Ärendeordning: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 14, 8, 14, 9, 10, 11, 12, 13c, 12, 11, 13a, 13b

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ärendeordning: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 14, 8, 14, 9, 10, 11, 12, 13c, 12, 11, 13a, 13b"

Transkript

1 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(6) Närvarande ledamöter Jörgen Carlsson lärare Joakim Fagerström student Veronica Gaspes lärare 1-13a Magnus Larsson ordförande Jessika Rosenberg T/A-personal Michel Thomsen lärare 9-14 Joel Utgren student Nicholas Wickström lärare 5-14 Övriga närvarande Martina Johansson sekreterare Frånvarande Ullrika Sellman student Marcus Thulin student Ärendeordning: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 14, 8, 14, 9, 10, 11, 12, 13c, 12, 11, 13a, 13b MBL-information inför mötet genomfördes Synpunkter framfördes att uppdrag bör fördelas på fler personer så att inte ett fåtal personer får alltför många uppdrag. Labledarna måste samarbeta och söka kompetens på andra lab och andra sektioner om det behövs. 1. Fastställande av agendan Agendan fastställdes med tillägg av följande under punkt 13 Övrigt: a) Anställning av gästprofessor i kommunikationssystem b) Ansökan om medel för utveckling av nytt program i informatik c) Krav på underlag för nya utbildningar 2. Utseende av justeringsperson Michel Thomsen utsågs till justeringsperson. 3. Fastställande av föregående mötes protokoll Protokollet från fastställdes. 4. Uppföljning av fattade beslut Riktlinjer för kontrakt mellan lärarutbildningsnämnd och sektion. Sektionerna och Lärarutbildningen har haft flera möten i frågan och nu finns ett förslag. Sökstatistik. Efter förra mötet har ytterligare en kurs ställts in: HH Den klassiska fysikens grunder 5 p (sommarkurs) Kandidatprogram i tillämpad matematik. Utbildningsnämnden har inrättat kandidatämnet Tillämpad matematik. Fastställande av kursplaner: Kursplanerna i Research writing och Webb- och multimediautveckling som bordlades på grund av bristfällig information har, efter mer information, fastställts på delegation av sektionschefen. 5. Mötestider för höstterminen sammanträder på följande tider under höstterminen 2006: 18/8 kl /9 kl /11 kl , förslag till lärandemål för samtliga kursplaner ska vara klara för diskussion i styrelsen. 6/12 kl

2 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 2(6) 6. Val av sektionens representant till biblioteksstyrelsen 7. Studiemiljögruppen ny arbetsgrupp 8. Fastställande av kurs- och programramar inför lå 2006/07 utser Veronica Gaspes till sektionens representant i biblioteksstyrelsen. Frågan bordlades. Löneökningar och andra kostnader är beräknade enligt budgetdirektiven. Förslaget har behandlats i ledningsgruppen vid flera tillfällen. Företrädare för informatikprogrammen meddelar att de klarar sig med tilldelningen i förslaget medan företrädare för ingenjörsprogrammen saknar ca tjänstetimmar, bristen uppstår på kandidatprogrammen. Preliminär tilldelning av resurser för läsåret 2006/07 är informatikutbildningarna inkl ående kurser: tjänstetimmar ingenjörsutbildningarna inkl ående kurser: tjänstetimmar Studierektorer och labledare uppdras inkomma med en analys av konsekvenserna av resurstilldelningen till nästa styrelsemöte. Labledarna uppdras inkomma med en kartläggning av sektionens lärarkapacitet till nästa styrelsemöte. 9. Ansökan om Masterrättigheter Sektionen har fått i uppdrag av rektor att förbereda Högskolans ansökan om rätt att utfärda masterexamen för profilområdet Utveckling av produkter, processer och tjänster. Profilområdet ska utgå från forskarmiljöerna Inbyggda respektive Intelligenta system och underlaget ska vara klart senast 15 september. Ansökan ska föredras för Masterhanteringsrådet. Jörgen Carlsson är sammankallande i arbetsgruppen och övriga deltagare är: Thorsteinn Rögnvaldsson, Bertil Svensson, Veronica Gaspes och Josef Bigun. Samverkan med andra sektioner är nödvändig. Utbildningsnämndens ordförande kräver en beredskapsplan för det fall Högskolan inte får rättighet att utfärda Masterexamen. 10. Nivåklassificering av kurser enligt Bologna-direktiven Studierektorerna har lämnat in underlag för nivåklassificeringen. I princip har alla kurser på magisterprogram klassificerats som avancerade förutom några som är av kompletteringskaraktär och i princip alla kurser på kandidatprogram har klassificerats som grundnivå. Nivåerna måste beaktas i arbetet med lärandemålen. Bilaga 10 Nivåerna fastställs enligt bilaga. 11. Fastställande av kursplaner Den klassiska fysikens grunder, 5 p -sommar Kursplanen fastställs men kursen är inställd sommaren Projekt, 5 p Prog Kursplanen fastställs med namnet Projekt i programmering. Kursansvarig uppdras att göra en engelsk översättning.

3 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 3(6) Elektromagnetism, 5 p E3 Fastställandet bordläggs och kursplanen skickas tillbaka till författaren med uppdrag att skriva fylligare text och att specificera kurslitteraturen bättre. Examensarbete högskoleingenjör, 10 p D3, E3, T3 Kursplanen fastställs efter mindre språkliga ändringar. Kursansvarig uppdras att göra en engelsk översättning. Examensarbete teknologie kandidat, 10 p D3, E3, T3 Kursplanen fastställs efter mindre språkliga ändringar. Kursansvarig uppdras att göra en engelsk översättning. Kursplaner för Nätverksdesign och datordrift fortsättning Industriella nätverk, 5 p Nätv2 Nätverksprojekt, 5 p Nätv2 Programmering C, 5 p Nätv2 Trådlösa nätverk och IP-telefoni, 5 p Nätv2 Fastställandet bordläggs och kursplanerna skickas tillbaka till ämnesgruppen för datorkommunikation för översyn av kursernas nivå, kurslitteratur samt eventuellt överlapp med andra kurser. Gruppen uppdras även att göra engelska översättningar. Kursplaner för Fysik 1-20 Fysik (1-20), 20 p Ellära, 5 p Mekanik med termodynamik, 5 p Modern fysik, 5 p Våglära med optik, 5 p Kursplanerna fastställs i befintligt skick. Affärssystem - affärsvärde genom förändringsarbete, 5 p Fastställandet bordläggs och kursplanen skickas tillbaka till ämnesgruppen för Affärsmodeller/strategier och e-handel för besked om kurslitteratur och engelsk titel. Gruppen uppdras att göra en engelsk översättning. Kursplaner för Magisterprogrammet i informatik Informatik som vetenskap, 5 p INF-mag Projektstödjande kurs, 5 p INF-mag UbiComp för affärsutveckling, 5 p INF-mag Fastställandet bordläggs. Innehållet i den projektstödjande kursen är inte så tydligt. Styrelsen efterfrågar en tydligare titel. Titeln på UbiComp-kursen måste förtydligas och en engelsk översättning tas fram. Biologiintroduktion, 2 v Kursplanen fastställs. Intro.termin till Biologiprogram Utvecklingsprojekt, 10 p D3, E3, T3 Kursen är obligatorisk för alla som vill ha ut en högskoleingenjörsexamen från något av sektionens ingenjörsprogram. Kursplanen fastställs med titeln Utvecklingsprojekt i mekatroniska system. Kursansvarig uppdras att göra en engelsk översättning.

4 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 4(6) 12. Nätverksdesign och datordrift fortsättning 40 p Utbildningsnämnden har beslutat föreslå rektor att programmet Nätverksdesign och datordrift fortsättning 40 p startas ht Utbildningsplanen ska fastställas på delegation av Utbildningsnämndens ordförande. En av ledamöterna ifrågasatte om intäkterna från programmet täcker kostnaderna. Kurser med färre än 20 studenter går i princip med förlust och programmet har hittills 15 intresseanmälningar. ställer sig bakom förslaget att inrätta programmet men uppdrar åt ämnesgruppen för datorkommunikation att skriva om och förbättra utbildningsplanen. Speciellt är målen väldigt kortfattade och nivåerna på kurserna behöver ses över. Styrelsen uppdrar åt ämnesgruppen för datorkommunikation att komma in med en skriftlig redogörelse enligt punkt 13c i detta protokoll. 13. Övrigt a) Anställning av gästprofessor i kommunikationssystem Professor Erik Ström, avdelningen för kommunikationssystem vid institutionen för signaler och system, Chalmers tekniska högskola, anställs som gästprofessor på deltid med placering vid CERES. Ämnesbeteckning: Kommunikationssystem Anställningstid: , med möjlighet till förlängning. Omfattning: maximalt 10% (överenskoms halvårsvis). Finansiering: inom ramen för KK-profilen CERES, som har finansiering b) Ansökan om medel för utveckling av nytt program i informatik MI-lab hade kommit in med en ansökan om medel för att utveckla ett nytt Profilerat Informatikprogram. tycker förslaget är intressant det är bra med en tydlig profilering. Styrelsen diskuterade huruvida förslaget skulle kunna inkorporeras som ett spår i Valfritt Informatikprogram. Frågan bordläggs då styrelsen inte anser sig ha tillräckligt underlag för att fatta beslut. MI-lab ombeds komma in med en skriftlig redogörelse enligt punkt 13c i detta protokoll. c) Krav på underlag för nya utbildningar Förslag till nya utbildningar måste åtföljas av en kostnadsberäkning för eventuella nyinvesteringar, en redogörelse för vilken ny kompetens som behövs, vilka samverkansvinster med Högskolans andra utbildningar som kan göras samt vilket studentunderlag som beräknas. 14. Meddelanden Högskoleverkets treårsuppföljning av utvärderingen av ingenjörsutbildningarna. Rapporten skulle varit inlämnad 26/5 men är ännu inte klar. Högskolan har bett om dispens att få lämna in senare. Utkastet diskuterades. konstaterar att det borde ligga på Utbildningsnämndens ansvar att driva frågeställningarna i utvärderingarna.

5 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 5(6) Sektionschefen skriver om texten så att det tydligt framgår vad som gjorts och inte gjorts vad gäller till exempel arbetet med att skilja på högskoleingenjörsoch teknologie kandidatexamen samt vad som gjorts för att förbättra kursvärderingssystemet. Stipendier till bästa uppsats/examensarbete. HMS Industrial Networks AB belönade Kristian Alsén och Magnus Petersson med kr, för bästa examensarbete på datorsystemteknik-, elektroteknik- och mekatronikprogrammen, för deras projekt Embedded MPI. Svenska kraftnät belönade Fredrik Karlsson och Mattias Karlsson med kr, för bästa uppsats inom informatik, för deras uppsats Context-awareness möjligheter att förbättra kommunikationen för 3G användare: En CIT-studie av användningsmönster på 3G mobiltelefoner. Ombyggnad av D-huset Lägesrapport. Sektionens lokalgrupp upplever det svårt att förstå byggprocessen och har reviderat förslagen till planlösningar flera gånger utan insikt i begränsningar och konsekvenser. Prognosen är fortfarande att ombyggnationen av D-huset kommer att stå klar till terminsstart. Hela ombyggnationen beräknas vara klar till sommaren Polisutbildning på Högskolan Lägesrapport. Rektor, utbildningsnämndens ordförande och sektionschefen har varit på ett möte med representanter från kommunen och andra organisationer på temat Hur kan vi göra för att få Polishögskolan till Halmstad?. Ett förslag är att nischa in en eventuell utbildning mot IT-säkerhet. En av ledamöterna undrade vilken kompetens sektionen har inom ämnet. Studierektor för forskarutbildningen. Veronica Gaspes är studierektor för forskarutbildningen fr o m Veronica kommer att kontakta labledarna i frågan efter sommaren. Ny KY-utbildning i Markaryd. Magnus Larsson är ledamot i ledningsgruppen för Processautomation med industriell IT, 80 KY-poäng. Beslut i UN om den s k Matematikbryggan Lägesrapport. Mikael Hindgren, Pernilla Nilsson och Bertil Nilsson har skrivit en ansökan där bland annat en webbaserad överbryggningskurs ingår. Utbildningsnämnden har beviljat kr. Branschrådsmöte. Fredag 2 juni. För första gången var militären representerad. Deltagarna besökte några utvalda projekt på UTEXPO. Sökstatistik för IDE-sektionens program. Rektor är beredd att göra en extra satsning på sektionens utbildningar i en annonskampanj i närområdet under juli månad. Utbildningsplatser för Sektionen har lämnat tillbaka 25 HST till Utbildningsnämnden, vilket motsvarar ca 2 miljoner kr, och har nu ett beting om 600 HST för år All underproduktion ska betalas tillbaka och all överproduktion kompenseras. UTEXPO. Utställningen gick mycket bra och sektionschefen är nöjd.

6 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 6(6) Avslutningen. Avslutningen för åk 3 gick bra, snittar och cider serverades i en informell atmosfär och Köörmit underhöll. Inköp av kurslitteratur. Beslut har fattats om att lägga ner Bokshopen. För att skapa en samlingspunkt där studenterna kan få hjälp att söka kurslitteratur på internet har Studentkåren sökt kr från Utbildningsnämnden. Fyra av fem sektioner är kritiska till förslaget. Studeranderepresentanterna ser problem i att studenterna inte får tag i kurslitteraturen till terminsstart. Det är viktigt att biblioteket har all kurslitteratur. Information om kurslitteratur och inköp av denna måste finnas med i de introduktionsbrev som går ut till studenterna. Pedagogiskt pris. Utbildningsnämnden har lämnat ett förslag att instifta ett pedagogiskt pris till framgångsrika lärare vid Högskolan i Halmstad. De som nomineras kommer att granskas av en extern grupp. Rapporter från forskningsmiljöerna. Rapporterna har börjat komma in. Studentkåren. Kåroffice planerar att flytta till Bokshopens lokaler. Betalning av höstens kåravgift kommer att skötas på ett nytt sätt. Studentkåren kommer att ha en minimässa i Kårhuset i samband med terminstart. Utbildningskatalog på engelska. Arbetet med att ta fram en presentation av Högskolans utbildningar samlat i katalogform har påbörjats men stannat upp i väntan på ett strategiskt beslut om Högskolans satsning på internationalisering. Högskolestyrelsen 8/6. Sektionscheferna är inbjudna för att tala om visionen och profilering. Sektionschefen kommer efter samråd med rektor att prata om samordning av utbildningarna. Vid protokollet Justeras Martina Johansson, sekreterare Magnus Larsson, ordförande Michel Thomsen, lärare

MBL-information inför mötet genomfördes 060502. Synpunkter framfördes på Sökstatistik för ht 2006 7.

MBL-information inför mötet genomfördes 060502. Synpunkter framfördes på Sökstatistik för ht 2006 7. HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(5) Närvarande ledamöter Jörgen Carlsson lärare Veronica Gaspes lärare Magnus Larsson ordförande Jessika Rosenberg T/A-personal Ullrika Sellman student Marcus Thulin

Läs mer

Ärendeordning: 1, 2, 3, 4, 15, 5, 6, forts 15, 7, 8, 10, 11, 12, 9, forts 12, 13

Ärendeordning: 1, 2, 3, 4, 15, 5, 6, forts 15, 7, 8, 10, 11, 12, 9, forts 12, 13 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(6) Närvarande ledamöter Jörgen Carlsson lärare Joakim Fagerström student 1-8, 10, 15 Veronica Gaspes lärare Magnus Larsson ordförande Jessika Rosenberg T/A-personal

Läs mer

Data- och Elektroteknik 2007-09-12 Sektionsstyrelsen

Data- och Elektroteknik 2007-09-12 Sektionsstyrelsen HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(6) Närvarande ledamöter Övriga närvarande Frånvarande Jörgen Carlsson Veronica Gaspes Madeleine Holgersson Magnus Larsson (ordf) Tobias Persson Jessika Rosenberg Henrik

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 1/2009 sid 1(6) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik 2009-02-11

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 1/2009 sid 1(6) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik 2009-02-11 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 1/2009 sid 1(6) Närvarande ledamöter Magnus Larsson Madeleine Andersson Ellinor Brynning Eva Nestius Bertil Nilsson Tobias Persson Jesper Svensson Olga Torstensson Nicholas

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(7)

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(7) HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(7) Närvarande ledamöter Cecilia Anderberg Christian Bangsgaard, DE-magister Magnus Jonsson Kristina Kunert, DE-magister Magnus Larsson, ordförande Kenneth Nilsson Jessika

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(7)

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(7) HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(7) Närvarande ledamöter Cecilia Anderberg lärare 6-17 Magnus Jonsson lärare Linda Knudsen student Magnus Larsson ordförande Jessika Rosenberg T/A-personal Maria Åkesson

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 6/2009 sid 1(7) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 6/2009 sid 1(7) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 6/2009 sid 1(7) Närvarande ledamöter Madeleine Andersson Ellinor Brynning Magnus Larsson Eva Nestius Bertil Nilsson Johannes Ramsten Jesper Svensson Nicholas Wickström

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2013 sid 1(7) Sektionen för informationsvetenskap, data- och elektroteknik 2013-05-15. Hoai Hoang Bengtsson

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2013 sid 1(7) Sektionen för informationsvetenskap, data- och elektroteknik 2013-05-15. Hoai Hoang Bengtsson HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2013 sid 1(7) Närvarande ledamöter Malin Bornhager Stefan Byttner Peter Eliasson Sofie Eriksson Hoai Hoang Bengtsson Magnus Hållander Eric Järpe Daniel Möller Eva Nestius

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(8) Data- och Elektroteknik 2003-12-03 05 Sektionsstyrelsen

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(8) Data- och Elektroteknik 2003-12-03 05 Sektionsstyrelsen HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(8) Närvarande ledamöter Övriga närvarande Icke närvarande Cecilia Anderberg Christian Bangsgaard (DE-magister) Magnus Jonsson Kristina Kunert (DE-magister) Magnus Larsson

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(7) Data- och Elektroteknik 2004-04-07 Sektionsstyrelsen

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(7) Data- och Elektroteknik 2004-04-07 Sektionsstyrelsen HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(7) Närvarande ledamöter Cecilia Anderberg Christian Bangsgaard, DE-magister, 1-8, 12-14 Magnus Jonsson Kristina Kunert, DE-magister Magnus Larsson, ordförande Knut-Martin

Läs mer

Data- och Elektroteknik Sektionsstyrelsen

Data- och Elektroteknik Sektionsstyrelsen HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(7) Närvarande ledamöter Emma Bergh Jörgen Carlsson Håkan Fasth Veronica Gaspes Magnus Larsson (ordf) Tobias Persson Jessika Rosenberg Michel Thomsen Marcus Thulin Nicholas

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 1/2010 sid 1(7) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik 2010-01-14

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 1/2010 sid 1(7) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik 2010-01-14 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 1/2010 sid 1(7) Närvarande ledamöter Madeleine Andersson Ellinor Brynning Magnus Larsson Bertil Nilsson Johannes Ramsten Jesper Svensson Nicholas Wickström student student

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 4/2009 sid 1(6) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 4/2009 sid 1(6) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 4/2009 sid 1(6) Närvarande ledamöter Madeleine Andersson Ellinor Brynning Eva Nestius Bertil Nilsson Johannes Ramsten Olga Torstensson Nicholas Wickström student student

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 2/2013 sid 1(5) Sektionen för informationsvetenskap, data- och elektroteknik 2013-03-06. Pontus Wärnestål lärare

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 2/2013 sid 1(5) Sektionen för informationsvetenskap, data- och elektroteknik 2013-03-06. Pontus Wärnestål lärare HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 2/2013 sid 1(5) Närvarande ledamöter Magnus Hållander Malin Bornhager Stefan Byttner Peter Eliasson Sofie Eriksson Daniel Möller Eva Nestius ordförande T/A-personal Övriga

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2015 sid 1(6) Akademin för informationsteknologi

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2015 sid 1(6) Akademin för informationsteknologi HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2015 sid 1(6) Närvarande ledamöter Stefan Byttner Magnus Hållander Adam Grimberg Eric Järpe Memet Mehmeti Björn Åstrand lärare ordförande student lärare student lärare

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde

Sektionsstyrelsesammanträde HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 4/2011 1 (5) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2011-05-20 Sektionsstyrelsesammanträde 2011-05-19 Närvarande ledamöter: Anmält förhinder: Frånvarande: Övriga närvarande: Ole

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde 2008-09-15

Sektionsstyrelsesammanträde 2008-09-15 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 5/2008 1 (7) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2008-09-15 Sektionsstyrelsesammanträde 2008-09-15 Närvarande ledamöter: Anmält förhinder: Övriga närvarande: Ole Olsson, ordförande

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2010 sid 1(9) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik 2010-03-09

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2010 sid 1(9) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik 2010-03-09 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2010 sid 1(9) Närvarande ledamöter Ellinor Brynning Magnus Larsson Eva Nestius Bertil Nilsson Johannes Ramsten Jesper Svensson Nicholas Wickström student ordförande

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 1/2014 sid 1(10) Sektionen för informationsvetenskap, data- och elektroteknik 2014-01-23.

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 1/2014 sid 1(10) Sektionen för informationsvetenskap, data- och elektroteknik 2014-01-23. HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 1/2014 sid 1(10) Närvarande ledamöter Stefan Byttner Sara Hammarström Magnus Hållander Henrik Johansson Eric Järpe Eva Nestius Pontus Wärnestål Björn Åstrand lärare student

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde 2007-09-06

Sektionsstyrelsesammanträde 2007-09-06 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 1 (5) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2007-09-06 Sektionsstyrelsesammanträde 2007-09-06 Närvarande ledamöter: Anna Bergelin, tom 10 AnneCharlotte Berggren Kajsa Christensson

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(5)

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(5) HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(5) Närvarande ledamöter Cecilia Anderberg 3-15 Annette Böhm 9-15 Magnus Jonsson Magnus Larsson, ordförande Knut Lindgård Jessika Rosenberg Maria Åkesson Övriga närvarande

Läs mer

Sektionsstyrelsen 2012-01-19

Sektionsstyrelsen 2012-01-19 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 1/2012 Sektionen för lärarutbildning fört vid sammanträde Sektionsstyrelsen 2012-01-19 Datum 2012-01-19 Tid Kl. 9-12 Plats Q 436 Närvarande ledamöter Övriga närvarande Ej

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2009 sid 1(10) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik 2009-06-09. Nicholas Wickström

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2009 sid 1(10) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik 2009-06-09. Nicholas Wickström HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2009 sid 1(10) Närvarande ledamöter Madeleine Andersson Ellinor Brynning Magnus Larsson Eva Nestius Bertil Nilsson Tobias Persson Jesper Svensson Olga Torstensson Nicholas

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde 2010-03-17

Sektionsstyrelsesammanträde 2010-03-17 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 2/2010 1 (5) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2010-03-22 Sektionsstyrelsesammanträde 2010-03-17 Närvarande ledamöter: Anmält förhinder: Övriga närvarande: Ole Olsson, ordförande

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD. Oscar Edentoft Max Lundberg Bertil Nilsson Sofia Olandersson Anders Sanell Per-Ola Ulvenblad

HÖGSKOLAN I HALMSTAD. Oscar Edentoft Max Lundberg Bertil Nilsson Sofia Olandersson Anders Sanell Per-Ola Ulvenblad Närvarande ledamöter Övriga närvarande Eva Berggren Oscar Edentoft Max Lundberg Bertil Nilsson Sofia Olandersson Anders Sanell Henrik Barth Jennie Wagnemark sekreterare 1.Godkännande av dagordning. Dagordningen

Läs mer

Fakulteten för teknik Styrelse

Fakulteten för teknik Styrelse Protokoll Sammanträdesdatum: 2013-10-04 Fakulteten för teknik Styrelse Närvarande ledamöter: frånvarande: föredragande: övriga Staffan Carius, dekan, ordförande Ann-Charlotte Larsson, prodekan Carl Hult,

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde

Sektionsstyrelsesammanträde HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 3/2011 1 (5) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2011-04-14 Sektionsstyrelsesammanträde 2011-04-14 Närvarande ledamöter: Anmält förhinder: Övriga närvarande: Ole Olsson, ordförande

Läs mer

Paragrafer: 1-9. Ordförande: Tomas Wahnström. Justeringsperson:

Paragrafer: 1-9. Ordförande: Tomas Wahnström. Justeringsperson: 1 Tid: Kl. 13.00 Plats: Högskolan i Borås, Allégatan 1, Tornrummet Närvarande ledamöter: Tomas Wahnström ordförande Agnes Nagy ledamot via Skype Malin Bengtsson ledamot Britt-Lis Johnsson sekreterare Paragrafer:

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde

Sektionsstyrelsesammanträde HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 2/2011 1 (6) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2011-03-08 Sektionsstyrelsesammanträde 2011-03-03 Närvarande ledamöter: Anmält förhinder: Övriga närvarande: Ole Olsson, ordförande

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2011 sid 1(8) Sektionen för informationsvetenskap, data- och elektroteknik 2011-03-29

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2011 sid 1(8) Sektionen för informationsvetenskap, data- och elektroteknik 2011-03-29 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2011 sid 1(8) Närvarande ledamöter Magnus Larsson Peter Eliasson Eva Nestius Bertil Nilsson Jesper Svensson Olga Torstensson Nicholas Wickström ordförande student T/A-personal

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll 2013-08-22 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Ann-Charlotte Larsson ordförande, prodekan Izudin Dugic Päivi Jokela Hanna Palmer Anette

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde

Sektionsstyrelsesammanträde HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 4/2008 1 (6) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2008-05-15 Sektionsstyrelsesammanträde 2008-05-14 Närvarande ledamöter: Övriga närvarande: Ole Olsson, ordförande Ann-Katrin

Läs mer

Protokoll Utbildningsnämnden

Protokoll Utbildningsnämnden Protokoll Utbildningsnämnden 2013-05-30 Protokoll fört vid sammanträde med Blekinge Tekniska Högskolas Utbildningsnämnd Tid: 2013-05-30, kl. 9.00 11.10 Plats: Utsikten, Campus Gräsvik Närvarande: Ordförande:

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 5/2010 sid 1(7) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 5/2010 sid 1(7) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 5/2010 sid 1(7) Närvarande ledamöter Magnus Larsson ordförande Vivekanandan Mahadevan student Eva Nestius T/A-personal Bertil Nilsson lärare Jesper Svensson lärare Olga

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(12) Data- och Elektroteknik 2003-09-30 10-01 Sektionsstyrelsen

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(12) Data- och Elektroteknik 2003-09-30 10-01 Sektionsstyrelsen HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(12) Närvarande ledamöter Övriga närvarande Anmält förhinder Cecilia Anderberg Christian Bangsgaard Magnus Jonsson Magnus Larsson, ordförande Kenneth Nilsson Jessika

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning

HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning Protokoll fört vid sammanträde med enheten för Lärarutbildningens styrelse 01-02-06 kl. 13.00 17.00 RBU_Torpet Heberg Närvarande: Lars-Peder Alingfeldt,

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD. Bertil Nilsson Anders Sanell Per-Ola Ulvenblad Alexandra Vujic

HÖGSKOLAN I HALMSTAD. Bertil Nilsson Anders Sanell Per-Ola Ulvenblad Alexandra Vujic Närvarande ledamöter Övriga närvarande Lasse Hörnäs Bertil Nilsson Anders Sanell Per-Ola Ulvenblad Alexandra Vujic Henrik Barth Jonas Bäckman Erika Friskt punkt 9 Bengt Hjort Marie Mattsson Christel Sjunnesson

Läs mer

HÖGSKOLESTYRELSEN PROTOKOLL Fört vid sammanträde 2006-09-08

HÖGSKOLESTYRELSEN PROTOKOLL Fört vid sammanträde 2006-09-08 Tid 09.30 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Faculty Club, Högskolan Andersson Thorsten, ordf Anne-Marie Brodén Cumtell Anna Lena Enmark Romulo Gaspes Veronica Nilsson Katarina Norén Johan

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll 2014-02-19 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Ann-Charlotte Larsson ordförande, prodekan Päivi Jokela Pär Karlsson Hanna Palmer, 5 Stina

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde 2006-09-27

Sektionsstyrelsesammanträde 2006-09-27 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 1 (6) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2006-09-27 Sektionsstyrelsesammanträde 2006-09-27 Närvarande ledamöter: Anmält förhinder: Övriga närvarande: Alexandra Bengtsson AnneCharlotte

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 4/2008 sid 1(7) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 4/2008 sid 1(7) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 4/2008 sid 1(7) Närvarande ledamöter Magnus Larsson ordförande Emma Berg student Jörgen Carlsson lärare Veronica Gaspes lärare Tobias Persson student Jessika Rosenberg

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning

HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning Protokoll fört vid sammanträde med enheten för Lärarutbildningens styrelse 01-11-05 kl. 13.00 17.00 E 212 Närvarande: Lars-Peder Alingfeldt, ordf Sandra

Läs mer

Fakulteten för teknik Styrelse

Fakulteten för teknik Styrelse Protokoll Sammanträdesdatum: 2013-08-29 Fakulteten för teknik Styrelse Närvarande ledamöter: frånvarande: föredragande: Staffan Carius, dekan, ordförande Ann-Charlotte Larsson, prodekan Fredrik Hjorth,

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde 2006-12-11

Sektionsstyrelsesammanträde 2006-12-11 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 1 (9) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2006-12-11 Sektionsstyrelsesammanträde 2006-12-11 Närvarande ledamöter: Övriga närvarande: Alexandra Bengtsson AnneCharlotte Berggren

Läs mer

Hur hanterar vi internationella studenter?

Hur hanterar vi internationella studenter? Hur hanterar vi internationella studenter? Verónica Gaspes ceres IDE sektionen 21 Augusti 2008 Om Högskolan i Halmstad 25 år 5 sektioner 53% disputerade lärare 30 professorer Utbildningsnämnd Forskningsnämnd

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde

Sektionsstyrelsesammanträde HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 2/2009 1 (6) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2009-03-13 Sektionsstyrelsesammanträde 2009-03-10 Närvarande ledamöter: Anmält förhinder: Övriga närvarande: Ole Olsson, ordförande

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats, datum och tid: Campus Lugnet, Falun. Högskolehuset, Ljungbergsrummet Torsdagen den 29 april 2004, kl. 10.00 15.15 Närvarande ledamöter: Anders Fransson,

Läs mer

Johan Engblom lärarrepresentant, fr 9. Jörgen Ekman utbildningsledare, tom 10. Henriette Lucander lärarrepresentant

Johan Engblom lärarrepresentant, fr 9. Jörgen Ekman utbildningsledare, tom 10. Henriette Lucander lärarrepresentant MAH / 1(5) Närvarande Ledamöter: Peggy Bengtsson extern ledamot, ordförande Martin Walfisz extern ledamot Yuanji Cheng Ivan Kruzela Lennart Karlsson Christina Bjerkén Johan Engblom, fr 9 Guido Guidos studeranderepresentant

Läs mer

HÖGSKOLESTYRELSEN PROTOKOLL (VI) fört vid sammanträde 2004-12-10. Tid 09.00 12.30. Faculty Club, Högskolan

HÖGSKOLESTYRELSEN PROTOKOLL (VI) fört vid sammanträde 2004-12-10. Tid 09.00 12.30. Faculty Club, Högskolan HÖGSKOLESTYRELSEN PROTOKOLL (VI) Tid 09.00 12.30 Plats Närvarande ledamöter Faculty Club, Högskolan Andersson Thorsten, ordf Bangsgaard Christian Enmark Romulo Nilsson Kristina Norén Johan Persson Birgitta

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med Blekinge Tekniska Högskolas Styrelse

Protokoll fört vid sammanträde med Blekinge Tekniska Högskolas Styrelse Protokoll fört vid sammanträde med Blekinge Tekniska Högskolas Styrelse Tid: 2015-02-17, kl. 10:00 15:00 Plats: Hus J, plan 4, rum J 4228 (Utsikten), Campus Gräsvik, Karlskrona. Närvarande Ordförande Rektor

Läs mer

Rekommendationer om kursplaner, utbildningsplaner och betygssystem

Rekommendationer om kursplaner, utbildningsplaner och betygssystem Sveriges Universitets- REK 2011:1 & Högskoleförbund Dnr 10/118 Rekommendationer om kursplaner, utbildningsplaner och betygssystem Fastställda av SUHF:s styrelse den 25 februari 2011 Förändringarna i Högskoleförordningen

Läs mer

Plats: Högskolan i Borås, A 523. Närvarande ledamöter: Anita Varga ordförande Anna Hellén Elisabeth Persson Kristina Bartley Maria Ferlin

Plats: Högskolan i Borås, A 523. Närvarande ledamöter: Anita Varga ordförande Anna Hellén Elisabeth Persson Kristina Bartley Maria Ferlin 1 (7) Tid: Kl. 9.00-12.30 Plats: Högskolan i Borås, A 523 Närvarande ledamöter: Anita Varga ordförande Anna Hellén Elisabeth Persson Kristina Bartley Maria Ferlin Frånvarande: Studentrepresentant 1 vakant

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen klockan

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen klockan LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Sammanträdesdag klockan 9.15 11.05 Närvarande ledamöter Lena Ambjörn professor Louise Berglund ekonom Åsa Bergström doktorand Henry Diab universitetsadjunkt ej 105 Jonas

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(10) Data- och Elektroteknik 2004-09-30 2004-10-01 Sektionsstyrelsen

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(10) Data- och Elektroteknik 2004-09-30 2004-10-01 Sektionsstyrelsen HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(10) Närvarande ledamöter Övriga närvarande Frånvarande Mathias Ahlsund Cecilia Anderberg Magnus Jonsson Linda Knudsen Magnus Larsson, ordförande Kenneth Nilsson Jessika

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde

Sektionsstyrelsesammanträde HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 1 (5) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2006-02-08 Sektionsstyrelsesammanträde 2006-02-08 Närvarande ledamöter: Anmält förhinder: Övriga närvarande: AnneCharlotte Berggren

Läs mer

PROTOKOLL 2009:5 Lärarutbildningsnämnden (LuN) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 2009:5 Lärarutbildningsnämnden (LuN) Sammanträdesdatum Tid: Onsdag den 25 november kl 09:00-15:00 Plats: 55:311, hus Tor Närvarande ledamöter Elisabeth Björklund, företrädare för lärarna Peter Gill, företrädare för lärarna (till kl 12.00) Göran Fransson, företrädare

Läs mer

PROTOKOLL 2009:2 Utbildnings- och forskningsnämnden för naturvetenskap och teknik, NT-nämnden Sammanträdesrum Oden plan 4 2009-05-07

PROTOKOLL 2009:2 Utbildnings- och forskningsnämnden för naturvetenskap och teknik, NT-nämnden Sammanträdesrum Oden plan 4 2009-05-07 PROTOKOLL 2009:2 Utbildnings- och forskningsnämnden för naturvetenskap och teknik, NT-nämnden Sammanträdesrum Oden plan 4 2009-05-07 Närvarande: Ledamöter: Bahram Moshfegh, ordförande, företrädare för

Läs mer

Riktlinjer för studentinflytande vid Högskolan i Halmstad Ändring av Beslut av rektor , Dnr

Riktlinjer för studentinflytande vid Högskolan i Halmstad Ändring av Beslut av rektor , Dnr HÖGSKOLAN I HALMSTAD Riktlinjer för studentinflytande vid Högskolan i Halmstad Ändring 2008-04-01 av Beslut av rektor 2007-11-19, Dnr 10-2007-2019 Allmänna utgångspunkter Dessa riktlinjer ingår i högskolans

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 4/2010 sid 1(11) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik 2010-05-19

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 4/2010 sid 1(11) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik 2010-05-19 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 4/2010 sid 1(11) Närvarande ledamöter Madeleine Andersson Ellinor Brynning Magnus Larsson Eva Nestius Bertil Nilsson Johannes Ramsten Jesper Svensson Nicholas Wickström

Läs mer

Riktlinjer för inrättande och avveckling av utbildning på forskarnivå Fastställd av rektor Dnr: L 2018/154

Riktlinjer för inrättande och avveckling av utbildning på forskarnivå Fastställd av rektor Dnr: L 2018/154 Riktlinjer för inrättande och avveckling av utbildning på forskarnivå Fastställd av rektor 2018-11-19 Dnr: L 2018/154 Innehållsförteckning 1. Bakgrund... 3 2. Process inför ansökan om tillstånd att utfärda

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll 2014-11-26 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Ann-Charlotte Larsson ordförande, prodekan Conny Sjögren Rune Körnefors Frånvarande: Erika

Läs mer

Plats: Högskolan i Borås, Balder, rum C 430. Paragrafer: 1-12

Plats: Högskolan i Borås, Balder, rum C 430. Paragrafer: 1-12 1 (6) Tid: Kl 10.15-13.45 med avbrott för lunch kl 12.10-12.50 Plats: Högskolan i Borås, Balder, rum C 430 Närvarande ledamöter: Dahlström, Mats Gunnarsson Lorentzen, David Harrysson, Julia Johannisson,

Läs mer

2013-03-21. studentrepresentant, suppleant. Christina Wehtje St: Petri skola, Malmö 148-157 Johan Wennerberg DuPont Chemoswed Malmö

2013-03-21. studentrepresentant, suppleant. Christina Wehtje St: Petri skola, Malmö 148-157 Johan Wennerberg DuPont Chemoswed Malmö Sammanträdesprotokoll 2013-03-21 Utbildningsnämnden Ledamöter Bo-Anders Jönsson prodekanus, ordförande Per Ahlberg Stina Ausmeel, suppleant Jonna Axbom, suppleant Tomas Brage Crister Ceberg Patrik Edén

Läs mer

2 Utseende av justerare Punkt 6. Till justerare av dagens protokoll utsågs Maria Nordlund.

2 Utseende av justerare Punkt 6. Till justerare av dagens protokoll utsågs Maria Nordlund. 1 (5) PROTOKOLL Nr 1/09 IS 2009-01-17 Art: Institutionsstyrelsesammanträde Tid: 2009-01-16, kl 10.00-16.00 Plats: K4113 Närvarande: Lars Forsberg, adjunkt, ordinarie Lotta Lager Nyqvist, ställföreträdande

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Datum: 2018-05-18 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Björn Johannesson prodekan, ordförande Conny Sjögren studierektor Ma/Fy/Lub, ej närvarande

Läs mer

2013-05-10. Detaljerad processbeskrivning Ta fram och revidera kursplaner. Sida 1 (10)

2013-05-10. Detaljerad processbeskrivning Ta fram och revidera kursplaner. Sida 1 (10) 2013-05-10 Detaljerad processbeskrivning Ta fram och revidera kursplaner Sida 1 (10) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 PROCESS TA FRAM OCH REVIDERA KURSPLANER... 3 1.1 Processens syfte... 3 1.2 Övergripande beskrivning

Läs mer

102. Fastställande av föredragningslistan Ordföranden öppnar mötet och presenterar föredragningslistan.

102. Fastställande av föredragningslistan Ordföranden öppnar mötet och presenterar föredragningslistan. Sammanträdesdatum 20-09-27 20-09-27 Sid 1 (5) Närvarande Helena Antonsson Karin Bölenius Solveig Engman Johanna Forsman Pia Hedberg Lena Hägglund Åsa Hörnsten Christina Juthberg Marilene Liström Lev Novikov

Läs mer

Sektionsråd 2013-01-29

Sektionsråd 2013-01-29 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 1/2013 Sektionen för lärarutbildning fört vid sammanträde Sektionsråd 2013-01-29 Datum 2013-01-29 Tid Kl. 09.00-12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Ärendena

Läs mer

Bil 29:1. Lärarutbildningsnämndens ansvarsbefogenheter

Bil 29:1. Lärarutbildningsnämndens ansvarsbefogenheter Lärarutbildningsnämndens ansvarsbefogenheter Bil 29:1 Inledning I Högskoleverkets utvärdering och granskning under 2004 av lärarutbildningen lämnades bl.a. följande synpunkt på Högskolan i Gävle: I denna

Läs mer

Institutionsstyrelsen- Socialt arbete

Institutionsstyrelsen- Socialt arbete Protokoll Sammanträdesdatum: 111205 Institutionsstyrelsen- Socialt arbete Ledamöter: Närvarande: Jan Petersson, ordförande Marie Albertsson, lärarrepresentant, Sandra Karlsson, studeranderepresentant Kalmar

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(8) Data- och Elektroteknik Sektionsstyrelsen

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(8) Data- och Elektroteknik Sektionsstyrelsen HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(8) Närvarande ledamöter Mathias Ahlsund student Alexander Eriksson student Magnus Jonsson lärare Linda Knudsen student Magnus Larsson ordförande Kenneth Nilsson lärare

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD. Oscar Edentoft 19/4 Anette Henriksson 19/4 Max Lundberg Bertil Nilsson Sofia Olandersson Anders Sanell Per-Ola Ulvenblad

HÖGSKOLAN I HALMSTAD. Oscar Edentoft 19/4 Anette Henriksson 19/4 Max Lundberg Bertil Nilsson Sofia Olandersson Anders Sanell Per-Ola Ulvenblad Närvarande ledamöter Övriga närvarande Eva Berggren Oscar Edentoft 19/4 Anette Henriksson 19/4 Max Lundberg Bertil Nilsson Sofia Olandersson Anders Sanell Per-Ola Ulvenblad Jonas Bäckman Jennie Wagnemark

Läs mer

Forskarutbildningsnämnden vid Tekniska högskolan sammanträder. Torsdag den 12 oktober 2017 ld Mötesrum B, Hus D

Forskarutbildningsnämnden vid Tekniska högskolan sammanträder. Torsdag den 12 oktober 2017 ld Mötesrum B, Hus D LINKÖPINGS UNIVERSITET 1(5) Forskarutbildningsnämnden vid Tekniska högskolan sammanträder Tid: Lokal: Närvarande: Torsdag den 12 oktober 2017 ld. 13.15-15 Mötesrum B, Hus D Ledamöter: Nicolette Lakemond

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för kliniska vetenskaper

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för kliniska vetenskaper SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för kliniska vetenskaper Datum: 2015-04-13 Tid: kl. 14:40-16:00 Plats: Lars Öberg, Academicum Närvarande Ledamöter:, ordförande Cecilia

Läs mer

Linda Ringhage, utbildningsavdelningen

Linda Ringhage, utbildningsavdelningen Linda Ringhage, utbildningsavdelningen Protokoll fört vid sammanträde med Programkommittén för odontologi 27 januari 2011, klockan 14.30 17.40 Lokal: Sessionssalen, vån 8, Institutionen för odontologi

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 7/2011 sid 1(9) Sektionen för informationsvetenskap, data- och elektroteknik Christian Wallfors

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 7/2011 sid 1(9) Sektionen för informationsvetenskap, data- och elektroteknik Christian Wallfors HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 7/2011 sid 1(9) Närvarande ledamöter Magnus Larsson Peter Eliasson Eva Nestius Bertil Nilsson Mattias Runevad Olga Torstensson Christian Wallfors Nicholas Wickström ordförande

Läs mer

MATK11, Matematik: Examensarbete för kandidatexamen, 15 högskolepoäng Mathematics: Bachelor's Degree Project, 15 credits Grundnivå / First Cycle

MATK11, Matematik: Examensarbete för kandidatexamen, 15 högskolepoäng Mathematics: Bachelor's Degree Project, 15 credits Grundnivå / First Cycle Naturvetenskapliga fakulteten MATK11, Matematik: Examensarbete för kandidatexamen, 15 högskolepoäng Mathematics: Bachelor's Degree Project, 15 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är

Läs mer

Protokoll Måndagen den 17 maj :00 17:20 Ingegerd Eriksson Academicum

Protokoll Måndagen den 17 maj :00 17:20 Ingegerd Eriksson Academicum Programkommittén för medicinsk diagnostik och teknik Anna Gunnarsson, utbildningshandläggare Närvarande ledamöter Ingalill Nordin, ordförande Yvonne Magnusson, vice ordförande Maria Falkenberg 1-16 Peter

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin Datum: 2015-10-13 Tid: kl. 13:00 15:15 Plats: Jörgen Lehman, Academicum Närvarande Ledamöter: Närvaro- och yttranderätt:

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum nr 3 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Turner, David dekanus, ordförande Bergh, Jöran prodekanus Sandelius, Anna Stina vicedekanus Andersson, Staffan Hilmersson, Göran Hohmann, Stefan

Läs mer

UPPSALA UNIVERSITET. Tekniska utbildningsnämnden 1(5) PROTOKOLL6 Sarnmanträdesdag

UPPSALA UNIVERSITET. Tekniska utbildningsnämnden 1(5) PROTOKOLL6 Sarnmanträdesdag UPPSALA Sarnmanträdesdag Tid: Tisdagen den 17 maj 2016 kl 13.15-17.15 Plats: Beurlingrummet, Ångströmlaboratoriet 1(5) Närvarande ledamöter Cecilia Gustavsson Jan Andersson Hans Karlsson Arnold Pears Katarina

Läs mer

Fakultetsnämnden PROTOKOLL 3/2016 Dnr HS 2016/177 PROTOKOLL FRÅN MÖTE MED FAKULTETSNÄMNDEN VID HÖGSKOLAN I SKÖVDE

Fakultetsnämnden PROTOKOLL 3/2016 Dnr HS 2016/177 PROTOKOLL FRÅN MÖTE MED FAKULTETSNÄMNDEN VID HÖGSKOLAN I SKÖVDE HÖGSKOLAN I SKÖVDE Fakultetsnämnden PROTOKOLL 3/2016 Dnr HS 2016/177 PROTOKOLL FRÅN MÖTE MED FAKULTETSNÄMNDEN VID HÖGSKOLAN I SKÖVDE Tid Plats 25 maj 2016, kl. 10:00-17:00 Kanslihuset, plan 3, Högskolan

Läs mer

Övriga Bengmark, Daniel utb handl Bäckström, Lena utb hand/ sekr studievägledare Anna Edenbrandt 72 alumnikoordinator Mah

Övriga Bengmark, Daniel utb handl Bäckström, Lena utb hand/ sekr studievägledare Anna Edenbrandt 72 alumnikoordinator Mah 1 Närvarande ledamöter Christersson, Cecilia univ lekt vice ordf Neroth, Björn tandläkare klinikchef ftv Vult von Steyern, Per univ lekt ansv tandteknikerutb Wretlind, Katarina univ lekt ansv tandhygienistutb

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Datum: 2017-06-01 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Björn Johannesson prodekan, ordförande Conny Sjögren studierektor Ma, Fy, Lub Åsa Bolmsvik

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning

HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning Protokoll fört vid sammanträde med enheten för Lärarutbildningens styrelse 01-09-25 kl. 09.00 12.30 E 212 Närvarande: Lars-Peder Alingfeldt, ordf Sandra

Läs mer

127 Genomgång av föregående protokoll Ordföranden föredrar ärendet. Ad acta

127 Genomgång av föregående protokoll Ordföranden föredrar ärendet. Ad acta Sid 1 (6) Närvarande Professor Anders Blomberg (ordf) Docent Ulrich von Pawel- Rammingen, närvarande vid pp 129, 125 samt 130-140 Docent Erik Rosendahl Fo. stud Elin Wallsten Övriga närvarande Fak. samordn.

Läs mer

1 Justeringsperson Nämnden utser Mikael Bodelsson att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll.

1 Justeringsperson Nämnden utser Mikael Bodelsson att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll. Närvarande: se bifogad närvaroförteckning 1 Justeringsperson Nämnden utser Mikael Bodelsson att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll. 2 Presentation av ledamöter Ordförande Christer Larsson

Läs mer

Elektroteknik GR (C), Examensarbete för högskoleingenjörsexamen, 15 hp

Elektroteknik GR (C), Examensarbete för högskoleingenjörsexamen, 15 hp 1 (5) Kursplan för: Elektroteknik GR (C), Examensarbete för högskoleingenjörsexamen, 15 hp Electrical Engineering BA (C), Thesis Project, 15 Credits Allmänna data om kursen Kurskod Ämne/huvudområde Nivå

Läs mer

Utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Jessica Engström

Utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Jessica Engström Sida 1 av 5 Utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi PROTOKOLL Måndagen den 24 mars 2014, kl 14:00-16:15. Konferensrummet, plan 3, hus 2, Arvid Wallgrens backe Närvarande ledamöter Kajsa Eklund,

Läs mer

UPPSALA UNIVERSITET. Naturvetenskapliga utbildningsnämnden

UPPSALA UNIVERSITET. Naturvetenskapliga utbildningsnämnden Tid: Torsdagen den 25 januari 2018 kl 13.15-16:00 Plats: Tuvstarren, Segerstedthuset Närvarande ledamöter: Lisa Freyhult Jörgen Östenson Lars Holmer Alerta Ny len Pia Lindberg Brita Svensson Olle Bergh

Läs mer

Företrädare för verksamheten. Mats Andrén Sverker Hyltén-Cavallius Britt-Marie Karlsson Auður Magnúsdóttir Marcus Nordlund Ola Sigurdson Åsa Wengelin

Företrädare för verksamheten. Mats Andrén Sverker Hyltén-Cavallius Britt-Marie Karlsson Auður Magnúsdóttir Marcus Nordlund Ola Sigurdson Åsa Wengelin Humanistiska fakultetsstyrelsen PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-12-19 Tid 10.00 11.10 Närvarande Företrädare för verksamheten Margareta Hallberg Mats Andrén Sverker Hyltén-Cavallius Britt-Marie Karlsson

Läs mer

UPPSALA UNIVERSITET. Institutionen för lingvistik och filologi PROTOKOLL

UPPSALA UNIVERSITET. Institutionen för lingvistik och filologi PROTOKOLL UPPSALA UNIVERSITET Institutionen för lingvistik och filologi PROTOKOLL Styrelsen vid Institutionen för lingvistik och filologi sammanträdde fredagen den 8 oktober 2004, kl 09.15-12.15 i 9-3042, Engelska

Läs mer

U T B I L D N I N G S P L A N

U T B I L D N I N G S P L A N Dnr: 66/2008/515 Grundutbildningsnämnden för matematik, naturvetenskap och teknik U T B I L D N I N G S P L A N Företagsingenjör med inriktning affärssystem och management, 180 högskolepoäng Bachelor of

Läs mer

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum Protokoll nr 2/05

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum Protokoll nr 2/05 PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum 2005-03-23 Protokoll nr 2/05 Närvarande ledamöter: Lärarrepresentanter Lars Holst, ordförande Fredrik Laurell Lars-Göran Mattson Håkan Olsson Göran Stemme

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin Datum: 2016-04-26 Tid: kl. 13:00 15:00 Plats: Ingegerd Eriksson, Academicum Närvarande Ledamöter: Närvaro- och yttranderätt:,

Läs mer

Inledande analys samt åtgärds- och tidsplan med anledning av UKÄ:s utvärdering av utbildningar inom ingenjörs- och teknikvetenskap

Inledande analys samt åtgärds- och tidsplan med anledning av UKÄ:s utvärdering av utbildningar inom ingenjörs- och teknikvetenskap Högskolan i Borås 2013-12-11/TW Inledande analys samt åtgärds- och tidsplan med anledning av UKÄ:s utvärdering av utbildningar inom ingenjörs- och teknikvetenskap Bakgrund UKÄ:s utvärdering av utbildningar

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 10 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträdesdatum för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 10 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträdesdatum för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 10 1(6) Tid: kl. 10.20 16.45 Plats: Ågrenska villan, Högåsplatsen 2. NÄRVARANDE Ledamöter: Företrädare för extern erfarenhet Sven Engström professor, ordförande Lars

Läs mer

Automationsingenjör, 180 hp

Automationsingenjör, 180 hp 1 (6) Utbildningsplan för: Automationsingenjör, 180 hp Automation Engineering, 180 Credits Allmänna data om programmet Programkod Tillträdesnivå Diarienummer TAUMG Grundnivå MIUN 2013/2104 Högskolepoäng

Läs mer

Magisterstuderande Piteå kommun Lärare vid Komvux Piteå kommun. Universitetslektor Luleå universitet. Rektorsutbildningen Umeå universitet

Magisterstuderande Piteå kommun Lärare vid Komvux Piteå kommun. Universitetslektor Luleå universitet. Rektorsutbildningen Umeå universitet Piteå Utbildningsvetenskapliga Råd (PUR) Tid:, kl 13:00-16:00 Lokal: Ovalen, Stadshuset Närvarande: Kristina Hansson Utbildningsförvaltningen Christina Wiklund Sara Wiklund Lars Uhlin Linda Ström Linda

Läs mer

KU-nämndens sammanträde

KU-nämndens sammanträde 1 (6) KU-nämndens sammanträde 2016-06-15 NÄRVARANDE Lärarrepresentanter (med rösträtt) Ann Cathrine Andersson, prorektor, lektor, ordf Kenneth Karlsson, lektor Magnus Bärtås, professor, från 9 Bella Rune,

Läs mer