamot

Läs mer

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2014-06-17 45 (56) Plats och tid Kommunhuset, A-salen, Tierps köping, kl. 08.30-11.00 Beslutande Jonas Nyberg (S), ordförande Anna Grimberg (C) Kenneth Gunnarsson (MP) Gunnar Larsson (FP) Övriga närvarande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2010-02-04 1 Beslutande organ Plats och tid Vadsbogymnasiet, kl 17.30-19.30 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande Tuula Ojala s ledamot Marianne Johansson s ledamot

Läs mer

Kommunkontoret kl. 16.00-17.35

Kommunkontoret kl. 16.00-17.35 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-17.35 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

Maria Rundahl, Lärarnas Riksförbund

Maria Rundahl, Lärarnas Riksförbund KUNGSBACKA KOMMUN Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum Plats och tid sammanträde /Yrkeshögskolan/ Klockan 17:00-17:45, 18:00-19:30 ande Ledamöter Ulrika Landergren (L), ordförande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen 2010-02-10 17 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Hemön, kl 13.00-16.45 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Bernt Ekström s ledamot Åsa Olsson v ledamot Leif Andersson c ledamot Siv Samuelsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2010-09-16 100 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 17.30-20.10 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande Claes-Göran Henriksson s ledamot Marianne

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-03-20

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-03-20 INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-03-20 BUN 34 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 1 BUN 35 INFORMATION... 2 BUN 36 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 3 BUN 37 EN FJÄRDE KOMPETENSUTVECKLINGSDAG FÖR FÖRSKOLAN...

Läs mer

Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C)

Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C) Sammanträdesprotokoli 1 Plats och tid Beslutande Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, kl. 08:00-11.00 Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen () Övriga deltagande

Läs mer

o. Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2015-01-14 1

o. Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2015-01-14 1 ( r O Malung-Saiens kommun o. Sammanträdesprotokoll 2015-01-14 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Porfyren, resurscentrum i Malung, kl. 09:00-12.30 Beslutande Sofia Söderström (S), ordförande Kristina

Läs mer

91 Yttrande över motion angående barnomsorg på kvällar, nätter och helger.

91 Yttrande över motion angående barnomsorg på kvällar, nätter och helger. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-06-15 85 Meddelanden. 86 Anmälan om delegationsbeslut. 87 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport maj 2011. 78 Redovisning av LUPP-enkäten. 89 Permanentning av Lokal styrelse

Läs mer

Utbildningsnämnden 2003-04-29 1 (11) Breviksskolans gymnasium, kl 13.15 17.30. Bror Sterner, t o m 45 Agneta Rönn Birger Svensson Kenneth Rosén

Utbildningsnämnden 2003-04-29 1 (11) Breviksskolans gymnasium, kl 13.15 17.30. Bror Sterner, t o m 45 Agneta Rönn Birger Svensson Kenneth Rosén Utbildningsnämnden 2003-04-29 1 (11) Plats och tid Breviksskolans gymnasium, kl 13.15 17.30. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner, t o m 45 Agneta Rönn Birger Svensson Kenneth Rosén Stefan Ohlsson

Läs mer

Gymnasienämnden 2006-01-24 1 (13)

Gymnasienämnden 2006-01-24 1 (13) Sammanträdesdatum 1 (13) Plats och tid Gymnasieförvaltningen, Idrottsgatan 7, kl 15.00-19.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kjell Nilsson (s), ordförande Orvar Carlsson (kd), vice ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2007-08-08 260

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2007-08-08 260 Utskottet Lärande och stöd 2007-08-08 260 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, klockan 08 30-14 15 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (s) Lars-Ove Jansson (s) Lisbeth Öjstrand (fp) Ulf Westlund (s)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen 2011-06-14 85 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 13.00-15.20 Beslutande Tommy Pettersson Friberg (S) ordförande Bernt Ekström (V) 1:e vice ordförande Leif Jonegård (FP) 2:e vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Kramstarummet, plan 3, 13:15-15:00 Beslutande: Ordförande Tommy Olsson (C) Vice ordförande Ove Schönning (S) Stig Almström (LB) Jan Nilsson Anna-Maria Winblad Ingvar Pettersson Kurt Rådlund

Läs mer

Reine Johansson. Stadshuset, Barn och utbildning

Reine Johansson. Stadshuset, Barn och utbildning 2009-12-03 123 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 17.30-20.10 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande Tuula Ojala s ledamot Bernt Ekström s ledamot

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Kim Svitzer, (PF) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Kim Svitzer, (PF) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-15.20 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Kim Svitzer, (PF) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011.

97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-08-31 95 Meddelanden. 96 Anmälan om delegationsbeslut. 97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011. 98 Information budget 2012. 99 Den framtida gymnasieskolan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL PERSTORPS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden. Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-20.05

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL PERSTORPS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden. Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-20.05 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-20.05 Beslutande Marie Gärdby, (C) ordförandee Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm, (S) ledamot Helene Svensson, (S) ledamot Kim Svitzer,

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 0-11.30 Beslutande Anders Throbäck (S), ordförande Sara Anheden (S) Carola Lindgren (M) Lars-Ove Hägerroth (M), ersättare för Daniel Persson (M) Eva Olsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson,

Läs mer

Rörviks skola, Rörvik 19.00-20.40

Rörviks skola, Rörvik 19.00-20.40 Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-02-20 Plats och tid Rörviks skola, Rörvik 19.00-20.40 Beslutande Ordinarie ledamöter: Anna-Karin Yngvesson,

Läs mer

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor Utbildning. Carina Törnell

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor Utbildning. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön kl 13.00-15.10 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Lennart Daghed (FP) 1:e vice ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: Barn- och utbildningsnämnden 2011-02-23 1 (11) Plats och tid Nämndrummet, Kommunhuset, Skillingaryd kl.14.00 18.10 Beslutande Roger Ödebrink (S) ordförande Gunnel Elg (KD) vice

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl 13.30 15.00 ande Gunilla Abrahamsson Pär Edgren Ove Klingstedt Ingela Gustafsson Tommy Rälg Lars Nilsson Eva Didriksson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-12 1-16 Plats och tid: Barn- och utbildningskansliets sammanträdesrum kl 13.30-18.20 ande: Övriga närvarande: Utses att justera: Stefan Widerberg (C) ordförande Carina

Läs mer

Protokoll. Utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-05-02 14-17

Protokoll. Utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-05-02 14-17 Utbildningsnämndens 14-17 2 Programutbud 2014/2015...5 Riktlinjer integrationsarbetet...6 Nationell idrottsutbildning - Gymnastik...7 Ekonomisk uppföljning per månad 2013...9 3 Plats och tid Utbildningens

Läs mer

Under- Paragrafer 24-28 skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Doohan. Justerande... Lene Hollner

Under- Paragrafer 24-28 skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Doohan. Justerande... Lene Hollner Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-03-20 30 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-03-20, kl 13.00 15.45 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

TIBRO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

TIBRO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1-12 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Sammanträdesdatum 2009-05-12 Plats och tid Beslutande Motorstadion, Tibro Tisdagen den 12 maj 2009, kl. 17.30 20.00 Ann Ohlsson (fp) ordförande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-26 77 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 17.30-19.40 Beslutande Tommy Pettersson Friberg (S) ordförande Bernt Ekström (V) 1:e vice ordförande Leif Jonegård (FP) 2:e vice

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Häggetorpsskolan, kl 17.30-20.45 ande Kenth Wengholm (M) Ordförande Hans Dahm (S) Vice ordförande Ann Ohlsson (Fp) Torbjörn Andersson (Fp) Annika Singleton (KD) Ann Hall Gustafsson (C) Kl.

Läs mer

113 Redovisning av ekonomisk rapport och ekonomiskt utfall oktober 2010. 114 Obetalda avgifter inom barn- och utbildningsnämndens verksamhet

113 Redovisning av ekonomisk rapport och ekonomiskt utfall oktober 2010. 114 Obetalda avgifter inom barn- och utbildningsnämndens verksamhet BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-11-24 111 Meddelanden 112 Anmälan om delegationsbeslut 113 Redovisning av ekonomisk rapport och ekonomiskt utfall oktober 2010 114 Obetalda avgifter inom barn- och utbildningsnämndens

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.00-12.05

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.00-12.05 1 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.00-12.05 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses

Läs mer

Taito Arkkukangas (S), Maija Liisa Åsenbrygg (S), Märit Estrada (V), Stellan Lund (M), Gunilla Wolinder (FP) 15-18, Hans Carlsson (M)

Taito Arkkukangas (S), Maija Liisa Åsenbrygg (S), Märit Estrada (V), Stellan Lund (M), Gunilla Wolinder (FP) 15-18, Hans Carlsson (M) Barn- och utbildningsnämnden 1 (7) Plats och tid Takåsrummet, Kommunhuset, onsdagen den 28 mars 2012, klockan 16.00-17.30 Beslutande Taito Arkkukangas (S), Maija Liisa Åsenbrygg (S), Märit Estrada (V),

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-12-12

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-12-12 INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-12-12 BUN 107 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 1 BUN 108 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 2 BUN 109 UPPFÖLJNING AV GENOMFÖRD INTERNKONTROLL, OKTOBER 2013... 3 BUN

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kavelbron Event, kl. 13.30-16.30 ande Anne-Marie Wahlström (S) Ann-Britt Danielsson (M) Andreas Rännare (S) Maria Sundqvist (S) Micael Algotsson (C) Ann Ohlsson (L) justerande Peter Björklund

Läs mer

PROTOKOLL. Barn- och utbildningsförvaltningen, måndag 2009-11-30. Hanna Nicander. Ordförande Tommy Cedervall. Justerare Ingrid Fredriksson

PROTOKOLL. Barn- och utbildningsförvaltningen, måndag 2009-11-30. Hanna Nicander. Ordförande Tommy Cedervall. Justerare Ingrid Fredriksson 1 (16) Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.10 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Cedervall (FP), ordförande Ingrid Fredriksson (M) Fredrik Hammarstrand

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2014-03-04 1 (12) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda, tisdagen den 4 mars 2014, kl. 13.15-17.45 Beslutande Johanna Haraldsson (S), ordförande Mikael Hahn (S) Henrik Tvarnö (S) från kl. 15.20 Henrik Freij

Läs mer

Lärande och stöd 2007-06-13 204

Lärande och stöd 2007-06-13 204 Lärande och stöd 2007-06-13 204 Plats och tid Verkstaden rum A+B-salen, klockan 10 00-16 00 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (s) Lars-Ove Jansson (s) avgår klockan 15 30 Lisbeth Öjstrand (fp) Ulf Westlund

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2008-08-20 141

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2008-08-20 141 Utskottet Lärande och stöd 2008-08-20 141 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, klockan 08 30-12 20 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (s) Lars-Ove Jansson (s) Gerd Axelsson (fp) ers för Lisbeth Öjstrand

Läs mer

I - ä < - Sammantfictesprotetall. Barn- och utbildningsnämnden 2014-03-12 1

I - ä < - Sammantfictesprotetall. Barn- och utbildningsnämnden 2014-03-12 1 I - ä < - Sammantfictesprotetall Barn- och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung Kl. 09.00-10.50 Sofia Söderström (S), ordförande Bengt Nilsson (S) Lilian Olsson (S) Thomas

Läs mer

PROTOKOLL 2014-06-18 Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL 2014-06-18 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 8 Sida 1 av 8 Tid och plats Onsdagen den 18 juni 2014 kl. 18.45-19.30 Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv Beslutande ledamöter Bo Blixt (S), ordförande Margit Johansson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2011-03-31 1. Håkan Johansson (M), ordförande Annicki Oscarsson (KD) Pär Sveningson (S)

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2011-03-31 1. Håkan Johansson (M), ordförande Annicki Oscarsson (KD) Pär Sveningson (S) 2011-03-31 1 Plats och tid Ellen Key-rummet, kommunkontoret, Ödeshög, torsdagen den 31 mars 2011 kl 09:00-12:00 Beslutande Håkan Johansson (M), ordförande Annicki Oscarsson (KD) Pär Sveningson (S) Övriga

Läs mer

Grästorps barn- och ungdomsnämnd

Grästorps barn- och ungdomsnämnd Barn- och ungdomsnämnden 2008-12-09 1 (15) Plats och tid Centralskolan, kl 13.00 15.15 Beslutande Britt-Marie Hermansson (m), ordförande Jens Persson (s) Susann Bolgakov (m) Thomas Carlsson (c) Maria Toll

Läs mer

Barn- och Utbildningsnämnden 2008-02-25 1 (20)

Barn- och Utbildningsnämnden 2008-02-25 1 (20) Barn- och Utbildningsnämnden 2008-02-25 1 (20) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Personalföreträdare Tid och plats för justering Måndagen den 25 februari 2008 klockan 16.00

Läs mer

Personalutskottet 2012-11-15

Personalutskottet 2012-11-15 PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2012-11-15, kl 0900-1200 ande Jan Larsson, S Pirkko Heikkilä, V Laila Mäki, S Övriga deltagande Gösta Lindmark, administrativ

Läs mer

Sari Harju, Arbetsförmedlingen Lilian Erixon, Försäkringskassan. Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman Inger Karlsson, sekreterare

Sari Harju, Arbetsförmedlingen Lilian Erixon, Försäkringskassan. Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman Inger Karlsson, sekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (13) Plats och tid Kommunhuset, Laxå, kl 09.00 11.20 Beslutande Inger Trodell, Örebro läns landsting, ordförande Annelie Moilanen, Försäkringskassan Liisa Ejdenwik, Arbetsförmedlingen,

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (15) Paragrafer 182-194 Plats och tid Kommunförbundets sammanträdeslokal i Klippan, kl. 17.00-19.15. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare

Läs mer

Datum. Ersättare Leif Ove Ehn (S) Annika Duan (S) Christina Wihman (MP) Anna-Lena Jansson (C) Tommy Svanborg (FP) Harriet Holst-Eklund

Datum. Ersättare Leif Ove Ehn (S) Annika Duan (S) Christina Wihman (MP) Anna-Lena Jansson (C) Tommy Svanborg (FP) Harriet Holst-Eklund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kolsva bibliotek, samlingssalen kl 18.00-19.05 ande Övriga deltagare Börje Eriksson (S), ordf Tina Linder (S), vice ordf Else-Marie Jonsson (S), ersättare Ingeborg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Skolstyrelsen 2004-06-16 78 Plats och tid Bäckaskolans sammanträdesrum kl 15.00 16.30 Bäckaskolans aula kl 18.00 19.30 Beslutande Bo Lindahl (kd) ordförande Maj-Britt Karlsson (s) Lise-Märith Svensson

Läs mer

Svea Hund i kommunhuset, den 5 februari 2015, kl. 08.00-10.00

Svea Hund i kommunhuset, den 5 februari 2015, kl. 08.00-10.00 Sammanträdesdatum: Familjenämndens utskott för gymnasie-, Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.00-10.00 Beslutande Anders Albäck (FP), ordförande Sven Gunnarsson (MP), 1:e vice ordförande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid: Beslutande: Ersättare: Förvaltningsbyggnad Viktoria, Stenbocken kl 11.35-12.15, 14.30-14.50 Mats-Olov Johansson (M), ersättare för Jonas Ahlström (M) Elisabet

Läs mer

Barn- och Utbildningsnämnden 2007-01-22 1 (20)

Barn- och Utbildningsnämnden 2007-01-22 1 (20) Barn- och Utbildningsnämnden 2007-01-22 1 (20) Plats och tid Tingshuset, måndagen den 22 januari 2007, kl. 16.00-20.45 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Leif Karlsson (c) ordförande Ingridh

Läs mer

PROTOKOLL 1(9) 2010-06-08

PROTOKOLL 1(9) 2010-06-08 PROTOKOLL 1(9) Tid: Kl 13 00 16 30 Plats: Kommunförvaltningen lokal Bäcken Ledamöter: Erika Sundström, s, ordförande Sirpa Lundkvist, s Robert Karlsson, s Anita Lindström, c Anita Backman, s, tjg ers Esbjörn

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10) Plats och tid Öckerösalen, kommunhuset Öckerö, klockan 16.30 19.55 Beslutande Ledamöter Kerstin Torsede (FP), ordförande Mia Thylander (M), Lars

Läs mer

Anslås under tiden 2010-04-06 2010-05-01

Anslås under tiden 2010-04-06 2010-05-01 Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-25 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 08.00 11.00 Beslutande Monica Forsgren (S) v ordförande Thomas Björnhager (S) Andreas Boström (S) Jenny

Läs mer

Kommunkontoret kl. 16.00-18.50

Kommunkontoret kl. 16.00-18.50 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.50 Beslutande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm, (S) ledamot Helene

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-10-03

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-10-03 INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-10-03 BUN 68 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 1 BUN 69 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 2 BUN 70 UPPFÖLJNING AV GENOMFÖRD INTERNKONTROLL, AUGUSTI 2013... 3 BUN 71

Läs mer

Maria Helgée kvalificerad utredare, 38. Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell

Maria Helgée kvalificerad utredare, 38. Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl. 08.00-08.30 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (L) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot

Läs mer

Inga-Lill Bertilsson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell

Inga-Lill Bertilsson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 14.00-17.15 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Lennart Daghed (FP) 1:e vice ordförande Sture Pettersson (S) 2:e

Läs mer

Aina Wåhlund, ordförande (S) Peter Joensuu, 2:e vice ordförande (M) Anna Karlsson (S) Stefan Jonsson (S) Ingela Jonsson (C), ersättare

Aina Wåhlund, ordförande (S) Peter Joensuu, 2:e vice ordförande (M) Anna Karlsson (S) Stefan Jonsson (S) Ingela Jonsson (C), ersättare Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 17.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Peter Joensuu, 2:e

Läs mer

JÖNKÖPINGS KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-11-18 1(15)

JÖNKÖPINGS KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-11-18 1(15) 1(15) Plats och tid Wilhelm Thamsalen Stadshuset Huskvarna, kl. 13:00 16.45 Beslutande Övriga närvarande AnneMarie Grennhag (M), ordförande Thomas Bäuml (M) Laila Wiman Larsson (M) Magnus Bertilsson (M)

Läs mer

Ann-Britt Uhrbom, sekreterare Pelle Ekholm, tf. kommunchef Bo Klamfelt, ekonomichef 102-103

Ann-Britt Uhrbom, sekreterare Pelle Ekholm, tf. kommunchef Bo Klamfelt, ekonomichef 102-103 Kommunstyrelsen 2010-12-07 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren, kl. 18:00-19:20 Beslutande Ej tjänstgörande ers. Övriga deltagande Claes Jägevall (FP) Ann-Britt Danielsson (M) PeO Andersson (M)

Läs mer

Ajournering: 14.40-14:50, 15.00-15.05

Ajournering: 14.40-14:50, 15.00-15.05 1(21) Plats och tid, aulan, kl. 08.00 Ajournering: 14.40-14:50, 15.00-15.05 Beslutande Ledamöter Anders Byquist (S) ordförande Anders Bergqvist (V) 1:e vice ordf Christina Lindberg (C 2:e vice ordf Anita

Läs mer

Sekreterare Paragrafer 35-46 Niklas Tiedermann Ordförande. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sekreterare Paragrafer 35-46 Niklas Tiedermann Ordförande. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) 2010-04-13 Plats och tid Kommunhuset Hallsberg, kl 11.00 12.35 Beslutande Övriga deltagande Thomas Doxryd Jenny Steen Christina Johansson Inga-Britt Ritzman Siv Lunander Magnus

Läs mer

Protokoll. Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Hans-Olov Stöllman (S) Lars T. Stenson (FP) Jan Klarström (SD)

Protokoll. Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Hans-Olov Stöllman (S) Lars T. Stenson (FP) Jan Klarström (SD) Sammanträdesdatum Sida 1/10 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 2 i källaren kl 09:00-10:30 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Hans-Olov Stöllman (S) Lars T. Stenson (FP) Jan

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (18) Paragrafer 33-48 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-21.45 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Madeleine Atlas (C), ordförande Helena Dådring (M) Fredrik Hammarstrand (M) Bodil

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2013-10-14 1. Elisabeth Cobb (M) Mikael Brickarp. Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Håkan Johansson

Barn- och utbildningsnämnden 2013-10-14 1. Elisabeth Cobb (M) Mikael Brickarp. Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Håkan Johansson 2013-10-14 1 Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Carl-Augustrummet, kommunkontoret, Ödeshög Måndagen den 14 oktober 2013, klockan 09:00-11:00 Håkan Johansson (M), ordförande Annicki Oscarsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden 2015-10-06. Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden 2015-10-06. Administrativa avdelningen 1 (18) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 18.00 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (FP) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Bo Eriksson (FP) Jörgen Berglund

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2010-06-17 82 Beslutande organ Plats och tid Musikskolan, kl 18.00-20.10 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande, 72-74, 76-84 Tuula Ojala s ledamot Marianne Johansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-06-25 1 Plats och tid Beslutande Stora sammanträdesrummet (fd Bravidas lokaler), Ankaret, Estunavägen 12, Norrtälje, kl 13.00-16.00 Louise Branting (c), ordförande

Läs mer

Tekniska nämndens arbetsutskott. Sune B Jansson (C) ledamot Magnus Dimberg (M) ledamot

Tekniska nämndens arbetsutskott. Sune B Jansson (C) ledamot Magnus Dimberg (M) ledamot 2011-12-20 1 Beslutande organ Plats och tid Hemön, Stadshuset, Mariestad, kl. 15.00-16.50 Beslutande Ulf Andersson (S) ordförande Staffan Starringer (S) 1:e vice ordförande Evert Eklind (MAP) 2:e vice

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-11-23 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.50. Thomas Uppman Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-11-23 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.50. Thomas Uppman Agneta Rönn 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.50. Beslutande Britta Bergström Thomas Uppman Agneta Rönn Birger Svensson Stefan Ohlsson Monica Lantz Fredrik Berg, fr o m 98 Lena Lundgren (s) (s)

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30. Beslutande. Övriga närvarande. Britta Carlén, Tommy Olsson. Justerande

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30. Beslutande. Övriga närvarande. Britta Carlén, Tommy Olsson. Justerande DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2007-06-20 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s) Sabina Nilsson

Läs mer

Förskola & Grundskola arbetsutskott. Anders Ekström (M) Ordförande Jan Eric Knutas (FP) Maj-Britt Rane Andersson (S)

Förskola & Grundskola arbetsutskott. Anders Ekström (M) Ordförande Jan Eric Knutas (FP) Maj-Britt Rane Andersson (S) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Löftadalsrummet Klockan 08:30-11.30 Beslutande Ledamöter Anders Ekström (M) Ordförande Jan Eric Knutas (FP) Maj-Britt Rane-Andersson (S)

Läs mer

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2013-09-03 70 (75) Plats och tid ande Kommunhuset, A-salen, Tierps köping, Kl. 11.30 12.10 Jonas Nyberg (S), ordförande Carolina Nylander (S) Åsa Sikberg (M), vice ordförande Gunnar Larsson (FP) Övriga

Läs mer

Utbildningsnämnden 2001-02-20 1 (14) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-16.50. Bror Sterner

Utbildningsnämnden 2001-02-20 1 (14) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-16.50. Bror Sterner Utbildningsnämnden 2001-02-20 1 (14) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-16.50. Beslutande Göte Eriksson Bror Sterner Agneta Rönn Mayvor Lundberg Kenneth Rosén Ingrid Karlsson Solveig Mäkinen Patrik

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 1 (11) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret

Barn- och utbildningskontoret 1(17) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00 16.30 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Måns Nilsson (S) Anneli Björck-Andersson (S) Sven-Olov

Läs mer