Jenny Magnusson, sekr. Stöd & Process Emma Rauf-Otworowski, sekr. Stöd & Process. Ulla Andersson (HSO)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Jenny Magnusson, sekr. Stöd & Process Emma Rauf-Otworowski, sekr. Stöd & Process. Ulla Andersson (HSO)"

Transkript

1 Kommunala handikapprådet Plats och tid ande Messingen, Dahlén Tisdagen den 27 maj 2014, klockan 13: Ledamöter: Maria Fälth (KD) ordf. Kristina Klempt (FP) Lena Kanström (M) Bengt-Erik Johansson (HSO) Ulla Andersson (HSO) Ersättare: Ulla Blücher (V) Anneli Andersson-Shamsizadeh Camilla Langell Övriga deltagande Jenny Magnusson, sekr. Stöd & Process Emma Rauf-Otworowski, sekr. Stöd & Process Utses att justera Ulla Andersson (HSO) Justeringens plats och tid Kanslienheten den 10 juni 2014 Underskrifter Sekreterare... Paragrafer Ordförande... Justerande... ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunala handikapprådet Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Stöd & Process Underskrift...

2 Kommunala handikapprådet Meddelanden Kommunala handikapprådet noterar informationen till protokollet.

3 Kommunala handikapprådet Föregående protokoll Föregående protokoll gås igenom med följande kommentarer. Möte med KSB den 2 juni Då kommer man bland annat diskutera trappan vid Upplands Väsby centrum och andra enkelt avhjälpta hinder. Möte med centrumledningen den 12 juni Paradisvägen är tömd och alla har nu flyttat in på Ryttargatan. Flytten har gått mycket bra. SL har handikappanpassat sina bussar. Det kan dock hända att under högtrafik förekommer någon buss som inte är handikappanpassad. Ulla Andersson rapporterade att kyrkofullmäktige kommer införa doftfria möten. Kommunala handikapprådet noterar informationen till protokollet.

4 Kommunala handikapprådet Ekonomisk rapport per 1 april 2014 Genomgång av kommunala handikapprådets ekonomi per 1 april Kommunala handikapprådet godkänner den ekonomiska rapporten.

5 Kommunala handikapprådet Information från kundvalskontoret Maria Fälth presenterar informationen från Kundvalskontoret. Kvalitetsbarometern: Arbete med kvalitetsbarometern pågår inom LSS verksamheten och Lokevägen. För att alla ska kunna svara används olika metoder tillexempel skriftligt, muntligt eller med hjälp av bilder. Frågorna handlar om helhetssyn, koninuitet, tillgänglighet, självbestämmande och integritet. Resultatet kommer under september. Frösunda: Från och med 1 juni 2014 är Frösunda ny leverantör och kommer sköta den dagliga verksamheten på Gnistan och boendestöd. Gnistan har varit ett sorgebarn där det har saknats social dokumentation och genomförandeplaner. Aleris kommer fortsätta driva Lokevägen. Frölunda har under en tid arbetat med ett uppstartsteam för att övergången ska bli så bra som möjligt. Inför bytet har all personal gått över till Frösunda. De kommer bland annat satsa på mer verksamhet i Lilla huset, driva kafé, sammarbeta med andra verksamheter och ordna praktik platser. Lokevägen: Lokevägen utvecklas åt rätt håll. Det är positivt att Aleris fortsätter sin verksamhet här. Nytt boende: Det finns önskemål om ytterligare boende inom socialpsykiatrin. Baldersvägen: Återupptar planeringen kring Baldersvägen. Eventuell byggstart är Uppföljning: Till hösten kommer det ske en uppföljning av daglig verksamhet. Uppföljningen delas upp, en för Väsby Välfärd och en för de privata aktörerna. Uppföljningen görs av sakkunniga inom området. I samband med informationen om uppföljning ställdes frågan: Hur sker uppföljningen av de platser som kommunen köpt utanför kommunen? Hur kontrollerar kommunen platserna? Frågan förs vidare till Katarina Blomstrand.

6 Kommunala handikapprådet Frågan om uppföljning av köpta platser utanför kommunen och kontrollen av dessa förs vidare till Katarina Blomstrand. Kommunala handikapprådet noterar informationen till protokollet.

7 Kommunala handikapprådet Uppföljning av handikappolitiska programmet Den 2 juni 2014 ska handikappolitisk plan upp på kommunstyrelsens möte. Samverkansavtalet är redan antaget. Nu finns det en plan, pengar samt personal. Det är Maria Lindeberg som blir projektledare. När planen är antagen ska arbetsgruppen boka ett möte med Maria Lindeberg. De datum som är satta i planen kommer bli förskjutna. Handikappolitisk plan ska vara en stående punkt på kommande möten med kommunala handikapprådet. Handikappolitisk plan blir en stående punkt på kommunala handikapprådets dagordning. Kommunala handikapprådet noterar informationen till protokollet.

8 Kommunala handikapprådet Presentation Strokeföreningen Strokeföreningens organisation är uppbyggd i olika nivåer; riksförbund, länsföreningar och lokala föreningar. Camilla Lagnell var med och startade den loka föreningen för norrort som inkluderar 10 kommuner. För tillfället har den lokala föreningen 250 medlemmar. Ursprungligen startades föreningen av läkare vilket gör att på riksnivå ligger fokus främst på forskning. Det finns ett neuroteam som gör hembesök efter sjukhusvistelsen. De gör detta under en inledande tid tills bedömningen görs att patienten inte längre behöver deras tillsyn. Neuroteamet är mycket uppskattat. Många som får en stroke söker sig utomlands för vård och rehabilitering. I Sverige finns det ett antal ställen där patienter kan få vård och rehabilitering. I Stockholmsområdet är Mälargården ett populärt alternativ. Det är viktigt att komma ihåg att rehabiliteringen för strokepatienter är livslång. På internet finns det användbar information för de som drabbats av stroke. Bosses är en distansorganisation som hjälper personer med funktionsnedsättning i olika besvärliga situationer. Det finns även mycket information att finna på strokeföreningens hemsida På Facebook finns det en grupp som heter Stroke mitt i livet. Strokeföreningen har vissa utmaningar. Bland annat har de svårt att hitta medlemmar. Saker som försvårar är sekretess och ekonomi. Det finns ett mycket bra informationsmaterial men distributionen av den fungerar inte tillfredsställande. Matrialet finns på sjukhus med föreningen har svårt att säkerställa att det kommer ut nytt material till sjukhusen. Föreningen är beroende av att det finns engagerade medlemmar och det är svårt att hitta. Förslag från KHR är att strokeföreningen försöker få ut sitt material till bibliotek och att de kontaktar Vi i Väsby så de kan skriva en artikel om föreningen. Det är också svårt att hitta på olika meningsfulla aktiviteter för medlemmarna. Önskemålen kring aktiviteterna är spretiga och det blir inte bättre av att sjukdomen är lömsk. Oavsett hur mycket man vill gå på en aktivitet så kan sjukdomen göra att personen får stanna hemma om den har en dålig dag. En populär aktivitet just nu är dock yoga som anordnas i Häggvik. Camillas ord på vägen: Idag är det huvudet som får ta smällen. Förr slet vi ut kroppen idag sliter vi ut huvudet. Man kan inte klara allt. Man har bara ett huvud och det finns inga reservdelar.

9 Kommunala handikapprådet Handikapprådet tackar för presentationen och välkomnar Camilla Lagnell.

10 Kommunala handikapprådet Temadag hösten 2014 Temadagen kommer vara den 29 oktober kl i Kulturhuset Pelikanen, Centralvägen 9. Dagen inleds med teatern Churchill var inte heller klok. Pjäsen handlar om arbetslivet för personer med funktionsnedsättning. Föreställningen följs av en diskussionsstund. Förslaget är att det ska vara en expertpanel som kan svara på publikens frågor och diskutera tillsammans. Viktigt är att det blir ett samtal mellan publik och expertpanel. Anneli Andersson-Shamsizadeh har förslag på en person som kan vara moderator. Anneli undersöker om denna person kan och återkommer. Arbetsgrupp för temadagen är: Maria Fälth, Ulla Andersson, Anneli Andersson- Shamsizadeh och Lena Kanström. Det ska skickas ut en save the date inbjudan. Anneli Andersson-Shamsizadeh undersöker om hennes förslag på moderator kan och återkommer. Arbetsgrupp är: Maria Fälth, Ulla Andersson, Anneli Andersson-Shamsizadeh och Lena Kanström. Nämndsekreterare kontaktar informationsavdelningen angående save the date inbjudan.

11 Kommunala handikapprådet Övriga frågor Enkelt avhjälpta hinder information från Maria Fälth Maria Fälth har pratat med Kontoret för samhällsbyggnad (KSB) angående tillgänglighetsanpassningen av busshållsplatserna i kommunen. Det sker ett löpande arbete på området. KSB har tagit fram en karta där det tydligt framkommer vilka hållplaster som är anpassade och vilka som behöver åtgärdas. Trappen vid centrumparkeringen är fortfarande inte åtgärdad. Det förs diskussioner mellan kommunen och centrumledningen. För tillfället lutar det åt att det kommer bli kommunen som åtgärdar trappan. Handikapphistoriska föreningens årsmöte information från Ulla Andersson På mötet den 11 april 2014 träffade Ulla en representant från Uppsala museum som arbetar med en utställning som kan vara intressant för kommunala handikapprådet. Utställningen heter FOKUS Funktionshinder och kultur utbildning i samverkan. Ulla Andersson och Maria Fälth tar emot intresseanmälningar. Datum bestäms vid ett senare tillfälle. Barnallergiåret information från Ulla Andersson Barnteatern Hjärtat sågs av 220 barn fördelat på 5 föreställningar. Teatern syftar till att sprida kunskap om astma och allergi. Bakgrunden är att det i år är barnallergiåret. Föreställningen handlar om en mus som blir kär i en humla. Men hur blir det då, måste musen lära sig flyga? Barnen fick sedan prata om allergier och olikheter. Som uppföljning till teatern hade föräldrar blivit inbjudna att träffa en barnallergolog på kvällen. Det kom inte så många personer men det kom rätt personer, bland annat förskolerpersonal. Efter dagen informerade Ulla HSO centralt om den lyckade dagen och blev då inbjuden att prata på en HSO konferens om arbetet i Upplands Väsby. År 1995 startades en allergikommitté i kommunen. År 2000 tog Miljö- och hälsa över ansvaret och sköter de årliga undersökningarna som görs i kommunen. Detta gör att kommunen idag har en bra insyn och överblick av allergiarbetet inom kommunen. Vidare har Miljö- och hälsa startat ett projekt som handlar om kemikalier. Kommunala handikapprådet ska fortsatt följa upp arbetet kommunen utför med busshållsplatserna.

12 Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet noterar informationen till protokollet.

Maria Lindeberg, projektkoordinator, 11-14 Stig Fjelheim, IT-projektledare, 15 Emma Rauf-Otworowski, nämndsekreterare. Bengt-Erik Johansson

Maria Lindeberg, projektkoordinator, 11-14 Stig Fjelheim, IT-projektledare, 15 Emma Rauf-Otworowski, nämndsekreterare. Bengt-Erik Johansson Kommunala handikapprådet 2015-04-09 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset Dragonvägen 86. Lokal: Vilundarummet. Torsdagen den 9 april, klockan 09:00-11.30 Ledamöter: Ann-Christin Martens (S) Anders Rosén

Läs mer

Ledamöter: Maria Fälth (KD), ordförande Ibrahim Abdallah (S) Bengt-Erik Johansson Ulla Andersson. Jenny Magnusson, nämndsekreterare, SP

Ledamöter: Maria Fälth (KD), ordförande Ibrahim Abdallah (S) Bengt-Erik Johansson Ulla Andersson. Jenny Magnusson, nämndsekreterare, SP Kommunala handikapprådet 2011-11-29 1 Plats och tid HK-Center, Dragonvägen 64 klockan 18:00-19:40 Beslutande Ledamöter: Maria Fälth (KD), ordförande Ibrahim Abdallah (S) Bengt-Erik Johansson Ulla Andersson

Läs mer

Magdalena Granholm, nämndsekreterare, S&P Maria Lindeberg, Specialistenheten, Katarina Blomstrand, KVK Therésa Olsson, KVK Stig Fjeldheim, S&P

Magdalena Granholm, nämndsekreterare, S&P Maria Lindeberg, Specialistenheten, Katarina Blomstrand, KVK Therésa Olsson, KVK Stig Fjeldheim, S&P Kommunala handikapprådet 2014-11-26 1 Plats och tid Beslutande Skimmeln, Drabantvägen 9a Onsdagen den 26 november, klockan 10:00-11.30 Ledamöter: Maria Fälth (KD), ordf Lena Kanström (M) Ibrahim Abdallah

Läs mer

Plats och tid Messingenhuset, rum Lundström, Love Almqvists torg 1 Onsdagen den 30 maj 2012, klockan 9:30-11:45

Plats och tid Messingenhuset, rum Lundström, Love Almqvists torg 1 Onsdagen den 30 maj 2012, klockan 9:30-11:45 Kommunala pensionärsrådet 2012-05-30 1 Plats och tid Messingenhuset, rum Lundström, Love Almqvists torg 1 Onsdagen den 30 maj 2012, klockan 9:30-11:45 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP), ordf.

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2015-11-18 1(13)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2015-11-18 1(13) Nr xx 1(13) Tid och plats Onsdagen den 18 november 2015, klockan 13.00 16.00 i Telaris Österrådaplan Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Socialnämnden Tommy W Johansson (S) Kommunstyrelsen Ann-Christin

Läs mer

Ledamöter: Kristina Klempt (FP) ordf. Maria Fälth (KD) v. ordf. Leif Berglund (S) Per-Erik Kanström (M) 1-6 Lars Valtersson (MP)

Ledamöter: Kristina Klempt (FP) ordf. Maria Fälth (KD) v. ordf. Leif Berglund (S) Per-Erik Kanström (M) 1-6 Lars Valtersson (MP) Kommunstyrelsens allmänna utskott 2014-02-05 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdagen den 5 februari, klockan 8:30-10.15 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP) ordf.

Läs mer

Jenny Brolin, nämndsekr. Margareta Persson & Solveig Johansson Grip, Handikapphistoriska föreningen. Bengt-Erik Johansson

Jenny Brolin, nämndsekr. Margareta Persson & Solveig Johansson Grip, Handikapphistoriska föreningen. Bengt-Erik Johansson Kommunala handikapprådet 2012-09-04 1 Plats och tid Beslutande Vilundarummet, plan 8, kommunhuset Tisdag den 4 september 2012, klockan 19:00 20:45 Ledamöter: Maria Fälth (KD), ordf. Ibrahim Abdallah (S)

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2008-12-08 1(12) Bengt-Åke Torhall (fp) ordförande Håkan Dagsgård (s) Wiveca Norén ()

Kommunala handikapprådet 2008-12-08 1(12) Bengt-Åke Torhall (fp) ordförande Håkan Dagsgård (s) Wiveca Norén () Kommunala handikapprådet 2008-12-08 1(12) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset i Hyltebruk kl.16-17.40 ande Bengt-Åke Torhall (fp) ordförande Håkan Dagsgård (s) Wiveca Norén () Tjänstgörande ersättare:

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20

Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20 Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20 Plats och tid Hjernet, 2014-10-14 kl. 10.00-10.45 Beslutande Enar Moberg (PRO), ordförande Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO Lena Berglind, SPF Anne-Marie Granqvist,

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Vilundarummet, plan 8 Onsdagen den 2 november 2011, klockan 9:30-12.00

Plats och tid Kommunhuset, Vilundarummet, plan 8 Onsdagen den 2 november 2011, klockan 9:30-12.00 Kommunala pensionärsrådet 2011-11-02 1 Plats och tid Kommunhuset, Vilundarummet, plan 8 Onsdagen den 2 november 2011, klockan 9:30-12.00 Beslutande Ledamöter: Eila Bromme (FP) Jan Eckert (M) Ann-Marie

Läs mer

Delgivningar och inbjudan konferenser 10

Delgivningar och inbjudan konferenser 10 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Information om Mötesplats Krokom 3 Tillgänglighet 4 Tillgänglighetsprogrammet 5 Föregående protokoll 6 Information från socialnämnden

Läs mer

LSS-enheten. Tisdagen den 4 juni 2013. 14.30-16.00 Kommunens representanter. Doris Fransson, ordförande Lena Svensson Webb, sekreterare LSS-enheten

LSS-enheten. Tisdagen den 4 juni 2013. 14.30-16.00 Kommunens representanter. Doris Fransson, ordförande Lena Svensson Webb, sekreterare LSS-enheten 1(9) Plats och tid Beslutande LSS-enheten. Tisdagen den 4 juni 2013. 14.30-16.00 Kommunens representanter Handikapporganisationernas representanter Karin Spångberg Bengt Petersson May Björk Bengt Kanstedt

Läs mer

Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4. Information från socialnämnden 5. Sammanträdestider för 2011 8

Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4. Information från socialnämnden 5. Sammanträdestider för 2011 8 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4 Information från socialnämnden 5 Tillgänglighetspriset

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens miljö- och planutskott

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens miljö- och planutskott Kommunstyrelsens miljö- och planutskott 2014-08-18 1 Plats och tid Estrid, Messingen, Love Almqvists torg 1 Måndagen den 18 augusti, klockan 15:00-16:30 Beslutande Ledamöter: Ann-Christin Frickner-Larsson

Läs mer

Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar Bergquist, (kd) Nedzad Talovic (s) Stellan Lindeberg, socialchef Marianne Ek, områdeschef, 16-17

Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar Bergquist, (kd) Nedzad Talovic (s) Stellan Lindeberg, socialchef Marianne Ek, områdeschef, 16-17 Högsby kommun Protokoll 1(9) Socialutskottet Sammanträdesdatum 2007-03-07 Plats och tid Kommunhuset, kl 10.30-12.00 Beslutande Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar Bergquist, (kd) Nedzad Talovic

Läs mer

Handikapprådet PROTOKOLL 2012-11-20

Handikapprådet PROTOKOLL 2012-11-20 Handikapprådet PROTOKOLL 2012-11-20 Sid 72 Inledning... 1 73 Val av justeringsledamot... 1 74 Godkännande av dagordningen... 1 75 Föregående protokoll... 1 76 Val av ersättare till vice ordförande... 1

Läs mer

Personal- och organisationsutskottet

Personal- och organisationsutskottet 2014-01-22 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Sammanträdesrum 1, biblioteket, Vetlanda Klas Håkanson (M), Börje Wilsborn (C), Annika Nicklasson (S), Lola Frödeberg (VF) och

Läs mer

Sammanträdesdatum Paragrafer Sida Tolk- och hörselrådet 2012-05-02 11 18 1(7) Plats och tid Landstingshuset, Vasagatan 27, Falun kl 09.30 12.

Sammanträdesdatum Paragrafer Sida Tolk- och hörselrådet 2012-05-02 11 18 1(7) Plats och tid Landstingshuset, Vasagatan 27, Falun kl 09.30 12. LANDSTINGET DALARNA SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Paragrafer Sida Tolk- och hörselrådet 2012-05-02 11 18 1(7) Plats och tid Landstingshuset, Vasagatan 27, Falun kl 09.30 12.00 Ordinarie ledamöter

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2012-11-20 22 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 15.20 Beslutande Henrik Jansson, ordf. (m) Kent Oskarsson, KS vice ordf. (s) Jan-Olof Larsson, SN ordf. (m) Lars Eriksson, BUN ordf. (kd) Katarina Karlsson,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet 2011-02-28 1(6)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet 2011-02-28 1(6) Nr 1 Miljö- och hälsorådet 2011-02-28 1(6) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 28 februari 2011, klockan 13.00-16.30 Beslutande Daniel Jensen (kd) SN Stig Andersson (kd) HSN Tjänstgörande

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida Funktionshindrades samarbetsråd 2009-02-23 1-6

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida Funktionshindrades samarbetsråd 2009-02-23 1-6 KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida Funktionshindrades samarbetsråd 2009-02-23 1-6 Plats och Tid Stadshuset 9:30-12:00 Beslutande Kurt Svensson, ordförande Bengt Petersson, DHR Bror Jordansson, RMR

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet 2006-12-06. Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 18.00 20.40

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet 2006-12-06. Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 18.00 20.40 1 (13) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 18.00 20.40 Beslutande Bengt Ingvarsson, SN, ordförande Kjell Carlström, RMA, vice ordförande Lars Svensson, KS Kerstin Andersson, BUN Linda

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2009-11-23 1 (8)

Kommunala handikapprådet 2009-11-23 1 (8) Kommunala handikapprådet 2009-11-23 1 (8) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset, 16.00 18.15 ande Övriga deltagande Politiker: Bengt-Åke Torhall (FP) ordförande Wiveca Norén () Dorothea Nilsson () Hans

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2008-09-25 1 (12)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2008-09-25 1 (12) 2008-09-25 1 (12) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1. Kl 13.30 16.00 ande Anna Gustavsson, ordf, ON Arne Johansson, v ordf SRF Ingvar Malmström, HLR Gun Arhag, Reumatikerför Yvonne Gustavsson,

Läs mer

J^^É.t Måns Nilsson (S)

J^^É.t Måns Nilsson (S) NORRTÄLJE KOMMUN Utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 16.00-16.25 Louise Branting (C), ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Samordningsförbundet Sydnärke 2011-11-16. Kommunkansliet, Hallsberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) 2011-08-29

ANSLAG/BEVIS. Samordningsförbundet Sydnärke 2011-11-16. Kommunkansliet, Hallsberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) 2011-08-29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) 2011-08-29 Plats och tid Ledamöter Ersättare Övriga deltagande Hasselfors Wärdshus, kl.12.30-15.30 Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun Sari Harju, Arbetsförmedlingen Annelie

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Produktionsstyrelsen 2011-11-15 1

Sammanträdesprotokoll. Produktionsstyrelsen 2011-11-15 1 Produktionsstyrelsen 2011-11-15 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Industrivägen 20, lokal Pasch Tisdagen den 15 november 2011, klockan 19:00-20:35 Ledamöter: Johan Hjelmstrand (M), ordf. Kent Hjalmarsson

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2007-05-22 1 (17) Socialkontoret, kl. 9.00 10.50

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2007-05-22 1 (17) Socialkontoret, kl. 9.00 10.50 2007-05-22 1 (17) Plats och tid Socialkontoret, kl. 9.00 10.50 Beslutande Övriga närvarande: Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Stefan Lamme (m) Pia Ingvarsson (s) Anita Svensson

Läs mer

Personalutskottet 2012-11-15

Personalutskottet 2012-11-15 PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2012-11-15, kl 0900-1200 ande Jan Larsson, S Pirkko Heikkilä, V Laila Mäki, S Övriga deltagande Gösta Lindmark, administrativ

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 2015-06-02 1(14) Gunilla Svensson (S) ordförande Hans- Bertil Sinclair (M) 2:e vice ordförande

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 2015-06-02 1(14) Gunilla Svensson (S) ordförande Hans- Bertil Sinclair (M) 2:e vice ordförande Folkhälsorådet 2015-06-02 1(14) Plats och tid Kultur- och fritidsförvaltningens Kansli, Greenroom Beslutande Övriga deltagare Gunilla Svensson (S) ordförande Hans- Bertil Sinclair (M) 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2011-09-14 65 (76) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, onsdagen den 14 september 2011, kl. 08.30-12.00 Beslutande Stefan Westin (S) ordf Rutger Hallin (M) Övriga deltagande Utses att justera Lena Furén,

Läs mer

Sonja Höglund (siv), ordförande Gunnar Eriksson (s) Larsgöran Larsson (m) Helen Holmgren, förvaltningschef Annica Arvidsson, sekreterare

Sonja Höglund (siv), ordförande Gunnar Eriksson (s) Larsgöran Larsson (m) Helen Holmgren, förvaltningschef Annica Arvidsson, sekreterare 1(11) Plats och tid Omvårdnadsförvaltningen,, kl. 09.00-12.00 ande Ledamöter Sonja Höglund (siv), ordförande Gunnar Eriksson (s) Larsgöran Larsson (m) Ersättare Linnéa Kihlström (kd) Anneli Ericsson (s)

Läs mer

Sven Olsson (M) Anders Larsson (S) Jan-Evert Nilsson (C) Roland Thord (MP)

Sven Olsson (M) Anders Larsson (S) Jan-Evert Nilsson (C) Roland Thord (MP) 2010-06-30 1 (22) Plats och tid Socialförvaltningen, onsdagen den 30 juni 2010 kl. 9.00 13.15 Beslutande Enl särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enl särskild förteckning, sid 2 Utses att justera

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Gemensamma nämnden för familjerättsliga frågor i Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner 2011-09-20 1 Plats och tid Beslutande Familjerättsbyrån, Industrivägen 22 B, Plan 3, Upplands Väsby kommun

Läs mer

KOmmundelsråd Tenhult 2008-11-18 1

KOmmundelsråd Tenhult 2008-11-18 1 KOmmundelsråd Tenhult 2008-11-18 1 Plats: Västerhäll, Tenhult Klockan: 18.30-21.45 Beslutande Mats Siljehult (kd) Anders Ekström (kd) Danuta Bäckman (kd) Bengt Fischer (c) Leif-Arne Andersson ( c) Anders

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2007-05-24 1

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2007-05-24 1 Vård- och omsorgsnämnden 2007-05-24 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2007-05-24 kl 08.00-12.00 Beslutande Anne Sörqvist (c) ordf Gert Hovbratt (c) ersättare för Anelia Dotcheva (c) Gunnar Dahlstrand

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Kommunstyrelsens allmänna utskott 2015-09-16 1

Sammanträdesprotokoll. Kommunstyrelsens allmänna utskott 2015-09-16 1 Kommunstyrelsens allmänna utskott 2015-09-16 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love almqvists torg 1. Lokal: Lundström Onsdagen den 16 september 2015, klockan 8:30-10.00 Ledamöter: Anders Rosén (V),

Läs mer

Mia Nilsson, Sekreterare Eva Österlind, Informatör, 11

Mia Nilsson, Sekreterare Eva Österlind, Informatör, 11 Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrum, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lena Kandergård (S) Kjell

Läs mer

Anneli Hedberg (S) ordförande, Johan Söderberg (S), Ulrica Truedsson (S), Ewa Callhammar (FP)

Anneli Hedberg (S) ordförande, Johan Söderberg (S), Ulrica Truedsson (S), Ewa Callhammar (FP) FOLKHÄLSOUTSKOTTET 2015-11-02 1 Plats och tid Ateljén, Nämndhuset, Vasavägen 16 Katrineholm, kl 10:00 11:30 Beslutande Anneli Hedberg (S) ordförande, Johan Söderberg (S), Ulrica Truedsson (S), Ewa Callhammar

Läs mer

Kommunkontoret onsdag 27 januari 2016 kl 09.00. Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret onsdag 27 januari 2016 kl 09.00. Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 09.30 12.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande Ulf Fahlstad (LP) Maire Lautakoski (S) Larry Tallroth (S) Sven Erik Eriksson (KD)

Läs mer

Kommunkontoret, 24 februari 2014, kl 09.00. Sekreterare Paragrafer 10-24 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, 24 februari 2014, kl 09.00. Sekreterare Paragrafer 10-24 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 10.00-15.15 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun

Läs mer

Kommunledningskontoret, Nödinge. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunledningskontoret, Nödinge

Kommunledningskontoret, Nödinge. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunledningskontoret, Nödinge PROTOKOLL 1(12) Plats och tid: Ale rummet, kl 08:30 11.15 Närvarande ledamöter Lennarth Nilsson (m) ordf Irene Hellkant (s) Birgit Hansson (kd) Christer Damm (s) Bengt Englund (c) Daniel Höglund (fp) Victoria

Läs mer

Utskottet för omsorg 2015-06-09. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Hälsön 2015-06-09 08:30-12.45

Utskottet för omsorg 2015-06-09. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Hälsön 2015-06-09 08:30-12.45 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Hälsön 2015-06-09 08:30-12.45 Beslutande Bertil Olsson (S) Maria Sörkvist (C) Eva Skoglund (S)tjänstgör. ers. Ulf Sjölinder (FP) Leif Appelgren (M) Anders Tenghede

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2011-05-02 1 (15)

Kommunala pensionärsrådet 2011-05-02 1 (15) Kommunala pensionärsrådet 2011-05-02 1 (15) Plats och tid Disponentvillan 14.00-16.00 Paragrafer 13-22 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (SN), ordf Göran Blom (PRO) Sonja Johansson (PRO) Sigrun

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Socialnämnden 2010-03-18 1 (15)

Sammanträdesdatum Sida Socialnämnden 2010-03-18 1 (15) Socialnämnden 2010-03-18 1 (15) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2010-03-18, kl. 10.00-12.20 Gruppsammanträde: 8.00-10.00 Beslutande: Ingegärd Brogren (C) Bengt Nordin (M) Siw Nordin (M)

Läs mer

Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 17 00 19 50

Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 17 00 19 50 Ronneby kommun Sammanträdesprotokoll 1(7) Kommunala Rådet för funktionshinder Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 17 00 19 50 Närvarande Ledamöter: Kristina Valtersson, (C) ordförande Birgitta

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2014-02-24 1. Anders Bernhardsson förälder

Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2014-02-24 1. Anders Bernhardsson förälder Lokala styrelsen Hammargärdet 2014-02-24 1 Plats och tid Hammargärdet kl. 17.00-19.00 Närvarande Helena Hall Blixt Helena Ekman Daniel Bohlin Pernilla Olebring Anders Bernhardsson Maud Lundström personal

Läs mer

Styrelsen för handikappverksamheten. Tid: Onsdagen den 27 januari 2010 kl. 10.00-15.20 Plats: Habilitering & Hälsa, Ekelundsgatan, Göteborg

Styrelsen för handikappverksamheten. Tid: Onsdagen den 27 januari 2010 kl. 10.00-15.20 Plats: Habilitering & Hälsa, Ekelundsgatan, Göteborg Protokoll Sammanträde: Styrelsen för Tid: Onsdagen den 27 januari 2010 kl. 10.00-15.20 Plats: Habilitering & Hälsa, Ekelundsgatan, Göteborg Beslutande Christin Slättmyr (S), ordförande Fredrik Bellino

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-30 210. Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Bengt Mård (m) Tommy Edenholm (kv)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-30 210. Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Bengt Mård (m) Tommy Edenholm (kv) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-30 210 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk, klockan 08.30-11.45 Beslutande Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Bengt Mård

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Konsumentnämnden 2012-03-13

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Konsumentnämnden 2012-03-13 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kontorshuset Hjorten kl. 10.00-11.15 Beslutande Övriga deltagande Valter Stenberg (S), ordförande Agda Johansson (C) Ann-Sofi Sehlstedt (S) Lars-Erik Lidman

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, Plan 1, Rum 105 09:30-11:00 ande Dan Berger (S) Ellena Dellios Vukic (FP) Sven Nilsson (C) Ewa Wemby (M) Annelie Fälth Simonsson (SD) Övriga närvarande

Läs mer

Information från socialnämnden 7

Information från socialnämnden 7 Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Projekt Ökad livskvalitet för personer med funktionsnedsättning genom fysisk aktivitet 3 Representant för handikapprådet till ett möte

Läs mer

Cecilia Gustafsson (S), ordförande Christer Törnell (KD) Göran Andreasson (S), vice ordförande Margareta Bäckström (C) Gunwald Karlsson (S)

Cecilia Gustafsson (S), ordförande Christer Törnell (KD) Göran Andreasson (S), vice ordförande Margareta Bäckström (C) Gunwald Karlsson (S) 1(9) Plats och tid Päronsalen, klockan 09:00 12:05 Beslutande Ersättare Cecilia Gustafsson (S), ordförande Christer Törnell (KD) Göran Andreasson (S), vice ordförande Margareta Bäckström (C) Gunwald Karlsson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17

PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17 PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17 Kommunala handikapprådet Plats och tid ande Camilla Stenmark Stig Stefansson Torvald Stefansson Ola Burström Åke Lindqvist Britt-Inger Lundstedt Christine Edström Eva Gustavsson

Läs mer

Redovisning av svar från enkät på särskilt boende 6

Redovisning av svar från enkät på särskilt boende 6 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Inbjudan chef för särskilt boende 3 Föregående protokoll 4 Information från socialnämnden 5 Redovisning av svar från enkät på

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2013-05-21 11 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 15.10 Beslutande Henrik Jansson, ordf. (M) Kent Oskarsson, KS vice ordf. (S) Jan-Olof Larsson, SN ordf. (M) Lars Eriksson, BUN ordf. (KD) Katarina Karlsson,

Läs mer

Plats och tid Messingen, Industrivägen 20. Lokal: Pasch, vån. 3 Onsdagen den 21 september 2011, klockan 19:00-21:40

Plats och tid Messingen, Industrivägen 20. Lokal: Pasch, vån. 3 Onsdagen den 21 september 2011, klockan 19:00-21:40 Produktionsstyrelsen 2011-09-21 1 Plats och tid Messingen, Industrivägen 20. Lokal: Pasch, vån. 3 Onsdagen den 21 september 2011, klockan 19:00-21:40 Beslutande Ledamöter: Johan Hjelmstrand (M), ordf.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Styrelsen för Väsby välfärd 2014-10-15 1

Sammanträdesprotokoll. Styrelsen för Väsby välfärd 2014-10-15 1 Styrelsen för Väsby välfärd 2014-10-15 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, lokal: Ragnvald Onsdagen den 15 oktober 2014, klockan 19:00-21:15 Ledamöter: Erik Palmstierna (M), ordförande

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Rådet för funktionshinderfrågor 2011-12-01 1 [5] Plats och tid: Kommunhuset, Lilla Tjörnsalen 17.30 19.30 Beslutande: Thomas Jakobsson M (SBN) Inger Bergstam M

Läs mer

Omsorgskontoret, Riskvarnen, Kalmar. Beslutande Steve Sjögren (s) ordförande Birgitta Elfström (s) kommunstyrelsen

Omsorgskontoret, Riskvarnen, Kalmar. Beslutande Steve Sjögren (s) ordförande Birgitta Elfström (s) kommunstyrelsen KALMAR KOMMUN Handikapprådet PROTOKOLL 2006-03-28 Tid kl 18.00 19.15 Plats Omsorgskontoret, Riskvarnen, Kalmar Omfattning 1-10 ande Steve Sjögren (s) ordförande Birgitta Elfström (s) kommunstyrelsen Rolf

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Kommunala pensionärsrådet

Sammanträdesprotokoll. Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2011-05-11 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, plan 8, Vilundarummet Onsdagen den 11 maj 2011, klockan 09:30-12.00 Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande Jan Eckert (M) Ann-Mari

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, kl. 10:00-10:15. Beslutande Anders Svensson (S) Pierre Månsson (FP) Peter Johansson (M) Katarina Honoré (S) Sven Nilsson (C) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 11 februari 2014 kl. 10:00 11:35

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 11 februari 2014 kl. 10:00 11:35 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 11 februari 2014 kl. 10:00 11:35 Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Greta Wedin Sveriges

Läs mer

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson Plats och tid Tallåsenrummet 13:15-16:00 Beslutande: Helena Brink (C) Ordförande Ove Schönning (S) Vice ordförande Ingegerd Pettersson, PRO Sune Öster, SPF Jan Nilsson, PRO Anna-Maria Winblad, PRO Ingrid

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 7 Plats och tid Kommunkontoret Lessebo måndagen den 3 mars 2014 kl 14.00 16.30 ande Anders Palmengren (s) ordf Ingvar Johansson (c) v ordf Monica Johansson (s) Tommy Truedsson (s) Eva Kabanda

Läs mer

Krister Olsson (S) Agnetha Persson (C) Thomas Löfgren (M) Anneli Persson (S) Pernilla Ekelund (FP)

Krister Olsson (S) Agnetha Persson (C) Thomas Löfgren (M) Anneli Persson (S) Pernilla Ekelund (FP) Sida 1/7 Plats och tid Lokal Roten, kl. 14.20 14.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Krister Olsson (S) Agnetha Persson (C) Thomas Löfgren (M) Anneli Persson (S) Pernilla Ekelund (FP) Övriga deltagare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (16) Plats och tid Sammanträdesrum Skutan Strömsvik tisdag, kl. 08.15 13.45 Beslutande Ulla Wallering Fall (S) Bertil Eklund (NB) Stig Svensson (KD) Marie Lindh Eriksson (C) Inga Ericsson (S) Närvarande

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16.

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16. Nr Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Kerstin Nordström (s) Robert Svensson (c) Barbro Gustafsson

Läs mer

Folkhälsorådet 2015-03-20 1. Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS. Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB

Folkhälsorådet 2015-03-20 1. Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS. Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB Folkhälsorådet 2015-03-20 1 Plats och tid Nästegårdsskolan Kvänum, 20 mars 2015, klockan 09.15-12.00 Beslutande Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS Thore Emma Svenson Larsson(S), (M),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2013-01-17 1 Plats och tid Garvaren röd, kl 13.15 16.45 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

Samordningsförbundet Umeå 2006-09-21

Samordningsförbundet Umeå 2006-09-21 PROTOKOLL Sammanträdesdatum Samordningsförbundet Umeå 2006-09-21 Plats och tid Arbetsmarknadsavdelningen Umeå kommun, kl 09.30-12.00 ande Anna-Karin Jonsson, Försäkringskassan, ordf Christer Lindvall,

Läs mer

Kultur- och fritidsnämndens protokoll 2016-04-19

Kultur- och fritidsnämndens protokoll 2016-04-19 Datum: Tisdagen den 19 april 2016 Tid: 17.30 18.40 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Måndagen den 25 april, klockan 16.00 Paragrafer: 19-26 Utses att justera: Christian Samuelsson

Läs mer

Kommunstyrelsens folkhälsoutskotts protokoll 2013-03-13

Kommunstyrelsens folkhälsoutskotts protokoll 2013-03-13 Datum: Onsdagen den 13 mars 2013 Tid: 08.30-09.30 Plats: Västra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 21 mars Paragrafer: 1-9 Utses att justera: Jörgen Andersson (C) Underskrifter:

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. Eva Alldén, tf chef personal- och löner Agneta Suikki, tf kommunchef

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. Eva Alldén, tf chef personal- och löner Agneta Suikki, tf kommunchef PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2015-09-08, kl 1500-1645 ande Britta Tervaniemi, V Laila Mäki, S Anita Weinz, NS Övriga deltagande Eva Alldén, tf chef personal-

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-03-13 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 13 mars 2012, klockan

Läs mer

HANDIKAPPRÅDET. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2016-05-13. 1 Omsorgsförvaltningen. Klockan 13:00-16:00

HANDIKAPPRÅDET. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2016-05-13. 1 Omsorgsförvaltningen. Klockan 13:00-16:00 1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Plats och tid: Bergius, Stationsgatan 12 Klockan 13:00-16:00 Beslutande: Ilona Szatmári Waldau (V) KS ordf. Eva Christiernin (S) OSN Lars Tufvesson (M) PBN Mikael

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Samordningsförbundet Sydnärke 2012-06-12. Kommunkansliet, Hallsberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) 2012-02-17

ANSLAG/BEVIS. Samordningsförbundet Sydnärke 2012-06-12. Kommunkansliet, Hallsberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) 2012-02-17 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) 2012-02-17 Plats och tid Ledamöter Ersättare Kommunhuset Laxå, kl.09.00-12.00 Ordförande Annica Moberg, Kumla kommun Sari Harju, Arbetsförmedlingen Lilian Erixon, Försäkringskassan

Läs mer

HANDIKAPPROGRAM FÖR HÖÖRS KOMMUN

HANDIKAPPROGRAM FÖR HÖÖRS KOMMUN HANDIKAPPROGRAM FÖR HÖÖRS KOMMUN Antaget av kommunfullmäktige 2006-12-20, 127 BAKGRUND I alla delar av världen, i varje land och på alla samhällsnivåer finns människor med funktionsnedsättningar. Handikappolitik

Läs mer

Socialnämnden 2005-01-18 1 (16) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-01-18, kl. 13.00-15.15. Marianne Andersson (för Urban Granfelt)

Socialnämnden 2005-01-18 1 (16) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-01-18, kl. 13.00-15.15. Marianne Andersson (för Urban Granfelt) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2005-01-18 1 (16) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-01-18, kl. 13.00-15.15 Beslutande Tjänstgörande ersättare Sune Frisk, ordförande Benny Persson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Handikapprådet 2013-05-16 1 (9 ) Plats och tid Kommunkontoret i Åsele, 2013-05-16, 9.00 12.00 Beslutande Vivianne Bäcklund Ordförande Stig Danielsson Gudrun Lindberg Maj Jonsson Gunilla

Läs mer

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Ulla Lundberg, Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 12-23 Jessica Lövdahl. Ordförande...

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Ulla Lundberg, Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 12-23 Jessica Lövdahl. Ordförande... Plats och tid Enåsenrummet, 13:15-16:00 Beslutande: Övriga deltagande Utses att justera Helena Brink (C), ordförande Johan Zahn, DHR Karl-Erik Wigholm, DHR Jörgen Brink, FUB Otto Forsberg, HRF John Bertil

Läs mer

Barn- och Utbildningsnämnden 2008-02-25 1 (20)

Barn- och Utbildningsnämnden 2008-02-25 1 (20) Barn- och Utbildningsnämnden 2008-02-25 1 (20) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Personalföreträdare Tid och plats för justering Måndagen den 25 februari 2008 klockan 16.00

Läs mer

Jan Plantin (M) K ristina Pettersson (S) Å ke Malmqvist (MP), ersättare för Karl Arne Larsson (C) 17. Medborgarkontoret, Östervåla 28 januari 2014

Jan Plantin (M) K ristina Pettersson (S) Å ke Malmqvist (MP), ersättare för Karl Arne Larsson (C) 17. Medborgarkontoret, Östervåla 28 januari 2014 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (23) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 08.30 12.00 Beslutande Karl Arne Larsson (C), ordförande, 2 16, 18 22 Inga Lill Hellgre n (S) Susanne Stambolidou T ellebo

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Samordningsförbundet Sydnärke 2012-03-13. Kommunkansliet, Hallsberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) 2011-12-14

ANSLAG/BEVIS. Samordningsförbundet Sydnärke 2012-03-13. Kommunkansliet, Hallsberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) 2011-12-14 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) 2011-12-14 Plats och tid Ledamöter Skofabriken Kumla, kl.12.00-15.45 Ordförande Annica Moberg, Kumla kommun Sari Harju, Arbetsförmedlingen Annelie Moilanen, Försäkringskassan

Läs mer

Närvarande ej tjänstgörande ersättare. Ingrid Hammarlund, (m) Se i övrigt resp. Sammanträdet öppet för allmänheten. 0 närvarande.

Närvarande ej tjänstgörande ersättare. Ingrid Hammarlund, (m) Se i övrigt resp. Sammanträdet öppet för allmänheten. 0 närvarande. 1(18) Protokollet är rensat enl sekretesslagen och personuppgiftslagen Plats och tid: Kommunkontoret, sessionssalen torsdagen den 29 juni 2006, Klockan 13.00 15.30 Beslutande: Håkan Gusteus, (fp) ordf

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrummet vid biblioteket Nossebro skola, kl 18.00-19.45. Carina Svantesson (M) Fredrik Ahlén (S) Maria Andersson (S)

Plats och tid Sammanträdesrummet vid biblioteket Nossebro skola, kl 18.00-19.45. Carina Svantesson (M) Fredrik Ahlén (S) Maria Andersson (S) Sida 1 Sammanträdesdatum 2013-03-04 Plats och tid Sammanträdesrummet vid biblioteket Nossebro skola, kl 18.00-19.45 Beslutande Marie-Louise Svensson (M), ordförande Carina Svantesson (M) Fredrik Ahlén

Läs mer

Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 16 februari 2012, klockan 9:00-12:00

Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 16 februari 2012, klockan 9:00-12:00 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 16 februari 2012, klockan 9:00-12:00 Närvarande Eva-Lott Andersson Kommunstyrelsen Helen Blad Tekniska Nämnden Anita Rylander

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/20 Plats och tid Magistern, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:30-20:50 Paragrafer 124-140 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida. Närvarande ersättare Se deltagarlista på nästa sida. Övriga deltagande

Läs mer

Therese Nyström Karlsson studerande. Olof Lindh Olof Lindh ANSLAG/BEVIS. ARVIKA KOMMUN, Utskottet Vård och omsorg

Therese Nyström Karlsson studerande. Olof Lindh Olof Lindh ANSLAG/BEVIS. ARVIKA KOMMUN, Utskottet Vård och omsorg Utskottet Vård och omsorg 2009-10-15 118 Plats och tid Sammanträdesrum Garvaren, röd klockan 13.15-17.00 Beslutande Sten Fransson, (S) ordförande Kerstin Svensson, (S) vice ordförande Hans Forssell, (S)

Läs mer

Ingela Wikander (KD), ordförande Maud Henningsson (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Gunilla Hamrin (S)

Ingela Wikander (KD), ordförande Maud Henningsson (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Gunilla Hamrin (S) FRITIDSFRÅGOR - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby kl 09.00 11.00 Beslutande Ingela Wikander (KD), ordförande Maud Henningsson (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Gunilla

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 2006-08-29 124 Plats och tid s sessionssal kl. 17.00-18.30 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LULEÅ KOMMUN

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LULEÅ KOMMUN Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 2007-12-11 Plats och tid Scandic Hotell Luleå, 2007-12-11, kl 13.15 15.40 Beslutande Enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Enligt bifogad närvarolista

Läs mer

Monica Magnusson, sekreterare. Ulla-Britt Brandin. Kommunhusets byggnadskontor klockan 18.00 Paragrafer 31-38

Monica Magnusson, sekreterare. Ulla-Britt Brandin. Kommunhusets byggnadskontor klockan 18.00 Paragrafer 31-38 1 (10) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum, Boken kl. 15:45 17:00 Beslutande Marie-Louise Andersson (V) ordförande Patrik Ströbeck (M) vice ordförande Edward Galia (SD) ledamot Christian

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Tekniska nämnden 2012-03-20 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Tekniska nämnden 2012-03-20 1 Tekniska nämnden 2012-03-20 1 Innehållsförteckning Motion om att åtgärda påfarten på väg 49 från Östra leden... 3 Hyresförhandling för kommunens bostäder... 4 Boendestrategiskt program för Skövde kommun

Läs mer

Reidun Westman, kulturchef Anna Swanberg, kultursekreterare. Peter Westerdahl. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 53-61 Anna Swanberg

Reidun Westman, kulturchef Anna Swanberg, kultursekreterare. Peter Westerdahl. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 53-61 Anna Swanberg Plats och tid Sessionssalen, kl 15.00-16.00 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Beslutande Ledamöter Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Peter Westerdahl (M) Birgith Schelin (C) Cecilia Koch

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Plats och tid Rådhuset, Askersund, den 24 augusti 2010 kl 13.00-15.40 Beslutande Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan Calais (S) Gun-Britt Bourelius (S) i

Läs mer

BEVIS OM ANSLAG. Socialnämndens protokoll har justerats och anslagits på kommunens anslagstavla

BEVIS OM ANSLAG. Socialnämndens protokoll har justerats och anslagits på kommunens anslagstavla Socialnämnden (1/16) Plats och tid Kommunförvaltningen, kl 08.00-14.30 Beslutande Bernth Lindgren, ordförande (kd), Karin Nordén, (c) tjänstgörande ersättare Stig Selin, (s), 75, 77 Ann-Helen Konradsson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (6)

Sammanträdesprotokoll 1 (6) 1 (6) Länets Handikappråd Plats och tid Folkets Hus, Östersund Torsdagen den 29 mars 2007 klockan 09.00-12.00 Beslutande MonaLisa Norrman Elisabeth Yngström Eva Holmbom Jan Emtehed Ann-Christin Nordling

Läs mer

Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman Anna Lindqvist, sekreterare. Sekreterare Paragrafer 44-51 Anna Lindqvist Ordförande Annica Eriksson

Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman Anna Lindqvist, sekreterare. Sekreterare Paragrafer 44-51 Anna Lindqvist Ordförande Annica Eriksson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) 2010-10-07 Plats och tid Stadshuset, Kumla kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun Tommy Holmqvist, Laxå kommun Lars-Göran Jonsson, Arbetsförmedlingen

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2015-06-01 14-31

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2015-06-01 14-31 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 14-31 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 14. Mötets öppnande 15. Presentation av ledamöter, ersättare och dagens gäster 16. Dialog med SBN, TN och MN a.

Läs mer