Information om medlemsregister och webb februari 2019

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Information om medlemsregister och webb februari 2019"

Transkript

1 Till distriktsrepresentanter för medlemsregister och webb, för vidarebefordran till föreningarna. Kopia till DO och FS. Information om medlemsregister och webb februari 2019 Denna gång blir det en extra lång information till organisationen. Förbundet känner idag att vi har en god kontroll på den planerade utvecklingen av systemen och vill därför ge en mer fyllig bakgrundsinformation om vissa delar av vårt arbete. Som flera av er vet om så har Maria Larsson slutat på förbundet. Rekryteringen av hennes efterträdare är klart och kommer att presenteras senare. Under ett par månader kommer förbundet att vara underbemannade när det gäller EPIServerkompetens, vilket kan leda till längre svarstider för svårare EPIServerfrågor. Vår planerade utveckling av webben under 2019 kommer inte att påverkas av vakansen. Efter en intensiv start på året med årsaviseringar, börjar det nu återgå till det normala på kansliet. I början av mars kommer det gå ut påminnelseavier till alla som ej betalat för Vi har en väl fungerande support för medlemsregister och webb på förbundskansliet. Under 2019 kommer vi även följa upp dialog och utbildningsbehovet för både medlemsregister och webb. Efterfrågan på utbildning ser olika ut i olika distrikt och det bästa är att vi anpassar efter rådande behov. Förfrågan kommer gå ut till distriktsansvariga under senvåren 2019 för att ni själva i möjligaste mån ska kunna påverka hur och när vi ska ses. Under maj månad kommer förbundet bjuda in nya distriktsrepresentanter för medlemsregister och webb till information och utbildning. Befintliga distriktsrepresentanter kommer att inbjudas i olika mindre grupper för erfarenhetsutbyte och information om de båda systemen. Vi har enbart support dagtid på vardagar hos vår leverantör, dvs det finns ingen kvälls- eller helgjour om systemen inte fungerar.

2 Medlemsregister Vad händer under 2019 i medlemsregistret: Epost 2019 o En avsändare per förening kommer införas när man skickar epost från medlemsregistret. (Om det går ska den finnas per automatik när man skapar eposten) o Om det går vill vi ta bort texten CRM i ärenderaden när epost skickas från medlemsregistret och att epost som skickats från medlemsregistret ska kunna besvaras och att svaret ska hamna på medlemmens personkort. o Epost äldre än sex månader ska börja rensas bort per automatik från systemet. SMS införs under 2019 i medlemsregistret. I bakgrunden pågår även genomgång av systemet för ett ännu bättre och stabilare system. Uppdatering av medlemsregistret planeras till slutet av maj eller i juni 2019 beroende på hur förbundets tester av förändringarna går. Se mer information om uppdateringar nedan. Pågående ärenden i medlemsregistret: Merparten av dessa ärenden måste invänta nästa uppdatering. Aktiva medlemmar som utträtt under året och har en skuld ska krediteras den sista i varje månad. I vissa fall inaktiverades inte en medlemsansökan trots att den godkänts. En del användare ser ingen information i formuläret betalningar. Automatiska utbetalningar till distrikt och föreningar som har central uppbörd ska utvecklas. När utträdesdatum sätts till dagen innan inträdesdatum så kommer det att saknas information vid ett återinträde. Detta gäller vid automatiskt avslut av medlem vid status Godkänd ej aktiv. Om en medlem har utträtt så går det inte att inaktivera ett uppdragsinnehav som medlemmen har haft. Medlem som fått nytt inträde efter tidigare utträde pga bristande betalning har fått avskrivna perioder uppdebiterade. Problem att skicka brev till sekretessmarkerade personer. Utökad granskningshistorik på medlem. Ändrat adress, epost, medlemskategori, namn, personnummer, telefonnummer, alternativadress, fakturaadress och folkbokföringsadress Den gula informationsranden som visas när medlemskapet är avslutat visas inte på avlidna. På medlemmens hemsida under Mina sidor ska medlemmarna kunna se obetalda och förfallna avgifter, OCR med mera.

3 Det blir ibland fel vid återöppning av medlemskap. Statistik rapport extra kolumn ska åtgärdas. Användare med läsbehörighet ska kunna skicka bilagor. När medlemmar byter förening så ändras inte alltid ägarskapet till den nya föreningen. Personer som saknar svenskt personnummer och vill bli medlemmar. Det kan även finnas nya pågående ärenden som inte finns med i denna lista eftersom många ärenden hanteras dagligen. Systemuppdateringar Förbundet och leverantören räknar med att det kommer att göras två uppdateringar per år av vårt medlemsregister och webben. Dessa görs för att genomföra programuppdateringar från Microsoft, rätta felaktigheter i systemen och implementera nya funktioner som förbundet beställt. Dessa planeras till juni och november, då vi anser att det påverkar föreningarnas arbete minst samtidigt som leverantören har all personal på plats. Dessa datum planeras tillsammans med leverantören årligen men slutgiltig dag för uppdateringarna sätts först när SPF Seniorerna godkänt samtliga tester. Vid uppdatering av systemen och då central avisering genomförs stängs idag systemen helt för att inte enskilda användare ska påverka de otal systemkörningar som genomförs. Vid tidigare aviseringar och uppdateringar har systemen varit helt eller delvis öppna. Detta har skapat stora problem. Självklart för vi en löpande diskussion med leverantören för att se om det inte går att lösa det smidigare. Förbundet har inte möjlighet, varken ekonomiskt eller personalmässigt, att genomföra flera uppdateringar per år av systemen även om utvecklingen av nya funktioner och rättningar av fel är klart. Vid förbundets tester ska samtliga uppdragsroller på samtliga nivåer testas för de nya funktionerna, samt alla tidigare fungerande funktioner, i samtliga system för att säkerställa att inget går fel. Först när alla tester är godkända av oss genomförs uppdateringen. I höstas valde förbundet att inte göra någon uppdatering då testerna inte blev godkända i tid och en uppdatering kunde ha påverkat föreningarnas och förbundets arbete med att skicka ut medlemsavier i december och januari. Detta kommer att upprepas om vi inte är helt säkra på att uppdatering är till fördel för organisationen. Då testerna genomförs i ett testsystem och sedan överförs till våra riktiga system för medlemsregister och webb vet vi av erfarenhet att det alltid uppstår mindre fel. Därför kan systemen få små fel direkt efter en uppdatering som måste rättas manuellt. Förbundet och vår leverantör arbetar intensivt med att dessa fel ska vara så små och få som möjligt.

4 Webben Vad händer under 2019 med webben: Statistik o Under 2019 prioriteras arbetet med att få igång statistik för webben för föreningar och distrikt. Prestanda webb o Prioriterat arbete som påverkas av integreringen mellan de olika systemen. Webben ska fungera i alla webbläsare Bildhantering / alternativ till ImageVault o Uppstart av nytt projekt för att underlätta bildhanteringen. Pågående ärenden webben: Om en webbredaktör lägger upp ett eventtillfälle i MRM och glömmer att fylla i fältet "Organisation" så visas inte eventet på deras hemsida. Antal lediga platser mm visas felaktigt på kalendern på hemsidan. Publicering från/ publicering till var tvingande att fylla i nu visas eventtillfället även om detta ej är ifyllt. Går ej att redigera beskrivningsfältet i EPIServer. Avanmälan fungerar ej om anmälan till event är gjord via Mina sidor. Det kan även finnas nya pågående ärenden som inte finns med i denna lista eftersom många ärenden hanteras dagligen. Som förbund har vi varit mycket kritiska till vår leverantörs hantering av hemsidan och det nya medlemsregistret, vilket vi hoppas har framkommit till er tidigare. När leveransen av systemen inte fungerade så var vi tyvärr tvungna att välja mellan att arbeta med att förbättra antingen medlemsregistret eller hemsidan. Båda projekten samtidigt hade blivit en för stor uppgift för kansliets personal och för förbundets resurser. Som ni vet valde vi efter samråd med distriktsordförandena att först få ordning på medlemsregistret för det ansågs vara det mest kritiska felet för föreningarna. Nu har vi kommit till en punkt när de flesta föreningarna anser att medlemsregistret fungerar för deras behov. Nu kan vi ägna våra resurser åt att förbättra hemsidan. Vi har under tiden haft en referensgrupp som arbetat med att ta fram ett antal krav och önskemål för att vi ska veta vilka uppgifter som är mest akuta. Några av dessa punkter anser ni i föreningen vara självklarheter. Förbundets IT-grupp lägger ingen värdering på dessa prioriteringar då det inte var vi som tog fram punkterna utan distriktsrepresentanterna i referensgruppen, utan vi har valt att arbeta utifrån dessa önskemål när vi planerat framtiden.

5 Bildhanteringen ska förenklas och ImageVault ska avvecklas. Det var en stark rekommendation, från flera håll, att ImageVault skulle vara den bästa lösningen för oss när systemet upphandlades för fem års sedan. Om det var ett dåligt råd eller om utvecklingen gått snabbare än någon då kunde förutse är svårt för oss att avgöra, men idag är EPiServers inbyggda bildverktyg enklare och bättre för våra behov. Dock måste nuvarande bildbiliotek föras över och nya arbetssätt införas för webbredaktörerna, vilket inte är helt enkelt. Sedan introduktionen 2016 av EPiServer har utvecklingen även gått snabbt för webbläsare. Vi har valt att inte uppgradera EPiServer från version 8.2, som vi startade med, för att inte störa förenings- och distriktsanvändarna. Numera är den senaste version 12.x av EPiServer. Förbundet har diskuterat behovet av en uppgradering av vår version. Den senaste versionen är inte önskvärd då den skulle förändra för mycket av våra arbetssätt som föreningsaktiva har lärt sig. Medan att en mindre uppgradering till tex version skulle påverka organisationen i mindre utsträckning men troligtvis lösa problemen med webbläsare som inte fungerar samt statistiken. De långsamma svarstiderna är vi själva mycket bekymrade för och förbundet har parallellt med att vi arbetat att utveckla medlemsregistret fört otaliga diskussioner med leverantören om detta problem. Nu har de äntligen, sent omsider, kommit fram till orsaken och vi har kommit överens om att de snarast ska lösa problemet. Det kommer att kräva en del ominstallationer av nuvarande program så det kan tyvärr inte ske omgående utan att störa våra hemsidor och medlemsregister. Under 2017 och 2018 har medlemsregistret och ekonomisystemen varit prioriterade av förbundet. Under den närmsta tiden kommer EPiServer-utveckling att vara prioriterat av ITgruppen. Den fråga som är mest aktuell är till vilken version vi ska uppgradera och hur det påverkar arbetet för föreningar och distrikt. Stockholm den 18 februari 2019 IT Gruppen Richard Olsson, Peter Sikström och Sabina Brogård

Övergång från gamla till nya systemet

Övergång från gamla till nya systemet 2 Övergång från gamla till nya systemet 9 november kommer Föreningssupport att släckas ner. UPPDATERA NU!! Gamla hemsidor finns tillgängliga till 31 december Se till att det gamla systemet är uppdaterat

Läs mer

U01 Introduktion till MiRiaM för SPF Seniorerna

U01 Introduktion till MiRiaM för SPF Seniorerna U01 Introduktion till MiRiaM för SPF Seniorerna 20180205 1 VAD ÄR MIRIAM? Anpassat medlemssystem för SPF Baserat på standardprodukter som även används av bla PRO, Villaägarna. Standardprodukter som bas

Läs mer

Vanliga arbetsuppgifter utan bilder (när du hittar i Miriam)

Vanliga arbetsuppgifter utan bilder (när du hittar i Miriam) Vanliga arbetsuppgifter utan bilder (när du hittar i Miriam) Registrera ny medlem direkt... 1 Registrera ny medlem anmäld via hemsidan... 1 Avregistrera medlemskap eller godkänd medlemsansökan... 2 Återöppna

Läs mer

MANUAL FÖR MiRiaM. Version 1.3, 2015-10-12

MANUAL FÖR MiRiaM. Version 1.3, 2015-10-12 MANUAL FÖR MiRiaM Version 1.3, 2015-10-12 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 MIRIAM utbildningsagenda... 4 Generellt... 4 Medlemscenter... 4 Sökning... 4 Hantering medlem... 4 Övrigt... 4

Läs mer

Här följer en sammanställning av de vanligaste frågor som förbundskansliet får från medlemmar och föreningar runt om i landet.

Här följer en sammanställning av de vanligaste frågor som förbundskansliet får från medlemmar och föreningar runt om i landet. Här följer en sammanställning av de vanligaste frågor som förbundskansliet får från medlemmar och föreningar runt om i landet. 1) FRÅGA: Jag skulle vilja bli medlem i SPF Seniorerna. Hur gör jag? SVAR:

Läs mer

SPF Seniorerna Skånedistriket Månd-torsd

SPF Seniorerna Skånedistriket Månd-torsd SPF Seniorerna Skånedistriket spf.skane@telia.com 0413-291 14 Månd-torsd 9-12 www.spf.se/skanedistriktet 1 Exempel på vanliga Kopplingar mellan Miriam och Hemsidan Mina sidor Medlemsuppg., eventdeltagande

Läs mer

Lathund 1 Inloggning och Navigering i MiRiaM Version Inloggning

Lathund 1 Inloggning och Navigering i MiRiaM Version Inloggning Lathund 1 Inloggning och Navigering i MiRiaM Version 160831 Manual för SPF Seniorernas medlemsregister MiRiaM Den här manualen innehåller inloggningsuppgifter till övningsregistret. Övningsregistret är

Läs mer

Inloggning Support och Navigering

Inloggning Support och Navigering Inloggning Support och Navigering Innehåll Inloggning Support och Navigering... 1 1. Inloggning och support... 1 2. Navigering, Övergripande.... 3 3. Navigering i huvudmenyn och modulerna.... 5 4. Ta fram

Läs mer

Registrera och avsluta uppdrag

Registrera och avsluta uppdrag Registrera och avsluta uppdrag Kapitel 1 och 2 nedan hanterar uppdrag genom att gå in på personens medlemskort och hantera allt för en person. Kapitel 3 och 4 nedan hanterar alla uppdrag i en förening.

Läs mer

Ordförandekonferens Skåne

Ordförandekonferens Skåne Ordförandekonferens Skåne 161018 Kl. 09.00-09.30 Registrering, kaffe med frukostbulle serveras Kl. 09.30-09.40 Kl. 09.40 09.45 Kl. 09.45-10.30 Kl. 10.30-10.50 Välkomsthälsning av Distriktsordf. Peter Lindgren

Läs mer

Projekt Hjördis Nytt medlemssystem

Projekt Hjördis Nytt medlemssystem Presentation för uppstartsmöten i föreningarna Projekt Hjördis Nytt medlemssystem Mål med projekt Hjördis PRO har ett medlemssystem Korrekta och uppdaterade uppgifter Ändamålsenlig verksamhetsrapportering

Läs mer

Nya funktioner i EPI6 Bilder hantering för nyheter

Nya funktioner i EPI6 Bilder hantering för nyheter Nyheter i EPI6 Nya grunden för SMC:s hemsida heter EPI6, vilket står för version 6. Vi hade tidigare version 4. Detta var ett för stort versionsbyte för att enkelt migrera över alla sidor. Därför flyttas

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund redigera kontaktuppgifter

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund redigera kontaktuppgifter Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund redigera kontaktuppgifter 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF

Läs mer

Navigering, visa listor/vyer, Personkort

Navigering, visa listor/vyer, Personkort Navigering, visa listor/vyer, Personkort Innehållsförteckning: 1. Navigering, Övergripande. 2. Navigering i huvudmenyn och modulerna. 3. Ta fram vyer/ listor på medlemmar. 4. Ta fram ett Personkort. 5.

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. För dig som är Gruppadministratör

Uppdaterad: 2014-03-18. För dig som är Gruppadministratör Uppdaterad: 2014-03-18 För dig som är Gruppadministratör 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från

Läs mer

REDOVISNING AV MEDLEMMAR OCH AVGIFTER

REDOVISNING AV MEDLEMMAR OCH AVGIFTER Förbundsstyrelsens anvisningar för REDOVISNING AV MEDLEMMAR OCH AVGIFTER 2019-01-01 FÖRSVARSFÖRBUNDET REDOVISNING AV MEDLEMMAR OCH AVGIFTER 1 Samtliga foton: Thinkstock 2 FÖRSVARSFÖRBUNDET REDOVISNING

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund Klubbmedlem

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund Klubbmedlem Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund Klubbmedlem 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår hemsida

Läs mer

Laglig grund Avtal och intresseavvägning.

Laglig grund Avtal och intresseavvägning. Behandling av personuppgifter inom Akademibokhandeln Vi på Akademibokhandeln vill att du ska känna dig trygg över vår hantering av dina personuppgifter. Här kan du läsa om vad en personuppgift är, hur

Läs mer

Rutin fakturering av medlemsavgift

Rutin fakturering av medlemsavgift Sida 1(5) Rutin fakturering av medlemsavgift En gång per år i januari - genomför en avisering av medlemsavgifter i samarbete med Vårdförbundets betalningsservice. Ett par månader senare skickar Vårdförbundets

Läs mer

KAPITEL 8 MEDLEMSHANTERING, HEMSIDA OCH E- POST

KAPITEL 8 MEDLEMSHANTERING, HEMSIDA OCH E- POST KAPITEL 8 MEDLEMSHANTERING, HEMSIDA OCH E- POST Medlemshantering Hemsida och e-post Loggor, visitkort och grafisk praxis Bilagor - förteckning 8-1 8-4 8-6 8-7 Handbok för RFSL:s avdelningar, kapitlet är

Läs mer

Datum: Ikon för uppmärksamhetsinformation och sekretessmarkering. 2. Ärenden/Processer, kolumn för ansvarig (utförare)

Datum: Ikon för uppmärksamhetsinformation och sekretessmarkering. 2. Ärenden/Processer, kolumn för ansvarig (utförare) Datum: 2017-09-12 Innehåll: 1. Ikon för uppmärksamhetsinformation och sekretessmarkering 2. Ärenden/Processer, kolumn för ansvarig (utförare) 3. Återrapportering Ny ikon 4. Tydligare presentation vid ändrad

Läs mer

Här har vi sammanfattat de viktigaste nyheterna och förbättringarna i P1 Medlem sedan version 1.01.

Här har vi sammanfattat de viktigaste nyheterna och förbättringarna i P1 Medlem sedan version 1.01. Nyheter i P1 Medlem Här har vi sammanfattat de viktigaste nyheterna och förbättringarna i P1 Medlem sedan version 1.01. Nyheter i urval 3.09 (släpps 2013-03-01) Rättningar: -Fel vid manuella inbetalningar

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund Ny medlem

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund Ny medlem Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund Ny medlem 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Ny layout (fr.o.m 12/3) 4 Medlemmar 5 Ny medlem med fullständigt personnummer 6 Vanliga felmeddelanden 7 Ny medlem med ofullständigt

Läs mer

Uppdaterad: 2014-02-24. Lathund. Licensansökan för handikappidrott

Uppdaterad: 2014-02-24. Lathund. Licensansökan för handikappidrott Uppdaterad: 2014-02-24 Lathund Licensansökan för handikappidrott Innehållsförteckning Inledning 3 Allmänt om licenser 4 Licensmodulen 4 Roller 5 Ansöka om licenser 5 En licens per person 7 Flera licenser

Läs mer

Uppdaterad: 2013-06-20. Lathund app. App-Manual 1 1

Uppdaterad: 2013-06-20. Lathund app. App-Manual 1 1 Uppdaterad: 2013-06-20 Lathund app App-Manual 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Användningsområde 4 Kom igång 4 Förberedelse 5 Logga in 5 Notiser 5 Välj organisaton 6 Välj grupp 7 Symbolförklaring 7

Läs mer

Uppdaterad: Lathund app. App-Manual 1 1

Uppdaterad: Lathund app. App-Manual 1 1 Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund app App-Manual 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Användningsområde 4 Kom igång 4 Förberedelse 5 Logga in 5 Notiser 5 Välj organisaton 6 Välj grupp 7 Symbolförklaring 7

Läs mer

Manual. Regional Medlemsadministration. Reumatikerförbundet. Uppdaterad den 19 oktober 2012

Manual. Regional Medlemsadministration. Reumatikerförbundet. Uppdaterad den 19 oktober 2012 Manual Regional Medlemsadministration Reumatikerförbundet Uppdaterad den 19 oktober 2012 Vänligen kasta tidigare versioner, samt de som saknar datum. Innehållsförteckning 1 INLEDNING... 3 2 REGIONAL MEDLEMSADMINISTRATION...

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Arbetsrum

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Arbetsrum Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund Arbetsrum 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Arbetsrum 4 Skapa arbetsrum, steg 1 4 Skapa arbetsrumslista 4 Olika typer av arbetsrum 6 Skapa arbetsrum, steg 2 6 Lägg in

Läs mer

Uppdaterad: 2014-02-24. Lathund. Strukturträdet

Uppdaterad: 2014-02-24. Lathund. Strukturträdet Uppdaterad: 2014-02-24 Lathund Strukturträdet 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Hemsida 4 Redigerarläge 5 Vanliga fel 5 Strukturträdet 6 Redigera innehåll på sida 6 Lägg till undersidor 7 Navigera mellan

Läs mer

UprightOnline Förenkla medlemshanteringen Ett välbeprövat system

UprightOnline Förenkla medlemshanteringen Ett välbeprövat system Copyright Upright Copyright Upright Upright Medlemssystem Upright har sedan år 2001 utvecklat och levererat medlemssystem till förbund, föreningar, politiska partier och andra medlemsorganisationer. Att

Läs mer

redovisning av medlemmar och avgifter

redovisning av medlemmar och avgifter Förbundsstyrelsens anvisningar för redovisning av medlemmar och avgifter 2018-01-01 Samtliga foton i broscyren: Thinkstock Innehållsförteckning 4 Medlemskap 4 5 Medlemmarnas rättigheter och skydligheter

Läs mer

Lathund Episerver - Skapa Kalender. Innehållsförteckning. Allmänt. Aktivitetshanteraren (Event i MiRiaM) Manualer för Event-funktionen:

Lathund Episerver - Skapa Kalender. Innehållsförteckning. Allmänt. Aktivitetshanteraren (Event i MiRiaM) Manualer för Event-funktionen: Lathund Episerver - Skapa Kalender 2017-09-09 Rev: C Innehållsförteckning Allmänt...1 Aktivitetshanteraren (Event i MiRiaM)...1 Manualer för Event-funktionen:...1 Google - kalender...2 Skapa Google konto...2

Läs mer

Manual. Föreningsadministratör i medlemssystemet

Manual. Föreningsadministratör i medlemssystemet BRUKSANVISNING 1 (28) Manual Föreningsadministratör i medlemssystemet BRUKSANVISNING 2 (28) Innehållsförteckning Rubrik sida 1. Inledning 4 1.1 Målgrupp...4 1.2 Syfte...4 1.3 Omfattning...4 2. Bakgrund

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Nyhetsbrev

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Nyhetsbrev Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund Nyhetsbrev 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Nyhetsbrev 4 Nyhetsbrevsanmälan 4 Skapa nyhetsbrevsanmälan 4-6 Skapa layout för nyhetsbrev 7-10 Skapa nyhetsinnehåll 10 Lägg

Läs mer

Lathund: 25. Hantering av anmälningar till event Sida 1 av 17

Lathund: 25. Hantering av anmälningar till event Sida 1 av 17 Lathund: 25. Hantering av anmälningar till event Sida 1 av 17 1. Klicka på de tre horisontella linjerna uppe till vänster för att få upp menyn. 2. Klicka på Event. 3. Klicka på Eventtillfällen. Lathund:

Läs mer

2. Registrera en ny medlem

2. Registrera en ny medlem 2. Registrera en ny medlem version 2006-05-10 2.1 2. Registrera en ny medlem Den här dokumentationen beskriver hur man registrerar en ny i SPFs medlemsregister via Internet. Observera att bilderna är exempel

Läs mer

NYKVARN. Behandling av personuppgifter SPF Seniorerna Nykvarn

NYKVARN. Behandling av personuppgifter SPF Seniorerna Nykvarn NYKVARN GDPR inventering och analys 2018-06-28 Behandling av personuppgifter SPF Seniorerna Nykvarn och analys Behandling av personuppgifter förekommer i följande fall i SPF Seniorerna Nykvarns verksamhet:

Läs mer

Uppdaterad För dig som är Klubbmedlem

Uppdaterad För dig som är Klubbmedlem Uppdaterad 2013-04-15 För dig som är Klubbmedlem 1 Innehållsförteckning Klicka på sidan här i innehållsförteckningen och du länkas dit direkt. Du behöver inte skrolla i dokumentet manuellt. Inledning...3

Läs mer

Påminnelsen Endast de medlemmar som är med vid det första aviseringstillfället men som inte har betalat kommer med i påminnelsen.

Påminnelsen Endast de medlemmar som är med vid det första aviseringstillfället men som inte har betalat kommer med i påminnelsen. Rutin faktureringar En gång per år i januari - genomför Riksföreningen för företagssköterskor en avisering av medlemsavgifter i samarbete med Vårdförbundets betalningsservice. Ett par månader senare skickar

Läs mer

SPF/MiRiaM Manual avancerad sökning

SPF/MiRiaM Manual avancerad sökning SPF/MiRiaM Manual avancerad sökning 2016-09-15 Skapat av: Fältström Ingrid 1 (31) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1.1 Begreppsförklaringar... 3 1.1.1 Kolumn... 3 1.1.2 Lista... 3 1.1.3 Posttyp...

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund SVEA

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund SVEA Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund SVEA Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår hemsida när du behöver

Läs mer

Lathund: 21. Logga in och navigera i Eventmodulen i MiRiaM Sida 1 av 11

Lathund: 21. Logga in och navigera i Eventmodulen i MiRiaM Sida 1 av 11 Lathund: 21. Logga in och navigera i Eventmodulen i MiRiaM Sida 1 av 11 Nu ska vi titta på hur man loggar in och navigerar i eventmodulen. Jag är inloggad som en användare från ett distrikt. För att den

Läs mer

MA NU AL. Lokalt medlemsregister UPPDATERAD 2014-04-23

MA NU AL. Lokalt medlemsregister UPPDATERAD 2014-04-23 MA NU AL Lokalt medlemsregister UPPDATERAD 2014-04-23 INNEHÅLL 1. Om det lokala medlemsregistret 3 Behörighet 3 Inloggning 3 2. Startsidan 4 3. Sökfunktioner 5 Söka fram medlemmar 5 Skicka mejl till många

Läs mer

RAMBUDGET KONGRESS 2017

RAMBUDGET KONGRESS 2017 RAMBUDGET 2018-2020 KONGRESS 2017 Förbundsstyrelsens förslag Rambudget 2018-2020 I Mål och riktning beslutar kongressen om de övergripande verksamhetsmässiga aktiviteterna. Rambudgeten beskriver i ekonomiska

Läs mer

Utbildningsmodul Förening SISU Idrottsutbildarna

Utbildningsmodul Förening SISU Idrottsutbildarna Uppdaterad 2012-10-10 Utbildningsmodul Förening SISU Idrottsutbildarna Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet,

Läs mer

Uppdaterad Dataskyddspolicy

Uppdaterad Dataskyddspolicy Här kommer lite information om GDPR som är viktigt att du tar del av. GDPR är förkortning på den nya lag - EUs dataskyddsförordning - som träder i kraft 25 maj i år och som är till för att skydda dina

Läs mer

Administrera behörighet

Administrera behörighet Administrera behörighet IdrottOnline Klubb Administrera behörighet 3.1.1 091116 Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet,

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. Logga in

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. Logga in Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund Logga in 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår hemsida

Läs mer

Administrera behörighet IdrottOnline Klubb Administrera behörighet

Administrera behörighet IdrottOnline Klubb Administrera behörighet Uppdaterad 2011-03-09 Administrera behörighet IdrottOnline Klubb Administrera behörighet Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas

Läs mer

IdrottOnline Klubb Ansök om LOK-stöd Ansök om LOK-stöd

IdrottOnline Klubb Ansök om LOK-stöd Ansök om LOK-stöd Ansök om LOK-stöd Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet, RF. Hemsidan baseras på webbverktyget EPiServer,

Läs mer

Lathund Avgiftshantering

Lathund Avgiftshantering Uppdaterad: 2013-09-17 Lathund Avgiftshantering Förbund 1 Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet, RF. Webbplatsen

Läs mer

Integritetspolicy. Sida 1 av 5

Integritetspolicy. Sida 1 av 5 Integritetspolicy Behandling av personuppgifter Neuroförbundet riksförbund, Box 49084, 100 28 Stockholm, organisationsnummer 802002-3605, är personuppgiftsansvarig för våra register. Registret används

Läs mer

Manual maj 2019 Mysoft 2017 Dynamics CRM

Manual maj 2019 Mysoft 2017 Dynamics CRM Manual maj 2019 Mysoft 2017 Dynamics CRM Regional medlemsservice (RMS) Frågor? Skicka e-post, beskriv ditt ärende noga, till kansli@srat.se Innehållsförteckning Inledning - Vad är regional medlemsservice

Läs mer

Version

Version Version 2.4.3.95 2015-09-30 0 Innehåll Nyheter Renhållning... 2 Rättningar Kund... 2 Rättningar Faktura... 2 Kända fel... 2 Kända fel inrapporterade i version 2.4.2.86... 2 Kända fel inrapporterade före

Läs mer

Utbildningsmodulen Förening 2014-05-05

Utbildningsmodulen Förening 2014-05-05 Utbildningsmodulen Förening 2014-05-05 Inledning...2 Operativsystem och webbläsare...2 Föreningens utbildningsmodul.3 Inledning...3 Arrangemang...3 Öppna arrangemang...3 Sök arrangemang...5 Kopiera arrangemang...5

Läs mer

Uppdaterad: 2013-12-03. E-post - Sms - Brev

Uppdaterad: 2013-12-03. E-post - Sms - Brev Uppdaterad: 2013-12-03 E-post - Sms - Brev 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår hemsida

Läs mer

1. 17. Administrera betalningar

1. 17. Administrera betalningar 17. Administrera betalningar version 2006-11-29 17.1 1. 17. Administrera betalningar Den här dokumentationen beskriver hur man kan administrera betalningar av medlemsavgiften för sin förenings medlemmar

Läs mer

Uppdaterad: 2013-12-03. Lathund skapa grupper

Uppdaterad: 2013-12-03. Lathund skapa grupper Uppdaterad: 2013-12-03 Lathund skapa grupper 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår hemsida

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. Importera medlemmar via Excel

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. Importera medlemmar via Excel Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund Importera medlemmar via Excel 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en

Läs mer

Behandling av personuppgifter SPF Seniorerna Lund Öster

Behandling av personuppgifter SPF Seniorerna Lund Öster Lars-Gösta Jardevall Vers 1.0 1 Behandling av personuppgifter SPF Seniorerna Lund Öster och analys Behandling av personuppgifter förekommer i följande fall i SPF Seniorerna Lund Östers verksamhet: Medlemsregistret

Läs mer

Lathund: 24. Redigera ett eventtillfälle i EPiserver Sida 1 av 14. Rev: PA

Lathund: 24. Redigera ett eventtillfälle i EPiserver Sida 1 av 14. Rev: PA Sida 1 av 14 Jag har loggat in som en webbredaktör i Degerfors föreningen. Så här ser det ut när jag loggar in i EPiserver. 1. Klicka först på CMS 2. Sedan klicka på Redigera Sida 2 av 14 3. Nu öppnas

Läs mer

Kommentarer utbildning föreningar. Närvarokort. Grundföreskrifter. För sent inkommen ansökan

Kommentarer utbildning föreningar. Närvarokort. Grundföreskrifter. För sent inkommen ansökan Kommentarer utbildning föreningar Bild 5 Närvarokort - Närvarokorten (manuella eller digitala i IdrottOnline) är föreningens värdehandling och grunden för LOK-stödsansökan. - Föreningen måste vara noga

Läs mer

Förändringar vid övergång till e-frikort 3.0

Förändringar vid övergång till e-frikort 3.0 Förändringar vid övergång till e-frikort 3.0 I samband med uppgraderingen av VAS till version 31.0 så kommer stöd för ny version av efrikort (3.0). Detta innebär att det kommer ny funktionalitet som beskrivs

Läs mer

Föra över ett befintligt register via importfil

Föra över ett befintligt register via importfil Föra över ett befintligt register via importfil Har ni ett befintligt medlemsregister, som ni kan få ut i Microsoft Excel-format, kan du enkelt föra över hela detta register till IdrottOnline via en importfil.

Läs mer

Manual. Patient. version 3.50

Manual. Patient. version 3.50 Manual Patient version 3.50 Innehåll Introduktion till Mina vårdkontakter...2 Vem kan använda tjänsten?... 2 Komma igång... 2 Ett säkert system... 2 Svar inom ett par dagar... 2 Support... 2 Skaffa användarkonto...3

Läs mer

Användarmanual: Ledare

Användarmanual: Ledare Användarmanual: Ledare Version: WMC-L-20130412 Omfattning: Översiktlig beskrivning om vad man som användare med behörighetsnivå Ledare kan utföra och få tillgång till i WebMan Club www.webmanclub.se Inloggning

Läs mer

KOM IGÅNG MED CLEVERSERVICE

KOM IGÅNG MED CLEVERSERVICE KOM IGÅNG MED CLEVERSERVICE FÖR LAGLEDARE Cleverservice ett smart sätt att hantera matcher, domartillsättningar, samt utbetalningar av arvoden 2018 Tjänsten Cleverservice hjälper föreningar att ha kontroll

Läs mer

IdrottOnline klubb Sök Idrottslyftet 111101

IdrottOnline klubb Sök Idrottslyftet 111101 IdrottOnline klubb Sök Idrottslyftet 111101 Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet, RF. Hemsidan baseras

Läs mer

Medlem & Organisation

Medlem & Organisation STUDIEMATERIAL IT-KUNSKAPER I HJÖRDIS Medlem & Organisation Innehåll 1 Hjördis Medlem & Organisation.... 5 Vad är CRM?... 5 Webb-baserat CRM-system... 5 Navigering... 6 Grundfunktioner... 6 Support...

Läs mer

Riktlinjer och avtal för elektroniska utskick via nyhetsbrevtjänst SCUF- regioner

Riktlinjer och avtal för elektroniska utskick via nyhetsbrevtjänst SCUF- regioner 2015-01- 12 Riktlinjer och avtal för elektroniska utskick via nyhetsbrevtjänst SCUF- regioner Vad tjänsten innebär Alla SCUF:s regionstyrelser, vidare nämnt som regionerna, har tillgång till en tjänst

Läs mer

IdrottOnline Förbund Administrera behörighet. Administrera behörighet

IdrottOnline Förbund Administrera behörighet. Administrera behörighet IdrottOnline Förbund Administrera behörighet Administrera behörighet Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet,

Läs mer

eklient Livscykelplaner i Samverkan Livscykelplaner eklient 1.0

eklient Livscykelplaner i Samverkan Livscykelplaner eklient 1.0 er i Samverkan 1 Revisionshistorik Datum Version Förändring 2014-04-25 0.96 Windows 7 SP1 som sekundärt OS från 1 okt 2015 2014-09-27 0.97 Windows 8 med updates primärt OS från 1 okt 2015, Windows 9 för

Läs mer

IdrottOnline Klubb Ansök om LOK-stöd Ansök om LOK-stöd

IdrottOnline Klubb Ansök om LOK-stöd Ansök om LOK-stöd IdrottOnline Klubb Ansök om LOK-stöd 3.1.1 091214 Ansök om LOK-stöd Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet,

Läs mer

Lions Clubs International Medlemskap Vanliga frågor

Lions Clubs International Medlemskap Vanliga frågor Fråga: Hur rapporterar jag att jag inte har några medlemsändringar att rapportera? Under fliken Min lionklubb eller Min leoklubb, välj Medlemmar. På medlemssidan, klicka på knappen Inga ändringar att rapportera

Läs mer

Medlemsansökan information

Medlemsansökan information Medlemsansökan information Synskadades Riksförbund, SRF, är synskadades intresseorganisation i Sverige. Vi har slutit oss samman för att utifrån tanken om alla människors lika värde gemensamt hävda synskadades

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Avgifter Exempelförening

Uppdaterad: 2014-03-18. Avgifter Exempelförening Uppdaterad: 2014-03-18 Avgifter Exempelförening 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår

Läs mer

Så här behandlar vi dina personuppgifter

Så här behandlar vi dina personuppgifter DATASKYDDSPOLICY MEDLEM Så här behandlar vi dina personuppgifter Från den 25 maj 2018 gäller en ny lagstiftning, GDPR (General Data Protection Regulation), som ersätter personuppgiftslagen. GDPR syftar

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Innehållsförteckning Inloggning...3 Navigering... 4 Navigering 1. Globala menyn...5 Navigering 2. Verktygsfältet...5 Navigering 3. Navigeringsfönster...6 Navigering 4. Innehållsområdet...6 Navigering 5.

Läs mer

Om du vill hitta tillbaka till din sektion klicka på fliken i huvudmenyn som heter organisation.

Om du vill hitta tillbaka till din sektion klicka på fliken i huvudmenyn som heter organisation. Lathund för medlemsregistret Det första ni skall göra Det första ni ska göra i systemet är att kontrollera att er sektions uppgifter är korrekta. Ni registrerar en huvudadress som all post skickas till.

Läs mer

I dokumentet beskrivs hur man i medlemsregistret (MiRiaM) utför en så kallad avancerad sökning.

I dokumentet beskrivs hur man i medlemsregistret (MiRiaM) utför en så kallad avancerad sökning. Avancerad sökning Innehåll Avancerad sökning...1 1. Avancerad sökning...1 1.1 Allmänt...1 1.2 Begreppsförklaringar... 2 1.2.1 Posttyp... 2 1.2.2 Kolumn... 2 1.2.3 Lista... 2 1.2.4 Rad... 3 1.2.5 Vy...

Läs mer

Bilaga A. Grundläggande funktioner

Bilaga A. Grundläggande funktioner Bilaga A. Grundläggande funktioner version 2006-03-24 A.1 Bilaga A. Grundläggande funktioner Den här bilagan beskriver hur grundläggande funktioner i SPFs medlemsregister via Internet. Observera att bilderna

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Aktivitet

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Aktivitet Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund Aktivitet 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Allmänt om aktivitet 4 Ny aktivitet 5 Aktivitet 6 Allmänt 6 Datum och tid 6 Upprepning 7 Ta bort deltagare 9 Skicka ut en kallelse

Läs mer

Benns Mast och Båttillbehör integritetspolicy

Benns Mast och Båttillbehör integritetspolicy Benns Mast och Båttillbehör integritetspolicy På Benns Mast och Båttillbehör är det viktigt att du känner dig trygg med vår behandling av dina personuppgifter. Vi värnar om din integritet och jobbar därför

Läs mer

FÖRBUNDETS MEDLEMSREGISTER KOM I GÅNG-GUIDE

FÖRBUNDETS MEDLEMSREGISTER KOM I GÅNG-GUIDE Finlands Svenska sida: 1 FÖRBUNDETS MEDLEMSREGISTER KOM I GÅNG-GUIDE Förbundet har beslutit att ta i bruk det nya medlemsregistret som har testats under våren 2018. Medlemsregistret har utvecklats av Webbhuset

Läs mer

Policy: Säker hantering av personuppgifter

Policy: Säker hantering av personuppgifter Datum: 2018-03-19 Policy: Säker hantering av personuppgifter Beslutad av Visions förbundsstyrelse 2018 03 19. Denna policy syftar till att förbättra och säkra förtroendevaldas hantering av medlemmars personuppgifter.

Läs mer

Uppdaterad: För dig som är Gruppadministratör

Uppdaterad: För dig som är Gruppadministratör Uppdaterad: 2013-10-18 För dig som är Gruppadministratör 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Beskrivning 4 Logga in 5 Gruppadmin fliken 5 Lägg till person/personer i gruppen 7 Lägg till person(er) från

Läs mer

Manual. Lokalavdelning. Bekräfta. Anmäl. Avdelning. Patrull. Version

Manual. Lokalavdelning. Bekräfta. Anmäl. Avdelning. Patrull. Version Manual Lokalavdelning Bekräfta Anmäl Avdelning Patrull Version 4.1 2011-11-30 Innehållsförteckning 1. För att komma igång s.3 Inloggning Regler för statsbidrag Vilken manualversion är det här? Redigerat

Läs mer

SVENSKA KYRKANS UNGAS PERSONUPPGIFTSPOLICY

SVENSKA KYRKANS UNGAS PERSONUPPGIFTSPOLICY SVENSKA KYRKANS UNGAS PERSONUPPGIFTSPOLICY Du såg mig innan jag föddes, i din bok var de redan skrivna, de dagar som hade formats innan någon av dem hade grytt. (Ps 139:16) Svenska Kyrkans Unga är måna

Läs mer

Lathund. Föreningen Nordens medlemsregister KomMed Uppdaterad: 2015-09-21

Lathund. Föreningen Nordens medlemsregister KomMed Uppdaterad: 2015-09-21 Lathund Föreningen Nordens medlemsregister KomMed Uppdaterad: 2015-09-21 1 2 Dessa lathundar är utformade för att underlätta för Föreningen Nordens medlemmar att administrera i det nya medlemssystemet

Läs mer

Manual för publicering och administration av gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28

Manual för publicering och administration av gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28 1 (12) Manual för publicering och administration av gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28 Denna manual innehåller instruktioner för gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet.

Läs mer

Bild 1. EPiServer CMS 9.9

Bild 1. EPiServer CMS 9.9 Bild 1 EPiServer CMS 9.9 Bild 2 Bakgrund till denna uppdatering IdrottOnline är idag världens största EPiServer lösning IdrottOnline introducerades 2007 och har sedan starten erbjudit EpiServer CMS som

Läs mer

Välkommen till IT-dagen

Välkommen till IT-dagen Välkommen till IT-dagen mer tid för idrott Lena Engström, RS Ordförande i IT-rådet Dagens program 9:30-10:00 Fika 10:00-10:30 Inledning 10:30-11:10 IdrottOnline och dess möjligheter 11:20-12:00 Seminarier/workshop

Läs mer

Analys av FFS medlemsregister

Analys av FFS medlemsregister 1 [7] Referens Olof Karlsson Analys av FFS medlemsregister Syfte FFS medlemsregister har analyserats för att utgöra ett underlag i styrelsens utvecklingsarbete. Syftet med analysen är att ta reda vilka

Läs mer

PARATUS RELEASE NOTES VER 17.1

PARATUS RELEASE NOTES VER 17.1 2015-09-18 1 (9) Paratus Release Notes Ver 16.1 PARATUS RELEASE NOTES VER 17.1 xxxxx xxxx IN 5000358-082 2016-01-11 2 (9) Paratus Release Notes Innehållsförteckning 1 Release Notes 17.1... 3 2 Introduktion

Läs mer

Fortnox. För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav:

Fortnox. För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav: Krav Fortnox För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav: Föreningen ska ha en ordförande och en kassör registrerad i IdrottOnline, båda två personerna måste ha en e-postadress

Läs mer

Integritetspolicy. 1.Policyns omfattning. Beslutad av förbundsstyrelsen den 22 maj 2018

Integritetspolicy. 1.Policyns omfattning. Beslutad av förbundsstyrelsen den 22 maj 2018 Beslutad av förbundsstyrelsen den 22 maj 2018 Integritetspolicy I policyn regleras riktlinjer för hur hanteras i verksamheten samt den rätt som riktlinjerna innebär för den enskilde vars har samlats in

Läs mer

Messit Webb användarhandledning

Messit Webb användarhandledning Messit Webb användarhandledning Logga in Börja med att logga in i Generic Mobiles gränssnitt som heter Messit Webb, adress http://www.genericmobile.se/. Klicka på Kundlogin i menyn. Logga in genom att

Läs mer

Manual för ansökan av Idrottslyftsmedel på IdrottOnline - Smålandsidrotten

Manual för ansökan av Idrottslyftsmedel på IdrottOnline - Smålandsidrotten Manual för ansökan av Idrottslyftsmedel på IdrottOnline - Smålandsidrotten - Rekrytering av barn och ungdomar till föreningsverksamhet (DF) - Öka tillgängligheten till anläggningar och idrottsmiljöer (DF)

Läs mer

Användarguide Medlemssystemet

Användarguide Medlemssystemet Användarguide Medlemssystemet Innehållsförteckning Sida Logga in 3 Användare 3 Navigering 4 Sök 4 Medlemsfliken 5 Prenumerationer 7 Skicka e-post 8 Statistik 10 Exportera till Excel 10 Skriva ut 12 Registrera

Läs mer

Riktlinjer e-post Vårdförbundet

Riktlinjer e-post Vårdförbundet Riktlinjer e-post Vårdförbundet För att säkerställa att Vårdförbundet uppfyller både verksamhets- och lagkrav har riktlinjer för e-post, ett rekommenderat arbetssätt för en effektiv e-postanvändning och

Läs mer