del av Östra Karup 23:1 m fl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "del av Östra Karup 23:1 m fl"

Transkript

1 Detaljplan för del av Östra Karup 23:1 m fl i Östra Karup, Båstads kommun, Skåne län Samrådsredogörelse Detta detaljplaneförslag, har varit utsänt för samråd under tiden till för att ge sakägare, boende, myndigheter med flera, möjlighet att lämna in synpunkter. Planförslaget har tagits fram av Samhällsbyggnad, Plan i Båstads kommun. Planen handläggs med normalt planförfarande enligt PBL 2010:900. I denna samrådsredogörelse finns dels sammanfattningar av de synpunkter som har lämnats in och dels Plans kommentarer till synpunkterna. Följande har inte haft något att erinra mot förslaget E.ON Gas Swedegas TeliaSonera Skanova Access Synpunkter från myndigheter m.fl. Länsstyrelsen MKB planförslag har ej stöd i ÖP Kommunen bedömer att planförslaget överensstämmer med översiktsplanens intentioner. Länsstyrelsen delar inte denna uppfattning men menar att planhandlingarnas motivering redovisar varför ett avsteg från översiktplanen kan accepteras. Länsstyrelsen anser att planens genomförande i sin nuvarande utformning är möjlig om detaljplanen kompletteras med en tillhörande MKB som visar att marken är lämplig för ändamålet. Länsstyrelsen delar kommunens bedömning att det är möjligt att upphäva strandskyddet för att utvidga den pågående verksamheten med lagerlokaler. Länsstyrelsen anser dock att planen föreslår ett upphävande i alltför stor omfattning, och menar att en betydligt bredare fri passage ska lämnas längs vattendraget. Enligt propositionen (2008/09:119) om strandskyddet och utvecklingen av landsbygden bör en fri passage vara minst några tiotals meter.

2 et ska kvarstå inom passagen, vilken lämnas planlös eller planläggs som "allmän platsmark natur/park". Dagvattenhantering På illustrationskartan anges ett dagvattenmagasin och ett svackdike. På den juridiskt bindande plankartan anges under planbestämmelse n (markens anordnande) att dagvattenlösning inom området ska finnas samtidigt som marken inte får bebyggas (begränsning av markens bebyggande). Länsstyrelsen rekommenderar därför att bestämmelse om mark som inte får bebyggas specificeras för att möjliggöra dagvattenlösning. Ett annat alternativ är att planförslagets byggfria mark planläggs som "allmän platsmark natur/park". Det är då möjligt att ha dagvattenhantering där. Planen bör kompletteras med att specificera vilken dimension dagvattenmagasin behöver ha och därefter anpassa de planlagda ytorna för dagvatten. Det framgår heller inte av planhandlingarna vilken typ av dagvattenhantering som avses. Fornlämningar Planerad utbyggnad sker till en betydande del inom Östra Karups bytomt (byns medeltida bebyggelseområde) registrerad som fornlämning nr 200 i Östra Karups socken. Dess yttre begränsning är endast ungefärlig. För planerad utbyggnad krävs tillstånd enligt 2 kap kulturmiljölagen. För tillstånd kommer krav på arkeologiska insatser att ställas. De arkeologiska insatserna bör genomföras i ett så tidigt skede som möjligt i planeringen. I planen står detta som en rekommendation. Kommentar: MKB Kommunen anser att planförslaget stämmer överens med översiktsplanens intentioner. I översiktsplanekartan redovisas den befintliga markanvändningen men i texten beskrivs att läget i Östra Karup är lämpligt för en fortsatt expansion av typen där handel och tillverkning kombineras, såsom Willabs verksamhet. Markens lämplighet är utredd i detaljplanen och eftersom det rör sig om en expansion av en befintlig verksamhet finns det inget behov av att upprätta en MKB för att undersöka detta. Anledningen till att planområdet avgränsades av bäcken var att samtlig mark som planlades skulle fastighetsregleras till Östra Karup 24:2. För att tillse att allmänheten gavs tillgång till bäcken prövades en x bestämmelse i planförslaget. Efter samrådet har kontakt tagits med lantmäteriet som menar att det under speciella omständigheter, som t.ex. strandskydd, kan vara möjligt att göra en fastighetsreglering även om hela fastigheten inte är planlagd. Kommunen väljer därför att ta bort ca 40 meter från planområdet närmast bäcken enligt länsstyrelsens önskemål. Dagvattenhantering NSVA har gjort en beräkning av hårdgörandegraden och kommit fram till att en nedsänkt dagvattenfördröjningsyta på 450 m 3 är tillräckligt för att ta hand om dagvattnet inom planområdet. Ca 3000 m 2 av planområdet försvinner när plangränsen flyttas in från bäcken men den återstående ytan är ändå tillräckligt stor för att rymma de fördröjningsåtgärder som krävs. Plankartan kompletteras med att 2 (7)

3 dagvattenlösningar får anordnas på mark som inte får bebyggas samt specificerar dimension och typ av dagvattenlösning under n bestämmelsen. Fornlämningar Efter samrådet har en översiktlig arkeologisk förundersökning genomförts av CMB Uppdragsarkeologi. Vid undersökningen konstaterades två hårdbottnar och området uppvisade mycket störningar i alven i form av dikes och dräneringsgrävningar. Lämningarna har ingen sådan potential att ytterligare antikvariska insatser är nödvändiga. Lantmäterimyndigheten har tagit del av förslaget till detaljplan. Någon fullständig genomgång av planförslaget har inte skett. Genomgången har främst varit inriktad på genomförandefrågor. Lantmäterimyndigheten har valt att särskilt belysa följande frågeställningar. Bestämmelsen a anger att strandskyddet ska upphävas. Lantmäterimyndigheten anser att det vore bättre om denna bestämmelse omfattade hela planområdet för att undvika problem vid tolkningen av vilket område strandskyddet gäller. Särskilda skäl för upphävandet ska framföras. Huvudmannaskap, gemensamhetsanläggningar Ett område längst i öster har markerats med x som anger att marken ska vara tillgänglig för allmän gång och cykeltrafik. Detta område är redan upplåtet för Östra Karup ga:2. Om avsikten är att denna gemensamhetsanläggning fortsatt ska sköta området är det bättre att använda beteckningen g, eller att planlägga området som allmän plats med enskilt huvudmannaskap. Om den senare lösningen väljs, ska särskilda skäl framföras. Planbeskrivningen (s. 24) skriver allmänt om reglerna för gemensamhetsanläggningar. Det framgår dock inte huruvida någon anläggning ska inrättas eller om någon befintlig anläggning berörs av planförslaget. Sammanfattning Lantmäterimyndigheten ser ett stort värde i att genomförandefrågorna redovisats på ett tydligt sätt i planhandlingarna så att berörda fastighetsägare förstår vilka åtgärder (lantmäterihandlingar m.m.) som kommer att bli nödvändiga och vem som kommer stå för olika slag av kostnader (framtida underhåll av gemensamma anläggningar, marklösen, förrättningskostnader m.m.). Arbetsprocessen blir inte rationell om berörda fastighetsägare inte kunnat läsa ut dessa uppgifter under planprocessen. Följden blir då istället att dessa frågor måste behandlas på nytt i efterföljande lantmäteriförrättningar vilket också leder till längre genomförandetider. Kommentar: Bestämmelsen a tas bort från detaljplanen och ersätts av upphävande av strandskydd inom hela planområdet enligt lantmäteriets önskemål. Huvudmannaskap, gemensamhetsanläggningar Med anledning av länsstyrelsens synpunkt om strandskydd väljer kommunen att ta bort ca 40 meter från planområdet närmast bäcken. Tanken är dock att även mark som inte blir planlagd ska fastighetsregleras till Östra Karup 24:2. Detta eftersom 3 (7)

4 skötselansvaret blir tydligare om samma markägare ansvarar för all mark istället för att fördela detta mellan planlagd och icke planlagd mark. Kommunen anser att det är möjligt att motivera fastighetsregleringen eftersom detta inte motverkar planens syfte samt att det blir bättre ur strandskyddssynpunkt, detta har stämts av med lantmäteriet. Genomförandefrågor Genomförandefrågorna berör endast ägaren av Östra Karup 24:2 (Willab Garden AB) som kommer stå för samtliga åtgärder och kostnader som blir nödvändiga till en följd av detaljplanens genomförande. Detta anges i planbeskrivningen. Trafikverket vill ha ett byggnadsfritt avstånd till angränsande vägar på 50 meter för E6 (även på och avfartsramper), 30 meter för väg 115 och 12 meter från väg Avståndet ska mätas från vägområdesgräns. Plankartan är försedd med bestämmelse om att viss del av marken inte får bebyggas (prickmark). Bestämmelsen omfattar större delen av de byggnadsfria områdena med några undantag. Trafikverket anser att plankartan ska revideras så att vägarnas byggnadsfria avstånd till fullo omfattas av prickmark. Trafikverket är positiva till att plankartan är försedd med en bestämmelse om förbud mot körbar utfart utmed hela sträckorna av väg 115 och E6. Enligt Trafikverkets tolkning av plankartan avses de nya lagerverksamheterna angöra till Postridarens väg (enskild väg) med befintlig anslutning mot väg Trafikverket ser inte att det finns anledning att tillåta fler anslutningar till området och kräver därför att även den del av planområdet som angränsar till väg 1756 förses med förbud mot körbar utfart. Väster om planområdet har tidigare funnits en anslutning för lantbruksfordon till väg 115. Trafikverket vill påminna om att då planområdet i detaljplan för Östra Karup 21:17 m fl är försett med planbestämmelse om att utfart ej får anordnas utmed väg 115, så är denna anslutning stängd och får ej användas. Av planbeskrivningen framgår att planförslaget kan leda till en liten ökning av de interna transporterna till verksamheten, främst lastbilstransporter, men att förändringen är marginell och inte bedöms påverka det allmänna vägnätet. Om behov av åtgärder på det allmänna vägnätet och dess anslutningar trots detta skulle behövas till följd av exploateringen ska dessa bekostas av kommunen och/eller exploatören. I plankartan finns en bestämmelse om skyltar inom planområdet. Bestämmelsen gör gällande att skyltar enbart får placeras på fasad, att högst två skyltar till en storlek av 1,5x6 meter får uppföras per m 2 påbörjad tomtyta samt att bildväxlande och blinkande skyltar inte tillåts. Trafikverket är generellt positiva till bestämmelsen. Planområdet ligger i direkt närhet till en trafikplats, en komplicerad trafikmiljö där det krävs att trafikanterna primärt koncentrerar sig på trafiken. Av detta skäl ska reklam undvikas. Verksamheters logotyper är i regel inte lika distraherande som reklam och de fyller även en vägledande funktion för de som ska besöka verksamheten. Texten ska alltid vara så stor och kortfattad att den går att läsa från bilen utan att det inverkar på trafiksäkerheten. Skyltarna får heller inte riskera att konkurrera med annan information som är av stor vikt för trafikanterna att ta till sig, t ex vägmärken. Sammanfattningsvis anser Trafikverket att planbestämmelsen ska utökas med förbud mot reklam samt att text och/eller 4 (7)

5 symboler ska vara så stora och kortfattade att man hinner uppfatta budskapet på mindre än en sekund. I planen finns en bestämmelse om att dagvattenlösning ska finnas inom området. Dagvattenhantering får inte anordnas så att vatten släpps ut i vägdiken till statliga vägar. Våra vägdiken ska endast hantera vatten från vägen. Det finns även en planbestämmelse om att plantering med vegetationsgrupper ska finnas utmed väg 115 och E6. Träd och andra växter som kan orsaka skada vid avåkning får inte placeras inom vägens säkerhetszon. Säkerhetszonen mäts från vägkant och är 7 meter från väg 115 och 11 meter från E6. Planteringarna får vidare inte uppföras så att de skymmer sikten för trafiken. Plankartan måste kompletteras med bestämmelse om begränsningar i hur plantering får ske. Trafikverket förutsätter att planen i sin helhet utformas så att riksdagens fastställda riktlinjer för trafikbuller inte överstigs. De nödvändiga åtgärder som kan krävas (bullerskydd) ska bekostas av kommunen och/eller exploatören. Kommentar: Byggnadsfritt avstånd Trafikverket rekommenderar att avstånden 12, 30 eller 50 meter mellan byggnader och vägar används. Detta är Trafikverkets riktvärden och är något som närmare bestäms i dialog mellan kommunen och Trafikverket. I en detaljplan kan dock kommunen själva bedöma vad som är lämpligt i det enskilda fallet. I planförslaget har intentionen varit att försöka uppnå de rekommenderade avstånden i så hög utsträckning som möjligt. Lagerbyggnader har standardmått som inte är möjliga att förändra och byggnaderna måste anpassas till befintlig bebyggelsestruktur. Efter samrådet har byggnadernas placeringar flyttats ihop helt för att bättre anpassas till de rekommenderade avstånden och det avviker enbart någon meter från rekommendationerna nu. Kommunen bedömer att denna mindre avvikelse är möjlig att acceptera. Angöring Av planhandlingarna framgår att området avses angöras i väster via Östra Karup 24:2 och inte via Postridarens väg. Den del av planområdet som ansluter till väg 1756 ska upphävas. Skyltar Bestämmelsen om skyltar motsvarar bestämmelsen i detaljplan Enligt PBL 4 kap. 32 får detaljplanen inte vara mer detaljerad än vad som behövs med hänsyn till planens syfte. Bestämmelser om förbud mot reklam och att budskap ska gå att uppfatta på mindre än en sekund är därför svåra att motivera. Dagvattenhantering Ursprungligen var tanken att samordna planområdets dagvatten med dagvattnet från väg 115 i en gemensam dagvattenfördröjningsyta. Efter samrådet har hårdgörningsgraden minskats och således även volymen som krävs för fördröjningsytan. Det är därför möjligt att rymma planförslagets behov av dagvattenlösningar inom planområdet utan att Trafikverkets vägdike påverkas. 5 (7)

6 Planteringar och vegetationsgrupper Med anledning av att planområdet har minskat efter samrådet tas bestämmelserna om planteringar bort då området närmast vägen kommer behövas för den nedsänkta dagvattenfördröjningsytan. NSVA Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp anser att detaljplanen överlag verkar vara väl genomarbetad. NSVA har dock några synpunkter på planbeskrivningen. Sidan 11: "Ö Karupsbäcken omfattas ej av MKN för vatten" stämmer det? Sidan 20 21: Stycket "Brandvattenförsörjning'': ändra "vattenmagasin" till "vattentank". Stycket "Dagvatten", andra stycket: ändra "hårdgörandegraden" till "hårdgörningsgraden". Ändra sedan till: 'För att klara av att fördröja ett 10 årsregn krävs att man anlägger ett öppet dagvattenmagasin i öster och svackdike i norr med en sammanlagd volym på 490 m 3." Stryk meningen "Vägdiket är inte vattenbärande..." Ändra meningen och stryk övrigt vidare: "Enligt NSVA:s beräkningar bör..." till: "Enligt NSVA:s beräkningar bör en sammanlagd fördröjningsvolym på 500 m 3 räcka för att klara av att hantera dagvattnet från både vägen och planområdet. Svackdike och fördröjningsmagasin ska ha en flack släntlutning som inte överstiger 1:5." Sammantaget bedöms en yta på 2500 m 2 behövas för dessa dagvattenåtgärder. Eskilstorps vattentäkt: lägg till sist i stycket "De nya vattenskyddsbestämmelserna för vattentäkten ska tas i beaktande av nuvarande och kommande verksamhetsutövare." Kommentar: Östra Karupsbäcken omfattas ej av miljökvalitetsnormer för vatten. Bäcken är ett biflöde till Stensån som däremot omfattas av MKN. Trafikverkets synpunkter om byggnadsfritt avstånd till vägen och länsstyrelsens synpunkt om strandskydd har bidragit till en minskning av andelen hårdgjord yta i planförslaget. Efter dessa justeringar har kontakt tagits med NSVA för nya beräkningar och det räcker därför med en nedsänkt dagvattenfördröjningsyta på 450 m 3 för att klara av att hantera dagvattnet inom planområdet. Planbeskrivning, planbestämmelser och illustration revideras enligt dessa förutsättningar. Övriga synpunkter ändras enligt önskemål. Södra Hallands Kraft ekonomisk förening/el har inget att erinra gällande rubricerat plansamråd (när det gäller gas inom området svarar gasavdelningen). De påpekar dock att det finns ett fel på sidan 15 gällande teknisk försörjning där det står att E.ON Elnät har kabelanläggningar i närheten av planområdet. Östra Karup ligger inom Södra Hallands Kraft ekonomisk förenings koncessionsområde och dem veterligen så har E.ON inga elkablar där. Däremot har E.ON Gas en stor gasledning öster om E6:an mot Gräsryd i nord sydlig sträckning. 6 (7)

7 Södra Hallands Kraft avslutar med att de får titta på elförsörjningen till Willab Gardens utökning när det blir aktuellt. Kommentar: I underlag som E.ON Elnät har skickat till kommunen redovisas ledningar som ansluter till byggnader på angränsande fastigheter. Det är dock inga elkablar utan lågtrycksledningar för gas. Planbeskrivningen förtydligas gällande detta. Synpunkter från ej besvärsberättigade Östra Karups byaråd anser att byggnationen kommer ta bort utsikten för de äldreboende på Åsliden. I övrigt har de inget negativt att säga om planen. Kommentar: Efter samrådet har byggrätten flyttats mer åt väster. Sammanfattning av de ändringar som nämnts Med anledning av strandskydd och information om att det är möjligt att fastighetsreglera en fastighet som bara delvis är planlagd minskas planområdet så att ytan närmast Östra Karupsbäcken ej blir planlagd. Byggrätten har flyttats för bättre anpassning till skyddsavstånden från väg 115 samt påfarten till E6. Detta leder till en mindre andel hårdgjord yta och således även en minskad volym på dagvattenfördröjningsytan inom planområdet. Bestämmelsen a tas bort från detaljplanen och ersätts av upphävande av strandskydd inom hela planområdet Bestämmelser om planteringar och vegetationsgrupper tas bort Planbeskrivningen förtydligas gällande E.ONs gasledningar En översiktlig arkeologisk förundersökning har genomförts Samhällsbyggnadsutskottet föreslås besluta att Planförslaget godkänns för granskning i enlighet med denna samrådsredogörelse. Båstad Henrik Eliasson Planarkitekt Lisa Rönnberg Samhällsbyggnadschef 7 (7)

Myndigheter, organisationer, föreningar, kommunala nämnder med flera

Myndigheter, organisationer, föreningar, kommunala nämnder med flera 2015-11-03 Dnr PLAN 2014.25 Detaljplan för del av Söderby 1:751 m.fl., Biltema Handen SAMRÅDSREDOGÖRELSE BAKGRUND Kommunstyrelsen beslutade 2014-05-26, 130 att ge stadsbyggnadsnämnden i uppdrag att upprätta

Läs mer

Detaljplan för del av Kungsbro 1:1, Nykvarns kommun

Detaljplan för del av Kungsbro 1:1, Nykvarns kommun Samrådsredogörelse, Dnr KS/2013:317 Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden 2015-02-17 2015-03-18. Samrådshandlingarna ställdes ut i kommunens bibliotek och skickades per post till

Läs mer

Utställningsutlåtande

Utställningsutlåtande Utställningsutlåtande Detaljplan för Hemmeslöv 8:2 m.fl. i Båstad, Båstads kommun Detta detaljplaneförslag har varit utställt under tiden 2011-10-25 till 2011-11-28 för att ge sakägare, boende, myndigheter

Läs mer

Detaljplan för del av Löberöd 1:123, Eslöv, Skåne län. YTTERANDEN Dessa skrivelser med erinran (m.e.) respektive utan erinran (u.e.) redovisas nedan.

Detaljplan för del av Löberöd 1:123, Eslöv, Skåne län. YTTERANDEN Dessa skrivelser med erinran (m.e.) respektive utan erinran (u.e.) redovisas nedan. Mattias Samuelson 0767-244150 MOS 2010.1397 2011-12-14 1(6) Detaljplan för del av Löberöd 1:123, Eslöv, Skåne län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Enligt Miljö- och samhällsbyggnadsnämndens beslut 2011-09-14, 152, har

Läs mer

SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ. Planområdet i Järvsö

SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ. Planområdet i Järvsö SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ Planområdet i Järvsö LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Datum 2016-02-26 Dnr 0370/13

Läs mer

Detaljplan för del av Vistorp 9:2, Pågatågsstation i Förslöv, Båstads kommun, Skåne län

Detaljplan för del av Vistorp 9:2, Pågatågsstation i Förslöv, Båstads kommun, Skåne län Detaljplan för del av Vistorp 9:2, Pågatågsstation i Förslöv, Båstads kommun, Skåne län Samrådsredogörelse Detta detaljplaneförslag, har varit utställt för samråd under tiden 2014-09-15 till 2014-10-26

Läs mer

Töcksmarks-Stom 6:1, Årjängs kommun

Töcksmarks-Stom 6:1, Årjängs kommun 1(5) Samhällsbyggnad Tomas Lennartsson, 0573-14076 tomas.lennartsson@arjang.se 2013-03-19 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Töcksmarks-Stom 6:1, Årjängs kommun Planens syfte är att möjliggöra bebyggelse

Läs mer

Detaljplan för del av Båstad 109:368, 109:370 m.fl. i Båstad, Båstads kommun, Skåne län

Detaljplan för del av Båstad 109:368, 109:370 m.fl. i Båstad, Båstads kommun, Skåne län Detaljplan för del av Båstad 109:368, 109:370 m.fl. i Båstad, Båstads kommun, Skåne län Granskningsutlåtande Detta detaljplaneförslag, har varit utställt under tiden 2015-02-09 till 2015-03-08 för att

Läs mer

Samrådet 11-16. Sakägare. Miljönämnden Trafikverket. Socialnämnden Öresundskraft Kultur- och. fritidsnämnden Länsstyrelsen. de inkommit.

Samrådet 11-16. Sakägare. Miljönämnden Trafikverket. Socialnämnden Öresundskraft Kultur- och. fritidsnämnden Länsstyrelsen. de inkommit. ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖRR FASTIGHETEN HJÄRNARP 3:233 MFL ÄNGELHOLMS KOMMUN UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE SAMRÅDET Samrådet om planförslaget redovisas i en samrådsredogörelse daterad 2010-11-16. HUR UTSTÄLLNINGEN

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Göken 9 Kristinehamns kommun, Värmlands län. Antagandehandling

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Göken 9 Kristinehamns kommun, Värmlands län. Antagandehandling Antagandehandling Samrådsredogörelse Detaljplan för Göken 9 Kristinehamns kommun, Värmlands län Hur processen har bedrivits Detaljplanen har varit på samråd under tiden 2015-02-17 till 2015-03-24 Kungörelse

Läs mer

Utan synpunkter. Med synpunkter. Utlåtande. Detaljplan PEPPARROTEN 1, Sandsbro, Växjö kommun. Dnr 2014BN0191 Dpl 214

Utan synpunkter. Med synpunkter. Utlåtande. Detaljplan PEPPARROTEN 1, Sandsbro, Växjö kommun. Dnr 2014BN0191 Dpl 214 Handläggare Patrik Karlsson 0470-436 21 Utlåtande Detaljplan PEPPARROTEN 1, Sandsbro, Växjö kommun Dnr 2014BN0191 Dpl 214 Syftet med detaljplanen är att ändra användningen från lägergård till bostadsändamål.

Läs mer

Tillägg till byggnadsplan K8 för fastigheter Torresta 1:4 m.fl., i Bålsta tätort, Håbo kommun - upprättat i maj 2015, reviderad i december 2015.

Tillägg till byggnadsplan K8 för fastigheter Torresta 1:4 m.fl., i Bålsta tätort, Håbo kommun - upprättat i maj 2015, reviderad i december 2015. SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1(5) Datum Vår beteckning 2015-12-08 KS 2015/58 nr. 40 Kommunstyrelsens förvaltning Plan- och utvecklingsavdelning Domagoj Lovas, Planarkitekt 0171-525 90 domagoj.lovas@habo.se Tillägg

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMMANFATTNING. Detaljplan för Rönnen 14 m.fl. i Hjo stad, Hjo kommun Fastigheten Rönnen 14 m.fl. Dnr. 2012-125 2015-03-17

SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMMANFATTNING. Detaljplan för Rönnen 14 m.fl. i Hjo stad, Hjo kommun Fastigheten Rönnen 14 m.fl. Dnr. 2012-125 2015-03-17 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Rönnen 14 m.fl. i Hjo stad, Hjo kommun Fastigheten Rönnen 14 m.fl. Dnr. 2012-125 2015-03-17 Planprocessen genomförs som ett normalt planförfarande. Planförslaget har varit

Läs mer

Samrådsredogörelse GRANSKNINGSHANDLING. Här infogar du din bild. Den ska få plats i denna ruta. 1(9) SPN 2012/0134 214

Samrådsredogörelse GRANSKNINGSHANDLING. Här infogar du din bild. Den ska få plats i denna ruta. 1(9) SPN 2012/0134 214 Samrådsredogörelse 1(9) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Plinten 7 med närområde inom Ingelsta i Norrköping SPN-000/000 den 28 maj 2015 Här infogar du din bild. Den ska få plats i denna ruta.

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Samrådshandling. Detaljplan för att upphäva del av detaljplan för DEL AV NÖBBELE 7:2 (Vandalorum) i Värnamo stad

PLANBESKRIVNING. Samrådshandling. Detaljplan för att upphäva del av detaljplan för DEL AV NÖBBELE 7:2 (Vandalorum) i Värnamo stad Samrådshandling Detaljplan för att upphäva del av detaljplan för DEL AV NÖBBELE 7:2 (Vandalorum) i Värnamo stad Dnr 15.2015.211 Antagen 20xx.xx.xx Laga kraft 20xx.xx.xx PLANBESKRIVNING VID UPPHÄVANDE Med

Läs mer

Detaljplan Hamnholmen, som berör Ytterbyn 86:1 m.fl. Plankartan med bestämmelser blir juridiskt bindande efter antagande.

Detaljplan Hamnholmen, som berör Ytterbyn 86:1 m.fl. Plankartan med bestämmelser blir juridiskt bindande efter antagande. GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan Hamnholmen, som berör Ytterbyn 86:1 m.fl. Kalix kommun, Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Följande handlingar utgör förslaget: Plankarta i skala 1:1000 med planbestämmelser

Läs mer

Kullsvedens handels- och småindustriområde

Kullsvedens handels- och småindustriområde Detaljplan för UTSTÄLLNINGSHANDLING Kullsvedens handels- och småindustriområde i Säters kommun, Dalarnas län SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Miljö- och byggnadsnämnden beslutade 2007-06-20, 120,

Läs mer

Ett samrådsmöte hölls i kommunhuset den 3 september 2012.

Ett samrådsmöte hölls i kommunhuset den 3 september 2012. PROGRAMSAMRÅDSREDOGÖRELSE Dnr KS/2012:80 Hur programsamrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden 2012-09 03 2012-09-30 Ett samrådsmöte hölls i kommunhuset den 3 september 2012. Förutsättningar

Läs mer

Plan- och genomförandebeskrivning, samrådshandling 1 (10) 2015-12-03 Diarienummer 2015/1105-XX. Ungefärligt planområde

Plan- och genomförandebeskrivning, samrådshandling 1 (10) 2015-12-03 Diarienummer 2015/1105-XX. Ungefärligt planområde Plan- och genomförandebeskrivning, samrådshandling 2015-12-03 Diarienummer 2015/1105-XX Ny detaljplan för fastigheterna Prästbordet 1:16, 1:17, Gäveränge 2:76, del av Prästbordet 1:15 och Gäveränge 2:77,

Läs mer

Detaljplan för dagvattendamm och serviceväg i Kronåsen, Tureberg, som berörs av Förbifart Stockholm

Detaljplan för dagvattendamm och serviceväg i Kronåsen, Tureberg, som berörs av Förbifart Stockholm Kommunledningskontoret Planbeskrivning Helena Johansson Sidan 1 av 10 Planarkitekt 08-579 216 57 Planbeskrivning Detaljplan för dagvattendamm och serviceväg i Kronåsen, Tureberg, som berörs av Förbifart

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för stationsområdet i Aneby tätort

Samrådsredogörelse för detaljplan för stationsområdet i Aneby tätort Samrådsredogörelse för detaljplan för stationsområdet i Aneby tätort Nedanstående har under samrådstiden 2014-10-23-2014-11-14 inkommit med yttranden. Yttrandena har förkortats i redogörelsen, kontakta

Läs mer

Detaljplan för del av Virsbo 2:73 m fl. område vid Kvarnängsvägen, Virsbo. Surahammars kommun.

Detaljplan för del av Virsbo 2:73 m fl. område vid Kvarnängsvägen, Virsbo. Surahammars kommun. UTSTÄLLNINGSHANDLING 2011-10-31 Dnr:2011.0275.211 Detaljplan för del av Virsbo 2:73 m fl. område vid Kvarnängsvägen, Virsbo. Surahammars kommun. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådet Detaljplanen har varit utsänd

Läs mer

2015-10-29 LAGA KRAFT

2015-10-29 LAGA KRAFT Sid 1 (8) Laga Krafthandling Enkelt planförfarande Dnr: 2006/194 Upprättad: Ändring av detaljplan för Stiby 14:1 m.fl. Grönslätt, Sölvesborgs kommun Syfte och huvuddrag Grönslättområdet regleras idag av

Läs mer

Plan- och genomförandebeskrivning

Plan- och genomförandebeskrivning 1 tillhörande detaljplan för del av Vimmerby 3:3, del av ALV:s stugby SAMRÅDSHANDLING Dnr MOB 2015-32 Planbeskrivning Miljö- och byggnadsförvaltningen 2 Inledning En planbeskrivning skall underlätta förståelsen

Läs mer

Detaljplan för Svetsaren

Detaljplan för Svetsaren Detaljplan för Svetsaren SAMRÅDSREDOGÖRELSE Januari 2015 Hur samrådet har bedrivits Förslaget har under 17 september till 29 oktober 2014 funnits tillgängligt på Biblioteket i Malung, Stadsbyggnadskontoret

Läs mer

Detaljplan för Ås-Hov 1:13 mfl, Ås, Krokoms kommun

Detaljplan för Ås-Hov 1:13 mfl, Ås, Krokoms kommun SAMRÅDSHANDLING 2015-10-09 Detaljplan för Ås-Hov 1:13 mfl, Ås, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Samrådshandling Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom Besöksadress Offerdalsvägen

Läs mer

del av Viksberg 3:1, Område B

del av Viksberg 3:1, Område B Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan 2013-00033-214 Detaljplan för del av Viksberg 3:1, Område B i Södertälje kommun Upprättad 2015-12-08 Beslut Samhällsbyggnadskontoret fick 2013-02-19

Läs mer

Särskilt utlåtande. Detaljplan för Del av kv. Björnen Björkgatan. Vårgårda tätort, Västra Götaland. Handläggning

Särskilt utlåtande. Detaljplan för Del av kv. Björnen Björkgatan. Vårgårda tätort, Västra Götaland. Handläggning 1(6) Diarienr: 2012-000289 Miljöreda: 12/1149c Upprättad: 2013-08-21 Antagen av KF: 2013-09-04 Laga kraft: 2013-09-30 Särskilt utlåtande Detaljplan för Del av kv. Björnen Björkgatan Vårgårda tätort, Västra

Läs mer

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen 2016-03-30 2. Lantmäteriet 2016-03-29

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen 2016-03-30 2. Lantmäteriet 2016-03-29 Granskningshandling Detaljplan för Högaffeln 7 Västerviks kommun Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2016-05-18 SAMRÅDSREDOGÖRELSE HANDLINGAR Till detaljplanen hör följande

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. Del av kv. Norsen, Norsen 9 och Hedemora 6:1. i Hedemora tätort, Hedemora kommun, Dalarnas län

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. Del av kv. Norsen, Norsen 9 och Hedemora 6:1. i Hedemora tätort, Hedemora kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN för Del av kv. Norsen, Norsen 9 och Hedemora 6:1 i Hedemora tätort, Hedemora kommun, Dalarnas län OBS. På grund av reglerna i personuppgiftslagen har namnen på de personer

Läs mer

L.21 H J J. DETALJPLAN FÖR LÖBERÖD 1:119 m.fl. ESLÖVS KOMMUN, SKÅNE LÄN REGLERAR MARKANVÄNDNING OCH BYGGANDE ENLIGT PBL. PLANKARTA MED BESTÄMMELSER

L.21 H J J. DETALJPLAN FÖR LÖBERÖD 1:119 m.fl. ESLÖVS KOMMUN, SKÅNE LÄN REGLERAR MARKANVÄNDNING OCH BYGGANDE ENLIGT PBL. PLANKARTA MED BESTÄMMELSER 133 PLANBESTÄMMELSER Följande gäller inom områden med nedanstående beteckningar. Bestämmelser utan särskild beteckning gäller inom hela planområdet. Endast angiven användning och utformning är tillåten.

Läs mer

Detaljplan för Båstad 109:330 m.fl. i Båstad, Båstads kommun

Detaljplan för Båstad 109:330 m.fl. i Båstad, Båstads kommun UTLÅTANDE 2013-10-28 1 (12) Detaljplan för Båstad 109:330 m.fl. i Båstad, Båstads kommun UTLÅTANDE Detta detaljplaneförslag har varit utställt under tiden 2010-06-14 till 2010-07-19 för att ge sakägare,

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (10)

GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (10) Byggnadsnämnden GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (10) Detaljplan för Hede 3:122 i Kungsbacka stad Genomförande Byggnadsnämnden godkände 2014-06-05 det i maj 2014 upprättade planförslaget som underlag för granskning.

Läs mer

DETALJPLAN för bostäder vid Enebackevägen, del av Starrkärr 3:1 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. i Ödsmål UPPDRAG SAMRÅD UNDERRÄTTELSE ANTAGANDE 1(5)

DETALJPLAN för bostäder vid Enebackevägen, del av Starrkärr 3:1 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. i Ödsmål UPPDRAG SAMRÅD UNDERRÄTTELSE ANTAGANDE 1(5) 1(5) Dnr 0481/10 Antagandehandling 2015-09-16 DETALJPLAN för bostäder vid Enebackevägen, del av Starrkärr 3:1 i Ödsmål Stenungsunds kommun Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR

Läs mer

Datum Beslut om samråd: 2015-08-27 Samrådstid: 2015-09-04-2015-09-21 Beslut om granskning: 2015-09-24 Granskningstid: 2015-09-28-2015-10-13

Datum Beslut om samråd: 2015-08-27 Samrådstid: 2015-09-04-2015-09-21 Beslut om granskning: 2015-09-24 Granskningstid: 2015-09-28-2015-10-13 GRANSKNINGSUTLÅTANDE FÖR HALLTORP 1:10 TRÄKLUBBAN Upprättad 2015-10-14 Datum Beslut om samråd: 2015-08-27 Samrådstid: 2015-09-04-2015-09-21 Beslut om granskning: 2015-09-24 Granskningstid: 2015-09-28-2015-10-13

Läs mer

datum 2016-04-08 Detaljplan för fastigheten SKJUTSSTALLSLYCKAN 4 i Kirseberg i Malmö

datum 2016-04-08 Detaljplan för fastigheten SKJUTSSTALLSLYCKAN 4 i Kirseberg i Malmö datum 2016-04-08 diarienummer 2014-1209 Dp 5445 GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheten SKJUTSSTALLSLYCKAN 4 i Kirseberg i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med detaljplanen

Läs mer

Handläggare Datum Diarienummer Menna Hagstroem 2011-11-22 PLA 2011/20005-1 telefon 018-34 70 98 ANTAGANDEHANDLING. Gredelbyvägen

Handläggare Datum Diarienummer Menna Hagstroem 2011-11-22 PLA 2011/20005-1 telefon 018-34 70 98 ANTAGANDEHANDLING. Gredelbyvägen Handläggare Datum Diarienummer Menna Hagstroem 2011-11-22 PLA 2011/20005-1 telefon 018-34 70 98 Ändring genom tillägg till detaljplan för Gredelby 7:75, Knivsta kommun Enkelt planförfarande ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

DETALJPLAN FÖR ELESHULT 6:1 OCH 6:2 (NYHAMNSSKOLAN),

DETALJPLAN FÖR ELESHULT 6:1 OCH 6:2 (NYHAMNSSKOLAN), KS/2013/502 TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR (NYHAMNSSKOLAN), HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN SAMRÅDSHANDLING, 2013-10-14 FÖRORD OM DETALJPLAN OCH TILLÄGG TILL DETALJPLAN En detaljplan består av en

Läs mer

Stadsbyggnadsförvaltningens kommentarer Datum för gällande detaljplans fastställande ändras i planbeskrivningen.

Stadsbyggnadsförvaltningens kommentarer Datum för gällande detaljplans fastställande ändras i planbeskrivningen. Anonymiserad utställningshandling Dnr: BN 2011 / 16 215 Ersättning, del av detaljplan S 73 för del av fastigheten Noret 1:27 m.fl. vid Kniploksvägen och Mitjelåsvägen i Mora kommun, Dalarnas län SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Läs mer

SAMRÅD MED LÄNSSTYRELSEN OCH ANDRA STATLIGA MYNDIGHETER

SAMRÅD MED LÄNSSTYRELSEN OCH ANDRA STATLIGA MYNDIGHETER Granskningshandling Februari 2016 Sektorn för samhällsbyggnad Detaljplan för Mölnlycke 1:55 m fl ALHAGEN i Mölnlycke Granskningsutlåtande Under tiden 24 november 19 december 2014 har detaljplanen varit

Läs mer

Planhandlingen utgörs av denna planbeskrivning samt en plankarta i skala 1:1 000 med tillhörande bestämmelser.

Planhandlingen utgörs av denna planbeskrivning samt en plankarta i skala 1:1 000 med tillhörande bestämmelser. Antagandehandling 2010-12-06 Dnr 2009/2094 Detaljplan för del av Gyljeryd 1:3 (Kärleksudden) Mullsjö Mullsjö kommun Godkännande: 2010-10-26, 77, BN Antagande: 2010-12-21, 152, KF Laga kraft: 2011-07-21

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHET GÅRÖ 1:106 I GNOSJÖ TÄTORT ANTAGANDEHANDLING

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHET GÅRÖ 1:106 I GNOSJÖ TÄTORT ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHET GÅRÖ 1:106 I GNOSJÖ TÄTORT ANTAGANDEHANDLING HANDLINGAR Planbeskrivning Plankarta med bestämmelser Behovsbedömning Genomförandebeskrivning Fastighetsförteckning

Läs mer

Detaljplan för Heimer 1 m.fl. (Del av stadsdelen Ljungdala)

Detaljplan för Heimer 1 m.fl. (Del av stadsdelen Ljungdala) Upprättad 2015-10-13 Antagen av Byggnadsnämnden 2015-XX-XX XX Laga kraft 20XX-XX-XX Dnr: BN 2014-478 Samrådshandling Planbeskrivning Detaljplan för Heimer 1 m.fl. (Del av stadsdelen Ljungdala) Hässleholms

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE, ENKELT FÖRFARANDE

SAMRÅDSREDOGÖRELSE, ENKELT FÖRFARANDE Detaljplan för Flerbostadshus Norrbacka, påbyggnad av befintliga bostäder omfattande del av fastigheterna Norrbacka 1:27 och 1:38 m.fl. i Märsta, Sigtuna kommun, Stockholms län NORMALT PLANFÖRFARANDE Samrådshandling

Läs mer

Upprättad januari 2014 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. samt på kommunens hemsida: http://www.oskarshamn.

Upprättad januari 2014 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. samt på kommunens hemsida: http://www.oskarshamn. Uppdragsbeslut 2010-11-24 Samrådsbeslut 2013-05-14 Utställningsbeslut 2013-10-08 Detaljplan för Kristineberg 1:39 och del av Kristineberg 1:1, Gunnarsö Semesterby Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad

Läs mer

Detaljplan för Gräsvallen 5 inom Gräsvallen 5, Karlstads kommun, Värmlands län

Detaljplan för Gräsvallen 5 inom Gräsvallen 5, Karlstads kommun, Värmlands län Detaljplan för Gräsvallen 5 inom Gräsvallen 5, Karlstads kommun, Värmlands län Arkivnr. 1780K-36-P2014/20 Upprättad 2014-10-06 Antagen av SBN 2014-10-22, 12 Laga kraft 2014-11-19 Stadsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Detaljplan för del av Vätinge 1:118 (Stationsvägen) i Gripenbergs samhälle i Tranås kommun

Detaljplan för del av Vätinge 1:118 (Stationsvägen) i Gripenbergs samhälle i Tranås kommun Detaljplan för del av Vätinge 1:118 (Stationsvägen) i Gripenbergs samhälle i Tranås kommun Upprättad i juni 2011 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 66/2010 Plan- och genomförandebeskrivning

Läs mer

Detaljplan för Häggvik 2:4, 6:9, 7:8 m fl

Detaljplan för Häggvik 2:4, 6:9, 7:8 m fl Detaljplan för Häggvik 2:4, 6:9, 7:8 m fl Fritidshus på Ringkallen Nordingrå, Kramfors kommun Upprättad av Palle Sjölander AB 2014-01-16 Ringkalleberget sett från Mädan (nordväst om planområdet) PLANBESKRIVNING

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN

GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN ANTAGANDEHANDLING 2015-06-11 Dnr: 2012:98 Detaljplan för del av DRÄTTINGE 1:9 m.fl. i KAXHOLMEN Jönköpings kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS. Granskning detaljplan Ett planförslag,

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN TALLEN 8, VILLA SÅ KUL, NYBROOMRÅDET, ÄNGELHOLMS KOMMUN, SKÅNE LÄN SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN TALLEN 8, VILLA SÅ KUL, NYBROOMRÅDET, ÄNGELHOLMS KOMMUN, SKÅNE LÄN SAMRÅDSREDOGÖRELSE Diarienummer GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN TALLEN 8, VILLA SÅ KUL, NYBROOMRÅDET, ÄNGELHOLMS KOMMUN, SKÅNE LÄN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare enligt fastighetsförteckningen

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING. Detaljplan för expansion av Östra Olofstorp, Mantorp, Mjölby kommun Del av Viby-Olofstorp 4:4 Upprättad 2014-12-15

GRANSKNINGSHANDLING. Detaljplan för expansion av Östra Olofstorp, Mantorp, Mjölby kommun Del av Viby-Olofstorp 4:4 Upprättad 2014-12-15 SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för expansion av Östra Olofstorp, Mantorp, Mjölby kommun Del av Viby-Olofstorp 4:4 Upprättad 2014-12-15 Detaljplanen har varit på samråd under tiden den

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen

BURLÖVS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen BURLÖVS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen Detaljplan för del av Åkarp 7:58, i Åkarp Burlövs kommun, Skåne län normalt planförfarande UTLÅTANDE Antagandehandling, upprättad 2011-04-11 1 (7) UTSTÄLLNINGEN

Läs mer

2008-12-10 Dnr: 2007-0937-214 UTSTÄLLNINGSHANDSNDLING. DETALJPLAN för Örmo 3:3 m fl i Konga samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län.

2008-12-10 Dnr: 2007-0937-214 UTSTÄLLNINGSHANDSNDLING. DETALJPLAN för Örmo 3:3 m fl i Konga samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. 2008-12-10 Dnr: 2007-0937-214 UTSTÄLLNINGSHANDSNDLING DETALJPLAN för Örmo 3:3 m fl i Konga samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. PLANBESKRIVNING HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser,

Läs mer

HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen UTLÅTANDE. Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län

HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen UTLÅTANDE. Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen UTLÅTANDE Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län Utlåtandet har upprättats den 4 oktober 2010 Syfte Planens syfte är att ge ramar för den bebyggelse

Läs mer

Detaljplan för del av Sunnanå 12:1 (St Bernstorp II) Burlövs kommun Utlåtande

Detaljplan för del av Sunnanå 12:1 (St Bernstorp II) Burlövs kommun Utlåtande Utlåtande Antagandehandling 2010-09-17 1(5) Detaljplan för del av Sunnanå 12:1 (St Bernstorp II) Burlövs kommun Utlåtande Länsstyrelsen i Skåne län konstaterar att förslaget inte strider mot de intressen

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Yttranden utan erinran eller med tillstyrkan har inkommit från: Yttranden med synpunkter eller frågor har inkommit från:

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Yttranden utan erinran eller med tillstyrkan har inkommit från: Yttranden med synpunkter eller frågor har inkommit från: 10-1216 UTSTÄLLNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN GÅNARP 43:1, M FL ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare samt berörda förvaltningar och myndigheter har beretts

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHET OKNÖ 1:394 M FL. MÖNSTERÅS KOMMUN, KALMAR LÄN

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHET OKNÖ 1:394 M FL. MÖNSTERÅS KOMMUN, KALMAR LÄN DETALJPLAN FÖR FASTIGHET OKNÖ 1:394 M FL. MÖNSTERÅS KOMMUN, KALMAR LÄN PLANBESKRIVNING 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Planprocessen... 3 Tidsplan... 3 Planhandlingar... 4 Planens syfte och huvuddrag...

Läs mer

Upprättad januari 2014 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Planbeskrivningen

Upprättad januari 2014 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Planbeskrivningen Uppdragsbeslut 2012-12-11 Samrådsbeslut 2012-12-11 Detaljplan för del av Oskarshamn 3:3 m.fl. fastigheter Gyllings väg Centralorten, Oskarshamns kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Upprättad januari 2014 av samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

Detaljplan för kv. Staren 1 Vårgårda kommun, Västra Götalands län

Detaljplan för kv. Staren 1 Vårgårda kommun, Västra Götalands län 1(7) Datum Diarienr: 2011-000299 Miljöreda: 11/0556d Sabina Talavanic, arkitekt Upprättad: 2013-02-13 Detaljplan för kv. Staren 1 Vårgårda kommun, Västra Götalands län SAMRÅDSREDOGÖRELSE HANDLÄGGNING Planförslaget,

Läs mer

Detaljplan för Löddeköpinge 14:78 m fl i Löddeköpinge, Kävlinge kommun.

Detaljplan för Löddeköpinge 14:78 m fl i Löddeköpinge, Kävlinge kommun. Plan- och genomförandebeskrivning Samrådshandling 2010-09-22 Utställningshandling 2011-04-18 Godkänd i miljö- och byggnadsnämnden 2011-09-21 Antagen i kommunfullmäktige 2011-11-14 Laga kraft 2011-12-13

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för fastigheten Magnarp 5:88 m.fl. Magnarp Ängelholms kommun, Skåne län GRANSKNINGSUTLÅTANDE GRANSKNINGSHANDLING HUR GRANSKNINGEN BEDRIVITS Planförslaget har varit utställt för granskning på

Läs mer

SAMMANFATTNING AV INKOMNA SYNPUNKTER

SAMMANFATTNING AV INKOMNA SYNPUNKTER PLAN.2014.2 Fastighet KÖPMANNEN 3 GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Köpmannen 3 Valdemarsvik kommun Östergötlands län SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMRÅDETS GENOMFÖRANDE Detaljplanen var utställd för samråd under

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av ARVIDSJAUR 6:2 (Köpmantorget)

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av ARVIDSJAUR 6:2 (Köpmantorget) SAMRÅDSREDOGÖRELSE Granskningshandling Detaljplan för del av ARVIDSJAUR 6:2 (Köpmantorget) Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. DETALJPLAN Upprättat av Britta Lundgren den 2012-02-28 -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING 2015-01-26

SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING 2015-01-26 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen för GÄNGLETORP 15:20 m.fl.,trummenäs, har varit föremål för samråd. Under samrådstiden, 14 november 12 december 2014, har samrådshandlingar funnits tillgängliga på Karlskrona

Läs mer

ÖSTERÅKERS KOMMUN UTLÅTANDE 1(6) Samhällsbyggnadsförvaltningen 2014-02-25 Plan- och exploateringsenheten

ÖSTERÅKERS KOMMUN UTLÅTANDE 1(6) Samhällsbyggnadsförvaltningen 2014-02-25 Plan- och exploateringsenheten ÖSTERÅKERS KOMMUN UTLÅTANDE 1(6) Detaljplan för Valsjöskogen etapp 1, Österåkers kommun, Stockholms län. Ett förslag till detaljplan för Valsjöskogen etapp 1, har varit utställd under tiden 2014-01-20

Läs mer

TÖRINGE 7:40 (f d Vinbygården) Falkenbergs kommun

TÖRINGE 7:40 (f d Vinbygården) Falkenbergs kommun S A M R Å D S H A N D L I N G Detaljplan för TÖRINGE 7:40 (f d Vinbygården) Falkenbergs kommun P L A N B E S K R I V N I N G Upprättad 2013-08-19 Reviderad 1 (9) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INLEDNING 3 2 PLANENS

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING

SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV VÅXTORP 6:31 OCH 6:33 VÅXTORP LAHOLMS KOMMUN Detaljplan, normalt planförfarande Tillhör Miljö- och byggnadsnämndens beslut 2014-02-26 Samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

Dnr BTN14/86. Detaljplan för Stavsjö 2:191, 2:187 samt del av 2:186. Stavsjö. Nyköpings kommun. Samrådshandling. Planbeskrivning. Upprättad 2015-03-03

Dnr BTN14/86. Detaljplan för Stavsjö 2:191, 2:187 samt del av 2:186. Stavsjö. Nyköpings kommun. Samrådshandling. Planbeskrivning. Upprättad 2015-03-03 Dnr BTN14/86 Detaljplan för Stavsjö 2:191, 2:187 samt del av 2:186 Stavsjö Nyköpings kommun Samrådshandling Planbeskrivning Upprättad 2015-03-03 Dnr BTN 14/86 2/11 Planhandlingar Detaljplanen består av

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Antagandehandling 2009-08-12. Ändring av detaljplan för del av Grönviks varv, Näs 1:230 Ödsmål

PLANBESKRIVNING. Antagandehandling 2009-08-12. Ändring av detaljplan för del av Grönviks varv, Näs 1:230 Ödsmål STENUNGSUNDS KOMMUN Antagandehandling 2009-08-12 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för del av Grönviks varv, Näs 1:230 Ödsmål Stenungsunds kommun Västra Götalands län Normalt Planförfarande 1 Normalt

Läs mer

PRELIMINÄR BEHOVSBEDÖMNING

PRELIMINÄR BEHOVSBEDÖMNING PRELIMINÄR BEHOVSBEDÖMNING RAMPROGRAM FÖR SÖDRA VIKEN VIKEN IDAG OCH IMORGON - inventering, analys och förslag till struktur? Upprättad den 1 februari 2011 BAKGRUND Genom de lagändringar och ändringar

Läs mer

Detaljplan för Borrby 43:35, 43:40 och del av 299:1, Simrishamns kommun

Detaljplan för Borrby 43:35, 43:40 och del av 299:1, Simrishamns kommun 1 (6) Detaljplan för Borrby 43:35, 43:40 och del av 299:1, Simrishamns kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Planärendet handläggs enligt plan- och bygglagens bestämmelser om normalt planförfarande, (Plan- och bygglagen

Läs mer

Detaljplan för Tisnarebaden, Rostorp 2:1 m.fl., Katrineholms kommun. Upprättad på stadsarkitektkontoret i Katrineholm 30 april 2010

Detaljplan för Tisnarebaden, Rostorp 2:1 m.fl., Katrineholms kommun. Upprättad på stadsarkitektkontoret i Katrineholm 30 april 2010 Detaljplan för Tisnarebaden, Rostorp 2:1 m.fl., Katrineholms kommun Upprättad på stadsarkitektkontoret i Katrineholm 30 april 2010 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Rubricerat planförslag har varit ute för samråd under

Läs mer

ÖSTERÅKERS KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2 1(5) Samhällsbyggnadsförvaltningen 2016-02-24

ÖSTERÅKERS KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2 1(5) Samhällsbyggnadsförvaltningen 2016-02-24 ÖSTERÅKERS KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2 1(5) Detaljplan för BRÄNNBACKENS ARBETSOMRÅDE Österåkers kommun, Stockholms län. Ett förslag till detaljplan för Brännbackens arbetsområde har varit utställt på

Läs mer

Detaljplan för Hökedalens industriområde, Dals-Eds kommun, Västra Götalands län

Detaljplan för Hökedalens industriområde, Dals-Eds kommun, Västra Götalands län DALS-EDS KOMMUN Plan- och byggkontoret Eva Karlsson 0534-190 47 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2015-04-17 Diarienr: 2013/D0210.214 Detaljplan för Hökedalens industriområde, Dals-Eds kommun, Västra Götalands län Ett

Läs mer

Granskningsutlåtande Antagandehandling

Granskningsutlåtande Antagandehandling SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET Bashir Hajo Stadsarkitekt Tel: 0278-25118 E-post: samh.bygg@bollnas.se Granskningsutlåtande Antagandehandling Detaljplan för Slaktaren 8, Bollnäs kommun, Gävleborgs län Dnr:15-6161

Läs mer

P L A N B E S K R I V N I N G

P L A N B E S K R I V N I N G 1 Diarienummer 2006/0082 214 Detaljplan för NÄSET, Etapp 2 Kinna 24:169 Kinna, Marks kommun, Västra Götalands Län P L A N B E S K R I V N I N G UPPRÄTTAD 2006-05-04 reviderad 2006-11-30, 2007-05-07 Plan-

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SKIDTORG TANDÅDALEN

DETALJPLAN FÖR SKIDTORG TANDÅDALEN 1(8) DETALJPLAN FÖR SKIDTORG TANDÅDALEN UTLÅTANDE mars 2014 I bifogad sammanställning redovisas samtliga synpunkter på planförslaget. Beträffande samrådsskedet upprepas de synpunkter och ställningstaganden

Läs mer

DETALJPLAN FÖR FRILUFTSOMRÅDE (CAMPING) DEL AV HAPARANDA 29:31 STRANDEN HAPARANDA Haparanda kommun Norrbottens län

DETALJPLAN FÖR FRILUFTSOMRÅDE (CAMPING) DEL AV HAPARANDA 29:31 STRANDEN HAPARANDA Haparanda kommun Norrbottens län DETALJPLAN FÖR FRILUFTSOMRÅDE (CAMPING) DEL AV HAPARANDA 29:31 STRANDEN HAPARANDA Haparanda kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING Tänkt lokalisering på stranden i rött 1(17) INNEHÅLLSFÖRTECKNING Handlingar...

Läs mer

Samrådsredogörelse 2016-02-08 Arjeplogs kommun MBR 2012/512. Detaljplan för ALLMÄNNINGSSKOGEN s:1, Stor-Mattaure Arjeplogs kommun, Norrbottens län

Samrådsredogörelse 2016-02-08 Arjeplogs kommun MBR 2012/512. Detaljplan för ALLMÄNNINGSSKOGEN s:1, Stor-Mattaure Arjeplogs kommun, Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Standardförfarande Detaljplan för ALLMÄNNINGSSKOGEN s:1, Stor-Mattaure Arjeplogs kommun, Norrbottens län Ett förslag till detaljplan för del av fastigheten Allmänningsskogen s:1, daterat

Läs mer

datum 2013-03-22 Detaljplan för del av kvarteret VÄTET i Rosengård i Malmö.

datum 2013-03-22 Detaljplan för del av kvarteret VÄTET i Rosengård i Malmö. datum 2013-03-22 diarienummer 2011-01214 Dp 5241 UNDERRÄTTELSEHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av kvarteret VÄTET i Rosengård i Malmö. Planförslaget har varit utsänt på remiss och för samråd

Läs mer

Sagobyn och Kv. Laxen

Sagobyn och Kv. Laxen 1 tillhörande ändring av detaljplan för Sagobyn och Kv. Laxen SAMRÅDSHANDLING Dnr MOB 2015-241 2 Planbeskrivning Inledning Handlingar En planbeskrivning skall underlätta förståelsen för planförslagets

Läs mer

Utlåtande efter utställning

Utlåtande efter utställning 1 (8) Antagandehandling 2013-06-10 Detaljplan för Södra Kärr m.fl, Torsås kommun, Kalmar län Utlåtande efter utställning Samråd Förslaget till detaljplan har varit föremål för samråd under tiden 2011-12-05

Läs mer

Detaljplanen syftar till att genom normalt planförfarande skapa förutsättningar för nybyggnation av bostäder i Rönnäng.

Detaljplanen syftar till att genom normalt planförfarande skapa förutsättningar för nybyggnation av bostäder i Rönnäng. 1/6 1/6 2/6 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING Upprättad 2012-11-02 1. INLEDNING En genomförandebeskrivning har till uppgift att redovisa de organisatoriska, tekniska, ekonomiska och fastighetsrättsliga

Läs mer

Detaljplan för del av Reningsverket 2 m fl Biogasanläggning Östersunds kommun

Detaljplan för del av Reningsverket 2 m fl Biogasanläggning Östersunds kommun 1 Antagandehandling Dnr Ädh 484/2011 Dnr planmodul: P 11/0008 Detaljplan för del av Reningsverket 2 m fl Biogasanläggning Östersunds kommun Gastankstation Gasreningsanläggning Reningsverk Upprättad av

Läs mer

DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER OCH KONTOR FÄRJAN 2 Haparanda kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING. Haparanda med Färjan 2. Färjan 2 GRANSKNING PBL 5:18

DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER OCH KONTOR FÄRJAN 2 Haparanda kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING. Haparanda med Färjan 2. Färjan 2 GRANSKNING PBL 5:18 DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER OCH KONTOR FÄRJAN 2 Haparanda kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING Haparanda med Färjan 2 1(15) INNEHÅLLSFÖRTECKNING Handlingar... 3 Planens syfte och huvuddrag... 3 Avvägning

Läs mer

INKOMNA YTTRANDEN UTAN ERINRAN

INKOMNA YTTRANDEN UTAN ERINRAN Utvecklingsavdelningen Samhällsbyggnad 0382 152 00 sambygg@savsjo.se Detaljplan för Vallsjöbaden Torset 2:6 m.fl. Sävsjö kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMRÅD Förslaget till detaljplan för Vallsjöbaden Torset

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Bergsviken 6:56 i Piteå kommun, Norrbottens län. Samrådsredogörelse. ÅÅÅÅ-mm-dd

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Bergsviken 6:56 i Piteå kommun, Norrbottens län. Samrådsredogörelse. ÅÅÅÅ-mm-dd SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådsredogörelse Detaljplan för Bergsviken 6:56 i Piteå kommun, Norrbottens län A. Hur samrådet har bedrivits Förslaget har varit ute på samråd under tiden 16-11-2013 09-12-2013. Inbjudan

Läs mer

Granskningshandling. 2015-02-09

Granskningshandling. 2015-02-09 1 Granskningshandling. 2015-02-09 Detaljplan för del av Siretorp 9:9 och 9:24 m.fl. Sölvesborgs kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING Handlingar Grundkarta Fastighetsförteckning Plankarta med planbestämmelser

Läs mer

Detaljplan för del av del av Skavsta 8:9 m fl, Skavsta flygplats, Skavsta, Nyköpings kommun

Detaljplan för del av del av Skavsta 8:9 m fl, Skavsta flygplats, Skavsta, Nyköpings kommun Samhällsbyggnad Plan- och naturenheten Särskilt utlåtande Datum 2013-05-23 Dnr SHB12/134 Detaljplan för del av del av Skavsta 8:9 m fl, Skavsta flygplats, Skavsta, Nyköpings kommun Granskning Förslag till

Läs mer

G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G

G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Samrådshandling Detaljplan för NYA BOSTÄDER I TYFTER Inom Tyfter 1:19 m.fl. Kungälvs kommun, Västra Götalands län SAMHÄLLSBYGGNAD Planering och exploatering

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Tallparksgården, Öregrund Östhammars kommun, Uppsala län. Upprättad 2014-03-11 Reviderad -

PLANBESKRIVNING. Tallparksgården, Öregrund Östhammars kommun, Uppsala län. Upprättad 2014-03-11 Reviderad - Dnr 2011SBN1258 1 (14) Samhällsbyggnadsförvaltningen PLANBESKRIVNING Tallparksgården, Öregrund Östhammars kommun, Uppsala län Upprättad 2014-03-11 Reviderad - Detaljplanen omfattar följande handlingar:

Läs mer

DETALJPLAN - Samråd. Samrådstiden gäller från 2014-06-13 till och med 2014-07-11. 2014-06-04 Dnr 2014-45. Enligt sändlista

DETALJPLAN - Samråd. Samrådstiden gäller från 2014-06-13 till och med 2014-07-11. 2014-06-04 Dnr 2014-45. Enligt sändlista Datum Vår bet 2014-06-04 Dnr 2014-45 Er bet Adressat Enligt sändlista DETALJPLAN - Samråd Härmed översändes handlingar för: Detaljplan för Mandolinen 1 m.fl. och del av Fröafall 2:1 i Tranås stad Upprättad

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten Gräddö 7:2 i Rådmansö församling enligt PBL Dnr 13-1406.214 Ks 13-1156.214

Detaljplan för del av fastigheten Gräddö 7:2 i Rådmansö församling enligt PBL Dnr 13-1406.214 Ks 13-1156.214 SAMRÅDSFÖRSLAG 2014-11-28 Detaljplan för del av fastigheten Gräddö 7:2 i Rådmansö församling enligt PBL Dnr 13-1406.214 Ks 13-1156.214 PLANBESKRIVNING P O S T A D R E S S B E S Ö K S A D R E S S T E L

Läs mer

SÄRSKILT UTLÅTANDE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun.

SÄRSKILT UTLÅTANDE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun. Samhällsbyggnadsförvaltningen februari 2013 Hanna Fürstenberg Danielson, planarkitekt Dnr: 2012 KSM 0519 SÄRSKILT UTLÅTANDE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun. Tyresö

Läs mer

Ändring och upphävande av detaljplan för Industriområde i Bu

Ändring och upphävande av detaljplan för Industriområde i Bu Ändring och upphävande av detaljplan för Industriområde i Bu Malung-Sälens kommun Dalarna län Upprättad i december 2014 av Bygg-Teknik i Malung AB Instans Datum Beslut om samråd BN 2014-06-25 Beslut om

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Genomförandebeskrivning UTSTÄLLNINGSHANDLING 2012-12-20 Sida 1 av 8 UTSTÄLLNINGSHANDLING Detaljplan över del av BJÖRKLIDEN 1:22, JUKKASJÄRVI KRONOÖVERLOPPSMARK 1:1 m.fl. Bostäder mm i Björkliden. Kiruna

Läs mer

Söbacken 1:17 ANTAGANDEHANDLING 2005-12-14 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för. Stenungssunds kommun Västra Götalands län HANDLINGAR

Söbacken 1:17 ANTAGANDEHANDLING 2005-12-14 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för. Stenungssunds kommun Västra Götalands län HANDLINGAR 1(9) Detaljplan för Söbacken 1:17 Stenungssunds kommun Västra Götalands län ANTAGANDEHANDLING 2005-12-14 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planen hör följande handlingar: - fastighetsförteckning - plankarta

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING 2014-10-29 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun

SAMRÅDSHANDLING 2014-10-29 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun PLANBESKRIVNING Dnr 2014/0297 Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun Postadress Besöksadress Telefon Telefax Postgiro Bankgiro E-post Org.nr Box 501 Mejerigatan 3 042 458 50 00 042

Läs mer

DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN Viktoria 22 M FL TÅGABORG HELSINGBORGS STAD

DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN Viktoria 22 M FL TÅGABORG HELSINGBORGS STAD DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN Viktoria 22 M FL TÅGABORG HELSINGBORGS STAD Upprättad den 24-09-2013 NORMALT PLANFÖRFARANDE Antagen av kommunfullmäktige. Laga kraft.. Genomförandetid t o m Dnr 1404/2010 STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Komplettering av Trafikplats Vega del av Kvarntorp. Kvarntorp-Haninge kommun

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Komplettering av Trafikplats Vega del av Kvarntorp. Kvarntorp-Haninge kommun Detaljplan för Komplettering av Trafikplats Vega del av Kvarntorp Kvarntorp-Haninge kommun PLANBESKRIVNING Planområdet Enkelt planförfarande Laga kraft 2014-01-09 Dnr PLAN.2013.17 INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer