KONTRACT LEVERANTÖRSPROFIL. R.Rev. 1.0

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KONTRACT LEVERANTÖRSPROFIL. R.Rev. 1.0"

Transkript

1 KONTRACT LEVERANTÖRSPROFIL R.Rev. 1.0

2 Sida 2 av 18 Radars syn Kontract är ett snabbväxande bolag inom IT management som har hittat en nisch mellan traditionell management konsulting och mer teknikorienterad IT konsulting. Bolaget har haft en snabb tillväxt under senare år och omsatte under MSEK. Totalt är ca 35 personer anställda i bolaget. Verksamheten bedrivs från Örebro och nyligen öppnade man kontor i Göteborg. Kontract har lyckats etablera sig som en trusted advisor hos stora globala bolag som Mölnlycke Health Care men också nationella bjässar som Transportstyrelsen. För ett relativt nybildat bolag med oprövat varumärke är det imponerande. Tydligt är att det erbjudande man har passar väl in i vad marknaden efterfrågar. Då Kontract säger sig vilja hjälpa kunderna att öka effektiviteten inom IT organisationen samt öka IT s bidrag i verksamheten är budskapen väl förankrade i Radars syn på för ITverksamhet strategiska områden. Kontract skiljer sig från många leverantörer på marknaden genom att de exklusivt arbetar med rådgivning, projektledning samt kvalitetssäkring och att de gör det genom hela processen från analys till genomförandeprojekt. Då man inte har en stor leveransorganisation som behöver fyllas med volymuppdrag i genomförande eller förvaltning gör det att Kontract med trovärdighet kan hävda att de är oberoende och har hög integritet. Bolagets något blygsamma tillväxtambitioner för de kommande åren visar att bolaget avser att bli vid sin läst. Högre målsättningar hade riskerat att leda till beslut som gick mot större marknader, typ genomförandeprojekt, men då hade man samtidigt förlorat sin kanske viktigaste konkurrensfaktor, oberoendet. Radars syn på bolaget är att Kontract är ett välskött företag med starkt erbjudande och genomförande vilket gjort att bolaget växt väsentligt starkare än marknaden generellt. En framtida utmaning kan komma att vara den geografiska expansionen av bolaget.

3 Sida 3 av 18 Innehållsförteckning Radars syn... 2 Innehållsförteckning... 3 Strategi... 4 SWOT... 6 Utveckling de senaste åren... 7 Finansiell situation... 7 Strukturförändringar... 9 Väsentliga affärer... 9 Väsentliga kunder Branschinriktning Kundnöjdhet Partnerstruktur Produkt och tjänsteutbud Kontracts metod Organisation Ägarstruktur och styrelse Om Radar Ecosystem Specialists Radars Leverantörsprofiler... 17

4 Sida 4 av 18 Strategi Kontract är en från mjuk och hårdvaruleverantörer helt oberoende konsultfirma som arbetar med rådgivningstjänster inom IT och management. Kontract huvudtes är att se IT som ett centralt redskap för att leverera affärsnytta och skapa konkurrensfördelar. Kontract erbjuder tjänster inom analys och vägvalsfrågor. Vidare vill Kontract vara en aktiv part i att driva genomförandet av förbättrings och förändringsprojekten för att säkerställa att de avsedda verksamhetseffekterna uppnås med projektet. Genom detta vill Kontract vara en partner som följer kunderna i processen från problemanalys till genomförande och effektsäkring. Genom att tillföra en kombination av bred erfarenhet inom ledning & styrning med specialistkompetenser inom IT anser man att man har en god plattform för att skapa värde hos sina kunder. Kontracts målgrupp är organisationer där IT är en central och betydelsefull del i affären och verksamheten. I praktiken innebär detta ofta att kunderna är stora organisationer med strukturell komplexitet, under tillväxt eller som arbetar över en global marknad. Typiska exempel är Billerud Korsnäs och Mölnlycke Healthcare där man hjälpt kunderna att förverkliga skalfördelar och synergieffekter inom IT. Kontract har också många nationella kunder där Transportstyrelsen tjänar som ett exempel. Här har Kontract tidigt varit aktiva i analys och potentialbedömning avseende outsourcing av ITdrift och därefter deltagit i upphandlingsfasen. För närvarande arbetar man bland annat med genomförandet av omläggningen av IT driften till extern part. Bild 1: Kontracts kundgrupp

5 Sida 5 av 18 För att skapa lyckade IT projekt behövs kompetenser inom såväl ledning, teknik som verksamhet. Olika leverantörer positionerar sig med sina uppsättningar av kompetenser i denna triangel. Till exempel är Atea ett bolag som ligger tungt i teknikdelen medan Accenture kombinerar verksamhet och styrning. Styrning Effekt Teknik Verksamhet Bild 2: Kontracts kompetenser Kontract har valt att positionera sig inom kombinationen av styrning och teknik. För att nå önskade verksamhetseffekter krävs därutöver insikt i verksamheten. Här ser Kontract sig som en katalysator gentemot kundens egen organisation som genom att tillföra sin kompetens inom teknik och styrning kan säkerställa att projekten ger önskat resultat i den verksamhet kunden bedriver. Kontracts målsättning är att dubbla verksamheten inom de närmaste 5 åren. De områden som Kontract kommer fokusera på för att nå dit är att ytterligare förstärka och förtydliga erbjudandet kring att förflytta IT från stödtjänst till aktivt redskap för digitalt driven affärsutveckling. Förutom vidareutveckling av erbjudande och organisation så kommer man fokusera arbetet med att stärka varumärket. En ökad kännedom om Kontract och deras verksamhet är väsentlig, speciellt med tanke på att namnet riskerar leda tankarna till en mindre del av bolagets verksamhet. Intressant är att geografisk expansion inte är ett självändamål utan snarare en effekt av tillväxten. Syftet med etableringen i Göteborg är främst att skapa en närhet till de etablerade kunder Kontract har i regionen.

6 Sida 6 av 18 SWOT Ett vanligt sätt att beskriva ett företag är genom analys av ett företags starka och svaga sidor samt genom analys av framtida möjligheter och hot (SWOT = Strenghts/Weaknesses/Opportunities/Threats). Det följande speglar Radars syn på Kontract. Styrkor Erbjuder tjänster som är heta med ett budskap som ligger rätt i tiden Bra referenskunder och uppdrag Oberoende position Mycket hög kundnöjdhet Svagheter Budskap som kan vara svåra att ta till sig Konkurrerar med såväl traditionella IT konsulter som managementkonsulter Konkurrerar med mycket starka bolag som kombinerar management/it som Accenture och IBM Finansiellt starkt med en soliditet på 50 % Möjligheter Fortsatt tillväxt i segmentet Snabbväxande organisation med hög grad av anpassningsförmåga mot marknaden Metodutveckling kan ge ökad återanvändning av tidigare arbeten och därmed snabbare och bättre leveranser Förstärkt återanvändning av kunskap från olika branschers affärsutmaningar i syfte att skapa än högre kundvärden i uppdragen. Hot Snabb expansion kan ge växtvärk Alltför spretigt sortiment kan resultera i dålig kvalitet samt långa säljprocesser Namnet Kontract riskerar att begränsa kundernas syn på bolaget till enbart erbjudandet kring sourcing och upphandling. Göteborg har visat sig vara en besvärlig marknad för många konsultbolag att etablera sig på. Etableringen kommer testa bolagets ledning, styrning och strategi. Potential för att utveckla affären kring benchmarking.

7 Sida 7 av 18 Utveckling de senaste åren Finansiell situation 60 Ekonomisk utveckling Omsägning Vinst Antal anställda Bild 3: Kontracts utveckling sedan 2010 (MSEK)

8 Sida 8 av 18 90% 80% Tiilväxt % 60% 50% 40% 30% 20% 10% 0% 11/10 11/12 12/13 13/14 IT tjänster Sverige Kontract Bild 4: Kontracts tillväxt jämfört med IT tjänstemarknaden Tillväxten har varit stark och har kraftigt överstigit marknadstillväxten, vilket innebär att Kontract tar marknadsandelar. Prognosen för 2015 innebär en procentuell nedgång i tillväxt jämfört med 2014, dock fortfarande långt över förväntad marknadstillväxt under samma period. Detta skall snarast ställas mot en ambition att sätta målen på en nivå som inte stimulerar tillväxt med fel erbjudande. Här ser sig Kontract även framöver som en oberoende part som med kan hjälpa kunderna att genomföra affärsdriva förändringar inom IT från ax till limpa. Kontracts angreppssätt är att driva dessa projekt genom en kombination av egna seniora konsulter, kundernas egna organisationer och även redan etablerade leverantörer till kunderna. Tydligt från siffrorna är att segmentet har en högre lönsamhet än de flesta andra IT konsultaktiviteter. En bruttomarginal på 16 % placerar Kontract i absoluta lönsamhetstoppen.

9 Sida 9 av 18 Strukturförändringar MARS 15 GÖTEBORGSETABLERING Kontract har rekryterat Erkki Svensson, som närmast kommer från rollen som affärsutvecklare och site manager på Tieto i Göteborg. Erkki Svensson börjar på Kontract i början av mars som Key Account Manager och senior rådgivare, med ett särskilt ansvar för västra Sverige. Väsentliga affärer FEB 15 KARLSTAD KOMMUN Karlstad kommun är en medelstor kommun med högt fokus på kvalitet och IT. För att skapa ett underlag för framtida vägval inom IT anlitades Kontract under hösten 2014 för genomförande av en ITinriktad verksamhetsanalys. Syftet var att skapa ett faktabaserat underlag för framtida affärsbeslut om sourcing inom valda delar av tjänsteportföljen. Analysen inriktades i huvudsak mot servicedesk, datacenter och klienttjänsterna. Kontracts åtagande åt Karlstad kommun omfattade: Nulägesbild, per tjänsteområde. Beskrivning av tjänster, volymer och kostnader. Analys av hur en lämplig tjänstestruktur bör se ut för att ge bästa balans mellan leverans och kostnad samt ge möjlighet att helt eller delvis sourca tjänster. I detta vägdes även benchmarking med liknande verksamheter in. Identifiering av förbättringsområden. Beskrivning av potentialen mellan nuläge och föreslagen tjänstestruktur. Åtgärdsplan och prioriteringar. Rekommenderade åtgärder, prioriterade och resursestimerade. Analys av organisationens förmågor och redovisning av utvecklingsbehov. FEB 14 BILLERUDKORSNÄS I november 2012 slutfördes samgåendet mellan två stora pappersindustrier, Billerud och Korsnäs. Sammanslagningen skapade möjlighet till kostnadsbesparingar och effektivitetsförbättringar samt förutsättningar för framtida tillväxt. Utgångspunkten för att uppnå dessa affärsnyttor var bland annat skapandet av en gemensam ITinfrastruktur för den nya koncernen. För att initiera detta drogs ett omfattande förändringsprogram igång, DCNprojektet, vilket leds av Kontract. Konkret syftar initiativet till att skapa en gemensam miljö som främjar samarbete mellan de båda bolagen efter sammanslagningen. En övergång till en gemensam plattform för serverkonsolidering, datalagring och övervakning har skapat en bas för att ITorganisationen skall kunna agera som en organisation både internt och mot de interna kunderna.

10 Sida 10 av 18 JAN 14 LOOMIS Under de senaste åren har Loomis succesivt byggt affären genom att utveckla exempelvis standarder för säkerhet, kvalitet och logistik. Sammantaget är detta ett sätt att tillvarata koncernnyttan genom exempelvis skalfördelar, systematiskt delande av erfarenhet och möjligheter att följa kunderna på global nivå. Samtidigt fanns mellan koncernens bolag en mycket begränsad organisatorisk och teknisk samordning av IT. För att ta ett nästa steg i utvecklingen gjordes en preliminär bedömning av koncernledningen att IT behövde utvecklas för att möta framtida behov och förstärka affärsvärdet från IT. Loomis behövde ett gemensamt angreppssätt för att styra, följa upp och utveckla IT på koncernnivå. För att uppnå detta anlitades Kontract med utgångspunkten att: Identifiera konkreta utvecklingsmöjligheter inom koncerngemensam IT Definiera förslag på strategisk inriktning och intention för koncernens IT och tydliga förändringar kopplade till identifierade utmaningar Tydliggöra effekter av förändringarna och krävda resurser för att genomföra dessa Formulera förslag på hur en förändring kunde genomföras med tydliga prioriteringsförslag MAJ 13 TRANSPORTSTYRELSEN Transportstyrelsen upphandlade under 2014 avtal för drift av sin ITmiljö. Upphandlingen syftade till att etablera ett avtal för applikationsdrift och infrastrukturdrift samt andra närliggande tjänster. Projektet är en del av ett större program för implementering av Transportstyrelsens nya försörjningsstrategi. För att leda och driva denna upphandling med ett årligt avtals värde om drygt 150 miljoner kronor anlitade Transportstyrelsen extern konsulthjälp. I konkurrens med flera etablerade konsultbolag valde Transportstyrelsen Kontract. Kontracts uppdrag var att leda arbetet med att genomföra en analys i syfte att skapa ett beslutsunderlag gällande framtida ITdrift. Syftet med beslutsunderlaget var att klargöra: De olika alternativen och dessas för och nackdelar, Verksamhetspåverkan samt strategisk passform, Konsekvensanalys Rekommendation och beskrivning av det lämpligaste alternativet. I uppdraget ingick även att efter sourcingbeslut leda arbetet med att anpassa avtal och arbetssätt samt driva upphandling från kravinsamling till färdig transformation.

11 Sida 11 av 18 Väsentliga kunder Kontracts största kunder är (alfabetsordning): Ahlsell Atlas Copco BillerudKorsnäs Loomis Mölnlycke Health Care Martin & Servera Transportstyrelsen Örebro Kommun Branschinriktning Kontract arbetar över samtliga branscher. Kundnöjdhet Kontract har under en följd av år blivit bedömda i Radars kundnöjdhetsundersökningar och haft framträdande placeringar där. Under 2014 placerade sig enbart en annan leverantör före Kontract och under 2013 hamnade Kontract på första plats i Sverige avseende kundnöjdhet. Radar låter i kundnöjdhetsundersökningen kunderna betygsätta leverantörerna i följande kategorier: Infrastruktur: Implementering av infrastrukturplattformar, inklusive förvaltning. Outsourcing och drift: IM, AM, BPO inklusive offshore och on site. Resurskonsulter: Tillfällig eller permanent bemanning, exempelvis ITtekniker, programmerare, testare, projektledare eller managementkonsulter. Verksamhetslösningar: Utveckling och implementering av verksamhetsapplikationer, inklusive förvaltning. Följande områden ingår i bedömningarna: Kostnad Specifikation Tid Offert/CVprocess Prisvärdhet Kvalitet Relation Uppnådd projekteffekt Kompetens Sammantagen bedömning I det följande kommenteras den sammantagna bedömningen.

12 Sida 12 av 18 Betyg i Radars leverantörskvalitetsundersökning 5,0 4,5 4,0 3,5 3,0 2,5 2,0 1,5 1,0 0,5 0, Kontract Genomsnig resurskonsulter Bild 5. Betyg i Radars leverantörskvalitetsundersökning Den kategori där kunderna naturligt placerar Kontract är inom Resurskonsulter och där ger man genomgående mycket höga betyg, från 4,3 till 4,5 på den femgradiga skalan. Som jämförelse kan nämnas att snittet 2014 låg på 3,9. Att under en kraftig tillväxtperiod, vilket Kontract befinner sig i, kunna utveckla och bibehålla så pass nöjda kunder som Kontract har lyckats med är ett bra kvitto på en hållbar affärsidé. Partnerstruktur Kontract arbetar inte via partners eller som partner åt någon annan IT leverantör. Detta är ett led i att bibehålla sitt oberoende samt att kunna garantera kvalitet och integritet ut mot kund.

13 Sida 13 av 18 Produkt- och tjänsteutbud Kontract erbjuder konsulttjänster inom management, upphandling, teknik och verksamhetsutveckling. Kärnan i erbjudandet är den breda kompetensen som hjälper kunderna att nå satta mål för projekten. De teknik och metodområden som redovisas nedan är exempel på verktyg som för närvarande ofta används. Som tidigare berörts vill Kontract komma in i ett tidigt skede för att kunna analysera potentialer och utforma lämpliga lösningsalternativ. Vidare är det centralt för Kontract att vara med vid genomförandet av förbättrings och förändringsprojekt för att säkerställa att utlovad verksamhetsnytta uppnås. Grundläggande för att lyckas med detta är en bred erfarenhet inom ledning & styrning kombinerat med djup specialistkompetens inom teknik. Exempel på typiska uppdragsbeskrivningar är: digitalisering av affärserbjudanden och distributionsprocesser integration och konsolidering av komplexa ITmiljöer i samband med ex. fusioner och förvärv (M&A) oberoende rådgivare inom ex. sourcing, molntjänster och upphandling projektledning och specialister inom ITrelaterade förändringsprojekt Typiska fokusområden för närvarande är: Program och projektledning IT och verksamhetsstyrning Sourcing och upphandling Leverantörsstyrning IT Service Management och kvalitet Kostnadseffektivisering Optimering ITinfrastruktur Informationssäkerhet

14 Sida 14 av 18 Kontracts metod Analys Strategi Effekovitet Potenoal Vägval Konsekvenser Upphandling Förberedelser Transformaoon Projektledning Validering Kvalitétsäkring Effektsäkring Bild 6: Kontracts metod Kontract har definierat 3 olika steg i sin metod: Analysfasen där problem identifieras och business case byggs. Typexempel på områden som attackeras är sourcingfrågor, IT strategier, sätt att utvinna kostnadsfördelar ur IT, hämta hem IT effektivitetsvinster från skalfördelar och fusioner. Vägvalsteget där olika alternativ utvärderas och ställs mot varandra samt förberedande steg inför förändring genomförs. I detta steg definieras och exekveras också en sourcingstrategi. Transformationssteget där projektet genomförs mot resultat och effektmål. Kontract finns med i roller som projektledare, kvalitetssäkring och sakkunnig expertis. I samtliga steg arbetar Kontract tillsammans med kundernas resurser alternativt med kundernas befintliga leverantörer. I och med att man är med i hela projektet har man en god möjlighet att påverka att de avsedda verksamhetseffekterna uppnås.

15 Sida 15 av 18 Organisation Huvuddelen av Kontracts drygt 35 anställda utgörs av seniorkonsulter som verkar i leveransorganisationen och det finns ett betydande samspel mellan säljorganisation och leveransorganisation. Konsulterna inom leveransorganisationen har mycket hög bransch och yrkeserfarenhet och tillhandahåller både konkret rådgivning samt driver projekt mot kund. Kontract är organiserat i 4 processområden: Säljprocessen som leds av Henrik Palmér, tidigare Nordisk försäljningsansvarig från ework. Leveransprocessen som leds av Richard Tonyson, tidigare operativ chef från Phonera HRprocessen som leds av Peter Funk, tidigare konsultchef för Sigmas IT Services Affärsutveckling Johan Mangnäs, tidigare managementkonsult på Preera. Koordinering mellan processerna och drivande för verksamhetsutveckling är VD Kristian Franzén som har en bakgrund från bland annat IMS och PwC. Affärsutveckling HR Leverans Försäljning Bild 7: Kontracts organisation Kompetenserna i leveransorganisationen består till ca 60 % av IT management och sourcing kompetens (affärskonsulter/projektledare) och till 40 % av tekniska arkitekter. Denna mix upplevs som rätt i dagsläget.

16 Sida 16 av 18 Ägarstruktur och styrelse Kontract är ett helägt dotterbolag till Orne Holding AB som består av VD i Kontract, Kristian Franzén samt Stefan Alkman, projektledare Kontract. Styrelsen i Kontract består av ägarrepresentanterna samt Ingela Holmberg, tidigare Arthur Andersen samt VD positioner inom marknads och försäljningsbolag samt Tony Cornelius, tidigare försäljningschef IMSdata samt grundare Precio.

17 Sida 17 av 18 Om Radar Ecosystem Specialists Radar Ecosystem Specialists är Nordens ledande leverantör av lokal faktabaserad insikt för aktörer i ITbranschens ekosystem. Genom att kunna följa en krona genom ekosystemet erbjuder Radar en unik detaljnivå för såväl IT- verksamhet som ITleverantör på den lokala marknaden. Med tusentals datapunkter i ekosystemet, samt närhet och kunskap om den lokala marknaden, levererar Radar ett värdeskapande som är ledande på såväl operativ som strategisk nivå. Våra insikter och tjänster skapar möjligheten att ständigt styra med aktuell information om nuläge, planer och prioriteringar. Radars Leverantörsprofiler Radars leverantörsprofiler är avsedda att hjälpa kunder att bilda sig en god uppfattning om respektive leverantör. Radar utför dessa analyser dels i samarbete med Pierre Audoin Consultants och dels på uppdrag av Radars kunder. Kontakta oss för mer information!

18 ANSVARIG ANALYTIKER: Nils Molin R.Rev. 1.0

EXCANTO LEVERANTÖRSPROFIL. R.Rev. 1.0

EXCANTO LEVERANTÖRSPROFIL. R.Rev. 1.0 EXCANTO LEVERANTÖRSPROFIL R.Rev. 1.0 Sida 2 av 13 Radars syn Excanto är ett bolag som erbjuder driftstjänster och outsourcing till bolag med ca 50 1 000 användare. Excantos tjänsteportfölj täcker in de

Läs mer

GDM LEVERANTÖRSPROFIL

GDM LEVERANTÖRSPROFIL GDM LEVERANTÖRSPROFIL Sida 2 av 13 Radars syn GDM är en aktör som fokuserar på funktionsåtaganden för en begränsad målgrupp. Bolaget har visat tillväxt men är fortfarande relativt litet, med drygt 100

Läs mer

Strategisk utveckling och förändring av IT

Strategisk utveckling och förändring av IT REFERENS Strategisk utveckling och förändring av IT Förstärkning av koncernens affärsvärde från IT Om Loomis globalt ledande på effektivt cash management Loomis är en global koncern, noterad på Nasdaq

Läs mer

Doro (DORO.ST) Två steg framåt, ett tillbaka

Doro (DORO.ST) Två steg framåt, ett tillbaka ANALYSGARANTI* 13:e maj 2008 Doro (DORO.ST) Två steg framåt, ett tillbaka Även om Doros Q1-rapport var den femte delårsrapporten i rad med positivt resultatutfall, så var det en besvikelse. Framför allt

Läs mer

Bolagen har ordet. Atlas Copco

Bolagen har ordet. Atlas Copco Bolagen har ordet Hållbart värdeskapandes enkätundersökning är ett viktigt verktyg för att ta tempen på nivån och omfattningen på svenska bolags hållbarhetsarbete. Men i kvantitativa resultat är det ofta

Läs mer

Xmentor - för potentiella partners

Xmentor - för potentiella partners Xmentor - för potentiella partners Xmentor AB - www.xmentor.se - Köpmannagatan 2-652 26 Karlstad OM XMENTOR Den höga förändringstakten i dagens organisationer liksom den ofta kritiska tillgången på kompetens

Läs mer

Roligt att du vill göra ditt exjobb hos oss!

Roligt att du vill göra ditt exjobb hos oss! EX JOB B20 16 Roligt att du vill göra ditt exjobb hos oss! Knowit är ett av nordens ledande konsultbolag med 1800 specialister. Vi erbjuder spetskompetens inom Decision, Design & Digital, It och Management.

Läs mer

och som innebär mervärden för kunderna i deras verksamhet eller boende, samt affärsmässigt tillgodogöra Rullande årsvärde, kurva 14,00 12,00 10,00

och som innebär mervärden för kunderna i deras verksamhet eller boende, samt affärsmässigt tillgodogöra Rullande årsvärde, kurva 14,00 12,00 10,00 Verksamhet Castellums affärsidé är att utveckla och förädla fastighetsbeståndet med inriktning på bästa möjliga resultat- och värdetillväxt genom att med lokal närvaro på utvalda marknader i Sverige erbjuda

Läs mer

INKÖPSSTRATEGI Inköpsbarometern rapport nr 1 februari 2012

INKÖPSSTRATEGI Inköpsbarometern rapport nr 1 februari 2012 INKÖPSSTRATEGI Inköpsbarometern rapport nr 1 februari 2012 ProSourcia AB Tegelviksgatan 79 116 47 Stockholm www.inkopsbarometern.com info@inkopsbarometern.com Inköpsstrategi 2 Executive Summary Inköpsbarometerns

Läs mer

Folkhälsokommitténs sekretariat. Johan Jonsson 2013-03-18

Folkhälsokommitténs sekretariat. Johan Jonsson 2013-03-18 1(9) PM Folkhälsokommitténs sekretariat Referens Datum Diarienummer Johan Jonsson 2013-03-18 FOLKHÄLSOKOMMITTÈN Regionfullmäktiges uppdrag regionstyrelsen ska utvärdera regionens samlade folkhälsoinsatser

Läs mer

Lägesrapport avseende införandet av miljöledningssystem med förslag till det fortsatta arbetet.

Lägesrapport avseende införandet av miljöledningssystem med förslag till det fortsatta arbetet. Tjänsteutlåtande Kommunledningskontoret 2007-08-13 Johan Sundqvist 08-590 977 68 Dnr: Fax 08-590 733 40 KS/2006:137 Johan.Sundqvist@upplandsvasby.se /Kommunstyrelsen/ Lägesrapport avseende införandet av

Läs mer

Lyckas med outsourcing av lön och HR Whitepaper

Lyckas med outsourcing av lön och HR Whitepaper bluegarden.se Lyckas med outsourcing av lön och HR Whitepaper Kan din verksamhet tjäna på att outsourca hela eller delar av löne- och HRadministrationen? Detta whitepaper ger dig underlag att fatta korrekta

Läs mer

Herr ordförande, ärade aktieägare, mina damer och herrar

Herr ordförande, ärade aktieägare, mina damer och herrar Herr ordförande, ärade aktieägare, mina damer och herrar Det är med stor tillfredställelse vi kan konstatera att 2005 blev det bästa året i SWECOs historia, vi slog de flesta av våra tidigare rekord. Jag

Läs mer

Upphandling av IT-tjänster och outsourcing av delar av verksamheten

Upphandling av IT-tjänster och outsourcing av delar av verksamheten TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2010-05-18 Kommunstyrelsens arbetsutskott Kst 2010/212 Upphandling av IT-tjänster och outsourcing av delar av verksamheten Förslag till beslut Kommunledningskontorets förslag 1.

Läs mer

FÖRVALTNINGSGUIDE FGUIDE FÖR STOCKHOLMS STAD MODELLBESKRIVNING

FÖRVALTNINGSGUIDE FGUIDE FÖR STOCKHOLMS STAD MODELLBESKRIVNING FÖRVALTNINGSGUIDE FGUIDE FÖR STOCKHOLMS STAD MODELLBESKRIVNING Modellsammanfattning Fguide på 5 minuter Känna till Modellfördjupning Begreppsdefinition Modellbeskrivning Förstå - Ansvarsområden & rollbeskrivningar

Läs mer

AFFÄRSPLAN. LandstingsService i Östergötland

AFFÄRSPLAN. LandstingsService i Östergötland AFFÄRSPLAN 2001 LandstingsService i Östergötland 2 Innehållsförteckning Omvärldsanalys 3 Vision 3 Affärsidé 3 Strategiska mål 4 Operativa mål 4 Strategi 4 Ekonomistyrning 5 Grundläggande värderingar 5

Läs mer

Sourcinganalys och upphandling IT-drift

Sourcinganalys och upphandling IT-drift REFERENS: TRANSPORTSTYRELSEN Sourcinganalys och upphandling IT-drift Förflyttning till en tjänstebaserad leverans hos ny leverantör Om Transportstyrelsen Transportstyrelsen är en myndighet som arbetar

Läs mer

Vikten av att satsa tid på relation och governance vid outsourcing Martina Svenfelt Chef System Bankgirot. martina.svenfelt@bankgirot.

Vikten av att satsa tid på relation och governance vid outsourcing Martina Svenfelt Chef System Bankgirot. martina.svenfelt@bankgirot. Vikten av att satsa tid på relation och governance vid outsourcing Martina Svenfelt Chef System Bankgirot martina.svenfelt@bankgirot.se I korthet Position: Ett av 20 clearinghus i Europa. Kunder: Banker,

Läs mer

Antagen av IT-styrgruppen 2015-03-06 Diarienr: KS 2015/0331

Antagen av IT-styrgruppen 2015-03-06 Diarienr: KS 2015/0331 Riktlinje 2015-03-06 Riktlinje för val av itförsörjningsmodell Antagen av IT-styrgruppen 2015-03-06 Diarienr: KS 2015/0331 Sammanfattning Med försörjning avses externt producerad IT-tjänst alternativt

Läs mer

Effekter av konkurrens. Utdrag ur undersökningen om äldreomsorgens framtidsutmaningar

Effekter av konkurrens. Utdrag ur undersökningen om äldreomsorgens framtidsutmaningar Effekter av konkurrens Utdrag ur undersökningen om äldreomsorgens framtidsutmaningar Inledning Innehållet i den här rapporten bygger på djupintervjuer med kommunala chefer (socialchef, äldreomsorgschef,

Läs mer

Hållbarhetspolicy. Denna hållbarhetspolicy fastställdes av Castellum AB (publ) styrelse den 15 april 2015.

Hållbarhetspolicy. Denna hållbarhetspolicy fastställdes av Castellum AB (publ) styrelse den 15 april 2015. Hållbarhetspolicy Denna hållbarhetspolicy fastställdes av Castellum AB (publ) styrelse den 15 april 2015. Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 2. Omfattning... 2 3. Syfte... 2 4. Hållbarhetsdefinition...

Läs mer

MARKNAD OCH TRENDER I KORTHET

MARKNAD OCH TRENDER I KORTHET MARKNAD OCH TRENDER I KORTHET PEDAB [P0433] Senast ändrad 15-06-10 Sida 2 av 8 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. I KORTHET: ANALYTICS... 3 2. I KORTHET: CLOUD... 4 3. I KORTHET: MOBILITY... 5 4. I KORTHET: SECURITY...

Läs mer

Sammanfattning. Angeles Bermudez-Svankvist. Camilla Gustafsson. Sida: 2 av 17

Sammanfattning. Angeles Bermudez-Svankvist. Camilla Gustafsson. Sida: 2 av 17 Dnr: AF-2010/436389 Datum: 2011-05-13 Återrapportering enligt regleringsbrevet för 2011, 3.10 Systemstöd Arbetsförmedlingens Återrapportering 2011 Plan för utvecklings- och implementeringsarbetet av det

Läs mer

Så får Atlas Copco ut maximalt värde och säkrad drift av sina affärskritiska applikationer

Så får Atlas Copco ut maximalt värde och säkrad drift av sina affärskritiska applikationer REFERENS Så får Atlas Copco ut maximalt värde och säkrad drift av sina affärskritiska applikationer Om Atlas Copco Atlas Copco är en världsledande leverantör av lösningar för industriell produktivitet.

Läs mer

Guide för dig som ska köpa rekryteringstjänster. - Specialister & Chefer. Ett kostnadsfritt whitepaper utgivet av Level Recruitment

Guide för dig som ska köpa rekryteringstjänster. - Specialister & Chefer. Ett kostnadsfritt whitepaper utgivet av Level Recruitment Guide för dig som ska köpa rekryteringstjänster - Specialister & Chefer Ett kostnadsfritt whitepaper utgivet av Level Recruitment Level Recruitment AB - 2016 Konsten att hitta rätt företag Att hitta rätt

Läs mer

DELÅRSRAPPORT Januari Mars 2004 2Entertain AB (publ), org nr 556301-2730

DELÅRSRAPPORT Januari Mars 2004 2Entertain AB (publ), org nr 556301-2730 DELÅRSRAPPORT Januari Mars 2004 2Entertain AB (publ), org nr 556301-2730 Omsättningen 56,2 MSEK (44,7 MSEK). Rörelseresultatet 4,3 MSEK (3,0 MSEK). Stora publiksuccéer i Sverige med bla Barnaskrik och

Läs mer

Ålands Näringslivs trendbarometer

Ålands Näringslivs trendbarometer Företagsklimatets trendbarometer (maj 2014) Ålands Näringsliv genomför tre gånger i året en barometer som syftar till att mäta de löften sittande landskapsregering har givit gällande att förbättra förtagarnas

Läs mer

KPI FÖR INKÖPSORGANISATIONEN

KPI FÖR INKÖPSORGANISATIONEN strategy KPI FÖR inbjudan till konferens i Stockholm den 25-26 maj 2010 TALARE ORDFÖRANDE Sture Karlsson Tetra Pak Björn Holmberg SJ AB Lovisa Söderholm SKF Ann-Mari Olofsson ABB AB Nyckeltal för ökad

Läs mer

FÖRETAGSPOLICY FÖR BOLAG ÄGDA AV ANEBY KOMMUN

FÖRETAGSPOLICY FÖR BOLAG ÄGDA AV ANEBY KOMMUN FÖRETAGSPOLICY FÖR BOLAG ÄGDA AV ANEBY KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige 2009-02-23 6 Inledning och syfte Aneby kommun bedriver en del av sin verksamhet i form av bolag eller stiftelser. Verksamhet i

Läs mer

Chefer till nationella avdelningar

Chefer till nationella avdelningar Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten söker Chefer till nationella avdelningar till Polismyndigheten Den nya Polismyndigheten bildas den 1 januari 2015. Polismyndigheten som ersätter dagens 21

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI -- SEPTEMBER 2006 FÖR CURERA

DELÅRSRAPPORT JANUARI -- SEPTEMBER 2006 FÖR CURERA DELÅRSRAPPORT JANUARI -- SEPTEMBER 2006 FÖR CURERA Januari -- september 2006 Nettoomsättningen uppgick till ksek 103 977 (98 525) och proforma till ksek 123 360. Rörelseresultatet uppgick till k SEK -2

Läs mer

Optimalt inomhusklimat

Optimalt inomhusklimat Optimalt inomhusklimat Fördelar för människor, ekonomi och miljö. Gunnar Karlsen Region Öst Entreprenad Rådgivning Service Optimalt inomhusklimat Gunnar Karlsen Region Öst Sverige Sidan 1 Värdet av ren,

Läs mer

Marknadsplan - Intensiv 2+1 dagar. Schema. Kort om programmet. Senaste uppdatering 2009-08-25

Marknadsplan - Intensiv 2+1 dagar. Schema. Kort om programmet. Senaste uppdatering 2009-08-25 Marknadsplan - Intensiv 2+1 dagar Senaste uppdatering 2009-08-25 Schema Marknadsstrategiskt program för personer i ledningsbefattning. Kort om programmet Programmet Marknadsplan har en strategisk inriktning.

Läs mer

Ramverk för systemförvaltning

Ramverk för systemförvaltning Peter Yngve IT-centrum 2011-04-29 1.1 1 (8) Peter Yngve IT-centrum 2011-04-29 1.1 2 (8) BAKGRUND/MOTIV... 3 MÅL OCH SYFTE... 3 FORUM OCH GRUPPER... 3 LANDSTINGETS LEDNINGSGRUPP... 3 IT-GRUPP... 3 PROGRAMSTYRGRUPP...

Läs mer

FÖRETAGSPOLICY FÖR KRISTIANSTADS KOMMUN OCH DESS KOMMUNALA BOLAG

FÖRETAGSPOLICY FÖR KRISTIANSTADS KOMMUN OCH DESS KOMMUNALA BOLAG Fastställd av kommunfullmäktige 2008-04-08 49 FÖRETAGSPOLICY FÖR KRISTIANSTADS KOMMUN OCH DESS KOMMUNALA BOLAG 1. Bakgrund Kommunallagen ställer krav på uppsikt och kontroll över all kommunal verksamhet,

Läs mer

Effektivare offentlig upphandling

Effektivare offentlig upphandling 2008-02-14 1 (7) Effektivare offentlig upphandling Anförande av Claes Norgren, generaldirektör Konkurrensverket, vid konferens Effektivare offentlig upphandling i Stockholm den 14/2 2008. Det talade ordet

Läs mer

Lönestrategi 2016-2018

Lönestrategi 2016-2018 LULEÅ KOMMUN 1 (6) 2015-11-13 Lönestrategi 2016-2018 Lönebildning i Luleå kommun Lönebildningen i kommunen ska bidra till att nå målen i verksamheten. Lönen ska stimulera till förbättringar av verksamhetens

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 1 JANUARI 31 DECEMBER

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 1 JANUARI 31 DECEMBER BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 1 JANUARI 31 DECEMBER Samgående med StjärnaFyrkant och nedskrivning av goodwill SEPTEMBER Under årets fjärde kvartal förvärvades samtliga aktier i StjärnaFyrkant genom nytecknade aktier

Läs mer

VD och koncernchef Lars Idermarks anförande vid PostNords årsstämma 2013

VD och koncernchef Lars Idermarks anförande vid PostNords årsstämma 2013 VD och koncernchef Lars Idermarks anförande vid PostNords årsstämma 2013 Observera: Det talade ordet gäller. Ärade stämmodeltagare, mina damer och herrar. Det har nu gått fyra år sedan fusionen mellan

Läs mer

Digital strategi för Strängnäs kommun

Digital strategi för Strängnäs kommun 1/8 Beslutad: Kommunfullmäktige 2016-01-25 8 Gäller fr o m: 2016-01-26 Myndighet: Diarienummer: Kommunstyrelsen KS/2015:646-005 Ersätter: Ansvarig: IT-strateg Digital strategi för Strängnäs kommun 2/8

Läs mer

Koncernchef Lars G. Nordströms anförande Posten Nordens årsstämma 14 april 2010

Koncernchef Lars G. Nordströms anförande Posten Nordens årsstämma 14 april 2010 Koncernchef Lars G. Nordströms anförande Posten Nordens årsstämma 14 april 2010 Bästa stämmodeltagare! 2009 var ett år då våra kunder var mer nöjda än någonsin det vet vi genom våra mätningar. Det var

Läs mer

CellaVision årsstämma 2015

CellaVision årsstämma 2015 CellaVision årsstämma 2015 1 5/21/2015 CellaVision skapar värde för sjukvården CellaVision skapar värde genom att förbättra processerna för blodanalys vilket resulterar i att fler patienter kan få bättre

Läs mer

Snabbväxande B3IT offentliggör notering på Nasdaq First North Premier och publicerar prospekt

Snabbväxande B3IT offentliggör notering på Nasdaq First North Premier och publicerar prospekt Pressmeddelande 27 maj, 2016 Snabbväxande B3IT offentliggör notering på Nasdaq First North Premier och publicerar prospekt Styrelsen och ägarna av B3IT Management AB (publ) ( B3IT eller Bolaget ) har,

Läs mer

MANUAL ADVANIA LEDNINGSSYSTEM

MANUAL ADVANIA LEDNINGSSYSTEM MANUAL ADVANIA LEDNINGSSYSTEM Innehållsförteckning: sidan Syfte och omfattning... 3 Kort om Advania... 3 Affärsidé... 3 Kvalitetspolicy... 4 Miljöpolicy... 4 Arbetsmiljöpolicy... 5 Jämställdhetspolicy...

Läs mer

Landstinget i Värmland. Granskning av Landstingets kommunikation med medborgarna. Rapport KPMG AB. Antal sidor: 12 2009-07-01

Landstinget i Värmland. Granskning av Landstingets kommunikation med medborgarna. Rapport KPMG AB. Antal sidor: 12 2009-07-01 Granskning av Landstingets kommunikation med medborgarna Rapport KPMG AB Antal sidor: 12 Innehåll 1. Sammanfattning 1 2. Inledning 2 3. Bakgrund 2 4. Syfte och avgränsning 2 5. Revisionskriterier 3 6.

Läs mer

Addtechkoncernens. Corporate Social Responsibility

Addtechkoncernens. Corporate Social Responsibility Addtechkoncernens CSR-arbete Corporate Social Responsibility Kort om Addtechkoncernen Teknikhandel under många varumärken Addtech är en teknikhandelskoncern som tillför både tekniskt och ekonomiskt mervärde

Läs mer

LOV att välja Lag om valfrihetssystem (SOU 2008:15)

LOV att välja Lag om valfrihetssystem (SOU 2008:15) Remissvar 2008-05-26 S2008/2022/ST 013-2008-1852 Socialdepartementet 103 33 Stockholm LOV att välja Lag om valfrihetssystem (SOU 2008:15) Bakgrund Verket för näringslivsutveckling (Nutek) har anmodats

Läs mer

ESF-projekt Värdskap Valdemarsvik

ESF-projekt Värdskap Valdemarsvik Sammanställning kompetenskartläggning ESF-projekt Värdskap Valdemarsvik 2012-05-11 Elisabet Ström Bilagor: Bilaga 1: Intervjumall Bilaga 2: Kompetensbehov per företag sammanställning Sidan 1 av 12 1. Introduktion

Läs mer

Bokslut 2011 Ny koncernstrategi

Bokslut 2011 Ny koncernstrategi Ny färdriktning för PostNord Bokslut 211 Ny koncernstrategi 212-2-23 Web Ett tillfredställande de resultat för 211 Nettoomsättning och rörelsemarginal 5 4 3 1 8 6 Nettoomsättningen minskade med 5% till

Läs mer

Bokslutskommuniké för 2002

Bokslutskommuniké för 2002 1 (8) PRESSMEDDELANDE Stockholm 2003-02-13 Bokslutskommuniké för 2002 VD och koncernchef Alf Johansson kommenterar Proffices bokslutskommuniké - Proffice fortsätter att ta marknadsandelar i samtliga nordiska

Läs mer

InfoCast AB (publ) Delårsrapport januari - september 1999

InfoCast AB (publ) Delårsrapport januari - september 1999 1 InfoCast AB (publ) Delårsrapport januari - september 1999 Koncernens nettoomsättning uppgick under perioden till 9,3 MSEK (16,7), en minskning med 44 % jämfört med samma period 1998. Koncernens resultatet

Läs mer

Nyhetsbrev juni 2011. Nya kunder och nya kollegor Sentensia växer på längden och bredden! Tre kommunala IT-chefer förstärker Sentensias team

Nyhetsbrev juni 2011. Nya kunder och nya kollegor Sentensia växer på längden och bredden! Tre kommunala IT-chefer förstärker Sentensias team Nyhetsbrev juni 2011 Nya kunder och nya kollegor Sentensia växer på längden och bredden! Vi på Sentensia har haft en hektisk period under vintern och våren. Vår kompetens är starkt efterfrågad och vi växer

Läs mer

Chef till underrättelseverksamheten vid Nationella operativa avdelningen

Chef till underrättelseverksamheten vid Nationella operativa avdelningen Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten söker Chef till underrättelseverksamheten vid Nationella operativa avdelningen Den nya Polismyndigheten bildas den 1 januari 2015. Polismyndigheten som ersätter

Läs mer

Utredning av förutsättningar för marknadsföring av kommunen vid järnvägsstationen. KS 2014-83

Utredning av förutsättningar för marknadsföring av kommunen vid järnvägsstationen. KS 2014-83 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-11-11 345 Utredning av förutsättningar för marknadsföring av kommunen vid järnvägsstationen. KS 2014-83 KS

Läs mer

Uppdragsplan för näringslivskontoret

Uppdragsplan för näringslivskontoret Uppdragsplan den 6 maj 2013 Uppdragsplan för näringslivskontoret 2013 KS 2013/0127 Beslutad av kommunstyrelsen 2013-05-06 Uppdragsplanen för näringslivskontoret baseras på kommunfullmäktiges övergripande

Läs mer

Strategisk plan Riksbanken 2015-2018 En 350-åring i täten

Strategisk plan Riksbanken 2015-2018 En 350-åring i täten Strategisk plan Riksbanken 2015-2018 En 350-åring i täten Strategisk plan för Riksbanken 2015-2018 Inriktningen för Riksbankens arbete de närmaste åren och utgångspunkten i kommande verksamhetsplaneringar

Läs mer

Att tänka på vid upphandling av en konsultmäklare

Att tänka på vid upphandling av en konsultmäklare Att tänka på vid upphandling av en konsultmäklare Att upphandla en konsultmäklare skiljer sig från att upphandla konsulter på traditionellt vis. Normalt tittar man på konsulternas kompetens men här måste

Läs mer

Trafikföringgsprinciper i byggskedet Arbetshandledning

Trafikföringgsprinciper i byggskedet Arbetshandledning Version 1.0 2015-10-15 1 Trafikföringgsprinciper i byggskedet Arbetshandledning Inledning Vikten av att arbeta tillsammans och övergripande Göteborg utvecklas just nu i ett rasande tempo som vi inte sett

Läs mer

Principer för ny tjänstemannaorganisation under landstingsstyrelsen med anledning av den nya politiska organisationen

Principer för ny tjänstemannaorganisation under landstingsstyrelsen med anledning av den nya politiska organisationen Stockholms läns landsting 1 (2) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2015-01-21 LS 1411-1350 Landstingsstyrelsen Principer för ny tjänstemannaorganisation under landstingsstyrelsen med anledning av den

Läs mer

Ledningen i fokus - starkare styrning krävs för att utveckla statlig verksamhet med bra och säkra IT-/e-tjänster

Ledningen i fokus - starkare styrning krävs för att utveckla statlig verksamhet med bra och säkra IT-/e-tjänster Bengt E W Andersson 2008-11-19 Föredrag vid Dokumentinfos Strategiseminarium, IT i offentlig sektor offentliga e-tjänster, den 19 november 2008, World Trade Center, Stockholm. Ledningen i fokus - starkare

Läs mer

IT-policy med strategier Dalsland 2009-2013

IT-policy med strategier Dalsland 2009-2013 IT-policy med strategier Dalsland 2009-2013 Bengtsfors, M Holm Dalsed, K Sundström Färgelanda, J Berggren Mellerud, S Gunnarsson Åmål, P Karlsson Åmål, G Gustafsson Index Innehållsförteckning... 1 Inledning...

Läs mer

Dyrare kollektivtrafik, färre jobb och sämre turtäthet - Konsekvenser av rätt till heltid och en visstidsbegränsning för upphandlad busstrafik

Dyrare kollektivtrafik, färre jobb och sämre turtäthet - Konsekvenser av rätt till heltid och en visstidsbegränsning för upphandlad busstrafik 2015-04-27 Dyrare kollektivtrafik, färre jobb och sämre turtäthet - Konsekvenser av rätt till heltid och en visstidsbegränsning för upphandlad busstrafik Sammanfattning Regeringens mål är att Sverige ska

Läs mer

Bokslutskommuniké 2003 för Seven Nox AB org. nr 556645-5893 för verksamhetsåret 2003.

Bokslutskommuniké 2003 för Seven Nox AB org. nr 556645-5893 för verksamhetsåret 2003. Seven Nox AB driver ett säljnätverk i Sverige, Norge, Danmark och Finland och är under etablering i Italien. Sevens nuvarande kunderbjudande är fast och mobiltelefoni till konkurrenskraftiga priser. Seven

Läs mer

Strategi för Corporate Social Responsibility

Strategi för Corporate Social Responsibility Strategi för Corporate Social Responsibility Sammanfattning Stockholm stad är i stark tillväxt och har höga målsättningar för att utveckla en jämlik och hållbar stad. För att systematiskt styra bostadsbolagens

Läs mer

HomeMaid AB (publ) HomeMaid AB (publ)

HomeMaid AB (publ) HomeMaid AB (publ) HomeMaid AB (publ) Delårsrapport för perioden 1 januari - 31 mars 2012 Period 1 januari - 31 mars 2012 Nettoomsättningen uppgår till 43 057 (33 079) kkr motsvarande en tillväxt om 30 %. Organisk tillväxt

Läs mer

Hur mäta tillväxt och framgång?

Hur mäta tillväxt och framgång? Hur mäta tillväxt och framgång? Sammanfattning av en studie* gjord på 99 företag för att se deras utveckling jämfört med respektive företags utvalda konkurrenter. Den gemensamma nämnaren för de 99 företagen

Läs mer

Chef för verksamhetsstyrning och analys vid rikspolischefens kansli

Chef för verksamhetsstyrning och analys vid rikspolischefens kansli Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten söker Chef för verksamhetsstyrning och analys vid rikspolischefens kansli Den nya Polismyndigheten bildas den 1 januari 2015. Polismyndigheten som ersätter

Läs mer

Sveriges mest engagerade teknik- och IT-konsulter

Sveriges mest engagerade teknik- och IT-konsulter Sveriges mest engagerade teknik- och IT-konsulter NÖJD KUND LÖNSAMHET NÖJD MEDARBETARE AFFÄRSMODELLEN Det här är vad vi gör På Alten utvecklar och levererar vi teknik och IT- kompetens till världsledande

Läs mer

DELÅRSRAPPORT 1 JANUARI 31 MARS 2010. VD har ordet SEPTEMBER 2009. Genomförda strukturåtgärder börjar ge effekt. Perioden 1 januari 31 mars 2010

DELÅRSRAPPORT 1 JANUARI 31 MARS 2010. VD har ordet SEPTEMBER 2009. Genomförda strukturåtgärder börjar ge effekt. Perioden 1 januari 31 mars 2010 DELÅRSRAPPORT 1 JANUARI 31 MARS SEPTEMBER Genomförda strukturåtgärder börjar ge effekt Rörelseresultatet under årets första kvartal är negativt, men som en effekt av genomförda strukturåtgärder väsentligt

Läs mer

FORUM SQL AB (publ) DELÅRSRAPPORT. januari - mars 2004

FORUM SQL AB (publ) DELÅRSRAPPORT. januari - mars 2004 FORUM SQL AB (publ) DELÅRSRAPPORT januari - mars 2004 Intäkterna uppgick till 9,0 Mkr (11,1). Rörelseresultatet efter goodwillavskrivningar uppgick till 1,6 Mkr, före goodwillavskrivningar 1,2 Mkr. Forum

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Gemensamma nämnden FM 2016-03-02 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, Plan 1, Rum 111 15:00 Beslutande Leif Rülf Leif G Nilsson Gunnar Elvingsson Marcus Håkansson Fackliga

Läs mer

Regionala strukturer för brukarmedverkan inom området sällsynta diagnoser, sammanfattning av projektbeskrivning

Regionala strukturer för brukarmedverkan inom området sällsynta diagnoser, sammanfattning av projektbeskrivning 2012-03-19 Förbundsårsmöte lördag 21 april 2012 Regionala strukturer för brukarmedverkan inom området sällsynta diagnoser, sammanfattning av projektbeskrivning Den 22 februari 2012 beviljade Arvsfonden

Läs mer

Svensk export och internationalisering Utveckling, utmaningar, företagsklimat och främjande (SOU 2008:90) Remiss från Utrikesdepartementet

Svensk export och internationalisering Utveckling, utmaningar, företagsklimat och främjande (SOU 2008:90) Remiss från Utrikesdepartementet PM 2008: RI (Dnr 305-2465/2008) Svensk export och internationalisering Utveckling, utmaningar, företagsklimat och främjande (SOU 2008:90) Remiss från Utrikesdepartementet Borgarrådsberedningen föreslår

Läs mer

Kungsörs kommuns författningssamling Nr G.04

Kungsörs kommuns författningssamling Nr G.04 Ägardirektiv för år 2016 i bolagskoncernen Antagna av kommunfullmäktige 2016-01-11, 11 Reviderade av kommunfullmäktige 2016-04-11, 48 Koncernen Kungsörs Kommunföretag AB Allmänt Kungsörs Kommunföretag

Läs mer

Beslut om att inrätta funktionen tjänsteman i beredskap samt revidering av kommunens ledningsplan för extraordinär händelse

Beslut om att inrätta funktionen tjänsteman i beredskap samt revidering av kommunens ledningsplan för extraordinär händelse KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Kylesten Anders Hagström Ingela Asp Hanna Datum 2015-04-16 Diarienummer KSN-2015-0305 Kommunstyrelsen Beslut om att inrätta funktionen tjänsteman i beredskap samt revidering

Läs mer

Övergripande synpunkter och ställningstaganden

Övergripande synpunkter och ställningstaganden YTTRANDE 1 (6) MILJÖENHETEN Ann-Charlotte Duvkär Telefon 010-224 94 41 ann-charlotte.duvkar@lansstyrelsen.se m.registrator@regeringskansliet.se kopia till niclas.damm@regeringskansliet.se Yttrande över

Läs mer

Hänger Du med i den Digitala Affärsutvecklingen?

Hänger Du med i den Digitala Affärsutvecklingen? Hänger Du med i den Digitala Affärsutvecklingen? Undersökning presenterad på Radar i2i FREDRIK RUNNQUIST R.Rev. 1.0 Sida 2 av 13 Hänger Du med i den Digitala Affärsutvecklingen? Vad händer? Alla verksamheter

Läs mer

Därför kommer Europolitan att bygga ett UMTS-nät med en mycket hög täckningsgrad och snabb utbyggnadstakt.

Därför kommer Europolitan att bygga ett UMTS-nät med en mycket hög täckningsgrad och snabb utbyggnadstakt. Ansökan om UMTS-tillstånd Sid 4 (122) Europolitans programförklaring 1. UMTS till alla En starkt bidragande orsak till Sveriges framgång inom IT och telekom är den breda användningen i samhället. Europolitan

Läs mer

Fysioterapeuternas remissvar på Effektiv vård, SOU 2016:2 (Diarienummer S2016/00212/FS)

Fysioterapeuternas remissvar på Effektiv vård, SOU 2016:2 (Diarienummer S2016/00212/FS) 2016-05-25 Fysioterapeuternas remissvar på Effektiv vård, SOU 2016:2 (Diarienummer S2016/00212/FS) Fysioterapeuterna har tagit del av utredningens analys och förslag med stort intresse. Vi bedömer att

Läs mer

7. Anförande av verkställande direktören

7. Anförande av verkställande direktören 7. Anförande av verkställande direktören Gunnebos Årsstämma 2011 Göteborg den 28 april Verksamhetsåret 2010 - Ett händelserikt år Affären Orderingången för affärsenheterna Bank, Detaljhandel och Säker

Läs mer

Rekryteringskonsulter Behövs de verkligen eller kan jag göra det själv?

Rekryteringskonsulter Behövs de verkligen eller kan jag göra det själv? Rekryteringskonsulter Behövs de verkligen eller kan jag göra det själv? Ett kostnadsfritt whitepaper utgivet av Level Recruitment Level Recruitment AB - 2015 Rekryteringskonsulter Behövs de verkligen eller

Läs mer

Välkommen till Midroc!

Välkommen till Midroc! Välkommen till Midroc! midroc en historia av att anta utmaningar tillsammans Vi brukar säga att varje dag börjar med en ny utmaning. Det är tur, för på Midroc drivs vi av att anta utmaningar tillsammans.

Läs mer

Triona AB. Kvartalsrapport för 556559-4123 2009-01-01-2009-09-30. Triona AB 1(7) Kvartalsrapport 3 2009

Triona AB. Kvartalsrapport för 556559-4123 2009-01-01-2009-09-30. Triona AB 1(7) Kvartalsrapport 3 2009 Triona AB 1(7) Kvartalsrapport för Triona AB 556559-4123 2009-01-01-2009-09-30 Triona AB 2(7) Nyckeltal Nedan redovisas nyckeltal (föregående år inom parentes); Rörelseresultat före skatt och bokslutsdispositioner:

Läs mer

Sociala företag Social resursförvaltnings strategi för stöd

Sociala företag Social resursförvaltnings strategi för stöd Sociala företag Social resursförvaltnings strategi för stöd Bakgrund och avsikt Social resursförvaltning beviljade under 2014 drygt sju miljoner kronor i ekonomiskt stöd till sociala företag. Dessa företag

Läs mer

Ägardirektiv för Karlstad Airport AB

Ägardirektiv för Karlstad Airport AB KARLSTADS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING 1(8) Beslutad av: Kommunfullmäktige Beslutsdatum: 2014-12-18 Ersätter: 2011-12-15 Gäller fr o m: 2015-04-08 Ägardirektiv för Karlstad Airport AB Ägardirektiv för verksamheten

Läs mer

Motivering och kommentarer till enkätfrågor

Motivering och kommentarer till enkätfrågor ga 2 Motivering och kommentarer till enkätfrågor Kön Valet av denna variabel grundar sig på att vi vill se om det finns några skillnader mellan kön och hur de rekryterar. Kommentar: Vi hörde på namnet

Läs mer

Mekonomen Group. Januari mars 2016 11 maj 2016

Mekonomen Group. Januari mars 2016 11 maj 2016 Mekonomen Group Januari mars 2016 11 maj 2016 Sammanfattning Q1 2016 2 God underliggande tillväxt i Q1 2016 trots påskeffekt Lägre rörelseresultat än Q1 2015, där en huvudorsak är svagt rörelseresultat

Läs mer

Hur ett aktivt styrelsearbete utvecklar mitt företag. - Vilken nytta kan jag ha av en styrelse i mitt företag, och hur kommer jag igång?

Hur ett aktivt styrelsearbete utvecklar mitt företag. - Vilken nytta kan jag ha av en styrelse i mitt företag, och hur kommer jag igång? Hur ett aktivt styrelsearbete utvecklar mitt företag - Vilken nytta kan jag ha av en styrelse i mitt företag, och hur kommer jag igång? 2015-02-03 Föreläsare Ove Liljedahl Styrelseinstitutet Satish Sen

Läs mer

Niomånadersrapport, 2010.01.01 2010.09.30 ADDvise Lab Solutions AB (publ)

Niomånadersrapport, 2010.01.01 2010.09.30 ADDvise Lab Solutions AB (publ) Niomånadersrapport, 2010.01.01 2010.09.30 ADDvise Lab Solutions AB (publ) 1 juli 30 september 2010 1 januari 30 september 2010 Orderingången för perioden uppgick till 6,7 MSEK (3,0), en ökning med 123%

Läs mer

Kommittédirektiv. Ett myndighetsgemensamt servicecenter för en effektivare statlig administration. Dir. 2010:117

Kommittédirektiv. Ett myndighetsgemensamt servicecenter för en effektivare statlig administration. Dir. 2010:117 Kommittédirektiv Ett myndighetsgemensamt servicecenter för en effektivare statlig administration Dir. 2010:117 Beslut vid regeringssammanträde den 4 november 2010 Sammanfattning För att öka effektiviteten

Läs mer

Statskontorets uppdrag att följa upp och utvärdera omregleringen av apoteksmarknaden

Statskontorets uppdrag att följa upp och utvärdera omregleringen av apoteksmarknaden Sammanfattning Statskontoret har på uppdrag av regeringen följt upp och utvärderat apoteksomregleringen utifrån målen för omregleringen. Statskontoret bedömer att målet om ökad tillgänglighet till läkemedel

Läs mer

En kommunallag för framtiden, SOU 2015:24

En kommunallag för framtiden, SOU 2015:24 Yttrande R.nr 46.15 2015-10-14 Dnr 17/15 Saco Tiina Kangasniemi Box 2206 103 15 STOCKHOLM En kommunallag för framtiden, SOU 2015:24 Utredningens förslag Utredningen om en kommunallag för framtiden (SOU

Läs mer

Företagskompassen, 10 mars 2010: Svenskt företagsklimat behöver bli bättre

Företagskompassen, 10 mars 2010: Svenskt företagsklimat behöver bli bättre Företagskompassen, 10 mars 2010: Svenskt företagsklimat behöver bli bättre Jobs and Society NyföretagarCentrum och SEB har låtit 3 000 personer svara på frågor om hur de ser på det svenska företagsklimatet.

Läs mer

BUDGET OCH VERKSAMHETSPLAN 2012

BUDGET OCH VERKSAMHETSPLAN 2012 BUDGET OCH VERKSAMHETSPLAN 2012 SAMORDNINGSFÖRBUNDET VÄNERSBORG/MELLERUD Antagen: 2011-11-25 1 INLEDNING Samverkande parter i förbundet är Vänersborgs och Melleruds kommun, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen

Läs mer

Delårsrapport Januari Juni 2013

Delårsrapport Januari Juni 2013 Delårsrapport Januari Juni 2013 SenseAir AB Org. Nr 556475-5519 2 Sammanfattning januari- juni Nettoomsättningen för SenseAir-koncernen uppgick till 59 789 ksek varav 58 743 ksek (61 034kSEK) för SenseAir

Läs mer

Revisionsrapport 2010. Landskrona stad. Kommunstyrelsens styrning och ledning avseende servicekontorets städavdelning.

Revisionsrapport 2010. Landskrona stad. Kommunstyrelsens styrning och ledning avseende servicekontorets städavdelning. Revisionsrapport 2010 Landskrona stad Kommunstyrelsens styrning och ledning avseende servicekontorets städavdelning Veronica Blank Februari 2011 Innehållsförteckning SAMMANFATTNING... 3 1 UPPDRAGET...

Läs mer

Avseende förslagens konsekvenser för krisberedskapen både för berörda myndigheter som för vård- och omsorgssektorn i sin helhet

Avseende förslagens konsekvenser för krisberedskapen både för berörda myndigheter som för vård- och omsorgssektorn i sin helhet MSB-108.1 Myndigheten för samhällsskydd och beredskap REMISSVAR 1 (5) Ert datum 2012-06-12 Er referens S2012/3890/FS Avdelningen för risk- och sårbarhetsreducerande arbete Michael Lindstedt 010-240 52

Läs mer

Årsredovisning Västra Mälardalens Kommunalförbund år 2013. Från Västra Mälardalens Kommunalförbund har inkommit årsredovisning för år 2013.

Årsredovisning Västra Mälardalens Kommunalförbund år 2013. Från Västra Mälardalens Kommunalförbund har inkommit årsredovisning för år 2013. ARBOGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-04-08 Blad 11 4.W- j.. 3!..... renr VA S. $p Ks 65 Dnr 93/2014-042 Årsredovisning Västra Mälardalens Kommunalförbund år 2013 Från

Läs mer

Kunskap och nätverk nyckeln till framtidens affärer

Kunskap och nätverk nyckeln till framtidens affärer Kunskap och nätverk nyckeln till framtidens affärer För dig som vill nå toppen inom inköp, logistik och offentlig upphandling Silf är Sveriges och Nordens ledande utbildningsaktör inom inköp, logistik,

Läs mer

MER-styrning - Lekeberg kommuns styrmodell

MER-styrning - Lekeberg kommuns styrmodell MER-styrning - Lekeberg kommuns styrmodell Fastställd av: Kommunfullmäktige Datum: 2014-06-11 Ansvarig för revidering: Kommunstyrelsen Ansvarig tjänsteman: Kommundirektör Diarienummer: 13KS231 Program

Läs mer