Samrådshandlingen är upprättad av ABAKO Arkitektkontor AB Samrådsredogörelsen är upprättad av Miljö och Stadsbyggnad

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Samrådshandlingen är upprättad av ABAKO Arkitektkontor AB 2010-04-06. Samrådsredogörelsen är upprättad av Miljö och Stadsbyggnad 2010-11-02."

Transkript

1 1 (11) ARB 442 UTSTÄLLNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande förslag till detaljplan för TORP KÖPCENTRUM, norra delen (Herrestads-Torp 1:39 m fl) Uddevalla kommun Samrådshandlingen är upprättad av ABAKO Arkitektkontor AB Samrådsredogörelsen är upprättad av Miljö och Stadsbyggnad Hur samrådet bedrivits Samrådshandlingen har varit utsänd på samråd under tiden till länsstyrelsen, lantmäterimyndigheten, kommuner som berörs av förslaget, berörda sakägare samt myndigheter, sammanslutningar och enskilda i övrigt som har väsentligt intresse av förslaget enligt sändlista. Under samrådstiden fanns förslaget utställt på stadsbiblioteket, på medborgarkontoret i rådhuset, i Miljö och Stadsbyggnads foajé i stadshuset samt på kommunens hemsida Sammanfattning av inkomna yttranden samt Miljö och Stadsbyggnads kommentarer Centrala och regionala instanser 1 Länsstyrelsen i Västra Götalands län, daterat Synpunkter på sådant som kan aktualisera prövning a) Bedömer att ett antagande av en detaljplan inte kommer att prövas. Råd om tillämpningen av PBL och MB b) Anser det viktigt att Torpområdets utbyggnad sker i ett helhetsperspektiv och är positiva till att kommunen påbörjat ett arbete med en fördjupad översiktsplan där Torp är inkluderat. Dock vill man att den planerade utbyggnaden visualiseras i form av fotomontage eller liknande. c) Konstaterar med hänvisning till Trafikverkets yttrande att trafikfrågorna avseende matningen till området ännu inte är helt utredda. Förutsätter att detta fullgörs i det fortsatta

2 planarbetet. Betonar att genomfartstrafikens villkor på vägarna E6, 44 och 161 inte får försämras. 2 (11) d) Väljer att inte förorda något av de alternativa förslagen till placering av bussterminalen (öster om COOP respektive i planområdets sydöstra hörn) före det andra men betonar vikten av att en lokalisering som gynnar kollektivtrafiken väljs. e) Anser att den på illustrationsplanen visade GC-tunneln under väg 161 ska redovisas i plankartan. f) Efterlyser en bättre redovisning av hur den föreslagna utbyggnaden påverkar buller och trafikmängder utmed berörda vägar. g) Förutsätter, med hänvisning till yttrandet från SGI, att den pågående undersökningen av släntstabiliteten norr om planområdet är slutförd inför utställningsskedet samt att risken för ytliga bergras eller blocknedfall har klarlagts. h) Eventuella behov av geotekniska åtgärder eller restriktioner skall säkerställas i planen vilket kan innebära att planområdets gränser tas till nytt övervägande. (Jämfört med yttrandet från SGI har länsstyrelsen skärpt hållningen något angående detta då SGI anser att åtgärderna endast bör säkerställas i planen). a) Noteras. b) Enligt planförfattaren så arbetar exploatören med att konkretisera den planerade utbyggnadens form, innehåll och arkitektoniska uttryck. En redovisning av detta kommer att infogas i planhandlingarna. c) Trafikfrågorna, vilka berör flera pågående planarbeten i ett betydligt större geografiskt område än vad planförslaget omfattar, har på Trafikverkets begäran till större delen kommit att behandlas i en förstudie enligt Väglagen vilken omfattar hela området kring Torps köpcentrum. Planområdet har därför begränsats till att inte innefatta det omgivande vägnätet i någon del. d) Noteras att länsstyrelsen inte tar ställning för något av förslagen trots att Trafikverket har flera invändningar mot läget öster om COOP. En bestämning av bussterminalens läge ska dock vara gjord i utställningshandlingen. e) Vid samordningsmöte med Trafikverket under framtagandet av samrådshandlingen beslöts att utesluta trafikområdet utmed väg 161 ur planområdet i syfte att ge Trafikverket största möjliga handlingsfrihet avseende trimningsåtgärder och övrig utformning av väg 161. f) Prognostiserade trafikvolymer finns redovisade i Trafiktekniskt PM, vilket utgör en handling bilagd planförslaget. Eftersom trafikfrågorna kommit att hanteras utanför planen, se c) ovan, måste de slutliga buller- och trafikmängderna redovisas av Trafikverket. g) Den geotekniska utredningen ska kompletteras i enlighet med yttrandet. h) Planhandlingen ska anpassas till den geotekniska utredningen i erforderlig omfattning. 2 Statens geotekniska institut (SGI), daterat a) Rekommenderar att den slutliga versionen av den geotekniska utredningen uppfyller rekommendationerna i Skredkommissionens Rapport 3:95 för minst detaljerad redovisning.

3 b) Anser att om risk för bergras/blocknedfall inte helt kan uteslutas bör en dokumenterad besiktning utföras av bergtekniskt sakkunnig som vid behov översiktligt redovisar åtgärdsförslag. a) Se svar enligt 1 g) ovan. b) Se svar enligt 1 h) ovan. 3 (11) 3 Trafikverket, daterat a) Hänvisar till sitt yttrande angående detaljplanen för Östra Torp och den förstudie enligt Väglagen som omfattar hela området kring Torp köpcentrum. I förstudien har framkommit förslag på alternativa trafiklösningar med en ny väg söder om Biltema/Plantagen mellan cirkulationsplatsen vid Bauhaus och Torpmotets västra cirkulationsplats (detta istället för en ny förbindelse norr om planområdet, från en ny anslutning till väg 161 väster om cirkulationsplatsen vid Bauhaus och den nya trafikplatsen norr om Torp). När nödvändiga utredningar är färdiga kommer alternativen att vägas mot varandra. b) Påpekar vikten av att anslutningen till köpcentrumområdet från den nya trafikplatsen norr om Torp utformas med sådan attraktivitet och tillgänglighet att den effektivt avlastar den befintliga trafikplatsen. c) Påpekar att väg E6 kommer att breddas med ytterligare ett körfält mellan befintlig och ny trafikplats norr om Torp varvid det disponibla utrymmet för en bussterminal öster om COOP därmed minskar. d) Befarar att en placering av bussterminalen öster om COOP medför korsande trafikrörelser bil - buss vilka kan ge en försämrad tillgänglighet för trafikanter som utnyttjar den nya trafikplatsen norr om Torp, jämför b) ovan. e) Anser vidare att den anslutning till Torpmotets västra cirkulationsplats som redovisats i det av Västrafik upprättade skissförslaget till bussterminal öster om COOP inte är en möjlig lösning. f) Är bekymrat över den mycket korta magasinslängden mellan anslutningen vid McDonalds och cirkulationsplatsen utanför de planerade parkeringshusen. g) Konstaterar att vilka trimningsåtgärder som skall utföras på väg 161 är avhängigt om utredningen enligt a) ovan leder till en förbindelse i öst västlig riktning norr eller söder om planområdet. h) Anser att det föreligger brister i kommunikationsmöjligheterna för oskyddade trafikanter mellan Västra och Södra Torp. Man påpekar att den i illustrationskartan visade GCtunneln intill anslutningen vid McDonalds inte återfinns på plankartan. Då det i illustrationskartan är visat en cirkulationsplats istället för den nuvarande signalkorsningen vid McDonalds uttrycker Trafikverket tveksamhet om hur en tillfredsställande lösning för oskyddade trafikanter kan åstadkommas. a) Synpunkten noteras. Planförslaget är genomförbart oavsett om en framtida kompletterande vägförbindelse förläggs norr eller söder om planområdet, däremot är frågan om bussterminalens lokalisering delvis avhängig vägförbindelsens förläggning. b) Instämmer med detta, trafikplatsens slutliga utformning är dock ännu inte redovisad av Trafikverket.

4 4 (11) c) Synpunkten noteras. Västtrafik har dock i senare utredning förskjutit terminalens läge söderut vilket gör läget mindre beroende av en breddning av väg E6. d) Noterar synpunkten inför det slutliga beslutet om bussterminalens lokalisering. e) Noterar synpunkten inför det slutliga beslutet om bussterminalens lokalisering. Trafikverkets yttrande är inte helt tydligt angående hur man ser på de två alternativa förslagen till placering av bussterminalen, punkterna 3 c) 3 e) talar dock till nackdel för en placering öster om COOP. f) I det fortsatta planarbetet avses att förbättra situationen i denna punkt. g) Synpunkten noteras, gäller dock omständigheter utanför planområdet. h) Instämmer i princip, men hänvisar till svar under 1 e) ovan. 4 Västtrafik, e-post a) Västtrafik menar att regionbussterminalen måste placeras mot bakgrund av det nationella målet att nå ett fördubblat kollektivtrafikresande till år Västtrafik har låtit Sweco göra en jämförelse av samhällsnyttan i förhållande till investeringen i de två alternativa utformningar som finns i planförslaget. Västtrafik ansluter sig till Swecos slutsats att bussterminalen öster om COOP är det samhällsekonomiskt mest fördelaktiga läget. Då investeringskostnaden för båda alternativen i utredningen bedöms i stort sett lika, och samhällsnyttan bedöms betydligt högre för placeringen öster om COOP, menar Västtrafik att alternativet till en placering öster om COOP kan vara en lösning på annan plats än inom planområdet, med en för kollektivtrafiken mindre attraktiv lösning men till en lägre investeringskostnad. b) Det samhällsekonomiska mervärdet med en placering öster om COOP hänför sig enligt Swecos utredning till i huvudsak tre faktorer: - Bussarnas körväg bedöms bli längre per tur vid en placering i sydöstra hörnet vilket ger högre trafikeringskostnader och längre restider. - Gångavståndet till målpunkter i närheten av terminalen bedöms bli längre vid en placering i sydöstra hörnet. (Merparten av besökarna till köpcentret beräknas dock resa med lokalbuss vilka i bägge alternativen har hållplatser belägna intill aktuella målpunkter). - Gångavståndet inom terminalen, för resenärer som byter mellan regionbussar eller i synnerhet vid byte till lokalbuss, bedöms kortare vid en placering öster om COOP. a) En överenskommelse om bussterminalens lokalisering måste finnas innan planen ställs ut. Exploatören anser att det av Västtrafik föreslagna läget innebär en betydande merkostnad för denne då det kan antas att betydligt fler pendelparkeringsplatser behövs än vad som är förutsatt, ett stort antal markparkeringsplatser i för köpcentret bästa läge kommer att tas i anspråk av pendelparkerare. För att upprätthålla ett rimligt parkeringstal och motsvarande attraktivitet för handelsanläggningens besökare anser exploatören att dessa platser behöver återskapas i parkeringshus nära köpcentrets entréer. Fördelar som räknats tillgodo för läget öster om COOP förutsätter att en ny öst-västlig kompletterande förbindelse till väg 161 förläggs norr om planområdet vilket ju är under övervägande. I den grad förbindelsens tillkomst dröjer eller uteblir bedöms terminalen bli trafikeringsmässigt sämre belägen än i det sydöstra alternativet under motsvarande tid. Jämför också Trafikverkets ställningstagande avseende ny infart via cirkulationen under punkt 3 e).

5 5 (11) b) Jämfört med de förutsättningar som användes vid den samhällsekonomiska analysen och dagsläget så behöver analysen revideras. Västtrafik har fått ta del av Trafikverkets yttrande. Som ovan redovisats måste en överenskommelse om bussterminalens lokalisering finnas innan detaljplanen ställs ut. 5 Skanova, TeliaSonera Sweden, daterat a) Har flera stora kabelstråk samt en telestation inom planområdet och förutsätter att eventuell flyttning av dessa bekostas av exploatören. I övrigt ingen erinran. a) Noteras. I den omfattning flyttningar erfordras ska kostnaden för dessa fördelas mellan exploatören och kommunen utifrån om flyttningen gäller inom handels- eller bussterminalområde. Detta bör regleras i exploateringsavtalet. 6 Vattenfall Eldistribution AB, daterat a) Vill att befintliga markförlagda kablar, luftledningar och transformatorstationer säkerställs i plankartan med u-, l- resp E-områden. Område för 40 kv kabel med beteckning u1, starkströmskabel. b) Förutsätter att eventuell flyttning eller kulvertering av ledningar bekostas av exploatören eller kommunen. a) Noteras, ska inarbetas i planhandlingarna. b) Se svar under 5 a) ovan. 7 Svenska Kraftnät, daterat Har inget att erinra mot planförslaget. 8 Bohusläns museum, daterat Har inget att erinra mot planförslaget. Angränsande kommuner 9 Munkedals kommun, e-post Har inga synpunkter på planförslaget. 10 Miljö- och hälsoskyddsnämnden Vänersborgs kommun, daterat Har inga synpunkter på planförslaget. 11 Kommunstyrelsen Vänersborgs kommun, daterat Har inget att erinra mot planförslaget.

6 6 (11) Kommunala instanser 12 Socialnämnden Uddevalla kommun, daterat Betonar vikten av att god tillgänglighet för funktionshindrade beaktas liksom närhet och tillgänglighet till kollektivtrafik. Noteras. Tillgänglighet för funktionshindrade faller i första hand inom ramen för bygglovprövning. Inom planområdet planeras en utökad regionbussterminal, i övrigt kommer försörjningen med lokalbussar att förbättras med utbyggnad av ytterligare hållplatslägen. 13 Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun, diariefört a) Påtalar att planförslaget förutsätter avtal mellan fastighetsägarna inom området och samfälligheten, Herrestads-Torp s:5. b) Möjligheten att bilda gemensamhetsanläggningar inom planområdet bör förtydligas i planbeskrivningen. c) Det bör i genomförandebeskrivningen redovisas vilka befintliga servitut för utfart som kommer att ändras, hur z-områden ska genomföras samt ansvaret för enskilda vägar inom planområdet eftersom fastigheter utanför detta utnyttjar vägsystemet. d) Anser att i exploatörens kostnadsansvar för exploateringen inom kvartersmark GE och HKE bör ingå kostnader för förrättningar, marköverföringar och servitutsändringar. e) Anser att avtal mellan exploatören och Uddevalla Energi bör träffas angående kostnader för omläggning av befintlig fjärrvärmeledning. f) Påtalar att den nyligen avslutade förrättningen avseende servitutsrätt till förmån för Bauhaus gentemot Hedkärr s:5 kan behöva ändras vid ett genomförande av detaljplaneförslaget. a) Noteras, inarbetas i planhandlingarna. b) Noteras, inarbetas i planhandlingarna. c) Noteras, inarbetas i planhandlingarna. d) Noteras, bör regleras i exploateringsavtalet. e) Noteras, inarbetas i planhandlingarna. f) Noteras, kostnader regleras om behövligt genom avtal mellan berörda parter. 14 Kommunledningskontoret Uddevalla kommun, daterat a) Hänvisar till den utredning Västtrafik låtit göra, 4 a) och 4 b) ovan, och menar att den terminallösning som anses ge störst fördel för kollektivtrafiken och störst samhällsekonomisk fördel ska förordas i det fortsatta planarbetet, d v s läget öster om COOP. b) Anser att lokalbussar bör integreras i regionbussterminalen.

7 7 (11) c) Anser att planbeskrivningen bör kompletteras med åtgärder för att stärka kollektivtrafikförsörjningen och därmed dämpa trafikökningen till följd av handelsområdets utbyggnad i en strävan att bidra till en hållbar samhällsutveckling. d) Anser att alternativa utbyggnadsmöjligheter och disposition av handelsområdet med regionbussterminalen i läge öster om COOP bör redovisas bättre. a) I värderingen av de olika alternativen måste hänsyn också tas till bussterminalens anslutning till trafiksystemet, se 3 c) 3 e) ovan. b) Synpunkten noteras. c) Frågor av den här karaktären bedöms ha större relevans i ett översiktsplanesammanhang. d) Syftet med detaljplanearbetet har varit att pröva lämpligheten av handelsanläggningen som en sammanhängande enhet. Annan disposition av ytorna bedöms av exploatören inte vara aktuellt och skulle, enligt exploatören, motverka det förstärkande av köpcentrets attraktionskraft som avses med utbyggnaden. 15 Barn- och utbildningsnämnden Uddevalla kommun, daterat Påtalar att det omedelbart intill planområdet finns privata bostäder med barnfamiljer som redan idag upplever miljön som trafikfarlig och transporterna till handelsområdet som bullerstörande. Framförallt pekar man på att barnens skolväg korsar handelsområdets tillfartsvägar. Påpekar vikten av att detta beaktas i det fortsatta planarbetet samt att åtgärder för att säkerställa en god luftmiljö prioriteras. Planförslaget innebär att all godstrafik till och från handelsområdet kommer att ske österifrån. Därigenom minskas störning och risker för boende väster om planområdet. 16 Tekniska kontoret Uddevalla kommun, diariefört a) Har stor förståelse för exploatörens farhågor att ett läge för regionbussterminalen öster om COOP kan komma att leda till att pendelparkerare låser parkeringsplatser i för handelsanläggningen bästa läge under stor del av dagen och kan mycket väl acceptera en lokalisering av bussterminalen i sydöstra hörnet. b) Innan detaljplanen antas ska exploateringsavtal tecknas vilket bl a ska reglera markköp och placering av bussterminal. a) Synpunkten noteras. b) Synpunkten noteras. 17 Kultur- och fritidsnämnden Uddevalla kommun, daterat a) Uttrycker en avsaknad i planbeskrivningen av en redogörelse för en diskussion mellan kommun och exploatör angående placering av handeln ur försörjningsperspektiv och näringslivsutveckling samt miljöaspekten med längre resor för besökare och varutransporter. I redogörelsen för programsamrådet utlovades en analys av dessa frågor i det fortsatta planarbetet. Efterlyser också en tydligare viljeambition från såväl kommun som exploatör om vad man egentligen vill åstadkomma med planförslaget.

8 8 (11) b) Anser det viktigt att de möjligheter till planteringar och grönska som finns i planförslaget tas tillvara bättre än idag, särskilt anser man att mera träd behövs. c) Önskar ett förtydligande angående exploatörens ambitioner vad gäller gångmiljöer och konstnärlig utsmyckning. d) Önskar även förtydliganden vad gäller exploatörens syn på gestaltning och byggnadskultur liksom utformningen av norrfasaderna som med den förmodade nya vägdragningen norr om planområdet blir synliga på ett helt annat sätt än tidigare. e) Undrar hur exploatören tänker hantera de förmodade bullerstörningar från trafiken som kan uppstå på den utomhusyta med park och scen som planeras på norra sidan av bebyggelseområdet. f) Understryker vikten av att den planerade projekteringen utförs av skickliga yrkesutövare och anser att arkitektrollen tidigt bör kompletteras med konstnär/landskapsarkitekt. a) Yttrandet tar upp frågor som närmast hänför sig till översiktsplanen. Då planförslaget befunnits vara i enlighet med denna har de diskussioner som förts i huvudsak rört förhållanden inom planområdet och dessas konsekvenser. Planförslagets syfte framgår av planbeskrivningen. b) Enligt uppgift från planförfattaren överensstämmer detta med exploatörens ambitioner. c) Exploatören uttrycker att stor vikt kommer att läggas vid lättillgänglighet, orienterbarhet och identitet. Sammanförandet av köpcentret till en sammanhängande enhet kommer att medföra att gångförbindelser mellan delmål inom anläggningen i huvudsak förväntas ske invändigt i köpcentret. Exploatören uttrycker vidare att konstnärlig utsmyckning också mycket väl kan komma ifråga som ett av flera uttrycksmedel i strävan att skapa en för kunden attraktiv miljö. d) Av exploatören uttalad avsikt är att även norrfasaderna skall representera Torp köpcentrum och ge ett ordnat och vårdat intryck. e) En avskärmning kring eventparken mot den eventuella vägförbindelsen norr om planområdet är enligt exploatören planerad, endera i form av byggda åtgärder som murar, staket eller mindre byggnader eller så kan terrängen formas för att uppnå skydd. Kombinationer av detta kan också komma ifråga. Vilket alternativ som väljs beror på slutgiltig placering av den eventuella vägen norr om planområdet. f) Synpunkten noteras även om detta inte kan regleras i planen. I princip sammanfaller synpunkten dock med av exploatören uttalade ambitioner. Övriga 18 Åker-Kisslebergs Vägförening, daterat Understryker att man inte tar ställning för eller emot detaljplanens genomförande. Hänvisar dock till tidigare lämnade yttranden till programsamråd, plansamråd samt utställning av detaljplan för Östra Torp samt till yttrande till Trafikverkets Förstudie E6/väg 161/väg44/Torp Köpcentrum då man anser att de delar som rör Vägar och trafik gäller även föreliggande detaljplaneförslag. Sammanfattningsvis framförs följande krav: - Att nuvarande väg 44 ges en ny sträckning norr om Kissleberg (Kärra-Grytingeleden) och

9 9 (11) att denna inarbetas i planförslaget. - Att väg 44 från Råsseröd till Lerbo färdigställs mycket skyndsamt. - Att MKB och trafikutredning utvidgas till att omfatta väg 44 österut till cirkulationsplatsen vid Kurverödsleden. - Att MKB utvidgas med utredningar och åtgärder gällande konsekvenserna för detaljplanen för Kissleberg ga:1 och dess delägarfastigheter. - Att bullerdämpande åtgärder utförs på norra sidan av väg 44, från Tavlegatan österut längs hela Kisslebergs sträckning. - Att trafikutredningen (som en del av detaljplanen) kompletteras med en separat alternativ väg utanför Kissleberg ga:1 för utryckningsfordon, busstrafik samt omdirigering av övrig lätt och tung trafik. - Att dagvatten som en effekt av planen hanteras på ett sådant sätt att det garanteras att det inte påverkar Kärraåns nuvarande basflöden, oavsett årstid. Åker-Kisslebergs Vägförening (ÅKV) har i princip gjort ett likalydande yttrande som man lämnat i samrådet angående detaljplanen för Östra Torp. I samrådsredogörelsen för denna plan konstaterades att Trafikverket har ansvaret för att studera den övergripande trafikstrukturen samt att man ej hade för avsikt att vidga planområdet i enlighet med ÅKV:s förslag. I föreliggande planförslag är det överhuvudtaget inte möjligt att inbegripa det geografiska område ÅKV åsyftar och för övrigt har ingen separat MKB upprättats. Av planbeskrivningen framgår att en utbyggnad tillför begränsat med ytterligare hårdgjorda ytor och att befintliga system bedöms som tillräckliga för att försörja den planerade utbyggnaden. Sakägare enligt fastighetsförteckningen 19 Grytingen 1:10, Evy och Sig Waltersson, daterat a) Anser det anmärkningsvärt att samrådet genomförs innan Trafikverkets pågående förstudie av kompletterande vägförbindelse i öst-västlig riktning är slutförd. Yrkar på att samrådet görs om med hänvisning till att konsekvenserna av planförslaget inte går att bedöma innan Trafikverket har utvärderat sin förstudie. b) Motsätter sig utbyggnaden av lastgatan som man anser stänger fastighetens utfart. c) Anser att tillgängligheten till fastigheten inte är löst då det inte framgår av genomförandebeskrivningen hur befintliga servitut ska ändras. d) Då all godstrafik enligt planförslaget ska ske österifrån kommer trafikarbetet i fastighetens närområde mer än fördubblas då handelsanläggningen byggs ut och ingen trafik kommer att angöra eller lämna i andra riktningar. I planbeskrivningen finns ingen uppgift om hur denna störning kommer att hanteras. e) Planförslaget måste innehålla åtgärder för att dämpa fläktljudet från ventilations- och kylanläggningar. f) Anser att planförslaget måste göras om med hänvisning till att det inte tydligt framgår hur planen reglerar miljön, i detta fall sakägarens boendemiljö. g) Anser att planförslaget strider mot Plan- och Bygglagen då inte skälig hänsyn tagits till befintliga bebyggelse-, äganderätts- och fastighetsförhållanden som kan inverka på planens genomförande.

10 10 (11) a) Konsekvenserna av planförslaget i sig går att bedöma, Trafikverkets förstudie avser förhållanden utanför planområdet. Samrådet omfattar endast planförslaget. b) Utfart från fastigheten får anordnas österut, längs befintlig väg i planområdets gräns, mot det nya motet på väg E6. Innan detta färdigställts får utfart anordnas utmed handelsanläggningens östsida ned mot befintligt mot. c) Det är en brist i planförslaget att ändring av befintliga servitut inte beskrivits på ett uttömmande sätt. Ska utvecklas och inarbetas i planhandlingarna. d) En utvärdering av bullernivåer ska utföras och om behövligt ska en bestämmelse avseende bullerskydd införas i planhandlingarna. e) Det finns en planbestämmelse angående tillåtna maxljud från fläktar. f) Planförslaget medför en ökad transporttrafik som kan antas påverka sakägarens fastighet, se 19 d) ovan. g) Påverkan utgörs av ökade varutransporter, jmf 19 d) och 19 f) ovan. 20 Hedkärr 1:5, Kerstin Johansson, daterat Anser sig få oerhörda problem med skogsbruk vad gäller tillfart och upplagsmöjlighet. Den planerade cirkulationsplatsen på väg 161 väster om planområdet medför även problem för bostadsfastigheten. Tillgänglighet till skogsmark och tillfälligt upplag avses att lösas på motsvarande sätt som dagens förhållanden. Den eventuella cirkulationsplatsen rör förhållanden utanför planområdet. Sammanfattning Nedan sammanfattas de huvudsakliga synpunkter som inkommit under samrådet vilka föranleder klarläggande och eventuell ytterligare utredning innan planförslaget kan ställas ut. De geotekniska frågorna studeras vidare. Köpcentrets anslutning till omgivande vägnät studeras ytterligare. Bussterminalens placering ska bestämmas. Områden för markförlagda kablar, luftledningar och transformatorstationer ska säkerställas i plankartan. Befintliga servitut som behöver ändras ska redovisas. Genomförandebeskrivningen ska kompletteras med nödvändiga avtal för planens genomförande. Bullerberäkning ska utföras avseende bostadsfastighet norr om planområdet.

11 11 (11) Synpunkter som inte tillgodosetts Det finns skriftliga synpunkter från följande sakägare enligt fastighetsförteckningen som berör planförslaget som helt, eller delvis, inte föreslås bli beaktade: - Evy och Stig Waltersson (Grytingen 1:10). Avseende synpunkt från Kerstin Johansson (Hedkärr 1:5) så är utgångspunkten att de synpunkter som rör tillgängligheten till skogsmarken och tillfälligt upplag ska lösas. Om inte så kan ske, innebär det en kvarstående erinring mot planförslaget. Fortsatt arbete Miljö och Stadsbyggnad anser att den samlade bedömningen av samrådet innebär att arbetet med detaljplanen kan drivas vidare under förutsättning att hänsyn tas till vad som framgår av den här samrådsredogörelsen. Detaljplanen föreslås bli utställd för granskning enligt PBL 5:23 när bearbetning av materialet skett samt när överenskommelse träffats mellan berörda parter avseende placering av bussterminal. MILJÖ OCH STADSBYGGNAD Hans Johansson tf förvaltningschef

Torp Köpcentrum, norra delen UNDERÄTTELSEHANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Upprättad 11-08-30 Reviderad 14-02-19 Reviderad 14-09-26.

Torp Köpcentrum, norra delen UNDERÄTTELSEHANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Upprättad 11-08-30 Reviderad 14-02-19 Reviderad 14-09-26. UNDERÄTTELSEHANDLING Upprättad 11-08-30 Reviderad 14-02-19 Reviderad 14-09-26 Detaljplan för Torp Köpcentrum, norra delen (Herrestads-Torp 1:39 m fl). Uddevalla kommun och Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Myndigheter, organisationer, föreningar, kommunala nämnder med flera

Myndigheter, organisationer, föreningar, kommunala nämnder med flera 2015-11-03 Dnr PLAN 2014.25 Detaljplan för del av Söderby 1:751 m.fl., Biltema Handen SAMRÅDSREDOGÖRELSE BAKGRUND Kommunstyrelsen beslutade 2014-05-26, 130 att ge stadsbyggnadsnämnden i uppdrag att upprätta

Läs mer

Detta beslut vann laga kraft den 7 april 2004. Redogörelsen är upprättad av Miljö och Stadsbyggnad 2 december 2003

Detta beslut vann laga kraft den 7 april 2004. Redogörelsen är upprättad av Miljö och Stadsbyggnad 2 december 2003 UDDEVALLA KOMMUN Planen är antagen av kommunfullmäktige den 10 mars 2004 29. MILJÖ OCH STADSBYGGNAD Detta beslut vann laga kraft den 7 april 2004. HE 129 UTSTÄLLNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande

Läs mer

Detaljplan för del av Kungsbro 1:1, Nykvarns kommun

Detaljplan för del av Kungsbro 1:1, Nykvarns kommun Samrådsredogörelse, Dnr KS/2013:317 Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden 2015-02-17 2015-03-18. Samrådshandlingarna ställdes ut i kommunens bibliotek och skickades per post till

Läs mer

SAMMANFATTNING AV INKOMNA SYNPUNKTER JÄMTE KOMMENTARER

SAMMANFATTNING AV INKOMNA SYNPUNKTER JÄMTE KOMMENTARER UDDEVALLA KOMMUN MILJÖ OCH STADSBYGGNAD Handläggare/telefon Mats Windmark/ 0522 69 73 24 ANTAGANDEHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för bostäder inom del av KAPELLE fastigheten Epidemisjukhuset

Läs mer

SAMRÅD MED LÄNSSTYRELSEN OCH ANDRA STATLIGA MYNDIGHETER

SAMRÅD MED LÄNSSTYRELSEN OCH ANDRA STATLIGA MYNDIGHETER Granskningshandling Februari 2016 Sektorn för samhällsbyggnad Detaljplan för Mölnlycke 1:55 m fl ALHAGEN i Mölnlycke Granskningsutlåtande Under tiden 24 november 19 december 2014 har detaljplanen varit

Läs mer

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för del av Kärna 67:1, hyresbostäder i Hermansby socken, Kungälvs kommun PLANERING SAMHÄLLSBYGGNAD Mall skapad 041115 ADRESS Nämndhuset 442 81 Kungälv TELEFON 0303-23 80

Läs mer

Detaljplan för dagvattendamm och serviceväg i Kronåsen, Tureberg, som berörs av Förbifart Stockholm

Detaljplan för dagvattendamm och serviceväg i Kronåsen, Tureberg, som berörs av Förbifart Stockholm Kommunledningskontoret Planbeskrivning Helena Johansson Sidan 1 av 10 Planarkitekt 08-579 216 57 Planbeskrivning Detaljplan för dagvattendamm och serviceväg i Kronåsen, Tureberg, som berörs av Förbifart

Läs mer

Samrådsredogörelse. Inkomna synpunkter. 1. Länsstyrelsen (daterat 2015-12-18) Länsstyrelsen har inga synpunkter på planförslaget. Kommentar: Noterat.

Samrådsredogörelse. Inkomna synpunkter. 1. Länsstyrelsen (daterat 2015-12-18) Länsstyrelsen har inga synpunkter på planförslaget. Kommentar: Noterat. Datum Dnr. 1(7) Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Åby 1:99 och Noten 14, fjärrkyleanläggning i Åbybergsparken Mölndals stad, Västra Götalands län Tidigare behandling Kommunstyrelsen gav 2015-06-03,

Läs mer

Detaljplan för Kv Trätälja 6 och 10 inom Tingvallastaden, Karlstads kommun, Värmlands län

Detaljplan för Kv Trätälja 6 och 10 inom Tingvallastaden, Karlstads kommun, Värmlands län Detaljplan för Kv Trätälja 6 och 10 inom Tingvallastaden, Karlstads kommun, Värmlands län Samrådshandling 2013-10-14 Stadsbyggnadsförvaltningen Dnr SBN 2012-126 Detaljplan för kv Trätälja 6 och 10 Planbeskrivning

Läs mer

ÖSTERÅKERS KOMMUN UTLÅTANDE 1(6) Samhällsbyggnadsförvaltningen 2014-02-25 Plan- och exploateringsenheten

ÖSTERÅKERS KOMMUN UTLÅTANDE 1(6) Samhällsbyggnadsförvaltningen 2014-02-25 Plan- och exploateringsenheten ÖSTERÅKERS KOMMUN UTLÅTANDE 1(6) Detaljplan för Valsjöskogen etapp 1, Österåkers kommun, Stockholms län. Ett förslag till detaljplan för Valsjöskogen etapp 1, har varit utställd under tiden 2014-01-20

Läs mer

Detaljplan för del av Löberöd 1:123, Eslöv, Skåne län. YTTERANDEN Dessa skrivelser med erinran (m.e.) respektive utan erinran (u.e.) redovisas nedan.

Detaljplan för del av Löberöd 1:123, Eslöv, Skåne län. YTTERANDEN Dessa skrivelser med erinran (m.e.) respektive utan erinran (u.e.) redovisas nedan. Mattias Samuelson 0767-244150 MOS 2010.1397 2011-12-14 1(6) Detaljplan för del av Löberöd 1:123, Eslöv, Skåne län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Enligt Miljö- och samhällsbyggnadsnämndens beslut 2011-09-14, 152, har

Läs mer

Detaljplan för SYFABRIKEN, Ellene 15:1 m fl, Hunnebostrand, Sotenäs kommun, Västra Götalands län

Detaljplan för SYFABRIKEN, Ellene 15:1 m fl, Hunnebostrand, Sotenäs kommun, Västra Götalands län Detaljplan för SYFABRIKEN, Ellene 15:1 m fl, Hunnebostrand, Sotenäs kommun, Västra Götalands län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Granskning av förslag till detaljplan för f.d. SYFABRIKEN, Ellene 15:1 m.fl. har genomförts

Läs mer

Detaljplan för del av Vistorp 9:2, Pågatågsstation i Förslöv, Båstads kommun, Skåne län

Detaljplan för del av Vistorp 9:2, Pågatågsstation i Förslöv, Båstads kommun, Skåne län Detaljplan för del av Vistorp 9:2, Pågatågsstation i Förslöv, Båstads kommun, Skåne län Samrådsredogörelse Detta detaljplaneförslag, har varit utställt för samråd under tiden 2014-09-15 till 2014-10-26

Läs mer

Särskilt utlåtande. Detaljplan för Del av kv. Björnen Björkgatan. Vårgårda tätort, Västra Götaland. Handläggning

Särskilt utlåtande. Detaljplan för Del av kv. Björnen Björkgatan. Vårgårda tätort, Västra Götaland. Handläggning 1(6) Diarienr: 2012-000289 Miljöreda: 12/1149c Upprättad: 2013-08-21 Antagen av KF: 2013-09-04 Laga kraft: 2013-09-30 Särskilt utlåtande Detaljplan för Del av kv. Björnen Björkgatan Vårgårda tätort, Västra

Läs mer

del av Östra Karup 23:1 m fl

del av Östra Karup 23:1 m fl Detaljplan för del av Östra Karup 23:1 m fl i Östra Karup, Båstads kommun, Skåne län Samrådsredogörelse Detta detaljplaneförslag, har varit utsänt för samråd under tiden 2014 06 11 till 2014 07 23 för

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. Del av kv. Norsen, Norsen 9 och Hedemora 6:1. i Hedemora tätort, Hedemora kommun, Dalarnas län

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. Del av kv. Norsen, Norsen 9 och Hedemora 6:1. i Hedemora tätort, Hedemora kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN för Del av kv. Norsen, Norsen 9 och Hedemora 6:1 i Hedemora tätort, Hedemora kommun, Dalarnas län OBS. På grund av reglerna i personuppgiftslagen har namnen på de personer

Läs mer

Detaljplan för del av del av Skavsta 8:9 m fl, Skavsta flygplats, Skavsta, Nyköpings kommun

Detaljplan för del av del av Skavsta 8:9 m fl, Skavsta flygplats, Skavsta, Nyköpings kommun Samhällsbyggnad Plan- och naturenheten Särskilt utlåtande Datum 2013-05-23 Dnr SHB12/134 Detaljplan för del av del av Skavsta 8:9 m fl, Skavsta flygplats, Skavsta, Nyköpings kommun Granskning Förslag till

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Göken 9 Kristinehamns kommun, Värmlands län. Antagandehandling

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Göken 9 Kristinehamns kommun, Värmlands län. Antagandehandling Antagandehandling Samrådsredogörelse Detaljplan för Göken 9 Kristinehamns kommun, Värmlands län Hur processen har bedrivits Detaljplanen har varit på samråd under tiden 2015-02-17 till 2015-03-24 Kungörelse

Läs mer

Program. till detaljplan för Torp köpcentrum, norra delen (Herrestads-Torp 1:39 m fl), Uddevalla kommun

Program. till detaljplan för Torp köpcentrum, norra delen (Herrestads-Torp 1:39 m fl), Uddevalla kommun Program till detaljplan för Torp köpcentrum, norra delen (Herrestads-Torp 1:39 m fl), Uddevalla kommun - - - Reviderad enl. Rev.datum Rev.bet Upprättat datum: 2007-01-03 Rev.datum: - Rev.beteckn.: - ABAKO

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMMANFATTNING. Detaljplan för Rönnen 14 m.fl. i Hjo stad, Hjo kommun Fastigheten Rönnen 14 m.fl. Dnr. 2012-125 2015-03-17

SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMMANFATTNING. Detaljplan för Rönnen 14 m.fl. i Hjo stad, Hjo kommun Fastigheten Rönnen 14 m.fl. Dnr. 2012-125 2015-03-17 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Rönnen 14 m.fl. i Hjo stad, Hjo kommun Fastigheten Rönnen 14 m.fl. Dnr. 2012-125 2015-03-17 Planprocessen genomförs som ett normalt planförfarande. Planförslaget har varit

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret ANTAGANDEHANDLING 1(12) Samrådsredogörelse

Samhällsbyggnadskontoret ANTAGANDEHANDLING 1(12) Samrådsredogörelse LAGA KRAFT 2014-09-20 Samhällsbyggnadskontoret ANTAGANDEHANDLING 1(12) 2014-06-02 DNR: PBN/2013:112 Samrådsredogörelse Tillhörande detaljplan för: Sparbanken 5 Sparbanken, Strängnäs Kommun Plan- och byggnämnden

Läs mer

Kullsvedens handels- och småindustriområde

Kullsvedens handels- och småindustriområde Detaljplan för UTSTÄLLNINGSHANDLING Kullsvedens handels- och småindustriområde i Säters kommun, Dalarnas län SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Miljö- och byggnadsnämnden beslutade 2007-06-20, 120,

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (10)

GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (10) Byggnadsnämnden GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (10) Detaljplan för Hede 3:122 i Kungsbacka stad Genomförande Byggnadsnämnden godkände 2014-06-05 det i maj 2014 upprättade planförslaget som underlag för granskning.

Läs mer

INKOMNA SYNPUNKTER Följande skriftliga synpunkter har inkommit till och med 2007-03-22:

INKOMNA SYNPUNKTER Följande skriftliga synpunkter har inkommit till och med 2007-03-22: SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Dafter 1:2, 1:3 m fl (Daftö Feriecenter) HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnadsnämnden beslutade 2006-10-26 226 att genomföra ett samråd. Samrådshandlingarna är

Läs mer

Töcksmarks-Stom 6:1, Årjängs kommun

Töcksmarks-Stom 6:1, Årjängs kommun 1(5) Samhällsbyggnad Tomas Lennartsson, 0573-14076 tomas.lennartsson@arjang.se 2013-03-19 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Töcksmarks-Stom 6:1, Årjängs kommun Planens syfte är att möjliggöra bebyggelse

Läs mer

Detaljplan för Knislinge Resecenter del av Knislinge 43:1, Östra Göinge kommun, Skåne län

Detaljplan för Knislinge Resecenter del av Knislinge 43:1, Östra Göinge kommun, Skåne län Detaljplan för Knislinge Resecenter del av Knislinge 43:1, Östra Göinge kommun, Skåne län Datum: 2/7-2014 Dnr.: KS 2011/447.343 Planförslaget har varit på samråd under tiden 17 april 8 maj 2014 enligt

Läs mer

REDOGÖRELSE FÖR PROGRAMSAMRÅD

REDOGÖRELSE FÖR PROGRAMSAMRÅD Detaljplan för del av Strömstad 4:31, Strömstads Kommun REDOGÖRELSE FÖR PROGRAMSAMRÅD HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnämnden beslutade 2009-02-26 45 att genomföra ett programsamråd gällande

Läs mer

Bostäder och förskola på Kvarnhöjden, Kyrkeby 4:1 m.fl.

Bostäder och förskola på Kvarnhöjden, Kyrkeby 4:1 m.fl. Samrådshandling 2013-04-19 Rev: Dnr: 0072/06 Plannummer: Mark och Exploateringsenheten Andreas Wingfors Telefon: 0303-73 26 65 Mail: andreas.wingfors@stenungsund.se DETALJPLAN för Bostäder och förskola

Läs mer

UTSIKTSVÄGEN i Ljungskile

UTSIKTSVÄGEN i Ljungskile UDDEVALLA KOMMUN Dp 22 MILJÖ OCH STADSBYGGNAD ANTAGANDEHANDLING UTLÅTANDE över detaljplan för ett område vid UTSIKTSVÄGEN i Ljungskile Ljungs - Kärr 1:8, 1:60 m fl Uddevalla kommun Planen är upprättad

Läs mer

DETALJPLAN FÖR VÄSTANVIK 1:452 M FL (INFART NOTNÄS) TORSBY KOMMUN VÄRMLANDS LÄN

DETALJPLAN FÖR VÄSTANVIK 1:452 M FL (INFART NOTNÄS) TORSBY KOMMUN VÄRMLANDS LÄN 1 av 7 DETALJPLAN FÖR VÄSTANVIK 1:452 M FL (INFART NOTNÄS) TORSBY KOMMUN VÄRMLANDS LÄN PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planen består av plankarta med bestämmelser, denna beskrivning, genomförandebeskrivning,

Läs mer

Detaljplan för Ronneby 25:11 m.fl (Kilen)

Detaljplan för Ronneby 25:11 m.fl (Kilen) Ronneby kommun, Blekinge län GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2 Detaljplaneförslaget, upprättat 2015-05-18 och reviderat 2015-08-27 samt 2015-10-22 har varit utställt för granskning under tiden den 11 december 2015

Läs mer

del av Viksberg 3:1, Område B

del av Viksberg 3:1, Område B Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan 2013-00033-214 Detaljplan för del av Viksberg 3:1, Område B i Södertälje kommun Upprättad 2015-12-08 Beslut Samhällsbyggnadskontoret fick 2013-02-19

Läs mer

Detaljplan för Hökedalens industriområde, Dals-Eds kommun, Västra Götalands län

Detaljplan för Hökedalens industriområde, Dals-Eds kommun, Västra Götalands län DALS-EDS KOMMUN Plan- och byggkontoret Eva Karlsson 0534-190 47 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2015-04-17 Diarienr: 2013/D0210.214 Detaljplan för Hökedalens industriområde, Dals-Eds kommun, Västra Götalands län Ett

Läs mer

SÄRSKILT UTLÅTANDE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun.

SÄRSKILT UTLÅTANDE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun. Samhällsbyggnadsförvaltningen februari 2013 Hanna Fürstenberg Danielson, planarkitekt Dnr: 2012 KSM 0519 SÄRSKILT UTLÅTANDE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun. Tyresö

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Samrådshandling. Detaljplan för att upphäva del av detaljplan för DEL AV NÖBBELE 7:2 (Vandalorum) i Värnamo stad

PLANBESKRIVNING. Samrådshandling. Detaljplan för att upphäva del av detaljplan för DEL AV NÖBBELE 7:2 (Vandalorum) i Värnamo stad Samrådshandling Detaljplan för att upphäva del av detaljplan för DEL AV NÖBBELE 7:2 (Vandalorum) i Värnamo stad Dnr 15.2015.211 Antagen 20xx.xx.xx Laga kraft 20xx.xx.xx PLANBESKRIVNING VID UPPHÄVANDE Med

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Del av Nyckleby 1:33 Strömstads kommun HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS. Dnr MN/2002-0967

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Del av Nyckleby 1:33 Strömstads kommun HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS. Dnr MN/2002-0967 Dnr MN/2002-0967 Detaljplan för Del av Nyckleby 1:33 Strömstads kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnämnden beslutade 2009-12-17 301 att genomföra ett samråd gällande rubricerat

Läs mer

Upprättad januari 2014 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Planbeskrivningen

Upprättad januari 2014 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Planbeskrivningen Uppdragsbeslut 2012-12-11 Samrådsbeslut 2012-12-11 Detaljplan för del av Oskarshamn 3:3 m.fl. fastigheter Gyllings väg Centralorten, Oskarshamns kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Upprättad januari 2014 av samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

Samrådet 11-16. Sakägare. Miljönämnden Trafikverket. Socialnämnden Öresundskraft Kultur- och. fritidsnämnden Länsstyrelsen. de inkommit.

Samrådet 11-16. Sakägare. Miljönämnden Trafikverket. Socialnämnden Öresundskraft Kultur- och. fritidsnämnden Länsstyrelsen. de inkommit. ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖRR FASTIGHETEN HJÄRNARP 3:233 MFL ÄNGELHOLMS KOMMUN UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE SAMRÅDET Samrådet om planförslaget redovisas i en samrådsredogörelse daterad 2010-11-16. HUR UTSTÄLLNINGEN

Läs mer

DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN Viktoria 22 M FL TÅGABORG HELSINGBORGS STAD

DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN Viktoria 22 M FL TÅGABORG HELSINGBORGS STAD DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN Viktoria 22 M FL TÅGABORG HELSINGBORGS STAD Upprättad den 24-09-2013 NORMALT PLANFÖRFARANDE Antagen av kommunfullmäktige. Laga kraft.. Genomförandetid t o m Dnr 1404/2010 STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN

Läs mer

DETALJPLAN för bostäder vid Enebackevägen, del av Starrkärr 3:1 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. i Ödsmål UPPDRAG SAMRÅD UNDERRÄTTELSE ANTAGANDE 1(5)

DETALJPLAN för bostäder vid Enebackevägen, del av Starrkärr 3:1 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. i Ödsmål UPPDRAG SAMRÅD UNDERRÄTTELSE ANTAGANDE 1(5) 1(5) Dnr 0481/10 Antagandehandling 2015-09-16 DETALJPLAN för bostäder vid Enebackevägen, del av Starrkärr 3:1 i Ödsmål Stenungsunds kommun Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR

Läs mer

Detaljplan för Odensgården, i Odenslunda

Detaljplan för Odensgården, i Odenslunda Utlåtande Stadsbyggnadskontoret 2012-03-26 Mats Jakobsson 08 590 970 96 Dnr Fax 08 590 733 37 BN/2011:23 mats.jakobsson@upplandsvasby.se Detaljplan för Odensgården, i Odenslunda Uppdrag Miljö- och planutskottet

Läs mer

Västerråda handels- och industriområde

Västerråda handels- och industriområde SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådshandling avseende detaljplan för Västerråda handels- och industriområde Melleruds kommun Västra Götalands län Contekton Arkitekter Fyrstad AB har på uppdrag av Melleruds kommun

Läs mer

Samrådsredogörelse GRANSKNINGSHANDLING. Här infogar du din bild. Den ska få plats i denna ruta. 1(9) SPN 2012/0134 214

Samrådsredogörelse GRANSKNINGSHANDLING. Här infogar du din bild. Den ska få plats i denna ruta. 1(9) SPN 2012/0134 214 Samrådsredogörelse 1(9) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Plinten 7 med närområde inom Ingelsta i Norrköping SPN-000/000 den 28 maj 2015 Här infogar du din bild. Den ska få plats i denna ruta.

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING. Detaljplan för expansion av Östra Olofstorp, Mantorp, Mjölby kommun Del av Viby-Olofstorp 4:4 Upprättad 2014-12-15

GRANSKNINGSHANDLING. Detaljplan för expansion av Östra Olofstorp, Mantorp, Mjölby kommun Del av Viby-Olofstorp 4:4 Upprättad 2014-12-15 SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för expansion av Östra Olofstorp, Mantorp, Mjölby kommun Del av Viby-Olofstorp 4:4 Upprättad 2014-12-15 Detaljplanen har varit på samråd under tiden den

Läs mer

Detaljplaneprogram för fastigheten Sjöstjärnan 2 Sjöberg

Detaljplaneprogram för fastigheten Sjöstjärnan 2 Sjöberg Kommunledningskontoret Plan- och exploateringsenheten Sida 1 av 10 Dnr 2007/731 KS 203 Detaljplaneprogram för fastigheten Sjöstjärnan 2 Sjöberg REMISSINSTANSER Externa remissinstanser Interna remissinstanser

Läs mer

Riktlinjer för exploateringsavtal

Riktlinjer för exploateringsavtal Riktlinjer för exploateringsavtal Antagen av kommunfullmäktige 2015-11-18 1(4) RIKTLINJER FÖR EXPLOATERINGSAVTAL Inledning Mölndals stads riktlinjer för exploateringsavtal beskriver vilka riktlinjer och

Läs mer

Plankarta med bestämmelser (separat kartblad) Planbeskrivning Samrådsredogörelse Utlåtande

Plankarta med bestämmelser (separat kartblad) Planbeskrivning Samrådsredogörelse Utlåtande Detaljplan för Färjestad 2:19 UTLÅTANDE HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser (separat kartblad) Planbeskrivning Samrådsredogörelse Utlåtande PROCESSEN Planförslaget för Färjestad 2:19 har upprättats med

Läs mer

Ett samrådsmöte hölls i kommunhuset den 3 september 2012.

Ett samrådsmöte hölls i kommunhuset den 3 september 2012. PROGRAMSAMRÅDSREDOGÖRELSE Dnr KS/2012:80 Hur programsamrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden 2012-09 03 2012-09-30 Ett samrådsmöte hölls i kommunhuset den 3 september 2012. Förutsättningar

Läs mer

Samråd om ändring i detaljplan för del av Årbol 1:4 mm (Tavlan) i Ed, Dals- Eds kommun, Västra Götalands län (15-STY-4323)

Samråd om ändring i detaljplan för del av Årbol 1:4 mm (Tavlan) i Ed, Dals- Eds kommun, Västra Götalands län (15-STY-4323) Plan- och byggnadsnämnden Datum: 2016-02-10 D.nr: BYGGd-2015-150.214 Samråd om ändring i detaljplan för del av Årbol 1:4 mm (Tavlan) i Ed, Dals- Eds kommun, Västra Götalands län (15-STY-4323) Plan- och

Läs mer

SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ. Planområdet i Järvsö

SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ. Planområdet i Järvsö SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ Planområdet i Järvsö LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Datum 2016-02-26 Dnr 0370/13

Läs mer

PLANBESKRIVNING P 05010 Detaljplan för del av kv FUTURUM (Folkets Hus m m) inom Järna kommundel i Södertälje

PLANBESKRIVNING P 05010 Detaljplan för del av kv FUTURUM (Folkets Hus m m) inom Järna kommundel i Södertälje SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET Plan 1(5) PLANBESKRIVNING P 05010 Detaljplan för del av kv FUTURUM (Folkets Hus m m) inom Järna kommundel i Södertälje Upprättad 2009-02-16 Reviderad 2009-05-25 Planens syfte och

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2005-03-14 ANTAGANDEHANDLING Diarienummer 2004:6-51 Antagen av kommunfullmäktige 2005-06-22 och lagakraftvunnen 2006-06-01 Detaljplan för BOSTÄDER VID FINNGÖSASKOLAN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING INLEDNING En

Läs mer

ÖSTERÅKERS KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2 1(5) Samhällsbyggnadsförvaltningen 2016-02-24

ÖSTERÅKERS KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2 1(5) Samhällsbyggnadsförvaltningen 2016-02-24 ÖSTERÅKERS KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2 1(5) Detaljplan för BRÄNNBACKENS ARBETSOMRÅDE Österåkers kommun, Stockholms län. Ett förslag till detaljplan för Brännbackens arbetsområde har varit utställt på

Läs mer

Del av Grålös 4:56 m fl, Skee Centrum Triangeln Upprättad 2015-09-17 Reviderad 2015-11-19

Del av Grålös 4:56 m fl, Skee Centrum Triangeln Upprättad 2015-09-17 Reviderad 2015-11-19 Akt nr 1486-P157 Upphävande av detaljplan för Del av Grålös 4:56 m fl, Skee Centrum Triangeln Upprättad 2015-09-17 Reviderad 2015-11-19 Antagen av MBN: 2015-11-19 Laga kraft: 2015-12-23 Dnr MBN/2015-0572

Läs mer

PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Förskolan Kattfoten

PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Förskolan Kattfoten Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Soon Hammarström, Planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Förskolan Kattfoten Kattfoten 2, 3 och del av Näsby 51:2 samt del av Kumla 3:1264 i Skälsätra.

Läs mer

Fördjupning av översiktsplan för Brene-området. Vingåker, Vingåkers kommun, Södermanlands län

Fördjupning av översiktsplan för Brene-området. Vingåker, Vingåkers kommun, Södermanlands län 1 (5) SAMRÅDSREDOGÖRELSE Förslag till Fördjupning av översiktsplan för Brene-området Upprättad i oktober 2008 HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Ett förslag till fördjupning av översiktsplan, upprättat i juni

Läs mer

Stenungsunds kommun Västra Götalands län

Stenungsunds kommun Västra Götalands län 1(5) Dnr 0197/09 Utställningshandling 2012-08-30 detaljplan för skola och bostäder, Kyrkenorum 4:210 och del av 4:123 Stenungsunds kommun Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Kopparslagaren 14, Falköping stad, Falköpings kommun

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Kopparslagaren 14, Falköping stad, Falköpings kommun Datum 2015-08-03 Byggnadsnämnden GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Kopparslagaren 14, Falköping stad, Falköpings kommun HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Aktuellt planförslag har enligt 5 kap 18 Plan- och

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Datum Diarienr 2007-05-02 KS/2004:298 rev. 2008-03-04

ANTAGANDEHANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Datum Diarienr 2007-05-02 KS/2004:298 rev. 2008-03-04 1(6) Datum Diarienr 2007-05-02 KS/2004:298 rev. 2008-03-04 Antagen av kommunfullmäktige 2008-04-29 Laga kraft 2008-06-02 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för BOSTÄDER I DJUPEDALEN I Partille kommun, Västra

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Tuna backar 38:2 Enkelt planförfarande

Planbeskrivning Detaljplan för Tuna backar 38:2 Enkelt planförfarande PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare Diarienummer Veronica Sjögren PBN 2013-1773 018-727 47 64 Planbeskrivning Detaljplan för Tuna backar 38:2 Enkelt planförfarande LAGA KRAFT 2015-01-03 Kartbild som

Läs mer

Planläggning... 3 Planmonopol... 3. De olika plantyperna... 3 Översiktsplan... 3 Områdesbestämmelser... 3 Detaljplan... 4 Fastighetsplan...

Planläggning... 3 Planmonopol... 3. De olika plantyperna... 3 Översiktsplan... 3 Områdesbestämmelser... 3 Detaljplan... 4 Fastighetsplan... Detaljplaner Detta informationsmaterial är upphovsrättsligt skyddat enligt lagen (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk. Varje eftertryck och/eller kopiering utan tillåtelse av

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING Del av Gällivare 12:74 Öster om Treenighetens väg/e 45 2013 08 29 Bilaga 1. BEHOVSBEDÖMNING BEHOVSBEDÖMNING

SAMRÅDSHANDLING Del av Gällivare 12:74 Öster om Treenighetens väg/e 45 2013 08 29 Bilaga 1. BEHOVSBEDÖMNING BEHOVSBEDÖMNING BEHOVSBEDÖMNING Inledning Denna checklista används som hjälpmedel när det kommer till att bedöma behovet av en miljökonsekvensbeskrivning. Checklistan används även för att avgränsa vilka typer av miljöpåverkan

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Yttranden utan erinran eller med tillstyrkan har inkommit från: Yttranden med synpunkter eller frågor har inkommit från:

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Yttranden utan erinran eller med tillstyrkan har inkommit från: Yttranden med synpunkter eller frågor har inkommit från: 10-1216 UTSTÄLLNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN GÅNARP 43:1, M FL ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare samt berörda förvaltningar och myndigheter har beretts

Läs mer

Granskningsutlåtande Antagandehandling

Granskningsutlåtande Antagandehandling SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET Bashir Hajo Stadsarkitekt Tel: 0278-25118 E-post: samh.bygg@bollnas.se Granskningsutlåtande Antagandehandling Detaljplan för Slaktaren 8, Bollnäs kommun, Gävleborgs län Dnr:15-6161

Läs mer

RAPPORT TRAFIKUTREDNING FÖR DETALJPLAN TUMBA CENTRUM UPPDRAGSNUMMER 2125500000 RAPPORT VER 0.96 STOCKHOLM 2013-05-20 1 (16)

RAPPORT TRAFIKUTREDNING FÖR DETALJPLAN TUMBA CENTRUM UPPDRAGSNUMMER 2125500000 RAPPORT VER 0.96 STOCKHOLM 2013-05-20 1 (16) UPPDRAGSNUMMER 2125500000 TRAFIKUTREDNING FÖR DETALJPLAN TUMBA CENTRUM VER 0.96 STOCKHOLM 1 (16) S w e co Gjörwellsgatan 22 Box 34044 SE-100 26 Stockholm, Sverige Telefon +46 (0)8 6956000 Fax +46 (0)8

Läs mer

Samrådsredogörelse. Agaten 32 Östra Tyresö, Tyresö kommun, Stockholms län. Granskningshandling november 2015 Dnr 2014 KSM 0796

Samrådsredogörelse. Agaten 32 Östra Tyresö, Tyresö kommun, Stockholms län. Granskningshandling november 2015 Dnr 2014 KSM 0796 Samhällsbyggnadsförvaltningen Heléne Hallberg planchef Granskningshandling november 2015 Detaljplan för Agaten 32 Östra Tyresö, Tyresö kommun, Stockholms län Samrådsredogörelse Tyresö kommun Samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Följande skriftliga synpunkter har inkommit till och med 2014-04-23:

Följande skriftliga synpunkter har inkommit till och med 2014-04-23: Detaljplan för Spinnaren 1 m fl Strömstads kommun Dnr MBN/2013-0025 SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnämnden beslutade 2014-01-23 9 att genomföra ett samråd gällande rubricerat

Läs mer

Ny detaljplan för Lönnen 15, Perstorps kommun, Skåne län SAMRÅDSHANDLING 1(10)

Ny detaljplan för Lönnen 15, Perstorps kommun, Skåne län SAMRÅDSHANDLING 1(10) 1(10) Datum: Diarienummer: 2015-01-23 2014/244 Ny detaljplan för Lönnen 15, Perstorps kommun, Skåne län SAMRÅDSHANDLING Detaljplanen har Upprättats: 2014-01-23 Antagits av KF: Vunnit laga kraft: 2(10)

Läs mer

Detaljplan för Löddeköpinge 14:78 m fl i Löddeköpinge, Kävlinge kommun.

Detaljplan för Löddeköpinge 14:78 m fl i Löddeköpinge, Kävlinge kommun. Plan- och genomförandebeskrivning Samrådshandling 2010-09-22 Utställningshandling 2011-04-18 Godkänd i miljö- och byggnadsnämnden 2011-09-21 Antagen i kommunfullmäktige 2011-11-14 Laga kraft 2011-12-13

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för del av Brakmarsvägen samt bussvändplats i Raksta, Tyresö kommun

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för del av Brakmarsvägen samt bussvändplats i Raksta, Tyresö kommun Stadsbyggnadskontoret oktober 2009 Karin Norlander SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för del av Brakmarsvägen samt bussvändplats i Raksta, Tyresö kommun Tyresös stadsbyggnadskontor upprättade juni

Läs mer

HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen UTLÅTANDE. Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län

HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen UTLÅTANDE. Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen UTLÅTANDE Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län Utlåtandet har upprättats den 4 oktober 2010 Syfte Planens syfte är att ge ramar för den bebyggelse

Läs mer

Detaljplan för del av Lasarettet 6, Lyckorna 649 Motala kommun

Detaljplan för del av Lasarettet 6, Lyckorna 649 Motala kommun Detaljplan för del av Lasarettet 6, Lyckorna 649 Motala kommun 2 3 Denna handling har utarbetats av plankonsult Alf Johansson i samråd med kommunledningsförvaltningens stadsbyggandsenhet. Planarkitekt

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR Gården 1 m fl, i Höganäs HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR Gården 1 m fl, i Höganäs HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN KS/2008/192 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR Gården 1 m fl, i Höganäs HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN SAMRÅDSHANDLING 2012-09-17 INNEHÅLLSFÖRTECKNING FÖRORD... 3 OM DETALJPLAN... 3 HANDLINGAR... 3 INLEDNING...

Läs mer

P L A N B E S K R I V N I N G

P L A N B E S K R I V N I N G 1 Diarienummer 2006/0082 214 Detaljplan för NÄSET, Etapp 2 Kinna 24:169 Kinna, Marks kommun, Västra Götalands Län P L A N B E S K R I V N I N G UPPRÄTTAD 2006-05-04 reviderad 2006-11-30, 2007-05-07 Plan-

Läs mer

Detaljplan för Kv Linden m. fl., Odengatan, i Höganäs stad Höganäs kommun, Skåne län

Detaljplan för Kv Linden m. fl., Odengatan, i Höganäs stad Höganäs kommun, Skåne län HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Kv Linden m. fl., Odengatan, i Höganäs stad Höganäs kommun, Skåne län HANDLINGAR Program Redogörelse för programsamråd Plankarta, skala

Läs mer

Detaljplan för Svetsaren

Detaljplan för Svetsaren Detaljplan för Svetsaren SAMRÅDSREDOGÖRELSE Januari 2015 Hur samrådet har bedrivits Förslaget har under 17 september till 29 oktober 2014 funnits tillgängligt på Biblioteket i Malung, Stadsbyggnadskontoret

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Förrådet 1 och 2 med flera i Norrtälje stad Dnr 14-277.214 Ks 14-269.214

Detaljplan för fastigheterna Förrådet 1 och 2 med flera i Norrtälje stad Dnr 14-277.214 Ks 14-269.214 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2014-10-16 Detaljplan för fastigheterna Förrådet 1 och 2 med flera i Norrtälje stad Dnr 14-277.214 Ks 14-269.214 SAMMANFATTNING Syftet med planen är att möjliggöra uppförande av drygt

Läs mer

Del av Ugglarps samhälle Falkenbergs kommun och Hallands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2006-06-26, REV 2006-10-17, REV 2007-04-03

Del av Ugglarps samhälle Falkenbergs kommun och Hallands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2006-06-26, REV 2006-10-17, REV 2007-04-03 ANTAGANDEHANDLING 2006-06-26, REV 2006-10-17, REV 2007-04-03 Detaljplan för Ugglarp 3:4 m fl Del av Ugglarps samhälle Falkenbergs kommun och Hallands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GF Konsult AB Mark och

Läs mer

STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) PLANBESKRIVNING PLANHANDLINGAR

STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) PLANBESKRIVNING PLANHANDLINGAR Detaljplan för bostadshus inom del av STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) Stenungsund, Stenungsunds kommun Dnr 0194/06-214 Tillhör Kommunstyrelsen i Stenungsund beslut 2009-05-18 108 Agneta Dejenfelt Sekreterare

Läs mer

GENOMFÖRANDE SAMRÅDSSKEDE

GENOMFÖRANDE SAMRÅDSSKEDE Detaljplan för Krökersrud 1:206 Melleruds kommun Västra Götalands län SAMRÅDSREDOGÖRELSE GENOMFÖRANDE SAMRÅDSSKEDE Förslag till rubricerad plan godkändes för samråd av Byggnadsnämnden 2008-06-11, enligt

Läs mer

Detaljplan för. VADHOLMEN Munkedals kommun ANTAGANDEHANDLING. Dat. 2004-03-01. Revidering 2007-11-25

Detaljplan för. VADHOLMEN Munkedals kommun ANTAGANDEHANDLING. Dat. 2004-03-01. Revidering 2007-11-25 Detaljplan för VADHOLMEN ANTAGANDEHANDLING Dat. 2004-03-01. Revidering 2007-11-25 Sid 1 av 8 ANTAGANDEHANDLING INNEHÅLLSFÖRTECKNING ORGANISATORISKA FRÅGOR... 2 Allmänt...2 Beslutsförslag...2 Tidplan...2

Läs mer

Fingerörtsvägen-Ekudden Stadsbyggnadsprojekt för Fingerörtsvägen, Sicklaön 143:1, Ekudden på västra Sicklaön, Nacka kommun

Fingerörtsvägen-Ekudden Stadsbyggnadsprojekt för Fingerörtsvägen, Sicklaön 143:1, Ekudden på västra Sicklaön, Nacka kommun 2015-06-05 1 (8) STARTPROMEMORIA Fingerörtvägen-Ekudden Ingår i NACKA STAD, där tunnelbaneavtalet gäller Dnr KFKS 2015/23-214 Projekt 9249 Stadsbyggnadsprojekt för Fingerörtsvägen, Sicklaön 143:1, Ekudden

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING tillhörande detaljplan för

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING tillhörande detaljplan för UDDEVALLA KOMMUN MILJÖ OCH STADSBYGGNAD ANTAGANDEHANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING tillhörande detaljplan för PALLE NÄBBA Utby 5:27 och 5:34 m fl Herrestads församling, Uddevalla kommun Upprättad av Miljö

Läs mer

KV ELEKTRODEN MM Stallbacka Trollhättans kommun

KV ELEKTRODEN MM Stallbacka Trollhättans kommun Detaljplan för verksamheter inom KV ELEKTRODEN MM Stallbacka Trollhättans kommun 99B ANTAGANDEHANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR Tidsplan april-maj 2006 ny utställning av detaljplanen

Läs mer

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen 2016-03-30 2. Lantmäteriet 2016-03-29

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen 2016-03-30 2. Lantmäteriet 2016-03-29 Granskningshandling Detaljplan för Högaffeln 7 Västerviks kommun Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2016-05-18 SAMRÅDSREDOGÖRELSE HANDLINGAR Till detaljplanen hör följande

Läs mer

A N T A G A N D E H A N D L I N G 593

A N T A G A N D E H A N D L I N G 593 A N T A G A N D E H A N D L I N G 593 Handlingen består av: Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse Utlåtande Fastighetsförteckning Planområde Detaljplan för

Läs mer

PLANPROGRAM UTÖKNING AV CONTAINERTERMINAL INSJÖN Leksands kommun, Dalarnas län

PLANPROGRAM UTÖKNING AV CONTAINERTERMINAL INSJÖN Leksands kommun, Dalarnas län Godkänt av BN 2007-11-26 255 PLANPROGRAM UTÖKNING AV CONTAINERTERMINAL INSJÖN Leksands kommun, Dalarnas län Maj 2007, kompletterat i november 2007 1(5) Planprogram UTÖKNING AV CONTAINERTERMINAL I INSJÖN

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄNDRING AV BYGGNADSPLAN FÖR FRITIDSBEBYGGELSE ÖVER DEL AV FASTIGHETEN GÄLLIVARE 1:16 M FL VID VASSARATRÄSKET, INOM GÄLLIVARE KOMMUN, NORRBOTTENS LÄN, AKT 25-P78/52

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Jägarparken. del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2011.9. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Jägarparken. del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2011.9. tillhörande Dnr Plan.2011.9 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för Jägarparken del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-10-29

Läs mer

2008-12-10 Dnr: 2007-0937-214 UTSTÄLLNINGSHANDSNDLING. DETALJPLAN för Örmo 3:3 m fl i Konga samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län.

2008-12-10 Dnr: 2007-0937-214 UTSTÄLLNINGSHANDSNDLING. DETALJPLAN för Örmo 3:3 m fl i Konga samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. 2008-12-10 Dnr: 2007-0937-214 UTSTÄLLNINGSHANDSNDLING DETALJPLAN för Örmo 3:3 m fl i Konga samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. PLANBESKRIVNING HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser,

Läs mer

Utställningsutlåtande

Utställningsutlåtande Utställningsutlåtande Detaljplan för Hemmeslöv 8:2 m.fl. i Båstad, Båstads kommun Detta detaljplaneförslag har varit utställt under tiden 2011-10-25 till 2011-11-28 för att ge sakägare, boende, myndigheter

Läs mer

Mellanköpinge del av 13:23 m. fl. Trelleborgs kommun, Skåne län

Mellanköpinge del av 13:23 m. fl. Trelleborgs kommun, Skåne län Program PROGRAMHANDLING till detaljplan för Mellanköpinge del av 13:23 m. fl. Trelleborgs kommun, Skåne län DP 159 Trelleborgs kommun Stadsbyggnadskontoret PLANERINGENS SYFTE Detta planprogram avses utgöra

Läs mer

Detaljplan för del av Virsbo 2:73 m fl. område vid Kvarnängsvägen, Virsbo. Surahammars kommun.

Detaljplan för del av Virsbo 2:73 m fl. område vid Kvarnängsvägen, Virsbo. Surahammars kommun. UTSTÄLLNINGSHANDLING 2011-10-31 Dnr:2011.0275.211 Detaljplan för del av Virsbo 2:73 m fl. område vid Kvarnängsvägen, Virsbo. Surahammars kommun. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådet Detaljplanen har varit utsänd

Läs mer

Detaljplanen syftar till att genom normalt planförfarande skapa förutsättningar för nybyggnation av bostäder i Rönnäng.

Detaljplanen syftar till att genom normalt planförfarande skapa förutsättningar för nybyggnation av bostäder i Rönnäng. 1/6 1/6 2/6 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING Upprättad 2012-11-02 1. INLEDNING En genomförandebeskrivning har till uppgift att redovisa de organisatoriska, tekniska, ekonomiska och fastighetsrättsliga

Läs mer

A N T A G A N D E H A N D L I N G. Detaljplan för 604 område vid kv Persiljan, Brunnsvik, (del av Innerstaden 1:91), Motala kommun

A N T A G A N D E H A N D L I N G. Detaljplan för 604 område vid kv Persiljan, Brunnsvik, (del av Innerstaden 1:91), Motala kommun A N T A G A N D E H A N D L I N G Handlingen består av: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Plankarta med bestämmelser Samrådsredogörelse Utlåtande Detaljplan för 604 område vid kv Persiljan, Brunnsvik,

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen

BURLÖVS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen BURLÖVS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen Detaljplan för del av Åkarp 7:58, i Åkarp Burlövs kommun, Skåne län normalt planförfarande UTLÅTANDE Antagandehandling, upprättad 2011-04-11 1 (7) UTSTÄLLNINGEN

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SKIDTORG TANDÅDALEN

DETALJPLAN FÖR SKIDTORG TANDÅDALEN 1(8) DETALJPLAN FÖR SKIDTORG TANDÅDALEN UTLÅTANDE mars 2014 I bifogad sammanställning redovisas samtliga synpunkter på planförslaget. Beträffande samrådsskedet upprepas de synpunkter och ställningstaganden

Läs mer

Genomförandebeskrivning. Detaljplan för STANSTORP 4:1 m fl - Vikhem, etapp III Staffanstorp, Staffanstorps kommun

Genomförandebeskrivning. Detaljplan för STANSTORP 4:1 m fl - Vikhem, etapp III Staffanstorp, Staffanstorps kommun Genomförandebeskrivning Detaljplan för STANSTORP 4:1 m fl - Vikhem, etapp III Staffanstorp, Staffanstorps kommun S 90 Inledning En genomförandebeskrivning ska redovisa de organisatoriska, fastighetsrättsliga,

Läs mer

Detaljplan för Borrby 43:35, 43:40 och del av 299:1, Simrishamns kommun

Detaljplan för Borrby 43:35, 43:40 och del av 299:1, Simrishamns kommun 1 (6) Detaljplan för Borrby 43:35, 43:40 och del av 299:1, Simrishamns kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Planärendet handläggs enligt plan- och bygglagens bestämmelser om normalt planförfarande, (Plan- och bygglagen

Läs mer